View Full Version : Patates Böreği
Sevgili arkadaşlar,
Sitemizdeki arkadaşlar bahçemi ziyarete geldiklerinde onlara beş çayı yanında ikram ettiğim patates böreğini çok sevdiler.
Hem yapımı kolay hem de ani misafir baskınlarında çay yanına yapabileceğiniz bir börek.
Ben bu böreği daha evvelden hazırlayıp buz dolabında kutu içinde 3-4 gün muhafaza edebiliyorum.
Plastik kapaklı bir kutuya sıra sıra koyup, arasına yağlı kâğıt koyarak (birbirlerine değmesinler diye) muhafaza ediyorum.
Bir tepsiye dizerek, derin dondurucuda dondurup, iyice donduktan sonra da bir poşete koyarak yine derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Canınız istediğinde de kızgın yağda kızartarak servis yaparsınız.
Derin dondurucudan çıkarttıklarınızı buzlu buzlu (çözülmeden) tek tek kızartmalısınız.
Daha evvelce de kahvede tarifini vermiştim.
Bugün yeniden yaptım. Bu sefer sizlere daha detaylı anlatmak istedim.
Patates Böreği.
3 adet yufka (Deliksiz ve parçasız)
3 adet orta boy patates
3 adet yumurta (Tamamı)
kibrit kutusu kadar beyaz peynir.
süt
3 adet patatesi iyice haşlayıp ezin, biraz soğuduktan sonra içine 3 adet yumurtayı kırın, beyaz peyniri de ilave edin.
Bütün bu malzemeleri iyice birbirine halledin (ben çırpıcı kullanıyorum)
Daha sonra bunu boza kıvamına getirene kadar süt ilave edin. Bazen bir çay bardağı bazen de bir su bardağı alabiliyor. Akıcı bir kıvamda olacak, koyu boza gibi.
Bir bütün yufkayı masaya yuvarlak olarak serin.
Bu malzemeden her tarafına ince bir tabaka sürün.
Üzerine ikinci yufkayı tam olarak oturtun, bu malzemeden yine ince bir tabaka halinde her tarafına sürün.
Üçüncü yufkayı da tam üzerine oturtun.
Üçüncü yufka üzerine süreceğiniz malzeme yarım olacak, yani daire şeklindeki yufkanın yarısına kadar süreceksiniz.
Daha sonra, bu üç yufkayı beraberce kaldırarak, yarım daire şeklinde kapatın.
Bu durumda kat sayısı altı oluyor.
Bir çay bardağı ile daire daire keserek, kutuya dizin.
Dolapta en az 3-4 saat dinlendikten sonra, kızartmaya başlayabilirsiniz.
Ben genelde bir gece bekletiyorum.
86350
İçine, yumurta ve peyniri de ilave ederek, süt ile boza kıvamına getirin.
86352
Bir bütün yufkayı daire şeklinde sererek, her tarafına ince bir tabaka sürün.
86353
Üzerine ikinci yufkayı sererek, malzemeden sürün. Üstüne de üçüncü yufkayı döşeyin.
Bu üçüncü yufkanın yarısına kadar malzeme sürülecek.
86354
Daha sonra bu üç kat, ortadan yarım daire gibi kapatılacak.
86356
Çay bardağı ile keserek, kutuya yerleştirebilirsiniz.
86357
86358
Hmmmm. Şimdiden harika olacağı belli.
Güler hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
Kızartılmış resmini sabırsızlıkla bekleyeceğim.:)
radem63, kızartılmış resimleri, Güler'in bahçesinde mini toplantıda var.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=441396&postcount=228
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=85268&stc=1&d=1244558387
Elinize sağlık kızarmışını daha önce bahcede görmüştük. Çok güzel görünüyor.en kısa zamanda denemek istiyorum..İyi akşamlar..
gülşeker
13-06-2009, 23:10
vallahi çok güzel yavv, ye de kilo alma :)))))
86546
Kesme aşamasında bir farklılık yaptığım patates böreğini buraya ekliyeyim.
Dikkat edilecek şey, her tarafına malzeme iyice yayılmalı ve en üst katta malzeme olmalı.
Yufka sayısına göre, böreğin kalınlığı artacaktır. Kendiniz karar verin. 3-4 tane uygundur. Rulo yaparken yufkanın sonuna, malzemeyi ya da biraz su sürerek iyice yapışmasını sağlayın.
Yaptığınız rulonun baş ve sondaki kısmını kalınlığı eşit olmayacağı için kesip ayırın. Keskin bir bıçak kullanıp, keserken ruloyu ezmemeye dikkat edin. 1-1,5 cm gibi kalınlıklarla kesin. Şekli elipsleşirse, parmaklarınızla geniş bölümden sıkıştırıp yuvarlaklaştırabilirsiniz.
Kızartabilir (tercih edilir) ya da fırında pişirebilirsiniz. Fırında yapacaksanız (harcın içine biraz yağ eklemeniz iyi olur) üzerine yumurta sürebilir, susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
Sevgili malina, bu şekilde yaptığınız böreği hiç yağ koymadan mı fırında pişiriyorsunuz?
Benim tarifimde hiç yağ yok da.
Teyze, bu akşam üzeri çayla birlikte puf puf patates börekleri çok güzel gitti. Deniz bayıldı adeta, ben bu çocuğu iştahsız zannederken meğer bizimki patates böreği istiyormuş. Çok güzel oldu, tarif için teşekkürler.
Güler hanım bu börek tam benlik;)Elinize sağlık, fırında pişince nasıl oluyor?O zaman yağ koyuyor musunuz?
Ben hiç fırında pişirmedim, fırındaki tarif sayın malina'nın.
Sevgili Güler,
Tarifinizi denedim ve çok beğendim. Paylaşım için çok teşekkürler :)
malina'nın sarma tekniği de güzel görünüyor. En kısa zamanda denemek lazım.
Sevgili Güler, dün börek tarifinizi denedim. Ancak pişirmeden buzluğa kaldırdım. Buzluktan çıkarınca çözülmeden kızartın demişsiniz de, kızartırken açılıp dağılacak diye korkuyorum.
Ayrıca çıkardığım yuvarlakların etrafındaki parçaları atmaya gönlüm elvermesi, onları da fırına verdim. Fırınlanacağı zaman harçına yağ eklemek lazım zira çok kuru oldular. Ama lezzetliydiler. Teşekkürler...
