Bağlan

View Full Version : Güz Zeytini (Elaeagnus umbellata)

Sayfalar : 1 [2]

aydemiraydın
20-08-2015, 15:35
Bu üzümsüler içinde beni hiç üzmeyenler ahududu, böğürtlen, frenk üzümü ve murt oldu. Diğerleri ya çok nazlılar ya da benim hatalarım yüzünden başarı yakalayamadım. Giderek tür sayısını azaltmayı, bulunduğu ortama adapte olabilenlere yola devam etmeyi düşünüyorum.

haklısınız.zorla güzellik olmayacak. okuduğum makalelerde goumiye farklı bi çeşit lazım izlenimi edindim. ben yeni bi çeşit edineceğim. hem goumiden hem güz zeytininden. elimizdekiler hep batumi zeytini.

ngunduz71
28-08-2015, 11:23
goumi fidelerim :

aydemiraydın
28-08-2015, 16:02
ngunduz bey. fotodan bişey anlamadım. meyve varmı. varsa ne yaptınız.

aydemiraydın
18-09-2015, 08:16
goumi meyvelerin boyutu ne kadar? bendeki fidan yerli tohumdan üretilmiş ve 2 yaşında üzerinde kızarmış tek bir meyve kaldı. minnacık bişey. bakımla ilerki yıllarda ne büyüklüğe ulaşır goumi meyvesi ?

tozlayıcı şartmı ? tek bir meyve olunca kıyıpta tadınada bakamadım. tadı nasıl ? iğde gibi unlu kötü bişeymi ? yoksa kiraz gibi güzelmi ?

ngunduz71
18-09-2015, 14:29
Merhaba,
Goumi meyvesi şekli yuvarlak. Meyveleri biraz ufak. meyveleri tüketiyoruz :-)
Güz zeytini elips şeklinde. güz zeytinini tadını daha fazla sevdim.
Goumi meyvesi daha önce olgunlaşıyor. Goumi 2-3 kova meyve alıyorum. Şu sıralar meyveler iyice olgunlaştı. Bayram haftası daha güzel resimler çekeceğim.

athena -asena
22-09-2015, 21:14
Güz zeytinleri de yavaş yavaş olgunlaşıyorlar.

aydemiraydın
23-09-2015, 12:33
güz zeytinleriniz çok harika sayın athena -asena.
gouminin üzerindeki tek meyveyi dayanamayıp yedim. hiç bilmediğim bir tadı var. hoş bir tad.

aydemiraydın
25-01-2016, 10:59
goumi de güz zeytini gibi çelikle üretilebilirmi?

Lonicera
25-01-2016, 11:30
Evet üretebilirsiniz, ben 3 sene önce 5 çelikle % 100 köklenme sağlamayı başarmıştım. Gerçi sonra susuz bırakıp ölmelerine sebep olmuştuk, bitkiyi birbirinden ayırmak neredeyse imkansız. Çiçek yapısı, kokusu ve meyvenin özellikleri ile ayırt edebilmek mümkün olabiliyor.

aydemiraydın
25-01-2016, 14:08
Evet üretebilirsiniz, ben 3 sene önce 5 çelikle % 100 köklenme sağlamayı başarmıştım. Gerçi sonra susuz bırakıp ölmelerine sebep olmuştuk, bitkiyi birbirinden ayırmak neredeyse imkansız. Çiçek yapısı, kokusu ve meyvenin özellikleri ile ayırt edebilmek mümkün olabiliyor.

çok faydalı bir bilgi oldu. teşekkürler.

aydemiraydın
25-01-2016, 14:14
benim derdim tozlayıcı goumi edinmek. elimde 2 yaşında aşısız goumi ve batumi güz zeytinlerinden 3 adet var. iri çeşitlerden edineceğim. tropikmeyveciyi her gün takip ediyorum.

Lonicera
25-01-2016, 14:23
Ben de arada bir bakıyorum o siteye. Yeni ve ilginç türler getiriyorlar ama haddinden fazla pahalı ürünleri. Yeni gelen ürüne lafım yok ama hala tayberry böğürtleni 45 TL. fiyattan satmanın da mantığını anlamakta zorlanıyorum.( aslında malum da) Aynı ürün yaklaşık 3 yıldır ülkede ve bazı sitelerde 10 TL.

aydemiraydın
25-01-2016, 14:40
Ben de arada bir bakıyorum o siteye. Yeni ve ilginç türler getiriyorlar ama haddinden fazla pahalı ürünleri. Yeni gelen ürüne lafım yok ama hala tayberry böğürtleni 45 TL. fiyattan satmanın da mantığını anlamakta zorlanıyorum.( aslında malum da) Aynı ürün yaklaşık 3 yıldır ülkede ve bazı sitelerde 10 TL.

bende bu nedenle sadece sıradışı yeni fidanları alıyorum.

Lonicera
02-04-2016, 13:38
Goumi sırf çiçeklerinin muhteşem kokusu için bile yetiştirilebilir. Bakalım bu yıl meyve tutumu olacak mı?

aydemiraydın
09-04-2016, 08:26
Goumi sırf çiçeklerinin muhteşem kokusu için bile yetiştirilebilir. Bakalım bu yıl meyve tutumu olacak mı?

benim tek gomidede çiçek çok lakin tozlanma olurmu bilemem. aşılı goumi çeşitlerini bekliyorum. güz zeytini tozlarmı acaba? güz zeytinleride bol çiçekli.
güz zeytinin tüm çeşitlerini edindim hemen hemen.

Lonicera
09-04-2016, 12:49
Bende güz zeytini de var ama 2 yıldır her ikisi de çiçeklenmesine rağmen meyve tutumu olmadı hiç. Büyük ihtimal bir başka goumiye daha ihtiyaç var sanki.

aydemiraydın
18-04-2016, 09:55
goumi, tek başına meyve vermiyor. farklı bi çeşitmi lazım. yoksa elimizdeki goumiden çelikle üretsek olurmu? biraz saçma bir soru fakat yeterince bilgi yok.

