Bağlan

View Full Version : Mor salkım (Wisteria)

gümüş
06-08-2006, 17:11
orman sarmaşığından bonsai olabildiğine göre mor salkımdanda olabilir diye düşündüm biraz araştırınca bunları buldum
ben çok beğendim. ya siz...
3022
3024
3025
3027

memet
06-08-2006, 21:37
mor salkımın güzelliğine dayanmak zor.hafif ama çok güzel bir kokusu da var.eski evimin bahçesine dikmiştim.(evsahibi ben çıkar çıkmaz söktü).çok güzel bir sarmaşık.çiçek ömrü çok kısa oluyor ama değer o güzelliğine..
bonsaisi ayrı bir güzel...

bonsaireef
06-08-2006, 22:30
.....
3038
3039
3040
3041
3042

Yücel Özlem
07-08-2006, 00:22
-Gümüş, çok güzeller. Beğenmemek mümkün mü? teşekkürler.

Yücel Özlem
07-08-2006, 00:37
.....
[bunlar da benden
Sİzin mor salkımlarınız da harika

ReaL
24-08-2006, 13:26
Yok ya akıl alacak gibi değil...

Süpersiniz valla...

Şimdi gidiyorum bonsai ye uygun çiçek almaya...

Oğuzhan
24-08-2006, 17:18
Merhaba
Hemen hemen her fırsatta yeni çalışmalarınıza bakıyorum.Gerçekte çok güzeller.Ben de denemek istiyorum.Mor salkımlar gerçekte çok güzeller.Dün çiçekçide iki tane gördüm üsttekine benziyor görünüm olarak aynı gibi.Almayı düşünüyorum.Fakat nasıl bir işlem uygulamam gerekiyor.Küçük saksı içine dikilmiş fideler.En son resimle aynı.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

bonsaireef
25-08-2006, 02:36
Real umarım ağaçları bizim sanmamışsındır.Nerde bizde böyle ağaç.
Ne yalan söyleyeyim en çok bonsaisini yapmak istediğim ağaçlardandır mor salkım.Çiçekli bonsaileri çok severim.Geçen fidancıda mor salkım gördüm ama almaya korktum.Sarmaşık şeklinde büyüdüğü için cesaret edemedim.Gövdeleri çok inceydi.Kalınlaşmasına kalınlaşır ama nasıl dallanacak diye düşündüm kaldım.Yerleşik hayata geçeyim ilk işim mor salkım çalışmalarına başlamak olacak.Çünkü müthişler...

gümüş
26-08-2006, 16:12
ah nerde! keşke benim olsa bir burası Ankara, mor salkımın fidesini bile bulmak zor sanırım ama bulabilirsem mutlaka deniyeceğim. en çok beğendiklerim çiçek açan bonsailer zaten, birde begonviller varki ahh ah....
şimdilik böyle resimlere bakıp bakıp iç geçiriyorum işte...

Humeyra
26-08-2006, 16:41
Bonsaireef, morsalkım gövdesi çok çabuk kalınlaşıyor. Budamaya da inanılmaz toleranslı bir bitki. Gerçi eğer şekil verilecekse hızlı büyüdüğü için durup dinlenmeden budama istiyor o da başka:)
Bahçedeki morsalkımlarımdan birini 1,5 metre yüksekliğinde bir ağaççık haline getirmiştim. Kısa zamanda güzel ve kalın bir gövde yaptı. Sarkık formlu ve dekoratif bir biçim aldı. Taşınırken söküp yeni bahçeme diktim ama ihtiyaç olduğu için yeniden sarmaşık haline getirdim.

Bonsaiden anlamam ama bu özellikleriyle bonsai yapmak için elverişli gibi değil mi?

