View Full Version : Çapa makinesi
ozencan43
07-03-2013, 00:43
hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşaallah...
aviator34
07-03-2013, 10:04
İnşallah direksiyonlu römorklardan almışsındır, kullanması çok daha rahat, Hayırlı uğurlu olsun, eskitmek nasip olsun.
sayın lilium merhaba
Direksiyonlu almak için gittim satıcı tavsiye etmedi sorun yaşıyorlarmış ellerindede vardı ve arasında 250 tl fiyat farkı vardı buna rağmen tavsiye etmedi bende almadım.
Yarın getiriyorlar bakalım kısmetse kullanacağız :)
Direksiyonlu römork biraz daha büyük ve ağırdır genelde 10-12 hp motorlara tavsiye ederler, belkide tavsiye etmemesinin nedeni o olabilir, başka nedeni olacağını sanmıyorum, öyle fazla sorun yaratacak bir şey değil bir direksiyon kutusu var.
aviator34
07-03-2013, 11:49
dediğiniz gibi olabilir
Aşağıdaki fotoğraflar dükkanın önüne koydukları direksiyonlu modeli fakat Şanzıman sistemi direksiyonsuz ile aynı özelliklerde.
Birazda çok durmuşlar açıkta albenileri yok ama fabrikadan böyle geleceğini zannetmiyorum...
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/299840_10151321432673663_1796546168_n.jpg
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/421866_10151321432688663_928344783_n.jpg
badembaba
17-03-2013, 15:31
Yağmurlardan dolayı dışarıda çalışamayınca internet başında sezona hazırlanıyorum. Bu bağlamda Bir çapa makinesi ve motorlu testere araştırıyorum.
Çapa makineleri hakkında hiçbirşey bilmezken sayfalarca okuduktan sonra epey bir bilgi edindim (tamamen teorik). Yine de işin içinden çıkamıyorum.
Bayilerine gidip araçları görüp bayileri sorguladıktan sonra Antrac 200, Taral 22 M, Yağmur YET 250 arasında karar verecektim sonra bir de KAMA çıktı. Prensip olarak Türk malı almak istiyorum fakat şu aletin muadili yukarıda saydığım Türk malı aletlerde +- 4000 tl...
Kama KDT 910 C Dizel Çapa Makinası, Dizel Çapa Makinaları, Kama - capamakinasi.com.tr (http://www.capamakinasi.com.tr/kama_by_reis_kdt_910_c_dizel_capa_makinasi_urunu.h tml)
Kama marka ürün kullanan varsa tecrübelerini okumak isterim.
(Bu yazıyı UBYİ sayfamdan buraya kopyaladım.)
badembaba
03-04-2013, 18:29
5 nisanda BİM lerde şu ürün var:
BİM A.Ş. > Aktüel Ürünler (http://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/benzinli-capalama-makinesi.html)
Sayın badembaba, bahçen hakkında biraz bilgi verebilirmisin.
Kaç dönüm, toprak yapın nasıl gibi bilgiler olursa nasıl bir şey işinizi görür konusunda daha iyi bir şeyler söyleyebiliriz.
aviator34
04-04-2013, 07:35
5 nisanda BİM lerde şu ürün var:
BİM A.Ş. > Aktüel Ürünler (http://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/benzinli-capalama-makinesi.html)
bim den falan adı bile belli olmayan ürünleri hiç tavsiye etmiyorum adamlar parçaya 10 yıl ürüne 2 yıl garanti vermişler.2 çalıştırmada elinizde kalır.
aviator34
04-04-2013, 07:52
Taral 32m 7 beygirlik dizel motor, daha çapa yapamadım şu anda nakliye için kullanıyorum.
Römork 4 ileri 1 geri 4x4 maksimum hız 17 km/saat maximum kapasite 750 kilo diyor internet ancak hikaye 500 kg. ama buda yeter.
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/v/862910_10151330450798663_807067802_n.jpg?oh=7a80d9 ed68a937c164dfd6d0c79176d7&oe=517C8D18&__gda__=1367166314_7f4f6d49a01dfc54a3de5416c88ce5f d
selim_50
04-04-2013, 08:12
Hafta sonu fidan dikimi için bahçeye gittiğimde çapa makinesini römork'a bağlayıp kullanacağım fotoğraflarını'da ekleyeceğim.
sayın Aviator34 yukarıdaki mesajınızı okuyunca devamında "çalınmış olduğunu gördüm" yazacaksınız zannettim, kurduğunuz cümlenin devamı buna çok uygun düştü.
daha çapa yapamadım şu anda nakliye için kullanıyorum.
Bende 8.5 beygir gücünde taral çapa makinama direksiyonlu bir ramörk alıp kullanmayı çok istiyorum fakat tek düşündüğüm ramörküyle bahçeye gidip orada ramörku ayır tekerlek sök çapaları tak bahçeyi sürdükten sonra tekrar çapaları sök tekerlek tak ramörku bağla işlemleri yapmaya üşendiğim için şimdilik arabanın ramörkuna kızaklı bir aparat yaparak bir calaskal yardımıyla çapa makinasını kaldırıyor makaralı kızak yardımıyla ramörkun içine ittiriyorum arabayla gitmesi hem daha hızlı hem daha rahat olduğu için şimdilik tercihimi bu şekilde kullanıyorum, taşıma işlerini de arabamla yapmaya çalışıyorum, ramörkum özel imalat olduğu için yük taşıma kapasitesi tam belli değil, ben 1750 kilograma kadar yük koyup taşıdım bu kilogramları da çapa makinası taşıyamayacağı için çok istediğim direksiyonlu ramörk şimdilik ikinci planda kalıyor.
Ağaç Dostaları Merhaba,
Arkadaşın tavsiyesi ile Rainbow marka 10 Hp gücünde çapa makinesi aldım. Makineyi tavsiye etmem kalitesi bayağı düşük.
Bahçem taşlı olduğu için ayrıca çiftli pulluk aldım. Pulluğu kullanamıyorum, çapa makinesi patinaj yapıyor. Bunun için demir tekerlek alarak sorunu çözebilir miyim? Çözüm için başka neler yapabilirim?
Saygılarımla.
Merhaba, nereye konu açacağımı bulamadım . 2 tane küçük bağımız var biraz da küçük bir bahçe hepsi 2-3 dönüm var yok. Çapa makinesi almayı düşünüyoruz bağda devekler birbirine yakın onun için çok büyük bir makine düşünemiyoruz. Fiyat olarak da makul bir şeyler bakıyorum 1000 lira civarları.
şu linklerden hangisi daha mantıklı veya en fazla 1250 ye kadar sizin önereceğiniz başka makine var mı? Bir tane loncin var 930 lira fiyat bir de kaan var hangisi daha iyidir bilemiyorum kaan da 980 lira. Kaan fotolardan daha büyük gibi duruyo farkları var mı lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Hiç anlamıyorum.
LONCIN LC 750 BENZNL APA MAKNASI (http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=66931)
Kaan 22 S Benzinli Çapalama Makinesi, ->Kaan (http://www.evidea.com/kaan-22-s-benzinli-capalama-makinasi/p/99289)
Ağaç Dostaları Merhaba,
Arkadaşın tavsiyesi ile Rainbow marka 10 Hp gücünde çapa makinesi aldım. Makineyi tavsiye etmem kalitesi bayağı düşük.
Bahçem taşlı olduğu için ayrıca çiftli pulluk aldım. Pulluğu kullanamıyorum, çapa makinesi patinaj yapıyor. Bunun için demir tekerlek alarak sorunu çözebilir miyim? Çözüm için başka neler yapabilirim?
Saygılarımla.
Çapa makinasının patinaj yapması çapa makinasının ağırlığı gücü ve pulluğun derinlik mesafesiyle ilgilidir, Daha kumsal topraklarda daha derin sürüm yapabilirken daha etli topraklarda derinlik daha az olur, demir tekerlek çok bir şey fark ettirmez, farkı, demir tekerlekler diğer tekerleklerden daha ağırsa ağırlığı kadar fark eder, çok ağır olursa da motoru zorlar, birde lastik tekerlekler kadar çabuk aşınmaz.
Çiftli pulluk dediğin sanırım döner pulluk,
Pulluğun yanında kesici varmı? olursa daha iyi sürüm yapar, pulluğun tekerleği olursa da motorun gücüne göre derinlik mesafesini ayarlarsın.
en fazla 1250 ye kadar sizin önereceğiniz başka makine var mı?
Geçen yıl bir arkadaşıma aldığımız makinayı önerebilirim, dediğiniz rakamlarda alınabilir biz 1250tl aldık.
apalama Makinas Benzinli apa Makinas DATSU ANZUMANLI APA MAKNASI DBC100 Datsu Jeneratr (http://www.datsu.net/index.php?page=urun_detay&kat=15&alt_kat_id=23&id=124)
LONCIN LC 750 BENZNL APA MAKNASI
bu çapayı alacam yarın ne dersiniz? Bizim ilçede servisi var daha önce akrabada da vardı bundan al diyo ama bilemedim.
Geçen yıl bir arkadaşıma aldığımız makinayı önerebilirim, dediğiniz rakamlarda alınabilir biz 1250tl aldık.
apalama Makinas Benzinli apa Makinas DATSU ANZUMANLI APA MAKNASI DBC100 Datsu Jeneratr (http://www.datsu.net/index.php?page=urun_detay&kat=15&alt_kat_id=23&id=124)
bu önerdiğiniz büyük olur mu acaba verdiğim linktekine göre artıları eksileri nedir
LONCIN LC 750 BENZNL APA MAKNASI
link çıkmamış
LONCIN LC 750 BENZNL APA MAKNASI (http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=66931)
Sayın Lilium,
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Pulluk çiftli derken, çift pulluk demiri var aynı anda toprağı sürerek, daha fazla yer sürülmüş oluyor. Daha süremedim ama gerekirse pulluk demirin birini sökebilirim.
Pulluğun yanında kesici yok, derinlik ayarı için tekerlek var. Hafta sonu yeniden sürmeyi deneyeceğim, sonuçları burada paylaşırım.
link çıkmamış
Ben bu makinanın lc900 modelini bu gün aldım.Yarın bahçeye getirip çalıştıracaklar.Denedikten sonra deneyimlerimi paylaşırım.Sizinkinden farkı şanzımanlı olması.
Çapa makinesi piyasası tam elektronik piyasası gibi.Ortalık yalandan dolandan geçilmiyor.Yıllarca tarım makineleri servisi yapan biri hondanın 6.5 beygir gücünde motoru olmaz,kağıdını değiştirip 5.5 beygirlik motora 6.5 yazıyorlar diyor.Ayrıca italyan malı diye satılanların da çoğu çin malı.Ben de doğrudan çin malı olan bu ürünü tercih ettim.
Sayın Lilium,
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Pulluk çiftli derken, çift pulluk demiri var aynı anda toprağı sürerek, daha fazla yer sürülmüş oluyor.
On hp çapa makinası çift pulluk çekemez, çekmesi için çok kumsal yer olması gerekir, sert yerde de yerin sertliğinden patinaj yapar, tek pulluk kesici ve derinlik tekerleği kullanmalısınız.
Çift pulluk alacağınıza keşke döner pulluk alsaydınız.
Loncin lc900 model makineyi dün kullandım.İlk gözlemlerim olumlu.Yaklaşık 750 m2 yer çapaladım.Servis ve yedek parça konusuna dikkat etmenizi öneririm.
Çapa makinesi piyasası tam elektronik piyasası gibi.Ortalık yalandan dolandan geçilmiyor.Yıllarca tarım makineleri servisi yapan biri hondanın 6.5 beygir gücünde motoru olmaz,kağıdını değiştirip 5.5 beygirlik motora 6.5 yazıyorlar diyor.Ayrıca italyan malı diye satılanların da çoğu çin malı.Ben de doğrudan çin malı olan bu ürünü tercih ettim.
Benim başıma da şu geldi: satıcı makineye 8 beygir diyor, eğilip bakıyorsunuz makinanın üstündeki metal etikete, 6 beygir yazıyor. Bu ne diyorsunuz, "abi üstünde yazana bakma bunun gücü 8" diyorlar.. :mad:
Ayrıca Taral da bile kullanılan motorların bazıları çin malı. Motor kısmına bağlanılan şanzıman vs. Türk olur. Şunu da vurgulamak lazım, özellikle bu şanzıman, diğer metal aksam işçilikleri hepsinde bir felaket. Ben Anadolu Motor'dan iki günde illallah dedim, sonra Sn. Aviator34'e illa ki Taral al diye tutturdum, sonuç ikisinde de benzer problemler yaşadık.
Demek ki bu çapa makinesinde kalite beklemek çok doğru değil. İyi bir demirci ahbabınız olacak, ıvır zıvır tüm kırık dökükleri toplayacak..
Fagus Sylvatica
14-04-2013, 22:21
Merhaba, benim aklımdaki soruysa şu; Bahçedeki ayrık otları bu çapalama sırasında çoğalmaz mı? Yani işleri zorlaştırmaz mı? Ve 200-250 m2'lik bir alanda kullanmak mantıklı mı?
Ağaç Dostları Merhaba,
Bu hafta sonu çapa makinesine demir teker taktım. Çift olan pulluğun bir demirini söktüm. Pulluğu derine batırmadan ağır ağır sürmeye başladım. Tekerleklerin demir olması patinajı engellemiyor, sadece ağırlığından ve demirlerin toprağa biraz daha girmesinden dolayı faydası oluyor.
Acemilik bir yandan, patinaj bir yandan, motorun ağırlığı bir yandan sürme işi benim için çok zor bir hale geldi. Sayın Lillium'un dediği gibi tek pulluk kesici de takarak biraz daha kullanışlı hal getirmeyi düşünüyorum.
Pulluk kesici, pulluğun kaldırdığı toprağı keserek düzlemesini mi sağlıyor?
Merhaba, benim aklımdaki soruysa şu; Bahçedeki ayrık otları bu çapalama sırasında çoğalmaz mı? Yani işleri zorlaştırmaz mı? Ve 200-250 m2'lik bir alanda kullanmak mantıklı mı?
Çoğalır.Fakat bunun için çapa yapmaya gerek yok,Her koşulda çoğalıyorlar.Elden geldiğince kökleri ayıklayıp bahçeden uzaklaştırmak ve ya ilaçlamak gerekiyor sanırım.Alan konusuna gelince,küçük çapa makineleri zaten bu kadar alanlar için uygun.
aviator34
16-04-2013, 07:05
[QUOTE=Ayrıca Taral da bile kullanılan motorların bazıları çin malı. Motor kısmına bağlanılan şanzıman vs. Türk olur. Şunu da vurgulamak lazım, özellikle bu şanzıman, diğer metal aksam işçilikleri hepsinde bir felaket. Ben Anadolu Motor'dan iki günde illallah dedim, sonra Sn. Aviator34'e illa ki Taral al diye tutturdum, sonuç ikisinde de benzer problemler yaşadık.
