View Full Version : Klinoptilolit minerali (Gübre katkısı)
Klinoptilolit'in iyi bir toprak düzenleyici ve gübre katkısı bu mineralin, üyelere tanıtılarak temininde yaşanan güçlükleri aşacak bilgi paylaşımlarıyla ilgilenen kurum ve kuruluşlar bu başlıklta buluşarak topraklar için fayda ve yararları sayılamıyacak kadar çok olan bu mineralin kulanımının yaygınlaştırması için topraklarımız adına burada buluşarak iyi şeylerin altında bizim de bir satırlık paylaşılacak bilgimiz var diyenler bu konuda sorularına cevap arayanları bu başlıkta yazmaya davet ediyorum.
CLİNOPTİLOLİT'İN FAYDALARI
Toprak Islahı
Topraktaki PH dengesizliğini yüksek anyon – katyon değiştirme kapasitesi sayesinde asidik ve bazik ortamdan nötr ortam haline getirir.
Toprakta kullanılmayan amonyum fazlasının tutularak bünyesinde absorbe edilmesini sağlar.
Tamamıyla organik yapısı sayesinde topraktaki organik madde oranını yükseltir.
Kumsu yapılı yüksek su geçirgenliği olan topraklarda, kendine özel bir ortam oluşturarak bitki köklerinin daha düzenli oluşmasını ve köklerin düzgün tutunmasını sağlar.
Su Tasarrufu
Kendi bünyesinde absorblama yeteneği sayesinde %85 ile %135 arasında su alabilmekte. Ortam sıcaklığı yükseldiği takdirde terleme yolu ile toprağı nemlendirerek sürekli tavda kalmasını sağlar. Böylelikle suyun buharlaşması ya da taban suyuna karışarak yok olması engellendiğinden %46 ya kadar su tasarrufu sağlanır.
Gübre Tasarrufu
Tarlaya atılan gübreler atım tarihi itibarı ile 7.gün sonuna kadar yağmur ya da sulama suyu aracılığı ile çözülmediği takdirde içerdiği azot miktarının yaklaşık %27'si ile %35'i arasında buharlaşma kaybına uğrar.
Zeolit yapısındaki kanalcık ve odacıklar sayesinde suda çözünen temel besin elementleri N-P-K (azot – fosfor – potasyum) ile makro-mikro besin elementlerini kanalcık ve odacıklarına su ile beraber belirli oranda hapseder. Örneğin 100 kg zeolit 5 kg. saf azot absorbe eder, terleme yoluyla bitki köklerine yavaş yavaş geri verir. Böylece gübre kullanımında %18 ile %25 tasarruf sağlanır.
Dünyanın %75'i sularla kaplıdır. Ancak bunun sadece %3'lük bölümü kullanılabilir su rezervidir. Yaşanmakta olan küresel ısınma sebebiyle su rezervlerinin büyük bir hızla azaldığı göz önünde bulundurulduğunda % 100 doğal olan ve canlı sağlığına hiçbir zararı bulunmayan clinoptilolitin insanlık ve gıda sektörü için ne kadar elzem bir element olduğu yakın bir gelecekte çok daha iyi anlaşılacaktır.
Asrımızın mücize mineralini tanımamak ne büyük şansızlık olsa gerek diyerek bu mucizelerle dolu minerali topraklarımıza kimler kazandırıyorsa toprak ana adına o kişilere binlerce şükürler olsun.
Selahattin Yılmaz
18-08-2009, 21:28
Klinoptilolit namı diğer zeolit daha doğrusu zeolit diye bilinen elementlerden bir tanesi...
Sayın; Selahaddin hoca Sizin deneyimleriniz bizlerden fazla olması bakımından bu mineralin temini konusunda sizden üye arkadaşlara yardımcı olacak paylaşımlarınızı bekleriz ,ilgine şimdiden teşekkürü borç bilirim.
Selahattin Yılmaz
02-09-2009, 15:44
Zeolit temini sorun değil, son günlerde özellikle sulama suyu olsun toprak yapısı olsun zeolitin ortamdaki tuzu absorbe ederek tuzluluğu giderme etkisi üzerinde duruyorum. Bu konuya dikkat çekeyimki dünyadaki en kaliteli zeolit yataklarının ülkemizde olduğu düşünülürse irdelemek için elimizde done olur.
Zeolit55
02-09-2009, 16:13
Sevgili dostlar şu anda burada bilgilerinden ve kullanım alanlarından sadece bir kısmına değinilmiş olan zeolit madeninin ve türkiyede en çok içeriğinde bulunan klinoptilolit madeni ile ilgili bilgilere yer verilmiştir.
Selahattin abim bu konu ile ilgili burada foruma katılmam konusunda istirhamda bulunması sonucunda bu konularla ilgili sorularınız için buradayım.
denizakvaryumu
02-09-2009, 16:18
Bu durumda zeoliti eğer tarımda kullanacaksak içeriğindeki klinoptilolit oranına mı bakacağız.
Bir başka anlatımla zeolit tarımda kullanılacaksa içeriğinde en az klinoptilolit oranı kaç olmalı?
Zeolit55
02-09-2009, 22:09
Zeolitin kalitesi ve kullanım miktarlarının hepsi kardeş anlamadıklarınızı ve kafanıza takılanları sorarsanız sevinirim
Saygılarımla
Sayın Zeolit55 paylaşımların için samimi şükranlarımı bildiririm.
Arkadaşım ben bu minerali iki yıldan beri temin etme yolundayım ro-ta madeciliğin istanbuldaki bölge sorumlusundan 2torba rica minnet istedim adam ısrarla kamyon bazında satış yapıldığını ,ihtiyacım için beni pet shoplara yönledirerek aradan sıyrıldı.
Ben ihtıyacımı ıncal omg nin ürünlerinden sağlamaya çalışıyorum ellerinde fazla çeşit yok.
Bütün çeşitlere ulaşarak birer torba olarak talebize cevap verecek bir kuruluşa nasıl ulaşırız.
Sayın arkadaşım Zeboin katılımların için seni tebrik ederim sitemize yeni geldiğin içinde hoş geldin,paylaşımların insanlık adına topraklar adına büyük onur verici senin bu başlıkta her zaman görmek dileğiyle.
Klinoptilolit'in kullanım yönünden bir çok çeşidi ve kullanım amaçlarına yönelik üretimi söz konusu,ben toprak düzenleyici olarak koku giderme vede gübre katkısı olarak umdemin tercih sebebimdir.
Sizden bunların pazarlanma koşulları ambalaji birim fiatlarını belirten bir teknik dükümanı sunmanın arkasından taleplermizi belirleriz ilgin için teşekkür ederim iyi günler seninle olsun saygılarımla..
Zeolit55
04-09-2009, 11:36
Zeboin le ne demek istediniz onu hiiç anlamadım. Bu ürünü temini konusunda sıkıntı yok. Rota madenciliğe gelince onlar öledir vede haklılar çünkü adam madenci pazarlamacı değil, onun mantığı maden satmak.
Zeoliti bulma ve onu satın alma konusunda benim hiç mi hiç bugüne kadar sıkıntım olmadı ve her zaman herkesten ucuza almışımdır.
Ürünün kullanım alanı çok ve çok geniştir. BEn her türlü yardıma ve teknik bilgi açılımına açığım buyrun önce yazılarımı bir okuyun kafanıza takılanlar varsa sorun. Yok eğer yazımı okuduysanız ve koskaca yazının içinde sadece rotayı gördüyseniz oda sizin bakış açınız.
Arkadaşım zeolit 55 mesajlarında temin etmeyle ilgili bir açıklama göremedim, ben zeoliti uzun zamandır tanımaktaydım, hatta daha önceki mesajlarıma bakarsanız açıklayıcı bilgilerimi üye arkadaşlara sunmuştum.
Temin etme yönündeki sıkıntılarımız vardı arkadaşlarımıza bunu ileterek bu yöndeki bilgilerinden istifadeyle kulanımlarını yaygınlaştırmak için temin etme yönündeki sıkıntıları aşmaktı.ilgilerine sonsuz teşekkürler .
Sizin temin etmedeki bilgilerinizi ortay koyarak paylaşımlarımızı bekliyoruz sevgiyle kalın.
Zeolit55 arkadaşım iyi güzel söylüyosun aldığın kg yi ve fiyatı bizimle paylaşırmısın.doğru söylüyosun bu ürünü bulmakta sıkıntı yok ama bu ürünün nakliyesi zaten para tutar.madenden bu taş olarak çıkar kullanım alanına göre değirmenlerde öğütülerek paketlenir veya açık olarak gönderilir.bizim madenimiz karamürsel yalovada Paketleme bizde yapmıyoruz Ton bazında satıyoruz.10 güne kadar paketlemeli yapmayı düşünüyoruz onun için aldığın fiyatı kg başına benimle paylaşırsan yardımcı olmaya
Zeolit55
07-09-2009, 12:21
Burada paylaşmam eğer siz maden satıcısı iseniz doğru olmaz. Ancak Siz zeoliti nereden temin ediyorsunuz ve analizleri konusunda bana bilgi verirmisiniz. saygılarımla
MeyveliTepe
08-09-2009, 13:52
Bazı zeolit türlerinin akciğer ve akciğer zarı kanserine sebep olduğu yönünde araştırmalar mevcut. Öyle ki, özellikle Anadolu'nun bu konuda başı çektiği yazılı.
Bu minerali çok iyi tanıyan arkadaşlarımız şayet biliyorlarsa ve konuya açıklık kazandırabilirlerse makbule geçer.
Zeolit55
10-09-2009, 10:16
Ben sana fabrikanın fiyatlarını söylüyorum sevgili zeboin. Benden Siz ve diğer okurlar fiyat istemişlerdi bende fabrika fiyatlarını size yazıyorum
25-50 kg lık paketler halinde almak isteyenler Fabrika teslimi130 TL/Ton + nakliye +
KDV
1-3 ton arası almak isteyenler Fabrika teslimi 125 TL/Ton + nakliye + KDV
3-8 ton arası almak isteyenler Fabrika teslimi 120 TL/Ton + nakliye + KDV
8-12 ton arası almak isteyenler Fabrika teslimi 115 TL/Ton + nakliye + KDV
12 ton ve üzeri almak isteyenler Fabrika teslimi 110 TL/Ton + nakliye + KDV
Bu fiyatlar Magıc Natural Minarel firmasının fiyatlarıdır. Bu firmadan sevda hanımla görüşürseniz ve ağaçlar netten fiyat aldık derseniz size yardımcı olacaktır arkadaşlar.
Sordunuz Öğrendim Ve sizi fabrikaya yönlendirdim bundan sonrası size ait saygılar sunarım
Bir Garip Kardelen
Arkadaşlar konu başlığıma aktif veya pasif katılımlarla ilgi duyan üye arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.
Klinoptilolit
23-09-2009, 16:16
Sayın Zeolit55 paylaşımların için samimi şükranlarımı bildiririm.
Ben ihtıyacımı ıncal omg nin ürünlerinden sağlamaya çalışıyorum ellerinde fazla çeşit yok.
Bütün çeşitlere ulaşarak birer torba olarak talebize cevap verecek bir kuruluşa nasıl ulaşırız.
Merhabalar,
İncal OMG yi üreten firmada çalışıyorum yazışmalarınızı tesadüfen okudum.
Epsody arkadaşımız çok önemli bir minerali gündeme taşımış kendisine teşekkür ediyorum.
Bu madeninde tüm dünyadakiler içerisinde en kalitelileri ülkemizdedir, bizim firmamızın sahip olduğu %94~96 saflıkla en iyi ilklerdendir.
Firmamızın adı İncal Mineral dir ve google de aratınca web sitelerine ulaşabilirsiniz.
İncal OMG bir Klinoptilolit çeşidi değil Tarımda Kullanılmak üzere firmamızca üretilen içerik bakımından tarla bahçe için olmazsa olmaz denilebilecek bir Organomineral Toprakdüzenleyicidir ve içeriği hakkında bilgi www.incalomg.com isimli web sitesinde mevcuttur.
Klinoptilolit(Clinoptilolite) ise tek çeşit olup Zeolit(Zeolite)mineralinin onlarca çeşidinden biridir ve değişik çeşitleri olmayıp özellik olarak SAFLIĞI ve analiz içeriği bulunduğu yere göre farkeder ve bu da o madenin kalitesini belirler.
Şimdilik yazacaklarım bunlar eğer konu hakkında başka sorusu olan olursa bilgim dahilinde olanlara cevap vermeye çalışırım. Klinoptilolitin kullanım alanları ile ilgili daha fazla bilgi www.clinoptilolit.com web sitesinde mevcuttur.
Saygılarımla.
Sayın klinoptilolit arkadaşım katılımların için seni kutlarım.
Bu mineralin ham madde olarak rota madencilik'ten sağlandığı ambalajının üzerinde belirtiliyordu, rota madencilik manisa-gördes tesisleri deniliyordu.
Ben klinoptilolit'i saf olarak bahçe toprağımda kullanmak istiyorum, benim temin ettiğim gübre katkılı sizin firmanın bir ürünü, firmanızın kaç çeşit ürünü var bunları açıklarmısınız, ben gelibolu'da iki çeşidine rastladım ilgine şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar sizlere klinoptiloliti kendimin başarıyla uyguladığım güncel bir yöntemi paylaşmak istiyorum, mutfak atıklarıyla oluşturduğum svı gürelerin fazla olanlarını daha sonra kullamak üzere klinoptilolite emdirerek organik içerikli toprak ve saksılarda kullanmak fide ve bitki yetiştirmek için harç malzemesi oluşumuyla içeriği daha zengin yapıda toprak düzenleyici elde ediyorum.
Mucizevi taş zeolit...
Kütahya ile birlikte Balıkesir, Ankara ve Manisa bölgelerinde rezervi bulunan zeolit madeninin, işlenmesi durumunda ülkeye 100 milyar doların üzerinde gelir sağlayabileceği belirtiliyor. Doğal Zeolit Madeni ve Mineralleri Derneği (ZEODER) Yönetim Kurulu
ZEODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydoğan, zeolitin Türkiye'nin 12-13 yerinde çıkan, bünyesinde 40 minerali barındıran "sevimli" ve "mucizevi" bir taş olduğunu belirterek, bu taşın en kalitelisinin Gördes bölgesinde çıktığını söyledi. Zeolitin 60'ın üzerinde alanda kullanıldığına dikkat çeken Aydoğan, "Bu mucizevi taş deterjan sanayinden, kağıt sanayine kadar pek çok alanda kullanılıyor. Doğayı, havayı, suyu temizlemede kullanılıyor. Çernobili bu taşla temizlemişler" dedi.
ZEODER olarak Uluslarası Doğal Zeolit Derneği'ne üye olduklarını belirten Aydoğan, 3 ay önce kurulan ZEODER'in amacının dünya için çok önemli olan bu madenin faydasını açığa çıkarmak ve insanlara duyurmak olduğunu söyledi. Bu işe gönül vermiş profesörlerle birlikte Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını belirten Aydoğan, zeolitin kullanım alanlarına yönelik projeler geliştirdiklerini kaydetti.
