Bağlan

View Full Version : Asumandilek / Balkonum...

asumandilek
24-06-2009, 14:40
Hep bahçeli bir ev dilemenin doruğunda olsamda balkonumu yeşillendirmenin keyfinde yaşayanlardanım bende. BahçemiziN ve evimizin bitki aşığı idolüm babam sayesinde bu mükemmel gene sahip olduğum için şükrediyorum hergün. Çiçeklerimin yanıbaşında içtiğim bir bardak çayın yerini hiç bir aşka değişmem.

Buradaki arkadaşların birbirinden güzel bahçe ve balkonlarını gördükçe daha da çoğalmaya başladı içimdeki bu aşk. Ve bende balkonumu paylaşmak istedim sizlerle. Gelen, buralarda yaşayan arkadaşlar varsa demlikteki çayın keyfini de paylaşmaktan onur duyarım...

Ve Küpelim ev sahipliği yapsın genel görünümüne balkonumun...

asumandilek
24-06-2009, 14:44
İşte bunlarda kaktüslerim.. Çoğalması umuduyla...

asumandilek
24-06-2009, 14:48
Ve elbette Sukulentlerim...

asumandilek
24-06-2009, 14:56
Katmerli katmersiz her hali başka güzellikte sardunyalar.. Nasılda bulundukları yerleri ahenge, renge boğarlar..

Arzu Kasapoğlu
24-06-2009, 15:08
Çiçeker bulundukları yerin havasını nasıl da değiştiriyor. Çiçeklerinizin hepsi çok güzel ama en çok küpeler, yaprak güzeli ve kaktüslerini beğendim. Elinize sağlık, çiçeklerinizi çok güzel büyütmüşsünüz.

M.Sema
24-06-2009, 16:19
Sn Asumandilek, elinize kolunuza sağlık. Çok güzel, düzenli ve renkli bir balkon yapmışsınız kendinize. Sağlıkla, mutlulukla ve uzun bir ömür geçirmenizi dilerim güzel balkonunuzda.

asumandilek
25-06-2009, 23:54
Teşekkürler sevgili Arzu, teşekkürler sevgili M.Sema beğenmeniz ne güzel.. Bütün iyi dilekleriniz sizinle olsun inşallah....

ayferaksit
26-06-2009, 10:11
Asuman hanım ellerinize sağlık Maşallah çok güzel olmuşlar. Küpeli çiçeklerinize nasıl bakıyorsunuz? Benimkiler pek nazlılar :)):(

asumandilek
26-06-2009, 14:26
Asuman hanım ellerinize sağlık Maşallah çok güzel olmuşlar. Küpeli çiçeklerinize nasıl bakıyorsunuz? Benimkiler pek nazlılar :)):(

Teşekkürler Ayfer.. Küpeli zaten oldum olası içimde bir uhde olmuştur. Defalarca aldım, defalarca kaybettim. Şu anda baktıklarımın maşallahı var. Balkonum 3'e kadar güneş alıyor. Bu saatlerde önüne bir sandalye koyarak gölgelendirme yapıyorum.:rolleyes: Toprağını kurutmamaya çalışıyorum arada yapraklarını da serinletiyorum.. Ve en önemlisi sabah akşam sohbet ediyorum. Yaradığına inanıyorum şahsen... Bu site insana çok şey öğretiyor. Burada küpeli bakan arkadaşların yazdıklarını sıkı sıkı takip ediyorum. Bol bol arkadaşların deneyimlerini okuyun. Sonucu göreceksiniz..

asumandilek
29-06-2009, 02:17
Derekumu için gittiğim fidecide adeta gözümün içine içine bakan bu ortancalara hayır diyebilirmiydim hiç... Onlar eflatun bir gece gibi seyredilmeye doyumsuzken bu kadar... Bu kadar severken hemde... Hoşgeldiniz gölgesiz balkonuma, gölgeniz " ben " olayım...

bennur
29-06-2009, 09:49
Sevgili Asuman, çiçekleriniz çok güzeller, ellerinize sağlık. Ortancalarınızın renk uyumları müthiş, umarım sizin gölgenizle yetinirler:))) Gölge seviyorlar, güneşten hiiiç hoşlanmıyorlar. Terasımda asla bakamadım:((( Sizinkiler sağlıkla büyüsün dileklerimle, iyi bir hafta olsun...sevgiyle kalın

asumandilek
29-06-2009, 23:21
Çok teşekkürler sevgili Nur. Gölge için çözüm bulacağız en yakın zamanda... Benimle yetinebilecekleri duygusallığımın son boyutu sanırım.:o Olmazsa canımız sağolsun ne yapalım. Buradaki arkadaşların ortancalarına bakar içeriz çayımızı... Gönlümüzü koymadan doldurulmuş olsalarda bardaklarına....

ciceksever70
30-06-2009, 21:13
Bütün cicekleriniz cok güzel, genelde cicekler yari gölgede daha keyifli oluyorlar ama yerlerini sevmeleri de önemli. Belli ki sizin balkonunuzu sevmisler. Sevgiler.

selenn
30-06-2009, 21:30
Tüm çiçekleriniz çok güzeller. Garaptopetalum, Opuntia ve Chamacereus ne kadar güzel gelişmişler. Ellerinize sağlık. 2 numaralı mesajınızdaki kaktüsünüze biraz daha toprak ilave ederseniz sanırım daha mutlu olacak Asuman Hanım. Yanlış görmediysem kökleri toprak üstüne çıkmış. Balkon sahibi Küpeliniz de ayrıca güzel. Balkonunuzda keyifli bir yaz geçirmenizi dilerim.

bahtiyar02
30-06-2009, 21:52
sevgili asumandilek...tüm çiçeklerinizin maşallahı var.hepside biri birinden güzel.ellerinize sağlık.
saygılar

asumandilek
30-06-2009, 23:55
Bütün cicekleriniz cok güzel, genelde cicekler yari gölgede daha keyifli oluyorlar ama yerlerini sevmeleri de önemli. Belli ki sizin balkonunuzu sevmisler. Sevgiler.

Çok teşekkürler sevgili çiçeksever. Daha irice olanları diğerlerine gölge yapacak şekilde yerleştirip bir de üstüne tembih edince beni dinliyorlarmış gibi geliyor bana. :p

Tüm çiçekleriniz çok güzeller. Garaptopetalum, Opuntia ve Chamacereus ne kadar güzel gelişmişler. Ellerinize sağlık. 2 numaralı mesajınızdaki kaktüsünüze biraz daha toprak ilave ederseniz sanırım daha mutlu olacak Asuman Hanım. Yanlış görmediysem kökleri toprak üstüne çıkmış. Balkon sahibi Küpeliniz de ayrıca güzel. Balkonunuzda keyifli bir yaz geçirmenizi dilerim.

Bu hafta sonu onları ayırdım ve ayrı saksılara aldım. Şimdi artık keyifleri çok daha yerinde görünüyorlar. İlgin için sonsuz teşekkürler sevgili Selen..

sevgili asumandilek...tüm çiçeklerinizin maşallahı var.hepside biri birinden güzel.ellerinize sağlık.
saygılar

Ve sayın bahtiyar02; beğenmeniz ne hoş. Bu hastalığın sonu yok. Müthiş heyecan veriyor her yeni gün yeni çiçekte bambaşka hislerle doluyor insan. Hele çiçek açtıklarında deymeyin keyfime. ;)

asumandilek
14-07-2009, 13:57
Geçtiğimiz hafta hayal alemi gibi bir bahçede ağzımız açık dolandık Nisann23, duygumit ve ben Cemo'nun ( haha) ağzımı açık bırakacak derece güzellikte bahçesinde misafirdik. Şımardım, mızmız çocuklar gibi ondan da isterim, bundan da diye dolaştım koca bahçeyi. Ve en güzeliyse sevgili Cemo'yu tanımaktı. Gelelim Cemo'nun bahçesinden sonra balkonumuza taşınan güzelliklere.. Tabi sevgili SevimK öğretmenimin Hendek'ten yolladığı sukkulentler ve nisannım 23' ümün kaktüs ve sukkulentlerinin de balkonumdaki gelişmeye katkısı çok büyük...

asumandilek
14-07-2009, 13:59
Bitmedi .... :dilli:

asumandilek
14-07-2009, 14:01
Ve yeni kaktüs ve sukkulentlerim...

Kiraz
14-07-2009, 14:03
Küçücük saksılarınızda emek ve sevgi o kadar çok ki, hemen belli oluyor. Elinize sağlık.

asumandilek
14-07-2009, 14:03
:rolleyes: Bitmez...

asumandilek
14-07-2009, 14:08
Küçücük saksılarınızda emek ve sevgi o kadar çok ki, hemen belli oluyor. Elinize sağlık.

Çok teşekkür ederim sevgili Kiraz. Emeksiz ekmek olmaz deriz ya hani. İşte bu böyle birşey. Ruhumun ekmeği onlar benim.

KARADENİZ37
14-07-2009, 14:11
Sevgil Asuman balkon bahçen çok güzel.Çiçeklerini emek ve sevgiyle suladığın aşikar.Onlarda bu sevgiye karşılık bol bol çiçek vermiş.Kocaman bi MAŞALLAH diyorum.İçinde güle güle yaşa sevgiler.

asumandilek
14-07-2009, 14:16
Sevgil Asuman balkon bahçen çok güzel.Çiçeklerini emek ve sevgiyle suladığın aşikar.Onlarda bu sevgiye karşılık bol bol çiçek vermiş.Kocaman bi MAŞALLAH diyorum.İçinde güle güle yaşa sevgiler.

O koca koca harflerle içinden koparcasına bağırır gibi gelen maşallah için ben teşekkür ederim. Çok içten yazdığınız her kelime için de ayrıca teşekkürler sevgili KARADENİZ37. Sağlıcakla ve bitkilerinizle İNŞALLAH... :rolleyes:

nisann23
15-07-2009, 22:06
Arkadaşlar benim bu balkonun misafiri olarak söyleyeceğim tek kelime SİHİRLİ
Balkona gelen çiçekler, böcekler, ağaçlar ... her neyse balkona geldikten sonra havaları değişiyor.Hemen serpiliyor, çiçekleniyor, fışkırıyor ve bunun gibi garip eğilimler gösteriyorlar.
Bu arada sadece balkonu överek yetiştiricileri Asuman Hanfendiye haksızlık etmeyelim. Bu kadar pozitif bir insanın yansıması elbet bu kadar güzel olmalı:dilli:
Sevgili Asuman:D
Balkonunu seviyorum, hepsinden bende de olsun istiyorum, bu gidişle o balkona nasıl sığacağını merak ediyorum, Çay içecek yer kalmayacağı için endişeleniyorum ve son olarak sadece eline değil yüreğine de sağlık diyorum çünkü bunlar ruhsuz ellerin eseri değil biliyorum.
Bu kadar kafiye, redif ve bilmem neden sonra galiba şair oluyorum:D:D:D

asumandilek
15-07-2009, 22:26
Arkadaşlar benim bu balkonun misafiri olarak söyleyeceğim tek kelime SİHİRLİ
Balkona gelen çiçekler, böcekler, ağaçlar ... her neyse balkona geldikten sonra havaları değişiyor.Hemen serpiliyor, çiçekleniyor, fışkırıyor ve bunun gibi garip eğilimler gösteriyorlar.
Bu arada sadece balkonu överek yetiştiricileri Asuman Hanfendiye haksızlık etmeyelim. Bu kadar pozitif bir insanın yansıması elbet bu kadar güzel olmalı:dilli:
Sevgili Asuman:D
Balkonunu seviyorum, hepsinden bende de olsun istiyorum, bu gidişle o balkona nasıl sığacağını merak ediyorum, Çay içecek yer kalmayacağı için endişeleniyorum ve son olarak sadece eline değil yüreğine de sağlık diyorum çünkü bunlar ruhsuz ellerin eseri değil biliyorum.
Bu kadar kafiye, redif ve bilmem neden sonra galiba şair oluyorum:D:D:D

Alıntı yapacak vurgulu bir cümle aradım ama bu tamamen vurgu olmuş Nisanım 23üm. Canımsın. Hakediyorsam bu güzel övgüleri ne mutlu bana. Böyle düşünmen beni onurlandırdı. Ama biliyorsun çok önemli bir ayrıntı var. Senin Kuzuluk'tan getirdiğin doğduğum toprakların havasını almış, suyunu içmiş kaktüslerin sayesinde daha da güzelleşti bu balkon. Desteğin benim için çok değerli...

