View Full Version : Dianthus sp. (Çin Karanfili)
Şu An Resmini Bile Bulamadiğim Bir Karanfil Cinsini Ariyorum.
Pembe Renkli, Ortasi Koyu Bordo Kirçilli, Katmerli Değil, Tek Kat Açan Ve Muhteşem Keskin Kokusu Olan, çok Ta Kolay Yetişen Bir Cins. özellikle Edirne Taraflarinda Yetiştirilen Ve Daha çok Göçmenlerin Bildiği Bir çeşit. Ancak Bir Türlü Ulaşamadim. Bilgisi Olan Varsa Benimle Paylaşirsa Sevinirim. :(
denizakvaryumu
28-07-2006, 12:52
Kokulu karanfili artık ben de bulamıyorum,çiçeklerin kokusunu da hasret kaldık,işte böyle bir gelecek bekliyor bizi.
Renksiz,kokusuz,tatsız bir Dünya.......
benim iki karanfilim var kokulu bulana kadar idare eder derseniz, seneye kadar gelişirse eğer bir çelik veririm .
şimdi çelik verecek kadar büyük değil.
İzmir de tarifine uyan bir karanfil gördüm gibi geliyor
Kokulu karanfili artık ben de bulamıyorum,çiçeklerin kokusunu da hasret kaldık,işte böyle bir gelecek bekliyor bizi.
Renksiz,kokusuz,tatsız bir Dünya.......
sana kesinlikle katılıyorum denizakvaryumu.
doğada hiç birşeyin tadı tuzu kalmadğı gibi çiçeklerin kokusu bile kalmadı.
ne acıdır ki doğa dediğimiz şeyde pek fazla doğal öğe bile kalmadı.
herşey genleriyle oynana oynana kokusu gitti, rengini doğallığını yitirdi, tatları bile köreldi. :( daha neler olacak kimbilir. :confused:
2946
2948arkadaşlar aradığım karanfilin kendisini değil ama resmini nihayet buldum. inşallah birinizde vardır da bana da 1-2 çelik verir. :rolleyes: unutmadan hatırlatayım kokusu oldukça keskindir.
Bunun çin karanfili olması lazım. Tek yıllık ve tohumla çoğaltılıyodu zannedersem. Yanıltmayayım ama...
Yanıltmıyomuşum :)
Latincesi Dianthus Chinensis tek yıllık veya iki yıllık imiş
burda (http://www.nickys-nursery.co.uk/seeds/pages/page5adian.htm#Dianthus),burda (http://springhillnursery.com/product.asp_Q_pn_E_71421) ve burda (http://emyo.sdu.edu.tr/link/plant/plant_search.php?op=show&plant_id=453) var
teşekkürler todor. bir kaç gündür nette bi sorun vardı, cevabını şimdi okuyabildim. peki ama ben bu karanfili nerden bulurum.:(
Plumbago
08-08-2006, 15:26
Todor doğru söylüyorsun:) Dianthus sp. (Çin Karanfili) türleri mevsimlik bitkiler olarak kulanılır.
Yazlık mevsimlik bir bitki olduğu için şu dönemde ancak tohumlarıyla üretim yapabilmek mümkündür. Ancak kültüre alınmış bir bitki olduğu için üzerinden alınacak tohumlar ya çimlenmeyecek ya da aynı kalitede çiçeklenmeyecektir.
Fakat bu bitkiyi bütün mevsimlik çiçek satan fidanlıklarda özellikle ilkbahar döneminde 0.5-1 YTL arasında bulabilmek mümkündür. Bu dönemde de bulabilme ihtimaliniz var ancak bu bitkinin kış donlarına dayanıksız olduğu ve bu dönemlerde bozulmaya başladığını hatırlatmakta fayda görüyorum. Eğer bulabilirseniz kışın evin içerisine alarak bir veya birkaç sene daha yaşatabilmeniz mümkün olabilir.
arkadaşlar aşkolsun yani. burada bu kadar insanız. bir kişi de evt bende var demedi. hakikaten kimsede kokulu bahçe karanfili yok mu? bu canım çiçek tükendi mi gerçekten.
