View Full Version : Eser İlhan / Bahçem
Eser İlhan
29-06-2009, 16:16
Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul - Büyükçekmece (Sinanoba)
Bahçenin büyüklüğü : 250 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Bahçem oldukça güneşli. Sabah güneş evin giriş yönünden doğuyor, batı ve güneyden de güneş alıyor. Gölge yer yok denecek kadar az.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Marmara bölgesindeyim. Haritadaki renklerden doğru algılayabildimse eğer 9a
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Bahçenin içinde iki katlı bir evimiz var, şimdilik sadece hafta sonları ve tatillerde kullanıyoruz,şehre çok yakın olduğu için amacımız ilerleyen zamanla tamamen orda yaşamak.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Evi aldığımızda bahçede iki tane kurumuş fıstık çamı, küçük bir erguvan, birkaç çalı vardı sadece ve çok bakımsızdı. Onu hayalimdeki bahçe yapabilmek için hala uğraşıyorum.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 2008 Kasım ayında bahçe tanzimine başlandı. O zamandan beri devamlı bahçedeyim..
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Profesyonel yardım aldım. Tasarımını peyzaj mimarı ile birlkte yaptık. Ama geriye dönüp baktığımda sonuçlar genel olarak beni çok tatmin etmedi..
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Böyle bir plan yok...
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Bakımını ben ve eşim yapıyoruz. Bu alanda gerçek profesyonel bulmanın çok zor olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle güvenmediğim elleri bahçemden uzak tutuyorum. Bizim yetemediğimiz durumlarda agaclar.net'den tanıdığım sevgili dostlar imdada koşuyorlar. Onlara şükranlarımı birkez daha burdan belirtmek isterim..
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Çardak değil ama, salondan çıkılan ve bahçeye uzayan bir verandamız var. Havuz yok ama hayallerimden biri. Sanırım eninde sonunda yapacağım...
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Yukarda değindiğim gibi havuz istiyorum. Ayrıca bakımı çok dertli olduğundan çim alanları azaltıp kaya bahçeleriyle zenginleştirmek istiyorum bahçeyi.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Ilex
sınır çiti olarak leylandi/ limoni servi/ mavi servi / Alev çalısı
Lavanta - Abelya - Leylak- Mor salkım
Tijli gül (kırmızı/ turuncu /beyaz / sarı)
Isparta gülü
Çalı gülü (pembe)
Ortanca
Rosmarin
Caluna vulgaris
Nandina domestica
Yasemin
Hanımeli
Magnolia grandiflora
Mavi atlas sediri
Bodur mavi ladin
Yaprak döken manolya
Oya (beyaz-bordo ve pembe)
Erguvan
Süs kirazı
Süs eriği
Süs şeftalisi
Taflan ve şimşir
Bodur berberis
Pittosporum nana
Yer örtücü olarak fare kulağı vinca ve verbena
Çeşitli clematisler
Soğanlı bitkiler (kardelen, çiğdem,muscari,iris)
Olmazsa olmaz sardunyalar, maviş....
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Hepsi benim için çok özel.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
-----------
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?: Ufak tefek çeliklemeleri saymazsak; hayır...
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Otomatik sulama ile sulanıyor. Yağmurlama ve damlama..
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Otomatik sulama sistemi kullanıyorum.
Toprak özellikleri : Bu konuda fazla bilgili değilim. Bence sıradan bahçe toprağı.Ne fazla kill-kumlu ne de fazla humuslu. Yeni diktiğim bitkilerin dikim çukurlarını geniş kazıp sevdikleri karışımları hazırlamaya gayret ediyorum. Toprak iyileştirici olarak Leonardit kullandım zaman zaman.
Kompost yapıyor musunuz? : Yapmayı istiyorum ama yeterli yerim yok..
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Bahçemde geri dönüşsüz bir hatam olmadı. Zaten bahçede sevdiğim yan onun yaşayan ve devinen bir yapısı olması. Sürekli yeni şeyler,yeni fikirler insanı hep canlı tutuyor. Tabii bahçeyi de:))
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?: Evet,az da olsa zaman zaman kimyasal kullanmak gerekiyor. Insektisid ve fungusidleri gerektikçe kullamıyorum.
Bahçeniz organik mi?: Bahçemde sebze yok ,kalanı için az da olsa ilaç da kullandığıma göre; genel anlamda hayır değil demek doğru olur sanırım...
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Güller ve ibrelilere onlar için özel hazırlanmış olan karışımları kullanıyorum. Çiçek açacak tüm bitkilere(manolyalar dahil) biraz gül gübresi kullanıyorum.Onun dışında paketlenmiş, dezenfekte edilmiş olarak satılan hayvan gübrelerini alıyorum. Geçen yıl Bauhaus'dan organik gübre adıyla sıvı bir gübre aldım. Sanırım hümik asit idi. Ondan da çok memnun kaldım..
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?: Yok.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?: Yağmurlama-damlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Hayır değil. Mevsimsel olarak soğuğa maruz kalıyorlar tabii ki.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Otomatik sulama döşetmek. Bahçenin eğimini kademe yaparak azaltmak. Bu durum görsel olarak hoşuma gidiyor..
---------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba,
Batıya bakan verandamızın önüne herdem yeşil kalacak, estetik görünecek ve nisbeten yüksek olan duvarı da kamufle edebilecek boya erişecek bitki ararken bir peyzaj mimarının da önerisiyle (benim gölge bitkisi olduğunu özellikle hatırlatmama rağmen) aucuba diktik. (Aucubaların aralarında da henüz küçük abelialar var.) Saat 15 gibi güneş almaya başlıyorlar ve bu güneş aucubaların yapraklarında yanıklar yapmaya başladı. Sanırım onları taşımamız gerekecek fakat yerlerine ne dikebilirim bilemiyorum. Pittosporum ve berberis karmasını veya bol çiçekli ve güneşe dayanıklı olması dolayısıyla zakkumu düşündüm,ama karar veremiyorum.Bir de resim ekliyorum,bana yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Herkese selamlar :))
http://img200.imageshack.us/img200/7086/aucuba1.jpg (http://img200.imageshack.us/i/aucuba1.jpg/)
Berberis çit olarak kullanım için uygun, çiçekli bir görüntü istiyorsanız forsitya, bahardalı gibi seçenekleriniz de var. Her dem yeşil olan lavantayıda tercih edebilirsiniz. Alan küçük, dolayısla tek çeşit bitki kullanımı daha uygun olacaktır. Kolay gelsin.
Berberisin dikenlerinden rahatsız olabilirsiniz.
Altuni taflan da olabilir.
iel77, değişik renk olsun derseniz " Alev Ağacı" nı da düşünebilirsiniz. Yaprak dökmez, kışın koyu yeşil yapraklı, baharda kırmızı uç sürgünleri verir, yoğun dikildiğinde hoş görünür, bahar sonu beyaz küçük çiçekler açar. Bana göre tek dezavantajı o çiçeklerin kokusu. Ama budayarak çiçek açmasına izin vermeyenler de var.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10731&highlight=alev+a%F0ac%FD
Bizim sitede, bir çok bahçede çit bitkisi olarak kullanılıyor. Külleme vs.. hastalık belirtisi hiç görmedim.
Merhaba,
Hem görsel olsun hem de değişik olsun derseniz ,Ceanothus öneririm. Koyu mavi çiçeklidir.
Sevgiyle kalın.
Duvar örtücü olarak olsun yeterli derseniz, yeşil veya yeşil-beyaz orman sarmaşığı her zaman yeşil olarak güzel olur.
Eser İlhan
01-07-2009, 09:11
Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Bana çok yardımcı oluyorsunuz. İyi ki varsınız :))
Her ikisi de çok iyi fikir ama alevi de orman sarmaşığı hederayı da değişik yerlerde kullandım.Verandanın önü biraz farklı olsun istiyordum. Bu anlamda sevgili Jineop beni tam kalbimden vurdu.Ceanothus bitkisini tanımıyordum, hemen google dan baktım ve çok sevdim. Hafta sonu yakınımdaki fidanlıklarda arayacağım, umarım bulabilirim.
Hepinize kucak dolusu sevgiler..
Sevgili İel77,
Ceanothusu burda bir bahçe de görmüştüm, çok hoşuma gitmişti fidanlıklarda var ama ısrarla yaprak dökmeyen türünü lütfen sorun. Bazı türleri yaprak döküyor.
Ceanothus Thyrsiflorus
Mayıs- haziran aylarında mavi çiçek açar. Yer örtücüdür. Herdemyeşildir. Soğuğa duyarlı değildir. Çiçekleri renk ve tekstür bakımından oldukça ilgi çekicidir.Güneş ya da gölge seçiçiliği yokmuş,yazın fazla sulamak gerekmiyormuş.Çiçekleri gerçekten çok güzel.
Bir sürü fidanlıkta adı geçiyor. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim. Sevgiler.
http://www.fidanistanbul.com/urun/857_ceanothus-delilianus-gloire-de-versailles-20-40-cm.html
Sn. iel77, güzel öneriler gelmiş. Kelebek çalısından bahsetmiştiniz, düşünüyorsanız da bu bölgede kullanımı iyi olmaz. Çok hızlı uzuyor, önünüzü kapatır, sürekli budamak gerekir. Ayrıca oturma yerine yakın olduğu için arılar rahatsız edebilir.
Ceanothus, çok güzelmiş gerçekten. Ya hiç görmedim ya da dikkat etmedim :) Fidanlıkta ben de bir bakacağım, gerçi çiçek zamanı geçmiş, yaprakları nasılmış ona bakarım :)
Erdinc_ist
23-07-2009, 01:19
Merhaba .
Duvarın önüne ;
- alev ağacı,
- biberiye ,
- lavanta ile beraber sarkıcı bitki (yasemin vb.) (şelale etkisi verir),
- herdemyeşil karayemiş yapraklı kartopu ,
Alev ağacını tekdüze kullanabilirsiniz çit bitkisi gibi budanır bildiiğniz gibi rengi de insanı cezbeder.
Biberiye görüntüsü itibariyle yine ilgi çeker .
Lavanta ve beraberinde sarkıcı bir btki orayı bitki armonisine çevirir. kokusu ve görüntüsüyle .
Karayemiş yapraklı kartopunu yine çit olarak kullanabilrsinz duvarı örtmek için , isterseniz kartopuyla beraber grup halinde taflan da dikeblirsiniz isteğinize göre altuni veya yeşil . İsteğe bağlı belkii bir renk şaşırtması belki de sadece yeşilimsi bir duvar istersiniz.
O akubaları ordan kaldırmak iyi fikir . Zaten onlar güneşe biraz daha hassas gölgede kendini max düzeyde geliştirir ama bu demek olmuyorki güneşte de gelişmesin . Tabii ki gelişir ama kendini tam anlamıyla gösteremez.
İyi çalışmalar.
Eser İlhan
27-07-2009, 19:14
Merhaba Erdinc_ist, mesajınızı daha yeni gördüm.Önerileriniz için çok teşekkürler. Bahçemi (başlangıçta bir peyzaj mimarından destek almış olmama rağmen) kendi çabamla oluşturmaya çalışıyorum. Daha bu işte çok yeniyim. Bu yıl bahçe maceramın ilk yılı :)) Bahçem çok büyük değil (200-250 m2 kadar) ama sözünü ettiğiniz tüm bitkileri (lavanta, alev çalısı,yasemin,kartopu ve altuni taflan) şimdiden biryerlere diktim bile.
Bu sene ne yazık ki çok parlak sonuçlar alamadım,birçok beklemediğim sorunla karşılaştım (örn. Baharda kocaman harika çiçekler açan açan baston güllerimin çiçeklerinin birden minicik gösterişsiz güllere dönüşmesi gibi)...
Deneye yanıla ve sizlerden gelen önerilerin de yardımıyla sonunda doyurucu,beni mutlu edecek bir peyzaja ulaşabileceğime inanıyorum.
Önümüzdeki günlerde birkaç yeni resim daha çekip koymaya çalışacağım. Sanırım o zaman bahçe gözlerde daha iyi canlanabilecek.Tesekkürlerimle...
Eser İlhan
03-01-2010, 19:48
Merhaba,bahçeme dair yazmayalı çok uzun zaman oldu.Bu arada bazı şeyleri toparlamayı başardım.Ama bahara yapılacak daha çok iş çok proje var. Bu hafta sonu bazı resimler çektim. Çeşme papatyaları adeta dev oldular,hala açıyorlar. Leylandiler,limonlar büyüyorlar,bahçem yavaş yavaş oturuyor...
Bazı resimleri sizlerle de paylaşmak istedim.
Bir de bahçenin asıl sahibi olan prenses var.Bütün ailenin özellikle de oğlumun sevgilisi bir özgür ruh :))
Papatyaların tam ortasına girip oturmaya bayılıyor. Dallar kırılıyor ama ona nedense hiç kızamıyoruz.Belki de bu kadar güzel baktığı için :)))
fikreteren
04-01-2010, 06:38
Prenses sahiplenmiş zaten bahçeyi.Evinizin önü çok güzel .Ellerinize sağlık.
ayazkentli
04-01-2010, 13:35
Sn. iel77,
çeşme papatyaları çok hoşuma gitti. İlk defa görüyorum, ne kadar büyüklermiş. Hemen bu çiçeği araştıracağım ve sipariş vereceğim. Özellikle kapamak istediğim duvar diplerine ekmeyi düşünüyorum.
Bu arada, prenses gerçekten çok güzelmiş, çok havalı bakışları var.
Üç tane'de bende vardı minik minik. Şimdilerde sizin prenses gibi büyük oldular ama, sadece Ülgen adını verdiğim sadık çıktı. Bir tek o, evden hiç ayrılmıyor.
Eser İlhan
04-01-2010, 16:22
Sn. iel77,
çeşme papatyaları çok hoşuma gitti. İlk defa görüyorum, ne kadar büyüklermiş. Hemen bu çiçeği araştıracağım ve sipariş vereceğim.
Papatyaları geçtiğimiz bahar mart gibi alıp dikmiştim. Küçücük saksılarda idiler ve çapları yaklaşık 20 cm civarındaydı. Yaz boyunca inanılmaz büyüdüler. Arada üzerlerinden hafifçe budadım,budadıkça açtılar.Ben de çok seviyorum onları. Gövdeleri artık odunlaştı.Bu bahar gençleştirme için derin budama yapacağım ama kara kara düşünüyorum bu güzelliğe nasıl kıyacağım diye.
Ama çaresiz yapılacak :(
Eser İlhan
16-05-2010, 17:27
Geçen yıl bahçemizin ilk yılıydı ve daha çok sorunlarla boğuştuk. Bu yıl baharda yama ekimi yapıtığımız, gübrelediğimiz çimimiz daha gür ve yeşil, bizim de ilk paniğimiz geçti ve sanırım bahçenin dilinden daha iyi anlamaya başladık ;)
Bu arada 15 no.lu mesajda görülen çeşme papatyalarımın hepsi bu yılki soğuklarda dondu :( Nisanda yenilerini diktim,fakat bu yıl bu kadar fazla büyümelerine izin vermeyeceğim.
Kapı girişindeki çin karanfilleri ve beyaz taşların arasından kendiliğinden çıkan, ne olduğunu bilmediğim (ama bir oxalis türü olabileceğini düşündüğüm) kırmızı yapraklı yer örtücü.Çok hızla yayılıyor ve güneşte açan minik sarı çiçekleri var. Gözüme güzel göründüğü için bu davetsiz misafiri sökmedim,şimdilik yaılmasına izin veriyorum. Geçen yıl ilk dikimde küçük ve cılız olan ortancaların da keyfi iyi. Budanmadan sonra çok gür sürdüler ve üzerleri tomurcuk dolu :))
Eser İlhan
16-05-2010, 17:30
Gül köşem ve köşenin gülleri :
Eser İlhan
16-05-2010, 17:36
Bu da kahvaltı masamızı şenlendiren buketimiz :p
Özellikle pembe güller çok güzel kokuyor. Bu pembe gül geçen yıl o kadar cılız ve hastalıklı idi ki, adam olmayacak diye az kaldı sökecektim, fakat yağmurlar, soğuklar vs. derken düşüncemi gerçekleştiremedim, iyi ki de gerçekleştirememişim. Bu yıl adeta beni utandırmak için açtı :o Bir ders daha : Sabretmenin ve yılmamanın bahçe ile uğraşırken ne kadar gerekli olduğunu gördüm :)
Sevgili iel77 ismini bilmediğiniz çiçeğinizden biz çok şikayetçiyiz, her yere yayılıyor sökülmekle bitmiyor, Babam da herdefasında bana söyleniyor nerden buldun da getirdin bu çiçeği diye, arsız bir şekilde bahçenizi yıllarca istila etsin istemiyorsanız heüz minikken çaresine bakabilirsiniz diye düşünüp sizi uyarmak istedim,
çeşme paptyalarınız çok çok güzelmiş uamrın daha da güzelleşirler...
milyonstar
16-05-2010, 20:14
merhaba herkeze iyi aksamlar bence bahceniz cok güzel dikecek oldugunuz bitkiyi o ambıyansa uygun sekilde secin secim yapmadan bahcenizin farklı köselerinden evide aynı kare içine alarak dikecek oldugunuz bitkiyide sece bilirsiniz bence duvarın görüntüsünü kapatmıyan . ve catının agac olması nedeni ile duvarı kapatmayınız boyu kısa ve sürekli yesil kalan calı türlerinden seciniz birazda tas koyarsanız kaya parcası daha güzel olur kolay gelsin
Sevgili Eser
Bahçen şahane olmuş. Ellerine sağlık. Bir doktora da burada yapmışsın. Güllerin bence ödüllük.
Bu sayfa onun. İkimiz de gönlünce yaşattığın bahçeler diliyoruz.
Sumru
Eser'cim bahçen çok güzel olmuş .Emeğine sağlık arkadaşım .Prenses çok tatlı o nasıl bakış öyle sev beni diyor.Çeşme papatyaları da çok güzel ,Biliyorum çok emek harcadın ama değmiş .seneye çok daha güzel olacak .Bahçende ailenle sağlıkla yaşa arkadaşım .
Of arkadaşım öldüreceksin beni bu ne güzellik :)
Clemantisler kocaman olsunlar sonra çeliklenip bizlere misafir gelsinler .Bu baharda belki yine gelir bauhause yeni çeşitlerden alırız.
Yücel Canpolat
21-10-2010, 18:53
Ellerinize emeklerinize sağlık bitki temininde sıkıntı yaşarsanız adres olarak yardımcı olabilirim.))
Orhan Özbilgiç
21-10-2010, 21:16
Eser Hanım;
Uzun süre yazmayınca, bahçenizin varlığını bile farketmemişim. Halbuki çok güzel ve bakımlı bir bahçeniz var.
Aslında sizi, o nefis alacalı yapraklı İlex' iniz ile hatırlıyorum. Ama kapısında, o güzel bitkinin bulunduğu evin, birde güzel bir bahçesi olabileceğini düşünmeliydim. Düşünemedim.:(
Neyse! Bundan sonra sık sık yoklarım.
Esenlikler diliyorum.