Bu arada merak etme çay içecek yer bulamazsak salondan balkona ilave yaptırırız. Biraz daraltırız salonu olur biter.. :D Zaten o köşe çok aykırı biliyorsun. Gereksiz yani. :dilli:

bennur
15-07-2009, 22:31
Sevgili Asuman hanım, çok renkli, çok sağlıklı çiçekler, emeğinize sağlık. Ve yeni kaktüs ve sukkulentleriniz hayırlı olsun, çok dekoratif oldukları bir gerçek. Sevgiyle kalın, bu güzel balkonda keyif çayları eksilmesin.

asumandilek
15-07-2009, 23:37
Sevgili Asuman hanım, çok renkli, çok sağlıklı çiçekler, emeğinize sağlık. Ve yeni kaktüs ve sukkulentleriniz hayırlı olsun, çok dekoratif oldukları bir gerçek. Sevgiyle kalın, bu güzel balkonda keyif çayları eksilmesin.

Sevgili Bennur teşekkür ederim. Kaktüs bende hastalık derecesinde diğerlerine oranla. Bonsai yi de unutmamak lazım tabi. Balkon elverdiğince uğraşıyorum işte. Gönül istiyor ki şöyle geniş bir bahçe olsun. Doya doya seyreylesin şu ruhum.

bennur
16-07-2009, 00:04
Hepimiz bitkilere, çiçeklere meraklıyız, ama değişik türler üzerinde odaklanıyoruz haliyle. Allah gönlünüzden geçene sahip olmayı nasibetsin:) Sevgiyle kalın

denizkedisi
20-07-2009, 01:14
Tebrik ederim,hayranlıkla izledim.Sukkulentleri nasıl topladınız? O kadar güzel çeşitler var ki düşünmeden edemedim.

sevim.K
20-07-2009, 01:37
Asuman çok güzel:) Balkonunu kıskandım. Küpelinin güzelliği tartışılmaz.Benim kılıç yetiştireceğim diye canım çıkıyor. Senin kocaman kocaman kılıç çiçeğin var. Hele hele sukulentler. Olmaz ama. Sağlarında sollarında yavrular yok mu bunların:confused:

Emeklerine sağlık Asuman. Balkonun tam çay içilecek bir balkon olmuş;)

asumandilek
21-07-2009, 23:56
Hepimiz bitkilere, çiçeklere meraklıyız, ama değişik türler üzerinde odaklanıyoruz haliyle. Allah gönlünüzden geçene sahip olmayı nasibetsin:) Sevgiyle kalın

Aminnnn! Hepimiz inşallah..

Tebrik ederim,hayranlıkla izledim.Sukkulentleri nasıl topladınız? O kadar güzel çeşitler var ki düşünmeden edemedim.

Çok teşekkürler sevgili denizkedisi. Sizde sahip olursunuz umarım en kısa zamanda. Nasıl topladığıma gelince; insan yeterki gerçekten istesin. Mutlaka karşısına çıkıyor hiç ummadığı yerlerde ummadığı şekilde hemde. İstemek çok önemlidir derim herzaman. Benimkilerin çoğalmasında buradaki arkadaşların da çok büyük emeği var..

Asuman çok güzel:) Balkonunu kıskandım. Küpelinin güzelliği tartışılmaz.Benim kılıç yetiştireceğim diye canım çıkıyor. Senin kocaman kocaman kılıç çiçeğin var. Hele hele sukulentler. Olmaz ama. Sağlarında sollarında yavrular yok mu bunların:confused:

Emeklerine sağlık Asuman. Balkonun tam çay içilecek bir balkon olmuş;)

Öğretmenim küpeliden çelik almıştım tuttu. Yeni yeni yaprakçıklar veriyor şimdi. Sana geleceğim hele bi Artvin'e gidip geleyim kazasız belasız getireceğim. İstersen kılıç da getireyim. Sukulentlere gelince yanından yamacından çıkanlardan olursa getiririm mutlaka. Sen fotoğraflardan seç bana gönder bunlardan istiyorum de yeter. Çaya gelince Hendek dedğin 1,5 saat hadi olsun 2 saat. Sen fırsat bulunca atla arabaya gel. Çayda içeriz kahvede şöyle köpüklü köpüklü.

Zühre Demir
28-01-2010, 01:35
O balkondaki kaktüs ve sukulentlerden bazıları şimdi bende:) Canım arkadaşım çiçeklerin, doğalarından ziyade, senin o güzel kalbin ve onlara verdiğin sevgi nedeniyle o kadar güzeller :)

asumandilek
28-01-2010, 01:42
Canımsınn... Emin ol senin yüreğin de bir orman yetiştirecek kadar sevgi dolu.. Hoşgeldin...

sevim.K
28-01-2010, 02:09
Neyse hadi kıskançlık moduna girmeyeyim:(;)

asumandilek
28-01-2010, 03:06
Hahaha.. İlahi hocam. :)

Hhatice
28-01-2010, 07:39
sevgili Asumandilek sabah kahvem elimde balkonunu ziyaret ettim sen yoktun kızmazsın umarım :)
hepsi o kadar güzel ki hangisini anlatayım renklerin coşkusuna kapıldım bir an kahvemde elimde olunca keyfini çıkardım doyasıya :)
ellerine yüreğine emeğine sağlık ,umarım bu kış soğuklarından etkilenmemişlerdir .ben İstanbuldayım çiçeklerim Tekirdağda bu yüzden hep aklım çiçeklerimde rüyalarıma giriyorlar donmuş görüp ,panik içinde uyanıyorum oh rüyamış diyorum ,bahar gese de balkonların bahçelerin keyfini çıkarsak :)

sevim4
28-01-2010, 10:00
Hepiside bir birinden güzel elerinesalik sevgili asumandilek.

asumandilek
28-01-2010, 17:43
sevgili Asumandilek sabah kahvem elimde balkonunu ziyaret ettim sen yoktun kızmazsın umarım :)
hepsi o kadar güzel ki hangisini anlatayım renklerin coşkusuna kapıldım bir an kahvemde elimde olunca keyfini çıkardım doyasıya :)
ellerine yüreğine emeğine sağlık ,umarım bu kış soğuklarından etkilenmemişlerdir .ben İstanbuldayım çiçeklerim Tekirdağda bu yüzden hep aklım çiçeklerimde rüyalarıma giriyorlar donmuş görüp ,panik içinde uyanıyorum oh rüyamış diyorum ,bahar gese de balkonların bahçelerin keyfini çıkarsak :)

Sevgili Hatice ne hoş bir ziyarte oldu böyle.. :) Bu arada çiçekler için dua etmekten başka şansımız yok sanırım uzakta olunca. Ben içeriye aldım hepsini. İnanılmaz soğuk. Belki dayanabilirler diye tereddüt etmenin manası yok diye düşündüm. Hiç ayırmadan salona yerleştirdim dayanan dayanmayan ne varsa. :) Seninkiler de zarar görmemişlerdir umarım. Sağlıcakla kal.. Sevgiler...

Hepiside bir birinden güzel elerinesalik sevgili asumandilek.

Teşekkkürler Sevim hanım. Gönlünüze sağlık..

Adalet Yağcı
28-01-2010, 19:46
Güzel bir balkonla tanışmanın heyecanı eskimden yazayım, tebrikler sevgili asumandilek.
Ben hep düşünürüm, balkonlarını teraslarını bu kadar güzelleştirebilenler bahçeleri olsa neler yaparlar...
Hepsi de bir birinden güzel çiçeklerinizle mutlu bir yaşam diliyorum size.

çiğdem86
29-01-2010, 09:32
sizin balkonunuza güzel demek bence yetersiz kalır.Dogrusu imrendim,emeğinize ve gönlünüze sağlık.Hepside birbirinden güzel..

asumandilek
29-01-2010, 14:30
Sevgili Adalet Yağcı çok çok teşekkür ederim. Bahçem olsa neler yapabileceğimi ben çok hayal edemiyorum. Sanki hayal olarak kalacakmış gibi ürküyor insan.. :) Hayırlısı Allahtan. Herşey gönlünüzce olsun inşallah. Sağlıcakla...

Ve Sevgili Çiğdem o güzel ve bir o kadar içten yorumun için teşekkürler...

sevim.K
29-01-2010, 15:49
Hayal etme:eek: hayal etme sakın. Balkonunu takip etmekle başa çıkamıyorum ya bir de bahçe olursa;).

Asumancım bahçen olsa çocukluğunun güzel bahçeleri gibi bezerdin eminim, sevgiler

asumandilek
17-02-2010, 13:06
Gidip dönmek zor... Bıraktığınız yürek beraber döndüğünüz yürekten daha fazla yer kaplıyorsa içinizde. Ve sonsuz bir kucağı varsa sizi saran dost kolların ardınızda kalması nasıl anlatılır ki.. Yıkadığı pirinçlerin suyuyla beslenmiş birkaç kök sevgi yeşili tutuşturup kucağıma elinde kalbimin şeklini almış bir hoya yaprağıyla kayboldu alışılmış el sallama merasimlerinden sonra sonsuz bir özlem bırakıp benim payıma...

Zühre' ye...

Yeni dostlarla döndük dönmesine de sende gelseydin keşke.. Bir saksıya da seni ekebilseydim dost...

asumandilek
17-02-2010, 13:09
Ve işte yeni arkadaşlarımız.. :)

asumandilek
17-02-2010, 13:11
Nasıl sevmem ben sizi... Nasıl şükretmem yaradana size her baktığımda...