Sevgili talar, afiyet olsun.
Patates böreklerini bardakla kestikten sonra ya aralarına yağlı kâğıt koyduğunuz bir kutuya istif ederek buzdolabında üç, dört gün tutabilir veya buzlukta dondurarak muahafaza edebilirsiniz.
Buzluktan çıkarttıklarınınızı hiç korkmadan kızgın yağda buzlu buzlu kızartın. Ara sıra bir kaşıkla üstlerine kızgın yağdan dökünce ne kadar kabardıklarını göreceksiniz.
Koyu yeşil
15-06-2009, 09:43
Cumartesi akşam 10 dakikada hazırlayıp, pazar sabahı kahvaltıda sıcak sıcak servis yaptım. Çok lezzetliydi. Oğlum da severek yedi. Teşekkürler Güler Hanım.
Börek gerçekten enfes birşey, kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü elinizden yedim. Hımmm :)
Sevgili talar,
Gerçi Güler hanım da yazmış aynı şeyi ama, dondurduğunuz börekleri buzlu buzlu kızgın yağa atmaya çekinmeyin. Hiç bir şey olmaz:)
Benim dondurucuda sürekli sigara böreği vardır. Bittikçe sarar, dondururum. (Güler Hanım'ın tarifi ile yapılan böreğin bir kısmı da donduruldu bu arada) Canım mı çekti, konuk mu geldi direk dondurucudan kızgın yağa! Hem nefis hem de pratik olur:)
Sn.Güler,
Ellerinize sağlık, çok pratik ve lezzetli bir tarif.
Acaba peynir yerine ıspanak da patatesin iyanına yakışır mı ?(Benim kızım ıspanağı doğrudan yemiyor belki dolaylı yer diye soruyorum:))
Bu börekte hiç denemedim, bilmiyorum. Ama ıspanaklı güzel bir krep tarifim var.
Ev halkı da arkadaşlarım da beğeniyorlar. İsterseniz tarif edebilirim.
Güler hanım bu güzel tarifi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Resmine şimdi bakabildim.(Beni yap beni yap diye bağırıyor):D
En kısa zaman da deneyeceğim.
İçerisine kırmızı pulbiber ve karabiber koysak nasıl olur?
Çok sevinirim , teşekkür ederim, zaten kızım krepe bayılır en çok da krep tavasından krebi fırlatmasını çok sever.:) (Böylece ıspanağı sırf pişirme tarzından dolayı farkına varmadan yer herhalde.)
Güler abla o kadar güzel anlatmışsın ki, yememiş olsam bu tarifi buradan alıp hanımı bu saat te kaldırıp bu böreği yaptırırdım, inan ki yediğim halde yine canım çekti. Eline koluna sağlık çok ta güzel yapıyorsunuz, çok çok teşekkür ederim.
Canım, afiyet olsun.
Güler hanım merhabalar.Öncelikle sizi takdir ettiğimi bilmenizi isterim.Erkek olmama rağmen mutfak işleri ile yakından ilğiliyim.Sizin emek vererek resimleyip tek tek açıklama yaparak anlatmanız çok hoşuma gitti.Şimdiler de her şey o kadar alealde yapılıyorki sizin tarifinizden bu işi isteyerek ve zevk alarak yaptığınız anlaşılıyor.Ve bunu bizlerle paşlamanız ayrıca bir incelik.Emeğinizden dolayı sizi tekrar tebrik ederim.Her şey gönlünüzce olsun.Saygılar...
Güler Hanım patates böreğinizi denedim. Bir kısmını da buzluğa attım. Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim. Yağda kızartmama rağmen çok hafif oldu.
Sevgili Güler dün buzluktan çıkardığım buzlu böreklerimi kızgın yağda 2 dakikada kızarttım. Dediğiniz gibi parçalanma veya patlama olmadı. Çok da lezzetliydiler.
Tekrar teşekkürler. Farklı tariflerinizi bekliyoruz...
Sevgili Güler bu güzel lezzeti bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Çok lezzetli ve çok hafif bir börek oldu.(Bence siğara böreğinden daha hafif )
:):)
rrumeysaa
22-06-2009, 17:00
Merhaba Güler Hanım; bir teşekkürler de size benden :)
Bugün misafir ağırladım ve tarifinizi dün yaptım, dolapta bugüne kadar beklettim, misafirlerim gelincede kızarttım. Böreği öyle sevdiler, öyle beğendiler ki anlatamam hatta hepsini yediler, birde tarif istediler.
Tarifinizle mutfağıma bir yenilik ve misafirlerimi memnun ettiniz, Teşekkür ederim.
Elleriniz dert görmesin Selametle...
Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi :) Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye :D neyse ) anlattım ,gelip gidip soruyor yapıcak en kısa zamanda teşekkürler tarif için.
Benim annemin de ilk tepkisi biliyorum onu olmuştu. :)
Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi :) Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye :D neyse )
Bu kadar olur :) Dün aynısını ben de yaşadım. İşin garibi aynı cümleyi anneme söyledim. (Yaş farkıyla tabii, çaktırma ;) ) "Bu yaşıma kadar hiç pişirdiğini görmedim vallahi, biliyorduysan pişirseydin" dedim. Hafif suratı iniyordu ki, hemen gönlünü aldım tabii :)
Demek herkesin annesi aynı. Biliyorlar ama çaktırmıyorlar ;)
Evet tarifinizi ben de deneyeceğim Güler. çok güzel, iştah açıcı görünüyorlar. Lakin ben mi atladım acaba. Bardakla kesip çıkardıktan sonra geride kalan hamurları n'apıyoruz?:)
berduray
22-06-2009, 23:13
Bende hazır yufka yoktu, elde açtım hamuru,biraz dinlendirip, dolaptan çıkardığımda ; aralıklı koymama, katlar arasına folyo koymama rağmen hepsi birbirine geçmişti.
Benim gibi yapmayı tasarlayanlara küpe olsun.
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.
Berduray, ilk denememde ben de keserken çok zorlanmıştım, içini fazla koymuşum, bardakla keserken her yerden iç fışkırıyordu. Bu sefer de bildiğim halde aynı hatayı yine yaptım, içi artmasın diye bol bol sürdüm, yine ordan burdan taştı. Bir dahakine az iç hazırlayıp, az süreceğim.
Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet.
berduray
22-06-2009, 23:27
Deneye yanıla bulacağız doğruyu...
