PDA

View Full Version : Kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları)

papatyam
21-02-2008, 09:20
Bryophyllum (aşkın gözyaşları)

Bendeki şu anda çiçekli :) (resimler net ten)

fevziye
21-02-2008, 12:19
Merhaba papatyam, ben aşkın gözyaşlarının böyle çiçek açtığını hiç görmemiştim. Hayran kaldım. Çok güzel açmış.

papatyam
21-02-2008, 12:36
Sağol fevziye :)
bendekinin çiçekleri sarı ve kahve arası bişey çok güzel duruyor :) uzun zamandır bilirim bu bitkiyi ama çiçek açtığını bilmiyordum ufak bir saksının içerisinde duruyor yeri baya dar yani belkide ondan açmıştır bendekinin yaprakları fazlada büyük değil geçtiğimiz aylarda damlacıklarından anneme de vermiştim büyük bir saksı içine tohum gibi bir kaç tane serpti saha sonra ayırmak zorunda kaldı kocaman oldular bir yaprağı neredeyse elim kadar..

Arzu Kırlangıç
02-06-2009, 20:41
Kalanchoe Daigremontiana -Bryophyllum daigremontianum ( Aşkın Gözyaşları )

Çok enteresan sukulent türü bir bitki . Bakımı kolay , su isteği az. Aydınlık ortam ve geçirgen toprakta sorunsuz bir şekilde hızla gelişiyor.

Uzun yapraklarının kenarlarında sıralanmış damla şeklindeki minicik yavruları yapraktan dökülüp toprağa düşerek ana bitkinin tıpatıp benzeri yeni filizler oluşturmasını sağlıyor. Bitkinin üremesi bu tomurcuklar sayesinde oluyor.

Çocukluğumda çok rastladığım, unutulmaya yüz tutmuş çiçeklerden biri ... Bu çiçeğe '' Aşkın Gözyaşları '' da diyorlardı. Kendisiyle geçtiğimiz kış aylarında tesadüfen karşılaştım :dilli:. O kadar hızlı büyüdü ki ortadan ikiye kesip arkadaşıma verdim . Şimdi yanında 2 tane yeni filizleri var. Birsürüde tomurcukları..

İnternetten araştırdığımda '' Bryophyllum daigremontianum '' ismiylede geçtiğini gördüm . Ben '' Kalanchoe Daigremontiana'' olarak biliyorum . İsim konusunda kararsız kaldım .

Arzu Kırlangıç
02-06-2009, 20:49
Bendeki henüz çiçeklenmedi . Çiçek açtığınıda bilmiyordum.. çok sevindim.Çiçeklerini nette gördüm.

İlkin
03-06-2009, 10:27
Çiçekleri çok güzel ama bu türden kurtuluş çok zor. Ortama bir soktunuz mu her yerden yavruları çıkıyor, o yüzden dikkat edin. ;)

Arzu Kırlangıç
03-06-2009, 11:37
Sevgili İlkin başka saksılara tohumlarından düştüğünde filiz verdiğini duydum . Henüz öyle birşey yaşamadım. İstemediğim bir saksıda filizlenirse onunda kolayı var.;)

lale76
22-06-2009, 13:43
Ben de var aşkın gözyaşları. Henüz çiçek açmadı, çok güzeller. İlkin in dediği gibi; benim de bir çok saksıda istem dışı çıktı. Tabi çözümü kolay. Kaç kez çiçek açıyor, dayanıklılığı ne kadar?

Arzu Kırlangıç
22-06-2009, 14:56
Bendekide henüz çiçek açmadı. Çiçeklenmiş halini dün canlı olarak gördüm. Nar çiçeği renginde çok güzellerdi.Dayanıklılığı diğer kalanchoe çiçekleri gibi uzun süre kalıyor.Çiçeklenmesi bakım şartlarına göre değişir. Gördüklerim direkt güneş gören yerdeydiler.

Sebahattin Sargın
22-06-2009, 23:02
İlkin Hanıma katılıyorum, toprağa gerek kalmadan birazcık su içerisinde bile kök salabiliyor. İlgi istemeyen bir sukulent, çiçekleri güzelmiş. Ne yazık ki bende çiçeğini görmeyenlerdenim...

Sevgiler ;)

sükunet
07-07-2009, 09:14
başka bir çiçeğimin yanında istem dışı çıkmış benimde :)
araştırdım ve adını öğrenip hemen buraya geldim.
çok ilginç bir çiçek açıkcası yaprak üstlerinde minik minik bişiyler çıkıyor onlar toprağa düşüyor ve orada büyümeye devam ediyor.
benimkiler henüz minicik umarım bizde yol kateder ve büyürüz :)

_kardelen_
08-07-2009, 12:46
http://www.bryophyllum.com/b-plantlets-detail.php

Bu siteyi de bir ziyaret edin isterseniz. Çok güzel yaa, değerli bir eşyayı kaybetmiş de bulmuş gibi oldum :p

mihrimah
08-07-2009, 12:56
Bu kadar arsız çoğalmasının nedeni galiba bu (http://www.desert-tropicals.com/Plants/Crassulaceae/Kalanchoe_daigremontiana.html) bağlantıda mevcut. Adı "Mother of Thousands" (binlercesinin annesi:) olarak geçiyor.

Ayrıca
Scientific Name: Bryophyllum daigremontianum (Raym.-Hamet & E.P. Perrier) Berger
Synonym: Kalanchoe daigremontiana
olarak da belirtilmiş.

Bitki 1 veya 2 yıl olgunlaştıktan sonra bir kez çiçekleniyor, çiçekleri geçince bitki ölüyormuş. Çiçek vermeye başlamadan yedeklemek lazım dökülen filizlerinden. Sahiplerine duyrulur.

Zeferan
08-07-2009, 15:15
1 ay öncesine kadar 8-10 cm lik boyu vardı. Çabucak büyümüş. Yapraklarından nerdeyse her hafta minik yavruları topluyorum. Komşularımın saksılarının içine döküyorum. Şuanda komşularımın da 2-3 cmlik kalanchoeleri var.

Arzu Kırlangıç
24-07-2009, 08:47
Hepimizin çocukluğunda gördüğü ve o yılları hatırlatan çiçek olduğuna göre, kalanchoe çiçeği bildiğimiz en eski sukulent türü oluyor. Birde kocaman kırmızı çiçekler açan atlas çiçeğini, yılan kaktüsünü,parlak mustafayı, çilli begonyayı,kaynana dilinide... anımsıyorum.

Arzu Kırlangıç
24-07-2009, 11:13
Farklı bir çeşidi daha var. Kalanchoe Delagoensis veya Kalanchoe Tubiflora olarak geçiyor;
Yaprak yapısı daha farklı . Fotoğraflar netten;)

Günüm
05-08-2009, 12:03
Kalanchoe daigremontiana - Binlerin Annesi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16816)
Anne olmaya aday yavrularımı paylaşıyorum.

Arzu Kırlangıç
11-08-2009, 12:46
Kalanchoe Tubifloram ve minik yavruları ;

mehtap051
12-08-2009, 12:25
Gerçekten çok güzel bir çiçek.Ama bulması zor benim için.Bunu getirttirebileceğim bir yer var m?

_kardelen_
16-10-2009, 08:39
benim kızımın yaprakları niye böyle oldu bileniniz var mıı? :(
108300 Çok belirgin değil ama, üstt sıradaki yapraklarda içe kıvrılma var. En üstteki yaprağın ucunda da kesik gibi bişey oluştu. Sonradan çıkan yapraklar iyi gibi ama, bir şey olur diye korkuyorum.

zeynepdincer.k
16-10-2009, 16:29
Sayın kardelen, foto çok küçük detayları görmek mümkün olmuyor. Şu haliyle sağlıklı gözükmekte.