Oğuzhan
26-08-2006, 18:43
Merhaba Humeyra Hnm.
Morsalkım ile ilgili bilgiler için teşşekkürler.Çiçekçide iki fide var biraz sağlıksız gibi.Hemen gidip ikisinide almak istiyorum.Fideler küçük saksı içinde.Alıalmaz saksılarını değiştirmem gerekir mi?Ne yapmalıyım?
Yukardaki resimler çok şahane :))

bonsaireef
26-08-2006, 22:34
Humeyra hanım çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Beni cesaretlendirdiniz.Burada bir serada bir sürü mor salkım var.Hatta ufacık boyuna bakmaksızın çiçek bile açmışlar.Harikalar...

Elfogi bu mevsimde saksı değiştireceksen kesinlikle köklerini ellememelisin.Küçük saksıdan kalıp gibi çıkarıp büyük saksıya alabilirsin.

Humeyra
27-08-2006, 07:54
Bonsaireef morsalkım cidden seçkin bir bitki. Sadece ilkbaharda değil mevsim boyunca sık sık açıyor. İnşallah sizlerin elinden çıkmış bonsailerini burada görürüz:)
Elfogi, esasen yeni alınan her fidanın saksısını değiştirmek gerek. Bonsaireef'in tarifi gibi yapabilirsin.

murare
29-08-2006, 11:20
Muhteşem en kısa zamanda edinmeliyim

ahmet yarar
06-09-2006, 16:07
çok güzeller teşekkürler, resimlerden öte paylaşımlar varmıdır?

copur 09
26-11-2006, 17:29
Bonzailer tek kelimeyle harika

çiçeğim
12-01-2007, 23:05
inanmıyorum ya mest oldum mor salkımlara.nasıl yetiştiricez onları anlatın bilenler heyyyy....

Mine Pakkaner
12-01-2007, 23:16
Sayın Çiçeğim hoşgeldiniz.

Şu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2001)bir gözatmanızı rica ederiz.

Onraxu
21-01-2007, 20:59
Mor salkımın köklerini şimdi budamak kötü sonuç verirmi?

turunç
22-01-2007, 09:34
Hani mor salkımlarının resmi:) Bizden saklamayacaksın dimi Onraxu... Önce bir bakalım ne alemde senin mor salkımlar. Resim olmadan söyleyebileceğim; eğer gövde yeterince kalın değilse ve dallanması gerekiyorsa kök budaması yapma. Geniş bir saksıda yetiştirmeye devam et. Belli bir forma girdikten sonra saksıya alırsın:) Resimle üzerinden konuşalım..

Onraxu
22-01-2007, 12:06
Bu sabah ağır bir kök ve dal budaması yapıldı. Hiç birşey olmaz diyen birisi bu sabah aldı bütün ağacı bir güzel iki dalım iki çeşme ağlattı, bütün kökü 3\1ini bıraktı, 60(kökleri ile birlikte 80cm) cmlik ağacım bir anda 10cmlik 2 dalcık oldu.umarım hiç birşey olmamıştır.

turunç
22-01-2007, 12:14
?????? Nasıl yani? Kim budama yaptı? Sen değil galiba?

Onraxu
22-01-2007, 17:23
Ben yapmadım sitemizin bahçıvanı yaptı. Ne istediki benim güzelim mor salımımdan :(

bonsaireef
22-01-2007, 17:33
Zorla yapmış gibi konuşuyorsun. Sen izin vermezsen yapamazdı değil mi?
Resim var mı?

