Bağlan

View Full Version : imgelem'in bahçesi

imgelem
04-07-2009, 21:03
Sizlerin bahçelerini gördükçe ben bir türlü cesaret edemedim böyle bir başlık açmaya.Yaklaşık iki yıldır bahçe düzenleme ile uğraşıyorum.Ama maddi ve manevi zor bir iş bahçe ile uğraşmak.Hala bir sürü eksik var yapmayı planladığım.İşlerin tümünü de hemen hemen ben yapıyorum.çünkü elinden fazla iş gelmeyen ve biraz rahatına düşkün bir eşim var.Sonunda tüm cesaretimi toplayıp başlığı açtım.Çünkü önerilerinize de ihtiyacım var.
İlk fotoğraf evi ilk aldığımızda ,önden görünüş.Bu alan şimdi diğer resimdeki gibi görünüyor.

imgelem
04-07-2009, 21:14
Açık balkona bir kış bahçesi yaptık katlanır camlı.Tohum ve fidelerimi kışın genellikle bu bölümde tutuyorum.çünkü tam bir sera gibi.yazınsa sauna,durmak mümkün değil camlar kapalı iken.Yerde verbana ekili.Kışı sorunsuz atlattı.Ama yaza yerleşirken önce küsküt otu ile uğraştım.Şimdi de pek keyifli değil,yer yer sararma ve kurumalar var.Oysa geçen yaz görüntüsü çok güzeldi.Öndeki mercan çalısı geçen yıldan bu yana pek keyifli gelişti.Evin bu cephesi rüzgara kapalı ve tüm gün güneş alıyor.İki begonvil kuruttuktan sonra diktiğim mor begonville(mercanın arkasında,duvar dibinde) sanki bu kez yerini sevmiş gibi ama gelişimi pek yavaş.

imgelem
04-07-2009, 21:18
Begonvilin gölgesindeki latinler tohumdan yetişti ama sanıyorum bu cephe çok sıcak geldi.Kısa süre içinde sararıp gittiler.Arkada yıldız çadırı tırmanmaya başlıyor Yaz süresince uyduların olduğu balkona kadar tırmanıyorlar.Geçen yıl çok sevmiştim bu sarmaşığı.Hem çok narin görünümlü,hem de kanaatkar.

ciceksever70
04-07-2009, 21:24
Eviniz cok güzel, bahce de kisa sürede kalici seklini alacaktir. Genelde insan kendi ugrasinca bu is biraz zaman aliyor ama sonucta kendi kisiliginizi, zevkinizi yansitan bir bahceniz olacaktir. Size kolayliklar ve güzel günler diliyorum.

imgelem
04-07-2009, 21:25
Burası evin kuzey cephesi.Çok fazla rüzgar alıyor.Ama öğleden sonraları gölge ve serin.Geldiğimizde bulduğumuz bu su deposunu kaldırıp buraya bir kulübe yapmayı planlıyoruz.Ekip projeyi oluşturmaya çalışıyor .Köpeğimiz Body teftişte.

imgelem
04-07-2009, 21:29
İşe başlıyoruz.İki arkadaşımız yardım ediyor.

imgelem
04-07-2009, 21:31
Duvarlar yükseliyor.

imgelem
04-07-2009, 21:33
Çok teşekkür ederim sevgili çiçeksever.

imgelem
04-07-2009, 21:35
Çatı kapatılıyor.

imgelem
04-07-2009, 21:39
Belki birilerine yardımı olur diye yapım aşamalarını fotoğraflıyorum.Çünkü ben bu siteden ve sizlerden çok şey öğrendim.Çoğu zaman okumaktan yazmaya pek fırsat bulamasam da.

imgelem
04-07-2009, 21:42
Sıva yapıldı.Köşeye nazar boncuğumuzu yerleştiriyoruz:p

imgelem
04-07-2009, 21:54
Çatı örtüsü seriliyor.İşimiz bitti sayılır.Daha sonra boya yapılıyor ve demir kapı takılıyor.Kulübenin yan tarafına bir oturma platformu ve sedir yapmayı düşünüyorum ve hemen işe koyuluyorum.

imgelem
04-07-2009, 21:59
Gaz betondan sediri inşa ediyorum.İçini boş bıraktım birşeyleri saklama amacı ile kullanmak için.Üzerine tahta ve onun üzerine de uzun bir minder ve yastıklar koymayı düşünüyorum.önüne beton dökmek için hazırlık yaptım.Daha sonra burayı çakıl mozaik yapacağım.Bu amaçla uzun bir süredir deniz kenarından çakıllar topluyorum.

limon
05-07-2009, 03:08
İmgelem, bu sıcak günlerde büyük işlere girişmişsiniz, kolaylıklar diliyorum.

