Bağlan

View Full Version : NEEMAZAL®–T/S Organik Böcek İlacı

denizakvaryumu
28-07-2006, 07:58
http://www.vit-verim.com/tr/nats_tr.htm

arkadaşlar haber vereyim dedim,gerçekten önemli bir haber

fmt79
28-07-2006, 08:10
Hayırlı olsun. Yalnız şunu unutmayalım ki, gösterilen tarım ilacının etkili maddesi Neem ağacının içinde doğal olarak bulunan bir böcek büyüme düzenleyici (Insect Growth Regulator) imiş. Bu maddeyi sentetik olarak üretip tarım ilacı yapsaydık birçok kişi aaaa olmaz canım kimyasal bu, zararlı diyecektik. Oysa aynı şey!

Kaldı ki tahminimce bu ağaçta doğal olarak bulunan maddeyi sentetik olarak üretiyorlar. Ve bu, ilacının çevre ve insan sağlığına olumsuz etkisinin en az olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Uzun zamandır ülkemizde böcek büyüme düzenleyicileri kullanılıyor, ancak bizim CAHİL insanlarımız ilaç böcek üzerinde hemen etki göstermiyor diye tercih etmiyorlar malesef. Oysa birçok böcek büyüme düzenleyici böceğin beslenmesini hemen durdurur ancak 3-4 gün sonra ölüm gerçekleşir.

Bu tarım ilacının etkili maddesinin içinde olduğu böcek büyüme düzenleyicileri en güvenli pestisitlerdendir. Doğaya etkisi çok düşüktür. Etki alanları diğer pek çok pestisite göre (örneğin sentetik pyrethroitler) daha dar, LD50 değerleri oldukça yüksektir.

malina
28-07-2006, 10:18
Bu maddeyi sentetik olarak üretip tarım ilacı yapsaydık birçok kişi aaaa olmaz canım kimyasal bu, zararlı diyecektik.

Sanırım sorun, gerekli konularda, doğru bilgilendirmeyi yapma konusundaki ihmalden kaynaklanıyor.

fmt79
28-07-2006, 18:52
Sanırım sorun, gerekli konularda, doğru bilgilendirmeyi yapma konusundaki ihmalden kaynaklanıyor.
Haklısınız.

bonsaisever
29-07-2006, 00:26
Doğru tarım ilacı, Doğru dozda, Doğru zamanda ve Doğru şekilde uygulanırsa en iyi sonuçelde edilir.
Tarım İlaçlarını Bir Uzmana Danışmadan Kullanmayınız.

Hocam ilaçların kullanımı ile ilgili Bir bilene soralım (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=10) bölümünde "Tarım İlaçları ve Kulanım Alanları" gibi uygun göreceğiniz bir başlık açıp konuyu daha geniş bir şekilde anlatabilir misiniz?
Bizler de aklımıza takılan konuları orada sorsak, daha verimli olur diye düşünüyorum.
Ne dersiniz? :)

fmt79
29-07-2006, 17:47
Aklımda geçmiyor değil hani. Memnuniyetle Yapabilirim :)

malina
29-07-2006, 18:27
Harika :)

Ama doğrudan bilgi vermeden, bir giriş yaparsınız değil mi?

Açıklamıyorum, "giriş" deyince anlarsınız siz :)

fmt79
29-07-2006, 22:19
Tarım İlaçları deyince başlı başına uzun bir konu oluyor. Biraz metin hazırlayıp teorik bilgiler mi yazayım? Yoksa sadece başlık açıp kullanıcılardan gelen soruları mı yanıtlayayım?

malina
29-07-2006, 23:21
teorik bilgi yazmaya başlayabilirsiniz. Ama anlattıklarınızla ilgili sorular yazabilmeleri için biraz boşluk bırakma yarar var...

RingOfFire
22-09-2006, 12:44
Bu Tarım ilacı (NeemAzal®–T/S Organik Böcek İlacı) 2000 yılında ruhsat almış zaten...
Tarım ilacı ürüten firmalar nihayetinde ticari şirketlerdir. Dolayısıyal internet adreslerinde yazan etki alanı ile ilgili metin tamamen kendi deneyimleridir. Ruhsatlarındaki etki alanı internet adreslerinde yazdıklarıyla uyuşmamaktadır. Tarım Bakanlığının Teknik Talimatları arasında bu ilacın sadece domateste yaprak biti için ruhsatlı olduğu görülmektedir.

. . .
Neemazal-T/S 10 g/l Verim 3792 20.06.2000 İthal (Imp.)

NeemAzal ruhsatı hakkında verdiğiniz bu bilgiler yanlış yönlendirici gözüküyor. Eski tarihli Teknik talimatlara baktığınızı zannediyorum çünkü NeemAzal isimli ürünün ruhsatlı olduğu alanlar aynen firmanın web sitelerinde yazdıkları gibi.

Lütfen bilgilerinizi kontrol ediniz.

http://www.vit-verim.com/tr/natvy_tr.htm

fmt79
09-10-2006, 11:23
Yukarıda yazdıklarımın tamamını okumadan yorum yaptığınız aşikardır. Dolayısıyla yazının tamamını okumanızı tavsiye ederim. Bir kısmını alıntıladım aşağıda görebilirsiniz.

Bu Tarım ilacı (NeemAzal®–T/S Organik Böcek İlacı) 2000 yılında ruhsat almış zaten...
Tarım ilacı ürüten firmalar nihayetinde ticari şirketlerdir. Dolayısıyal internet adreslerinde yazan etki alanı ile ilgili metin tamamen kendi deneyimleridir. Ruhsatlarındaki etki alanı internet adreslerinde yazdıklarıyla uyuşmamaktadır.

Sizin verdiğiniz internet adresine hali hazırda bakmıştım zaten. Ancak ben burada maddi bir kaynak sağlamıyorum. Tarım ilacı tanıtan, pazarlayan, satan profesyonel bir eleman değilim. Ben bir araştırmacıyım. Bilgilerimi sürekli tazelerim. Ama referanslarım pestisit üreten firmalar değil dünya çapında araştırma kuruluşları ile Tarım Bakanlığı'nın ilgili birimleridir. Her yıl düzenli olarak pestisit listeleri, düzenli olarak TİSİT + Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü yayınları mutlaka masamda olur.

Ülkemizde malesef pestisit konusunda büyük bir boşluk bulunuyor. Pestisit satışı Ziraat Mühendisleri tarafından yapılıyor. Ama öneren kişinin kim olduğu belirsiz. Yani köylü mehmet ağa da pestisit önerebiliyor. Oysa 1. dünya ülkelerinde pestisitler reçete ile satılıyor. Ağzı olan konuşmuyor.

Mine Pakkaner
09-10-2006, 13:12
Demek ki buradan anladığımız bir ürünün ruhsatının hangi alanda olduğu bilgilerinde firmaların kendi beyanlarına herzaman uymamaktadır. Bu konuda itibar edilecek makam firmanın web sitesi bilgileri değil, Tarım Bakanlığı pestisit listeleridir. Çünkü ruhsatı onlar verir.

Fmt79 bu vesileyle konuya açıklık getirdiğiniz için teşekkürler.

Burak2013_350
18-12-2006, 10:19
Arkadaşlar bende haber vereyim dedim yeni ilaç var bu sene geldi ispanyadan STYM 25 diye MÜKEMMELMİŞ....

denizakvaryumu
24-01-2007, 14:35
http://www.bugday.org/article.php?ID=775

....Doğal yöntemlerle mücadele

Ağaçlarda ya da meyvelerde ortaya çıkan hastalıklara karşı tamamen doğal yöntemlerle mücadele ediliyor Yaşam Çiftliği’nde: “İlkbaharda az miktarda bakır ve kireç karışımından oluşan bordeaux bulamacı yapıyoruz. Mantar hastalıkları için kükürt kullanıyoruz. Arap sabunu ya da Hindistan’dan gelen Neem Azal adlı bir ilaç da yaprak biti için çok etkili oluyor. Elma iç kurdu için de İsviçre’den gelen bir virüs (biyolojik mücadele) kullanıyoruz.”

Ispartalı arkadaşlar organik-ekolojik meyve-sebze yemek istiyor ,ekolojik fidan almak istiyorsanız

http://bugday.org/article.php?ID=1346

farklı-temiz-doğayla iç içe bir tatil için yine bu çiftlikte kalabilirsiniz.
http://www.bugday.org/tatuta/farmDetail.php?ID=72&lang=TR

.

denizakvaryumu
24-01-2007, 16:17
Ankara da neem azal ilacını satan bir adres verebilirmisiniz?

.

Dogasever
01-08-2007, 13:06
Sevgili Deniz akvaryumu
Etkin Mikroorganizmalar (EM), sizin de deneyip gördüğünüz yaprak biti ve kırmızı örümceğe iyi gelmesinin yanı sıra özellikle mantar hastalıklarına da iyi geliyor. Vertisilyum, fusaryum ve nematoda karşı oldukça etkili. Manisa ve Antalya yörelerindeki bayilerimiz, bu yörelerde EM'yi bu amaçla yaygın biçimde kullanmaya devam ediyorlar. Birkaç uygulamadan sonra fusaryum yok oluyor! Ancak daha önce de söylediğim gibi, EM'nin pestisit veya ilaç olmadığını önemle belirtmeliyim. Sadece bağışıklık artırıcı ve koruma amaçlı olarak kullanılmalıdır. Saygılar.

denizakvaryumu
01-08-2007, 13:52
Güzel haber... ancak EM in hangi türü mantara etkili?

Çünkü EM deyince saf olarak anlaşılıyor oysa içinde bitki özü olan var alkol-sirke olan var...

Dogasever
02-08-2007, 09:17
EM FPE + EM5 (%50+%50 oranında karıştırılarak) 1/500 oranında suyla seyreltilip yapraktan spreylenerek uygulanırsa (tüm bitki baştan aşağı spreylenir) iyi sonuç elde edilmektedir. Ancak, daha etkilisi EM Teknolojisini tam olarak uygulamaktır. Bir başka deyişle, toprağa EM Bukaşi (yaklaşık metrekareye 400 g) ve sulama suyuna EM aktif (1/1000 oranında suyla seyrelterek). Seyreltme sularının klorsuz olması gerekmektedir. (çeşme suları 12 saat ağzı açık bir kapta bekletilmeli!)
Sadece EM aktifi 1/500 oranında yapraktan vererek de iyi sonuç alınmaktadır.
Önemli nokta, bir uygulama ile yetinilmemeli, 1 veya 2 hafta arayla en az 3 veya 4 uygulama yapılmalıdır. Uygulama aralıkları sıklaştırılabilir. (Hergün veya 2 günde bir uygulama yapanlar da iyi sonuç aldıklarını bildiriyorlar!).

Oğuzhan
02-08-2007, 09:40
EM Nerden bulabiliriz.Benim kırmızı örümceklerle başım dertte.

denizakvaryumu
02-08-2007, 09:56

EM yi bir bütün olarak uygulmakta fayda var.

Bukaşi-EMA-EMFPE-EM5 bir bütün olarak uygulanırsa sonuç çok iyi oluyor.

Bitkilere toprağa bu kadar iyi bakıyoruz da kendimize neden EM-X le bakmıyoruz :)

EM-X le de kendi sağlığınızı koruyun derim.

Dogasever
02-08-2007, 21:11

EM ürünlerini Naturem Limited'ten satın alabilirsiniz. Tel: 0312 3876075-76. 1 litre EM1, EM FPE ya da EM5 55 YTL'dir (KDV Dahil).

mymuberra
15-10-2008, 12:08
arkadaşlar izmir' de neemazal' ı bulabileceğim bir yer varmı acaba ?

cemboa
25-10-2008, 00:09
Banada neemazal lazım.oratk siparişler bölümüne yazdım.Yazın ortak siparişle alınmış.Kaçırmışız.Ufak miktarlarda bulamıyoruz sanırım.İsterseniz orayada yazın isteğinizi.Belki yazki siperişleri temin eden karınca70 tekrar bir organizasyon yapar.

Sergüzen
25-10-2008, 08:03
arkadaşlar izmir' de neemazal' ı bulabileceğim bir yer varmı acaba ?

İstanbulda litresi 75 YTL+K.D.V idi. (Mayıs ayında)

cemboa
25-10-2008, 09:13
Neemazale alternatif ucuz ve bunun kadar etkili ürün buldum (ziraat mühendisinin verdiği bilgiye göre).Dursban 4 yarım litresi 14 ytl.Bulunma sıkıntısıda yok.Sadece tarım ilaçları satan dükkanı bulma sıkıntısı olabilir.

MeyveliTepe
25-10-2008, 20:31
Sn.Cemboa,
Dursban isimli ilaç Chlorpyrifos içerir ve oldukça kuvvetli bir zehirdir. Bu anlamda Neemazal'ın muadili veya alternatifi değildir. Neemazal zehir içermez.

Adalet Yağcı
25-10-2008, 22:59
Sayın Cemboa, Ağustos ayının başında Neemazalı İstanbul'dan Beyoğlunda bir yerden aldırtmıştım, 82ytl. ödedim.
Bahçemde bu ürünü kullandım, Narım çok böceklenmişti, iki sefer ilaçladıktan sonra bir şey kalmadı.

Ancak küçük ambalajları her yerde bulmak mümkün değil, büyük ambalajlarda küçük bahçeler için çok fazla, çünkü ilacın raf ömrü iki yıl diye hatırlıyorum.

