View Full Version : Arzu Kasapoğlu/Gizli Bahçem
kızılelma
01-07-2009, 16:56
arzu hanım fark etmez sizde hanği tohumlar varsa olur
Arzu Kasapoğlu
01-07-2009, 17:15
Temmuzun onbeşine kadar il dışında olacağım.Geldiğimde size elimdeki tohumlardan bir derleme yapıp gönderirim :)
İsterseniz şimdiden adresinizi gönderin.
oceanheart
01-07-2009, 17:28
Arzu Hanım balkonunuz çok güzel, daha da zenginleşmesini dilerim. Fakat benim size gönderdiğim tohum ve çeliklerden hiçbirşey göremedim oysa özellikle bee balmların hem tohumundan hem de çliğinden göndermiştim size. çok ta arsızdırlar.Benim bahçmdeki ataları muhteşem oldular ayrıca çiçekleri de salataların üzerinde çok havalı duruyor benden söylemesi.
Arzu Kasapoğlu
01-07-2009, 18:43
Felicianızı görmediniz mi;) ayrıca kekikleriniz de var birde çimlenen bir adet clivia:p
Bir de çelik olarak gönderdiğiniz ismini bilmediğim bir bitki. Onun ne olduğunu söyler misiniz. Çok fazla gelişme göstermedi acaba saksısı mı küçük geliyor.
Bu sene elimde ki tohumların büyük bir çoğunluğunu çimlendirmedim Hamit Bey. Satın aldığım tohumlar da buna dahil. Apartman komple satışa çıkarıldığı için tüm kiracıların tahliye edilme ihtimali vardı. Hiç kuşkunuz olmasın onlar seneye balkonumdaki yerlerini alacaklar.
Sevgili Arzu Kasapoğlu, mavilere bayıldım. Zıpçıktı ve maviş de inanılmaz. Benim zıpçıktıyı kışın sümüklüböceklerden zor kurtardım, bir kaç yaprağı var ve bir çiçek açtı. Suya oturtma işini deneyeceğim.
Arzu Kasapoğlu
01-07-2009, 21:06
Benimkiler saksıyı tamamen doldurdu, doğru dürüst sulayamıyorum. Çiçek açmaları için ya kuvvetli bir yağmur üzerlerine yağacak ya da banyoda iyice suya doyacaklar :)
Arzu Kasapoğlu
01-07-2009, 21:08
Sevgili Arzu yeni ciciler eklemişsin.Ortancalar çok güzel.Mavisi çok hoş, kokuyor mu acaba.Kayınvalidemde pembesi var o da çok güzel.yeni resimlerini bekliyorum.Sevgiler.
Teşekkür ederim Karadeniz37. Ortancalar kokulu değiller.
Benden de sevgiler :)
Sevgili Arzu,
Gene hayran hayran baktım balkon görüntülerine. Hepsi çok sağlıklı görünüyor.
Sanırım sizin oralara hala yağmur yağıyor. Ne güzel. Bitkilere yarıyordur. Biz yağmuru en son 2 ay kadar, belki daha fazla zaman önce gördük. Hava durumuna göre buraya da yağacakmış. Bekliyoruz:p
Bu arada benim ''mavi papatya'' ile ilgili satıcısından edindiğim yeni bilgiye göre zamanla çalı halini alırmış. Yani benim peşine düştüğüm bitki büyük ihtimal Ferda Hanımın ve sizin yetiştirdiğiniz felicia. Satıcı unutmazsa bu Cuma, olmadı önümüzdeki hafta Salı günü fide getirecek.
Sevgili İklimsiz sağolsun artık benim de mavişim var:) Sevindirik oldum :D
Arzu Kasapoğlu
01-07-2009, 23:38
Çok şükür burada yağmurdan yana bir sıkıntımız yok. Yağmur suyu çiçeklerimize çok iyi geliyor, özelliklede maviş ve zıpçıktıya :) Bir Karadenizli olarak iki ay boyunca yağmurun yağmadığını düşünemiyorum bile çok sıkıcı ve bunaltıcı bir durum olmalı. Size de Allah hayırlı ve bol yağışlar versin.
Felicia çok güzel bir çiçek. Eğer kasımpatınız varsa sonbaharda feliciayla güzel bir renk kombinasyonu oluşturacaktır.
Vildan Sönmez
04-07-2009, 00:43
Arzu Hanım,
Diken bile olsa bu güzel maviler, Enez kırlarından sizin için....
fatmadundar
04-07-2009, 14:09
Arzu Hanım, mavişiniz muhteşem. Daim olsun.
Vildan Sönmez
07-07-2009, 00:02
Arzu Hanım bu gün eve gelirken bir bahçede saksıya ekili maviş gördüm. Sahibine her gün bu çiçeğe bakıyorum bu ne, nasıl çoğaltılıyor diye sordum, Zeki kadınmış, anladı tabii. Önce kıyamadı filan, maviden cılız bir dal verdi. Ayaküstü sohbette bende sardunya olduğunu öğrendi sen de bana sardunya verirsin dedi .Anlaştık, derken arkamdan seslendi, bir de beyazı varmış, yerini sevmemiş. Ondan iki dal koparttı. Daha büyük ama biraz pörsümüş.
Küçük mavileri hemen ektim. Beyazın soluk dallarını suya koydum. Siz tecrübelisiniz, suda köklenir mi ? Çelikten çoğalttığınızı okumuştum.
(O tanımadığım hanıma küçük bir saksı sardunya ekip, bahçesine bırakmak şart oldu.)
oceanheart
09-07-2009, 19:05
Felicianızı görmediniz mi;) ayrıca kekikleriniz de var birde çimlenen bir adet clivia:p
Bir de çelik olarak gönderdiğiniz ismini bilmediğim bir bitki. Onun ne olduğunu söyler misiniz. Çok fazla gelişme göstermedi acaba saksısı mı küçük geliyor.
Bu sene elimde ki tohumların büyük bir çoğunluğunu çimlendirmedim Hamit Bey. Satın aldığım tohumlar da buna dahil. Apartman komple satışa çıkarıldığı için tüm kiracıların tahliye edilme ihtimali vardı. Hiç kuşkunuz olmasın onlar seneye balkonumdaki yerlerini alacaklar.
Arzu hanım feliciayı gördüm ****** ama benim gönderdiğim olduğunu düşünmemiştim, verdiğiniz habrlere sevindim doğrusu. Bahsettiğiniz fazla gelişim göstermeyen bitkinin resmini buraya yüklerseniz belki cevaplayabilirim.Clivye yi çimlendirdiğinize sevindim ben hiç denememiştim bu senede çok tohum var üzerlerinde.
Vildan Sönmez
14-07-2009, 21:27
Arzu Hanım, huuuu,
evde yok galiba. Olsun biz balkonda gezinmeye devam ediyoruz. Ah bir de sulayabilsek.
Bahsettiğim maviş Hiç yoktan üç çiçek açtı..
Arzu Kasapoğlu
15-07-2009, 23:50
Yaklaşık iki hafta boyunca İstanbuldaydım Vildan Hanım. Keşke sizinle komşu olsaydık da bir yerle gidince aklımız çiçeklerimizde kalmasaydı :) Dünden beri çiçeklerimi toparlamakla meşkulum bir kısmı susuzluktan tamamen kurumuş:(
Bu arada gözünüz aydın, iki renk mavişiniz olmuş :) Eğer beyaz maviş hala suda ise hemen dikebilirsiniz. Ben mavileri köksüz olarak diktim kolayca kökleniyor.
Bana hediye ettiğiniz resimler için de çok teşekkürler, özellikle mavi dikenlere bayıldım. İnsan güzelliklerine hayret ediyor :)
Arzu Kasapoğlu
15-07-2009, 23:52
Arzu Hanım, mavişiniz muhteşem. Daim olsun.
Çok teşekkürler Fatma Hanım :)
Vildan Sönmez
17-07-2009, 11:43
Arzu Hanım buralarda yoktunuz, ilk işiniz bu linke göz atmak olsun, son sayfalarda Yeşim Hanım'dan inanılmaz güzel şeyler var.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1545
Arzu Kasapoğlu
17-07-2009, 21:42
Bütün resimlere hayran hayran baktım Vildan Hanım. İngilizler bahçe işinden iyi anlıyor :)
İri çiçekli türler artık buralara da gelse...
Güngör Salman
17-07-2009, 22:54
Sevgili arzu bende hem senin çiçeklerine hemde küpelere bakmaktan gözlerim her şeyi çift görmeye başladı:))
Arzu Kasapoğlu
20-07-2009, 20:14
Güldürdünüz beni :))))) Küpelerime yeni çeşitler ekledim. Çiçeklenince resimlerim.
Bu arada sellukamda çiçek tomurcukları oluşmaya başladı :)
Güngör Salman
20-07-2009, 20:31
Yeni resimleri bekliyoruz dört gözle benim selluka da uzamaya devam:)
Arzu Hanım merhaba,
İki hafta kadar önce nihayet feliciaya kavuştum. Su, güneş ihtiyacı nasıldır? Benimkiler gündoğumundan öğlene kadar güneş alıyorlar. Fazla su verip çürütmeyeyim diye iki günde bir suluyorum. Yaprakları gayet canlı ama üzerinde açmadan kuruyan tomurcuklar var. Yazın fazla çiçek açmadığını yazmıştınız gerçi. Bakımında yapmam gereken değişiklik var mı sizce?
Yeni küpeleri ne zaman göreceğiz?
Arzu Kasapoğlu
24-07-2009, 21:40
Merhaba Defne D.
Ben de felicia'yla yeni tanıştım. Bakımı konusunda çok fazla bir şey bilmiyorum benim ki iki adet çiçek açmıştı şu an üzerinde hiç tomurcuk yok. Sulamayı toprağı tam kurumadan yapıyorum. Bu çiçek hakkında tecrübesi olan arkadaşlar bizi daha iyi bilgilendirecektir.
Yeni küpelerimden biri sanırım yarın açar, pembe olduğunu tahmin ediyorum. Şimdiden çok güzel görünüyor :)
Teşekkür ederim Arzu Hanım.
Papatyaya benzediği (ya da bir tür papatya olduğu)için güneşi sever diye düşünüyorum. Bizim burası kavruluyor. Şu an 30 derece. Açmadan kuruyan tomurcuklar aşırı sıcağın sonucu olabilir.