Eser İlhan
24-10-2010, 17:28
Orhan Bey,güzel ve yüreklendirici sözleriniz için teşekkürler. Ayrıca ilex'imi hala hatırlıyor olmanıza da sevindim. Bu yıl da oldukça iyi gelişme gösterdi
Geçen yıl çiçek açmış,meyve de vermişti ama meyveler bir türlü kızarmamıştı. Hatta "Benim ilexim sarı-yeşil meyve veren bir cins" diye düşünmeye başlamıştım. (Biraz da üzülmüştüm doğrusu) Bu yıl kıpkırmızı meyveler oluşturarak beni mutlu etti illexim ;)
Bahçemimden sonbahar resimlerine ilex meyveleriyle başlıyorum.
Sonbahar deyince beni en mutlu eden görüntülerden biri de rengarenk yapraklardır. Amerikan sarmaşıkları da kızarmaya başladılar :
Eser İlhan
24-10-2010, 17:33
Bahçemden sonbahar renklerine devam ediyorum: Abelyalar mis kokulu çiçeklerini hala bolca açıyorlar,cam güzelleri kah mor salkımların arasından,kah verandanın kenarındaki saksıdan gülümsüyorlar:
Eser İlhan
24-10-2010, 17:36
Erica'lara hep bakar,ama nedense cesaret edemezdim. Bu yıl ilk kez üç tane beyaz çiçekli erica aldım Bauhaus'tan. Bu kışı rahat çıkarır ve gelişme gösterirlerse seneye daha çok renk denemeyi düşünüyorum:
Eser İlhan
24-10-2010, 18:21
Son ortancaları da topladım. Sonbahar gülleriyle birlikte kocaman bir demet yaptım :
ciceksever70
24-10-2010, 18:40
Erica'lara hep bakar,ama nedense cesaret edemezdim. Bu yıl ilk kez üç tane beyaz çiçekli erica aldım Bauhaus'tan. Bu kışı rahat çıkarır ve gelişme gösterirlerse seneye daha çok renk denemeyi düşünüyorum:
Eser hanim burada -20 derecelere dayaniyorlarsa Istanbul`da rahatlikla kisi cikarir merak etmeyin.
sonbahar olmasına rağmen bahçenizin maşallahı var..çiçekleriniz hiç eksilmez umarım.
Merhaba Eser hanım,
Erika nız hayırlı olsun. Çok güzeller, ancak saksıda sürekli durmasının sakıncalı olduğu söylenir. Bulunduğunuz bölge için tamamen gölgeye ve toprağa almanızda fayda olacağını söylüyorlar. Bizim bahçede de iki renk var ayrı yerlerde. Şu anda 50-55 cm çapa yayılmış olanı pembe ve 10 senelik. Bu kadar sürede ancak bu kadar yayıldı. Diğer beyaz olanı ise 2 senelik ve hala aldığımız büyüklükte çok nazlı olarak büyüyor. Böyle bir çalı ve çok sulanmayan bir ortamda olmayı tercih ediyor. Bu yıl büyük olanı kökten ayırarak çoğaltmayı düşünüyorum. Arzu edersen bir bölümünü seninle paylaşırız.
Vazoya koyduğun ortanca çiçeklerine şaşırdım. Hala çiçek veriyorlar mı? Bizimkilerin çiçekleri tamamen kurudu. Ancak bizim orası 4-5 derece daha soğuk oluyor. Oraya şimdiden kış geldi. Şömine yakmadan asla oturulamıyor.
Her şey gönlünüzce olsun.
Eser İlhan
25-10-2010, 07:37
Merhaba Eser hanım,
Erika nız hayırlı olsun. Çok güzeller, ancak saksıda sürekli durmasının sakıncalı olduğu söylenir. Bulunduğunuz bölge için tamamen gölgeye ve toprağa almanızda fayda olacağını söylüyorlar. Bizim bahçede de iki renk var ayrı yerlerde.
Vazoya koyduğun ortanca çiçeklerine şaşırdım. Hala çiçek veriyorlar mı? Bizimkilerin çiçekleri tamamen kurudu. Ancak bizim orası 4-5 derece daha soğuk oluyor. Oraya şimdiden kış geldi. Şömine yakmadan asla oturulamıyor.
Her şey gönlünüzce olsun.
Bizim bahçede gölge yok maalesef.Sadece eğer gölge sayılabilirse, güneşin daha geç geldiği bölümler var. Erikaları da bu nedenle toprağa dikmedim, çünkü nereye dikmem gerektiğine karar veremedim :confused:
ZDF televizyonunda bir bahçecilik programı seyrettim geçenlerde.Erikaların bakım ve budanmalarını anlatıyordu ve saksıda birçok erika vardı. Beni de heveslendiren bu oldu. Bakalım, bir deney yapıyorum. Sonucunu hep birlikte göreceğiz :)
Gerçi benim aldığım saksıların üzerinde "Calluna vulgaris" diye yazıyordu. Yabancı sitelerde biraz araştırma yaptım, bu bitki erikaya çok yakın ve almancada "Besenheide" diye geçiyor. Türkçeye süpürge çalısı diye tercüme edilebilir. Bu isimde ayrı bir bitki var mı bizde yoksa hepsine "erika" deyip geçiyor muyuz,henüz tam anlayamadım..
Ortancalara gelince,aslında onlar yeni çiçek değil de, benim kesmeden dalında bıraktıklarımdı. Sonbaharda hoş bir renk alıyorlar. Güllerle güzel duracağını düşündüğümden toplayıp hep birlikte vazoya koydum. Ortancaların kurutulabildiklerini duymuştum. Bunları susuz olarak bekletmek istiyorum. Bakalım gerçekten de öyle güzel kalabilecekler mi?
Yücel Canpolat
25-11-2010, 21:47
Sayın Eser İlhan bahçe çalışmalarınız nasıl gidiyor Siz kış hazırlıklarını erken bitirdiniz galiba?
Eser İlhan
29-11-2010, 11:06
Yücel Bey,mesajınızı şimdi gördüm. Siteye hergün giriyorum ve uzun uzun geziniyorum aslında ama başka üyelerin bahçelerini gezip dolaşmaktan kendi bahçeme uğrayamıyorum galiba :))
Şaka biryana, ben yazmak konusunda biraz çekimserim sanırım.Yazdıklarıma bir göz attım da, daha çok bir sorun olduğunda yazıyorum.
Aslında herhafta çeşitli resimler çekiyorum bahçede (bu resimleri bahçenin gelişimini görmek adına kendim için de arşivliyorum hatta uzun bir tadilat geçirmiş olan evimin tadilat aşamalarını da resimledim. Bir şeyin öncesi ve sonrasını belgelemek çok hoşuma gidiyor)) ama sonra sitedeki diğer resimlere bakınca bahçe resimlerim bana o kadar sıradan geliyorlar ki, onları siteye koymak gereksiz görünüyor....
Dediğiniz gibi bahçedeki işlerin çoğunu hallettim.Zaten 250 m2 bir bahçede pek de fazla iş yok.Yama gereken yerlere çim yamasını yaptım,tüm çim alanı ve çit bitkilerini, ağaçları gübreledim, ilaçlanması gerekenleri ilaçladım, amerikan sarmaşıklarını budadım,daha budanacak güller ve abelyalar var ama onları biraz daha geç budamayı düşünüyorum.
Sizin için bu hafta sonu çektiğim yaramaz kardelenin resmini ekliyorum. Bir ay kadar önce mavi sedirin altına bir grup kardelen soğanı (Galanthus ikariae) ekmiştim. Bunlardan biri o kadar aceleci imiş ki, başını topraktan çıkarıvermiş.Bence çok erken ama bilmem bu işi iyi bilenler ne derler?
Bir de kapı girişindeki allysumlar hala çok güzel ve bol açıyorlar.Bende onların selamını da iletiyorum sizlere...
Yücel Canpolat
29-11-2010, 12:02
Sayın Eser takip ediyoruz resimleri bekliyoruz.:)
Eser İlhan
29-11-2010, 14:17
Sayın Eser takip ediyoruz resimleri bekliyoruz.:)
Sağolun,beni yüreklendiriyorsunuz:)) Sitedeki sorun düzelmiş gibi gözüküyor.Resimleri yüklemeyi deniyorum.Önce aceleci kardelen:
Eser İlhan
29-11-2010, 14:24
Evet,yeniden resim yüklenebiliyor:)) Şimdi de yazdan daha çılgın açmış haliyle allysum ve yanında iki çiçeğiyle bodur karanfil , nam-ı diğer çin karanfili. Bu mevsimde onun da açıyor olmasına çok şaşırdım. Ayrıca erguvanın üzerinde ve leylak çalılarında da çiçekler var tek tük. Sebzelerin artık mevsimleri kalmadığı gibi galiba çiçeklerin de mevsimleri kalmıyor. Ne dersiniz?
ayazkentli
29-11-2010, 14:44
Eser hanım,
33 no.lu mesajda'ki abelyalarınız ne kadar çok, tütün çiçeği ve petunya'ya benziyorlar (yaprakları değil ama, çiçekleri çok benziyor).
Ben duvar dipleri için çeşme papatyası bulamadım ama, vapur dumanlarım bu işi halledecekler gibi duruyor. Oldukça geniş ve yüksek yer kaplıyorlar, bu nedenle vapur dumanlarımı duvar dipleri için kullanmaya karar verdim.
(bu arada taş koleksiyonu'nuz ne alem'de. Yeni taş'lar var'mı?).
Eser İlhan
29-11-2010, 14:56
Bahçemin problemli bir köşesi var. Hemen verandanın yanında yer alan(eklediğim resimde siyah ile işaretlediğim) yaklaşık 5 m2 kadar bir alanın altı bahçe yapım aşamasında tamamen beton çıktı . Biz de bu betonun hikmetini çözemediğimiz için,toprak altında kalan bodrum duvarları da perde beton olduğundan belki onunla ilişkili olarak bir nedeni vardır diye düşünup üzerini 15-20 cm kadar toprak kapatıp yer örtücü ekmeğe karar verdik, beton alanın sınırlarını da küçük şimşirlerle çevirip renk renk allysiumlar,birkaç festuca ve bol bol çakıl taşı kullanarak bir dekor yaptık.
Eser İlhan
29-11-2010, 15:01
Başta herşey hoştu. Bitkiler hızla gelişti ve alanı kapladılar.Fakat kış gelip de yağmurlar başlayınca hiç hesaplamadığımız birşey geldi başımıza.Altı beton olduğu için bu alanda su birikiyor ve heryerden daha geç kuruyordu. Bu durum baharda bana bol bol yosun ve sümüklüböcek olarak geri dönünce bu alandaki toprağı tamamen kaldırıp burayı terra cotta karolarla kaplamaya karar verdim. Komşuyla aramızdaki demirin üzerini de mor salkım sarınca bir tahta bankla birlikte burası hoş bir oturma alanı olur diye düşünmüştüm. Düşündüğümü de hemen gerçekleştirdim.Beton alanımız şu hali aldı:
Eser İlhan
29-11-2010, 15:10
Fakat bu alanın verandanın hemen yanında yer alması oturma alanı olarak kullanılmasını biraz anlamsız kılıyordu. Bu yaz boyunca ne yapacağımı bilemeden uzuun uzun terra cotta karolarıma baktım durdum :(
Sonunda burayı saksıda yetiştirilmeğe uygun rosmarin,salvia vb. estetik ve güzel kokulu bitkiler ve mevsimlik çiçeklerle biraz da akdeniz havasını taşıyabilecek bir saksı bahçesi haline getirmeye karar verdim.
Burada daha neler yapabilirim? Yaratıcı fikirlere çok ihtiyacım var.Son halinin resmini de ekliyorum.Kışa girmek üzere olduğumuz için fazla bitki koymadım ama kış boyunca fikir biriktirip baharda hemen kolları sıvamak istiyorum:))
Yücel Canpolat
29-11-2010, 17:36
Sayın Eser Siz de bu gayret ve verdiği kararı vakit geçirmeden uygulama heyecanı varken eminim bahara kalmadan en doğru uygulamayı görebiliriz fakat baharı bekleyip yeni uygulama bence de doğru karar olur.(şu an sesli düşünüyorum)anladığım kadar atıl bir bölge kara çim destekli bir uygulama nasıl olur?
Eser İlhan
29-11-2010, 17:59
Yücel Bey,pek anlayamadım. Şu kara çimi biraz açabilir misiniz? Nasıl birşey hayal ettiniz?
Yücel Canpolat
29-11-2010, 18:34
Şimşirlerin önüne yoğun çim ve atrafına yer örtücü yerine kırmızı veya beğendiğiniz yazlık çiçekler konulabilir.
Ellerinize sağlık gül köşeniz tam benlik.
Nasıl güzeller yeşillikler içindesiniz çok şanslısınız.
Tam sohbet ve köpüklü kahvenin içilip zamanın nasılda çabucacık geçeceği,
bir ortam yaratmışsınız işte budur yaşamak.
Kıymetini bilin, kedicik bile anlamış vallahi işini biliyor.
sevgiler.
Eser'cim çok güzel olmuş bahçen .Baharda yeni çiçeklerle tadına doyum olmayacak .Bahar haklı tam da köpüklü kahvelik sohpetlik olmuş .Mutlu ,sağlıklı günler yaşayın bahçenizde
ayazkentli
27-12-2010, 16:47
Sn Eser hanım, size meşguliyet vermeyecekse (mail ile göndermek), arada sırada ilginç taşları görmek isterim.
Eşim ilgileniyor ama bizim gibi değil, o daha çok parmağında, kulağında ve kolunda olmasını tercih ediyor!!
Sosyal gruplar -aktif konular- bölümünde gözükmediğin'den, sanırım -gözden ırak olan, gönülden'de ırak olur- tezini haklı çıkarırcasına, çoğu üye'nin ilgileri dağılıyor olmalı.
Saksılarınız için düşündüğünüz köşeniz de çok güzel olmuş.
Ben arkaya daha büyük olan bitkilerin bulunduğu saksıları, onların önüne biraz daha ufak boylarda renk renk çiçekli saksılar koyardım.
Şimşirleriniz de sanırım Osmanlı şimşirleri, biraz geç büyürler ama çok rahatlıkla aynı boyda keserek şekil verebilirsiniz. Hem üstten hem de yanlardan keserseniz daha güzel olur gibi geliyor.
Cumhur Tonba
27-12-2010, 22:41
Bahçeniz güzel, daha da güzel olanı Bahçenize ayrı bir ruh, ayrı bir güzellik katan Prenses Begimoş ve Haydut. Onları gördüğüm an, diğerlerini unuttum bile.
Saygı ve selamlar.
Eser İlhan
28-12-2010, 08:06
Saksılarınız için düşündüğünüz köşeniz de çok güzel olmuş.
Ben arkaya daha büyük olan bitkilerin bulunduğu saksıları, onların önüne biraz daha ufak boylarda renk renk çiçekli saksılar koyardım.
Şimşirleriniz de sanırım Osmanlı şimşirleri, biraz geç büyürler ama çok rahatlıkla aynı boyda keserek şekil verebilirsiniz. Hem üstten hem de yanlardan keserseniz daha güzel olur gibi geliyor.
Sevgili Güler Hanım, saksı bahçemi beğenmeniz beni çok sevindirdi. Ne de olsa siz bu işin pirlerindensiniz ;)
Asıl bitkilendirmeyi bahar gelince yapacağım artık. Şimdi hayal etme aşamasındayım. Askılı çiçeklikler(küpeler,lobivialar) hayal ediyorum, arka duvardaki pencerelerin arasına güzel seramik panolar hayal ediyorum. Hatta saksı içinde nilüfer yetiştiren arkadaşlara pek bir özenmekteyim. Bauhaus'da kocaman, koyu gri taştan yapılmış görünümü veren bir saksı gördüm. Acaba onu alıp ortaya yerleştirsem ve nilüfer denesem mi diye hayal ediyorum. Hayallerin sonu yok :p:p
Eser İlhan
28-12-2010, 08:19
Bahçeniz güzel, daha da güzel olanı Bahçenize ayrı bir ruh, ayrı bir güzellik katan Prenses Begimoş ve Haydut. Onları gördüğüm an, diğerlerini unuttum bile.
Saygı ve selamlar. Sayın Cumhur Tonba, bahçeme hoş geldiniz. Aynı duyguları paylaşıyoruz. ;) Begimoş ve Haydut bizim için de çok özel. Onları o kadar çok seviyoruz ki, biraz ortalıktan kaybolsalar ailece çıkıp arıyoruz, özlüyoruz. Ama bahçenin kedi nüfusu hızla artıyor. Etrafta yeni yeni çoook güzel kediler peydah oldu. Rastladıkça onların da güzel resimlerini bahçeme ekleyeceğim çünkü bahçe ve hayvanların bir bütün olduklarını düşünüyorum. Bu bağlamda yakındaki çocuk yuvasına ait olan ama bütün bahçeleri ziyaret eden tavşanlarımızı da sizinle paylaşmak istedim :p Selamlar..
Cumhur Tonba
28-12-2010, 12:14
Sayın Eser,
Onlar hayatımıza çok şeyler katıyor. Göz göze geldiğimiz zaman neler neler hissediyor insan. Bakışları, sevgi dolu hareketleri, temasları. Kelimelerle anlatılacak gibi değil. Sevgi, masumiyet, içtenlik, dostluk.
En büyük dileğim, hayvanlara zarar vermeyen bir toplum arasında yaşamak. Dünyanın sadece bizim olmadığını, diğer canlılarada yaşam hakkının tanındığı bir dünya.
Yok olan her canlı türünün, yaşam zincirimizden bir halka daha eksilttiğini anladığmız zaman, iş işten geçmemiş olur inşallah.
Tavşanlarıznız da çok güzel.
İnanırmı sınız, Kahveye çıkarken artık utanmaya başladım. Tabii kii mahalle baskısı düşüncesi ile. Gerçi kimsenin bir şey dediği yok. Fakat ben onların içinde sanki ayrı bir kişilik gibi görüyorum kendimi.
Sabahları yanıda 3-4 kedi, akşam üzeri ya da akşam arkamda 4-5 köpek. Kahveye kadar peşimden ayrılmıyorlar ve sonra dönüyorlar. Hepside sokak köpekleri ve kedileri.
Neyse, bu konular açılınca kendimi tutamayıp fazla anlatmaya başlıyorum.
O güzel bahçenizde kedileriniz, tavşanlarınız, kuşlarınız güzel bir ömür geçirsin.
Saygılar, sevgiler.
Eser İlhan
28-12-2010, 12:33
İnanırmı sınız, Kahveye çıkarken artık utanmaya başladım. Tabii kii mahalle baskısı düşüncesi ile. Gerçi kimsenin bir şey dediği yok. Fakat ben onların içinde sanki ayrı bir kişilik gibi görüyorum kendimi.
Sabahları yanıda 3-4 kedi, akşam üzeri ya da akşam arkamda 4-5 köpek. Kahveye kadar peşimden ayrılmıyorlar ve sonra dönüyorlar. Hepside sokak köpekleri ve kedileri.
Cumhur Bey, siz niye utanıyorsunuz ki?? Sizin gibi olmayanlar utansınlar bence. Utanmıyorlar, kendilerini sorgulamıyorlarsa da bu da onların eksiği olsun..