Çinkaranfili buralarda bulursam gönderirim..
didegok, istediğin karanfili buldunmu?
bizim bahçede çooook var... çok keskin kokusu var, kendisi çoğalır, burada büyük kışları bile rahatlıkla geçirir... seneye daha buyuk yer kaplamış yeniden açar... bende onu çok seviyorum...
göndermek nasıl olur bilemem, ama hala çok istiyorsan bir araştırırım....
*** gonel. şehir dışındaydım ve nete girmek mümkün olmadı. valla göndersen sağlam gelebilir mi acaba? zaten bendekinin aslı da bulgaristandandı. ay ne olur bir çare buluver de gönderiver.
çiçeksever
09-01-2007, 14:57
kan kırmızı karanfil
süper kokusu var mı?
Burda çiçekçide gördüm.Çin karanfili diye satıyorlar. Fakat kokusu hiç yok.
Bunun çin karanfili olması lazım. Tek yıllık ve tohumla çoğaltılıyodu zannedersem. Yanıltmayayım ama...
Benim bildiğim Çin karanfili kokmaz, en azından keskin kokulu değildir.
Yanılıyor muyum?
Burdakilerde kokmuyor.Demek ki bir de kokulusu var.
istanbuldaki koçtaş tan çin karanfili tohumları aldım daha paketini açmadım ama buradaki yazıları okuyunca şüphelendim şimdi inşallah çimlenirler diye düşünüyorum...ben karanfilleri çok severim ama kokulusunu bende bir türlü bulamıyorum...hernedense kokulu gül de bulamıyorum sanki çiçeklerin kokusu bitti..ne kadar üzücü...
Size katılıyorum.Çiçeklerin genleriyle oynaya oynaya koku özellikleri kayboldu galiba
BenBen1967
27-01-2007, 19:44
çin karanfilinden bende var ama kokusu çok az emin önünde bahaus ta tekzende çok var nasıl bulamadınız anlamadım ben her yıl 2 saksı alıyorum k
ertesi yıla kalmıyor tek yıllık bir bitki bildiğim kadarıyla zira arkadaşlarımada almıştım onlardada ertesi yıla kalmamışlar kurumuşlar
arkadaşlar aşkolsun yani. burada bu kadar insanız. bir kişi de evt bende var demedi. hakikaten kimsede kokulu bahçe karanfili yok mu? bu canım çiçek tükendi mi gerçekten.
Ben kimseyi üzmek, kırmak istemem.
O yüzden diyorum işte.
Benim karanfillerimin hepsi kokulu:p
Ama bu resimdeki modeli yok galiba.
Yalınkat olarak sadece pembe ve beyaz var, diğer renkler katmerli.
Hepsi de müthiş kokuyor.
http://img403.imageshack.us/img403/7929/burak050px2.jpg (http://imageshack.us)
benim söz konusu ettiğim şey çiçeklerin genleriyle oynamaları kokularını yitirmeleri ve tohumlarını alamamak kaygısı... kokulu diye satıcının bana sattığı 20 kadar gülden hiç birisi malesef kokmuyor renkleri gayet güzel tabi çok hoşlar ama kokuları yok işte. genede gözümün içi gibi bakıyorum onlara. :-)
..hernedense kokulu gül de bulamıyorum sanki çiçeklerin kokusu bitti..ne kadar üzücü...
Evet, maalesef öyle.
O yüzden ben, hep bu çiçeklerin asıllarını yani eskiden olduğu gibi kokulu olanlarını bulmaya çalışıyorum.
Veee...
Benim güllerimin de çoğu kokulu, hem de gül gibi kokuyorlar.;)
(Bazı güllerin kokusu bana kayısı gibi geliyor.Iğğğ)
http://img253.imageshack.us/img253/6936/cimg0655eu4.jpg (http://imageshack.us)
Merhaba Mahir Bey
ne güzel kokulu olanlarından bulmuşsunuz benim şansımdan mıdır yoksa işi bilmediğimden midir bahçeme aldığım çiçekler kokulu degil.Tabi şansı önemli kılmazsak benim daha ögrenecek çok şeyim var.
Güllerle ilgili okuduğum bir kitapta, gülleri bir çok şekilde ayırıyordu.