Lonicera
18-04-2016, 12:32
Burada (http://tcpermaculture.blogspot.com.tr/2012/02/permaculture-plants-goumi.html) iki farklı çeşit ile tozlaşmanın söz konusu olduğundan bahsetmiş. Hadi bakalım, şimdi önce elimizdeki türü bilmemiz lazım ki farklısını da alıp tozlaşmayı sağlayalım. İşte hep her gördüğümüze araştırıp soruşturmadan balıklama dalarsak böyle olur. Gel de çık işin içinden. Şimdi mecburen iki seçenek oluşuyor; biri elimizdeki aynı türden de olsa iki farklı goumi daha edinmek lazım. İkincisi ise yol yakınken bu sevdadan vazgeçmeli:))

yasinmetin
20-04-2016, 11:19
Burada (http://tcpermaculture.blogspot.com.tr/2012/02/permaculture-plants-goumi.html) iki farklı çeşit ile tozlaşmanın söz konusu olduğundan bahsetmiş. Hadi bakalım, şimdi önce elimizdeki türü bilmemiz lazım ki farklısını da alıp tozlaşmayı sağlayalım. İşte hep her gördüğümüze araştırıp soruşturmadan balıklama dalarsak böyle olur. Gel de çık işin içinden. Şimdi mecburen iki seçenek oluşuyor; biri elimizdeki aynı türden de olsa iki farklı goumi daha edinmek lazım. İkincisi ise yol yakınken bu sevdadan vazgeçmeli:))

İşte bu kötü haber :( Ben sayın romantik ten almıştım acaba görüyorsa cevap verebilir mi hangi tür goumi satmışlardı...

aydemiraydın
20-04-2016, 14:56
İşte bu kötü haber :( Ben sayın romantik ten almıştım acaba görüyorsa cevap verebilir mi hangi tür goumi satmışlardı...

ben tropik meyveciden almıştım aşısız tohumdan yetişme. aşılıları çıkınca onlardanda alacağım, bekliyorum.

aydemiraydın
22-04-2016, 09:23
güz zeytinleri ve goumi çok çiçek açtı fakat meyve tutumu yok. bu yıl erken açıp soğuklardan etkilenme olabilirmi?

aydemiraydın
25-04-2016, 16:56
güz zeytininde iyisi kötüsü varmı? o kadar çiçeğe rağmen meyve tutmayanı olurmu?

yasinmetin
02-05-2016, 15:16
Bugün Abdurrahman beyle görüştük telefonla, goumi kendine verimlidir, ikinci türe ihtiyacı yok dedi. bu sene de bakacağım duruma olmazsa kendi üstüne aşı yapmayı deneyeceğim...

aydemiraydın
02-05-2016, 16:15
Bugün Abdurrahman beyle görüştük telefonla, goumi kendine verimlidir, ikinci türe ihtiyacı yok dedi. bu sene de bakacağım duruma olmazsa kendi üstüne aşı yapmayı deneyeceğim...

banada öyle demişti ve ben 1 adet aldım. çiçeklendi ve üzerinde tek meyve yok. yabancı makalelere bakmak en iyisi. gouminin tozlayıcıya ihtiyacı var.

yasinmetin
09-05-2016, 10:53
Romantikten goumi diye aldığım fidanımın durumu bu, bol çiçekli ama geçen sene de açmıştı böyle ama bir tane bile meyve tutmadı. Öncelikle bunun goumi olduğundan emin olmamız gerekiyor, bilgisi olan varmıdır...

aydemiraydın
09-05-2016, 15:44
yasinmetin bey, ben 1 adet tropikmeyveciden goumi fidanı aldım birde güz zeytini. botanikmarkettende 2 güz zeytini fidanı aldım. bol çiçeklendiler tek meyve yok. acaba bunların kısırı veya farklı çeşitlerimi var? anlamadım. fidancıların yazdıklarına bakarsan herşey çok güzel. fakat tam tersi çıkıyor. sanırım ellerinde kalan fidanları tüketmeye çalışıyorlar.

yasinmetin
05-06-2016, 11:55
Romantikten goumi diye aldığım fidanımın durumu bu, bol çiçekli ama geçen sene de açmıştı böyle ama bir tane bile meyve tutmadı. Öncelikle bunun goumi olduğundan emin olmamız gerekiyor, bilgisi olan varmıdır...

onca çiçek birer birer döküldü, bir tane bile meyve yok :( kesinlikle bir tozlanma sorunu bu...

Lonicera
05-06-2016, 13:22
Ben yabancı sitelerde bu durumu epey araştırdım ve sonuç olarak gouminin kısmen kendine verimli bir kaç türü olduğunu, meyve tutumu için mutlak farklı iki cins gouminin birbirini tozlaması gerektiğini okudum. O yüzden önceki mesajlarımda da belirttiğim üzre elimizde hiç goumi yokmuş gibi düşünüp farklı türlerden olmak kaydı ile en az iki goumi fidanı daha edinmemiz gerekiyor. Ha bu arada eldeki goumiler de onlardan tozlanıp nasiplenirlerse ne mutlu bize. Fakat işin gerçeği de şu ki kesinlikle sertifikalandırılmış fidan edinmek gerekiyor.

aydemiraydın
06-06-2016, 12:02
ne goumi nede güz zeytinlerinde tek meyve yok.

aydemiraydın
06-06-2016, 16:19
karasal iklimde bu sene güz zeytininde meyve gören varmı?

aydemiraydın
06-08-2016, 09:08
fidancılar uzun zamandır güz zeytini fidanlarını yok sattı. sanırım her meraklıda güz zeytinlerinden edindi. bu yıl anadolunun farklı yerlerinde güz zeytinlerinde meyve tutturan varmı?

mehmetozkalp
24-09-2016, 03:40
uşak da şu an meyve veriyor geçen senede vermişti .herhangibir birşey vermedik su dan baska .dikerken dibine sadece hayvan gübresi atmıştık. tek ağaç diktik.geçen seneden birkaç resim.meyveleri çok ufak .:dilli:
http://i.hizliresim.com/rEyDnm.jpg
http://i.hizliresim.com/dXMJmX.jpg

Yenisu
01-11-2016, 05:40
Günaydınlar;Zonguldak'ta bahçeye 3 sene kadar önce Prof. Hüseyin Çelik Bey'in getirdiği 3 güz yemişi fidanlarından bu sene bolca meyve alıyorum.Resim çekebilirsem gösteririm.Geldiklerinde 1 karış boyundaydılar,gübreli dikmekten başka bir şey yapmadım .Sanırım arkadaşlar fazla müdahale ediyorlar.kurak bölgelerde sulama şart gibi görünüyor ,çünkü bahçenin daha kurak bir bölgesine diktiğim fidan küçük kaldı,hatta kurur gibi oldu, yazın sulayınca yeniden filizler patladı,deneyimlermi paylaşmak istedim,umarım faydası olur