"MUCİZEVİ TAŞ 60'IN ÜZERİNDE ALANDA KULLANILIYOR"
Zeolitin hayvan yemi katkısı olarak da kullanıldığını ifade eden Aydoğan, şunları söyledi:
"Mcizevi zeolit taşı hayvan yemi katkısı olarak da kullanılabilir. Fakat böyle dediğimiz zaman insanlar taşı toprağı öğütür, bunu zeolit diye satarlar. Buna dikkat etmemiz lazım. Bunun şu an araştırmaları yapılıyor, yüzde 80 sonuçları alınmıştır. Yurtdışından gelip kimyasal olarak hayvan yemine katılan bir madde var, zeolit bu maddenin yerini alıyor. Fakat şu an Ar-Ge çalışmaları bitmediği için kullanmak mümkün değil. Çalışmalar bitmeden kullanırsak zarar verebilir. Çünkü her zeolit taşı her yerde kullanılamıyor. Zeolit taşı içindeki mineralin özelliklerine göre kullanılıyor. Bu nedenle dikkat ederek, patentini alarak kullanmak lazım. İlaçlar da öyledir, eğer aksi yönde kullanırsanız zarar verir. Zeolit de bir ilaçtır. Örneğin Almanlar zeolitten mide ilacı yapmıştır. Fakat patentini almışlar, yapmışlar ve halen kullanılıyor." Zeolitin 60'in üzerinde alanda kullanıldığını belirten Aydoğan, zeolitin kullanım alanlarını kirlilik kontrolü, enerji, tarım ve hayvancılık, maden-metalürji, uzay araştırmaları, peyzaj mimarisi ve bahçe düzenlemeleri ve diğer kullanım alanları (kağıt, inşaat, sağlık, deterjan) olmak üzere 7 başlık altında toplanabileceğini söyledi. Zeolitin Türkiye'de 13 bölgede tespit edildiğini belirten Aydoğan, bu bölgelerin Manisa, Ankara, Kütahya ve Balıkesir'de olduğunu kaydetti.
"BÜYÜK YATIRIMLAR YAPMADAN BU TAŞI KDV'YE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ"
Aydoğan, zeolitin Türkiye'de yeteri kadar bilinmediğini belirterek, bu taşın faydalarının bilinmesini istemeyen çevreler olduğunu düşündüğünü ifade etti. Zeolitin yurtdışında çok farklı alanlarda kullanıldığını belirten Aydoğan, "Türkiye bunu hammadde olarak yurtdışına satıyor, yurtdışında bu madde işleniyor. Yabancı ülkeler Türkiye'den aldığını yeniden Türkiye'ye kat kat üstüne fiyatla satıyor. Halbuki Türkiye'de güzel bir Ar-Ge çalışması yapılsa, işadamları bu işe el atsa, bu taş Türkiye'de işlenebilir, KDV'ye dönebilir ve Türk halkına bu çok büyük bir katkı sağlayabilir. Şu an işsizlik var, bunun fabrikası kurulabilir. Çünkü bunun kaynağı bizde. Yurtdışına 3 kuruşa satıyoruz, sonra onlara binlerce dolar ödeyip geri alıyoruz. Çok büyük yatırımlar yapmadan bu taşı KDV'ye çevirebiliriz. Büyük bir devlet bizden bu taşı alıyor, birtakım işlemden geçirip çok büyük paralara İran'a, Azerbaycan'a satıyor" diye konuştu.
"ZEOLİT, TÜRKİYE'NİN EKONOMİK KRİZİNİ ÇÖZECEK BULUNMAZ BİR FIRSAT"
Türkiye'de şu anda tahmini olarak 50 milyar tonun üzerinde rezerv bulunduğunu belirten Aydoğan, şöyle konuştu:
"Dünyanın yüzde 40 rezervi Türkiye'de. Hammadde olarak yurtdışına sattığımız bu mucizevi taş Türkiye'de işlenmeye başlanırsa ülkeye 100 milyar doların üzerinde gelir sağlar. Türkiye'nin ekonomik krizini çözer. Çok sayıda insana da iş sağlar. Bunu sadece maden olarak düşünmeyelim, bu Allah'ın verdiği bir lütuftur, mucizevi bir taştır. Çünkü içerisinde 40 tane minerali hapseden başka bir taş daha olamaz. Bunu şu an çok ucuza yurtdışına satıyoruz, işlediğimiz zaman Türkiye'ye KDV, vergi girdisi olacak. İstihdam sağlanacak. Bu bulunmaz bir fırsat."
"ZEOLİT İLE EGSOZ GAZININ HAPSEDİLMESİNE YÖNELİK PROJE"
Egsoz gazlarının dünyadaki en büyük kirlilik problemlerinden biri olduğunu belirten Aydoğan, dernek olarak özel bir firma ile egsoz gazlarının zeolit ile hapsedilmesine yönelik bir projenin Ar-Ge çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Çalışmaların sonuç vermeye başladığını dile getiren Aydoğan, "Zeolit kullanarak egsoz gazının yüzde 80'ini hapsedecek bir projemiz var. Bu dünya için çok önemli bir şey. Çünkü dünyayı kirleten unsurların en başında egsoz gazı geliyor. İnşallah bu çalışmamız birkaç ay içinde sonuç verecek" dedi. Aydoğan, zeolitin önce Türkiye'ye sonra da dünyaya faydalı olması için çalışmalarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: http://www.akisgazetesi.com.tr
acemi_caylak
16-02-2010, 09:08
Sn. Epsody,
Zeolit konusunda güzel açıklamalarınız ve diğer sitelerden alıntılar var.
Öncelikle vurgulamak gerekir ki, Zeolit tek bir çeşit madde değil, bir grup volkanik maddenin genel adıdır. Klinoptilolit te bunlardan biri. Ancak bazı zeolit türlerinin kansere neden olduğuna dair oldukça fazla araştırma var. Erionite bunlardan biri. Aşağıdaki linkte sizde görebilirsiniz. Search bölümüne "Zeolite and Cancer" yazarsanız oldukça fazla makale ile karşılaşıyorsunuz. Üstelik bu araştırmalardan bazıları Türkiye'de yapılmış araştırmalar. (Gaziantep ve Süleyman Demirel Üni.)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/
Bu yüzden Zeolit alırken içeriğini mutlaka bildiğimiz bir ürünü almakta yarar var diye düşünüyorum. Özellikle toz oranı fazla olanlardan kesinlikle kaçınmak gerekir.
MeyveliTepe
16-02-2010, 09:45
Yazılarımızdan bizi bulup sonra sürekli iletişim içinde olduğumuz, kimya doktoru değerli bir hocamızın aylar önce gönderdiği bir mesajını aşağıya çıkartıyorum. Burada yazılı olanlar satış sitelerindeki bilgilerden biraz daha farklı.
Not: Bu yazının başka bir yerde veya başka bir başlıkta alıntılanmamasını rica ediyorum.
"Sevgili doğa severler, sayfayı yeni keşfettim. Doğal ürünler inanılmaz cezbediyor, elimden geldiğincede öyle yaşamaya çalışıyorum. Size Kaolenin akrabası klinoptilolitden bahs etmek istiyorum. aslında bu maddeler zeolit ailesinin fertleri 43 -44 bireyden olusuyor denilebilir. En keyifli formlarıda kaolen, mormondanit, şabanit, sevgili Klinoptilolite (klino ile cok calıstıgım için ona özel ilgim var bağıslayınız) filispit gibi kocaman bir aile içinde eriyonit gibi birde haytaları var. Solundugunda kansorojen, aynı amyant gibi hınzır.
Onun dışındakiler bir mucize diyebiliriz. Peri bacalarımız da bu aileden o yüzden sağlıklı hava, bakteri tutuyor, sebzeler bozulmadan saklana biliyor vs. Arkadaşlar zeolit ailesine "kubalılar" vazıtasıyla asık oldum. Kubanın gizli silahı zeolitler. Orada sihir taşı anlamına gelen "magic stone" diyorlar. sanayii özellikle organik tarımda kullanıyorlar. Aynen sizlerin yaptığı gibi bitkilere püskürtüyorlar korumak için yanlız bileşimine biraz şeker katıyorlar yapıskanlık versin kolaylıkla ruzgarla uzaklaşmasın diye.
Özellikle kazık koklerin saçak vermesini sağlıyor. İğne yapraklılar cok seviyor. Tropikal bitkilerde bayılıyor. Her bitki tek bu yapıların içinde büyümüyor diğer katkılarada gereksinimi var elbette. bileşiminde eser element olarak bölgesel olarak değişen mineraller barındırıyor. Örnegin bor yataklarının üzerinden cıkanda bor içeriği cok fazla domates ve bamya gibi bor seven bitkiler için harika. gordes yöresinde biraz selenyum ve magnezyum da var buda iz element ihtiyacınızı dogal yoldan karsılamanızı sağlıyor.
Yapısı bal peteği gibi yani hekzogonal herseyi tutuyor azot, fosfor, amonyum, en cok severek tutuguklarından. Nemi tutmaya bayılıyor daha az sulama yapıyorsunuz. mikroorganizmaları zararlı bakterileri bazı virüsleri (kristal capı turk zeolarda 2 angstrona kadar iniyor) virusleride tututor dogal elek. Sadece elek olarak değil aynı zamanda protein seker, su tutugu için yakaladıgı microorganizmanın hücre zarına yapısıp canına okuyor.
Klinoptilolit adı altında netten uretici firmaları bulabilirsiniz reklam yapmak istemiyorum. Küba'da ve daha pek cok ülkede zeolit mühendisliği diye bilim dalı var henüz bizde 1990 dan beri biliniyor. TÜBİTAk' sayfasına girersenizde orada detaylı bilgi bulabilirsiniz. Kubada sağlıklı beslenme için evlerin arka bahçelerinde kendi mahsullerini üretiyorlar dostlarıyla yetiştiremediklerini paylaşıyorlar. Hatta kuçuk alanlarda bizim ondulunlerimiz gibi eskimiz delinmiş delik ondulunlerin içine klinoptilolite gubre ile karıştırıp (insan gubreside olabiliyor) toprak çürümüş yaprak ekleyip maydonaz nane, sogan, sarımsak, kıvırcık gibi bodur ihtiyaçlarını sağlıyorlar. Yine sıklıkla yapılan diğer uygulama evlerin bahçelerinde küçük tahtadan 1x1 ebatlarında hazırladıkları alana bitki atıklarını elbette ki klinoptilolite ve solucan tohumlarını ekip suluyorlar. solucanlar arttıkçada tavuk ördek gibi hayvanlarını besledikleri gibi bitkilerin meyva agaçlarının diplerinede dokuyorlar.
Beş yıllık gubre ihtiyaçlarını karsılıyorlarmıs. böylece balık kokmayan, alfa toksini olmayan et ve yumurta yiyorlar. Neden biz açlık sınırına ulaşmıs, koruyucu hekimlik hizmetleri verilmeyen ulkemizde sağlığımızı insanımızı gelecek nesillerimizi korumak için dogaya donmeyelim.
...
"
Sayın Meyvelitepe,başlığa gösterdiğin ilgi ve değerli paylaşımlara önce şahsım adına şükranlarımı sunarım.
Sayın meyvelitepe bu değerli Kimya doktoru hocayı tanımak isteredim, size yakın olan bu değerli bilim adamıyla tanışmak isterdim, ilgin olurda bu kişiyle temas kurmama vesile olursanız hem kendim adıma, hemde topraklar adına büyük bir hayırlı işe vesile olacaksınız.
İlgin için şükranlarımı sunarım,sevgiyle kalın.
Dogasever
16-02-2010, 13:04
Japon Ikeda firmasının Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleştirdiği bir toplum projesinden bahsetmek istiyorum:
Bu projede, binlerce ailenin mutfak atıklarından organik gübre elde edilmektedir. Organik mutfak atıkları önce bir parçalayıcı ile parçalanır ve sonra bir kurutucu ile kurutularak nem oranı, yaklaşık %8'e kadar indirilir. Sonra parçalanan ve kurutulan bu mutfak atıkları zeolit minerali ve isteğe göre diğer organik veya inorganik katkı maddeleriyle karıştırılarak üzerlerine EMA spreylenerek tekrar nem oranı %30 - 35 değerlerine çıkartılır. (Projenin detayları şu anda elimde değil, geldiğinde tam değerleri paylaşırım). Karışım peletlenir ve paketlenir. Paketler 30 gün depolandıktan sonra kullanıma hazırdır. Böylelikle, organik çöpler tarımda değerlendirilmiş olur. Bu projenin bir diğer güzel yanı ise, sabah işletmeye gelen atıkların, akşama kadar paketlenmiş ürün haline gelmiş olmalarıdır!
Bazı zeolit türlerinin akciğer ve akciğer zarı kanserine sebep olduğu yönünde araştırmalar mevcut. Öyle ki, özellikle Anadolu'nun bu konuda başı çektiği yazılı.
Bu minerali çok iyi tanıyan arkadaşlarımız şayet biliyorlarsa ve konuya açıklık kazandırabilirlerse makbule geçer.
Sayın MeyveliTepe,
bu konunun haber kaynağı nedir? Ben bunun tam tersi yönünde bulgular olduğu duydum. Aşağıdaki linke bakınız:
http://www.bizimbahce.net/forum/haberler/zeolit-kanser-yapiyor-deniyordu-meger-kanser-ilaciymis/
Elinizde ciddi veriler içeren kaynaklar varsa mutlaka paylaşmanızı rica ederim.
Saygılarımla.
MeyveliTepe
16-02-2010, 22:29
Sn.Savaş, bu sorunuzun yanıtı dört mesaj önceki #26 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=579970&postcount=26) nolu mesajda mevcut.
Sn.Savaş, bu sorunuzun yanıtı dört mesaj önceki #26 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=579970&postcount=26) nolu mesajda mevcut.
Sayın MeyveliTepe, 26 nolu mesajı okudum ama bana yeterli gelmedi. Solunduğunda kansorejen demek tam manasıyla yeterli değil. Soluma dışında kullanımında daha dikkatli olmayı da gerektirmez mi bu? O halde nasıl kullanmalıyız? Kullanım miktarı kansorejen etkiyi sağlıyor mu? El ile teması, veya örneğin saksıdaki domatese temas etmişse ve bu domates bir şekilde yıkanmadan yenildiğinde etkisi nasıl olur? Bu ve benzeri daha detaylı yanıtlar arıyordum. Bir de bu konuda resmi olarak belgelenmiş bir bilimsel bulgu, araştırma vs. var mı bildiğiniz?
Teşekkürler.