Şekline göre (çalı güller, sarmaşık güller gibi), goncasına göre (damla goncalılar, top goncalılar gibi), rengine göre (kırmızı, beyaz, alacalı gibi)
Kokusuna göre ise ikiye ayırıyordu gülleri. Çay kokulular ve reçel kokulular (reçellik gül değil) olmak üzere. Reçel kokululardan aklımda kalanların bazıları elma reçeli kokulular, kayısı reçeli kokulular, şeftali reçeli kokulular.
Karanfilde ise osmanlı karanfili gösterişli çiçeğe sahip olmamakla beraber, oldukça yoğun kokuya sahiptir. Tıpkı osmanlı çileği gibi.
Merhaba Mahir Bey
ne güzel kokulu olanlarından bulmuşsunuz benim şansımdan mıdır yoksa işi bilmediğimden midir bahçeme aldığım çiçekler kokulu degil.Tabi şansı önemli kılmazsak benim daha ögrenecek çok şeyim var.
Merhaba efendim.
Benimki şans değil.
Seralardan açmamış gül almıyorum.
Açmış olanları, renklerini beğenirsem, koklayarak alıyorum.
kokusu yoksa almıyorum.
Ayrıca eşimde dostumda olan güllerin kokulu olanlarından da çelik istiyorum.
Bu konuda dilencilik ayıp değildir diye düşünüyorum.:p
Tekirdağ'daki bahçemde küçük kırmızı çiçekleri olan Ateş Güllerinden çelikler daldırmıştım.
Tuttular.
Arzu ederseniz gittiğimde getirebilirim.
Aslında ben budadığım dalları atmaya kıyamıyor, bahçenin bir yerine daldırıyorum.Bir kısmı tutuyor.
Bir de artık kaybolmaya başlayan , reçel ve şurup yapılan Peygamber Gülleri var.
Gerçi bir defa açıp bitiyor ama olsun, ben onları seviyorum ve kaybolmaları ihtimaline katlanamıyorum.
Selam ve sevgiler
Mahir Bey inceliğiniz için teşekkür ederim. ****** çeliklerden arzu ederim ancak size zahmet vermekten çekiniyorum.
saygılarımla
Mahir Bey inceliğiniz için teşekkür ederim. ****** çeliklerden arzu ederim ancak size zahmet vermekten çekiniyorum.
saygılarımla
Estağfirullah
Zahmet değil zevk olur.
Allah bir mani vermezse inşallah 3-5 kök getiririm.
Belki isteyen başka dostlar da çıkar.
Mehabalar arkadaşlar .
Bende isterem.
Estağfirullah
Zahmet değil zevk olur.
Allah bir mani vermezse inşallah 3-5 kök getiririm.
Belki isteyen başka dostlar da çıkar.
merhaba mümkünse bir kök gönderebilirseniz çok memnun olurum mekanımım kısıtlı onun için bir adet bana yeterli saygılar
richirich2
12-03-2007, 23:25
Çin karanfili, ürettiğim mevsimlik fideler arasında. Yaklaşık 50000 adet üretimim var. Katlı ve yalın kat olarak tohumu bulunmakta. Ama dediğiniz gibi okadar keskin kokuya ne yazıkki sahip değiller. 50000 tanesi bir arada olunca kokuyorlar.:p istediğiniz kadar temin edebilirim sorun değil.
merhabalar:)
ben de bugün marketten karanfil tohumu aldım.. renkli karanfil tohumu diyor..
bu mevsimde ekilebiliyormuş ama 52 hafta sonra çiçek veriyormuş.. ne yapmam gerekir, bu sene hiç açmayacaklar mı yani:(
halbuki karanfili çok severim.. kokulumu eğilmi onu da bilmiyorum ama bu akşam ekmeyi düşünüyorum..
merhabalar:)
ben de bugün marketten karanfil tohumu aldım.. renkli karanfil tohumu diyor..
bu mevsimde ekilebiliyormuş ama 52 hafta sonra çiçek veriyormuş.. ne yapmam gerekir, bu sene hiç açmayacaklar mı yani:(
halbuki karanfili çok severim.. kokulumu eğilmi onu da bilmiyorum ama bu akşam ekmeyi düşünüyorum..
Hayırlı ve bereketli olsun.
Karanfil çok yıllık bitki olduğu için genellikle ilk yıl çiçek açmıyor.