Onraxu
22-01-2007, 23:04
Resim ekliyeceğim ama fotoğraf makinem iş yerinde kaldığı için biraz beklemek gerekicek. Aslında ben verdim ama bukadar yapıcağını beklemiyordum küçük küçük düzeltmeler yapar diye düşünmüştüm.

bonsaireef
22-01-2007, 23:18
Neyse bu tecrübe olsun.
Bonsai ile ilgilenen sensin. Bonsai nedir bilende sensin. Ağaçta senin. Tecrübe kazanması gereken, elini alıştıracak olanda sensin. Bahçıvanı karıştırmamak en iyisi. Benim fikrim ******...
Neyse kötü olmamıştır belki. :)

dost.bahcivan
22-01-2007, 23:35
Bunları siz mi yaptınız ellerinize sağlık. Materyala ihtiyacınız olursa yardımcı olurum.

acemi çiçekçi
06-02-2007, 14:37
Gözlerime inanamıyorum:eek: Ne kadar harikalar! buranın emnıyetinin bahçesindede var ve dalları oldukça yaşlı görünüyor.Hemen yarın üzerinde çalışmaya başlayacağım.:p

simulacrum
06-02-2007, 16:48
bu ağaçların çok güzel hallerini görmek istiyorsanız
desperate housewives-ümitsiz ev kadınları dizisindeki pek çok evin önünde görebilirsiniz.

Sebahattin Sargın
19-02-2007, 19:12
Çok güzeller hayran kaldım. İnanılmaz güzellikleri var.

Erguvan Muhibbi
18-05-2007, 23:17
Dostlarım 18 Mayıs 2007 Hürriyet gazetesinin Cuma ekinde
Ersin Kalkan Mor Salkım yazısı yayınlamış bulunuyor.
http://www.hurriyet.com.tr/cuma/6535119.asp?gid=67

cüce nar
19-05-2007, 09:58
Bir ay kadar önce gazeteler de İstanbul da Erguvan Seyir Gezisi ile ilgili bir haber okumuştum.Boğazdan harika bir görüntü vardı.Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

nacrun
20-08-2007, 01:55
İnanılmaz güzellikteler ne olur yardımcı olun bizde yetiştirelim. Mor salkım ne zaman fidelenir,bu sitede gördüklerimin hepsini yetiştirmek istiyorum. Fakat öncelik hakkı mor salkımındır bana yardımcı olun lütfen.

sempe
20-08-2007, 10:49
Mor salkımı fidanlıklarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Fiyatıda 3-5 YTL civarında.

Ali H. ALI
20-08-2007, 12:21
Nacrun, merhaba aramiza hos geldin. resimlerini gordugun bonsailerden yapman icin biz sana yardim ederiz. Once sen ise okumakla baslamalisin. Yeteri kadar bilgi sahibi oldugunu dusundugun zaman. Bir veya daha fazla fidanla calismaya basliyabilirsin ve resimlerini ekliyecegin o fidanlar hakkinda soracagin sorulara bircok arkadastan cevap ve oneriler alacaksin, o cevap ve oneriler dogrultusunda da agaclarini sekillendirmeye baslarsin.
Dusledigin tum bonsailer gercek olsun. (ozellikle mor salkim)

nacrun
22-08-2007, 22:53
Teşekürler arkadaşlar ama gerçekten mükemmeller ,helede bizim gibi çiçek sevdalısı olanlar için fevkelade güzel herkezin ellerine sağlık.
Benim anladığım kadarıyla önce fidanları normal bi yerden alıcam.
Sonra bonsi çalışmalarını öğreneceğim
ilginize de ayrıca teşekkür ederim

karaselvi
07-09-2007, 08:52
Dalından tutar mı bunlar?

memet
07-09-2007, 09:03
Dalından çelik alarak mor salkım köklendirilebilir. Fakat sonbahara girdiğimizi göz önüne alırsak, zor olabilir. Köklendirme hormonu kullanarak denemeli.

pinusnigra
17-09-2007, 14:05
selam.Ben de şu anda bir mor salkım almış bulunuyorum.Bonsai yapmaya çok elverişli görünüyor.Ama halen daha bir bonsai saksısı bulabilmiş değilim.Ben o kadar emek vereceğim güzel bişey olsun istiyorum ama antalya da nerde satılır bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Yakın zaman da da fotoğrafını paylaşırım sizlerle

tourkana
17-09-2007, 16:06
Geniş ahşap meyve sandıklarında alıştırmanı ve dallanmayı sağladıktan sonra bonsai saksısına almanı öneririm.Ama çok istiyorsan plastik bonsai saksıları var ,onlarda da alıştırma yapabilirsin.

uzman16
24-12-2007, 10:29
Bunları görünce benim de bir mor salkımım olmalı diye düşünmeye başladım.

