PDA

View Full Version : Saksıda Sarımsak

yet1
24-06-2009, 16:01
2 ay önce maydanoz + salatalık + domates + soğan + sarımsak tohumlarını ekmiştim. klasik dikdörtgen balkon saksılarına)
hepsi çıktı. (salatalık ve domates mevye aşamasına gelmedi henüz ama) sarımsaktan ne ses var ne soluk.
acaba yanlış bir zamanda mı ektim?
yoksa az su - çok su durumundan mı çıkmadı?
(soğanlar yakşaşık 20cm oldu)

bir de bu soğanları nasıl toplamak lazım?? dibinden keseyim mi? yoksa öyle kesersem o şekilde kalır orası kuruyup biter mi ? ya da tekrar altında devam eder mi?

yardımlarınız için teşekkürler

nesecik
24-06-2009, 16:20
sn yet1 bitkilerinizin resimlerini koymanız mümkün mü?

yet1
07-07-2009, 09:13
resimleri şu an için ekleme şansım yok.

resim olmadan da kimse cevap vermeyecek galiba ?????!!!!!!

umas
19-08-2009, 14:08
2 ay önce maydanoz + salatalık + domates + soğan + sarımsak tohumlarını ekmiştim. klasik dikdörtgen balkon saksılarına)
hepsi çıktı. (salatalık ve domates mevye aşamasına gelmedi henüz ama) sarımsaktan ne ses var ne soluk.
acaba yanlış bir zamanda mı ektim?
yoksa az su - çok su durumundan mı çıkmadı?
(soğanlar yakşaşık 20cm oldu)

Kusura bakmayın! Uzun zaman olmuş, her girdiğimde, görüyorum, ama bilgisayarımda sorun var, cep telefonundan girdiğim için, size cevap yazabilmek, benim için işkence olurdu. Belki de sarımsaklarınız çıktı! bilemiyorum ama ben yine de karınca kararınca cevap vermeye çalışayım.

Bu arada, bu tip forumların takıntısıdır 'resim yükleyin' demek, (diğer arkadaş üzerine alınmasın, genel için söylüyorum). Adam 'tohumum çıkmıyor' diyor 'resim yükle' deniyor. 'Soğanlarımı nasıl toplayacağım' diyor 'resim yükle' deniyor. Neyi teşhis edeceksiniz allahın aşkına!
'Yapraklarım kurudu ne yapmalıyım' diye sorsa, tamam resim yükle ki; fungusid mi, azot eksikliği mi, mildiyö mü? teşhis koyalım.
Bu resim yükler misiniz? konusu acayip abartılmaya başlandı.

Sarımsak ekimi için farklı uygulamalar vardır.
Ekim ayında toprakla buluşturulur ve kışı toprağın altında geçirmesi sağlanır. Bu şekilde, tohumun, gelişim sürecini tamamlaması da sağlanmış olur.
Bu arada; sarımsak tohumu mu serptiniz?
Sarımsak çiçeğinden elde edilen 'dişçikleri' mi ektiniz?
Yoksa, baş sarımsağı dağıtıp, dişleri mi ektiniz?
Hepsi için farklı saptama yapmak lazım.
Anladığım kadarıyla, poşetlerdeki sarımsak tohumlarını torfa diktiniz. Çok suladınız ve tohumları çürüttünüz!

bir de bu soğanları nasıl toplamak lazım?? dibinden keseyim mi? yoksa öyle kesersem o şekilde kalır orası kuruyup biter mi ? ya da tekrar altında devam eder mi?

Yaprakları keserseniz, diğer yapraklar devam edecektir. Hatta, kestiğiniz yaprakta devam edecek ama, boynuz kulağı geçecek, hiç kesilmeyen ötekinden uzun olacak. Ama ben, yeşil kısmı sevmem, hiç kesmeden kökün kalınlaşmasını bekler, ondan sonra köklerim.

malina
19-08-2009, 14:54
Bu arada, bu tip forumların takıntısıdır 'resim yükleyin' demek, (diğer arkadaş üzerine alınmasın, genel için söylüyorum).

