View Full Version : albiza / Berberis, Hanımeli, Ardıç, Cotoneaster, Morsalkım, Leylak, Köknar, Ateş dike
Bu karışımı birkaç kez kullanmak sorun olur mu? yoksa tek seferlik bir tarif mi. Kullan at şeklinde mi yani? Değilse saklama koşulları nedir?
Off çok soru soruyorum. Benim bile içim bayıldı..
bonsaireef
22-11-2006, 13:31
Süpermen gibisin bonsaireef. Hemen de yetişip olaya el koydun. :) Teşekkür ederim. Senin bu uğraşılarının karşılığını nasıl öderiz biz? Sana birkaç tane dişbudak yollayarak ödeşebilir miyiz:))
Abartma turunc. :D
Hiçbir zaman karşılık beklemiyorum.;)
Dişbudak mı dedin?:eek: :rolleyes: ;) :p :D
Arkadaşlar merhaba!
Turunç kusura bakma mesjını şimdi okudum fakat bana gerek kalmadığını gördüm.(Gündüzleri işlerimin yoğunluğundan siteyi fazla ziyaret etme şansım olmuyor.Boş kalınca da bonsailerime koşuyorum.Bu yüzden cevap yazmakta gecikebiliyorum,kusura bakmayın.)Zira sağolsun bonsaireef benim yerime cevaplamış.Ona da burdan teşekkürlerimi iletiyorum.
Turunç bu karışımı dışarıda hazırlamanı tavsiye edrim.Kaynama sırasında keskin bir sülfür kokusu çıkıyor ve rahatsız edici boyutta.Evde hazırlarsan yengeden fırça yiyebilirsin,geceleride dışarılar bayağı soğuk....;)
Pratik bilgiolması için bir yemek kaşığı silme yaklaşık 20 gr gibi gelir.Ve biraz fazlaca kaynat.
karışımı ben su şişesine doldurdum ve ihtiyaç oldukça kullanıyorum.Suluboya fırçası ile dala sürüyor ve işim bitincede ağzını kapatıp muhafaza ediyorum.
Sana iyi kokular dilerim.;) :D
bonsaireef
22-11-2006, 16:55
Turunç bu karışımı dışarıda hazırlamanı tavsiye edrim.Kaynama sırasında keskin bir sülfür kokusu çıkıyor ve rahatsız edici boyutta.Evde hazırlarsan yengeden fırça yiyebilirsin,geceleride dışarılar bayağı soğuk....;)
:D :D :D
Niye güldüğümü turunc söylemek ister belki.:rolleyes:
Neden bonsaireef gülüyor turunç,söylesene merak ettim..
Unutmadan ben dışarıda tenekede kaynattım ,altının ateşide biraz fazla olmalı.;)
Gülüyor çünkü ben yengeden değil enişteden fırça yerim:)) ona gülüyor. Çok pis sırıtmış haylaz:Pp
bonsaireef
23-11-2006, 07:15
Albiza neden güldüğümü anladın mı? :D :D :D
evet anladım..
Gönlüm fırça yemenize razı olmaz bakın da olmazsa bir şeyler düşünelimmm.
Albiza zahemet olmazsa bana azıcık lime sülfür gönderebilir misin. Malum balkonda yapsam komşular kokudan şikayet edecek. Bir sürümlük olsa yeter:)...
hasancihad
23-11-2006, 10:03
Ben de şaşırdım. Niyeyse ben de Turunç'la konuşurken Albiza gibi düşünüyordum.
Neyse "Turunc kun" şimdi oldu "Turunc chan"
Aslında bu konuyu açıklamasam da olurdu. Şimdi kafanızdan kadın kısmı anlamaz falan geçirmeyin, kızarım haa:mad: ..
Japon **** çinli bir kadın görmedim ben bonsai ile uğraşan. Hani erkek egemen sanmayın. Ben de boş değilim. Bonsaiye yeni başlamış bir acemi olabilirim ama ağaçlarla yıllardır haşırneşirim.;)
Eh ziraat müh. olmanın faydalarını da görmüyor değilim.:cool:
Mesela budamadan hiç korkmam. Kesip biçilmiş fakat yanlış dalı gitmiş bir sürü fidanım mevcut. :( Zamanla bonsaiye uygun budarız artık:o .. Ayrıca teknik konulara girince kendi açımdan sorun yaşamıyorum. Yani bön bön bakmıyorum.:D Neyse uzatmayayım. Saygılar...