Yeni küpeyi merakla bekliyorum:)
bahtiyar02
24-07-2009, 23:44
sevgili Arzu Kasapoğlu ellerinize sağlık. Bu güzel çiçeklere sahip olamadığım için artık çiçek resimlerine bakmayacağım.Neden derseniz bende bu kadar güzl çiçeklerim olsun istiyorum. Çok şeymi istiyorum? Ne yapıyıp tabiyatı seviyorum işte.
güle güle büyütün.saygılarımla
Arzu Kasapoğlu
25-07-2009, 21:53
SEvgili Bahtiyor02, çok şey istemiyorsunuz :))) İnşallah daha güzelleri sizin olur.
Güngör Salman
25-07-2009, 23:19
Selluka ne durumda açmadımı hala?
Arzu Kasapoğlu
26-07-2009, 01:25
Tomurcuklar çok minik, resimde bile görünmüyor :)
Arzu Kasapoğlu
26-07-2009, 17:31
Aynı dal üzerinde hem kırmızı hem de krem renkli mercan birlikte açıyor. Altta ki de kırmızı çizgili açacak
Arzu Kasapoğlu
26-07-2009, 17:36
Yeni küpe çiçeğim :)
Maşallah Arzu Hanım, hem mercanlar hem de yeni küpe çok güzel görünüyorlar:)
Arzu Kasapoğlu
26-07-2009, 21:56
Teşekkürler DefneD :)
sizinkiler hala çıyor demek, benim küpelerin hepsi kurudu, hem sıcakalr hem de zararlılar mahvettiler küpelerimi... bu sene ilk defa çiçek yetiştiriyorum tabi, ama gene de ben çok mutluyum pek az çiçeğim öldü. seneye küpeler için daha güzel bir bakım ve yer sağlayacağım inşallah...
Arzu Kasapoğlu
27-07-2009, 13:49
SEvgili optimus, benim küpelerimde de pamuklu bit, yeşil bit, beyaz sinek ve kırmızı örümcek var. Ayrıca mantarda oluşmaya başladı. İlaçlıyorum, elimle temizliyorum ama bitmek bilmiyorlar. Havalar çok sıcak olduğu için de iyice arttılar. Bunlardan kurtuluş yok herhalde.
Sevgili Arzu Kasapoğlu; balkonunuzun misafiri olmuştum siteye ilk girmeye başladığım zaman ne güzel büyümüş diye bakmıştım sardunyalara. Daha büyümüş serpilmiş çiçekleriniz. Resimler eklendikçe güzelliği daha bir ortaya çıkmış balkonun.
Doğu Karadenizi seyretmek o renk cümbüşünün içinde ayrı bir zevk. Ama Asuman'a doğup büyüdüğüm Artvin'e selam söyle mesajınızı okuyunca gözlerim doldu engel olamadım. Sevgili Asumanı ben de bin tembihle uğurladım artvin'e dağa taşa selam söyle diyerk.
Emeklerinize sağlık, ellerinize. hepsi çok güzel. Birini diğerinden ayırmak haksızlık olur. Çok güzeller. Güle güle oturun balkonunuzda, sevgiyle:)
Arzu Hanım, mercanlarına bayıldım.
Ben bu sene tohumdan yetiştirdim ama büyütemedim bir türlü.
Hepsinin çıkan uçlarını kuşlar yedi, bir tanesini kürdanla korumaya çalışıyorum, o da işe yaramıyor galiba, uçları yine yenmiş.
Arzu Kasapoğlu
27-07-2009, 16:59
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler sevim. K. Forumda Artvinlileri görünce çok mutlu oluyorum.
Sevgiler...
Arzu Kasapoğlu
27-07-2009, 17:06
Sevgili Ülker, mercan tohum veriyor mu, benimkileri hemen inceleyeceğim :) Kırmızı ve beyazı aynı saksıya dikmiştim. Kırmızı malesef yer değişikliğinden hoşlanmadı ve kurudu.
Kırmızıyı kaybettiğime üzülürken beyaz mecanın dalından kırmızı çiçekler açmaya başladı.
Bazıları da kırmızı çizgi ve çok güzeller :)
Beyaz ve çizgilisini hiç görmemiştim ama kırmızısı İzmir'i çok seviyor, heryerde raslamak mümkün.
Rahat tohuma duran bir bitki değil sanıyorum, bir sürü tohumdan üçü çimlendi, sadece biri yaşamaya çalışıyor.
Arzu Kasapoğlu
27-07-2009, 18:43
Kırmızı ve beyazı aynı saksıya diktiğim için kendi kendine aşılandı sanırım :)
oceanheart
27-07-2009, 20:12
Arzu Hanım sanırım buradaki bitki de benim göndermiş olduğum aşağıdaki sarmaşık türü, adını maalesef bilmiyorum ama en az 20cm bir saksı ister.
Arzu Kasapoğlu
27-07-2009, 23:02
Evet yapraklar aynı, çiçekleri çok güzelmiş sayın oceanheart :) Uygun bir zamanda saksı değişimi yaparım. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler...
kızılelma
11-08-2009, 17:12
arzu hanım emanetleriniz geldi teşekkür ederim
yesim ozgun
27-08-2009, 04:38
hayran kaldım hayran... bu ne sabır işi... oya gibi işlemişsiniz balkonunuzu...Gözümü düşürdüm balkonunuzda bulursanız tohum sanıp ekmeyin :)
Maşallah 41 kere....
Arzu Kasapoğlu
27-08-2009, 10:27
arzu hanım emanetleriniz geldi teşekkür ederim
Güle güle büyütün sayın kızılelma.
Arzu Kasapoğlu
27-08-2009, 10:28
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim yeşim hanım :)
SEvgiler....
Adalet Yağcı
27-08-2009, 12:55
Sevgili Arzu Kasapoğlu, mercanlarınıza bayıldım, bir dalda iki renk olması garip değil mi?
Bir de çizgili açacak olan var, o nu da fotoğraflarsanız çok seviniriz, bu türleri daha önce hiç görmemiştim.
Küpeye gelince, ne diyeyim, kocaman bir maşallah, en iyi gelişimlerini 19-25°C gösteriyorlar diye biliyorum, nemli bir hava ortamı da bitkiyi coşturmaya yeter.
Ellerinize sağlık.
Nejla K.
27-08-2009, 14:04
Arzu Hanım, tam küpe çiçeği için karadeniz havasının ne kadar iyi olduğunu düşünürken, sizinkilerin hastalandığını okudum. Benimkiler maalesef yaz sıcaklarına dayanamadılar. Sizin balkonunuzda hasret gidereyim dedim. Son durumları nasıl küpelilerinizin merak ettim? Umarım o güzel balkonda küpeliler de yerini sağlıkla alır...
Arzu Kasapoğlu
27-08-2009, 14:25
KIrmızı ve beyaz mercanı aynı saksıya dikmiştim Adalet Hanım. Belki ondan böyle alacalı oldu veya geldiği yerde de aşılanmış olabilir. Üzerinde şu an çizgili çiçek yok, olduğu zaman sizin için resimlerim.
Küpe çiçeği için Karadeniz iklimi çok uygun. Bol yağmur bol nem....ama yinede hiç bir balkonda küpe çiçeği göremezsiniz. İnsanlar henüz bu çiçeğin güzelliği keşfedememişler :)
Arzu Kasapoğlu
27-08-2009, 14:33
Küpe çiçeklerimi zararlılar sarmış durumda Necla hanım. Bilinen tüm yöntemleri uyguluyorum ama çiçek sayısı çok fazla olunca zararlılarla başetmek de zor oluyor. Şu an en büyük problemim beyaz sinekler. Bitmek tükenmek bilmiyorlar. Yaprakların altına yüzlerce yumurta bırakmışlar. Nasıl kurlulacağım bilmiyorum :)
Nejla K.
27-08-2009, 15:31
Çok zor bir durum, dilerim başarılı olursunuz...
Vildan Sönmez
27-08-2009, 16:25
Üzüldüm Arzu Hanım. Dilerim kayıpsız atlatırsınız mücadeleyi.
Küpe çiçeği için Karadeniz iklimi çok uygun. Bol yağmur bol nem....ama yinede hiç bir balkonda küpe çiçeği göremezsiniz. İnsanlar henüz bu çiçeğin güzelliği keşfedememişler :)
Yok yok keşfedenler var sevgili Arzu Kasapoğlu. Siz keşfetmişsiniz:) Bana da Rizeli bir velimiz memleketinden getirdi. Rize toprağına dikilmiş hocam özlem giderirsiniz diyerek:)
Güzel çiçeklerinize nazar değmemiştir umarım. En kısa sürede daha fazla zarar vermeden hastalık ve zararlılar temizlenir diye dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor ne yazık ki:(
Arzu Kasapoğlu
27-08-2009, 19:45
Üzüldüm Arzu Hanım. Dilerim kayıpsız atlatırsınız mücadeleyi.
Çok sağolun Vildan hanım. Canıma tak edince ev yapımı ilaçların içine çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı da koydum;) Çiçekler bir süreliğine pırıl pırıl oldular.
Küpelerimi kolay kolay kaybetmem herhalde :)
Arzu Kasapoğlu
27-08-2009, 19:49
Yok yok keşfedenler var sevgili Arzu Kasapoğlu. Siz keşfetmişsiniz:) Bana da Rizeli bir velimiz memleketinden getirdi. Rize toprağına dikilmiş hocam özlem giderirsiniz diyerek:)
:(
Demek ben gözden kaçırmışım Sevim hanım :) çok sevindim. İnşallah bende bir yerlerde raslarım. Burada başkalarının ki nasıl büyüyor merak ediyorum.
Güngör Salman
28-08-2009, 22:05
Sevgili Arzu solanum dulcamara almanya dan geldi bir saksıya dikildi kendine gelmeyi bekliyor. Sonrada sizin balkondaki yerine kurulacakmış sevgiler:))
Arzu Kasapoğlu
28-08-2009, 23:10
Sevgili Güngör, solanum dulcamara mavi köşedeki en güzel yerini alacak.
Minnettarım, çok teşekkürler...
Sevgilerimle...
Nesrin Sarı
13-09-2009, 22:06
Arzu hanım maşallah çiçekleriniz bir harika nazar değmez inşallah :)
Arzu Kasapoğlu
13-09-2009, 22:16
Çok teşekkürler akonna :))
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 16:05
Turuncu sanarak aldığım japon gülüm bugün pembe çiçeğini açtı. Tıpkı Vildan hanım'ın dediği gibi çok zarif ve çok kibar :)
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 16:11
Gül şeklinde açan sardunyamın koyu bordosu da vardı ama iki üç yıl önce kaybettim :(
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 16:30
Koyu pembe japon gülü.
