View Full Version : HAKAN_O / Bahçem
Bahçenin bulunduğu şehir : Silivri Gümüşyaka, İstanbul
Bahçenin büyüklüğü : 800 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : bol rüzgarlı, orta yağış
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9a
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : hobi
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Boş arsa
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 10
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? ardiye ve konteyner,Kuyu
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Müstakil 2 katlı bir yazlık
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Karayemiş, Badem , Armut, Kiraz, Elma, can Eriği, Papaz Eriği , Süs eriği, Ayva, Üzüm, Şeftali , Gojiberry, Ceviz, Hünnap ,kayısı, Nar, İğde, Salkım söğüt,Yaban Mersini, Fıstık çamı, Elma, Leylandi,Gül,Zakkum
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : evet Gojiberryler
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Gojiberry
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :evet
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Kuyu suyu
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : damlama sulama ve otomatik sulama makinası
Toprak özellikleri : Bilmiyorum
Kompost yapıyor musunuz? : evet
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : İlk başta diktiğimiz ağaçların konum ve aralıkları
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Meyve ağaçlarına yaprak kıvrilması bitlenme ve kurtlanmaya karşı
Bahçeniz organik mi? : Evet
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Yanmış koyun gübresi ve kompost
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Fare ,köstebek,kaplumbağa
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : damlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Açık arazi
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : çevresine diktiğim leylandiler , Gojiberryler, Badem ağaçları
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : hayır
Bahçemizin ilk hali, Yabani oylarla çevrili idi.
Kolay gelsin Hakan Bey. Bol hasatlar diliyorum.
Armut cok iştahlı gözüküyor, cinsi limon armutumu ?
bahtiyar02
18-06-2009, 09:07
sevgili hakan bey bahçeniz başlangıç için iyi. değişik türleri denemenizi öneririm. saygılarımla,
Bu ilk yılım insallah gitgide tecrübe kazanacağız .
Evet biraz daha çeşit yapmak istiyorum şu anda kabak karpuz kavun mısır domates biber (çarliston sivri dolmalık) çilek kıvırcık patlıcan salatalık var birde şu yabani otlar olmasa :)
ama bana fikir verirseniz memnun olurum tavsiyeniz için teşekkürler.
Armut un cinsini bilmiyorum 1 tane deveci var ki bu odeğil .
Resimdeki dediğiniz gibi limoni olabilir olgunlaşsında bakalım tadı nasılmıs bu arada mangal a beklerim . :) tatlı olarak armut var....
Remzi Sarıoğlu
18-06-2009, 12:23
birde şu yabani otlar olmasa
ama bana fikir verirseniz memnun olurum tavsiyeniz için teşekkürler.
Sayın Hakan bey
Siz kullandınız mı? bilmiyorum. Bahçelerin de hayvan gübresi kullananların ortak sorunu yabani otlar. Hayvanların beslenirken yedikleri otlar dışkıları ile birlikte bahçelere giriyor ve bol miktar da yabani ot oluşumuna neden oluyor. Size iyi ürünler diliyorum.
Gubresızde de olmuyor .
Tsk
Remzi Sarıoğlu
18-06-2009, 13:10
Gubresızde de olmuyor .
Tsk
Leonardit kulanırsanız yaban otlarından kurtulursunuz. Yetişdiğiz ürünler organik olur, ürünlerin damak tadının arttığını ve raf ömrünün uzadığını görürsünüz.
Selahattin Yılmaz
18-06-2009, 13:12
Leonardit kulanırsanız yaban otlarından kurtulursunuz. ...
Sevgili Remzi Sarıoğlu bunun mantığını açıklarmısınız?
Remzi Sarıoğlu
18-06-2009, 13:47
Sevgili Remzi Sarıoğlu bunun mantığını açıklarmısınız?
Sevgili Selahattin Yılmaz
Memnuniyetle açıklarım. Aslında yukarıda değinmiştim. Hayvanlar otla beslendikleri için dışkılarında bunlar doğal olarak bulunuyor. Kulananlar da bu otlu ürünü bahçelerine tarlaların da kullandıklarına bu otlar tekrar çıkıyor. Leonarditin içinde bu otlar yok. Her hangi bir kimyevi madde de bulunmadığı için yetişen ürün de organik oluyor. (Tabii ki daha önce o toprakta kimyasal gübreler kullanılmamışsa, yer altı sularından kimyasal kalıtılar gelmiyorsa veya havadan bir şeyler bulaşmıyorsa gibi detaylar hariç olmak üzere) Leonarditin içindeki hümik asit topraktaki bitkinin ihtiyaçı olan besin elementlerini çözüyor fülvik asit te başka yerlere tutunmasını önleyerek bitkiye kazandırıyor. Aslida internette leonarditle ilgili bir çok bilgi var. Celal Bayar Üniversitesi bitki besleme ve gübreleme uzmanı Doc.Dr.Tuncay Demirer'in Leonarditle ilgili bir çok seminerine katıldım. Köylüleri biligilemdirirken ve soru cevap konuşmalarından bu bilgileri edindim. Sonra da hem kendim denedim hem de bir çok kullanıcının neticelerini izledim. Kullananların son derece memnun olduklarını gördüm. Saygılarımla,
Karpuz ve kavunlarımı fareler yiyiyor
fikreteren
19-09-2009, 15:55
Korkuluk çok güzel ama elindeki o ampul olmasa iyiyidi.
