View Full Version : Celal Sungur
Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Mavi sabah sefası ve petunya hakkında Google’da arama yaparken bulmuştum herhalde.
Burada neler öğrendiniz?
Çiçek ve ağaçlarla ilgili birçok şey öğrendim ancak araya yoğun işler girince istemeden de olsa uzaklaşıyorum bu bilgilerden, sonra aynı şeyleri tekrar araştırıyorum. Ne var ki eşim, 24 saatin kendisine yetmediği bir insan olarak, tüm yoğunluğu içinde, evde bitkilerle ilgilenecek vakti de buluyor, ben de kokularıyla, renkleriyle çiçeklerden uzak kalmamış oluyorum.
Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
İnsanın içindeki çocuğun yaşlanmadığını öğrenmişlerdir herhalde. Bitkiler konusunda da bildiğim her şeyi seve seve paylaşmaya çalıştım.
Sizi tanıyalım
1954 Ürgüp doğumlu İTÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Evde oturmayı beceremeyen emeklilerdenim. Boğaziçi Üniversitesinde uluslar arası ticatret dalında master yapan bir oğlum var.
Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
İki şantiye arası zamanımın çoğunu mevsim müsaitse yazlıkta geçiriyorum. O zamanlar gündelik uğraşlarımın en başında bitkiler geliyor. İş zamanları şantiyeyi çiçekle doldurmanın dışında bir şey gelmiyor elimden.
Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Bazen ufak tefek konularda tartışmalar içimi çok acıtıyor. Onlar olmasa çok mutlu olurdum.
Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Hepsi, başta arkadaşlık olmak üzere, her konunun yaradılıştan ustası insanlar. Onlara öneride bulunabilecek yetkinlikte görmüyorum kendimi.
Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Çok pozitif yönde etkiliyor. Süsen, sabah sefası başta olmak üzere, çiçekli ve kokulu bitkiler çok cezbediyorlar beni.
Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
Bazen yabani ot sanıp bazı çiçekleri köklüyorum. O zaman eşim çok kızıyor bana.
Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Emekliliğimin çiçekler ve kitaplarla geçeceği belli oldu.
Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Katılıyorum, örselenmemiş dostlukların mutluluğunu yaşıyorum.
Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Forumumuzun önüne geçebilecek bir kitap Türkiye’de yok.
Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Güler Hanım, Koyu Yeşil, Limon, Nevsune. Aslında üyelerin hepsi.
Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
yapisal.net, turkeyforum. Agaclar.net daha birbirine tutkun üyelerden oluşuyor.
Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Almadım. Forum tüm beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor.
Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Çok yoğun olduğum zamanlarda dahi girip bir iki şey yazıp çıkacak zamanı bulabiliyorum.
Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Kitaplar.
Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Katıldım, sevgi paylaşımı olarak değerlendiriyorum.
Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
Güler Hanım, Limon, Cumhur Tonba, Koyu Yeşil, Cemal Sansar. Yöneticilerden sevgili Mine Pakkaner.
Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Yok maalesef.
Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Vakit bulamıyorum, bazen da körü körüne karşı çıkılıyormuş izlenimi oluşuyor bende. Konuların detaylı tartışılmadığını, sloganlarla yetinildiğini düşünüyorum.
TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Hayır, böyle programların olduğundan dahi emin değilim.
Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Keşke yaygınlaştırılabilse.
Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Manolya
çiçek: Süsen
kitap: Yeşil Yıllar/Cronin
şarkı: Hürriyete doğru-Timur Selçuk
müzik grubu/müzik sanatçısı: Kardeş Türküler
ressam: Horace Vernet (Özellikle aslan avı isimli tabloda, yavru aslanların gözlerindeki acı içimi parçalar)
şair: Cahit Sıtkı
film: Vadim o kadar yeşildi ki
web sitesi: agaclar.net
Sevgili Celal Abi,
Gülen gözlerinizle ,içinizdeki çocukla sizi tanıdığıma çok seviniyorum.Sevgiyle kalın.
kazim polat
13-07-2009, 13:41
Sevgili Celâl Bey,
Sizi, buradan yazdıklarınız kadarıyla tanıyor olsak da, sanki uzun yıllardır tanışan dostlarmışızcasına tanıyoruz sizi. İyi ki varsınız, iyi ki ağaçlar.net'tesiniz...
Sevgili Celal, Allahtan seni yakından tanıyorum, yoksa bu kadar kısa anlatımınla seni bu kadar çok sevebilir miydim bilemiyorum.
Arkadaşlığın, dostluğunla tanıştığımızdan beri yanımızdasın. İyi ki varsınız. Hem eşin Rana hem de sen hakiki dost oldunuz bizim için, sağolun.
O kadar iyi kalplisin ki, zaman zaman da bunun zararını görmüyor değilsin, yine de isyan etmeyişin " Bu benim huyum, nasıl vazgeçerim" demen halâ kulaklarımda.
Sevgili celal, ben de yine aynı şeyi tekrar edeceğim "lütfen her şeye maydanoz olma."
Oğuz da ben de seni tanıdığımıza çek seviniyoruz, sevgili H....., herşey gönlünce olsun. Sağlık, huzur ve mutluluk içinde ol hep.