_kardelen_
19-10-2009, 07:53
İki yaprak içe doğru kıvrıldı ve deforme oldu. Kırılmaya başladı daha sonra da. Diğer kısımlarda bir şey yok. Sağlıklı da duruyor ama o iki yaprağın öyle olması beni tedirgin etti. Saksılarımda çok sinek dolaşmaya başladı. İnce sinekler, onlar yapar mı acaba?

zeynepdincer.k
20-10-2009, 14:24
Sineklerin etrafta dolaşmasına ya da toprakta bulunmasına bağlı bir durum olmadığını düşünüyorum. Bugüne kadar sineğin sebep olduğu bir deformasyon tecrübesi yaşamadım. Diğer alternatiflerin ne olabileceğine bakmak lazım. Mesela; hava değişimi, sulamanın az ya da çok yapılması, yaprağın güneşten deforme olması gibi.

Faruk
20-10-2009, 20:28
Kalanchoe daigremontiana yapraktan çelikleme yöntemi ile çoğalıyor mu acaba? Bugün çalıştığım okul da çalışan bir hizmetliden sağlam 2 yaprak aldım. Aldığım kişi yaprakların menekşe yaprakları gibi toprağa dikildikten belli bir süre sonra yavrulayacağını belirtti. Tecrübeli arkadaşlar sizce de bu yapraklar menekşe yaprakları gibi belli süre sonra yavrular mı acaba?

Aynın zaman da yaprakları veren kişi kendi çiçeğinin yaprakları kenarlarında ki yavrularını toplayıp bana verdi. Bu minicik mercimek büyüklüğünde ki yavrucukları toprağa nasıl dikmeliyim?

Yardımlarınıza ihtiyacım var. Yaprakları ve minicik yavruları biran önce dikmeliyim. Kaybetmek istemiyorum. Tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım edin...

_kardelen_
21-10-2009, 08:18
Yavruları toprağın üzerine bırakın sevgili Faruk. Toprak hafif nemli olsun. Kısa bir süre toprağa tutunup kökleneceklerdir. Yavrular yapraktan toprağa düştükleri yerde kendiliğinden köklenip tutunuyorlar toprağa.

zeynepdincer.k
21-10-2009, 23:25
Sayın Faruk, emin olun kaybetmezsiniz. Bitkiyi tanımaya başlayınca; köklenip büyümeye ve hatta serpilmeye başlayınca ne kadar dayanıklı ve arsız bir kalanchoe türü olduğunu siz de göreceksiniz. Ayrıca sukulent ve kaktüs çeliklerinin uzun bir süre toprağa dikmeden yaşayabildiklerini de biliyor muydunuz?

Eovyn
13-11-2009, 08:27
Merhaba arkadaşlar..
Bu çok yetişken çiçekten bende de var. İşyerindeki bahçıvanımız ilk tayinim olduğu zamanlarda vermişti. Ve şimdi gerçekten toprak bulunan her yerden, her noktadan çıkı çıkı veriyo, O minik tomurcuklar çok gezentiler;);)
Ben henüz çiçek açtıramadım. Çünkü sanırım bayağı bir büyüdüğünde çiçek verir hale geliyo.
Geçenlerde bütün saksılardaki Aşkın Gözyaşlarını topladım, tek bir kaba doldurdum. Kıyamıyorum ki onlara. Dileyen varsa bu fotoğraftakilerden ödemeli olarak gönderebilirim.. Başka topraklarda da yayıldıkça yayılsın diye:p:p

Arzu Kırlangıç
15-11-2009, 23:21
Saksıyı devirecek kadar büyüdü fakat hiç çiçek tomurcuğu göremiyorum.

sakagun
11-12-2009, 11:29
Bu da benimki. Taşınma sırasında sadece bir tohumunu kurtarabilmiştim. 1 senede bu hale geldi. Her sene çiçek açtı. Elimdeki henüz genç olduğundan bu sene açmayacağa benzer. Çok dayanıklı. Ben adını Kur'an çiçeği olarak biliyordum. Yapraklarının altı Arapça harfleri andıran şekillerle süslü. Yapraklarında oluşan tohumlar dökülüp düştüğü yerde yeni bir bitki çıkıyor. Bazen yapraktayken kök saldığı bile oluyor.

soztekin
16-01-2010, 16:19
Aloe juvenna ile birlikte yaşadıkları saksıyı eve getirir getirmez çektiğim fotoğraf. Seradaki bayan, adı için "gelin gözyaşları" dedi. Muğla Köyceğiz yöresi bu adla tanıyor yani bu sukkulenti... Alırken serada açmış olanlar da vardı, gerçekten çok güzel çiçeği. (Bir daha gittiğimde fotoğraf makinesi yanımda olacak)
122094

mrmusti
28-02-2010, 02:49
www.kaktus.web.tr adresinden adrese teslim alabilirsiniz.

şimdi den özür dileyeyim
Yazacağım seyin konuyla pek alakası yok
SOZTEKIN BEY size birsey soracaktım.bu Bitkileri ben marmariste bulmak ta zorlanıyorum.nereden ve ne kadara aldığınızı öğrenebilirmiyim

Orkun Kırcı
07-04-2010, 21:10
Bunlar da benim sınıfımdan. Biri kuzey diğeri de güney pencerinde büyüdüler.

sevgice
22-06-2011, 01:03
Bu güzel bitkinin degişik türlerini bulan oldumu acaba . istanbul da.
Birde bendeki tür boyu nerdeyse 1mt.oldu napicam nasıl kısaltıcam acaba. Keserek mi yoksa öyle ınce uzun uzayıp gidecekmi.

Teşekkurler...

bettyycim
23-06-2011, 15:13
www.kaktus.web.tr adresinden temin edebilirsiniz bu bitkiyi Sayın bozo.0606 ;)

bozo.0606
12-07-2011, 20:16
sevgili periş ;

tekrar çok teşekkür ederim kalanchoe daigremontiana için..

işte resimlerini yüklüyorum , artık benimde var:p:p:p

zenfree
28-07-2011, 21:55
Bu güzel bitkinin degişik türlerini bulan oldumu acaba . istanbul da.
Birde bendeki tür boyu nerdeyse 1mt.oldu napicam nasıl kısaltıcam acaba. Keserek mi yoksa öyle ınce uzun uzayıp gidecekmi.

Teşekkurler...

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.:) Zira bendeki de o kadar çabuk büyüyor ki, yakında müdahale etmek gerekecek.

sevgice
29-07-2011, 16:10
237357
Bendeki bu türün boyu nerdeyse 1mt.geciyor napicam nasıl kısaltıcam acaba. Keserek mi yoksa öyle ınce uzun uzayıp gidecekmi.:confused:
Sn. serilaaa kaktus gibi sap kısmını kesip 3-5 gün sonra dikmemi onerdi ama acab dogru biseymi yapıcam.Çiçegi kaybetmek istemem.:(
Tecrübelilerden yardım istiyorum.

Teşekkurler..

Günüm
29-07-2011, 16:50
Bendeki de böyle uzadı uzadı, tam keseyim şunu derken bir de baktım tepesinden çiçek açıyor. Bendeki de 1 metreyi geçmişti. Sanırım açması için belirli bir boya gelmesi gerekiyor. Sakın dokunmayın diye tavsiyede bulunabilirim.

Günüm
29-07-2011, 16:52
Bendeki de böyleydi. O zaman makinem olmadığından fotoğraflayamamıştım.

Günüm
29-07-2011, 17:02
Bu da diğer türü. Bunu da yetiştirip resimlerini çekmiştim. Çiçekler bitince kesmedim. Hepsi birer yavru kalanchoe daigremontianum oluyor. Ben epeyi dağıtmıştım forumdaki arkadaşlara.
(Resim internetten alıntıdır.)

bozo.0606
29-07-2011, 18:38
sayın sevgice neden kısaltacaksınız ki böyle muhteşem güzel büyümüş. çok şahane gözüküyor. ben olsam evin tavanınıda delse de kısaltmam. yine de siz bilirsiniz

sevgice
30-07-2011, 09:10
Cevaplar için teşekkürler. Bukadar uzadıkdan sonra çiçeklenicegini düşünmemişdim acıkcası:eek:. Kısaltmam ozaman. :rolleyes:

Teşekkurlerr

zenfree
30-07-2011, 20:18
Demek ki budakmak yerine büyük bir saksıya alıp özgür bırakmak gerekiyor. Sevgili Günüm teşekkürler.

bozo.0606
30-07-2011, 20:23
Bendeki de böyleydi. O zaman makinem olmadığından fotoğraflayamamıştım.

sayın günüm yanlış anlamadıysam sizdeki de çiçeklenmiş. peki çiçekleri geçtikten sonra bitki ölüyor mu? yoksa gelişimine devam mı ediyor..

saygılar..

