PDA

View Full Version : cicada / hoyalarım

cicada
13-07-2009, 08:44
Hoya Listesi
australis rupicola
calycina (17-11-09 açtı ve 25-01-10 açtı)
camphorifolia
carnosa (çiçek sapı verdi, döktü)
chlorantha
coronaria (pembe)
diversifolia
erythrostemma (pembe)
fungii (çiçek sapı verdi)
imperialis (çiçek sapı verdi ama tomurcuklarını döktü, 1/3/10 yeni tomurcuklar verdi, döktü, 1/4/10 yeni tomurcuklar 5-6-10 açtı)
kerrii
merrillii
mindorensis
mini bell (carnosa x shepperdii)
nummularioides (çiçek sapı verdi döktü)
obovata (öldü zaten minnacık bir çelikti)
obscura
pachyclada (24-7-09 açtı, yeni çiçek sapı verdi, eski çiçek sapından yeni tomurcuklar verdi 31-3-10)
paziae
shepherdii
verticillata

Ben mumçiçeğine çiçeksizken yapraklarına vurulmuştum. Çiçeğin sahibi sen bir de onu çiçek açtığı zaman gör demişti. O zamandan bu yana mumçiçeği arıyordum agaclar.net sayesinde buldum. Sonra diğer türlerine merak saldım her gördüğüm çiçek fotoğrafı iştahımı kabarttı, başka türlerinden de istemeye başladım ve artık hoya bağımlısı oldum.

Mumçiçeklerim açtıkca veya açmaya niyetleri olduğu zaman buradan takip etmek üzere ben de bir konu açayım dedim.
Sevgili hoya pachyclada'mın durumunu aslında pek iç açıcı değil yapraklarının suyu çekilmiş gibi, aslında yaprakları sukulenler gibi çok etli bir hoya. Bir ara köklerine böcek dadandı ve kökleri yedi. Ben de toprağı değiştirip tekrar diktim ama henüz düzelmedi fakat buna inat tomurcuğunu büyütmekte kararlı, umarım kendini toparlar ve açar. Eğer açarsa gördüğüm ilk çiçek olacak.

İlkin
13-07-2009, 09:42
Yapraklarına bol bol spreyle su fısfıslayın. Günde 2 kere yapsanız kendisini daha çabuk toparlar, çiçekleri de besler hem. Bence bu çiçekler açar merak etmeyin. ;)

cicada
17-07-2009, 09:59
Sevgili İlkin,
Tavsiyenize uyuyorum ve su fısfıslıyorum sanki kendini toparladı gibi. İşte tomurcuğun bugünkü hali;

İlkin
17-07-2009, 11:37
Sevgili cicida, çok sevindim bitkinin kendisini toplamasına. En kısa zamanda çiçeklerin açmış halini görmeyi diliyorum buradan... ;)

cicada
21-07-2009, 08:26
Umarım yakında açar. Bugün;

İlkin
21-07-2009, 10:26
Harika bir resim. Bayıldım.
Bu arada biraraya gelmiş japon şemsiyeleri gibi duruyorlar. :p
Yapraklar da biraz daha kendini toplamış gibi sanki.
Elinize sağlık...

cicada
21-07-2009, 10:51
Teşekkür ediyorum Sevgili İlkin. Yeni fotoğraf makinesini deniyorum, beğenmenize sevindim. Bu arada dediğiniz gibi yapraklar kendini toparlamaya başladı. Resimlerle takip etmek işe yarıyor ne kadar düzeldiğini görüyorsunuz.

4.tekilkişi
21-07-2009, 12:55
Ne kadar farklı bir Hoya. Açsın da biz de seyredelim güzelliğini ;)

huzunperest
23-07-2009, 12:26
Bu haliyle bile çok güzel görünüyor tomurcuklar. Açtığında bol bol fotoğraf ekleyin sevgili cicada gözümüz gönlümüz bayram etsin.

cicada
24-07-2009, 07:57
Bu sabah ilk mumçiçeği çiçeğimi gördüm. Çok mutluyum :D. Pachycladanın hanımeline benzer bir kokusu var. Bütün çiçekler açınca ve akşam vakti daha iyi duyulur herhalde.

İlkin
24-07-2009, 10:41
Heyo açmış bugün. Gözünüz aydın.
Demiştim size açar diye, değil mi?
Bu güzel fotoğraflar için teşekkürler.
Güle güle bakın, koklayın onları. ;)

cicada
25-07-2009, 12:40
Bugün biraz daha açtı akşamları harika kokuyor!

cicada
03-08-2009, 09:09
Birkaç günlüğüne evde yoktum Pachyclada 'nın bütün çiçekleri solmuş, sanırım bir hafta kadar açık kalıyor, bir de çiçeklerinden bal damlıyor ama yerleri kirletecek kadar değil.

nazan
03-08-2009, 10:07
hımmmmm yaş pastamı gördüm orda:)

cicada
30-08-2009, 12:10
Yukarıdaki resimlerle pachyclada'nın bugünki hali arasında muazzam fark var.

Sevgi Durul
31-08-2009, 00:03
Sayın Cicada öncelikle çiçeğinizin açmış hali harika. Benim de mum çiçeğim var. Yaprakları alacalı olandan. Fakat gelişimi çok yavaş. Böyleaçmış olanları görünce benimki de açsa diyorum. Nasıl bır bakım yapıyorsunuz? Besin veriyor musunuz? Sizin çiçeğinizin türünden hoyayı nereden temin edebilirim?

cicada
31-08-2009, 18:27
Sayın Sdurul,
Bu türü ve diğer türleri buradan (www.aleyagarden.com/hoya.html) aldım. Özel bir besin vermedim hatta ölecek diye korkuyordum fakat inadına açtı. Tabii pachyclada sık çiçek açan bir tür bunu da dikkate almak lazım. Diğer hoyalar için ancak bekleyip göreceğiz.

cicada
15-09-2009, 09:57
Sırasıyla,
Yeni çıkan yaprakları kırmızı olan paziae,
coronoria,
chlorantha,
ve kerrii..

cicada
16-09-2009, 09:37
Sadece cocopeat ve perlit karşımına çeliği dikiyorum. Plastik bardakların altını deliyorum fazla sularsam akması için, köklerin görünmesini bekliyorum, kökler bardağı iyice sardıkları zaman, yeni küçük bir saksıya alıyorum. İşte köklenmiş calycina çeliği;

cezzar
16-10-2009, 14:31
Cicada;
Merhabalar hoşbulduk; çok sağol..

Bu vesileyle senin başlığına bakıp; çok değişik mumçiçeklerinin olduğunu öğrendim.. Pachylada'yı ne güzel fotoğraflamışınız; ve hem çiçek hem de bitki ne değişikmiş!! Çalı tipli bir mumçiçeği herhalde; sert gövdesiyle sarılma ihtiyacı olmadan yukarı doğru uzuyor..

Şunu merak ettim; bu aldığınız yerden çelik olarak mı aldıydınız bunu (ve diğerlerini)? Köklü olarak da satıyolarmış baktığım kadarıyla da; dedim acaba yetişkin köklü aldınız da ondan mı öyle çabucak çiçeklendi.. Boyu da var maşallah ;)

Şeffaf plastik bardakta köklendirme de çok güzelmiş ;)

selamlar...

cicada
17-10-2009, 12:12
Cezzar;

Pachyclada'yı ve diğerlerini köklü olarak satın aldım, pachyclada çok sık çiçek açan hem güzel kokan hem de etli yapraklı bir tür oladuğu için tercih ettim. Geldiğinde üzerinde çiçek tomurcuğu vardı ve dökülmedi açtı çok dirençli bir tür, ilk fotograflarına bakarsanız ölecek diye düşünüyordum, meğer böcek istilasına uğramış. Şimdi yeni sürgün veriyor ve ağırlıktan eğilmeye başladı, bu tür sarılmıyor çok sık yaprakları ve çok kalın bir gövdesi var.

cicada
20-10-2009, 10:46
1. fungii'nin yeni yaprakları damarlı damarlı çok güzel
2. nummulariodes, yeni sürgün ve yapraklar 4 aydan sonra nihayet! Çok yavaş gelişen bir tür veya henüz atağa geçmedi.
3. kerri'nin o küçük yaprakları kocaman oldu pek şirin.
4. pachyclada, topraktan yani sürgün vermeye karar verdi uzamak yerine..
5. obscura da en hızlılardan üç yaprak birden çıkardı küçücük haliyle.

maki01
20-10-2009, 11:24
Merhaba sevgili cicada,
Arada sessizce gelip pachyclada'nızın çiçeğini izliyorum.Çiçeği açışını izlemek çok keyflidir eminim, güle güle büyütün.
Mart'a kadar olmayan türleri izlemeye devam edeceğiz :) Kerri'nin yapraklarına ben de vuruldum. Bir de koklamasam da lacunosa'nın kokusuna...