Demek ki bu çapa makinesinde kalite beklemek çok doğru değil. İyi bir demirci ahbabınız olacak, ıvır zıvır tüm kırık dökükleri toplayacak..[/QUOTE]
Benim Çapa makinelı römork'um inanılmaz işler yapıyor ama yaparken de zaiyat veriyoruz.
1.İlk gün römork'un el frenini çektim elimde kaldı.Küçük bir kaynak yapılmış türk malı ya hemen belli ediyor.
2.Çapa makinesı'nın akü yatağı 2 yerinden de kırıldı ve akü çalışmıyor.iple çekerek çalıştırıyoruz.fabrikasını arıyorsun (taral zeytinburnu) fabrikadan çıkarken akü konmaz satıcı kendi ilave eder diyor satıcıyı arıyorsun abi akü garanti dışıdır diyor e ne yapacağız sen oraya uydur bir şeyler ömürlük olsun diyor.
Kaynak makinesi aldık bir tane onunla eskisindende daha sağlam yaptık.
Yinede ben çapa makinalı şanzımanlı römorku arazi aracı olmayanlara, şiddetle tavsiye ediyorum.
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/v/p480x480/862910_10151330450798663_807067802_n.jpg?oh=d29a41 f89f1def20cfe242c3edbb588d&oe=516EA0D1&__gda__=1366218852_b55f21bd7732c59b520c7e2ec5d5013 f
arkadaşlar yaklaşık 1 hafta oldu,benim çin malı makineyle bahçe çapalıyorum.Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Bahçe biraz büyük(5.5 dönüm) ve otlu
Pulluk kesici, pulluğun kaldırdığı toprağı keserek düzlemesini mi sağlıyor?
Hayır pulluğun önünden giderek toprağı çiziyor ve pulluk da toprağı dipten keserek deviriyor.
Yani daha düzgün bir kapatma sağlanmış oluyor.
Görsel aramada yaptım ama bulamadım, köyde birinde olacak resimleyebilirsem buraya koyarım.
Taral da bile kullanılan motorların bazıları çin malı. Motor kısmına bağlanılan şanzıman vs. Türk olur. Şunu da vurgulamak lazım, özellikle bu şanzıman, diğer metal aksam işçilikleri hepsinde bir felaket. Ben Anadolu Motor'dan iki günde illallah dedim, sonra Sn. Aviator34'e illa ki Taral al diye tutturdum, sonuç ikisinde de benzer problemler yaşadık.
Taralın eski ürünlerinin çoğu kısmı ve motoru italyan lombardiniydi çin rekabetiyle olacak ki oda modaya uydu.
Elimde olan taral 40 em dizel lombardini motor on yıldan fazla oldu kullanıyorum kendi hatalarımdan kaylaklanan sorunlardan başka sorun çıkarmadı ve halen kullanıyorum iki kez çapalarını bitirdim yenisiyle değiştirdim ben yoruldum o yorulmuyor, artık peşinden gitmesi ağır gelmeye başladı, ahhh gençlik ahh genç olacaksın ki peşinden koşturasın.
Bende Çin malı Rainbow çapa makinesi var. Çok sorun yaşıyorum, iki sene garantisi var ama şimdiden bir çok sorun çıktı. Sorunlar ufak olduğu için ve şu sıralar makineye çok ihtiyacım olduğu için servise götüremedim.
Ağaçların diplerini açmak için bayağı işe yarıyor. Pulluk taktım, pek beceremedim, belki acemeliği atınca ondanda memnun olabilirim.
Satıcıların anlattığı gibi bir günde 3-4 dönüm yeni başlayanlar çapalayamıyor. Ben şimdilik anca 1 dönüm yapabilirim. Bahçenin toprak durumuda çok önemli, daha elverişli yerlerde çok daha fazla iş çıkartılabilir.
Çapa makinesinde bıçakların arasına giren otları nasıl temizliyorsunuz? Beni biraz uğraştırıyor.
:) Kesinlikle en zevksiz kısmı. Biz şu el tırmığı (http://www.hepsiburada.com/liste/formosa-fo-71393-tirmik/productDetails.aspx?productId=hrformosa71393&categoryId=34000008&navq=categoryid%3d453962%26fh_view_size%3d20%26fh_ sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dhrform osa71393%26fh_lister_pos%3d17%26fh_location%3d%252 f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257b catalog01_60002705%257d%252fcategories%253c%257bca talog01_60002705_2147483601%257d%252fcategories%25 3c%257bcatalog01_60002705_2147483601_453962%257d%2 6fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dlister)ve bağ bıçağı kombinasyonu ile maça çıkıyoruz.
Zamanınız, enerjiniz ve paranız varsa, önceden tırpanla otları biçmek maça bir sıfır önde başlamanızı sağlıyor. Ya da çok sık durup otları tam keşmekeş olmadan temizlemek de daha başka bir çözüm.
Çapa makinesinde bıçakların arasına giren otları nasıl temizliyorsunuz? Beni biraz uğraştırıyor.
Bunun için kendi isteğime göre özel bir bıçak yaptırdım onunla temizliyorum. Resimlemek hiç aklıma gelmedi.
aviator34
24-04-2013, 08:46
Dün nihayet yüksek kademeli basınçlı su pompam ortadan iki ye ayrıldı oda rahatladı bende rahatladım.
Datsu servisi yeni motor ile değiştireceğini söyledi bakalım göreceğiz.
aviator34
24-04-2013, 08:52
Bende yeni aldığım çapa makinemi ilk defa kullanayım dedim ama toprak tavında olmadığı için birde dizime kadar otlu bir yere çapa yapmaya çalışınca, resmen topraktan ot dan lastik oldu.
Çapa nasıl yapılır ? bunu da iyi bir öğrenmek lazım sanırım...
Çapa nasıl yapılır ? bunu da iyi bir öğrenmek lazım sanırım...
Bak bu doğru işte. :D
Dilimin döndüğünce anlatayım :)
Çapa makinası otlu ve nemli yaş yerde çalışması oldukça zordur,(Çapalar hemen dolar iş görmez temizlemek için epey zaman harcarsın temizleyinceye kadar da canın çıkar) Ya otu biçip çapalayacaksın, ya yerin kurumasını bekleyeceksin (Yine ot dolanır ama yer yaş olduğu kadar olmaz) Yer biraz kuruysa otuda parçalayabiliyor.
Ben şöyle yapıyorum.
Sonbahar da fazla derin olmadan otun kökünü bozacak derinlikte çapalıyorum ki ilk baharda toprak tava gelinceye kadar ot da fazla büyüyemiyor bu evrede de ilk bahar çapalamasını yaparak oluşan ot kökünü bozuyorum.
En yorucusu da ilk baharda ki çapalama sonrakilerin de spor yapıyorum. :)
aviator34
25-04-2013, 08:24
sayın lilium, 10 gün sonra yaklaşık her fidana 50 kilo kadar organik madde (kompost,leonardit,perlit,hayvan gübresi,orman toprağı) vereceğim ancak uygulama konusunda kafamda hala soru işaretleri var
1-Kitaplarda fidanın taç izdüşümüne 15-20 cm genişliğinde ve derinliğinde hendekler açılarak bu organik maddeyi içerisine koyup kapatılabilir diyor.Böyle olduğunda da 250 çukuru açmak 4 **** 6 kişi ile bir kaç günde yapılabilir ve haliyle maliyet artacak.(300-500 tl)
2- Benim düşündüğüm ise her fidanın taç izdüşümüne bu 50 kilo organik maddeyi dökerek çapalama yapsam toprak organik madde ile karışsa daha iyi olmaz mı ? yoksa çok üstte kalmaları sıkıntı olur mu ?
Döküp çapa yapsan daha iyi, ama Sn. Lilium'un dediği gibi önce otları biçmekte fayda var.
Kompost varken hayvan gübresine gerek var mı bu arada? :) Zaten sıhhi olmayan iyi yanmamış gübre olmasın diye komposta yöneldik? :)
2- Benim düşündüğüm ise her fidanın taç izdüşümüne bu 50 kilo organik maddeyi dökerek çapalama yapsam toprak organik madde ile karışsa daha iyi olmaz mı ? yoksa çok üstte kalmaları sıkıntı olur mu ?
Düşündüğünüzü yapınız sayın aviator34, 50 kilo maddeyi hendekler açarak bir yere verip kapatmak yerine taç iz düşümüne yayıp çapamakinasıyla derincene işleyiniz, gübre toprakla daha güzel karışacak daha yararlı olacak.
Hatta size önerdiğim gübreyi daha kullanmadıysanız onuda katıp kullanabilirsiniz.
Kitapaların yazıldığı yıllarda çapa makinaları yoktu, bel küreğiyle bellemek de işçilik maliyet açısından ek bir gider olacağından daha basit şekliyle hendek açıp veriniz denmiş. Kök gübresi hariç Hangi gübre olursa olsun bir yere topluca konması uygun değildir.
Kök gübresi hariç deyimim fidanı ekerken çukurun dibine konmasından bahsediyorum. Mümkün olsa da onuda o derinliklerde taç iz düşümlerine koyabilsek
Döküp çapa yapsan daha iyi, ama Sn. Lilium'un dediği gibi önce otları biçmekte fayda var.
Sayın Çamtepe, daha önce de dediğim gibi otun her iki yönde artıları eksileri var, yer tavsız biraz yaşsa çapalara dolanır durur, yer kuruysa çapalar otu parçalayabiliyor doğal olarak kompost oluyor, yer yaş olunca da biçmek en doğrusu fakat bu seferde bu kompostan yararlanamıyorsun ya da ayrı yapmak gerekiyor.
Bir ilave daha yapayım, ot fazla büyüdüğünde de ya da yayılıcı guruptan ot varsa toprak çabuk kuruyup tava gelmiyor,
O nedenle uygun koşullar bulunduğunda ot çok büyümeden müdahale etmek en doğrusu.
Sayın Lilium,
Sonbaharda çapalama işlemi zor olmuyor mu? Yaz bitmiş toprak kuru olduğu için, sert yerde çapalama işlemi nasıl yapılıyor?
ilk baharda çapaladıktan sonra ve sulamalardan sonra tekrar çapalıyorum dolayısıyla da toprak sert olmuyor, en zoru ilk bahardaki.
aviator34
26-04-2013, 15:41
Kompost varken hayvan gübresine gerek var mı bu arada? :) Zaten sıhhi olmayan iyi yanmamış gübre olmasın diye komposta yöneldik? :)
:) aç gözlülük başka bir şey değil.
Şimdi benim bahçeme 50 metre uzaklıktaki meraya köylüler ahırlarından çıkan gübreleri yanması için o bölgeye döküyorlar kimisi tarlasına alıyor kimisi bırakıyor abartısız 25-30 obek oluşmuş durumda kimisinin tepeleri yeşillenmiş içini kazıp bakmasan burada gübre var diyemezsin. (350-400 ton hayvan gübresi)
Hal böyle olunca o simsiyah olmuş,içi solucandan geçilmeyen,kavrulmuş gübreleri kullanmamak saflık gibi geliyor bana :) geçen hafta gittiğimde konteynırın yanına 3 römork boşalttım.
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/v/p480x480/908606_10151388379713663_719557499_n.jpg?oh=821dc0 3e951c09c4438e530cd168fd4b&oe=517CECD4&__gda__=1367154401_6a684b054082f1d0b80884ea42b7fde 9
aviator34
26-04-2013, 15:52
Düşündüğünüzü yapınız sayın aviator34, 50 kilo maddeyi hendekler açarak bir yere verip kapatmak yerine taç iz düşümüne yayıp çapa makinesiyle derince ne işleyiniz, gübre toprakla daha güzel karışacak daha yararlı olacak.
Benim de kafama da yatan bakım gübrelemesi bu yönde.Şu kompostumuz da bir gelemedi
aviator34
26-04-2013, 15:54
Hatta size önerdiğim gübreyi daha kullanmadıysanız onuda katıp kullanabilirsiniz.
Gübreleme olarak 6-7 nisan da her fidana 1 su bardağından biraz fazla (250 ml) 21.05.10 olarak verildi 1 ay sonra dozajı düşürerek (100 ml) tekrar uygulayacağım.
Safranlı
26-04-2013, 16:30
yahu degerli kardeşim
elinde ve köyünde madem hazine bulmuşsun
ne kompostu arıyorsun
dök kardeşim ne bulduysan
o hazineyi insan kaçırırımı
:) aç gözlülük başka bir şey değil.
Şimdi benim bahçeme 50 metre uzaklıktaki meraya köylüler ahırlarından çıkan gübreleri yanması için o bölgeye döküyorlar kimisi tarlasına alıyor kimisi bırakıyor abartısız 25-30 obek oluşmuş durumda kimisinin tepeleri yeşillenmiş içini kazıp bakmasan burada gübre var diyemezsin. (350-400 ton hayvan gübresi)
Aç gözlülükle bunun ilgisi yok, insan aradığını yakınında bulunca ve kıymeti bilen olursa altın bulmuş (http://vadidekicennet.blogspot.com/2011/09/iyi-yanms-hayvan-gubresini-bulunca-altn.html) gibi olur.
Bu bahsettiğin gübreleri görmüştüm ve biraz hayıflanmıştım kıymeti bilinmiyor diye, bence hiç durma veriyorlarsa dönüme 10 ton dökebilir ve çapa makınasıyla karıştır.
Gübreleme olarak 6-7 nisan da her fidana 1 su bardağından biraz fazla (250 ml) 21.05.10 olarak verildi 1 ay sonra dozajı düşürerek (100 ml) tekrar uygulayacağım.
Bu kadar sık gübreleme yapmayınız birde haziranda bir uygulama yaparsınız kafi gelir.