Bırakın sizi görsünler. Belki biri - ikisi kendine örnek alır. Belki birkaç gencin içinde hayvan sevgisi, doğa sevgisi uyanır. Bir de öyle düşünün.;)
Selam ve sevgiler...
Sevgi Durul
28-12-2010, 12:39
Begimoş ve Haydut bizim için de çok özel. Onları o kadar çok seviyoruz ki, biraz ortalıktan kaybolsalar ailece çıkıp arıyoruz, özlüyoruz.
Ne tesadüf, sayın Eser İlhan, çook yıllar önce, bizim de Haydut adını verdiğimiz bir
köpeğimiz vardı. Çocuklarım çok severlerdi.
Bahçeniz, bitkileriniz çok güzeller. Sevdilerinizle, sağlıkla tadını çıkarmanız dileğiyle...
Eser İlhan
28-12-2010, 12:59
Sayın SDurul, haydut adını ben koydum. Çok iri ve güçlü bir erkek kedi.Öylesine efeleniyor ki,sevmeye kalksanız bile sert bir "miyavvvv" la sizi tersliyor.Ama öyle de saf bakışları var. Canı isterse gelip kucağınıza kıvrılıyor (daha doğrusu sığışmaya çalışıyor :D ) Görmeniz lazım, mahallenin iyi kalpli kabadayısı gibi :p:p Çevresinde hiç başka erkek kedi istemiyor. Hepsini dövüyor. Hatta yeni taşınan komşularımızın çok güzel beyaz uzun tüylü ve erkek bir iran kedisi var, taa evin içine girip dövüyormuş onu. Bu yüzden acele kısırlaştırdılar beyaz kediyi (Haydut kokusunu almasın diye) Yaaa, işte böyle bizim mahallenin haydudu ;);)
Cumhur Tonba
28-12-2010, 13:02
Cumhur Bey, siz niye utanıyorsunuz ki?? Sizin gibi olmayanlar utansınlar bence. Utanmıyorlar, kendilerini sorgulamıyorlarsa da bu da onların eksiği olsun..
Bırakın sizi görsünler. Belki biri - ikisi kendine örnek alır. Belki birkaç gencin içinde hayvan sevgisi, doğa sevgisi uyanır. Bir de öyle düşünün.;)
Selam ve sevgiler...
Aslında utanmamın gerçek sebebi, ben neden tek başımayım diye düşünmem.
Cumhur Tonba
28-12-2010, 13:09
Görmeniz lazım, mahallenin iyi kalpli kabadayısı gibi :p:p Çevresinde hiç başka erkek kedi istemiyor. Hepsini dövüyor.
En tipik özellikleri. Yaşam alanlarında başka erkekler yer yok. Oranın kralı o. Ne zamana kadar devam edecek. Ondan daha kabadayısı gelinceye kadar.
Onların da yaşam kuralı bu.
Eser İlhan
28-12-2010, 16:03
Anladım, yani diğerleri adına utanıyorsunuz ;) Haklısınız tabii. Umarım sizin gibiler (bizim gibiler) birgün çoğunlukta olurlar...
Cumhur Tonba
28-12-2010, 16:27
Evet. en kestirmesi o. Onlar yerine ben üzülüyorum.
Bunlar da benim arkadaşlar.
http://www.facebook.com/album.php?aid=2031157&id=1593903354
agaclar.net'te güzel bir başlık.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22540
Eser İlhan
28-12-2010, 17:04
Cumhur Bey, facebook üyesi olmadığımdan ilk linki açamadım maalesef. Ama agaclar.net'teki başlığı takip ediyorum. Hatta ben de birkaç resim ekledim o başlığa :p :p
nurcanaybay
28-12-2010, 17:54
Hiç yalnız değilsiniz hem de hiç....sadece sayımız çok fazla değil ,bizim
gibileri garip bulanların arasın da sivrilmemizin sebebi de bu.
Kendimi tuhaf hissetmeme sebeb olan bir anı paylaşmadan edemiyeceğim.
Cumartesi günü İzmir den geldim ,hava karamıştı.Araba bulamayınca
bir km. kadar yürümem gerekti.Sokakta toplanmış olan 12-13 sokak köpeği
etrafımı sardı.Biri yol boyunca sırtıma atlıyor ,bileğimi ya da paçamı yakalayıp oyun oynamak istiyordu.Diğerleri de etrafım da ...aynı yönde yürüdüğümüz bir kaç kişi yolun karşısına geçti , iki kişi ellerine birer sopa alıp korku ile uzaklaşmaya çalıştılar.Benim hissettiğim ise güvendi çünkü karanlık yollar beni huzursuz eder ve o köpekler sayesin de huzur içinde evime ulaşmıştım.
Ben onlara tuhaf tuhaf baktım onlar bana :))
Ama çoğunluk onlar olduğuna göre belki de garip olan bizleriz....
nurcanaybay
28-12-2010, 17:56
Sn.Eser ;
umarım kusuruma bakmazsın ,bu konular açıldığın da bazen dolup taşıveriyorum :))
İçinizdeki bitki ve hayvan sevgisi hiç eksilmesin, cığ gibi büyüsün.
Bahcenizde sağlık ve mutlulukla yaşayın.
Sevgiler
Eser İlhan
28-12-2010, 21:00
Sn.Eser ;
umarım kusuruma bakmazsın ,bu konular açıldığın da bazen dolup taşıveriyorum :)) Sevgili Nurcan hanım, neden kusura bakayım? Herbirimizin duyguları üç aşağı - beşyukarı hep aynı ;)
Ben de size o güzel bahçenizde esenlıkler dilerim. Sitede ilgiyle izlediğim bahçelerden biri de sizin bahçeniz. Adını çok arayıp da birtürlü öğrenemediğim Crocosmia'yı sizin bahçeniz sayesinde tanımıştım ;)
15 gün önce İstanbul daydım Beylikdüzünde, bileydim bahcenize uğrardım.Bir dahakine diyelim Sevgili Eser:))
Keyfini cıkartın tüm güzelliklerin, sevgiyle...
Eser İlhan
28-12-2010, 21:32
15 gün önce İstanbul daydım Beylikdüzünde, bileydim bahcenize uğrardım.Bir dahakine diyelim Sevgili Eser:))
Keyfini cıkartın tüm güzelliklerin, sevgiyle...
Her zaman beklerim ;)
Yolunuz düşerse Karadenize bilin ki, ben de sizi beklerim. Sevginiz katlansın bahcenizde, yüreğinizde ne varsa sahip olun.
Sevgiler
Cumhur Tonba
28-12-2010, 22:11
Sokakta toplanmış olan 12-13 sokak köpeği
etrafımı sardı.Biri yol boyunca sırtıma atlıyor ,bileğimi ya da paçamı yakalayıp oyun oynamak istiyordu.Diğerleri de etrafım da
Eve giderkem sık sık başıma gelen bir olay. Hele yollar ıslak ise, çamur ise(Burası köy). Yapma diye sesimi de yükseltemiyorum. Zira onlar dostca yapıyor hareketlerini. Eve gelince doğru banyo ya. Elbiseler Banyo sepetine. Olsun, ben razıyım.
nurcanaybay
29-12-2010, 14:20
Sn.Eser ;
anlayış gösterdiğiniz için teşekkür ederim :)
Cumhur bey ;
herkesin bu sevgiyi tatmasını diliyorum .
Merhabalar!
Sabah sabah şöyle bir dolaştım bahçenizde. Ne yalan söyleyeyim kıskandım birazccık. Her şey el emeği göz nuru. Helal olsun vallahi. Keyfini çıkarın boş verin her şeyi demek geldi içimden.
Kolay gelsin.
Saygılar.
Eser İlhan
18-04-2011, 08:57
Merhabalar!
Sabah sabah şöyle bir dolaştım bahçenizde. Ne yalan söyleyeyim kıskandım birazccık. Her şey el emeği göz nuru. Helal olsun vallahi. Keyfini çıkarın boş verin her şeyi demek geldi içimden.
Kolay gelsin. Saygılar.
Merhaba Cemal Bey,bahçeme ben görmeden gelip de gitmişsiniz bile (Hem de doğum günümde. Bilseydim size bir dilim pasta ve kahve ikram ederdim, güzel bir sohbet eşliğinde yer, içerdik.)
Kış diye bahçemi terk ettim biraz bu arada sizi de fark edemedim. Kusura bakmayın. Bahara salkımlar açtığında yine beklerim ;)
Eser İlhan
18-04-2011, 09:20
Kış bu sene bahçemde bana büyük bir üzüntü yaşattı. Üç yıl önce diktiğimiz ve gözünün içine bakarak sevgiyle büyütmeye çalıştığımız, oldukça da sağlıklı bir gelişim gösteren mavi atlas sedirimiz sonbahar başında aniden böceklenerek ibre dökmeye başladı. Hemen sevgili Nuri Mürvet'e yolladığım imdat mesajına gelen cevap doğrultusunda ilaçlamalarını ve bakımını yaptımsa da önüne geçemedik ve ağacımız büyük bir hızla kuruyarak öldü :(
Nuri Bey(biraz da komşu olmamızın avantajıyla) bu süreci yakından izledi ve beni her aşamada yardımlarıyla destekledi.
Onun gibi idealist, mesleki bilgisi muhteşem ve insani değerleri de yüksek bir insanı dost olarak kazandığımız için ben ve eşim kendimizi çok şanslı hissediyoruz gerçekten de...
Geçen hafta birlikte yeni atlas sedirimizi seçtik ve pazar günü de bu güzelim ağacı bahçemize diktik.
Nuri Bey ağacı o kadar büyük bir özenle ve en ince ayrıntılara bile dikkat ederek yerine yerleştirdi ki, bu yeni sedirin sırf bu nedenle bahçemdeki yaşamına 1-0 önde başladığını düşünüyorum doğrusu. Çok teşekkürler Nuri Mürvet :))))
Sevgili sedir ağacımın dikim aşamalarını birkaç resimle sizlerle de paylaşmak istedim :
Eser İlhan
18-04-2011, 09:24
Bu da mutluluğun resmi; dikim bitti, ben ve eşim sevgili sedirimizin önünde sevinç ve mutluluka objektife gülümsüyoruz. ( Sedir biraz bizim gölgemizde kalmış, ama olsun :p )
Şimdi küçük bir kaya bahçesi planlıyoruz. Belki bir küçük havuz...
Bahçe düzenlemenin bu yönününü çok seviyorum. Sürprizler hiç bitmiyor ve bu bana yaşam coşkusu veriyor ;) ;)
Kocamaaaan bir maşallah da benden size.
Huzurla, sağlık ve mutluluk içinde bütün istediklerinizi yaparak keyfini sürersiniz inşallah.
sibel774
18-04-2011, 10:17
yüzünüzden gülümseme hiç eksik olmasın :)
Sedir şimdilik gölgenizde kalmış olabilir ama 2-3 sene sonra o sizi gölgesinde bırakacak.
Her sene aynı fotoğrafı çektirmeniz gerek ki ağaçtaki gelişimi fark edelim. :)
Ailenizle, sağlıklı, huzurlu, rengarenk bir sezon dilerim.
Harika bir fotoğraf ve bir o kadar güzel bir bahçe. Mutluluğunuz daim olsun...;)
Eser kardeşim,
Telefonumuzdan sonra bahçene girdim ve yine bir güzellik yarattığını, mutlu fotoğrafınızı gördüm hemen yazayım dedim. Yeni atlas sedirini güle güle, sağlık mutluluk içinde büyüt.
Doğum günün 15 ocak demek! Profiline yazmamışsın.
Nuri bey hakkındaki söylediklerine aynen katılıyorum. Allah başımızdan eksik etmesin:)
Herşey gönlünce olsun.
Nuri Murvet
18-04-2011, 12:05
Merhaba sayın Eser İlhan ve saygıdeğer eşiniz Necdet bey
Sizleri tanımakta benim için büyük bir şanstır, paylaşımlarımda yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana, sizin güler yüzünüzün , içtenliğinizin ve mutluluğunuzun daima var olmasını temenni ederim.
Sayın Osman bey, sizi de tanımak büyük bir mutluluk, yaşam paylaşmaktır Allah sizleride başımızdan eksik etmesin, gönlünüzce sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.
Eser İlhan / Bahçem: Misafir olduk, benim ve oğlum için çok güzel bir gündü, bu güzel günün hatırası olarak fotoğraf makinemdeki kareleri sizinle paylaşmak istiyorum.
Seçilen ağacımız (Cedrus atlantica Glauca) Mavi Atlas Sediri
204048
204049
204050
204051
204052
ligustrum
18-04-2011, 12:08
Sayın Eser İlhan; Sediriniz hayırlı olsun. Alev ağacı çitiniz de konuşuyor. Bu mevsimde birkaç resim sergileyiniz ki mutlu olsun. Her bitkinin en güzel olduğu bir dönem vardır ya.
sağlıklı günler.
Nuri Murvet
18-04-2011, 12:13
Eser İlhan / Bahçem: Seçilen ağacımız (Cedrus atlantica Glauca) Mavi Atlas Sediri
204054
204055
204056
Hayırlı olsun...
Nuri Murvet
18-04-2011, 12:15
Eser İlhan / Bahçem: Seçilen ağacımız (Cedrus atlantica Glauca) Mavi Atlas Sediri
204057
204058
204059
Sn. Eser İlhan, sediriniz çok güzel, evin konumuna göre diktiğiniz yeri de çok beğendim. Şimdilik onun omuzuna geliyorsunuz ama eteklerinde oturmak çok daha keyifli olacak. Hep böyle mutlu pozlar verin, sağlıcakla kalın. Emeğinize sağlık Sn. Nuri Murvet.
Çok güzelsiniz, dostluğun birleştiği mavi atlas sediri :)
Eser Hanım, bahçenizi yeni fark ettim ve çok beğendim. En güzeli de bahçeyi ve yapılanları uzun ve içten bir şekilde anlatmanız. Okuması çok keyifliydi.
Her ayrıntıyı paylaşın bizle lütfen. :)
Ufak bir havuz bence de bahçenize çok yakışır.
Küçücük alanlara yapılmış çok başarılı havuz örnekleri var:
http://fishtanksetups.com/wp-content/uploads/2010/10/goldfish-pond.jpg
http://www.roomu.net/files/user10/roomimage/garden_pond_connie.jpg
http://home-and-gardening.info/wp-content/uploads/2009/02/garden-design.jpg
Saksıda nilüfer isteğiniz de bana şu resmi hatırlattı:
http://www.evbahce.com.tr/images/stories/yarisma/subat2011/en-guzel-balkon-ikincisi-subat2011-1.jpg
Ama tabii suyunu bu kadar berrak tutmak zor olabilir. :)
ayazkentli
18-04-2011, 13:45
Eser hanım, bir süre sesiniz çıkmayınca merak etmiştim. Hoşgeldiniz.
(Bu hafta güzel başladı. Uzun süredir merak ettiğimiz, siz'den ve aliderya cengel çiftinden güzel haberler aldık).
Mavi sedir'in birine üzüldük, yenisine ise sevindik. Bir yanda son, diğer yandan yeni bir başlangıç olmuş. Murvet hoca'nın elinin değdiği yer'de, kendisine has bir pozitiflik, bir güzellik oluşuyor.
Çukurda'ki beyaz şeyleri merak ettim. Perlit'mi yoksa benzeri bir şey'mi?
ciceksever70
18-04-2011, 16:02
Sediriniz hayirli olsun. Insallah gölgesinde keyif yaptiginiz resmi de birkac yil icinde bizlerle paylasirsiniz.
Eser İlhan
18-04-2011, 16:54
Kocamaaaan bir maşallah da benden size.
Huzurla, sağlık ve mutluluk içinde bütün istediklerinizi yaparak keyfini sürersiniz inşallah.
Sağolun Güler Hanım , iyi dileklerinize çok teşekkürler :))
Bu gün ne yaptım biliyor musunuz? Koşa koşa bir Paşabahçe mağazasına gidip sedirime kocaman bir mavi boncuk aldım :p
Batıl inançlarım yoktur ama nazara çok inanıyorum. Bu hafta sonundan itibaren bahçemde artık bir " mavi boncuklu mavi sedir " olacak....:p :p
Eser İlhan
18-04-2011, 17:07
sevgili sibel774 çok teşekkürler. Sizin bahçe maceranızı merak ve ilgiyle izliyorum :)
sevgili limon, güzel sözleriniz için teşekkürler.Ben de size çok güzel ve yeniliklerle dolu bir sezon dilerim. Sürprizlerinizi merakla bekliyorum. Uarım bizi çok bekletmezsiniz :)
Sevgili [B]uzaylı, sevgili ligustrum çok teşekkürler. Evet, gerçekten de alevler sezonu açtılar. İnanılmaz bir hızla yeni sürgünlerini veriyorlar :))
Sevgili dostlar, sevinçleri paylaşmak onları çoğaltıyor iyi ki sizler varsınız, agaclar.net var....
Eser İlhan
18-04-2011, 17:11
Eser kardeşim,
Telefonumuzdan sonra bahçene girdim ve yine bir güzellik yarattığını, mutlu fotoğrafınızı gördüm hemen yazayım dedim. Yeni atlas sedirini güle güle, sağlık mutluluk içinde büyüt.
Doğum günün 15 ocak demek! Profiline yazmamışsın.
Nuri bey hakkındaki söylediklerine aynen katılıyorum. Allah başımızdan eksik etmesin:)
Herşey gönlünce olsun.
Sevgili OSMAN45, sedirin kuruması beni çok üzmüştü. Bu yeni sedirle gerçekten de çok mutlu oldum;)
Doğum günüm aslında 16 ocak. Ama 40 yaşından sonra doğum günlerimi 40 gün 40 gece kutlamaya başladığımdan bu tarihi de doğum günüm kapsamında gördüm :D (Profilime yazmayı beceremedim :( )
Sevgi ve selamlarımla ..
Eser İlhan
18-04-2011, 17:14
Sayın Nuri Mürvet, benim ve eşim için sarf ettiğiniz güzel sözlere ve iyi dileklere çok teşekkürler. Sizi ve oğlunuzu bahçemizde görmek bizi de çok mutlu etti. Çok güzel bir gün geçirdik. Sağ olun, elinize, emeğinize sağlık...
Bu arada, dikkuyruk da çok güzel çıkmış resimlerde :p
Eser İlhan
18-04-2011, 17:19
Sn. Eser İlhan, sediriniz çok güzel, evin konumuna göre diktiğiniz yeri de çok beğendim. Şimdilik onun omuzuna geliyorsunuz ama eteklerinde oturmak çok daha keyifli olacak. Hep böyle mutlu pozlar verin, sağlıcakla kalın. Emeğinize sağlık Sn. Nuri Murvet.
Sevgili Kiraz, gerçekten de Nuri Bey'in sayesinde ve onun yönlendirmesiyle onlarca sedirin arasından bu güzel sediri seçebildik. Ben de birgün altında oturabilmeyi çok isterim. Kimbilir, belki birgün hepbirlikte otururuz altında :p
Eser İlhan
18-04-2011, 17:20
Çok güzelsiniz, dostluğun birleştiği mavi atlas sediri :)
Teşekkürler Dudi'ciğim ;)
Eser İlhan
18-04-2011, 17:26
Eser Hanım, bahçenizi yeni fark ettim ve çok beğendim. En güzeli de bahçeyi ve yapılanları uzun ve içten bir şekilde anlatmanız. Okuması çok keyifliydi.