BenBen1967
24-12-2007, 23:51
Bilseydim morsalkım bu kadar çok aranıyor sizlere budadıklarımı yollardım.Yazlıkta varendanın üstünde 20 metre (aşağı yukarı)3 evin varendasını kapatıyor çünkü.Kökü yol boyunca gidiyor(yol kazılınca keşfettik).Ben bütün yaz boyunca budayıp duruyorum.Nasıl bir çelik olması gerektiğini yazan olursa vede ne zaman çelik alınmalı onuda söylerseniz ben yollarım sizlere .Budayıp çöpe atıyorum.
Bu arada Eminönü'nde baharda bir sürü saksı dolusu morsalkım vardı.

uzman16
25-12-2007, 09:39
Dalından çelik alarak mor salkım köklendirilebilir. Fakat sonbahara girdiğimizi göz önüne alırsak, zor olabilir. Köklendirme hormonu kullanarak denemeli.

Sn. Benben1967 galiba baharda yapmanız uygun.

oksman
05-01-2008, 22:19
Herkese merhaba

Bende naçizane bir kaç mor salkım fotoğrafı ekleyim dedim. Bahçemdeki mor salkım fotoğrafları. Fotoğraftaki kızımın adı Gül, oğlumun adı Çınar :rolleyes:
Herhalde ailecek seviyos biz bu doğayı :D
Bu mor salkımı eşim memleketinden Ordu' dan getirdi, biz o yüzden onu memleket diye severiz mor salkım demeyiz.:D
İnşallah çok yakında memleket' ten yetiştireceğim(tabi sizlerden öğrendiklerimle:o)

Ali H. ALI
06-01-2008, 11:50
Sayin Oksman aramiza hos geldiniz.
Gul, Cinar ve memleket ucu de cok guzeller, nazar degmesin.

Morsalkimdan mutlaka guzel bonsailer yapacaksiniz, ama yalniz morsalkim ile kalmayiniz. Daha baska fidanlarla da bonsai yapmayi denemelisiniz.
Buradaki arkadaslar bonsai yapabilmeniz icin gorus ve onerilerini sizlerle paylasacaktir.

Bonsaiye okumakla basliyabilirsiniz. Yeterli bilgiyi ogrenince de pratik yapmaniz gerekecek. Simdiden bonsai calismalarinizda kolayliklar dilerim.

oksman
07-01-2008, 17:37
Sayın Ali hocam çok teşekkür ederim ayrıca hoşbuldum.

Bu siteyi görür görmez vuruldum desem yalan olmaz. Bende tam sizin dediğiniz gibi sadece okuyor ve sizlerin yaptığı muhteşem bonsaileri seyretmekle yetiniyorum. İnşallah bu yaz da pratiğe dökebilirim öğrendiklerimi. Ellerinize, emeğinize sağlık daha alacak çok yolum var ama sabırlıyımdır.:)

rosteriks
01-04-2008, 20:54

merhabalar ben de mor salkım yetiştirmek istiyorum...ama burda bahsettiginiz çelik işlemi nedir..araştırmaya calıstım ama bulamadım...nasıl bir işlem bu...
yardımcı olursanız sevinirim:confused:

Ali H. ALI
02-04-2008, 10:09
Merhaba, uretimle ilgili, tum bilgileri burada bulabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=31

rosteriks
11-04-2008, 23:30
Merhaba, uretimle ilgili, tum bilgileri burada bulabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=31

tesekkurler Ali H. ALI...ordaki bilgileri okudum tek tek...celikleme yontemini dusunurken bir sera mar salkım buldum ve aldım...yanlız nerden baslayacagımı bunu bir bonsaiye nasıl donusturecegimi bir turlu bilemedim...telleme yapmadan once saksısını mı kucultmeliyim ya da budamaya baslamalımıyım...yardımcı olursanız en azından başlamak için bi fikir verirseniz sevinirim...yapacagınız tum onerilere ihtiyacım var sanırım...simdiden tesekkurler:(

tourkana
12-04-2008, 05:44
Sıralama şu şekilde olmalı: budama(kasım-ocak arası),telleme(mayıs-sonbahar sonuna kadar olan dönem hariç her ay), kök budaması (ocak-mart başına kadar olan dönem)...
Bu dönemlere dikkat ederseniz bir sorunla karşılacağınızı zannetmiyorum. Ama bu ağaçta şu an bir işlem yapamazsınız.Süreyi kaçırmışsınız çünkü.
Benim Wisteria çalışmama da bir göz atın : http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=223674#post223674

Ağacınız hayırlı olsun.

memet
12-04-2008, 17:33
Mor salkım sarmaşık olduğu için yaz boyunca yeni sürgünler verecek. Çiçek döneminin geçmesini beklerken, nasıl bir tarz istediğinize karar verin. Sonra yaz boyunca, yeni sürgünleri karar verdiğiniz tarza göre kısaltırsınız. Yandan çıkan sürgünü gövdeye birleştirmeyi ya da, gözden çıkarmayı düşünebilirsiniz.

rosteriks
13-04-2008, 22:30
tourkana ve memet cok tesekkurler....dediklerinizi uygulayacagıımm...kasım ayına kadar kocaman olmasından korkuyorum ama...elimden geleni yapacam...

tekrar tesekkurler:)

tourkana
14-04-2008, 14:08
Dal uçlarından çıkan sürgünleri budarsan daha geriden sürgünler verecektir.Şimdilik bu uygulamayı yapabilirsiniz.

rosteriks
22-04-2008, 13:22
tesekkurler tourkana:)) artık bayagı buyumustu...hemen budayacagım:))

aliş
20-07-2008, 18:30
affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum bu bonsai büyümeyen bir türmü yoksa küçük ağaçları budayarak bizmi yapıyoruz teşekkürler

Arzu Kasapoğlu
20-07-2008, 18:57
Sevgili aliş,

Bonsai, budama, yaprak küçültme ve telleme gibi tekniklerle meydana geliyor.

Ben de bu siteye üye olana kadar, bonsaiyi genleriyle oynanmış ağaçlar biliyordum :)

aliş
21-07-2008, 09:50
Bilginiz için teşekkür ederim Arzu hanım bir şey daha istesem çokmu olurum?
işyerinden yazdığım için siteyi okuyarak istediğim konuyu bulmam imkansız rica etsem eğer bilen varsa İzmirde bonsai yapabileceğim ağaç türleri ve nerden temin edebileceğim hakkında beni aydınlatabilirmi teşekkürler.Özellikle mor salkımlar beni çok etkiledi.

Ali H. ALI
21-07-2008, 10:26
Sayin Alis, iyi gunler. Bonsainin sihirli dunyasina hos geldiniz. Turkiyede bonsaiye baslaycak olan biri Izmirde yasiyorsa sansli biridir diye dusunuyorum.
Bonsai ile ugrasan en aktif uyeler Izmirde(bir de Trapzonda) ve hizli bir sekilde bonsai yepmiya ugrasiyorlar. Asagidaki linke tiklarsaniz Izmirde bonsai icin neler yapildigini goreceksiniz.
Simdiden hep guzel bonsailer yapmanizi dilerim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=256490#post256490

aliş
21-07-2008, 10:55
İlginiz için teşekkürler küçük bir fidan alarak başlamam gerekiyor anladığım kadarıyla .

nariçi
12-11-2008, 17:24
Arkadaşlar, morsalkım kent parklarında var ancak ben kaç defa çelik denemesi yaptımsa bahçe için bir türlü tutmadı. Herhangi bir teknik özellik mi istiyor acaba ?