Lonicera
10-11-2016, 12:58
Nette rastladığım bir makalede Gouminin meyve vermesi için 4-5 yaş gibi bir olgunluğa ulaşması gerektiğinden, kendine kısmen verimli olduğundan ve çapraz tozlaşma ile meyve miktarında önemli artışlar olabileceğinden bahsediyordu. Kaynak gösterecektim ama biraz üşenip erteleyince şimdi de neresiydi bulamıyorum:)))

aydemiraydın
14-11-2016, 10:34
Nette rastladığım bir makalede Gouminin meyve vermesi için 4-5 yaş gibi bir olgunluğa ulaşması gerektiğinden, kendine kısmen verimli olduğundan ve çapraz tozlaşma ile meyve miktarında önemli artışlar olabileceğinden bahsediyordu. Kaynak gösterecektim ama biraz üşenip erteleyince şimdi de neresiydi bulamıyorum:)))

kaynak olsaydı hepimizin işine yarardı. çok genç fidanlardan çok şey bekledim galiba. :D

Dutlubahçe
18-11-2016, 14:11
Benim güz zeytini 2 yıl çiçek açıp meyve tutmayınca epey canım sıkılmıştı. Geçen hafta meyvelerini görünce rahatladım.

633643

aydemiraydın
19-11-2016, 11:16
Benim güz zeytini 2 yıl çiçek açıp meyve tutmayınca epey canım sıkılmıştı. Geçen hafta meyvelerini görünce rahatladım.

633643

bu resmi görünce derin bir ohh çektim. tüm güz zeytini çeşitlerini ve goumi den edindim. hatta gouminin yeni çeşitlerini bekliyorum. onca çiçeğe göre meyve vermeyince çok üzülmüştüm.

In God We Trust
22-11-2016, 08:54
Bir bitkinin çiçek açması %100 meyve vereceği anlamına gelmez zaten ilk yılıysa ve çiçeğe yakın zamanda diktiyseniz genelde böyle oluyor seneye tamamen düzelir inşallah

aydemiraydın
22-11-2016, 11:14
Bir bitkinin çiçek açması %100 meyve vereceği anlamına gelmez zaten ilk yılıysa ve çiçeğe yakın zamanda diktiyseniz genelde böyle oluyor seneye tamamen düzelir inşallah

umarım, dediğiniz gibi olur. o kadar kırağıya rağmen güz zeytinlerinin ve gouminin yaprakları dipdiri.

aydemiraydın
01-06-2017, 10:33

sn. Lonicera, bu yıl goumide güz zeytinleride meyve tuttu.

Lonicera
01-06-2017, 12:21
sn. Lonicera, bu yıl goumide güz zeytinleride meyve tuttu.

Hadi bakalım darısı başımıza...Bir de resim atsanız da görsek ne güzel olacak:)))

Bendeki goumi bu yıl da sıfır çekti. Güz zeytinlerini de çelikleme için ben dumura uğrattım zaten. Yani yine ''seneye inşallah'' deyip enseyi karartmamaya çalışıyoruz.

aydemiraydın
01-06-2017, 16:12
Hadi bakalım darısı başımıza...Bir de resim atsanız da görsek ne güzel olacak:)))

Bendeki goumi bu yıl da sıfır çekti. Güz zeytinlerini de çelikleme için ben dumura uğrattım zaten. Yani yine ''seneye inşallah'' deyip enseyi karartmamaya çalışıyoruz.

henüz meyveler minnacık toplu iğne başı kadar. büyümelerini bekliyorum.

aydemiraydın
07-06-2017, 10:33
güz zeytinlerinin son hali.

650774

650775

Muda
09-06-2017, 21:44
Benim güz zeytinini sn. lonicera'nın uyarısı ile yer değiştirmiştim. Damlama sulamanın geçtiği güzel yerde gübreli toprakta olunca geçtiğimiz yıl iyi bir gelişim gösterdi. Çok çiçek açmasına rağmen ancak üç küçük meyve verebildi. Bu yıl mükemmel bir çiçeklenme gösterdi. Ancak sağolsun bakla zınılar bu çiçekleri yenmeye değer gördükleri için bolca ziyaret ettiler. Bu yıl meyve verebilecekler mi göreceğiz.

651064

651065

aydemiraydın
12-06-2017, 10:11
Benim güz zeytinini sn. lonicera'nın uyarısı ile yer değiştirmiştim. Damlama sulamanın geçtiği güzel yerde gübreli toprakta olunca geçtiğimiz yıl iyi bir gelişim gösterdi. Çok çiçek açmasına rağmen ancak üç küçük meyve verebildi. Bu yıl mükemmel bir çiçeklenme gösterdi. Ancak sağolsun bakla zınılar bu çiçekleri yenmeye değer gördükleri için bolca ziyaret ettiler. Bu yıl meyve verebilecekler mi göreceğiz.

651064

651065

mavi leğen koyun zaman kaybetmeden.

aydemiraydın
17-06-2017, 16:29
651977

651978

goumi , 3 yaşında coştu. epeycede meyve var tek olmasına rağmen.

aydemiraydın
24-08-2017, 10:59
goumi ve güz zeytinlerinden birinin meyveleri kızarmaya başladı. fakat meyveler umduğumdanda küçük hatta mincik.

Lonicera
24-08-2017, 13:32
Evet en fazla leblebi kadar oluyor güz zeytini meyvesi. Gouminin daha iri olduğu söyleniyordu ama meyvesini göremedik bizimkinin ki bir yorum yapalım:mad:. Bir an evvel iğde üzerine aşılamak lazım bunları.

aydemiraydın
25-08-2017, 07:50
Evet en fazla leblebi kadar oluyor güz zeytini meyvesi. Gouminin daha iri olduğu söyleniyordu ama meyvesini göremedik bizimkinin ki bir yorum yapalım:mad:. Bir an evvel iğde üzerine aşılamak lazım bunları.

goumi meyvesi , güz zeytini meyvesinden biraz büyük. benim anlamadığım fidan satanlar kendi ürettikleri fidanların meyvesini niye resimlemiyor hepsi yabancı sitelerin katologlarındaki resimleri yapıştırıyor. :))

resme bakıyorsun meyve iriliği 1 inç , sonuca bakıyorsun pirinç tanesi kadar.