Engin
14-03-2010, 16:08
Neemazalı kök bitlerinde kullanabilirmiyim? Bitkilere tamamıyla zararsız mıdır? Kökler için ne oranda sulandırmalıyım?

lokmanbahçe
03-05-2010, 20:51
arkadaşlar nemazal konusunda ortak sipariş olacak mı?

bayindirmevki
12-05-2010, 12:10
Neemazal kullanımı zararlı böçekler dışında yararlılara da zarar vermiyor mu? Sonuçta hepsi böçek. Ben kuşkudayım. Bunu bana açıklayacak var mı?

Elma fidanlarıma bir doz yaptırdım ve sonuçlarını o an test etme olanağım yoktu. Bahçem uzakta. Geçende gittiğim de tırtılların yok olduğunu gördüm ama uğur böçekleri de yok olmuştu!..

bari
12-05-2010, 13:50
Neemazal zararlı böceklerin beslenme ve üreme faaliyetlerini durduruyor.. Neem azalı yiyen uğurböcekleride aynı etkiye maruz kalıyor olabilir... Benimde merak ettiğim bir konu?

denizakvaryumu
12-05-2010, 14:26
Hımmm ben kaçırtıcı etki yaptığını sanıyordum ama araştırınca öldüren etki yaptığı anlaşıldı.

Bu durum da ben de merak ettim.

Bu ilaç nasıl organik tarım için öngörülüyor?

Yılmaz Yalçın
12-05-2010, 15:26
Arkadaşlar,
Neezamal siparişi verebiliyor muyuz?

bari
12-05-2010, 15:27
NEEMAZAL®–T/S

NeemAzal sadece yaprak özsuyu ile beslenen böceklerle mücadele için kullanılan; organik ve zehirsiz bir böcek ve kırmızı örümcek ilacıdır. Yüzlerce çeşit trips, afit, tırtıl, kabuklu bit ve akara karşı etkilidir. Zehir olmadığı için arılara (bombus arısı, balarısı), faydalı böceklere (uğurböceği, karınca), balıklara, kuşlara, memeli hayvanlara ve doğal hayata zararsızdır ve güvenlidir. Ürün geçen seneden beri bir çok agaclar.net forumu üyeleri tarafından güvenle kullanılmaktadır. Ürün mucize Neem ağacının yağından üretilmektedir. Neem ağacı yağının içeriğinde Azadirachtin bulunmaktadır ve bu aktif madde bitkinin yaprak ve köklerinden tüm bitkiye dağılır. Böcekler beslenme sırasında ağız yoluyla emerek veya yiyerek bu aktif madde ile temas ederler. Bu madde uzaklaştırıcı, beslenme, üreme ve büyüme engelleyicidir. İlaçlanmış bitkiyle beslenen zararlılar paralize olur; beslenmesi ve üremesi durur ve en geç 4-5 gün sonunda ölüler; yani doğal olarak yok edilmiş olurlar. Ölü böceklerde veya bitkide zehirli ilaç kalıntısı kalmaz. Bu ilaç böcek yumurtaları üzerinde etkili değildir; bu yüzden 10-15 gün sonra yumurtadan çıkacak ikinci nesil böcekler için yeniden kullanılmalıdır.

alıntı:http://www.magicplant.net/424-neemazal-50cc.html

denizakvaryumu
12-05-2010, 16:04
Linke göre;

"...yaprak biti neemazalla ilaçlanmış bitkiyi yiyor sonrasında üremesi ve büyümesi durup 4-5 gün sonra ölüyor."

Peki,
Bu sırada yaprak bitini yiyen uğur böceğinin üremesi ve büyümesi nasıl oluyor da durup ölmüyor?

MeyveliTepe
12-05-2010, 16:17
Linke göre;

"...yaprak biti neemazalla ilaçlanmış bitkiyi yiyor sonrasında üremesi ve büyümesi durup 4-5 gün sonra ölüyor."

Peki,
Bu sırada yaprak bitini yiyen uğur böceğinin üremesi ve büyümesi nasıl oluyor da durup ölmüyor?

Aynı etki olmuyor. Bitki öz suyu emen ya da bitkiyi doğrudan yiyen zararlılar hormonal olarak etkilenip beslenmesi ve üremesi duruyor. Bunları yiyen predatörler ise protein almış oluyor. İhmal edilebilir yan etkiler olabilir ama bunların dikkate alınır ölçüde olduğuna dair bir bilgiye, özellikle aradığım halde ulaşamadım.

Bahçedeki çiçeklerde yaprak bitlerine karşı neemazal kullanıyorum. Ladybird larvaları neemazal'dan sonra da oralarda vızır vızır dolaşmaya devam ediyorlar. Erginler ise bitli yer bulmak için uçuyorlar herhalde çünkü hiç ölü ergin görmedim.

denizakvaryumu
12-05-2010, 16:20
Hımmm durum anlaşıldı.Teşekkürler.

Neeemazala devam bu durumda.

bari
12-05-2010, 16:44
Ben bir kaç ergin ölü bulmuştum, o yüzden şüphelerim vardı.. Belki başka sebeplerden ölmüşlerdir.. Şu sıralar çok larvam var, yinede denemeye korkuyorum... Kontrolden çıkarsa öyle kullanacağım...

Yılmaz Yalçın
12-05-2010, 16:50
Uğur böceklerini bahçeye çekme yöntemi var mı acaba?

Benol Hazaroğlu
12-05-2010, 17:45
ben internetten adresi aldım 2 gün içinde yapışkan tuzaklarla geldi yanında broşürürü de var

bayindirmevki
12-05-2010, 21:05
NEEMAZAL®–T/S

Bu ilaç böcek yumurtaları üzerinde etkili değildir; bu yüzden 10-15 gün sonra yumurtadan çıkacak ikinci nesil böcekler için yeniden kullanılmalıdır.

alıntı:http://www.magicplant.net/424-neemazal-50cc.html

Anlaşıldı. Uğur böçeklerine zararı yok. Yaprak bitleri öldüğü için başka yere gidiyorlar. Bu durumda bir fayda var ama bir kayıp da. 15 gün sonra çıkacak ikinci nesil yaprak bitleri için uğur böçeğini bahçeye nasıl çağıracağız. 15 gün sonra yine ilaç!

Ha inorganik ha organik, sonuçta doğanın kendi düzeni bozulduğu için ilaça bağımlı tarım. Bunu da bana açıklayacak var mı?

Ben sayın denizakvaryumu gibi devam diyemiyorum. Predatör gibi yabancı kelimelere dilim dönecek kadar eğitimli değilim ama sezgilerim bir yerde bir yanlışlık olduğunu söylüyor.

bari
12-05-2010, 21:12
Anlaşıldı. Uğur böçeklerine zararı yok. Yaprak bitleri öldüğü için başka yere gidiyorlar. Bu durumda bir fayda var ama bir kayıp da. 15 gün sonra çıkacak ikinci nesil yaprak bitleri için uğur böçeğini bahçeye nasıl çağıracağız. 15 gün sonra yine ilaç!

Ha inorganik ha organik, sonuçta doğanın kendi düzeni bozulduğu için ilaça bağımlı tarım. Bunu da bana açıklayacak var mı?

Ben sayın denizakvaryumu gibi devam diyemiyorum. Predatör gibi yabancı kelimelere dilim dönecek kadar eğitimli değilim ama sezgilerim bir yerde bir yanlışlık olduğunu söylüyor.

Uğur böceklerinin sevdiği bitkiler dikerek bu onları çağırmak kısmen mümkün..

denizakvaryumu
12-05-2010, 21:17
Sonuçta doğaya neemazalla müdahale de bir müdahaledir...

Benim görüşüm, Prof.Fukuoka bu konuda nasıl hareket ediyorsa öyle davranılsın.

bayindirmevki
13-05-2010, 01:03
Uğur böceklerinin sevdiği bitkiler dikerek bu onları çağırmak kısmen mümkün..

Nasıl. Konuyu biraz açar mısınız. Bu bitkiler nelerdir?

bari
13-05-2010, 08:35
Uğur böcekleri ile ilgili başlık vardı sanırım forumda orda bahsedilmişti....

verdoque
25-07-2010, 12:37
Neemazal'ı magicplant veya smoothgarden'dan veya gittigidiyor'daki dükkanlarından az miktarda alabilirsiniz.

http://www.magicplant.net/24-hasere-ilaclari-pest-kontrol

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/MagicPlant-GrowShop/

http://smoothgarden.com/?title=ara&b=14198/1

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Smooth-GardenOnline_GROWSHOP/Hasere-Ilaclari-Pest-Kontrol/

Halil Önen
30-07-2010, 23:50
Sonuçta doğaya neemazalla müdahale de bir müdahaledir...

Benim görüşüm, Prof.Fukuoka bu konuda nasıl hareket ediyorsa öyle davranılsın.

Kapama mevye ağaçlarında Prof. Fukuoka' nın çalılışısı mümkün değil.

Prof. Fukuoka geniş bir tarlada mandalin ağaçları yetiştiriyor. Mandalin pek budama istemeyen (budama yapmıyor) ve yabancı otlarla mücadele (gölgeleyeci etkisinden dolayı pek ot bitmiyor) etmiyor. Halbuki; kuru dalları çıkardığını (kestiği) belirtilmiyor ki bu ağacın ölümü demektir.

Mandalin tarlası kapama değil. Başka meyve ağaçlarıda yetiştiryor. Bir düzen kurmuş.

Bir meyve ağacına gelen zararlı, diğer bir meyve ağacına gelen yararlı tarafında avlanıyor. Böylece doğal bir düzen kuruluyor.

İşte bunun için hiç bir ilaç kullanmıyor.

Ancak toprak işleme konusuna katılıyorum. Özellikkle Mandalin ve benzer ağaçların kökleri yüzeye yakın. Yani kazık köklü değil. Toprağın işlenmesi gerekmiyor. Kuruyan otlar doğal malçlama yapıyor yani gübre gibi kullanılıyor.
Toprakta çürükler ve börtü, böçek bir habitat oluşturuyor.

Ben 30 yıldır 400 m2 de bunu yapıyorum.(Prof.Fukuoka'dan habersiz.):)

Şimdilerde 10 dönüm _içinde 40 kadar meyve ağacı var_ zeytin tarlasında toprak işlemesiz yetiştiriçiliği denemeye başladım.

Dediğim gibi Prof. Fukuoka' ya kuru dalların budanması ve yabancı otlarla mücadele konusunda katılmıyorum.

Birde budur ağaçları budamak zorundasın.(Onun bodur ağacı olduğunu sanmıyorum.):)

İster bodur kiraz olsun ister bodur zeytin (arbequena) budamazsan diğer ağaçlardan farksızdır. Kocaman ağaç olurlar.

Fark nerede; boduru budarsan fazla meyve alırsın. Bodur olmayanı budarsan meyvesinide budamış olursun. Yani verim düşer. Diğerinde verim artar.

denizakvaryumu
16-11-2012, 14:40
"Gülleci bulamacı + neemazal"

formülünü sanırım Meyvelitepe ve/veya Halil Önen uyguluyor...

Tek başına gülleci bulamacı veya tek başına neemazal yerine ikisinin karışımı çok etkili diye yazdıklarını (biryerlerde) hatırlıyorum. :)

MeyveliTepe
16-11-2012, 14:48
İkisini beraber denemedim hiç :)

Son yıllarda neemazal!ı bölgesel (sadece zararlının görüldüğü çok dar bir hacimde) uyguladım. Hoş artık pek gerek kalmadı gibi.

denizakvaryumu
16-11-2012, 15:23
Halil Beyin uygulaması...aklımda kalan o zaman :)

Gelecek senenin mücadelesini planlarken aklıma geldi...

Bu sene labicuper(yaprak kıvırcıklığı ve yaprak delen için) dışında hiçbirşey yapmamıştım...

Ama özellikle kiraz sülüğü kayısı hariç tüm ağaçlarda ciddi oranda hasar verdi...

2013 sezonu için "GB+neemazal" karışımını mutlaka yapılacaklar arasında planlıyorum....

Şevket Yaşar
16-11-2012, 15:24
Sayın MeyveliTepe,
Neemazalı hangi oranda su ile karıştırdınız.Çiçeklerde kullanmak istiyorum.Bir litre suya kaç ml ilaç katılmalı.Bilgi verebilirseniz memnun olurum.İyi akşamlar.

iris41
23-11-2012, 21:30
Şu sıra iyice kırmızı örümcek saldırısı yaşıyorum kaleriferin ısısınımı sevdiler ne .
Neemazal icin siperiş verecegim birde buradaki yazıları okudum tavsiyelerinize ihtiyacım var .

MeyveliTepe
23-11-2012, 21:54
Sayın MeyveliTepe,
Neemazalı hangi oranda su ile karıştırdınız.Çiçeklerde kullanmak istiyorum.Bir litre suya kaç ml ilaç katılmalı.Bilgi verebilirseniz memnun olurum.İyi akşamlar.

1 litre suya 5 ml kullanabilirsiniz.

pria
25-11-2012, 08:43
Sayın Meyvelitepe..

Eğer uygulama yaptıysanız Neemezal'ın zeytin haşerelerine bariz etkisi var mı acaba?
Özellikle zeytin sineğine..

Ben bu yıl bol miktarda tesbih ağacı tohumu stokladım ve sayın Mine Pakkaner'in yönlendirmeleri doğrultusunda zeytinlerime uygulama yapmayı tasarlıyorum..