Erken fide elde edilirse, hava da sıcak olursa bir ümit, yaz sonuna doğru açabilir.
Sıcağı seviyor, toprak için nazlanmıyor, her toprakta yetişiyor, susuzluğa da dayanıyor.
Konuyla alakası yok ama "BİM" 'de karanfil tohumu satılıyormuş hatta 1.5 lira gibi bir fiyata. Bi arkadaşımın yalancısıyım. :p
İyi akşamlar cümleten.
merhaba Mahir Bey. işte benim aradığım karanfil cinsi. biliyorum; konuya tekrar katılmam çok geç oldu ama, malum; iş yerinden her zaman takip edemiyorum. özelinize mesaj attım Mahir Bey. eğer bana bu karanfillerden gönderebilirseniz gerçekten çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
merhabalar..
ektiğim karanfiller yeşillendi, hatta 3-4 cm boyuna geldi.. sabah güneşine alan bir cama yerleştirdim.. ilk tohumu ektiğim zaman da sera etkisi yapacak şeffaf kapaklı bir kaba ektim.. çabucak büyüdüler.. şimdi ayırmam gerekecek galiba..
akşama yapabilirsem fotoğraflarını ekleyeceğim:)
bu arada ben de tohumları bim'den aldm.. üzerinde renkli karanfil yazıyordu..
karaferye
11-01-2008, 13:41
istanbuldaki koçtaş tan çin karanfili tohumları aldım daha paketini açmadım ama buradaki yazıları okuyunca şüphelendim şimdi inşallah çimlenirler diye düşünüyorum...ben karanfilleri çok severim ama kokulusunu bende bir türlü bulamıyorum...hernedense kokulu gül de bulamıyorum sanki çiçeklerin kokusu bitti..ne kadar üzücü...
Evet... Hiçbir şey eskisi gibi değil... Ya çiçekler kokularını kaybetti **** biz fena halde nezleyiz...
Ben fide olarak almıştım çin karanfillerinden ama 1 ay kadar sonra kurudular fakat hala saksıdalar.Acaba ne yapmalıyım.Bu kuruyan tomurcukların içine yani ortasına baktım 1er tane pirinç tanesinden küçük tohum gibi bişey var acaba bunlarmı tohumları,bunları toplamalıyım?
Kokulu karanfil ;
39944
Önce 4 parçaya ayırdım. Geçenlerde hayran hayran bakan çim ustamıza kıyamayarak, bir kısmını al dedim. Geriye kalan yarısı :)
Koçtaştan Johnsons markalı tohumlar aldım, bir tanesi de kokulu çin karanfili (Dianthus plumarius). Çokyıllık yazıyor üstünde. Bugünlerde eksem sorunsuz yetişir mi acaba? Baharda tohumdan çin karanfili yetiştirmeye çalıştım ama başarılı olamadım.
"En iyi koku için geniş saksılarda yetiştirin" diyor.
Çiçekçilerden aldıklarımızdan şimdi kuruyacaklar mı yani:(Peki bunlardan nasıl ve ne zaman tohum alabileceğimiz hakkında bilgisi olan biri var mı acaba?
Yoğun kokulu çin karanfili için Dianthus Barbatus tohumu edinin..Nam-ı diğer Hüsnüyusuf..Johnsons marka olarak bulabilirsiniz..
Dayanamayıp kokulu Dianthus tohumlarından birazını ektim. Bakalım ne olacak..
pembegül
17-08-2008, 14:28
Sayın nariel karanfiller soğuk ve nemli yeri severler bu yüzden karanfil tohumları kışı saksıda çimlendirilip mart ve nisan başında gerçek yerlerine alınır kışı bahçe toprağında geçirirse daha çok ürer.Yanlız bunlar çok yıllık karanfillerde geçerlidir bilgilerinize slmr.
Sağolun sayın pembegül, tohumları ekip 15 günlüğüne İzmir'e gitmiştim, geldiğimde çimlenip uzayıp ölmüş birkaç çin karanfili vardı saksıda. Hem aşırı sulanmış hem de hava aşırı sıcak.
Evet, maalesef öyle.