Muda
25-08-2017, 17:34
Bendeki bolca çiçek açanlardan bakla zınılar nedeni ile meyve alamayacağımı düşündüğüm güz zeytininde çiçekler kadar olmasa da meyve var. Geçtiğimiz yıl üç tane sonradan görebildim minik meyveleri vardı. Bu yıl fazla. Ancak henüz çok küçükler. Ne zaman büyüyecekler bunlar diye düşünüyorum. Herhalde hızlı bir şekilde büyüyorlar.

aydemiraydın
26-08-2017, 07:50
Bendeki bolca çiçek açanlardan bakla zınılar nedeni ile meyve alamayacağımı düşündüğüm güz zeytininde çiçekler kadar olmasa da meyve var. Geçtiğimiz yıl üç tane sonradan görebildim minik meyveleri vardı. Bu yıl fazla. Ancak henüz çok küçükler. Ne zaman büyüyecekler bunlar diye düşünüyorum. Herhalde hızlı bir şekilde büyüyorlar.

yabani alıç meyvesi kadar olsa razıyım. fakat görünüşe göre o kadarda olmayacak. birinin meyveleri kızarmaya başladı ve minnacık bişeyler. :))

aydoner
01-11-2017, 11:03
Trabzon da Orman Fakültesi serasına bir prof bayan Rusyadan getirmiş. Bana Rus İğdesi diyerek 3 tüplü fidan hediye etti. Geçen yıl iyiki budayıp çoğaltmışım. Ama bitkileri öldürdüler ama hala 5-6 adet var. İstesem hemen 100 adet yapabilirim. Meyveler lezzetli ama çok küçük.

aydemiraydın
01-11-2017, 11:31
Trabzon da Orman Fakültesi serasına bir prof bayan Rusyadan getirmiş. Bana Rus İğdesi diyerek 3 tüplü fidan hediye etti. Geçen yıl iyiki budayıp çoğaltmışım. Ama bitkileri öldürdüler ama hala 5-6 adet var. İstesem hemen 100 adet yapabilirim. Meyveler lezzetli ama çok küçük.

gerçekten meyveler çok küçük hani pazar değeri olacak bişey değil. Bursa fuarında standta fidanları satılıyordu. satıcı ben 2 dönüm dikeceğim dedi. bende ona güldüm ve sen bunun meyvesini gördünmü dedim. yok görmedim fakat resimlerini gördüm dedi. kendisine gülerek sen önce 2 tane güz zeytini dik meyvesi gör sonra bahçe kur dedim. :))

kaknus
01-11-2017, 20:18
Benim güz zeytinim bu yıl meyve verdi. Gerçekten minicik meyveler. Ben de iyi bakmadığımdan minik olduğunu düşünüyordum. Demek ki cinsi öyle.

kaknus
05-11-2017, 18:14
Güz zeytinlerimin boyutu bu kadar. Tadı fena değil.
660351

carizma_009
07-11-2017, 21:05
Güz zeytinleri bir kaç çeşittir.Tohumdan veya çelikten üretilenler genelde küçük meyveli olurlar.Aşı yöntemiyle iyi kültivarlar çoğaltılabilir.Bende birkaç çeşit var hatta çok özel iki sarı meyveli çeşitim mevcut.

alıcan
09-11-2017, 08:30
arkadaşlar benim bir sorum olacak 4 senedir güz zeytinim var ama bir türlü meyve vermedi ne yapmam gerekiyor

aydemiraydın
09-11-2017, 11:25
arkadaşlar benim bir sorum olacak 4 senedir güz zeytinim var ama bir türlü meyve vermedi ne yapmam gerekiyor

çiçek açtımı?

Muda
01-12-2017, 21:27

Siz en iyisi benim yaptığım gibi yerini değiştirin. Daha güzel bir toprağa ve daha çok suya kavuşturun. Bir iki yıl içinde meyveleriniz olacaktır.

Muda
01-12-2017, 21:29
Güz zeytinleri bir kaç çeşittir.Tohumdan veya çelikten üretilenler genelde küçük meyveli olurlar.Aşı yöntemiyle iyi kültivarlar çoğaltılabilir.Bende birkaç çeşit var hatta çok özel iki sarı meyveli çeşitim mevcut.

Sn. carizma_009;

Resimlerini bu bölüme atabilirmisiniz. Aralarındaki farkı hepimiz görmek isteriz. Bizde sadece bir çeşit var.

Muda
01-12-2017, 21:33
Güz zeytininin iğde ağacına aşı yapılabildiği ile ilgili arkadaşlarımız yazmıştı. Burada fidan da yetiştiren Ali abiye dallarından vermiştim. Biraz zaman da geçtiği için kabuğu kaldıramamış. Ona rağmen odunsu tabakası ile birlikte iki tane aşı yapmış. Bugün gördüm. Bu kadar kısa zamanda biraz sürgün verip kurumuş. Muhtemelen baharda canlanamaz. Kalem aşısı da yapmayı düşünüyoruz.

Dutlubahçe
02-12-2017, 17:51
Bu gün 4 yaşındaki güz zeytinimizin minik meyvelerinden mütevazi bir hasat yaptık.:)

661953

661954

carizma_009
19-12-2017, 15:14
Sarı meyveli güz zeytini

Muda
22-12-2017, 22:34
Bendeki güz zeytinleri ilk defa bu kadar meyve tutumu oldu. Çok fazla büyüdü. Tek başına. Meyvelerin çok azını olgunlaştırabildi. Minik minikler.

663131

663132

663133

Muda
22-12-2017, 22:36
Güz zeytininin iğde ağacına aşı yapılabildiği ile ilgili arkadaşlarımız yazmıştı. Burada fidan da yetiştiren Ali abiye dallarından vermiştim. Biraz zaman da geçtiği için kabuğu kaldıramamış. Ona rağmen odunsu tabakası ile birlikte iki tane aşı yapmış. Bugün gördüm. Bu kadar kısa zamanda biraz sürgün verip kurumuş. Muhtemelen baharda canlanamaz. Kalem aşısı da yapmayı düşünüyoruz.