Hhatice
17-02-2010, 13:27
aman aman yeni arkadaşlar gelmiş :)
hepsi de çok keyifliler maşallah :)sevgili asumandilek senin balkonunu gezerken farklı bir elektrik alıyorum ,çok duygu yüklü beni mutlu ediyor seyretmek :)
benim sardunyalarım malesef hepsi donmuş :( çok üzüldüm çok güzeldiler ama örtü altında donmalarına çok şaşırdım her sene örtmediğim halde hiçbirşey olmazdı ama bu sene gerçekten çok soğuk geçti :( artık yenilerini bulacağım selara gidip :)

asumandilek
17-02-2010, 13:41
Bu sene sardunyaları bile içeri aldım sevgili Hatice ben. Gerçekten hiç bu denli soğuk olduğunu hatırlamıyorum. Umarım yenileri hep seninle olur. Sevgiyle kal.. Sağlıcakla kal inşallah.. Yeşillerinde sağlıklı olsunlar hep..

almira
17-02-2010, 13:55
Sevgili Asuman; yeni dostların hayırlı olsun. Hepsi birbirinden güzel maşallah. Özellikle kaktüslere bayıldım. Güle güle büyüt.

Sebahattin Sargın
17-02-2010, 15:38
Çok güzel ve bakımlı bitkileriniz var Asuman Hanım, bir o kadar güzel de fotoğraflamışsınız. Yeni bitkiler ve yeni türler ile tanıştıkça ucu olmayan bir denize açılıyorsunuz zamanla. Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın....

Sevgiler ;)

asumandilek
17-02-2010, 15:58
Sevgili Asuman; yeni dostların hayırlı olsun. Hepsi birbirinden güzel maşallah. Özellikle kaktüslere bayıldım. Güle güle büyüt.

Sevgili Almira çok teşekkürler.. Daha güzelleri seninle olsun inşallah...

Çok güzel ve bakımlı bitkileriniz var Asuman Hanım, bir o kadar güzel de fotoğraflamışsınız. Yeni bitkiler ve yeni türler ile tanıştıkça ucu olmayan bir denize açılıyorsunuz zamanla. Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın....

Sevgiler ;)

O denizin içinde boğulmasam iyidir. Kendimi durduramıyorum.. :)) Güzel mesajınız için çok teşekkürler Sabahattin bey. Umarım hiçkimsenin gözü ve gönlü yeşilden ayrılmasın. Sağlıcakla kalın...

sevim.K
17-02-2010, 16:57
Parmak ısırttırıyorsun insana sevgili Asuman. Kaktüslere bayıldım. Güle güle büyüt, sevgiyle:)

günebakan
17-02-2010, 17:11
Sevgili Asuman hanım çiçeklerin hepsi birbirin den güzel kaktüsler ayrı bir güzel. Güle güle büyütün. Koyu renk yaprak güzeline bayıldım:)

asumandilek
17-02-2010, 17:38
Hocam gel diyorum gelmiyorsun... Öyle uzaktan ısır parmağını. :))

Sevgili Günebakan çok çokkk teşekkür ederim. Hepinizin çok daha güzelleri olsun inşallah.

sevim.K
17-02-2010, 18:02
Gelicem Asuman:) Hele bi martı yarılayalım ondan sonra:) Sapaktan önceki seradan başlıyacağım pazar mazar dolaşıp geleceğim:) Bu yaz küpe çiçeği toplayacağım seralardan ne bulabilirsem. Siparişi önce en yakınımdaki çiçekçi arkadaşa verdim. Bakalım:).

Zühre Demir
17-02-2010, 19:24
Gidip dönmek zor... Bıraktığınız yürek beraber döndüğünüz yürekten daha fazla yer kaplıyorsa içinizde. Ve sonsuz bir kucağı varsa sizi saran dost kolların ardınızda kalması nasıl anlatılır ki.. Yıkadığı pirinçlerin suyuyla beslenmiş birkaç kök sevgi yeşili tutuşturup kucağıma elinde kalbimin şeklini almış bir hoya yaprağıyla kayboldu alışılmış el sallama merasimlerinden sonra sonsuz bir özlem bırakıp benim payıma...

Zühre' ye...

Yeni dostlarla döndük dönmesine de sende gelseydin keşke.. Bir saksıya da seni ekebilseydim dost...

Benbim kalbim hep seninle. Yeni çiçeklerimize bir tek senin kalbin yeter de artar bile...

blue39
17-02-2010, 22:00
sn Asumandilek mükemmel balkonunuz da uzun yıllar çay keyfi yapmanız dileği ile ellerinize sağlık.1 nolu kaktüs fotonuzdaki kaktüsün ismini öğrenmek isterdim hoşçakalın.

asumandilek
17-02-2010, 22:30
sn Asumandilek mükemmel balkonunuz da uzun yıllar çay keyfi yapmanız dileği ile ellerinize sağlık.1 nolu kaktüs fotonuzdaki kaktüsün ismini öğrenmek isterdim hoşçakalın.

Blue39 çok teşekkür ederim. Keşke ben o 1 nolu kaktüsü anlayabilseydim. Ama zaten çoğunun ismini bende yeni yeni öğreniyorum. Yani latince isimlerini çok azının ezberlemiş durumdayım. Anlamış olsaydım da ismi konusunda yardımcı olamayabilirdim. Sağlıcakla..

blue39
17-02-2010, 23:48
Burada ki bir nolu fotoyu kasdetmiştim önemli değil teşekkür ederim

asumandilek
18-02-2010, 00:57
Tamam bu kolaymış. :)) Adı kaynana topuzu.

kaynana topuzu (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26080)

Aile: Cactaceae
Altaile: Cactoideae
Oymak: Trichocereeae
Cins: Echinopsis

Bilim Adı: Echinopsis oxygona

Sinonim: Echinopsis schwantesii, Echinopsis paraguayensis, Echinopsis multiplex, Cereus oxygonu, Cereus multiplex.

blue39
18-02-2010, 20:51
Çok teşekkür ederim sn Asumandilek

asumandilek
22-02-2010, 16:37
İşte bugün çiçekçideki arkadaşlarına veda edip hanemize taşınan rujumuz.. :)

sevim.K
22-02-2010, 17:14
Birinci fotoğrafta ruja mı ait Asuman:confused: Eğer öyleyse çok gelişmiş bir çiçek, şanslısın:)

Zühre Demir
22-02-2010, 18:46
Asummm. Kaç TL'ye aldın bu ruj'u?

asumandilek
23-02-2010, 02:39
Sevim hocam :) Boyunu tam almadım bile.. :)) Gelişmiş ne kelime. Sellukalarım da ölmeseydi çok daha mutlu olacaktım ama üzüntüm hafifledi biraz bu rujun sayesinde. Sellukadan vazgeçtim mi? Hayırrr...

Zührem 25 tl.. Geçen sene seradaki amcanın kulakları çınlamaktan kızarsın inşallah. Bunun üçte biriydi o alamadığım çiçek. Sabırdan mı yoksa Karadenizli damarımdan mı bilmem ama beklediğime değdi hani.. :))

Zühre Demir
23-02-2010, 02:49
;) Bana çoğaltmayı unutmuyorsun değil mi canım?

sevim.K
23-02-2010, 03:55
25 TL mi:eek: Harika:p Komşuda pişen olacak bu durumda sanırım

asumandilek
23-02-2010, 11:24
:))) Çoğaltacağız elbet..

sevim.K
26-02-2010, 05:57
:p Yavru verinceye kadar yaptıklarına devam et ama lütfen panik yapma:)))

hüzün
02-03-2010, 15:49
:)) ay siz çok yaşayın emi!
ALLAH uzun ömürlü yavrular versin inşaallah asumandilek,
45 nolu mesajın 3. resmindeki 3 saksıdaki yapraklar çok hoşuma gitti, ilk kez görüyorum, güle güle büyütün...

asumandilek
04-03-2010, 02:13
Teşekkürler sevgili Hüzün.. Yavrumuz sahteymiş sanırım. Hala duruyor. Hani olacak ya belki diye.. :)) Ama duyduğuma göre sürgün değilmiş. Hevesim azıcık kursağımda kaldı ama olsun. Bir gün gerçeğini de verebilir. Bu arada ilk kez gördüm dediğiniz yapraklar "fittonya"lara ait. Değişik renkleriyle o kusursuz ayrıntılarıyla insanı büyülerler..

bepsi
04-03-2010, 08:35
Balkonunuzdaki çiçekler bir harika. Gerçekten çok emek vermişsiniz. O yavrunun da gerçek olmasını diliyorum. Geçen sene bahçe ile ugraşıyordum bu senede bende de başladı balkonda çiçek yetiştirmek bir gün bende resimlerini koyup sizlerle paylaşırım inşallah. Bir ay daha geçse bende balkonumun çiçeklerini yerleştirmeye başlayacağım. Malum buralarda hala kış ve soğuk kendisini hissettiriyor.

asumandilek
05-03-2010, 00:37
Balkonunuzdaki çiçekler bir harika. Gerçekten çok emek vermişsiniz. O yavrunun da gerçek olmasını diliyorum. Geçen sene bahçe ile ugraşıyordum bu senede bende de başladı balkonda çiçek yetiştirmek bir gün bende resimlerini koyup sizlerle paylaşırım inşallah. Bir ay daha geçse bende balkonumun çiçeklerini yerleştirmeye başlayacağım. Malum buralarda hala kış ve soğuk kendisini hissettiriyor.

Sevgili bepsi Bilecikte geçirdiğim yıllardan sonra emin ol Kütahyayı az çok tahmin edebiliyorum. İklimleri aynı bildiğim kadarıyla. Yinede yaz olmasını ve balkonunu görmeyi sabırsızlıkla bekliyeceğim. Eminim hepimizin balkonu kadar güzel olacaktır seninki de. O yavrunun gerçek olması dileğine amiinn demekten başka bişey gelmiyor elimden. Çok teşekkür ederim uğradığın ve güzel yorumlarınla beni onurlandırdığın için sağlıcakla kal...

PlentyPlant
20-03-2010, 22:37
Balkonunuzu ve çiçeklerinizi keyifle izledim Sayın Asuman Dilek. Onların sizi ve sizin onları sevdiğiniz çok açık. Ellerinize sağlık.
62. mesajınızdaki rujunuz ise çok muhteşem. Bende de var ama bir türlü beceremedim. Bazen sararıyor ve yaprak saplarından dökülüyor. Bazen iyileşip gelişiyor; sonra birden benzeri sorunlar. Bir türlü benden ne istediğini çözemedim, dilini anlayamadım.
Önerileriniz varsa seve seve dinlemek isterim.

asumandilek
21-03-2010, 00:53
Balkonunuzu ve çiçeklerinizi keyifle izledim Sayın Asuman Dilek. Onların sizi ve sizin onları sevdiğiniz çok açık. Ellerinize sağlık.
62. mesajınızdaki rujunuz ise çok muhteşem. Bende de var ama bir türlü beceremedim. Bazen sararıyor ve yaprak saplarından dökülüyor. Bazen iyileşip gelişiyor; sonra birden benzeri sorunlar. Bir türlü benden ne istediğini çözemedim, dilini anlayamadım.
Önerileriniz varsa seve seve dinlemek isterim.

Çok teşekkürler.. :) Benim balkon biraz her telden sanırım. :) Gördüğüme sarıldığım için olsa gerek. Lakin tutamıyorum kendimi. Yapacak bişey yok.. Olmasın da zaten. Böyle hastalık dostlar başına. Ruju yeni aldım ama yerini sevdi anladığım kadarıyla. Yepyeni tomurcuklar verdi her yerinden..