Attı havasınıda. Da yanlış düşünüyorsun kadınlar anlamaz diye düşünce olacağını zannetmem, estetik duygusu erkeklerden biraz daha gelişmiş varlıklardır aslında.
hasancihad
23-11-2006, 12:51
Murareye katılıyorum...
Üstelik bir de ziraat mühendisi yaw.
Turunç doğru yerde de ben kendimden şüphelendim...
:) hasancihad sen de bir alemsin. Daha önce de dediğim gibi sendek iheyecana imreniyorum. İlk fidanlarını koşa koşa alışın, koşa koşa resim çekişin ve koşa koşa budayıp katliam yapışın... :)) Bence sen de doğru yerdesin. Ben senden çok umutluyum. Cesursun, araştırıyorsun, sende iş var dostum...
Murare, hava atacaksam bonsailerimle atarım:)) Şimdilik ortada böyle bir ürün yok ama yakında olacak!.. Mesela bu yaza benim cotoneaster ve vangelyanın işi bayaa bir bitmiş olacak. Kıvamı tutturduk mu gerisi kolay.. Bonsaireef' in dediği gibi gövde tamamsa bence bitmiş bile sayılır:) abartıyor muyum yoksa..
Ali H. ALI
23-11-2006, 13:44
Dilerim ki bonsaiye olan bu heyecaniniz, hic bitmesin surup gitsin, ayni bonsai sanatinda oldugu gibi. Arkadaslar bonsai yasiyan bir sanat dali oldugu icin eseriniz hic bitmiyor, eseriniz uzerinde bir omur, calismak durumundasiniz Tanri gecinden versin, omrunuzun bittigi yerde, geride biraktiginiz bonsainize mutlaka bir seveniniz bakacaktir. Agacinizi bitti diye bir tarafa birakin 4-5 ay icerisinde bonsai olmaktan cikacaktir, agacinizin surekli guzel, estetik ve saglikli kalmasi, kafanizin, yureginizin ve makasinizin calismasina baglidir. Yapacaginiz, omur boyu bonsai calismalariniz, kolay ve keyifli olsun.
Aslında bu konuyu açıklamasam da olurdu. Şimdi kafanızdan kadın kısmı anlamaz falan geçirmeyin, kızarım haa:mad: ..
Japon **** çinli bir kadın görmedim ben bonsai ile uğraşan. Hani erkek egemen sanmayın. Ben de boş değilim. Bonsaiye yeni başlamış bir acemi olabilirim ama ağaçlarla yıllardır haşırneşirim.;)
Eh ziraat müh. olmanın faydalarını da görmüyor değilim.:cool:
Mesela budamadan hiç korkmam. Kesip biçilmiş fakat yanlış dalı gitmiş bir sürü fidanım mevcut. :( Zamanla bonsaiye uygun budarız artık:o .. Ayrıca teknik konulara girince kendi açımdan sorun yaşamıyorum. Yani bön bön bakmıyorum.:D Neyse uzatmayayım. Saygılar...
Bence haksızlık yapma turunç.Bak mesela şu resim böyle olmadığını gösteriyor.
5524
bonsaireef
23-11-2006, 22:32
Dünyaca ünlü bir sürü bayan bonsaici var. :)
Ben de çalışıp Türkiye'de ünlü olsam:)) Belki olgunlaştığımda olur. Şimdi çok çömezim...
bonsaireef
24-11-2006, 13:02
Yalnız Türkiye'de değil dünyada da ünlü olacaksın. Bundan emin olabilirsin. Bu kararlılıkla devam et yeterli.
Çok saol büyük desteksin. Doktor sen en iyisi psikiyatrist ol. Bence senin tedavine ihtiyacı olan ççoook insana yardım edebilirsin. Bonsaicilerden başla:)) budama hastalığı mesela, teşhis, tanı, tedavi vs...
bonsaireef
24-11-2006, 18:47
Kelin ilacı olsa başına sürer. O hastalıktan bende de var. :)
Uzun bir aradn sonra yeni bir aday ile karşınızdayım.aslında foruma girmediğim zamanlarda da yeni adaylar aileye katıldı ama fırsat bulup resimlerini yükleyemedim.Yakında, bir bir onların da resimlerini yüklemeye çalışırım.Ve sizlerin görüş ve önerilerinizi beklerim.selamlar
6830
6831
Merhaba Arkadaşlar.