O yüzden ben, hep bu çiçeklerin asıllarını yani eskiden olduğu gibi kokulu olanlarını bulmaya çalışıyorum.
Veee...
Benim güllerimin de çoğu kokulu, hem de gül gibi kokuyorlar.;)
(Bazı güllerin kokusu bana kayısı gibi geliyor.Iğğğ)
http://img253.imageshack.us/img253/6936/cimg0655eu4.jpg (http://imageshack.us)
Bende bir koku deliliği vardır. Bulduğum, gördüğüm her bitkiyi burnuma götürürüm. Kendi etrafım için seçtiğim çoğu bitki kokulu olsun isterim ama çoğunlukla çiçek açtığında hüsrana uğradığım oldu tabii ki :)
Bahçedeki güllerden kokmayanlar da var ne yazıkki. Yalnız ben bu çin karanfillerinin kokulusuna da hiç rastlamadım.
mahir bey. ben de hala vaktiyle sahibi olduğum kokulu çin karanfillerinden bulamadım. bulduğumda size de göndereceğim inşallah.
karanfilleriniz çok güzel. Bende bu sene tohumdan yetiştiriyorum ama daha çok küçükler..
Teşekkür ederim fide olarak aldığım için böyle benim karanfiller sanırım.
milyonstar
10-05-2009, 20:27
*** arkadaslar siz kokulu karanfilmi arıyonuz bura cok ben kesme cicek işinle urasıyorum genel olarak birkac tür var kokor
Birbuçuk ay önce seradan aldığım çin karanfili kurudu ama kuruyan çiçeklerin içini açıp baktığımda tohuma benzer birşey göremedim. Çin karanfilinden nasıl tohum alınabilir?
lokmanbahçe
21-05-2009, 18:41
sevgili arkadaşlar ben kipadan kokulu çin karanfili diye aldıydım pek de güzeller kırmızılı beyazlı. kipalarda hala olması lazım mutlaka bakın.
Bunlarda benim tohumdan yetiştirdiğim kokulu çin karanfillerim. Tohumla kolayca yetişiyor.
thomasina
17-06-2009, 00:25
Bunlarda benim tohumdan yetiştirdiğim kokulu çin karanfillerim. Tohumla kolayca yetişiyor.
Ben de aldım birkaç tane ama nasıl bir yeri seveceğinden emin olamadım. Benimkiler saksıda. Sizin bir öneriniz var mı?
Sevgili Thomasina, karanfil, benim tecrübelerime dayanarak söyleyebilirimki, her türlü ortam bitkisi #56 cı mesajda resimlerini eklediğim Çin Karanfillerimi geçen sene ektim, çok yıllık bitki olduğu için haliyle yavaş gelişiyor ama,
Yaz boyunca sıcak gördü,
Tatile gittim susuzluk gördü,
Kırmızı örümcek musallat oldu onu gördü,
4-5 çeşit yüksek dozda ilaç gördü,
Balkonda fırtına gördü, saksı düştü toprak falan hep çıktı,
Çok yağmur yağdı saksı su ile dolup taşmış 3 haftada kurudu,
-2 derecede Don gördü,
Üstüne kısa sürelide olsa kar yağdı,
Herşeye rağmen bu bitki banamısın demedi, şimdi siz hangi ortamda yetişir diyorsunuz, ben size nasıl bir cevap yazabilirm ki?
Ama genel olarak Karnfillerin sıcaktan çok serin ortamları sevdikleri, yarı gölgede daha çok çiçek verdikleri söylenir.
thomasina
11-07-2009, 00:03
powered, bir haftalık tatilden gelidğimde tamamaen kurumuş buldum hepsini. Çok üzüldüm. Oysa ne aşırı güneşteydiler ne de çok suladık. Bir daha edinirsem çok daha dikkatli olmalıyım.
Kemal Kabcık
08-04-2010, 14:19
Dianthus chinensis ( Çin Karanfili )
Çin’de doğal olarak bulunur. Çok yıllık ya da iki yıllık bir bitkidir. 15 – 40 cm kadar
boylanabilir.