Sevgiler...

cicada
20-10-2009, 16:23
Hoyaların çiçekleri çok sık çiçek açmadıkları için çiçekleri çok kıymetli, pachyclada bir hafta ancak açık kaldı. Kimbilir bir daha ne zaman açar. Ben de sizin gibi lacunosa'nın kokusunu duymasam da bu kadar methedildiğine göre çok güzel olmalı diye düşünüyorum. Ben de henüz lacunosa edinemedim, kısmet belki önümüzdeki bahara.

Nesrin Sarı
20-10-2009, 16:40
Sayın cicada ben mumçiçeğime 15-15-15 şeker gübre veriyorum. rengi oldukça koyu yeşil hale geliyor. tavsiye ederim. herhangi bir ziraatciden 5ytlye 1torba alabilirsiniz. sevgilerimle. ayrıca çiçekleriniz çok güzeller :)

cicada
20-10-2009, 18:18
Sevgili Nesrin Sarı,
Şeker gübreyi merak ettim doğrusu, torbayla satıldığına göre katı bir şey olmalı fotoğraf koyma olanağınız var mı? Ben gübre olarak bitkili akvaryum için kullanılan sıvı gübrelerden çok çok az sulama suyuna katıyorum, sanırım fayda ediyor.

Nesrin Sarı
20-10-2009, 21:34
Sayın cicada fotoğrafı internetten buldum fakat aynen bu şekilde. http://img48.imageshack.us/img48/7986/s7300249hv4.jpg

cicada
21-10-2009, 09:38
Şeker gübre amonyak sülfat olarak geçiyormuş.. Sanırım hoyalara amonyak iyi geliyor çünkü hoya koleksiyonerlerinin kullandıkları biralı gübre tarifinde de amonyak var. Bu gübreyi deneyenler çok memnun kaldıklarını söylüyorlar. Tarif şöyle;
1.5 bardak, 35ml bira
1/2 bardak amonyak
1 bardak magnezyum sülfat
2 bardak su
1/2 bardak pekmez
4 çorba kaşığı çiçek coşturan herhangi bir sıvı gübre
250-500 mg--vitamin B-12

Bu karışımı 4 litreye bir kaşık olarak kullanıyorlar. İçimde biraz da olsa kimyagerlik olmadığı için henüz denemedim belki demek isteyen olur diye tercüme ettim.

cicada
23-10-2009, 10:51
Güzel haber, tek yetişkin hoyam, calycina'nın her yerinde tomurcuk var, çiçeklenme zamanı Kasım'a hazırlanıyor.

maki01
23-10-2009, 11:00
Harika, bir türün daha çiçek gelişimini izleyebileceğiz.
Gözün aydın sevgili cicada, kutluyorum...

İlkin
23-10-2009, 11:53
Sevgili cicida gözün aydın. Çok güzel bir tür olan Hoya calycina'nın çiçeklerini hepbirlikte görmek güzel olacak. :)

Diğer türlerinin de gelişiyor olmasına çok sevindim. Özellikle H. obscura'nı görmek güzel oldu. ;) ama umarım bendeki H. nummulariodes beni 4 ay bekletmez. :))

Oğuzhan
23-10-2009, 12:27
Maşallah.Tebrikler .Hepsi birbirinden güzel .Pachycladanın tipi ve çiçeği hoşmuş.

cicada
24-10-2009, 19:24
Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Bu arada ilk göz ağrım carnosa'da da bir çiçek sapı uzantısı görür gibi oldum. Daha önce rastlamadığım bir oluşum galiba tomurcuk. Zaten toprağını azıcık karıştırınca elime devamlı kökler geliyor sanırım, kökler saksıyı doldurunca çiçek açtığına dair teori doğrulanacak böylece. Bu arada küçük bir saksısı var :). Biraz daha büyüsün tomurcuk mutlaka resmini çekeceğim.

cicada
09-11-2009, 11:43
Calycina'da son durum. Başka bir çok yerinde tomurcuk var ama öncüler bunlar.

İlkin
10-11-2009, 11:04
Pek şirin görünüyorlar, bayıldım bu fotoğrafa.
Sağlıkla ve güzellikle büyümelerini diliyorum. ;)

dkp
10-11-2009, 20:19
Çok güzel, tebrik ederim. Fotoğraflarını görebilmek için hergün burada olacağım... :)

huzunperest
11-11-2009, 13:29
Gözünüz aydın sevgili cicada. çiçek açma aşamalarında çekilmiş diğer fotoğrafları da merakla beklediğimizi biliyorsunuz değil mi? :D

cicada
12-11-2009, 09:09
Hızla büyümeye devam ediyor bugün yarın açar. Çok heyecanlı. Herkese sevgiler,

İlkin
12-11-2009, 11:29
Maşallah maşallah, pek şekerler. ;)

dkp
12-11-2009, 11:34
Sayın cicada, muhteşem bir görüntü, genel görünümünün de fotoğrafını yayınlayabilirmisiniz ? Tebrikler..

cicada
13-11-2009, 09:57
Yeni resimler;

maki01
13-11-2009, 12:24
Heyacanınızı ,Calycina'nızı ve bu güzelliği bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.

Dudi
13-11-2009, 12:59
Harika çiçekler, ellerinize yüreğinize sağlık ne kadar emek ve emeğin karşılığı çiçekler, bayıldım doğrusu :)

cicada
14-11-2009, 12:46
güncelleme ve obscura'nın kızaran yaprakları..

cezzar
14-11-2009, 17:50
E hadi açsınlar artık; nazlanmasınlar :), bak bekliyo bu kadar millet :)

Rengi de ne tatlıymış öyle tomurcukların! Açmamış haliyle bile ne kadar güzel..

triple
15-11-2009, 01:00
arkadaslar Hoyanın bu cinsinden (calycina) bende istiyrum lutfen celik **** koklenmis olarak elinde olan varsa bende onlara degsik cicek soganlarımdan verebilirim saygılar ozele mesaj bekliyorum

Fatih
15-11-2009, 08:44
Sevgili Cicada Maşallah çok güzeller.Umarım çiçekleri her daim açık kalır hem sizin hemde bizim gözlerimize bayram gelir.Diğerlerinin de çiçeklenmesi dileğiyle...

cicada
15-11-2009, 09:02
Cezzar; çok haklısın pek nazlandı bizimkisi bugün hala tomurcuk büyütmekte.. Büyük çiçekleri olacak.
Triple, bu hoya türünden sadece bende var sanıyorum. bir de köklendirip çelik gönderdiğim bir arkadaşta.
Fatih, iyi dileklerin için teşekkür ederim, bekliyoruz bakalım.