Durgun göz aşısı ile iğdeye yapılan aşı. Ancak çabuk sürmüş ve kurumuş durumda.

663134

663135

Muda
22-12-2017, 22:42
07.12.2017 tarihinde çekilen fotoğraflar.

663136

663137

carizma_009
25-12-2017, 19:14
Güz zeytinin muhtemelen tohumdan yetişme olabilir o yüzden meyveleri küçük kalabiliyor.Biz aşılama yoluyla üretiyoruz birden fazla çeşiti bulunmaktadır.

celalamca
28-12-2017, 15:24
Batumi ufak,
Brillant büyük cinsidir.

Goumi de var..daha büyük. :) En güzeli ise kış iğdesidir.

mehmetozkalp
20-03-2018, 03:35
2 kova topladım sonbaharda değişik aroması var çok ufak gerçekten tek tek toplamak bile çok zorluyor içindeki çekirdek ağızda kalıyor çekirdeğini çıkarmadan reçel yaptık güzel oldu.başka bir şey yapılırmı bilmiyorum.çabuk büyüyen bir ağaç .

aydemiraydın
30-05-2018, 08:18
Batumi ufak,
Brillant büyük cinsidir.

Goumi de var..daha büyük. :) En güzeli ise kış iğdesidir.

bendeki goumi aşısız tropikmeyveciden almıştım. güz zeytininin minnacık meyvesi gouminin yanında değirmen taşı gibi :))

celalamca
30-05-2018, 13:33
Kış iğdesini deneyin ..Tadı da çok güzeldir.

aydemiraydın
30-05-2018, 15:08
Kış iğdesini deneyin ..Tadı da çok güzeldir.

hangi firmanın fidanı kaliteli.

celalamca
31-05-2018, 15:29
hangi firmanın fidanı kaliteli.

Ben botanik marketten aldım.Üzeri meyveli gelmişti.

http://www.botanikmarket.org/Eleagnus-Ebbingei-Kis-Igdesi-Fidani-120-150-cm-Bol-Meyveli,PR-990.html

blackflower
21-06-2018, 17:14
Ben botanik marketten aldım.Üzeri meyveli gelmişti.

http://www.botanikmarket.org/Eleagnus-Ebbingei-Kis-Igdesi-Fidani-120-150-cm-Bol-Meyveli,PR-990.htmlBu site güvenilir midir ?

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafa_myb
22-06-2018, 18:25
Bu site güvenilir midir ?

Evet sn. blackflower, bu site güvenlidir. Ben 4 yıldır alışveriş yapıyorum ve memnunum. Sahibi Cengiz bey yardımcı olacaktır. Hatta İstanbul'dan müşteriniz Mustafa Yılmaz tavsiye etti derseniz daha bir ilgileneceğine eminim. Kendisi ile 4 yıldır görüşüyoruz.

İyi günler.

blackflower
23-06-2018, 06:14
Evet sn. blackflower, bu site güvenlidir. Ben 4 yıldır alışveriş yapıyorum ve memnunum. Sahibi Cengiz bey yardımcı olacaktır. Hatta İstanbul'dan müşteriniz Mustafa Yılmaz tavsiye etti derseniz daha bir ilgileneceğine eminim. Kendisi ile 4 yıldır görüşüyoruz.

İyi günler.Teşekkür ederim [emoji4]

mahon67
16-07-2018, 16:10
meyveler çok yavaş büyüyor

mustafa_myb
16-07-2018, 16:36

Merhaba mahon67

Daha güze var :) meyveleriniz güzel görünüyor. Fidanınızı ne zaman diktiniz ve boyu ne kadar acaba? Dikimden ne kadar sonra meyve verdiğini merak ettim.
Güle güle büyütün.

aydemiraydın
17-07-2018, 12:40

çok büyük beklenti içine girmeyin. olgunlaşması kasım ,aralık ayını bulur fakat minnacık tadı olmayan yabani bişey.

mahon67
24-09-2018, 02:23
....

aydemiraydın
06-10-2018, 10:36
....

sizinkilerin çeşit ismi nedir? benim batumiler daha kızarmadı. Brilliant Rose güz zeytinide bu yıl verime geçmedi.

AkisSoftware
04-12-2018, 14:15
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum. Bir yerden tohumlarını edindim ve dikmek istiyorum.

1.) Tohumdan üretim yapılınca diğer ağaçlarda olduğu gibi aşı yapmaya gerek varmı?
2.) Tohumu en kolay nasıl çimlendirebilirim?

siflera12
11-02-2019, 11:17
Bende Fidanını aldım bakalım meyvesinden yiyebilecek miyiz [emoji57]

AkisSoftware
11-02-2019, 11:23
Bende Fidanını aldım bakalım meyvesinden yiyebilecek miyiz [emoji57]

Nereden aldınız?

siflera12
11-02-2019, 11:24
Nereden aldınız?Botanik marketten aldım

aydemiraydın
11-02-2019, 11:42
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum. Bir yerden tohumlarını edindim ve dikmek istiyorum.

1.) Tohumdan üretim yapılınca diğer ağaçlarda olduğu gibi aşı yapmaya gerek varmı?
2.) Tohumu en kolay nasıl çimlendirebilirim?

tohumla falan uğraşmayın. ne çıkacağı belli değil.tohumdan üretmekte zaten zahmetli. fidan alın ve iri meyveli olanı alın. batumi çeşidi çok küçük ve geççi, kuşlara yem oluyor. çünkü aralık ayında başka meyve yok arazide.

AkisSoftware
11-02-2019, 12:22
tohumla falan uğraşmayın. ne çıkacağı belli değil.tohumdan üretmekte zaten zahmetli. fidan alın ve iri meyveli olanı alın. batumi çeşidi çok küçük ve geççi, kuşlara yem oluyor. çünkü aralık ayında başka meyve yok arazide.

Peki hangi türü önerirsiniz? Aliepressten sipariş ettim onlar için bir şey yapamam ama bir sürü çeşit var insanın kafası karışıyor. Çoğu firmada kopyala yapıştır yapmış; büyük meyve harika aroma vs vs. arkadaş bunun gerçeğini yazsalar keşke.