Sayın MeyveliTepe, 26 nolu mesajı okudum ama bana yeterli gelmedi. Solunduğunda kansorejen demek tam manasıyla yeterli değil. Soluma dışında kullanımında daha dikkatli olmayı da gerektirmez mi bu? O halde nasıl kullanmalıyız? Kullanım miktarı kansorejen etkiyi sağlıyor mu? El ile teması, veya örneğin saksıdaki domatese temas etmişse ve bu domates bir şekilde yıkanmadan yenildiğinde etkisi nasıl olur? Bu ve benzeri daha detaylı yanıtlar arıyordum. Bir de bu konuda resmi olarak belgelenmiş bir bilimsel bulgu, araştırma vs. var mı bildiğiniz?
Teşekkürler.
Sayın savaş, Meyvelitepenin 26 numaralı mesajdaki İşaret ettiği nokta zeolit mineralinin bir ailesi içinde klinoptilolite sevgili diye bahsediliyor, fakat o aile içinde hayta (yaramaz olanlar) olanlardan Eriyonit'ten kansorejen olarak nitelendiriyor, sadece solunum yoluyla bu vasfını ortaya koyduğunu belirterek, bu zeolit ailesinin diğer fertlerinin mükemmel olduğunu vurguluyor.
Bu mesajda her şey net bir şekilde anlatılmış, şüphe edilecek noktaya işaret edilmiş, sizi şüphede bırakacak düşüncenin kaynağını anlamak isterdim,Daha önce doğaseverin mesajındada japonyadaki bir projeden bahsederek mutfak atıkla atıklarıylan zeolit in kullanımı anlatılıyor.
acemi_caylak
18-02-2010, 04:55
Sayın MeyveliTepe, 26 nolu mesajı okudum ama bana yeterli gelmedi. Solunduğunda kansorejen demek tam manasıyla yeterli değil. Soluma dışında kullanımında daha dikkatli olmayı da gerektirmez mi bu? O halde nasıl kullanmalıyız? Kullanım miktarı kansorejen etkiyi sağlıyor mu? El ile teması, veya örneğin saksıdaki domatese temas etmişse ve bu domates bir şekilde yıkanmadan yenildiğinde etkisi nasıl olur? Bu ve benzeri daha detaylı yanıtlar arıyordum. Bir de bu konuda resmi olarak belgelenmiş bir bilimsel bulgu, araştırma vs. var mı bildiğiniz?
Teşekkürler.
Sn. Savaş,
Aşağıdaki linkte bu konuyla ilgili bir araştırma var.
TÜRKİYE'DE ASBEST VE FİBRÖZ ZEOLİT (ERİYONİT) İLE İLGİLİ AKCİĞER HASTALIKLARI
http://www.akvaryum.com/forum/zeolit_kanser_iliskisi_k219120.asp
Ayrıca Gaziantep ve Süleyman Demirel Üniversitelerinin yaptığı araştırmalara aşağıdaki linkteki search kısmına Zeolite and Cancer yazarak ulaşabilirsiniz. 25 nolu mesajdaki linki bir kez daha veriyorum.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/)
acemi_caylak
18-02-2010, 04:59
Sayın savaş, Meyvelitepenin 26 numaralı mesajdaki İşaret ettiği nokta zeolit mineralinin bir ailesi içinde klinoptilolite sevgili diye bahsediliyor, fakat o aile içinde hayta (yaramaz olanlar) olanlardan Eriyonit'ten kansorejen olarak nitelendiriyor, sadece solunum yoluyla bu vasfını ortaya koyduğunu belirterek, bu zeolit ailesinin diğer fertlerinin mükemmel olduğunu vurguluyor.
Bu mesajda her şey net bir şekilde anlatılmış, şüphe edilecek noktaya işaret edilmiş, sizi şüphede bırakacak düşüncenin kaynağını anlamak isterdim,Daha önce doğaseverin mesajındada japonyadaki bir projeden bahsederek mutfak atıkla atıklarıylan zeolit in kullanımı anlatılıyor.
Sn. Epsody,
Sizin tavsiye ettiğiniz ürünün, saf Klinoptilolit olduğundan ne kadar eminsiniz? Çünkü madenden sadece bir tür değil birden fazla zeolit türü aynı anda çıkarılır. İşte bu nedenle, içinde Erionit olmadığına dair elinizde Laboratuar tahlili var mı?
MeyveliTepe
18-02-2010, 08:14
Sn.Acemi-Caylak, endişenizde haklısınız. Ben de aynı tereddütü fazlasıyla yaşamıştım. Bu yüzden tescilli ürün almak gerekir.
MeyveliTepe
18-02-2010, 08:21
Sayın MeyveliTepe, 26 nolu mesajı okudum ama bana yeterli gelmedi. Solunduğunda kansorejen demek tam manasıyla yeterli değil. Soluma dışında kullanımında daha dikkatli olmayı da gerektirmez mi bu? O halde nasıl kullanmalıyız? Kullanım miktarı kansorejen etkiyi sağlıyor mu? El ile teması, veya örneğin saksıdaki domatese temas etmişse ve bu domates bir şekilde yıkanmadan yenildiğinde etkisi nasıl olur? Bu ve benzeri daha detaylı yanıtlar arıyordum. Bir de bu konuda resmi olarak belgelenmiş bir bilimsel bulgu, araştırma vs. var mı bildiğiniz?
Teşekkürler.
Sn.Savaş,
Bu, şu demek, yapısı itibarıyla 40 küsür üyesi olan zeolit grubundan biri olan "eriyonit" isimli madenden uzak durulacak. Herhangi bir şekilde eriyonit alınmayacak, öyle ya da böyle kullanılmayacak. Klio diye alınanda eriyonit karışık olma riski olan da alınmayacak.
denizakvaryumu
18-02-2010, 08:38
Bu riski almaktansa eş değer başka bir ürün kullanılamaz mı?
Ya da leonardit kullanmak yeterli değil mi?
acemi_caylak
18-02-2010, 09:35
Bu riski almaktansa eş değer başka bir ürün kullanılamaz mı?
Ya da leonardit kullanmak yeterli değil mi?
Bence kullanılabilir. Zeolit (klinoptilolit) adsorblayıcı özelliği nedeniyle kullanılan bir ürün. Topraktaki gözenekliliği sağlayan diğer maddeler zeolite alternatif olarak kullanılabilir.
Ayrıca topraktaki organik madde miktarını artırmak bence daha öncelikli olmalı.
Sn. Epsody,
Sizin tavsiye ettiğiniz ürünün, saf Klinoptilolit olduğundan ne kadar eminsiniz? Çünkü madenden sadece bir tür değil birden fazla zeolit türü aynı anda çıkarılır. İşte bu nedenle, içinde Erionit olmadığına dair elinizde Laboratuar tahlili var mı?
Arkadaşım bu şüpheci yaklaşımlar sana, zaman kaybettirmekten öte bir şey kazandırmıyacaktır, bunun farkına varamadın, leonardit'te ki tutumunu devam ettiriyorsun.
Benim kullandığım klinoptilolit ayni zamanda hayvan yemi olarak kullanımı tesçil almış bir ürün ben daha ne arayayım, bundan ötesi şüphe adamı hastalığa götürürür, kullandığım ürünün bilgilerini sayın meyvelitepeyle de paylaşmıştım, bu konuda o sizden daha şüpheci yaklaşımları olan bir kişi olmasına rağmen, kendisinden bu konuda herhangi bir karşı görüş almadım kendisinden.
Siz hep böyle bir ticaret anlayışı içinde olduğunuz sürede, sizin alış veriş yaptığınız satıcıların vah haline diyorum.
http://www.bizimbahce.net/forum/haberler/zeolit-kanser-yapiyor-deniyordu-meger-kanser-ilaciymis/msg8203/#new
Biz hiç değişmeyeceğiz. Gözümüzün içine baka baka Türk milletini radyasyonlu çay içmeye davet eden bakan bizde, aidsli olduğunu bile bile hayat kadınları ile birlikte olmak bizde, önümüze atılan herşeyi doğru kabul etmek bizde. Bazı maden firmaları klinoptilolit satıp para kazanacak diye insanları çok rahat harcayabilirler. İçinde ne olduğuna emin olmadığım, üretici firmasına güvenmediğim hiçbir şeyi almam. Eksik kalsın. Alanında yolu açık olsun.
Biz hiç değişmeyeceğiz. Gözümüzün içine baka baka Türk milletini radyasyonlu çay içmeye davet eden bakan bizde, aidsli olduğunu bile bile hayat kadınları ile birlikte olmak bizde, önümüze atılan herşeyi doğru kabul etmek bizde. Bazı maden firmaları klinoptilolit satıp para kazanacak diye insanları çok rahat harcayabilirler. İçinde ne olduğuna emin olmadığım, üretici firmasına güvenmediğim hiçbir şeyi almam. Eksik kalsın. Alanında yolu açık olsun.
Sizin bu konuda biraz bilgi ve deneyimiz var, buyurun paylaşalımda sizin dediğiniz gibi insanlara yol göstereceğiz diyerek zarar vemiyelim, bilgilerinizi ortaya koyarak bu başlıkta müspet mesajları tersine çeviren açıklamalar yapında hizmetiniz olsun insanlara sevgiyle kal, fakat şüpheyle yaşama. iyi günler.
MeyveliTepe
18-02-2010, 19:01
Arkadaşlar, o kadar ürkülecek bir şey yok. Bu alanda çalışan gayet ciddi firmalar var. İhraç da ediliyor. Ürünleri tescilli ve denetimli. Bu mineral öyle göz ardı edilecek bir şey değil.
Kendi adıma, tescilli bir ürünü iki ton kadar tedarik ettim. Bu yaz sebze parkında kullanacağım. Deneyip henüz sonuç almadığım bir konuda konuşma adetim yok, fakat çok umutluyum.
Zeytinlibahçe
18-02-2010, 20:46
arkadaslar selamlar
Bende sizler gibi tereddüt icindeydim ,aynı endiseleri yasıyordum ,tanıdıkca hayran oldum kesinlikle gözardı edilecek bir ürün degil ,ciddiyetine ve kalitesine inandıgım manisa gördes den cıkaran bir firmaya halihazırta 16 ton siparişimi verdim,bir kısmını agaclarımın tac izdusumune keci gubresı,leonarditle beraber karıstırıp,bır kısmınıda azot ıcın ektigim asılı fig ve baklaları topraga karıstırmadan önce ema ile birlikte karıstırıp kullanmayı dusunuyorum.
Klinoptilolitin toz halini ,agaclarımın bir kısmına kaolin gibi tek basına,bir kısmınıda kaolinle beraber karıstırıp deneme amaclı zararlılara karsı kullanmayı dusunuyorum.****** tamamında ema olacak.Gunu geldıgınde sonuclarını paylasırız.
saygılarımla
Arkadaşlar, kusuruma bakmayın lütfen! Basitçe ama bana göre önem arzeden bir kanser meselesine değinmek isterken az çok polemiğe neden oldum sanırım. Belki sorularımı eksik ifade etmiş olabilirim. Aslında sormak istediğim soruyu sayın acemi_caylak daha net ifade etmiş bulunuyor.
Sn. Epsody,
Sizin tavsiye ettiğiniz ürünün, saf Klinoptilolit olduğundan ne kadar eminsiniz? Çünkü madenden sadece bir tür değil birden fazla zeolit türü aynı anda çıkarılır. İşte bu nedenle, içinde Erionit olmadığına dair elinizde Laboratuar tahlili var mı?
Ve yine sayın MeyveliTepe ve Epsody bana göre yeterli açıklama bulunmuştur. Teşekkür ederim. Geriye tescilli ürünü tespit etmek kalıyor.
Hadi "Türk işi doğru olmaz" diyelim, ama bütün bir dünya bu ürünü kullanıyor. Hatta, bir tez çalışmasında, bu ürünün klimalarda kullanılarak, hastanelerin yeni doğan bebek ünitelerinde kullanımı ile bebek ölümlerinin önlenmesi ile ilgili araştırmalar yapılmış. Benim sorum sadece, kanser riski ile ilgili ne ölçüde gerçekçi veri elde edilmiş ve kullanımda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?, şeklinde olacaktı.
Şimdi bu konu ile ilgili sayın acemi_caylak'ın vermiş olduğu linkleri inceleyeceğim.
Saygılarımla.
acemi_caylak
20-02-2010, 06:27
Başka topiklerde Sn. Halil Önen elinde Organosen olduğundan bahsetmişti.
Organosen %57 oranında klinoptilolit içeren bir gübre. Halil Bey Organosen' in etkileri ile ilgili tecrübelerini (tabi ki bu topiği okuyorsa) bizimle paylaşırsa iyi bir referans olacaktır.
Organosen ile ilgili bilgiyi Halil beyden bekliyoruz. Bir süre sonra katılım olmazsa özelden bildirelim, sorularımız için buraya bir ara uğrasın. Nasıl olur?
MeyveliTepe
20-02-2010, 17:52
Organosen, klinoptilolit ve leonarditin yanı sıra amonyum nitrat içeriyor. Doğal ve organik malzeme ilave edilmiş mineral gübre olduğu için organımineral kategorisine almışlar.
Halil Önen
20-02-2010, 19:49
Organosen, klinoptilolit ve leonarditin yanı sıra amonyum nitrat içeriyor. Doğal ve organik malzeme ilave edilmiş mineral gübre olduğu için organımineral kategorisine almışlar.
Sevgili Dostlar,
Sn. MeyveliTepe'nin yukarıdaki bilgileri doğru.
Bu gübre ilk çıktığında, sanırım 3 yıl oldu. O zaman kuraklık yaşanıyordu. Su tutma kapasitesi yüksek olduğu için almıştım.
4 yaşındaki 15 kadar kumlu arazimde ceviz ağaçı için ağaç başı, tac izine 5 er kg kulandım.
Faydasını gördüm. Hem kuraklık için hem ağaclar için.
Ertesi yıl bu gübre ile sutut u karıştırdım. Daha iyi sonuç aldım.
Ama bunlar kurak yıldave kumlu arazi içindi.
Zeytin fidanları için de köke temas etmeden, tüp köklerin bir karış altına, bir avuc kadar gübreyi bir kürek yanmış hayvan gübresi ile karıştırdım. (bunu yetkililerine sordum)
Bu şekli ile de iyi sonuç aldım.
Ancak klinop tilopit kadar ucuz olduğu söylenemez. Ve onun kadar bol kulanmak da çok zor.
Ama yeri az olanlar ve 5 ,10 ağacı gibi ya da az sebze yetiştiriçiler için ideal.
Şimdi elimde kalanları, ema+yanmış hayvan gübresi+kuru tarla otlarına organsen de karıştırarak (güçlü) kompost yapıyorum.
Bunu yetiştiremezsem eğer...
Dikeceğim zeytin fidanları için de hayvan gübresi ile organaseni karıştırıp kullanacağım.
(Ayhan kaptan 16 ton klinoptilolit (bu Türk toprağı değil mi_ doğru mu yazıyorum_) almış. Ondan bir iki ton alıp 2 dönüm kumlu arzide denemeyi düşünüyorum.)
Saygılar
Zeytinlibahçe
20-02-2010, 22:31
Halil bey selamlar
haklısın fazlası var,uygulamaya yatisemessem vatan topragı,imece :) tasımasımı?