Günüm
30-07-2011, 21:03
Çiçeklenmeden bir süre sonra annenin kuruduğunu hatırlıyorum. Yavrulardan yeni bir bitki oluşturmuştum.

ilksenozturk
06-01-2012, 08:26
benim bitkim bu sene çiçek açtı :)
saksısı sürekli devriliyordu, balkona almıştım. biraz da susuz kaldı burada; az su bol güneş.
havalar hafiften serinleyince içeri aldım, şaşırdı ve başladı çiçek vermeye.
o kadar zarif çiçekleri var ki... pembe pembe.
umarım çiçek açtıktan sonra ölmezler

sevgice
06-01-2012, 14:59
Sn.İlksenoztürk çiçek acmış halini resmini eklermisiniz . Merak ettim dogrusu. Benimkide dedginiz gibi dısarda tomurckladı. Havalar soguyunca bekledim acmadı içeri aldım.Halaa beklemekdeyim açmalarını...

ilksenozturk
11-01-2012, 08:13
bir sürü fotoğraf çektim ama bulunduğu yer ve kendi boyu posu itibari ile güzelliği anlaşılır kareler yakalayamadım malesef. ama yine de yüklerim. gerçekten çok güzeller
tomurcuklanmaları eylülde, açmaları ise kasımda oldu benimkilerin ve hala açmaya devam ediyorlar. tomurcukların çiçeğe dönme süresi olduka uzun sn sevgice.

ilksenozturk
14-01-2012, 14:52
pek de güzel açılar yakalayamadım,
malum çiçeğim şuan 1 mt boyunda :p

alcen
14-01-2012, 17:16
İlksen hanım, kaç yılda çiçekleniyor merak ettim.Çiçekleri gerçekten şahane,ben çiçek açtığını bilmezdim.
Herzaman ğüzel çiçeklerle ğülsün inşallah.

ilksenozturk
15-01-2012, 12:48
benimkisi iki bucuk yaşında ve ilk defa çiçek açıyor. ama bu bitkiyi tanımadan önce ilk 1 yıl küçücük bir saksıya hapsetmiştim onu. bilememişim bu kadar büyüyeceğini. sonra büyük saksıya alınca çoştu, şuan boyu 1 mt.

gülenmelek
15-01-2012, 15:32
Sevgili ilksenozturk, sizin bana göndermiş olduğunuz miniklerden sadece 1 tanesini yaşatabildim :( O da o kadar nazlı büyüyor ki anlatamam. Ben bir şeyi eksik yapıyorum ama ne ? Gözünün içine bakıyorum oysa. Neyse, yavaş büyüsün ama yeter ki büyüsün ;) Tekrar teşekkür ediyorum size ;)

MİRBE
15-01-2012, 21:49
Açacak açmayacak bekliyorum upuzun oldu..

kaybol.2008
15-01-2012, 21:53
Bana Sayın Günüm'den gelmişti bir yaprak ve küçük tomurcuklar. İki sene beklemeye gerek yok. İlk sene çiçeklerini görürsünüz. -Su ve güneşi eksik olmamak kaydı ile- Çiçeklenme olduktan sonra çiçeklerin olduğu yerden yeni filizler de gelişiyor. Ancak ana yapraklar ölüyor. Bu hali pek iyi bir görünüm vermiyor. Budayıp yeniden büyümesi daha dekoratif sanki. Ancak çiçeği öldürmek neredeyse imkansız. Yanında yöresinde bulunan her saksıdan çiçeğin filizleri istemeseniz de yaşıyor. Bulunduğu yerin çevresini de sık sık temizlemek gerekiyor. Pek dağıtıyor.

ilksenozturk
16-01-2012, 08:45
çiçekler açmaya başlayınca ardarda ve uzun süre açıyor. bakalım çiçekleri geçtikten sonra ne olacak?
sevgili gülenmelek, yazın güneş görmeye başlayınca hızına yetişemeyeceksini:) şimdi güneşi yok yeterince, yazı bekliyor o. bir tane yetmez derseniz daha da gönderirim ama yazın çarşıdan aldım bir tane eve geldim 100000000 tane olacak, merak etmeyin :)

sevgice
22-01-2012, 23:01
Merhabalar .Benimde açmasını yaklaşık 2 ay kadar bekledigim aşkın gözyaşları çiçeginin tomurcukları açdıı. İşde çiçeklerimiz....:)

265402

265403

265404

265406

sevgice
23-01-2012, 14:21
Benimkinin çiçek rengi sn. ilksenöztürk ün kinden farklı tonlarda sanırım...

ilksenozturk
24-01-2012, 07:27
cinsi de farklı sanırım, benimki geniş yapraklı olanından ve çiçekleri de toz pembe. sizinkiler sarı gibi duruyor, yanılıyor muyum? çok orjiinal, çok beğendim. güle güle büyütüp bol bol çiçeklerini görürsünüz inşallah :)
sn mirbe sizinki de farklı duruyor sanki. benimkinin bazı yaprakları el kadar oluyor, çocuk eli diyelim biz ona :)

selis
24-01-2012, 13:56
1 metreyi geçti halen çiçek hareketi yok..
265586
265587
Bu da diğeri..
265594

Gül Batur
24-01-2012, 16:29
benim kalanchoelerim dışarıda iki aydır aynı durumda
havaların ısınmasını bekliyoruz.

ilksenozturk
25-01-2012, 11:41
1 metreyi geçti halen çiçek hareketi yok..
Bu da diğeri..
265594

sevgili selis, bu fotodakinin büyüdükçe rengi değişiyor mu?
değişmiyorsa çok çok güzelmiş.

ne çok türü varmış da haberimiz yokmuş, en son eklenen resimlerde nerdeyse herkeste farklı bişeyler var gibi duruyor.

sevgili gül batur; ben istanbul'da saksılarımdan birini dışarıda bıraktım denemek için, üstüne kar yağmadı ama soğukları dışarıda geçirdi. uykuda şuan ama yaşıyor. soğuklara dayanıklı sukuletlerden sanırım.
keşfediyoruz hep beraber

sevgice
11-03-2012, 22:31
Merhabalar. Benim Kalanchoe Daigremontiana çiçekleri acdı ve soldular. Şimdi bu çiçegin sonu ne olucak bılen varmı acaba.Gövdesini kısaltma yoluna mı gıtsem evet ise nasıl yapıcam.
Görüşlerinizi alsammm..
Teşekkürler

ilksenozturk
13-03-2012, 07:15
benim annecik üst çiçeklerini kuruttu ama birkaç dal daha uzattı, onlar da tomurcukta. hem de eylülden beri :)

selis
14-03-2012, 11:40
sevgili selis, bu fotodakinin büyüdükçe rengi değişiyor mu?
değişmiyorsa çok çok güzelmiş.

