Bağlan

View Full Version : Schizostylis Coccinea




Sebahattin Sargın
16-07-2009, 12:09
Galeride gezerken Sn. neyzen01'in burada (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=21787&c=) bulunan fotoğrafına rastladım. Çok güzel bir çiçek biraz araştırınca şunu bulabildim.

SCHIZOSTYLIS
S.coccinea

Bu bitkiler sonbaharın geç zamanında 45-60 cm. yükseklikteki başağında 5 cm. büyüklükte çiçek açarlar.S.coccinea, kiremit kızılı çiçeklidir. Hibritleri, "Mrs. Hegarty" ve "Viscountess Byng" pembe renklidir. 30 cm. uzunluğundaki yaprakları yeşil kalıcıdır. Güzel bir kesme çiçektir.

YETİŞTİRİLMESİ

Toprağı derinlere kadar nemli olmalıdır. Bazı yerlerde ıslak toprağı dahi sever. Korumalı, güneşli fakat, toprağın hiçbir zaman kurumayacağı bir yerde yetiştirilmelidir. Korumasız yerde, kışın bahçede üstü yaprakla örtülmelidir. İlkbaharda bitki yaklaşık 22 cm. ara ile, kök uzantıları 5 cm. toprakla örtülerek dikilir.

ÇOĞALTILMASI

İlkbaharda, dört ile altı adet köklü sürgünlerin çıkarılıp ayrılması ile çoğaltılır.

Kaynak (http://www.bahcesel.com/forumsel/soganli-bitkiler/4497-schizostylis/)


93144

93145

93146
Schızostylıs "Mrs. Hegarty" hibridi
93147
Schızostylıs "Viscountess Byng" hibridi
93148
Schizostylis coccinea alba

Resimler internetten alıntıdır.

Sevgiler ;)




Zeytinci
16-07-2009, 12:53
Sn. Sebahattin Sargın,

Beyazını görünce hatırladım. Uzunca süredir merak ettiğim bu çiçek sim diye anılırdı. Kokulu bir çiçektir. Nergis dönemi ortalarda görünürdü. Epey zamandır görmüyorum. Demek ki başka renkleri de var. O olsa gerek.
Emeğin için teşekkürler.

Sebahattin Sargın
16-07-2009, 13:02
Kokulu olması daha güzel, İzmirde nerede görmüştünüz Sn. Zeytinci. Bu bitkinin soğanlarına nasıl ulaşabiliriz acaba?

Sevgiler ;)

FIRUZAN
05-10-2009, 22:47
Bence de bu soğanları bulsak güzel olurdu ama temmuzdan beri haber yok :(