MeyveliTepe
25-11-2012, 09:10
Sn.Pria,

Neemazal'ı zeytin sineğine karşı 2008 yılında uygulamıştım ama sonuç istediğim başarı oranını vermemişti. 8-10 günde bir uygulama yapmak gerekiyordu ve zeytin sineği için önerilen oran da 500ml/100lt hesabıyla her uygulamada 1 litre neemazal gerektiriyordu. Bu yüzden 2008 yılında neemazal için ufak bir servet ödememe rağmen tatmin edici bir sonuç elde edememiştim.

Bunun hoş bir hikayesi (http://blog.meyvelitepe.org/2009/04/05/organik-bahce-nasil-yapmali-1/)de var. 2008 yılındaki hayal kırıklığını nasıl bertaraf ederim diye araştırmalara dalınca ortaya Parçacık Film Teknolojisi ve Kaolin Kili çıkmıştı.

Bu yazıda (http://blog.meyvelitepe.org/2011/12/01/04-01-02-kaolin-ile-tanismamiz/) da Paul Vossen'in zeytin sineğine karşı mücade yöntemleri ve etkinlik ölçüleri var.

Takip eden yıllarda zararlının dikkatle takip edilmesi ve uygun zamanlama ile yapılan 3-4 kaolin uygulamasının sinek zararını %1'in altına indirdiğini defalarca kez deneyerek gördüm.

Yine kişisel tesbitlerime göre zeytin sineği dışında başka zeytin zararlılarına (http://blog.meyvelitepe.org/2011/12/01/04-01-08-10-parcacik-film-teknolojisi-%E2%80%93-zararlilar-10/) karşı da olumlu etkilerini gördüm.

Sonuçta, takip eden yıllarda Neemazal'ı sadece sebze ve çiçeklerde yaprak bitlerine karşı kullandım. 2013 yılından itibaren büyük ihtimal artık ona da gerek kalmadı (http://blog.meyvelitepe.org/2012/10/22/is-basa-dusunce-kunduraci-olunurmus/).

pria
25-11-2012, 09:44
Sayın Meyveltepe..
Zaten yazılarınızı izliyorum ve kaolinden memnuniyetinizi biliyorum..Temmuz ortalarında ve daha sonrasında yaptığınız kaolin uygulamalarınız ile sinek konusunda olumlu sonuç almanız ve Neemazal ile ilgili bu son yorumunuz, beni önümüzdeki yıl kaolin atmayı tercih etmeye yetiyor.

Benim en büyük sorunum mekanik kollu ilaçlama pompasıyla çalışmamdı..
Dolu ağırlığı 35 kiloları bulan makinalara güvenemiyordum,kendimi sakatlarım diye..
Ama bu yıl dolu ağırlığı 24-25 kilo olan benzinli makina buldum.
Kaolini bununla güle oynaya atarım..Ama, kaolini atmadan önce şu elimdeki tesbih ağacı tohumlarının ekstresinide ziyan olmasın diye atmak niyetindeyim..
Teşekkürler..

MeyveliTepe
25-11-2012, 09:51
Elinizdeki malzeme zararlılara karşı etkili ise (ki, önce bunu test etmelisiniz), zeytinde değil de başka bitkilerde kullanmanız daha ekonomik ve size daha fazla faydalı olabilir.

Araziniz ne kadardı hatırlamıyorum ama galiba epey vardı. Sırt cihazlarıyla ne atarsanız atın kolay değil. Artık nisbeten daha pratik küçük pulverizatörler var. Belki onlardan düşünürsünüz.

pria
25-11-2012, 10:10
Elinizdeki malzeme zararlılara karşı etkili ise (ki, önce bunu test etmelisiniz), zeytinde değil de başka bitkilerde kullanmanız daha ekonomik ve size daha fazla faydalı olabilir.

Araziniz ne kadardı hatırlamıyorum ama galiba epey vardı. Sırt cihazlarıyla ne atarsanız atın kolay değil. Artık nisbeten daha pratik küçük pulverizatörler var. Belki onlardan düşünürsünüz.

http://www.agaclar.net/forum/1019550-post32.htm
Mine Hanımın yanıtı:
http://www.agaclar.net/forum/1022500-post34.htm

Fidanlığım 5 dekardan biraz fazla..
24-25 kilo dolu ağırlığı olan motorlu pompayı köydeki çeltikçi gençlerden biri bana getirecek ''abi, sen bununla çiçeklenme öncesi bordo bulamacını at, kendine güvenin gelirse yenisini satın alırsın'' dedi..
Bakalım..bir deniyeyim..eğer ağır ve yorucu gelirse dediğiniz alternatif yolları düşünürüm sayın Meyvelitepe..

MeyveliTepe
25-11-2012, 14:37
Aklımdayken yazayım. Neemazal, neem ağacı tohumlarından elde edilen azadirachtin isimli aktif maddeyi içerir. Tesbih ağacı tohumlarını parçalayıp suda bekleterek elde edilecek ekstrenin de azadirachtin içermesi muhtemel olmakla birlikte azadirachtin'in de tipleri (A tipi, B tipi vs.) var. Bu bakımdan elde edeceğiniz preperat'ın neemazal ile veya nimiks ile aynı etkiyi göstereceğini bilmek zor. Bu sebeple hedef aldığınız zararlıdaki etkisini önceden test etmekte fayda var.

Öte yandan, zeytin sineği, zeytin ağacının yaprağından, meyvesinden beslenmiyor. Sadece bir üreme ortamı. Dolayısıyla zeytin ağacına atılan azadirachtin zeytin sineğinde kontak etkili. Yani, uygulama yaptığınızda preperat ile doğrudan zeytin sineğine isabet kaydederseniz bir etki bekleyebilirsiniz. Azadirachtin normal hava şartlarında çok kısa süre içinde kırılacağı için sineğin sonradan tanelere konmasında bir etki göstermeyecektir (ki, benim başıma gelen de buydu).

Azadirachtin'in bitki üzerinde sürekli yaşayan, bitkiden beslenen yaprak biti gibi zararlılara kesin ve yüksek oranda etki etmesinin sebebi de budur.

denizakvaryumu
25-11-2012, 22:03
Bu durumda sizin sihirli sıvı zeytin sineğine etkili olacak mı?

MeyveliTepe
25-11-2012, 23:06
Üzerinde çalıştığım organik aktif maddenin zeytin sineğine etkisi ancak temas yoluyla olur. Bu da zeytin sineğine karşı kullanımı aynı azadirachtin gibi çok anlamlı kılmıyor. Bunun yerine temas etkinin kolayca sağlandığı her çeşit yaprak bitleri, unlu bitler, pamuklu bitler, tırtıllar, kırmızı örümcek dahil akarlar ve bitkiden beslenen ve uygulama ile temas sağlanabilir diğer zararlılar olduğunu düşünüyorum. Bir çoğunu test edebildim.

nkutsay
03-05-2013, 20:23
Yeni dikilen elma fidaninda yaprak biti var. Neemazal aldim. Sitesindeki bilgiye gore 1 litreye 1 ml ekleyecegim. Sonrasi mechul. Sadece 50cc aldigim icin prospektus gibi bir sey de gelmedi.

Ne yapayim? Sprey sisesine koysam sadece yapraklara mi uygulayacagim tum fidana mi? Yaprak basina 1 fis yeter mi?

Kalan seyrelti sprey sisesinde, ilac da plastik su sisesinde ne kadar bekler?

Benim tez zamanda sizler gibi deneyimli tarimcilarin yaninda staj yapmam lazim.

Benol Hazaroğlu
03-05-2013, 20:27
1 litre suya 1 çay kaşığından biraz fazla neemazal ekleyip fısfıslama yapacaksınız.
Bende 50cc almıştım geçen sene bu senede kullanıyorum.

sındırgılı
03-05-2013, 20:36
Yapraklarida dallarida, ( tumunu ) iyice spreylemeyi ihmal etmeyin. 1 lt suya 1 cay kasigi uygun bir orandir. 15 gun sonra tekrar uygulama yapin.
Kolay gele..

sındırgılı
03-05-2013, 20:38
Ben, ezdigim tesbih agaci tohumlarini suda bekletip kullanacagim.Sonuclari bildiririm.

nkutsay
04-05-2013, 06:05
Cevaplar icin tesekkur ederim. Uygularken maske vs. gerekmez herhalde degil mi?

MeyveliTepe
04-05-2013, 09:46
Maske gerekmez. Şişeyi ağzı kapalı ve karanlık bir yerde çok uzun süre saklayabilirsiniz.

nkutsay
04-05-2013, 13:56
Tesekkurler Meyvelitepe. Salatalik fidelerimin yapraklarinda da siyah nokta halinde sinekler var. Avuc icim kadar yaprakta min 20 adet var. Fide en azindan bana gore sagliksiz gorunmuyor. Ona da sikayim mi?

MeyveliTepe
04-05-2013, 14:43
Sıkabilirsiniz.

nicholai hel
09-05-2013, 12:28
Ağaçlarımda (bonsai ağaçlar) ve bazı çiçeklerimizde zaman zaman yaprak biti görüyorduk, ev yapımı reçetelerle idare ediyorduk.

Fakat bir süre önce ağaçlarımdan birinde unlu bit görünce artık şart oldu diyip Neemazal sipariş ettim 50cc'lik.

Ağacımı günlük detaylı kontrollerle sürekli temizledim. Şu anda da üzerinde tek bir bit yok. Fakat bazı yerlerde bitlerin beyaz kalıntıları, bazı yapraklarda da şeffaf sıvıları var.

En çok merak ettiğim konu, Neemazal unlu bit mücadelesinde ne kadar etkindir?

Dün akşam ilk uygulamayı yaptım. Ağacın sağlığına da güvenerek litreye 3 cc'lik karışım hazırladım ve ağacın tüm yüzeylerini sisleme yaparak kapladım.

İkinci uygulama için 15 gün beklemeli mi, daha önce mi yapmalıyım?

Bir litrelik şişe böyle uygulanırsa uzun süre gider gibi görünüyor. Bu karışımın ömrünü de soracaktım ama Sn. MeyveliTepe uygun şartlarda çok uzun süre saklanır demiş, teşekkür ederim bu bilgi için, şimdi dolabımda rahatlıkla saklayıp ihtiyaç olduğunda kullanabilirim.

Zaten olumsuz bir etki görmezsem yakında tüm ağaçlarımı bir kez ilaçlayıp genel bir koruma altına almayı, bu 1 lt.lik karışımı da bitirmeyi amaçlıyorum.

Herkese sağlıklı ağaçlar/bitkiler dilerim.

askforza
10-05-2013, 16:52
İyi günler arkadaşlar.

Neemazal'ı birçok sitede bulmak mümkün. Lakin fiyat olarak litresi 175 tl civarında.
Acaba bunu daha uygun bir fiyata bulmak mümkün mü? Daha önceki mesajlarda daha uygun fiyatlar gördüm. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

nkutsay
10-05-2013, 19:05
Ben buradan aldim su sisesinin icinde geldi.

NeemAzal Organik ve Zehirsiz Bcek lac 50cc - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u / Let's GROW ! (http://www.smoothgarden.com/?title=neemazal_organik_ve_zehirsiz_bocek_ilaci_50 cc&b=94112/2711)

verdoque
19-05-2013, 22:02
Neemazala alternatif magicplant'te aşağıdaki ürün satılıyor:

Parker Organik Neem Yağı (http://www.magicplant.net/hasere-ilaclari-pest-kontrol/1140-parker-neem-1-litre-suda-cozunur.html)

Parker Neem yağı 1 lt si 75 lira

Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u / Let's GROW ! (http://www.smoothgarden.com/?title=ara&b=14198/1)

Smoothgarden'da ise neemazalın litresi 175 lira

Nimiks'in fiyatını henüz öğrenemedim.

Bu 3 ürün birbirinin alternatifi gibi görünüyor, parker neem yağı fiyat olarak daha uygun sanırım. Bu ürünle ilgili tecrübesi olan var mı?

musbet
09-02-2014, 11:51
Selamlar
Kaktüs ve sukulentlerim için çok acele neemazal almam gerekiyor
www.smoothgarden.com (http://smoothgarden.com/) bu site tavsiye edilmiş ama bu ürünü sitede bulamıyorum, yarın telefonla arayıp öğrenicem olup olmadığını.
Gittigidiyorda yok neemazal malesef,
neemazal alabileceğim bir site **** biryer tarif ederseniz çok memnun olurum.

yağmur
09-02-2014, 21:02
Sayın musbet,

Ben cuma günü mesaj atmıştım Smooth Garden adlı siteye. Satışları varmış, site yenilendiği için sanırım eklemeyi unutmuşlar. Şimdi baktım eklenmişti. Buyrun bu da linki (http://www.smoothgarden.com/?kategori-43-organik-bocek-ilaclari).

musbet
13-02-2014, 20:24
Sevgili yagmur
Soylediginiz siteden neemazal siparisi verdim, yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

scad
13-02-2014, 21:32
arkadaşlar sizden bir ricam olacak bu organik ilaç adı altında satılan maddeyi kullanan arkadaşlar zararlılara karşı ilaç denilen bu madde işe yarıyor mu aceba bilgi verirmisiniz

MeyveliTepe
13-02-2014, 22:45
arkadaşlar sizden bir ricam olacak bu organik ilaç adı altında satılan maddeyi kullanan arkadaşlar zararlılara karşı ilaç denilen bu madde işe yarıyor mu aceba bilgi verirmisiniz

Yanılmıyorsam siz ziraat mühendisiydiniz, eğitiminiz boyunca azadirachtin isimli aktif madde hiç söz konusu olmuş muydu bilmiyorum. Olduysa biliyor olmalısınız.