Vildan Sönmez
13-07-2009, 16:52
Celal Bey sizinle ve Rana Hanım'la sıkıştırılmış gezilerde, kalabalıklarla bir arada olduğumuzdan sohbet edemedik.. Yazınız kısa ama forumlardan ve maillerden artık sizi tanıyoruz. Aramızda azıcık 3 yaş kadar var ama aynı kuşaktan olmaktan mıdır, en sevdiğiniz şarkıyı da, en sevdiğiniz grubu da çok seviyorum ben de. (Kardeş türküler konserine gittiniz mi hiç ?)
Sağlıkla kalın, neşeniz artsın eksilmesin.
Sevgili hasmım;
İyi ki varsın, yoksa ben kime hasmım diyeceğim,;)
Seni seviyoruz celal abi, ailenle uzun çok uzun sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum.
Celal bey, bugün; sağlığınıza:)
Sebahattin Sargın
13-07-2009, 18:53
Celal bey çok kısa yazmışsınız...
Yeni tanıştığınız bir insanla samimi olamazsınız ya hemen, bu kural Celal bey için öyle değil işte ;) Sohbeti o kadar tatlı ve o kadar içten ki hiç bitmesin istiyorsun. Çok sevdiğim üyelerimizden biridir kendisi...
Sizi ve Rana Hanımı iyi ki tanımışız, iyi ki varsınız...
Yüzünüze çok yakışan o gülücükleriniz hayatınızdan hiç eksik olmasın, sevdiklerinizle beraber uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim...
Sevgiler ;)
Celal Bey, sizi tanımaktan büyük keyif aldım.
Sayenizde yılların ve yaşların önemsizliğini bir kez daha öğrendik.
İçinizdeki çocuk hiç büyümesin.
Aileniz ve sevdiklerinizle hep mutlu olun.
Remzi Sarıoğlu
13-07-2009, 19:45
Celal beyle Fenerbahçe burnundaki toplantıda tanıştım. Çok sosyal, cana yakın, sevecen ve sıcak kanlı bir insan olarak tanıdım. Tanığım için de büyük keyif aldım. İyiki varsınız Celal bey
Celal Bey; iyiki varsınız ve burdasınız. Formda herkese elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmanızdan iyi kalpli ve iyilik sever bir insan olduğunuz belli oluyor. Sizi seviyoruz. Tüm güzellikler sizinle olsun.
Selahattin Yılmaz
13-07-2009, 23:14
Celal abi, tam bir İnşaat Mühendisi gibi kısa yoldan forumu inşa etmiş gibi bir röportaj yapmış, öyle büyük kanyonlara veya viyadiklere imza atmak kolay değil sağlam cümleler ama malzemeden çalmadan :).
Abimsin vesselam :)
celalsungur
14-07-2009, 09:52
Amanın, burayı görmemişim, hepinize çok teşekkür ederim. Hepiniz de iyi ki varsınız. Hep te var olacaksınız Sevgi Dünyamda.;)
celalsungur
14-07-2009, 09:54
Celal bey, bugün; sağlığınıza:)
Şerefe, Sevgili Dostum.;)
celalsungur
14-07-2009, 10:28
Sevgili celal, ben de yine aynı şeyi tekrar edeceğim "lütfen her şeye maydanoz olma."
''İnsanın karakteri kaderiymiş'';)
Ama ben de kırgınlıkları Pamuk Prenses gibi suya yazarım, izi kalmaz.
Bir başka deyişle "insanların kaderlerini kişilikleri belirlermiş".
Kaderinizden memnunsanız, kişiliğiniz de uygun işlevi görmüş demektir. Sizin memnun olduğunuzdan hiç kuşkum yok:)
Kısa yazdığı için şikayetçi olanlara yazısında vermiş yanıtını zaten: Vakit bulamıyorum,;)
Sevgili Celal Bey; yüzünüzdeki sıcacık gülümseme ve truncu sardunya için takipteyim mesajınızla hatırlıyorum sizi sardunya sayfasında kaybolduğum günlerden. Sağlık diliyorum size aileniz ve sevdiklerinizle, huzur diliyorum. Sevgi ve saygılarla
celalsungur
14-07-2009, 12:17
Sevgili Celal Bey; yüzünüzdeki sıcacık gülümseme ve truncu sardunya için takipteyim mesajınızla hatırlıyorum sizi sardunya sayfasında kaybolduğum günlerden. Sağlık diliyorum size aileniz ve sevdiklerinizle, huzur diliyorum. Sevgi ve saygılarla
Teşekkür ederim, sevgi de saygı da bizden.;)
Adalet Yağcı
14-07-2009, 12:44
sağlam cümleler ama malzemeden çalmadan
Aynı fikirdeyim :) Ben sizi daha uzun anlatımlarda tanımak isterdim Celal bey.
Şaka bir yana, forumda tanıdığım en sağlam kişilerden birisiniz, sizi biraz daha yakından tanıdığım için sevinç duydum.
Sevgili eşiniz Rana hanımın bitkilerine de dikkat edin, ben de eşime çok kızarım bu konuda, o na sulama bile yaptırmam.
Sevgili oğlunuza başarılar diliyorum, Ürgüp doğumlu olmanızdan kaynaklanan bir sempatim var, ayrıca siz bunu fazlası ile hakediyorsunuz.
Sevgili eşinize ve size sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum.
Cumhur Tonba
14-07-2009, 12:51
Sevgili Celal Bey,
İyiki varsınız. İyiki içinizdeki çocuk bizimle beraber. Dostluk, hoşgörü ve arkadaşlık nedir? diye sorulsa: en kısa cevap şıklarından birisi Celal Sungur olurdu. Sizin ve Rana hanımın tüm sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu ve herşeyin dilediğinz bir biçimde gerçekleştiği bir yaşam sürdürmenizi canı gönülden diliyorum.