Komşumun balkonunda gördüğümde birbirine girmiş etli bir çok yaprak düşünün öyle bir şeydi.. Kalanchoe olduğunu bile sonradan anladım.. İki dal almıştım geçen sene.. Bu kış biraz gölgede kaldı gelişemedi..
Türünü ben de merak ediyorum..

ilksenozturk
05-04-2012, 07:09
http://www.agaclar.net/forum/941001-post170.htm
bendeki binlerinannesinin son hali.

sevgice
20-05-2012, 23:24
Merhabalar. benim binlerin annesi acaba çiçeklenmeden sonra ölücekmi derken haalaa uzamakda. Ne yapmam gereklı acaba 2 mt.dogru gıdıyo.Alt kısımlarda bişey yok üstlere dogur bissürü yaprakcıklar var. Öneri bekliyorum

Teşekkürler...

ilksenozturk
21-05-2012, 07:25
Merhabalar. benim binlerin annesi acaba çiçeklenmeden sonra ölücekmi derken haalaa uzamakda. Ne yapmam gereklı acaba 2 mt.dogru gıdıyo.Alt kısımlarda bişey yok üstlere dogur bissürü yaprakcıklar var. Öneri bekliyorum

Teşekkürler...

benimkinde de aynı durum var. altlar tamamen yapraksız nerdeyse ama üstlerde, yani çiçeklerin açıp geçtiği yerlerde yavrular var.
ben de beklemedeyim...

selis
25-05-2012, 11:57
Bitkiler bizi çok mutlu etse de bazen sinirlendirebiliyorlar..
Saksı hariç 140 cm. 3 yaşında halâ çiçek yok.. http://www.motordelisi.com/forum/images/smilies/sad.gif
Sığdırabilmek için rafı kısalttım..
300267
Yavruların sıralı olduğu yaprak fotoğraflarına hep özenirdim..
Yavrular çoğalsın çekeyim diyordum, dün dolu yağdı..
Hepsi dökülmüş.. :mad:
300268
Bu bitkinin jineop (http://www.agaclar.net/forum/918623-post372.htm)'un bitkisinden olduğunu tahmin ediyorum..
Yaprak altları çilli..http://www.motordelisi.com/forum/images/smilies/gul.gif http://www.motordelisi.com/forum/images/smilies/004.gif
300269

odogal
25-05-2012, 13:54
Solan çiçeklere dokunulmassa aynı yerden tekrar çiçek açıyor, eskisi kadar yoğun olmasada.

selis
05-06-2012, 13:19
Sakdag için.. ;)
Ne kadar kokoş olduğum da ortaya çıktı böylece :p
304834

Görüntü hoş da ayakta durmakta zorlanıyoruz biraz :(

sakdag
06-06-2012, 13:33
Çizmenin içindeki toprağa, sağ ve sol taraf olmak üzere iki tane çubuk saplayıp iyice tabanına kadar itir, bilek kısmında oluyor eğilip bükülme anladığım kadarıyla...

Böyle bir yaprak görüntülemek istiyordun galiba Selis... ;)
305213

Bakın, şimdilik yüzlerin annesi...:p
305214

Mtntk
12-06-2012, 00:36
İyi günler,

Daha cinsini bile bilemediğim hediye gelen bitkimin yapraklarının üzerinde beyaz beyaz noktalar ve gövdesinde, dallarında beyaz pamuksu bir şeyler var.

Acaba bu zararlılar için geç mi kaldım çünkü çoktan bir kaç dalı kurutmuşlar ama hala yeşil kalan bir iki dal var.

Güzin Çakar
12-06-2012, 07:40
Bitkiniz Kalanchoe ve muhtemelen çok sulamaktan böceklenmiş ölüyor. Bitkinin kendisini kurtarmanız zor gibi görünüyor. Gövdesini hafifçe sıkın, yumuşamışsa çürümüştür, kurtaramazsınız. Sağlam gibi görünen iki dalı çelik olarak alın. Saplarını sağlam yere kadar kesip,böceğini pamuğunu temizleyip suda köklendirin veya doğrudan dikin. Sulamanızı nemli olacak kadar yapın.

Mtntk
12-06-2012, 19:15
Bitkiniz Kalanchoe ve muhtemelen çok sulamaktan böceklenmiş ölüyor. Bitkinin kendisini kurtarmanız zor gibi görünüyor. Gövdesini hafifçe sıkın, yumuşamışsa çürümüştür, kurtaramazsınız. Sağlam gibi görünen iki dalı çelik olarak alın. Saplarını sağlam yere kadar kesip,böceğini pamuğunu temizleyip suda köklendirin veya doğrudan dikin. Sulamanızı nemli olacak kadar yapın.

Gövdesini sıktım hafifçe yumuşak bi yer hissedemedim. Fakat gövdesini sıkarken susamdan biraz daha küçük beyaz zararlılar gördüm hem toprakta hem dalların üzerinde yürüyen. Acaba hala bi şansı var mı bitkimin

ilksenozturk
14-06-2012, 20:31
çiçeklenme sonrasında binlerinannesine ne olduğunu görmek isteyenlere....
http://www.agaclar.net/forum/985010-post217.htm
ve hala çiçek veriyor :)

Sevgi Durul
24-06-2012, 12:39
Yavrular...

311719

bozo.0606
19-09-2012, 20:31
Binlerin anası gerçektem binlerin anasıymış, yavruları saymaya matematiğim yetmedi ..:D

Biraz görsellerden..:p

bozo.0606
19-09-2012, 21:02
çok garip bir bitki. çıkan yavrulardan da yavru çıkıyor.

bay tömürcek
19-09-2012, 21:14
Aynen ben geniş saksıya dikiyodum düşen yavrular yere düşmesin diye dibinde çimleneni komşular gidip gelirken alırdı ;) aşkın göz yaşı diyoruz ama biz buna :))

demircool
01-10-2012, 00:19
Uçlarındaki bebekleri nasıl ekiyoruz?Toprağa gömüyormuyuz yoksa üstünemi bırakıyoruz?

Ayşe Yıldız
01-10-2012, 07:54
Gömmek gerekmiyor. Bitki düştüğü yere tutunup hayat buluyor.

bozo.0606
01-10-2012, 11:14
toprak nemli olması gerekiyor, gerisini kendi hallediyor. ama eğer birazcık toprağa saplanırsa daha garanti olur.

demircool
01-10-2012, 13:11
çok teşekkür ediyorum..hangi sıklıkla fısfıslayım peki?

bozo.0606
01-10-2012, 21:20
toprağın genellikle ıslak olması onları çürütmüyor ancak çokta abartmamak gerekir. arada bir üst yüzeyin kurumasına izin vermeli. sulama ya da fısfıslama sıklığı size kalmış ve ortamın sıcaklığına. muntazaman yaş ve nemli olmalı

demircool
01-10-2012, 23:51
İnşallah tutturabilirim bu bitkiyi,eğer tutarsa büyük mutluluk olur benim için.

bozo.0606
02-10-2012, 11:00
Panik yapmayın sayın demircool, arsızdır tutar hatta başınıza bela olur.

selis
04-10-2012, 08:20
Aynı boydayız (164) 3 yaşında ve halen çiçeğini göremedim..

smnunal
04-10-2012, 08:42
Yaklaşık bir yıllık sürede 120 cm boya ulaşan aynı saksıdaki 3 adet aşkın gözyaşı (Binlerin annesi) çiçeğim ve yavruları.

resul22
10-10-2012, 13:53
Sayın kaybol.2008'in göndermiş olduğu aşkın gözyaşları çiçeği ve yavruları. Dün kargoyu aldığım gibi ektim ve yavruları da toprağın üzerine serptim. Bir gün içinde kökleri belirmiş yavruların. Bir kaç gün içinde köklerini tamamen toprağa salacaklar sanırım. Sayın kaybol.2008'e teşekkürlerimi sunuyorum.

selis
16-11-2012, 10:13
Enzim, çiçek coşturan.. Bana mısın demediler?
En sonunda ucunu kopardım.. Yanlardan sürgün patlatmış..
346428
Şeytan diyor ki :p
346429
Bu da uzadı da uzadı, boynunu baklondan aşağı uzattı..
Neredeyse sokağa çıkacak ;)
346430

Ayşe Yıldız
16-11-2012, 12:28
diğerinin tepesini neden kopardın ki sinirle mi? bilinçli mi?

selis
16-11-2012, 22:25
tepesini neden kopardın ki sinirle mi? bilinçli mi?
Bilinçli..
Boyu uzamaz da, belki tomurcuklanır diye düşündüm.. Olmadı :rolleyes:

selenn
16-11-2012, 22:28
Tomurcuklanmadı diye üzülmeyin, dallanacak o tepe kısmından kopan yerden.

selis
25-11-2012, 09:24
Tomurcuklanmadı diye üzülmeyin, dallanacak o tepe kısmından kopan yerden.