"Zararlılara karşı ilaç denilen" bu madde azadirachtin aktif maddesi içerir ve bir çok zararlıya karşı etkili, organik tarımda kullanımına izin verilen bir preperattır.

Azadirachtin ile ilgili çok fazla kaynak var. Bir iki kaynak vermek hafife almak olur çünkü binlerce kaynak, saha deneylerine dayanan bilimsel makaleler mevcut. Ayrıca Enyclopedia of Entomology (John L. Capinera)'da muhtelif zararlı sınıflarına karşı etkilerini derli toplu olarak bulabilirsiniz.

Evet, bu aktif madde özellikle yaprak bitleri, kırmızı örümcekler ve genel olarak mite'lar, kelebek larvalarında çok işe yarıyor. Ben özellikle yaprak bitlerine karşı kullanıyorum.

sulukök
14-02-2014, 16:25
Sayın MeyveliTepe,

Neemazal yerine denediğiniz preparat konusu ne oldu? Ben mi atladım? Ortak alım ve daha sonra denemeler sonrası açıklamanız olacaktı?

Yoksa Neemazal'dan mı devam etmeliyiz?

MeyveliTepe
14-02-2014, 16:43
Sayın MeyveliTepe,

Neemazal yerine denediğiniz preparat konusu ne oldu? Ben mi atladım? Ortak alım ve daha sonra denemeler sonrası açıklamanız olacaktı?

Yoksa Neemazal'dan mı devam etmeliyiz?

Doğal bir extrat ile yaptığım denemeler çok başarılı oldu. Bahçede yerine göre kullanıyorum. Aktif madde itibarıyla azadirachtin'den hatta spinosad'dan çok daha güçlü. Ancak Neemazal'da olduğu gibi uygun bir emulgatör yardımıyla suda homojen dağılmasını sağlamak üzere uğraşmadığım için uygulama hem dozaj hem de karışım bakımından özel dikkat gerektiriyor. Herhangi bir doz aşımı ya da iyi karışmaması yapraklarda fitotoksiteye sebep olabiliyor.

Biraz bu sebepten, daha çok da açıkladığım takdirde yurdum tüccarlarının her türlü sahtekarlıkla ürün olarak piyasaya çıkarma eğilimlerinden bıktığım için açıklamıyorum. Elimdeki malzemeyi, zor zararlılarda hedef gözeterek, kümeste akar dezenfeksiyonu, evde muhtelif amaçlar vb. için kullanıyorum.

Neemazal, aktif madde çok iyi formüle edilip doz aşımında dahi bitkilerde fitotoksite yapmadığından doğru zararlılar için kullanımı çok kolay ve etkili bir malzemedir.

antihistaminik
02-05-2014, 19:04
senelerdir terasımda domates biber vs yanında maydonoz ve dere otu yetiştiririm. ve senelerdir çeşitli böcekler yüzünden maydonoz ve dereotu gibi yaprakları yenen bu otları atmak zorunda kalırım. kimyasal ilaç kullanmak istemedigimden yetiştirmekten vazgeçerim. kendiliğinden çıkar kıyamam büyürler. ve yine böcekler yüzünden yiyemeden çöp olurlar. sorun büyümelerinde değil, böceklerden kurtulmak için 5-10 su yıkamak gerekiyor ve yine de emin olamıyorsunuz.

neemazal'ı bunlarda kullansam kurtulurmuyum bilmiyorum. şundan diyorum, maydonoz gibi bitkilerin tüm yapraklarına ve yaprak altlarına uygulamak biraz zor. ve ilaç her ne kadar organik olsa da yaprakları yenen bu otlarda sağlık açısından sorun olup olmayacağı konusundan da tam emin olamıyorum.

ne dersiniz?

yağmur
02-05-2014, 22:30
Yaprakları yenen bitkilerde böcekleri temizlemek için suya sirke koyarsanız 5-10 su yıkamanıza gerek kalmadan hepsi temizlenir. Başlığa uygun değil, ancak yazmadan geçemedim.

antihistaminik
03-05-2014, 19:58
sn yağmur teşekkürler.
dışarıdan aldığımız marul maydonoz vs genelde tarlada ilaçlanmış, tezgahtan önce yıkanmış olarak önümüze geliyor ve bu tür zararlılar genelde olmuyor ya da çok çok az oluyor. bekletme suyuna sirke yine de koyuyoruz. açıkçası sirkeyi suya daha çok gözle görülmeyen zararlı bakteriler için koyuyoruz.

terastan topladığım maydonoz vs yi biz de zaten suya basıyoruz böcekler ayrışsın diye, oldukça büyük kısmı bekletme suyu ile ayrışıyor ama bu yeterli olmuyor. yapışıp kalanlar oluyor.

yine de fikir için teşekkürler, sirkenin bu konuda ek bir yardımı olacak mı bilmiyorum ama deneyeceğim. ancak benim mümkünse istediğim bu zararlı arkadaşlardan toptan kurtulmak. hissiyatı da hoş değil sonuçta.

confuest
13-05-2014, 12:30
arkadaşlar smoothgardenla yazismalarim sonucu gittigidiyordaki dukkanlarina eklediler neemazali dileyenler assagidaki linklerden siparis verebilirler :rolleyes:

Neemazal 100 cc Organik Böcek ilacı GittiGidiyor'da 114090572 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/neemazal-100-cc-organik-bocek-ilaci-114090572)

Neemazal 500 cc Organik Böcek ilacı GittiGidiyor'da 114090586 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/neemazal-500-cc-organik-bocek-ilaci-114090586)

Neemazal 1Litre Organik Böcek ilacı GittiGidiyor'da 114090608 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/neemazal-1litre-organik-bocek-ilaci-114090608)

antihistaminik
17-05-2014, 16:36
sipariş verdim bugün geldi. su şişesinde :) elma ağacımda deneyecegim. hayırlısı bakalım.
dereotu maydanozda kullanabilir miyim soruma cevap alamadım. bir bilen yardımcı olsa ne güzel olurdu.. :)

yağmur
17-05-2014, 19:02
Hangi bitkide kullanabilirim sorusundan ziyade hangi böceklerde işe yarıyor asıl önemli olan o sanırım. Eğer dereotu ve maydanozunuzda yaprak biti varsa kullanabilirsiniz. Ben geçen sene biber ve domatesi saran yaprak bitlerine kullanmıştım. Ayrıca kaktüs ve kalanchoe çiçeğime de. Ancak sebzelerinizi tüketmek için 1 hafta bekleyin ve çok iyi(sirkeyle) yıkayın. Gerçi daha iyi bilen biri yazarsa daha iyi olur. Ben işin acemisiyim.

antihistaminik
17-05-2014, 20:38
... Ancak sebzelerinizi tüketmek için 1 hafta bekleyin ve çok iyi(sirkeyle) yıkayın. Gerçi daha iyi bilen biri yazarsa daha iyi olur. Ben işin acemisiyim.

tesekkür ederim sn yağmur.
yaprakları yenen sebzeler söz konusu olduğundan soruyorum sorumu. açıkçası google da bununla ilgili bilgi bulamadım. bir hafta bilgisini teyid eden bilgiye nereden ulaşabilirim. emin olmak isterim.

yağmur
19-05-2014, 15:53
Aslında bunu bende beilmiyorum. Forumda yaprak bitiyle ilgili sorduğumda bana bu ilaç önerilmişti(organik tarımda kullanılan). Sanırım sayın MeyveliTepe idi bir hafta sonra -eğer yağmur yağarsa hemen sonrasında- tekrar uygulama yapmamı çünkü etkisini yitirdiğini söylemişti. Bu yazışmayı bulamadığım için sözlerim farazi olacak. Konunun başından itibaren bu konuyla ilgili yazan olmamış mı?

erkanbey
27-05-2015, 20:45
Bu neemazalı çileklerimde kullansam yememe mani olurmu veya tadını değiştirirmi ziraatcıdan aldığımız ilacı atınca ne yiyebiliyoruz ne tat kalıyor.Arap sabunu zeytinyağ ve sarımsak karışımıda ilaç kadar olmasada kokuyor ve beyazlaşıyor meyveler ve yapraklar.
Neemazal kullansam anladığım kadarıyla sık gördüğüm kırmızı örümceği yok edecek olan ihtiyacım olan ilaç gibi gözüküyor.

Bu ilaç tadı etkilermi kullanıldıktan ne kadar sonra yenebilir koku ve leke yapıyormu?
Çilek biber gibi domates gibi deyil direk içine çekiyor sıktığımız sıvıyı kullananların tavsiyelerini bekliyorum teşekkürler.
Anladığım kadarıyla balkonunda çilek, biber, domates, hıyar, bir kaç çeşit çiçek yetiştiren kişinin bitkilerinde olabilecek zararlıları yokedebilecek bir ilaç tek başına.

erkanbey
28-05-2015, 11:59
Bu ilacı Türkiyede satan bir smoothgarden mi var acaba 50 cc 25 tl yazıyor gitgide pahallanıyormu bu ilaç?
Kullananlar bir yorum yapsaydı sorularıma iş işten geçmeden bir sipariş verirdim en azından.

erkanbey
28-05-2015, 13:33
Cevap geldiğinde geç olacak galiba şu an itibariyle neemazal siparişimi verdim 100 cc 40 tl baya bir pahallı ama napalım o kadar emeği çöpe atacak halimiz yok satıcının demesine göre çileklerin tadında bozulma olmaz yenmesinede mani olmaz diyor artık kokusu nasıl onuda yakında anlarız birde püskürtmeyle %50 faydalı oluyorsa scotch brite sünger ile %100 etkili olur süngerle yaprakları tek tek silin haftada bir uygulayın diyor.Biz zararlılar çıkınca sürüyoruz aslında zararlılar gözükmedende sürekli haftada bir uygulanmalı diyor ama çok mantıklı gelmedi en basitinden benim sadece bir borudaki çilek 120 kök onun yapraklarını bile her hafta silme şansım yok.Ama zararlılar bulaşmadan her hafta fısfıslama yöntemiyle olabilir belki ama ilaç çok pahallı oda mantıklı bir çözüm deil bence neyse gelsin ilacımız vuralım bir iki sefer belli olur olay.O kadar pahallı bir ilacı paket yapamamalarıda enteresan orjinali 1 lt, pet şişede gönderecez diyorlar bu mecburiyet ne kadar kötü bir şey, artık güvenmekten başka çaremiz yok.

erkanbey
29-05-2015, 23:13
Evet dün sipariş verdiğim neemazal bugün elime ulaştı daha kullanamadım ama resmini koyayım bu şekilde geliyor.

Neemazal Organik Bcek lac 100cc | Organik Bcek lalar | Hidroponik, Advanced Nutrients, Hesi, Canna, BioBizz, Bitki yetitirme lambalar, bitki yetitirme kabinleri - 2008'den beri.. (http://www.smoothgarden.com/?urun-567-neemazal-organik-bocek-ilaci-100cc)

MeyveliTepe
29-05-2015, 23:50
Zararlıyı görmeden ya da yokken uygulamayın bir faydası olmaz. Bu ürün bir zehir değildir.

Pet şişeye bölüp satmaları da ilginç olmuş. Normalde 1 litrelik orijinal ambalajda satılıyor. Daha küçük ambalajda satılan nimiks isimli ürün de benzer içeriğe sahip.

erkanbey
30-05-2015, 07:49
Zararlıyı görmeden ya da yokken uygulamayın bir faydası olmaz. Bu ürün bir zehir değildir.

Pet şişeye bölüp satmaları da ilginç olmuş. Normalde 1 litrelik orijinal ambalajda satılıyor. Daha küçük ambalajda satılan nimiks isimli ürün de benzer içeriğe sahip.

Sayın MeyveliTepe çileklerde kırmızı örümceklerim var hıyarlardada var ve yeşil kurt gibi küçücük yaratıklarda var hıyarda.Çileklerimi rahatca yiyebileyim diye bu ilacı aldım zaten.

Şişe konusu banada tuhaf geliyor sonuçta az bir parada deil ama sitesine yazmışlar zaten öyle gönderiyoruz diye bizde ihtiyaç işte alıyoruz mecburen.
Satıcı haftada bir uygulayın diyor zararlı bitkiye geldiğinde yaprakları ilaçlı olacağından bitkiye yerleşmeden gider mantığıyla söyledi sanırım,ama her hafta çok zor biz hazırını bi yok edelimde belki zararlı yokkende arada uzaktan fıs fıs yaparız.Anladığım kadarıyla ilacın etkisi 1hafta kadar yapraklara yağmur vs vurmazsa.

nkutsay
30-05-2015, 10:06
Ben de 2 yil once ayni ambalajala almistim. Halen is goruyor. Karanlikta sakliyorum.

erkanbey
30-05-2015, 10:40
Satınaldığım kişi süngerle tek tek silin diyor yaprakları siz püskürtmemi yapıyosunuz tek tekmi siliyorsunuz?

nkutsay
30-05-2015, 11:03
Ben daha cok enginar erik elma agaclari fasulye baklada kullaniyorum. Puskurterek.

erkanbey
02-06-2015, 20:13
Bugün kullanmak nasip oldu neemazal ilacımızı.Kokusu yok denecek kadar az sulandırdıktan sonra hepten hafifliyor bana leke yapmıyor gibi geldi yapraklarda en azından arapsabunlu karışım gibi deyil.Kullanmamış ve merak edenler için yukarıda resmini koydum zeytinyağı kıvamında sulandırılmış halide beyaz renk onun resminide koyuyorum.

erkanbey
04-06-2015, 15:37
Neemazal kullandık iyi hoş da artan karışımı ne yapmalıyım ne kadar zaman kullanabilirim?Ayrıca orjinal ilacı dolapta felanmı saklamalıyım yoksa dışarda durabilir mi saklama olayı sıvı solucan gübresi içinde geçerli.

guppy
05-06-2015, 11:35
1 LT. 200 TL Benim için bahçede hobi yapanlar için oldukça pahalı bir ürün. Bunu daha küçük ambalajlarda satarlarsa deneme şansımız olabilir.