Her ayrıntıyı paylaşın bizle lütfen. :)
Ufak bir havuz bence de bahçenize çok yakışır.
Küçücük alanlara yapılmış çok başarılı havuz örnekleri var:
http://fishtanksetups.com/wp-content/uploads/2010/10/goldfish-pond.jpg
http://www.roomu.net/files/user10/roomimage/garden_pond_connie.jpg
http://home-and-gardening.info/wp-content/uploads/2009/02/garden-design.jpg
Saksıda nilüfer isteğiniz de bana şu resmi hatırlattı:
http://www.evbahce.com.tr/images/stories/yarisma/subat2011/en-guzel-balkon-ikincisi-subat2011-1.jpg
Ama tabii suyunu bu kadar berrak tutmak zor olabilir. :)
Sevgili Gilan, bahçemi beğenmenize ve yazdıklarımı keyifle okumanıza çok sevindim. Dediğim gibi, sevinçler paylaşıldıkça çoğalıyorlar.
Gönderdiğiniz havuz resimlerine çok teşekkürler. Ben de bilgisayarımda bir Bahçe resimleri Dosyası açtım güzel ve ilginç bulduğum resimleri orada biriktiriyorum. Sizin resimleri de oraya aldım.
Saksıda nilüfer çok güzel ama, ben biraz daha büyük bir saksı düşünmüştüm :p
Eser İlhan
18-04-2011, 17:30
Eser hanım, bir süre sesiniz çıkmayınca merak etmiştim. Hoşgeldiniz.
(Bu hafta güzel başladı. Uzun süredir merak ettiğimiz, siz'den ve aliderya cengel çiftinden güzel haberler aldık).
Mavi sedir'in birine üzüldük, yenisine ise sevindik. Bir yanda son, diğer yandan yeni bir başlangıç olmuş. Murvet hoca'nın elinin değdiği yer'de, kendisine has bir pozitiflik, bir güzellik oluşuyor.
Çukurda'ki beyaz şeyleri merak ettim. Perlit'mi yoksa benzeri bir şey'mi?
Sayın ayazkentli, nazik mesajınız için teşekkürler. Dün biz de sizin kulağınızı çınlattık Nuri Bey'le. Agat koleksiyonum Sinanoba'da olduğundan Nuri Beyle birlikte inceleme fırsatımız oldu ve sizin de minerallere olan merakınızdan söz ettik.
Çukurun içindeki beyaz taşlar ponza. Toprağı havalandırmak amacıyla bir miktar ilave edildi. Perlitin saksıda yaptığı işin benzeri gibi düşünebiliriz sanırım.
Eser İlhan
18-04-2011, 17:32
Sediriniz hayirli olsun. Insallah gölgesinde keyif yaptiginiz resmi de birkac yil icinde bizlerle paylasirsiniz.
Sağolun çiçeksever70, artık sedire nasıl bakmam gerektiğini öğrendim, bakımını ilaçlamalarını zamanında yapıp riski en aza indirmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Bahçeniz, çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık.
Eser İlhan
25-04-2011, 09:06
Bu hafta sonu bahçeye artık bahar geldiğini daha da yakından hissettim, hava güzel , bitkiler rengarenkti. Birkaçını sizlerle paylaşmak için resimledim:
Kapı girişindeki muscari'lerim :
205746
Sarı ve beyaz lalelerim bu yıl açmadılar, herhalde soğanlar fazla sudan ya çürüdü veya derine kaçtılar. Açan birkaç laleden beyaz ve kırmızı lalelerim,
205750
205751
Yaprak döken manolyam da güzel çiçeklerini açmak üzere:
205756
Eser İlhan
25-04-2011, 09:15
Bunlar da bu yııl ilk defa ektiğim nergislerim. Çok güzel kokuyorlar. Seneye daha çok yere daha fazla çeşit ekmeği düşünüyorum .
205758
205759
Tabii Clematisleri de unutmamak gerek. Onlar da canlanıp filizlerini uzatmaya başladılar. En büyük heyecanla da yer örtücü olarak da büyüyebilen Clematis bijou'yu izliyorum. Geçen sene Bauhaus'dan almıştım. Saksı ile asılmış ve gür bir şekilde sarkmış resimlerini internette bol bol izlediğimden ben de saksıda tuttum ama pek doyurucu bir gelişme göstermedi. Hani derler ya "ne oldu, ne öldü". Ben de kışa girerken toprağa diktim ve bahçede bıraktım. Kışı birkaç kuru dal halinde geçirdi. Şimdi yeniden yeşeriyor:
205760
Clematis justa ve Clematis negritjanka' da yeni yaprak ve filizler çıkarıp hızla büyüyorlar. Bu yıl nasıl olacaklarını çok merak ediyorum.
205761 Arka planda mis kokulu frezyalar. Geçen seneki kışta donmuşlardı. Ben de hepsini söktüm sanıyordum. Bu bahar harika kokulu çiçeklerle bana sürpriz yaptılar. Frezya en sevdiğim bahar çiçeğidir. Soğan ekme mevsimi geldiğinde beyazlarını da deneyeceğim.
Eser İlhan
25-04-2011, 09:24
Vinca bahçem olmadan önce de çok sevdiğim bitkilerdendi. Bahçem olunca hemen fidelerinden alıp diktim. Birkaç yılı biraz zayıf geçirdiler ama yağmurlardan mıdır nedir, bu sene coştular ;)
205762
Berberis çiçeklerinin hep fotoğraflarını görüp sevmiştim. Bu yıl benimkiler de tomurcukta ;)
205763
Bu da süs şeftalisi. Eşim sayın Nuri Mürvet'in önerileri doğrultusunda budadı ve işte sonucu :
205769
205770
Eser İlhan
25-04-2011, 09:36
Merakla çiçeğini beklediğim, hatta bir ara açacağından da ümit kestiğim beyaz irisim ilk çiçeğini açtı. Diğer çiçekleri de yolda ;)
205771 205773
Son resimler de bahçemizin davetsiz ama sevimli misafirlerinden birine ait. Komşumun taktığı adıyla "ayrancık" :p
205774 205781
Sevgi Durul
25-04-2011, 09:40
Sayın Eser İlhan, her şey mükemmel görünüyor. Emeklerinize sağlık. Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Benol Hazaroğlu
25-04-2011, 10:03
Sevgili Eser İlhan
Dün bahçeni ilk gününden itibaren gezdim, dolaştım. Buralarda havalar hala soğuk olduğundan bahçen içimi ısıttı. Sıfırdan başlayıp emeklerinle güzel bir bahçe yaratmışsın.
Evinde ve bahçende iyi, güzel günlerde otur.
Bol çiçekli bir yaz dilerim.
Ayşe Yıldız
25-04-2011, 10:11
İris çok sevdiğim bitkiler arasında. Şuan burnumu yapıştırmak isterdim. Her renk var bahçenizde çok güzel.
Herşey sevgi emekle ellerinize salık.
Fotoğraflar da anlatımlarınız da çok güzel. :)
Süs şeftalisi meyve veriyor mu?
Ayrancık'ın da ilk fotoğrafına bayıldım. Vücudunun duruşu, kuyruğunun kıvrımı, inceliği, zerafeti... Sanki fotoğraf değil de hareketli bir görüntü gibi. :)
Eser İlhan
25-04-2011, 12:15
Sevgili SDurul, Benol Hazaroğlu, Ayşe Yıldız, sevim4 bahçeme hoşgeldiniz ;) Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgili gilan süs şeftalisi cevizden biraz daha irice ve beyaz etli meyvalar veriyor. Yemeyi seviyorum. Hele bir de süs erği var ki, asıl onun meyvalarını dört gözle bekliyorum. Her sene biraz daha bol ve iri erik veriyor. Eşim bu eriğin yakında normal erik ağacı olacağı görüşünde :p Bakalım zaman onu haklı çıkaracak mı ? (Hiç itirazım olmazdı :p :p )
Ayrancık bir küçük kız . Dişi zerafeti hayvanlarda bile belli oluyor değil mi?? O resmi ben de çok sevdim...
Süs eriğine ben de bayılıyorum Eser hanım, burada Adile Sultan öğretmenevinin bahçesinde var. Özellikle yemek için oraya gidiyorum ;) Süs şeftalisini de merak ettim. Bulup ondanda tadayım :D
Meyvelerinin olmasını ve yenmesini sevdim. :)
Süs eriği kırmızı yapraklı olan ağaçtan, değil mi?
Bu arada süs elması (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=s%C3%BCs%20elmas%C4%B1&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=860) da aynen çok güzel çiçek açıyor ve çok lezzetli meyve veriyor.
günebakan
25-04-2011, 13:30
Eser hanım bahçeniz rengarenk olmuş ne kadar güzel süs şeftalisine bende bayıldım çok güzel görünüyor:)
Eser İlhan
25-04-2011, 13:41
Meyvelerinin olmasını ve yenmesini sevdim. :)
Süs eriği kırmızı yapraklı olan ağaçtan, değil mi?
Bu arada süs elması (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=s%C3%BCs%20elmas%C4%B1&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=860) da aynen çok güzel çiçek açıyor ve çok lezzetli meyve veriyor.
Evet sevgili gilan, kırmızı yapraklı. Aşağıya sonbaharda çektiğim bir resmini koyuyorum. Bu bahar az çiçeklendi ne yazık ki. Bu, bu yaz az erik yiyeceğimiz anlamına geliyor :( Sayın Nuri Mürvet'in söylediğine göre çiçeği teşvik için uç almak gerekiyormuş. Artık kısmet gelecek seneye..
205904
Süs elmaları da çok güzelmiş. Meyvası nasıl? Elma tadında mı?
Süs kirazım da var bahçede (meyva vermiyor), henüz daha açmadı çiçeklerini. Açınca onun da resimlerini yüklerim.
Ufak meyveleri oluyor, kiraz boyutlarında. Nasıl desem böyle elma gibi, alıç gibi, tatlı bir şey. Ben çok seviyorum. Bahçemde yok ama Odtü'de tam benim bölümümün yanında var. Her sonbahar dadanırım. :)
Farklı türleri var ama sanırım.
Mesela şu linkteki gibi meyveleri olanlar var. Bu meyveler de güzel ama muhteşem diyemem.
http://images.gittigidiyor.com/3679/ASILI-SUS-ELMASI-MALUS-FIDANI__36792202_1.jpg
Ama şöyle meyvesi olan bir ağaç var ki bayılıyorum.
http://www.bahcesel.com/photosel/showphoto.php/photo/3956
Bölümdeki ağaçtan göz alıp aşılatmak mı lazım bilmiyorum. :D
Sevgili Eser İlhan bahçeni zevkle gezdim elinize emeginize saglık muskariler lale nergiz beyaz iris muhteşem...
Sayın Eser hanım,
Bahçeniz düzenli ve çok güzel, ama yeni Clematis'lerinizi göremedim daha dikmedinizmi?
Sağlıkla huzurla dolu günler dilerim.
Eser İlhan
05-05-2011, 19:39
Diktim Nevzat Bey, dikmez olur muyum. Hem onları hem de Güler ve Ferda Hanımlarla yaptığım ikinci turda aldığım Abelya grandiflora caleidoscop'lar ile kaliforniya leylaklarını da (Ceanothus sp.) diktim. Ama makineyi unuttuğum için fotoğraflarını çekemedim henüz. Artık bu hafta sonu hava izin verirse çeker, pazartesi de bahçe sayfama eklerim ;)
güle güle büyütün Eser hanım, Abelya grandiflora bende almıştım diğer aldığınız bitkilerinizi tanımıyorum, fotoğrafları görünce tanımış olurum. iyi akşamlar diliyorum.
Eser İlhan
09-05-2011, 10:24
Bahar gelince bahçeler hergün yeni bir yüz gösteriyorlar insana. Ben de sadece hafta sonlarını bahçesinde geçiren bir bahçe sevdalısı olarak elimde fotoğraf makinası değişimleri haftalık modlarda fotoğraflıyorum. Diliyorum ki, birgün devamlı bahçemde yaşayacağım ve o zaman herşeyi gün be gün takip etmek mümkün olacak..
Önce bu haftaki genel görünüm ; bu hafta alev çalıları tam gaz,kıpkırmızıydılar ve dört gözle çiçeklerini beklediğim erguvan da nihayet pembeleşmeye başladı. Yakında onu fare kulakları da beyaz ve bol çiçekleriyle takib edecek.
210399 210400
Bahçemde iki tane mor salkımım var. Biri verandanın yanında komşu bahçeyle aramıza sarılıyor. Diğeri ise sokağa doğru. (Bir de gelip geçen koparmasa :( )Henüz pek fazla büyümediller ama çiçeklerini gösteriyorlar. Bu hafta her ikisi de hem çiçekleri hem de kokularıyla bahçeyi renklendirmeğe başlamışlar:
210401 210402
Çiçeklere yakından bakmayı seviyorum. Güzellik detaylarda gizli :
210403
Eser İlhan
09-05-2011, 10:42
Güler Hanım ve Ferda Hanımla yaptığımız fidanlık turundan bahçemin yeni kazançlarından ilki abelia grandiflora caleidescop. Alacalı yapraklı bir abelya. En güzel yanı da yapraklarının mevsime göre kızarıyor olması. Daha çok küçük. Internetten ulaştığım bilgilerde abelia grandifloraya göre daha kompakt bir tür olduğu söyleniyor. Diğer abelyaların yanına diktim.Heyecanla gelişimini izleyeceğim.
210406
Ve diğer yeni bitkim (geçen seneden beri arıyordum, sevgili Ferda Ülkümen'e teşekkür ediyorum benim görmediğimi bana gösterdiği için) Ceanothus, nam-ı diğer Kaliforniya leylağı. Kuraklığı ve güneşi sevdiği, mavi çiçekler açtığı bilgisi var,şimdi deneyerek öğrenmek şansını buldum; bekliyorum.
210404
Üzerinde küçük, mavi-mor,böğürtlene benzer tomurcukları var. Bu oluşumlar çiçeklenme zamanına kadar sanırım daha büyüyecekler.
210405
Berberislerim çiçekleriyle beni mutlu etmeye devam ediyorlar :
210407
Ve geçen seneki kışta tamamen donan Jasminum polyanthum'un üzeri bu yıl tomurcuk dolu :
210408
Eser İlhan
09-05-2011, 10:54
Yeni aldığım clematis armandii'lerim. Öndeki pembe çiçekli "apple blossom" olduğunu düşündüğüm, arkadaki ise beyaz çiçeklisi. Bu yıl onlara gözüm gibi bakacağım
210413
Bahçeye dikilmeyi bekleyen bitkilerimden alacalı Pittosporum tobira (bir de nereye dikeceğimi bilebilsem :p ) 210410
Bunlar da oluşturmayı hayal ettiğim kaya bahçesine dikilmeyi bekleyen kekikler, rosmarin ve arkadaki büyük saksıda yerini arayan Nandina domestica:
210411
Kekik çiçekleri;daha yakından (Onlara bakmak , gelen arıları arıları izlemek beni çok mutlu ediyor)
210412
Alisyumları çok seviyorum. Bu sefer onları amfora saksıya diktim. Umarım yerlerini severler:
210414
Eser İlhan
09-05-2011, 11:06
Geçen yıl mor salkımın çıplak gövdesine sardırmak niyeti ile diktiğim Clematis piilu istediğim yere sarılmamakta adeta inat etti. Pek yüzgüldürücü bir gelişme göstermeyince ben de sonbahar içinde onu iyice kısa kestim. Bu davranışımdan sanırım memnun kaldı ki, şimdi hem sürüyor hem de tomurcukları var. Ben de onunla inatlaşmaktan vazgeçtim ve "vardır bir bildiği" diyerek nereye yöneliyorsa o yöne doğru destekledim onu. Bir de ayaklarının dibine bodrum papatyaları serdim :p gölge yapsınlar diye ...
210420
Papatyalar ne kadar güzeller değil mi?
210421 210422
Eser İlhan
09-05-2011, 11:13
Bu da yine nerdeyse kökünden kestiğim Clematis bijou. Nasıl heyecanla bekliyorum çiçeklerini bir bilseniz...
Geçen sene Bauhaus'dan aldıktan sonra bir çiçek bile açmadı bana. Bu yıl üstü tomurcuk dolu. Geçen yazı saksıda geçirdi ve hiç büyümedi. Oysa yayılıcı-sarkıcı olduğu söyleniyor.Ne kadar yayılıcı olduğunu da çok merak ediyorum.
210423
210424
Yanına bir de multi blue diktim arkadaş olarak. Onun da tomurcuğu büyüyor...
210425
Bu hafta sonu böyle geçti , bakalım haftaya beni ne gibi sürprizler bekliyor olacak bahçede...
Belki de cumaya kadar sabredemez arada bir kere daha kaçıveririm, kimbilir ;)
Çok güzel sevgili Eser ilhan clematis güzel açmış darısı diyerlerne.
Bahar görüntüleri iç açıyor. :)
Kekik çiçekleri çok güzel oluyor. Ankara'da hala tomurcuktalar, önce sizinkileri görmüş oldum.
Clematisleri ve Kaliforniya leylağını da merakla bekliyoruz. :)
Eser İlhan
16-05-2011, 07:50
Bu hafta sonu mor salkımlar doruk güzelliklerini sergiliyorlardı. Pek iyi bir resim olmasa da sizlerle paylaşmak istedim ;) Seneye bütün bahçe duvarı boyunca açmalarını umuyorum...
212684
Yücel Canpolat
16-05-2011, 12:52
Eser hocam yine orta yerimizden çatlatıyorsunuz bizleri çok güzel ellerinize sağlık inşallah bizler de sizin güzellikleriniz gibi fotoğraflar çekebilecek güzellikler yaratırız siz den öğrenecek çoook şey var çok:)
serhat55
16-05-2011, 13:13
sevgli eser ilhan, ellerinize sağlık çok güzel bir bahçe olmuş.Kolay gelsin . Selamlar.
nurguldk
16-05-2011, 13:30
Hepsi ve özellikle Mor salkım harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Pek iyi bir resim olmasa da sizlerle paylaşmak istedim ;)
Pek iyi bir resim değil demek bu mor salkıma haksızlık olur. İyi ki paylaştınız. :)
Eser İlhan
16-05-2011, 15:34
Eser hocam yine orta yerimizden çatlatıyorsunuz bizleri çok güzel ellerinize sağlık inşallah bizler de sizin güzellikleriniz gibi fotoğraflar çekebilecek güzellikler yaratırız siz den öğrenecek çoook şey var çok:)
Yücel Bey,bahçeme hoşgeldiniz :) Nezaket göstermişsiniz ama asıl bizler çatlıyoruz sizin bahçeyi gezdikce..
Elimden geldikçe okuyup öğrenmeye çalışıyorum ve her öğrendiğimle aslında öğrenecek daha ne kadar çok şey olduğunu görüyorum bitkiler dünyasında..