Tepe kısmını kopardıktan sonra, kenarlardan çıkan sürgünlerde sanırım tomurcuk var..
Bilinçli yapmadım ama işe yaramış.. ;)
348681

Bunları görünce, diğer bitkilerin uçlarını da aldım.. Umarım onlarda da işe yarar..
348682

resul22
25-11-2012, 12:02
Sayın selis benim göz yaşı çiçeğimde de aynen böyle tomurcuklanma var. Sayın kaybol.2008 göndermişti. Geldiğinde boyu 15 cm falandı ve tuttu. Şimdi boyu 20 cm civarında ve sizinkilerdeki gibi tomurcuklar var.

aşkıngözyaşı
30-11-2012, 22:29
arkadaşlar orkide saksısı bulamadım onu plastik şişe içerisine diksem olur mu

selis
30-11-2012, 22:35
Orkide saksısı mı?

selenn
03-12-2012, 11:16

Sanırım saksının şeffaf olması gerek gibi bir düşünceniz var ondan mı plastik şişeye diksem olur mu diye sormuştunuz?

Normal bir saksıya dikebilirsiniz. Sorunsuz bir bitkidir.

selenn
03-12-2012, 11:17
Tepe kısmını kopardıktan sonra, kenarlardan çıkan sürgünlerde sanırım tomurcuk var..
Bilinçli yapmadım ama işe yaramış.. ;)

Bunları görünce, diğer bitkilerin uçlarını da aldım.. Umarım onlarda da işe yarar..

Çok işe yarıyor bu yöntem sevgili selis. Özellikle tek dal olan ve dallanmasını istediğim türlerde gelişme dönemlerinde yapıyorum.

nuray
11-02-2013, 13:30
benim aşkın gözyaşları çiçeğim çiçek açmadı . Galiba benimki çiçek açmayan türünden

selenn
14-02-2013, 10:32
Sevgili nuray, üzülmeyin açar. Bendeki de uzun senelerden sonra açtı. Oldukça boylanmasına izin verin. Eğer budama yapıyorsanız budamayın, boylanmasına izin verin. Açacaktır. Benimkisi İstanbul'da kış dışında hep balkondalar. Senelerdir aynı bakımı uygulamama, aynı ortamda konumlandırmama rağmen ilk kez bu sene açtı. Baharla vitamin desteği ve budamama konusu ile çiçeklenecektir.

almira
24-02-2013, 14:18
Bu yıl çiçekli halleri.;)

sakdag
24-02-2013, 14:24
Sevgili Almira, saksıda kaç kök var? Ama çok iyi görünüyorlar... Ne kadar yoğun çiçekliler. Waooww demek istiyorum!!!:eek::D
Bendeki cinsin çiçekleri geçtikten sonra çiçek demetlerini kestim. Bu bitki çiçek açtıktan sonra ölür diye okumuştum. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bir de bitkiniz kaç yıllık?

almira
24-02-2013, 14:33
Sayın sakdag; teşekkür ederim. Çiçekler 20 L. boya kutusunda ve çatıda. Kaç kök olduğunu saymadım ama hayli var. Bitki geçen yılın bebekleri. Saksının içinde de binlerce bu yılın bebeği var. Bebekler biraz büyüyünce çok sıkışıyorlar. Ben de biraz seyreltiyorum. Bunlar geçen yılın seyreltilmiş hali.:p

ilksenozturk
25-02-2013, 07:50
benim aşkın gözyaşları çiçeğim çiçek açmadı . Galiba benimki çiçek açmayan türünden

açacaktır, merak etmeyin.
benimki 3 yaşında açtı, açmayan türü olduğunu düşünmüyorum.

nardane
31-03-2013, 17:10
Şuan çok sevinçliyim meğerse benimde aşkın gözyaşları bitkim varmış.
eski yıkılmakta olan bir evin duvarları arsından öylesine aldığım bir köktü.Bitkiyi tanımıyordum ,bu sayfaları iyi gezmediğim ortaya çıktı.Siteden öğrendim , bu siteyi çoook seviyorum.
Şimdi ne kadar büyüyecek ne zaman çiçek açacak beklemek düşüyor.
Fotoyu yükleyemdim en kısa zamanda yüklemeliyim.

POOL
13-05-2013, 15:36
bir büro da tesadüfen gördüğüm bir bitki aşkın gözyaşlarının bir başka türü bitki daha 10-15 cm ama yapraklarında tohumları belirlemeye başladı ilerde resimlerini eklemeye devam edeceğim bakalım beğenecekmisiniz.

cörekotu
16-05-2013, 09:15
Gecen sene bu cicegimi don da kaybetmistim, bana yol göründü arkadaslar ben cicekciye gidip bir bakayim yine bulabilirmiyim :)

Crocus Şen
27-07-2013, 13:56
Boyu çok uzadı,dibinde de gözyaşları..Acaba saksısını mı büyütsem?

Crocus Şen
13-08-2013, 11:26
İki gün önce sabah uyandığımda çiçeğimin bir anda yamulduğunu gördüm,ayrıca dalındanda kök salmış durumda,biraz daha kök salmasını bekleyip kesip yeniden diksem mi?Bana yardımcı olur musunuz?

fatitoo
28-08-2013, 14:36
üstteki resimdekilerle bu resimdeki aynı çiçek mi kafam karıştı. BU DA AYNI İSİMLE GEÇİYOR O DA...

cigdemaladag
28-08-2013, 21:57
Ya lutfen biri bana bu cicekten gondersin.cogalis sekli cok ilginc geliyor bana.bi tanidigimda vardi.saksinin ici kucuk yavrularla doluydu. Dusen tutmus yani:) ama artik onunla gorusmuyorum.kargo ucret su bu anlasiriz.mail atin görüşelim lutfennnnn:(

cigdemaladag
28-08-2013, 22:20
Banada gonderin lütfen nnnn

agackan
02-09-2013, 16:12
iyi Günler
Kalanchoe Daigremontiana ve
Kalanchoe Delagoensis (Kalanchoe Tubiflora, İkisi aynı mı tam bilmiyorum)
bu çiçeklerden arıyorum.
Gönderebilecek varsa memnun olurum.(ücretlide olabilir).

Jezebel
06-12-2013, 19:32
Bu bitki çok rahatı sevmiyor.
3 yıldır saksıda baktığım çiçek açmadı.
Ama ondan aldığım yavruları bahçeye taşın içine diktim ve tomurcuktalar.

459028

Şimdi ben bunları eve alamam, dışarıda dayanırlarmı göreceğiz hepberaber.

Jezebel
05-01-2014, 22:01
Aça aça yeni yeni 3-4 çiçek göründü.

463451

463457

Koku filan yok.

Jezebel
20-01-2014, 17:06
Binlerin annesi...

465844

Çok dağıttım, bu gün yine iki bitki daha verdim.

sakdag
21-01-2014, 11:38
Anne bitkiden kestiğim yapraktaki ilginç detay; ana yapraktaki yavrunun da yavrusu çıkmış...;)

466028

olcim
21-01-2014, 15:21
Şu ev taşıma işleri yüzünden bunu da kaybetmiştim , aynı durumu ben de gördüm . Harika bir şey !

söğütsalkım
21-02-2014, 19:35
bendede bir aşkın gözyaşı var ve sizlere bir soru soracagım bu bitki dışarı damı yetişir yoksa ev ortamın damı. birde soğuğa dayanıklımı acaba
saygılar.

Benol Hazaroğlu
21-02-2014, 19:56
Çiçekleri çok mu minik? Merak ettim.

sakdag
25-02-2014, 09:03
bendede bir aşkın gözyaşı var ve sizlere bir soru soracagım bu bitki dışarı damı yetişir yoksa ev ortamın damı. birde soğuğa dayanıklımı acaba
saygılar.

İzmir'de dışarıda yetişebilir, -3 dereceye kadar da dayanabiliyor. Ev ortamında, hele de ışığı az alıyorsa çok fazla uzayıp boya gider.

sakdag
25-02-2014, 09:10
Çiçekleri çok mu minik? Merak ettim.

Çiçekleri o kadar da minik değil Benol Hanım, her çiçek 3-4cm uzunluğunda. En son ben, bendekilerin çiçeklerini kesme çiçek yapmıştım. Epey dayandılar.

472217

Jezebel
03-03-2014, 11:33
Benimki de hala çiçekli, ama bakın bahçedekiler ne coşkun:):)

473565

473566

Saksıda olanı da işyeri bahçesin dikivereyim diyorum, özgürce yaşasın.