Harun Parlak
12-11-2008, 17:30
Teknik özellik değilde zaman çok önemli. Şubat başlarında alacağınız çelikleri 45 derecelik açıyla kesin bir iki adet diklemesine çizik atın torf karışımı bir toprağa dikin sıcak ışık alan ama gölge bir yere koyun sürekli nemli kalmasını sağlayın. Başarı oranı %80 olacaktır.

berduray
12-11-2008, 17:30
Yanlış mevsimde mi yaptınız çelik alma işini acaba ?

nariçi
12-11-2008, 17:39
Teşekkür ederim arkadaşlar, ben çeliği ilkbaharda su yürüdüğü,tomurcuklandığı sırada almıştım. Bu defa öneriniz doğrultusunda yaparım ama burada şubat ayı kar kaplı olur. Havalar donludur. Bir de Adana'dan köklü getirmiştim o da suslanmayınca kurudu zannederim bunların toprak üstü yüzey kökleri var, devamlı nemli mi olması gerekiyor? Bonsai örneklerini de yeni gördüm tutturma işini başarırsam bonsai denemesi de daha güzel olacak herhalde.

Harun Parlak
12-11-2008, 17:46
Şubat ayında çok soğuk oluyorsa çelikleri şubatda alın temiz bir poşet içine koyup ağzını hava almayacak şekilde bağlayıp buz dolabına alt gözlere koyun. Havalar ısındığında yukarıdaki işlemleri yapın. % Yüzdenizi artırmak için dikim alanının üzerine bir naylon kapatıp sera etkisi oluşturun.Bu işlem su kaybını önleyeceğigibi sık sık sulamanıza gerek kalmaz ısı kaybında önler.
Torfunuzu bulabilirseniz perlit bomza taşı karışımı yapın.

nariçi
12-11-2008, 17:52
Teşekkür ederim, Sayın Tekin Bey, torf üretimi var burada ikitorba 70 lt. lik aldım her işte kullanmak için ama perlit buralarda bulunuyor mu henüz araştırmadım ona da bakacağım. Sizin önerinize göre hareket edince başarı olacak kanısındayım. selam.

Moredhel
05-12-2008, 20:54
.......celikleme yontemini dusunurken bir sera mar salkım buldum ve aldım.......
Sayın rosteriks,
Mor salkımları alırken boylarının ne kadar olduğunu ve fiyat belirtmekte bir sakınca yoksa kaça aldığınızı sorabilir miyim?

Hacer Yılmaz
13-02-2009, 14:50
Acaba mor salkım yetiştiriken nelere dikkat edilmeli; mesela suyu ne kadar sever, rüzgarlı yerlerde yetişirmi,güneşle arası nasıldır,ne zaman ve ne gübresi verilmelidir. Benim 3 tane mor salkımım var ama 3 senedir fazla bir gelişme göstermedi. Bilgisi olan arkadaşlar varsa çok sevinirim.

memet
13-02-2009, 19:06
Suyu ve güneşi sevdiği kesin.

gülşeker
14-02-2009, 11:37
büyümesi ve gelişmesi için zaman alan bir bitki..

Hacer Yılmaz
14-02-2009, 15:01
yani 3 sene de ancak 1m kadar büyümüş olması ve tek tük çiçek açması normalmi

memet
14-02-2009, 16:32
Bahçeme üç metre arayla iki kök diktim. Birisi iki senede bütün duvarları kapladı. Diğeri beş sene boyunca bir metrelik bir sopa olarak kaldı. Hızlı büyüyen foseptiğin hemen dibindeydi. tek fark bu.

AyhanMoran
14-02-2009, 23:23
herkese merhaba.peki mor salkımlar bonsai olarak evin içersinde yaz kış yaşarmı.