Son fotoğrafa bakınca, ben olsam sediri o duvara değil de köşesinde boru olan duvara, diğer sedirin başladığı yerdeki duvar çıkıntısına kadar yapardım.(Yazsam mı yazmasam mı diye oldukça düşündüm aslında, üzmek istemem) Böylece bahçeye çıkıntı oluşturmazdı diye düşündüm. Bir de köşeler daha keyifli, daha rahat olur. YAstığı dayayıp, sırtınızı yaslayıp, ayaklarınızı uzatabilirsiniz :)

Eviniz çok güzel görünüyor, güle güle, keyifle, sağlıkla, uzun yıllar geçirmenizi dilerim.

Bu arada, hangi eş rahatına düşkün değil ki ;) Hoş sıcağı hiç sevmediğimden bu sıralar ben de pek rahatıma düşkün oldum :)

Cunta'da da ne güzel ev süsleri vardır... Hep çalışmayın ama arada siz de keyfini sürün. Egenin serin suları ne güzeldir kimbilir :)

Güler
05-07-2009, 09:27
Sevgili İmgelem,
Fotoğrafları görünce hemen hıhh, tam benlik, keşke orada olup ben de çalışsaydım diye geçirdim içimden. Bayılırım inşaat yapmaya, ortaya birşeyler çıkarmaya.

Önce, eviniz çok güzel, güle güle ağız tadıyla oturun.
Palmiyeniz de güzel. Onun kesilen alt dallarını biraz daha dallı bırakarak keserseniz, içine toprak koyup (çanak gibi oluyor ya) renk renk cam güzeli ektiğinizde çok hoş bir görüntü oluyor.
Palmiyenin gövdesi çiçek açmış gibi duruyor. Ben bunu bir arkadaşımızın Tuzla'daki evinde denemiştim, bayıldılar.

Sedir yaptığınız yerin karşı duvarı gölge gibi, oraya Ortanca ekerseniz sanki daha güzel bir görüntü verecek gibi.

Begonvilin arkasına ektiğiniz ipomea, zamanla orada boğulmaz mı? Begonvil o cepheyi hemen saracak gibi.

Saksılarız güzel. Küpünüz de çok hoş.

Sera gibi kapattığınız balkonun dış kenarlarına ekeceğiniz bitkileri iyi seçmeniz gerekecek. Zira uzun boylu bitkiler olursa sıcağın tesiri ile ısınan cam, bu sıcaklığı bitkiye yansıtıyor ve bitkinin yaprakları kavruluyor. Silivri'de benim başıma geldi.

Aklıma gelen şeyler olursa yine size yazarım, inşallah sizi sıkmıyorumdur....

Kiraz
05-07-2009, 12:13
Sevgili İmgelem, yeni evinizde güle güle oturun. Mercanınız, küpünüz ve demir saksılıklarınız da çok güzel. Sedir konusunda Limon'un fikrine katılıyorum ama emim bir nedeniniz vardı. Bu kısmı görünce aklıma hemen ortancalar ve camgüzelleri geldi. Sıcak yaz günlerinde bu tarafı çok kullanacağınız kesin. Biraz iş- biraz deniz süper olur, hepsinin keyfini çıkarmanızı dilerim.

jineop
05-07-2009, 12:36
Sevgili İmgelem,
Bugün zamanım çok az, çok güzellikler var. Bir önerim var, kolayca yapılacak. Mümkün olduğu kadar saksıları bir araya toplayın. Altta yanlız duran 4 beyaz saksıyı, ferforje saksılıkların ayaklarına, yanlarına doğru serpiştirin. Hem görüntü güzelleşir, hem de sulaması kolay olur, ayrıca diğerlerinin gölgesi öndekileri çok mutlu eder. Kısa solukla illa birşeyler yazmak istedim. Arkası yarın. :)

uzman16
05-07-2009, 15:19
Sevgili imgelem, ben evinizin olduğu siteyi biliyorum. İnternette satılık görmüş ve çok beğenmiştim. 5-6 yıldır tatilimizi o yörede geçiriyoruz. Aklımızda hep Ayvalık'ta yazlık alma fikri var. O nedenle satılık ilanlarını takip ederim. Güle güle oturun. Bahçeniz çok güzel olacak. Merakla bekliyorum.