Fotoğraf :Dianthus chinensis
Çiçekleri büyük ve tek tek ya da ikisi bir arada bulunur. Değişik renkte açan çiçekleri
mevcuttur. Yaz aylarında çiçeklenir. Yaprakları açık gri olup şeridimsidir. Güneşli ve yarı
gölge yerlerde yetişir. Kuru bahçe topraklarında iyi gelişir. Tohumla üretilir. Eylül, ekim ya
da mart ayında tohum atılır. Sonbaharda ekilen tohumlar 6- 7 cm boya ulaşınca yastıklara
uygulanır.
" http://cicek-cicekci-cicekcilik.blogspot.com/2008/11/dianthus-karanfil-yetitiricilii.html "
Kemal Kabcık
08-04-2010, 14:30
Mehmet Ağabeyim; Çalıştığı İşyerinden Bir Kaç Dal "İzmir Karanfili" Adı Altında Bir Çiçek Getirmişti.
1 Yıl İçersinde; Dikimini Gerçekleştirdiğimiz Saksının, Saksı Genişliğince, "İzmir Karanfili" Kendiliğinden Çoğaldı.
Ben Bu Gelişimi Görünce; "İzmir Karanfili" Adlı Çiçeği: Çelik ile Üretim Yolunu Denedim ve Olumlu Sonuç Aldım!. Yani; Yetiştirmeye Çabaladığım "İzmir Karanfili" Çelikle De Üretilebiliyor!. Tohumlarının Saksı İçersine Dökülmesi ile; "İzmir Karanfili" Kısa Zamanda, Saksı Genişliğince Güzelliğini Sergiliyor!.
kelebek çalısı
06-02-2013, 01:46
Bahçesinde Çin karanfili yetiştirenler nerelerde acaba?
Biraz hareketsiz kalmış bu başlık sanki :confused:
Şubat ayında olmamıza rağmen, burada kış değil sanki bahar hüküm sürüyor.
Dün karelediğim karanfil detayları.
367566
367567
kelebek çalısı
06-03-2013, 01:24
Yeni diktiğim çin karanfilleri dilerim yerlerinde mutlu ve uzun ömürlü olur.
375318
YeniGine
06-03-2013, 01:31
Bahçesinde Çin karanfili yetiştirenler nerelerde acaba?
Biraz hareketsiz kalmış bu başlık sanki :confused:
Şubat ayında olmamıza rağmen, burada kış değil sanki bahar hüküm sürüyor.
Dün karelediğim karanfil detayları.
367566
367567
Sevgili kelebek çalısı; bunlarda mı çin karanfili oluyor? Bende bunlardan iki tane saksıda var; o halde saksıya değil direk toprağa dikmeli. Zira saksıda uzamaya çalışıyor, ortasına çubuk dikiliyor bağlanıyor yine de saksıda güzel bir görüntüleri olmuyor.
kelebek çalısı
06-03-2013, 01:43
Sevgili kelebek çalısı; bunlarda mı çin karanfili oluyor? Bende bunlardan iki tane saksıda var; o halde saksıya değil direk toprağa dikmeli. Zira saksıda uzamaya çalışıyor, ortasına çubuk dikiliyor bağlanıyor yine de saksıda güzel bir görüntüleri olmuyor.
Bunlarda mı çin karanfili oluyor derken? Anlayamadım Sn.YeniGine.
Bildiğim kadarıyla çin karanfili.
Ben genelde saksıda sadece narin bitki türlerini yetiştirmeyi uygun görüyorum. Yaşadığım yerin iklimi gereği bahçe dururken bitkiyi yazın saksıya mahkum ederek ızdırap çektirdiğime inanıyorum.
Benim tercihim bahçeden yana. Saksılarda da fazla köklenmeyen bitkiler, narin türler daha mutlu olabilir. Böyle düşünerek seçimlerimi buna göre yapmaya dikkat ediyorum.
YeniGine
06-03-2013, 01:47
Sevgili kelebek çalısı; yani 62 ve 63. üncü mesajlarınızdaki karanfiller aynı mı; çin karanfili mi yani?
Ayrıca teşekkürler o halde ben de saksıdan çıkarıp bahçede güneşli bir yere alayım karanfilleri.
kelebek çalısı
06-03-2013, 01:54
Aynı tür değil elbette ki. Ama ikisi de çin karanfili olarak adlandırılıyor.