25kgx640
Sayın MeyveliTepe ve Halil bey,
Organosen açıklamaları için teşekkürler. Benim bir sorum daha olcaktı: Klinoptilolit ve leonarditi karıştırarak, balkon bahçeciliği için saksı topraklarımıza harç olarak katmamızın bir sakıncası var mı? Yani, saksı toprağına homojen olarak bütünüyle karıştırmayı düşünüyorum. Böyle olduğunda bir sakıncası olur mu? Yoksa, saksının belli bir bölümüne belli ölçülerde mi katmam lazım?
Teşekkürler.
Halil Önen
23-02-2010, 23:48
Halil bey selamlar
haklısın fazlası var,uygulamaya yatisemessem vatan topragı,imece :) tasımasımı?
25kgx640
Ayhan kaptan imece yerine getirildi. 640 tane 25 kg. lık torba klinoptilolit ( yahu bu türk toprağına gavur ismini kim koymuş) halledildi.
(Yoldan geçen bizim kasap Arif usta selam verdi, borçlu çıktı. ''Bi mangal yaparız iki tek atarız'' dedik, onu da kandırdık.
Sahi 20 tane beyaz ve daha hafif torba vardı. Onlar neydi anlamadık. Kaolin kili gibi bir şeydi.
Saygılar
acemi_caylak
24-02-2010, 02:10
Sahi 20 tane beyaz ve daha hafif torba vardı. Onlar neydi anlamadık. Kaolin kili gibi bir şeydi.
Ayhan Bey kendisi net olarak yazacaktır aslında.
Ama bildiğim kadarıyla, kaolin kiline benzeyen, klinoptilolitin çok ince işlenmiş hali.
Firmayla görüştüğümde bana da sözetmişlerdi. Tıpkı kaolin kili gibi (güneş yanığı ve zeytin sineğine karşı uygulandığını söylemişlerdi) yapraktan uygulanabiliyor.
Zeytinlibahçe
24-02-2010, 08:13
selamlar
Eşim anlattı kamyonu görünce müdürü öksürük tutmus,sizde aslında benim bir kolum sakat falan demişsiniz ama kimse dikkate almayınca ilerleyen saatlerde kamyonun üstünde rambo gibiymissiniz.Yukarıdan Güzelhisardan seyreden köylüler 25 kg luk torbalar havalarda ucusuyordu diyorlar.Herkesin ellerine saglık teşekkür ederim.
Arif ustaya cok güldüm,yoldan gecerken ''bu koca kamyonda niye geldi,siz ne taşıyorsunuz orda''deyip yaklasınca adamcagız kendini kamyonun üstünde bulmuş.İki yıldır devamlı yapacak bir projemiz,işimiz oldu bu sefer havada yagmurlu olursa söz,toplanalım
Bahsettiginiz torbalarda Klinoptilolitin toz formunu var,bu sene deneme amaclı agaclarımızın bir kısmında zeytin sinegi başta olmak üzere zararlılara karşı kullanmayı düşünüyorum,farklı denemeler yapacagız,tek başına kullandıgımız gibi kaolinle beraber de karıştırıp da kullanacagız temkinli yaklaşıyorum mikron olarak kaolinden daha kalın,fiyat olarak cok ucuz,firma yetkilisiyle bu konuda temas halindeyiz .Agaclarımız büyüdügü zaman kaolinin fiyatı problem olmaya baslayacak,alternanif bulmamız gerekecek umarım basarılı oluruz.
saygılarımla
MeyveliTepe
24-02-2010, 08:21
Ayhan bey kolay gelsin. Ben de bir kaç ağaçta mikronize klinoptilolit deneyeceğim. Firma 6 mikron olduğunu söylüyor. Sonbaharda durumu net olarak görürüz. Umut verici olan kaolin ve klinoptilolit'in kimyasal içerikleri aynı, dolayısı ile özgül ağırlıkları da aynı olmalı. Parçacık büyüklüğünün etkisini hep birlikte göreceğiz.
Zeytinlibahçe
24-02-2010, 12:32
Sn Meyvelitepe selamlar
Biz bu yıl,bir önceki yıl sizinle birlikte zeytin sinegine karşı(üstelikte yaşlıların dahi hatırlamadıgı en kötü yılında) kaolinle elde ettigimiz başarının rahatlıgını yaşadıgımız gibi önümüzdeki uygulama yılına da cok daha donanımlı giriyoruz.
Kaolin ülkemizde bolca bulunmasına ragmen malumunuz uygun mikron sebebiyle yurt dışından ithal geliyor,dolayısıyla fiyatı abartılı,kullanımının yaygınlaşmasındaki en büyük sorun bu.
Klio icin belittiginiz 6 mikron cok cok iyi, görünüşe göre başarı oranımız yüksek,fiyatının cazip olmasıda yaygınlaşması ve cok agacı olanlarında kullanması acısından avantajı,üstelik firma yetkiliside ürününün arkasında yapacagımız uygulamalarda bulunabilecegini belirtiyor.
Sizin ve bizim farklı cografyada elde ettigimiz/edecegimiz başarılar ürünün genel başarısı göstermesi acısından bence cok önemli
Başarılar dilerim
saygılarımla
MeyveliTepe
24-02-2010, 12:49
Teşekkürler. Klio ile meyve sineklerine karşı elde edilebilecek bir başarı hepimizi fazlasıyla mutlu eder. Ancak şimdiden başarı sağlanmış izlenimi de vermek istemem. Bir şansımız, tam bir karşılaştırma yapma imkanına sahip olmamız olsa gerek. Yeni mevsimde yeterli denemeler ve ölçümler yaptıktan sonra sonucu kendi adıma rahatlıkla ilan edeceğim :)
Dogasever
24-02-2010, 13:55
Sn Meyvelitepe, Ayhan Bey, Halil Bey
Klio ile yapacağınız çalışmaların sonuclarını sabırsızlıkla bekliyoruz. sizin alacağınız sonuçlara göre, bizler de Klioyu EM'nin yanında müşterilerimize tavsiye edeceğiz. Saygılar.
acemi_caylak
25-02-2010, 08:53
Klinoptilolit kullanacak arkadaşlardan Ege ve Marmara bölgelerinde yaşayanlar nakliye açısından şanslı gözüküyor. Çünkü tescilli üreticiler Manisa ve Balıkesir'de.
Diğer bölgedeki arkadaşlar için nakliye fiyatları çok yüksek. 16 ton altında alırsanız ton başına 100-120 TL arası, 16 Ton ve üzeri için ton başına 90 TL ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bunlar Manisa ve İzmir'den Gaziantep'e taşıma fiyatları.
Bu yüzden klinoptilolit kullanma sevdamızı şimdilik erteledik.
Klinoptilolit kullanacak arkadaşlardan Ege ve Marmara bölgelerinde yaşayanlar nakliye açısından şanslı gözüküyor. Çünkü tescilli üreticiler Manisa ve Balıkesir'de.
Diğer bölgedeki arkadaşlar için nakliye fiyatları çok yüksek. 16 ton altında alırsanız ton başına 100-120 TL arası, 16 Ton ve üzeri için ton başına 90 TL ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bunlar Manisa ve İzmir'den Gaziantep'e taşıma fiyatları.
Bu yüzden klinoptilolit kullanma sevdamızı şimdilik erteledik.
Arkadaşım Bu mineral toprakla bitkinin bağlarını sağlamlaştıran bir mineral, bunu ertelemenin yararı yok, topraklarından vaz geçmeyi düşünüyorsan buna diyeceğim olamaz, hiçbir maliyet topralaradan daha üstün değer taşıyamaz, yeterki sen toprağının kıymetini bilerek işlet bu sevda toprakla bitmez, akıllı insan bunun üstesinden gelmesini bilendir.
Rota madencilikten Umdemin adlı ürünüm dün geldi. İşin doğrusu bu malzemeyi toprakta ve bitklerimde denemek için sabırsızlanıyorum. Daha önce sihirli toprak diye bir şey almıştım. Azar azar bazı çiçek saksılarına vermiştim. Çiçekler gerçekten kendilerine gelmişlerdi. Bu toprakta bol gübre olduğunu anlıyordum ama, nasıl oluyordu da bitkiye zarar vermiyordu? Toprağın içindeki beyaza çalan küçük taş parçaları her ne ise, keramet bunda diyordum. Dün Umdemin gelince anladım ki, topraktaki o malzeme zeolit imiş. İşte bu nedenle ürünü kullanmak için uygun zamanın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Rota madencilikten Umdemin adlı ürünüm dün geldi. İşin doğrusu bu malzemeyi toprakta ve bitklerimde denemek için sabırsızlanıyorum.
Umdemin gelince anladım ki, topraktaki o malzeme zeolit imiş. İşte bu nedenle ürünü kullanmak için uygun zamanın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Sayın Savaş, en ideal saksı toprağı hazırlamada kullabilirsin, saksıdaki bitkilerin ne fazla gübreden nede sudan zarar görmiyecekler, saksılarında bundan böyle mantari hastalık bitkilerinde görülmeyecek.
Bu klinoptilolit denen minerale ben bitki geliştirme regületerü diyorum, bitki toprak arasında regületör görevi yapmaktadır, sevincini kutluyorum, iyi günlerde kullanmayı diliyorum, sevgiyle kal.
Zafer İnandıklı
09-04-2010, 22:04
Sevgili arkadaşlar, yazılarınızı okuyup klinoptilolit'e takıldım temini için araştırmaya başladım. Gerçi benim ağaçlarım yok çiçek tutkunuyum fakat mükemmeli yakalama açısından kendimi zorunlu hissettim.
Araştırmalarım sonucunda, beykoz flora peyzaj'dan genç peyzaj mimarı, Abdurrahim Topak kardeşimle tanıştım. Sağolsun 50 şer kg lık 4 çuval klinoptiloliti bana ulaştırdı.
Bahçemin bütün toprağını klinoptilolit le harmanladım. Sizlere hem bu değerli madeni toprağımla buluşturmama hem de Abdurrahim Topak gibi değerli bir kardeşi tanımmama sebep olduğunuz için teşekkür ediyorum. Sevgiler, saygılar...
Zafer ALV
12-04-2010, 21:11
Selam herkese,sıcakların kendini göstermeye başlamasıyla yeşil doslarımızın su ihtiyaçları aklıma geldi ve su tutma elemanlarını incelerken burayı buldum,ama nette klinoptilolit ev kullanıcılarının yararlanacağı bir kaynak bulamadım,bilgisi olan kaynak gösterebilirmi.10-20 kg civarı satan yerler varmıdır ?
MeyveliTepe
12-04-2010, 21:33
Rota madencilikten Osman beyi arayın. Selamımızı söyleyin, size bir torba göndermenin bir yolunu bulacaktır eminim.
Zafer İnandıklı
12-04-2010, 21:37
Selam herkese,sıcakların kendini göstermeye başlamasıyla yeşil doslarımızın su ihtiyaçları aklıma geldi ve su tutma elemanlarını incelerken burayı buldum,ama nette klinoptilolit ev kullanıcılarının yararlanacağı bir kaynak bulamadım,bilgisi olan kaynak gösterebilirmi.10-20 kg civarı satan yerler varmıdır ?
Sayın D E L İ, ( 05315576770 ) bu numarayı arayıp 25 kg lık çuvallanmış klinoptilolit alabilirsiniz.
Arkadaşlar hertürlü ahır gübrelerinin ahırlardan çıktıktan sonra çeşitli dış etkileşimlerle değer yitirerek vasfını kaybetmeden olgunlaştımanın yöntemleri içinde, Klinoptilolit veya umdeminle harmanlıyarak her türlü kayıbın önüne geçtiğimiz gibi bu gübrelerin olgunlaşma sürecine de katkı sağlamış olarak bu gübrelerden maksimum kazancı elde etmiş olurken de çevremizide korumuş olmaktayız.
Bilindiği üzere bütün ahır gübreleri bilakis kanatlı gübreleri açık ortamlarda çevreye koku gaz vede sinek böcek gibi oluşum içinde hem rahatsızlık vermekte hemde içeriğindeki bu özellikleri kaybetmektedirler,
Gübrelerin bu etkileşimlerinin sebebi içeriğindeki azotun ve ürenin hava ile oksidasyon etkileşimiyle meydana gelmektedir, klinoptilolit veya umdemin mineralı, gübrenin içeriğindeki azutun bütün forumları tutularak kendi üzerinde bloke edilmesi ile bu olaylar son bulmaktadır.
Buradan bir kere daha hatırlatmakta fayda görüyorum bu mineraller her türlü gübrelere uygulanarak gübre katkısı olarak kullanıldığından bu mineralin bir adı da gübre katısı olarak anılmaktadır.
Merhabalar,
Zeoliti öğrencimle yapacağım bir çalışmada kullanacağım çok miktarda ihtiyacım yok.Ancak Rota madencilikten osman beyin göndermesinde sıkıntı olduğunu okumuştum forumdaki yazılarda baş kısımda.Ama yine de telefonunu alıp arayabilirim göremedim numarayı verebilirseniz sevinirim.Birde burdan alacağımız paketli olarak geliyor değil mi?
Sayın D E L İ, ( 05315576770 ) bu numarayı arayıp 25 kg lık çuvallanmış klinoptilolit alabilirsiniz.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi D_E_L_i_ Mesajı Göster
Selam herkese,sıcakların kendini göstermeye başlamasıyla yeşil doslarımızın su ihtiyaçları aklıma geldi ve su tutma elemanlarını incelerken burayı buldum,ama nette klinoptilolit ev kullanıcılarının yararlanacağı bir kaynak bulamadım,bilgisi olan kaynak gösterebilirmi.10-20 kg civarı satan yerler varmıdır ?
Sayın D E L İ, ( 05315576770 ) bu numarayı arayıp 25 kg lık çuvallanmış klinoptilolit alabilirsiniz.
Sayın zafer inandıklı verdiğiniz numara nereye ait ve gelecek eriyonit formunda değil değil mi?klinoptilolit olarak gelecek.
Sn Meyveli Tepe,
#24 mesajınızdaki Sn hocamızın e-posta adresini veya telefonunu özelime iletmeniz mümkün mü?
Kendisine sormak istediğim bir husus var. Neticesine göre, bu konuya faydalı olacak bir iki cümle de ben yazabilirim.
Saygıalrımla
Yazılarımızdan bizi bulup sonra sürekli iletişim içinde olduğumuz, kimya doktoru değerli bir hocamızın aylar önce gönderdiği bir mesajını aşağıya çıkartıyorum. Burada yazılı olanlar satış sitelerindeki bilgilerden biraz daha farklı.
Not: Bu yazının başka bir yerde veya başka bir başlıkta alıntılanmamasını rica ediyorum.
MeyveliTepe
22-12-2010, 12:56
Merhabalar,
Zeoliti öğrencimle yapacağım bir çalışmada kullanacağım çok miktarda ihtiyacım yok.Ancak Rota madencilikten osman beyin göndermesinde sıkıntı olduğunu okumuştum forumdaki yazılarda baş kısımda.Ama yine de telefonunu alıp arayabilirim göremedim numarayı verebilirseniz sevinirim.Birde burdan alacağımız paketli olarak geliyor değil mi?