Muda
11-02-2019, 12:46
Botanik marketten aldım

Umarım sizinkinin meyveleri büyük çıkar. Ben de aynı yerden almıştım. Bendeki muhtemel çekirdekten yetişme. Minicik meyveleri oluyor. Beşaltısını birden ağzınıza atıyorsunuz. Pek bir şey anlamıyorsunuz.

siflera12
11-02-2019, 12:54
Umarım sizinkinin meyveleri büyük çıkar. Ben de aynı yerden almıştım. Bendeki muhtemel çekirdekten yetişme. Minicik meyveleri oluyor. Beşaltısını birden ağzınıza atıyorsunuz. Pek bir şey anlamıyorsunuz.Umarım büyük olandır meyve verirse öğrenicez umarım [emoji3]

aydemiraydın
11-02-2019, 12:58
Peki hangi türü önerirsiniz? Aliepressten sipariş ettim onlar için bir şey yapamam ama bir sürü çeşit var insanın kafası karışıyor. Çoğu firmada kopyala yapıştır yapmış; büyük meyve harika aroma vs vs. arkadaş bunun gerçeğini yazsalar keşke.

3 adet batumi güz zeytini dikmiştim. meyveleri görmek için mikroskop lazım :) birini kestim 2 adet kaldı. daha sonra esflora firmasından Brilliant Rose güz zeytini fidanı aldım. umutla meyvesini bekliyorum.

esflora
11-02-2019, 13:36
Guz zeytini meyvelerinden cok iri beklentiye girilmemeli. Meyve iriligi cesitlere gore 5mm ile 10mm arasidir. Brilliant Rose 8mm civari irilikte.

Guz zeytini cok iyi azot sabitleyici bir bitkidir. Ceviz altinda olmeyen nadir bitkilerdendir ve sabitledigi azot sayesinde ceviz gelisim hizini iki katina cikardigi gorulmustur.

Eger bahcemde farkli meyve olsun deniliyorsa 1-2 adet dikilebilir diye dusunuyorum.

Muda
11-02-2019, 15:02
Guz zeytini meyvelerinden cok iri beklentiye girilmemeli. Meyve iriligi cesitlere gore 5mm ile 10mm arasidir. Brilliant Rose 8mm civari irilikte.

Guz zeytini cok iyi azot sabitleyici bir bitkidir. Ceviz altinda olmeyen nadir bitkilerdendir ve sabitledigi azot sayesinde ceviz gelisim hizini iki katina cikardigi gorulmustur.

Eger bahcemde farkli meyve olsun deniliyorsa 1-2 adet dikilebilir diye dusunuyorum.

O zaman ben ceviz altına dikip cevize azot sağlama görevi ile taltif edeyim. Azot sağlama da önemli bir şey. Ben de bahçemde farklı özellikleri iyi diye almıştım. Ancak hayalkırıklığı yaşadım.

http://www.agaclar.net/forum/1526110-post314.htm Şu meyve durumuna göre bakla zınılara rağmen minicik oldular.

pisimat
30-08-2019, 20:10
Güz zeytini üzerinde salkimsi bir yapı var ama ne çiçek oluştu nede meyve sebebi nedir sizce

aydemiraydın
31-08-2019, 11:59
sn. pisimat, kasım aralık gibi o küçük şeyler kızarır meyveye dönüşür.

bende batumi çeşidide var, esfloradan aldığım brilant çeşidide arada fark yok .meyve ebatlarıda aynı , hasad zamanıda.

pisimat
31-08-2019, 14:43
Sn Aydemir geçen yılda aynı şekildeydi ve meyve tutmadı acaba tozlayıcı felan mi lazım **** bizimkisi aşısız mi diye şüpheye düştüm

aydemiraydın
31-08-2019, 15:07
Sn Aydemir geçen yılda aynı şekildeydi ve meyve tutmadı acaba tozlayıcı felan mi lazım **** bizimkisi aşısız mi diye şüpheye düştüm

zaten aşılısı türkiye de yok. olgunlaşınca kuşlar yemiş olabilir. tedbir olarak farklı bi firmadan bi adet daha dikin. bende farklı çeşitler olduğu için tozlanma sorunu yok. güz zeytini yaşlandıkça meyveleride irileşiyor. aşılı ve aşısız goumi çeşitleride yanında artık nasıl bi etkileşimleri var bilemiyorum.

carizma_009
29-09-2019, 14:56
Sarı meyveli güz zeytini

Muammerum
30-09-2019, 13:45
Harika görünüyorlar.

AkisSoftware
30-09-2019, 13:49
Bu çeşidini nereden bulabiliriz?

carizma_009
01-10-2019, 21:39
Üç çeşit var ikisi sarı diğeri turuncu renkte.

AkisSoftware
02-10-2019, 04:56
Üç çeşit var ikisi sarı diğeri turuncu renkte.

Nereden bulabiliriz?

carizma_009
04-10-2019, 20:01
Benden başka kimsede olmadığına göre bende bulacaksınız��

AkisSoftware
05-10-2019, 05:29
Benden başka kimsede olmadığına göre bende bulacaksınız��

Ozel mesaj olarak detay atabilir misiniz? Ona gore uygun bir vakitte alim yapayim. Tesekkurler

siflera12
15-10-2019, 07:41
Benim Güz zeytini gelir gelmez birsürü meyve verdi , sanırım bu Mayıs'ta almıştım [emoji4]

kaknus
15-10-2019, 20:01
bu yıl topladığım güz zeytinlerinden reçel yaptım. Çok güzel oldu. Herkese tavsiye ederim.

aydemiraydın
16-10-2019, 15:27
Benim Güz zeytini gelir gelmez birsürü meyve verdi , sanırım bu Mayıs'ta almıştım [emoji4]

hangi firmadan aldınız fidanı?

aydemiraydın
16-10-2019, 15:29
bu yıl topladığım güz zeytinlerinden reçel yaptım. Çok güzel oldu. Herkese tavsiye ederim.

meyveleri irimi? çok erken olmuş. fidanınız ne çeşit?

siflera12
16-10-2019, 15:32
hangi firmadan aldınız fidanı?Aldığım yer güvenilir bir yer değil o yüzden adını maalesef veremeyeceğim sağolsun o kişiden birsürü kazık yedim [emoji849]

siflera12
16-10-2019, 15:33
meyveleri irimi? çok erken olmuş. fidanınız ne çeşit?Meyveler çok büyük değil ama elle rahat toplanabilecek boyutta , çeşidini maalesef bilmiyorum
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191016/e2a9315d8163dd15cf90dba4b963355b.jpg

kaknus
16-10-2019, 21:14
meyveleri irimi? çok erken olmuş. fidanınız ne çeşit?
Benim çeşidim Batumi. Meyveleri iri değil, minik. Kızarıp yumuşayan meyveleri topladım. Bekletince kendiliğinden yere dökülüyor.

siflera12
14-11-2019, 16:33
Tadı ekşi [emoji4]

aydemiraydın
30-12-2019, 13:08
ihtiyaç oldukça topluyorum.