Bence de Güler Hanım'ın söylediği gibi rengarenk ortanca köşesi çok güzel olacaktır.
Kolay gelsin.;)

bennur
05-07-2009, 20:37
Sevgili imgelem, güle güle oturun. Zaman içinde bahçeniz sizi çok mutlu edecek, seyrettikçe keyifle bu günleri hatırlıyacaksınız. Biraz zamana ihtiyacınız var, kolay gelsin. Sevgiyle kalın

imgelem
05-07-2009, 22:17
Sevgili Limon;Güzel önerin ve sözlerin için çok teşekkürler.Çok sevinirim eleştirilere.İnsana bazen akıl edemediği yolları gösterir.Yorulup terledikçe kendimi denize atıyorum zaten.
Aslında kulübe ekim ayında yapıldı.Ben kronolojik sıra ile gitmeye çalışıyorum.Köşe için başka projem vardı.Fotoğrafları yükledikçe göreceksiniz:)
Hatta çakıl mozaiki bile bitirdim.Üzerindeki çimento artıklarını temizleyince fotoğraflarını çekip yükleyeceğim.

imgelem
05-07-2009, 22:26
Sevgili İmgelem,
Fotoğrafları görünce hemen hıhh, tam benlik, keşke orada olup ben de çalışsaydım diye geçirdim içimden. Bayılırım inşaat yapmaya, ortaya birşeyler çıkarmaya.

Önce, eviniz çok güzel, güle güle ağız tadıyla oturun.
Palmiyeniz de güzel. Onun kesilen alt dallarını biraz daha dallı bırakarak keserseniz, içine toprak koyup (çanak gibi oluyor ya) renk renk cam güzeli ektiğinizde çok hoş bir görüntü oluyor.
Palmiyenin gövdesi çiçek açmış gibi duruyor. Ben bunu bir arkadaşımızın Tuzla'daki evinde denemiştim, bayıldılar.

Sedir yaptığınız yerin karşı duvarı gölge gibi, oraya Ortanca ekerseniz sanki daha güzel bir görüntü verecek gibi.

Begonvilin arkasına ektiğiniz ipomea, zamanla orada boğulmaz mı? Begonvil o cepheyi hemen saracak gibi.

Saksılarız güzel. Küpünüz de çok hoş.

Sera gibi kapattığınız balkonun dış kenarlarına ekeceğiniz bitkileri iyi seçmeniz gerekecek. Zira uzun boylu bitkiler olursa sıcağın tesiri ile ısınan cam, bu sıcaklığı bitkiye yansıtıyor ve bitkinin yaprakları kavruluyor. Silivri'de benim başıma geldi.

Aklıma gelen şeyler olursa yine size yazarım, inşallah sizi sıkmıyorumdur....

Rica ederim Güler Hanım ne demek sıkılmak, tam tersine sizin gibi bir bahçe duayeninden fikir almak bulunmaz bir nimet benim gibi el yordamı ile gitmeye çalışanlar için.
Begonvilin arkasındaki ipomea değil yıldız çadırı.Nasılsa kışa yokolacak diye ektim.
Palmiyenin sağındaki minicik ortancalarım gözünüzden kaçmış anlaşılan.Onların yanında da gardenyalarım var.Palmiyenin boşluklarına çiçek ekmek aklımdan geçmedi değil.Artık gelecek yaza.Çünkü inşaat işleri çok vaktimi alıyor.Ama isteğinizi frenlemeyin.Buyrun gelin.Doğrusu sizi ağırlamak çok hoşuma gider.Hele inşaat yapmaya bayılan bir konuğun başımın üzerinde yeri var:D

imgelem
05-07-2009, 22:34
Sevgili Kiraz çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.Senin düzenlemelerin bana yol gösterici oluyor.İnşaat bitince benim de aklımda o duvar dibi için ortancaların önüne cam güzelleri dikmek var.

Sevgili Jineop;Güzel dilekleriniz ve önerileriniz için çok teşekkürler.Deneyeceğim.

Sevgili Uzman 16;
Sitede hala satılık evler var:)Bir kahve içmeye beklerim buralardaysanız.