Avatarınızı görünce, yazılarınızı okuyunca olumlu yönden etkilendiğimi belirtmek isterim. Ve hasmınıza söylediğim şeyi size de söyleyeceğim. Gerçek Celal Beyi tanımak isterdim. Yüz yüze, yakından, sohbet ederek. Hasmınız bu yüzden bana kızdı. Onundan bir kulağını çekin.
Sizi anlatan bir şiirle noktalıyorum.
BEN ÖLECEK ADAM DEĞİLİM
Kapımı çalıp durma ölüm,
Açmam;
Ben ölecek adam değilim.
Alıştım bir kere gökyüzüne;
Bunca yıllık yoldaşımdır bulutlar.
Sıkılırım,
Kuşlar cıvıldamasa dallarında,
Yemişlerine doymadığım ağaçların,
Yağmur mu yağıyor,
Güneş mi var,
Farketmeliyim
Baktığım pencereden.
Deniz görünmeli çıksam balkona.
Tamamlamalı manzarayı
Karlı dağlarla sürülmüş tarlalar.
Ekmekten olamam doğrusu,
Nimet bildiğim;
Sudan geçemem,
Tuzludur teneffüs ettiğim hava.
Ya nasıl dururum olduğum yerde,
Öyle upuzun yatmış,
İki elim yanıma getirilmiş,
Hareketsiz,
Sükûta râmolmuş;
Sanki devrilmiş bir heykel?
Ellerim ne der sonra bana?
Soğumuş kalbime ne cevap veririm?
Utanmaz mıyım ayaklarımdan?
Kalkmalıyım,
Dolaşmalıyım,
Sokaklarda, parklarda.
El sallamalıyım
Giden trenlere,
Kalkan vapurlara.
Bilmeliyim,
Gölgelerin boyundan,
Saatin kaç olduğunu...
Islık çalmalıyım.
Türkü söylemeliyim
Yol boyunca,
Keyfimden ya hüznümden.
Geçmiş günleri hatırlamalıyım,
Dalıp dalıp akarsuya,
Hayaller kurmalıyım,
Güzel geleceğe dair.
Yanımdan geçenler olmalı,
Selâm almalıyım;
Robenson'u düşünmeliyim,
Garipliğini:
Şükretmeliyim
İnsanlar arasında olduğuma.
Nedir ki eninde sonunda ölüm?
Ayrı düşmek değil mi aşinalardan?
Kapımı çalıp durma ölüm,
Açmam;
Ben ölecek adam değilim.
CAHİT SITKI TARANCI
celalsungur
14-07-2009, 13:42
Sizi anlatan bir şiirle noktalıyorum.
BEN ÖLECEK ADAM DEĞİLİM
Kapımı çalıp durma ölüm,
Açmam;
Ben ölecek adam değilim.
Alıştım bir kere gökyüzüne;
Bunca yıllık yoldaşımdır bulutlar.
Sıkılırım,
Kuşlar cıvıldamasa dallarında,
CAHİT SITKI TARANCI
Çok teşekkür ederim Cumhur Bey, elbet bir gün buluşacağız, yüz yüze de paylaşacağız sevgileri.
Ölüm asude bahar ülkesidir bir rinde;
Gönlü her yerde buhurdan gibi yıllarca tüter.
Ve serin serviler altında kalan kabrinde
Her seher bir gül açar; her gece bir bülbül öter.
Yahya Kemal Beyatlı
Son dostumuz göçetmeden bu Dünya'dan, hiç birimiz ölmüş sayılmayız.;)
http://rapidshare.com/files/255689424/Bezm-i_mey_de_duen_gece.mp3.html
Maille ulaştıramadığım Sevgili Dostlarım için.;)
celalsungur
14-07-2009, 13:52
ben de eşime çok kızarım bu konuda, o na sulama bile yaptırmam.
Sevgili oğlunuza başarılar diliyorum,
Adalet Hanım, çok teşekkür ederim:
Sevgili Oğlum bugün mastır tezinin sunumunu yaptı, hayırlısıyla Ağustos'ta asker olacak.
Eşinize kızmayın, ben kendi adıma söyleyeyim, biz erkekler azıcık yetenek özürlüyüz.
Dolaptan aldığımızın gazete mi, porselen tabak mı olduğunu, diğer tabaklar kırıldıktan sonra fark ederiz.;)
celalsungur
14-07-2009, 15:29
Celal Bey; iyiki varsınız ve burdasınız. Formda herkese elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmanızdan iyi kalpli ve iyilik sever bir insan olduğunuz belli oluyor. Sizi seviyoruz. Tüm güzellikler sizinle olsun.
Almira, çok teşekkür ederim. Ortancaların ne alemde?
Kısa yazdığı için şikayetçi olanlara yazısında vermiş yanıtını zaten:Vakit bulamıyorum.
Cevaplar için vakit yok ama buraya yazanlara cevap vermek için var :)
Keşke tek cümlelik cevaplarla yetinmeseydi. Eski üye olmasa, yayınlamayacaklarım arasında yer alacaktı, çünkü bir epey arkadaşın cevaplarını yayınlamadım, tekrar yazmazlarsa yayınlamayacağım. Bu nedenle Celal Bey'in cevapları da çok geç yayınlandı zaten...
Almira, çok teşekkür ederim. Ortancaların ne alemde?