702123

aydemiraydın
22-01-2020, 12:18
güz zeytini meyvesi hem probiyotik bakterileri üzerinde barındırıyor hem de prebiyotik bir meyve. bolca tüketilmesi lazım.

AkisSoftware
22-01-2020, 13:19
güz zeytini meyvesi hem probiyotik bakterileri üzerinde barındırıyor hem de prebiyotik bir meyve. bolca tüketilmesi lazım.

Meyvesini görebilsek toplayacağız ama hala daha bir türlü büyümedi ya da biz acele ediyoruz :)

Muda
22-01-2020, 14:38
Bizde nihayet büyüdü.Ancak meyvelerini büyütemedik. Minik minik meyveleri var. Bir arkadaşta benim güz zeytininden daha büyük iki ağaç vardı. Geçen gittiğimizde biraz topladık. Bendeki gibi küçük meyveleri vardı. Ancak yoğun bir şekilde meyve tutumu olmuş. Ancak bu gidişte bir şey kalmamış. Muhtemel kar nedeni ile kuşlar kendilerine ziyafet çekmişler.

AkisSoftware
22-01-2020, 20:10
Sadece biz insanlarin degil, tum canlilarin sevabini almissiniz ne guzel... kim bilir ne faydalari vardir o minnacik meyvelerin.

Bizde nihayet büyüdü.Ancak meyvelerini büyütemedik. Minik minik meyveleri var. Bir arkadaşta benim güz zeytininden daha büyük iki ağaç vardı. Geçen gittiğimizde biraz topladık. Bendeki gibi küçük meyveleri vardı. Ancak yoğun bir şekilde meyve tutumu olmuş. Ancak bu gidişte bir şey kalmamış. Muhtemel kar nedeni ile kuşlar kendilerine ziyafet çekmişler.

aydemiraydın
24-01-2020, 08:30
güz zeytini ağacı büyüsede meyvesi çok büyümüyor. her firmadan fidan aldım sonuç aynı sadece farkı fiyatı. fakat yıllar geçtikçe meyve salkımları büyüyor. salkımın altına tabak koyup sağar gibi topluyorum.

Papatyacı
15-04-2020, 16:16
Fidan veya tohum gönderebilcek birisi var mı ?

celalamca
16-04-2020, 15:06
Fidan veya tohum gönderebilcek birisi var mı ?

Aradığınız fidan veya tohumu

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)

bu bölümde ararsanız daha çabuk cevap alırsınız

siflera12
24-05-2020, 06:37
Benim güz zeytini tekrar meyve verdi , şuan olgunlaşmalarını bekliyorum [emoji846]

aydemiraydın
18-06-2020, 09:03
fidan deposundan ithal güz zeytini fidanları 6 ay evvel aldım gelişimleri çok güzel.

aydemiraydın
18-06-2020, 09:09
710477

elimde goumi çeşitleri vardı yenilerini ekleyelim dedik.
tropik meyveciden dün 2 çeşit goumi aldım.

aydemiraydın
19-06-2020, 08:59
710546

bıg goumi fidanı daha dikilemeden 2 günde kurudu.

celalamca
19-06-2020, 13:44
bu şekilde kurumasının iki sebebi var..

1-bulunduğu fidanlıkta bitkinin kökü siyah torbadan çıkıp alttan toprağa geçiyor ve tüm gücünü ordan alıyor.
satılmak için alındığında bu kök koparıldığından görüntü bu şekilde oluyor.bu görüntünün olmaması için fidanlıklarda bu torbaların durduğu yerin altına ayrıca kalın torba serilerek torbadan çıkan köklerin toprağa geçmesi önleniyor.bazı bitkiler eğer torba içinde kök sağlıklı ise bahçeye dikildiğinde tekrar kendine gelip yeni yaprak çıkarıyor.

2- diğer sebep fidan bahçede toprak içinde dikili duruyor ..satılacağı zaman siyah torbaya alınıyor bu durumda da yine kök şokuna giriyor ve bu duruma geliyor.yukardaki 1. maddeye göre düzelmesi zor hatta imkansız oluyor.

sizde de bu iki durumdan biri var.hanfisi olursa olsun fidancı bu durumu telafi etmeli.ben tropik meyveciye güvenirim.telafi edecektir.

ancak ben de bundan 4-5 yıl önce çeşitli fidancılardan büyük meyveli diye aldığım gumiler yine küçük çıktı..yani kiraz gibi ya da vişne gibi gumi beklemeyin derim.zaten öyle olsa çok tutulan bir meyve olurdu çünkü süper verimli ve bana göre tadı çok güzel bir meyve.küçük meyveli olmasından kaybediyor.bahçemde var kurda kuşa besin olsun diye tuttuğum ağaçlardan bir de kokusu iğde gibi güzeldir arılar da sever

aydemiraydın
19-06-2020, 15:19
sanırım 2. sebebten ötürü böyle oldu. profesyonel bir üretim değil. kökü falan yok torbanın içinde sallanıyor. 50-60 liraya bir karış fidan satıyorsan özen gösterecen.