Rota madenciliğin internet sayfasından iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.
MeyveliTepe
22-12-2010, 12:58
Sn Meyveli Tepe,
#24 mesajınızdaki Sn hocamızın e-posta adresini veya telefonunu özelime iletmeniz mümkün mü?
Kendisine sormak istediğim bir husus var. Neticesine göre, bu konuya faydalı olacak bir iki cümle de ben yazabilirim.
Saygıalrımla
Maalesef, hocanın müsaadesi olmadan iletişim bilgilerini vermem doğru olmaz. Sorunuz varsa buradan yazın, hem herkes öğrenmiş olur, gerekirse hocaya da sorarız.
Özelinize açıklama yapacağım.
(Diğer arkadaşlar mazur görsünler lütfen.)
Maalesef, hocanın müsaadesi olmadan iletişim bilgilerini vermem doğru olmaz. Sorunuz varsa buradan yazın, hem herkes öğrenmiş olur, gerekirse hocaya da sorarız.
Maalesef, hocanın müsaadesi olmadan iletişim bilgilerini vermem doğru olmaz. Sorunuz varsa buradan yazın, hem herkes öğrenmiş olur, gerekirse hocaya da sorarız.
Sayın Meyvelitepe, bu Hoca toprak ana bilim dalındamı, yoksa maden mühendisliği alanındamı uzmanığı öğrenebilirmiyim, sevgilerimle hoşça kalın.
MeyveliTepe
22-12-2010, 16:44
#24 nolu mesajımda belirttiğim gibi kimya doktorudur.
Zafer İnandıklı
22-12-2010, 18:30
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi D_E_L_i_ Mesajı Göster
Selam herkese,sıcakların kendini göstermeye başlamasıyla yeşil doslarımızın su ihtiyaçları aklıma geldi ve su tutma elemanlarını incelerken burayı buldum,ama nette klinoptilolit ev kullanıcılarının yararlanacağı bir kaynak bulamadım,bilgisi olan kaynak gösterebilirmi.10-20 kg civarı satan yerler varmıdır ?
Sayın D E L İ, ( 05315576770 ) bu numarayı arayıp 25 kg lık çuvallanmış klinoptilolit alabilirsiniz.
Sayın zafer inandıklı verdiğiniz numara nereye ait ve gelecek eriyonit formunda değil değil mi?klinoptilolit olarak gelecek.
İstanbul Beykoz; Flora peyzaj Abdurrahim Topak. Ürün klinoptilolit ELİS Madencilik' e ait (XK- ELİS 3002)
#24 nolu mesajımda belirttiğim gibi kimya doktorudur.
Gözümden kaçmış igine teşekkür ederim.
MeyveliTepe
22-12-2010, 19:16
Yakup bey sorusunu sordu ve gelen yanıt kendine ulaştırıldı. Soru ve cevap bu aşamada diğer üyeleri ilgilendirir mahiyette değil.
25 kg. 1 torba klinoptilolit ne kadardır acaba?
bettyycim
22-12-2010, 20:44
Nazlı Hanım, Zafer bu konu da oludukça deneyimli, bu konu hakkında kendisi ile kısa bir sohbetim oldu ve hatta sağolsun küçük bir paket de hediye ederek, klinoptilolit ile tanışmamı sağladı. Ölmek üzere olan bir kaktüsü bu karışıma ekerek kurtardım :D Teşekkürler Zafer Bey, katkınız için.
Yakup bey sorusunu sordu ve gelen yanıt kendine ulaştırıldı. Soru ve cevap bu aşamada diğer üyeleri ilgilendirir mahiyette değil.
Aracı olduğunuziçn teşekkür ediyorum. Çok makbule geçti. Sn. Hocamızdan, Etimaden /Bigadiç Zeolitinin klinoptilolit formunda olduğunu ancak %2-%5 gibi bir oranda Bor içerdiğinden dolayı bilinçli kullanılması gerektiğini öğrendim.
Bir müşterimiz tarafından yunanistanda zeolitin kullanımı hakkında bilgilendirinmiştik. Kendisi, mikronize Zeolit ile (az miktarda) Bor (Etidot-67 /Disodyum okta Borat Tetra Hidrat) karışımının, birlikte kullanıldığını söyledi.
Ancak zeolit, su içerisinde süspansiyon olarak karıştığı için, uygulamanın yapılabilmesi için taralda veya pompada sürekli karıştırıcının çalışması gerekmekte. (Suda çözündüğü için, borda böyle br sıkıntı yok). Böylelikle, bitkinin yapraklarının korunması ve beslemesini aynı anda yapmak adına çalışıldığını söyledi.
Not: Borun bilinen (genel) faydası, bitkide kalsiyumun kullanımını düşük seviyelerden optimal seviyelere çekebilmekte ve kalsiyum da bitki dolaşım sistemini canlandırmakta. Ayrıca antifungal. Bilinen (genel) zararı, fazlası bitkiyi zehirleyebilmektedir. Yani bilinçli kullanılmalı.
Saygılarımla
Bandırma çevresinde zeolit ve kullanımı hakkında bilgi temin etmek isteyen arkadaşlar, Sn. Şenol COCA yı arayabilirler (0 532 400 15 61).
Zeolitin kelle cevher olarak fiyatları düşük, ancak kullanımı belirli ebatlara göre yapıldığından, tarımda veya hayvancılıkta öğütülmüş olarak kullanılmakta. Kelle cevher olarak temin etmek isteyenler, Eti Maden'in Bigadiç İşletmesini arayarak (0 266 633 72 21) ürün özelliklerini, kelle boyutlarını, teslim ve fiyat şartlarını vs öğrenebilirler. (Yalnız, bor yataklarından çıktığı için içeriğinde bir miktar bor olabilir.)
Saygılarımla
Rota madenciliğin internet sayfasından iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.
iletişim adresinde telefon faxa geçiyor.ondan direk osman beyin telefonunu istedim.
Merhaba arkadaşlar,
konuya katılımım olmadı ama,heyecanla sn.Meyvelitepe ve sn.Zeytinlibahce'nin bu yıl için deneyimlerini paylaşmalarını bekliyorum.umarım güzel sonuçlar almışlardır.
Selamlar...
sarilar1973
27-02-2011, 20:30
kg ı nekadar
Zeytinlibahçe
27-02-2011, 20:48
Sn bağcı38
Teşekkürler
Evet sonuçtan memnun kaldık, fakat sonuca etki eden budamadan gübreye, sulamadan mücadeleye kadar doğru olduğuna inandığımız o kadar çok uygulama yaptık ki, neticede gübre katkı maddesi olarak klinonun da sistemin içinde bir yeri olduğunu düşünüyoruz.
sarilar1973
28-02-2011, 20:26
kinoptilolitin fiyatı kamyon bazında aldığımızda nedir
Zeytinlibahçe
01-03-2011, 11:21
Geçen yıl bir kamyon 16 ton (640x25 kg) nakliye dahil (mesafe göre değişiyor) çuvalı 5-6 Tl arasında bir fiyata geliyordu.
Merhabalar,
İncal OMG yi üreten firmada çalışıyorum yazışmalarınızı tesadüfen okudum.
Epsody arkadaşımız çok önemli bir minerali gündeme taşımış kendisine teşekkür ediyorum.
Bu madeninde tüm dünyadakiler içerisinde en kalitelileri ülkemizdedir, bizim firmamızın sahip olduğu %94~96 saflıkla en iyi ilklerdendir.
Firmamızın adı İncal Mineral dir ve google de aratınca web sitelerine ulaşabilirsiniz.
İncal OMG bir Klinoptilolit çeşidi değil Tarımda Kullanılmak üzere firmamızca üretilen içerik bakımından tarla bahçe için olmazsa olmaz denilebilecek bir Organomineral Toprakdüzenleyicidir ve içeriği hakkında bilgi www.incalomg.com isimli web sitesinde mevcuttur.
Klinoptilolit(Clinoptilolite) ise tek çeşit olup Zeolit(Zeolite)mineralinin onlarca çeşidinden biridir ve değişik çeşitleri olmayıp özellik olarak SAFLIĞI ve analiz içeriği bulunduğu yere göre farkeder ve bu da o madenin kalitesini belirler.
Şimdilik yazacaklarım bunlar eğer konu hakkında başka sorusu olan olursa bilgim dahilinde olanlara cevap vermeye çalışırım. Klinoptilolitin kullanım alanları ile ilgili daha fazla bilgi www.clinoptilolit.com web sitesinde mevcuttur.
Saygılarımla.
Şubat ayında 9 yaşındaki zeytin fidanlığımda (toprağı çok kumlu,PH 5.5) dekara 50 kg. İNCAL OMG kullandım..Ayrıca her fidan çevresine 400 gram ÜRE attım..
Tillerle de toprağı karıştırdım.
Bakalım,ne tür farklılıklar oluşacak bu yıl?
Sayın Klinoptilolit,İncal OMG'yi dekara ne kadar atabiliriz..Ben toprağın su tutması,toprağın sıkılaşmaması ve toprak islahı açısından kullandım bu ürününüzü..
şenol coca
11-03-2011, 23:25
sayın pria zeoliti ağaç başına taç iz düşümüne 2 ila 5 kg kadar 1000 metre kareye 75 ila 100 kg kullanabilirsiniz
acemi ciftci
20-03-2011, 17:46
Evinde 5-6 saksıda kullanacak kişilere de faydası büyük olacaktır ama temin etmenin yolu yok gibi. Ton bazında almanın anlamı yok. Perlit gibi küçük kullanıcıya hitap eder hale gelmesini bekleyeceğiz o zaman
acemi ciftci
23-03-2011, 16:12
Ben klinoptilolit ve leonarditle ilgili ayrıntılı bilgi (http://klinoptilolit.wordpress.com/) edinebildiğim websitesinden aynı zamanda temin de edebildim. Sağolsun Serkan Bey oldukça yardımcı oldu. Akrabasıymışım gibi benimle ilgilendi ve hiç de zorunlu olmadığı halde kullanım şekli ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Bu madenden satın almak isteyenlere duyurulur.
sn Zeytinlibahçe paylaşımınız için teşekkürler
bende uygulama yaptım.sonucu göreceğiz.
umarım iyi olur...
ahmet salih
22-05-2011, 15:34
Şubat ayında 9 yaşındaki zeytin fidanlığımda (toprağı çok kumlu,PH 5.5) dekara 50 kg. İNCAL OMG kullandım..Ayrıca her fidan çevresine 400 gram ÜRE attım..
Tillerle de toprağı karıştırdım.
Bakalım,ne tür farklılıklar oluşacak bu yıl?
Sayın Klinoptilolit,İncal OMG'yi dekara ne kadar atabiliriz..Ben toprağın su tutması,toprağın sıkılaşmaması ve toprak islahı açısından kullandım bu ürününüzü..
Merhaba Sn;pria incal OMG klinoptilolit yanıda NPK+ izelementler+hümik-fulvik asit de içeriyor sanırım. fiyatı ne kadar?, sonuçları paylaşırsanız seviniriz.
savagegarden
08-12-2011, 20:37
klinoptiloliti hangi toprakta kullanmak iyidir?hertür toprakta kullanılabilirmi?dağda sulanmayan,ovada iyi sulanan vs?hertur toprakta kullanımı nasıldır?
Halil Önen
09-12-2011, 00:57
klinoptiloliti hangi toprakta kullanmak iyidir?hertür toprakta kullanılabilirmi?dağda sulanmayan,ovada iyi sulanan vs?hertur toprakta kullanımı nasıldır?
Taban suyu yüksek toprakta kullanılmamalı.
Bunun dışında her türlü toprakta kullanılır. Ağır toprakta çatlamayı önler. Hafif toprakta nemi korur.
İyi sulanan ve hiç sulanmayan _ yamaç yerler_ yerlerde kullanılmalı.
Yamaç yerlerde _ eğer ağaç ise_ burgu ile 4-5 tane 25- 30 cm. lik delikler açılıp iyi yanmış ahır gübresine karıştırılarak kullanılmalı.
Tarla gibi yerlerde toprağa serpilmeli ve toprak altına alınmalı.
whoiam313
23-12-2011, 21:31
ben klino yu kullandım 100 dakar bugday arazisinde. balkalım sonuç alabilecekmiyim?bir parçasında ise klino ve pelet tavuk gübresi ni bereber kullandım *** yazın testlerden ne sonuç çıkacak görecegiz.arazi düz verimli bir toprak susuz dekera 500 kg yapıyor amaç 700-750 kg.
whoiam313
23-12-2011, 21:36
dekara 150 kg falan klino ve 200 kg tavuk gübresi 5 kg çinko sülfat (enaz %10 kükürt içerikli) 20 kg 20-20 kompoze ve em aktif kullandım.yani ne varsa kullandım bakalım bütün bunlar hikayemi gerçekmi görecez inşaallah....
tarsuslu-82
31-01-2012, 17:11
klinoptiloliti nereden temin edebiliriz.500 kg kadar alacağım.zeytinler için. fiyat konusundada bilgilendirebilir misiniz
Safranlı
01-02-2012, 08:31
dekara 150 kg falan klino ve 200 kg tavuk gübresi 5 kg çinko sülfat (enaz %10 kükürt içerikli) 20 kg 20-20 kompoze ve em aktif kullandım.yani ne varsa kullandım bakalım bütün bunlar hikayemi gerçekmi görecez inşaallah....
bu bahçeniz uçması gerekır
bence resımlerıyle buradan belgeleyınız
bu verılenler ile şaha kalkar dıyorum
yalıçapkını
21-03-2012, 12:42
Bunca yazıyı okuduktan sonra rota madencilikten 2 ton umdemin sipariş ettim,3 dekar bahçemin her yanına saçıp bahçeyi sürdüreceğim...
hasan_ka
01-04-2012, 20:09
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı. Denizli'de 16 dekar olan tarlaya önümüzdeki sonbaharda açık köklü ceviz dikeceğim. Killi-tınlı yapıda ph 8 civarı olan tarlama kilin etkisini azaltmak, çatlamaları önlemek ve havalanma sağlamak için klinoptilolit atmayı düşünüyorum. Ama bir konuda klinoptilolitin asit volkanik topraklarin pH'inin yükseltilmesinde ve kil bakımından fakir topraklarda kullanılmasından bahsetmiş. Ph seeviyesi zaten yüksek olan tarlamın toprağını düzenleyeyim derken ph yükseltmek istemem. bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba? Kaş yaparken göz çıkarmayalım bir de...
yalıçapkını
02-04-2012, 13:43
•• Ağızdan alındığında mukozadan emilmez. Mide ve oniki parmak bağırsağındaki 1.5 ve 8.1 gibi çok farklı pH değerlerinde bile ağır metalleri bünyesine alır ve dışkı ile sistemden uzaklaştırır.
