PDA

View Full Version : Ülkü / Balkon

Ülkü
07-06-2009, 21:49
Mutfağımın küçük balkonuna sığdırmaya çalıştığım güzellerim;

Ülkü
07-06-2009, 21:53
Devamı;

Ülkü
07-06-2009, 22:00
Diğerleri;

Ülkü
07-06-2009, 22:11
Devamı;

Ülkü
07-06-2009, 22:14
Sardunyalarım;

Ülkü
07-06-2009, 22:24
Devamı;

M.Sema
07-06-2009, 22:31
Sn Ülkü çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel, buranın küçük bir balkon olduğundan eminmisiniz? Elleriniz dert görmesin.

zenfree
07-06-2009, 22:56
Ülkü Hanım tebrikler, hepsi birbirinden güzel. Küçük dediğiniz balkonda kaç saksı var merak ettim? ;)

hazan-z
07-06-2009, 22:59
Sn Ülkü balkonunuz adeta bir cennet bahçesi olmuş.Ellerinize,yüreğinize sağlık.Sevgiler.

günebakan
07-06-2009, 23:10
Sayın Ülkü balkonunuz aynı bir bahçe gibi görünüyor. Elinize sağlık hepsi'de çok güzel:)

Vildan Sönmez
08-06-2009, 00:45
Balkonunuz ne güzel rengarenk olmuş.Ben ceylanlarınızı çok beğendim.

Koyu yeşil
08-06-2009, 09:11
Balkonunuz rengarenk, çok güzel. Bir ceylan hastası olarak en çok ceylanlarınızı beğendim.

KARADENİZ37
08-06-2009, 10:11
Sayın Ülkü çiçek sevginize hayran oldum.Küçük dediğiniz balkonda bu kadar çeşitli çiçek yetiştirmek ve hepsine bakabilmek herkese nasib olmaz.Mesela bana.Çiçeklerinizle beraber mutlu bir ömür sizin olsun.

Ülkü
09-06-2009, 14:44
Teşekkür ederim M.Sema ve Zenfree. Balkonum 4-5 m2' lik bir alan, mutfak penceresinide kullanıyorum. Bazı saksılarımı birkaç saatliğine balkona çıkartıp daha sonra içeriye alıyorum. Ceylanlarım çok yer kapladığı için salon balkonuna almak zorunda kaldım. Salon balkonunun dezavantajı biraz rüzgarlı olması.

Ülkü
09-06-2009, 14:45
Sn Ülkü balkonunuz adeta bir cennet bahçesi olmuş.Ellerinize,yüreğinize sağlık.Sevgiler.

Teşekkür ederim sayın Hazan-z. Biraz sevgi ve emek gerisi kendiliğinden geliyor.

Ülkü
09-06-2009, 14:50
Sayın Ülkü balkonunuz aynı bir bahçe gibi görünüyor. Elinize sağlık hepsi'de çok güzel:)

Teşekkür ederim sevgili Günebakan. Bahçem olmayınca balkonla teselli olmaya çalışıyorum.

Ülkü
09-06-2009, 14:53
Balkonunuz ne güzel rengarenk olmuş.Ben ceylanlarınızı çok beğendim.

Teşekkür ederim Vildan Hanım. Ceylanlarım uzun süredir çiçekliler, sanırım 10-15 gün içinde çiçekleri biter.

Ülkü
09-06-2009, 14:55
Balkonunuz rengarenk, çok güzel. Bir ceylan hastası olarak en çok ceylanlarınızı beğendim.

Teşekkür ederim Sn Koyu Yeşil. Bende Sardunya hastasıyım.

Ülkü
09-06-2009, 14:58
Sayın Ülkü çiçek sevginize hayran oldum.Küçük dediğiniz balkonda bu kadar çeşitli çiçek yetiştirmek ve hepsine bakabilmek herkese nasib olmaz.Mesela bana.Çiçeklerinizle beraber mutlu bir ömür sizin olsun.

Teşekkür ederim Karadeniz37. Bence biryerlerden başlarsanız dahada güzelleri sizde de olur.

ide
10-06-2009, 00:05
Sevgili Ülkü
emeklerinizin karşılığını ne güzel almışsınız. Sağlıkla, huzurla sefanızı sürün diliyorum;)

Ülkü
10-06-2009, 20:55
Teşekkür ederim sayın İde, çiçeklerim benim stres toplarım. İşten eve gelince çocuklarımdan sonra ilk işim balkona çıkıp çiçeklerimi kontrol etmek oluyor.

ciceksever70
10-06-2009, 21:26
Kücük bir balkonda bu kadar cicek yetistirmek! Kücük bir cennet yaratmissiniz, elinize saglik. Rengarenk, ic acici.

Adalet Yağcı
10-06-2009, 22:08
Sevgili Ülkü, balkon başlığınız hayırlı olsun, nihayet güzelliklerinizle bizleri tanıştırmaya karar vermenize çok sevindim.
Balkondaki her çiçek birbirinden güzel, her şeye emek verdiğiniz belli oluyor, özellikle de şu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=84713&d=1244406220) gülünüze bayıldım, harika bir formu var, nefis görünüyor.

Yıldız çiçeklerinize de imrendim, ben niye yapmadım ki?
Sardunyalar konusunda zaten söylenecek söz yok, çok kıskandım, benim sardunyalarım da böyle olacaklar mı?