Sizin bahçeniz de kimbilir ne kadar renkli ne kadar güzeldir baharda. Aslında komşu bahçe de sayılırsınız bana, bir uygun zamanda (ve en kısa zamanda :) fırsat yaratıp sizi ve bahçenizi ziyaret etmek istiyorum. Selamlar;)
Eser İlhan
16-05-2011, 15:39
Sevgili serhat55, sevgili nurguldk, bahçemi beğenmenize sevindim. Teşekkürler :)
Sevgili gilan, mor salkımı ben de çok beğeniyorum. Aslında bütün bahçe demirini sardı geçen yıl, ben bu sene komşuyla sınırımızın tamamen mor salkımlarla örtüleceğini hayal ediyordum ama olmadı, meğer eski dallarda açarmış çiçeklerini mor salkım. Artık seneye bekliyorum bu performansı kendisinden :p
Eser Hanım, mor salkım çabuk geçiyor ama öyle güzel açıyor ki, buna değer. Size oradan kokusu da geliyordur. Benimkiler son iki gündür iyice açtı, artık dökülmesi yakındır.
Seneye bol bol clematis armandii fotoğrafı görelim sizden, çok güzel olacak.
Eser İlhan
16-05-2011, 18:08
Eser Hanım, mor salkım çabuk geçiyor ama öyle güzel açıyor ki, buna değer. Size oradan kokusu da geliyordur. Benimkiler son iki gündür iyice açtı, artık dökülmesi yakındır.
Seneye bol bol clematis armandii fotoğrafı görelim sizden, çok güzel olacak.
Evet, gerçekten de bahçe mis gibi kokuyor. Verandanın iki ayağına yaseminler sarılı. Hem arap yasemini hem de Jasminum polyanthum. Bu yıl J.polyanthum'lar donmadan kışı geçirdikleri için şimdilerde açmaya başladılar. O kadar güzel kokuyor ki, anlatamam. Komşuyla sınır duvarı boyunca sıralanan leylaklar da açtı. Böylece mor salkım,yasemin ve leylaklar hep birlikte kokarak başımızı döndürüyorlar :p
Clematis armandii'ler için gerçekten de çok sabırsızlanıyorum.Elimden gelse çekerek uzatacağım yani :p
Bahçeyle uğraşmanın bu yanını çok seviyorum. Hep bir dahaki mevsim için bekleyecek birşeyler oluyor ve bu yaşam coşkusunu besliyor ;)
ciceksever70
16-05-2011, 20:10
Eser hanim bahceniz ne güzel canlanmis. Her kösede ayri bir detay var. Ben de artik hic eve girmek istemiyorum. Bu aksam ancak saat 20.00`de cocuklarla zor girdik cok serinledi diye. Bahcede baktigim her yerde farkli bir güzellik görmek beni de cok mutlu ediyor. Clematis armandii`yi sabirsizlikla bekleyenlerden biri de benim. Yerini sevdi sanirim sürekli yeni dallar cikariyor.
Mor salkimlariniza da bayildim. Saglikli, keyifli bir yaz dilerim, sevgiler...
Eser İlhan
17-05-2011, 17:10
Sevgili ciceksever70, güzel sözlerinize çok teşekkürler. Ben de sık sık keyifle dolaşıyorum bahçenizde. Clematisler umarm ikimizi de sevindirirler seneye bahara ;)
mandalinci
17-05-2011, 17:40
Bu hafta sonu mor salkımlar doruk güzelliklerini sergiliyorlardı. Pek iyi bir resim olmasa da sizlerle paylaşmak istedim ;) Seneye bütün bahçe duvarı boyunca açmalarını umuyorum...
212684
Bayıldım, çok güzeller. Onlar sevmiş yerini, seneye sararlar duvarı eminim.
Sevgili Eser ilhan mor salkıma bayıldım elinize saglık
Eser İlhan
18-05-2011, 06:46
Sevgili mandalinci, sevgili Periş çok teşekkür ederim. Beğenmeniz ve bunu dile getirmeniz beni çok mutlu ediyor çünkü güzellikler paylaşıldıkça daha da büyüyorlar ;)
Sayın Eser İlhan, bahçeniz, çiçekleriniz ve fotoğraf çekimleriniz çok zarif, keyifle inceledim, ellerinize sağlık.
Yücel Canpolat
18-05-2011, 23:54
Sayın Eser hocam komşu bahçeyiz ziyaretiniz bizi bahtiyar edecektir buyurunuz geliniz:)
Eser İlhan
23-05-2011, 10:42
Bahçemde açan ilk Clematisler Multi Blue ve Gladys Picard :p
Multi Blue katmerli açar mı diye bekliyordum ama ilk çiçekler yalınkat geldi. Daha açmamış tomurcuklar olduğu için ben de katmerli çiçek beklemeğe devam ediyorum ;)
Gladys Picard'ın ise yapraklarının çoğunu sümüklü böcekler yedi. Birkaç hafta önce sadece sap ve tomurcuk halindeydi, hiç yaprak yoktu. Sümüklüleri elle toplamam sonuç verdi sanırım, şimdi yavaş yavaş birkaç yaprak çıkardı. Ama diğer Clematisler - çok şikür -daha iyi durumdalar. (Her halde en lezzetlisi buydu :D )
215163 215164
Jasminum polyanthum da hızla açıyor tomurcuklarını. Verandanın çatı kenarı gelin tacı gibi oldu :
215165
Geçen sene gül hastalıklarıyla başım dertteydi, küllenme, pas, kara leke hepsi geldiler sırayla. Bu sene en baştan önlem alıp gerekli ilaçlamaları yapmaya başladım. Bakalım daha iyi bir gül sezonu olacak mı? Henüz tek tük açıyorlar ama çok tomurcuk var ;)
Sayın Eser İlhan,bahçenizi dolaştım,eviniz ve bahçeniz, yapı ve konum itibari ile çok zevkle yapılmış,Güle güle oturun.Mor salkımınız da çok sıhhatli görünüyor clematislerinizleriniz de yerlerini çok sevmişler,ilk çıkışları fevkalade güzel görünüyor.Clematis armadiyi İst. da nereden aldığınızı sorabilirmiyim,çünkü çok aradığım halde bulamadım. Yaseminin varendaya sarılıp açmasına bayıldım.kokusunu duyar gibiyim ellerinize sağlık,Herşey çok güzel görünüyor,renkli bol çiçekli sıhhatli yazlar dileği ile efendim.selamlar.
ciceksever70
23-05-2011, 13:02
Eser hanim, yillardir salyangozdan muzdarip biri olarak en ise yarar yöntemin elle toplayip (canice de olsa) tuzlu su dolu kovaya atmak oldugunu tasdik edebilirim. Birkac gün topladiktan sonra azaldiklarini ben de farkediyorum.
Eser İlhan
23-05-2011, 14:30
Sayın Eser İlhan,bahçenizi dolaştım,eviniz ve bahçeniz, yapı ve konum itibari ile çok zevkle yapılmış,Güle güle oturun.Mor salkımınız da çok sıhhatli görünüyor clematislerinizleriniz de yerlerini çok sevmişler,ilk çıkışları fevkalade güzel görünüyor.Clematis armadiyi İst. da nereden aldığınızı sorabilirmiyim,çünkü çok aradığım halde bulamadım. Yaseminin varendaya sarılıp açmasına bayıldım.kokusunu duyar gibiyim ellerinize sağlık,Herşey çok güzel görünüyor,renkli bol çiçekli sıhhatli yazlar dileği ile efendim.selamlar.
Sevgili berrinb, teşekkürler ;) Ev de bahçe de tam bir harabeydi ben aldığımda. Çok uğraştım, hala da uğraşıyorum ama herşeyi hazır bulmaktan böylesi çok daha zevkli oluyor. Tek derdim bahçenin küçüklüğü. Başlarda büyük olduğunu düşünüyordum ama şimdi öyle açgözlü oldum ki, bahçemde herşey olsun istiyorum ve bu bahçe bana çoookk dar geliyor :D
Clematis armandii'yi Anadolu yakasındaki Büyük Çamlıca Fidanlığından aldım. Ben alırken epeyce vardı daha.Belki hala bulabilirsiniz sorsanız. Clematis başlığında bu fidanlık ve Clematis armandii hakkında epeyce yazıştık. Linki aşağıda veriyorum, 1579 uncu mesajdan itibaren takip edebilirsiniz ;) :
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4446&page=53
Ben gittiğimde başka Clematis çeşitleri de vardı. Çok güzel ithal bitki çeşitleri var. (Bahçe işlerine ilk başladığımda ithal bitki olayına dehşetli sinir oluyordum "bitkinin de ithali mi olurmuş " diyordum ama artık bu konuda teslim oldum)
İki kez kısa kısa uğradım oraya ama hiç görmediğim, bilmediğim bir sürü şey gördüm. Uzun uzun tek tek bakarak dolaşsam kimbilir daha neler çıkar...
Eser İlhan
23-05-2011, 18:03
Eser hanim, yillardir salyangozdan muzdarip biri olarak en ise yarar yöntemin elle toplayip (canice de olsa) tuzlu su dolu kovaya atmak oldugunu tasdik edebilirim. Birkac gün topladiktan sonra azaldiklarini ben de farkediyorum.
Sevgili çiçeksever70, ben toplayıp uzakça bir yerde çöpe atmayı yeğliyorum. Öldürmeye kıyamıyorum. Aslında o kadar güzeller ki ;) Keşke bu kadar obur olmasalardı...
Çocukken onları parklardan toplar, kutulara doldurur ve evde beslemeye çalışırdım. Saatlerce başlarında oturup duyargalarına, desenlerine, gövdelerine baktığımı hatırlıyorum. Hala da onları seyretmeyi seviyorum. Ama bahçemden uzak olsunlar. Sahipsiz çayırlarda doyabilecekleri yeterince ot olduğunu düşünüyorum :p
nurcanaybay
23-05-2011, 19:19
Geçen sene gül hastalıklarıyla başım dertteydi, küllenme, pas, kara leke hepsi geldiler sırayla. Bu sene en baştan önlem alıp gerekli ilaçlamaları yapmaya başladım. Bakalım daha iyi bir gül sezonu olacak mı? Henüz tek tük açıyorlar ama çok tomurcuk var ;)[/QUOTE]
Bu yıl da ben aynı durumdayım.Gülün yaprakları turuncu bir tozla kaplandı.
Bu durumla ilk kez karrşılaştım.Epey budayıp ilaçladım.Çok güzeller ama bu kadar hastalığa açık olmaları can sıkıyor.
Clematisler den multi blue çok beğeniyorum ama diğeride çok güzelmiş.
Ellerinize sağlık.
Eser İlhan
23-05-2011, 20:19
........ Clematisler den multi blue çok beğeniyorum ama diğeride çok güzelmiş.Ellerinize sağlık.
Merhaba Nurcan Hanım, clematisleri ben de çok seviyorum.Hepsi de birbirinden güzel. Multiblue'nun bahçemde ilk çiçekleri bunlar ve resimdekinden çok daha koyu bir renkteler. Adeta koyu mor gibi. Ben daha mavi bir renk bekliyordum resmine bakarak. Ama sürprizler de bu işe dahil, değil mi ama ?
ciceksever70
23-05-2011, 21:30
Sevgili çiçeksever70, ben toplayıp uzakça bir yerde çöpe atmayı yeğliyorum. Öldürmeye kıyamıyorum. Aslında o kadar güzeller ki ;) Keşke bu kadar obur olmasalardı...
Çocukken onları parklardan toplar, kutulara doldurur ve evde beslemeye çalışırdım. Saatlerce başlarında oturup duyargalarına, desenlerine, gövdelerine baktığımı hatırlıyorum. Hala da onları seyretmeyi seviyorum. Ama bahçemden uzak olsunlar. Sahipsiz çayırlarda doyabilecekleri yeterince ot olduğunu düşünüyorum :p
Eser hanim kabuklulari ben de cok seviyorum. Bizde zarari dokunanlar kabuksuz olanlar. Kabuklular sadece salata yapraklarina dadanirken digerleri her seyi yiyor. Kabuklulari ben de ormana saliyorum bulunca.
Eser İlhan
24-05-2011, 06:08
Eser hanim kabuklulari ben de cok seviyorum. Bizde zarari dokunanlar kabuksuz olanlar. Kabuklular sadece salata yapraklarina dadanirken digerleri her seyi yiyor. Kabuklulari ben de ormana saliyorum bulunca.
Benim bahçemde kabuksuzlardan yok. Üç senedir sadece bir tane gördüm. Ama kabuklular ordu gibiler, hele de bahar başlarında...
Yaprak döken manolyam ve soğanlılar başta olmak üzere birçok bitki nasibini alıyor onlardan. Kaç yıldır okuyorum, araştırıyorum ama öldürmeden uzak tutacak bir yol bulamadım. Bu sene etkin bir şekilde toplayarak uzaklaştırmaya çalışıyorum. Sanki biraz daha az gibiler bu yıl..
ciceksever70
24-05-2011, 10:38
Benim bahçemde kabuksuzlardan yok. Üç senedir sadece bir tane gördüm. Ama kabuklular ordu gibiler, hele de bahar başlarında...
Yaprak döken manolyam ve soğanlılar başta olmak üzere birçok bitki nasibini alıyor onlardan. Kaç yıldır okuyorum, araştırıyorum ama öldürmeden uzak tutacak bir yol bulamadım. Bu sene etkin bir şekilde toplayarak uzaklaştırmaya çalışıyorum. Sanki biraz daha az gibiler bu yıl..
Biraz zahmetli cünkü her yagmurdan sonra tekrari gerekiyor ama korumak istediginiz bitkilerin etrafine talas, odun külü, kahve ve cay telvesi koyabilirsiniz. Bunlarin üzerinde yürümekten hoslanmiyorlar. Bir de yumurta kabugunu kirip kirip bitkilerin etrafini cevirince onlarin üzerine basmayi da sevmiyorlar.
Eser İlhan
24-05-2011, 16:59
Yumurta kabuğu fikri hoşuma gitti. Deneyeceğim hemen...
Sevgili Eser İlhan tarif ettiğiniz seraya l986 senelerinde rahmetli bir arkadaşım vasıtası ile öğrenmiştim Kısıklı şubesine tabii,daha sonraları çengelköyde birçok sera açılınca daha yakın olmasından dolayı Çengelköyden ve Bauhaus dan alışveriş eder oldum.Birde Gümüşyaka ya gelirken Aytekin vardır,oradada güzel çiçekler ve güller bulunur.Size teşekkür ederim,Armandii yi Kısıklı da buldum,ama sadece beyazını ,pembe si de varmış gelecekmiş. Clematis dayanıklı bir sarmaşık,denize çok yakın ön bahçede 4 senedir,açıyorlar ama ben pek göremiyorum ,çoğunlukla yazlıkta oluyorum.Armandii nin birini de ön kısma diktim deneme babında bakalım denizden etkilenecekmi?. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.Bahçenizden yeni resimler bekliyorum.Selamlar ve sevgiler.
Eser İlhan
30-05-2011, 08:32
Bu hafta sonu bahçeye gittiğimizde her yeri daha bir renkli, daha bir canlı bulduk. Güller açmaya başlamış. Pembe kokulu ve kırmızı sarmaşık gülleri ilk açanlar..
Bu pembe gül evi aldığımızda bahçede bulunan az sayıdaki bitkiden biriydi. O kadar cılızdı ki, bahçeden uzaklaştıracaktım. Bu niyetle iyice budadım ve sökmek üzere kışı beklemeye başladım. Sonra da şimdi hatırlayamadığım nedenlerle sökemedim ve bahçede kaldı. İyi ki de kaldı, hem muhteşem gelişti hem de çok sayıda ve yoğun kokulu güller açıyor :p
218185
218186
Sardunyalar olmazsa olmazlarımdan. Kırmızı sardunyam bu sene ebruli olmaya karar vermiş :p
218187
218188
Kapının yanındaki rögar kapagını kapatmak üzere geçen sene demir kapağın üzerini 10-15 cm kadar toprak doldurup verbena ekmiştim, bu bahar onlar da çıldırdılar . Bahar mevsimini çok seviyorum. Bu uyanışa her sene yeniden şaşırıp hayran oluyorum ;)
218189
Eser İlhan
30-05-2011, 08:37
Fare kulakları
218201
218199
Hangisi daha beyaz ??
218200
Clematis bijou nihayet açtı :p
218202
Ve multi blue ..
218204
Eser İlhan
30-05-2011, 08:43
Bahçede gri-mavi renkleri çok seviyorum. (Bol bol da kullandım. Mavi servi, atlas sediri, iki bodur mavi ladin, festucalar, lavantalar ve fare kulakları bu zevkimi tatmin ediyor ) Bu bodur mavi ladin diktiğimizde küçücüktü. Sanırım yerini sevdi. Hemen arkasındaki lavantalarla birlikte hızla büyüyor.
218205
Arkada görünen beton gözlerin içine pazar günü renk renk kedi tırnakları diktim. Kedi tırnaklarını çok seviyorum. Bütün yaz bol bol açıyorlar..
Eser Hanım, verbena ve fare kulakları çok güzel olmuş ve bahçenize yakışmış. Benim bahçem çok güneş almadığı için bu görüntüyü hiç alamadım ama yine de küçük öbekler halinde olsalar bile fare kulaklarını seviyorum.
Kedili fotoğraf çook güzel. Güzel kedi bir fare lafı duymuş da fare kulaklarının yanına gelmiş ama benzetememiş sanırım.
Sn.Eser hanım bahçeniz muhteşem fare kulakları bir başka güzel yeşillerin içinde pek güzel duruyor. Elleriniz dert görmesin .Dvamını bekliyoruz
Eser İlhan
30-05-2011, 14:44
......... Kedili fotoğraf çook güzel. Güzel kedi bir fare lafı lafı duymuş da fare kulaklarının yanına gelmiş ama benzetememiş sanırım.
Sevgili Kiraz, fare kulaklarıyla birlikte çektiğim küçük beyaz kedi "ayrancık", bahçenin kedilerinden biri. Geçen gün eşimle saydık da, eve / bahçeye gelip giden on kadar "kedimiz" var. Kedimiz diyorum, çünkü o kadar tatlılar ki, ister istemez beslemeye başlıyorsunuz ve bir süre sonra samimiyet kendiliğinden kuruluyor :p
Bakalım yazın kapılar açık oturulmaya başlandığında bu kediler ile aramızdaki samimiyet nerelere varacak? Ben de merak ediyorum. Sanırım veranda kapısındaki sürgülü sinekliği açık bırakmamaya çok dikkat etmem gerekecek :D
Ama şu altta eklediğim resimdeki kedi gelip de size sokulunca, kucağınıza çıkıp oturunca onu sevmemek mümkün mü?
Bahçenin kedilerinden bir diğeri :
218325
cetasule
30-05-2011, 15:50
Birbirinden güzel görüntüler paylaştığınız için teşekkürler.
Elinize sağlık.Güzel bahçenizde keyif dolu günler dilerim
Ayrancık yine çok çok sevimli çıkmış. :)
O verbenaların (ben onları kekik çiçeği sandım :)) olduğu köşe ne kadar güzel. Sağ taraftaki yeşil-kırmızı sıra, ilerideki pembeler, beyaz taşlar... Çok renkli, dopdolu. :)
Sevgili Eser ilhan güller clematis çok güzel rengarenk ellerinize saglık
nurcanaybay
30-05-2011, 19:41
Verbena'lı bölüme ben de bayıldım.Üstelik çok az toprakla bu kadar güzel gelişmesine şaşırdım.Tohum dan mı yetiştirdiniz ?