• Bazı araştırıcıların görüşlerine göre dünya nüfusunda silisyum eksikliği oldukça yaygındır. Klinoptilolit, kalsiyum alüminyum silikat yapısıyla bu eksikliği tamamlamaktadır.
Böyle bir bilgi var internette birazcık klino yutsam mı diyorum almışken.
Halil Önen
02-04-2012, 20:11
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı. Denizli'de 16 dekar olan tarlaya önümüzdeki sonbaharda açık köklü ceviz dikeceğim. Killi-tınlı yapıda ph 8 civarı olan tarlama kilin etkisini azaltmak, çatlamaları önlemek ve havalanma sağlamak için klinoptilolit atmayı düşünüyorum. Ama bir konuda klinoptilolitin asit volkanik topraklarin pH'inin yükseltilmesinde ve kil bakımından fakir topraklarda kullanılmasından bahsetmiş. Ph seeviyesi zaten yüksek olan tarlamın toprağını düzenleyeyim derken ph yükseltmek istemem. bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba? Kaş yaparken göz çıkarmayalım bir de...
Sn. hasan_ka;
kilin etkisi, toprağın çatlaması, ve iyi havalanması için leonardit kullanmalısınız. Kilino dan daha etkilidir bu gibi durumlarda.
İzmir eğitiminde Sn. Mine Hanım hocamız;
artık dünyada ve bizde meyve ağaçları _ domates, çilek vb.yetiştiriciğinde olduğu gibi_ sırta dikildiğini ve bu sistemin daha iyi olduğunu söylemişti.
http://www.agaclar.net/forum/egitim-calismalari/26722-2.htm#post938889
Yeni fidanların bu şekilde dikilmeye başladığını anlatmıştı.
hasan_ka
03-04-2012, 08:59
Leonardit için Denizli'deki bir firmayla görüşüyorum zaten kamyon alabilirsem 16-20 ton almayı düşünüyorum. Ağaçları dikmeden önce yapabileceğim en iyi hazırlık yapmayı düşünüyordum. sizin bir yazınızda en iyi dörtlü kısmında klinoptilolit de vardı o yüzden klino nedir diye araştırmıştım ama tam da emin değilim gördüğünüz gibi :) ph yükseltmek için kullanılır diye yazıyı görünce tereddüt ettim. tarlamın ph değeri 7.8 organik miktarı %1 fakir bir değere sahip. Leonardit için fikirleriniz nedir acaba? ben dekara 500-1000 kg civarı düşünüyorum ama tek seferde fazla bir miktar mı acaba? azar azar yıllara yaysam mı diye de düşünüyorum.
hasan_ka
03-04-2012, 09:33
Klinoptilolit fikrini yavaştan rafa kaldırıyorum o zaman :) Leonardit işini aksilik çıkarmadan halledeyim, daha sonra 1 kamyon da koyun gübresi alacağım inşallah. Sırta dikim şeklini düşünürsek sırt yüksekliği ve aralıkları ne kadar olmalı? Ayrıca arazim eğimli olduğu için uygulamak da zor olabilir.
yalıçapkını
03-04-2012, 12:04
Hasan bey; Meyvelitepenin killi toprağa radikal çözüm başlıklı yazısını okumanızı tavsiye ederim.
Klinopolitin kuraklığa karşı etkisi ve gübreleri kendi bünyesine alıp yavaşça bitkiye vermesi bence çok üstün nitelikler.
Ben çok müzdarip olduğum killi toprağıma dekara 1 ton klinoptilotit ve 50 kg perl humus,10 litre sıvı leonardit ve 10 lt sıvı kükürt uyguluyorum bu günlerde.
Aldığım sonuçları burada paylaşacağım, herkese kolay gelsin.
hasan_ka
06-04-2012, 14:38
Sağolun sayın yalıçapkını size de kolay gelsin. 2 dekar maddi olarak beni pek düşündürmezdi ama 16 dekar olunca 3bin lira civarı bir masraf çıkıyor. sadece nakliye 900 lira tutuyor ve kafamda klinoptilolit gerekliliği tam netleşmedi. Bütçe de kısıtlı olunca insan çok düşünüp az hareket etme ihtiyacı duyuyor :) şuan için ben de 1 2 ton getirtip sadece ağaç diplerine atmayı düşünüyorum. İlerde hasattan gelir elde edersem tarlanın tamamına gözüm kapalı atabilirim diye düşünüyorum.
savagegarden
27-10-2012, 15:54
klinoptiloliti ne zaman ve tahminen dönume ne kadar kullanmalı?zeytinler toplandıktan sonra dönume 1 ton dedi bir arkadaş ama emin değilim.ağaç izdüşümümü yoksa tum topragamı uygulamalı?
Ağaç izdüşümüne uygulamanız bence yeterlidir.
Uzmanı olmamakla birlikte şöyle yapabilirsiniz diye düşünüyorum: Toprağa nem ve hava kazandırma amaçlı uyguladığınızı varsayıyorum, uygun uygulama zamanını toprağa karıştırabileceğiniz bir zaman olarak düşünebilirsiniz. Ne zaman çapa yapıyorsunuz? Çapadan önce gübre ile birlikte toprağa verir, çapa ile birlikte de toprağa karıştırırsınız. Bu sayede zeolit gübredeki azotun bir kısmını bünyesine alır, yavaş yavaş verir.
Ayazkızı
03-12-2012, 11:52
Zeolit/Klinoptilolit saf haliyle Avrupada insanlar tarafından kullanılıyor. Kapsül halde olağanüstü fiyatlarla satılıyor. ( Türkiyede de bitkisel karışımlarla kapsül edilmiş olanı var)
Türkiyede saf haliyle insan kullanımına uygun şeklide öğütülmüş olanı hakkında bir bilgi göremediğim için günlerdir araştırıyordum, verdiğiniz linklerden bir üreticiye telefonla ulaştım.. Bana 1-2 kilo gönderecekler. Verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim.
Zeolit/Klinoptilolit saf haliyle Avrupada insanlar tarafından kullanılıyor. Kapsül halde olağanüstü fiyatlarla satılıyor. ( Türkiyede de bitkisel karışımlarla kapsül edilmiş olanı var)
Türkiyede saf haliyle insan kullanımına uygun şeklide öğütülmüş olanı hakkında bir bilgi göremediğim için günlerdir araştırıyordum, verdiğiniz linklerden bir üreticiye telefonla ulaştım.. Bana 1-2 kilo gönderecekler. Verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim.
Kapsül dediğiniz, toz zeolitin ağızdan direkt alımı galiba.
Bir arkadaşım, yarım çay kaşığı zeoliti bir çay bardağı suya katıp karıştırdıktan sonra midesi yananlara içiriyor.
Normal toprak yiyen-yutan insanlarda bir sıkıntı olmadığına göre, azıcık zeolit sindirmenin de zararı olmaması makul geliyor.
Ayazkızı
03-12-2012, 21:55
Kapsül dediğiniz, toz zeolitin ağızdan direkt alımı galiba.
Bir arkadaşım, yarım çay kaşığı zeoliti bir çay bardağı suya katıp karıştırdıktan sonra midesi yananlara içiriyor.
Normal toprak yiyen-yutan insanlarda bir sıkıntı olmadığına göre, azıcık zeolit sindirmenin de zararı olmaması makul geliyor.
Doğru dürüst öğrenmeye çok gayret ettim ama Türkçeyi sonradan öğrendiğim için. Mesajlarım yazım hataları ile dolu olacak diye burada mesaj yazmaya çekiniyorum. Bu yüzden hatam görülürse, hepinizden özür diliyorum..
Yakup bey ürün
Besin destek ürünü olarak satılıyor. Adı da Zeolit veya Klinoptilolit değil zaten. İçeriğinden anladığım kadarıyla içinde azıcık Zeolit/Klinoptilolit ..Ve bir çok bitkisel ürün var yani saf Zeolit/Klinoptilolit değil..Araştırma yaptığımda Alman paylaşım sitelerinde karşıma çıkan bilgiler...
Zeolit'in hiç bir yan etkisi bulunmadığına, saf olarak alındığına ve fiziksel sistemin hemen hemen her bölümüne faydalı olduğu yönünde... Ama ne hikmetse besin destek ürünlerinde katagorize etmişler...şu sindirim sistemi içindir.. bu cilt içindir..vs..
ben saf olarak kendisini suya karıştırıp içeceğim... ayrıca kanser olan enişteme de içireceğim.. Okuduğum tüm geri bildirimlerde ( reklam amaçlı değillerse) kısa zamanda etki ettiğini yazmışlar.. eğer böyleyse kısa zamanda Olumlu veya olumsuz tüm deneyimleri burada paylaşacağımı düşünüyorum.
Saygılar
Zeoliti araştırdıysanız, çok iyi bir mikro filtre olduğunu da tespit etmiş olmalısınız. Filtrasyon çapı, bazı zararlı kimyasalların fiziksel olarak filtrelenmesine neden oluyor (Kimyasal olarak da filtreleme yapıyor mu hatırlamıyorum).
Önemli olan, zeolitin çıktığı madende eriyonit denen kansorojen maddenin bulunmaması. Zeolit, ülkemizde özellikle Manisa/Gördes'te çıkarılıyor.
Genel olarak bildiklerim bunlar.
Zeolit, leonardit gibi cevherler, kıymetini yeni yeni anlamaya başladığımız önemli doğal zenginliklerimiz. Ancak maalesef, toplumumuzun içine işleyen kapitalist ruh, herşeyi olduğunun ötesinde göstermeye çalışıyor. Bu nedenle sağlıklı bir sosyal literatür oluşturmak da güçleşiyor.
Umarım deneyimlerinizi paylaşırsınız. Varsın balık bilmesin.
src suat
04-12-2012, 13:38
selamlar ben bursada seracılık yapıyorum burada bahsettiğiniz ürünü kullanmam doğru olurmu toprağım biraz taşlı kumlu cevap yazarsanız sevinirim saygılar
selamlar ben bursada seracılık yapıyorum burada bahsettiğiniz ürünü kullanmam doğru olurmu toprağım biraz taşlı kumlu cevap yazarsanız sevinirim saygılar
Zeolit gibi su tutucu özellikte olan bir çok meteryal işinize yarayabilir diye düşünüyorum. Ancak konu ile ilgili uzman arkadaşlara danışırsanız daha sağlıklı olacaktır.
Saygılarımla
Ayazkızı
14-01-2013, 23:57
zeolit/klinoptilolit'i Manisa/Gördes'ten aldım.. Türkiyede 25 kiloluk çuvallarda, tonlar halinde satılıyor.. Madenlere telefon etmeye başladım. Bilgi kısıtlı olup, teknik terimlere de vakıf olmayınca, meram anlatmak zor oluyor ama bir şekilde, ellerindeki zeolitin insan kullanımına uygun olup olmadığını sormayı başardım.
Ve bunun hasta insanlar tarafından kullanılacağını söyleyince sağ olsunlar 25 kiloluk bir çuval zeolit gönderdiler ve zeolit benim evime getirilinceye kadarda işi takip ettiler...
Hemen arkadaşlarla paylaştık..
Gece yatarken ağız mukozasına karışması için ağzımda çalkayarak içiyorum.. ilk fark ettiğim şey dişlerimi temizlemesi oldu.. diş etlerimde problemlerim vardı...şu an diş etlerim eskisi gibi sert ve pembe...
25 yıl önce yaşadığım çok zor bir süreçte yüzümde çıbanlar çıkmıştı... çıbanlar geçtiği halde genişleyen hücre içinde kök dediğimiz kistler duruyordu..bir alman sitesinde zeolitle yüz yıkadıklarını okuduktan sonra yüzümede sürmeye başladım. Kistler şu an büyük ölçüde küçüldü. Gün geçtikçe hücreler boşalıyor..
Dıştan bu kadar faydasını gördükçe, içimde kimbilir ne yenilenmeler oluyor diye düşünüyorum. Beni en fazla sevindirecek olan haber kanser olan kullanıcılardan gelecek. O zaman yine gelip yazacağım. Mümkün olduğunca çok insan öğrensin..
Gece yatarken ağız mukozasına karışması için ağzımda çalkayarak içiyorum.. ilk fark ettiğim şey dişlerimi temizlemesi oldu.. diş etlerimde problemlerim vardı...şu an diş etlerim eskisi gibi sert ve pembe...
Geçmiş olsun. Fayda görmenize sevindim.
Kullanım miktarlarınızı (reçetenizi) daha açık yazarsanız, daha faydalı olursunuz.
Saygılarımla
•• Ağızdan alındığında mukozadan emilmez. Mide ve oniki parmak bağırsağındaki 1.5 ve 8.1 gibi çok farklı pH değerlerinde bile ağır metalleri bünyesine alır ve dışkı ile sistemden uzaklaştırır.
• Bazı araştırıcıların görüşlerine göre dünya nüfusunda silisyum eksikliği oldukça yaygındır. Klinoptilolit, kalsiyum alüminyum silikat yapısıyla bu eksikliği tamamlamaktadır.
Böyle bir bilgi var internette birazcık klino yutsam mı diyorum almışken.
Bazı doğal maddelerin vücuttaki ağır metalleri atmasına yardımcı olduğunu belirten Prof. Dr. Süha Sönmez, bu maddeleri şöyle sıraladı;
...Zeolit: Volkanik doğal bir mineraldir. Oluşumu yaklaşık 600 milyon yılda gerçekleştiği düşünülen zeolitin bilinen 106 çeşidi vardır. Klinoptilolit formu zeolit ailesi içinde en saf olanıdır ve negatif yükü nedeniyle vücuttaki ağır metalleri kafes şeklindeki yapısı içine hapsederek dışarı atar. Yemeklerden önce aç karnına alınan bu %100 doğal maddenin hiçbir yan etkisi yoktur. Özellikle sigara dumanında bulunan kadmiyumun hem erkek hem de kadın üreme hücreleri üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle kısırlık yaptığı bilinmektedir. Zeolit ile yapılan çalışmalarda bu ağır metalden kurtulunduğu zaman yumurta ve sperm kalitesinde artışlar tespit edilmiştir.