Ben de bunu anlamıyorum. Yanlış yapan biri var, doğrudan ona sesleneceğinize, sen üzerine alınma ben genele sesleniyorum diyorsunuz :)

Bence bu daha büyük bir takıntı. Soran arkadaş da cevap vereceğinden değil, öylesine resim yükle demiş olmalı.

umas
21-08-2009, 01:33
Ben de bunu anlamıyorum. Yanlış yapan biri var, doğrudan ona sesleneceğinize, sen üzerine alınma ben genele sesleniyorum diyorsunuz :)

Bence bu daha büyük bir takıntı. Soran arkadaş da cevap vereceğinden değil, öylesine resim yükle demiş olmalı.

Birincisi; ben takıntıları olan birisi olduğumu sanmıyorum.
İkincisi; bize göre yanlış yaptığını sandığımız kişiyi (nesecik) kırmak istemedim. Ben insanları kırıp, kırmama konusuna dikkat etmeye çalışıyorum.
Üçüncüsü; yapılan işi, A şahsı, B şahsı veya C şahsı yapıyor, ama D veya E şahsı yapmıyor diye ayırmak yerine, sürekli yapılan yanlışı genellemek (-ki buna sitenin müdavimlerinde de farklı şekilde gözlemlemek mümkün) neden bir takıntı olsun... Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla tarzında yaklaşıma neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım! Kaldı ki, saptamamın yanlış olduğunu sanmıyorum.

nesecik
31-08-2009, 16:56
yok yahu resmi görmek istememin sebebi maydanoz + salatalık + domates + soğan + sarımsak ekimini benimde balkonda amatörce denemiş olmamdı, gelişimini merak ettim.Zaten resminizi yükleyin bir yorum yapayım diye birşey yazmamıştım:)

Yani evet cevap vereceğim için değildi resim yüklenmesini rica etmem:cool:

bahtiyar02
31-08-2009, 18:02
Bence bu daha büyük bir takıntı. Soran arkadaş da cevap vereceğinden değil, öylesine resim yükle demiş olmalı.[/QUOTE]

sevgili malina bu açıklamanızı onaylamıyorum. kaldı ki bu yazdıklarımı da onaylamayacaksınız. Dostların resim yüklermisin istemi hiçte boş değil.belkide bizlerin hatta sizin dahi bilmediği bir konuyu cevaplaya bilir. Kişilerin insanları kırmaması çok doğal ve saygı duyulacak bir davranış.

umas
03-09-2009, 16:52
Alın size 'mevzu nerden nereye geldi' hikayesi...
Biz insanları kırmayalım dedikçe, farklı anlaşılıyoruz.
(Bu arada sayın bahtiyar02'de, galiba sayın malina'nın ne demek istediğini farklı algılamış. Herkes birbirini yanlış anlıyor ya hadi hayırlısı!)
Sayın nesecik, sorunun devamında 'resim yükleyin' deyince, (neden resim yükle dediğini, ilk mesajda yazsa sorun olmazdı ya neyse) ben de, doğal olarak tepki gösterdim. Gösterdiğim tepkide kırmamak adına genel yazdım; sayın malina nedense tepki gösterdi. Ramazandan diyecem ama, bu tavır hep var.
Şimdi bunlar da 'konu dışında yazmayın' diye sansüre uğrar!

taskıslalı
09-01-2010, 17:09
Ben de sarımsak ektim, taze soğan gibi yaprak verdiler yukarı doğru 10 cm civarında, mayıs haziran gibi çıkartmayı düşünüyorum, aslında taze olarak yaprakları da yenilebiliyor ama ben beklemeyi tercih ediceğim..

İsterseniz resim yükleyebilirim :) :) :)

sertug guray
03-03-2010, 22:45
Arkadaşlar aksıda sarımsak adında bir konu açmışşınız ama resim yüklememe hakkında direniyorsunuz.Bu siteye bilgilenmek aydınlanmak ayrıca bilgilerimizi paylaşmak için giriyoruz.

Dogaaski
12-04-2010, 10:58
Ben de sarımsak ektim, taze soğan gibi yaprak verdiler yukarı doğru 10 cm civarında, mayıs haziran gibi çıkartmayı düşünüyorum, aslında taze olarak yaprakları da yenilebiliyor ama ben beklemeyi tercih ediceğim..