En sendiğim yalınkat kırmızıyı hala almadım :)
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 16:36
Ebruli sabah sefası
Güngör Salman
15-09-2009, 16:41
sevgili Arzu keşke önce haberim olsaydı yalın kat kırmızı köklendirdiğim var.
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 17:01
Almış kadar oldum sevgili Güngör, çok teşekkürler :)
Trabzondaki fidanlığa geliyor. Yukarıda ki pembeyi alırken bir adet kırmızı vardı ama yaprakları sararmış olduğu için almadım. Koleksiyonuma bir adet de beyaz ekleyeceğim.
Senin gönderdiğin çelikler şuan yağmurun altında duş alıyorlar :) Şimdilik durumları iyi.
Telefonum şarj olunca resimlerini ekleyeyeğim. Yasemin minik uçlar vermeye başladı :))
hüsnüyusuf
15-09-2009, 18:48
Gül şeklinde açan sardunyamın koyu bordosu da vardı ama iki üç yıl önce kaybettim :(
Arzu Hanım, bu ne güzellik. Balkonunuzdaki her bir çiçeğe imrenerek bakıyorum inanın. Minik gül şeklinde açan sardunyam var ama böylesini ilk defa görüyorum. Yapraklarını görmesem inanmayacaktım sardunya olduğuna:p
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 19:06
Büyük ihtimal aynı sardunyadır sevgili hüsnüyusuf. Vilmorin marka sardunya gübresi verdikten sonra çiçekler irileşti.
Vildan Sönmez
15-09-2009, 20:10
Japon güllerimiz ne kadar güzel Arzu Hanım. Bayramda gittiğimde, bahçelerde budamalar yapıp ormana atanlar olacaktır. Bu yıl Datça'dan yeni çelikler getireceğim kesin;)
Arkadaşlar da söylemiş sardunyan da adeta gül salkımı . Ben de de sardunya çok ama gariplerim sudan başka bir şey görmedi. Ben de gübrelesem iyi olacak.
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 20:28
Bende kırk yılda bir gübre veriyorum Vildan hanım :) Zavallılar o kadar seviniyor ki çiçeklerinden hemen belli ediyorlar :))
Nejla K.
15-09-2009, 21:17
Arzu HAnım, sizi açık görmüşken sormak istedim, küpelilerinizdeki hastalıklardan kurtulabildiniz mi? Son durumları nasıl? İnşallah bütün haşmetleri ile balkonunuzdaki yerlerini koruyorlardır...
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 21:31
Sevgili Nejla, mücadeleye devam ediyorum. Balkondaki sabah sefalarında çok fazla beyaz sinek ve yumurtası olduğu için onları tamamen koparmak zorunda kaldım. Şimdi beyaz sinekler sayıca azaldı ama yılın bu zamanlarında siyah bit ve yaprakları yiyen yeşil tırtıllar oluyor. Şimdi onları temizlemeye çalışıyorum.
Küpelerin ikisi hariç diğerlerinin durumu fena değil. Küçük fideler büyümeye başladı. Saksılarını büyütüp bol gübreli toprağa dikersem seneye baharda görsel bir şölen izleyebiliriz :))
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 21:39
DEv yapraklı Arap Ful'ü.
Geçen yıl kışı dışarda geçirdiği için bu yıl çok zor toparlandı. Bu sene kesinlikle içeri alınacak.
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 21:55
Sevgili Güngörden gelen yabani yasemin ve adını bilmediğim iki maviş çiçek :)
Arzu hanım Maşallah; bütün çiçekleriniz birbirinden güzel. Toz pembe japon gülünüze de bayıldım. Yalınkat kırmızı, yalınkat beyaz. yalınkat sarı japon gülü çeliklerini isterseniz baharda kargoyla gönderebilirim. Sabah sefalarını beyaz sinekten kurtarmanız zor. Doğal olarak beyaz sinek üretiyorlar zaten. Sabah sefası yetiştirenlerin beyaz sineğe katlanmayı göze alması gerekir. Arap fulu burada da var. Kardeşim ortanca sanmış; bana gösterdi. Abla bu çiçeğin yaprakları iğrenç kokuyor bunu istediğinden eminmisin dedi. Ben güldüm.
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 22:13
Sabah sefalarını koparmak zorunda kaldım sevgili almira. Beyaz sineklerin en sevdiği bitki sanırım. İlaçlama bile fayda etmedi.
Japon gülü çeşitleri Trabzondaki fidanlıkta uygun fiyata satılıyor. Eğer sarı renk bulamazsam sizden isterim, şimdiden çok teşekkürler :) Bu arada size göndereceğim iri çiçekli hibiscus, tohumlarını büyümeye devam ediyor. Tohum kapsülleri dev gibi oldu.
Arzu Hanım,
Çiçekleriniz her zaman olduğu gibi çok güzel. Bordo sardunyanız ise tek kelime ile harika.:)
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 22:15
Çok teşekkürler DefneD. :))
Güngör Salman
15-09-2009, 22:58
Sevgili Arzu Yasemin dediğiniz solanum dulcamara.
Sardunya gerçekten muhteşem. Bol çiçekli günler diliyorum...
Arzu Kasapoğlu
15-09-2009, 23:32
Sardunya gerçekten muhteşem. Bol çiçekli günler diliyorum...
Çok teşekkürler sevgili maki01 :)
Arzu Hanım, çiçekleriniz muhteşem, bakmaya doyamadım ve kıskançlıktan çatladım:-).Küçük bir balkonda bu kadar çiçeği nasıl yetiştirdiniz merak ettim doğrusu...Benim evimin üstü ahşap çatı ile kaplı yaklaşık 70 m2 büyüklüğünde bir terası var.Benim terası size ışınlayabilsem kimbilir neler yetiştirirdiniz.Bir de merak ettiğim bir şey daha var, bu çiçekler kış geldiğinde ne oluyor, hepsini içeri mi alıyorsunuz, alıyorsanız nereye sığdırıyorsunuz? Ben Ankara!da yaşıyorum ve kışları çok soğuk.Aslında terasımın kenarlarını da cam balkon gibi kapatmak istiyorum ama büyük olduğu için çok büyük masraf gerektiriyor, üstünü kapatmak için bile iki yıl önce 10.000 TL masraf ettik, camekanla kapatmak için tahmini bir 15.000 TL gerekir ama yapabilsem çok muhteşem bir seram olur.Önümüzdeki yıllarda en büyük hayalim bu.Şimdilik yıllık çiçeklerle idare ediyorum ama bundan sonra daha güzel şeyler yetiştirmeye çalışacağım.Ben emekli olduğum ve evden çıkmayı fazla sevmeyen biri olduğum için başracağımı düşünüyorum.Sizin çiçeklerinizi terasımda hayal ettim ve şevke geldim.Sizi tebrik ederim.
102993
Terasımın köşesi...Maalesef deniz manzaramız yok, büyük bir parka bakıyor, artık ona da razıyız ne yapalım?
Arzu Kasapoğlu
16-09-2009, 13:50
Sevgili mrszekoz,
Bu kadar büyük bir terasınız olduğu için çok şanslınız. Gördüğüm kadarıyla manzarada güzel. Terasınızın üstünü camla kapatmanız hem görsel açıdan hemde yetiştireceğiniz bitkiler için harika olacaktır.
Size tavsiyem bitki seçiminde aceleci olmayın ve bulduğunuz her bitkiyi almayın. Çiçeklenme süresine, terasınıza yakışıp yakışmayacağına ve zevkinize uygunluğuna bakın. Ben son iki yıldır ne bulduysam balkona doldurdum :)) Gerçi hepsini çok seviyorum ama adım atacak yer kalmadı. Elimdeki bazı ağaç ve çalı türlerini balkonun karşıda gördüğünüz
otoparkın yanındaki toprak alana diktim.
Kışın çiçeklerimi ne yaptığım sormuşsunuz :) hemen hemen hepsi yerinde duruyor. Sadece begonvil ve japon gülünü içeri alıyorum. Daha önce kışı dışarda geçiren iki japon gülümü kaybetmiştim. Birde kar yağacağı zaman balkonun dış tarafında bulananların üzerine naylon örtüyorum okadar...
Dilerim terasınızla ilgili tüm hayallerinizi en kısa zamanda gerçekleştirir ve bizimle paylaşırsınız :)
Sevgiler...
Sevgili Arzu Kasapoğlu,
İçinizin güzelliği çiçeklere,çiçeklerin güzelliği de sanırım size yansıyor.Kutluyorum herşey gönlünüzce olsun.Güzel kalın...
Arzu Kasapoğlu
16-09-2009, 20:54
SEvgili jineop, ne kadar güzel şeyler yazmışsınız, çok teşekkür ederim.
Sizinde herşey gönlünüzce olsun. Sevgilerimle...
Arzu Kasapoğlu
17-09-2009, 20:00
Cam güzeli en sevdiğim çiçeklerden biridir. Uzun süre yeşil bit ve kırmızı örümcekle mücadele ettikten sonra ancak kendine gelebildi.
Arzu Kasapoğlu
17-09-2009, 20:09
Resimdeki küpe çiçeğine çok derin budama yapmak zorunda kaldım. Yıkama, ilaçlama, yaprak koparma gibi yöntemler zararlılarla başetmeme yetmedi.:(
güvercin01
18-09-2009, 00:16
Selamlar.Arzu hanım çiçekler çok hoş ve estetik görünüyor.TEBRİKLER...
Arzu Kasapoğlu
18-09-2009, 00:17
Çok teşekkürler sayın güvercin01 :))
Sevgili mrszekoz,
Bu kadar büyük bir terasınız olduğu için çok şanslınız. Gördüğüm kadarıyla manzarada güzel. Terasınızın üstünü camla kapatmanız hem görsel açıdan hemde yetiştireceğiniz bitkiler için harika olacaktır.
Size tavsiyem bitki seçiminde aceleci olmayın ve bulduğunuz her bitkiyi almayın. Çiçeklenme süresine, terasınıza yakışıp yakışmayacağına ve zevkinize uygunluğuna bakın. Ben son iki yıldır ne bulduysam balkona doldurdum :)) Gerçi hepsini çok seviyorum ama adım atacak yer kalmadı. Elimdeki bazı ağaç ve çalı türlerini balkonun karşıda gördüğünüz
otoparkın yanındaki toprak alana diktim.