Kaynak : Ksrlk nedeni olabilir-Salk- Gazeteport.com (http://www.gazeteport.com.tr/haber/131103/kisirlik-nedeni-olabilir#ixzz2PWZbhm00)
mühendis27
16-11-2014, 00:12
Arkadaşlar merhaba benim gaziantep te 50 yasinda 100 dekar Fistik bahcem var. 10*10 metre aralıklarla1000 agaç Fistik mevcut. Ph 7.8. Organik madde 1.4. Potasyum yuksek. Diğer bbütün minareller. Düşük. Ayrıca kireç çok yuksek. Bu yil icerisinde 11 kamyon büyükbaş hayvangubresi dagittim araziye 5-6 kamyon daha bulmaya calisiyorum. Kimyasal gübre kullanimini biraktim topragi islah etmem gerekiyor. Pomza tasini çok arastirdim numune isteyip tahlil yaptirdim tahlil sonucunu eklemeye calisacagim. Ayni anda ph düşürüp organik madde miktarini arttırmaya calisip birazda mineral katkisi yapacak dogal ürünler ariyorum. Yol içerisinde yeşil gubrede yapacagim 2006 yilinda yapmistim gayet iyi oldu. Klinoptilolit mineral ini siteden ogrendim.butcem yok ama yinede topragimi düzeltmemgerekiyor. uygun fiyatla nereden bulabiliriz ve ne kadar kullanmaliyim.yardimci olursaniz sevinirim
mühendis27
16-11-2014, 00:27
Fotoyu ekleyemedim nasil eklendiğini siteden arastirip ogrenirim. Simdilik yaziyorum. Pomza tahlil sonucu. Numune adanadan gelmişti Ph 8. Organik madde düşük. Kireç ddüşük. Tuzsuz. Bakir düşük. Mangan düşük. Fosfor düşük. Çinko orta. Demir orta. Potasyum çok yüksek. Magnezyum çok yüksek. Kalsiyum çok yuksek. Yalniz bunların alinabilirlik miktarlarini bilmiyorum tahlil sonucunda yoktu
Lathspell
30-12-2014, 21:48
Konu ta 2009 dan bu yana gelmiş, bende zeolitin yeni ilgililerinden biri olarak şu videoyu paylaşayım. Korelilerin zeolit kullanımı. Hydroponic Soybeans in Korea - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=J5AfcH3smnI)
kerkenez
31-12-2014, 13:18
Bunu perakende olarak nasıl buluruz. Hep kamyonla satanlar var, bana 3-4 çuval gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla bazı akvaryum malzemesi satan yerlerde var acaba onlar işe yarar mı?
MeyveliTepe
31-12-2014, 14:18
Az miktarda olanları fahiş fiyatla satıyorlar. Yolunuz buralardan geçerse bir kaç çuval vereyim.
Formunuzu herzaman takip ederim sırf bu konu için üye oldum.Tüm arkadaşlara sevgi ve saygılar.Bu formun üstüne yok açanada moderatörlere de müteşekkirim.
Az miktarda yani 7 lt halinde kedi kumu olarak bulunmaktadır.Bende Zeolit taşıyla böyle tanıştım mucizevi bir minarel-taş.Benim dikkatimi kedimin tuvalet kabının artık hiç kokmaması(uzun süre kalsa bile) ve ıslaklığın eskisi gibi çamurlaşmaması çekmişti. Zeolit kullanan bazı kedi kumu markaları zeocat-Bigadia(25 lt 40 tl.gittigidiyor)-patimax.
kerkenez
15-07-2015, 14:09
Biraz araştırdım. Çanakkale' de firma buldum kargo ya da ambar aracılığıyla gönderecek. 50 kg çuvalı 20 TL' ye geliyor ama kargo ücreti de aşağı yukarı o kadar tutacak gibi.
Gereken miktar için ise bakanlığın tavsiyesi dekara 100 kg ama metrekareye 1 kg gibi bir miktarın iyi geleceğini söyledi. Ne dersiniz dediği kadar mı alayım?
MeyveliTepe
15-07-2015, 14:14
Ben dekara 2 ton civarında (metrekareye 2 kg) kullandım, enfiye gibi geldi. Miktarı toprağınızın durumuna göre saptamak en iyisi.
kerkenez
16-07-2015, 08:27
Teşekkürler. Bakalım 1 kg ile başlayalım olmazsa ileride ilave yaparız.
kerkenez
12-08-2015, 20:47
Ege Zeolit' ten getirttim. İçeriği şu şekilde.
570974
vural-can
04-09-2015, 21:33
Ege Zeolit' ten getirttim. İçeriği şu şekilde.
570974
Kullandınız mı ?
kerkenez
07-09-2015, 09:30
Henüz kullanmadım. Kısmetse sezon sonunda diğer malzemelerle birlikte toprağa döküp belleyeceğim.
Bütün sayfaları okudum kafam karıştı. Birisi kanser yapıcı etkiden bahsederken, başka biri dişlerini beyazlattığını söylüyor. Hangisi doğru? PH oranına bakınca kireçli topraklarda uygulamak doğru olur mu? Analizlerde nelere dikkat etmeliyiz?
MeyveliTepe
08-03-2016, 18:16
Bütün sayfaları okudum kafam karıştı. Birisi kanser yapıcı etkiden bahsederken, başka biri dişlerini beyazlattığını söylüyor. Hangisi doğru? PH oranına bakınca kireçli topraklarda uygulamak doğru olur mu? Analizlerde nelere dikkat etmeliyiz?
Zeolit, içinde 40 kadar farklı minerali barındıran bir aile. Tarımda kullanılması gereken klinoptilolit olanı ve kanserojen filan değildir. Bir zaman şöyle (http://www.agaclar.net/forum/579970-post24.htm)bir mesaj yayınlamıştım, faydalı olabilir. Klinoptiloit iyi kalite ise suda çözünmez, PH seviyesi de nötr civarındadır ve suda çözünmediği için önemi de yoktur. Bu adresteki (http://www.rotamadencilik.com.tr/reports.doc) analize bakın.
Zeolit, içinde 40 kadar farklı minerali barındıran bir aile. Tarımda kullanılması gereken klinoptilolit olanı ve kanserojen filan değildir. Bir zaman şöyle (http://www.agaclar.net/forum/579970-post24.htm)bir mesaj yayınlamıştım, faydalı olabilir. Klinoptiloit iyi kalite ise suda çözünmez, PH seviyesi de nötr civarındadır ve suda çözünmediği için önemi de yoktur. Bu adresteki (http://www.rotamadencilik.com.tr/reports.doc) analize bakın.
Teşekkür ederim.
Peki Sn. Kerkenez'in paylaştığı resimde PH 7-9 yazıyor. Bu durumda bu ürünü kullanmamalı mıyız? İlçe tarıma analiz yaptırdım(maalesef üstün körü bir analiz oldu) Burası çoğunlukla pancar ve hububat ürettiği için mikro elementlere bakan pek yok. Yalnız bahçe toprağım aşırı kireçli çıktı. Geçen sene ağaçlarımın yapraklarındaki sararmanın nedeninin kloroz olduğu sonucuna vardım. Çinko ve demir eksikliğini yapraktan sağlasam da, geçici bir çözüm olacak. Bu kireç illetinden kurtulmak için dekara 250 kilo leonardit, 250 kilo zeolit ve ağaç başına 5-6 kilo yanmış hayvan gübresi atacağım. Umarım bu bilgiler yeterlidir. Bu yapacaklarım kireç oranını azaltmamı sağlar mı? Birde ürünü alacağım kişi "tüm bahçeye homojen yaymanız lazım." dedi. Ara tarım yapmıyorum. Bu sebeple sadece ağaçlara bu ürünleri paylaştırsam olmaz mı?
Ph nötr olmalı demişsiniz ama verdiğiniz analiz raporunda 7-8 diyor. Nötr'ü yanlış mı anlıyorum acaba?
MeyveliTepe
09-03-2016, 00:58
Teşekkür ederim.
Peki Sn. Kerkenez'in paylaştığı resimde PH 7-9 yazıyor. Bu durumda bu ürünü kullanmamalı mıyız? İlçe tarıma analiz yaptırdım(maalesef üstün körü bir analiz oldu) Burası çoğunlukla pancar ve hububat ürettiği için mikro elementlere bakan pek yok. Yalnız bahçe toprağım aşırı kireçli çıktı. Geçen sene ağaçlarımın yapraklarındaki sararmanın nedeninin kloroz olduğu sonucuna vardım. Çinko ve demir eksikliğini yapraktan sağlasam da, geçici bir çözüm olacak. Bu kireç illetinden kurtulmak için dekara 250 kilo leonardit, 250 kilo zeolit ve ağaç başına 5-6 kilo yanmış hayvan gübresi atacağım. Umarım bu bilgiler yeterlidir. Bu yapacaklarım kireç oranını azaltmamı sağlar mı? Birde ürünü alacağım kişi "tüm bahçeye homojen yaymanız lazım." dedi. Ara tarım yapmıyorum. Bu sebeple sadece ağaçlara bu ürünleri paylaştırsam olmaz mı?
Ph nötr olmalı demişsiniz ama verdiğiniz analiz raporunda 7-8 diyor. Nötr'ü yanlış mı anlıyorum acaba?
Resimde gösterilen üründe PH seviyesinden daha çok porozite oranının seviyesi ve 120 ppm bor içeriği dikkat çekici. Porozite nisbeten düşük, bor ise hayli yüksek. Ona göre dikkatli kullanmalı.
Önceki mesajımda PH nötr civarında dedim. 7 nötr olduğuna göre nötr ve 8 hafif alkali aralığında standart vermişler. Daha yüksek olsa bile suda çözünmeyen bir mineral olduğuna göre toprağın kimyasal yapısını PH bakımından etkilemez, sadece fiziksel yapısını etkiler, katyon değiştirme kapasitesi ile pozitif iyonlu mineralleri ve porozite oranına göre nem tutar.
Bu Ph olayında toprak analizinden sonra kafam iyice karıştı. Analizde ph 7.7 çıkıyor. Kireç oranı % 55 bu nasıl mümkün olabilir? Kireci düşürmek için kükürt kullansam ph düşecek, ph' ı düşürmeden kireci düşürmenin bir yolu yok mu?
kerkenez
09-03-2016, 08:47
Resimde gösterilen üründe PH seviyesinden daha çok porozite oranının seviyesi ve 120 ppm bor içeriği dikkat çekici. Porozite nisbeten düşük, bor ise hayli yüksek. Ona göre dikkatli kullanmalı.
Önceki mesajımda PH nötr civarında dedim. 7 nötr olduğuna göre nötr ve 8 hafif alkali aralığında standart vermişler. Daha yüksek olsa bile suda çözünmeyen bir mineral olduğuna göre toprağın kimyasal yapısını PH bakımından etkilemez, sadece fiziksel yapısını etkiler, katyon değiştirme kapasitesi ile pozitif iyonlu mineralleri ve porozite oranına göre nem tutar.
Porozite araştırdığım kadarıyla iyi bir şey. % 30 iyi midir yoksa az mı? Bor bitkileri zehirleyebileceğinden riskli ama bir anda salmaz diye düşünüyorum. Zira bu meretin bir özelliği de bir takım mineralleri depolayıp yavaş yavaş salması değil mi? Yoksa yanlış mı anlamışım? :confused:
Merhaba ,
bahçemdeki toprağın "6" metrekarelik ilk kısmın ıslahı için siz değerli arkadaşlarımın da önerileri ile çalışmalarım/malzeme alımım devam ediyor.
Arzu eden buradan takip edebilir (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/39068.htm#post1448008)
Sayın "meyvelitepe" nin blogundan da yararlanıp, hazırlıklar kapsamında "klinoptilolit" sipariş vermek istedim.
Biraz önce 25 kg.lık bir adet çuval için 2 fiyat edindim. Biri Rota Madencilik = 85.00 TL + kdv (kargo dahil) , diğeri ise Gordes Agro-Clino = yaklaşık 25 Tl. kargo kargo dahil.
En küçük ambalaj bu. Fiyat soracak arkadaşların bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla.
MeyveliTepe
01-04-2016, 19:55
Bize yakınsınız galiba, bir ara uğrarsanız bir kaç torba ücretsiz olarak verebilirim.
Bize yakınsınız galiba, bir ara uğrarsanız bir kaç torba ücretsiz olarak verebilirim.
Çok teşekkür ederim :) Ürünüm geldi. 6 metrekare için 25 kg. çok bile. Gerçi blogunuzdaki kullanım oranınızla karşılaştırınca..... :)
bilgisayarcik
21-05-2016, 23:36
çok güzel bilgiler
Hellmarch
21-01-2017, 15:47
Taban suyu yüksek toprakta kullanılmamalı.
Bunun dışında her türlü toprakta kullanılır. Ağır toprakta çatlamayı önler. Hafif toprakta nemi korur.
İyi sulanan ve hiç sulanmayan _ yamaç yerler_ yerlerde kullanılmalı.
Yamaç yerlerde _ eğer ağaç ise_ burgu ile 4-5 tane 25- 30 cm. lik delikler açılıp iyi yanmış ahır gübresine karıştırılarak kullanılmalı.
Tarla gibi yerlerde toprağa serpilmeli ve toprak altına alınmalı.
Taban suyu yüksek toprakta kullanılmamasının sebebi nedir?
meminaydin
01-04-2017, 18:04
Merhabalar,
Nette birçok klinoptilolit satan yer var ama hiç birinde kimyasal içerik bildirilmemiş diger mesajlarda tavsiye edilen umdemin haricinde kullanılacak ürünlerin bir listesi mevcutsa paylaşırsanız hem benim için hemde konuyu araştıran diğer kişiler için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Balkonda domates yetiştirmeyi düşünüyorum bunun için klinoptilolit vb materyallerden bir harç hazırlayacağım çünkü organik bir materyalin içine eksenizde balkonda hiçbir zaman istenilen suyu bitkiyi alamıyor çok çabuk kuruyor ve külleme hastalığı kaçınılmaz son oluyor ve tutan meyveleride kaybediyoruz.
Araştırınca iki tane firma çıkıyor rota mdencilik ve gördes zeolit,burda bayide de satılan bir ürün var ama markası farklı ve ucuz 20 lira.
Firmaların yayınladıkları buroşürlerden bakınca değerler hesaplanırken farklı yöntemlerden faydalanmışlar,gördes firması kdk için kjeldah yöntemi kullanırken rota madencilik Methylene Blue Chloride metodu kullanmış ama yinede değerler birbirine yakın yine porozitelerde birbirine yakın.
Acaba hangisinden almalıyım ? yukarda birisi yazmış rota madencilik ürünü 85+kdv,diğeri 25 tl tabi 2016 fiyatları.
Sormak istediğim bazı değerler çok yakın birbirine diğerini pahalı yapan değer nedir diğerinin bor değeri veya nem miktarı olabilir mi ? bu değerler her ikisinde de net değil. Sonuçta benzer ürünlerse 3 aşağı beş yukarı aynı olması gerekir ama muazzam fark var.
Ben bu üründen en fazla 25 kg kullanırım bu yüzden kalitelisini almak istiyorum
meminaydin
08-11-2017, 19:05
rota madencilikten kendiniz çuval olarak isterseniz fiyat o şekilde pahalı arayın yakınlarda bayisi vs.. varsa onun bilgisini isteyin bayi ile irtibata geçin yanlış hatırlamıyorsam bu bahar ben 12.5 TL'ye aldım bayiden cuvalını
Ben dekara 2 ton civarında (metrekareye 2 kg) kullandım, enfiye gibi geldi. Miktarı toprağınızın durumuna göre saptamak en iyisi.
sn MeyveliTepe
Bazı kaynaklarda dekara 80 kg kullanmanın çeşitli bitkilerde değişik oranlarda verim artışı veya biyokütle artışı sağlandığı yazıyor.Acaba dekara 2000 kg kullanmakla verimde ciddi artışlar veya doz aşımı yaptığınız için herhangi bir sorunla karşılaştınız mı ? Gözlemleyebildiğiniz farklar nelerdir verim olsun su ihtiyacı vs ?
teşekkürler
rota madencilikten kendiniz çuval olarak isterseniz fiyat o şekilde pahalı arayın yakınlarda bayisi vs.. varsa onun bilgisini isteyin bayi ile irtibata geçin yanlış hatırlamıyorsam bu bahar ben 12.5 TL'ye aldım bayiden cuvalını
Rota madenciliği aradım bayi sistemlerinin olmadığını söylediler ürünü bana ücretsiz gönderecekler ama kargosunun biraz tutacağını söyledi söyledi osman bey.Belki siz manisa taraflarındaysanız belli yerlerde bir kaç bayiyede veriyorlardır.Neyse 1-2 çuval gönderecek bana kargo kaç para tutarsa artık.