Safranlı
27-04-2013, 08:28
degerli dostlarım
türlü türlü yollalr deneyip toprak aşkına bir şeyler yapıyoruz
ama hayvan gübresini hiç bir şey tutamaz
yarım saat önce arabada yine yengemlerle
bir pat patımız olsa ne güzel topragı pamuk gibi yapardık diye konuştuk
madem sırası geldi
herşeyimizi paylaştığımız bu dostlar sofrasında
ailemin dahi bilmediği sırrımı yazayım
sürekli takip ettiğim sahibinden.com sitesinde aralık ayında güzel bir çapa makinası ilanı vardı
ilanda almanyadan özel getirilmiş 10 hp arkadan çapalı çok az kullanılmış diyordu
ilanı veren alanyada doktor olduğunu bu aletide babası için bir dostları vasıtasıyla özel getirtiklerini söyledi
aylar sonra ise babasının rahmetli oldugunu söyledi
kendisinin doktor oldugunu aslında çok sevsede bahçeye vakit ayıramadıgını bu yüzden sattıklarını söyledi
telde konuşurken yalovada arsa larının oldugunu ve bizim çınarçık ilçemizde tatile arada geldiklerini söyledi
çoçuklugunda yalovada çok tatil yaptıgını söyledi
babasının rahmetli olması nedeniyle depoda kaldıgını orjinal almanca belgeleriyle verecegini söyledi
Allahın hikmeti ilk te ben aramışım
bende kış ayı oldugu için ben size aydan aya ödeme yapayım borcum bittimi bana yollarsınız dedim
toplam 2300 tl ye anlaştık
hemen kapora kabilinden 300 tl yatırdım
bir ay sonra bin
iki ay sonra bin olmak üzere borçumu ödedim
ilk iki ödemede hep konuştuk
son ödemede ayrıca konuşma ihtiyacı hissetmeden havaleyi yaptım
sonrasını artık tahmin edeceksiniz
telefonda yok
açmıyor
ara ara yok
sonra bu telefon kapalıdır dendi
hemen sahibinden .coma yazdım
sacvılık yazısı olmadan bilgileri veremeyiz dediler
çaresiz hayatımda ilk defa savcılıga gittim
dekontları gösterdik
savcıdanda hafif yollu sitemlerini işittim.
insan hiç mal gelmeden parayı yatırır mı dedi
bende doktor moktor diye inandım
yarı yalovalı diye tamamen teslim oldum
birde babasının vefatı dolayısı ile üzüntülerini paylaştık ve sabırlar diledik
arada telefonu cevaplamayınca yarım saat sonra dönüyor
ameliyattaydım diyordu....
eee bende nasıl şüphe edeyim....
teske etseydim....
param gitti
savcılıktan haber yok
sahibinden.com dan da haber yok
toprak aşkına doğa aşkına vede pat pat adına benim açımdan iyi para olacak 2300 tl gitti
sağlık olsun artık
durum bu
dostlara küpe olsun....
aviator34
27-04-2013, 10:00
Sayın dafranlı kusura bakmayın ama bi inceden güldüm kendi kendime. :)
Bu sizin iyi niyetinizden karşınızdaki insanı kendiniz gibi gördüğünüzden kaynaklanmış yoksa sütü bozuk insan o kadar çok ki sağlık olsun. Manuel'e devam...
Geçmiş olsun sayın safranlı, teknoliji denen hızlı erişimi sağlayan internet ortamlarında iyi niyeti suistimal edenler vardır ve var olacaklardır da.
Buna benzer bir olay benim başımdan da geçti fakat sonucu böyle olmadı, yapmış olduğum soyma makinasını kırşehirden biri istedi olur vereyim dedim, abi ben peşin ödeyemem taksit yaparmısın dedi, böyle bir imkanlarımızın olmadığını ve peşin olabileceğini söyledim,
Peki dedi ben size aydan aya ödeme yapsam ödeme bittikten sonra makinayı gönderseniz olur mu dedi,
Bana güveniniz varsa tabi ki olur dedim.
Adamın söylediği söz aynen şu. Ben ticaret yapandan ve aracıdan korkarım siz esnafsınız yamuk yapmaktan korkarsınız yapamazsınız, ben size güveniyor ve ilk taksidi hemen yatırdı, sonraki iki taksidini de yatırdı ve biliyormusunuz son taksidini yatırdığında aramadı bile ne zaman göndereceksin diye, ben hasaplarıma bakınca fazla para olunca ekstıra çektirip kimin yatırdığını öğrendim ve kendilerini arayıp makinanı şu gün gönderiyorum dedim ve gönderdim.
Yani demek istediğim güven duyulmak duygusu çok güzel bir şey. Bu zamana kadar Boğazımızdan haram geçmedi çok şükür, bundan sonrada geçirmesin allah.
param gitti
savcılıktan haber yok
Nasıl olur, isim varsa bulunması lazım, parayı bankaya eft mi ettiniz? ptt hesabına mı yatırdınız.
savcılık görevini iyi yaparsa bulur.
Safranlı
27-04-2013, 11:54
sayın dafranlı kusura bakmayın ama bi inceden güldüm kendi kendime. :)
bu sizin iyi niyetinizden karşınızdaki insanı kendiniz gibi gördüğünüzden kaynaklanmış yoksa sütü bozuk insan o kadar çok ki sağlık olsun. Manuel'e devam...
evet aynen manuele devam
yarın zaten işimiz o
bellemeye başlıyoruz
3-5 kişi
ama benden pek iş çıkmyor
hemen yoruluyorum
bütün hafta masada oturunca pazar günü pil fazla gitmiyor
Safranlı
27-04-2013, 11:57
nasıl olur, isim varsa bulunması lazım, parayı bankaya eft mi ettiniz? Ptt hesabına mı yatırdınız.
Savcılık görevini iyi yaparsa bulur.
evet
isim soy isim tel nosu(şu anda kapalı)
net ev adresi belli
savcılıga vereli bir ayı geçti
henüz haber yok
nasıl takip edilir onuda bilmiyorum
ümitle savcılıktan haber bekliyorum
uyap sistemi dedikleri mesaj sistemine yolladım
cevap gelmedi
adliye te de gidemedim
öyle kaldı
biraz daha bekleyip
adliye ye gidicem artık
belki yine saflık olacak ama
halen dolandırılmayıp adamın başına bir bela geldiğini
düşünüyorum
ne bileyim...
Hayırlısı olsun
aviator34
27-04-2013, 12:16
evet aynen manuele devam
yarın zaten işimiz o
bellemeye başlıyoruz
3-5 kişi
ama benden pek iş çıkmyor
hemen yoruluyorum
bütün hafta masada oturunca pazar günü pil fazla gitmiyor
Sayın safranlı ve sayın lilium konu konuyu açıyor burası yeri değil ama ben 32 yaşındayım 2 haftada bir bahçeye gidip saha da çalıştığım zaman hemen hastalanıyorum (soğuk algınlığı,kireçlenme,kas tutulması,güneş çarpması,boyun tutulması hepsini defalarca yaşadım) özellikle dikkat ettim hafta sonu kalırsam yanımdaki genç arkadaşlar ile birlikte sıkı çalışıyoruz pazar akşamı yola çıktığımda ya da pazartesi sabahı işe başladığımda resmen pert olmuş şekilde şirkette geziniyorum 2-3 gün sonunda ancak kendime geliyorum.
Benim için gerçekten çok büyük bir problem ama her seferinde öteliyorum.hele ki yazın ortasında atlet çıkarsam rüzgar çarpıyor,çıkarmasam terleme yapıyor,6-7 t shirt birden yanıma alıyorum hepsini de kullanıyorum.
Düzenli,tertipli,molalı çalışma prensibini hiç uygulamış değilim ha şurası da ha burası da derken akşamı yapıyoruz e bizim buralar edirne hali ile akşamda boş durulmuyor BÜYÜK lere saygımız sonsuz derken istanbul yolu ızdırap oluyor.
Şu 7x3 konteynır gelmesine 10 günden az kaldı,Mola aralarında rüzgardan, güneşten ya da yağmur çamurdan ,kardan korunmanın küçük bir yolu umarım etkili olur.
Bu arada bu konu ile ilgili faydalı tavsiyelerinizi kesinlikle göz ardı etmeyeceğimi bilmenizi isterim...
Safranlı
27-04-2013, 13:21
Degerli kardeşim
sen benden gençsin
bizde 38 olduk
ama annem kadar iş yapamıyorum
annem biz demirden miydik
ne kadar dayanıksınız deyip işilerimizi asla beğenmez
ben 65 yaşındayım benim yarım kada ryapamıyorusnuz der
gerçektende öyle
eskilerin maşallahı var
sırf bu yüzden pat pat aşkına tıtuldukya...
Annem duysa beni keser alimallah....
Birde daire alıp iyice boşlandığımız dönemde....
Vallahi yazdım buralara ama
korku sardı beni....
Malum karadeniz kadını
orak hep elinde....
Duyarsa yandı gülüm keten helva....
Safranlı
27-04-2013, 13:22
Yaaa bu siteye bağımlılıgım ne olacak artık belli değil
sır mır kalmadı....
aviator34
27-04-2013, 13:48
:))
Safranlı
27-04-2013, 14:42
Ifadeni de beğendim...
alimallah
27-04-2013, 15:43
Annem duysa beni keser alimallah....
...
Bu cümleyi anlayamadım.
Annenizin sizi keseceğini bana haber mi veriyorsunuz
yoksa
anneniz olayı duyarsa ben sizi mi keserim? :(
Tövbe, tövbe..
Ben kendi halinde bir adamım.
Lütfen beni karıştırmayın şahsi işlerinize:)
Selamlar..
Safranlı
27-04-2013, 17:18
Bu cümleyi anlayamadım.
Annenizin sizi keseceğini bana haber mi veriyorsunuz
yoksa
anneniz olayı duyarsa ben sizi mi keserim? :(
Tövbe, tövbe..
Ben kendi halinde bir adamım.
Lütfen beni karıştırmayın şahsi işlerinize:)
Selamlar..
evet evet...
kimse duymasın.....
kendi aramızda kalsın
sonu kötü olur vallahi.....
Sayın Safranlı geçmiş olsun. Umarım savcılık karşı tarafı bulurda, maduriyetiniz karşılanır.
Safranlı
29-04-2013, 07:38
Sayın Safranlı geçmiş olsun. Umarım savcılık karşı tarafı bulurda, maduriyetiniz karşılanır.
çok teşekkür ederim
Sayın Forum üyeleri,
1-2 dönümü işleyebileceğim bir bahçem var. Bahçe biraz meyilli, toprak da ne çok sıkı ne çok gevrek.
Senede 1-2 kez traktörle sürdürebiliyorum ama çapa her sene dert oluyor. Hem dikimden önce (sadece sebze için) hem de dikimden sonraki çapalamalarda kullanabileceğim bir çapa makinesi araştırıyorum.
Yaşım 50 ye yaklaştığı ve bedensel olarak ham olduğum için beni çok da yormasın istiyorum.
Arkadan frezeli mi alttan frezeli mi? (işleme derinliği önemli mi?)
5,5 HP mi 6,5 HP mi ya da daha mı fazla beygir gücü?
Şanzımanlı mı? Kayış aktarmalı mı? (karşılıklı bir şeymidir onu da bilmiyorum)
En iyisi farklı makineleri denemek ama ayarlamak zor olacak.
Deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. (Başlığın çoğunu okudum, cevap varsa gözümden kaçmıştır)
Kayışlı alırsanız her 2-3 kullanımda kayışı sorun çıkarır. Şanzımanlı alın.
Hafif meyil varsa ve toprak da "çok gevrek" değilse 5 HP üzeri bir şey almanızı tavsiye ederim.
Çok yormasın diyorsanız benzinli alabilirsiniz, daha hafif olur. Ama hafif çapa zor toprağı daha zor işler onu da ekleyeyim. Babam maşallah 66 yaşında tüm bahçeyi kendi çapalıyor benzinli çapasıyla.
Benzinlinin yakıt masrafı çok olur ama 1-2 dönümlük bir bahçe için çok da masraf yapmanıza değmez.
Teşekkür ederim Çamtepe
Bu arada okumaya devam ediyorum ve dün alttan frezeli 6,5 HP bir çapa makinesini denedim tarlamda. Tahminimden fazla yordu. Ancak tarla traktörle sürüldükten sonra olan tezekler işi zorlaştırdı.
Arkadan frezeli bir makineyi de denedikten sonra karar vereceğim. Ama kayışlı olmayacak ve 5 HP nin üzerinde gücü olacak, tercihen bir den fazla ileri vitesi olacak.
Denememi yapınca paylaşacağım.
Okudum, okudum yazışmalarınızı ben de okudum. Ve aranıza girmeye karar verdim.
Bizim çapa makinemiz Honda. http://www.agaclar.net/forum/296840-post26.htm.
Büyük değil ama sebze bahçemizi çapalamaya yetiyor da artıyor bile. Hem de sebze ektiğimiz alan da küçük sayılmaz.
Hatta çim alanı tanzim ederken de 1000 m² lik alanı bununla çapaladık.
Önceleri eşime de zor geliyordu kullanmak ama şimdi alıştı, yaşı sizlerden daha ileri olduğu halde rahatlıkla kullanıyor.
Ben bile bu yaşımda yarım saat bir saat kullanabiliyorum. Yeter ki canınız istesin, ben de yapabilirim deyin.
http://www.agaclar.net/forum/460343-post2243.htm
Lilium bizim makineyi kullandı, kendi makinesinden daha küçük olduğu için kullanımı daha kolay diyordu.
Biz de elektrikli tırpan ile ot boylarını kısalttıktan sonra çapayı sürüyoruz, sebze alanına.
Sonbaharda da üzerine bol bol hayvan gübresi atıp, çapalayıp bırakıyoruz. Kar ile yağmur ile gübre toprağı iyice ıslah ediyor. Ekilen sebzeler de haliyle güzel oluyor.
Sevgili Safranlı, başınıza gelene üzüldüm. Bu zamanda, bütün güzel değerlerin yitirilip de yerini para mefhumunun aldığı bu ortamda nasıl oldu da malı almadan para ödemesi yaptınız? Bence mutlaka takip edin. Tüketici haklarına müracaat edin.
Hepinize kolaylıklar dilerim.
Safranlı
02-05-2013, 16:37
Sevgili Safranlı, başınıza gelene üzüldüm. Bu zamanda, bütün güzel değerlerin yitirilip de yerini para mefhumunun aldığı bu ortamda nasıl oldu da malı almadan para ödemesi yaptınız? Bence mutlaka takip edin. Tüketici haklarına müracaat edin.
Hepinize kolaylıklar dilerim.[/QUOTE]
İŞ ARTIK SAVCILIKTA
ÜMÜDİMİ KAYBETMEDİM
İYİ HABERLER GELECEK DİYE HALEN BEKLEMEDEYİM
GELMEZ İSE DE KONUNİ YOLDAN CEZALARINI MUTLAKA ÇEKECEKLERDİR
ozencan43
03-05-2013, 18:45
Sayın Safranlı geçmiş olsun. umarım makinenize ya da paranıza kavuşursunuz...