Onun içinde su var zamanla patlıyor hem kargaları korkutur hemde ıcındekı su ıle sulama deneyı yaptım :)
Allah izin verirse bu sene daha güzel bir bahçem olacak.:p
karşı komşunun köpeği adı mafya Nezaman gelsim kapının önünde duygu sömürüsü yapıyor hayvancağaz sürekli aç.
Yorumlarınız ıcın tesekkurler......
Bahce işlerinizde kolaylıklar diliyorum hakan bey.
Komşunuzun köpeği mafya bizim komşumuzun kaçan köpeği duman' a benziyor hem tip, hem duygu sömürüsü konusunda:))
Hakan Bey, bizim hayvancağımız da hep açtır. :) Yanında ağzını kıpırdatsanız, hedefe kitlenir. (ne yediğinize) Yemeklerime bayılıyor, doyma sınırı yok, henüz "artık çatlayacak kadar doydum, şunu da tabağımda bırakayım" dediğini görmedim. Kendi mamasını yedikten hemen sonra bir tencere dolusu etli sulu yemek ,pilav veya makarna karışımını koyayım önüne, sonuna kadar yiyebilir, üzerine de "Eee, sırada ne var" bakışı fırlatabilir. :)
Komşunuzun köpeğinde sanırım Kangallık var. Onlar da doymak nedir bilmezler.
Ortadadaki kırmızı çiçekli bitki nedir? Faresiz, zararsız, bol ürünlü bir sezon dilerim.
Bol ürünler alırsınız inşallah, insan emeğinin karşılığını alınca mutlu oluyor.
Ellerinize sağlık.
Hakan Bey, bizim hayvancağımız da hep açtır. :) Yanında ağzını kıpırdatsanız, hedefe kitlenir. (ne yediğinize) Yemeklerime bayılıyor, doyma sınırı yok, henüz "artık çatlayacak kadar doydum, şunu da tabağımda bırakayım" dediğini görmedim. Kendi mamasını yedikten hemen sonra bir tencere dolusu etli sulu yemek ,pilav veya makarna karışımını koyayım önüne, sonuna kadar yiyebilir, üzerine de "Eee, sırada ne var" bakışı fırlatabilir. :)
Komşunuzun köpeğinde sanırım Kangallık var. Onlar da doymak nedir bilmezler.
Ortadadaki kırmızı çiçekli bitki nedir? Faresiz, zararsız, bol ürünlü bir sezon dilerim.
Evet bende kangal a benzettim.
o çiçek kurudu ismini şu an hatırlamıyorum
Selam Uzun zamandır bahçemin resimlerini yayınlamadım bu arada bahçeyi 270 m2 daha buyuttüm .
2014 Sezon açıldı hayırlı olsun
bahçe 27.03.2014
300 m2 den 800 m2 ye büyüttüğüm bahçem ve 5 yılın sonunda biraz daha tecrübelendim.
fideleri ektikden sonra ki halinide yayınlayacağım
Çapa işlemi tamamlandı sıra damalama sulamayı kurmaya geldi
Selam Hakan O size kolay gelsin bende yeni, yeni bahçe kurmaya çalışıyorum tabi siz değerli form üyelerinin paylaşımlarından baya yaralanıyorum, bahçenizde keyifli huzurlu günle geçirmenizi diliyorum, bol sebzeli, meyveli bahçeniz olsun
bahçen çok güzel bol ve bereketli günler diliyorum HAKAN O.
konteynerı yeni almışsın galiba hayırlı olsun sıkıntı olmazsa nekadara maloldu öğrenebilirmiyim.
Çok tesekkurler, Allah size daha iyilerini nasip etsim
s.serdar
11-04-2014, 04:57
300 m2 den 800 m2 ye büyüttüğüm bahçem ve 5 yılın sonunda biraz daha tecrübelendim.
Alan büyüdükçe dertler de artıyor. :D
Kolay gelsin dileklerimle.
Damlama sulama sistemini kurdum ama sabah saat 9 dan akşam 15 kadar sürdü.