Verdiğiniz emeğin karşılığını çok da güzel almışsınız, sahi unutmadan, o pencere önündeki uzun güzel saksıyı nereden aldınız?
İçinde ne olduğunu şu an hatırlamıyorum ama saksı gözümün önünden gitmiyor.
Ellerinize sağlık, gözlerimize sunduğunuz bu güzelliklere teşekkürler sevgili Ülkü.

homeopati
10-06-2009, 22:12
harikalar ...emeğinize sağlık ülkü hanım :)

DefneD.
10-06-2009, 22:24
Devamı;

Sevgili Ülkü,

Bayıldım balkonunuza!!!

Yukarıdaki, 2 no'lu mesajda, 2,3 ve 4. fotoğraflardaki çiçekler nedir acaba?

Bu arada, yanlış görmediysem kedi tırnaklarınız var. Çukurova'da bu çiçeğin gayet müstehcen bir ismi vardır, bilirsiniz herhalde:)

Elinize sağlık, sefanız olsun:)

Ülkü
12-06-2009, 14:30
Kücük bir balkonda bu kadar cicek yetistirmek! Kücük bir cennet yaratmissiniz, elinize saglik. Rengarenk, ic acici.

Teşekkür ederim sayın Ciceksever70.

nevsune
12-06-2009, 21:38
Küçük balkon diye iftira etmeyin. Benim balkonum 2 metrekare bile yok. Sizinki saray, saray:)

Ellerinize sağlık, renkler bir harika.

Ülkü
12-06-2009, 23:03
[QUOTE=Adalet Yağcı;442589]Sevgili Ülkü, balkon başlığınız hayırlı olsun, nihayet güzelliklerinizle bizleri tanıştırmaya karar vermenize çok sevindim.
Teşekkür ederim Adalet Abla. Çiçeklerimi beğendiğinize sevindim. Yıldız çiçeklerine gelince sizede dikeriz, geç kalmış sayılmayız.
Pencere önündeki saksıyı kendim yaptım. Büyük dondurma kutusuna peçete yapıştırdım. İlk denememdi, çok zevk alarak yaptım. Madem beğendiniz aynısından sizede yaparım.
Sardunyalarıma size daha önce bahsettiğim demir vitamini ve çiçek coşturan veriyorum.

Ülkü
12-06-2009, 23:04
harikalar ...emeğinize sağlık ülkü hanım :)

Teşekkür ederim sayın Homeopati.

Adalet Yağcı
12-06-2009, 23:07
Sevgili Ülkü, sana kıyabilirmiyim hiç, nasıl yapıldığını öğrenip kendim yaparım.
Yıldız çiçekleri hala satılıyor mu? Mevsim çiçekleri bitti sanıyordum.
Tekrar görüşmek kısmet olmadı ne yazık ki, önümüzdeki günlerde haberleşiriz.

Ülkü
12-06-2009, 23:08
Teşekkür ederim sayın DefneD. Bahsettiğiniz çiçeğim Bardak Menekşesi, ilk defa forumda gördüğüm bu çiçeği çiçekçide görür görmez hemen aldım.
Evet Kedi Tırnaklarının buradaki adı pek de güzel değil.

Ülkü
12-06-2009, 23:12
Nevsune Hanım, akşamdan beri balkonda çiçeklere daha çok yer açmak için uğraştım. Yarın sonlandırabilirsem resimlerini eklerim. Belki size fikir verir.

Ülkü
12-06-2009, 23:19
Adalet Abla senin için o saksıdan yapmak bana zevk verir. En kısa sürede saksıyı yapıp içine de yıldız çiçeklerinden dikeceğim. Önümüzdeki haftaya tamamlayabilirim, görüştüğümüzde getiririm. Şansına daha bugün dondurmacıdan bir tane boş dondurma kabı almiştım.

DefneD.
12-06-2009, 23:25
Sevgili Ülkü,

Bayıldım balkonunuza!!!

Teşekkür ederim sayın DefneD. Bahsettiğiniz çiçeğim Bardak Menekşesi, ilk defa forumda gördüğüm bu çiçeği çiçekçide görür görmez hemen aldım.
Evet Kedi Tırnaklarının buradaki adı pek de güzel değil.

Sevgili Ülkü,

Bilgilendirme için çok teşekkürler. Bitkiyi aslında tahmin etmiştim ama doğrulamanız çok iyi oldu. Önümüzdeki bahar Bardak Menekşe'si edinmek için şimdiden teyakkuzdayım:D

Ülkü
12-06-2009, 23:34
DefneD Hanım, birkaç gün önce çiçekçiye uğramıştım. Bardak menekşelerinden hala vardı, belki sizin oralarda da vardır. Bence bir şansınızı deneyin.

sarılıpapatya
12-06-2009, 23:58
Ülkü Hanım; çiçekleriniz çok güzel. Bakımlı ve mutlu görünüyorlar. Maaşallah

DefneD.
13-06-2009, 00:05
Bizim buralarda ne yazik ki yok:( Siz buranın adına bakıp aldanmayın.

Bugün pazardan ''Kartenya'' fidesi aldım. Satıcı öyle dedi, ben onun yalancısıyım:p Yaprakları ve çiçeği ''gardenya'' ya çok benziyor:D

Sevgiler, bol çiçekler :)

Nejla K.
13-06-2009, 00:14
DefneD. Geçen hafta pazarda bir çiçekçinin önünde gördüm. Tatile gideceğim için yaşatamamak endişesi ile almadım. Pembe- bordo tonlarıydı. Semt pazarlarını deneyim derim, sezonu henüz geçmedi...
Sayın Ülkü balkonunuz bir harika, huzurla büyütün çiçeklerinizi...

Ülkü
13-06-2009, 14:21
Teşekkür ederim Sarıpapatya ve NejlaK.

DefneD.
18-06-2009, 00:32
Sevgili Ülkü ve sevgili Nejla K.,

Bugün Koçtaş'ta bardak menekşesi buldum.
Burada http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=447423&postcount=571 anlattım.