Güneşle direkt teması sevmiyor anladığım kadarıyla. Direk güneş almayan bir duvarda duruyor benimki. Dokunulmayıda pek sevmediği aşikar. Toprağına bakıp mümkün oldukça dokunmadan, kuruysa 1 bardak su veriyorum. Yazın belki daha sık isteyebilir fakat şimdi 15 günde bir veriyorum suyunu. Benim de bildiğim bu kadar ama birşeyler öğrenirsem mutlaka paylaşırım.

Sağlıcakla kalın....

asumandilek
21-03-2010, 01:20
Yılbaşımın rengi soldu. :(İlk aldığımda koyu bir pembeydi rengi ama şimdi toz pembe oldu yavrucuk. Toprağıyla ilgili mi acaba anlayamadım. Ama her haliyle öyle güzel pozlar veriyorki bana, hiç önemli değil. Yeterki keyfi yerinde olsun.. ;)

Ve çok değerli bir yüreğin; çook uzaklardan yolladığı, bütün ihtişamıyla beni hergün bugün de ayaktayım edasıyla karşılayan Aeonium arboreum..

Ya benim cüssesine bakmadan minicik beyaz çiçekleriyle kendine hayran hayran baktıran ufaklığıma ne demeli. Kimdi hatırlamıyorum bir arkadaş mesajında bu kaktüsün her yerinden fışkıran turuncu havuca benzer şeyler için tohum demişti yanılmıyorsam. Tabi ben bu ayrıntıyı o mesajı görene kadar bilmiyordum. Hatta bir keresinde tadına bile baktığım oldu. ( Hafif ekşimsi hoş da bir tadı var aynı zamanda. ) Sonra birkaç kez daha yediğim doğrudur. :) Sanırım en son içinde kaktüs yeşermezse hiç şaşırmayacağım ikazı aklımı başıma getirdikten sonra buna son verdim. :)) Allahtan insan vücudu kaktüs yetişmesi için hiç elverişli değil yoksa gerçekten eş dostun korktuğu olacak uzuv niyetine dikenler çıkacaktı heryerimden.:dilli:

asumandilek
21-03-2010, 01:30
Ve işte onca zaman gitti sellukalar diye ağlanıp durmama rağmen birden bire yüzümü güldüren sellukam. :) Viyole ektiğim arap yasameni ve selluka tohumlarının yerini karıştırınca ben sellukaların hepsinin öldüğünü düşünüyordum. Bir sürprizle bana kendini gösteren bu ufaklıkla bütün neşem yerine geldi tekrar. Ayrıca adeniumlarım da dördüncü yapraklarını çıkarıyorlar keyifle. Onlar keyiflendikçe ben de keyifleniyorum daha çok. Bu huzur hiçbir şeyde yok...

sevim4
21-03-2010, 08:58
Sevgili asuman dilek ruj çiçeyine bayıldım bir tanede bana çimlendirmeniz mümkünmü.
Kaktüslerinizde harika sağlıkla büyütün.

cemo
21-03-2010, 17:48
Asumancığım

Bende emanet bir selluka fiden var. Sana en kısa zamanda ulaştıracağım.

asumandilek
21-03-2010, 19:02
Sevgili asuman dilek ruj çiçeyine bayıldım bir tanede bana çimlendirmeniz mümkünmü.
Kaktüslerinizde harika sağlıkla büyütün.

Teşekkürler sevgili Sevim. Şimdi deneme aşamalarındayım. Çiçmlenen olursa elbette gönderirim. Sağlıcakla kalın..

Asumancığım

Bende emanet bir selluka fiden var. Sana en kısa zamanda ulaştıracağım.

Bu müthiş işte. :) Bekliyorum. İçim rahaaattttt.. :))

Zühre Demir
22-03-2010, 00:04
Ablacım cemo, onun sellukası çimlendi, verme sendekini :) Ne yapacak iki tane :)

asumandilek
22-03-2010, 01:31
Ablacım cemo, onun sellukası çimlendi, verme sendekini :) Ne yapacak iki tane :)
O SELLUKA TAA iSTANBULLARDAN GELDİ BİKEREM.. Emanete hıyanet etmez ablam.
Benim çimleneni sana getirecektim vazgeçtim. Sellukasız kal.. :mad: Ah tohumları vermiştim değil mi? Çimlenmesinler de gör bakalım. Asuuu bana sellukaaa diye yalvartmıyor muyum bak seni ben.. :dilli:

Zühre Demir
22-03-2010, 01:51
Hah. Çimlenenlerin fotolarını yüklerim canım :)

cemo
22-03-2010, 19:12
Hah. Çimlenenlerin fotolarını yüklerim canım :)

Gözünaydın Zühreciğim:p

Asuman
Fideler sabah güneşe alınıyor, akşam zuladalar:p Emanete bişey olur diye,aklım çıkmakta. Aşağılara inemedim ki bırakayım sana:(

asumandilek
02-04-2010, 00:21
Minik obezim adeniumum 5. yaprağını veriyor.. :))

133467

Ve sellukam gitgide büyüyor.. :

133468

Fulüm ve 3. yaprağı

133469

Bunlarda hiç hesapta yokken çıkan ve biraraya nasıl geldiler hiç bilmediğim selluka ve fuller. :))

133470

asumandilek
16-04-2010, 00:31
Ve petunyalar kendini göstermeye başladı. Çiçekleri için sabırsızlanma vakti. :))

136388

Yeni sardunyamız, beyaz misafirimiz... Diğerleri ve yeni çelikler tomurcuklana kadar balkona renk vermeyi üstlenmiş durumda kendisi. :)

136389

Ve yine ailemize yeni katılan kamelyalarımızın pembesi. Beyaz hala tomurcukta. Sabırla bekliyoruz.

136390

Bunlar da büyüme formuna giren minik Graptopetalum yavruları.. :))

136391

sevim4
16-04-2010, 09:03
Maşallah diyorum .

Satı Uğurtan
16-04-2010, 11:01
Sevgili Asuman,çiçekler bir harika, ama resimlerde, iyi bir fotoğrafçının alinden çıkınca, daha bir harika oluyor:)

asumandilek
16-04-2010, 13:25
Sağolasın Satı ablam. Çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kal. "Kaktüslerime iyi bak" :))

Satı Uğurtan
16-04-2010, 17:11
Asuman cığım, kaktüslerine çok iyi bakıyorum merak etme :)

Sevgi Durul
16-04-2010, 17:30
Sevgili asumandilek, balkonunuzdaki çiçekleriniz çok güzeller. Ayrıca 85. mesajdaki fotoğraflar çok hoşuma gitti. Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.

bıcırık
16-04-2010, 17:40
Tebrikler Asuman hanım...İmrenerek seyrettim hepsini...Çok ,çok,çok güzeller...Umarım hep böyle keyifli kalır sizi de mutlu ederler...sevgilerimle...

asumandilek
16-04-2010, 17:46
Sağolun sevgili Sevim4, Sevgi hanım ve bıcırık. Daha güzelleri sizin olsun inşallah.. Huzurunuz eksik olmasın..

Hhatice
16-04-2010, 17:54
Asuman'ım beyaz sardunyan çok güzel gelin gibi :)
kamelyan da harika beyaz da açsa da görsek :)

Ahsen
16-04-2010, 21:49
Selam Asumandilek hanım balkonunuz ve çiçekleriniz bi harika, ellerinize sağlık.Resimde petunya görünce sorayım dedim,petunya tohumdan üretilebiliyor mu,nezaman ekmek gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

asumandilek
17-04-2010, 00:28
Asuman'ım beyaz sardunyan çok güzel gelin gibi :)
kamelyan da harika beyaz da açsa da görsek :)

İnşallah açar da beni merakta koymaz. Bu arada bugün baktım hafif pembelik var tomurcukta. Doğalmıdır bilmiyorum ama bian aklıma acaba serada yanlış mı verdiler diye de geçmedi değil aklımdan. Umarım en kısa zamanda açarda bir an önce hepbirlikte öğreniriz. :))

Selam Asumandilek hanım balkonunuz ve çiçekleriniz bi harika, ellerinize sağlık.Resimde petunya görünce sorayım dedim,petunya tohumdan üretilebiliyor mu,nezaman ekmek gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

Sevgili Ahsen, çok teşekkürler güzel yorumun için. Petunyaları saksısıyla birlikte sevgili Cemo hediye etmişti. Yani tohumdan yetiştirmedim. Mevsimi geçince kurumuştu. Ve bu sene baharla birlikte tekrar verdi. Dökülen tohumlarla tekrar yeşermesi de bi nevi tohumdan yetiştirmiş gibi bir hissiyat da sağladı bende. Ama tohumu satılıyor. Kolaylıkla yetiştirebileceğinizi düşünüyorum. Sağlıcakla kalın...

nazlı06
18-04-2010, 22:15
Asuman Hanım, geç saatte balkonunuzu şöyle bir dolaşıp çıktım içim açıldı. Hepsi çok güzel.

asumandilek
20-04-2010, 23:53
Asuman Hanım, geç saatte balkonunuzu şöyle bir dolaşıp çıktım içim açıldı. Hepsi çok güzel.

Teşekkürler sevgili Nazlı. Senin mesajında bizim içimizi açtı çok sağolasın. Sağlıcakla...

asumandilek
23-04-2010, 00:54
O beyaz diye aldığım, meraktan balkonlarda kaldığım tomurcuk açınca anlaşıldı ki Kamelyaların ikisi de pembeymiş. Şart oldu beyazı nı da alacağız artık. :) Yalnız bu kez hata etmem çiçekli alacağım. :o

Havalar biraz daha ısınsın diye beklediğim balkon yaza kadar oturulamayacak hale gelecek sanırım. Bugün bodrum papatyalarımız da eklendi ailemize. Bir kaç çeşit karanfil ve bir de ebruli sardunya da çiçekçide kalmak istemediler tabi. E onlar ister de, biz almazsak olur mu ? Olmaz elbet.. :dilli:

138249

138250

138251

Çoğalıyoruzzzz... :))

138252

138253

Satı Uğurtan
23-04-2010, 01:14
Sevgili Asuman, duydumki balkona yeni ciciler gelmiş, gelip kendi gözlerimle göreyim diye balkonu gezdim, çok güzeller sağlıkla büyüt canım benim.

asumandilek
23-04-2010, 18:13
Ah bu kuşlar hiç gecikmiyorlar.. :)) Herzaman gel ablam. Ama sen kaktüslerin oraya daha sık gel. Bilmem anlatabildim mi? Ehehe :))

günebakan
23-04-2010, 21:32
Sevgili Asuman bodrum papatyaları ve ebruli sardunya çok güzel sardunya çiçeğini iyice açınca tekrar görelim:) Güle güle büyüt hepsi de ayrı güzel

sevim.K
23-04-2010, 23:09
Evet asuman sardunya çok güzel:) Ama ben kaktüs kaplarına takılı kaldım;)

asumandilek
24-04-2010, 00:04
Sevgili Asuman bodrum papatyaları ve ebruli sardunya çok güzel sardunya çiçeğini iyice açınca tekrar görelim:) Güle güle büyüt hepsi de ayrı güzel

Teşekkürler sevgili Günebakan. Sardunya açtı açacak zaten en yakın zamanda fotoğraflarım.