İsterseniz resim yükleyebilirim :) :) :)

Bende ektim sarımsak dişini fakat nekadar sürede kökte çoğalacağını merak ediyorum toplamak için; bilen varsa yardımcı olabilir mi? Ayrıca sarımsak çok yetişince soğan gibi çiçek açıyor anladığım kadarıyla, bunun çiçekleri daha sonra tohum mu oluyor?

memet58
12-04-2010, 21:38
Bu da bizim balkonda ki taze soğan ve sarımsaklar.. Bir - iki ay önce sarımsağı dişlerden, soğanı arpacıktan dikmiştim. Yapraklarından arada bir salata için koparıyorum. Kokusu çok keskin olmadığından bizimkiler farketmiyor bile :) Azalan yerlere yeni dişler sokuyorum. Bence balkonda soğanı-sarımsağı tohumdan yapmak pek pratik değil.
135884

elek
04-05-2010, 10:15
Sayın Dogaaski, benim pet bardaklara ektiğim sarımsak dişleri (1 bardağa 1 diş) güneş gören pencere önünde 3 haftada 10 cm kadar büyümüştü. Ben yaklaşık 25 cm olana kadar bekledim (tahminen 6 hafta) ve çıkarıp yedim. Çıkardığımda kökler bardak etrafından görünüyorlardı, daha fazla gelişim olmayacağını düşündüm. Bir de ya cinsinden dolayı ya da bu kadar küçük alanda yetişmelerinden dolayı pazarda satılanlara göre oldukça ince oldu benimkiler.

Dogaaski
04-05-2010, 10:52
Sayın Dogaaski, benim pet bardaklara ektiğim sarımsak dişleri (1 bardağa 1 diş) güneş gören pencere önünde 3 haftada 10 cm kadar büyümüştü. Ben yaklaşık 25 cm olana kadar bekledim (tahminen 6 hafta) ve çıkarıp yedim. Çıkardığımda kökler bardak etrafından görünüyorlardı, daha fazla gelişim olmayacağını düşündüm. Bir de ya cinsinden dolayı ya da bu kadar küçük alanda yetişmelerinden dolayı pazarda satılanlara göre oldukça ince oldu benimkiler.

Sayın elek, 6 hafta sonra çıkarttığınızda bir diş, birden fazla mı olmuştu?

elek
04-05-2010, 16:35
Hayır sayın Doğaaşkı, hatta bardakların 4'ünde (6 bardakta denemiştim) ektiğim dişin şekli bile çok bozulmadan kalmıştı, diğer iki kökte tam dağılma vardı. Sarımsağın baş olabilmesi için en azından yapraklarda sararma başlayana kadar beklemek gerekir diye biliyorum.

aliatilgan
27-10-2011, 16:35
Ben de balkona yerleştirdiğim uzun saksıya (100x30x30 ölçülerinde) 16 Ekim'de 9 adet sarımsak dişi ektim. Ama hala hiç bir hareket yok. :(

psk
28-10-2011, 08:38
sarımsaklar çok geç yeşeriyorlar, ve her ekilen diş tutmuyor yani yeşermiyor,

sarımsaklarınız yeşerdiğinde ( biraz daha sabredin) , yeşermeyenleri kontrol edin,

toprakta çürüyorlar ve bütün saksıya zarar veriyorlar. Yeşermeyen dişleri bence sökün.

gulbirsen
28-10-2011, 09:12
merhabalar,
tohum torbasını değiştirirken torbanın dibini saksının üstüne çırptım.Bu yaz yağmur çok yağdığı için belki, tohumlar çimlendi.Ama balkonda kuşlar bırakmadılar.Çıkan yeşil filizlerini hep yediler. :) :) büyüdüklerini göremedim.

aliatilgan
28-10-2011, 11:31
Öncelikle paldır-küldür lafa daldığım için hepinizden özür dilerim. Yeni üyeyim, forumu okurken sarımsak konusunu görünce ve beklentim de olunca hemen alel-acele dalış yaptım.:D
psk, cevap için çok teşekkür ederim. Hemen kontrol edeceğim.;)

psk
28-10-2011, 14:42
merhabalar,
tohum torbasını değiştirirken torbanın dibini saksının üstüne çırptım.Bu yaz yağmur çok yağdığı için belki, tohumlar çimlendi.Ama balkonda kuşlar bırakmadılar.Çıkan yeşil filizlerini hep yediler. :) :) büyüdüklerini göremedim.