Eser Hanım, her şey şahane görünüyor. Bijou da ne çok tomurcuk var, hepsi açınca bir fotoğraf daha isterim. :) Bahçe fotoğraflarında bitkiler dışındaki canlıları görmekten çok keyif alıyorum. Bence Ayrancık daha beyaz da olsa en büyük Beşiktaş.. . Nasıl da güzel bakmış... :)
Eser İlhan
30-05-2011, 20:07
Sevgili cetasule,gilan,Periş, beğenileriniz için teşekkürler :)
Nurcan Hanım, ben sabırsızım biraz. Bu yüzden tohumdan üretmeyi hiç denemedim, verbenalarmı fide olarak aldım. Toprak derinliği de kapağın üstünde 15 cm civarıdır sanırım. Ama kalan kısım derin toprak. Verbenalar da kapağın sınırlarını çoktaaann aştılar. Öyle hızla yayılıyorlar ki adım taşlarını bile kaplayacaklar yakında :p Bu bölümde otomatik sulama da yok. Ancak hafta sonları suluyorum burasını. Ama buraya diktiğim hiç bir bitkinin şikayeti yok gibi.
Eser İlhan
30-05-2011, 20:25
Eser Hanım, her şey şahane görünüyor. Bijou da ne çok tomurcuk var, hepsi açınca bir fotoğraf daha isterim. :) Bahçe fotoğraflarında bitkiler dışındaki canlıları görmekten çok keyif alıyorum. Bence Ayrancık daha beyaz da olsa en büyük Beşiktaş.. . Nasıl da güzel bakmış... :)
Sevgili limon, Bijou bu sene beni gerçekten de mutlu edecek gibi duruyor. Yayılmaya da başladı. Ne kadar genişleyecek, merak ediyorum. Mutlaka çekerim yeni resimlerini. Ama bu makineyle renkler pek parlak çıkmıyor. Tembellik etmeyip büyük makineyi kullansam belki daha iyi sonuçlar alırım. Denemek lazım :p
Ben de resimlerde bahçedeki diğer canlıları da görmekten çok hoşlanıyorum. "Beşiktaş" (henüz bir isim koymadık ona) gerçekten de çok güzel bir genç bayan. Bol tüylü,yumuşacık.. Hele bir kuyruğu var ki görmek gerek. ;) ;)
Bahçen harika olmuş Esercim .Clemantislerine bayıldım ne kadar güzeller .Mor salkın çok güzel sarmış bahçe kenarını .Çiçeklerinle güzel bir yaz geçirmeni dilerim .
ardabora
30-05-2011, 23:40
Eser Hanım,verbana resmi harika çıkmış,mor-pembe-beyaz uyumuna bayılırım.Ayrıca ben de gri yapraklı bitkileri çok severim,o yüzden bahçenizi gezmek keyif verdi,ellerinize sağlık..
mandalinci
31-05-2011, 06:58
Bahçeniz coşmuş, kedicikler tadını çıkarıyor:)
Eserciğim
Bahçeniz muhteşem olmuş. Bence tezini yazma aşamasına gelmişşin. Verbenalar bizde çok çeşit aldık bu yıl. Bu çeşitten de var. Acaba daha eklesek ve hızla tüm eski havuz öbeğini kaplasa mı? Kaç fide bu hale getirdi bu alanı? Ellerinize sağlık.
Sumru
günebakan
31-05-2011, 09:37
sevgili Eser hanım herşey çok güzel ama ben de diğer arkadaşlar gibi verbanalı bölüme bayıldım çirkini çok güzel göstermiş:)
Eser İlhan
31-05-2011, 14:13
Sevgili Hhatice, iyi dileklerine teşekkürler. Ben de seni merak ediyordum hiç sesin sedan çokmadı diye. Umarım iyisindir ;)
Sevgili ardabora,mandalinci teşekkür ederim..
Eser İlhan
31-05-2011, 14:16
Eserciğim , Bahçeniz muhteşem olmuş. Bence tezini yazma aşamasına gelmişşin. Verbenalar bizde çok çeşit aldık bu yıl. Bu çeşitten de var. Acaba daha eklesek ve hızla tüm eski havuz öbeğini kaplasa mı? Kaç fide bu hale getirdi bu alanı? Ellerinize sağlık.
Sumru Teşekkür ederim ama bahçe üzerine tez yazmak kim, ben kim...Öğrenecek o kadar çok şey var ki..
Kapağın kapladığı alan yaklaşık 1m2 kadardı. Ben çabuk yayılması açısından bir kasa fide diktimdi geçen yıl. Kışın biraz kuruyup yüzeyi hafifçe çalı - çırpı görüntüsünü almış olsa da üstten biraz budayınca hızla sürüp çiçeklendi..
Eser İlhan
31-05-2011, 14:20
sevgili Eser hanım herşey çok güzel ama ben de diğer arkadaşlar gibi verbanalı bölüme bayıldım çirkini çok güzel göstermiş:)
Teşekkürler günebakan. Gerçekten de iyi kapadılar rögar kapağını.
İlk sene kapağın üzerini toprakla kapatıp yürüme yolunu ordan geçirmiştik. Fakat altı derin bir boşluk olan ve çürüme ihtimali bulunan demir bir kapağa devamlı basmak durumunda kalmak fikren beni o kadar rahatsız etti ki, yürüme yolunun dönüşünü değiştirip boşalan yere bu verbenaları ektim. Şimdi içim daha rahat..
ciceksever70
31-05-2011, 14:20
Bahce cok keyifli olmus... Fare kulaklarini ben de cok seviyorum, güller de cok saglikli görünüyor.
Orhan Özbilgiç
05-06-2011, 07:41
Eser Hocam;
Bahçenizde o kadar çok özenilecek obje varki!
Bahar geçte gelse, doğa onu yaşıyor ve yaşatıyor. Baksanıza ne kadar canlı bir görüntü var bahçenizde?
Güllere, bu yıl bende özel özen gösteriyorum. Daha sık ilaçlıyorum. Otlarını temizliyor ve arada yanmış hayvan gübresi veriyorum. Ve yararıda oluyor. En azından daha sağlıklı dallar ve yaprakları var. Güller daha iri açıyor.
Verbana ve Fare kulağını, bu kadar yoğun çiçekli olarak ilk kez görüyorum. Gerçekten çok nefis görüntüler. O beyaz kedi bile sanki baharda daha güzel.:p
Şu fare kulağını bir araştırayım. Bende kullanabilirim.
Herşey çok güzel. Elinize sağlık. Sağlıkla keyfini sürün.
Eser İlhan
06-06-2011, 14:54
Eser Hocam;
Bahçenizde o kadar çok özenilecek obje varki!
Bahar geçte gelse, doğa onu yaşıyor ve yaşatıyor. Baksanıza ne kadar canlı bir görüntü var bahçenizde?
Güllere, bu yıl bende özel özen gösteriyorum. Daha sık ilaçlıyorum. Otlarını temizliyor ve arada yanmış hayvan gübresi veriyorum. Ve yararıda oluyor. En azından daha sağlıklı dallar ve yaprakları var. Güller daha iri açıyor.
Verbana ve Fare kulağını, bu kadar yoğun çiçekli olarak ilk kez görüyorum. Gerçekten çok nefis görüntüler. O beyaz kedi bile sanki baharda daha güzel.:p
Şu fare kulağını bir araştırayım. Bende kullanabilirim.
Herşey çok güzel. Elinize sağlık. Sağlıkla keyfini sürün.
Orhan Bey,bahçemi beğendiğinize sevindim. Ben de çok seviyorum bahçemi ama artık küçük gelmeye başladı bana (oysa alırken ne kadar büyük gözükmüştü) iki ıhlamur, iki fıstık çamı, iki erguvan, bir alaca yapraklı pittosporum ve bir ılgınla evin hemen dışındaki park alanına taşmaya başladım. Mevsimi gelip çiçeklenmeye başlayınca parka bir beyaz bir de pembe oya dikmek var planlarımda..
Komşumun bahçesine de göz diktim bu arada, şurası benim olsa neler neler dikerim buraya diye resmen hayal kuruyorum :D. Bu bahçe sevdası insanı aç gözlü mü yapıyor ne...
Şaka bir yana, fare kulaklarını hararetle tavsiye ederim. Çok kanaatkar ve dayanıklı bir bitki (geçen seneki donlara bana mısın bile demedi) Çok güzel çiçekleri var.Tek dezavantajı aşırı yayılması. Onu da elde makas durmadan traşlıyarak önlüyorum (ya da önlemeye çalışıyorum :p )
Eser İlhan
06-06-2011, 15:03
Bahçemden clematis manzaraları : Çiçekleri durmadan artan bijou ve kırmızı sarmaşık gülüne sarılmaya başlayan Gladys Picard :
220990
220986
Bu da Gladys Picard'ın sarılmaya başladığı kırmızı gül :
220989
Bahçeye manolya dikerken biraz tereddütlüydüm, çünkü bahçe toprağımız killi. Ama biraz özenli bir bakımla hem çok güzel büyüdü,bol yapraklandı hem de bu sene bana sürpriz yapıp ilk tomurcuklarını verdi. Şimdilik iki tanecik görebildim. Ama olsun, bir kere açıyor ya, her sene artarak geleceğine inanıyorum :p
220987
220988
Cumhur Tonba
06-06-2011, 15:16
Sayın Eser İlhan,
29 Haziran 2009 (Mesaj 1)
3 Ocak 2010 (15)
16 Mayıs 2010 (33)
18 Nisan 2011 (85) Mutluluğun fotoğrafı
16 Mayı 2011 (136) Emeklerinizin karşılığı
Bir film şeridi gibi. Sizin, ailenizin, Prenses ve Haydut ile misafir tavşanlarınızın bu bgüzel bahçede sonsuza kadar mutlu yaşamanız dileğiyle.
Eser İlhan
06-06-2011, 15:32
Teşekkürler sayın Cumhur Tonba ;)
Geçenlerde prenses 11 gün kadar kayboldu. Çok üzüldük adeta perişan olduk. Neyse ki hernerde idiyse geri donebildi de masal bozulmadı :p
Cumhur Tonba
06-06-2011, 17:59
Teşekkürler sayın Cumhur Tonba ;)
Geçenlerde prenses 11 gün kadar kayboldu. Çok üzüldük adeta perişan olduk. Neyse ki hernerde idiyse geri donebildi de masal bozulmadı :p
Eser hanım,
Hep biz insanlar sevginin peşinden koşacak değiliz ya. O da gönlünün prensini aramaya çıkmıştır belki.
Sevgili eser ilhan,clematisler muhteşem görünüyor darısı bizlerin başına.
Altınkaya
10-06-2011, 14:17
Böylesi güzel bir ortamda yaşayan kediniz de şanslıymış.:)
Eser İlhan
01-07-2011, 20:34
Yaz geldi,artık daha çok vakit geçirebiliyorum bahçemde. Şimdi beş gün orda iki gün şehirdeyim. Ama bunun kötü tarafı agaclar.net'ten uzak kalmam. Çünkü orda henüz internet yok. Şimdiye kadar idare ettik ama kalış süresi uzadıkça internet ihtiyacı da kendini daha çok belli ediyor ( bu yaşa gelene kadar internetsiz, cep telefonsuz nasıl idare etmişiz hayret :D ) Yakında sanırım internet eksiğini (!) gidereceğiz ve o zaman daha düzenli paylaşabileceğim resimleri sizlerle...
Manolyamın çiçekleri açtı da geçti bille. Bu sene beş tane çiçekle selamladı bizi :p
230260
Güller de açmaya devam ediyor :
230263
Clematislerin çiçekleri hala bitmedi
230261 230262
Ve unutkan ile uykucu,yaseminin gölgesinde şekerleme yapıyorlar :D
230264
Eser İlhan
01-07-2011, 20:40
Petunyalarım çok bol açtı. Ama açık renk olanında biraz yapışkanlık hissettim bugün. Umarım hastalanmazlar. Petunya çok seviyorum ama bir türlü sağlıklla yetiştiremedim...
230266
Nandina domestica çiçek açıyor. Çiçekleri küçük ama kırmızı meyvalarını sabırsızlıkla bekliyorum...
230265
Ve zeytinim: Geçen seneyi zeytin güvesi zararlısı nedeniyle biraz zor geçirdi, ama bu yıl Delfin WG ile mücadeleye erkenden başladım ,gübrelemeyi de ihmal etmedim. Şimdilik oldukça iyi gidiyıor.
230267
Sevgili eser ilhan Clematisler çok güzel ellerinize sağlık.
Eser İlhan
02-07-2011, 07:44
Sevgili eser ilhan,clematisler muhteşem görünüyor darısı bizlerin başına.
Sevgili eser ilhan Clematisler çok güzel ellerinize sağlık.
Sevim Hanım, çok teşekkürler. Artık tomurcuklar azalmaya ve bitkilerin de büyümeleri durmaya başladı. Herhalde clematis sezonu (en azından benim bahçemde) yavaş yavaş kapanıyor artık ;)
Sevgili Eser İlhan,Fare kulağı dediğiniz bitkiyi, bu güne kadar hiç önemsememiştim.Ama bahçenizdekiharika görüntüleri görünce ,bayıldım.Ne kadar güzel olmuşlar.....verbana lar da çok canlı ve güzel yetişmişler.Sizin bahçenizi gezerken,çim sevmeyen ben; çimlere bile çıplak ayakla dolaşasım geldi inanınız. Clematislere 10...10...10.. diyorum maşaallah.Çok güzel birlikte açmışlar....Bütün görüntüler nefis...Ellerinize sağlık,keyfini çıkarın...Nandina domestica, yı da çok beğendim.Çiçek formu ve rengi harika bir bitki.Nerden aldığınızı sorabilirmiyim...Çalı türü mü yoksa ağaç mı ?...Zeytini de güzel büyütmüşsünüz. Benim zeytinim üç senedir saksıda ,artık yere almak istiyorum.. Size güzel bahçenizde keyifli günler dilerim...Selemlar ve sevgiler....
Eser İlhan
02-07-2011, 16:31
Sevgili Eser İlhan,Fare kulağı dediğiniz bitkiyi, bu güne kadar hiç önemsememiştim.Ama bahçenizdekiharika görüntüleri görünce ,bayıldım.Ne kadar güzel olmuşlar.....verbana lar da çok canlı ve güzel yetişmişler.Sizin bahçenizi gezerken,çim sevmeyen ben; çimlere bile çıplak ayakla dolaşasım geldi inanınız. Clematislere 10...10...10.. diyorum maşaallah.Çok güzel birlikte açmışlar....Bütün görüntüler nefis...Ellerinize sağlık,keyfini çıkarın...Nandina domestica, yı da çok beğendim.Çiçek formu ve rengi harika bir bitki.Nerden aldığınızı sorabilirmiyim...Çalı türü mü yoksa ağaç mı ?...Zeytini de güzel büyütmüşsünüz. Benim zeytinim üç senedir saksıda ,artık yere almak istiyorum.. Size güzel bahçenizde keyifli günler dilerim...Selemlar ve sevgiler....
Sevgili berrinb,hoşgeldiniz. Güzel satırlarınız için teşekkür ederim. Fare kulakları hep birlikte ve çok güzel açıyorlar ama çiçekleri geçince budamak gerekiyor bir miktar. Verbenalar da öyle.
Baharla herşey ışıldıyor sonra yaza doğru matlaşıyor renkler biraz...
Bahçemizde çimden çok çimen var (ne yazık ki ). Çok uğraşıyoruz, baharlarda ara ekim yaparak kelleşen yerleri gençleştiriyoruz,yeniliyoruz ama yine de yabani otlar çimden çok daha büyük bir hızla ürüyor. Biz de bahçenin bu halini kabullendik, bağrımıza bastık.Suluyoruz, gübresini eksik etmiyoruz, düzenli biçiyoruz ve ötesini de dert etmiyoruz..
(Pek sık yapmasam da) Ben de seviyorum çıplak ayakla çimlerde gezinmeyi..
Nandina domestica çalı türü bir bitki.Türkçede cennet bambusu diye de söyleniyor. Yapraklarının değişken renkleri (ilkbaharda yeşil, sonbaharda pembemsi ve kışın kırmızı) ve kırmızı meyvalarıyla çok sevdiğim bir bitkidir. Silivrideki (Kınalı Mevkii) Tunalı Peyzajdan aldım. Oldukça büyük ve çok çeşidi olan bir fidanlık. Çok istediğim ve aradığım bir bitkiydi. Henüz saksıda.
Sevgili Nuri Mürvet ile birlikte bir kaya bahçesi tasarlamıştık bahçemde. Gerçekleştiremedik, seneye kaldı. Oraya dikmeyi hayal etmiştim. Şimdilik saksıda kalacak. Keyfi yerinde ama. Hele inci gibi kırmızı meyveleri belrsin,o zaman daha da albenili olacak:p
Orhan Özbilgiç
14-07-2011, 09:48
Bende clematis görüntülerini çok beğendim. Bahçemdeki iki clematisin görüntüleri bile, özellikle buralarda ilk kez görenleri büyülemeye yetiyor. Birde sizinkileri görseler hepten meftun olacaklar demekki.;)
Manolyanız artık rüştünü ispat etmiş. Benimkisi demekki yaşça daha küçük. Birde tür farkı nedeniyle olabilir, bir yıl boş geçtikten sonra, bu yılda yine bir çiçek açtı.:p
Herşey gönlünüzce olsun.
Eser İlhan
15-04-2012, 21:41
Baharla birlikte bahçenin renkleri de geri dönmeye başladı. Ben de bu hafta sonu fotoğrafladığım bazı güzellikleri paylaşmak istedim sizlerle...
Mor salkımlar nerdeyse açacak. Herhalde haftaya açmış resimlerini çekebileceğim:
283301
Laleler ise geçmek üzere artık :
283302 283303
283304
Beyazın asaleti bir başka oluyor. Bu beyaz irisi çok seviyorum..
283305
Eser İlhan
15-04-2012, 21:53
İlex çiçek açmaya hazırlanıyor:
283311
Vincalarla fare kulakları sarmaş dolaş olmuşlar (Ben bu karmayı çok sevdim;) )
283312
Süs kirazı ve süs şeftalisi çiçekteler.. Süs şeftlisi geçen yıl kendini gerçek bir şeftali ağacı sanıp 10 kg dan fazla meyve vermişti. Bütün kış lezzetli marmeladını tükettik. Bu yıl da benzeri bir verim için dua ediyorum ;)
283313
283314
Alissiumlar bahar bereketi ile taşların arasından bile fışkırmış. Bazen doğanın nerelere tohum ekebildiğine çok şaşırıyorum. Ben ekmek istesem bir türlü olmaz :p
283315
Eser İlhan
15-04-2012, 22:06
Haftanın son güzeli : Magnolia soulangeana bu yıl çok bol çiçeklendi. Bu yaprak döken manolya az da olsa birkez de yaz ortasında çiçek açıyor. Hafif de bir kokusu var. Çok seviyorum onu..