Evet asuman sardunya çok güzel:) Ama ben kaktüs kaplarına takılı kaldım;)

:) Aslına bakarsanız çok fazla değişik bişey yok. Bazen boyama yapıyorum, bazen de mutfakta ya da süs olarak aldığım evdeki eşyalara göz dikip kaktüslere mekan olarak kullanabiliyorum. Bir ara mutfakta salata için kullanacak derin kap kalmamıştı. Yenilerini almak zorunda kaldım. :)) Geçen de çorba kasesi almıştım mesela, eve gelip cam kenarındaki minik obezleri görene kadar çorba kasesiydiler. Ama akşam Ahmet'e altlarını deldirip adeniumları ektim. :))

asumandilek
26-04-2010, 01:09
Ve balkona farklı bir hava vermek, biraz yer açmak için düzenleme işleriyle uğraştık bugün. Duvar saksıları yerlerine monte edildi. Saksı isteyen minikler yeni saksılarına lındı. Sardunyalar geçen yaz çok beğendikleri köşelerine yerleşti. Hanımeli için yer belirlenip çıtaları çakılmaya başlandı ama 2 kesici ucu da kırınca biz, o kısım yarım kaldı. :rolleyes: Bu arada ebruli sakızımız açtı. Minyatür güllerimiz, henüz ne renk olduklarını bilmediğim karanfillerimiz, hatmi fidemiz ve begonvilimiz de yerlerine yerleşti.

Çoğalmak güzel şey... :D

138979 138982

138981

138980

günebakan
26-04-2010, 09:27
Sevgili Asuman çok güzel bir görüntü ebruli sakızın da çok güzelmiş. Güle güle büyüt:)

asumandilek
05-05-2010, 18:24
Sevgili Asuman çok güzel bir görüntü ebruli sakızın da çok güzelmiş. Güle güle büyüt:)

Sevgili günebakan çok teşekkür ederim... En güzelleri sizin olsun inşallah...

Gelelim bizim 30 cm. 'lik hanımeli bacımızın balkonda keyiflenmesi için hazırladığımız mekana. Büyüyüp buraya sarıldığını düşündükçe içim bi hoş oluyor.

141746

Ve yeni güzelliklerimiz, mor olup, fotoğrafta bordo gibi çıkan sakızımız ve haseki küpemiz.. :))

141745

141744

asumandilek
05-05-2010, 22:15
Sevgili Cennetbahçesi plumeria'yı merak etmiş. Ona ne kadar teşekkür etsem az. Bu güzel şeye sahip olmamı sağladığı için. Köklenecek mi, bu işin üstesinden gelebilecek miyim bilmiyorum lakin azimliyim. İnşallah köklenir. O güzel çiçeklerini göstermesi ve kokusunu duyma fikri beni şimdiden heyecanlandırdı.

141798

asumandilek
05-05-2010, 22:19
Ve petunyalarımın cümbüşü...

141802

141803

Zühre Demir
05-05-2010, 22:30
Yerim ben o çiçekleriiiiiiiiiiiii. Gelince bol bol bakacağım onlara, sevip okşayacağımmmm...

asumandilek
05-05-2010, 22:37
Yerim ben o çiçekleriiiiiiiiiiiii. Gelince bol bol bakacağım onlara, sevip okşayacağımmmm...

:)) Beni de beni de.. :rolleyes: Bak ne şirinim...

Satı Uğurtan
05-05-2010, 22:38
Sevgili Asuman,yeni düzenlemeler,duvar saksıları,sardunyalar ve petunyalar hepsi çok güzel, canım sağlıkla tadını çıkar.

Zühre Demir
05-05-2010, 22:53
:)) Beni de beni de.. :rolleyes: Bak ne şirinim...

Senin zaten bi sıkışta suyunu çıkaracağım, çok özledim seni, balkon ve çiçeklerinle...

asumandilek
05-05-2010, 23:11
Sevgili Asuman,yeni düzenlemeler,duvar saksıları,sardunyalar ve petunyalar hepsi çok güzel, canım sağlıkla tadını çıkar.

Ablacım sağolasın. Daha güzelleri senin bahçende olsun inşallah. Şöyle bahçende tam da kaya bahçesinin dibine bağdaş kurup kahve içmek nasip etsin Rabbim inşallah. :))

Satı Uğurtan
05-05-2010, 23:31
Canım, sende sağol, her zaman bahçeminde eviminde kapıları tüm dostlarıma açıktır sevgiler:)

cemo
06-05-2010, 20:40
Asuman ım

Ben görmeyeli balkon şenlenmiş. Akvaryumu bitki bahcesi yapınca sen, aklıma ne geldi biliyormusun?

Bizde elde kalan birsürü cam var, onları silikonla yapıştırıp birbirine, boy boy camdan bişeyler yapabilirmiyiz acaba. Hanı bi uğrasanda kafayı yesek beraber:)))

Vildan Sönmez
06-05-2010, 20:49
Balkonunuzdaki yeni düzenlemeler çok güzel olmuş Asuman hanım. Duvar saksılarından ben de denedim ama biraz yükseğe koymuşum herhalde sulamak sorun oldu. Süzülen sular duvarı kötü yaptı, bende yapma çiçek koydum. Ama şimdi sizin düzenleme aklımı çeldi doğrusu.
Haseki ve son sardunyanın renkleri harikaymış.

asumandilek
07-05-2010, 00:23
Asuman ım

Ben görmeyeli balkon şenlenmiş. Akvaryumu bitki bahcesi yapınca sen, aklıma ne geldi biliyormusun?

Bizde elde kalan birsürü cam var, onları silikonla yapıştırıp birbirine, boy boy camdan bişeyler yapabilirmiyiz acaba. Hanı bi uğrasanda kafayı yesek beraber:)))

Ablam kalplerimiz birmiş vallahi. Az önce sayfana yazdım bi hayrım dokunmuyor bari çay içmeye yüzüm olsun Cumartesi geleyim de kaktüs bahçesini düzenleyelim diye. Camlar ince mi bi bakmak lazım. Benim akvaryum 9 mm camdan yapılma ama suyu yiyince çatladı. Nazar mı değdi ne.. :mad: Şimdilik hasar yok ama o çatlak büyüyüp ayrılırsa işim iş anlayacağın.

Bi aksilik çıkmazsa cumartesi gelirim ben. Yaparız ne istiyorsan. Sonra sen kafaları merak etme. Yedik yiyeceğimiz kadar. Bu kaktüsler yüzünden bende kafa kalmadı yiyecek. Ahaha... :o

Balkonunuzdaki yeni düzenlemeler çok güzel olmuş Asuman hanım. Duvar saksılarından ben de denedim ama biraz yükseğe koymuşum herhalde sulamak sorun oldu. Süzülen sular duvarı kötü yaptı, bende yapma çiçek koydum. Ama şimdi sizin düzenleme aklımı çeldi doğrusu.
Haseki ve son sardunyanın renkleri harikaymış.

Sevgili Vildan çok teşekkür ederim. Ben biraz kısa bir şahıs olduğum için özellikle alçak yaptırdım onları. Eşime dedim bak yukarıya yapma sulayamazsam sana sulatırım haberin olsun. İstediğimden de alçak yaptı. :)) Duvara astığımız saksılar için bir çözüm var mı bilmiyorum ama eşim bu işlerle meşgul olduğu için duvar boyası konusunda yardımcı olabilirim.Şimdi olmasa da boya yapacağınız zaman ışık aracılığıyla kendi kendini temizleyen boyalardan almanızı tavsiye ederim. Güneş alan yerler de leke meke kalmıyor.

freesiaN
07-05-2010, 14:18
Merhaba,ben siteye yeni üye oldum,gördüğüm balkonları ve terasları hayranlıkla izliyorum.
Maşallah ne kadar güzel bir balkonunuz var umarım bende zamanla böyle bir balkona sahip olurum,ellerinze sağlık. :)

asumandilek
07-05-2010, 14:33
merhaba,ben siteye yeni üye oldum gördüğüm balkonları ve terasları hayranlıkla izliyorum.
maşallah ne kadar güzel bir balkonunuz var umarım bende zamanla böyle bir balkona sahip olurum,ellerinze sağlık :)

Hoşgeldin sevgili freesiaN, çok teşekkür ederim güzel desteğin için. Hiç şüphen olmasın. Çok kalmaz senin balkona ziyarete geliriz diye düşünüyorum. :) Daha güzeline sahip olmanı dilerim. Sağlıcakla...

katmer
07-05-2010, 18:10
Asuman hanım, balkonunuz çok güzelmiş:)) Ellerinize sağlık:)

asumandilek
07-05-2010, 23:24
Asuman hanım, balkonunuz çok güzelmiş:)) Ellerinize sağlık:)

Çok teşekkürler sevgili Katmer. Beğendiğinizi bilmek de çok güzel inanın. Umarım varolan bütün balkonlar bundan çok daha güzel olsun. :)

Hhatice
07-05-2010, 23:44
Sevgili Cennetbahçesi plumeria'yı merak etmiş. Ona ne kadar teşekkür etsem az. Bu güzel şeye sahip olmamı sağladığı için. Köklenecek mi, bu işin üstesinden gelebilecek miyim bilmiyorum lakin azimliyim. İnşallah köklenir. O güzel çiçeklerini göstermesi ve kokusunu duyma fikri beni şimdiden heyecanlandırdı.

141798

Aman Tanrım kızımın ne güzel Pulmaeria'sı varmış yaprakta vermiş .Şu güzel çiçeklerini açsında hep birlikte sevinelim .

asumandilek
08-05-2010, 02:29
Aman Tanrım kızımın ne güzel Pulmaeria'sı varmış yaprakta vermiş .Şu güzel çiçeklerini açsında hep birlikte sevinelim .

Ah annemmm çok sağol, nasıl köklenecek hiç bilmiyorum. Endişe ve heyecan karışımı bir duygu seline soktum kendimi. Forumdan takip ettiğim kadarıyla köklenmesi için çok şanssız gibi hissettim kendimi ama köklenir inşallah. Köklensin de hemen çiçek açmasa da olur desem de sen inanma :) hemen açsın inşallah diye deliriyorum.:dilli:

hüzün
08-05-2010, 20:29
saksılarınızı dizaynınızı hele hele alt alta yerleştirdiğiniz uzun saksılarınızı çok beğendim
ellerinize sağlık..

asumandilek
09-05-2010, 01:09
saksılarınızı dizaynınızı hele hele alt alta yerleştirdiğiniz uzun saksılarınızı çok beğendim
ellerinize sağlık..

Sevgili Hüzün çok teşekkür ederim. Her misafire mutlaka dilediğim gibi daha güzelleri senin olsun inşallah... Sağlıcakla...

Hatice Tarhan
09-05-2010, 01:42

Sizinkilerde yaprak açtı Hatice hanım,bir ay kadar sonra yeni evlerine yerleşecek gibiler.

asumandilek
17-05-2010, 10:08
Rujum açmaya niyet etti...

144670

144671

144672

Dudi
17-05-2010, 10:13
Alalımda çiçeğinden dudağımıza sürelim :D

asumandilek
17-05-2010, 10:17
Alalımda çiçeğinden dudağımıza sürelim :D

:dilli: İyi fikir.