geçmiş olsun, ama olsun kısmet diyin, bakarsınız bu döngü sonucunda gübre olarak o kuşlar başka bi zamana bitkilerinize yardımcı oluverir :)

psk
28-10-2011, 14:44
Öncelikle paldır-küldür lafa daldığım için hepinizden özür dilerim. Yeni üyeyim, forumu okurken sarımsak konusunu görünce ve beklentim de olunca hemen alel-acele dalış yaptım.:D
psk, cevap için çok teşekkür ederim. Hemen kontrol edeceğim.;)

rica ederim, ayrıca maydanoz ekmediyseniz eğer onu da tavsiye ederim.

hem çok faydalı hede çok bereketli bir bitki, kestikçe daha çok ve gür çıkıyorlar , ayrıca 2 yıllık bir bitki. yani uzun süre boyunca faydalanılıyor.:cool:

aliatilgan
29-10-2011, 18:02
Evet, maydanozu çok severim ve beğenerek tüketirim. Ayrıca sağlığa olan yararları da saymakla bitmez. Ancak piyasada hiç doğal maydanoz yok. Satın aldığım tüm maydanozlar kösele gibi, tadı berbat, yemesi çok kötü ve hatta bence sağlık için yarar yerine zarar getiriyordur.
neyse, psk, maydanoz tohumunu nereden ve nasıl temin edebilirim? Çünkü piyasadan her hangi bir ürün aldığımda ya sorunlu ya GD li ürün denk geliyor ve moralim bozuluyor. Siz ne tavsiye edersiniz? Nereden ve/veya hangi marka v.s. almalıyım? Ayrıca sarımsak ne kadar zamanda filiz verir?
İlgi ve anlayışınıza, vereceğiniz cevaplara, gösterdiğiniz sabıra şimdiden teşekkür ederim.

Cemil B.
08-02-2012, 11:58
Bu zamanda (Şubat) saksıya sarımsak dişi eksek olur mu , ekildiğinde sarımsak dişi , toprağın ne kadar altında olması gerekir , sulama olayı yogun mu yoksa kuru mu bırakılmalı , sıcak mı sever soguk mu , icerde mi balkonda mı olmalı yani, ben sarımsagı cok severim , burada bu konuyuda görünce hemen yazma ihtiyacı duydum. Sevgili üstadlarımızdan bilgilendirme bekliyorum.
SAYGILARIMLA

sero782
08-02-2012, 20:00
beyler ben saksım ı kendim yaptım ama yeteri kadar toprak yok daha küçük oldum için ve arabistanda oldum için yakındaki bi yere bile gidemiyorum saksı mın altına biraz mendil ve soğan koydum ğstğnğ toprakla örtüm fakat yinede yakında toprak alacam soğanım orda büyürmü + balkon yok pencere önünde büyütüyorum bir sorun çıkarmı

sero782
09-02-2012, 06:06
Bu zamanda (Şubat) saksıya sarımsak dişi eksek olur mu , ekildiğinde sarımsak dişi , toprağın ne kadar altında olması gerekir , sulama olayı yogun mu yoksa kuru mu bırakılmalı , sıcak mı sever soguk mu , icerde mi balkonda mı olmalı yani, ben sarımsagı cok severim , burada bu konuyuda görünce hemen yazma ihtiyacı duydum. Sevgili üstadlarımızdan bilgilendirme bekliyorum.
SAYGILARIMLA
SAYGILARIMLA
oncelikle saksı dibine yerleştir kışa akın **** kışın dike blirsin eğer önceden soğan diktiysen daha bigili olursun ama tavsiyem günde bir kez çok diğil ama azda olmasın

sero782
09-02-2012, 06:13
Evet, maydanozu çok severim ve beğenerek tüketirim. Ayrıca sağlığa olan yararları da saymakla bitmez. Ancak piyasada hiç doğal maydanoz yok. Satın aldığım tüm maydanozlar kösele gibi, tadı berbat, yemesi çok kötü ve hatta bence sağlık için yarar yerine zarar getiriyordur.
neyse, psk, maydanoz tohumunu nereden ve nasıl temin edebilirim? Çünkü piyasadan her hangi bir ürün aldığımda ya sorunlu ya GD li ürün denk geliyor ve moralim bozuluyor. Siz ne tavsiye edersiniz? Nereden ve/veya hangi marka v.s. almalıyım? Ayrıca sarımsak ne kadar zamanda filiz verir?
İlgi ve anlayışınıza, vereceğiniz cevaplara, gösterdiğiniz sabıra şimdiden teşekkür ederim.
senin için biraz araştırma yaptım internet aracılıgıyla oldun yerden teğmin edebilirsin

Cemil B.
17-02-2012, 13:22
ilginiz için teşekkür ederim, ben topragın , yüzeyden 4-5 cm altına ektim , bakalım görücez , daha önce hiiç bşr sebze meyve yetiştirmedim, bugunlerde heves sardı, herşeyi deniycem zamanla..