Jezebel
04-03-2014, 05:30
Ünal kaktüste

473801

Benol hanım çiçekleri ufak filan değil hatta boyumu aştıklarını söyleyebilirim, benim bahçedekiler bile..

ilksenozturk
04-03-2014, 06:31
renkleri hakikaten böyle mi yoksa fotoğrafta mı böyle kırmızımsı görünüyor?
benimki ilk açtığı yıl pembe iken bu yılki çiçekleri beyaza yakın bir renkte.

bence sukuletlerin bir çoğu dışarıda çok daha mutlu. fakat bu bitki istanbul kışına dayanamıyor.

Benol Hazaroğlu
06-03-2014, 15:21
Çok güzelmiş hakikaten. Bayağı görkemli görünüyor.

Jezebel
06-03-2014, 16:22
renkleri hakikaten böyle mi yoksa fotoğrafta mı böyle kırmızımsı görünüyor?
benimki ilk açtığı yıl pembe iken bu yılki çiçekleri beyaza yakın bir renkte.

bence sukuletlerin bir çoğu dışarıda çok daha mutlu. fakat bu bitki istanbul kışına dayanamıyor.

Renkleri hakikaten bu kadar güzel, mercan kırmızısı. Ev ortamında ışıktan daha mat renklerde açıyor olabilir.

Lilium
19-03-2014, 12:12
Arkadaşlar komşumuza ağaçlar neti gezdirirken tanıtırken Kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) çiçeğini görünce içi gitti, abi ne olur bu çiçekten istiyorum nasıl temin ederiz istesek gönderirler mi deyince dayanamadım ve sizlere yazma ihtiyacı duydum, ücreti mukabilinde gönderebilecek arkadaşımız varsa komşumu çok sevindireceksiniz belki de bu arada bir üyede kazanmış olacağız, ilginiz için şimdiden teşekkürler.

melek yüzlü
02-05-2014, 19:54
Valla bu bitkiden bna küçük bir tane hediye geldi. Üç ay once gedi fakat hizli buyumuyor.Bir de yere dökülen gözyaşlarını bile saksinin icine koydugum halde hic yavru vermedi. Aceba saksisi kucuk geliyor olabilir mi? Yardimci olursaniz sevinirim.

söğütsalkım
31-10-2014, 15:02
arkadaşlar aşkın gözyaşı çiçeğim saksının içini tamamen kapladı bununla yetinmeyip tüm bahçemin yarısını sardı ve binlerce yavru verdi vede bunlar çiçek açtı şimdiyse bitkiyi kendi haline bıraktım etrafta çoğalsın diye yani kısacası bahçeyi istila eti..

gece
15-03-2015, 22:34
Arkadaşlar, gözyaşı çiçeği ile ilgili 130'un üzerinde yazı yazıldığı, özellikle bitkiyi tanımayan, bilmeyenler ile bir çok bitki paylaşımı da yapıldığı halde ölümcül derecede zehirli bir bitki olduğu hiç belirtilmemiş.

Oysa bitki yenilmesi durumunda, özellikle küçük çocuklar ve evcil hayvanlar için ölümcül olabilecek derecede zehirli bir bitki (http://www.accessdata.fda.gov/scripts/plantox/textResults.cfm?q=Kalanchoe+daigremontiana).

Belki de bu yüzden, bu güzel ve çekici bitkinin, pek çok dildeki, bir çok adlarından biri 'Evil's backbone' yani şeytanın belkemiği.

Ölümcül zehri bir yana, bitkinin gövdesinin (belinin) kıvrılmaya fena halde meyilli oluşu ve çocuklarının çokluğu :eek: gözönüne alındığında, yerinde bir adlandırma.

Kim, niye yesin ki demeyin; kendi çocuğumun (emekleme yaşlarında) saksı toprağını (büyük oranda hayvan gübresi) iştahla yemeye çalışması ve bizim engellememizi şahsen unutamıyorum.

Bitki hakkında bilgi, özellikle bitkinin kendisini paylaştığınız kişilere bilhassa çocuklar için ölümcül derecede zehirli olabileceği konusunu mutlaka hatırlatın.

Bitki hızla üreyip, tanıyıp bilmeyenlerin çevresine de hızla yayılabildiği için bu, özellikle önemli.

gece
herhangi bir zehirlenmede hemen 114 zehir danışma hattı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ulusal_Zehir_Dan%C4%B1%C5%9Fma_Merkezi)nı aramalıyız diyen forum kişisi

a_fan_of_barca
29-06-2015, 14:02
Merhaba, bu bitkiden bende de var. Gecen yil almistim. Saksida 2 tane dal halindeydi. Kisi cok soguk kuzeye bakan balkonda gecirdi(-5 derece soguk) ama hic bir sey olmadi. Kisin bile buyumeye devam etti. Ama kisin cikan yapraklari kivriliyordu. Yaz geldiginde artik cok uzamisti ve ruzgarla egilip kirildi. Ben de her iki daldan tepe celigi aldim, govdeleri attim. Celikleri 1 gun beklettim(kesik yerlerin kurumasi icin), sonra kendi topragina diktim, suladim. 5 gunde eskisinden guzel oldu. En kisa zamanda fotografini da ekleyecegim.

a_fan_of_barca
29-06-2015, 17:55
Bu da resmi

sardunya18
13-08-2015, 16:33
Binlerin annesi çiçeğim.Saksısını büyütüp balkona çıkarınca yaprakları iyice büyüdü.Ne zaman çiçek açar ki?

Mücevher Çalısı
13-08-2015, 20:01
Binlerin annesi çiçeğim.Saksısını büyütüp balkona çıkarınca yaprakları iyice büyüdü.Ne zaman çiçek açar ki?

Kış-ilkbahar döneminde çiçek açıyor.

Kışları çok soğuk olmayan ya da uzun süre don olmayan bölgelerde kışı atlatıyor ve çiçekleniyor.

Bendekiler çiçeklendikten bir süre sonra bozulan yaprak yerlerinden sürgünler veriyor, formu değişiyor, çirkinleşiyor.

sardunya18
14-08-2015, 08:30
Kış-ilkbahar döneminde çiçek açıyor.

Kışları çok soğuk olmayan ya da uzun süre don olmayan bölgelerde kışı atlatıyor ve çiçekleniyor.

Bendekiler çiçeklendikten bir süre sonra bozulan yaprak yerlerinden sürgünler veriyor, formu değişiyor, çirkinleşiyor.

Teşekkür ederim geçen sene kışı evde cam önünde geçirdik.Kapalı balkonda kışı geçirirmi acaba bilmiyorum.Geçen sene sardunyalarımın bir kısmı donmuştu.

pulibet
14-08-2015, 22:30
Ne kadar dayanıklı bir çiçek olduğuna inanamazsınız. Geçen sene Ankara da -20 leri gördük. Benimkiler kapalı balkondalar ve en ufak bir zarar görmediler. Korkmayın. Sadece sulamaya daha doğrusu sulamamaya dikkat etmelisiniz. Hayatta kalacakları kadar nem yeterli kışın.

sardunya18
15-08-2015, 11:06
Ne kadar dayanıklı bir çiçek olduğuna inanamazsınız. Geçen sene Ankara da -20 leri gördük. Benimkiler kapalı balkondalar ve en ufak bir zarar görmediler. Korkmayın. Sadece sulamaya daha doğrusu sulamamaya dikkat etmelisiniz. Hayatta kalacakları kadar nem yeterli kışın.

Teşekkür ederim pulibet aynı iklime sahibiz bende kapalı balkon da bırakıyım bakalım nolucak?

sardunya18
15-08-2015, 11:09
Tabi yavrular dan bir küçük saksı cam kenarın da yerini alır.

sardunya18
22-08-2015, 12:09
Dev yaprağı mız ve yavrular

Moringa_sülo
23-08-2015, 01:23
bunlarda benimkinin yaprak ve yavrulari :-)

sardunya18
15-11-2015, 12:08
Biz çiçek açıcaz galiba:p

coskun8553
18-01-2016, 12:00
Benim çiçeğimin yaprakları aşağıya doğru kıvrılmaya başladı. Acaba neden olabilir? Güzel bir görüntü oluşturmuyor. Nasıl düzeltebilirim ?