çapa makinesi almayı düşünüpte hala karar veremeyen arkadaşlara bir fikir verebilir diye başka bir sitede (ben bu siteyle kardeş gibi görüyorum) paylaştığım özeti burada da paylaşıyorum.
buyrun:
almayı düşündüğünüz makine işinizi görecek kapasitede olsun. kriterler:
arazinizin durumu(düz-meyilli), toprağın durumu (killi-kireçli-kumlu-taşlı vs), arazinin büyüklüğü-küçüklüğü, makineyi taşıma durumları (şehir merkezinde ikamet edip yakın civardan bahçe alıp hafta sonları toprakla uğraşmayı sevenler için(bazı arkadaşların bağ-bahçe evlerinde duran makinelerinin çalındığını yorumlarda okuduk.) ) , sadece yüzeysel çapalama(5-10 cm.) içinmi kullanılacak( ot çapası) yoksa sebze vs. ekimi için sürüm yerine geçecek kadar derin (25-30 cm.) çapalamamı yapılacak? ileri dönük başka ilave aparat kulanımı düşünülüyormu?
aklınıza daha birçok soru gelebilir. bu arada fiyat olayı da yine etkili bir kıstas. ancak ucuz etin yahnisi hesabı, sonradan pişman olmamak için 2 kere düşünmek gerek. (sevdiğim bir söz: bir kere almak veya yapmak, iki kere almak veya yapmaktan ucuzdur.) ucuza aldığınız makineyi değiştirmek istediğinizde ya yok pahasına satarsınız **** elinizde kalır. ben 2010 yılı başında 2500 liraya vadeli aldığım taral 22m i 2 sezon kullandıktan sonra (piyasaya 500 tl lik iş yaptım, kendime kullandığımı saymıyorum bile + çapa demirleri bitik vaziyette 1600 e peşin sattım.) üste biraz daha ekleyerek 32m aldım geçen ay.
ancak bir uyarıda bulunayım. daha önce çapa makinesi kullanmadıysanız 120-150-180 kg.lık alttan çapalı dizel makineleri kullanmakta epey zorluk çekersiniz. boyunuz ve kilonuz da burada önemli bir etken. (püf noktası: daha önceden sürülüp kazayağı çekilmiş toprak biraz daha kolay işleneceği için makine kullanım tecrübesini kolay kazanmanızı sağlar.) tecrübe kazandıkça makineyi sağa sola ve arkasındaki derinlik demirini hafifçe yukarı aşağı oynatarak daha kolay toprak işleme yapabildiğinizi göreceksiniz. yine de imkanı olanların önce 80-90 kg lık benzinli bir makine ile bu işe girmelerini tavsiye ederim. kendilerini geliştirip makineyi büyütmek istedikleri zaman ikinci el piyasasının oluşmasına ve imkanı kısıtlı olanların bu makinelere daha kolay ulaşmasına vesile olacaklardır kanaatindeyim. (benim yaptığım gibi )
aldığınız makinenin kullanma kılavuzunu dikkatlice ve tekrar tekrar okuyun. yakıt olarak alacağınız benzin veya mazotu muhakkak birkaç gün öncesinden alarak dinlendirin. makineye koyarken dinlendirdiğiniz yakıtın çalkalanmamasına dikkat edin. (bazen yakıtı dinlendirdiğiniz şişenin dibinde birkaç damla su biriktiğini görebilirsiniz. benzinli motorlarda karbüratörün, dizel motorlarda mazot pompasının düşmanı işte bu sudur. arıza sebebi olarak yeter. yine benzinli modellerde işiniz bittikten sonra makine çalışır vaziyetteyken benzin musluğunu kapatıp karbüratördeki benzinin bitmesini bekleyin. (usta tavsiyesi)
motor yağınıza, şanzımanlı çapa kullanıyorsanız şanzıman yağına arasıra bakın. eksilme varsa tamamlayın.
çapa bıçakları bu makinelerde en önemli unsurlardan biri. ya bu bıçakları kolay temin edilen bilinen markalardan alacaksınız, ya da bıçaklar aşınıp bittiğinde makineniz elinizde kalacak. hadi biraz daha iyimser olalım: çapa bıçakları biraz aşındığında sanayide sıcak demirci bulup yalvara yakara uçlarına ilave yaptıracaksınız.(ama ne kadar sağlıklı olur? ilk taşa vurduğunuzda çat diye kırılırmı orası belli olmaz)
ve gelelim en önemli noktaya........:
sakın makinenin otomatik stop tertibatını iptal etmeyin,ettirmeyin.nette çapa kazaları diye aradığınızda ayak bacak koparanlar ya stop tertibatı olmayan veya dandik stop tertibatlı(mesela düğmeli)makine kullananlar veya stop tertibatını iptal eden (akıllı) kişilerdir. malum biz millet olarak tek elle araba kullanmayı, hatta ellerimizi kullanmadan bisiklet sürmeyi seven bir mizaca sahibiz. çapa makinesinide nasıl olsa tek elimizle kullanırız değilmi?
sağlıcakla kalın...........
kazasız belasız kullanabilmek dileğiyle............
Safranlı
04-05-2013, 08:02
çok güzel yazmışsınız
artık makinem elime geçerse bu satırları tekrar tekrar okuruz
gerçeltende çok aydınlatıcı olmuş
Teşekkürler sayın ozencan43, güzel özetlemişsiniz.
benzinli modellerde işiniz bittikten sonra makine çalışır vaziyetteyken benzin musluğunu kapatıp karbüratördeki benzinin bitmesini bekleyin. (usta tavsiyesi)
Benzinli model için açıklamayı yapmışsınız ek olarak dizel motorlar içinde ben yapayım.
Dizel motorları da sonbaharda garaja çekerken pistonu yukarıda kalacak şekilde ve üste tapasını açarak 8-10 damla yağ damlatıp bırakınız.
Bu şekilde bırakılan motor sekman ve silindir de karınçalaşmayı önleyecektir.
kivancapt
08-05-2013, 11:13
merhaba,
bende foruma yeni üye oldum ve paylaştığınız bilgiler doğrultusunda hem yeni şeyler öğrendim hem de çok kafam karıştı :) 2,5 dönüm kadar meyve ağaçları ekili bir arazimiz var. düz, killi toprak ve taşsız. her sene bu zamanlarda yabani otlardan çok çekiyoruz. motorlu tırpan ile bu sorunu çözmeye çalışıyorum ama günler sürüyor. internette çayır biçme makinaları gördüm. çok pahalı olmayan orta ölçekli bir makina düşünüyorum. örneğin KAAN 17-S hem zıpkalı çayır biçme makinası hem de çapa makinası olarak geçiyor ve fiyatı da bütçeme uygun. çapa makinası ile ağaç dipleri havalandırmayı planlıyorum. bu makineyi kullanan veya hakkında yorum yapabilecek olan varsa yardımlarını bekliyorum. teşekkürler.
Kaan 17-S Benzinli Çapalama ve Çayır Biçme Makinesi -> Kaan (http://www.evidea.com/kaan-17-s-dizel-capalama-makinesi-ckm032/p/170760)
örneğin bu linkte makine hakkında bilgi bulunmakta...
aviator34
08-05-2013, 16:30
ben 2010 yılı başında 2500 liraya vadeli aldığım taral 22m i 2 sezon kullandıktan sonra (piyasaya 500 tl lik iş yaptım, kendime kullandığımı saymıyorum bile + çapa demirleri bitik vaziyette 1600 e peşin sattım.) üste biraz daha ekleyerek 32m aldım geçen ay.
Sayın özencan43 merhabalar
bende 10 dönümlük bahçeme taralın 32 m dizel çapa makinasını aldım ancak çapa yapmadım.Bu taral 32 m ile ilgili tavsiyede bulunacağınız bir şeyler varmı dır ?
saygılar
aviator34
21-06-2013, 10:24
İşi bilmeyen çavuşlar döner .... avuçlar :) misali
2 hafta önce tüm fidanlara taral 32 m ile çapalama yaptım.ilk defa yaptığım için çok zor oldu ama alıştıktan sonra hele ki sulamadan 1 gün sonra o toprak kum gibi oluyor ya o zaman harcadığınız zamana değiyor.
Ben bahçenin yarısını bitirdikten sonra 2. 3. vitesi keşfettim sağlık olsun.Haftaya tekrar çapalama yapacağım.
419636
419637
419638
Avantgarde80
10-09-2013, 10:46
Merhaba Arkadaşlar,
yaklaşık 400 m² yi geçmeyen bir bahçem var, içinde meyva fidanlarım falan mevcut ve hobi amaçlı sebze yetiştiriyorum. Elle Toprak işleme işini çok beceremediğim için bir çapa makinası düşünüyorum.
fikir aldığım herkes Einhell BG-MT 3360 LD marka makinaın çok rahat işimi göreceğini söylüyor.
fakat makinanın sağlamlığı servis yedek parça durumu konusunda biraz kararsız kaldım. bu makina veya farklı bir önerisi olan tecrubeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
teşekkürler.
hanekase
27-11-2013, 12:53
Arkadaşlar çapa makinalarında 2 ileri 1 geri vitesmi yoksa 3 ileri 1 gerivitesmi almak lazım.aradaki farkı bilen varmı acaba
Sayın Hanekase,
Çapa makinesini kullandığım kadar bilgiyle yanıtlıyorum. Vites sayısını motorun gücü ile ilgili 2 veya 3 tane yapıyor olabilirler. Gücü zayıf olanlarda fazla vites sayısının olması herhalde biraz gereksiz olur. Güçlü olanlarda ihtiyaca göre 3 vitesi uygun şekilde kullanırsın.
mehmetckc
28-11-2013, 08:54
Bu makinelere takılabilen akıllara zarar aparatlar var, bu başlık altında bunları da konuşmak gerek.
mozturkgss
25-02-2014, 13:26
1 dönümlük arazide yılda 1-2 defa kullanacağım küçük makine önerebilir misiniz?
Yurtdışında aşağıdaki gibi ürünler var ama iş görür mü bilmiyorum.
FUXTEC Kultivator: Amazon.de: Baumarkt (http://www.amazon.de/Fuxtec-FUXTEC-Kultivator/dp/B007POFUOU/ref=sr_1_9/278-6955803-3875428?ie=UTF8&qid=1393331144&sr=8-9&keywords=Fuxtec+Multitool+4-in-1)
Ot mücadelesi için çapa makinası almayın çünkü azalmak bi kenara dursun aksine çoğaltıyor.
Özellikle ayrık sanki ekmişsin gibi oluyor
1 dönümlük arazide yılda 1-2 defa kullanacağım küçük makine önerebilir misiniz?
Yurtdışında aşağıdaki gibi ürünler var ama iş görür mü bilmiyorum.
FUXTEC Kultivator: Amazon.de: Baumarkt (http://www.amazon.de/Fuxtec-FUXTEC-Kultivator/dp/B007POFUOU/ref=sr_1_9/278-6955803-3875428?ie=UTF8&qid=1393331144&sr=8-9&keywords=Fuxtec+Multitool+4-in-1)
bu çok ufak olur
İsmail Kuzucu
25-02-2014, 23:59
İşi bilmeyen çavuşlar döner .... avuçlar :) misali
2 hafta önce tüm fidanlara taral 32 m ile çapalama yaptım.ilk defa yaptığım için çok zor oldu ama alıştıktan sonra hele ki sulamadan 1 gün sonra o toprak kum gibi oluyor ya o zaman harcadığınız zamana değiyor.
Ben bahçenin yarısını bitirdikten sonra 2. 3. vitesi keşfettim sağlık olsun.Haftaya tekrar çapalama yapacağım.
Böyle bir duruma bende düşmüştüm. Tel kenarı sürülmeden kalmasın değince motor telide sürdü :D
Taralın çapa motorları çok dayanıklı ve zorlanma olmuyor. Sanırım 2002 yılında almıştık standart bakımlarını yapma ile şimiye kadar gayet iyi çalışıyor.
Merhabalar ,
araştırma ve incelemelerim sonunda 2 çapa makinasından birini tercih edecegim, birincisi benzinli weima 1000 H ikincisi ise dizel kama KDT 610 E bu makinalardan daha önce kullanan arkadaş var ise iyi ve ya kötü olarak görüş ve tecrübelerini yazarlarmı.
bu makinalardan hangisini tercih etmeliyim.
*** engebeli bi arazim var bahçe ekmek istiyorum hangi makinayı önerirsiniz
ömer çiftçi
18-03-2014, 16:42
yamur 7 beygirli dizel çok harika ik,i yıldır kullanıyorum tüm alet vede edevatı var bende birde kendim özel aletler yaptırdım yaptığı işleri sıralarsdak
çapa yapmak
tava kenerı yapma
karık açmak
su çıkarmak santırafişle özel kasnaklı
ayrık gibi otları tırmıklamak
tarlada taş ları toplamak
heralde yakında odun kesmek
vede elektirik üretmek işlerinide yükleyeceğim
harika bir makina tavsiye ederim
alttan çapa yapanlar la arkadan çapa yapan arasında fark olur mu? bide pulluk kullanılıyor mu ?
ömer çiftçi
19-03-2014, 18:53
benim dediğim altan çapa yapıyor pulluğuda var tek yönlü veya çift yönlüde ola bileni var
arkadaşlar altrac marka 6.5lığı öneririm. geri vitesi de var parçası ucuz yakıtı az. ben dün gidip hepsine baktım. uygulamalı olarak bitanesini kullandım. fiyat olarak 3.300 tl 10 dönüm bağ ya da bahçesi olanlara %50 hibe veriyorlar bilginiz olsun
Bilgi var da sen nasil nerede hangi iste kullanmak icin aradigini yazmadigindan insanlar cevap yazarken yoruluyor herkesi yormamak bazinda bunlari yazarsan hem Dogru bilgiye ulasir hem tecrubeleri degerlendirisin..
güllerim
21-04-2014, 20:24
Merhaba
benim de küçük bir bahçem var ve toprak çok sert. Parmaklarımı mahvettim. Çapa makinalarını da büyük ve benim kontrol edemeyeceğim bir makina sanıyordum. Bu yazıların tamamını okuyunca anladım ki bana uygun çapa makinaları da var.
Kriterlerim şuydu.
60 kiloluk bir bayanın kaldırabileceği, ( bahçem şevli merdivenden çıkarmam gerekecek)
Güçlü olacak. ( toprak çok sert)
Gül bahçemdeki güllerin arasına girebilecek darlıkta olacak.
Güvenli olacak.
Tüm yazıları okudum. ve istanbul dayım. Karaköy'e belirli notlar ile gittim.
İlk karşıma çıkan Honda mağazasına girdim. Sonrasında gözüm başkasını görmedi.
Sonuçta honda 205 makinasını aldım. Heyecenla kullandım ve memnun kaldım. Sizlerden de çok fikir aldığım için sizle de paylaşmak istedim.
güllerim
21-04-2014, 20:28
bu arada fotoğrafları nasıl yükleyeceğimi bulamadım
ozencan43
21-04-2014, 21:47
buyrun:
http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256-5.htm#post1271843
Merhaba
benim de küçük bir bahçem var ve toprak çok sert. Parmaklarımı mahvettim. Çapa makinalarını da büyük ve benim kontrol edemeyeceğim bir makina sanıyordum. Bu yazıların tamamını okuyunca anladım ki bana uygun çapa makinaları da var.
Kriterlerim şuydu.
60 kiloluk bir bayanın kaldırabileceği, ( bahçem şevli merdivenden çıkarmam gerekecek)
Güçlü olacak. ( toprak çok sert)
Gül bahçemdeki güllerin arasına girebilecek darlıkta olacak.
Güvenli olacak.
Tüm yazıları okudum. ve istanbul dayım. Karaköy'e belirli notlar ile gittim.
İlk karşıma çıkan Honda mağazasına girdim. Sonrasında gözüm başkasını görmedi.
Sonuçta honda 205 makinasını aldım. Heyecenla kullandım ve memnun kaldım. Sizlerden de çok fikir aldığım için sizle de paylaşmak istedim.