Ah onları hiç sormayın Celal Bey; yarama dokundunuz. Ne öldü ne ondu. Ben bunlardan ümidi kestim de arkadaşların çelik alma zamanlarını bekliyorum. İnşallah çelik gönderebilecek birilerini bulurum da gelecek sene bari güzelliklerini yaşayabilirim.
İçimizden biri olarak bu güzelliklere en çok senin layık olduğunu düşünüyorum Sevgili Malina.
Bu soruları kendin için de cevaplamaya ne dersin?
Evet bizlerde tanımak istiyoruzzzzzzzzzzzz.
içinde bulunduğum duygusal konforu izah etmem mümkün değil.
Belli oluyor konfor boylu boyunca.:p
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=17271&c=680
Cumhur Tonba
14-07-2009, 21:51
Nazar etme ne olur
Çalış seninde olur.,
Gerçi vardır da. Bize göstermek istemiyor galiba.
celalsungur
15-07-2009, 10:31
Celal abi, tam bir İnşaat Mühendisi gibi kısa yoldan forumu inşa etmiş gibi bir röportaj yapmış, öyle büyük kanyonlara veya viyadiklere imza atmak kolay değil sağlam cümleler ama malzemeden çalmadan :).
Abimsin vesselam :)
Sevgili Selahattin Yılmaz, sen aklımda iki resimle duruyorsun. Birincisi, Bursa İzmir yolunda elinde pembe domates fideleriyle beni bekliyorsun, üstün başın toprak içinde, damla sulama yapıyorsun o gün, işini bırakıp gelmişsin.
İkincisi, bir eğitim çalışması için Antalya'ya gideceğin sabah saat 6'da Yalova'ya geliyorsun, alışveriş merkezi inşaatının açılmasına 15 gün kala Kasım soğuğunda, peysaj konusundaki endişelerimi incelemeye. İşi yapan arkadaşa kefil olup gidiyorsun, o konudaki tüm sıkıntılarımı da alarak.
Zaman zaman düşünürüm, trilyonlarım olsa bu resimleri görebilirmiyim diye.
Senin gibi bir kardeşim olduğu için çok şanslıyım. Her şey için çok teşekkür ederim.;)
celalsungur
15-07-2009, 10:34
Celal beyle Fenerbahçe burnundaki toplantıda tanıştım. Çok sosyal, cana yakın, sevecen ve sıcak kanlı bir insan olarak tanıdım. Tanığım için de büyük keyif aldım. İyiki varsınız Celal bey
Remzi Bey, sizi tanımaktan ve Fenerbahçeli olduğunuzu öğrenmekten ben de çok mutlu oldum.;)
Teşekkür ederim.
celalsungur
15-07-2009, 10:39
Celal Bey, sizi tanımaktan büyük keyif aldım.
Sayenizde yılların ve yaşların önemsizliğini bir kez daha öğrendik.
İçinizdeki çocuk hiç büyümesin.
Aileniz ve sevdiklerinizle hep mutlu olun.
Sevgili Ülker, balkonunun bahtının açılmasını dilerim.;)
İçimdeki çocuğu büyütmek için ya da susturmak için hiç uğraşmadım. Sustursam da çok çekilmez rutin bir insan olurdum herhalde.
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.;)
celalsungur
15-07-2009, 10:44
Celal bey çok kısa yazmışsınız...
Yeni tanıştığınız bir insanla samimi olamazsınız ya hemen, bu kural Celal bey için öyle değil işte ;)
Yüzünüze çok yakışan o gülücükleriniz hayatınızdan hiç eksik olmasın, sevdiklerinizle beraber uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim...
Sevgiler ;)
Bir daha İçimizden Biri sorularını doldurma şansım olursa, hayatımı anlatmaya, ''Yağmurlu bir sonbahar akşamı, babam meyhanede barbunya pilakiyle rakıyı fazla kaçırıp eve gelince'';) diye başlayacağım.
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Yüzümdeki gülücükler ve samimiyetim sizin gibi insanlar sayesinde var.
Hepiniz iyi ki varsınız.
Sevgili Celâl, arkadaşlara yazdığın teşekkür notları, kendini tanıtım yazından daha güzel mi geldi bana diye düşünüyorum.
İyi ki varsın canım.
Celal Bey,
Sizinle ilk defa Bursa Botanik Parktaki toplantıda tanışmış, ardından Bonsaisan'ın bonsai atölye çalışmasında bir arada olmuştuk.Peşinden Bursa'daki başka toplantılar ve Sevgili Güler'in Cennetinde...
Eşinizi ve sizi yıllardır tanıyormuşcasına yakın buluyor ve renkli kişiliğinizin, samimiyetinizin, esprilerinizin verdiği pozitif enerjiyi sizi tanımayan arkadaşların da sizi tanıyarak almasını diliyorum.
Herşey gönlünüzce olsun...
Bu arada facebook ve maille yolladığınız keyifli paylaşımlar için teşekkürler.
Remzi Sarıoğlu
15-07-2009, 20:10
Remzi Bey, sizi tanımaktan ve Fenerbahçeli olduğunuzu öğrenmekten ben de çok mutlu oldum.;)
Teşekkür ederim.