Kışın çiçeklerimi ne yaptığım sormuşsunuz :) hemen hemen hepsi yerinde duruyor. Sadece begonvil ve japon gülünü içeri alıyorum. Daha önce kışı dışarda geçiren iki japon gülümü kaybetmiştim. Birde kar yağacağı zaman balkonun dış tarafında bulananların üzerine naylon örtüyorum okadar...
Dilerim terasınızla ilgili tüm hayallerinizi en kısa zamanda gerçekleştirir ve bizimle paylaşırsınız :)
Sevgiler...
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Terasımın üstü tamamen ahşap çatıyla kapalı, kenarlarını camla kapatmak şimdilik mümkün görünmüyor ama ilerisi için kararlıyım ve araştırmalarıma şimdiden başlayacağım.Bu siteden de müthiş fikirler ve yardımlar alacağıma inanıyorum.Sitede gördüklerim beni çok heyecanlandırdı.Müthiş bir gaza geldim yani.Bakalım artık zaman gösterecek...
ellerinize gönlünüze sağlık.Güle güle oturun...
Arzu Kasapoğlu
27-09-2009, 23:47
Çok teşekkürler müge.
Sevgili Arzu,
Senin çiçeklerin sevgi yağmurlarıyla sulanıyor, cevabı da bir okadar güzel oluyor.
ellerine sağlık. İçindeki coşku ve çiçeklekrin hiç solmasın.
Sevgiler..
Adalet Yağcı
28-09-2009, 15:04
Sevgili Arzu, cam güzelleri ve küpe harika, beyaz cam güzellerine bayıldım.
Her zaman söylerim, balkon ve ya terasta hep kontrol altında çiçekler, bahçede bu kontrolü yakalamak çok zor oluyor.
Ellerinize sağlık, aşırı sıcaklar bitti, bundan sonra fazla problem çıkarmazlar sanırım.
Arzu Kasapoğlu
28-09-2009, 20:03
SEvgili hozat, sizin de söylediğiniz gibi, çiçeklere verilen sevgi ve emek kesinlikle karşılığını
veriyor. Bizede emeklerimizin sonucunu hep birlikte mutlulukla paylaşmak kalıyor.
Sevgili Adalet hanım, cam güzelim şu an coşmuş durumda. Oda küpe çiçeği gibi fazla sıcağı sevmiyor. Bir kaç gün önce kırmızı renkli çok güzel bir küpe çiçeğim daha oldu:p
Sellukamın üstünde iki ayrı çiçek salkımı var. Dün akşam nihayet ilk kez selluka çiçeğini koklayabilme şerefine erişebildim.Ben kokusunu beyaz çiçekli akasya ağacına benzettim. Söylendiği gibi kokulu çiçeklerin kraliçesi diyemem. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki ama çok daha güzel kokan çiçekler var :)
Satı Uğurtan
04-10-2009, 23:36
Sevgili Arzu yakında o güzel balkonda katmerli camgüzelide olacak.
Arzu Kasapoğlu
04-10-2009, 23:48
Çok teşekkür ederim :)))
Arzu Kasapoğlu
18-10-2009, 13:00
Sellukam sadece iki salkım çiçek açtı
Satı Uğurtan
18-10-2009, 13:29
Sevgili Arzu Selluka nekadar canlı ve güzel görünüyor.
Vildan Sönmez
18-10-2009, 16:08
Kutlarım Arzu Hanım'cım, sellukayı da yetiştirmeyi başardınız.
Güngör Salman
18-10-2009, 17:02
Sevgili Arzu, ne güzel açmış sellukan. senin sellukayı görünce yok dedim bu böyle olmaz gidip sellukamla bir konuşayım diyeyimki bak herkesin sellukası ne güzel açmış sen hala dur yerinde, neyse yanına gittiğimde bizimki 4 çiçeğiyle bana gülümsüyordu diğer çiçeklerden bir kaçtanede karınca bulup üstüne koydum hani dölleme için karınca gerekiyordu ya akşamada fotoğrafını yüklerim.şimdi ben deli değilde neyim. :)) (daha önce açmıştı ama kıvrım kıvrım olmamıştı)
Arzu Kasapoğlu
18-10-2009, 19:23
SEvgili Satı, Vildan Hanım teşekkürler :) Aslında çok başarılı olduğum söylenemez. Üzerindeki bütün tomurcuklar kuruyup sadece iki salkım açtı. Seneye gübrelemeye daha dikkat edeceğim.
Sevgili Güngör, bizim balkondaki karıncalar çoktan kaybolmuştu ama bir adet tohum kapsülü oluştu. Sellukan açınca resmini bekliyoruz :)
Nejla K.
18-10-2009, 19:50
Sayın Arzu Hanım, maşaallah bu güzellikler içimi rahatlatıyor. Çok hoşlar... Selluka da yetiştirmeyi başarmışsınız, tebrikler... Siz bu güzelliklerin bir balkonda yetiştiğini söylüyorsunuz ama çok güzel çiçek çeşitlerinin bulunduğu bir bahçe sanki... Adına münhasır '' GİZLİ BAHÇE''... Çiçeklerinizin güzelliğinin hayatınıza da yansıması dileklerimle...
(Aaaa.. bu arada size sormak isteğim bir soru var. Küpe çiçeği ve begonvili kış aylarında budama yapıyormusunuz? Nelere dikkat ediyorsunuz? Teşekkürler...)
Arzu Kasapoğlu
18-10-2009, 20:51
Sevgili Nejla, küpe çiçeğimin sadece birini geçen hafta budamak zorunda kaldım. Çünkü mantar hastalığı çok ilerlemişti. Uğraşmak istemedim ve çok derin budadım. Ben küpelerimi mecbur kalmadıkça budamıyorum. Büyük çalı görüntüleri hoşuma gidiyor. Sadece baharda uç alacağımki bol çiçekli olsun.
Benim küpe çiçeklerimin yaz kış dışardalar. Kışın hava sıcaklığı sıfırın altını görmüyorsa bence içeri almaya gerek yok. Balkonun iç tarafında durmaları yeterlidir.
Begonvilimide budamadım. Boyuna doğru uzadı.Büyük ihtimal onada budama yapmayacağım.
Nejla K.
18-10-2009, 21:36
Teşekkürler Arzu Hanım...
Arzu Kasapoğlu
19-10-2009, 00:49
Faucaria Tigrina'nın sarı çiçeği çok güzel.
Arzu Kasapoğlu
19-10-2009, 00:53
Balkonumun sarılarından çiğdem
Arkadaki fanta şişesinin içinde küpe çiçeği köklendiriyorum.
Nejla K.
19-10-2009, 08:59
Arzu Hanım, yine ben... Arkadaki şişede köklendirdiğiniz küpe çiçeği ile ilgili bilgi veririmisiniz? Ne zaman çelik almak doğru olur. Hangi toprakta köklendiriyorsunuz? Güneş ihtiyacı nasıldır? Yeni küpelerim sağlıklı iken yedeklemek istiyorum da o yüzden bu kadar soru soruyorum. Anlayışınız için teşekkürler...
Arzu Kasapoğlu
19-10-2009, 12:01
Sevgili Nejla, o küpe aslında köklü olarak alındı ama yeni yerine dikince solmaya başladı. Bende pet şişeyi kesip yukarıdaki gibi sera etkiyi yaptım böylece hemen kendini toparladı.
Küpe çiçeğinden her mevsim çelik alınabilir. Aldığınız çelikler beş altı santimlik olsun. Eğer elinizde perlit varsa toprakla karıştırın. Perlitli toprak köklendirmede mucize yaratıyor.
Yoksada çok önemli değil. Çeliklerin üzerine pet şişe kapatın daha kolay köklenecektir.
Çelikler köklenene kadar direk güneş ışığından koruyun.
Köklü olan küpe çiçeklerine ise kış güneşinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Daha güzel gelişip çiçek açmasını sağlıyor.
Nejla K.
19-10-2009, 16:35
Tamam Arzu Hanım, perlit bulup hemen çelik alayım, teşekkür ederim...
Kafkas57
20-10-2009, 20:41
Perlit ihtiyacınız için http://www.izogin.com/ adresini tavsiye ederim.Her türlü bitkide kullanabilirsiniz.
Arzu hanım, önce maşallah diyerek söze başlıyayım. Gizli bahçenize hayran oldum. Şu an eşim ve ben ağzımızın suları akarak seyrediyoruz. İnanınki imrendik. Elinize sağlık...
Hele hele o sakız sardunyalar...
Arzu Kasapoğlu
22-10-2009, 20:59
Sayın erdek, çok teşekkür ederim. Size sakız sardunya sözüm vardı. Trabzon bonsai toplantılarına katılamadığım için sözümü tutamadım bunun için sizden özür diliyorum. Bandırmaya taşınalı çok olmadı sanırım. Size ve ailenize yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.
SElam ve sevgilerimle...
Arzu Kasapoğlu
22-10-2009, 21:28
Bugün açmış olan birkaç küpe çiçeğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Nejla K.
22-10-2009, 21:46
Maşallah diyorum. Özellikle 1. ve 4. fotoğrafları bulmak zor. Güle güle büyütün, bol çiçekli olsunlar...
Güngör Salman
22-10-2009, 21:48
Çok güzeller gerçekten.
Arzu Kasapoğlu
22-10-2009, 22:19
Teşekkürler sevgili Necla ve Güngör, bir ve dördü yazın Bauhaus'dan aldım.
Vildan Sönmez
22-10-2009, 22:31
Ah Necla Hanım bulmak da yetmiyor. Bu yaz başından beri 2 minik fide yol kenarındaki çiçekçilerden, sonra 2 saksı Bahçelievler'de 2 saksı da Erenköy'deki seradan olmak üzere 6 denemem oldu. Minik fidelerden biri ile görümceme hediye ettiğim yaşıyor. Diğer dördünü kaybettim.
Arzu Hanım küpelerde uzman olmuş. İnşallah sizin de olur.
Maşallah diyorum. Özellikle 1. ve 4. fotoğrafları bulmak zor. Güle güle büyütün, bol çiçekli olsunlar...