Bahar
21-05-2010, 13:45
Asumandilek bütün çiçekleriniz çok güzeller.
Hele şu son resimlediğiniz çiçeyinize bayıldım.
Ellerinize emeyinize sağlık.

tutkumm
21-05-2010, 13:58
sevgili asuman

inanılmaz güzel bir bahçe balkonun var....

rengarenk cıvıl cıvıl... inan orda olup saatlerce onlara bakıp zaman geçirmek isterdim....

arkadaşlar zaten söğlenmesi ne varsa söğlemişler banada bişey bırakmamışlar :)

umarım birgün benimde böğle güzel bir bahçem olur

hepsini güle güle büyüt

sevgilerle

asumandilek
22-05-2010, 00:12
Çok teşekkürler sevgili Bahar ve tutkumm. Sizlerin de olsun inşallah, bizde izleyelim keyifle.

asumandilek
29-05-2010, 01:44
Çiçekler büyüleyen renkleriyle açtıkça içeri girmek istemiyor insan balkondan... Ve her gün bambaşka bir lezzet katıyor insanın yaşamına. Elbette şükrü de hatırlatıyorlar herşeyden çok. Hamdolsun gören gözümüze, hamdolsun koklayan burnumuza, hamdolsun yaratan Allah'a bizi de, sizi de...

147833

147834

147835

147836

Hakkı Şen
29-05-2010, 09:30
Çiçekler büyüleyen renkleriyle açtıkça içeri girmek istemiyor insan balkondan... Ve her gün bambaşka bir lezzet katıyor insanın yaşamına. Elbette şükrü de hatırlatıyorlar herşeyden çok. Hamdolsun gören gözümüze, hamdolsun koklayan burnumuza, hamdolsun yaratan Allah'a bizi de, sizi de...

İnanılmaz güzellikler ve çok güzel sözler. Evet şükürler olsun ki bu güzellikleri görebiliyor, koklayabiliyor ve bize sundukları huzuru yaşayabiliyoruz.

Herşey çok güzel emeklerinize ve yüreğinize sağlık.

asumandilek
31-05-2010, 16:17
İnanılmaz güzellikler ve çok güzel sözler. Evet şükürler olsun ki bu güzellikleri görebiliyor, koklayabiliyor ve bize sundukları huzuru yaşayabiliyoruz.

Herşey çok güzel emeklerinize ve yüreğinize sağlık.

Çok teşekkürler Sayın Hakkı Şen. Sağlıcakla kalın inşallah...

umutyolcusu
04-06-2010, 18:27
Kaktüslerle pek aram yok ama sizde görünce bakmadan geçemedim.Diğer bütün çiçekleriniz harika.Hepsi ilgimi çekti ama şu ruj çiçeği bir bambaşka geldi bana.Artık çiçek bakımında usta olmuşsunuz sanırım tebrikler...

asumandilek
05-06-2010, 02:05
Kaktüslerle pek aram yok ama sizde görünce bakmadan geçemedim.Diğer bütün çiçekleriniz harika.Hepsi ilgimi çekti ama şu ruj çiçeği bir bambaşka geldi bana.Artık çiçek bakımında usta olmuşsunuz sanırım tebrikler...

Teşekkürler umutyolcusu. Henüz usta olamadık lakin iyi bir öğrenci olmalıyım ki çiçekler beni seviyor. :)) Ben de onları tabi... Ruju ilk gördüğümde ben de bambaşka olduğunu düşünmüştüm evet. Büyümesini, yapraklarını, tomurcuğu ve hele onun çiçeğe dönüşümünü izlemek çok daha başka bir keyif. Sizede nasip olur inşallah. Sağlıcakla...

asumandilek
26-06-2010, 03:50
Menekşeyi çok severim lakin geçtiğimiz sene kıvırcık bir pembeyi açmıyor diye bana veren komşum olmasa bakmaya hiç niyetlenmemiştim. Açmayan menekşe olur muydu hiç, açardı elbet. Ama komşum 2 senedir ne yaptıysam beğenmedi, nereye koyduysam sevmedi dedi verirken. Anlaşılan pembe tokalı kıvırcık kızımız çok nazlıydı. Ne bilsin bir delinin :o eline düştüğünü yavrucuk. :) Yavrucuk dediğime bakmayın iki sene boyunca sadece yaprak vermiş ve boy atmış bizim haylaz. Haylaz ama ne haylaz. :) 2hafta sonra minicik tomurcuklar vermedi mi, verdi vallahi.

155975 Bu ilk çiçekleri.. :)) Bu sıralar tekrar tomurcukta ve uzuun uğraşlardan sonra yeni yavrulara da sahibiz şimdi.

Ve sevgili kuzenim... :)) bordo tokalı sultanım minicik bişeydi kuzenim hediye ettiğinde. :)) Şimdi büyüdü ve bana çiçekler verdi. Ben deli olmayayım da kim olsun size...

155976

asumandilek
26-06-2010, 03:57
Adeniumlar gelişmeye devam ediyor... Ne keyifli bir uğraş, nasıl muhteşem bir duygu ufacık bir tohum bu hale gelirken izlemek, her yaprağında başka heyecanla sevinmek, ellerinizle su verirken kendi ruhunuzu da beslemek, büyütmek...

155977

155978

155979

155980

155981

metafiz
26-06-2010, 11:34
Selamlar Sayın asumandilek çiçekleriniz çok güzeller ellerinize sağlık,menekşeyi size veren komşunuz gördü mü merak ettim.

Faruk
26-06-2010, 11:46
Asuman hanım çekimleriniz çok güzel. Çektiğiniz fotoğraflara bakınca tekrar tekrar bakma gereği duyuyorum. Ayrıntılar çok net bir şekilde fotoğraflardan bakana ulaşabiliyor. Menekşe iyi ki sizin elinize düşmüş. Bu düşmenin karşılığını da bol bol tomurcuk yaparak ve çiçek açarak cevaplamış...

umutyolcusu
27-06-2010, 05:41
Benim menekşede sanırım iki yıldır açmamıştı.Şimdi yeni açtı.Ben de sizin gibi annemin evden çıkarıp kendi haline bıraktığı iki menekşeyi sahiplenerek hayatlarını kurtardım.Şimdi çiçekleniyorlar.Yani iyiki bizim gibilerin eline düşmüşler değilmi?

asumandilek
30-06-2010, 04:01
Selamlar Sayın asumandilek çiçekleriniz çok güzeller ellerinize sağlık,menekşeyi size veren komşunuz gördü mü merak ettim.

Çok teşekkürler sevgili metafiz. Komşuma gelince, görmez olur mu, gördü tabi. Hemde açtığı gün. Bana küstü demiştim sana, inanmadın dedi kadıncağaz. :) Şimdi yapraklarından çoğalttıklarımdan ilk açanı ona hediye etmeyi düşünüyorum. Büyüsünler inşallah.

Asuman hanım çekimleriniz çok güzel. Çektiğiniz fotoğraflara bakınca tekrar tekrar bakma gereği duyuyorum. Ayrıntılar çok net bir şekilde fotoğraflardan bakana ulaşabiliyor. Menekşe iyi ki sizin elinize düşmüş. Bu düşmenin karşılığını da bol bol tomurcuk yaparak ve çiçek açarak cevaplamış...

Çok teşekkür ederim, çiçekle fotoğraf aşkı birarada olunca insan kendini daha çok geliştirebiliyor. Daha iyilerini çekebilirim inşallah ilerde. :) Azimliyim. :dilli:

Benim menekşede sanırım iki yıldır açmamıştı.Şimdi yeni açtı.Ben de sizin gibi annemin evden çıkarıp kendi haline bıraktığı iki menekşeyi sahiplenerek hayatlarını kurtardım.Şimdi çiçekleniyorlar.Yani iyiki bizim gibilerin eline düşmüşler değilmi?

Teşekkürler ve sizede Tebrikler sevgili umutyolcusu. İyi ki elbette. :) Sevildiklerinin o kadar farkındalar ki. Bazen beni duyduklarına yemin edebilecek hale geliyorum. :))

asumandilek
03-07-2010, 02:00
108 nolu mesajdaki pulmeriam.. Sevgili cennet bahçesi yapraklarını görmek istersin belki. Köklendiler. :))

157454

Ve selluka muhteşem hızıyla aldı başını gidiyor. :))

157455

Hakkı Şen
03-07-2010, 08:34
Sevgili Asuman Hn. adenium, pulmeria selluka derken baya bir yol almışsınız :)
Ben henüz cesaret edemiyorum bu türlere. Sabırlı olmak gerekiyor bende de o yok. Çok güzel olmuşlar tebrik ederim.

asumandilek
04-07-2010, 03:20
Sevgili Asuman Hn. adenium, pulmeria selluka derken baya bir yol almışsınız :)
Ben henüz cesaret edemiyorum bu türlere. Sabırlı olmak gerekiyor bende de o yok. Çok güzel olmuşlar tebrik ederim.

Çok teşekkürler lakin bende sebzeye cesaret edebilmiş değilim henüz. :) Aslında selluka için en uygun yerde yaşıyorsunuz. Bizimki biraz hayalperestlik gibi birşeydi lakin maşallahı var güzel büyüyor. Asıl iş çiçeğini görebilecek miyiz o var. Umarım o da olur. Sabır konusunda haklısınız evet tohumdan yetiştirince sabır çok daha öne çıkıyor. Ama güzel değil mi onların vesilesi ile sabrı öğreniyoruz. Daha sakin oluyoruz. Daha sevecen bakıyoruz etrafımıza. Daha emin aynı zamanda. Bence hemen denemelisiniz... Çok zor gibi görünse de çok zevkli olduğunu yaşayıp görünce hem manevi bir mükafat alıyor aynı zamanda hayatın her anında ki özellikle bulunduğumuz zaman içerisinde sabır gibi bir nimeti öğrenmekle ödüllendiriliyorsunuz. Eminim siz de alçakgönüllü oluşunuzdan sabrınızın az olduğunu söylüyorsunuz. Oysa onca sebze, onca çiçek hepsi sabır istiyor mutlaka. Tekrar tekrar teşekkürler. Sağlıcakla kalın...

yağ-mur
21-08-2010, 01:55
166956

Asumandilek hepsi birbirinden güzel bitkileriniz maşallah.acaba yukardaki bitkinizin adı nedir :p

asumandilek
27-08-2010, 02:24
166956

Asumandilek hepsi birbirinden güzel bitkileriniz maşallah.acaba yukardaki bitkinizin adı nedir :p

Sevgili Yağmur çok teşekkür ederim ilgin ve beğenin için. Fittonya o beğendiğin çiçeğimizin adı.

asumandilek
28-12-2010, 01:13
Her yer çiçeklensin. Dillensin bir sıklemen pembesinde kış... Bir gözyaşı gibi dökülsün dibinde üşüyen köklerine gözyaşı çiçekleri. Köklensin delice, şımarık, asi her saksıda boyversin bir turuncu eda... Şenlensin ruhum...

186196

186197

186198

186199

186200

hozat
28-12-2010, 01:44
Ve bir sevdalı bulut geçşin üzerinden,

bir esinti olup savursun saçlarını delicesine.

"Şımarık,asi"güzellerin pembesi,

bitmeyen bir şarkı olsun her gönülde söylenen...