Sayın Celal sungur biz fenerbahçe burnundaki toplantıda tanışmıştık. Ben Galatasaray spor kulübü kongre üyesiyim. Bu ara da Fenerbarçe kulübünde bir çok dostum var. Çünkü Fenerbahçe spor kulübünde uzun yıllar lisanslı spor yaptım. Fenerbahçe kulübünde spor yaptıktan sonra Galatasayar spor kulübüne sporcu olarak geçtim ve bir çok başarıya ulaştım. İki kulüp de çok iyi dostlarım var. Saygı ve Sevgilerimle
celalsungur
16-07-2009, 08:26
Ben Galatasaray spor kulübü kongre üyesiyim. Çünkü Fenerbahçe spor kulübünde uzun yıllar lisanslı spor yaptım. Fenerbahçe kulübünde spor yaptıktan sonra Galatasayar spor kulübüne sporcu olarak geçtim ve bir çok başarıya ulaştım. İki kulüp de çok iyi dostlarım var. Saygı ve Sevgilerimle
Benim aklımda, Fenerbahçe kongre üyeliğiniz, Galatasaray sporculuğunuz gibi kalmış. Uluslararası maçlarda Galatasaraylıyız;), bugünkü maçınızda da başarılar dilerim.
celalsungur
16-07-2009, 08:27
Sevgili Celal Abi,
Gülen gözlerinizle ,içinizdeki çocukla sizi tanıdığıma çok seviniyorum.Sevgiyle kalın.
Ben de kocaman güzel yüreğinle seni tanıdığıma çok memnunum.;)
celalsungur
16-07-2009, 08:28
Sevgili Celâl Bey,
Sizi, buradan yazdıklarınız kadarıyla tanıyor olsak da, sanki uzun yıllardır tanışan dostlarmışızcasına tanıyoruz sizi. İyi ki varsınız, iyi ki ağaçlar.net'tesiniz...
Sağolun Kazım Bey, çok teşekkür ederim.
celalsungur
16-07-2009, 08:35
Celal Bey sizinle ve Rana Hanım'la sıkıştırılmış gezilerde, kalabalıklarla bir arada olduğumuzdan sohbet edemedik.. Yazınız kısa ama forumlardan ve maillerden artık sizi tanıyoruz. Aramızda azıcık 3 yaş kadar var ama aynı kuşaktan olmaktan mıdır, en sevdiğiniz şarkıyı da, en sevdiğiniz grubu da çok seviyorum ben de. (Kardeş türküler konserine gittiniz mi hiç ?)
Sağlıkla kalın, neşeniz artsın eksilmesin.
Vildan Hanım, sizin gibi rafine bir insanla aynı beğenileri paylaşmak beni çok mutlu etti.
Sevgili eşinize selamlar, sevgiler.
Kardeş Türküler konserine hiç gitmedim. Türkülerin insanları birleştirmesinden yanayım, aksi yönde davranışlar görür de üzülürüm endişesi ile o konuda tembel davrandım.
Vildan Sönmez
16-07-2009, 11:54
Endişelenmeyin ve gidin Celal Bey, ben her yıl gidiyorum. İnanılmaz bir coşku var, insanlar kolkola halaylarda...........
Vildan Hanım, sizin gibi rafine bir insanla aynı beğenileri paylaşmak beni çok mutlu etti.
Sevgili eşinize selamlar, sevgiler.
Kardeş Türküler konserine hiç gitmedim. Türkülerin insanları birleştirmesinden yanayım, aksi yönde davranışlar görür de üzülürüm endişesi ile o konuda tembel davrandım.
celalsungur
16-07-2009, 15:17
Sevgili Celâl, arkadaşlara yazdığın teşekkür notları, kendini tanıtım yazından daha güzel mi geldi bana diye düşünüyorum.
İyi ki varsın canım.
Kısa yazıları yazmak ta okumak ta nispeten daha kolay oluyor. Bir de yazılanlar çok güzel olunca, cevaplar da onlarla orantılı oluyor.
Oooo kimler varmış. Celal abi nasılsın .İyi varsın.Seni tanımak güzel.
Celal abi ile uğraşmayın bakam :)
Sevgiler selamlar
celalsungur
17-07-2009, 09:32
Sevgili hasmım;
İyi ki varsın, yoksa ben kime hasmım diyeceğim,;)
Seni seviyoruz celal abi, ailenle uzun çok uzun sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum.
Hepimiz, gönül ortağıyız. Hasımlık, baki kalan bu kubbede bir hoş seda kalsın diye bulduğumuz bir espri.
mormenekşe
17-07-2009, 11:43
Sayın Celal bey,sizi tanıdığıma memnun oldum ama sizi röpörtajınızla tanımadım onlar küçük ayrıntılar,forumda yazdıklarınızı okudukça sizi tanıdım çok yalın bir insansınız içiniz dışınız bir.Gerçekten içinizdeki çocuğa iyi bakıyorsunuz,hep böyle sağlıklı ve mutlu muzip kalmanızı dilerim.Eşiniz Rana hanıma selam ve sevgilerimi iletin lütfen her ne kadar tanımasamda bir gün bi yerlerde muhakkak görüşücez nasıl olsa,oğlunuzun da başarılarının devamını dilerim.
celalsungur
17-07-2009, 17:13
Bu arada facebook ve maille yolladığınız keyifli paylaşımlar için teşekkürler.Çok teşekkür ederim, sen de tüm toplantılarda çalışkan, örnek ve disiplinli bir öğrenci gibiydin.
Maille yolladığım paylaşımları başka almak isteyen üyelerimiz, özel mesajla mail adreslerini yollarlarsa, onları da agaclar.net mail grubuma eklerim.