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.
Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet.
Teşekkürler Limon. :) Benim evdeki "minik"lerin buna bayılacağına hiç şüphem yok. :p
Arkadaşlar, iç malzemesini çok az, incecik süreceksiniz, zaten boza kıvamında akıcı bir malzeme.
Arttı mı? İkinci partiyi yapın. Ben öyle yapıyorum. Üç yufkadan yaptığım, çarçabuk bitiyor.
Altı yufka alıyorum. Bu sefer malzeme çok olmasın diye yumurta ve patates sayısını birer tane eksiltiyorum. Yani 6 yufaka, 5 patates, 5 yumurta.
Bu böreği, yapıp dolaba koyduğumda her sabah kızartıyordum. Hem eşimin, hem oğlum ve gelinimin, hem de torunların çok hoşuna gidiyor.
Eğer, onlar bizde değillerse, sadece Oğuz için kutuya koyduklarımı dolapta tutuyor ve ona pişiriyorum. Diğerlerini bir tepsiye üst üste sıralayıp (aralarına yağlı kâğıt koyarak) derin dondurucuda iyice dondurduktan sonra, hepsini piknik poşetlerine dolduruyorum.
Daha sonra ne kadar lâzım olursa o kadarını çıkartıp, kızartıyorum.
Güler Hanım elimize emeklerinize sağlık. Patates böreğini çok severiz ailece. Sizin patates böreğiniz gibi hiç yememiştim.Hem çok kolay, pratik hem de çok lezzetli olmalı. Kolay hazırlanan pratik tarif olması benim gibi tüm gün çalışan ve zamansızlıktan yakınanlar için çok güzel:D
İzninizle bir iki sorum olacak size. Çocuklar yaz mevsiminde yumurtanın ağır koktuğunu söyleyerek yumurta ve yumurtalı şeyleri yemek istemiyorlar. Tarifinizde yumurta kokusu baskın mı? Eğer öyleyse harcın içine baharat katıp daha farklı kokular elde edebilir miyiz? Hiç denediniz mi? :Sevgiler, selamlar:)
Hayır, hiç yumurta kokusu yok, patates püresi içinde hiç hissetmiyorsunuz.
Baharatı denemeyin.
Bu sabah kahvaltıda küçük torun patates böreği istedi.
Buzlukta, donmuş olanlardan çıkartıp, kızarttım.
Arkadaşlardan biri sormuştu; buzlu buzlu nasıl kızartılır diye. Kızgın yağda çok da güzel kızartılıyor.
Donmuş patates börekleri.
89166
Kızgın yağda kızarıyorlar.
89167
89168
Ben, yanında Bergamut reçeli ile daha çok seviyorum.
Şöööyylee ortasına biraz koyup, ikiye kıvırıp yemek çok hoşuma gidiyor.
89170
Arzunuza kalmış, isterseniz vişne reçeli de koyabilirsiniz....
89171
Güler abla o kadar güzel görünüyorlarki yanımda olsa bir tabak yerim :)
bende aldım tarifini cumartesi yapıp pazar kahvaltı süprizi yapıcam :)
ellerinize sağlık.
Üşenmeden aşama aşama fotoğraflamışsınız :)
Elinize sağlık.
Denemek şart :)
Çok hoş görünüyorlar ellerinnize sağlık.Evet ben de deneyeceğim.
begonvil 14
24-06-2009, 16:34
Sevgili Güler Hanım
Patates böreğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de fırsat bulup yapamadım henüz. Acaba kandilde yapıp dağıtsam makbule geçer mi? Bu akşam yapıp buzluğa dinlenmeye alıp, yarın akşam kızartıp, komşulara dağıtsam olur mu?
Tarif için çok teşekkürler
Sevgili gilan, böyle abur cubur şeyleri yapmaktan hiç üşenmem. Acaba abur cuburu kendim de çok seviyorum ondan mı dersin?
Büyük torun da bana çekmiş. Tam abur cuburcu.
Bize geldiğinde bana "babaanne, sana gelmeyi çok seviyorum, evin her tarafında abur cubur var, ne güzel" diyor.
Onun da eli çok yatkın, beraberce çok güzel hem de zor pastalar yaparız hep.
begonvil 14,
Sanırım, lokmaya benzettiniz. Kandilde börek dağıtılır mı orasını pek bilmem. Benim bildiğim, helva veya lokma gibi şeyler dağıtılır.
Ama siz bu gece yapacaksanız, buzluğa koymaya hiç gerek yok. Buz dolabının iç rafında en az üç gün tutabilirsiniz.
Böylesi daha güzel oluyor, donmadan taze taze kızartın.
begonvil 14
24-06-2009, 16:50
Evet lokmaya benzettim biraz görüntüsünü. Altın sarırı rengi var:)) O zaman kendimize yapayım bu akşam. Sizin resimlere bakıp yutkunmaktan fena oldum :))
sevgili Güler,
patates böreğinin adına artık popüler börek desek yeridir:D
yeni abur cuburlar bekliyoruz;)
Sigara böreği sarıp koyuyordum buzdolabına. Eminim bundan sonra sizin patates böreğinizde olacak dolapta:D Denemek için haftasonunu bekliyorum. Sizin gibi ayrıntılı resimleyemem ama mutlaka ikindi çayında resimleyeceğim:D
begonvil 14
25-06-2009, 07:50
Dün akşam patates böreği yapıp buzdolabına 3 gün dinlenmeye aldım.Kalan parçaların da kızartıp tadına baktık. Çok güzel, çok hafif.. Yapılışı da çok kolay. Herkese tavsiye ederim.
Bol yağdamı kızarmalı yoksa tavada az yağlamı?
begonvil 14
25-06-2009, 08:43
Ben bol yağda kızarttım. Güzel oldu. Güler Hanım nasıl kızarttı acaba?
bengi_su
25-06-2009, 10:12
Bizim burda bişi yapılır güler hanım iki hafta sürer bişi mayalı hamuru el kadar yuvarlak açıp tavada bol yağda kızartılır görüntüsü ona benziyor bide şivlilik var bugün bi yandan bişiler yapılır bi yandan şivlilik dağıtılır hanımlar için yorucu bir okadarda eğlenceli birgün.
begonvil 14
25-06-2009, 12:47
Sevgili Bengi su
Ben dediğiniz bişi yedim. Çok güzel tadı var. Yanlış hatırlamıyorsam hafif şekerli. Ama tarifini bilmiyorum. Bana özelden mesaj atar mısınız?
bengi_su
25-06-2009, 14:15
Yok tatlı değil ama içine helva ya da reçel sürülüp yeniliyor içlisinide yapabilirsiniz bugün Konyada hangi eve gitseniz ikram ederler üç ayların başlangıcıyla başlar iki hafta kadar sürer ve hemen hemen her evde yapılır komşulara dağıtılır.