İlkin
16-11-2009, 10:30
Fotoğraflar harika sevgili cicida. Hadi açsın artık Calycina. ;)
Obscura da harika gidiyor. Bendekinin yaprakları daha hiç kızarmadı. Anlaşılan şu ki senin evin baya bir ışık alıyor ve farkı ortaya koyuyor. :p

yeşillim
16-11-2009, 16:55
Bugün fotoğraf yok mu? Çiçek açtı mı acaba...

cicada
16-11-2009, 19:01
Müjdemi isterim! Bu akşam açmış en sonunda. Sabah olsun fotoğrafını çekeceğim. Hem biraz daha açar. Bir de müthiş bir kokusu var, pahalı Fransız parfümü gibi, ağır bir koku yani.

yeşillim
17-11-2009, 08:12
Canınız sağolsun müjde olarak birşeyler yaparız. Mesela çoğalttıklarımdan bir Afrika menekşesi, şu çiçeğinizi anlatın şöyle kokusunu ciğerlerime çekeyim.

cicada
17-11-2009, 08:28
Sadece akşamları değil her daim kokuyor. Hepsi açınca bir daha resim yüklerim.

cicada
17-11-2009, 08:39
Çiçekler hoya australis'inkine çok benziyor ama bence calycina'nınkini daha güzel.

Müge
17-11-2009, 08:59
Sevgili Cicada yüreğinize sağlık.Tomurcukların açılmış hali beni çocukluğuma götürdü. Annanemlerin salonunun, tavanı mum çicegi ile kaplanmıştı.Çok dayanıklı bir bitki.Elinde köklenmiş çelik olanlardan rica edebilirmiyim.Saygılar.

cicada
17-11-2009, 09:03
Sevgili Müge,
Teşekkür ederim. Mumçiçeği çeliği için de buraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9825) yazabilirsiniz.

Sevgi Durul
17-11-2009, 09:09
Sevgili Cicada, çiçeğinizin açmasını sabırsızlıkla bekleyenler arasındaydım. Açtığını görünce yazmak istedim. Darısı başıma.
Müthiş güzel,ellerinize sağlık.

İlkin
17-11-2009, 10:22
Gözün aydın sevgili cicada. Çiçeği gerçekten de harika görünüyor.
Bir de kokulu diyorsun ki o zaman birşekilde arayıp bulmam lazım benim de bu türü. :)
Güle güle seyretmen dileği ile...

maki01
17-11-2009, 11:11
Oyy oy oy, çok güzel sevgili cicada.
Aktif konularda cicada başlığını gördükçe "işte açtı" diye heyacandırıyordu beni :) Bu kadar nazlanmakta haklıymış :)

Sevilay
17-11-2009, 11:21
Sevgili cicada, her gün ilgiyle bu başlığı takip edenlerdenim ben de.:)
Sürekli kokulu olması, sizin açınızdan mutluluk verici olmalı.

Kokusu da olmasa, sanki porselenden yapılmış gibi duruyor değil mi?
Size keyifli seyirler dilerim.:)

tiya
17-11-2009, 13:17
Benim evimde açmış kadar mutlu oldum cicada... Elinize sağlık.

İlkin'cim benim hoya senden geldiği gibi duruyor....

huzunperest
17-11-2009, 13:35
Harika görünüyorlar sevgili cicada. Tebrik ederim. Gözlerimiz bayram etti.

İlkin
17-11-2009, 14:05
Gelip gidip arada bakıyorum çiçeğe bir de kokusunu ekrandan alabilsek o zaman harika olurdu işte. ;)
Sevgili tiya şimdi kış, bahar gibi hızlıca büyümeye devam edecektir size verdiğim köklenmiş çelik merak etmeyin.

cicada
17-11-2009, 14:59
Sevgili SDurul, İlkin, maki01, Sevilay, tiya, huzunperest;

İltifatlarınız için çok teşekkürler. Şimdi biraz daha kendimizi gösterelim ablalara, ağabeylere...

selenn
17-11-2009, 15:03
Harika. Sevgili cicada ellerinize sağlık.

tamaşa
17-11-2009, 15:21
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.;)sonun da bana da bulaştı bu tatlı hastalık :D

Sevilay
17-11-2009, 16:09
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.;)sonun da bana da bulaştı bu tatlı hastalık :D

E geçmiş olsun, kolay kolay da geçmiyor bu hastalık.

Eminim, kısa sürede paylaşımlarla sizin de bir çok hoyanız olur.:)

tamaşa
17-11-2009, 16:12
E geçmiş olsun, kolay kolay da geçmiyor bu hastalık.

Eminim, kısa sürede paylaşımlarla sizin de bir çok hoyanız olur.:)

İnşallah;)

Faruk
17-11-2009, 18:00
Sayın Cicada tebrikler. Bitkiniz çok güzel açmış. Merak ettiğim nokta çiçeğiniz güneş,aydınlık,ısı olarak nasıl bir ortamda duruyor? Sulama ve gübrelemeyi ne sıklıkla yapıyorsunuz? Gübre olarak ne veriyorsunuz???

Gül Batur
17-11-2009, 18:21
Sevgili Cicada.
tek kelime çok çok güzel.

cicada
17-11-2009, 18:31
Sayın Faruk,
Özel bir bakım istemiyor, toprağı cocopeat, kurumaya yakın suluyorum ama hiç tamamen kurutmadım. Batıya bakan pencereye yakın ama pencereden uzak sayılır diğer hoyalarıma oranla daha az ışık alıyor. Özel olarak bir gübre vermedim, ama ara ara sulama suyuna çok çok az bitkili akvaryumumuz için kullandığımız gübreden koyuyorum, o da varla yok arası. Saksısı küçük ve kökler sıkışık, bana göre hoyaların çiçek açmalarında en önemli etkenlerden biri. Teoriye göre daha çok gelişemediği için kendini çiçeğe veriyor.
Bu arada kokusu evi sardı, düşünün bir tek salkımı, hepsi aynı anda açsa nasıl olur kimbilir.

cezzar
17-11-2009, 20:31
Sonunda!
Hepimizin gözü aydın :)

The Island
17-11-2009, 22:01
Sevgili cicada;

Açtı mı diye meraktan her gün bakıyordum, sonunda gördüğüme çok sevindim.Beklediğimize değdi doğrusu. Muhteşem bir görüntüsü var. Hoya başlıklarını okuya okuyameraklısı oldum ve bende sonunda bir çelik buldum , umarım tutar...

maki01
18-11-2009, 02:13
Kendi güzel, koklamasam da kokusu güzel, calycina da eklenecek 2010 Mart siparişine :)
Paylaştığın için çok teşekkürler sevgili cicada :)

skaraca
02-12-2009, 09:00
Sayın Cicada,

64 nolu mesajda fotoğraflarını yayınladığınız mum çiçeği bence ilkinden daha güzelmiş. Çelik ayırıyor musunuz bundan?

cicada
03-12-2009, 15:34
Araya bayram girdiği için calycina'nın tam olarak ne zaman solduğunu bilmiyorum ama ben giderken ilk açan çiçekler bozulmaya başlamıştı. Bu da demektir ki en az on gün açık kalıyor çiçekler. Bu arada imperialis sürpriz yapmış, çiçek uzantısı vermiş. Işık iyi olmasa da resmini çekmeye çalıştım. Umarım tomurcuklarını dökmez ve imperialis çiçeğini hep beraber görebiliriz.

İlkin
03-12-2009, 17:39
Vouv süper bir haber. Bu sürpriz habere ben de çok sevindim. ;) Normalde hoya çiçeklerinin büyümesini ve açmalarını epey bekliyoruz. Bakalım bu türün kocaman çiçekleri kaç günde büyüyüp, açacak. İyi beklemeler sevgili cicada.

dkp
05-12-2009, 12:19
Sayın cicada, başarınızı yürekten kutluyorum. Bendekilerin durumu malumunuz, burada teselli buluyorum ...:o

cicada
17-12-2009, 09:43
İşte tomurcukların bugünkü hali; umarım tomurcuklarını dökmez, zaten 5 adet tomurcuk :).
Bir de önümüzdeki 2 hafta içinde açmaz inşallah çünkü evde olmayacağım. Aksi takdirde hepimiz kaçırmış oluruz açtığını. Bakalım kısmet. Kaçıracağım galiba :( Hem de imperialis... Acaba İstanbul'a mı götürsem ne dersiniz? Bu sefer de çiçekleri dökerse..

