Bağlan

View Full Version : Pratik Pizza




Fatih
21-06-2009, 17:24
Bu kriz zamanında elimizde kalan ekmekleri değerlendirmek için yaptığım bir çalışmam:D

Malzemeler:
1 adet somun ekmeği
Yarım kangal sucuk
Yağlı Peynir(kaşarda olabilir)
2 Çorba k. domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çay k. tuz,karabiber,kekik,kimyon
3 adet domates
1 adet biber
Yarım fincan zeytin yağı

Patates kızartması için:
4 adet ince uzun kesilmiş patates.




Fatih
21-06-2009, 17:35
Hazırlanışı:
1-İlk önce bir adet somun ekmeğini ortadan ikiye kesiyoruz ve açıyoruz. Ekmeği iki parçaya bölmüyoruz.
2-Salça,zeytin yağı,tuz,karabiber,kimyon,kekik hepsini bir kapta toplayıp sos oluşturuyoruz.
3-Oluşturduğumuz sosu ekmeğimizin üstüne sürüyoruz.
4-Sucuklarımızı yuvarlak olarak kesiyoruz.Kestiğimiz sucukları sürdüğümüz sosun üstüne yerleştiriyoruz.
5-Sucukların üzerine yuvarlak olarak kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz.
6-Rendelediğimiz peyniri(kaşarda olabilir) üzerine serpiştiriyoruz.
7-Biberleride yuvarlak oolarak kestikten sonra üzerine koyuyoruz.
8-Fırına koymadan 15 dk önceden 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.Fırana koyduktan sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 15 dk pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN

Fatih
21-06-2009, 17:37
Fırından çıktıktan sonra ilk görüntü:p

Faruk
21-06-2009, 18:16
Fatihciğim harikasın. Yemek konusunda sınır tanımıyorsun. Maşallah ( 41 kere ). Üniversite döneminde yemek konusunda maharetli olman çok işine yarayacak. Yaptığın pizza çok iştah açıcı görünüyor. Benim yerime de 1 dilim fazladan ye Fatihciğim...

Nejla K.
21-06-2009, 18:32
Fatihcim, ben de lise çağında, genç bir arkadaşımız olarak bu kadar yetenekli olmana maşallah diyorum. Bitkiler, bahçe işleri ve başarılı derslerinin yanında yemek konusunda da yetenekli olman ne hoş... Sağlıklı ve mutlu kal...

rrumeysaa
21-06-2009, 21:27
Ellerinize sağlık arkadaşım, bu nasıl bir maharet şaştım inanın.
Aklıma hiç gelmezdi sanırım böylesi bir fikir, hem pratik, hem kolay, hem de leziz olmuştur eminim. Kahvaltıya süper olur en kısa zamanda denicem inşaallah...

Delimus
21-06-2009, 22:03
Biz buna sabah pizzası veya pazar pizzası deriz evde annem yapar sabahları afiyetle yeriz.
Bende tavsiye ederim.

DefneD.
21-06-2009, 23:05
Gecenin bu vakti bunu görmek hiç iyi olmuyor. Midem kazındı resmen.
Eline sağlık arkadaşım, afiyet olsun. Buralarda dendiği gibi ''Topan topan et olsun'' :)

maki01
22-06-2009, 00:13
Ellerine sağlık Fatih'cim , nefis ve de leziz görünüyor. Bir zamanlar Bağdat Caddesinde Kristal Büfe vardı. Belki hala vardır. Oğlum 2-3 yaşlarındayken ( 80'li yıllar ) o büfede en sevdiği yiyecekti senin pizzanın tost ekmeğine uyarlanmışı. Ben de yerdim tabii. Hay allah ,canım çekti gece gece :)

bengi_su
22-06-2009, 11:45
Fatihcim açlıktan ölüyor bir vaziyette çıktı pizzan karşıma ama işteyim şimdi yapta göreyim ellerine sağlık eve gidince deniycem:)

evrim
22-06-2009, 11:54
Gerçekten tebrik ederim arkadaşım . Çok güzel ve uygulanması kolay bir tarif. Eminim çokta lezzetlidir. En kısa zamanda bende deneyeceğim.

nalan61
12-08-2009, 19:21
Sevgili Fatih bu tarifi ramazan pidesini ikiye bölerekte yapabilirsin harika oluyor hemde kalan pideler değerleniyor yazarken benim de canım çekti en kısa sürede yapayım

Fatih
12-08-2009, 20:30
Sevgili Fatih bu tarifi ramazan pidesini ikiye bölerekte yapabilirsin harika oluyor hemde kalan pideler değerleniyor yazarken benim de canım çekti en kısa sürede yapayım

Sevgili Nalan elimde ramazan pidesi olmadığı için bunula yapmıştım.Ama gerçekten de ramazan pidesiyle süper oluyor.:p

katmer
16-09-2009, 01:42
Fatihciğim pizza tarifini şimdi gördüm. Mutlaka yapacağım, ellerine sağlık. Süpersin:))

rabenek
16-09-2009, 08:21
Ramazan pidesiyle bi deneyeyim. Ellerine sağlık Fatih Bey.

betito
15-12-2009, 15:51
Ekmeği tepsiye çıplak olarak mı koyuyorsunuz? Fotoğraflarda gördüğüme göre yağlı kağıt koymuşunuz, eknmeğin altına. Doğru muyum Fatih Bey? :)

Fatih
15-12-2009, 17:18
Evet haklısınız bir nevi tepsi batmasın diye koymuştum.Başka bir nedeni de yok.;)