Varsa önerilerinizi bekliyorum:)

jineop
18-06-2009, 06:34
Sevgili Defne,
2 adet gloxina yaprağı yaklaşık 15 günde su da çimlendi.1hafta önce toprağa ektim . Bakalım ne olacak.

Ülkü
19-06-2009, 09:01
Sevgili DefneD, çoğaltma işinde pek deneyimim yok ama tomurcuklarının bol oluşu benimde garibime gitmişti, sizin gibi düşünmüştüm. Ama inanın yaklaşık bir aydır tomurcuklarda hiç bir eksilme olmuyor. Açan çiçeğin yerine başka bir tomurcuk beliriyor. Özel hiçbirşey vermiyorum.

DefneD.
19-06-2009, 18:22
Sevgili Defne,
2 adet gloxina yaprağı yaklaşık 15 günde su da çimlendi.1hafta önce toprağa ektim . Bakalım ne olacak.

Ben de o kocaman pazı yaprağı kadar olanları suya koydum. O kadar büyüktüler ki, ufak bir seramik saksı kullanmam gerekti :)

DefneD.
19-06-2009, 18:24
Sevgili DefneD, çoğaltma işinde pek deneyimim yok ama tomurcuklarının bol oluşu benimde garibime gitmişti, sizin gibi düşünmüştüm. Ama inanın yaklaşık bir aydır tomurcuklarda hiç bir eksilme olmuyor. Açan çiçeğin yerine başka bir tomurcuk beliriyor. Özel hiçbirşey vermiyorum.
Üşenmedim saydım, bir tanesinin üzerinde 10 tane tomurcuk var. Umarım benimklerin de hepsi açar.

Teşekkürler:)

nuray topcu
19-06-2009, 20:11
küçük balkon bu ise benimkki ne,minyatür balkon mu?çok güzelmiş gerçekten.ben bu aralar elimde makine,gördüğüm tüm çiçekli balkonları çekiyorum.ters biriyle karşılaşmam inşallah.sonra blogumda yayınlıyorum.seninkini görsem hiç kaçırmazdım.

Adalet Yağcı
19-06-2009, 20:24
[QUOTE=Adalet Yağcı;444144]
Adalet Abla senin için o saksıdan yapmak bana zevk verir. En kısa sürede saksıyı yapıp içine de yıldız çiçeklerinden dikeceğim. Önümüzdeki haftaya tamamlayabilirim, görüştüğümüzde getiririm. Şansına daha bugün dondurmacıdan bir tane boş dondurma kabı almiştım.

Sevgili Ülkü, lütfen zahmet etmeyin desem, saksı çoktan bitmiştir herhalde, mesaj yazılalı altı gün olmuş, gözümden nasıl kaçtı bilmiyorum :(

Ben yaylaya çıkmadım daha, küçük bir sorun yaşadık, Gönül dostu kahvesinde anlatmıştım, otomobilimiz serviste, belki önümüzdeki hafta sonuna doğru çıkarım.

Sizin sardunyalar hepimizi aşka getirdi, her şey çok güzel.

Ülkü
20-06-2009, 08:20
Sevgili DefneD eminim hepsi açacaktır. Hiç çiçeksiz kalmayacaktır.

Ülkü
20-06-2009, 08:43
küçük balkon bu ise benimkki ne,minyatür balkon mu?çok güzelmiş gerçekten.ben bu aralar elimde makine,gördüğüm tüm çiçekli balkonları çekiyorum.ters biriyle karşılaşmam inşallah.sonra blogumda yayınlıyorum.seninkini görsem hiç kaçırmazdım.

Nuray hanım insan isteyince küçük- büyük-minyatür dinlemiyor, bir çaresini buluyor. Ben fotoğraf çekmiyorum ama balkonlardan gözümü alamıyorum sizin dediğiniz gibi ters bir olayla karşılaşmaktan korkuyorum.

Ülkü
20-06-2009, 11:46
[QUOTE=Adalet Yağcı;448707
Adalet Abla zahmet olacağını kim söylemiş, zahmet mahmet olmaz. Saksıyı da yaptım zaten.
Çiçeklerime gelince; sizinkilerin yanında lafı bile olamaz.

Ülkü
20-06-2009, 12:13
Komşumun eski demir saksılığı işime yaradı.

Ülkü
20-06-2009, 12:14
Kedi tırnaklarını da baharatlığa sığdırdım.

Ülkü
20-06-2009, 12:16
Fotoğraf eklemeyi unutmuşum.

Ülkü
20-06-2009, 12:18
Kedi tırnakları biryere daha sığmaya çalıştı. Umarım başarılı olurum.

Ülkü
20-06-2009, 12:21
Yeni sakız sardunyam;

Ülkü
20-06-2009, 12:24
Sardunyam;

Ülkü
20-06-2009, 12:28
Bunlarda begonyalarım;

Adalet Yağcı
20-06-2009, 13:26
Sevgili Ülkü, su şişesinde kedi tırnağı ha!!! Süper olmuş, ama ben merak ediyorum, şişenin ağzından sulamaya başladığınızda su bütün deliklerden firar edecektir, altına geniş bir şey koymak gerecek sanırım.
Yeni sardunyanızın rengi harika kavuniçi gibi gördüm ben, benim tohumdan yetiştirdiklerim de büyüdüler bakalım ne renkler var içinde.

88290

Bunun gibi bir tane daha saksım var, ey gönlümün sultanı sardunya, iyi ki varsın :p

maki01
20-06-2009, 13:53
Sevgili Ülkü,
Küçük bir balkonda kocaman bir bahçe yaratmışsın, hepsi birbirinden güzel çiçeklerinle.
Kutluyorum arkadaşım, yüreğine sağlık...