;)
mayranci
17-07-2009, 20:19
Dostum,
ropörtaja "ben celal sungur "deseydinde bu güzel paylaşımları alacaktın herhalde.Sakın çalışmaya başlayıp gruptan uzaklaşma.. Görüşmek üzere..
celalsungur
18-07-2009, 11:43
Dostum,
ropörtaja "ben celal sungur "deseydinde bu güzel paylaşımları alacaktın herhalde.Sakın çalışmaya başlayıp gruptan uzaklaşma.. Görüşmek üzere..Sağol sevgili kadim dostum.
Akşama yazlıkta herkes sizi bekliyor. 30 kişilik küçük bir akşam yemeği yiyeceğiz.;)
celalsungur
18-07-2009, 11:46
Sayın Celal bey,sizi tanıdığıma memnun oldum ama sizi röpörtajınızla tanımadım onlar küçük ayrıntılar,forumda yazdıklarınızı okudukça sizi tanıdım çok yalın bir insansınız içiniz dışınız bir.Gerçekten içinizdeki çocuğa iyi bakıyorsunuz,hep böyle sağlıklı ve mutlu muzip kalmanızı dilerim.Eşiniz Rana hanıma selam ve sevgilerimi iletin lütfen her ne kadar tanımasamda bir gün bi yerlerde muhakkak görüşücez nasıl olsa,oğlunuzun da başarılarının devamını dilerim.
Sayın Mormenekşe, çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi cana yakın, dost canlısı bir üyeyi tanımaktan çok memnunum.;)
celalsungur
19-07-2009, 10:56
Oooo kimler varmış. Celal abi nasılsın .İyi varsın.Seni tanımak güzel.
Celal abi ile uğraşmayın bakam :)
Sevgiler selamlar
Aslanım benim.;)
bademagacı
19-07-2009, 16:10
Bu başlığı görmeseydim çok üzülürdüm. Celal Abi'yi tanıma ayrıcalığına erenlerdenim. Yeri gelir esprileriyle neşelendirir,yeri gelir babacan tavırlarıyla kendi tecrübelerini aktarır.Bir de artık herkesin kendinde olduğunu iddia ettiği ama herkeste malesef olmayan"haksızlığa tahammül edememe" özelliği vardır ki..ben kendisini ilk bu yönüyle tanıdım. Teşekkürler agaçlar.net
berduray
19-07-2009, 23:38
Maille yolladığım paylaşımları başka almak isteyen üyelerimiz, özel mesajla mail adreslerini yollarlarsa, onları da agaclar.net mail grubuma eklerim.
;)
Ben isterim abi, berduray@hotmail.com, teşekkürler.
Koyu yeşil
20-07-2009, 10:46
Sevgili Celal abi, yıllık izindeydim, siteye çok az girebildim. Kendinizi gerçekten kısa ve öz tanıtmışsınız. Ben bir ekleme yapayım; Celal abi'yle sohbetin tadına doyum olmaz, kendisi hafif hiperaktif, her daim neşeli (Allah bozmasın) ve düşüncelidir. Beklenmedik zamanlarda bir bakarsınız arayıp durduğunuz bir bitkiyi sizin için almış getirivermiş. Eşi Rana Hanım da sevgi dolu ve bilge bir insan gerçekten.
Sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum Celal abi...
günebakan
20-07-2009, 11:06
Sevgili Celal bey ,
Sizi kısada olsa tanımak güzeldi.Dilerim içinizdeki çocuk hiç bir zaman yok olmaz.
Yüzünüzden gülümseme ve neşeniz hiç eksik olmasın:)
Sizi bire bir tanıma fırsatım olmadı ama yazılarınızdan tanıyorum.
İnşallah bir gün tanışma şansımız olur. Size ve ailenize uzun sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Sağlıcakla kalın.
celalsungur
20-07-2009, 17:40
Bu başlığı görmeseydim çok üzülürdüm. Celal Abi'yi tanıma ayrıcalığına erenlerdenim. Sevgili Pelin, çok teşekkür ederim, ben de seni tanıma ayrıcalığıyla övünüyorum. Kaya gibi bir meleksin.;)
celalsungur
20-07-2009, 17:44
Ben isterim abi, berduray@hotmail.com, teşekkürler.
Hay hay canım kardeşim.;)
Balkon gölgeleme ve damla sulama projelerini hayata geçirmişsindir inşallah.
celalsungur
20-07-2009, 17:45
Sevgili Celal bey ,
Sizi kısada olsa tanımak güzeldi.Dilerim içinizdeki çocuk hiç bir zaman yok olmaz.
Yüzünüzden gülümseme ve neşeniz hiç eksik olmasın:)
Çok teşekkür ederim. Sizin gibi dostlarım varken, neşemin kaybolması mümkün mü? Hepiniz iyi ki varsınız.;)
celalsungur
20-07-2009, 17:47
Sizi bire bir tanıma fırsatım olmadı ama yazılarınızdan tanıyorum.
İnşallah bir gün tanışma şansımız olur. Size ve ailenize uzun sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Sağlıcakla kalın.Birol Bey, benim de en çok istediğim şey bir an önce, İzmir çetesine sızıp, bahçenize ot yolma bahanesiyle mangal ateşlemeye gelmek. Çok teşekkür ederim.;)
Keşke ikaz etseydiniz, detaylarla fazla yer kaplamaktan çekindim açıkçası.
Daha önce cevaplamış olan arkadaşları okumamış olacağınızı düşünemedim...