Kırmızı olan karanfiller bodur cins ve üç senedir aynı yerde yaşıyor ve özel hiç bir isteği yok. Şimdi latince tam adından emin olmadığım için yazmayı uygun bulmuyorum.
Belki sizinkiler normal karanfildir. Ben bodur karanfil olsalardı, boya gitmeye çalışmazlardı diye düşünüyorum.
YeniGine
06-03-2013, 02:00
Teşekkürler sevgili kelebek çalısı; sanırım bendeki karanfil sizin 62. nolu mesajınızdaki karanfillerden. Yani sonuçta saksıdalar ve onları toprağa alayım inşallah. Teşekkürler.
kelebek çalısı
06-03-2013, 02:03
Siz boya gitmeye çalışıyor ve destek çubuğa bağlayarak bitkiyi dik tutmaya çalışıyorum dediğiniz için aynı olmayabilir demiştim. Benim fotoğrafını eklediğim bodur kırmızı çin karanfillerinin boyu maksimum 20cm.
YeniGine
06-03-2013, 02:09
Anladım. Benim 2 karanfil de boya giden ya da çubuklamaz isem sarkan cinsten o halde.
Teşekkür ediyorum sevgili kelebek çalısı.
sharewime
12-03-2013, 19:01
merhabalar bende bu gün çin karanfil tohumlarımı ekiyorum, ama direkt süs bitkisi toprağıyla dolu saksıya, nem kaybetmemesi için sadece streç film ile kapatacağım arada birde sprey ile sulayacağım bakalım bir gelişme olacak mı
3 tane çin karanfili almıştım geçen yaz. üçünüde aynı saksıya diktim. şuan sadece bir tanesi yaşıyor, ebruli olanın yaprakları diğerlerine göre daha farklıydı, galiba 2 yıllık denilen tür bu oluyor. Tohumlardan almıştım, geçen çiçeklerin içinde çörekotu tohumlarına çok benzeyen siyah tohumlar oluşuyor. biryerlere sakladım ama nere :D
Çin karanfili( Hüsnüyusuf) yetiştirmek için bilgiler.
.: HÜSNÜ YUSUF ÇİÇEĞİ (Dianthus barbatus) (http://ziraatyapma.blogspot.com.tr/2013/05/husnu-yusuf-cicegi-dianthus-barbatus.html)
Geçtiğimiz yıl, tohumlarını ektiğim fidelerim büyüdü.
Nergislerin önünde görünenler.Alisyumların arasında. 30 dan fazla fidem var. Çok yağmurlu bir gün olduğundan , aceleyle çektiğim fotoğraflarda hepsi çıkmamış. Bu yıl çiçek açacaklar umarım. :)
473962
Tohumdan yetişen fidelerim.
Binbirçeşit
08-02-2016, 11:12
Merhaba arkadaşlar bende çim karanfil diye bir türe hayran kaldım aldım.uzun ömürlü ve halı gibi yeri kaplayan sıcaga ve dona dayanıklı kokulu ve göruntusu gerçekten çok güzel.bakalım busene çiçeklensin atıcam resim ama temsili resmini yüklemek istıyorum.birde annemin bahçesinde yoldan geçerken kokusu buyuleyen karanfılleri vardı.bir çok renkte .kışları baya soguk geçti ve bırcok rengi malisef kaybettık ama.hala kan kırmızı olan bir renk oldukca dirayetli çıktı:).inşallah busene ziyarete gittigimde alıp dikicem ondan.
Binbirçeşit
08-02-2016, 11:24
Buda benim çim karanfil
Geçen sene bahar da alıp bahçeme diktigim muhteşem bir bitki çin karanfili. Kokusu çok güzel. Cicekleride bir o kadar güzel. Geçen sene kışın -10 derece soğukları gördü. Bu bahar başında çok daha güzel bir şekilde gelişip çiçeklerini açmaya başladı.
Bu 2. yılı bahçede eğer önümüzde ki senede bu şekilde devam ederse tahminimce her tarafa bu çiçekten alacağım.
Batı Rüzgarı
15-06-2017, 04:21
Buda benim çim karanfil
selamlar aynısı bende de var. dışarı damı bıraktınız? dayanıklımı? çiçek açtımı? yani biraz bilgi lütfen:D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.