Köstebekler öbek öbek bazı yerleri kazmış aslında işe yarıyor kazdıkları yerlerden çıkan toprak elekten geçmiş gibi fideler için ideal. :p
bol ve bereketli sezon diliyorum hakan bey meyve ve sebzeleri görünce hiçbir yorgunluğunuz kalmaz eminim.
Tesekkürler.
aynen dediğiniz gibi :)
tarla kuşu
07-05-2014, 19:00
Bahçeniz bol ürünlü olsun...
goji berryler meyve vermeye başladı
03.07.2017
Yagmurlardan sonra inanılmaz otlanma oldu başa çıkamayınca adam tutup temizlermek zorunda kaldım
bahçe
yapraklar dökülmeden önceki resimler
Yabani otlar her yeri sarmış
11.05.18
Çok yağmur yağmış çamurda çalışmak çok zor oldu
Çamur için uzun ucuz plastik çizmeler daha kullanışlı olur ve korur.
2019 Temmuz
Temmuz 2019 son durumu
Her yıl yaprak kıvrılma hastalığı şeftalileri yakalıyor . Meyvelerini topladık.
kurt üzümü araya nar karışmış :)
İmar barışı sonrası Elektrik ve su ve atık suya başvuru yapmıştık.Elektrik geçen ay geldi . Artık sanayi elektriği kullanmıyoruz.
Kanalizasyon da yeni geldi şimdi sıra onu bağlatmaya geldi ama içeri kepçe girmesi gerek işimiz çok.
selim_50
18-02-2020, 07:17
mümkünse kepçe sokma ne kadar dikkat etsen de zarar veriyor, ücretli iki işçi tut 200 TL fazla ver onlara kazdır.
mümkünse kepçe sokma ne kadar dikkat etsen de zarar veriyor, ücretli iki işçi tut 200 TL fazla ver onlara kazdır.
Haklısınız bir kaç defa kepçe girmek zorunda kaldı zarar verdi.
Bu seçeneği düşüneceğim.
Tesekkurler.
Hindistan cevizinden lamba
agaçları uygun şekilde birleştirdim
'Her yıl şeftaliyi yaprak kıvrılma hastalığı yakalıyor' demiştiniz, umarım bu yıl bordo bulamacını atmışsınızdır.
'Her yıl şeftaliyi yaprak kıvrılma hastalığı yakalıyor' demiştiniz, umarım bu yıl bordo bulamacını atmışsınızdır.
yok maalesef atmadım fırsat olmadı
şu ara atsam olur mu?
yok maalesef atmadım fırsat olmadı
şu ara atsam olur mu?
Sanırım şu an yaprak çiçek hatta meyve tomurcukları olmuştur, bu sebeple yapraklarda yine sıkıntı var ise sanırım bordo bulamacı yerine sadece bakır içeren ilaçlar atabilirsiniz. Daha bilen arkadaşlar cevap verirse uygun olur, zarar vermeyelim.
toprak çapalama ve fide dikimleri
Bahçede yabani otlar ile başa çıkmaz çok zor kontrolü sağlayamıyorum. O nedenle bu yıl bunlardan bir kaç tane deneyeceğim iyi verim alırsam seneye inşallah sebze yataklarına ile ekim yapacağım. Hem bunları mini seralar haline getirme olanağı da var.
agaçları uygun şekilde birleştirdim
Çok güzel olmuş, bayıldım. Emeğinize sağlık.
Sanırım şu an yaprak çiçek hatta meyve tomurcukları olmuştur, bu sebeple yapraklarda yine sıkıntı var ise sanırım bordo bulamacı yerine sadece bakır içeren ilaçlar atabilirsiniz. Daha bilen arkadaşlar cevap verirse uygun olur, zarar vermeyelim.
Cevabı yine ben vereyim ziraat mühendisi arkadaştan öğrendiğim kadarıyla; çiçekler dökülünce bordo bulamacı atabilirmişiz.
2020 haziran
çok güzel maşallah,
fotoğrafta görünen mavi yüzme havuzu mu. Maliyeti ne nereden temin ettiniz ölçüleri nedir.
çok güzel maşallah,
fotoğrafta görünen mavi yüzme havuzu mu. Maliyeti ne nereden temin ettiniz ölçüleri nedir.
Merhabalar
Şisme büyük havuz 4.5 mt çapı var. 15 ton su alıyor.
Ben bunu sismehavuz.com dan buldum Beylikdüzünde satıs yeri var oradan aldım . 3.250 tl 270 tl ye su doldurma için verildi. birde altına osb döşedim.
06.02.2021 sisli bir hafta sonu
06.02.2021 sisli bir hafta sonu
en az 3 karakter girin.
niye?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.