Lymyt
14-02-2009, 23:33
Mor salkım dış mekan bitkisidir. Ev içinde 1-2 günden fazla kalınca sağlığı bozulur.

sahinaga
18-03-2009, 01:13
ben bu mor salkımlara adeta bayıldım yarın ilk işim ilgili yerlerde aramak olacak

oskefe
05-04-2009, 11:43
Günlerdir Mor Salkım hayaliyle yaşıyordum. Bauhausa her gittiğimde önünde durup alsam mı almasam mı deyip duruyordum. Ve tabii bahçede ona uygun yer neresi diye düşünüp duruyordum. En sonunda dün gidip aldım. Şu an sadece neredeyse 2 metre boyunda bir dal. Uçlarında tomurcukları var ve bugün uygun yere ektirteceğim.
Yazlık evimizin arka sokağında bir mor salkım var ki anlatılır gibi değil. Belki 30 senelik. Duvarın bir kenarından kök çıkıyor bütün bahçe boyunca devam ediyor ve kocaman bir kameriyenin üstünü kapatıyor. Yazın Mor Salkımın gölgesinde oturuyorlar. Çiçek açtığı zaman resimlerini çekip sizlerle paylaşırım. Ve tabii kendi mor salkımmında :)

kaktüs
12-04-2009, 23:12
Morsalkıma bakındığım birkaç fidanlıkta bulamadım. Bauhaus'da var mı? İnanmıyorum..

kaktüs
18-04-2009, 00:23
Geçerken terkedilmiş bir bahçenin duvarlarında mor salkıma rastladım. Biliyorum çelikte zaman önemli ama şansımı denemek için aldım bir dal. Bakalım başarılı olabilecek miyim?

izzeterisen
29-04-2009, 17:16
Bu resim de Muğla ili-Ortaca İlçesi-Dalyan Beldesinde Köyceğiz Gölünü Akdenize bağlayan kanalda Likya mezarlarını izleyerek büyümüş bir morsalkım. Tek gövdesinin çapı 20 cm. sizlerle paylaşmak istedim.,

75469

kaktüs
29-04-2009, 22:09
Ah sabah serinliğinde kral mezarları manzarası... Bir an gözümde tüttü Dalyan...
Mor salkımın çiçekleri geçmiş sanırım oralarda

suzan7
01-05-2009, 11:43
selamlar,
bu da benim 2 yıldır büyütmeye çalıştıgım mor salkımım ,bu yıl çiçegini gördük.
3 salkımdı birisi tomurcukta iken düştü.

dilekağacı
06-01-2010, 20:12
Çok güzeller.El değmemiş gibi.Bonsaiyi güzel yapan şeylerden biride doğallığı olsa gerek.

semastr
30-04-2012, 18:25
süperler. ben de hemen bir tane denemek istiyorum. çok özendim

Gardenias
19-03-2016, 19:18
MOR SALKIMLARI ÇİÇEK AÇTIRMANIN PÜF NOKTASI :

Mor salkım (wisterianız) çiçek açmıyorsa üzülmeyin...Onun da bir çaresi var...Eğer tohumdan yetiştirilmişse wisterianın çiçek açması 7 ila 15 yıl kadar sürebiliyor.
Wisteriaya kolayca çiçek açtırmak için; kökü yakınına bir çukur açacaksınız ve içine "SüperFosfat" gübre koyup kapatacaksınız, Mor Salkımınız kısa bir süre içinde çiçek açar..

Güzel çiçeklerinizle geçireceğiniz güzel günler dilerim..

Jezebel
10-04-2016, 07:26
Türkçesi mor salkım olan Wisteria'nın pembe ve beyaz olanlarına ne diyeceğiz bilmiyorum.
Artık çiçeklensin, boylansın beklemekten daraldığım için 3 m. Pembe bir tane aldım.