Veyahut aynı şehirden 8 kişi 125 er ml 25 Tl. den **** 4 kişi 250 ml den 50 Tl gibi bölüşmek lazım.

erkanbey
05-06-2015, 13:25
Aslında pahallı ama ürünle tanışmak maksadıyla aldık.Zaten baya bir müddetde yeter ama hastalık bulaştığı zaman insan ortak arayacak kadar bekleyemiyor malesef ama öyle bir uygulama iyi olur.

Ben daha kullanalı 4 gün oldu az daha zaman geçsin zararlılar tamamen kaybolsun o zaman yazacağım sınucu şayet anlatıldığı kadar etkiliyse ne gerek var evlerimize kimyasalları sokmaya herkes alsın ortakca koysun kenara.

erkanbey
05-06-2015, 14:14
Neemazal kullandık iyi hoş da artan karışımı ne yapmalıyım ne kadar zaman kullanabilirim?Ayrıca orjinal ilacı dolapta felanmı saklamalıyım yoksa dışarda durabilir mi saklama olayı sıvı solucan gübresi içinde geçerli.

Sorumun cevabını kısmen buldum.

Önemli Not:
Bahçenizi her ilaçlamanızda eğer sulama veya ilaçlama suyunuzun pH sı 8 - 8.5 ise muhakkak Golden Wet yayıcı yapıştırıcı kullanınız. (Ülkemizin birçok yöresinde toprak ve su pH sı 8- 8.5 hatta 9 a kadar çıkmaktadır.) Üretilen bütün ilaçlar 6 - 7 pH aralığına göre üretilmektedir. en Kaliteli ilaçlar dahi 6 ila 15 dakika arasında, % 30 varan oranlarda etkisini kaybetmektedir.
Kaynak
ÇİLEKLERDE KÜLLEME HASTALIĞI (http://www.tarimmarketi.com/Has_CilekKulleme.aspx)

Kısaca bir ilacı karışımını yaptıktan sonra 5 dakika içinde kullanmak en iyisi.

Muhafaza olayınıda başka bir bilgi gelene kadar oda sıcaklığında saklıyorum.

erkanbey
07-06-2015, 12:29
Neemazal ilacını kesinlikle tavsiye ediyorum 6 gün önce kullandığım çileklerimde bir tane kırmızı örümcek kalmadı inanın fiyatını insanın gözü görmüyor işe yaradığını gördükten sonra.

Kokusu yok denecek kadar az,leke yapma derdi yok,tamamen organik,ayrıca kullandıktan 1 saat sonra çilek yiyebilirsiniz(tecrübe edildi) ben bol bol fısfısladım tek seferde kırmızı örümcekleri bitirdi,tekrar çıksa bile bu sefer çok az miktarda kullanırım.

İnşallah almak isteyenlere yardımcı olur yazdıklarım.

coskun_Celik_
27-06-2015, 08:40
Neemazal ilacını kesinlikle tavsiye ediyorum 6 gün önce kullandığım çileklerimde bir tane kırmızı örümcek kalmadı inanın fiyatını insanın gözü görmüyor işe yaradığını gördükten sonra.

Kokusu yok denecek kadar az,leke yapma derdi yok,tamamen organik,ayrıca kullandıktan 1 saat sonra çilek yiyebilirsiniz(tecrübe edildi) ben bol bol fısfısladım tek seferde kırmızı örümcekleri bitirdi,tekrar çıksa bile bu sefer çok az miktarda kullanırım.

İnşallah almak isteyenlere yardımcı olur yazdıklarım.

erkanbey yazdıklarınız çok yardımcı oldu teşekkür ederim. Yanlız bu pet şişede gelme işi biraz kafamı karıştırdı. Hani o pet şişede herşey olabilir sonuçta içeriğini bilmiyoruz. Aldığınız site güvenli bir sitemi acaba?

erkanbey
27-06-2015, 10:22
Bende çekindim ilk başta ama bir sıkıntı olacağını sanmam ürünün orjinali 1 lt küçük paketleri yok mecbur öyle yapıyorlar.Her şey koyamazlar ya o kadarda değil üç kuruşluk şey için sıkıntı almazlar herkes sizin gibi benim gibi ilk defa kullanmıyor ya öyle olsa illaki anlayan çıkar büyük sıkıntı olur.

birnefestoprak
27-06-2015, 18:18
Urunun fiyati yurtdisindaki benzer urunlerden cok daha pahali degil. Burda kullandigimiz Azamax'in lt fiyati 190 TL gibi bir fiyata denk geliyor.

Neem yagiyla ilgili bir uyarim olacak. Uygulamayi arilarin mevcut oldugu zamanlarda yapmamak gerek. Yag bazli her urunun, ne kadar organik olursa olsun, arilara zarar verme olasiligi var (etkisi ne kadar seyrelttiginize gore de degisir). Neem yagi, dogrudan temas ya da bunyeye katma (or. yapraklari yiyen zararlilarin agizlariyla) araciligiyla etki edebilir. Arilar bitkiyi yemedikleri icin, onceden uygulama yapilmis bitkiye geldiklerinde sorun olmuyor. Uygulama icin genelde aksam saatleri daha uygun.

coskun_Celik_
04-07-2015, 10:38
Bende çekindim ilk başta ama bir sıkıntı olacağını sanmam ürünün orjinali 1 lt küçük paketleri yok mecbur öyle yapıyorlar.Her şey koyamazlar ya o kadarda değil üç kuruşluk şey için sıkıntı almazlar herkes sizin gibi benim gibi ilk defa kullanmıyor ya öyle olsa illaki anlayan çıkar büyük sıkıntı olur.

Erkan bey . Sizin tavsiyeniz üzerine ürünü spariş ettim ve elime geçti. 1 lt suya 1,5 çay kaşığı kullanacağım. Kullanırken maske eldiven felan kullandınızmı siz? Herhangi bir zararı olduğunu düşünmüyorum insana ama yinede sorayım dedim. Teşekkürler.

erkanbey
04-07-2015, 18:19
Ben hiç birşey kullanmadım bir zararı yok.

Remlak
10-07-2015, 17:17
Epeydir foruma yazamıyordum ama ara sıra girip yazılanları takip ediyordum.
Bu konuyu görünce kendi yaptığım solüsyonu yazayım dedim.
katkideposu.com sitesinden 1 kg polisorbat 80 emülgatör aldım.

polisorbat 1 Kg (http://www.katkideposu.com/polisorbat-1-kg)

sanalpazar.com sitesinden 1 Lt Parker Neem yağı aldım. Şu an 1 Lt olan satılmıyor 0,5 Lt olan şurada

http://www.sanalpazar.com/parker-neem-yagi-500-ml/i-60109925

Öncelikle her ikisini de 1/1 oranıyla iyice karıştırdım.
Ben bu karışımı 200 ml neem yağı ve 200 ml polisorbat 80 şeklinde hazırladım.Bu karışımı 3 saat kadar beklettim her hangi bir ayrışma görmeyince önce 5 Litrelik PET su şişesine (sıcak) su ile ilave ettim ve yine 3 saat kadar bekletip ayrışma var mı diye baktım ayrışma olmayınca 16 Litrelik akülü sırt pompasına su doldururken yavaş yavaş ilave ettim.
Bu kez 1 saat kadar bekledim baktım yine ayrışma göremedim zaten akşam üzeri olduğundan bahçedeki tüm ağaçları domates salatalık gibi sebzeleri güzelce ilaçladım.
2 gün sonra tatile gittiğimizden henüz sonucunu göremedim şimdi tatil dönüşü kontrol edeceğim bir sorun görmezsem ikinci uygulamayı da yapacağım.

Burada dikkat edeceğiniz önemli nokta öncelikle polisorbat 80 ile neem yağını karıştırmaktır.
Yoksa sonuç alamazsınız, çünkü ben denedim. :)

Düzeltme : Umarım bu şekilde deneyen olmamıştır, doğrusu ilk su ilavesinde eklediğimiz su elimizi yakacak kadar sıcak olmalıdır, bu sıcak suyu ilave ederken yine yavaş yavaş ilave etmeli ve sürekli karıştırmalıyız.

Ayrıca bakmak isterseniz şu sitede değişik bir tarif var, verilen tarifi ben denedim ancak başaramadım.

Neem Insect Spray: Making And Using Neem Garden Spray (http://www.discoverneem.com/neem-insect-spray.html)

"For 20 liters of a 1% solution of neem insect spray you need:

200 ml neem oil
20 ml insecticidal soap
20 liters of water"

zeyuna
14-07-2015, 17:09
Merhaba, ben de bu üründen dün sipariş verdim ve bugün elime ulaştı. Fakat bu şekilde (ambalajsız / açık olarak) satılması hukuki olarak doğru mu bilemedim. Bir bilen var mı, tarım ilaçlarının bu şekilde satılmasına -veya satınalmamıza- bir engel yok mu?

Bir zamanlar DDT bile birilerine Nobel Ödülü kazandırmış, biz ne olduğundan emin olamadığımız şeyleri alıyoruz. Buradaki bilgilere güvendiğim için kullanacağım sanırım ama çok da içime sinmedi doğrusu.

İsmail Kuzucu
07-01-2016, 19:19
Şuan Türkiye'deki satışı 310 lira civarı. Yurt dışından daha ucuza getirtebilir miyiz?

Benol Hazaroğlu
10-01-2016, 20:26
Ortak sipariş olursa ben varım. Kullanıyorum. Memnunum.

bademu
12-02-2016, 16:26
300 tl.den 7dönüme neemazal ?altından kalkılmaz.başka bir çare bilen var mı?

MeyveliTepe
12-02-2016, 17:45

Çare? Ne için?

sinbas
14-02-2016, 11:22
100 cc 60 TL yazıyor

Neemazal Organik Böcek İlacı 100cc (http://www.smoothgarden.com/?urun-567-neemazal-organik-bocek-ilaci-100cc)

ve diyor ki; :)

"Organik zehirsiz bocek ilaci 100 cc

kırmızı orumcek,yaprak biti,mantar ve diger zararli hasereler icin %100 organik bocek ilaci neemazal.Bu urun bitkinizdeki hicbirseye zarar vermeden sadece zararlilar ile mucadele etmektedir.urun kullanma prospektusu ile beraber gonderilmektedir.

Kullanım ve Dozaj:

Ürünü kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken şeyler:

1-Indoor(İçeride) ise isiklarin kapanmasina 15 dk kala tatbik edilmeli
2-Outdoor (Dışarıda) güneş batmak üzereyken tatbik edilmeli

1 Litre suya eger bitkinizdeki yapraklarda 3-5 adet yaprak biti varsa 3 ml eger yapraktaki bit sayisi 10+ ise 5 ml karıştırılarak yaprakların önce üstleri sonra altları pamuk bezle **** resim fırçası ile kaplanması sağlanır.Sonrasında 7 gün tatbik etmeden beklenerek böcek sayısındaki duruma göre tekrar tatbik edilir.

Bu ürün plastik pet sisede gonderilmektedir.Urunun orjinali 1 litredir.Ürün alman malıdır."

Orjinal ambalajında almak en güvenli ve mantıklı yol gibi görünüyor.
1 litresi 300 TL, Bizim gibi hobicilerden en az beş kişi bir araya gelse kişi başına 60 TL ve 200 CC düşer.

sinbas
14-02-2016, 14:48
Ambalajı açılmış pet şişeye konulmuş ürünü ben kesinlikle sağlıklı bulmuyorum.

Ambalajını kendim açmalıyım üretim yılını ve son kullanma tarihini, kullanım peryodunu ,talimatlarını ve güvenlik uyarılarını görmeliyim.

Sonra ne bileyim içinde gerçekten olması gereken ilaç olduğunu.

Yok arkadaş bu iş sağlık işi bildiğim kimyasaldan, bilmediğim ambalaj içinde satılan ismi ne olursa olsun organik mücadele ilacı daha tehlikelidir.

Benim fikrim bu. :)
Beni bağlar. :o

Remlak
14-02-2016, 20:16
Arkadaşlar,
#109 (http://www.agaclar.net/forum/1394979-post109.htm) numaralı mesajda nasıl yapılacağını anlatmıştım.
Yapımı da oldukça kolay ve ekonomik sizler de hazırlayabilirsiniz.
Ben yaptıklarımı kullanıyorum ve çok memnunum.

İsmail Kuzucu
16-02-2016, 11:25
1 litrelik ürün sordum, ellerinde yokmuş. Mart ayında gelecekmiş. Sipariş vermeyin lütfen diye geri dönüş yaptılar.

bademu
18-02-2016, 22:00
kırmızı örümcek

sinbas
18-02-2016, 23:08
kırmızı örümcek

Sayın @bademu; Cevabınız meyveli tepeye ancak; bu şekilde, yani alıntı yaparak yazarsanız kime cevap verdiğiniz hemen anlaşılır.

Sorunun üstünden zaman geçmiş arada mesajlar yazılmış sizin cevap muallakta kalır gibi olmuş.