Sevgi Durul
22-10-2009, 22:32
Küpeleriniz çok güzeller maşallah Arzu hanım. Açmaları için ne yapıyorsunuz?
Benim de var, ikinci yazı bende,henüz açmadı. Rengini bile bilmiyorum.
Arzu Kasapoğlu
22-10-2009, 23:21
Vildan Hanım, sizde mercan küpeli vardı oda mı öldü:(
Arzu Kasapoğlu
22-10-2009, 23:30
Küpeleriniz çok güzeller maşallah Arzu hanım. Açmaları için ne yapıyorsunuz?
Benim de var, ikinci yazı bende,henüz açmadı. Rengini bile bilmiyorum.
Teşekkür ederim sdurul :) Sizin küpe çiçeğinizin iki senedir açmaması çok tuhaf. Eğer sürekli ev ortamında ve karanlıktaysa açmaması ondan kaynaklanıyor olabilir.
Küpe çiçeğinin bazı türleri tüm yıl bazıları ise ilkbahar yaz döneminde çiçekleniyor. Ben küpe çiçeklerime arasıra sıvı gübre ve çay suyu veriyorum. Bunun dışında özel bir bakım yapmıyorum.
Buranın havası nemli ve serin olduğu için küpe çiçekleri güzel büyüyor.
Vildan Sönmez
23-10-2009, 08:25
Evet öldü Arzu Hanım. Mercan küpeli yoldan aldığım iki minik fideden biriydi. Diğeri yaşıyor, hiç çiçek açmadı aynı tür mü bilmiyorum.
Vildan Hanım, sizde mercan küpeli vardı oda mı öldü:(
Arzu Kasapoğlu
24-10-2009, 15:37
Canınız sağolsun Vildan Hanım. Sizin terasın kavurucu sıcağına ve rüzgarına küpe çiçeği dayanmıyor demekki.
Bunlar benim açmaya devam eden küpelerim :)
Arzu Kasapoğlu
24-10-2009, 15:43
Bendeki solanumda galiba tohum verecek. Üzerinde yuvarlak tohum keseleri oluşmaya başladı.
The Island
24-10-2009, 21:34
Arzu hanım, 375 nolu mesaj ilk resimdeki küpeli ne kadar güzel. Gördüklerimin en güzeli diyebilirim. Bende onun altındakinden var sadece başka türlerden bulamadım onda malesef beyaz sinekten kurtaramıyorum bir türlü .
Arzu Kasapoğlu
24-10-2009, 22:04
SEvgili çiçeksewer, beyaz sinek benim çiçeklerimde de var. Kış geldiği için biraz azaldılar.
Bahsettiğin küpe çiçeğinden ve daha bir çok çeşit yazın Bauhaus'da satılıyordu. Takip edersen ordan çok ucuza alabilirsin.
The Island
25-10-2009, 10:07
Teşekkürler Arzu Hanım. Kendi evimde kendi çiçeklerimi yetiştirmeye bir kaç ay önce başladım. Şu an evim çiçek bahçesi gibi. Yaz başı bir fidanlıktan aldığım 3 küpeliden malesef biri hayatta sadece . Ama bu site sayesinde bir çok şey öğrendim. Artık daha bilinçli bakıyorum gözbebeklerime. Bauhausa 2-3 haftada bir gidiyorum . Muhakkak bu yaz her çeşitten alırım kısmet olursa..
Arzu Kasapoğlu
25-10-2009, 13:18
Fiyatlarda çok uygun 3,5 TL :)
The Island
25-10-2009, 14:30
Evet fiyatları uygun ama bakması zor.. Çok nazlı bir çiçek ya da ben beceremedim :(
arkadaşlar bende izmir'in bir köyünde çiftçilik yapıyorum, tarımla ilgili bilgi isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olurum. saygılar.
Küpeliler çok güzel açmış.TEbrikler.Zor bir çiçek .
Sevgili arzu gizli bahçenin güzelliklerini izlemeyi seviyoruz devamını bekliyoruz svgiler
Arzu Kasapoğlu
26-10-2009, 19:58
Teşekkürler arkadaşlar. Şuan balkonun en güzel çiçekleri küpeliler ve sardunyalar :)
Arzu Kasapoğlu
26-10-2009, 20:01
Beyaz açelyamı geçen sene almıştım. Çok fazla büyümedi. Ama çiçekleri kocaman ve çok güzel.
Arzu Kasapoğlu
26-10-2009, 20:07
Mor sakız sardunya çok çabuk gelişip sürekli çiçek açıyor. Çiçek çapı oldukça geniş. Fakat çiçekleri sadece iki gün üzerinde kalıp dökülüyor.
Alttaki şeker pembe sardunya, sevgili Orkun'un hediyesi. Rengi resimdekinden çok daha güzel :)
Arzu hanım maşallah, çiçekleriniz yine çook güzel:) Bende ki küpeliler her yaz olduğu gibi bu yazı da atlatamadı. Dediğiniz gibi Bauhaus ve yalova'dan bir sürü fide aldım ama maalesef beceremiyorum küpeli işini. Sizin balkonu seyredip seviniyorum.
Ellerinize sağlık:)
sardunyalarınız harika...ellerinize sağlık...birgün benimde olur mu acaba:)
Arzu Kasapoğlu
27-10-2009, 22:33
Sevgili ekin97, dışardan aldığımız küpe çiçekleri genelde sadece torfa dikilmiş oluyor. Torf çok çabuk kuruduğu için küpe çiçeğinin mutlaka bahçe toprağına dikilmesi gerekir. Birde saksıyı biraz büyük tutmak yazın ani kurumaları önler diye düşünüyorum.
Sevgili hulyam, güzel sözleriniz için teşekkür ederim...
Vildan Sönmez
27-10-2009, 23:21
Arzu Hanım bu dediğiniz çok mantıklı. Ben bozulmasınlar diye hiç birinin saksısını, toprağını değiştirmemiştim. Şu anda yaşayan ise bardak kadar poşette olduğu için saksısını değiştirip evden toprağa ektiğim fide.
Sevgili ekin97, dışardan aldığımız küpe çiçekleri genelde sadece torfa dikilmiş oluyor. Torf çok çabuk kuruduğu için küpe çiçeğinin mutlaka bahçe toprağına dikilmesi gerekir. Birde saksıyı biraz büyük tutmak yazın ani kurumaları önler diye düşünüyorum.
...
Arzu Kasapoğlu
28-10-2009, 19:08
Küpe çiçeği yetiştiriciliği konusunda artan tecrübelerimizle inşallah artık kayıp vermeyiz Vildan hanım:)
Sevgili Arzu Kasapoğlu, balkonunuzda çiçekleriniz arasında dolaşmak çok güzel geldi. Hatta çay içme isteği de beraberinde:) Emeğinize, elinize sağlık... Çok beğendim.
Arzu Kasapoğlu
28-10-2009, 20:59
Sevgili minka hoşgeldin. Uzun zamandır seni göremiyordum.
Ben çay faslını biraz önce bitirdim. Eğer sen demleyip içeceksen şimdiden afiyet olsun :)
:)Hoş buldum... Teşekkür ederim. Çayımı içiyorum. Sardunya koleksiyonuna bayıldım. Nazar boncuğu koymalısın.
Arzu Kasapoğlu
28-10-2009, 21:22
Koydum sevgili arkadaşım :))
river-wish
29-10-2009, 13:52
Arzu hanım çiçekleriniz çok hoşuma gitti.umarım bende böyle sağlıklı bitkiler yetiştirebilirim.
Sevgili Arzu Kasapoğlu ,
cennetten bir köşeye sahip olduğunuzu yeni fark ettim .
40 sayfadan 12 sinden bu kanaate vardım .
Bu muhteşem görüntüler için sağ olun .
Bol çiçekli ,
( küllenmesiz , beyaz kelebeksiz , mühendis tırtılsız ve salyagozsuz )
günler dilerim .
Sevgiler .
Arzu Kasapoğlu
29-10-2009, 23:07
Sevgili river-wish, bitki yetiştirmek dünyanın en zevkli ve dinlendirici işi. En kısa zamanda başlayın derim :)
Arzu Kasapoğlu
29-10-2009, 23:17
Sevgili volare, övgü dolu sözlerin için asıl ben teşekkür ederim :)
Sevgiler...
Vildan Sönmez
20-11-2009, 11:31
Sevgili Arzu, sanırım bilgisayar problemin devam ediyor.
Bugün kargomu aldım. Öyle güzel hazırlamışsın ki, hiç hasar yok, minicik sarıkız bile incecik kökleri ile geldi.
Çok sevindirdin sağol.
Çok güzel bir balkon, Cidden balkonunuza küçük bir bahçe havası vermişsiniz
Bitkilerinizin hepsi çok güzel Özellikle sardunyalarınıza bayıldım Ellerinize sağlık
Bu güzel alkonunuzda huzurlar dilerim
Arzu Kasapoğlu
20-11-2009, 13:46
Çiçeklerinizin hasarsız gelmesine sevindim Vildan Hanım. Sarı kızı banada sevgili Satı Uğurtan göndermişti.
Kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum.
Arzu Kasapoğlu
20-11-2009, 13:46
Çok güzel bir balkon, Cidden balkonunuza küçük bir bahçe havası vermişsiniz
Bitkilerinizin hepsi çok güzel Özellikle sardunyalarınıza bayıldım Ellerinize sağlık
Bu güzel alkonunuzda huzurlar dilerim
Çok teşekkürler sevgili Barçman :9
Emeğinize sağlık Ne kadar çok güzelliğin hayat bulmasına sebep olmuşsunuz.Hayran kaldım tebrikler...
Merhaba Arzu hanım,
Ben yeni üyeyim ve gizli bahçenizde gezindim durdum,nefesim tutuldu. Kutlarım, gerçekten kıskanılacak güzellikte. Yalnız yola bir uyarı levhası takması gerekecek yetkililerin;
"Dikkat! GİZLİ BAHÇE" :) selamlar......
Satı Uğurtan
20-11-2009, 23:00
Sevgili Arzu sarı kızını sevgiyle büyüt.
Arzu Kasapoğlu
21-11-2009, 21:46
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar :)
Sevgiler...
Arzu Kasapoğlu
15-01-2010, 15:43
Yaklaşık üç ay önce resimdeki iki küpe çiçeğine tozlaşma yaptım ve aşağıdaki siyah iri tohumu elde ettim. Tohum kapsülü iyice kuruyunca içindeki tohumları çıkarıp ekeceğim.