DefneD.
20-06-2009, 13:59
Sevgili Ülkü, yaratıcılığınıza hayran kaldım. Hele o plastik şişedeki keditırnağı denemeniz bir harika:) Bakalım nasıl büyüyecekler.

Bu arada 55 numaralı mesajınızdaki sardunyadan benim de var. Fark ettiniz mi bilmem, yaprağının kokusu diğer sardunyalardan farklı.

ravza gülü
20-06-2009, 14:56
bütün çiçeklerinize iç çeke çeke hasretle baktım hepsi birbirinden güzel emeginize saglık

balkonum çok küçük ama bende bişeyler yapmaya çalışıyorum site bahçesini bi ele geçirirsem bahçeyi orman yapacagım. çam agaçlarım şimşinlerim var onları site bahçesine ekmeyi istiyorum garibanlar geniş geniş büyüsünler saksılardan kurtaracagım onları ayrıca tekrar söylemek istedim harika balkonunuz var zevk meselesi kimi ot der geçer kimide bizim gibi aklını verir;)

Ülkü
24-06-2009, 15:15
[QUOTE=Adalet Yağcı;449005]
Sevgili Adalet Abla, aslında daha büyük su şişelerine kedi tırnağı dikmeyi düşünüyordum ama laf aramızda biraz üşendim. İlk denemem olduğu için küçük boy şişe ile başladım. Dediğiniz gibi altına saksı altı koydum, böyle daha iyi oldu.
Sardunyama gelince evet kavuniçi rengi. Koçtaş' a yeni gelmişti hemen aldım.
Sardunya fideleriniz çok sağlıklı maaşallah. Benimkiler aylardır milim milim ilerliyorlar.
Ayrıca gönderdiğiniz link içinde buradan teşekkür ediyorum.

Ülkü
24-06-2009, 15:18
Sevgili Ülkü,
Küçük bir balkonda kocaman bir bahçe yaratmışsın, hepsi birbirinden güzel çiçeklerinle.
Kutluyorum arkadaşım, yüreğine sağlık...

Teşekkür ederim sayın Maki01, ancak biliyorsunuz ki bizim buralara sıcaklar iyice bastırdı. Bu yüzden çiçeklerimde biraz etkilendiler. İnşallah daha fazla yıpranmazlar.

Ülkü
24-06-2009, 15:21
Sevgili Ülkü, yaratıcılığınıza hayran kaldım. Hele o plastik şişedeki keditırnağı denemeniz bir harika:) Bakalım nasıl büyüyecekler.

Bu arada 55 numaralı mesajınızdaki sardunyadan benim de var. Fark ettiniz mi bilmem, yaprağının kokusu diğer sardunyalardan farklı.

Sevgili DefneD, kedi tırnaklarının büyümesini bende merakla takip ediyorum.
Sardunya yaprağının kokusu dediğiniz gibi diğerlerinden farklı. Beni geçmişe götürüyor, eskiden büyükannelerimizin bahçelerinde olurdu kırmızı kırmızı açarlardı. Bizde çiçeklerinden tırnağımıza yapıştırır, oje sürmüş gibi yapardık.
Bu koku bana o günlerimi hatırlatıyor.

Ülkü
24-06-2009, 15:33
balkonum çok küçük ama bende bişeyler yapmaya çalışıyorum site bahçesini bi ele geçirirsem bahçeyi orman yapacagım. çam agaçlarım şimşinlerim var onları site bahçesine ekmeyi istiyorum garibanlar geniş geniş büyüsünler saksılardan kurtaracagım onları ayrıca tekrar söylemek istedim harika balkonunuz var zevk meselesi kimi ot der geçer kimide bizim gibi aklını verir;)[/I][/COLOR]

Teşekkür ederim sayın Ravza Gülü, çiçekleri sevdikten sonra büyük balkon küçük balkon demeyip biçaresini buluruz, yaratıcılık konusunda Türk Milleti olarak çok iyiyiz.
Site bahçesine el atmaya gelince hevesinizi kırmak istemem ama birkez daha düşünün, çok sorumluluk isteyen bir iş. Ben bunu denedim, sitemizin bahçesine çeşit çeşit ağaçlar, çalılar, çiçekler diktim, emek verdim. Birkaç yıl boyunca ilgilendim. Ağaçlar büyüdü bakımları zorlaştı. Kimse yardımcı olmayınca artık benimde gücüme gider oldu. Bıraksam bitkilere yazık olacak, devam etsem hem çalışan kadın, hem anne, hemde eş olmaya çalışınca çok zor oluyor.

bennur
26-06-2009, 23:15
Sevgili Ülkü, elinize, emeğinize sağlık. Ne kadar renkli, dolu dolu bir balkon, bahçe gibi. Çiçekleriniz çoook güzeller, maaşallah. O güzelim balkonda sefanız bol olsun. Sevgiyle kalın,

Ülkü
27-06-2009, 15:03
Teşekkür ederim sevgili Bennur, insanın bahçesi olmayınca balkonuna her çeşit çiçekten dikmek istiyor. Bazen evdekilerle biraz karşı karşıya gelse bile.

bennur
27-06-2009, 22:59
Sevgili Ülkü, balkon- bahçe- hiç farketmiyor, insan çiçek sevince her gördüğünden edinmek istiyor. Evdekilerle karşı karşıya kalma nedeni çiçekler olsun:)) Sevgiler

mormenekşe
08-07-2009, 16:18
Sevgili Ülkü, balkonun çok güzel çiçeklerin de maşallah çok sağlıklı görünüyorlar.Emeğinin karşılığını alıyorsun,harika bir görsel şölen oluşturmuşlar.İnsan sevip ilgilenince başaramayacağı şey yok.Ellerine yüreğine sağlık.