Güler'in kısa ve öz yazın dediğini de sanmıyorum :)
celalsungur
20-07-2009, 17:48
Sevgili Celal abi, yıllık izindeydim, siteye çok az girebildim. Kendinizi gerçekten kısa ve öz tanıtmışsınız. Ben bir ekleme yapayım; Celal abi'yle sohbetin tadına doyum olmaz, kendisi hafif hiperaktif, her daim neşeli (Allah bozmasın) ve düşüncelidir. Beklenmedik zamanlarda bir bakarsınız arayıp durduğunuz bir bitkiyi sizin için almış getirivermiş. Eşi Rana Hanım da sevgi dolu ve bilge bir insan gerçekten.
Sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum Celal abi...
Abisinin bir tanesi, çok teşekkür ederim.;)
Süha Şendoğan
23-07-2009, 15:13
Celal bey,
Sizi tanımaktan mutluluk duyuyorum, iyiki varsınız.
bahtiyar02
23-07-2009, 20:59
Sevgili Celal bey sizi tanıdığıma çok sevindim.saygılarımla
celalsungur
24-07-2009, 22:38
Celal bey,
Sizi tanımaktan mutluluk duyuyorum, iyiki varsınız.
Sevgili Suha Bey, ben de sizi şahsen tanımaktan çok mutluyum. Teşekkür ederim. ;)
celalsungur
25-07-2009, 21:03
Sevgili Celal bey sizi tanıdığıma çok sevindim.saygılarımla
Sevgili Bahtiyar02, çok teşekkür ederim.
Adıyaman'a selamlar, sevgiler.;)
berduray
25-07-2009, 23:34
Mailler için teşekkürler, hele bir aslan sütlüsü vardı ki.. değmeyeyim keyfinize, maşaallah her daim yüzünüz gülsün abicim.
celalsungur
26-07-2009, 11:07
Mailler için teşekkürler, hele bir aslan sütlüsü vardı ki.. değmeyeyim keyfinize, maşaallah her daim yüzünüz gülsün abicim.
Teşekkür ederim.
Bahsettiğin mail aşağıdaki linkteki galiba.;)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=461307&postcount=14
celalsungur
28-07-2009, 11:11
Sevgili Caucasus, çok teşekkür ederim. Geç cevap verdiğim için kusuruma bakma.;)
Doğa gezileri devam ediyor mu?
caucasus
29-07-2009, 21:00
Önemli değil Celal bey, gönüller bir olsun :) Fırsat buldukça gezilere de devam etmeye çalşıyorum.
celalsungur
31-07-2009, 09:47
Önemli değil Celal bey, gönüller bir olsun :) Fırsat buldukça gezilere de devam etmeye çalşıyorum.
Bir de çok eskiden beri merak ettiğim bir şeyi soracağım, caucasus nasıl okunuyor?;)
celalsungur
31-07-2009, 10:13
Merhaba Celal Bey, Mail adresime gönderdiğiniz Mary Hopkins, Brenda Lee, Andrea Bocelli, köşe yazıları şiirler ...... için çok teşekkür ederim :) Gönderdiklerinizi zevkle dinliyor kaydediyor ve okuyorum. Size, eşinize ve oğlunuza sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü bir hayat diliyorum. Sevgiler...
Arzu Kasapoğlu
Sevgili Arzu kardeşim, eskiden daha çok haber alıyorduk senden şimdi daha seyrek yazıyorsun foruma.
Maillerimin işe yaradığına çok sevindim.
Selamlar, sevgiler.;)
(Geç cevap verdiğim için kusuruma bakma)
caucasus
31-07-2009, 20:07
Bir de çok eskiden beri merak ettiğim bir şeyi soracağım, caucasus nasıl okunuyor?;)
Kaukasus, olarak okunuyor. Kafkasya anlamın da.
Kökenim kafkasyadan geldiği için bu adı uygun gördüm. Hani neden Caucasus derseniz, şimdiden yazayım. :)
sizi tanımış olmaktan çok mutluyum ,iyi ki varsınız..
celalsungur
01-08-2009, 12:52
sizi tanımış olmaktan çok mutluyum ,iyi ki varsınız..
Sevgili Fellez, çok teşekkür ederim.
Yalova'ya gelip Rauf Denktaş'la resim çektirip, benimle resim çektirmeden geri döndüğün için fevkalade kırgınım. ;)
Sevgili Fellez, çok teşekkür ederim.
Yalova'ya gelip Rauf Denktaş'la resim çektirip, benimle resim çektirmeden geri döndüğün için fevkalade kırgınım. ;)
ama o zaman siz izmirdeydiniz.ben sizinle de resim çektiririm kırılmayın lütfen..:(
celalsungur
02-08-2009, 10:04
ama o zaman siz izmirdeydiniz.ben sizinle de resim çektiririm kırılmayın lütfen..:(
Tamam, anlaştık. ;)
celal Bey Merhaba; truncu sardunyanıza kavuştunuz mu:confused: O kadar istekle yazmıştınız ki "takipteyim" diye. Aklımda kalmış. küçücük bir truncu sardunya almıştım. Büyütemedim gitti.:(
celalsungur
03-08-2009, 08:12
celal Bey Merhaba; truncu sardunyanıza kavuştunuz mu:confused: O kadar istekle yazmıştınız ki "takipteyim" diye. Aklımda kalmış. küçücük bir truncu sardunya almıştım. Büyütemedim gitti.:(
Sevim Hanım, bu size 2.ci cevabım. 1.cisi yazdıktan sonra kayboldu.