Honda 205 sizin için çok iyi bir tercih olmuş
kivancapt
24-04-2014, 10:43
merhabalar,
2,5 dönümlük meyve ağaçları olan ve birazda sebze ekimi yapmak istediğim arazimiz için uzun zamandan çapa makinesi bakıyordum. çok fazla marka ve çok çok fazla çeşit içinden antrac 200 uygun gibi geldi. haftasonu incelemek için honda bayisine gittim. forumlarda ve videolarda hep memnuniyet gördüm. ama tekerleksiz fiyatı 2500 tl olunca daha uygunlara yönelsem mi diye düşünürken bayideki satıcı bana loncin lc900 ü önerdi. bu makine de çin yapımıymış ancak makinenin tamamı motorundan şanzımanına loncin üretimi, piyasadaki diğer çinliler gibi toplama bir makine değil. mağazada bunlardan başki bir iki marka daha vardı ama loncin makine üzerinde satıcı çok durdu. kampanya ile tekerekli fiyatı peşin 1700 tl. 6,5 beygir şanzımanlı 80 kg civarı benzinli 2+1 makine. internette bu makine kullanıcılarının da olumlu paylaşımları olduğunu gördüm. bu hafta kısmetse gidip alacağım. umarım memnun kalırım ve izlenimlerimi burada paylaşma imkanı bulurum. son bir söz ekleme imkanı olan varsa treni kaçırmadan öğrenmek isterim :)
saygılar.
Erkin k.
16-05-2014, 17:32
Benim çapa makinesi bu çok güzel çalışıyor.15 yaşımda olmama rağmen kullanımı kolay bir makine. Orta boyutta ,benzinli,ağaç aralarından rahatça geçebiliyor.Mesela açtığı yarıklara domates ekimi yapacağız.Geri vitesi sayesinde kolayca taşınabiliyor.500 m2 bahçemi 2 turda rahatça çapaladım. Tavsiye ederim.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10271572_626324617458769_2120760105530602647_n.jpg
Görüldüğü gibi toprağı derinden kaldırıyor.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10343684_626324237458807_5428182292799105030_n.jpg
yusufdeniz
27-05-2014, 13:33
BİM den benzinli çapa makinası satın aldım. Motorun bıçaklara güç verdiği noktada ot toplaması oluşuyor. Bıçakları bilememle biraz düzelme oldu. Ancak sanki bir tasarım hatası var görünüyor. Eğer yanlış kullanmıyorsam otların bıçaklara yönlendirilmesi ve kesilmesi gerekiyor. Fotograflardan gördüğüm kadarıyla diğer markalarda da aynı sorun var. İş yapmıyor, memnun değilim.
yusufdeniz
27-05-2014, 13:35
İş yapmak maksadıyla cihazımın elimde olmasını isterim. BİM den benzinli çapa makinası satın aldım. Motorun bıçaklara güç verdiği noktada ot toplaması oluşuyor. Bıçakları bilememle biraz düzelme oldu. Ancak sanki bir tasarım hatası var görünüyor. Eğer yanlış kullanmıyorsam otların bıçaklara yönlendirilmesi ve kesilmesi gerekiyor. Fotograflardan gördüğüm kadarıyla diğer markalarda da aynı sorun var. İş yapmıyor, memnun değilim.
Selahattin Yılmaz
24-06-2014, 10:58
Arkadaşlar her zaman çapa makinası alacak ekonomik gücümüz olmayabiliyor. Bu durumda elimizdeki aparatlarla neler yapabiliriz ekleyelim bir şeyler.
FREZA ZA TRIMER-FLAKSERICU - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=AgYcrdzDJuo)
Freza sa dva no (http://www.alati.co.rs/freza-sa-dva-noza-Villager)
http://m.youtube.com/watch?v=9Wu-Vp76Ado
http://www.terracut.com/Movie/TERRACUTfilmWM.wmv
Benim çapa makinesi bu çok güzel çalışıyor.15 yaşımda olmama rağmen kullanımı kolay bir makine. Orta boyutta ,benzinli,ağaç aralarından rahatça geçebiliyor.Mesela açtığı yarıklara domates ekimi yapacağız.Geri vitesi sayesinde kolayca taşınabiliyor.500 m2 bahçemi 2 turda rahatça çapaladım. Tavsiye ederim.
Görüldüğü gibi toprağı derinden kaldırıyor.
Dişlerin arasındaki otları sık sık temizlemelisin ki o otları tekrar ekme ;)
İş yapmak maksadıyla cihazımın elimde olmasını isterim. BİM den benzinli çapa makinası satın aldım. Motorun bıçaklara güç verdiği noktada ot toplaması oluşuyor. Bıçakları bilememle biraz düzelme oldu. Ancak sanki bir tasarım hatası var görünüyor. Eğer yanlış kullanmıyorsam otların bıçaklara yönlendirilmesi ve kesilmesi gerekiyor. Fotograflardan gördüğüm kadarıyla diğer markalarda da aynı sorun var. İş yapmıyor, memnun değilim.
Uzun otlar ister istemez bıçaklara dolaşır onları temizlemen lazım.
Kısa otlarda öyle bir durum olmaması lazım
ankarada çapa kiralamk için bir yer var mı ? 250 mt2 bahçem için kullanacağımda
s.serdar
12-07-2014, 14:17
ankarada çapa kiralamk için bir yer var mı ? 250 mt2 bahçem için kullanacağımda
Bauhaus da var ama fiyatları oldukça yüksek.
ne kdr fiyatı ?
peki öneriniz nedir ? 250 mt alanı nasıl çapalayabilirim
s.serdar
13-07-2014, 00:56
Bir kaç yıl önce çim havalandırma tırmığı için fiyat almıştım. 10 günlük kirası yaklaşık makinenin kendi fiyatına geliyordu. Bu günkü fiyatlar hakkında pek bir bilgim yok. Bauhaus'dan sormak gerekir. Varsa civarınızdaki kullanıcılardan temin etmek akıllıca olur. Benim bahçe evimiz civarında 700 m2 parselleri işçilik, yakıt dahil 75-80 liraya çapalayanlar var.
Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinası Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/liste/einhell-bg-mt-3360-ld-benzinli-capa-makinasi/productDetails.aspx?productId=hreiny0100343027&categoryId=454000&SKU=HREINY0100343027)
Bu ürünüü alsam sizce iş yaparmı ? İlk önce bahçemi kendim bellicem. Daha sonra bu makina ile çapalamak istiyorum.
Fikir verebilirmisiniz ?
Alanınız çok büyük değil, arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlar herhalde.
Bizim çapa Honda, gayet memnunuz.
Alanınız çok büyük değil, arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlar herhalde.
Bizim çapa Honda, gayet memnunuz.
Arkadaşlar yardımcı olur derken makina temini konusunda mı yoksa fikir konusunda mı ?
Birde şöyle bir ürün var. Sonuçta bir kere kullancağım için işime görse yeter mantığı ile alıyorum.
Bim Aktüel Bluelight Çapalama Makinesi | Aktuel Ürünler (http://aktuel-urunler.com/bim-aktuel-bluelight-capalama-makinesi/)
alimallah
15-07-2014, 12:58
Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinası Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/liste/einhell-bg-mt-3360-ld-benzinli-capa-makinasi/productDetails.aspx?productId=hreiny0100343027&categoryId=454000&SKU=HREINY0100343027)
Bu ürünüü alsam sizce iş yaparmı ? İlk önce bahçemi kendim bellicem. Daha sonra bu makina ile çapalamak istiyorum.
Fikir verebilirmisiniz ?
Bence işinizi fazlası ile görür.
Selamlar
Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında BİM deki ile aynı kalite gibi duruyor ama BİM dekini bulamadım
Arkadaşlar Bauhouse da linktekli verdiğim çapalama makinasını kiralıyorlar. Günlük 65 TL.
Fena değil gibi sizce 2 günlük iş için bunu kiralamak mantıklı değilmi. Sonuçyta bir daha ne zaman işime yarayacak bilemiyorum.
MH 195 RX ÇAPA MAKİNESİ GX 160 (http://www.semak.com.tr/mh-195-rx-capa-makinesi-gx-160_110153/)
enginkadioglu
10-09-2014, 20:43
Bağ ve ağaç aralarını çapalayan duyargalı çapalama makinası...
burhanumit
01-10-2014, 19:46
Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinası - - 300 TL - S A T I L M I Ş T I R -- İLGİLENEN HERKESE TEŞEKKÜRLER... (http://www.hepsiburada.com/liste/einhell-bg-mt-3360-ld-benzinli-capa-makinasi/productDetails.aspx?productId=hreiny0100343027&categoryId=454000&SKU=HREINY0100343027)
Herkese selamlar,bu sene yaz'a girerken babam için aldığımız ve aşağıda detaylarını bulabileceğiniz Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinasını arazimiz çok ve iri taşlı olduğundan verimli kullanamadık. (maksimum 2-3 saat kullanıldı ) yani özetle her şeyi ile sıfır ayarında makina...Yeni makina aldığımız için şu an boştadır ve piyasasının yarı fiyatına satmayı düşünüyoruz.Forum arkadaşlarıma duyurmak isterim. (Faturalı ve garantisi devam ediyor) Makinanın ne kadar verimli ve işe yarar olduğunu linkini verdiğim hepsiburada. com kullanıcı yorumlarında anlayabilirsiniz.
Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinası - - 300 TL - S A T I L M I Ş T I R -- İLGİLENEN HERKESE TEŞEKKÜRLER...
(http://www.hepsiburada.com/liste/einhell-bg-mt-3360-ld-benzinli-capa-makinasi/productDetails.aspx?productId=hreiny0100343027&categoryId=454000&SKU=HREINY0100343027)
s.serdar
02-10-2014, 03:57
yani özetle sıfır ayarında makina...Yeni makina aldığımız için şu an boştadır ve piyasasının yarı fiyatına satmayı düşünüyoruz.Forum arkadaşlarıma duyurmak isterim. (Faturalı ve garantisi devam ediyor)
[/url][/B]
Keşke satın almadan önce forum arkadaşlarına bir danışsaydınız.
İsmail Kuzucu
05-10-2014, 20:51
519837
Weima 9 hp çapa motorumuz. 10-50 dönüm arası bahçesi olanlar için ideal bir motor. Kuyruk miline uygun olan aparatlar takılabiliyor. 1. viteste saatte 5 km, 2. viteste 10 km hıza ulaşabiliyor. 2 dönümlük alanı yaklaşık olarak 1,5 litre mazot ile çapalıyor.
Toprak tava gelmiş ise 2 sefer çapalamada toprak un gibi oluyor. Fotoğraftaki alandan 2 sefer geçilmiştir. Kitapçıkta 30-35 cmlik bir derinlik yazsada toprağa göre bu derinlik 50 cm kadar oluyor.
burhanumit
06-10-2014, 17:45
Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinası - - 375 TL (http://www.hepsiburada.com/liste/einhell-bg-mt-3360-ld-benzinli-capa-makinasi/productDetails.aspx?productId=hreiny0100343027&categoryId=454000&SKU=HREINY0100343027)
Herkese selamlar,bu sene yaz'a girerken babam için aldığımız ve aşağıda detaylarını bulabileceğiniz Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinasını arazimiz çok ve iri taşlı olduğundan verimli kullanamadık. (maksimum 2-3 saat kullanıldı ) yani özetle sıfır ayarında makina...Yeni makina aldığımız için şu an boştadır ve piyasasının yarı fiyatına satmayı düşünüyoruz.Forum arkadaşlarıma duyurmak isterim. (Faturalı ve garantisi devam ediyor)
Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinası Fiyatı
GSM NO: 0505 2513221 (http://www.hepsiburada.com/liste/einhell-bg-mt-3360-ld-benzinli-capa-makinasi/productDetails.aspx?productId=hreiny0100343027&categoryId=454000&SKU=HREINY0100343027)
tabii ki sizlere danışssam daha iyi olurdu ama sorun makina'da değil ki , makina uygun toprak ya da tarla tipinde canavar bence,sorun bizim bahçenin toprak yapısında :)
KaRTaL1903-
13-10-2014, 10:05
Arkadaşlar, 1500-2000 Bütçe ile çapa makinası almak istiyorum kullanışlı olan önerebileceğiniz makinalar var mı?
Sn. maybach; Piyasada capalama makinalarina degisik tipte römorklar var. Bu sekilde bahceye gidip gelmek,yük tasimak icin ideal. Iyi de, topragin sert ve tasli oldugu yerde tepen - sarsan makina karsisinda yapilacak tek sey, pulluk ile sürmek ve tiller (kaz ayagi) cekmek. Bunlar da hazir olarak veya bir demirciye yaptirarak kullanmak mümkün olabilir. Ben arkasi dar, üzerinde oturabilecegim ayni zamanda pulluk ve tiller cekebilecegim bir olasilik ariyorum aslinda. Hatta bu fazla büyük olmuyan ama 4 ceker le kuvvetlendirilmis olmasini istedim. Bu arada bir sey buldum. Zannedersem bu yurt disindan geliyor. ismarlama yapiliyormus. Burda da sorun sanzimanli olmasi! Capam sanzimanli. 2 sanziman ne ise yariyacak`ki! Firmaya fiati sordum 2 gündür cevap alamadim. Bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar bu konuyu görüp üye oldum.
3250m2 bir bahçem var ağaç ve hobi amaçlı sebze yetiştiriyorum. Traktör bulmak ağaçları kırmadan sürdürmek oldukça zahmetli oldu ve pubert pro2 5.5 hb bir çapa makinası aldım.
sonra gördüm ki çapa makinası ile bahçeyi çapalamak çok daha zahmetli :D
bu arkadaşın gösterdiği resimdeki benzeri bir alet geliştirdim.
şu an resimleri yok ama dah önce yaptığım bir protatifi var onları ekleyeyim. yapmak ya da yaptırtmak isteyen arkadaşlara örnek olsun.
http://www.nesra.org/wp-content/uploads/2014/10/çapa.jpg
resimde ki 1 kol arkadaki aparatı aşağı yukarı hareket ettiriyor.
2. arkaya pulluk, tırmık, kaz ayağı ve yine benim icadım olan ayrı bir motor ile hareket alan çapa grubu gibi malzemeler takılıyor.
3 ise yapacak arkadaşlar çok dikkat etsin döner bir sistem çapa makinası ve arka bağlantıyı hareket olarak birbirinden ayırıyor. yani çapa makinası önünüzde sağa sola yalpa yaparken siz arkada stabil kalıyorsunuz.
şimdi bunun daha gelişmiş bir versiyonunu yaptım. çapa makinasına 13 jant ve lastik taktım arkaya da ayrıca arka tekerlerden hareket alarak ayrı bir çapa ünitesi daha ekledim.
daha da geliştirilebilir.
Sn maybach. Dediginiz gibi,pulluk karasaban gibi derine dalmaya caba gösterir. Bunu engellemek ve mesafeyi saglamak üzere pulluk basina bir tekerlek - cember konurdu.
Bu cember - tekerlek hem pullugun agirligini paylasir hemde dalma mesafesini ayarlardi.
Pulluk kenarina ( sürülmemis tarafta dönen) takilan cemberin üst tarafinda kalin bir lama demir olacak. Bu lama demirin üst tarafinda kasayi olusturan yerde 2 deliklli karsiligi olanin icinden gececek. Tekerlek baz alinarak. örnegin; 10 - 20 - 25 gibi ölcüleri baz alan delikler olacak. Arzu edilen mesafe iki delik arasina civata veya delikli pim ile sabitlenerek olabilir. El freni ve celik tel ise sadece pullugu gerektiginde yukariya kaldirabilmek amacina dönük olmali derim. Bosaldiginda yere temas edecek seklinde. Ayrica bir fikrim daha var. Nasil olurdu bilemiyorum. Arkadaki pullugu veya tilleri gerektiginde agac kenarlarina yaklasabilmek icin, saga sola haraketli yapilamazmiydi? Belki ekstra hareketli tek pulluk da olabilirdi belki! Bir düsünelim...