Üç yıl önce minicik bir fide olarak Bauhaus'dan almıştım. İyi ki de almışım ;)
283323
283324
Ben şu ebruli leylağı merak ediyorum Eser ablacığım, benimki hala çiçek açmadı. Saksıda olduğundamıdır acaba diye düşünüyorum. Senin bahçede ne alemde acaba?
Eser İlhan
16-04-2012, 07:06
Ben şu ebruli leylağı merak ediyorum Eser ablacığım, benimki hala çiçek açmadı. Saksıda olduğundamıdır acaba diye düşünüyorum. Senin bahçede ne alemde acaba?
Sevgili Dudi, bahçede bütün leylaklar tomurcukta, ebruli de ;) Ama pek bir cılız gidiyorlar . Biliyorsun ben 4 tane almıştım, biri kurudu. Diğer üçü yaşıyorsa da gelişimlerinden memnun değilim. Birşeylerini tutturamadım herhalde. Oysa gözlerinin de içine bakıyorum :(
"Leylak" başlığına da yazmıştım tomurcuk verdiklerini. Hem orada hemde kendi başlığımda gelişmelerden mutlaka haberdar edeceğim, çünkü bu "elegans" ı merak eden çok insan var.
Sana ve bebeciğe bahçemden kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ;)
Merakla çiçekleri görmeyi bekliyorum ablacığım, bizdende sana iki kucak dolusu sevgi gönderiyoruz; elimizi öpüp üflüyoruz sana doğru ;)
ciceksever70
16-04-2012, 22:12
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/283312d1334519320-i.jpg
Bir kardeslik resmi de benden size eser hanim. Ikisini de ufacik birer celik olarak diktim her yani sardilar. Birbirlerine cok yakisiyorlar gercekten.
Eser İlhan
16-04-2012, 22:32
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/283312d1334519320-i.jpg
Bir kardeslik resmi de benden size eser hanim. Ikisini de ufacik birer celik olarak diktim her yani sardilar. Birbirlerine cok yakisiyorlar gercekten.
Sevgili ciceksever70, benimle aynı fikirde olduğunuza sevindim ;)
kamelyavadisi
17-04-2012, 06:59
Baharın gelmesiyle bahçeleri şenlendirdiniz. emeklerinize sağlık.
Nuri Murvet
28-04-2012, 22:05
Merhaba sayın Eser İlhan
Bu hafta başı, bahçenizin önünden geçtim ...
Mor salkımlar harika açmışlardı, mis gibide kokuyorlardı dayanamadım fotoğraflarını çektim, paylaşmak istedim...
Selamlar...
288128
Eser İlhan- Bahçe
288129
Eser İlhan- Bahçe
serkan_istanbul
28-04-2012, 22:27
Bu mor sakım çok güzel maşallah. Artı cidden bende alacağım en kısa zamanda offfff.
Eser İlhan
29-04-2012, 16:47
Merhaba sayın Eser İlhan
Bu hafta başı, bahçenizin önünden geçtim ...
Mor salkımlar harika açmışlardı, mis gibide kokuyorlardı dayanamadım fotoğraflarını çektim, paylaşmak istedim...
Selamlar...
Nuri Bey, harikasınız... Bana çok hoş bir sürpriz yaptınız. Teşekkür ederim:p
Dün o kadar uğraştım, ama güneş çok parlaktı sizin çektiğiniz köşenin güzel bir fotoğrafını çekemedim... Siz sokağa bakan köşeyi çekmişsiniz, ben de (sizinkiler kadar ustalıkla çekilmiş olmasalar da) içerden birkaç kare koyuyorum...
Son kare ise sevincimi belgeliyor :p
288443
288444
288445
288446
Eser İlhan
29-04-2012, 16:55
Madem ki resimlere başladık, devam edelim. Geçen yaz boyunca pek de iyi bir gelişim göstermeyen ve uç kuruması başlayan erguvan ağacım kış boyunca ona yolladığım sevgi mesajlarına ve Nuri Bey'in usta işi budamasına sanırım bu çiçeklerle cevap verdi. Mikrobiyal gübre uygulamasına da devam ediyorum. Umuyorum ve diliyorum ki bu yıl iyileşmeye başlayacak..
288447
Önde yeni açmaya başlayan fare kulakları. Bayılıyorum bu bitkiye ;) Çok zarif....
Ve bahçemin kraliçesi Gladys Picard'ın ilk çiçeği..
288448
Eser İlhan
29-04-2012, 16:58
Veee ebruli leylak nihayet açtı.. Küçük bir salkım. Ama olsun, hiç olmazsa görmüş oldum :p
288449
Ben de görüp sevinmiş, benim 3 senedir baktığım leylağın rengini görmüş oldum :D Kokusu var mı Eser ablacığım?
Eser İlhan
29-04-2012, 17:49
Ben de görüp sevinmiş, benim 3 senedir baktığım leylağın rengini görmüş oldum :D Kokusu var mı Eser ablacığım?
Kokusu var ama bahçedeki diğer leylaklardan daha az kokuyor. Ama belki de küçük olduğu içindir.
Eser İlhan
29-04-2012, 17:52
Alev çalıları da kıpkırmızı şu sıralar.... Bahçeyi resimlerken onların hakkını yemek istemedim :p
288461
Leylağa bayıldım. Ne kadar güzel, işlemeli gibi... :)
Alev çalısını geçen sene sizin bahçenizde görmüştüm. Burada da bahçelerde o kadar çok kullanılıyor ki. Sanırım gereken değeri vermediğimiz bitkilerden biri. Baharda bahçeye erkenden çok güzel renk katıyor.
Eser İlhan
30-04-2012, 20:19
Leylağa bayıldım. Ne kadar güzel, işlemeli gibi... :)
Alev çalısını geçen sene sizin bahçenizde görmüştüm. Burada da bahçelerde o kadar çok kullanılıyor ki. Sanırım gereken değeri vermediğimiz bitkilerden biri. Baharda bahçeye erkenden çok güzel renk katıyor.
Teşekkürler sevgili gilan. Bu leylağı ben de çok sevdim. Umarım koooocamann olmayı başarır. Büyüyüp ağaç olur ;) ;)
Çiçek taneleri de düz lila olanların en az üç misli büyük. Bu bitkiyi büyümüş ve tepeden tırnağa çiçeklenmiş olarak hayal ediyorum. Muhteşemm :)
Eser İlhan
01-06-2012, 21:36
Nihayet oğlumun okulu tatil oldu ve biz artık daha uzun zaman dilimlerini bahçede geçireceğiz. Bugün geldik. Ben de elime makineyle kısa bir tura çıktım bahçede.Uzunca bir aradan sonra nihayet yeni bahçe resimleri yükleyebileceğim:
Resim çekmeye ara verdiğim zamanlarda giriş kapısının hemen yanında büyük bir yer kaplayan rögar kapağının üzerine yeni bir çeki düzen verdim. Geçen sene verbenalarla kaplıydı ama sanırım altındaki toprak 10 cm bile olmadığından bu kış yağan kardan zarar gördüler ve baharda yeterince canlanmadılar. Ben de model değiştirdim: Kapağın üzerini ponza taşı ve iri dere taşlarıyla kaplayıp içine de saksılar oturttum. Bir de küre solar lamba.. Aslında lambanın yanında bir de sevimli bahçe cücesi olacaktı fakat kapak yola çok yakın olduğu için ve evimizin önünden geçen yol da okul yolu olduğundan gelip geçen çocukların ilgisini fazlaca uyaracak bir düzenleme olacağı konusunda eşim beni ikna etti, cüce de çaresiz verandaya taşındı..
Bence pek fena olmadıysa da yine de biraz geliştirilmeye muhtaç;) Örneğin beyaz rengin koyu renk taşlarla biraz kırılması gerektiğini düşünüyorum. Birkaç sukkulent saksısı da ilave edilebilir. Önerileri sevinerek dinleyebilirim :p
303328
303329
Bahçenin birçok yerinde verbenalar var aslında.Toprağa dikili olanlar bol bol açıyor. Hatta merdiven basamağını kapatırcasına.
303330
Manolya beni şaşırttı. Hep Temmuzda görmeğe alıştığım çiçekleri şimdiden açmaya başlamış.Üzerinde o kadar çok tomurcuk var ki, sayamadım. Bu yılki kar bütün bitkilere yaradı galiba..
303331
303332
Eser İlhan
01-06-2012, 21:45
Bizim bahçedeki süs ağaçları kendilerini gerçek meyva ağacı sanıyorlar ;) (ve ben de çok memnunum bu durumdan) Geçen yıl minicik süs şeftalisi nerdeyse 10 kg şeftali vermişti, bu yıl da süs eriğinin dalları yerlere sarkıyor. Bu küçük ama lezzetli erikleri çok seviyorum. Hem çiğ olarak yemesini hem de ev usulü, az şekerli marmeladını..
303334
303335
303336
Üç yıldır mor salkımın yapraksız gövdesine sardırmaya çalıştığım Clematis Piilu da bu yıl çok güzel oldu, gelişimi hızlandı...
303337
303338
Resimlerde görüldüğü gibi salyangozlar da bu gelişimden çok memnunlar, çiçeklerin taç yapraklarını afiyetle tüketiyorlar Onlara biraz kızıyor olsam da henüz canlarına kast edecek derecede kızdıramadılar beni. Onları tek tek toplayıp uzaklaştırıyorum şimdilik :p
Eser İlhan
01-06-2012, 21:59
Bu da Bauhaus'dan Rouge Cardinal etiketiyle satın aldığım ama açınca başka biri olduğu açığa çıkan kimliği belirsiz clematis :p
303344
Ebruli sardunyam, alaca zakkum ve davetsiz misafir papatya..
303340
303341
303342
Alaca zakkumu iki hafta önce bir dalı kırılmış ve bir köşeye atılmış biçimde buldum her zaman gittiğim fidanlıkta. Tek kalmıştı ve gözden çıkarılmış gibiydi ama çok güzel tomurcukları vardı. Hemen korumaya aldım onu, getirip (şimdilik) büyükçe bir saksıya diktim, kırık dalını da bırakamadım ölmeye.O da şu anda suda. Köklenip köklenmeyeceğini bilmiyorum ama en azından bir şansı olsun istedim :p
Istanbul'daki fuarda Ekerler'den aldığım gül de ilk çiçeklerini açtı:
303343
Eser İlhan
01-06-2012, 22:05
Bugünün son resimleri "canavar campanula" ya ait. Geçen yıl Bauhaus'dan almıştım. Minicik bir yumak halindeydi. Ta ki üzerine kar yağıp o kartopunun içinde kar eriyene kadar kalana dek. O andan itibaren nerdeyse gözle izlenecek biçimde büyüdü.O kadar ki, eşim "birgün bu bizi yiyecek" diye takılıyor:p Onu yakında yapmayı düşündüğüm kaya bahçesinde toprağa geçirmeyi planlıyorum.
. Birkaç sukkulent saksısı da ilave edilebilir. Önerileri sevinerek dinleyebilirim :p
Eser Hanımcım, bu bölgeyi görünce kocaman sepet toprak saksı içinde aşağıya doğru dallarını salmış beyaz küçük çiçekli bir bitki örneğin beyaz diasca , verbena gibi (ikisi de dona dayanıklı) canlanıverdi gözümde. :p
Bu gece bahçenizi baştan dolaştım. Kişiliğiniz olduğu gibi bahçenize yansımış. Aynı sizin gibi çok özel bir bahçe...
Eser İlhan
02-06-2012, 15:54
Sevgili jineop hem öneriniz hem de güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde güne güzel başladım ;)
Eser İlhan
02-06-2012, 16:20
Bugün agaclar.net ailesinin yakından tanıdığı bir misafirimiz vardı: sevgili Nuri Mürvet :) Burdan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum, hem bana ve eşime sunduğu sıcak dostluğu hem de her başımız sıkıştığında yardımımıza koştuğu için...
Nuri Bey bir süre önce bahçedeki damla sulama sisteminin iyileştirilmesinde yardımcı olmuş ve o sırada da bana 3 adet çok güzel nilüfer çiçeği hediye getirmişti.
303677
Bu nilüferler benim havuz ve su bitkileri aşkımın yeniden uyanmasına yol açtı ve uzun zamandır boş duran bir tahta saksıyı (50X50X50) içine iki kat battal boy çöp torbasını çıtalarla tutturarak küçük bir havuzcuk haline getirdik.
303673
Bugün de Nuri Bey'in getirdiği muhteşem pembe nilüferi ve üç küçük balığı (iki kırmızı bir kahve) içine yerleştirdik. Umarım yeni yerlerinde mutlu olurlar.
Bahçeye su birkez girdi ya, inanıyorum ki bu bir başlangıç olacak :p :p
303676
Meraklı Begimoş inceleme yapıyor " Bu yeni gelen de ne menem birşey? ":p :p
303675
303674
Eser İlhan
02-06-2012, 16:27
Ve bahçeden birkaç görüntü daha:
Verandanın önündeki yaseminler, Calamondin, sevgili zeytin ağacım (bu yıl öyle çok çiçeği var ki :p ) baston kırmızı gülüm ve hosta...
303678
303679
303680
303681
303682
ayazkentli
02-06-2012, 17:08
Eser hanım,
Begimoş'un niyeti hiç iyi değil gibi duruyor. "Yaşasın, nihayet balıklarım geldi" der gibi, bir hali var sanki.:confused::):):
İlk fotoğrafta'ki "Rögar üstü" taşlar çok harika bir örtü olmuş. Elinize sağlık.
nurcanaybay
02-06-2012, 19:54
Eser hanım ,
havuzcuk çok hoş olmuş ,böyle düzenlenmiş örnekleri vardı biliyorsunuz.O saksıdan bir tane daha varsa hatta daha küçük boyu ( 30 cm yüksekliğinde ) su sümbülü için ideal olur.Böylece o köşe su bitkileri köşesi olur .Ya da 3 boy saksı ,3 farklı su bitkisi ( birine
marul olabilir ,japon şemsiyesi ile birlikte ) .
Eser İlhan
02-06-2012, 21:16
Eser hanım,
Begimoş'un niyeti hiç iyi değil gibi duruyor. "Yaşasın, nihayet balıklarım geldi" der gibi, bir hali var sanki.:confused::):):
İlk fotoğrafta'ki "Rögar üstü" taşlar çok harika bir örtü olmuş. Elinize sağlık.
Aaaah, ahhhh :p :p Sayın ayazkentli, Begimoş'un ciğerini okumuşsunuz. Bazen o kadar masum olabiliyor ki, ben bile konduramadım bunu ona. Ama olanlar oldu...
Nilüfer maceramda ikinci perde : Havuzumu çok sevdiğim karşı komşuma göstermek niyetiyle bir an için verandadan ayrıldığımda herşey yolunda ve Begimoş gene resimdeki pozlarıdan birindeydi. Önemsemedim....
İki dakika sonra komşumla birlikte geri döndüğümüzde benim havuzun dibinden hızla sular akıyordu ve Begimoş yok olmuştu. Önce nilüfer saksının içteki naylonları deldiğini düşündük ve büyük boy bir çöp kovasını aceleyle naylonlayıp suyu ve nilüferleri oraya transfer ettik. Sıra balıklara geldiğinde kahverengi balığın eksik olduğunu şaşkınlıkla gördüm ve böylece konu anlaşıldı : Begimoş balığı avlamış ve o sırada naylon torbaları da delmişti......
Nuri Bey balıkları verirken iki kırmızının eşimle ben kahverenginin ise oğlumuz olduğunu söylemişti. Bu hesaba göre Begimoş bizim oğlanı yedi :( ................
Son zamanlrda kendimi daima olumlu düşünme yönünde terbiye etmeye çalıştığımdan her kötüde bir iyi arıyorum.
Bundaki iyi : Saksının yerinin az güneş gördüğünü düşünüyordum şimdi içi boşaldığı için daha güneşli bir yere taşıyabilirim....
Ne diyelim; vardır her işte bir keramet.....
Ve kıssaden hisse; Bizim bahçeye gerçek bir havuz lazım :D
Mete Tiren
03-06-2012, 08:43
Sn Eser İlhan beğen beğen bitmeyecek bir bahçe. Fazla söze gerek yok sanırım derler ya hani ''Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz'' harika olmuş bahçeniz. Kediler konusunda ise doğalarında var bize çok yakın olabiliyorlar ama bazen böyle hinlikler yapabiliyorlar.
Sizde en güzeli onları bu haliyle sevin sizde rahat edin onlarda rahat etsin ;) Yeni nilüferleriniz hayırlı olsun bol bol çoğalıp başka havuz aratsınlar size ;) Saygılar Hürmetler
.... Bu hesaba göre Begimoş bizim oğlanı yedi :( ................
Ve kıssaden hisse; Bizim bahçeye gerçek bir havuz lazım :D
Çok şekersiniz Eser hanım. :)
Dün fotoğrafı gördüğümde hem çöp poşetinin dayanıksız olacağını hem de Nilüfer çiçeklerinin tam güneşi sevdiğini yazacaktım ama çok keyifli olduğunuzu görünce olumsuz bir şeyler yazmak istemedim. Bence, en güzeli, altı delik olmayan büyük ve derin bir saksı alın, poşetin delinmesi riskini ortadan kaldırmış olursunuz.
Bahçeniz bu sene çok daha keyifli görünüyor. Clematisleriniz de öyle...
Eser İlhan
04-06-2012, 07:39
Çok şekersiniz Eser hanım. :)
Dün fotoğrafı gördüğümde hem çöp poşetinin dayanıksız olacağını hem de Nilüfer çiçeklerinin tam güneşi sevdiğini yazacaktım ama çok keyifli olduğunuzu görünce olumsuz bir şeyler yazmak istemedim. Bence, en güzeli, altı delik olmayan büyük ve derin bir saksı alın, poşetin delinmesi riskini ortadan kaldırmış olursunuz.
Bahçeniz bu sene çok daha keyifli görünüyor. Clematisleriniz de öyle...
Çöp poşeleri Begimoş faktörü olmasa dayanacaklardı aslında . Ama benim asıl istediğim beton olmayan bri havuz.(sizinle daha önce konuşmuştuk hatırlarsanız bu konuyu) Bugün Bauhausa gidip bakacağım. Ordaki hazır havuz küvetlerinden bir tane almak istiyorum.
Hayalimde bir küçük bir de biraz daha büyük küvet kullanarak suyun bir havuzdan diğerine aktığı bir su alanı oluştrmak var. Eşim de benim kadar hevesli olsa bu işe çoktan yapmıştım havuzu ya, zorunlu olarak hedefe sakin ve derinden gitmeyi seçtim ben :p
Bahçeye gelince, yavaş yavaş oturuyor. En büyük engel benim bu evde daimi yaşamıyor olmam. Hep orda olsam neler yaparım ama böyle aralıklı olunca ancak bu kadar oluyor işte....