bennur
08-07-2009, 23:30
Sevgili Ülkü hanım, pet şişedeki kedi tırmıkları ne alemdeler, büyüdüler mi? merak ettim, çok dekoratif görünüyorlar. Elinize sağlık, sevgiyle kalın

Adalet Yağcı
09-07-2009, 07:50
Sevgili Ülkü, balkon bahçenizde ziyaretçiler var, merak etmeyin hiç bir şeye dokunmadık, bir kenardan seyrettik sadece.
Şimdi bekliyoruz, belki ev sahibi geldiğimizi farkeder de bize güzel balkonunda bir kahve ikram eder diye.

aysegulo
09-07-2009, 12:06
Elinize ve yüreğinize sağlık.Çiçekleriniz çok güzel görünüyorlar.Çiçeklerinize de bayıldım ama en çok dondurma kutusu olan saksılarınızı çok beğendim.Kolay gelsin size...

Ülkü
09-07-2009, 12:20
Sevgili Ülkü, balkonun çok güzel çiçeklerin de maşallah çok sağlıklı görünüyorlar.Emeğinin karşılığını alıyorsun,harika bir görsel şölen oluşturmuşlar.İnsan sevip ilgilenince başaramayacağı şey yok.Ellerine yüreğine sağlık.

Teşekkürler Mormenekşe, çiçeklerimi gerçekten çok seviyorum. Onlarla olmak bana huzur veriyor.

Ülkü
09-07-2009, 12:22
Sevgili Ülkü hanım, pet şişedeki kedi tırmıkları ne alemdeler, büyüdüler mi? merak ettim, çok dekoratif görünüyorlar. Elinize sağlık, sevgiyle kalın

Sevgili Bennur, pet şişelerdeki kediciklerim büyüdüler ama biraz daha bekliyeceğiz resimleri için.

sevim.K
09-07-2009, 12:50
Sevgili Ülkü çok güzel balkon bahçeniz. Renkli, hoş ve zevkli:) Güle güle büyütün çiçeklerinizi. ellerinize, emeklerinize sağlık

Ülkü
09-07-2009, 15:05
Sevgili Ülkü, balkon bahçenizde ziyaretçiler var, merak etmeyin hiç bir şeye dokunmadık, bir kenardan seyrettik sadece.
Şimdi bekliyoruz, belki ev sahibi geldiğimizi farkeder de bize güzel balkonunda bir kahve ikram eder diye.

Adalet Abla geldiğinizi inanın görmedim, kusura bakmayın. Kahvenizi nasıl alırsınız. Buralar sizin yayla gibi serin değil isterseniz soğuk birşeyler de ikram edebilirim.

Ülkü
09-07-2009, 15:10
Elinize ve yüreğinize sağlık.Çiçekleriniz çok güzel görünüyorlar.Çiçeklerinize de bayıldım ama en çok dondurma kutusu olan saksılarınızı çok beğendim.Kolay gelsin size...

Sevgili Aysegulo, sırf o dondurma kutularını edinmek için son günlerde yediğim dondurmalardan birkaç kilo sahibi oldum, ama pişman değilim. Artık taktik değiştirip light dondurma almam gerekecek sanırım.

Ülkü
09-07-2009, 15:11
Sevgili Ülkü çok güzel balkon bahçeniz. Renkli, hoş ve zevkli:) Güle güle büyütün çiçeklerinizi. ellerinize, emeklerinize sağlık

Sevgili Sevim.K, teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
09-07-2009, 15:13
Sevgili Ülkü, kusur ne demek, biz çiçeklerinizi seyrettik.
Soğuk bir içeceğe de hayır demem, kahveyi sonra içeriz.

Ülker
09-07-2009, 17:48
Sevgili Ülkü, çiçeklerinizin içinde dolaşıp, kendi kendime konuşup, yorum yazmadığımı farkettim, sayenizde ipek çiçeği işine bir el atacağım sanırım.
Heyecanla devamını bekliyorum.

Ülkü
14-07-2009, 20:16
Sevgili Ülker, ipek çiçeği uygulamasının sonuçlarını bende sabırsızlıkla bekliyorum. Her sabah işe giderken ve işten dönünce ilk işim onları yoklamak oluyor.

m.a
15-07-2009, 16:42
çok güzel çiçekleriniz varmış ülkü hanım konuyu yeni farkettim resimlere baktım bayıldım çok çok güzeller.... ellerinize sağlık.

Ülkü
15-07-2009, 19:57
Teşekkür ederim m.a.

Ülkü
23-07-2009, 13:37
Buda sitemizin bahçesine diktiğim pasaklı hanımlar;

Ülkü
23-07-2009, 13:42
Yeni çiçeklerim;

Ülkü
23-07-2009, 13:45
Adalet Ablam' ın çiçekleri;
(Sürpriz yapacaktım ama dayanamadım resmi yükledim.)

Adalet Yağcı
23-07-2009, 14:06
Ay, inanamıyorum, bunlar benim mi? Sitede başka Adalet yok de-mi :o
Sevgili Ülkü, inanılmazsınız, hayalkırıklığı yaratan sarmaşık ortancalarımızı unutturdunuz bana.
Binlerce teşekkür, elleriniz dert görmesin, harika...