Bennur hanım çok teşekkür ederim.

imgelem
05-07-2009, 22:43
İnşaat fotğraflarına biraz ara verip bahçemdeki güzelliklerden göstermek istedim.Böylece benim de moralim düzelir.

imgelem
05-07-2009, 22:56
Güler hanım biraz önce zarif bir biçimde yanlışımı düzeltti özel mesajla.Yıldız çadırı da bir ipomea çeşidi diye.Tabii ki haklı,saygıyla eğiliyorum:)
Bu da evimizin arka yönü...

imgelem
05-07-2009, 23:04
Kuzeyden bakış..

jineop
06-07-2009, 12:17
Sevgili İmgelem,
Çok güzel bir bahçe oluyor, adımlarınızı önceden planlamanız o kadar belli ki, hızla herşey yerine oturacak gibi duruyor. Bizler biraz sabredip ,ondan sonra tekrar bakmalıyız. Yer döşeme şekliniz,hızınız ,köpek eviniz çok profesyonel . Bu işlerin bir öncesi var sanırım. Güle güle,sağlıkla,sıhhatle oturun.

imgelem
13-08-2009, 19:56
İşte bahardan bu yana uğraştığım çakıl mozaik alan.Çok istediğim gibi olmadı ama yine de bitmiş hali fena değil.Ne dersiniz:)

Çakılları tek tek Altınoluk sahilinden topladım.Sonra da tek tek elle desenin üzerine dizdim.Herhalde daha pratik yöntemler vardır profesyonellerin uyguladığı.Ben epey zorlandım.

Şimdi arkadaki sediri tamamlamam lazım.Yaz bitti henüz oturmak kısmet olmadı bu alanda.

almira
13-08-2009, 20:02
Tek kelimeyle muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık. Şimdi bu güzelliğin üzerine basacakmısınız? Ben kıyamazdım. Bunu çerçeveleyip sedirin arkasındaki duvara asmak lazım.

imgelem
13-08-2009, 20:07
:) Çok teşekkür ederim sevgili Almira.Beğendiğinize sevindim.Daha küçük boyutlusunu duvara asmak için yapabilirim.

limon
13-08-2009, 20:08
Muhteşem olmuş, çok beğendim. Çakılları dizerken yapıştırıcı olarak ne kullandınız? Bir günde dizilmesi imkansız sanıyorum, önce yapıştırarak dizip sonra derz mi yaptınız? Derz olarak ne kullandınız? Beni de heveslendirdiniz şimdi :)

Ülker
13-08-2009, 20:15
Sevgili İmgelem, evinize de, bahçenize de hayran kaldım.
Güzel günlerde, keyifle oturun.
Balkonlarınız için planınız var mı? gözümün önüne, çeşitli aksesuar ve çiçeklerle hareketlendirildiğini getiriyorum, çok hoş olacaklardır.
Mozaik için farklı çözümler olabilir, bana göre kendine özgü dizaynınız daha güzel olmuş.
Zevkinizi her köşeye yansıtmışsınız.
İnşallah yaz bitmeden sedirinizin tadını çıkarmak kısmet olur.

Oğuz Alper
13-08-2009, 20:40
Sn.imgelem;

Eviniz çok güzel olmuş .

Huzur dolu günler geçirmeniz dileklerimle.Sevgiler

m.a
13-08-2009, 21:29
Tebrikler imgelem. Emek verdiğiniz herşeye hayran kaldım. Güle güle sağlıkla oturun evinizde bahçenizde... sevgiler

jineop
13-08-2009, 22:17
Olaganüstü bir taş uygulaması olmuş,kusursuz.Ellerinize sağlık. Kutlarım...

limon
13-08-2009, 22:30
Ben sedirinizin minderlerini diktim ;)
Bu renk evinizle bir bütün olur diye düşündüm. Karamel tonları yastıklar...
97944

Bu rengi de çok beğendim, toprak ve çimen tonları...
97945

Çakıldan balıkları duvara da yerleştirdim. Biri siz biri eşiniz :) Annemlerin balık nazar boncukları vardı. Babamla bozuştuklarında balıklar kuyruk kuyruğa, barıştıklarında baş başa gelirdi. Çok hoşumuza giderdi, baş espri konumuzdu, eve gelen herkes önce balıklara bakardı. :) Sağa ve sola antik görünümlü küpler yerleştirdim. Küplerden birisine Nilüfer diktim. Diğerine rengarenk mevsimlikler diktim.