Eron2014
28-04-2016, 18:20
Arkadaşlar, ben dayanamadım ve bugün 1 lt sipariş ettim. Normal şartlarda benim bitkilerime (1 litre suya 5 ml hesabıyla) 20 ml çok bile. İsteyen arkadaşlara 100 ml olarak kargo ile gönderebilirim. İsteyen arkadaşlar özelden mesaj atabilir.

Tyrion
03-06-2016, 12:27
Selam,

Ben de kırmızı örümceklerden muzdarip durumdayım. Konu ile ilgili araştırma yaparken siteye rastgeldim.
Petşişe'de böyle bi kimyasal almak saçma geliyor, zaten fiyat da aşırı şişirme.

Onun yerine aşağıdaki ürünü buldum, alıp deneyeceğim. Sonuçları burada paylaşacağım.

Parker Neem Yağı (http://toprakvesu.com/organik-b%C3%B6cek-ila%C3%A7lar%C4%B1/organik-parker-neem-ya%C4%9F%C4%B1)

MeyveliTepe
03-06-2016, 13:33
Selam,

Ben de kırmızı örümceklerden muzdarip durumdayım. Konu ile ilgili araştırma yaparken siteye rastgeldim.

Onun yerine aşağıdaki ürünü buldum, alıp deneyeceğim. Sonuçları burada paylaşacağım.

Parker Neem Yağı (http://toprakvesu.com/organik-b%C3%B6cek-ila%C3%A7lar%C4%B1/organik-parker-neem-ya%C4%9F%C4%B1)

Bu ürünün hacmi nedir? Resim bir litre gibi görünüyor ama hiç bir yerde yazılı değil. Ayrıca azadirachtin oranına "yüksek" demişler ama nasıl yüksek belli değil.

kursun
03-06-2016, 17:59
Sayın Meyvelitepe.
Ürün resminin sağında seçenekler var, orada 250 ml yazıyor.

MeyveliTepe
03-06-2016, 20:52
Sayın Meyvelitepe.
Ürün resminin sağında seçenekler var, orada 250 ml yazıyor.

Başka bir kaynaktan bu ürünün azadirachtin oranının 3500 ppm olduğunu gördüm. Buna karşın neemazal 10.000 ppm. Başka bir şey, neemazal ürünün suda mükemmel bir şekilde dağılmasını sağlayan bir emulgator içeriyor. Bu ürün de öyle mi bilmiyorum. Öyle değil ise, bir yağ olduğu için su ile karışmaz. Deneyen olur ise bu bakımdan bilgilendirirse makbule geçer.

saleri
04-06-2016, 07:35
Selam,

Ürününüz geldiğinde şişesinde son kullanma tarihi var mı bakarmısınız ?

bu ürün ggidiyor sitesinde satıştayken çok uygun fiyatı vardı. Satıcı ile

yazışmıştık ve son kullanma tarihi olmadığını kimseninde şikayet etmediğini

söylemişti. Bende almak dan vazgeçmiştim.

bahcedenn
04-06-2016, 09:24
Ürününüz geldiğinde şişesinde son kullanma tarihi var mı bakarmısınız ?

bu ürün ggidiyor sitesinde satıştayken çok uygun fiyatı vardı. Satıcı ile

yazışmıştık ve son kullanma tarihi olmadığını kimseninde şikayet etmediğini

söylemişti. Bende almak dan vazgeçmiştim.

Benim elimde bu üründen var. Mfg Month and Exp Month olarak ibare var fakat yanlarında hiçbir şey yazmıyor. :)

birnefestoprak
05-06-2016, 18:05
Başka bir kaynaktan bu ürünün azadirachtin oranının 3500 ppm olduğunu gördüm. Buna karşın neemazal 10.000 ppm. Başka bir şey, neemazal ürünün suda mükemmel bir şekilde dağılmasını sağlayan bir emulgator içeriyor. Bu ürün de öyle mi bilmiyorum. Öyle değil ise, bir yağ olduğu için su ile karışmaz. Deneyen olur ise bu bakımdan bilgilendirirse makbule geçer.

Burda belli bir süre öncesine kadar kullandığım Azamax, ki o da suyla mükemmel şekilde karışıyor (yağ formunda olanları hava soğuduğunda kolayca donuyor), piyasadaki en konsantre ürünlerden biri. Çeviride yanlışlık yapmadıysam 1 l'de 11.5 gr kadar Azadirachtin bulunduruyor. Bu da 11,500 ppm yapar. 10,000 ppm olanın ürün adını mesajlardan çıkaramadım ama öyle bir konsantrasyon, piyasa standartları açısından, mümkün gözüküyor.

Benim elimde bu üründen var. Mfg Month and Exp Month olarak ibare var fakat yanlarında hiçbir şey yazmıyor.

Neem yağı, bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla bozulan bir ürün değil. Ambalajda son kullanma tarihi olmamasına şaşırmadım.

sinbas
05-06-2016, 23:42
1 litresini 180 liradan 5 arkadaş ortak olarak aldık.
İsteyen arkadaşlar aşağıda ki adresten sipariş verebilirler.

Teorik Tarım Tic. San. Ltd. Şti. (BÖLGE BAYİ)
Yenigün Mah. Köroğlu Cad. Yüksel 2 Apt. No: 40/1
Muratpaşa/ANTALYA
Tel: 0242 322 87 17
Fax: 0242 321 85 35
Teorik Tarım Antalya (http://www.teoriktarim.com)

saleri
06-06-2016, 10:45
1 litresini 180 liradan 5 arkadaş ortak olarak aldık.
İsteyen arkadaşlar aşağıda ki adresten sipariş verebilirler.

Muratpaşa/ANTALYA
Teorik Tarım Antalya (http://www.teoriktarim.com)

Sn sinbas . Sitesinde aldığınız ürünü bulamadım. Direk linki var mı ?

efe446
06-06-2016, 13:50
İsteyen olursa 5 kişi ile bir organizasyon daha yapılabilir. Ben arıyıp bir görüşeyim önce ellerinde var mı teyit edeyim.

saleri
06-06-2016, 15:28

Neemezal tarifinde 1 lt suya 5ml karıştırılması önerilmiş. Parker 3500 ppm ise 1 ltye 15 ml karıştırılsa yaklaşık aynı doz elde edilir mi ?

birde Parker marka ürü sanrım saf yağ. bu nedenle

http://www.agaclar.net/forum/1394979-post109.htm

burdaki tarifle emülgatör ekleyip suyla karıştırılabilir hale getirmek gerekiyor.

sinbas
10-06-2016, 01:26
Sn sinbas . Sitesinde aldığınız ürünü bulamadım. Direk linki var mı ?

Gereken bilgileri || VIT || NeemAzal®–T/S Organik Böcek ilacı // (http://www.vit-verim.com/tr/nats_tr.php) buradan alırsınız.

Verdiğim numarayı da arayın satış bilgilerini alacaksınız.

Muratpaşa/ANTALYA

|| VIT || Adres Bilgileri // (http://www.vit-verim.com/tr/address_tr.php) buranın en sonundaki bayiler verilmiş burayı tıkladığnızda size en yakın bayiyi bulacaktır.

Eron2014
18-06-2016, 14:43
Parker Neem Yagini ben de daha once denemistim. Fiyati diger urunlere gore daha uygundu yanilmiyorsam. Sayin Meyveli Tepenin de belirttigi gibi urun suda cozulmuyor ve bitkilerinize puskurturken problem oluyor.
Son kullanma tarihi konusunda da soyleyebilecegim, uzun sure beklediginde (1 YIL) topaklanma oluyor. O haliyle de ne dozaj ayarlanabiliyor ne de isin keyfi kaliyor.
Zaten urunun uzerinde de bocek ilaci vs. bir ibare yok. Kozmetik urun olarak piyasaya suruluyor. Kokusu biraz garip ama ellere iyi geliyor.

Adalet Yağcı
21-06-2016, 18:43
Bahçem için daha önce NeemAazal kullanmıştım çok da memnun kalmıştım.
1 L. ürünü 4-5 sene kullandım, bozulma olmamıştı.

Eron2014
22-06-2016, 10:49
121 numarali mesajda isteyen arkadaslara kargo ile 100 ml Neemazal gonderebilecegimi yazmistim. Maalesef kargo firmalari sahislarin likit kargolarini kabul etmiyor. Ayrica su anda yurt disinda calisiyorum ve artik gonderme ihtimalim de kalmadi. Bilgilerinize.

efe446
28-06-2016, 09:40
Arkadaşlar merhaba,

Ben bu üründen aldım deneyim faydasını görürsem yazıcam buradan 1 litre aldım . Biraz fazla ama 3 yıl kullanım süresi varmış.

Kumdereli
19-11-2016, 08:30

Herşeye kullanılmasada. Denemekte fayda var.
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/40313.htm#post1486621

İsmail Kuzucu
22-03-2017, 21:52
Serada yeni sezonda neemazal kullanacağım. Hudson ilaçlama makinesi ile hesaplı duruma gelecek. En fazla 8 litre su ile 250 m2 alan tamamen ilaçlanacak. Buda ürün pahalı olsada etkisi olmayacak.

Charlaux
28-03-2017, 08:46
Bir inteksisit olarak orkidelerde de kullanılabilirliğini merak etmedim değil doğrusu. Hele ki son zamanlarda bitkiler için bile probiyotik takviyesi gündemdeyken (Inocucor olması lazım isminin ve pek çok çeşit bitkide kullanılabiliyordu). Burada da ilk sayfalarda bu konuya değinilmiş ki faydalı bakterilerin önemi bence gerçekten büyük.

Neem yağının orkidelerde kullandığını biliyorum. Aynı zamanda Bayer in genel olarak ağaç ürünleri de benzer dozlarda uygulanıyor Amerika'da. Mesela benim kullandığım Bayer'in Rose and Flower (marka ismini sırf içerik hakkında yorumda bulunabilecek arkadaşların anlamlandırması niyetiyle yaızyorum) aynı oranda kullandım. Genel olarak aldığım duyumlar hep bu yöndeydi. Tabii bahsettiğim firmalar Amerika'da.

Benim nacizane görüşüm ne kadar temiz içerikli olsa da kimyasal ürünleri ancak gerektiğinde kullanmak. Çünkü kendi orkidemdeki hastalığın seyrini probiyotik ürünlerinde değiştirdiğini gözlemleyebildim. Tabii bu konunun ne uzmanıyım ne de orkideler dışında bir deneyimim oldu ancak ilgilenen arkadaşlar için hem duyumlarımı paylaşmak istedim hem bu ürünün orkidelerde kullanılabilirliği üzerine görüş almak.

Sevgiler

verdoque
28-03-2017, 10:46
Orkidemde kırmızı örümcekten kaynaklandığını düşündüğüm yaprak altında yapışkan damlalar oluşuyordu. Neemazal kullandım ve etkili oldu. Belli aralıklarla koruyucu amaçlı da sıkıyorum. Sık tekrarlıyor çünkü.

Neemazal'ın probiyotik etkisinden haberdar değilim yalnız, bildiğim kadarıyla emici zararlıları beslenme yoluyla öldürüyor.

Bir inteksisit olarak orkidelerde de kullanılabilirliğini merak etmedim değil doğrusu. Hele ki son zamanlarda bitkiler için bile probiyotik takviyesi gündemdeyken (Inocucor olması lazım isminin ve pek çok çeşit bitkide kullanılabiliyordu). Burada da ilk sayfalarda bu konuya değinilmiş ki faydalı bakterilerin önemi bence gerçekten büyük.

Neem yağının orkidelerde kullandığını biliyorum. Aynı zamanda Bayer in genel olarak ağaç ürünleri de benzer dozlarda uygulanıyor Amerika'da. Mesela benim kullandığım Bayer'in Rose and Flower (marka ismini sırf içerik hakkında yorumda bulunabilecek arkadaşların anlamlandırması niyetiyle yaızyorum) aynı oranda kullandım. Genel olarak aldığım duyumlar hep bu yöndeydi. Tabii bahsettiğim firmalar Amerika'da.

Benim nacizane görüşüm ne kadar temiz içerikli olsa da kimyasal ürünleri ancak gerektiğinde kullanmak. Çünkü kendi orkidemdeki hastalığın seyrini probiyotik ürünlerinde değiştirdiğini gözlemleyebildim. Tabii bu konunun ne uzmanıyım ne de orkideler dışında bir deneyimim oldu ancak ilgilenen arkadaşlar için hem duyumlarımı paylaşmak istedim hem bu ürünün orkidelerde kullanılabilirliği üzerine görüş almak.

Sevgiler

Charlaux
01-05-2017, 08:19
Orkidemde kırmızı örümcekten kaynaklandığını düşündüğüm yaprak altında yapışkan damlalar oluşuyordu. Neemazal kullandım ve etkili oldu. Belli aralıklarla koruyucu amaçlı da sıkıyorum. Sık tekrarlıyor çünkü.

Neemazal'ın probiyotik etkisinden haberdar değilim yalnız, bildiğim kadarıyla emici zararlıları beslenme yoluyla öldürüyor.