Gerek börek olsun, gerek balık, bol yağda kızartılır.
Patates böreklerini kızartınca kâğıt havluya alın, fazla yağları orada emilir, daha sonra servis tabağına alırsınız.
Patates böreklerini kızarttığınız yağı, ertesi günü de yine börek kızartırken kullanabilirsiniz.
Böreğin uygulamasını sevgili fatma dündar yapmıştı onda yedim süperdi ,deneyeceğim...
Ben patates böreklerini bol yağda kızartıyorum, hatta kızarırken tavadaki yağdan kaşıkla üzerine döke döke kızartıyorum pufff diye kabarıyorlar. Tavada top gibi dönüyorlar.
kaktüssevdası
24-01-2011, 12:56
güler hanım tarif için çok teşekkür ederim. gecen hafta buradan tarifi görüp yaptım hem pratik hemde lezzetli. sabah hahvaltısında çok güzel gidiyor. en güzel yanıda buzlukta bekleyip cay demlenesiye kadar hızlı olması.
(KENDİNİ BEĞENMİŞ KAYNANAM BİLE SEVE SEVE YEDİ)
Evet sevgili Güler alalım tarifi :)
Bende ki tarifte şu şekilde bunu da deneyin derim .
Herşey aynı malzemeyi sürüp yufkayı ikiye katladıktan sonra düz kenarından yuvarlıyoruz..Rulo haline gelen yufkadan keskin bir bıçakla dilimler kesip halkaları yağda kızartabildiğimiz gibi yağladığımız tepsiye dizip fırında da pişirebiliyoruz.
Yağdakini daha çok seviyorum .Fırında pişireceksem üzerine biraz pul biber serpiyorum .
Fırında pişen de hem yumuşak hem hafif oluyor.Buzlukta saklama kısmı en sevdiğim bölüm .Misafir geldiğinde elimin altında bulunması işimi çok kolaylaştırıyor.
ciceksever70
24-01-2011, 13:48
Bizim burda yufka bulunmadigindan ben evde aciyorum hamuru. Yufkaci hamuru kadar ince olmasa da cok hosumuza gidiyor. Ben de en kisa zamanda tarifi deneyecegim.
fatma sunay
24-01-2011, 15:39
Güler hanım börek tarifinizi aldım çok güzel oluyor. Krep tarifinizi de alabilirsek daha güzel olacak. Bekliyorum...
kaktüssevdası
25-01-2011, 15:57
peki siz mutfak ustalarına acemi biri olarak bi sorum olacak benim;
yufkaları ikiye katlamadan önce içlerine çay kaşığıyla tane tane patates harcı koysam? patates harçları tam ortaya gelecek şekilde bardakla düzgünce kessem olurmu acaba???
bence olur gibi ama normalden fazla yağ emermi acaba içine???
teşekkürler....
bu arada bugün akşam tekrar yapıp atacağım buzluğa :)))
ciceksever70
29-01-2011, 15:10
Güler ablacigim bugün böregini yaptim, coluk cocuk herkes cok begendi. Adi da Güler hanim böregi kaldi tabii. Cocuklar hemen yarin tekrarini istiyorlar. Su andaki durumuma cok iyi gelen bir yemek oldu. Ilk iki hamileligimde de ev pideci salonuna dönmüstü, sürekli hamur aciyordum. Gözleme, cig börek, lahmacun, manti yapmadigim hamur isi kalmamisti. Sanirim bu kez de böyle olacak. Güzel tarifin icin tekrar tekrar tesekkür ederim. Sevgiler...
Afiyet olsun sevgili çiçeksever70.
Bizim evde de adet böyledir. Kimden bir şey öğrendimse onun adını taşır.
Ama sen bu aralar pek hamur işlerine dalıp da kilo alma sonra sıkıntı çekersin. :D
Formu okudukca patates böreği kokmaya başladı buram buram.. Kütür kütür yanan sobanın üzerine koydum hemen patatesleri.. Off offf Güler hanım akşam akşam neler açtın başıma :-)
yaşar kaptan
30-01-2011, 08:42
Çok güzel bir tarif...ellerinize saglık Güler hanım..Çok teşekkürler
Benol Hazaroğlu
25-02-2011, 16:43
Sevgili Güler hanım
Bugün böreğinizden yaptım. Kalan 3 yufkaya da soğan ıspanak kavurdum, ezilmiş patates, süt, yumurta ekledim aynı şekilde yaptım. Attım buzluğa. Mutfağım sayenizde bir çeşit daha kazandı.Artık bu ay gelen her misafire kızartılmaya hazırlar. Rulo şeklini çok seneler evvel yapardım. Dilimler az yağda kızarıyor veya fırında.
Teşekkürler.
Afiyet olsun sevgili arkadaşlar.
Hafta sonunda bu böreği yapmayı denedim. Cumartesi akşam hazırlayıp dolaba koydum. Pazar akşama doğru kızarttım. Börekler kızarırken üstlerine kaşıkla kızgın yağ döktükçe gerçekten de çok kabardılar. Neredeyse küre şekline geldiler. Ama ateşten alınca kabarıklık söndü.
Bu normal mi yoksa ben bir şeyi yanlış mı yaptım? :confused:
224466
Bu arada yuvaklaklardan arta kalan parçaları da aynen tavada kızarttım. Misafire ikram edilmez belki ama onlar da çok lezzetli. :)
224467
İçine malzemeyi biraz fazla sürmüşsün galiba gilan. İncecik zar gibi olacak. Tavada kızarttıktan sonra da maşa ile alma, üzerine yağ döktüğün kaşığı kullan ki delinmesinler.
Cumhur Tonba
15-06-2011, 00:22
Kokusunu aldım, geldim. Aç karna da izlemek eziyet. Şimdi birşeyler yapmam lazım.