Turuncu sardunya komşum Ödemiş'ten getirmiş, ama henüz çok küçükler bekliyorum dal kırmak için. Dikili'de yakındaki bir serada da buldum, alacağım ama sardunyaların Mayıs ve Haziran'daki iştahları kalmadı artık, ortancalar da öyle.Halbuki bodur kedi tırnakları tüm iştahlarıyla açmaya devam ediyorlar. Malina bir mesajında, insan gibi bitkinin de dayanıklısını severim demişti. Ben de herhalde seneye aynı düşünceyle hareket edeceğim. Cana (burada zambak ta diyorlar) ve bodur kedi tırnağı ağırlıklı düzenleyeceğim bahçeyi. Bir de ful yaseminlerle sardıracağım oturduğumuz yerlerin yakınını. Mis gibi kokuları geliyor rüzgârla.
Bu sene petunyalar da keyifsiz. Onlar da mis gibi kokuyorlardı önceki senelerde.
Selamlar, sevgiler.;)
nisan0671
13-08-2009, 12:20
Merhaba Celal abi, sizler gibi güzel insanlarla bu sitede tanışmak, deneyimlerini tecrübelerini öğrenmek benim için büyük şans. Ne güzel insanlarsınız hepiniz. Sanki yıllardır sizlerle birlikte buradayım. Gördüğüm resimlerinizde hep gülüyorsunuz.Ne güzel, gülebilmek, karşındaki insanlara pozitif enerji verebilmeniz. Hep böyle kalın, gülümsemeniz eksik olmasın.. Eşinize selamlar, oğlunuza hayırlı teskereler.
Sevgiyle kalın.
celalsungur
13-08-2009, 12:30
Merhaba Celal abi. Sanki yıllardır sizlerle birlikte buradayım.
Sevgili nisan0671 ben de aynı duyguları taşıyorum. Hele bir bölümünüzle Facebook'ta da buluştum ki anlatamam sevincimi.;)
Hepiniz iyi ki varsınız.
nisan0671
13-08-2009, 15:12
Unutmadan Celal abi, beni de mesaj listene ekleyebilirsin. Güzel dosyalarını göndermek için:
cemre_nisan06@hotmail.com veya nisan0671@gmail.com
Kendine iyi bak.
Merhabalar!
Benim için çok özel ama çok özel olduğunuzu bildiğinizi tahmin ediyorum. Bu dünyadaki en büyük değerle bile kıyaslanamaz dostluğunuz ve güler yüzlülüğünüz hiç bir şeyle mukayese bile edilemez. Hele LİDERLİĞİNİZİN hayranıyım biliyorsunuz. Yardımseverliğiniz ve dobra sözlülüğünüze hep hayran kalacağım. Her önemli kararımda bana yaşam koçu olarak verdiğiniz desteğin karşılığını nasıl öderim bilemiyorum. Rana hanıma size ve tüm sungur ailesine selam olsun taaa yürekten.
İyiki varsınız ve sizleri tanıma şansımız oldu.
Saygıyla.
celalsungur
20-09-2009, 17:38
Merhabalar!
Benim için çok özel ama çok özel olduğunuzu bildiğinizi tahmin ediyorum. Bu dünyadaki en büyük değerle bile kıyaslanamaz dostluğunuz ve güler yüzlülüğünüz hiç bir şeyle mukayese bile edilemez. Hele LİDERLİĞİNİZİN hayranıyım biliyorsunuz. Yardımseverliğiniz ve dobra sözlülüğünüze hep hayran kalacağım. Her önemli kararımda bana yaşam koçu olarak verdiğiniz desteğin karşılığını nasıl öderim bilemiyorum. Rana hanıma size ve tüm sungur ailesine selam olsun taaa yürekten.
İyiki varsınız ve sizleri tanıma şansımız oldu.
Saygıyla.
Sevgili Cemal Sansar Kardeşim,
Kuş sesleriyle uyandığım bir Bayram Sabahı hediyelerin en güzelini hiç haketmediğim, yüreğin kadar güzel sözlerinle verdin.
Şahsında Sevgili Ailenin ve tüm Yalova'lıların bayramınızı kutlarım.
İyi ki varsınız.;)
Orhan Özbilgiç
21-09-2009, 18:48
Sayın Celal Sungur;
Arada bir yerde, sevgili Güler,''yazılanların sizi daha iyi tanıttığı kanısına vardığını'' belirtmiş. Yüzde yüz haklı.
Yaklaşık yarım saattir, sizin için yazılanları okuyorum. Dikkatimi çeken en önemli husus; tek bir düşünce yazısı bile,''laf olsun!'' diye kaleme alınmamış.
Herkes son derece içten ve ağdasız yazmış.
Bunca insanın gönlünü fethetmiş biri için; ben, ne diyebilirim ki?
Müthiş güzel bir insanmışsınız. Sizi tanımış olmak büyük bir keyif..
Saygılarımla.
celalsungur
21-09-2009, 22:09
Sayın Celal Sungur;
Bunca insanın gönlünü fethetmiş biri için; ben, ne diyebilirim ki?
Arkadaşlar, ağlatacaksınız beni.
İnsanlar aynadır, karşılarındakileri yansıtırlar. Benim şansım tüm bu güzel insanların bir araya geldiği güzellik kaynağına tesadüf etmek.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.