MeyveliTepe
30-11-2017, 21:29
sn MeyveliTepe
Bazı kaynaklarda dekara 80 kg kullanmanın çeşitli bitkilerde değişik oranlarda verim artışı veya biyokütle artışı sağlandığı yazıyor.Acaba dekara 2000 kg kullanmakla verimde ciddi artışlar veya doz aşımı yaptığınız için herhangi bir sorunla karşılaştınız mı ? Gözlemleyebildiğiniz farklar nelerdir verim olsun su ihtiyacı vs ?
teşekkürler
Dekara iki ton doz aşımı anlamına mı geliyor? Öyle ise doz nedir, 80 kg. mı? Kim ölçmüş, nasıl ölçmüş?
Klinoptilolit neticede su tutma kaabiliyeti göreceli olarak yüksek, katyon değiştirme kaabiliyetinin yüksek olması sebebiyle pozitif iyonlu minerallerin yıkanmasını önemli ölçüde azaltan bir malzeme. Değil dekara 2 ton, 20 ton da kullansam negatif bir etkisinin olma ihtimali yok. Neticede toprağın ilk 30 santimlik tabakasını yapılandırmakla ilgili bir durum. Suda çözünmez, normal bir PH aralığında inert ve nötr bir malzeme. Organik madde ile birlikte ne kadar verilse fazla olacağına dait bir ölçüt bulunmuyor.
Kendisinin besleyici bir özelliği yok, sadece toprak düzenleyicilerden biri ve yapılan gübrelemelerin boşa gitmesini azalttığı için bir bahçedeki ikide bir gübre verme ihtiyacını da azaltır. Dekara verilecek 80 kg malzemenin böyle bir etkisinin olabilmesi ise bence ihtimal dışı.
Yeni kurduğum bahçede fidan başına 25 kg verdim :)
MeyveliTepe
30-11-2017, 21:48
...
Acaba hangisinden almalıyım ? yukarda birisi yazmış rota madencilik ürünü 85+kdv,diğeri 25 tl tabi 2016 fiyatları.
...
Bir torbası 85 TL + kdv neyin nesidir bilmiyorum, iki ay kadar önce 2,5 tonunu 400 küsür liradan aldım (küsürünü hatırlamıyorum, kdv dahil).
Bu gibi ürünlerde sorun malzeme bedelinde değil, nakliyede. Nakliye malzeme bedelinden epey daha pahalı olabiliyor.
Dekara iki ton doz aşımı anlamına mı geliyor? Öyle ise doz nedir, 80 kg. mı? Kim ölçmüş, nasıl ölçmüş?
Klinoptilolit neticede su tutma kaabiliyeti göreceli olarak yüksek, katyon değiştirme kaabiliyetinin yüksek olması sebebiyle pozitif iyonlu minerallerin yıkanmasını önemli ölçüde azaltan bir malzeme. Değil dekara 2 ton, 20 ton da kullansam negatif bir etkisinin olma ihtimali yok. Neticede toprağın ilk 30 santimlik tabakasını yapılandırmakla ilgili bir durum. Suda çözünmez, normal bir PH aralığında inert ve nötr bir malzeme. Organik madde ile birlikte ne kadar verilse fazla olacağına dait bir ölçüt bulunmuyor.
Kendisinin besleyici bir özelliği yok, sadece toprak düzenleyicilerden biri ve yapılan gübrelemelerin boşa gitmesini azalttığı için bir bahçedeki ikide bir gübre verme ihtiyacını da azaltır. Dekara verilecek 80 kg malzemenin böyle bir etkisinin olabilmesi ise bence ihtimal dışı.
Yeni kurduğum bahçede fidan başına 25 kg verdim :)
http://dergipark.ulakbim.gov.tr/akdenizfderg/article/viewFile/5000076700/5000070756
Böyle bir çalışma yapılmış akdeniz üniversitesi dergisinde yayınlanmış isimleri belli olsada kimdir necidir öğrencimidir yapanlar belli değil ama hiç zeolit verilmemiş ancak sadece gübre verilmiş marul örnekleriyle gübre ve zeolit birlikte uygulanmış örnekler karşılaştırılmış .. uygulanmayan örneklere kıyasla 80 kg/ da dozda uygulamanın %15 verim artışını sağladığı sonucuna varmışlar.Benim 80 kg dediğim uygulamayı bunlarrr da 80 almışlar tesadüf.
Ben size doz aşımı derken fazla verdiğinizi kastetmiştim sonuçta toprak düzenleyici ,benim gerçekten merak etiğim nokta yukarda verdiğim örnekteki gibi bir verim artışı gözlemleyebildiniz mi ? Bloğunuzdan takip ettiğim kadarıyla zeytinlere uygulamıştınız bu yıl bir fark yaşadınız mı rekoltede? Sonuçta toprak düzenleyici sınıfında olsada gübre uygulamasanız bile toprakta yağmurla yıkanan gübreleri absorbe edip bünyesinde tutsa ve bitkinin bu gübreden yararlandığını varsayarsak bir verim artışı olmuş olması gerekir,dekara 80 kg gibi çok düşük düzeyde bir kullanımla %15'lik bir verim artışının olduğu yerde 2000 kg gibi bir doz bomba etkisi yaratması gerekir diye düşünüyorum ( esasında 80kg/da %15 verim artışı pek inandırıcı gelmedi)
http://www.rotamadencilik.com.tr/rotamadencilik_urunbilgisi.pdf
%42-50 gibi su çekme özelliği var gel gelelim 1 da arazi için 80 kg toprağa karıştığında çok çok küçük bir değer.
Bilemedim neye inanacağımızı şaşırdık bugünlerde :) ülkenin akademisyenide sallamasyon herhalde.3 kişi yapmışlar denemeyi biriside çıkıp dememiş ki bu 80 kg 1 da için çok az ancak %15 verim artışı muazzam bir terslik var bunda filan diye.
1m3 toprak 1800 kg gelir,bu 1m3 toprağı yüzeye 1 cm serilirse, 100 m2 ye 1 cm serilmiş olur. 1000 m2'ye 1 cm toprak sermek için 10m3 toprak gerekir,30 cm toprak için hesaplarsak 30*10=300m3 toprak gerekir,yani 30 cm'lik 1 da toprak tam tamına 300*1800=540000 kg gelir.80 kg nerdeyse devede kulak kalıyor ancak 39m2/g gibi muazzam bir yüzey alanı var,heyecanla sipariş verdim kargo parasına kıyıp kendim denemek istiyorum;)
MeyveliTepe
01-12-2017, 22:02
Linkini verdiğiniz araştırmayı okudum. Yaptıkları çalışmada kg/da telaffuz ediyorlar fakat ne büyüklükte deneme alanı kullandıklarını söylememişler. materials & method bölümünde her parselde 10 fide diktiklerini söylüyorlar. Çalışmayı iki yıllık yapmışlar ama iki yıllık sonuçlar biribirini doğrulamıyor, yıllık verimler arasında uçurum farklar var. Sulamayı yağmura bırakmışlar, o da kafasına göre yağmış :) Bu bilimsel bir ölçüm ve karşılaştırma şekli değil.
Benim intibam, bu çalışma toprakta kullanılması gereken klinoptilolit miktarının belirlenmesinden hayli uzak.
Öte yandan, 80 kg malzemeyi bir dekara homojen olarak dağıtayım deseniz, her santimetre kareye bir kaç tanecik düşürmek muhtemelen büyük beceri ister. Bundan bir fayda ummak bana mantıklı gelmiyor.
Çalışma ile başka önemli bir şey de, farklı miktarlarda klinoptilolit kullandıkları toprağın ilk durumu ile ilgili. Bundan hiç bahsetmemişler ki bence çok önemli.
Benim seneler önce klinoptilolit kullanmamdaki sebep toprağın ıslah edilmesi ile ilgili bir durumdu. Klinoptilolitin yanı sıra büyük miktarda leonardit de kullanmış ve takip eden seneler içinde olabildiğince ilk 30 santime homojen karıştırmaya çalışmıştım.
Evet, bu uygulamanın çok faydasını gördüm. Özellikle kurak yaz aylarında toprağın neminin muhafazasında, çatlayıp ayrılmasının azalmasında, organik maddenin göreceli olarak yükselmesinde, senelerce hiç gübre vermememe rağmen ağaçların gelişiminde gördüm.
Zeytinde verimi etkileyen faktörler çok çeşitli. Klinoptilolit varlığı ile ilişkilendirmek pek mümkün değil. Toprak yapısının bitkiler için iyileşmiş olup olmadığına bitkinin ve genel olarak bitki örtüsünün mevsimler boyunca durumuna bakarak anlayabiliriz. Yaz boyunca bir kaç kere bel seviyesine gelen otlarla uğraşınca, hasat zamanı bir mevsim içinde fırça gibi uzamış sürgünlerden ağaçların içine girmek bile zorlaşınca toprağın bitkilerin istediği durumda olduğunu çıkarsayabilirsiniz.
Sayın Meyvalıtepe,
147 nolu mesajda belirttiğiniz umdemin markalı ürün fiyatımıdır.
fiyat istediğimde 500 kg için 500 tl+kdv teklifi gelmşti.
değerli bilgilerinizle bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Soğan ve sarımsakları içinde yetiştirmeye çalıştım pek başarılı olmadı hatta küflenmeler oldu çok fazla su tutuyor ve aralarındaki boşluklarda da düşündüğüm kadar hava yok.Üzerine perlit döküp perlite ektim soğanları hemen boy attılar.
Perlitle karışım yapılması daha sağlıklı olacak veya ayrı katman olarak kullanılması daha mantıklı gibi ikinci yaptığım deneyi bunu gözlemlemek için yaptım üstte perlitte köklenen bitki kökleri klinoya gelince klino içindeki su ve gübreden yararlanabilecek ama köklerin havasız kalıp kalmayacağı yönünde şüphelerim var.
Rota madenciliğin umdemin isimli ürünü için siteye eklediği ürün bilgi formunda bor miktarı ile ilgili birşey belirtilmemiş,çuval üzerinde de olduğunu anımsamıyorum ama ege zeolitin çuvalının üzerinde çuval başına toplam 120 ppm bor olduğu görülüyor.Toprakta 5mg/kg bor fazlalığı olarak değerlendiriliyor yani 5 ppm.
Bu materyalin çözünmediğinden yola çıkarsak bitki klinonun fazla kullanımından kaynaklanan bir bor miktarına maruz kalmaması gerekiyor olması gerek ancak çuval üzerinde bor değerine yer verilmesi beni düşündürdü.Acaba torba içinde toz haldeki materyaldeki bor miktarımı bu verilen?
Açıkçası önceki araştırmalarımıza göre sınırsız kullanabiliriz gibi birşey anlamıştım ama kullanacak olduğum 150 litrelik saksıda yetiştireceğim tohumlar değerli tohumlar ancak su kaybını azaltmak ve bir miktar verim artışı bekliyorum daha doğrusu bazı elementlerin uçarak veya yıkanarak uzaklaşmasını istemiyorum ama 150 litre için kullanacak olduğum miktarı ayarlama konusunda şüphelerim var.
kerkenez
13-04-2018, 08:18
Rota madenciliğin umdemin isimli ürünü için siteye eklediği ürün bilgi formunda bor miktarı ile ilgili birşey belirtilmemiş,çuval üzerinde de olduğunu anımsamıyorum ama ege zeolitin çuvalının üzerinde çuval başına toplam 120 ppm bor olduğu görülüyor.Toprakta 5mg/kg bor fazlalığı olarak değerlendiriliyor yani 5 ppm.
Bu materyalin çözünmediğinden yola çıkarsak bitki klinonun fazla kullanımından kaynaklanan bir bor miktarına maruz kalmaması gerekiyor olması gerek ancak çuval üzerinde bor değerine yer verilmesi beni düşündürdü.Acaba torba içinde toz haldeki materyaldeki bor miktarımı bu verilen?
Açıkçası önceki araştırmalarımıza göre sınırsız kullanabiliriz gibi birşey anlamıştım ama kullanacak olduğum 150 litrelik saksıda yetiştireceğim tohumlar değerli tohumlar ancak su kaybını azaltmak ve bir miktar verim artışı bekliyorum daha doğrusu bazı elementlerin uçarak veya yıkanarak uzaklaşmasını istemiyorum ama 150 litre için kullanacak olduğum miktarı ayarlama konusunda şüphelerim var.
Ben bu ürünü kullandım ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Sonuçta bor miktarı fazla gelse bitkiler ölürdü diye düşünüyorum.
Ben bu ürünü kullandım ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Sonuçta bor miktarı fazla gelse bitkiler ölürdü diye düşünüyorum.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler çuval başına bor miktarı çok fazla olduğu için biraz panik olmuştum birde saksıya muz ekmiştim klino ve Siamad madencilikten aldığım leonarditten eklemiştim bitki tamamen durdu gelişme sıfır aylardır saksıyıda değiştirmeye vaktim olmadı,demek ki bu leonarditte bor oranı fazla ya da biraz fazla kaçırdık ölçüyü.
Fide harçlarına %50 oranında karıştırıldığı yazıyor çuvalda bunu görünce birde sizin deneyiminiz biraz rahatlattı sonraki kullanımlar için.
Herkese merhaba,
Forumu bir süredir takip ediyorum ve çok faydalanıyorum. Herkese değerli katkıları için çok teşekkür ederim. Bizim Konya Meram'da 2 dönüm kadar bir arazimiz var. Üzerinde sadece meyve ağaçları bulunuyor. Malum, Konya artık oldukça ciddi su problemi yaşıyor. Bu nedenle ben de toprağı zeolitle biraz düzenlemek istiyorum. Konya'da bu ürünü nereden alabileceğim konusunda bilgisi olan varsa çok faydalı olur.
Teşekkürler.
sarılkanpeyzaj
03-01-2020, 16:42
Arkadaşlar merhaba Rota madenciliğe ait zeoliti(klinoptilolit) Ankara'da satışa sunduk.Aşağıyahyalar mahallesi/Yenimahallede Sarılkan Peyzaj ismiyle.İlgilenenler 05532440761 no'lu telefondan irtibata geçebilirler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.