İlkin
17-12-2009, 12:16
Bence yerinden hiç kıpırdatma, bu türün çiçekleri o kadar büyük ki sen gidip gelene kadar belki daha açmamış bile olabilir. İnan yeter... ;)

skaraca
17-12-2009, 15:50
Sayın Cicada,

Yukarıda 75 nolu mesajımı görmediniz sanırım. 64 nolu mesajda fotoğraflarını yayınladığınız mum çiçeğinden çelik ayırma durumunuz olur mu acaba. Tomurcukta ise çiçeklenme bittikten sonra.

Selamlarımla...

cicada
17-12-2009, 16:25
Sevgili İlkin,
En iyisi yerinden etmemek bence de ama çiçekleri görememe ihtimalim de var..

Sayın Skaraca, sizin özel mesajınıza cevap yazmıştım. Baharda birkaç çelik almayı düşünüyorum fakat çelik vereceğim kişiler belli, ne yazık ki size gönderemeyeceğim, belki bir dahaki bahara.

skaraca
18-12-2009, 00:19
Yine de teşekkür ediyorum sayın Cicada.

Selamlarımla...

cicada
05-01-2010, 11:16
Müjde! Dualar kabul oldu, Imperialis'in tomurcukları sapasağlam duruyor. Evden iki hafta kadar ayrı kaldım ama kayıp yok. Sanırım hoyaları arasıra susuz bırakmak iyi geliyor. Yine de susadıım diye bağıranlar var aralarında.
Rengini çook merak ediyorum imperialisin.

İlkin
05-01-2010, 12:35
Demiştim seni bekleyecek diye. Ben de çok merak ediyordum durumunu gerçekten... ;) Hadi bakalım iyi beklemeler tekrar...

maki01
05-01-2010, 13:36
Hep birlikte merak edeceğiz rengini :)

Ve de kokusunu...

Yardımcım "Abla, noldu neye gülüyon" diyor. Teşekkürler cicada , yarattığın tebessüm için...

cezzar
07-01-2010, 07:23
Cicada; fotoğrafı da o kadar güzel açıdan koymuşunuz ki; insanın hiç meraklanası yoksa bile meraklanası geliyor :) Bu tomurcuk haliyle bile ne kadar sevimli! :D
Açtı mı açtı mı açtı mı??? :)

selamlar..

cicada
17-01-2010, 18:35
Kötü haber.. Imperialis tomurcuklarını döküyor zaten beş taneydi ikisi gitti üç kaldı.. Bakalım geriye ne kalacak sanırım hiç... :(

İlkin
18-01-2010, 10:43
Çok üzüldüm cicada. Bitkinin kökleri mi acaba tam büyümemişti. Tomurcuklar o kadar büyüdükten sonra bir eksiklik olmalı ki dökülsün. Benim h.cornosa az nem aldığı zaman tomurcukları döküyordu mesela. Umarım o 3 taneyi de kaybetmezsin! :(

cicada
18-01-2010, 13:50
Zamansız açmaya çalıştığından döküyor olabilir.. Isı farklılığından da olabilir, yani suçu merkezi ısıtma sistemine atabiliriz. Diğer ikisi de gidici belki bir tanesi kalır o yeşil hala. Zaten diğer bütün forumlar ve websitelerinde okuduğum herkes imperialis'in tomurcuklarını dökmesinden şikayetçi. Bu sebeple fazla şaşırmadım ama açsa ne güzel olurdu. Aslında imperialis türünün kendisi ve yaprakları fazla hoşuma gitmiyor doğrusu, çiçeğini merak ediyordum devasa çiçeklerini...

dkp
18-01-2010, 20:26
Bu kadar emek ve özen, üzülüyorum. Bence de imperialis çok zor bir tür. Bu durumun nedenini, ortam ısısından ve özellikle sulama suyundan kaynaklandığını düşünüyorum. Umudumuz yeni yıl..

cicada
26-01-2010, 07:59
Kötü haber; imperialis bütün tomurcuklarını döktü, bunda en önemli etken düzensiz sulanması olduğunu düşünüyorum. Susuzluğa hiç tahammül edemeyen bir hoya varsa o da imperialis.
Güzel haber; calycina neredeyse her çiçek sapından açtı ve açmaya da devam ediyor, koku muhteşem.

İlkin
26-01-2010, 11:00
Sevgili cicada, inan h.imperialis'ine ne olduğunu sormaya korkuyordum, sağlık olsun...
En azından deneyim kazanmış oluyoruz istekleri hakkında işte.
H.Calycina'na ise çok sevindim. Fotoğrafları yayınlamanı bekliyorum. ;) Bol koklamalar ve seyretmeler... Sevgiler...

cicada
29-01-2010, 13:51
Calycina portreleri...

maki01
29-01-2010, 15:02
Muhteşem...

delete61
29-01-2010, 15:32
Söylenebilecek tek bir şey var harika. Ellerinize emeğinize sağlık

İlkin
29-01-2010, 15:47
Şu sıkıcı yağmurlu bir günde içim açıldı bu güzel H.Calycina fotoğrafları ile, çok yaşa sevgili cicada... Teşekkürler paylaşım için, ne muhteşem çiçekler... ;)

Sevilay
29-01-2010, 18:55
Calycina portreleri...

Calycina porselenleri.:)

Çiçekleri büyük mü, çekimden mi böyle görünüyor?

Oğuzhan
29-01-2010, 19:23
SÜPER SÜPER
Biblo gibi MAŞALLAH.
Koku nasıl yoğun mu :)

cicada
29-01-2010, 21:08
Bugün eşim kokuyu nasıl anlatacaksın forumda diye soruyordu resimlere bakarken.. Bunu için biraz koku uzmanı olmak lazım.
Sayın Oğuzhan; kokusu ağır bir parfüm gibi ama güzel..
Çiçekleri kocaman sevgili Sevilay, sadece bir tanesi 2cm..

Sümeyye Polat
16-02-2010, 20:42
Olağanüstüler, bayıldım... Elinize sağlık.

cicada
03-03-2010, 12:42
Bu sefer açacağına inanıyorum. Kısmet bakalım.

İlkin
03-03-2010, 12:53
Hadi inşallah, merakla bekliyorum ben de... :)

dkp
03-03-2010, 20:48
Kuvvetli gibi.. Galiba yurdumuzdaki tek örnek, sabırsızlıkla bekliyoruz.. :)

cicada
15-03-2010, 12:52
Kötü haber, imperialis yine tomurcuklarını döküyor... :(

Sevilay
15-03-2010, 12:59
:(

Sayfaya tıklarken, şimdi açmış halini göreceğim diye sevindim.

Bir yerde, ters giden bir şey var, ama ne?

Örneğin; Suluyorsanız, bu dönem hiç su vermeseniz mi acaba?

Çok da azimli bir çiçek, bıkmadan yeni tomurcuk veriyor ama bir yerde pes ediyor.:(

huzunperest
15-03-2010, 14:34
Ben de Sevilay gibi İmperialis çiçeklerini görebilmenin heyecanı içinde, tebessümle açtım sayfayı. Hayırlısı bakalım. Ümidimizi kesmedik. Bu azimle elbet bir gün açacaktır.