günebakan
13-08-2009, 22:30
Sevgili İmgelem bahçeniz çok güzel görünüyor hele'de duvardaki, saksılarla kapının önündeki çiçekler muhteşem. Ellerinize sağlık:)

imgelem
13-08-2009, 23:01
Muhteşem olmuş, çok beğendim. Çakılları dizerken yapıştırıcı olarak ne kullandınız? Bir günde dizilmesi imkansız sanıyorum, önce yapıştırarak dizip sonra derz mi yaptınız? Derz olarak ne kullandınız? Beni de heveslendirdiniz şimdi :)
Sevgili Limon çok teşekkür ederim.Yerleştirmen harika olmuş.Minderlerin renklerine bayıldım.Ama önce sedirin etrafını halletmem gerek .Sıva yapıp arkadaki duvarın rengine boyasam mı,yoksa taş mı kaplasam karar veremedim.Siz ne dersiniz?
Önce alta sağlam olması için kabaca bir beton döktüm.Sonra bölümlere ayırıp (her desen ayrı bir bölüm.)hazırladığım ince kum ve çimentodan oluşan harcı döküp ,düzeltip ,deseni sivri uçlu bir şişle çizip(bu nedenle deniz atı ördek kafalı oldu:)),taşları gömmeye başlıyorsun harcın içine.Bütün bu işlemleri çok hızlı yapman gerek, çünkü hava çok sıcak ,harç hızla kurumaya başlıyor. Herhangi bir derz malzemesi kullanmadım.Bölüm bölüm birkaç gün içinde yaptım.
Beni o kadar yordu ki duvara yaptığınız balıkları yapmaya cesaret edebilir miyim bilmiyorum:)Ama çok güzel olmuşlar...
Bu linkteki video benim yaptığım tekniği gösteriyor.
http://www.finegardening.com/design/articles/create-pebble-mosaic.aspx

imgelem
13-08-2009, 23:08
Sevgili Günebakan,Jineop,m.a,Oğuz Alper,Ülker çok teşekkür ederim ziyaretiniz için...Beğenileriniz beni ne kadar mutlu etti anlatamam...Bütün sıkıntı ve yorgunluğum uçup gitti.İyi ki varsınız....

ide
13-08-2009, 23:35
Mozaikli alana hayran olmamak mümkün değil, elleriniz dert görmesin Sevgili İmgelem. Sabır ve özenle yoğrulmuş ,karşısında ne keyifle kahve içilir;)
Sefasını sürün diliyorum

jineop
14-08-2009, 06:40
Sevgili Limon,
Harika bir tasarım olmuş. Sedirin betonu sırıtıyor ama oraya da tik ya da doğal tahta ile giydirme yapsak?

Kiraz
14-08-2009, 08:10
Çok istediğim gibi olmadı ama yine de bitmiş hali fena değil.Ne dersiniz:)

Sevgili İmgelem, çok güzel olmuş, eline sağlık, üstelik çok da ustaca yapmışsın. Bu işte en zor olanı uygun taşları toplayıp, bir araya getirmek, üstelik bunu hazır almayıp kendin halletmişsin. Uygulaman da gayet güzel. Farklı uygulama yöntemleri de var ama yere eğilip çalışmada sıkıntın yoksa bu daha pratik. Güle güle kullan.

Biraz dinlenince Limon'un tavsiyesine uy, duvara da bir şeyler yap. (...derim ama kendim tembellik edip bir türlü başlayamam:))

nurcanaybay
15-08-2009, 12:51
Sabrınıza hayran kaldım vallahi tebrik ederim :):)
Çok güzel olmuş .Sediri taşla kaplamanız uygun olmayabilir ,mozaik alanla birlikte taş yoğunluğu artar diye düşünüyorum.Serpme sıva kullanır ,çok açık ton da boyarsanız daha doğal olur.Fikrimi yazmadan edemedim , ellerinize sağlık.

imgelem
17-08-2009, 11:19
Sevgili kiraz , ide , nurcanaybay çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için...
Sedirin dışı için henüz kararsızım.Taş kaplamanın taş yoğunluğunu artıracağını ve gözü yoracağı konusunda sizinle aynı fikirdeyim sevgili nurcanaybay.
Jineop'un önerisi tahta kaplama çok güzel olur , ama maliyet fazla olur diye düşünüyorum.Sıvayıp , açık renge boyama işini ben yapabilirim ve ucuza mal ederim.En makulu bu gibi görünüyor.

sabah
01-09-2009, 14:44
Bahçenize daha önce bakmış ama fırsat bulup yazamamıştım.

Ne kadar becerikli ve yeteneklisiniz! Bahçenizde çok güzel şeyler yapmışsınız.

Mozaik harika olmuş. Amatörüm diyenlerden korkulur.

Sediri tahta ile kaplamak bana da cazip geldi. Belki ucuza kalas bulup boyarsınız, ille tik ağacı olacak değil ya - bu işlerden anlamayan biri olarak ahkam kestim :rolleyes:-.