Ayşe Yıldız
28-12-2010, 08:37
Sevgili Yağmur çok teşekkür ederim ilgin ve beğenin için. Fittonya o beğendiğin çiçeğimizin adı.

Sevgili asumandilek, bitkinizin adı Hypoestes'dir. Fittonya nın yapraklarındaki alacalık daha simetrik oluyor.

asumandilek
28-12-2010, 18:00
Ve bir sevdalı bulut geçşin üzerinden,

bir esinti olup savursun saçlarını delicesine.

"Şımarık,asi"güzellerin pembesi,

bitmeyen bir şarkı olsun her gönülde söylenen...

Sevgili Hozat ne güzel olmuş... Yüreğine sağlık...

Sevgili asumandilek, bitkinizin adı Hypoestes'dir. Fittonya nın yapraklarındaki alacalık daha simetrik oluyor.

Demek aldığım arkadaş da bilmiyormuş o zaman. :)) Böyle böyle öğreneceğiz artık. Çok teşekkürler sevgili Ayşe hanım.

laf kalabalığı
09-01-2011, 21:47
Özellikle küpeliniz çok güzel.

asumandilek
22-02-2011, 00:29
Edalıyız;
yeşilimiz yeşil
alımız al.
Ufalandı zaman,
Çoğaldık dal dal.

193741

193742

193743

193744

193745

asumandilek
22-02-2011, 00:57
Teşekkürler Csydn. :)

Bu arkadaşımız yeni aile ferdimiz

193751.

Zamioculcas zamiifolia

Ablaları, abileri görsün sevsin ki, şenlensin diye gelmiş.. :rolleyes:

Hatice Tarhan
22-02-2011, 07:55
Sevilmeyecek gibi değillerki ,hepsi birbirinden güzel.Hele de Edalıyız;
Edalıyız;
yeşilimiz yeşil
alımız al.
Ufalandı zaman,
Çoğaldık dal dal.

güzel şiirden sonra gelen resim, rengi ve çekimi, harika ötesi olmuş......

sevim.K
22-02-2011, 08:44
Asumancım hoşgeldin. Dizelerinle güzel çiçeklerinle. Özlemiştik:)

Ayşe Yıldız
22-02-2011, 08:54
Edalıyız;
yeşilimiz yeşil
alımız al.
Ufalandı zaman,
Çoğaldık dal dal.

193741

193742

193743

193744

193745

Kadehteki menekşenin içine kalın bir pipet sokun bence toprağın hava alması gerekir.

asumandilek
22-02-2011, 12:58
Sevilmeyecek gibi değillerki ,hepsi birbirinden güzel.Hele de Edalıyız;
Edalıyız;
yeşilimiz yeşil
alımız al.
Ufalandı zaman,
Çoğaldık dal dal.

güzel şiirden sonra gelen resim, rengi ve çekimi, harika ötesi olmuş......

Teşekkürler... :))

Asumancım hoşgeldin. Dizelerinle güzel çiçeklerinle. Özlemiştik:)

Hocam teşekkürler. Malum kışlar yazlar kadar renkli olmayınca biz de uzaktan uzaktan bakıyoruz. Baharla çiçekler de, biz de canlanırız inşallah.

Kadehteki menekşenin içine kalın bir pipet sokun bence toprağın hava alması gerekir.

Ayşe hanım teşekkür ederim. Hemen bir pipet ayarlıyorum. Sağlıcakla kalın...

Balkonlu-Ev
01-03-2011, 16:04
asuman hanım, merhabalar.
öncelikle güzeller güzeli çiçekleriniz için sizi tebrik ediyorum.
sizden yardım istiyorum, lütfen bana yardım edin! ben ankarada yaşıyorum. kocaman bir balkonum var ve çiçek ve sebze yetiştirmek için çok hevesliyim. hevesliyim ama tecrübem ve bilgim çok kısıtlı. şu dünyada en sevdiğim şeylerden biri hanımeli kokusu ve sizin balkonunuzda hanımeli olduğuna dair bir izlenim edindim. doğru mu? en büyük hayalim. düşünüp hayal edip duruyordum, nasıl olur ki, olur mu ki diye..
fidancıdan mı aldınız, nasıl bakılır, bir şeylere tutunması gerekiyor sanırım değil mi? balkon demirleri güneşte kızdığından bu işe müsait olmaz mı? benim bi balkon sabahtaaann öğlen sonuna kadar biri de öğlenden akşama kadar güneş içinde! zararı var mı?

asumandilek
02-03-2011, 01:53
asuman hanım, merhabalar.
öncelikle güzeller güzeli çiçekleriniz için sizi tebrik ediyorum.

fidancıdan mı aldınız, nasıl bakılır, bir şeylere tutunması gerekiyor sanırım değil mi? balkon demirleri güneşte kızdığından bu işe müsait olmaz mı? benim bi balkon sabahtaaann öğlen sonuna kadar biri de öğlenden akşama kadar güneş içinde! zararı var mı?

Öncelikle bende teşekkür edeyim övgüleriniz için. Hanımeliye gelince evet bir hanımelim var balkonda lakin balkonda olduğu için büyük ihtimalle büyümüyor. Satın almadım, köklendirdim. Ama birkaç yaprak vermekten öteye gitmedi. Sanırım biz istediği ortamı sağlayamadık. Tahtadan yukarıya doğru uzayabilmesi için düzenek de hazırladık ama prenses pek uzamak niyetinde değil anlayacağınız. Bekleyip göreceğiz.

Balkonlu-Ev
02-03-2011, 08:26
açıkçası bu kadar çabuk cevap vereceğinizi ummuyordum, çok teşekkürler!! :)
demek öyle.. peki, eğer ben bir gün bir tane büyütmeyi başarırsam paylaşırım sizinle..
hoşçakalın..

asumandilek
02-03-2011, 16:50
Bu arkadaşımız bugün katıldı bize. Hoşgeldi...

195034

195035

Senecio büyümeye devam ediyor. :)

195036

E beyaz sklamen lazımdı ama yanılıyor muyum. :))

195037

Ve kışın koyulaşan hatlarıyla bize kızarmak da yakışır diye bağıran sukulentlerim.

195038

Ben sizi sevdiğimi söylemiş miydim? :rolleyes:

sevim4
02-03-2011, 21:41
Sevgili asumandilek,çok güzeller.

eski tohum
05-03-2011, 00:45
çok güzel

içinize sinsin

eski tohum
05-03-2011, 01:08
peki,bu güzel çiçekleri tohumdanmı elde ediyorsunuz?

eski tohum
05-03-2011, 01:09
benim de bahcem var.meyve bahcesi.icinde de bir evim var

evimin etrafına dikeceğim , yaz kış bozulmayan bir çiçek önerebilirmisiniz?
selamlar

eski tohum
05-03-2011, 01:12
bir de şunu sorayım: bu bitkileri budadığınızda çıkan atıl dal,çelik,yaprak ve benzeri şeylerden bitki oluşumu oluyormu?

oluyor ise adresimi versem yollayabilirmisiniz?

ben tohum konusunda çok meraklıyım

ama genelde sebze tohumu.ben de size yollarım

selamlar

sevim.K
05-03-2011, 13:45
Asumaaaannn kış güzelleri çok güzel:)

nergis06
05-03-2011, 19:56
Asuman hanım, Balkonunuz adeta bir bahçe haline gelmiş.Çok güzel ellerinize sağlık.

asumandilek
06-03-2011, 13:39
Eski tohum, çok teşekkürler güzel dileklerin için. Umarım sende daha güzelleri olsun. Sorduklarına gelince tohumdan ürettiklerim de var satın aldıklarım da. Ben genel olarak bütün bitkileri seviyor, bakabileceğim bitkileri alıyorum lakin asıl ilgi alanım kaktüsler. Budama işine gelince budanacak kadar büyümediler henüz.. ;)

Sevim hocam çok teşekkürler. Kış gelse baharı, bahar gelse yazı istiyoruz biz. Hepsi bir başka güzel oluyor. Bu çiçek denen şey her mevsime yakışıyor...

Nergis06, çok teşekkür ederim. Bir gün gerçek bir bahçe nasip olsun inşallah.

asumandilek
16-03-2011, 01:08
Sümbülsüz, çiğdemsiz bahar nerde görülmüş,
Kokusundan nice sarhoş ayılmış.
Aşık olmuş da bu Asuman,
renklerine bürünmüş.
Delilik zevk imiş,
çiğdem dalından örülmüş.
sümbülün kokusunda
Akıllılar hep ölmüş...

196986

196988

196987

İremsıla
16-03-2011, 11:03
Merhaba çiçekleriniz,çok bakımlı ve hoş görünüyorlar.özelliklede onları,güzel dörtlüklerle süslemeniz, insana daha bir keyif veriyor.çiçeklerinizde sevildiklerini,her hallerinden belli ediyorlar,ee muhakkak yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü.... sevgiler;)

cemal.S
09-04-2011, 01:08
Hem çiçekler hem dörtlükler artık sık sık ziyaret balkonunuzu rahatsız etmeden. Gerçekten her şey güzel ve bakımlı.

Yüreğine sağlık ASUMANDİLEK.

asumandilek
09-04-2011, 01:12
Merhaba çiçekleriniz,çok bakımlı ve hoş görünüyorlar.özelliklede onları,güzel dörtlüklerle süslemeniz, insana daha bir keyif veriyor.çiçeklerinizde sevildiklerini,her hallerinden belli ediyorlar,ee muhakkak yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü.... sevgiler;)

Hem çiçekler hem dörtlükler artık sık sık ziyaret balkonunuzu rahatsız etmeden. Gerçekten her şey güzel ve bakımlı.

Yüreğine sağlık ASUMANDİLEK.

Çok teşekkürler. Nacizene azıcık coşma huyum var galiba. :) Onları ve bana hissettirdiklerini daha güzel anlatabilmek için uğraşım... Cemal abi rahatsızlık ne demek herzaman beklerim. Vallahi ben o çayocağındakilerden daha güzel demlerim çayı. :dilli:

Periş
09-04-2011, 10:36
Sevgili asumandilek balkonunuzu zevkle gezdim elinize saglık çiçeklerin son durumu nedir acaba...

asumandilek
09-04-2011, 20:12
Sevgili asumandilek balkonunuzu zevkle gezdim elinize saglık çiçeklerin son durumu nedir acaba...

Çok teşekkürler... Çiçekler iyler şükür. İlk mesajda balkonuma ev sahipliği yapan küpelim ve ortanca hariç. Bütün uğraşlarımıza rağmen kaybettik. Bir dal çeliklemiştim ama onu da halam aldı götürdü. :) Sesimi çıkaramadım. Sonra birdaha almadım küpeli de ortanca da. Diğerlerinin maşallahı var. Fotoğraflar birbirinin benzeri olacağı için yüklemiyorum. Yeniler gelince onları ekliyorum arada. İlginiz için tekrar tekrar teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

nardane
11-04-2011, 15:20
Sevgili asumandilek bahçenizi baştan sona keyifle gezdim.
Her biri ayrı ayrı güzeller,emeklerinize sağlık.
Fotolarda kılıç çiçeğini gördüm.
Bnede yeni balkon bahçesi oluşturmaya hevesli bir acemi olarak sorayım.
Bugün kökünden ayırdığım küçük bir kılıç çiçeği fidesi mi desem , onu ne yapmam lazım.Hemen toprağa mı ekeyim ,nasıl olacak acaba?

asumandilek
11-04-2011, 16:59
Sevgili asumandilek bahçenizi baştan sona keyifle gezdim.
Her biri ayrı ayrı güzeller,emeklerinize sağlık.
Fotolarda kılıç çiçeğini gördüm.
Bnede yeni balkon bahçesi oluşturmaya hevesli bir acemi olarak sorayım.
Bugün kökünden ayırdığım küçük bir kılıç çiçeği fidesi mi desem , onu ne yapmam lazım.Hemen toprağa mı ekeyim ,nasıl olacak acaba?