Merhaba sn verdoque,

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Küçük bir detayı atlamışım ki sanıyorum kendi bildiğimi dışarıya başkaları da biliyormuş gibi anlatmaktan oluyor. Demeye çalıştığım kimyasal ürünlerin (mesela fungal ilaçlar) iyi kötü demeden öldürmeleri. Ancak doğal ürünler bu konuda daha hassas oluyorlar ve flora ölümünü en aza indirgiyorlar.

asz
27-05-2017, 13:20
merhaba ortak NEEMAZAL almak isteyen olurmu

nkutsay
27-05-2017, 14:05
Elden paylasabilirsiniz. Kargolar sivi almiyor.

hcgo
31-05-2017, 17:59
Merhaba arkadaşlar birşey merak ediyorum nette araştırdım ama herhangi bir bilgi bulamadım. 1lt suya 5ml olarak hazırlıdığımız karışımı ne kadar süre içinde tüketmek zorundayız.Aynı karışımı 1 hafta sonra kullanabiliyormuyuz acaba

erkanbey
31-05-2017, 18:10
Merhaba arkadaşlar birşey merak ediyorum nette araştırdım ama herhangi bir bilgi bulamadım. 1lt suya 5ml olarak hazırlıdığımız karışımı ne kadar süre içinde tüketmek zorundayız.Aynı karışımı 1 hafta sonra kullanabiliyormuyuz acaba

Organik olsun veya olmasın,bir ilacı su ile buluşturduktan sonra,ne kadar erken kullanırsanız o kadar çok faydasını görürsünüz,Bir saatten fazla bekletmeyin bence.

nkutsay
31-05-2017, 18:12
Benim bir senelik bile is goruyor.

hcgo
31-05-2017, 20:13
Organik olsun veya olmasın,bir ilacı su ile buluşturduktan sonra,ne kadar erken kullanırsanız o kadar çok faydasını görürsünüz,Bir saatten fazla bekletmeyin bence.

Cevap için Teşekkürler​...ihtiyaçtan fazla karışım yapmamak lazım ozaman

erkanbey
01-06-2017, 00:16
Cevap için Teşekkürler...ihtiyaçtan fazla karışım yapmamak lazım ozaman

Evet,bir kaç yerde o şekilde okudum,hatta ek olarak gübre çayı,sıvı gübreler,sulandırıldıktan hemen sonra kullanılmalı deniliyor,en yüksek verim alınmak isteniliyorsa.Bakın bir sene sonra hiç etkisi kalmaz demiyorum,ama ne kadar etkisi kalır orası tartışılır.

devrann
16-11-2017, 09:38
NİMİKS 45 isminde litrede 45g azadiractin içeren bir ürün daha var ama sadece salatalıkta çiçek tripsine ruhsatlı.

orhanyilmaz
04-07-2018, 07:42
Merhaba, gecmis bir konu ama beyaz sinekle basim belada oldugu icin yardiminizi rica edecegim.

Singapurda Neemazal bulamadigim icin en yakin asagidaki urunu buldum... sizce etkisi ne olur veya 15-20 gun bekleyip Istanbuldan gelecek birilerinin getirmesini mi beklesem ?

Neem Oil

is a natural insecticide which provides control against various insects.

Mode of Action:
Antifeedant effect: The active ingredient inhibits sensory receptors of mouth parts, resulting in disorientation of foraging and intake of food by insects and mites.

Repellent action:
Strong repellent and deterrent effects will prevent the insects and mites from colonising the treated plants.

Insect growth disruption:
Inhibits normal growth and development of insects and mites.

Ingredients:
Cold-pressed neem oil - 90%
Food-grade emulsifier (Soap nut extract and Epoxidized soybean oil) - 10%

its_just_a_ride
04-07-2018, 15:17
Merhaba, gecmis bir konu ama beyaz sinekle basim belada oldugu icin yardiminizi rica edecegim.

Singapurda Neemazal bulamadigim icin en yakin asagidaki urunu buldum... sizce etkisi ne olur veya 15-20 gun bekleyip Istanbuldan gelecek birilerinin getirmesini mi beklesem ?

Neem Oil

is a natural insecticide which provides control against various insects.

Mode of Action:
Antifeedant effect: The active ingredient inhibits sensory receptors of mouth parts, resulting in disorientation of foraging and intake of food by insects and mites.

Repellent action:
Strong repellent and deterrent effects will prevent the insects and mites from colonising the treated plants.

Insect growth disruption:
Inhibits normal growth and development of insects and mites.

Ingredients:
Cold-pressed neem oil - 90%
Food-grade emulsifier (Soap nut extract and Epoxidized soybean oil) - 10%

Benzer işlevi görecektir Neemazal'la. Bir püskürtücüye 1-2 çay kaşığı neem yağı, 3-4 çay kaşığı da bulaşık deterjanı (dispersiyonu sağlar) karıştırarak püskürtebilirsiniz. Ölçüleri 1 litre için yaklaşık olarak yazdım.

Yalnız işlemi öncelikle 1-2 adet test yaprağı seçerek uygulayıp gözlemleyin. Her şey yolunda giderse tüm bitkiye uygularsınız.

orhanyilmaz
06-07-2018, 09:50
Benzer işlevi görecektir Neemazal'la. Bir püskürtücüye 1-2 çay kaşığı neem yağı, 3-4 çay kaşığı da bulaşık deterjanı (dispersiyonu sağlar) karıştırarak püskürtebilirsiniz. Ölçüleri 1 litre için yaklaşık olarak yazdım.

Yalnız işlemi öncelikle 1-2 adet test yaprağı seçerek uygulayıp gözlemleyin. Her şey yolunda giderse tüm bitkiye uygularsınız.

* cok tesekkur ederim. Bende onu soracaktim, 1 litre ve fisfis olarak satilmasi urunun direk fisfis ile kullanmaya hazir oldugu fikrini vermisti. Ayrica seyreltip kullanmam gerektigi aklima gelmedi. Gecen aldigim ilaci da ayni sekilde sanip bir yapraga siktim , yaprak simsiyah oldu 2 gunde.. tesekkurler.

orhanyilmaz
16-07-2018, 06:10
Merhaba, 1 litre suya kattigim 2 cay kasigi neem yagi + 2 cay kasigi deterjan ile uygulama yapiyorum. Bu karisimdaki bulasik deterjani sanirim yapraklarin buzusmesine yol aciyor .. sizde de bu problem oldu mu ? En ust yavru yapraklar kabarik kabarik buzuserek katlaniyorlar... Detarjani azaltip deniyorum simdilerde.. meyve de verdi cok fazla bitkiyi kusturmemek lazim, yapraklar buyudu ama beyaz sinek halen var .. 3 gunde bir yapiyorum uygulamayi , azalma var tabi ancak tamamen bitmediler. Bu bilgilere istinaden yanlis yaptigim bir nokta olabilir mi ? Deterjani yanliz uyguladigimda da aynisi oldu, onu da denedim.. Epey bir sayida fidem var hepsine farkli uygulama yaptim, uygulamalarda deterjan faktoru hep vardi, o yuzden onu iptal etmek lazim diye dusunuyorum, uygun mudur ? yardimlariniz..

melisa çiçeği
16-07-2018, 18:38
Merhaba,

Bitkilerimde bu sene hiç unlu bit olmadı diye sevinirken sabah kalanşomda ve yaprak güzelimde bir sürü unlu bit gördüm. Birkaç saksımda da o yoğunlukta olmasa bile ufak tefek yayılma başlamış. Çok üzüldüm. Şimdi Neemazal siparişi vereceğim ama danışmak istediğim bir konu var.

Üründe organik ibaresi olmasına ve diğer hayvanlara zararı olmadığı belirtilmesine rağmen emin olmak istiyorum. Evinde kedisi olan ve ev içi uygulama yapan var mı?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum.

its_just_a_ride
16-07-2018, 20:38
Merhaba, 1 litre suya kattigim 2 cay kasigi neem yagi + 2 cay kasigi deterjan ile uygulama yapiyorum. Bu karisimdaki bulasik deterjani sanirim yapraklarin buzusmesine yol aciyor .. sizde de bu problem oldu mu ? En ust yavru yapraklar kabarik kabarik buzuserek katlaniyorlar... Detarjani azaltip deniyorum simdilerde.. meyve de verdi cok fazla bitkiyi kusturmemek lazim, yapraklar buyudu ama beyaz sinek halen var .. 3 gunde bir yapiyorum uygulamayi , azalma var tabi ancak tamamen bitmediler. Bu bilgilere istinaden yanlis yaptigim bir nokta olabilir mi ? Deterjani yanliz uyguladigimda da aynisi oldu, onu da denedim.. Epey bir sayida fidem var hepsine farkli uygulama yaptim, uygulamalarda deterjan faktoru hep vardi, o yuzden onu iptal etmek lazim diye dusunuyorum, uygun mudur ? yardimlariniz..

Sadece neemazal kullansanız da büzülme olabiliyor yapraklarda. Uygulama sıklığını haftada 1'e düşürün bence. Neem türevleri anlık etki etmiyor, biraz zaman tanımanız lazım etkileşim için. Zamanla azalacaklardır.

Merhaba,

Bitkilerimde bu sene hiç unlu bit olmadı diye sevinirken sabah kalanşomda ve yaprak güzelimde bir sürü unlu bit gördüm. Birkaç saksımda da o yoğunlukta olmasa bile ufak tefek yayılma başlamış. Çok üzüldüm. Şimdi Neemazal siparişi vereceğim ama danışmak istediğim bir konu var.

Üründe organik ibaresi olmasına ve diğer hayvanlara zararı olmadığı belirtilmesine rağmen emin olmak istiyorum. Evinde kedisi olan ve ev içi uygulama yapan var mı?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum.

Kapalı veya açık balkonunuz varsa uygulamayı orada yapmakta fayda var. Pulverize olarak püskürteceğiniz için bir süre su döküntüleri olacaktır yapraklarda. İç mekanda uygulama yaptığımız oldu ancak kedimizde şöyle veya böyle bir etki oldu diyemem. Gene de temkinli davranmak gerek.

emelodabasi
20-04-2019, 16:16
Bu ilaç orkidelerde de kullanılabilir mi?

Benol Hazaroğlu
20-04-2019, 21:36
Hastalık varsa evet.

Turuncumercan
14-05-2019, 17:55
Bahcemdeki gullerde alttan alta bol miktarda külleme hastalığı başlamış. Neemazal ile müdahale ettim ama bu ilacı ben tırtıl icin almıştım. Kullemeye karsi etkili midir acaba?

Doku_Kültürcü
14-05-2019, 21:58
Bahcemdeki gullerde alttan alta bol miktarda külleme hastalığı başlamış. Neemazal ile müdahale ettim ama bu ilacı ben tırtıl icin almıştım. Kullemeye karsi etkili midir acaba?

Neemazal böcek ilacı, küf/mantar üzerine bir etkisi yok.

Turuncumercan
05-06-2019, 00:46
Neemazal böcek ilacı, küf/mantar üzerine bir etkisi yok.

Teşekkürler. Güllerim mevsimsel nedenlerden sanırım cok erken uyanmislardi. Tabi hava sıcaklıkları çok değişken bu mevsimde Kisa bir süre içinde hem külleme, hem kara leke, hem de filiz burgusu ile hastalandilar. Kurtarılacak bir durumları kalmayınca hepsini sert budayip dalları imha ettim. Taze sürgünleri de hem kimyevi ilaçla hem de neemazal ile ara ara ilacliyorum. Bakalım durum ne olacak.

Robinson Crusoe
29-05-2020, 21:23
Bitkilerde yaşadığım bazı sorunları araştırırken bu ilacın ismi sık sık geçince almaya karar verdim.

2016 dolar kuru 3.5 lirayken ilaç 200 lira, 2020'de dolar kuru 7 ilacın fiyatı internette araştırdığım kadarıyla 1000 lira :eek: Fırsatçılar sınır tanımıyor gerçekten :mad:

Neyse ki çok ihtiyacım olmayacak, 20 ya da 50 ml sipariş edeceğim, sanırım Neemazal Organik Neem yağı şeklinde satılan ürünler de aynı ürün :confused:

MeyveliTepe
30-05-2020, 00:30
Bitkilerde yaşadığım bazı sorunları araştırırken bu ilacın ismi sık sık geçince almaya karar verdim.

2016 dolar kuru 3.5 lirayken ilaç 200 lira, 2020'de dolar kuru 7 ilacın fiyatı internette araştırdığım kadarıyla 1000 lira :eek: Fırsatçılar sınır tanımıyor gerçekten :mad:

Neyse ki çok ihtiyacım olmayacak, 20 ya da 50 ml sipariş edeceğim, sanırım Neemazal Organik Neem yağı şeklinde satılan ürünler de aynı ürün :confused:

Bu ürünün hayli pahalı olması ciddi handikap. Ancak çok az miktarda ve doğru kullanım genellikle çok etkili oluyor. Bol bulamaç kullanmaya gerek yok yani. Kullanımını sadece yaprak bitleriyle sınırlı tutmak ve lokal uygulama yapmak daha doğru olur. Uygulamada hazırlanan solusyona çok az mineral yağ da eklemek bitler için net bir çözüm oluyor.

Diğer neem ürünleriyle benzerliği olsa da aktif madde bileşenleri diğerlerinden daha etkili.

bahcedenn
30-05-2020, 11:31
NeemAzal®–T/S, bu ilacın fiyat araştırmasını farklı yerlerde yapıyorsunuz. Daha uygun fiyata bulunabilecek bir yer var.

Dutlubahçe
30-05-2020, 16:47
NeemAzal®–T/S, bu ilacın fiyat araştırmasını farklı yerlerde yapıyorsunuz. Daha uygun fiyata bulunabilecek bir yer var.

Bu yeri paylaşabilir misiniz?

bahcedenn
30-05-2020, 23:11
Bu yeri paylaşabilir misiniz?