604501

Etiketine güvenip aldım. Süperfosfatlayıp açmasını bekleriz .
Ben ona Pembe Wisteria diyeceğim.

Jezebel
10-04-2016, 07:32
Beyaz Wisteria da güzel kokuyor.

604502

Onu da başka zaman alırım.

Orhan Özbilgiç
10-04-2016, 12:23
Beyaz Wisteria da güzel kokuyor.

604502

Onu da başka zaman alırım.

Birkaç gün önce, Alibeyköy Fidanlığı'nın, bahçe marketinin ön girişinde,bir çardağa sardırılmış (Bayağı örtmüş) gördüm. Çok güzeldi.
Gerçekten moru gibi kokuyordu.
Satışta da olup olmadığını sormadım. Çiçeklenme dönemi olan bu günlerde, biz bahçemizden uzakta, hala İstanbul'da olduğumuz için hevesim kırıldı.:(

sagol
11-04-2016, 11:02
Kokusunu gönderemesem de ben de mor salkımımın çiçekli halini ilave edeyim.

Pinarfigen
23-05-2016, 12:03
Merhaba, 2 adet mor salkım fidanı aldım, ancak gövde boyu biraz uzun geldi, daha aşağıdan sürgün vermesi için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

yeşillim
26-05-2016, 20:06
Merhaba arkadaşlar,
Mor salkımdan alınan bir dal suda köklenmiş. ardından toprağa arkadaşım aktarmış.
Fotoğraf toprakla buluşturulduktan 10 gün sonraki halidir.

1. Bu mevsimde sağlıklı bir mor salkım olabilir mi?
2. Nasıl bakım uygulanmalı ?Değerli önerileriniz dikkate alınacaktır.

cevap için teşekkürler.

sagol
30-05-2016, 07:37
Sayın Yeşilim,

Mor salkım suyu çok sever o nedenle susuz bırakmayın. Saksı çiçekleri ya aşırı sudan ya susuzluktan ölürler o nedenle susuz bırakmayın ama saksının altına su da göllenmesin. Şimdilik yaşatıp, kalınlaştırmaya çalışın gövde çapı 2 cm e gelinceye kadar bonsai çalışması yapmak için çok erken olur.

Kolay gelsin....

Merhaba arkadaşlar,
Mor salkımdan alınan bir dal suda köklenmiş. ardından toprağa arkadaşım aktarmış.
Fotoğraf toprakla buluşturulduktan 10 gün sonraki halidir.

1. Bu mevsimde sağlıklı bir mor salkım olabilir mi?
2. Nasıl bakım uygulanmalı ?Değerli önerileriniz dikkate alınacaktır.

cevap için teşekkürler.

Medemkas
14-06-2016, 02:49
Sitedeki üyelerin bonsailerine baktim cok farkli ,ama google dan arama yaptigimda ,**** sizin patlaştığınız resimler çok farkli,mesela resimlerde minyatür ağaç gibi dururken ,sitedeki paylaşımlarda görsellenen ağaçlar bildiğiniz kocaman ağac ,bende bu isi anlamadim...

Jezebel
14-06-2016, 22:18
Sitedeki üyelerin bonsailerine baktim cok farkli ,ama google dan arama yaptigimda ,**** sizin patlaştığınız resimler çok farkli,mesela resimlerde minyatür ağaç gibi dururken ,sitedeki paylaşımlarda görsellenen ağaçlar bildiğiniz kocaman ağac ,bende bu isi anlamadim...

Başka bir başlık daha var sn. Medemkas.
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/6747.htm
Ben dahil, birkaç arkadaş bu iki başlığı birbirine karıştırmışız.
Bu başlık bonsai Wisteria ile ilgili, linkini verdiğim de peyzaj bitkisi olarak baktığımız Mor salkım ile ilgili.
Artık bu dalgınlığımızdan dolayı bağışlarsınız bizi, yaşlılık malüm.