İlkin
15-03-2010, 14:43
:( Aynı şekilde ben de çiçeklerin yeni halini göreceğimi zannediyordum. Üzüldüm doğrusu. Imperialis perde arkasından bol güneş isteyen, aşırı olmamak kaydı ile hep nem isteyen ve sıcağı seven bir tür diye okuyorum hep. Birşeyler ters gidiyor demek ki sevgili cicada. Ne ama acaba? Belki de kökler çok gelişmedi zorluyor çiçek açsın diye ama güç alamıyor topraktan?!

cicada
15-03-2010, 17:40
Sulamayla birebir alakalı olduğunu düşünüyorum. İnce yapraklı bir tür olduğu için susuzluğa gelemiyor her gün sulayanları okudum gardenweb'den. Daimi olarak nemli kalacak aksi takdirde tomurcuklarını döküyor, iki gün evde olmamanın neticesi bu; yani neymiş aynı zamanda ilgi alaka seviyor. Belki de yapraklarını ve kendisini diğer hoyalar kadar çok sevmediğim için küsüp döküyordur çiçeklerini, kimbilir...

cicada
31-03-2010, 09:24
Evet güncel haberler.. Pachyclada aynı çiçek sapında yeni çiçekler vermek için hazırlanıyor minik minik yeşil kabartı gibi. :) Bu sefer resmini koymuyorum ama imperialis yine atakta vazgeçmiyor. Ne yapsam bilmiyorum sadece dua edeceğim. Azar azar ama sık sulayacağım bakalım bu sefer de dökecek mi tomurcuklarını?

cicada
27-04-2010, 12:19
pachyclada tomurcukları,

ide
27-04-2010, 13:44
"Allah nazardan saklasın" diyebiliyorum sadece, bu ne mükemmel bir çiçekmiş... Şimdi de hoya sevdası ile mi arayışlara başlayacağım;)

İlkin
27-04-2010, 15:50
;) Çok güzel bir fotoğraf olmuş. Japon şemsiyelerine benziyor.
Benim de yakında sürprizim olacak bakalım. Umuyorum yani... :p

missmenas
28-04-2010, 14:05
Huzur, Mutluluk ve yaşama sevinci, emeğin karşılığı, 1 salkım çiçek o kadar güzel ifade ediyor ki başka tarifi yok bunun.
arkadaşlar sevincinizi ve üzüntünüzü sizlernen burdan paylaşmak istedim, inanın çok üzülüyorum.inşallah bir şekilde hata nerden kaynaklanıyor öğrenirsiniz. isimlerini yazdığınız mum çiçekleriylen tecrübem yokki sizlernen bunu paylaşabileyim.
çok üzülüyorum böyle haberleri okuyunca insan bi sevinçle açıyor sayfayı çiçeklerini görecem diye sonucu böyle olması beni çok üzüyor gerçekten.
bütün temnnim güzel çiçeklerini görmek ayrıca çiçeğinizin sağlıklı olduğunu duymak. çok üzülmeyin mutlaka vardır bir çözümü. çiçeklerin bu sürecinde 20*10*20 gübreyi kullanmanızı tavsiye ederim,belki bir çözüm olabilir.

cigdemozkan
28-04-2010, 14:13
Calycina portreleri...

Sevgili Cicada bu uzun zamandır edinmek istediğim bir çiçek..Tohum olarak mı satılıyor fide olarak mı? ekim zamanı ne zaman? Nazlı bir bitki mi?

cicada
28-04-2010, 16:17
sevgili ciğdemözkan, hoya calycina bana hollanda'dan yetişkin olarak geldi.. Tohum değil de çelik alınarak çoğaltılıyor.. Hiç nazlı değil zamanı gelince çiçek açıyor.. Bu sene iki kere açtı hem de kışın açıyor. agaclar.net'te birkaç kişi de var ama çelik verecek büyüklükte değiller sanırım. Ben de bu sene için çelik kontenjanını doldurdum yeni sürgünler verince ancak çoğaltabileceğim. Sanırım ancak yurtdışından getirtebilirsiniz.

cigdemozkan
28-04-2010, 23:31
İlginiz için teşekkürler.. Ben üretimini merak ediyordum. Yurtdışından getirtme imkanım var. Çocukluğumdan kalan hoş bir koku hatırlıyorum hoya calycina'yla ilgili. O yüzden edinmek istiyorum.

Bu site ve sizler sayesinde günlük hayatta hep çevremizde olan güzellikleri görmeyi öğrendim, çevremizdeki bitkileri görünce sadece ayy ne kadar güzelmiş demekten fazlasını öğrendim. Bitkilerke uğraştıkça insan herşeyi çok seviyor.Burada bunları birlikte öğrenmek çok güzel. Herkese teşekkürler

maki01
29-04-2010, 11:23
Pıtırcıklar bugün de pıtlamamış. Heyecanla bekliyoruz , haberleri ola :)

cicada
04-05-2010, 07:58
Sevgili Maki işte pıtlayan pıtırcıklar,

cigdemozkan
04-05-2010, 08:20
Gözünüz aydın, bu halleriyle bile muhteşemlerrrr

yeşillim
04-05-2010, 08:26
Maşallah, ya kokusu sevgili cicada biraz da
derin bir nefes çekelim.

cicada
04-05-2010, 09:21
harika bir kokusu var hamıneline benzetiyorum, calycina kadar ağır değil.. daha hafif..

maki01
04-05-2010, 10:34
Muhteşem, çok güzeller sevgili cicada, gözümüz aydın :)

55 yaşına kadar bir kez bile mum çiçeği koklamamış biri olarak, hanimeli kokusunu hissetmeye çalışarak izledim pıtırcıkların fotoğraflarını. Komik hallerdeyim biliyorum ama bir gün kokuları da taşınacak sanal ortama...

missmenas
04-05-2010, 11:55
Gözünüz Aydın cicada. tek kelimeylen muhteşemler hele caliycina bayıldım nefesimi tutup bakıyorum sayfanıza :p 4 gözle imperialisi'nde çiçeklerini de bekliyorum.
Benim içinde koklayın güzelleri, maalesef bakmakla yetiniyorum keşke kokusunuda alabilseydik burdan:(
Teşekkürler paylaşım için

bıcırık
04-05-2010, 13:52
tek kelimeyle muhteşem görünüyorlar..

cicada
06-05-2010, 16:05
Pachyclada bal damlaları ve imperialis tomurcukları..

dkp
06-05-2010, 19:33
İmperialis, işte buna şapka çıkartılır. Kutluyorum sizi. Dizi gibi, yarın yeni fotoğrafları bekliyoruz...

Orkun Kırcı
06-05-2010, 22:12
Muhteşemler.. Tebrik ederim...

İlkin
07-05-2010, 12:27
Bu sefer azimle büyüyor imperialis tomurcukları. Tebrikler... :)

Sevilay
07-05-2010, 16:17
Pachyclada çiçekleri benim Rigida'ya çok benziyor.:)

Hadi itiraf edeyim de fırçamı da yiyeyim;

Rigida bu sene yine açacaktı, sulamayı unutmuşum, döktü çiçekleri.

Obscura açacaktı, benim bebek köpeğin ağzında gördüm en son tomurcukları.

Amaa, sanırım Cinnamomifolia açacak, yeni bir hata yapmazsam.:)))

Sevgili ciciada, iyi ki sen ve İlkin varsınız da, çiçek görüyoruz.:)

cicada
08-05-2010, 09:58
Sevilay Hanım,
Ben de tam sayfanıza yazacaktım o güzel koleksiyonunuzdan bu bahar açmaya niyetlenenler yok mu diye? Bence de rigida'yla pachyclada çok benziyor, açmaya hazırlanan yeni bir çiçek sapı daha var üstünde :).
Obscura'nın tomurcuklarının kokusu demek açmadan celbetmiş köpeğinizi, tadına bakmak istemiş demek ki... İnşallah cinnamomifolia'nın çiçeklerini görürüz bu sene!
Bir de imperialis gerçekten açmaya kararlı bugünkü gözlemim sonucunda tomurcuklarının içine renk gelmeye başladığını farkettim.. Diğer tomurcukların dökülmesinin sebebini tamamen soğuk havaya bağlıyorum.. Çünkü bakımında bir değişiklik yapmadım.

missmenas
08-05-2010, 10:27
Sevilay Hanım,
nasılda güldürdünüz beni, Bende sadece benim Köpeğim meraklı sanıyordum Çiçeklere:p
Korkudan artık Evde yanlız bırakamıyorum, anında saksılara saldırıyor.Saksıda ne toprak ne de çiçek kalıyor.İşin enteresan tarafı ne Çiçeklerimden nede Köpeğimden vazgeçebiliyorum.

cezzar
08-05-2010, 11:18
:) "pıtlayan pıtırcıklar" :)

Artık bu sefer noolur görelim çiçeklerini imperialis'in :( İnşallah bi aksilik çıkmaz; sekiz gözle bekliyorum ben ;-)

cicada
10-05-2010, 16:01
Sanırım cezzar'ın duası kabul oldu. Dayanamadım gelişmeleri aktarıyorum.

missmenas
10-05-2010, 16:44
Oyyyy oyyyy!!!!
Kurbanın olayım açsın artıkta,görelim güzelliği.Yüreğine ellerine Sağlık cicada bekliyoruz çiçeklerini.

maki01
10-05-2010, 22:34
Bu kez pıtlayacak, üzmeyecek bizi :)

Bu başlığa tıklarken kalbim sıkışıyor resmen.