SAYGILARIMLA
oncelikle saksı dibine yerleştir kışa akın **** kışın dike blirsin eğer önceden soğan diktiysen daha bigili olursun ama tavsiyem günde bir kez çok diğil ama azda olmasın

dafni
17-02-2012, 15:09
Evdeki diş sarımsağı ekerken tepesini açmamız yani filiz çıkacak kadar kopartmamız gerekiyor.Birde her tohum kendi boyu kadar olan derinliğe ekilmesi gerekir diye biliyorum herkese bol hasatlar

ruveyda a
20-02-2012, 22:05
ben de düşünüyorum sarımsak ekmeyi. taze sarımsak yetiştirmedim daha önce hiç. uzun nane saksımın kenarına eksem problem olur mu acaba

Cemil B.
27-02-2012, 12:29
şuan bende daha bi görüntü yok :)

nardane
17-03-2012, 12:07
Saksımda çillenen soğanlarla birlikte sarımsakta ekmiştim.Salata yaparken uçlarından alıyorum .

Cemil B.
18-03-2012, 19:28
bende halen sarımsakla ilgili hicbirsey yok

kuzen38
01-04-2012, 01:13
valla saksıya ektiklerim öyle duruyor sarımsaklarda. gecen kış başı bahceyede ekmiştim, ağır kışa ragmen hala yeşil olarak duruyorlar. baş vermelerini bekliyorum bakalım verecekler mi :)

Cemil B.
03-04-2012, 22:01
benim sarımsaklarda da sogalarda da bir hareket yok arkadaslar

Cemil B.
04-05-2012, 16:53
bende halen goruntu yok aylar oldu bekliyorum
sonunda kaldırıp atıcam saganları toprak ziyan olmasın en azından :(

kuzen38
06-01-2013, 00:25
benimkiler baş vermediler ama 10 numara olmuşlardı gecen yaz yedim :)

Hülyab
10-03-2013, 22:05
Arkadaşlar bende bir süredir balkonumda diğer sebzelerimle beraber soğan ve sarımsak ekip taze olarak tüketiyordum fakat şimdi elimde birkaç diş filizlenmiş taşköprü sarımsağı var ve taze olarak diil baş olarak tüketmek istiyorum. Şu mevsimde eksem başlanırmı acaba birde sarımsak baş oluşması için neler ister su güneş toprak saksı olarak yani.

Pikachu
18-03-2013, 13:28
Merhaba ben de yeni üyeyim internetten araştırarak sarımsak ve soğan ektim akşam resim paylaşabilirim ben saksı boyutuna ekilecek adete dikkat etmedim 5 Cm aralıklarla çok fazla sayıda sarımsak ektim. 3 tane de soğan ekmiştim ama ters ekmişim sonradan düzelttim :)
şimdi işleri biraz büyütmek istiyorum aparmanımızın arka bahçesi bomboş ve kullanan yok biraz pis durumda ama toprak alan var ekip biçicem ama ilk önce saksıdan başlıyorum

nkutsay
18-03-2013, 13:52
Ben de bu yil ilk defa sogan ektim. Su an taze soganlar hasat edilecek kivama geldiler. Bir de saksi yoklugundan dikemedigim soganlar var hala balkonda bekleyen. Simdi gerektikce saksilardan kokleyip yerlerine bekleyen soganlari dikecegim. Iyi bir dongu tutturursam uzun sure ilacsiz tazecik sogan yeriz. Tabii balkonda bosta bekleyen soganlar ne kadar dayanir bilemem.

nkutsay
18-03-2013, 13:53
Buzdolabinda duran sarimsagi ekebilir miyiz? Evet ise butun mu ekelim disalerini ayirarak mi?

Pikachu
20-03-2013, 14:08
Ben de dolaptaki sarımsağı ektim dişlerini ektim çıktı hepsi

h_dogan
20-03-2013, 16:01
Buzdolabinda duran sarimsagi ekebilir miyiz? Evet ise butun mu ekelim disalerini ayirarak mi?