Yeni bir ardıç çalıması ile karşınızdayım.Umarım beğenirsiniz.
6995
6996
6997
hiç anlamam ama canım çekti walla. işin kötüsü sadece çiçek suladım bu güne kadar :))))
ama bişiler yaparım sanıyorum :)))
Her işin başı azmetmekle başlıyor. Yaparım deyince, biraz sabır, biraz bilgi edinme, çok güzel bonsaileriniz olacak.
ceviz ağacı
18-05-2007, 20:19
Merhaba ,
Ben de bonsai yapmak istiyorum ama bu hanımeli sizce uygunmudur?Hanımeli 4 yaşında , köpeklerim üst dallarını sürekli kopardığı için büyüyememişti bende siteyi bulma şansına erdikten ve sizleri tanıdıktan sonra onu bonsai yapabileceğime karar verdim , sizler ne dersiniz.
Kesinlikle güzel bir bonsai olabilir. sürgünleri sık sık budayıp formu korumanız gerekecek. Yapraklardan dallar çok anlaşılmıyor, telleme ve budamayla biçemlendirme denemelisiniz. Nasıl yapacağınıza dair bilgileri bonsai başlığında bulabilirsiniz.
ceviz ağacı
19-05-2007, 08:46
Sevgili memet ,
İlginize teşekkürler . Bu yazıyı yazdığınızdan beri bonsai hakkında araştırma yapıyorum ( daha doğrusu çok uzun süreden beri yapıyorum 10 yıldan beri bonsaiyle ilgileniyorum) ama hala şu anda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Ali abinin öğüdünü tekrarlayayım ben, bir çay alıp ağacı seyret, ağaç ne şekle girmek istediğini söylesin.
Hanımelinin dalları sertleştikçe kırılganlaşıyor, bolca sürgün vereceği için budama ile şekil vermeli. Belki önce hangi tarz olmalı diye düşünmeli.
aslında şu halide hoş görünüyor. Bakalım başkaları ne düşünecek.
ceviz ağacı
20-05-2007, 12:40
Bence de bu hali çok güzel , buna yanılmıyorsam süpürge tarzı deniyor galiba .
Ali H. ALI
20-05-2007, 14:12
Cevizagaci tekrar selamlar, anladigim kadari ile hanimeline kiyip budamak istemiyorsun. Bu sekli ile birakmak istiyorsan bile, budama yapmalisin.
Ornegin hanimelinin yapraklari cok buyuk gorunuyor. O yapraklari keskin bir makasla, dal uzerinde yaprak sapcigi kalacak sekilde budarsan yeni cikacak yapraklar daha kucuk cikacagi gibi, agacindaki dallari acik bir sekilde gorup budama da yapabilirsin. Yapacagin yaprak budamasini burada paylasmayi unutma bircok arkadasa yardimi olacak. Kolay gelsin.
ceviz ağacı
20-05-2007, 17:18
Hemen başlıyorum , çok heyecanlı ve sevinçliyim tekrar teşekkürler .
asumandilek
21-05-2007, 03:36
Ya ben size ne diyeyim arkadaşlar bilemiyorum. Çok şaşkınım. Öncelikle sitede yeniyim. Bir soru için cevap ararken bu site ile tanıştım ve ilgiyle izliyorum yaptıklarınızı. Ağaçları, bitkileri ve doğayı her zaman çok sevmişimdir. Henüz yetiştirdiğim şeyler birkaç çiçekten ibaret ama en kısa zamanda engin bilgilerinizden yararlanarak ağaçlar yetiştirmek de isterim mutlaka. Tekrar hayranlığımı belirterek teşekkürlerimi sunarım. Şimdilik sadece izliyor ve yorumlarınızı bilgilerinizi takip ediyorum. Umarım bende burada paylaşılmaya değer güzellikler ile sizlerle olabilirim bir gün.