İlkin
11-05-2010, 11:50
Aynen ben de bir heyecan bekliyorum açmış halinin fotoğraflarını. ;)
Benim için hayal oldu bu imperialis. Bir sevinç bir çelik bulmuştum , tutturamadım onu. Şimdi yana yakıla yeniden çelik arıyorum. Buradan izlemek ise inanılmaz mutlu ediyor beni. Ellerine sağlık sevgili cicada.

cicada
17-05-2010, 11:25
Domates kadar büyüyen imperialis tomurcukları ve şirin mi şirin carnosa tomurcukları.. Carnosam bundan bir buçuk sene önce sevgili hüzünperestten gelmişti, ona tekrar teşekkür ediyorum buradan. O zamandan bu yana mumçiçeği delisi oldum.

İlkin
17-05-2010, 11:38
Muhteşemler... Cornosa bugün yarın açar herhalde sevgili cicada.

Ve imperialis... Bayılıyorum ona, nereden nasıl bulacağım bu türü ya!!! Ağlayacağım şimdi. :) Maşallah seninkine.

cicada
17-05-2010, 12:24
Üzülme İlkincim,
Büyüsün ben sana çelik alırım, gerçi tuhaf şey çalı gibi sadece dikine büyüyor sarılıcılardan değil.. Başka yerinden sürgün verir mi bilmem vermezse kafasından keseriz artık..

İlkin
17-05-2010, 13:37
Yaşasın sevgili cicada. Çok teşekkür ederim. Düşünmen bile yeter, sağol... ;)

İmperialis'in çiçekleri de birkaç güne kadar açacağa benziyor. Kaç cm. çapında çiçekleri şuanda, çok merak ediyorum.

huzunperest
17-05-2010, 17:05
İmperialis de carnosa da senden çok memnun ki güzelliklerini sergiliyorlar sevgili cicada. Ellerine sağlık.

missmenas
17-05-2010, 17:29
Çok güzeller Sevgili cicada, heyecanla bekliyorum imperialisin çiçeklerini açmasını.
Yüreğine sağlık Teşekkürler paylaşım için.

yeşillim
19-05-2010, 22:27
Sevgili cicada
Hoya Fungii vardı sanırım sizde.

Fotoğrafını çektim ama
Ben birtürlü fotoğrafı küçültüp ekleyemiyorum.

Sizden bana geçen Fungii, ya çiçek ya da sürgün ucu veriyor.
Biraz da Fungii hakkında bilgi verirseniz mutlu olacağım.

cicada
21-05-2010, 09:57
Sevgili yeşillim,
Fungiiciğim sürgün uzatıp duruyor bir tane de çiçek sapı verdi ama henüz pek ama pek minik aylardır duruyor büyütemedi belki de döker bilemiyorum. Eğer büyürse kesin fotoğrafını koyarım.. Çiçek sapı olup olmadığını iki yaprak arasından bir üçüncü minicik mikrofon gibi bir şey çıkıyorsa bilin ki çiçek sapı..

cicada
21-05-2010, 10:06
Biliyorum imperialis fotoğrafı bekliyorsunuz ama değil carnosam açtı.. İlk göz bebeğim.. Hüzünperest'e sevgiler!
İmperialis tomurcukları büyüyor da büyüyor, eh malum çiçekleri en büyük olan tür... Sabırla bekliyoruz.

İlkin
21-05-2010, 11:19
Harika karelemişsin cornosa'yı, ellerine sağlık. Kokusu nasıl peki? :)

maki01
21-05-2010, 11:23
Oyy, bu ne güzellik böyle. Çekim kalitesi, " dokun ekrana, bana dokunur gibi " diyor. Ekrandaki parmak izlerinden nefret etsem de dokundum, sevdim bu güzel çiçeği...

Teşekkürler cicada, sende açıyor mum çiçeklerimiz...

cicada
21-05-2010, 11:48
Kokusunu henüz alamadım, akşam olmasını bekliyorum :)

yeşillim
21-05-2010, 12:13
Sevgili yeşillim,
Fungiiciğim sürgün uzatıp duruyor bir tane de çiçek sapı verdi ama henüz pek ama pek minik aylardır duruyor büyütemedi belki de döker bilemiyorum. Eğer büyürse kesin fotoğrafını koyarım.. Çiçek sapı olup olmadığını iki yaprak arasından bir üçüncü minicik mikrofon gibi bir şey çıkıyorsa bilin ki çiçek sapı..

Aman Allah'ım sanki çiçek sapı veriyor canım Fungii'm benim yaa...

Haydi bakalım hayırlısı. Mümkünse aşamalarıyla Fungii'nizin fotoğraflarını da takip edelim.:D

Teşekkürler

huzunperest
21-05-2010, 13:02
Harikalar! Sevgili cicada sen de harikasın tebrik ederim. Akşama muhteşem kokularını da etrafa dağıtınca karşısında bir kahve keyfi yapılır. :))
Torun sevgisi bir başka oluyormuş. :)))

Nummularoides pek gayretli, inşallah en kısa zamanda ben de onun çiçeklerini fotoğraflarım. Şimdilik serpensle birlikte kardeş kardeş büyüyorlar.

cicada
21-05-2010, 13:40
Sevgili hüzünperest bu ne güzellik maşallah! Darısı başıma :)

missmenas
21-05-2010, 19:19
Heyecanla daldım sayfaya İmperialis çiçeklerini açtı diye:D
Bu güzeldi ama huzunperest Arkadaşımızın Kardeş Prensesleride güzelmiş.Görüntüsü Gönlünü, Çiçekleri Evini şenlendirsin arkadaşım

cicada
22-05-2010, 10:39
Arkadaşlar, dün akşam ilk defa carnosa'nın kokusunu duydum; calycina ve pachyclada'dan daha güzel olduğuna karar verdim.. Ayrıca çiçekleri de böyle parlak sanki kadife gibi, diğerlerinin çiçeklerinden daha bir güzel sanki.. Eskiden hoya carnosa der geçerdim ama bu kadar yaygın olmasının bir sebebi var, o da hem güzelliği hem de sık ve uzun süreli çiçek açması..
İmperialis'e gelince artık yarın falan açar diyorum ama kısmet... Sabır sabır..

cezzar
22-05-2010, 14:09
Yav inanamıyorum; ne nazlandı şu imperialis :)

Tomurcuklarının gerçekten domates büyüklüğünde olduğunda abartı filan yok de mi cicada? :)

İlkin
24-05-2010, 10:43
Hoya cornosa kokusunu aldın demek ki. :) Ben hala tam koklayamadım biliyor musun? Sadece sabah iş yerine gelince hafif bir koku kalmış oluyor. O bile yetiyor bu güzelliği anlamak için ve dediğin gibi h.cornosa'nın çok yaygın oluşunun sebebi de çiçeklerinin uzun süre dayanması ve çok güzel olması... Hadi artık imperialis de açsın... ;)

huzunperest
31-05-2010, 01:16
Sevgili cicada, imperialisten bir haber yok mu? Belki kaçırmışımdır diye durmadan giriyorum sayfaya. Büyük çiçekler ama hakikaten pek bir nazlandılar. :D Gözlerimiz sayfalarda kaldı. :D

missmenas
31-05-2010, 05:15
Aynen bende öyle foruma girer girmez daliyorum bu sayfaya, uzaktan bile beklemesi Muhteşem Güzeli ne zormuş:D
Çok nazlandı Prenses, açsın artık.

cicada
01-06-2010, 08:48
O kadar nazlı ki anlatamam hala tomurcukları büyütüyor, açtıktan sonra hemen solmasa bari.. Sevgiler,

cezzar
01-06-2010, 12:28
Ee, o zaman davul kadar oldu tomurcuklar desenize :D

cicada
01-06-2010, 14:10
Yok hala cherry domates büyüklüğünde ve renkleniyor içi, dışarıdan belli oluyor..

cicada
05-06-2010, 04:22
Evet uzun bekleyişin ardından imperialisimiz açtı. Ama henüz tam açılmadı yavaş yavaş açılıyor. Tam olarak açıldığında yeni fotoğraflar yükleyeceğim. Canavar gibi kocaman, carnosanın bir çiçeği kıyaslarsanız devasa kalıyor. Kokusu muhteşem ama çok yoğun değil. Her hoyanın ayrı güzel kokusu var müthiş bir şey.