Ekebilirsiniz ama dişlerini ayırın. Yok sadece yeşillik için diyorsanız baş olarak ekin ama çok ince saplar elde edersiniz.

h_dogan
20-03-2013, 16:09
Ben de bu yil ilk defa sogan ektim. Su an taze soganlar hasat edilecek kivama geldiler. Bir de saksi yoklugundan dikemedigim soganlar var hala balkonda bekleyen. Simdi gerektikce saksilardan kokleyip yerlerine bekleyen soganlari dikecegim. Iyi bir dongu tutturursam uzun sure ilacsiz tazecik sogan yeriz. Tabii balkonda bosta bekleyen soganlar ne kadar dayanir bilemem.

Soğanlar nemlenmeyecek bir yerde durursa dayanabilir yani çimlenmesi yavaşlar. Yok su değerse olduğu yerde köklenir.

hira
19-04-2013, 12:44
arkadaşın sorduğu soruyla ben tamda sorumun cevabını aldım teşekkürler h_dogan

bora55
26-10-2014, 16:46
haydi sarımsakçılar neredesiniz? saksılar boş durmasın :D

bora55
13-11-2014, 14:21
Sarımsaklarımı ektim ve çimlenmeye başladılar. Saksılar boş durmasın...

bora55
01-12-2014, 12:38
Saksılar boş kalmasın dedik vakti geçen domates ve biberlerin yerine sarımsakları ve soğanları ektik...
Sol taraftakiler sarımsaklarım sağda ise soğanım gözükmekte.
Yaprakları kahvaltıda fena gitmiyor :D

bora55
01-12-2014, 12:39
yukarıda resim koymayı es geçmişim...

hira
29-05-2015, 23:30
Balkon bahçeciliğine başladım :o Nane, dere otu, maydanoz, soğan ve kekik ektim. Yarın sarımsakta sıra :)

mazda_ozan
22-07-2015, 15:34
Bende hira gibi dün akşam suya koyduğum tek diş sarımsak ile ilk denememi yapacağım. Gelişmelerinide sizinle paylaşacağım, hemide resimli :)

mazda_ozan
17-01-2016, 13:01
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/17/4117c274975336b941feba507a081e6c.jpg

Büyüyen ufaklarım...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

minuur_89
10-03-2016, 09:04
Merhaba arkadaslarlar bende gecen gun bir dis sarimsak gomdum topraga fakat ayni sogan gibi yesil uzun uzun saplar verecek galiba peki dis seklinde sarimsak nasil cikaracak :) anlam veremedim yesil saplarinu mi kullanabilirim sadece

mazda_ozan
10-03-2016, 09:09
Bende tam olarak ne zaman sökeceğimi merak ediyorum.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160310/0a6e9e7fcf4e4dc306d30ea1a1241c46.jpg

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Muda
10-03-2016, 09:40
Merhaba arkadaslarlar bende gecen gun bir dis sarimsak gomdum topraga fakat ayni sogan gibi yesil uzun uzun saplar verecek galiba peki dis seklinde sarimsak nasil cikaracak :) anlam veremedim yesil saplarinu mi kullanabilirim sadece

Sarımsakların büyümesi için en güzel zaman sonbaharda dikilmesi gerekiyor. Benim sonbaharda dikmiş olduğum sarımsaklar şu anda çıkmış durumdalar. İlkbaharda ekilen sarımsaklar ise genelde tek ve iri bir diş olarak çıkıyorlar. Onları genelde yeşilliği için kullanabilirsiniz.
Sonbaharda ekilen sarımsaklar gevşek gübreli toprakta olurlarsa arada bir çapalanarak toprağın gevşemesi ve havalanması sağlanırsa iyi bir gelişim gösteriyorlar. Normal toprakta olmaları durumanda sonbahar ve ilkbahar yağmurları gelişmeleri için yeterli oluyor. Birkaç defa da su verilirse diş diş sarımsaklar elde edebiliyorsunuz. Dikmiş olduğunuz tek diş sarımsak ne kadar büyük olursa büyük sarımsaklar elde edebiliyorsunuz. Küçük dişlerden küçük sarımsaklar çıkıyor.

özfidan
26-03-2016, 23:39
Sn. Muda , 2 ay önce sarımsakdişlerinden dikmiştim. İstediğim gibi gelişmediler. Sanırım en iyi zaman sizin de dediğiniz gibi sonbahar.

Kerem Örenç
12-09-2018, 20:18
https://www.youtube.com/watch?v=dllBiNho4Jk