Saygılarımla...
ceviz ağacı
21-05-2007, 10:25
Hanımelimi Ali Bey'in dediği gibi yapraklarını budadıktan sonraki hali
Ali H. ALI
22-05-2007, 00:59
Ceviz agaci selamlar, hanimelinin dallarini gorebiliyoruz guzel bir yaprak budamasi yapmissin.
Bu fidan uzerinde yapabilecegin iki sey var.
1-govdenin uzerinden ilk dallarin ciktigi yerin hemen uzerinden govdeyi ve dallar uzerinde de bir veya iki cift tomurcuk kalacak sekilde budayip, dusundugun supurge tarzini yapabilirsin. Bunu yapacaksan yeni cikacak olan surgunleri iki, uc tomurcuktan sonra surekli cimcik alikmla budamalisin ki dallari cogalip guzel bir forum alsin.
2- Budamaya kiyamiyorsan bahceye dikip, veya genisce bir saksiya alip normal bir hanimeli seklinde buyutursun.
Bonsaide budama cok onemlidir. budamadan bonsai yapmak olanaksiz gibi bir sey. O yuzden dogru ve planlanmis bir budamadan korkmayiniz. Agacinizi budadiktan sonra kisa bir sure istediginiz gibi durmayabilir. Ama unutmayiniz bonsai uzun soluklu bir ugrastir.
Bir de bonsai icin fidan secerken yapmak istediginiz tarza gore fidan secerseniz daha az bir budama ile agaciniza istediginiz forumu verebilirsiniz.
Kolay gelsin.
ceviz ağacı
22-05-2007, 10:16
Sevgili Ali HOCAM ,
Gerçekten arkadaşların size ' HOCAM' diye hitap etmesini katbe kat hakediyorsunuz . Ben çalışmalarımla bu kadar ilgilenip , vakit ayırıp , bu kadar uzun yazılar yazacağınızı tahmin etmemiştim . Tekrar tekrar teşekkür ediyorum . Anlattığınızı doğru anlamışmıyım , kesilecek yerler bu işaretlediğim yerlermi ?
Ali H. ALI
22-05-2007, 12:38
Cevizagaci selamlar, oralarda bonsai yapmasini ogrenmeniz icin, bildiklerimi paylasiyorum. Benim gibi sitedeki bircok arkadas da oyle yapiyor ve Ortak amacimiz, tanitip, sevdirip, ogretip bonsaiyi, Turkiyede olmasi gereken yere tasimaktir. Bu surec icerisinde herkes elinden geleni yapiyor ve ben inaniyorum ki onumuzdeki yillarda oralarda yapilan bonsailer, diger ulkelerde yapilan bonsailerle boy olcusecek duzeyde olacaktir. Bunun kaniti da sizlerin, hepinizin, bonsaiye olan ilgisi ve bonsai ogrenmek icin gosterdiginiz cabadir.
Dogru anlamissin, hanimelini isaretladiginiz yerlerden budayabilirsinniz.
Duslediginiz tum bonsailerin gercek olmasini dilerim.
Sevgi ve saygi ile kaliniz
Bu başlığı okuyunca inanamadım. Bir insan nasıl bu hadar çok bonsaiyi bu kadar kısa sürede bu kadar güzel yapabilir diye şaşırdım. Hayranlık duydum.
Sn. Albiza'nın sayfaları büyük bir ilgi ile su gibi okumuşum. Ama o da ne!! Bu kadar güzel çalışmalar bir anda bıçak gibi kesiliyor. Bu çalışmaların son durumu nedir, yeni çalışmalar var mı, hangileri yaşıyor ya da kaybedilen ağaçlar var mı, saksı değişimleri yapıldı mı gibi pek çok soru havada kalıyor. Neden bu kesinti? Bonsaiye böylesine gönül verilerek yapılan bu çalışmaların devamı olmalı. :confused:
Uzman 16 övgüler için çok teşekkür ederim.****** bonsai sevgisi ve tutkusu bitmedi devam ediyor.Bonsai sayısı da bir hayli arttı...
Bonsai sevgisi bir girmeye görsün, ondan uzaklaşmak ,kopmak pek mümkün olmuyor....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.