Eser hanım bende istiyorum havuz ama, nereye, nasıl, ne şekilde bilemiyorum, siz başlayın belki bende sizden örnek alırım.:eek:
günebakan
04-06-2012, 12:41
Eser hanım maviş gerçektende muhteşem görünüyor havuz deseniz ayrı bir güzellik bahçeniz deki hangi güzelliği övmek gerek bilemedim hepsi de harikalar bayıldım. Ellerinize sağlık:)
Eser İlhan
04-06-2012, 15:22
Bugün sabah dooooğru Bauhaus'a gidip havuz küvetlerine baktım. Şu anki tahta saksı içindeki düzeneği aktarmak için uygun birşey bulamadım ama 300 lt. lik, şeklini de sevdiğim bir tane buldum. Sanırım onu alıp bahçede mavi sedirin bulunduğu alana yakın bir şekilde yerleştirebilirim. Fazla büyük olmadığı için göze batmayacağını ve güzel duracağını düşünüyorum.
Nilüferleri aktarmak izere limon'un önerdiği gibi deliksiz bir saksı aldım. Verandadan ve üst kattan görülebilecek ve nerdeyse tüm gün güneş görebilecek şekilde bahçeye yerleştirdim. Nilüferi ve kırmızı balıkları buraya taşıdım.
Bauhaus'a çok güzel sardunyalar gelmişti yeni. Dayanamayıp onlardan da 6 tane aldım. Aralarına kayalar koyarak havuz saksının etrafına dikmeyi düşünüyorum. Böylece saksı görüntüsü de bir miktar kamufle olur..
( Bunun için damla sulamanın hortumuna da el atıp yönünü sardunyalara göre ayarlamam gerekecek. Resimde yerde görünen siyah hortum yerinden söktüğüm damlama hortumudur;) )
304496
nurcanaybay
04-06-2012, 19:18
Eser hanım,
nilüfer'in kökleri serinlikten hoşlanıyor diye biliyorum.Plastik saksı ısındıkça nilüfer ve balık
için sorun olabilir .Nuri bey bizi bu konuda aydınlatabilir sanırım.Ama saksıyı toprağa gömecekseniz sorun olmaz.
Eser İlhan
04-06-2012, 20:15
Eser hanım,
nilüfer'in kökleri serinlikten hoşlanıyor diye biliyorum.Plastik saksı ısındıkça nilüfer ve balık
için sorun olabilir .Nuri bey bizi bu konuda aydınlatabilir sanırım.Ama saksıyı toprağa gömecekseniz sorun olmaz.
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu. Ama anlıyorum ki, ben tez zamanda şu beğendiğim 300 lt.lik havuz küvetini alıp bahçeye yerleştirmeli ve doğru dürüst bir havuz sahibi olmalıyım :)
ciceksever70
04-06-2012, 21:06
Eser hanim tasli bölüm nefis olmus. Cok zarif bir düzenleme. Nilüferler cok güzel gercekten de. Insan baktikca hevesleniyor ama etrafimda o kadar cok su ve ayrica durmak bilmeden yagan yagmur var ki artik bahceye ekstra sulu ir obje sokmak istemiyorum. Sizlerin nilüferlerini hayran hayran izlerim artik.
Eser Hanım, cıvıl cıvıl çiçekleriniz harikalar. :) Bol kokulu ve renkli bir yaz dönemi dilerim. :)
Umarım havuz isteğinizi de kısa zamanda yerine getirirsiniz. Kesin karar verdikten sonra bir şekilde yaparsınız, eminim. :cool:
Nilüferler çok güzeller, alacalı zakkuma da bayıldım. ;)
Eser Hanımcım, bu bölgeyi görünce kocaman sepet toprak saksı içinde aşağıya doğru dallarını salmış beyaz küçük çiçekli bir bitki örneğin beyaz diasca , verbena gibi (ikisi de dona dayanıklı) canlanıverdi gözümde.
Benim de tam tersi olarak renkli renkli yaprak güzelleriyle dolu dolu bir saksı (http://i11.photobucket.com/albums/a184/valleyrimgirl/annuals%20and%20bulbs/Coleusatfrontsteps912008.jpg) canlanmıştı. :p
Çakıllar beyaz olduğu için beyaz çiçekler çok kaybolur diye düşünüyorum.
Çakıllar çok güzel bir zemin yapmış. Yanlış görmüyorsam küçük çakıllar ile beyaz dolomitler kullanmışsınız. Farklı boyuttaki taşların beraber kullanımını ben çok seviyorum ama bence birbirine karıştırmasanız daha düzenli görünebilir. Mesela küçük çakıllar zemin olarak kalsa, beyaz dolomitleri de onların üstüne kıvrımlı şekiller oluşturacak şekilde bir arada kullansanız...
Aslında şu fotoğraftaki (http://sphotos.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/540311_3858858713675_1344626187_3514991_147920045_ n.jpg) gibi bir fıçı saksı da çok yakışır. Fıçıyı tam ortaya oturtup, çevresine de sizin düzenlemenin en arkasında gördüğüm iri taşları dizmek güzel olabilirdi. :)
Sizin için bakınırken rastladığım şu uygulama da çok hoşuma gitti. :)
http://i243.photobucket.com/albums/ff220/jeannespines/Future%20Projects/GardenWalkCF709034.jpg?t=1248237936
Eser İlhan
04-06-2012, 21:33
Sevgili glan, düzenlememi beğendiğinize sevindim. Fıçıları ben de çok seviyorum. Ama satın alabileceğim bir yere rastlamadım henüz. Fıçı içlerinde çok güzel "havuzcuk" düzenlemeleri de görmüştüm nette...
Bana gönderdiğiniz eklentilerin ikisi de çok hoş. Teşekkürler :)
kartal124
06-06-2012, 19:49
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu. Ama anlıyorum ki, ben tez zamanda şu beğendiğim 300 lt.lik havuz küvetini alıp bahçeye yerleştirmeli ve doğru dürüst bir havuz sahibi olmalıyım :)
Bauhause'da satılan havuzların üreticisi olan firmanın web sayfasını incelerseniz, bir hayli farklı ürünün olduğunu göreceksiniz.Ama gene de en ideali 299 TL.ye satılan hazır havuz kiti gibi
Selamlarımla.
Heissner - Alles Gute für Ihr Paradies in Heim und Garten (http://www.heissner.de/index.php?lang=en#.T8-DKcXPQud)
Eser İlhan
06-06-2012, 21:38
Sayın kartal124, gönderdiğiniz link için çok teşekkürler. Bu linki ne kadar aradığımı bilseniz... Tam "gökte ararken yerde buldum" durumu oldu benim için..
Benim beğendiğim havuz B134-00 kodlu 300 lt.lik havuzdu sanırım. Ama daha detaylı inceleyeceğim sayfayı.
Bu havuzları ve ilgili teçhizatı Bauhaus'dan başka satan yerler de var mı acaba ??
Eser İlhan
06-06-2012, 21:47
Eser hanım,
Yarın Nuri Bey'e danışırım bu konuyu........
Bu arada plastik saksının güneşte kalıp ısınma konusunu Nuri Bey'e danıştım. Yaz için sorun olmayacağını, aksine sıcağın nilüferi coşturacağını ama kışın iyi izole olmazsa üşüyebileceğini söyledi. Hatta küvetimin boyu büyüdüğü için küçük bir kırmızı nilüfer, japon şemsiyesi gibi yeni bitkiler de getirebileceğini söyleyerek beni sevindirdi. Şimdi heyecanla bitkilerimi bekliyorum. Değişiklikleri paylaşmaya gayret ederceğim :p
2 yıl önce sinanobada oturuyordum şimdi resimleri bakınca özledigimi fark ettim güzel bahçe güzel semt ee daha ne olsun kullanabılecek kocaman alan
kartal124
07-06-2012, 15:12
Sayın kartal124, gönderdiğiniz link için çok teşekkürler. Bu linki ne kadar aradığımı bilseniz... Tam "gökte ararken yerde buldum" durumu oldu benim için..
Benim beğendiğim havuz B134-00 kodlu 300 lt.lik havuzdu sanırım. Ama daha detaylı inceleyeceğim sayfayı.
Bu havuzları ve ilgili teçhizatı Bauhaus'dan başka satan yerler de var mı acaba ??
Sayın Eser İlhan
Satanlar var ama hiçbirinin fiyatı Bauhause kadar uygun değil.Birde şu durum var birinde tekne var, pompa yok pompa olanda filtre yok.O yüzden çok araştırdım Bauhausedan uygununu bulamadım.
Bauhause'da 250 lt.lik tekne, filtre,pompa, süs araçları hepsi bir arada takım olarak 299 TL.
Ayrıca 500 lt, 300 lt,120 lt gibi teknelerde var.Onlardan da alıp kapasitesi uygun filtre ve pompa edinilebilir.Çeşit çeşit pompa ve filtre de var.Hatta çok hoş fıskıye seti de vardı,5 ayrı başlık 5 ayrı fışkırma biçimi sağlıyor.Havuza uygun spot ışıklandırmalarda kit halinde.Tabi bunlara da girişirsek fiyat yavaş yavaş 1000 TL.yi bulacak.
Selamlarımla.
Eser İlhan
09-06-2012, 15:39
Yeni su bitklerimizi beklerken ortada kaba bir saksı görünümü olmasın diye eşim ve ben iki gündür sıkı çalıştık : Yakındaki taşcıdan falezler tek tek seçildi, arabaya yüklenip eve taşındı, boşaltıldı ve "kaya bahçemsi" bir görüntü oluşturulmaya çalışıldı;) Saksıyla kayalar arasını toprak doldurup Bauhaus'dan aldığım sardunyaları diktik böylece saksı etrafındaki toprak hem biraz izolasyon sağlar hem de görsel olarak daha hoş olur diye düşündük.
Bu arada hesaplamadığımız bir sorun çıktı : Civardaki bütün kediler nilüfer yapraklarıyla oynamaya bayıldılar. Saksının kenarına oturup önce biraz su içiyor sonra da patileriyle "pat pat" yapraklara vurup itip çekiyorlar...
İzlemek çok zevkli ama taze yapraklar paramparça oluyorlar bu oyun sonunda :( :(
Dün üzerlerine çiçek kasalarını koydum, bugün daha şık bir çözüm olarak üzerine tel gerdik....
Resimde de görüldüğü gibi saksı büyüyünce oldukça boş kaldı. Ama su altında çokça yaprak ve çiçek tomurcuğu var. Kediler rahat bırakırlarsa birkaç hafta içinde daha dolgunlaşacağını düşünüyorum.
306713
306714
NOT: Bugün eşim beni bahçeye çağırıp Bauhaus'da gördüğümüz havuz küvetini nasıl yerleştirirsek daha iyi olabileceği hakkında fikirlerini anlattı. Ben de yüzümde hafif bir tebessüm, her söylediğini onayladım...
Bu bir aşama değilse nedir, nedir :confused: :p :p
Eser İlhan
09-06-2012, 15:43
Clematis negritjanka en güzel günlerinde.
306717
Ve bahçeden güzel bir sardunya çiçeği ;)
306718
Bu rogar kapağı benim tam balkon altında Eser hanımcığım:mad: 10 cm bile yok o kısımda toprak. Ben sukulent dikmekte buldum çareyi. Epey geliştiler, yayılmaya başladılar. Bir ara fotoğraflarım genel halini size.
Sizin uygulama da güzel olmuş, çakılların arasına biraz sukulent dikelilirsiniz. Kışa dayanıklı türleri tabii.
Bahce için ise, bayıldım bayıldım ayılamammmmm diyorummmmm....:D
Elinize yüreğinize sağlık.
Unutmadan ilave edeyim, neredeyse her sabah havuzun başında bir kedi görüyoruz. Dadandılar bizim balıklara.:mad: Tam sayıyı bilmediğimden, kaç mefta var bilemiyorum.
Sevgili Eser İlhan, o kadar büyük keyifle, zevkle dolaştım ki bahçende, kendimi kaybettim.
Bir ara Cumhur Tonba'nın mesajını okurken, " aaa Cumhur dönmüş mü siteye" dedim, sonra baktım ki mesajı 2011 senesine ait. Dedim ya kendimi kaybetmişim taaa baştan başlamışım yine.
Ellerine sağlık, her şey çok güzel ve düzenli. Biliyorum nasıl uğraştığını, ama ben de senin gibi düşünüyorum; yaz-kış aynı evde oturamamış olmamız büyük dezavantaj.
Yap, uğraş sonra da kış geldi diye bırak geri dön. Oysa orada olsak, her şey kontrolümüz altında olurdu.
Yine sen İstanbul'a yakınsın, bir saatlik yolun var, ya ben ne yapayım?
Yoksa ben de Silivri'ye geri mi dönsem. Ama orada bahçe küçük, hele Manyas'dan sonra çok küçük gelir gözümüze.
Neyse buna da şükürler olsun. Yine de böyle bir imkânımızın olması güzel.
Mor salkımın, clematislerin, manolyan ateş çalıların hepsi çok güzel.
Bir köşeye de gaura çalısı ekelim mi?
Gel sen beni dinle yan veya ön bahçeyi satın alalım, belediyeye ait ise kiralayalım.... dermişim.
Havuz yapmayı ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsat gelmedi ona. Süs havuzunu da çok severim. Akan su sesini hep severim aslında.
Sevgili Eser İlhan, bütün sevdiklerinle beraber, sağlık ve huzur içinde, bahçenin bütün güzellikleri doya doya yaşamanı dilerim. Her şey gönlünce olsun.
Eser İlhan
09-06-2012, 22:07
........... Bir köşeye de gaura çalısı ekelim mi?
Gel sen beni dinle yan veya ön bahçeyi satın alalım, belediyeye ait ise kiralayalım.... dermişim............................... Sevgili Eser İlhan, bütün sevdiklerinle beraber, sağlık ve huzur içinde, bahçenin bütün güzellikleri doya doya yaşamanı dilerim. Her şey gönlünce olsun.
Sevgili Güler Hanım, sizi bahçemde görmek ne güzel :) Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum..
Olur, gaura da ekelim tabii. Hatta beyazı da var mıydı onun? Bir pembe bir de beyaz olsun ;)
Yan bahçeyi satın almak en çılgın hayallerimden biri. Orayı da meyve-sebzeye ayırmak, garajı da tavuk kümesi yapmayı planlıyorum (Komşu duymasın:D ) Necdet'e anlattığımda bahçenin içindeki evin atıl kalıp eskiyeceğini söyleyerek hayalimi bozuyor. Ben de "o zaman evi de yıkar bahçeye katarız" diyorum. Benim ebedi muhalif sevgili eşim o koşullarda çok pahalıya gelen bir bahçe olacağını söyleyerek hayalimin tadını iyice kaçırıyor ;) Ben de bu işi zamanın akışına bırakıp "gün doğmadan neler doğar" diyorum.....
Evin diğer yanı oldukça geniş bir park alanı. Bize en yakın kısımda çocuk parkı var. Çocuk parkıyla aramızda kalan yeşilliğe yayılmaya başladık bile...
2 ıhlamur, 2 erguvan, 2 fıstık çamı, 1 ılgın, 1 alaca pitosporum ve 2 kısmet ağacı diktik. Bakımlarını da düzenli yapıyoruz. Belediye bu alanı bana kiralasa çok memnun olurum. Ama kiralamasa da ben oraya el attım bir kere :D
Tek sakınca insanımızın henüz yeşili korumayı öğrenememiş olması. Geçen sene ıhlamur çiçeklendi diye bir dalını kırdılar.Geçen yaz sonu diktiğim küçük oyanın ise önce dalını kırdılar, sonra da söküp çıkardılar. Allahtan çıkarıp öylece kenara koymuşlar ben de saksıya diktim. Necdet umutsuzdu ama çok güzel yapraklandı, büyüyor. Umuyorum ki çok yakışıklı bir oya ağacı olacak....
Ah erkekler ahh. Ne dersek önce bir hayır derler ama sonra da razı olurlar. Ben de zaman zaman takılırım eşime. Bak hemen hayırı basma, nasıl olsa sonradan evet dedirteceğim sana.
Gauranın hem beyazı hem kırmızı hem de pembesi var. Sen yerini ayır ben sana 3 kök getireceğim. İlerde baktıkça beni hatırlarsın.
Sevgili Eser İlhan, uğraşılarınız güzel sonuç veriyor. Özellikle clematise bayıldım. Havuz ise yeni heyecanla kim bilir kaç şekil değiştirecek, değiştikçe siz keyifleneceksiniz. Sağlıkla keyfini çıkarın.
Not: İstemeden olmuyor, siz yan taraflar için isteyin, belli olmaz bir gün dileğiniz olur :)
Eser İlhan
09-06-2012, 22:39
.....Gauranın hem beyazı hem kırmızı hem de pembesi var. Sen yerini ayır ben sana 3 kök getireceğim. İlerde baktıkça beni hatırlarsın.
Çok teşekkürler.. ;) Sevindirdiniz beni... Ama ben sizi Gaura'lar olmasa da hiç unutmam ki..
Eser İlhan
09-06-2012, 22:43
.....Not: İstemeden olmuyor, siz yan taraflar için isteyin, belli olmaz bir gün dileğiniz olur :)
Evet sevgili Kiraz, ben de çok inanıyorum birşeyin gerçekleşmesi için önce yürekten istemek gerektiğine. Bunu çok kereler yaşadım. Niçin olmasın ??;)
Eser İlhan
10-06-2012, 13:45
Bugün sağolsun Nuri Bey çok güzel bir japon şemsiyesi ve harika bir kırmızı nilüfer ile geldi ve beni çok sevindirdi :) Bayramlık giyen çocuklar gibi hissediyorum kendimi :p
Teşekkürler tekrar ;) ;)
306965
306966
Bugün sağolsun Nuri Bey çok güzel bir japon şemsiyesi ve harika bir kırmızı nilüfer ile geldi ve beni çok sevindirdi :) Bayramlık giyen çocuklar gibi hissediyorum kendimi :p
Teşekkürler tekrar ;) ;)
306965
306966
İşte ben bunu seviyorum. Nuri Bey elinize , kolunuza sağlık. Bu dayanışma ve sevgi hayata umutla bakmamı sağlıyor. Hiç tanımadığınız kişiler gerçek dostlarınız olarak yüreğinize yerleşiyor. Bu bir ayrıcalık...
Eser İlhan
10-06-2012, 14:09
İşte ben bunu seviyorum. Nuri Bey elinize , kolunuza sağlık. Bu dayanışma ve sevgi hayata umutla bakmamı sağlıyor. Hiç tanımadığınız kişiler gerçek dostlarınız olarak yüreğinize yerleşiyor. Bu bir ayrıcalık...
agaclar.net o kadar çok güzel insanı hem de yakın dost olarak hayatıma taşıdı ki, ben de bunun için gerçekten çok seviniyorum sevgili jineop ;)
Kesinlikle bu bir ayrıcalık ve yüreğinde doğa ve insan sevgisi taşıyanların yaydığı enerji, sıcaklık.....
Aynen öyle bir kız kardeş **** 40 yıllık dost gibi.
Eser İlhan
07-07-2012, 12:26
Ortancalar hayatıma ilk kez çooook yıllar önce ailece gittiğimiz Yalova Termalde girdi. Herhalde 5 yaşlarında kadardım. Bu kocaman mavi - pembe çiçek toplarına ilk görüşte aşık oldum ve o zamandan beri onları hep çok sevdim. Bahçem olur olmaz da ilk diktiğim bitkilerden oldular. Bahçenin mümkün olan en güneşsiz yerinde beni mutlu etmeye devam ediyorlar ;)
316316
316318
316317
316319
316320
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.