Adalet Yağcı
23-07-2009, 14:09
Bir de öğrenmek istediğim bir şey var, hep merak etmişimdir, bu güzelim çiçeklere(83. mesaj)neden pasaklı veya kirli hanım denir ki.
Oysa ne kadar güzeller.

kızılelma
23-07-2009, 16:23
ülkü emeğine sağlık hepsi birbirinden ğüzel

DefneD.
23-07-2009, 21:09
Ülkü hanım,
84 no'lu mesajda masanıza bütün haşmeti ile yayılmış olan bitki nedir?

Bu arada, pet şişede keditırnağı denemesi nasıl gidiyor?

bahtiyar02
23-07-2009, 21:42
Sevgili Ülkü hanım... çiçeklerini harika.elinize emeğinize sağlık. Çiçeklerinizden çiçek aşmış bir kaktüs çok hoşuma gitti. saygılarımla

Ülkü
24-07-2009, 09:33
Ay, inanamıyorum, bunlar benim mi? Sitede başka Adalet yok de-mi :o
Sevgili Ülkü, inanılmazsınız, hayalkırıklığı yaratan sarmaşık ortancalarımızı unutturdunuz bana.
Binlerce teşekkür, elleriniz dert görmesin, harika...

Valla başka Adalet Hanım varmı bilmiyorum ama bu çiçekler sevgili Adalet Ablamın. Beğendiğinize çok sevindim, enkısa zamanda size ulaştırmaya çalışacağım. Malum sıcaklar buralarda iyice arttı.

Ülkü
24-07-2009, 09:39
Kızılelma ve Bahtiyar02 teşekkür ederim.
Sayın Bahtiyar02 kaktüslerle aram iyi olmadığından, hoşunuza giden kaktüsü bir arkadaşıma verdim.

Ülkü
24-07-2009, 10:31
Ülkü hanım,
84 no'lu mesajda masanıza bütün haşmeti ile yayılmış olan bitki nedir?

Bu arada, pet şişede keditırnağı denemesi nasıl gidiyor?

Sevgili Defne D, 84 nolu mesajımdaki çiçeğim Aeschynanthus radicans. Bende yeni öğrendim, gerçi çiçeğimide yeni aldım.
Kedi tırnağımın son hali;

DefneD.
24-07-2009, 10:59
Sizin yeni bitkiye çiçeklerinin şeklinden dolayı ''Ruj bitkisi'' de deniyormuş.

Keditırnağı adının hakkını verip tırnağını çıkartmış bir kedi gibi çılgın görünüyor:)

Ülker
24-07-2009, 11:13
Sevgili Ülkü, kedi tırnakları, adının hakkını vermiş.
Hepsi açınca daha da güzel olacaklar, bu fikir hoşuma gitti.
Son aldığın çiçek ruj çiçeği, çok sevdiğim, hoş bir sarkıcı, ona iyi bak. :)

Ülkü
24-07-2009, 12:20
Ruj bitkisi. Bence bu isim daha güzel. Çiçeğimin adını çok sevdim. TeşekkürlerDefne D.

Ülkü
24-07-2009, 12:27
Sevgili Ülker, Kedi tırnağımın dünkü resmini yükledim. Bu sabah sanki iki tane daha açacak gibiydi.

Adalet Yağcı
24-07-2009, 13:19
Sevgili Ülkü, bir kez daha teşekkürler ederim :)
Burada inşaat devam ediyor, bir sonraki hafta sonuna kadar mutlaka bitecektir, zaten siz de ancak izine ayrılacaksınız, yaylaya mutlaka bekliyorum, haberleşiriz, öpüyorum.

Ülkü
24-07-2009, 13:42
Mutlaka geleceğim.

sevim.K
24-07-2009, 13:45
Sevgili Ülkü Merhaba; ne zamandır uğramamıştım bu sayfaya ziyaret edip ceylanları göreyim dedim. Şimdi o güzelim çiçekleri kalmamıştır ama sağlıkları keyifleri yerindedir umarım:dilli:

Ülkü
26-07-2009, 10:46
Sevgili Sevim.K, Ceylanlarımın keyfi yerinde ancak buralar çok sıcak olduğu için fazla çiçeklenemedi. Bende yaylaya götüreceğim, çiçekleri eskisi gibi açarsa resimlerini çekerim.

kadiray27
30-07-2009, 10:51
Bu kadar güzel çiçekleri görünce gelecek yıl sebze yerine çiçek dikesim geliyor. Ellerinize sağlık.

Ülkü
30-07-2009, 15:31
Sayın Kadiray27; Yaylada salatalık, biber ve domateslerimin dibine kirlihanım fidesi dikmiştim. Çiçekler sebzeleri bastırınca annemin gazabına uğradı. Belki siz bufikri değerlendirirsiniz. Ne şiş yanar, ne kebap.

Ülkü
01-08-2009, 10:06
Yayladaki kirlihanımlar;

Ülkü
15-08-2009, 08:58
Kedi tırnaklarım artık açıyorlar;

Ülkü
15-08-2009, 09:02
Sitenin bahçesine çiçek dikmeyeceğime dair kendime söz veriyorum, ama dayanamıyorum. Bunlar son ;

Ülkü
16-11-2009, 14:22
Kasımpatılarım;

Sevgi Durul
16-11-2009, 14:53
Sevgili Ülkü, balkonunuzdaki çiçekler, havaların soğuduğu şu günlerde içimizi ısıttılar.
Tek tek sayamayacağım, ama hepsi çok çok güzeller. Hele dondurma kabından yapılmış saksı ve su şişesindeki kedi tırnağı bir ömür. Elleriniz dert görmesin.

Adalet Yağcı
16-11-2009, 15:10
Sevgili Ülkü, nihayet aylar sonra balkonunuza gelebildiniz, diğer çiçeklerimiz! ne alemdeler, onlar cezalı mı, fotoğrafları yok mu?