Sen şimdi sabaha kadar börek rüyası da görürsün. :D
İçine malzemeyi biraz fazla sürmüşsün galiba gilan. İncecik zar gibi olacak. Tavada kızarttıktan sonra da maşa ile alma, üzerine yağ döktüğün kaşığı kullan ki delinmesinler.
Teşekkürler, bir de öyle deneyeyim. :)
Bir de acaba buzluktan çıkartılıp kızartılanlar daha mı çok kabarıyordur diye düşündüm ama fark etmez galiba...
Cumhur Tonba
15-06-2011, 22:26
Sen şimdi sabaha kadar börek rüyası da görürsün. :D
Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir. Gece bütün malzemeyi hazırlayıp, böreği yaptım ve dolaba koydum. Yarım saat evvel eve geldim. Kızartım. Enfes olmuş. Hem yiyorum, hem de yazıyorum.
Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir. Gece bütün malzemeyi hazırlayıp, böreği yaptım ve dolaba koydum. Yarım saat evvel eve geldim. Kızartım. Enfes olmuş. Hem yiyorum, hem de yazıyorum.
İnanamıyorum, inan senden korkulur sevgili cumhur, yani sen şimdi bu böreği yaptınmı?
Vallahi bravo...
Hanımların işinede el attınya, sen şimdi merdaneyle adamda döversin. :D
ligustrum
16-06-2011, 09:14
Ee..Cumhur ağbinin papates böreğini görmek(belki de yemek) kısmet olur inşallah.
Birazdan bir tabağa servis edip, bir ayranla sunacak mı?
Cumhur Tonba
16-06-2011, 22:44
Lilium,
Cidden çok şahane olmuştu. Bayıldım.
Merhaba ligustrum,
Hiç aklıma gelmedi, fotoğraf makinesi yok fakat kamera ile çekilebilirdi.
Fakat yemekten fırsat mı kaldı.
Dolaptaki çikolataların tamamını yiyen çocuğa babası sormuş.
''Hepsini yemişsin. Kardeşin hiç mi aklına gelmedi?''
''Gelmez olur mu baba, görecek mi, görmeyecek mi diye hep onu düşündüm.''
misali oldu. Bir dahaki sefere söz.
Cumhur Tonba
17-06-2011, 00:38
Lilium, ligustrum,
Şu an sahanda yumurta zamanı. Yanında da kuru soğan. Yetiştiniz yetiştiniz. Sizin için de yiyorum.
Cumhur Bey, sizin böreklerin kabarıklığı nasıldı?
Cumhur Tonba
17-06-2011, 23:47
Gayet güzeldi. Enfes olmuştu. Ben ne börek yaparmışım dedim kendi kendime.
Ekmek tatlım da harikadır. Bildireyim.
Ayşe Yıldız
17-06-2011, 23:53
İnanamıyorum kendime. Dünde vardı bu başlık ve ben PATATES BÖCEĞİ olarak okumuşum. Gece beynim bulanıktı herhalde. Şimdide aynı okuyunca ne ki bu böcek dedim baktım ki ne göreyim. ( Ben böyle böceği yerimmmmm) :)))
ligustrum
18-06-2011, 00:50
Gayet güzeldi. Enfes olmuştu. Ben ne börek yaparmışım dedim kendi kendime.
Ekmek tatlım da harikadır. Bildireyim.
Ekmek tatlıyı da duyduk..Eee artık ne diyelim de...
Cumhur Tonba
18-06-2011, 00:56
Ekmek tatlısını br saatte hazır ederim. Hiç üşenmem. Ekmek kadayıfı deriz. Tadı Antalyanın Arap kadayıfı ile aynıdır. Fakay buğün yapmaya gerek kalmadı. Edirneden gelirken Sevgili Sütlü Nuriyemi aldım. Güler ablanın kulağı çınlasın. O alıştırdı beni Sütlü Nuriyeye.
ligustrum
18-06-2011, 01:20
Sütlü nuriyen afiyet olsun. Edirne'nin badem ezmesini de alsaydınız. Bütün tatlı-ezme-lokumlara karşı "tek geçerim" tabirinin tam yeri.
Gerçi konumuz patates böreği idi. Biraz cıvıttık.
Eskiden köyde çocukluğumda patateslerin yumruları tam büyümeden, küçük, küçük piliç yumurtası kadarken; bir kaç ocağı hasat edilip, körpe patateslerden kaymaklı yemeği yapılırdı, erken yaz günlerinde..
O körpe patatesin kaymaklı lezzetini de tek geçerim.
Cumhur Tonba
18-06-2011, 21:54
Bir dahaki seferde alırım artık. Kaymaklı yemeğinde kaymak da kullanılıyor mu?
Butun arkadaslara merhaba,
Ben Kanada dan yaziyorum. Agac ile ilgili birtakim bilgiler ararken bu net. i gordum, uye oldum ve bakarken bu tarifler kismina girdim ve patates boregi tarifinde kaldim. Evde yufka acan arkadas gibi ben de mi denesem ne yapsam? Yurt disindan uye olanlara engelleme konulsa da bu tarifleri goremeseler:) Cok guzel gorunuyorlar. Guler hanimin ellerine saglik.
Sibel
ben de denedim güzel oldu beğendiler bir dahaki sefere biraz baharat kullanacağım patates tadı baskın gelsin
Ferda Ülkümen
26-06-2011, 21:14
Patatesleri sütle yumuşatmanız gerekir, boza kıvamından da daha ince olmalı.
Yufkalara sürerken de mutlaka çok ince tabaka halinde sürün yoksa pişerken kabarmaz. Patates tadı baskın gelsin demişsiniz. Ağır olursa nasıl kabaracak?
(Ben Güler, Ferda'nın bilgisayarından bağlandım)
Patatesleri sütle yumuşatmanız gerekir, boza kıvamından da daha ince olmalı.
Yufkalara sürerken de mutlaka çok ince tabaka halinde sürün yoksa pişerken kabarmaz. Patates tadı baskın gelsin demişsiniz. Ağır olursa nasıl kabaracak?