Mücevher Çalısı
18-01-2016, 12:05
Benim çiçeğimin yaprakları aşağıya doğru kıvrılmaya başladı. Acaba neden olabilir? Güzel bir görüntü oluşturmuyor. Nasıl düzeltebilirim ?

Ömrü 2 yıl. Gözyaşınızın yaşı 2'ye geliyorsa yaşlılıktandır...

En azından benimkiler böyle:)

Mücevher Çalısı
19-01-2016, 16:47
Üstteki mesajıma ek olarak soğuk etkisi de olabilir...

Aşağıdaki benim daha ilk yılında olan Gözyaşı Çiçeğim ve şeklimiz böyle. Antalya'da dışarıda yaşayabiliyorlar yani az da olsa soğuk etkisinde bu örnek. Sukulentlerin bir çoğu gibi yaprak rengi ve şekli soğuk etkisiyle değişiyor:)

592778

Ek: Bendeki Gözyaşı'nın kimliği; Kalanchoe x houghtonii veya Kalanchoe serrata olabilir. Başka bir Gözyaşı türü de olabilir...

coskun8553
23-01-2016, 13:56
593138

Kusura bakmayın soruyu sorduğumda bir resim paylaşmam gerekirdi. Şimdi bir tane yüklüyorum pek net değil ama sorun anlaşılıyor sanırım. Bitki yaşlı değil.Soğuk sorunu da yok kış geçene kadar soğuktan etkilenebilecek bitkileri ev içerisinde tutuyorum.

Mücevher Çalısı
23-01-2016, 14:20
593138

Kusura bakmayın soruyu sorduğumda bir resim paylaşmam gerekirdi. Şimdi bir tane yüklüyorum pek net değil ama sorun anlaşılıyor sanırım. Bitki yaşlı değil.Soğuk sorunu da yok kış geçene kadar soğuktan etkilenebilecek bitkileri ev içerisinde tutuyorum.

Kışı geçirin, havalar ısınmaya başladığı gibi dışarı çıkarın. 0 derecenin altında olmadıkça dışarıda durabilir. Mümkün olduğu kadar tam gün güneş görsün...

Soğuk görmese de kış dönemindeyiz, içeriye alınmış olsa da yaz sıcaklarını, güneşi seven bir bitki olduğundan formu bozuluyor...

Şimdi ben de merak ettim:p Kışın formu pek güzel olan Gözyaşı Çiçeği olan var mı?

Mücevher Çalısı
28-01-2016, 14:06
Benim gözyaşı Çiçeğimin çiçekleri de aşağıdaki gibi;)

593760

Onu Gözyaşı Çiçeklerinden en çok "Kalanchoe serrata"'ya benzettim:)

Lonicera
03-02-2016, 14:31
Havalar biraz düzelince dışarıya aldık. Çiçeğini bu yıl ilk defa göreceğiz nasipse.

sardunya18
18-02-2016, 11:19
Açtı açacak derken gösterişli bir sap gösterişsiz çiçekler sürekli güneş görüyor ama çiçekleri açık renk oldu

Jezebel
26-02-2016, 14:50
Bu bitkiye rahat batıyor.
Bakın hele nereyi seviyor ve açıyor.

597382

597383

Mazoşist çiçek.:)

Lonicera
10-03-2016, 12:35
Yavaş yavaş açmaya başladı

sardunya18
15-05-2016, 12:31
Annemiz çiçeğini açtı ömrünü tamamladı Yavrularımız büyümeye devam ediyor

katrefrom34
18-09-2016, 15:08
Merhabalar, seneler önce var olan sonra kaybettiğimiz bir çiçek. Nasıl temin edebileceğim konusunda bana yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum

sardunya18
27-09-2016, 12:43
154 .cü mesajdaki binlerin annesi çiçeğim büyümeye devam ediyor ;)

emmi
29-10-2016, 17:12
Sanırım çok güneş alan bir yerde çiçekleri açık oluyor.Benim çiçeğim fazla güneş almamasına rağmen rengi açık olacak gibi doğuyor içime.Tomurcuklanmaya başlamış başına bişey gelmezse bekliyorum sabırsızlıkla.

emmi
29-10-2016, 17:36
631493

pinarkkry
03-11-2016, 10:14
Fotoğraftaki bitkim, bu başlıkta bahsedilen sukulentle aynı cins mi acaba?
Rengi daha farklı bendekinin, emin olamadım.
Aynıysa çiçek açmasını dört gözle bekleyeceğim.
Ayrıca dediğiniz gibi çok arsız. Tüm saksılarıma yavru düşürmüş. Heryerde büyüyor :)

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/625552d1471607499-20160808_192243-min.jpg

Mücevher Çalısı
03-11-2016, 12:36
Gözyaşı Çiçeklerinin tümünün cinsi aynı 'Kalanchoe (Bryophyllum)' lakin pek çok türü var, renkleri zevkleri farklı:). Sizin bitkiniz evet 'Gözyaşı Çiçeği', türü nedir derseniz onu bilmiyorum...

avare71
10-12-2017, 21:36
İki yaşında, bol bol yavru veriyor. Çiçek açmasını bekliyoruz.

Mesut Temiz
11-12-2017, 02:22
Renkleri hakikaten bu kadar güzel, mercan kırmızısı. Ev ortamında ışıktan daha mat renklerde açıyor olabilir.

Sanırım kültivarları var.. Bendeki tam güneş altında bile gri-yeşil-beyaz arası bir renkte açıyor yıllardır.. Asla bir kızıllık oluşmuyor çiçeklerinde...

nisançiçek
09-12-2018, 03:26
Merhaba bu çiçeğe nereden sahip olabilirim.?

Mesut Temiz
09-12-2018, 18:35
Merhaba bu çiçeğe nereden sahip olabilirim.?
Bu bitki yaprak kenarlarından yavrular verir ve bunlar yere dökülerek kendi kendilerine köklenir... Birinde gördüğünüzde yaprak kenarında sıralanmış olan o yavrulardan 2-3 tanesini rica edin, evinizde bir saksının toprağının üzerine bırakın, arada bir toprağı sulayın, kendileri büyüyüp gelişecektir...

david72
10-12-2018, 08:04
Mesut bey, sizden gelen echinopsis lerin üzerinde belli belirsiz ve iyice kurumuş şekilde bu bitkinin yavrularından vardı. Çok sonrasında farkettim kaktüslerin üzerinde kılcal kökler oluşturmuştu, tuttum onları toprağın üstüne koydum, şimdi tırnak büyüklüğünde oldular. Sayenizde birkaç bitki sahibi daha oldum. Tekrar sağolun

yardimcierhan
12-01-2019, 19:30
Merhaba arkadaşlar, iyi akşamlar...
İş yerinde bu bitkiyi resmen çöpe atmışlar.
Haline çok üzüldüm.
Resmen güneşe ulaşmak için formunu bozarak büyümüş.
Nasıl kurtarabilirim?
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Desteğinizi bekliyorum..
https://i.hizliresim.com/LlQ5Xb.jpg

Mesut Temiz
12-01-2019, 19:40
Merhaba arkadaşlar, iyi akşamlar...
İş yerinde bu bitkiyi resmen çöpe atmışlar.
Haline çok üzüldüm.
Resmen güneşe ulaşmak için formunu bozarak büyümüş.
Nasıl kurtarabilirim?
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Desteğinizi bekliyorum..
https://i.hizliresim.com/LlQ5Xb.jpg

Herhalde kökü sağlam...
Aşırı cılız uzamış kısımları makul bir yükseklikten sonra kesip birkaç parçaya ayırabilir ve bu çelikleri köklendirdikten sonra farklı saksılara ya da daha kalabalık görünecek şekilde aynı saksıya dikebilirsiniz...

Mesut Temiz
12-01-2019, 19:48
Mesut bey, sizden gelen echinopsis lerin üzerinde belli belirsiz ve iyice kurumuş şekilde bu bitkinin yavrularından vardı. Çok sonrasında farkettim kaktüslerin üzerinde kılcal kökler oluşturmuştu, tuttum onları toprağın üstüne koydum, şimdi tırnak büyüklüğünde oldular. Sayenizde birkaç bitki sahibi daha oldum. Tekrar sağolun

Mesajınız gözümden kaçmış, şimdi gördüm Sayın david72.
Bendeki birkaç büyük saksı maalesef birbirinden mantar hastalığı kapıp öldü.. Şimdi ben de aynı şekilde hastalıktan önce başka saksılara düşüp orada gelişmeye başlayan yavrulardan tekrar büyütüyorum.. Her tarafa dökülüp oralarda köklenmelerinden biraz şikayet ediyordum, ama bu kez çok işe yaradı..