Ülkü
17-11-2009, 10:26
Sevgili Ülkü, balkonunuzdaki çiçekler, havaların soğuduğu şu günlerde içimizi ısıttılar.
Tek tek sayamayacağım, ama hepsi çok çok güzeller. Hele dondurma kabından yapılmış saksı ve su şişesindeki kedi tırnağı bir ömür. Elleriniz dert görmesin.

Teşekkür ederim sayın SDurul. Seneye daha enteresan denemeler yapmayı düşünüyorum.

Ülkü
17-11-2009, 10:30
Adalet Ablacım haklısın; elimde olmayan nedenlerden dolayı sitemizi biraz ihmal ettim. Çiçeklerime gelince 2 saksı sardunyam maalesef kurudu, kurtaramadım. Diğer mevsimlikleride yaylaya yere dikmiştim. Sezonu kapatınca yaylaya uğrayamadım. Birkaç saksıdan başka çiçeğim kalmadı. Ama tohum rezervim var, inşallah bahara çok çok çok çiçeklerim olacak.

Kıymet33
19-11-2009, 10:38
Ülkü merhaba. Artık bende burdayım.

Ülkü
19-11-2009, 10:50
Kıymetcim sitemize hoşgeldin, seni aramızda görmekten çok mutluyum.

denizkedisi
20-11-2009, 19:56
Sardunyalarınız çok güzel,tebrikler:D

Ülkü
25-11-2009, 11:57
Teşekkürler

nurcanaybay
25-11-2009, 13:27
Ülkü hanım, her şey çok güzel elinize sağlık.Ben 106. mesaj daki mavi-pembe çiçeğin
adını ve isteklerini merak ediyorum.Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Ülkü
25-11-2009, 14:04
Nurcan hanım çiçeğimin adı saraypatı, tohumlarını komşum baharda vermişti. Ne olduğunu bilmiyordu açıkçası bende fazla önemsemedim. Yine de tohumları ektim, tüm tohumlar hiç firesiz çimlendi. ( benim için şaşırtıcı bir rekor) Sitenin bahçesine diktiğim fideler özel bir uygulama istemediler, zahmetsizce bu hale geldiler.

nurcanaybay
25-11-2009, 14:32
Aynı çiçeğin bodurunu almıştım ( ya da ben benzettim ) ,satıcı isminin izmir güzeli olduğunu söylemişti.Tabii bu isimle araştırma yapamamıştım.Siz de görünce dikkatimi çekti.
Teşekkür ederim.

Ülkü
25-11-2009, 20:52
Bizim buralarda da İstanbul Güzeli diyorlar.

Ayhan Yüksel
25-11-2009, 21:34
Gercekten baktıkca insana huzur veriyor harika cicek ceşitlerini sergilemişsiniz insan benimde olsun istiyor meslegim geregi benimde hobi alanım kutlarım sizi saygılar

yaylaboztaş
25-11-2009, 22:25
Sevgili Ülkü
Balkonunuz çok güzel, çiçekleriniz sağlıklı, ne büyük bir zevkle
uğraştığınızı ve aldığınız mutluluğu tahmin ediyorum. sağlık, huzur ve çiçek-
lerle kalın. Sevgiler

berdan
25-11-2009, 22:48
ülkü hanım merhaba...
kıymet hanımla bolkonunda yetiştirdiğin çiçeklerine baktık gerçekten çok emek ve sevgi vererek yetiştirmişsin hayrak kaldık ellerine sağlık. berdan kıymet tun

Bahar
25-11-2009, 22:51
Sevgili ülkü kasımpatıların harika görünüyorlar.Anlamadığım benim kasımpatılarımın boyları neden çok uzun.Yoksa bunların bodur olanları varmı valla gülmeyin bu konuda hiç bilgim yok. Çiçeklerinizin hepsi güzel ellerinize yüreyinize sağlık.

Bahar
25-11-2009, 22:56
Kedi tırnakları biryere daha sığmaya çalıştı. Umarım başarılı olurum.

Bunu nasıl başardınız açıklarmısınız:confused:
Harika fikir doğrusu:)

Ülkü
26-11-2009, 11:16
Gercekten baktıkca insana huzur veriyor harika cicek ceşitlerini sergilemişsiniz insan benimde olsun istiyor meslegim geregi benimde hobi alanım kutlarım sizi saygılar
Teşekkür ederim Sayın Ormancı Ayhan.

Ülkü
26-11-2009, 11:18
[QUOTE=yaylaboztaş;537636]Sevgili Ülkü
Balkonunuz çok güzel, çiçekleriniz sağlıklı, ne büyük bir zevkle
uğraştığınızı ve aldığınız mutluluğu tahmin ediyorum. sağlık,
Teşekkür ederim sevgili Yaylaboztaş, dediğiniz gibi çiçeklerim beni çok mutlu ediyor. Çocuklarımdan sonra bana huzur veren varlıklarım.

Ülkü
26-11-2009, 11:21
ülkü hanım merhaba...
kıymet hanımla bolkonunda yetiştirdiğin çiçeklerine baktık gerçekten çok emek ve sevgi vererek yetiştirmişsin hayrak kaldık ellerine sağlık. berdan kıymet tun
Hoşgeldiniz sayın Berdan, sizi aramızda görmek çok sevindirici. Çiçeklere gelince inşallah bu baharda sizin balkonda böyle olacak.

Ülkü
26-11-2009, 11:23
Sevgili Bahar, kasımpatılarım sanırım bodur değil ya da ben öyle zannediyorum. Yazın biraz susuz kalınca dallanamadılar ve tomurcuklandılar.