celalamca
19-06-2020, 16:05
tropik meyveciye bildirin ..yenisini gönderir diye düşünüyorum

aydemiraydın
22-06-2020, 09:36
710726

bu macerada sona erdi . tamamen kurumuş çöp konteynırına attım

pisimat
22-06-2020, 12:22
710726

bu macerada sona erdi . tamamen kurumuş çöp konteynırına attım

tropik meyveci mutlaka telafi edecektir aldığım kaç fidanım kuruduysa mutlaka bir şekilde telafi etmiştir bende big goimi yi ağustos ayında alacağım insallah
güz zeytiniyle ilgili bir sorum vardı bilgi verecek paylaşırsa sevinirim ağacımda bu yıl baya bir meyve tutumu var ama yapraklar sararmakta ve pek canlı değil organik gübre verdim ama çokta canlanmadı ne önerirsiniz

aydemiraydın
22-06-2020, 12:57
tropik meyveci mutlaka telafi edecektir aldığım kaç fidanım kuruduysa mutlaka bir şekilde telafi etmiştir bende big goimi yi ağustos ayında alacağım insallah
güz zeytiniyle ilgili bir sorum vardı bilgi verecek paylaşırsa sevinirim ağacımda bu yıl baya bir meyve tutumu var ama yapraklar sararmakta ve pek canlı değil organik gübre verdim ama çokta canlanmadı ne önerirsiniz

artık hiç bir fidancıya güvenim yok. kimden ne aldıysak ya kurudu ya başka bişeyler çıktı. tek sağlam satıcı fidandeposunu gördüm. fidanı ucuz ve kaliteli. kargo bedava ve mükemmel.

güz zeytini bir çok fidancıdan aldım. bu sitede adı geçen fakat minnacık bişey hatta brilanca almıştım iyi bi paraya batumi çıktı.

en son fidan deposundan aldım ithalmiş gelişimleri çok güzel.
güz zeytini bakım istemez tarım ilacıda sararma yapabilir . kimyasallardan uzak tutun.

aydemiraydın
26-06-2020, 08:45

big goumiden sonra red goumide kurudu. fidanlar kök salmamış toprağın içinde çomak gibi duruyor.

AkisSoftware
26-06-2020, 09:03
big goumiden sonra red goumide kurudu. fidanlar kök salmamış toprağın içinde çomak gibi duruyor.

Çok şanssız mısınız yoksa adamlar artık hileye mi başvuruyor anlamak güç. Daha biraz önce fidandeposu'na yine sipariş verdim. Sanırım şaşmayacağımız tek firma kalıyor. Çeşitleri artırırlarsa diğerleri nal toplayacaktır.

Aynı çeşit fidanı 50 TL ye başka bir fidancıdan almak yerine, fidandeposu'nda 17 TL ye alıyoruz. Normal şartlarda fidanın kalitesiz olması gerekiyor. Lakin gelen fidanları karşılaştırınca fidandeposu'nun fidanı diğerine 10 basar.

Allah işini düzgün yapan firmalara zeval vermesin.

AkisSoftware
26-06-2020, 09:06
ihtiyaç oldukça topluyorum.

702123

Bütün güz zeytinlerinin meyveleri böyle mi? Neredeyse görünmüyorlar bile. Bendeki fidan çok ufak daha meyvesini göremedik.

aydemiraydın
26-06-2020, 14:42
Bütün güz zeytinlerinin meyveleri böyle mi? Neredeyse görünmüyorlar bile. Bendeki fidan çok ufak daha meyvesini göremedik.

anlı şanlı 3 firmadan aldım :)) hepsi aynı. en son fidandeposundan aldım ithalmiş gelişmeleri çok iyi bakalım meyvesi nasıl olacak?

celalamca
26-06-2020, 16:08
tropik meyveci yeni fidan gönderecek mi?

aydemiraydın
26-06-2020, 21:29
tropik meyveci yeni fidan gönderecek mi?
Gönderdı.

beaverss
03-05-2022, 20:11
Güz zeytini 4 yıl oldu daha meyve vermedi ne zaman meyve verir acaba

aydemiraydın
06-05-2022, 08:38
Güz zeytini 4 yıl oldu daha meyve vermedi ne zaman meyve verir acaba

hangi firmadan aldınız çeşit ismi nedir.

Muda
25-10-2022, 15:59
Pazar günü Necati hocanın bahçesine gittim. Bir kısım ağaçlara baktım. Çıkarken son anda güz zeytinlerini hatırlayıp telin dışından onların resimlerini çektim. Küçük oldukları için benim güz zeytinine su vermemiştim. Tabi biraz da onun etkisi ile bakla zınıların çokça katkısıyla bu yıl nerede ise güz zeytinleri olmadı. Yeni ve iri çeşitler almıştım. Sonbaharda onları dikip verimlerine bakacağım. Necati hocanın güz zeytinlerinin ikisi çok büyümüş. Verimleri de haliyle çok. İsteyenlere dalı ile beraber kesip gönderiyormuş. Diğer büyük çeşitleri göremedim.

726853

726854

726855

726856

aydemiraydın
03-11-2022, 09:51
726961

726962

fidan deposundan aldığım güz zeytinleri 2 yaşında meyve verdi. ithal bi çeşitten üretmişler. erkenci ve iri oluşu benim için iyi oldu. tadı da batumi diye satılanlardan iyi.

aydemiraydın
10-06-2023, 09:22
3 yıl bekledim ve sonunda goumi diye aldıklarımız güz zeytini çıktı. benim anlamadığım niye aşı yapmış.

geçen hafta başka bi firmadan goumi diye aldım. umarım goumi çıkar.

Muda
10-06-2023, 21:05
Sn. aydemiraydın;
Benim iki farklı çeşit aldığım ir güz zeytinleri muhtemelen farklı bir cins. Bendeki güz zeytinlerinden daha önce çiçek açtılar. Her ikisinin üzerinde de etiketleri vardı. Güneşten okunmayacak hale gelmişler. Ancak muhtemel ikisi de aynı olabilir. Bir tanesinin iki farklı yaprak yapısı nedeni ile birinin aşı diğerinin ise anaç olduğunu sanıyorum. Aşılı olduğunu düşündüğüm çiçek açtı. Güz zeytini gibi olan ise çiçek açmadı. Tam emin olamadığım için ikisinin de yaşamasına izin verdim. Tabi güz zeytinine benzettiğimi biraz küçülttüm. Bakalım nasıl çıkacaklar. İlginç olanise her ikisi nerede ise aynı zamanlarda çiçek açmalarına rağmen benim güz zeytini onlardan çok sonra çiçek açtı. Fidanlar küçük umarım tozlaşma olup meyvelerini görebiliriz. Olmaz ise gelecek yıl muhtemel daha güçlü olurlar. Sarı güz zeytinini de bu yıl aldım. Bakalım o nasıl gelişim gösterecek.