Sn maybach ben 15 marttan evvel hic bir seye basliyamiyorum malesef. Ama yapacalariniz icin bende seviniyorum. Direksiyon filan hic sart degil. Yaptiklarinizin detayini merak ediyorum. Benim ufkumu da acacagina eminim. Olasi bazi yerlerde katkim olursa bende sevinirim. Allah isinizi rast getirsin.
Not: Bu yapilanlar - üretilen fikirlerin, ilgi duyan cok kimseye ilham vereceginden eminim.
bu meseleyi ne yaptınız merak ettim doğrusu bir netice aldınız mı?
...sonra gördüm ki çapa makinası ile bahçeyi çapalamak çok daha zahmetli :D
...
Benim 750 m.kare yerim var ve üstteki arkadaşın çapa makinasını almak istiyorum. Zahmetli derken neyi kastediyorsunuz?
zahmeti şu 3 dönüm araziyi çapa makinası ile işlemek bana çok zor geliyordu. günde ortalama 750 m2 yer yapıyordum ve akşam kollarımı koyacak yer arıyordum o kadar yoruluyordum yani. küçük bahçeler için kullanışlıdır.
yusuf_18
31-10-2014, 22:00
kaan paletli çapa makinelerine hayran kaldım lakin anladığım kadarıyla arka frezesi sökülmüyor keşke sökülüyor olsaydı askı koları olsaydı da oraya pulluk çizel römork vb. takabilseydik ve yine kuyruk mil çıkışı da olsaydı(var da kendi frezesine göre yapılmış galiba normal çapa makineleri gibi dik çıkmıyor)
böyle olsaydı mini traktör niyetine ne güzel kullanırdım 2014 yılında paletli traktöre binerdim:)
ozencan43
03-11-2014, 22:19
3250m2 bir bahçem var ağaç ve hobi amaçlı sebze yetiştiriyorum. Traktör bulmak ağaçları kırmadan sürdürmek oldukça zahmetli oldu ve pubert pro2 5.5 hb bir çapa makinası aldım.
şu an resimleri yok ama dah önce yaptığım bir protatifi var onları ekleyeyim. yapmak ya da yaptırtmak isteyen arkadaşlara örnek olsun.
2. arkaya pulluk, tırmık, kaz ayağı ve yine benim icadım olan ayrı bir motor ile hareket alan çapa grubu gibi malzemeler takılıyor.
3 ise yapacak arkadaşlar çok dikkat etsin döner bir sistem çapa makinası ve arka bağlantıyı hareket olarak birbirinden ayırıyor. yani çapa makinası önünüzde sağa sola yalpa yaparken siz arkada stabil kalıyorsunuz.
şimdi bunun daha gelişmiş bir versiyonunu yaptım. çapa makinasına 13 jant ve lastik taktım arkaya da ayrıca arka tekerlerden hareket alarak ayrı bir çapa ünitesi daha ekledim.
hakikaten güzel aparat. ancak el arabası tekerlerine fren sistemi nasıl uydurdunuz? veya gerek görmedinizmi? düz yolda biraz süratli giderken nasıl duruyorsunuz?
yeni yaptığınızın resimlerini de görebilirmiyiz???
çok mu sordum?
ÇAPA REMORK - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eI03RbPSkrY)
Sanırım şuna benzer bişey yapmaya çalıştınız
hakikaten güzel aparat. ancak el arabası tekerlerine fren sistemi nasıl uydurdunuz? veya gerek görmedinizmi? düz yolda biraz süratli giderken nasıl duruyorsunuz?
yeni yaptığınızın resimlerini de görebilirmiyiz???
çok mu sordum?
bunu yolda kullanmak için yapmamıştım o yüzden de frene gerek duymadım.
yeni yaptığım apratla çapa makinam küçük bir traktör vari bir şey oldu. resimlerini bahçeye gider gitmez çekip paylaşacağım.
ÇAPA REMORK - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eI03RbPSkrY)
Sanırım şuna benzer bişey yapmaya çalıştınız
evet bunu yapmaya çalışmıştım. :D
toplam bana maliyeti 100tl oldu. bunlar kaça satılıyor bilemiyorum. ama ben yaptığımda bu aparatlar yoktu :D
sapinuva
20-12-2014, 19:35
Ben de bir çapa makinesi önerisi istiyorum.Yaklaşık 2 dönümlük bir fidanlık tesis ettik.Fidanlar bu sene 3 yaş oluyorlar.Traktörle işliyoruz ama artık zarar verir düşüncesindeyim.Bir çapa makinesi şart olacak.Arazi kumlu toprak.İşlemesi kolay olur.Öyle çok derin işlemeye gerek duymuyorum.Kullanması kolay tavsiye edeceğiniz bir model arıyorum.Bazıları en az 8 beygir olsun diyor. bazıları da çok yoruyor insanı diyorlar.Kafam karıştı.O yüzden siz değerli dostların önerilerine ihtiyacım olacak.
kenan kırca
21-12-2014, 11:32
Ben de bir çapa makinesi önerisi istiyorum.Yaklaşık 2 dönümlük bir fidanlık tesis ettik.Fidanlar bu sene 3 yaş oluyorlar.Traktörle işliyoruz ama artık zarar verir düşüncesindeyim.Bir çapa makinesi şart olacak.Arazi kumlu toprak.İşlemesi kolay olur.Öyle çok derin işlemeye gerek duymuyorum.Kullanması kolay tavsiye edeceğiniz bir model arıyorum.Bazıları en az 8 beygir olsun diyor. bazıları da çok yoruyor insanı diyorlar.Kafam karıştı.O yüzden siz değerli dostların önerilerine ihtiyacım olacak.
Benim bahçemde kumlu bir toprak yapısına sahip ben 52 kg ağırlığında 6,5 hp lik bir motoru olan çapa maki nası aldım 5 dekar meyve bahçemde iş görüyor memnumum.
Merhabalar sayın sapinuva benim deneyim sizin gibi araştırmadan 3 dönümlük bir hobi bahcem var taralın M 40 8.5 beygir gücünde 175 kg agırlıgında alttan capalı bir capa makınası aldım fakat beninde yerim kumlu oldugu için çapa çok derine battı ikinci bir capa yaptıgımda çok yerde yürümez oldu beni çok yordu birde yük kollarda oldugu için kulununuzu çok yorar sattım arkadan frezeli modelini aldım karar yinede sizin kolay gelsin
Çapa makinesı için Yardıma ihtiyacım var.
6,5 dönüm yerim var. İçine ev yaptım kalan kısmı bağ ve karışık meyve bahçesi.Biraz eğimli.İrili ufaklı taşlar var.Nasıl bir çapa makinesi almam lazım.Birkaç örnek var. Sizler neler önerirsiniz.Ayrıca hangisi daha kullanışlı, sağlam ve parça sorunu olmaz.
Hyundai HM135FAE 10 Hp Dizel Çapa Makinası - Hyundai (http://www.yapimanya.com/Hyundai-HM135FAE-10-Hp-Dizel-Capa-Makinasi,PR-5458.html)
Hırdavat & Bahçe Çapa Makineleri KAAN KYA-55-S 55-S KAAN 55 S PEHLİVAN DİZEL 10 HP ÇAPA MAKİNASI + ÇAPA ALT GRUBU (http://www.ereyon.com.tr/urun/kaan-55-s.aspx?ref=akakce&v=0.70.6)
Hyundai HM140FZE 12 Hp Dizel Çapa Makinesi - Hyundai (http://www.yapimanya.com/Hyundai-HM140FZE-12-Hp-Dizel-Capa-Makinesi,PR-5459.html)
Hırdavat & Bahçe Çapa Makineleri Kama By Reis REIS-KDC1231 KDC1231 Kama KDC1231 Dizel Çapa Makinası 12 HP Marşlı (http://www.ereyon.com.tr/urun/kama-kdc1231.aspx?ref=akakce&v=0.52)
SOLAX SDC1100BE 10 HP DİZEL ÇAPA MAKİNESİ IŞIKLI MARŞLI KAPUTLU (http://www.ereyon.com.tr/urun/solax-sdc1100be.aspx?ref=akakce&v=0.27.1)
Hırdavat & Bahçe Çapa Makineleri Kama By Reis REIS-SR1Z-100D-2 SR1Z-100D-2 Kama SR1Z-100D-2 10 Hp Marşlı Dizel Çapa Makinası (http://www.ereyon.com.tr/urun/kama-sr1z-100d-2.aspx?ref=akakce&v=0.89.3)
Solax SDC1100CE Dizel Çapa Makinası 12 Hp Marşlı 10348801 (http://www.hizlial.com/solax-sdc1100ce-dizel-capa-makinasi-12-hp-marsli/10348801)
Dbk Pt-1013 D Dizel Çapalama Makinası GittiGidiyor'da 122376496 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/dbk-pt-1013-d-dizel-capalama-makinasi-122376496?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0)
Buraya yazı nereden yazılır.Çapa önerisi isteyecektim..Yardımm..
zeybekahmet
12-03-2015, 20:39
.Selam Acemi23 .Ben Kama by reis sr1z 100 aldım 7 hp benzinli. 4dönüm tarlamı çapaladım. .pullukta kullandım, arık açmada kullandım. 70 yşında babamda kullandı. çok memnun kaldık. Yamaç yerin varsa büyük makina almanı tavsiye etmem ,hem ağır ve yüksek oluyor devrilir. 2.vitesi hiç kullanmadık çok seri az yakıtla çok iş yaptık. daha önceleri almadığımıza pçman olduk.
zeybekahmet
12-03-2015, 20:51
Buraya yazı nereden yazılır.Çapa önerisi isteyecektim..Yardımm..
kama by reis al rahat edersin . kaliteli makinadır. youtube Halit erdal yaz çalışmasını gör. 2014 de 1250 tl ye aldım.
Ben kamanın 8 hp lik benzinli çapa makinasını kullanıyorum 1 dönüm bahçe 2-3 saatte bitiyor.
Arkadaşım 20 dönüm alanı 10 hp dizel makina ile 4-5 saatte yapıyor.
İki bahçede düz ve işlenmiş toprak 1. viteste yavaş ve derinden çapalanıyor.
İstense daha hızlı da yapılabilir.
Artı el alışkanlığı ve ustalık farkı da oluyor alışkın kişi hiç yorulmadan iş yapabiliyor.
Ben ilk zamanlar bıçakları yanlış takmışım çok sıkıntı çektim ve yorucu oldu önemli bi konu dikkat etmek lazım
"Arkadaşım 20 dönüm alanı 10 hp dizel makina ile 4-5 saatte yapıyor."
dikkat çekici bir ifade.
20 dönümü bu makine ile 4-5 saatte ne yapıyor? ağaç dipleri mi?
benim 35 dönüm yerde ağaç dipleri için böyle bi alet işe yarar mı diyorsunuz?
ben de 40 dekar bahçem için bahçe traktörü, 10 hp dizel el çapası ikileminde kaldım.
enginyilmaz
23-03-2015, 19:04
Paranızı boşa harcamayın. Çapa makinalarının gücü çok düşük. Hiçbir işe yaramıyorlar.
zeybekahmet
22-04-2015, 14:21
"Arkadaşım 20 dönüm alanı 10 hp dizel makina ile 4-5 saatte yapıyor."
dikkat çekici bir ifade.
20 dönümü bu makine ile 4-5 saatte ne yapıyor? ağaç dipleri mi?
benim 35 dönüm yerde ağaç dipleri için böyle bi alet işe yarar mı diyorsunuz?
.. Selam arkadaşım 35 dönüm arazide çapa makinesinin arkasından koşmaktan yorulursun.:p bahçe traktörü ile duyargalı rotovatör kullan ..
selamlar,
6000 m2 bahçemin %90'lık kısmı ağaç dikili, birazıda sebzelik alan, kumlu, içinde yumruk kadar taşları olan, düz bir bahçe. Daha çok bahçemdeki, ağaçların etrafındaki otları öldürmek için, ara sıra da remork kullanmak için bir çapa motoru almak istiyorum, ancak nasıl bir makina alacağıma karar veremiyorum. Kimisi 10-12 hp dizel makina almalısın diyor, Kimisi kullanımı çok zordur, 6,5 hp benzinli makinadan şaşma diyorlar. Tabi benzinlinin birde 2+1 ve 3+1 olanları var. Esnaf elinde ne varsa kesinlikle onu öneriyor, fazla soru sordun mu bırak git edası yapıyorlar. Kafam çok karıştı, acil yardım lütfen.
Sanırım herkes bahçede.
Yukarıda bahsettiğim konuyla ilgili tecrübe ve yorumunuzu bekliyorum.
selim_50
28-08-2015, 12:43
merhaba; römork kullanacaksan 6.5 hp küçük gelebilir, romörk için 10-12 hp dizel uygundur, ama ağır ve kullanımı zordur, 6.5 hp benzinli alacaksan 3+1'i tercih et, honda motorlu yağmur, bertoloni veya antrac olabilir. ama 6.000 m² nin tamamını bu çapa ile yapayım dersen küçük gelebilir. Ağaç aralarını traktör ile ağaç diplerini çapa ile yapacaksan olabilir.
merhaba selim bey,
aralarını traktörle yaptırıyorum, remorktan vazgeçince benim sorunum halloluyor demekki. bide 3+1'in 2+1 göre avantajı dezavantajı hakkında bilginiz varmı.
selim_50
31-08-2015, 09:55
2+1' in 2. vitesinde sadece normal çapalama yapabilirsiniz, 3. viteste ise toprak uygun ise daha hızlı ve daha az zamanda çapalama yapabilirsiniz veya 2. viteste yapmış olduğunuz çapalamanın tesfiyesini 3. viteste yapabilirsiniz, en önemlisi ise mutlaka şanzımanlı aktarım olsun, kesinlikle kayışlı aktarım almayın.
selim bey yardımlarınız için teşekkür ederim.
Selcuk Cicek
09-01-2016, 19:48
Tanıdık bir bayide Bertolini 215 5.5hp Honda motorlusunu 2900 liraya 9 taksit buldum. Ne dersiniz almalı mı?
thunderon
18-02-2016, 12:21
Merhaba hafif meyilli 5 donum bir bahcem var meyilli alanlar icin onerebileceginiz capalama makinesi var midir?
merhaba.
genellikle sıralı dikim yapılan bitkilerin arasını çapalamak için makina bakıyorum. Hafif olması 1. tercih sebebim.