Benim için heyecanlı bir bekleyiş olacak:)
Maşallah sevgili arzu,imrenerek bakıyorum bigün benmde olur işallah.
Sn. Arzu Kasapoğlu
Ne harika şeyler bunlar.:) Resmini seyretmek bile insana güzel duygular yaşatıyor. Ellerinize sağlık. Yeni tohumlardan oluşacaklar da bir başka güzel olacaklar bence. Saygılarımla.
Arzu Kasapoğlu
16-01-2010, 18:12
Maşallah sevgili arzu,imrenerek bakıyorum bigün benmde olur işallah.
Eğer yetiştirebilirim derseniz size mor katmerlinin tohumundan gönderebilirim.
Arzu Kasapoğlu
16-01-2010, 18:13
Teşekkür ederim arıkuşu. İnşallah yeni bir tür elde edebilirim. Bunu gerçekten çok istiyorum :)
Arzu Kasapoğlu
16-01-2010, 18:16
Aşağıdaki resimler, küpe çiçeklerimin yaklaşık birbuçuk ay önceki görüntüleri.
Satı Uğurtan
16-01-2010, 18:43
Sevgili Arzu, o ne güzellik öyle ellerine sağlık gelinlik kız gibi, sağlıkla büyüt sevgiler.
Sevgili arzu, çok teşekkür ederim denemek isterim.
dağ çiği
17-01-2010, 00:12
Bayıldım küpelilere hepsi birbirnden güzel emeğinize sağlık.
Arzu Kasapoğlu
17-01-2010, 00:19
Teşekkür ederim Satı'cım :)
Sevgili Arzu,
Muhteşem ötesi bir balkon. Çiçeklerinle her daim mutlu ve sağlıkla kalasın.
Sardunyalar ve küpeliler bir harika. Geçen sene beyaz bir küpe çiçeğim vardı. Beyaz sinek yüzünden kaybettim. Balkonum inanılmaz güneş alıyor. Malum Ankara sıcakları çok yakıcı. Senin balkonunda bu kadar çiçek varken nasıl bu kadar sağlıklılar çok merak ettim. Hiç böceklenip birbirine geçmiyor mu?
Sevgiyle kal...
Arzu Kasapoğlu
18-01-2010, 00:07
SEvgili Dağ çiği teşekkür ederim :)
SEvgili Deniz90, çiçeklerimden her türlü zararlı eksik olmuyor diyebilirim. Sırf bu yüzden bazen hiç istemeden derin budamalar yapmak zorunda kalıyorum. İlaçlıyorum da ama çiçek sayısı çok olunca böceklerle mücadele etmekte zor oluyor.
Bergolya
19-01-2010, 10:56
Tek kelimeyle mükemmel bir balkonunuz var. İnsanın hayran olmaması mümkün değil doğrusu. Benimde keşke çiçek yetiştirebileceğim bir balkonum olsaydı. Ben de salonumu değerlendirmeye devam edip, sizin içimi açan çiçeklerinize bakmaya devam edeceğim. Sevgiler
mor katmerlinin tohumundan bana da yollayabilirmisiniz ?
sebnem34
19-01-2010, 11:21
Merhaba Arzu Hanım, Çok güzel maşallah çiçeklerinize. Ben de bu çiçeklerin tohumlarından zengardena sipariş verdim şu an geldiler. Umarım sizin çiçekleriniz kadar güzel yetişir büyürler. Özellikle petunya, ve küpe çiçeği hakkında detay verirmisiniz. Tüyolarınızı bekliyorum:) Aldığım tohumlar için Zengarden çok açıklayıcı bilgiler yazmış fakat yetiştirene de danışmak lazım : ) Sevgiler
sebnem34
19-01-2010, 11:27
Arzu Hanım, acaba resimdeki küpe çiçeklerinin yanındaki mor mavi fuji mi ? Sarmaşık olan. Bende özel nil fuji koleksiyon serisi ve sabah sefası aldım. Tohumları ilk denememde çimlendi fakat boyları uzamadı ve 2 aydır gelişimi durdu. Sizce baharla birlikte çoşar mı ? 3 ay önce zengardendan almıştım. Bir de bu rengin kırmızı-beyaz-çivit mavi ve gök mavi-cennet renkli karışımı var. Maşallah şu an onlara bakıyorum umarım sizin ki kadar güzel çiçeklenirler.
Satı Uğurtan
25-01-2010, 19:23
Sevgili Arzu, balkonun bana huzur veriyor, sağlıkla tadını çıkar sevgiler.
Arzu Kasapoğlu
02-02-2010, 01:26
Tek kelimeyle mükemmel bir balkonunuz var. İnsanın hayran olmaması mümkün değil doğrusu. Benimde keşke çiçek yetiştirebileceğim bir balkonum olsaydı. Ben de salonumu değerlendirmeye devam edip, sizin içimi açan çiçeklerinize bakmaya devam edeceğim. Sevgiler
Teşekkürler sevgili bergolya, umarım dileğinize kavuşup en kısa sürede balkonlu bir eviniz olur.
Arzu Kasapoğlu
02-02-2010, 01:28
mor katmerlinin tohumundan bana da yollayabilirmisiniz ?
SEvgili Hhatice elimde sadece sevim hanım için ayırdığım tohum var. Bitki üzerindeki tohumlar malesef geçen hafta -5 varan hava koşullarında dondular.
Arzu Kasapoğlu
02-02-2010, 01:33
Arzu Hanım, acaba resimdeki küpe çiçeklerinin yanındaki mor mavi fuji mi ? Sarmaşık olan. Bende özel nil fuji koleksiyon serisi ve sabah sefası aldım. Tohumları ilk denememde çimlendi fakat boyları uzamadı ve 2 aydır gelişimi durdu. Sizce baharla birlikte çoşar mı ? 3 ay önce zengardendan almıştım. Bir de bu rengin kırmızı-beyaz-çivit mavi ve gök mavi-cennet renkli karışımı var. Maşallah şu an onlara bakıyorum umarım sizin ki kadar güzel çiçeklenirler.
SEvgili şebnem34, sorduğunuz sarmaşıklar fuji serisine ait değiller. Sanırım bana tohumları sevgili penolophe göndermişti. Elinizde hala tohum varsa nisanda tekrar dikin çabucak büyüyüp çiçeklenecektir.
Arzu Kasapoğlu
02-02-2010, 01:36
Sevgili Arzu, balkonun bana huzur veriyor, sağlıkla tadını çıkar sevgiler.
Teşekkür ederim Satıcım. Geçen haftaki yoğun kar ve buzlanma sonucu bütün çiçeklerim dondu. Kaybım çok fazla. Özellikle küpeler ve kaktüsler çok zarar gördü. Baktıkça içim kan ağlıyor:(
Sakın o güzelim küpeler artık yok demeyin:( Hepimiz bazı zararlar yaşadık. Benim balkonumda da bir çok şey gitti sarılı olmasına rağmen:( Telafi edeceğiz artık havalar açtıktan sonra ne var ne yok zararlarımızı görüp
Vildan Sönmez
02-02-2010, 08:08
Sevgili Arzu kayıplar hepimizde var. Dışarda sardığım halde donan sardunyalar, içeri aldıklarımdan uçları beyaz cılız hale gelenler.. Kardan önce çok güzel gelişen papatyam da sarılı olduğu halde kavruldu. Hafta sonu hava düzeldi diye terastaki bütün naylon örtü ve poşetleri açmıştım havalansınlar diye. Dün yeni kar alarmı verilince, akşam yeni baştan sardım hepsini.
Bu kış biraz zorlu geçecek....
(Hatırlarsan yazın beş saksı küpeli almış ve kaybetmiştim, sadece biri kalmıştı, o hala yaşıyor. Teselli işte.)
İremsıla
02-02-2010, 15:56
Balkonunuz çok güzel görünüyor.tebrik ederim, çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel,özellikle küpelilere bayıldım.trabzona yolu düşenlerin,sizin balkonunuzu tanıması çok zor olmaz herhalde.
fatma sunay
02-02-2010, 17:15
sevgili arzu balkonunuz bir harika olmuş emeğinize sağlık eğer bir bahçeniz olsa kimbilir ne harikalar yaratırsınız maviş çiçeğinizde çok güzel görünüyor benmki dışarda kalıyor umarım birşey olmaz
bahtiyar02
02-02-2010, 20:30
Sergili Arzu Kasapoğlu;
Küpe çiçekleriniz canlı ve çok güzel renkli.Bende baksam diğiyorum ama sizin kadar usta değilim.Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Saygılar
Arzu Kasapoğlu
03-02-2010, 00:21
Sevgili sevim hanım, küpeler şu an kurumuş bir görüntüye sahip. İnşallah tekrar canlanırlar. Beklemekten başka şimdilik onlar için yapabileceğim hiçbir şey yok malesef.
SEvgili Vildan hanım, terasınızın resimlerini dün gördüm, çok geçmiş olsun.
Eksilere varan soğukta naylonlamakta pek fayda etmiyor. Hava durumunu artık takip ediyorum. Duruma göre çiçeklerimi içeri taşıyacağım.
Arzu Kasapoğlu
03-02-2010, 00:24
SEvgili iremsıla beğenileriniz için teşekkür ederim.
SEvgili fatma sunay, İstanbula soğuk hava yeniden geliyor. İsterseniz mavişinizi bir kaç günlüğüne içeri alın.
SEvgili Bahtiyar bey, sizin çiçeklerinizde çok güzel. Bence sizde ustasınız :)
Sevgili Arzucuğum; saat gecenin üçünü çoktan geçti ve ben yaklaşık iki saattir senin balkonun sefasını sürüyorum. :cool:Herbir çiçeği tekrar tekrar sevip kokladım. Güzel balkonuna hayran olmamak elde değil. Son sayfadaki haber se beni çok üzdü.:( İnşallah fazla zaiyat yoktur. Çiçeklerin kısa sürede sağlığına kavuşur.
Arzu Kasapoğlu
19-02-2010, 23:24
Teşekkür ederim sevgili almira. Zaiyat fazla malesef, kalanları canlandırmaya çalışıyorum.
Sevgiler...
Güngör Salman
19-02-2010, 23:40
Sevgili Arzu, umarım canlanır hepsi. Ablamın kurutup bana getirdiği küpelerden biri filiz verdi.