Dediğiniz gibi sıva yapmak da bir çözüm, eminim onu da gayet güzel yaparsınız.

En önemlisi camla kapalı balkonun olduğu bölgeye büyüyünce gölge yapacak ağaç dikmek gerekmez mi?

Ayvalık tarafında fıstık çamı yaygın, değil mi? Belki o olabilir. Bir de çok sevdiğim manolyayı, ıhlamuru da o taraflarda bahçelerde görmüştüm. Yalnız yerörtücülerle bu ağaçlar nasıl olur incelemek gerek. :rolleyes:

Bu arada bir arkadaş cam kapatma balkonunu ucuz bambu storlarla çok ekonomik biçimde gölgelemişti, bu çözüme de bakabilirsiniz.

mehtap051
01-09-2009, 15:44
İmgelem evinize ve bahçenizde çok güzel.Bitmemişte olsa o sedirin üstüne oturup kahve içtiğimi hayal ettim.Resimler sayesinde zaten siz bizleri bahçenize konuk ettiniz.Limon arkadaşımızın dediği gibi sedirin üstüne balık yapabilirsiniz yapamazsanızda büyük balık biblolardan alıp koyabilirsiniz.Birde siz o bahçeye bir havuz yapın bence.Bu konuda zorlanmazsınız çok becerikli ve sasabırlısınız.hatta o havuzun kenarına da mozaikden çiçek desenleri yapıp havuza da suda yaşayan bitkilerden dikersiniz.Ben bu konuda size arkadaşların yardımcı olacağını düşünüyorum.Bitki konusunda acemiyim.Bu bahçede güzel,sağlıklı ve huzurlu günler yaşayın.

imgelem
06-09-2009, 20:44
Sevgili Sabah çok teşekkürler ziyaretiniz için.Sediri sıva yapıp boyadım.Güzel oldu.Şimdi üzerinin tahta oturma yerini yaptırmam gerekiyor.

Cam balkonda storlarım var ama yine de sıcak çok engellenemiyor.

Mehtap051 bundan sonraki projem süs havuzu .Araştırmaya başladım bile:)Güzel sözleriniz için çok teşekkürler..

hüzün
09-09-2009, 17:17
Sn imgelem dolaşa dolaşa nihayet sizin de bahçenize geldim ama; çıkmak bilmiyorum bahçenizden tekrar tekrar baktım evinizin giriş kısmına ve mozaik çalışmanıza hepsi çok güzel
evinizde güle güle oturun inşaallah ,evin girişin ekoyduğunuz çiçekliklere ve çiçeklere bayıldım mozaik çalışmanız için de kutluyorum sizi çok sabırlısınzı çok!
ellerinize emeklerinize sağlık devamını bekliyoruz .

fikreteren
19-09-2009, 15:41
Cesaretinize değmiş.herşey çok güzel .mozaik harika ellerinize sağilık.güle güle sefasını sürün .

imgelem
23-09-2009, 20:17
Sevgili Hüzün ,çok teşekkürler güzel sözleriniz için.Sayın Fikreteren, sizin bahçenizden sonra benimkinin lafı mı olur?Ustalara yetişmeye çalışıyoruz işte:))Ziyaretiniz için teşekkürler...

Orhan Özbilgiç
23-09-2009, 21:28
Vakit buldukça bahçeleri geziyorum. Görüyorum ki, benim henüz farkında olmadığım bir sürü güzellikler var.
Sayın İmgelem;
Sizin bahçeniz mozaik zemin ile birlikte, daha görsel bir sanatsal sergi hüviyetine bürünmüş. Ellerinize sağlık.
En kısa ifade ile, ''Çok hoş bir bahçe!''

citrus
01-11-2009, 11:56
fazla söze gerek yok mükemmel olmuş

citrus
01-11-2009, 11:57
ileride böyle evim ve bahçem olur inşallah

imgelem
29-12-2009, 00:30
Ben bahçemi epeydir ihmal etmişim diğer bahçeleri dolaşmaktan.Kusura bakmayın biraz geç oldu ama Sn.orijin çok teşekkür ederim güzel sözlerinize.Daha güzeli sizin olur inşallah Sn. Citrus.

Gelmişken bari bahçemin sonbahar güzelliklerini göstereyim.

