PDA

View Full Version : Rüzgara dayanıklı balkon bitkileri

gleam
15-06-2009, 15:45
Arkadaslar,

bu forum cok guzel ve iyi ki var. umarım bana da yardımcı olursunuz. ben daha cok acemi ve deneyimsizim bitkiler konusunda.

benim balkonum guney cephede ve guzel gunes alıyor, aynı zamanda yarı golge ve tam golge yerleri de mevcut. tek şikayetim bazen guneybatıdan cok fazla ruzgar alıyor. ciceklerimin mahvolmasından korkuyorum. şimdilik sardunyalarım, petunyam , adını bilmediğim bir çiçeğim , süs biberlerim, maydonozum var. hiçbiri de rüzgarı sevmiyor bence. napmam lazım??? :confused:

korunak yapabileceğim bir alan değil. rüzgara dayanıklı çiçekler / bitkiler nelerdir?

engin bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. tesekkur ederim.

redbullah
27-07-2009, 00:56
Western filmlerinde terkedilen kasabalarda yuvarlanan çalılar vardır.Onlardan ekersin.Bütün gün balkonda yuvarlanıp dururlar..

sükunet
27-07-2009, 13:00
bende yeni sahip oldum bu çiçeğe adını henüz bilmiyorum.
sarmaşık türü bir bitki tam bir balkon çiçeği üstelik nazlı bir bitkide değil gördüğüm kadarıyla dilerseniz bir göz atın...
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=469390&postcount=6222

KARADENİZ37
27-07-2009, 13:30
Sevgili sükunet buralarda bu çiçeğe gelin tırnağı derler.Küçük bir saksı bende de var.yıldıza benzeyen minicik çiçekler açar.

kömür
27-07-2009, 13:46
Rüzgarlardan hiç etkilenmeden terasta (ayrıca iç mekanda) bahar ve yazın hızla gelişerek büyüttüğüm bir bitkidir kurdela çiçeği.

dilekağacı
07-01-2010, 13:27
bende yeni sahip oldum bu çiçeğe adını henüz bilmiyorum.
sarmaşık türü bir bitki tam bir balkon çiçeği üstelik nazlı bir bitkide değil gördüğüm kadarıyla dilerseniz bir göz atın...
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=469390&postcount=6222

Sevgili Sükunet haklı çok sevimli ve dayanıklı bir çiçektir.Koyu pembe yıldız gibi çiçek açar.Bende baktım uzun süre.Balkon için ideal diyebilirim.

ilksenozturk
07-01-2010, 16:10
ben telgraf çiçeğini de tavsiye ederim balkonunuza,
hem farklı bir renk katıyor, hem de öyle nazlı da değil