Ülkü
26-11-2009, 11:25
Kedi tırnaklarından şişedekileri soruyorsanız; bıçak ucuyla delinip, kürdanla küçük fideleri dikmeye çalıştım.

Ülkü
17-04-2010, 23:26
Balkonumdaki fidelerim;

Ülkü
17-04-2010, 23:27
Sellukam;

Ülkü
17-04-2010, 23:31
Ruj çiçeğim iyice çiçeklendi. Tohumdan yetiştirdiğim Abutilionlarım.

sevim4
17-04-2010, 23:51
Sevgili ülkü hanım, muhteşemsiniz hepisine bayıldım hele ruj çiçeyine binkere maşallah.

kerime
18-04-2010, 12:53
muhteşemler!
ülkü hanım bayıldım çiçeklerinize.darısı bizlerin başına.bende böyle çiçekler yetiştirmek istiyorum.

Ülkü
24-04-2010, 19:21
Sevim Hanım ve Kerime Hanım teşekkür ederim.

Ülkü
26-04-2010, 12:57
Haftasonu aldığım ceylanım ve sakız sardunyam;

Ülkü
26-04-2010, 12:59
Bardak menekşem açtı;

Ülkü
26-04-2010, 13:00
Uzun süredir sabırla beklediğim gardenyam da sonunda açtı;

Dudi
26-04-2010, 13:08
Hepsi çok bakımlı ve çok güzel görünüyor ülkü ellerine sağlık ve maşallah diyeyim nazar değmesin :)

Ülkü
26-04-2010, 13:13
Tohumdan yetiştirdiğim petunyam;

Ülkü
26-04-2010, 13:17
Teşekkür ederim sevgili Dudi, Ocak ayından beri uğraşıyorum emeklerimin karşılığını yavaş yavaş alıyorum.

almira
26-04-2010, 13:38
Ülkücüğüm maşallah çiçekler çok güzel açmış. Yeni sardunyalar hayırlı olsun. Petunya da çok tatlı. Bunlar siparişle gelen tohumlardan mı?

Ülkü
29-04-2010, 10:02
Sevgili Almira maalesef yeni sakız sardunyama nazar değdi. Saksı, rüzgardan balkonun içine düşmüş çiçeğim paramparça olmuş. Bende çeliklerini bir iki yere diktim, inşallah tutarlar. Yurtdışından kırmızı petunya tohumu getirtmiştim, fideler diğerleriyle karıştı hangisi nereden geldi bilemiyorum. Artık şansıma açınca anlarım.

günebakan
29-04-2010, 10:55
Sevgili Ülkü hanım hepsi de harika görünüyor özellikle ruj çiçeği çok hoş .güle güle büyütün:)

Ülkü
29-04-2010, 10:59
Sevgili Günebakan ruj çiçeğim bir aydan beri çiçekli, daha da çiçekli kalacak gibi görünüyor.

umutyolcusu
29-05-2010, 21:44
bütün çiçekleriniz tam benim zevkime göre.hayran kaldım.özellikle pet şişede tırnak çiçeği muhteşem olmuş.denemek isterim ben de.

umutyolcusu
29-05-2010, 21:50
ayrıca istanbul güzeli dediğiniz çiçek Bursa'da Mudanya Güzeli diye biliniyor.ben de kayınvalidemden alıp ekeyim bari.sayenizde hatırlamış oldum.

Ülkü
01-06-2010, 08:24
Beğenmenize sevindim.

Ülkü
12-06-2010, 21:35
İki tane beyaz ve bir tane mor olan çan sarmaşığım sonunda açtı.

Ülkü
12-06-2010, 21:36
Çiçekçide görünce hemen aldığım sarmaşığım;

Ülkü
12-06-2010, 21:39
Aslen beyaz olup yanındaki kırmızı sakız sardunyayı kıskanan ceylanım;

Ülkü
12-06-2010, 21:42
Tohumdan yetiştirdiğim abutilion, petunya ve balon çiçeği;

Ülkü
12-06-2010, 21:44
Fide olarak aldığım lisianthuslarım;

milyonstar
12-06-2010, 21:52
merhaba ülkü hanım bu ciceklerin hepsi bu kadar kücük bir balkonda yetisti:d

milyonstar
12-06-2010, 21:53
bu lisiyantuslardamı yetisti

günebakan
12-06-2010, 21:58
Sevgili Ülkü balkonun şenlenmiş hepsi de çok güzel. Pembe abutilion eğer tohum bağlarsa tohumlarına talibim harika görünüyorlar zira:)

Ülkü
12-06-2010, 23:01
Sayın milyonstar, tohumları çimlendirmeyi salonda, fideleri büyütmeyi balkonda yapıyorum. Lisileri fide olarak sayın Kgursan' dan aldım.Yerlerini sevdiler yakın bir zamanda sanırım çiçek açarlar.

Ülkü
12-06-2010, 23:02
Sevgili Günebakan pembe abutilion şu anda Adalet Ablama gitmek üzere işyerimde duruyorlar.

günebakan
13-06-2010, 10:39
Tamam o zaman Adalet ablanın kapısını çalarız:)

ipektuğçe
13-06-2010, 13:21
Ülkü hanım balkonunuz çok güzel şenlenmiş,
emeğinize sağlık

acemifüsun
13-06-2010, 17:43
Sevgili Ülkü hanım ellerinize sağlık, tüm çiçekleriniz çok sağlıklı ve güzel:) Hele petunyalar, abutilion çok şekerler:)

hanif
13-06-2010, 20:27
kiskandim vallahi ne guzel çiçekleriniz var maşallah

Çiçeksever41
15-01-2012, 10:06
merhabalar balkonunuza bayldım ama baya olmuş takip etmiyormusunuz acaba