Sardunyalar yazın bu kadar çok açmamışlardı.Şu kanıya vardım ki güneşi seven çiçekler bile yakıcı sıcaktan rahatsız oluyorlar.

imgelem
29-12-2009, 00:37
Sardunyaların devamı...

imgelem
29-12-2009, 00:39
Kasımpatıların çiçekleri yavaş yavaş geçmeye başlasa da sonbaharın en güzel renklerinden biri.Bu sene bol bol çelik alarak çoğaltmayı düşünüyorum.Çok kolay kökleniyorlar.Bunlar geçmeden yakalayabildiklerim.

imgelem
29-12-2009, 00:42
Kadifeler çok sorunsuz çiçekler.Bütün yaz açtılar ve hala açmaya devam ediyorlar.Seneye de bolca ekmeyi düşünüyorum.

imgelem
29-12-2009, 00:46
Bodur gül,üzeri hala tomurcuklu yasemin ve bodur papatya.Bodur papatyayı çok sevdim.Çiçekleri açtıktan sonra neredeyse bir ay üzerinde bozulmadan kaldı.

imgelem
29-12-2009, 00:52
Burasını kaya bahçesi olarak düzenlemiştim.Yeni aldığım ericayı diktim.Daha önce biraz sedum,bodur katır tırnağı ve doğadan çıkarttığım allium ursinum olduğunu düşündüğüm buralarda çoban sarmısağı denen soğanı dikmiştim.Çıkmaya başlayan yeşil yapraklar o soğana ait.

imgelem
29-12-2009, 00:54
Bunlar da yeni aldığım ve henüz saksılarını değiştiremediğim kamelyalar.Biri beyaz,diğeri sürpriz bir renk.Satıcı da bilmiyordu rengini.

Sevgi Durul
29-12-2009, 00:54
Bahçenizi daha önce de gezmiş fakat yazmamıştım, şimdi yeni fotoğraflarınızı görünce yazmadan duramadım. Sardunyalarınz,kadifeleriniz, kasımpatlarınız çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Birde çakıl mozaik platformunuzu çok beğenmiştim. Sedirin son haliyle görüntüsünü de merak ediyorum doğrusu. Güle güle, sağlıkla oturun evinizde ve güzel bahçenizde.

imgelem
29-12-2009, 00:57
Çok teşekkür ederim Sn SDurul . Şu anda bahçe kış modunda.Sedirin minderlerini de hazırladıktan sonra göstermeyi planlıyorum.Baharda ancak.İyi geceler...

nurcanaybay
29-12-2009, 09:29
.Şu kanıya vardım ki güneşi seven çiçekler bile yakıcı sıcaktan rahatsız oluyorlar

Ben de aynı fikirdeyim.Yaz boyu açacak diye düşündüğüm çiçekler
mayıs-haziran ve eylül -ekim ayların da çiçeklendiler.
Sardunya bile sabah güneşini severmiş ( ner de okuduğumu hatırlayamadım ).Tabii bu izlenimlerimiz yazı çok sıcak geçen bölgeler için
geçerli.

sevim4
29-12-2009, 09:32
Merhaba sayın imgelem, bahcenizi ilk defa gezdim tek kelimeyle muhteşem herşe en ince ayrıntısına kadar düşünmüsünüz ellerinize salık.

imgelem
29-12-2009, 18:33
Evet sevgili nurcanabay..Tabii biz de yazları sıcak geçen yerlere giriyoruz.İzmir Ayvalık'dan 3-5 derece daha sıcak...
Sevgili sevimk teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Daha yapacak çok iş var...

berke44
29-12-2009, 18:51
çok güzel olmuş güle güle sağlıcakla kullanın

imgelem
30-12-2009, 16:31
Teşekkürler Sn Berke..
Bahçemden tüm ağaçlar.net ailesinin yeni yılını kutluyor ve kendilerine Penguen Alex'in şarkısını armağan ediyorum.

http://links.mailing.greenpeace.org/ctt?kn=2&m=34520753&r=MTA1Nzk4MjAyNQS2&b=0&j=NjMzMDkyODAS1&mt=1&rt=0

cemo
30-12-2009, 18:08
Vakit buldukça bahçeleri geziyorum. Görüyorum ki, benim henüz farkında olmadığım bir sürü güzellikler var.
Sayın İmgelem;
Sizin bahçeniz mozaik zemin ile birlikte, daha görsel bir sanatsal sergi hüviyetine bürünmüş. Ellerinize sağlık.
En kısa ifade ile, ''Çok hoş bir bahçe!''