Sevgili Nardane hoşgeldin. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Kılıca gelince toprağa ekiyorum ben hemen çıkarttıklarımı. Şimdiye kadar herhangi bir aksilik yaşamadım. Umarım senin ki de bir an önce serpilir. Sevgiler..

acemifüsun
11-04-2011, 20:24
Sevgili asumandilek aslında balkonunuzu sessiz ziyaret edenlerdenim:) Güzel çiçeklerinizi

ve kaktüslerinizi sevgi ve çoşku dolu sunuşunuz ayrı güzel:) İçinizdeki çoşunun, yaşam

sevincinin uzun yıllar hiç bitmemesi dileği ile İzmir'den sevgiler:)

furkan yıldız
13-04-2011, 17:16
Asuman abla bir sukulentci daha katıldı aranıza. Olan bana oluyor. Ada kaktüs ve sukulent alalım diyip duruyor. Şimdilik cısss öak onlar diyorum :D

asumandilek
14-04-2011, 17:36
Asuman abla bir sukulentci daha katıldı aranıza. Olan bana oluyor. Ada kaktüs ve sukulent alalım diyip duruyor. Şimdilik cısss öak onlar diyorum :D

Kızın heves ve isteklerine karışma bakim. :) Bi maçoluğun eksikti başımıza. O bilir işini sen karışma. Bööö.. :dilli:

asumandilek
14-04-2011, 17:39
Sevgili asumandilek aslında balkonunuzu sessiz ziyaret edenlerdenim:) Güzel çiçeklerinizi

ve kaktüslerinizi sevgi ve çoşku dolu sunuşunuz ayrı güzel:) İçinizdeki çoşunun, yaşam

sevincinin uzun yıllar hiç bitmemesi dileği ile İzmir'den sevgiler:)

Çok teşekkürler. :)) Bütün dilekleriniz sizler için de gerçek olsun inşallah. Benden de İzmir'e sevgilerrr...

asumandilek
23-05-2011, 00:44
Hafta sonu merdiven dönüştürme çalışmalarımızdan sonra balkondan son kareler... Arka ayaklarını kesince üst bölme de kullanılabilecek duruma gelecek ve 3 - 4 saksılık daha yer açılacak... :p

215105

215101

215103

215104

215102

Periş
23-05-2011, 10:09
Sevgili Asuman balkon düzenine bayıldım çiçeklerin çok güzel eline saglık

PlentyPlant
23-05-2011, 10:30
Çılgın, çıtıpıtı, sevimli, dolu dolu bir balkon. Herşey çok keyifli. Ellerinize sağlık.

türkansultan
23-05-2011, 18:30
Sevgili asumandilek balkonuna bayıldım o kadar renkli ve cıvıl cıvılki içim açıldı,ellerine sağlık.

serkan_istanbul
23-05-2011, 20:28
Ne kadar güzeller maşallah.Ellerinize sağlık.

sariefe
24-05-2011, 00:25
Ne güzel bir balkon sevgili asumandilek. Özellikle askıdaki ve duvardaki saksılar çok hoş. Metal merdiven gözüme biraz aykırı geldi ama arkasındaki ahşap merdiven iyi değerlendirilirse tadından yenmez gibi duruyor ;)

furkan yıldız
24-05-2011, 07:58
Şu fotoğrafa bakar mısınız, tam bir kaktüs delisi :) Asuman abla durumunu hiç iyi görmüyorum. Allah enişteme sabır versin. Amin :p

asumandilek
25-05-2011, 02:50
Çok teşekkür ederim, eksik olmayın inşallah arkadaşlar. Sevgili PlantyPlant çılgın ne güzel bi tasvir oldu. :) Pek beğendim. :cool:

Ne güzel bir balkon sevgili asumandilek. Özellikle askıdaki ve duvardaki saksılar çok hoş. Metal merdiven gözüme biraz aykırı geldi ama arkasındaki ahşap merdiven iyi değerlendirilirse tadından yenmez gibi duruyor ;)

Aslında benim aklımdaki merdiven o değildi zaten. Bence de biraz aykırı olduğu doğru. Bir iki ahşap işi yapan yere sordum başlamadan önce şöyle doğal bişeyler yapabilirmiyiz diye ama yapmak istemediler. Küçük işleri pek beğenmiyorlar anladığım kadarıyla. Ben de bunu gözüme kestirdim. Yarın ola hayrola. Arkadaki ahşap olan kısma hanımeli sardım ama henüz küçük. İnşallah seneye açar da tadına bakarız hep birlikte. :dilli:

Şu fotoğrafa bakar mısınız, tam bir kaktüs delisi :) Asuman abla durumunu hiç iyi görmüyorum. Allah enişteme sabır versin. Amin :p

Amin. Sen daha dur bulaştıracağız birilerini daha... Bakalım o zaman sen ne yapacaksın? İhihhi. :D

asumandilek
27-05-2011, 14:34
217386

217387

217388

Hakkı Şen
27-05-2011, 15:57
Asuman Hanım, duvar saksılarıyla ne kadar zengin bir görünüm olmuş. Çok hoş görünüyor, ellerinize sağlık. Yumurta boyamayı bir ara ben de yaptım ama; saksı yapmak hiç aklıma gelmedi :) Bitkilerinizin sağlıklı ve güzel görünümüne laf yok zaten.. Keyifle izleyin, çok güzeller. Saygılar..

yener.T
27-05-2011, 17:22
Sayın Asuman Dilek balkonunuzu baştan sona kadar gezdim.Bu balkona bu kadar çiçeği yerleştirebilmeniz ve bu güzellikleri göz önüne koymanız gerçekten bir sanat.Bilhassa kaktüs ve succulentlerin güzelliğine doyum olmuyor.Bu güzellikler içersinde sağlıklı ve huzurlu günler geçirmenizi dilerim.

zenfree
27-05-2011, 21:34
Sevgili Asuman, balkonun gerçekten muhteşem görünüyor. Bitkiler çok güzeller ama yerleştirme şekli, renkler vs. çok karakteristik. Sana özel. Bir sürü fikir aldım. Kutluyorum seni.

Periş
28-05-2011, 10:00
Sevgili Asuman balkonun cıvıl cıvıl her biri ayrı güzel yumurta saksılarına bayıldım çok güzel eline saglık..

Satı Uğurtan
28-05-2011, 10:39
Çılgın, çıtıpıtı, sevimli, dolu dolu bir balkon. Herşey çok keyifli. Ellerinize sağlık.
Sevgili plentyplant, sanki balkonu değilde, Asumanı anlatıyorsunuz, demekki balkonuda kendine benzetmiş çok hoş:)

Bartunç
28-05-2011, 11:00
Balkonunuz rengarenk.Çok emeğiniz geçmiş belli ama değmiş.Nefis olmuş.Bu arada duvar saksılarınızada bayıldım

sevil_24
20-06-2011, 01:29
bu işin erbabı olduğunuz belli fotolardan...

asumandilek
22-06-2011, 01:22
Sayın Hakkı Şen, sevgili Serila, Zenfere, Periş, Satı ablam, Bartunç ve Sevil çokk teşekkür ederim beğenileriniz için. Sevgilerr kocaman hepinize.

Uzun zamandır Zammianın son halini yüklemek istiyordum bir türlü fırsat olmadı. Dört dal verdi ve yeni dalları gayet şımarık bir şekilde boy atıyor. Saksıyı değiştirmek şart oldu. :) Satı abla bunlar kime çekti böyle. :dilli:

227179

Orkidem de yeni tomurcuklarını gösterdi iyice. Açtı açacak Allah'ın izniyle bugün yarın.

227180

Şişkom Adeniumum da boy attı maşallah.

227181

Rengimiz daim olsun inşallah. Minik çiçekleriyle Petunyamın hatrı kalmasın onu da podyuma alalım. :)

227184

E masa boş kalmış. Misafir çiçeği de lazım ama. :)

227185

Periş
22-06-2011, 10:52
Sevgili Asuman hepsi okadar güzelki balkonun genel görünümüne bayıldım ellerine saglık...

umutyolcusu
22-06-2011, 13:05
O masaya da bir klasik olan fesleğen konsa hiç fena olmaz yani,ellerinize sağlık,adım atacak yer kalmamış nerdeyse:)

asumandilek
22-04-2012, 23:40
285676

285677

285678

285679

almira
22-04-2012, 23:57
Hoş geldiniz. Güzellikleri özlemiştik.

asumandilek
04-04-2013, 23:13
Yeni balkondan selamlar...

mehmetçiçek
05-04-2013, 00:08
asumandilek balkonunuzun maşallahı var. Bence buraya balkon demek haksızlık olur. Bahçeden bir farkı yok çünkü. Bir şey daha belirtmek istiyorum Zammia'nızı birazcık daha güçlü güneş alabileceği bir yere koyun. Bende de var. Güneşi az buldu mu dalları fazla uzuyor. Bir süre sonra formu bozuluyor. Güneş daha derli toplu gelişmesini sağlıyor. Yerini değiştiğiniz taktirde yeni dalların bu kadar fazla boy atmayacağını görürsünüz.

Asya Ceylan
05-04-2013, 10:06
çok kıskandımm :eek:

Maşallah hepsine gerçekten çok güzeller.masaüstü için fesleğen fikri çok iyi bence de;) kolay gelsin.

asumandilek
03-05-2013, 01:03
http://www.agaclar.net/forum/evcil-hayvanlar-genel/16536.htm#post1148445

dağçiçeği
03-05-2013, 12:46
Sayın Asumandilek,
Balkonunuz için söyleyecek söz bulamıyorum. Sıcacık bir havası var. Bitkileriniz sizden aldığı sevgiyi tam anlamıyla hissedip size çiçekleriyle karşılık vermiş. Bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle.
Yuva aradığınız minikler için de en kısa zamanda layıkıyla bakılacakları , sıcak bir yuva diliyorum. Sevgiler.

Yaylacı
03-05-2013, 22:21
Sayın Asuman Dilek, hem çiçekleriniz çok güzel hem de fotoğraflama mükemmel ellerinize sağlık. Kolay gelsin efendim...

asumandilek
04-05-2013, 13:43
Cumartesi sürprizleri :cool:

399290

399291

399292

399293

399299

asumandilek
14-01-2020, 17:42
Çooook zaman olmuş. Kdz. Eregli'de başlayan balkon maceramız İstanbul derken şimdi de İzmir'den görsellerle devam ediyor.
Yıllar sonra bu kış ayinda sıcak bir merhaba hepinize. ;)

ahmeter
14-01-2020, 18:48
Gayet güzel Tebrikler