1) Einhell marka / 4.4 kW / 39.5kg / 6.1 m/s^2 / ~1000TL
2) Honda FG201 / 1.6 kW / 16kg / 5 m/s^2 / ~2000TL
3) Honda FG205 / 1.6 kW / 20.5kg / 12.5 m/s^2 / ~ 2000TL
Honda modelleri yüksek fiyatlı olmasına rağmen daha küçük ve hafif. 1.6 kW = 2.13bg gücü yeterli diye düşünüyorum. Tutma kolu standart modellere benzediği için FG 205 tercih edecektim, fakat titreşim seviyesi çok yüksek. 4.4kW gücündeki Einhell'in 2 katı. FG 201 ile motor güçleri aynı olmasına rağmen.
Sizce bu titreşim seviyesi makinanın kontrolünü zorlaştırır mı?
Bizde Antrac 200 var, ise yariyormu, yaramiyormu izlemek isterseniz, alin elinize bi cay ve bakin:
Çapa Makinesi Antrac 200 pulluk sert toprak inceleme
https://www.youtube.com/watch?v=1QRPPXPLt-M&nohtml5=False
Loncin Lc900 Benzinli Çapa Makinesi 2+1 Şanzımanlı Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/loncin-lc900-benzinli-capa-makinesi-2-1-sanzimanli-p-HRITLLCLC900)
Bunu alsam mı acep bahçeye, 750 m. kare yer genişliği.
çürükdomates
27-04-2016, 23:13
Model seciminde topragin sertligini hesaba katiniz
4 farklı bahçede toplam 10 dekar (10.000 m²) alan için çapa makinesi almayı düşünüyorum. Toprak yapısı genellikle sert kırmızı toprak. Araştırdığım kadarıyla alttan değilde arkadan çapalı çapa makinesi modelleri daha az yorucu oluyormuş. Tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum.
ozencan43
16-05-2016, 23:08
4 farklı bahçede toplam 10 dekar (10.000 m²) alan için çapa makinesi almayı düşünüyorum. Toprak yapısı genellikle sert kırmızı toprak. Araştırdığım kadarıyla alttan değilde arkadan çapalı çapa makinesi modelleri daha az yorucu oluyormuş. Tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum.
bu başlıkta 11. sayfadaki 318 numaralı mesajı okudunuz mu?
6-7 yıl önce Önce Ryobi 410r marka 31 cclik çok küçük bir çapa makinası almıştım. Çok küçük olduğu için iş görmedi makina zıplayıp duruyordu, bıçakları sert ve çok otlu yerde iyi iş yapmıyordu
Bu pek memnun kalmadığım eski makinamın resmi
https://auctionimages.s3.amazonaws.com/11217/23789/15787096.jpg
Bende özellikle sıra arası çapalamada uzun araştırmalar yaptım. Kütahya'da çarşıda dolaşırken Pubertin Nano 20R modelini gördüm ve aldım.
Size, çok memnun kaldığım, sıra aralarını yapmada çok başarılı ,, pratik ve kulanışlı,Parasının karşılığını hak eden, hayal kırıklığına uğratmayacak Fransız ürünü Pubert Nano 20r çapa makinasını öneririm. Tarlamda bitki aralarını çapalamak için aldım. Bu makina sıra arası çapalama için yapılmış bir makina. Geniş alanlarda kullanım için yapılmış bir makina olmadığını da unutmayın
Ürün fiyatı 1200- 1250 Aralığında değişiyor.
Ürünün özellikleri
27 KG ağırlığında optimum ağırlıkta makina zıplamadan sıra aralarında iyi iş görüyor.
20, 30 ve 46 santimetre aralıklarında bıçakları çok kolay şekilde pimleri sökülerek ayarlanmakta
Yapımcı: PUBERT (Fransa)
motor: PUBERT R100
Motor gücü: 2.5 hp
Motor türü: 4-zamanlı 98 cm3
Sistem çalışmaya başlamadan: manuel
Soğutma Sistemi: hava
Yakıt Tipi: benzin (A-92,95)
Tank Kapasitesi: 1.1 litre.
Debriyaj tipi: kemer
Sürücü Tipi: Zincir !!!
Yetiştirme genişliği, cm: 20/30/46 cm !!!
Dönme hızı: 160 dev / dak
yağ Önerilen türü: SAE10W30
CNC sayısı: 6 adet. X4
ekiminin derinliği: 23 cm
Şanzıman: 1 ileri
Boyutlar: -
Ağırlık: 27 kg
Makina Resimleri
http://i.imgur.com/xsSvHh8.jpg
http://i.imgur.com/x6p1auN.jpg
[URL="http://i.imgur.com/nBwxx0o.jpg ("https://www.youtube.com/watch?v=weYlQDJsfLI[/URL)
tarımusta
13-06-2016, 09:46
abi bizim de böyle çapa makınamız var 6.5 beygir ben de senın gibi romork aparat yapmak istiyorum frenini nasıl yapacağımı bilmiyorum fiyatı kaç lıradır sorayım bi ben de yaptırcam çünkü
Selam arkadaşlar.
Einhell markasının çapalama makinasını övdüler 15 gün önce sipariş ettim 2 gün içerisinde teslim oldu.
Gerçekten geçen sene kama by reis kullanıyordum ondan daha iyi verim alıyorum. Einhell çapa makinası fiyatı, kullanımı her yönden uygun bence kesinlikle sizde denemelisiniz.
Einhell BG-MT 3360 LD Benzinli Çapa Makinası (http://www.badem10.com/Einhell-BG-MT-3360-LD-Benzinli-Capa-Makinasi,PR-2212.html)
İzmir torbalı civarı günlük kiralık olarak bulabilirmiyiz acaba 700 M2 tarlam var.
Vizeli39
29-10-2017, 12:39
Arkadaşlar merhaba, 3 dekar düz arazi bir tarlada 70 adet cevizim var onların aralarını capalamak için uygun fiyatla bir çapa makinesi arıyorum. Hangi marka ve güçte bir makine önerirsiniz teşekkürler.
latif.07
29-10-2017, 13:22
Arkadaşlar merhaba, 3 dekar düz arazi bir tarlada 70 adet cevizim var onların aralarını capalamak için uygun fiyatla bir çapa makinesi arıyorum. Hangi marka ve güçte bir makine önerirsiniz teşekkürler.
Yılda 1 ya da 2 kez çapa yapıcam diyorsanız benzinli bir çapa makinesi kullamanız maddi açıdan daha karlı olucaktır ama benim işim çiftcilik yılda 10 kez ve üzeri çapa yapıcam diyorsanız dizel bir çapa makinesi almanız dize daha fazla tasarruf saglayacaktır.
Benzinli çapa makineleri yılda 1 kere yag bakımı gerektirirken dizel çapa motorları yılda 2 kez bakım gerektirir. Dizelin bakımı pahalıdır ustası her köyde kasabada bulunmaz benzinli özellikle gx200 motorlu çapa makinelerinin bakımları daha ucuzdur mahalenizdeki motorsiklet tamircisi bile bakımını yapabilir hatta kendiniz bile yapabilirsiniz. Halkımız genelde çekinir yapmaz ama dizel çapa motoruna yarı yarıya balık yagı ve kerosen yani gaz yagını koyup kullanabilirsiniz ama benzinli çapa makinesi sadece benzin kullanır. Dizel 5 tl kerosen 4 tl balık yagıda 3.60 tl olması lazım.
Benzinli tavsiyem honda gx200 lük motorlu antrac olabilir 2-3 dönüm için yeterli olur.
Dizel tavsiyem taral 7 hp dizel olabilir.
Vizeli39
29-10-2017, 15:11
Çok teşekkür ederim.
Turgay78
02-11-2017, 00:25
Bizde Antrac 200 var, ise yariyormu, yaramiyormu izlemek isterseniz, alin elinize bi cay ve bakin:
Çapa Makinesi Antrac 200 pulluk sert toprak inceleme
https://www.youtube.com/watch?v=1QRPPXPLt-M&nohtml5=False
antrac 200 e sahibim bende. Ekstra ne gibi aparatlar takıp kullanabiliyorum bilemiyorum.Sizin kullandıgınız aparatlar var mıdır?
Beşiktaş
11-11-2017, 09:57
Yavuz 200 kullanıyorum gayet memnunum arkadaşlar.
Turgay78
11-11-2017, 23:56
Honda antrac 200 aldım,memnunum..fakat ne gibi ekstra ürünler kullanabilrim bilemiyorum....Karık açmak ve pulluk anlamında ,taşıyıcı kabin anlamında neler alabilirim bilen var mıdır? yoksa forumda "honda antrac 200" adı altında farklı farklı bölümler mi açılsa admin?? ne dersiniz..
shawshang
05-05-2018, 16:23
https://urun.n11.com/capa-makinesi/kaan-29scapa-grubulastiklerromork-P231095045
böyle takım olarak almak istiyorum. 4.5-5 dönüm için 7hp yeterlimidir ?
Sinspire
10-05-2018, 15:17
honda antrac alfa sahibiyim, kitapçıkta motor ve şanzımana 10w30 yağ koymam yazılmış, bana yakın bir yetkili servisi aradım motora 15 40 **** 20 50 koy şanzımana da 90 lık şanzıman yağı koy dedi :D şimdi ben hangisini dinliyeceğim? uzun süreli tecrübesi olan bi uyandırsın
Turgay78
10-06-2018, 20:00
honda antrac alfa sahibiyim, kitapçıkta motor ve şanzımana 10w30 yağ koymam yazılmış, bana yakın bir yetkili servisi aradım motora 15 40 **** 20 50 koy şanzımana da 90 lık şanzıman yağı koy dedi :D şimdi ben hangisini dinliyeceğim? uzun süreli tecrübesi olan bi uyandırsın
merhaba,bende yaklasık 2 yıldır honda antrac 200 sahibiyim...aldıgımda montajını kendim yaptım,içerisinde şanzıman yagı zaten vardı...sanırım üretim alanından şanzıman yagı konulmuş şekilde geliyor..fakat motor yagsızdı...ona da bulundugunuz yerin iklim yapısına göre yağ seciyorsunuz...bende bandırmadayım...orada ki salt yag satan bayiye gittiğimde sanırım 15-40 yag vermişti...her kullanımda yagını kontrol edip güvenle yıllarca kullanabileceğiniz bir makina almıssınız ,güle güle kullanın..
bilgi: hava filtre haznesinin dibine 3-4 mm yükseliğinde motora koyudunuz yağdan koyarsanız,hava filtresinden hemen önce tozlu havalarda çapalama yaparken havaya kalkan toz topragı filtre içinde yakalamış olursunuz demişti birisi,öyle de yapmıştım ben..
latif.07
03-07-2018, 18:35
Castrol 20W-50 lpg kullanmanızı öneririm ve yağınızı her 365 günde bir değiştirmenizi öneririm. Biz antalyada bu yağı kullanıyoruz. Sizin memleketinizi soğuk ise 10w-40 da kullanılabilirsiniz
Merhaba bu urunu onerirmisiniz hobi bahcesinde kullanmak için :
https://www.tekzen.com.tr/balatli-blt-tm-gr8005-52cc-mini-capalama-makinesi-2360543?gclid=EAIaIQobChMInrye1s3C3QIVTeh3Ch2Qrgxl EAQYASABEgIs4vD_BwE
Evren Kılıç
18-09-2018, 11:56
Merhaba bu urunu onerirmisiniz hobi bahcesinde kullanmak için :
https://www.tekzen.com.tr/balatli-blt-tm-gr8005-52cc-mini-capalama-makinesi-2360543?gclid=EAIaIQobChMInrye1s3C3QIVTeh3Ch2Qrgxl EAQYASABEgIs4vD_BwE
merhaba ben olsam buna para vermem işe yarayacağını düşünmüyorum sert bir yere geldiğinde zıplayıp geçer üzerinden pek etkili olmaz sadece arkasında gezersiniz, 1000 mt bahçe işleri için kaan 21s aldım 6 hp gücünde, iki senedir kullanıyorum. Bir ileri, bir geri vitesi var devir lazım olduğunda biraz gaz veriyorum olup bitiyor. alanınız küçük ise bu tarzda bir makineyi önerebilirim.Benim işimi görüyor
kullandığım makine bu: https://www.ereyon.com.tr/urun/kaan-21-s-benzinli-capa-makinasi
merhaba ben olsam buna para vermem işe yarayacağını düşünmüyorum sert bir yere geldiğinde zıplayıp geçer üzerinden pek etkili olmaz sadece arkasında gezersiniz, 1000 mt bahçe işleri için kaan 21s aldım 6 hp gücünde, iki senedir kullanıyorum. Bir ileri, bir geri vitesi var devir lazım olduğunda biraz gaz veriyorum olup bitiyor. alanınız küçük ise bu tarzda bir makineyi önerebilirim.Benim işimi görüyor
kullandığım makine bu: https://www.ereyon.com.tr/urun/kaan-21-s-benzinli-capa-makinasi
Benim bahçe komple iki kere traktör ile geçildi.Sert bir noktası yok sadece zemin düzleme çapalama maksadı ile kullanacağım arasında fazla fark yokmus biraz daha birikim yapıp madem böyle birşey alalım.Zıplamasından iyidir :) en azından işimize görür tavsiye için teşekkür ederim.Piyasa fiyatları yükselmese aslında daha iyisi alabilirdim ama gücüm buna yetiyor.Teşekkür ederim.
Benim bahçe komple iki kere traktör ile geçildi.Sert bir noktası yok sadece zemin düzleme çapalama maksadı ile kullanacağım arasında fazla fark yokmus biraz daha birikim yapıp madem böyle birşey alalım.Zıplamasından iyidir :) en azından işimize görür tavsiye için teşekkür ederim.Piyasa fiyatları yükselmese aslında daha iyisi alabilirdim ama gücüm buna yetiyor.Teşekkür ederim.
Bu ürün piyada yok :( Tekzen deki ürünü alıyorum demek mi oluyor bu ..
Evren Kılıç
20-09-2018, 07:30
Bu ürün piyada yok :( Tekzen deki ürünü alıyorum demek mi oluyor bu ..
burada var galiba.
https://www.kosucularmakina.com/KAAN-21-S-7-HP-BENZINLI-CAPA-MAKINASI-YENI-MODEL,PR-70.html
burada var galiba.
https://www.kosucularmakina.com/KAAN-21-S-7-HP-BENZINLI-CAPA-MAKINASI-YENI-MODEL,PR-70.html
Firmayı aradım adamın elinde makina yok Polatlı esnafı biraz yüksekten uçuyor.Kafasına göre fiyat vermeler arkadaşlar 1500-2000 arası güzel bir makina önerinde alalım.Gerçekten sokak esnafı ile uğraşmak zor.
Arkadaşlar Kama By Reis SR1Z-75 serisinden aldım.Umarim işimi görür tavsiyeler için teşekkürler..
Ağacavurgun
11-02-2019, 02:00
kıymetli toprak sevdalısı dostlar ,küçük bir bahçem var 250 m2 gibi, elektrikli çapa makinası önerisi olan varmı acaba ,piyasada ikra ve ryopi diye 2 marka gördüm. kullanan varsa önerilerinizi beklerim .
muhtaroglu03
09-03-2019, 22:14
Meyve ve sebze yetiştirenlerin, bahçelerin sorunlarından biride istenmeyen otlar.
Birde toprağın havalanması ve hazırlanması için bellemek, çapalamak.