Fatih
05-06-2010, 09:30
Maşallah sevgili Cicada.Haraka.Bol çiçekli olsunlar hepsi.

maki01
05-06-2010, 09:38
Muhteşem, az daha çiçek büyütse nilüfer kadar açacakmış:)

dkp
05-06-2010, 10:26
Seramik bir biblo gibi, çok güzeller, kutluyorum sizi.

missmenas
05-06-2010, 20:12
Sevgili cicada, bu güzelliğe kelimeler yetmez.ÇOoOOOk !!!! ama çok güzel !!!
Nihayet ya , ben bile burdan beklerken nihayet diyorum:p Canıyürekten kutlarım Sizi. Teşekkür ederim bu güzelliği paylaştığınız için.

huzunperest
06-06-2010, 09:52
Hepimizin gözü aydın:)
Çok güzeller. Uzun uzun seyrettim. Tebrik ederim sevgili cicada. İmperialisin bir de genel görünümünü yayınlar mısın? Ne büyüklükte merak ettim.
Sevgiler.

Orkun Kırcı
06-06-2010, 10:46
Tek kelimeyle MUHTEŞEM...

Faruk
06-06-2010, 12:57
Cicada emeğine sağlık. Çok muhteşem çiçek açmışlar. Hiç bu kadar büyük çiçeklisini görmemiştim. Maşaallah. İlerleyen zamanlarda bitkiyi bütün halde üzerinde çiçeği ile çekersen çok mutlu oluruz...

missmenas
06-06-2010, 14:51
Evet, evet Bende görmek için can atıyorum genel halini. ( Gözümde canlandıracam Evimin hangi dip köşesine kurulabilir böyle bir Güzellik diye:p )
Hayal kurmak ne güzel şey Benim gibi bir Hoya delisine (affedersiniz):D

hozat
06-06-2010, 17:22
Yetiştirmeye cesaret edmediğim bir çiçek ama görselliği muhteşem.

Elinize sağlık. Çok ama çok beğendim.
Güle güle büyütün.

İlkin
07-06-2010, 09:54
Başta sevgili cicada olmak üzere hepimizin gözü aydın olsun. ;) Ne muhteşem büyüklükte çiçekleri var. Bak bak insan gözünü alamıyor. Maşallah...

cicada
08-06-2010, 19:06
Resimler biraz geç kaldı kusura bakmayın arkadaşlar..
Hemen boydan bir resim ekleyelim.

Dudi
08-06-2010, 19:20
Vaaavvv ıslık, ıslık ;)

sevim4
08-06-2010, 19:27
Maşllah sevgili cicada, darısı bizlere.

maki01
08-06-2010, 21:57
Nefesim kesildi, dondum kaldım. Bu ne güzel bir şey...

Faruk
08-06-2010, 21:59
Bitkinin genel hali çok etkileyici Sevgili cicada. Emeklerinize sağlık...

huzunperest
08-06-2010, 23:37
Ankara'ya imperialis gezisi düzenleyelimmm. :D
Muhteşem görünüyor sevgili cicada maşallah! Ellerine emeğine sağlık. Teşekkürler.

cicada
09-06-2010, 06:52
Evet hepinizi bekliyorum, ne güzel olur!

İlkin
09-06-2010, 09:43
Süper süper süper, hele ilk fotoğrafa bayıldım. Çerçeveletilip asılası bir foto olmuş.
Ellerine emeklerine sağlık sevgili arkadaşım. ;)

missmenas
09-06-2010, 11:37
Sevgili cicada,
muhteşem bişey bu İmperialis seyret seyret doynuyor insan. İzin versenizde bir gece sabaha kadar başunda seyretsem doysam şu güzelliğe diyorum:D (şaka) sanırım Türkiye'de ilk, Siz çiçek açtırdınız İmperialise ayakta alkışlanır bu olay Kutlarım Sizi.

cicada
09-06-2010, 16:25
Evet memleketimizde bir ilk sevgili missmenas.. Çok mutluyum, kıvançlıyım.

yeşillim
09-06-2010, 16:49
Elimin dört parmağına epeyce baktım İmperialis'i görmek adına.
Uzun bir tebessümle...

Bu arada hani benim Fuungii var ya mikrofon gibi bir uzantısı olmuştu.
Şimdi iyice belirlendi yanında bir de sürgünü çıktı.

Boğum arasından sürgün iki yaprak ve arasından tekrar çiçek sapı.
Bekleyip göreceğim çiçek açabilecek mi?

cicada
10-07-2010, 10:20
Fungii'niz açtı mı sevgili yeşillim? Mesajınızı yeni gördüm de.. Umarım açmıştır ve ilk açan fungii olur böylece.

cicada
10-07-2010, 10:24
Pachyclada bu sene üçüncü kez açıyor! Bu türü çok seviyorum. :)

cicada
10-07-2010, 10:50
Uzun zamandır hoyalarımla çok yakından ilgilenmiyordum. Bugün buradaki başlıkların da hareketlenmiş olması sebebiyle, iştahım kabardı gidip incelemeye aldım herbirini ve bir de ne göreyim birçok türün gelişmemesinin sebebi yine böcekçikler tabii ki. Çok akıllı yeni kökçükleri yiyen minicik şeyler! Puuff, yine ilaç tedavisine başladım ama bu ilaçlarında gelişimi olumsuz etkilemesinden korkuyorum.

yeşillim
08-08-2010, 00:09
Fungii'niz açtı mı sevgili yeşillim? Mesajınızı yeni gördüm de.. Umarım açmıştır ve ilk açan fungii olur böylece.

Çiçek sapı üç tane oldu, Saksısını bir boy büyüttüm. toprağın üzerine kök çıkıyordu. Ama bugün mercekle incelerken küçücük çabuk hareket eden
birkaç örümcek farkettim. İlk defa böyle birşeyle karşılaştım, çok acemiyim çok.

Çiçek açarsa hemen teşhir edeceğim.

yeşillim
13-09-2010, 19:28
Sevgili cicada,
Fungii çiçeğinin 8. gününde damla vermeye yeni başlamış haliyle...

cicada
13-09-2010, 19:33
Ne kadar güzel sevgili yeşillim.. maşallah. marifet sizde çünkü bendekinde bir kıpırtı yok henüz.

cicada
27-12-2010, 14:44
Uzun bir aradan sonra sayfama yazıyorum :) . Bebeğimiz oldu, hoyalarım yetim kaldı.. Bu sene bebeğimiz birkaç haftalıkken açan calycina'nın resmini bile çekemediğim için hayıflanmıştım.Meğer eşim çekmiş bir tane de olsa. :rolleyes:

Faruk
27-12-2010, 15:51
Çok güzel açmış, tebrik ederim.;)

delete61
27-12-2010, 16:39
Bebeğiniz analı babalı büyüsün sayın cicada. Allah sağlıkla sıhatle uzun ömürler versin. calycinanız şov yapmış bence. Çok güzel.

yeşillim
27-12-2010, 18:37
Bayılıyorum Calycina'nın çiceğine...
Benim için hem çiçeği hem de bebeğin başını koklar mısınız?
Eviniz şen, mutluluk sizinle olsun.

cey
27-12-2010, 18:53
görünce dayanamadım, evim botanik bahçesini anımsatsa da yeter artık başka çiçek almayacağım (hiç uyamıyorum sanırsam bu kurala:))desem de bu fotoğrafları gördükten sonra dayanamıyorum soruyorum, bu çiçekleri nereden edinebilirim bir bilen var mı?

missmenas
28-12-2010, 00:26
Sevgili Cicada, Eşinizi Canı Yürekten kutluyorum, bu görsel şöleni bizlere sunabildiği için Teşekkürlerimi iletin Lütfen.
Bebeğiniz olmasına sevindim çünkü merak ediyoruz Sizin gibi hoya tutkusu olan Arkadaşlarımız aramızdan neden ayrıldı diye, güzel haberlerle aramıza tekrar Hoşgeldiniz.
Teşekkürler paylaşım için

maki01
28-12-2010, 11:45
Ne güzel haberler aldık sizden. Bebeğinize, tüm yakınlarıyla birlikte , sağlıklı , mutlu uzun bir ömür diliyorum. Hoyalardan çok çok daha güzel kokuyordur eminim, lütfen benim için de gıdışından koklayın.

