View Full Version : fahriye07 / mum çiceğim
fahriye07
27-06-2009, 21:51
ben mum çiceğimi 2 yıl önce saksıma diktim.Ve benim güzel mum çiceğim hiç çiceğini açmıyor.Sadece yapraklarını sevebiliyorum ama ben çiceğinide sevmek koklamak istiyorum.Ne yapmam gerekiyor?Önerileriniz varmı?
Çiçeğim sabah güneşini çok güzel alıyor,suyunuda ihtiyacı oldukca veriyorum,gübre vermiyorum.yaptıklarım bu kadar.bana yardımcı olursanız sevinirim
Sevgili Fahriye07, mumçiçekleri epifit bitkiler oldukları için kökleri nefes alabilen oldukça geçirgen toprakları severler. Sanırım sizin mumçiçeğiniz çamurlaşan bir toprakta, böyle bir toprakta kökler sağlıklı gelişemez onun için size mumçiçeğinizi cocopeat perlit karışımına veya orkide toprağı olarak satılan hindistan cevizi kabuklarında oluşan torflardan almanızı öneririm. Bir de mumçiçekleri saksılarında kökleri bakımından sıkışık olmayı severler, dediklerine göre "kökler saksıyı sardı yeterince yerim kalmadı bari çiçekleneyim o zaman" derler.
fahriye07
07-07-2009, 23:03
teşekkürler,verdiniz bilgiler için ,1 tane tomurcuk var artık açmasını bekliyorum ,saksını değiştirdim toprağınıda açınça resmini gönderirim .
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.