Sn Orijin e katılıyorum.
Gercekten o mozaik köşesine bakınca içim gitti, hayranlıktan ;)
Sanat eseri yaratmışsınız. Çok beğendim çokkk.
Evinizde, çiçek güzelliğinde yaşamnızı dilerim.

Sedirin bitmiş halini, merakla beklemekteyim:p

Kenan TUNÇER
31-12-2009, 12:34
sayın imgelem,
bahçeniz ve sabrınıza
hayran olmamak mümkün değil.
çalışmalarınızı keyifle izliyorum.
bu arada; sizin ve yakınlarınızın yeni yılını kutlar
saygı ve sevgilerimi sunarım.

imgelem
31-12-2009, 14:22
Sn Osman45,Sn. Kenan Tunçer güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Ben de mutlu yıllar dilerim.

imgelem
03-01-2010, 14:36
Yılbaşı çiçeğim açtı.Yeni köklendirdim sayılır.Çiçeği henüz bir adet ama birkaç tomurcuk daha var.

imgelem
03-01-2010, 14:38
Birkaç kez Kalonche aldım ama yaşatamadım.Bunlar yeni aldıklarım.Umarım yaşatabilirim.

imgelem
03-01-2010, 14:41
Bu da apartman askılı sepet.Üstte birkaç renk sakız sardunya ekil.Alttakinde maviş.Sardunyalar çok gelişti ama nedense çiçek açmadı.İç mekanda ve sıcak olmasına rağmen.

imgelem
03-01-2010, 14:45
Sn Orijin e katılıyorum.
Gercekten o mozaik köşesine bakınca içim gitti, hayranlıktan ;)
Sanat eseri yaratmışsınız. Çok beğendim çokkk.
Evinizde, çiçek güzelliğinde yaşamnızı dilerim.

Sedirin bitmiş halini, merakla beklemekteyim:p

Senin mesajı atlamışım sevgili Cemo.Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.Ben de yeni evinin ve bahçenin sıkı takipçisiyim.Özellikle havuzu merakla beklemekteyim.Kopya çekmek için.

İstersen sen de bahçene şöyle basit bir mozaik yapabilirsin.Ben çok beğendim.Üstelik Benimki kadar zahmetli değil..

imgelem
05-02-2010, 13:21
Karadeniz'den getirdiğim kamelyam nihayat ilk goncasını ve rengini gösterdi.

imgelem
05-02-2010, 13:23
Hemen arkasından açmaya hazırlanan tomurcuklar da var.

cemo
05-02-2010, 14:24
İnşaattan artan epey kalebodur var. Şu havalar bir açsa, yapacak iş cok. Sabah kar durdu diye sevinmiştim, şimdi başladı yeniden. Buraya bahar zor gelecek arkadaşım:(

Kamelyan pek güzel açmış. Ben bahceye dikmiştim, açmaya başladı. Benim kamelya katmersiz açıyor ama:( inşllah diğerleri daha güzel açar.

Küvet havuzda beklemede şimdilik. Bakalım neye benzeyecek son hali. :)))

Sevgiler ve bir kucak dolusu kar yolluyorum Ege ye:))

fikreteren
05-02-2010, 21:39
Sayın imgelem, bahçeniz her zamanki gibi çok güzel.Güzel eserlere imza atmışsınız.Sardunylalar ve kalenço çok güzel.Kamelyalarınız ise beyaz da hasatalık var gibi geldi.Geçen sene benimki öyle olmuştu.açmadan döküldüler.inşallah sizinkiler öyle olmaz.Tam hatırlayamadım ama ya fazla sudan **** demir eksikliğinden olacak diye düşünüyorum.

Hülya
19-04-2011, 13:49
Sayın İmgelem bahçenize hiç uğramamışsınız.Umarım yakında yine bize güzel bahçenizi gösteririsiniz .

Uzaylı
19-04-2011, 15:26
Sayın imgelem; Bu bahçeyi bugün aktif görünce farkettim. Taş zeminli sedir'e ve mozaik çalışmanıza âşık oldum. Ah o kaplumbağa çalışmasına da söylenecek söz kalmadı artık. Ben de mozaik çalışması planlıyorum, fakat hobi malzemeleri satan yerlerden hazır renkli mozaik taşları alacaktım. Doğal taşlarla bu kadar güzel şeyler ortaya çıkacağını düşünmemiştim. İnanın zevkiniz konusunda hayran kaldım. Şu sediri kopya çekmeyi planlıyorum. Harikasınız, ne diyeyim... Ufkumuzu açacak fikirlerinizin devamını dilerim. ;)

Sağlıcakla Kalın...