(Ben Güler, Ferda'nın bilgisayarından bağlandım)
dediğiniz gibi yaptım boza kıvamında,karabiber **** başka birşeyler ekleyerek deneyeyim,ağır olacağını zannetmem sonuçta deneme yanılma olur:p
sibel774
05-07-2011, 14:08
Geçtiğimiz hafta sonu Sapanca toplantısın da, kalıcağımız otele geldiğimizde Güler abla arabasından büyükçe bir soğutucu çıkardı.İçinde neler neler vardı :). Soğutucunun içinde patates böreğide varmış. Patetes böreği diyince, içine patetes koyulan gül böreği gibi birşeydir diye düşündüm. Ertesi gün tturut'ların evine gittiğimizde Güler abla mutfağa gitti. Yaklaşık yarım saat sonra elinde bir tabakla geldi. Hepimiz böreği görünce şaşırdık. Herkez tarifini istedi o da sitede olduğunu söyledi. Ellerine sağlık Güler abla çok güzeldi. E.n yakın zamanda deniyeceğim
işte Güler abla ve meşhur patates böreği
loveflower
23-08-2011, 20:58
Haftasonu ilk işim patates böreğini yapmak olacak. Harika görünüyor, ellerinize sağlık Güler hanım:)
Afiyet olsun, ama yufka üzerine malzemeleri sürerken çok ince bir tabaka olmasına dikkat edin.
loveflower
23-08-2011, 21:10
Baştan sona okudum konu başlığını, bir şey atlamamak için.Tarifinizi ve söylediklerinizi aynen uygulayacağım Güler hanım.
Sizinki kadar olmasa da umarım güzel olur.
Teşekkür ederim:)
gülenmelek
23-08-2011, 22:05
Valla öyle güzel görünüyor ki yarın mutlaka denemeli. Güler hanıma da gerçekten teşekkürler, ince ince tüyoları bile yazmış. Ellerinize, emeğinize sağlık.
(Bize 6 değil 16 yufka anca yeter, çocuklar bayılıyor bu tür şeylere ;) )
Bir de patlamadan sigara böreği nasıl kızartılır bunun tüyosunu veren olsa :( Yağlı peynir, yağsız peynir, gevşek sarma, sıkı sarma, dondurup çıkardıktan sonra hemen kızartma, tazeyken kızartma.... Denemediğim yöntem kalmadı, niye patlar ki bunlar ;)
Ben de bundan hep şikayet ederdim, sonra kendimce bir yol buldum ama eminim ki daha doğrusunu bilen arkadaşlar vardır.
Ben yağlı peyniri sigara böreğinde kullanmıyorum. Peyniri ufaladıktan veya rendeledikten sonra içine maydanoz ve bir adet yumurta kırıp, karıştırıyorum.
Börekleri de ne çok sıkı ne de gevşek sarıyorum, normal bir sarma oluyor.
Dikkat ettiğim husus sıvı yağın iyice kızgın olması.
Böreği içine atar atmaz hemen bir yanı kızarıyor ya, ben de hemen çeviriyorum, yani sık sık çevire çevire kızartıyorum. Zaten ilk attığınız o an kızarıyor daha sonra attıklarınız hemen kızarmıyor. Hepsini çevire çevire altın sarısı gibi kızartın. Baktınız ki ateş çok geliyor ara sıra kısmayı deneyin.
gülenmelek
24-08-2011, 01:02
Eh burdan bence mühim bir tüyo daha aldım Güler hanım. Ben yumurta kırmıyordum iç malzemeye. Şimdi düşününce yumurta malzemeyi de tutar tabi ki. Lorla bile denemiştim ben yine patlamıştı. Bundan sonraki denememde mutlaka önerilerinizi dikkate alacağım, teşekkür ediyorum yine ;)
Sevgili Güler Hanım, gelirken yufka aldım. Patates haşlanıyor. İftara hazırlayacağım. Oğlum da heyecanla iftar saatini bekliyor. Ellerinize sağlık.
Ispanaklı krep tarifinizi de paylaşır mısınız? Onu bekliyorum sabırsızlıkla.
Sevgili Günüm umarım beğenirsiniz. Ben de dün Gönen'e gittiğimde yufka aldım. Yarın hazırlayıp derin dondurucuya koyacağım. Bayram için torunlarım geliyor, onlar da bayılıyorlar patates böreğine. Hele ufak olan böreğin üstüne biraz vişne reçeli koyup kıvırıyor ve bir lokmada ağzına atıyor. Şaka maka o bile 7-8 tane yiyor.
Ispanaklı krep tarifini evvelce vermiştim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16295
Güler öğretmenim olmuş mu?
Sizi sevgiyle andık. Sağlığınıza duacı olduk. Yerken de sevgili Cumhur Tonba'ya yerden göğe hak verdik.:p
Krep tarifi için çok teşekkür ederim.
Olmaz mı, nefis görünüyor. Oğlunuz beğendi mi?
Bayıldı Güler Hanım. Söylemeye utanıyorum. İftarı yaptık ben 10 dakikalığına içeri gittim. Döndüğümde tabakta iki tane kalmıştı. Anne dedi reçelle nefis oluyormuş. Göz ucuyla bana bakıyor. Çaktırmadım. Onları da aldı. Ben sadece iki tane yedim ama evlat yedi ya. Ben doydum.
Afiyet olsun.
Yaptıklarınızı bir tepsiye dizerek (tek tek) dondurun. Donmuşları da bir poşete koyarak yine donduruca tutabilirsiniz. İhtiyaç olduğunda buzlu buzlu kızgın yağa atıp pişirebilirsiniz. El altında hazır olması da güzel oluyor.
Yarına yine yapacağım. Birazını da sizin anlattığınız gibi dondurmayı düşünüyorum. Güler Hanım, bu lezzet için tekrar teşekkür ederim.
Güler Abla'nın şekerli biber turşusundan sonra, bu haftasonu da patates böreğini deneyelim dedim.Ne deneme ama! Yiğenlerde bizdeydi kahvaltı sofrasına konulmasıyla bitmesi bir oldu.Kimi reçelli, kimi peynirli, kimi de sade çok güzel oluyor diyerek yediler.
Artan parçaları da cips gibi olmuş diye diye kapıştılar.
Güler Ablacım bu güzel lezzeti bizlere tattırdığın için teşekkürler.
251249
251248
Sevgili Güler Hanım, eşime yufkayı aldırdım yarın sabah yapıcam çok lezzetli bir tarif ellerinize sağlık.
Sayın Güler;
Lütfen ama. Aile saadetimle oynuyorsunuz efendim. Kızım ve eşimi çağırdım beraberce yorumladık.
Karar; yapacaklar/yapmazlarsa ben yapacam.
Sonuç; Benim nefissiz olmam da düğümlendi:))
Ne yapayım efendim, ser' de boşnaklık var, börek dediniz mi, sizin ağzınızı benim ellerimi bağlasınlar tepsiye dalarım yani,lokmalık hepsi.