Traktörler derin sürüm yaptığı, genişliğinin fazla olamsı, sürekli kıralamanın zorluğu vs nedenleriyle çokca kullanılmaya başlayan çapa makineleri hakkında bilgi ve düşüncelerimizi birbirimize aktarabiliriz.
Aradım bu konuda başlık bulamadım, varsa yetkililer birleştirirler.
Bu makineleri araştırırken hemen herkesin dikkatlı kullanılmalı sözünüde unutmamalıyız.
Gecen yildan bu yana 3.5 lu capa makinesi kullaniyorum. Kucuk bisey ama oldukca hafif. 7 ile 10 arasinda olanlardan alan tandiklarim var. En buyuk sorun cok agir olmasi. Rellamda gosteriyorlar acaip capaliyor ama toprak sert ve tam kivaminda oluyor genelde. Toprak ilk islemeden sonra yumusuyor ve makine batiyor. Eger yer cok buyuk degilse ufak capa makinesi tavsiye ederim. Kontrolu cok rahat.
Ekolojilover
18-04-2019, 07:43
kıymetli toprak sevdalısı dostlar ,küçük bir bahçem var 250 m2 gibi, elektrikli çapa makinası önerisi olan varmı acaba ,piyasada ikra ve ryopi diye 2 marka gördüm. kullanan varsa önerilerinizi beklerim .
merhaba
Ryobi RCP1225
modelini aldım. bel ile kaldırdıgım toprakları güzel parcalıyor hic bellenmemiş sert topraga birsey yapamaz tabi. adı üstünde capa yapıyor alet.
150 m2 bahcem gayet yeterli geldi bana.
montajı basit 15 dk montaj icin kılavuz yok ancak basit.
thunderon
18-04-2019, 09:07
MErhaba,
1 dönüm bahçede kullanılmak üzere 7hp lik hafif bir çapalama makinesi arıyorum. Toprak çok sert marka model öneriniz var mıdır?
musa_ekrem
18-07-2019, 15:55
Firmayı aradım adamın elinde makina yok Polatlı esnafı biraz yüksekten uçuyor.Kafasına göre fiyat vermeler arkadaşlar 1500-2000 arası güzel bir makina önerinde alalım.Gerçekten sokak esnafı ile uğraşmak zor.
Arkadaşlar Kama By Reis SR1Z-75 serisinden aldım.Umarim işimi görür tavsiyeler için teşekkürler..
merhaba sayın makovad,
Kama By Reis SR1Z-75 serisinden memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz?
lime&mint
19-07-2019, 23:42
merhaba sayın makovad,
Kama By Reis SR1Z-75 serisinden memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz?
Biz gayet memnunuz çok az kullanıyoruz sorun vs yok.
musa_ekrem
23-07-2019, 12:30
Biz gayet memnunuz çok az kullanıyoruz sorun vs yok.
merhaba,
ben 1 sera, 2 adet 400 m2 sebze bahçesi ve zeytin ağaçlarının diplerini çapalamak için kullanacağım. Az demişsiniz ama bir tarif yapabilir misiniz? Benim için uygun mudur?
Ben buna benzer aldım bu yıl, özellikleri ağırlığı falan aynı gibi, N11 de sepet indirimi ve maxipuan ile 3 bin tl. nin altında gözüküyor şu an. Bölgenizde servisi de varsa alın geçin yeter de artar bile. Ancak servis önemli, kurulması, sorun olduğunda başvurmanız için.
Herkese selamlar ,
Çapa Makineleri, küçük alanlar için gerçekten büyük iş gücü kazancı sağlıyor. Ben daha önce şu en küçük benzinli olanlardan almıştım. Bu sezon için 7HP benzinli bir makina aldım. Bir aydır araştırıyorum. Onlarca bayi ile görüştüm. Bu konuda aklına bir şeyler takılan arkadaşlar varsa; bildiğim kadarıyla bilgi aktarmaya çalışırım.
emelbalkan
27-02-2020, 13:09
istanbulda ikamet ediyorum internetten jcb marka mini capa makinasi satin aldim icinden kurulum klavuzu cikmadi bir sekilde kurmayi basardim calistirdim ancak makina ileri gitmiyor topraga saplaniyor konuyla ilgili ne firmaya ulabildim ne de muhattap bulabildim kullanimda mi hata var bu konuda yardimci olabilirmisiniz
ozencan43
30-03-2020, 17:29
Forumda bilgisini paylaşan herkese selam,
9 yıldır kullandığım alttan çapalı Taral 32m makinamı (artık fazla yorucu geldiği için) satarak, ikinci el arkadan çapalı Yağmur turkuaz 60 aldım. İnternet üzerinden aldığım için makineyi fazla inceleme şansım olmadı. Gördüğüm en büyük eksiklik çeşitli aparatlar takmak için çeki yuvasının olmayışı. Acaba içimizde bu makineden kullanan ve dediğim sorunu bir şekilde çözen kimse var mı?
Malum bahar geliyor ve bahçe işleri hızlanacak, yardımcı olabilirseniz sevinirim....
apparatebau
03-06-2020, 14:42
Merhabalar 450 metrekare bahçem için Çapa Makinasi alacağım.Çok inceledim ama bir türlü karar veremedim.Bir kaç ürün inceledim.En çok kafamı karıştıran Ital L60 6,5Hp Loncın Motorlu Çapa Makinası oldu.Fiyatı 2800 tl civarı.Bu makinayı alan kullanan varmı?Memnun mu?İnternette araştırdım makina ile ilgili çok yorum yapılmamış.Birde Kaan 210 S e baktım fiyat olarak uygun ama Kaan Marka ile ilgili memnun olanlarda var memnun olmayanda.Yardımcı olursanız sevinirim.Özellikle bu iki makina için kullananların yorumu çok önemli
lime&mint
25-04-2022, 17:03
kama marka çapa makinesi var.Şimdiye kadar memnunduk. Bu sene şanzumanın keçesinden yag kaçırmaya başladı. Bizde keçeyi söktük yetkili serviste dahi keçe yok.
Kama çapa makinesini ithal eden reis makineyi arıyoruz yetkili servis numarası veriyorlar 3 tane servis aradık birisitelefona dahi bakmıyor. Diger ikisinde keçe yok.
Normal birçapa tamircisine sorduk bunlarda yaylı keçe varmış zor bulunuyormuş.Keçe yok ama bir şekilde yaparız dedi. Çapa makinesini getirsek yapacak ama çapayı taşıyacak araç yok.Ayrıca uydurma bir çözüm olacak.
Bu esnaf milleti hep düzenbaz olmuş.
Reis makine çapayı çinden getiriyor. Ama parçası yok.
Başka makineye bakan tamircinin elinde olsada keçe satmak istemiyor. Keçe en fazla 50 TL. Biz makineyi getirip kendi degiştirse en az 150/200 alacak.
Yetkili servisin bir tanesi karaköyde ki keçe satan dükkanlarda bulursunuz dedi. Gidip bakacagım.
Çapa makinesi alacaksanız yedek parça konusunu araştırın. Kaliteli yerli firmalara yönelin.
Yakınınızda servisi olsun yedek parça bol olsun. Bunlara dikkat edin.
Bir keçe için şimdi karaköyü dolaşacagım....
mister73
26-04-2022, 03:31
kama marka çapa makinesi var.Şimdiye kadar memnunduk. Bu sene şanzumanın keçesinden yag kaçırmaya başladı. Bizde keçeyi söktük yetkili serviste dahi keçe yok.
Kama çapa makinesini ithal eden reis makineyi arıyoruz yetkili servis numarası veriyorlar 3 tane servis aradık birisitelefona dahi bakmıyor. Diger ikisinde keçe yok.
Normal birçapa tamircisine sorduk bunlarda yaylı keçe varmış zor bulunuyormuş.Keçe yok ama bir şekilde yaparız dedi. Çapa makinesini getirsek yapacak ama çapayı taşıyacak araç yok.Ayrıca uydurma bir çözüm olacak.
Başka makineye bakan tamircinin elinde olsada keçe satmak istemiyor. Keçe en fazla 50 TL. Biz makineyi getirip kendi degiştirse en az 150/200 alacak.
Yetkili servisin bir tanesi karaköyde ki keçe satan dükkanlarda bulursunuz dedi. Gidip bakacagım.
Çapa makinesi alacaksanız yedek parça konusunu araştırın. Kaliteli yerli firmalara yönelin.
Keçeyi kendiniz değiştirebileceğinizi düşünüyorsanız bir de yurtdışı alışveriş sitelerine bakabilirsiniz. Kargo ücreti dahil çok komik rakamlara bulunabiliyor bazen ama teslimat süresi uzayabilir...
Portakal Rengi
27-04-2022, 13:08
Keçeyi yerinden çıkarabiliyorsanız ya da görünür yerinde ise;
Keçe üzerinde dış çapx iç çap x kalınlık olarak ölçü belirtilir. İç ve dış çap tutturulursa kalınlık biraz değişse de önemi kalmaz. Keçeyi hidrolik-pnömatik malzeme satıcılarında ve rulman satıcılarında bulabilirsiniz. Yol göstermesi açısından farklı markaların kataloglarında standart dışı olsa da üretilen keçeler bulunur. Onlara bakarak da ne arayacağınıza karar verebilirsiniz.
Keçe ölçülerini okuyabilirseniz telefon ile satıcılara sorup, zaman kazanırsınız.
Keçe mil üzerinde aşınma oluşturmuş mu ? Eğer oluşturmuşsa keçeyi değiştirmek yeterli olmayabilir. Düzgün bir işlemeci (torna, taşlama gibi) bulmanız da gerekebilir.
Çin makinaları, genel olarak, standart dışı malzemeden kaçınırlar. Zor da olsa bulabileceğinizi düşünüyorum.
lime&mint
30-04-2022, 13:52
Karaköyde sadece keçe satan bir dükkana girdim. Adam keçeye baktı bu keçe özel üretim keçecilerde bulamazsın dedi. Yine aynı şeyi girdigim bir çapa tamircisi de dedi. Yetkili servise söyleyin sipariş geçsin dedi.
Keçenin içinde yay var.
Son çare ümidi kesmiştim yine bir çapa tamircisine girdim. Keçeyi kumpasla ölçtü verdi.
Bana kalırsa keçeci bir tane keçe için ugraşmak istemedi gibi. Yanında ki eleman keçeyi ölçecekti ölçmesine bile fırsat vermeden o keçe özel dedi çıktı.
Elinde olan çapa tamirciside satmak istemiyor bence.
Yine düzgün bir esnafa geldim de buldum. Keçe için 80 TL ödedim.
Söktügüm keçede herhangi bir rakam vs yazmıyordu. Ölçüleri yazsa internetten bakacaktım zaten.
Umarım sorun çözülür.
lime&mint
03-06-2022, 22:57
Aldıgım keçe ile sorundan kurtuldum şuanlık yag kaçagı yok. Ama kama ve reis makinede parça sorunu yaşama ihtimaliniz var.
Reis makineyi aradıgınızda yetkili servis telefonu veriyorlar. Yetkili serviste parça yok. Belki çapa makinesini göürseniz yaparlar ama parça satmak istemiyorlar olabilirlerde.
Biz kama yı honda motoru oldugu için koçtaştan almıştık zamanında. Özetle yerli ürünler tercih edin **** alacagınız makinenin yedek parça ve servis konusunu araştırın.
Aldıgım keçe ile sorundan kurtuldum şuanlık yag kaçagı yok. Ama kama ve reis makinede parça sorunu yaşama ihtimaliniz var.
Reis makineyi aradıgınızda yetkili servis telefonu veriyorlar. Yetkili serviste parça yok. Belki çapa makinesini göürseniz yaparlar ama parça satmak istemiyorlar olabilirlerde.
Biz kama yı honda motoru oldugu için koçtaştan almıştık zamanında. Özetle yerli ürünler tercih edin **** alacagınız makinenin yedek parça ve servis konusunu araştırın.
Malesef reis çok sıkıntılı. Bir kullanan yazmıştı. Kuyruk mili kırılmış. Koca dizel makine reis makina tarafından parçası yok diyerek hurda muamelesi yapılmış. Düşünsenize makinanın en hayati parçalarından birine rahatça getirmiyoruz elimizde de yok hiç de gelmeyecek diyebiliyorlar. Ve bu firmalar servet biriktiren akılalmaz zenginlikteki patronlara sahipler .. Devleti yönetenler kendi kuyruklarının derdine düşünce ülke bu hale geliyor işte. Resmen vahşi Batı ne hak var ne hukuk ne kanun geçiyor.
Bu durumlarda tüketici hakem heyetine başvurmak gerek. Başvuru şekilleri kolaylaştı, işlemler hızlandı ve yaptırıcılığı da var. Firmaların 10 yıl yedek parça bulundurma tedarik etme zorunluluğu var. Yok biz iyice muz cumhuriyeti olduk durumu varsa da en azından tüketiciyi bilinçlendirmek lazım sanal ortamlarda.
Bu arada çapa makinesinin tekeri patladı, iç lastiği vs. 120 lira aldılar. :cool:
Portakal Rengi
17-06-2022, 08:37
Bu durumlarda tüketici hakem heyetine başvurmak gerek. Başvuru şekilleri kolaylaştı, işlemler hızlandı ve yaptırıcılığı da var. Firmaların 10 yıl yedek parça bulundurma tedarik etme zorunluluğu var. Yok biz iyice muz cumhuriyeti olduk durumu varsa da en azından tüketiciyi bilinçlendirmek lazım sanal ortamlarda.
Bu arada çapa makinesinin tekeri patladı, iç lastiği vs. 120 lira aldılar. :cool:
İç lastik bisiklet yaması ile onarılır. Bilginize :)
denizket
15-09-2022, 11:58
arkadaşlar bahçe çapası almayı düşünüyorum ve mobilya kulp modelleri de ilgi alanım da bilgisi olan arkadaşlar varsa tavsiyeye ihtiyacım var şimdiden teşekür ederim
lime&mint
11-02-2023, 23:53
Başımdan geçeni yazdım
https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/23833781
Kaan marka alacaklar bölgesinde durumu iyi araştırsın. Aslında motor çin malı 7 hp çalışması güzel. Demir kalitesi kötü biraz yumuşak sert degil.
En önemli sorun servis ve yedek parça sorunu yaşarsanız sıkıntı.
Biz satıp tekrar kayışlı kama makineye geçtik. Hem kullanımı daha kolay hemde biz evin içine koydugumuzdan kama daha hafif.
Kaan 26s3 daha heybetli yüksek felan ama biraz daha agır.Ayrıca yerigeldiginde servislik durum oldugunda kama makinenin çamurluklarını vs söküp gidonunu söküp sedan aracın arka koltuk ksımına sıgdırabiliyoruz ama kaanda bu şans yok. doblo tarzında bir araç lazım.
Kaan 26s3 bu sorunu yaşayınca makineden soguduk açıkçası. Etrafımızda kullanıp memnun olanlar var.
Taral 210M, Yavuz y300, Kaan 26s, Kama sr1z&klg 75-80, Arasında Kaldım, Hangisi daha iyi mantıklı ?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.