KARADENİZ37
20-02-2010, 10:42
Sevgili Arzu yarım saattir balkonundayım canım bu ne çeşit ne güzellik bütün çiçeklerin çok şahane umarım bozulan çiçeklerin de düzelir.Benim gözüne baktığım sardunya yavrularım soğuktan öldü gitti.
Arzu Kasapoğlu
20-02-2010, 15:15
Sevgili Güngör, senin adına çok sevindim. Benim küpelerde de hafif bir canlanma var sanki.
Yarın bazılarına saksı değişimi ve gübre takviyesi yapacağım.
Sevgili karadeniz37, bugün bende sardunyalarımda bir değişiklik varmı diye baktım. Malesef kök kısmına kadar bir çoğu çürümüş. Onlara hiç dokunmadan bekleyeceğim. Belki dipten yeni sürgün verirler.
Satı Uğurtan
20-02-2010, 15:39
Sevgili Arzu,Güngör doğru söylüyor,ben jineopu ziyarete gittiğimde Güngöre 3 köklü kocaman bir küpeli gönderdi, ben onu bir güzel dondurup sonra kurursa ben atamam diye, Güngöre götürdüm çok üzgün bir şekilde, ama bak köklerden filiz vermiş çok sevindim, umarım seninkilerde canlanır, sevgiler.
Güngör Salman
20-02-2010, 15:43
Bak işte demiştim size:D
Aynı şey sardunya ve küpelilerimin başına geldi, don vurdu yani. küpelilerimi kurtardım, içeri alıp filizlendirerek ama sardunyalar için beklemedeyim .Umarım küpeliler gibi daldan olmasa da kökten sürgün verirler.
Arzu Kasapoğlu
21-02-2010, 00:26
Sevgili Satı, Güngörün tohum çimlendirme ve çelik köklendirmede özel bir becerisi var gördüğüm kadarıyla. Jakaranta tohumunu bile çimlendirip kocaman ağaç yapmış
Güngör, yeşil parmak denilen insanlardan sanırım;)
Sevgili aygün, inşallah çiçeklerimizi kurtarırız. Senden de iyi haberler bekliyorum.
Satı Uğurtan
21-02-2010, 01:19
Sevgili Arzu,Güngörün ektiği her tohum çimleniyor ve çok çabuk büyüyor,sevgiler.
Sevgili sevim hanım, küpeler şu an kurumuş bir görüntüye sahip. İnşallah tekrar canlanırlar. Beklemekten başka şimdilik onlar için yapabileceğim hiçbir şey yok malesef.
.
Çok üzüldüm:(. Ben on beş yirmi saksı çiçek için göz yaşı döktüm yazık oldılar diye. İnşallah canlanırlar o güzelim küpe çiçekleriniz, sevgiler
Sevgili Arzu,Güngörün ektiği her tohum çimleniyor ve çok çabuk büyüyor,sevgiler.
Satıcım ne yapsak, aldığımız tohumları Güngör'e mi versek ziyan olmadan yetişmesi için;)
Sevgili Arzu, küpelilerinizi henüz yapmadıysanız hemen içeri almanızı tavsiye ederim. İnatçı bir çiçek değil ve biraz budayıp bekleyin filizlenecektir.(tecrübeyle sabittir)
Arzu Kasapoğlu
22-02-2010, 16:48
Sevgili sevimk,sizin için ayırdığım küpe tohumlarını bugün postaya verdim.
Güle güle büyütün.
Sevgili aygün, küpe çiçeklerimi o soğuk havalarda telef ettikten sonra içeri aldım. Şu an hava sıcaklığı mevsim normallerinde olduğu için yine balkona koyup üzerlerine kalın naylon geçirdim.Dün hepsini inceledim, odunsu gövde kısımlarında hafif yeşillenmeler başlamış.
Yalnız sardunyaları kurtaramayacağım. Çoğu köke kadar çürümüş. Artık aynılarından bulmam çok zor:(
Arzu Kasapoğlu
22-02-2010, 16:50
Satıcım ne yapsak, aldığımız tohumları Güngör'e mi versek ziyan olmadan yetişmesi için;)
İyi fikir ;)
Satı Uğurtan
23-02-2010, 00:07
İyi fikir ;)
Sevgili Arzu,Güngöre göndermek iyi fikir, sevgiler.
Güle güle büyütün.
Sevgili aygün, küpe çiçeklerimi o soğuk havalarda telef ettikten sonra içeri aldım. Şu an hava sıcaklığı mevsim normallerinde olduğu için yine balkona koyup üzerlerine kalın naylon geçirdim.Dün hepsini inceledim, odunsu gövde kısımlarında hafif yeşillenmeler başlamış.
Yalnız sardunyaları kurtaramayacağım. Çoğu köke kadar çürümüş. Artık aynılarından bulmam çok zor:(
Maalesef benim sardunyalar da gitti sanırım, umut yok gibi. Bu ders oldu bana.Neyse çelikten yetiştirmenin yollarına bakacağım artık. Kendim yetiştirme takıntısından vazgeçemiyeceğim, daha zevkli geliyor.:p
Zühre Demir
24-02-2010, 22:23
Sevgili Arzu Kasapoğlu. Gizli bahçenizi yeni görme fırsatım oldu. Her bir sayfasını hayranlıkla gezdim, fotoğraflara uzun uzun baktım.
Demek böyle birşey dedim. Hani bazılarının elleri uğurlu gibidir, kurumuş dalı dikse tutar derler ya, işte bunu bir kez daha anladım.
Arzu Kasapoğlu
25-02-2010, 00:15
Sevgili Zühre, övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim. Bazı insanların ellerinin uğurlu olduğuna bende inanıyorum. Ama benimki sadece tecrübeden ibaret. Yıllar geçtikçe hangi bitkinin ne istediğini hangi koşullarda daha iyi geliştiğini ve çiçek açtığını öğreniyorsunuz.
Bu arada forumdan da çok şeyler öğrendim. Bilgisinden ve tecrübesinden yararlandığım herkese çok teşekkür ederim.
asumandilek
25-02-2010, 01:46
Sevgili Arzu sardunyalara çok üzüldüm. Umarım yerlerine gelir hepsi. Aynı türleri bulmak zor belki ama Rabbim yenilerini nasip etsin inşallah. Sağlıcakla kalın sen de, çiçeklerin de inşallah.
Arzu Kasapoğlu
25-02-2010, 23:33
Amin amin sevgili Asuman :)
Sen de sağlıcakla kal.
Arzu Kasapoğlu
01-03-2010, 00:02
Kenarları kırmızı şeritli echeveriam (tam ismini bulamadım) oda dondurucu soğuklarda dışarıda kaldı. Allahtan hiçbir şeyi yok hatta tomurcuk veriyor.
Yanında çubuğa sarılı bitki ise tohumdan yetiştirdiğim clematis.
Arzu Kasapoğlu
07-03-2010, 20:48
Bugün balkonuma zengarden'dan aldığım mavi ve beyaz Sollya Heterophylla ( çan sarmaşık) tohumlarını diktim. Bitkinin anavatanı Avustralya imiş.Tohumların çimlenme süresi ise çok uzun 30-100 gün.
Vildan Sönmez
07-03-2010, 21:08
Arzu Hanım, mavi ve mor çiçekler sizi ve balkonunuzu çok seviyorlar. Bu yaz yeni sarmaşığınızın çiçeklerini göreceğiz demektir.
Arzu Kasapoğlu
07-03-2010, 21:16
Tohumlar erken çimlenirse inşallah çiçeklerini görürüz Vildan Hanım. Birinide terasınıza hediye ederim :)
Arzu Kasapoğlu
07-03-2010, 21:21
Kalanchoe Daigremontiana en sevdiğim sukulentlerden biri. Hatta en sevdiklerimin başında geliyor diyebilirim. Bu türü yaklaşık onbeş senedir yetiştiriyorum.
İlk defa bu sene kış gelmeden içeri aldığım için boyu bir metreyi geçti. Yalnız yetersiz ışıktan dolayı üst kısmı cılız ve renksiz büyüdü.
Adalet Yağcı
08-03-2010, 08:35
Arzu hanım, clematisi tohumdan nasıl yetiştirdiniz, hangi mevsimde ektiniz, hangi şartlarda ve kaç günde çimlendi?
İsterseniz clematis başlığına yazın cevabınızı, herkese faydalı olsun, 20 gün önce ektiğim tohumlardan haber yok daha, ısıtılan odada duruyorlar.
Mavi sarmaşığınızı inşallah çimlendirmeyi başarırsınız, mavi kelebek çiçeğine benziyorlar çok güzeller.
Arzu Kasapoğlu
08-03-2010, 18:59
Adalet hanım clematis tohumunu nasıl çimlendirdiğimi burda (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=592516&postcount=902) anlattım.
Mavi sarmaşık tohumları inşallah çimlenir. Görür görmez çok sevdim çünkü :)
Vildan Sönmez
08-03-2010, 20:15
Kalanşonuz dışarı alınca kuvvetlenecektir. Benim içeri aldığım kurtulan sardunyalar da uçlarda sarı cılız uzamalar yavaş yavaş toparlanıyor.
Çan sarmaşığınız inşallah yeşerir ve çiçek de açar. Benim geçen yıl ektiğim cobea cinsi çan sarmaşığı metrelerce uzadı ama çiçek açmadı. Kış soğukları başlamadan tüm yapraklarını döktü. Gövdesi sağlam gibiydi, dipten budadım bekliyorum. Aynı sarmaşık Limon ve Kiraz'ın bahçesinde çok güzel açtı.
oki_1655
10-03-2010, 05:48
Arzu Hanım sizdeki sihir olsa gerek.Sayfanızı yeni gördüm.Hepsi çok güzel maşallah.Ama yakında onlardan size yer kalmıycak heralde balkonunuzda :)
Arzu Kasapoğlu
10-03-2010, 21:32
Sİzin çan sarmaşığı tohumlarından bende ececeğim Vildan Hanım. Hem çiçeğini hemde sonbaharda kızaran yapraklarını çok beğeniyorum.
SEvgili oki 1655, bolkona eskiden masa koyup dört kişi yemek yerdik. Şimdi ancak bir kişi sandalyeye oturup çay içebiliyor :)
Arzu Kasapoğlu
14-03-2010, 18:44
Soğuğa dayanıklı üç küpe çiçeğimden biri; Fuchsia Cam panella. Buzlanmanın olduğu günlerde sadece büyük yaprakları döküldü.