Yoğurt yeme yarışmasının bir başka türlüsü için ideal börek.
Ellerinize sağlık, ailece sağlıkla yaşayın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran, siz hiç üzülmeyin. Eşiniz denesin yapımı çok kolay, olmazsa ben size dondurulmuş olarak kargo ile yollarım. :D
Teşekkürler efendim,
Ağaçlar.net' in gönlü bol kişilerinden olduğunuzu yazılanlardan biliyorum. Kızım 16 yaşında ama annesi erken soktu mutfağa, çok meraklı, elinden her iş gelir maşallah. Olmadı, ya yapacaklar ya yapacaklar efendim:))
Ailece sağlık içinde ALLAH' a emanet olun inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Güler ablanın tarifleri hiç düşünmeden yapılacak yemekler listemde en başta.
backyard
19-01-2012, 08:34
86546
Kesme aşamasında bir farklılık yaptığım patates böreğini buraya ekliyeyim.
Dikkat edilecek şey, her tarafına malzeme iyice yayılmalı ve en üst katta malzeme olmalı.
Yufka sayısına göre, böreğin kalınlığı artacaktır. Kendiniz karar verin. 3-4 tane uygundur. Rulo yaparken yufkanın sonuna, malzemeyi ya da biraz su sürerek iyice yapışmasını sağlayın.
Yaptığınız rulonun baş ve sondaki kısmını kalınlığı eşit olmayacağı için kesip ayırın. Keskin bir bıçak kullanıp, keserken ruloyu ezmemeye dikkat edin. 1-1,5 cm gibi kalınlıklarla kesin. Şekli elipsleşirse, parmaklarınızla geniş bölümden sıkıştırıp yuvarlaklaştırabilirsiniz.
Kızartabilir (tercih edilir) ya da fırında pişirebilirsiniz. Fırında yapacaksanız (harcın içine biraz yağ eklemeniz iyi olur) üzerine yumurta sürebilir, susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
Ben de bu böreği malinanın yaptığı yöntemle yapanlardanım
İç tarifinde çok az eklemeler var:
- 4 haşlanmış patates
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
-3 yumurta
-125 gr. tereyağ (eritilmiş) + 1 fincan sıvıyağ
- 1-1.5 su bardağı peynir
- 3 yufka
Tüm harcı iyice karıştırıyorsunuz. Yufkanın üstüne sürülebilecek kıvama gelsin. Rulo yapıyorsunuz (bu kısımları mali anlatmış, hızlı geçiyorum)
Ben ruloyu yarım saat buzdolabında bekletiyorum, hem dinlenmiş oluyor hem de börek parçalarını dilimlemek daha kolay oluyor.
Sonra da yumurta sarılarını sürüp, doğru fırına veriyorum.
En sevdiğim börek haline geldi rulo börek. Bir keresinde pancar da ekledim.
Kırmızı rulo börek oldu, tadı da fena olmadı :)
Fotoğraflarını akşama eklerim
backyard
21-01-2012, 12:51
Akşam eklerim demişim oldu 5 gün :)
backyard
21-01-2012, 12:57
Bu da pancarlı olan
Ama piştikten sonraki fotosu yok, yemekten çekemedik :)
Güler hanım ;
tarif hem pratik hem de lezzetli görünüyor.yorumlarıda okuduktan sonra denememek elde değil ...bende akşamdan hazırlayıp yarın pazar kahvaltısı için kızartıcam .Eşimin şaşıracağına eminim :)))
Merhabalar,patates böreğinden yemiş biri olarak, çok lezzetli hafif bir börek olduğunu
söylemek itiyorum.
Bu gün bu böreği deneyeceğim, bakalım güler ablanın sapanca toplantısına getirdiği börek kadar lezzetli olacakmı.
Bu böreği yapmam şart oldu.
Bunca senedir nasıl keşfedemedim bilmiyorum.
Yapanların ellerine sağlık.
Cumhur Tonba
05-05-2013, 12:57
Yarın ilk işim yufka almak olacak. Tarifi kelime kelime ezberledim. Fotokopisi hafızamda zaten. Bir kere yapmak kısmet olmuştu. Yazıları(Mesajları ) okuyunca aklıma geldi. Tek değişiklik biraz fazla bekleteceğim dolapta.
Sevgili Cumhur Tonba, yaptıktan bir gün sonra kızartmaya başlarsan güzel oluyor. Aralarına yağlı kâğıt koyarak kutu ile buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün tutabilirsin. Eğer daha uzun tutmak istiyorsan derin dondurucu kısmına koy, canın istediğinde çıkart çıkart kızart.
ciceksever70
05-05-2013, 19:40
Bugün cok uzun zamandan sonra patates böregi yaptim cocuklar severek yedi. Yufkayi kendim actigim icin ne yalan söyleyeyim üseniyorum bunca isin arasinda.
Ooooo sevgili ciceksever70, bu durumda sizinki çok daha nefis olmuştur mutlaka.
Ellerinize sağlık.
ciceksever70
05-05-2013, 20:14
Burada yufka olmadigi icin mecburen ögrendim Güler abla. Istanbul`da olsam hic yufkayla ugrasir miydim? Lahmacun bile yapiyorum burda.:D
Cumhur Tonba
06-05-2013, 21:53
Güler abla, bugün saat 12 de hazırladım. Yufkaları serdim. Malzemeyi koydum. Tam katlayacağım birisi geldi. Uzunköprüye gisdebilir miyiz diye. Ben de bir yufka artmıştı. 3.ncü yufkanın tamamına dağıttım kalan malzemeyi. 4.ncü yufkayı da üstüne koyup rulo yaptım. O şekilde buzdolabına koydum. Akşam 5.30 da Nazlıcan gelince dolaptan çıkardım. 1 cm lik dilimler halinde kestim. Dün malinanın yazdıkları aklıma geldi. Aynı 128.nci mesajdaki Sayın Backyard'ın yaptığı gibi oldular.Harika oldu. Daha yoğun.