Bebek haberinden sonra kim bakar hoyaya desem de, yine çok güzel bir türün çiçeğini sayenizde görebildik. Yüreğinize sağlık...

Sevgi Durul
28-12-2010, 13:03
Bebeğinizi güle güle sağlıkla büyütün, sevgili cicada. Hayırlı, ömürlü evlat olsun.

Diğer hoyalarınız gibi, calycina da çok güzel açmış. Tebrikler...

İlkin
29-12-2010, 03:12
Allah analı babalı, sağlıklı, mutlu ve şans dolu bir hayat versin bebeğinize sevgili cicada. Hoya çiçeği de muhteşem herzamanki gibi. ;) Sevgiler...

Orkun Kırcı
29-12-2010, 09:12
Bebişinize Allah sağlıklı ömürler versin.

karalale
29-12-2010, 11:43
Hoya ların meleğinin kendi meleği olmuş, ne güzel. Küçük meleğinizle, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol hoya çiçekli günler dilerim. Sağlıkla kalın....

Oğuzhan
29-12-2010, 16:11
Bebişinize Allah sağlıklı ömürler versin.
Sağlıcakla

cicada
30-12-2010, 13:05
Herkesin güzel dilekleri için çok teşekkür ederim.
Hoya tutkum yavaş yavaş geri dönüyor :) Umarım önümüzdeki sene bebeğimizle beraber yeni çiçekler görürüz.

cicada
03-06-2011, 07:29
Pachyclada'nın toprağını değiştirdikten sonra atağa geçti :) yeni yaprakların eskileriyle alakası yok. Çiçekler açtığı zaman bütün olarak resmini çekerim. Eski çiçek sapları kurudu ve döküldü ama yeni çiçek sapı verdi. İşte tomurcuklar. Çiçekleri görmeyi çok istediğim bir tür de çiçek sapı vardı ama ne zaman tomurcuk büyütmeye başlar bilemiyorum. O da sürpriz kalsın.

yeşillim
03-06-2011, 08:02
Hele şükür Sayın cicada nerelerdesiniz? Benim Fungii çıldırdı sayamadığım kadar çiçek sapı var. Zamanla açar, mı açmaz mı göreceğiz.
Fotoğrafların devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

maki01
03-06-2011, 11:15
Uzun bir aradan sonra sizden ve hoyalarınızdan haber almak çok güzel sevgili cicada. Taze pıtırcıklarınızla mutlandırdınız bizi. Kutluyorum...

karalale
03-06-2011, 12:24
Tebrikler sevgili cicada, çok çok güzelllll..... Hoya serimin son noktası olacak bu Pachyclada, tabii bulabilirsem. Bulana kadar bende sizin güzelliği seyretmeye devam edicem. Bol bol fotoğraf lütfen. Bebişinizle, hoyalarınızla mutlu günler diliyorum... selamlar....

hanif
03-06-2011, 13:09
oyyyy çok guzel maşallah

missmenas
04-06-2011, 01:47
Sevgili Cicada,
epeyce bir aradan sonra, ses seda almak vede böyle çiçekli bir haberi almak dahada güzel oldu. Kutlarım sizi, lütfen arayı uzatmayın. Diğer hoyalarınızdan da haberler bekliyoruz. Özellikle Hoya İmperialis nasıllar? bu yıl yine çiçek açarmı merakla haberlerini bekliyoruz.;)

cicada
05-06-2011, 07:10
Sevgili Yeşilim, malum bebeğim henüz 7 aylık.. O yüzden hoyalara eskisi kadar fazla ilgi gösteremiyorum. Fungii'nize maşallah diyorum, gönderdiğim hoyaların çoğu sahiplerini benden çok sevdi :)
Sevgili Missmenas, sanırım düzenli sulasaydım imperialis açacaktı :(. Şu anda güzel büyüyor diğer hoyalardan farklı olarak dikine doğru ağaç gibi..

İlkin
06-06-2011, 11:16
Hoşgeldiniz sevgili cicada... :) Güzel hoyalarının hepsi çiçek açsın, hep görelim onları... Mutluluklar arkadaşım...

dkp
06-06-2011, 11:57
Pachyclada' yı ilk sizde görmüştüm, bitkinin formu tam istediğim gibiydi, bu sene de sayfanızda izleyeceğim..

Denizardacan
15-02-2013, 21:00
Sn Cicada merhaba,
Allah bağışlasın bebeğiniz sanırım zamanınızın çoğunu alıyor. Ben de yeni bir hoyacıyım. Kendimce listeler hazırlıyorum planlar yapıyorum da Pachyclada ve calycina'yı ilk kez sizde gördüm hem de defalarca çiçeklenmişler, hem de harika kokuyorlar.
Bunlar listenin ilk sırasına alınacak, yalnız bende rigida var calycina ile benzer olduğu söyleniyor ama siz ne dersiniz.Tabi bebek rigida bendeki;), köklenmeye çalışıyor daha.
Umarım sayfanızı devam ettirisiniz de biz yeni gelenler de tecrübelerinizden yararlanırız.
Saygılar.

cicada
20-07-2014, 10:09
Susuzluğa ve bakımsızlığa rağmen açan Ramazan sürprizleri;
Hoya pachyclada ve hoya minibel :)

Fatih
20-07-2014, 10:16
Sevgili cicada bu ne büyük bir sürpriz oldu. Hoş geldiniz tekrardan aramıza. :)

Hala formunuzdasınız çiçekler konusunda maşallah. :)

yeşillim
20-07-2014, 10:16
Hoş geldiniz, sevgili cicada :)
Ne iyi ettiniz vallahi, gözüm, gönlüm açıldı.

Benim sıkı sıkı bağlandığım Fungii'min, kaynağı..

sevgiyle

Milla
20-07-2014, 12:03
Sayın cicada,
Hoyalarınız tek kelime ile '' muhteşem ''. Emeğinize sağlık.

maki01
20-07-2014, 13:25
Sizden ve çiçeklerinizden bir ses duymak çok iyi geldi , çok sevindim:)

cicada
20-07-2014, 15:15
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.. İki oğlum tüm vaktimi alıyor ama açan bu hoyalar beni tekrar heveslendirdi. Hoya koleksiyonumdan kaybettiğim çok tür oldu. Belki sizlerden de çelik isterim yakında ;) Çok sevgiler,

sonkez
29-08-2014, 09:27
Evet hoyalardan haber bekliyoruz...

salihcan
18-10-2015, 15:41
Sn Cicada hoyalarınızı baştan sona okudum :)
Çok beğendim Paylaşımlarınıza geri dönmeniz benim gibi bir çok kişiyi mutlu edeceğinden eminim ...
Hoya İmperialis daha sonra açtı mı ?
Hepsine kocaman MAŞALLAH !!!

cicada
30-12-2016, 10:30
Sn Cicada hoyalarınızı baştan sona okudum :)
Çok beğendim Paylaşımlarınıza geri dönmeniz benim gibi bir çok kişiyi mutlu edeceğinden eminim ...
Hoya İmperialis daha sonra açtı mı ?
Hepsine kocaman MAŞALLAH !!!

İmperialis açmadı bir daha ama ölmedi de. Diğer hoyalara nazaran çok dayanıklı bir tür olduğunu düşünüyorum.