Reklamını yaptığım düşünülmesin diye yazmamıştım. Zaten Google'a
|| VIT || NeemAzal®–T/S Organik Böcek ilacı yazdığınızda ikinci sırada çıkıyorlar. Aynı zamanda İnşaat ve Turizm işi de yapıyorlar. :D:D Çarşamba günü konuştuğumda bu seneki ürünlerinin gümrükte olduğunu söylemişti konuştuğum bayan. En geç Pazartesi gününe kadar ellerinde olacağını ve şu anki fiyatının da tahminen litresinin 400 lira civarında olacağını söylemişti. Hatta ürün şu anda belki de gelmiştir. :D:D Ben kendimi Pazartesi arayacağım diye şartlandırdığım için aramamıştım.

vural-can
31-05-2020, 11:38
Bu ürünün hayli pahalı olması ciddi handikap. Ancak çok az miktarda ve doğru kullanım genellikle çok etkili oluyor. Bol bulamaç kullanmaya gerek yok yani. Kullanımını sadece yaprak bitleriyle sınırlı tutmak ve lokal uygulama yapmak daha doğru olur. Uygulamada hazırlanan solusyona çok az mineral yağ da eklemek bitler için net bir çözüm oluyor.

Diğer neem ürünleriyle benzerliği olsa da aktif madde bileşenleri diğerlerinden daha etkili.

Fukuoka da mineral yağ kullanıyordu..ama hangi mineral yağ ? Gugıla yazınca çok ceşidi var...bir ornek verebilirmisiniz ?

MeyveliTepe
31-05-2020, 11:41
Fukuoka da mineral yağ kullanıyordu..ama hangi mineral yağ ? Gugıla yazınca çok ceşidi var...bir ornek verebilirmisiniz ?

Ben Saf-T-Side isimli mineral yağı kullanıyorum. Bulamazsanız "yazlık yağ" diye satılanlardan kullanabilirsiniz.

Robinson Crusoe
01-06-2020, 18:21
Ben de internetteki fahiş fiyatları görünce kendilerine web sitelerinden yazmıştım. Bugün ilacı Verim firmasının Beyoğlu'ndaki yerlerinden aldım.

İleride fiyatta değişiklik olabileceği için kafa karışıklığı yaratmak istemem ama bugün itibarıyla 400 lira nakit ödeme ile aldım, POS cihazıları yok. Fatura kesiyorlar. Ürün artık bidonda değil şişede satılıyor.

709712

Ayaküstü biraz sohbet etme şansımız oldu. Korona sebebiyle sanırım tedarik zorlaşıyor, firma 2.5 litrelik şişelerde satışa başlayabilir dediler. Yani internette küçük şişelere koyan ya da pet şişede satanlara mecbur kalacağız gibi yakın bir zamanda.

Üzerinde son kullanma tarihi 2022 görünüyor, aldığım ürün 2020 Nisan ürünü yani yeni sayılır. Ancak daha uzun süreler kullanılabileceği hem burada yazılmış, hem kısa sohbetimizde laf arasında geçti.

Neem ağacının Türkiye'de yetişip yetişemeyeceğini sordum. Denemişler, olmamış. Bizdeki şartlar uygun değil bu ağaç için, mecburen ithal edeceğiz yani.

Ben pire için yorganı yakmış oldum, ama çok geç kaldığım için bitkilerimdeki bitleri öyle kürdanla temizleme falan imkansızdı. Sanırım 400 sene falan yetecek ilacı almış oldum bu bahaneyle :D

İnternette araştırdığımda en doğal ve zararsız çözüm bu ilaç gibi geldi. İlk uygulamayı yaptım, umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur bitkilerim.

melihcevik
02-06-2020, 09:44
Sayın Robinson Crusoe , hem maliyetinizi azaltmak hem de yardımlaşmak amacıyla ücreti karşılığında ihtiyacı olan diğer üyeler ile paylaşabilirsiniz bence. Özellikle balkonunda/terasında hobi olarak bitki yetiştirenler için 1Lt'lik şişe oldukça fazla gibi.

Robinson Crusoe
02-06-2020, 10:19
Sayın Robinson Crusoe , hem maliyetinizi azaltmak hem de yardımlaşmak amacıyla ücreti karşılığında ihtiyacı olan diğer üyeler ile paylaşabilirsiniz bence. Özellikle balkonunda/terasında hobi olarak bitki yetiştirenler için 1Lt'lik şişe oldukça fazla gibi.

Haklısınız, aklıma geldi aslında ama derdim satış yapmak gibi görünmesin diye yazmadım buraya.

Daha önceki sayfaları okuduğumda üyeler birlikte almaya çalışmış, kargo firmaları likit ürün taşımadığı için olmamış. Yani gönderme işi zor.

Ben İstanbul/Göktürk'teyim. Gelip alabilecek olan varsa aldığım ücretten yardımcı olurum(100 ml 40 lira gibi).

melihcevik
02-06-2020, 15:43
Haklısınız, aklıma geldi aslında ama derdim satış yapmak gibi görünmesin diye yazmadım buraya.

Daha önceki sayfaları okuduğumda üyeler birlikte almaya çalışmış, kargo firmaları likit ürün taşımadığı için olmamış. Yani gönderme işi zor.

Ben İstanbul/Göktürk'teyim. Gelip alabilecek olan varsa aldığım ücretten yardımcı olurum(100 ml 40 lira gibi).

Yakın çevrede olanlar bence faydalanabilir. Ben işten fırsat bulursam özelden mesaj atıp gelip alabilirim.Bu aralar oralara yolum düşecek gibi :D

hobibahce
04-06-2020, 13:34
Ben sizden almak isterim. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

hobibahce
04-06-2020, 13:35
İlacı ararken, tesadüf ki sizin sayfaya yazmanızla sevindim açıkcası.

melihcevik
12-06-2020, 01:09
Henüz Robinson'a uğrayamadım ama biberlerdeki yaprak bitleri için geçtiğimiz hafta sonu Tekirdağ'dan topladığım uğur böcekleri görevini yaptı. Toplayabilen ( doğaya zarar vermeden ) bulabilen , imkanı olan varsa az miktarda doğadan bahçesine ve balkonuna koyabilir. Hem izlemesi zevkli hemde doğal olması yaprak bitlerine kesin çözüm.

Video da çektim ama yükleyemiyorum.

Yabancı bir siteden okuduğum şekli ile gece bitkilerin arasına saldım. Ertesi sabah 7 böcekten 6 tanesi gitmişti ama 1 tanesi 2 gün boyunca hemde hiç durmadan bütün bitkilerin üzerinde ve altında gezdi. Bir av köpeği gibi yaprak biti aradı ve bulduğunu anında imha etti. Uzun zamandır büyümeyen frenk üzümü çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı , biberler meyve vermeye başladı.

umitu
21-06-2020, 01:47

Selamlar. Ozelden mesaj attim size.

melihcevik
01-07-2020, 00:14
Selamlar. Ozelden mesaj attim size.

haftasonu tekrar Tekirdağ'a gitme ihtimalim var. Pazar akşam **** Pazartesi alma ihtimaliniz olursa size uğur böceği getirebilirim. Ekim yaptığınız alan büyüklüğünü yazarsanız belki faydalı olur.

Ben 1 ay önce getirdiğim uğur böcekleri sayesinde ilaçsız tüm zararlılardan kurtuldum.

@Robison , balkon bahçeciliği için tavsiye ederim. 1 aydır gidip geliyorlar ve tek bir zararlı görmedim sayelerinde.

Kemal-ank
11-07-2020, 19:12
Ben de internetteki fahiş fiyatları görünce kendilerine web sitelerinden yazmıştım. Bugün ilacı Verim firmasının Beyoğlu'ndaki yerlerinden aldım.

İleride fiyatta değişiklik olabileceği için kafa karışıklığı yaratmak istemem ama bugün itibarıyla 400 lira nakit ödeme ile aldım, POS cihazıları yok. Fatura kesiyorlar. Ürün artık bidonda değil şişede satılıyor.

709712

Ayaküstü biraz sohbet etme şansımız oldu. Korona sebebiyle sanırım tedarik zorlaşıyor, firma 2.5 litrelik şişelerde satışa başlayabilir dediler. Yani internette küçük şişelere koyan ya da pet şişede satanlara mecbur kalacağız gibi yakın bir zamanda.

Üzerinde son kullanma tarihi 2022 görünüyor, aldığım ürün 2020 Nisan ürünü yani yeni sayılır. Ancak daha uzun süreler kullanılabileceği hem burada yazılmış, hem kısa sohbetimizde laf arasında geçti.

Neem ağacının Türkiye'de yetişip yetişemeyeceğini sordum. Denemişler, olmamış. Bizdeki şartlar uygun değil bu ağaç için, mecburen ithal edeceğiz yani.

Ben pire için yorganı yakmış oldum, ama çok geç kaldığım için bitkilerimdeki bitleri öyle kürdanla temizleme falan imkansızdı. Sanırım 400 sene falan yetecek ilacı almış oldum bu bahaneyle :D

İnternette araştırdığımda en doğal ve zararsız çözüm bu ilaç gibi geldi. İlk uygulamayı yaptım, umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur bitkilerim.

Kardeş kaç litre aldın sen.16 litrelik bir pompaya 50 ml koyarsak bu ilaç nasıl yeticek evin yolunu bulamayız.sadece birkez mi kullancaz bahçede :rolleyes:

Robinson Crusoe
15-07-2020, 07:46
Kardeş kaç litre aldın sen.16 litrelik bir pompaya 50 ml koyarsak bu ilaç nasıl yeticek evin yolunu bulamayız.sadece birkez mi kullancaz bahçede :rolleyes:

1 litre aldım. Elimdeki 40 litrelik 20 tane saksıya çok fazla oldu. Zaten hepsinde de bit yoktu. Bahçede kar amaçlı üretim yapan tabi ki hesabını kitabını yapsın.

Bu koruyucu bir ilaç değil. Sizin bahçedeki tüm bitkiler mi bitlendi ki hepsini ilaçlayacaksınız? Öyleyse bahçenize uğur böceklerini çekmenin bir yolunu bulun, daha ekonomik olur sanırım.

oz35
11-08-2020, 13:25
arkadaşlar merhaba,
elma ağaçlarımdaki pamuk biti için neemazal almak istiyorum. Ankara da olup paylaşım yapabilecek bir arkadaş var mı acaba?

Doku_Kültürcü
16-10-2020, 20:01
Fungisitler - Mantar ilaçları organikmidir. Bilen arkadaş varmı. Hektaş (https://finansturk.com.tr/2020/10/16/hektas-hisse-net-yorumlar-2020-hekts-hisse-grafik-hektas-hisse-senedi-fiyat-10-tl-ustu/) tarafından üretiliyormuş. Yerli üretim.

Fungisitler organik değildir. Ya bakır sülfat gibi mineral kökenli veya üre molekülü temel alınarak geliştirilmiş sentetik maddelerdir. Kökeni bakır olan bazı fungisitlere organik tarıma uygundur sertifikası verilmiştir.

halcur
27-10-2020, 15:01
Herhangi bir neem yağını kullanabilir miyiz yoksa neemazal olmak zorunda mı?

guneydefne
27-04-2021, 20:32
Aynı soruyu bende sormak istiyorum. Litresi 1500 TL de neem yağı var 250 tl de ...neemazal a en yakın ürün hangisidir.

ozlem39
09-05-2021, 15:00
güldeki yaprak bitlerine karşı kullanılıyor mu?

its_just_a_ride
09-05-2021, 22:55
güldeki yaprak bitlerine karşı kullanılıyor mu?

Kullanılır.

halcur
21-06-2021, 14:47

?

8 ay önce soruğumuz bu soru havada kalmış. Bilenler okumamış ya da önemsememiş. Bu günlerde tuta ile ilgili araştırma yaparken NeemAzal'ın ergin tutalarda faydalı olduğunu okudum ki bu da bu başlığa tekrar dönmeme vesile oldu.

Neem yağı ile NeemAzal arasında fark olduğuna dair şöyle bir site/yazı buldum. Aynı soruna odaklanmışlara yardımcı olur belki. Sitede yazılanlar özetle,
Alıntı:
Diğer Neem Yağı içeren ürünler ile NeemAzal®–T/S arasında ne fark var?
Neem yağı, neem tohumlarının ezilmesiyle elde edilir. Bu şekilde elde edilen ürünün çoğu yağdır ve çok az dozda bio-aktif madde içerir.
Devamı için bakınız-->
https://www.vit-verim.com/tr/natsss_tr.php

its_just_a_ride
21-06-2021, 15:09
?

8 ay önce soruğumuz bu soru havada kalmış. Bilenler okumamış ya da önemsememiş. Bu günlerde tuta ile ilgili araştırma yaparken NeemAzal'ın ergin tutalarda faydalı olduğunu okudum ki bu da bu başlığa tekrar dönmeme vesile oldu.

Neem yağı ile NeemAzal arasında fark olduğuna dair şöyle bir site/yazı buldum. Aynı soruna odaklanmışlara yardımcı olur belki. Sitede yazılanlar özetle,
Alıntı:
Diğer Neem Yağı içeren ürünler ile NeemAzal®–T/S arasında ne fark var?
Neem yağı, neem tohumlarının ezilmesiyle elde edilir. Bu şekilde elde edilen ürünün çoğu yağdır ve çok az dozda bio-aktif madde içerir.
Devamı için bakınız-->
https://www.vit-verim.com/tr/natsss_tr.php

Neemazal T/S neem yağına göre 2-3 kat daha pahalı. Bütçeniz varsa ikisinden de 20'şer ml alıp farklı bitkilerde veya yapraklarda test edebilirsiniz. Forum için de güzel bir çalışma olmuş olur. Kesin sonuç almak zorunda kaldığım için T/S temin etmiştim geçmişte.