Nazlı ve hanım da çok beğendi.
patipatya
30-07-2013, 00:16
Sevgili Cumhur Tonba, yaptıktan bir gün sonra kızartmaya başlarsan güzel oluyor. Aralarına yağlı kâğıt koyarak kutu ile buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün tutabilirsin. Eğer daha uzun tutmak istiyorsan derin dondurucu kısmına koy, canın istediğinde çıkart çıkart kızart.
saygılar Güler hanım, eşime bir sürpriz yapmak isterken tarifinizi keşfettim ve tarifiniz uyarınca börekleri hazırladım şuan dolabımızda, ancak çay bardağı ile kestiğimiz parçalardan arta kalan kısımları ne yapacağımı bilemedim ve tam detaylı olarak mesajları kontrol etmeye de fırsatım olmadığından kendimce bir çözüm buldum sonradan yptığım kontrollerde sayın malinanın fırın tarifi gibi yeni bir ürün ortaya çıkacak sanırım sonucu paylaşırım fakat şu kesilerden arta kalan kısımları ne yapacağız izah ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler :)
patipatya
30-07-2013, 00:27
evde yalnız olduğumdan (ve tabi ki erkek beceriksizliğinden ) yapılış aşamasında foto çekemedim ancak anlatmaya çalışayım, çay bardağı ile kesip aldığım kısımlar haricini yağlı pişirme kağıdı serdiğim fırın tepsime yaydığım bir yufkanın üzerine artan harçtan sürdüm ve kalan parçaları da bu yufka üzerine serpiştirdim ve yine harcımdan sürdüm (sanırım harcı biraz fazla tutmuşum) en üste yine bi yufka ile sonlandırdım çok kullanmayı sevmediğimden hiç yağ koymadım fakat kenarlar kuru olmasın diye kenarlara tereyağı koydum sahurda tadına bakacağım artık :) ama en üstteki yufka beyaz kaldı sanırım buraya kızarmasını sağlamak için yoğurt falan sürmeliydim :)
patipatya
30-07-2013, 00:53
180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika, üst kısım biraz çıtır olmuş ancak lezzet mükemmel
patipatya
30-07-2013, 10:01
Güler Abla'nın şekerli biber turşusundan sonra, bu haftasonu da patates böreğini deneyelim dedim.Ne deneme ama! Yiğenlerde bizdeydi kahvaltı sofrasına konulmasıyla bitmesi bir oldu.Kimi reçelli, kimi peynirli, kimi de sade çok güzel oluyor diyerek yediler.
Artan parçaları da cips gibi olmuş diye diye kapıştılar.
Güler Ablacım bu güzel lezzeti bizlere tattırdığın için teşekkürler.
251249
251248
İşte aradığım cevap buymuş geceden beridir aklımda bu yöntem benimkinden daha pratik olmuş bir dahakini bu şekilde deneyeceğim, bu arada eşime çok iyi bir sürpriz oldu şaşkınlık içine hala atlatamadı
Neden karışık? Güler hanımın tarifi ile Malina hanımın tarifi birleşti. Onun için karışık.
Güler hanımın tarifindeki gibi içi hazırladıktan sonra fırında yapmayı düşündüğüm için içine bir kaşık yağ karıştırdım.
Daha sonra yufkayı alarak sigara böreği saracak gibi üçgen şekilde kestim. Bir yufka sekiz parça oldu.
Bu parçalara 1-1,5 yemek kaşığı içi iyice yaydım. Daha sonra iki yandan katladım. Sonra uzun tarafını ikiye ve tekrar ikiye katladım.
431663
431664
431665
431666
431667
Üzerine yumurta sürüp susam ve çörek otunu serptikten sonra doğru fırına....
431668
431669
431670
Ellerinize sağlık, görüntüsü güzel ya tadı nasıl oldu?
Tadı da görüntüsü gibi. Ayrıca ilk börekleri fırınlık yaptıktan sonra kalan içide sizin ilk tarifinizdeki gibi bardak kesmesi yaptım.
Bir parti fırında pişirdikten sonra dondurucuya koymuştum. Daha sonra fırınlık olarak yaptıklarımı yağda kızarttım. Öyle de güzel oldu.
Bu böreği yapmaya karar verdim, miktarları orantılı olarak arttırarak.
Resimler sonra gelecek.
Güler hanım usulü Patates böreğinin Jezebel yorumu.
Tarifin orijinaline bağlı kalınarak ölçüler 2 katı olarak ayarlandı.
432504
432505
:)
Sevgili jezebel, ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, ancak mini bir hatırlatmada fayda var.
Kızgın yağdan kevgir kepçe ile aldığın börekleri önce kâğıt havlu üzerine çıkartırsan yağın fazlası kağıt tarafından emildiği için daha güzel oluyor. ;)
İşin aslı bu mutfak benim olmadığı için koşullara göre hareket ettiğim.
Hazırladığım böreklerin bir kısmını dondurucuda bekletiyorum.
Onları kızartırken bu uyarınızı dikkate alacağım.
Yine de herkes böreği çok güzel ve hafif buldu:p
Tarif icin tesekkurler. 6 yufkadan yaptim. daire ve kalan hamurlarla ugrasmamak icin pizza kesiciyle ucgen ve kareler kestim. Firesiz oldu. Cok da guzel kabardi.Bir dahaki sefere peynir miktarini 2 kata cikarip deneyecegim.
Zülfinaz
03-03-2014, 13:10
Kızımın doğum günü için tarif araken gördüm bu tarifi, akşam hazırlayıp yarın pişecek bakalım nasıl olacak.
Sevgili Zülfinaz, eğer yarın kızartacaksanız derin dondurucuya koymaya gerek yok. Kapaklı bir kutu içinde buzdolabında da 3-5 gün rahatlıkla bekleyebiliyor.
Yufka aralarına malzemeyi çok ince bir tabaka olarak sürmeye dikkat edin, her tarafına sürün ama çok ince olsun.
Bu arada kızınızın doğum günü de kutlu olsun. ;)
Zülfinaz
05-03-2014, 09:55
Güler hanım çok teşekkür ediyorum, sayenizde çok şey öğreniyor ve bunları kullanıyorum.
Dün kızımın 14 arkadaşı ve öğretmeni, börekleri çok severek yediler.
6 yufkadan yapılan börekten neredese tamamı bitti, tarifinize ve uyarılarınızı dikkate alınca sonuç çok güzel oldu.
Çokk teşekkürler, iyiki varsınız.
Benol Hazaroğlu
03-06-2022, 16:11
Bu gün misafirime kızarttım. Bayıldı. Tarifide whatsaptan gitti. Tekrar teşekkürler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.