Siz de güle güle büyütürsünüz umarım...

yardimcierhan
13-01-2019, 00:23
Herhalde kökü sağlam...
Aşırı cılız uzamış kısımları makul bir yükseklikten sonra kesip birkaç parçaya ayırabilir ve bu çelikleri köklendirdikten sonra farklı saksılara ya da daha kalabalık görünecek şekilde aynı saksıya dikebilirsiniz...

çok sağ olun, peki suda mı köklendirmeli, direkt mi dikmeliyim sizce? 🤔😊

Mesut Temiz
13-01-2019, 14:31
çok sağ olun, peki suda mı köklendirmeli, direkt mi dikmeliyim sizce? ����

Ben suda köklendirdim daha önce, ve sorunsuz bir şekilde köklendiler..
Toprakta köklendirenler de var sanırım, ama kendim denemedim... Yalnız toprakta deneyecekseniz kesik yerlerin kuruyup kabuk bağlaması için 2-3 gün kadar açıkta sıcak bir odada kurutmanız gerekir...
Bol şans...

çiçeksever
28-01-2019, 12:18
Benim süslü kızım.,.,

sagenit
01-02-2019, 12:59
merhaba. geçenlerde ünal kaktüs’ten aldım. bir kaktüsün yanıbaşında bitivermişti. kaktüsü de, bunu da çok beğendiğim için saksıyı öylece alıverdim:) ancak burayı okuyunca zehirli olduğunu öğrenmemle aşkın gözyaşları’nı başka bir saksıya ayırıp evden uzaklaştırmam bir oldu, 2 küçük bebeğim var zira... artık iş yerimde ikamet ediyor. beni cezbeden pembe rengiydi. yaprakları, gövdesi, çiçekleri pespembe. acaba bu varyetenin ismini bilen var mıdır?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190201/955f0f9764eb344a10721772b1c80e5a.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190201/0592360825145fc15c0cd757a44b1c9a.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190201/99c8a36785733d970868c618f5e7c318.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190201/c0051de85806a529fcfb930790f94c0a.jpg

efeege
04-02-2019, 21:22
Bu yana yakıla aradığımız pembe gözyaşı sanırım el değmeyecek bir köşeye koysanız

sagenit
05-02-2019, 09:04
Bu yana yakıla aradığımız pembe gözyaşı sanırım el değmeyecek bir köşeye koysanız

neden? zehirli olduğu için mi? dokununca değil, yendiği takdirde zehirliyor diye biliyorum. iş yerimde masamdaki çiçeği yemek isteyecek birinin olduğunu düşünmüyorum :D
aradığınız bir cins ise yeni yaprak verdiğinde üstündeki yavrulardan seve seve yollayabilirim...

sagenit
11-02-2019, 12:41
arkadaşlar, açtık biz :)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190211/35a84deed275dd22d10bf9821a2561e1.jpg

bir de öyle cevvaliz ki, gövdenin ortasından toprağa kök uzatırız!

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190211/1d2d3aba697bb93bb3b6f6f5f87669d6.jpg

elifaydin
11-02-2019, 13:56
Soğuktan ancak bu aşamaya kadar gelebildik, bir türlü açamadık. Az bir güneş görmeyi bekliyoruz.

efeege
11-02-2019, 21:50
neden? zehirli olduğu için mi? dokununca değil, yendiği takdirde zehirliyor diye biliyorum. iş yerimde masamdaki çiçeği yemek isteyecek birinin olduğunu düşünmüyorum :D
aradığınız bir cins ise yeni yaprak verdiğinde üstündeki yavrulardan seve seve yollayabilirim...

Evet ne yalan soyleyeyim Arayipta bulamadığım pembe gözyaşları seve seve evlatlık edinirim😊

sagenit
12-02-2019, 08:00
Evet ne yalan soyleyeyim Arayipta bulamadığım pembe gözyaşları seve seve evlatlık edinirim😊

tamam, ilk fırsatta yollayacağım size. yollamama yakın özelden adres bilgilerinizi isterim efendim.

efeege
12-02-2019, 18:38
tamam, ilk fırsatta yollayacağım size. yollamama yakın özelden adres bilgilerinizi isterim efendim.

Çok Teşekkür ederim simdiden cok sevundim🙏😊

derin35
28-03-2019, 21:44
Bu 3 yavruyu yaklaşık 1 ay önce, inşaat hafriyatının arasından buldum. Balkondan düşen yavrular hiç toprak olmayan tamamen inşaat atıkları arasında yaşama tutunmuşlar.
Hemen eve getirip diktim. Çok sağlıklı görünmüyor ama o koşullarda yaşaması mucize.
Şimdi yapraklardan yavru bekliyorum.

derin35
28-03-2019, 21:48
Eğer çiçeğim gelişir, yavrular verirse, isteyenlere gönderebilirim.
Hayat güzellikleri paylaşınca daha güzel.

smanovic
16-04-2019, 10:33
bendeki de pembe cicek acti ve su an soluyor. cicekler sonerken hafif recinemsi damlaciklar damlatiyor. sanirim bu nedenle gozyaslari demisler

lenavita
06-06-2019, 14:50
Benim aşkın gözyaşlarım 2 cins

Jezebel
15-06-2019, 13:35
Deneme amaçlı bu bitkiyi açık araziye diktim.
Önce sarsılıp kavruldu ve tek yaprak kalmıştı.
Şu sıralar toparladı ve büyümeye başladı:)

695127

Aynını Aloe ve başka sukulentlere de yaptım.
Bazılarının çiçek açması beni şaşırttı.
5 yıldır çiçek açtığını bilmediğim bitkiler hem de ;)

Ardaben1
03-11-2019, 12:51
Selamınaleyküm arkadaşlar aşkın gözyaşı bitkim sararma yapıyor nedenini söyler misiniz ve nasıl düzeltirim

Mesut Temiz
03-11-2019, 21:56
Selamınaleyküm arkadaşlar aşkın gözyaşı bitkim sararma yapıyor nedenini söyler misiniz ve nasıl düzeltirim

Aleyküm selam....
Resimdeki bitkinizin türü "aloe vera"...
Durumu iyi görünmüyor maalesef... Kökü çürüdüyse daha yukarıdan kesilip tekrar köklendirilebilir, ancak o kadar uzamamış da... Normal bakımını yapıp beklemekten başka yapılacak bir şey yok gibi maalesef... Umarım kurtulur...

Miya
05-11-2019, 14:42

Ben de seve seve talip olabilirim minik yavruları büyütmeye :D:D

Fatıma Nur
28-05-2020, 11:52
Ben de bir sürü var isteyene yollayabilirim

sanpedro
26-09-2020, 21:14
elinde pempe olan var mı? takas yapabiliriz

birmucizeolsun
13-12-2020, 15:23
Merhaba,

Fotoğraftaki ufak olan cicek pembe askin gozyaslari olabilir mi?

[/img] (https://hizliresim.com/KENUyd)

Mesut Temiz
13-12-2020, 15:51
Merhaba,

Fotoğraftaki ufak olan cicek pembe askin gozyaslari olabilir mi?

[/img] (https://hizliresim.com/KENUyd)

Evet. yalnız rengini koruması yoğun güneş ışığı almasına bağlı... Güneş ışığı azalırsa rengi açık yeşile dönecek ve cansız ve ince gelişecektir...

birmucizeolsun
13-12-2020, 16:43
Teşekkürler, güneş alan bir yere koyacagim kendisini.

Gdaa
20-08-2022, 14:08
Bulduğum bir çiçekten aldığım tomurcuklar kökleniyor ilk defa bakacağım çok arsız belli çok hızlı büyüyorlar.))

https://r.resimlink.com/5ZJfLlv.jpeg

https://resimlink.com/5ZJfLlv