Bitki besini veriyorum, şimdi hızlı bir büyüme sürecine girdi. Yaza doğru böyle (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26653&catid=member&imageuser=11363) açacak :)
Soğuğa dayanıklı üç küpe çiçeğimden biri. Buzlanmanın olduğu günlerde sadece büyük yaprakları döküldü.
Bitki besini veriyorum, şimdi hızlı bir büyüme sürecine girdi. Yaza doğru böyle (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26653&catid=member&imageuser=11363) açacak :)
Küpelinin yaşamasına çok sevindim Arzucuğum. Gerçekten harika rengi var. İnnnşallah benimkilerden biri de bu renktir.
Arzu Kasapoğlu
14-03-2010, 19:31
SEvgili almira, sendekini benzettiğim küpe çiçeğinin rengi maviye daha yakın. İnşallah ikisinden biri olur :)
Adalet Yağcı
14-03-2010, 19:33
Oy oy oy...
Tıpkı yabancı sitelerde gördüklerime benziyor, ömrü uzun olsun.
Arzu Kasapoğlu
14-03-2010, 19:34
Teşekkürler Adalet hanım, biraz büyüsün paylaşırız.
Arzu Hanım,
Çiçekleriniz çok güzeldi. Her bir sayfayı atlamadan her bir resme bakarak gözüme ve gönlüme bayram ettirdim. Teşekkürler. Bu sene de bu kadar hoş resimleri görmek mümkün olur inşallah.
Küpelerinize baktıkça çocukluğumdaki bazı anılar canlandı. Küçükken küpe çiçeğinin görüntüsüü beğendiğimi hatırlıyorum. Bir de bugün yaşadığımız zamandan daha çok çiçek yetiştiren vardı gibi geliyor bana. Ve o günlerden kalan bir görüntü, teneke kutuya dikilmiş ve edamını göstermiş küpeler:) O günlerden bu güne tekrar görmek sizin resimlerinizle mümkün oldu. Tekrar teşekkürler.
Arzu Kasapoğlu
29-03-2010, 23:48
Sevgili laddy öncelikle çok teşekkür ederim. Küpe çiçeğinin benim gönlümdeki yeride çok özel. Gerçi bu resimlerden de belli oluyordur :)
Benim çocukluğumda da çiçekler uzun tekelerine dikilirdi. Belki de çocukluğumu hatırlattığındandır, tenekelere dikilmiş çiçekler gözüme en güzel saksılara dikilmiş olanlardan çok daha güzel görünür.
oceanheart
30-03-2010, 08:10
Ben hala mavi ve beyaz çan sarmaşıklarını çimlendirmeye çalışıyorum eğer siz başarırsanız nasıl başardığınızı paylaşırsanız sevinirim.Bu arada zengardenden meconops ve gentiana acaulis tohumu da aldım eğer çimlendirebilirsem muhteşem olacak
Arzu Kasapoğlu
30-03-2010, 22:53
Hala beklemedeyim sevgili oceanheard. Arasıra üzerine fıs fıs yapıyorum okadar. İnşallah çimlenir. Yoksa çok hayal kırıklığına uğrayacağım.
Benim meconopsis tohumları saksıyla birlikte üç haftadır buzdolabındalar. Bir kaç gün sonra balkona alacağım.
Umarım bu sefer ikimizde meconopsisleri çimlendirmeyi ve yaşatmayı başarırız:)
Güngör Salman
30-03-2010, 23:59
Bugün balkonuma zengarden'dan aldığım mavi ve beyaz Sollya Heterophylla ( çan sarmaşık) tohumlarını diktim. Bitkinin anavatanı Avustralya imiş.Tohumların çimlenme süresi ise çok uzun 30-100 gün.
Bende burda beklemedeyim;)
Arzu Kasapoğlu
31-03-2010, 00:20
SEvgli Güngör inşallah fazla beklemeyiz;)
Arzu Kasapoğlu
04-04-2010, 16:33
Kışa dayanıklı küpe çiçeğim. Kış soğuğundan diğerlerinden daha az hasarla kurtuldu. Üzerinde doğru dürüst yaprak bile yok ama çiçek açtı :)
Kocaman öpüyorum o güzelleri sevgili arzu.
Arzu Kasapoğlu
04-04-2010, 20:38
Teşekkür ederim sevim;)
karaca27
08-04-2010, 07:48
merhaba Arzu Hanım, bahçenize gerçekten hayran kaldım.. hepsi çok güzeller..
Ben yeni evlendim ve yeni bir evim var geniş ve çiçek yetiştirebileceğim güzel bir balkonum var. Gaziantep biliyorsunuzki havası cogunluk kuru ve soguk olur. yazları da kurak sıcak geçer :) acaba ben bu çiçekleri yetiştirebilirmiyim? bu çiçekleri nereden temin edeblirim.. bu işde daha çok acemiyim de :)
Orhan Özbilgiç
08-04-2010, 20:09
Arzu Hanım;
Aslında çok uzun zamandanberi, ''Gizli Bahçe'' nizi ziyaret etmek istiyordum. Neden mi?
Mart ayında bahçeme bir çok çiçek tohumu ektim. Bunların bir kısmı pakette satın aldıklarım, bir kısmıda arkadaşlardan gelen tohumlardı.
Ama içlerinde en çok ''Arzu Kasapoğlu'' patentli olanları vardı.;) İnşallah, büyükçe bir kısmı çimlenir ve gelişir. O zaman fotoğraflayarak sizede gösteririm.
Bahçeniz her zamanki gibi övgüye layık güzellikler barındırıyor.
Dilerim yeni sezon, bu güzellikler içinde, tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu geçer.
Selam ve saygılar.
Kışa dayanıklı küpe çiçeğim. Kış soğuğundan diğerlerinden daha az hasarla kurtuldu. Üzerinde doğru dürüst yaprak bile yok ama çiçek açtı :)
Arzu'cum senin elinde olupta çiçeklenmese şaşardım :)
Arzu Kasapoğlu
16-05-2010, 18:12
Balkonum yavaş yavaş yaza hazırlanıyor :)
Arzucum çiçekler çok güzel ,özellikle 3cü kırmızı çiçeğin ismi nedir?
günebakan
16-05-2010, 18:40
Sevgili Arzu baharın balkonuna çoktan geldiği belli çok güzel renkler ama ağaç küpesi ile altındaki mavi çiçeğe bayıldım renkleri muhteşem:)
Satı Uğurtan
16-05-2010, 19:34
Sevgili Arzucuğum canım, sağlıkla tadını çıkar çok güzeller, bende maviye bayıldım.
ben hepsini çok beğendim kırmızıyı merak ediyorum
Arzu Kasapoğlu
16-05-2010, 21:07
Teşekkürler arkadaşlar. Üçüncü çiçek forumdaki çok değerli bir ağabeyimizin hediyesi. Çin lanterni(abulution) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12449). Çok değişik ve çok güzel renkleri var. Sürekli çiçek açıyor diyebilirim.
Mavi olan ise felicia amelloides (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://pics.davesgarden.com/pics/2007/03/30/Clare_CA/775973.jpg&imgrefurl=http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/145357/&usg=__t2_BSnR5YxAcH8Q5QrYEIxLOFIY=&h=600&w=800&sz=260&hl=tr&start=6&um=1&itbs=1&tbnid=Ida7u1EkVV-fFM:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dfelicia%2Bplant%26um%3D1%26hl%3Dtr%26 sa%3DG%26tbs%3Disch:1). Bana sevgili ocean hard'ın hediyesi. İlk Ferda hanımın bahçesinde görüp çok beğenmiştim. Sanırım tohumla çoğalıyor. Beğenen arkadaşlarla daha sonra tohum gönderebilirim.
umutyolcusu
03-06-2010, 18:57
siteye daha önce üye olabilseymişim ekim 2009'da sizi ziyaret edebilirmişim.Eşimin eğitim semineri için Erzurum' a gitmiş sonrasında da Karadeniz sahil boyundan geze geze dönüş yapmıştık.Zaten ilk resminizdeki manzarayı görünce anladım karadeniz olduğunu.Çok güzel manzaranız ve çiçekleriniz var.Ben de özellikle o meşhur kırmızı çiçeği hiç görmemiştim daha önce çok güzel.Güle güle büyütün hepsini.
Arzu Kasapoğlu
03-06-2010, 19:23
Hoşgeldiniz umut yolcusu. Yolunuz düşerse her zaman beklerim.
Beğendiğiniz çiçek çin lanterni. İlk çiçeğini kırmızı açmıştı, şimdikiler turuncu ve çok daha iri. Şu an o kadar güzelki gelip gidip sürekli ona bakıyorum :)
(
İnanmıyorum. Ben bu mesajı nasıl gözden kaçırmışım.:eek: Arzucum ben posta almadım. Geçmiş zaman adresimi yazdığımı bile hatırlamıyorum. Ama küpe çiçeği tohumu almadığımdan eminim. Ayy çok üzüldüm şimdi:o:(
Herşey çok güzel Arzu hanım...
Güngör Salman
10-07-2010, 23:22
Sevgili Arzu, şu güzelliğe bakarmısın;)
Arzu Kasapoğlu
10-07-2010, 23:27
Herşey çok güzel Arzu hanım...
Teşekkür edrim sevgili Faruk.
Arzu Kasapoğlu
10-07-2010, 23:52
Sevgili Güngör , çelikler tutmuş sanırım. Gerçi senin elinden tersi bir sonuç da mümkün değildi :) Çok güzel,güle güle büyüt.
Bu küpe çiçeği benim favorilerimden. Sıcaklara dayanıklı,renk uyumu çok güzel ve bol çiçekli. Müsait bir zamanda benimkilerin resminide eklerim.
Sevgili arzucum, resimlerini sabırsızlıkla beklıyoruz.
Kırkbir kere maşallah balkonunuzda çiçeklerinizde manzarada bir harika.
Tatil için trabzona geldim ama bebeğim olduğu için pek çıkamıyorum biyere,
çiçeklerizi yakından görmeyi ve sizi tanımayı çok isterdim.
o küpelileri yakından seyretmek muhteşem bir zevk olmalı.
ayserose
20-07-2011, 21:51
Arzu hanim gizli bahcenizi cok begendim hepsi cok sagikli gorunuyor. Benim kupe cicegimin hic keyfi yok solgun gibi sanirim sulamada yanlis yapiyorum sizinkilere bayildim elinize saglik...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.