View Full Version : Mormenekşe / Bahçe
mormenekşe
28-05-2009, 17:04
Bahçenin bulunduğu şehir : Manisa / Kula
Bahçenin büyüklüğü : Tam olarak bilmiyorum
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Az güneşli , mevsime göre rüzgar alıyor.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9a olarak biliyorum
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Hem ev hem de işyeri
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Bakımsızdı
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Şunda ki 2 inci bahçem ve 1 yıldır uğraşıyorum.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?: Yaptım, yardım almadım.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Yok
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bir gün tamamen kendime ait bir bahçe hayal ediyorum.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): 2 erik, 1 şeftali, 1 kayısı, 1 leylak, hanımeli ve fil bahri mevcut.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Kokulu çiçekler.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?: Mum çiçeğim özel, rahmetli kayınpederimden hatıra.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Yapıyorum ama çok profesyonel değilim.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Bahçede çeşme var ama ev sahibi izin vermediği için genelde taşıma su veya evden hortum uzatarak suluyorum.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: Sadece dikkatli kullanmaya çalışıyorum.
Toprak özellikleri : Bilmiyorum ama güzel toprağı var, yanmış hayvan gübresi takviyesi yapıyorum yinede.
Kompost yapıyor musunuz?: Evet
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Çok yaptım, ama agaclar.net sayesinde en aza indi.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Zirai ilaç kullanmıyorum, çiçeklerim ve sebzelerimde ev yapımı ilaç kullanıyorum.
Bahçeniz organik mi? : Kesinlikle
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Yanmış hayvan gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Yok
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?: hortuma aparat takarak yağmurlama.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?: Hayır, apartmanlar arasında ve maalesef soğuk alıyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: Ağaçlar.netten öğrendiğim bir çok şey.
Tetanoz aşısı oldunuz mu? :Evet
Yeni taşındığımız ve hem işyeri hemde ev olarak kullandığımız yerin küçük ve bakımsız bir bahçesi var nasıl düzenliycem, ne yapıcam nerden başlanır bilemediğim bi halde biraz olsun bahçe görünümüne kavuşturup, bir kaç çiçekle süsleyebilirsem mutlu olucam.
mormenekşe
28-05-2009, 17:40
Biraz düzenleme yaptım bugün bakalım beğenecekmisiniz?
mormenekşe
28-05-2009, 17:44
Bunlar balkonumdaki çiçeklerim
mormenekşe
28-05-2009, 17:50
Bunlarda bahçeden kesitler.
mormenekşe
28-05-2009, 17:54
bahçeye giriş
Bahçeniz biraz ilgiyle hoş olabilecek bir alan. Ot temizliği, toprak havalandırma, gerekiyorsa ekleme başlangıç işleri.
Toprak ekleme vs işleri zor gelirse saksı bahçesi biçiminde düzenleme de düşünebilirsiniz.
Nasıl olsa o konuda gerekli ilgi ve beceri sizde var.:rolleyes:
Lastikler çok hoş olmuş, özellikle bakır olan :)
Neyle boyadınız?
mormenekşe
29-05-2009, 13:58
Sayın Sabah teşekkür ederim, bahçeye toprak getirtmryi düşünmüştüm baştan ama çapalamaya başlayınca çok güzel bir toprağı olduğunu gördüm.Sadece biraz ilgi istiyormuş :) şimdi sıra çiçek edinmekte ama bu aralar epey masrafımız olduğu için sanırım sınırlı sayıda kalacak çiçek çeşidi.
Sayın Gilan teşekkür ederim, lastikleri normal soba yaldızı ile boyadım, renkler uzun süre dayanıyor tozdan ve sudan etkilenmiyor.Tavsiye ederim :)
Sınırlı sayıda çiçek alacaksanız tavsiyem onları bir arada dikmeniz. İki orada bir burada olunca güzellikleri daha az farkediliyor gibi geliyor bana.
Soba yaldızı nerelerde bulunur ki? :)
mormenekşe
29-05-2009, 15:40
Sevgili Gilan bende öyle yapmayı düşünüyorum,bahçe dizayn etmek öyle çok da kolay değilmiş bunu anladım.Soba yaldızı nalburlarda bulunuyor, 3, 3,5 tl civarı aldığınızda iyice karıştırmayı ihmal etmeyin.
mormenekşe
29-05-2009, 15:48
sarmaşık gülüm
mormenekşe
29-05-2009, 15:52
menekşelerim
..sanırım sınırlı sayıda kalacak çiçek çeşidi...
Aslında bazen sınırlı çeşit bahçeye daha ferah bir hava verebiliyor.
Örneğin aynı renk sardunyalardan grup düşünebilirsiniz.
Lastiklerin içine sakız sardunyası da iyi olurmuş.
Toprak temizlendiğinde bile bahçenin havası değişmeye başlayacaktır.
Koyu yeşil
02-06-2009, 11:52
Biraz ilgi, emek ve sevgiyle en kötü görünümlü yerler bile bahçeye dönüşebiliyor. Başlangıcı gayet iyi yapmışsınız, elinize sağlık. Gölge duvar dibinize ortancalarla kaplamanızı öneririm.
mormenekşe
02-06-2009, 13:12
Teşekkür ederim sevgili koyu yeşil, evet ortancalar çok hoş olur hiç aklıma gelmemişti tecrübesizlikten olsa gerek. Birde pek vakit bulamıyorum yeni yerleştiğimiz için içerideki işler daha bitmedi.Ofis ve evin bir arada oluşu hem iyi hemde kötü hiç iş bitmiyor :)
Ben duvar diplerine akşam sefası diktim, burda tek sera var çok çeşit de yok üstelik küçücük fidanları biraz fiyatlı satıyor, ama çaresiz alıyorum şimdilik taşınmadan dolayı çok masrafımız olduğu için çiçeklere bütçe ayıramıyorum zamanla inşallah çeşit çoğalır.
Koyu yeşil
02-06-2009, 15:30
Çelik alma mevsimi geldiğinde size memnuniyetle çelik yollarım, yaz sonuydu sanırım.
mormenekşe
02-06-2009, 16:30
Çelik alma mevsimi geldiğinde size memnuniyetle çelik yollarım, yaz sonuydu sanırım.
İnan çok sevinirim çelik zamanı geldiğinde iyi olur.Teşekkür ederim iyi niyetin ve paylaşımcılığın çok hoş benden de bi arzun olursa başım üstüne sevgili Koyu Yeşil.
Balkonların olduğu kısıma pek basılmıyor galiba. Oraya birkaç kök farekulağı dikseniz gri-beyaz yapraklarıyla aydınlık, temiz bir görünüm verir. Bir süre sonra zaten orayı kaplar.
mormenekşe
03-06-2009, 19:33
Sevgili Sabah nereye anlayamadım tuğlaların dışınamı içinemi ? Aslında tuğlaların dışında kalan tarafa ve duvar üstlerine bişeyler yapmak istiyorum bol yeşillik ve saran cinsten, çiçekli de olsun istiyorum farekulağı olabilir sanırım çabuk örtmesi için biraz fazla almam gerek.
Fare kulağı çok hızlı büyüyor. 25cm aralıklı dikseniz seneye tamamen kapatmış olur bulunduğu yeri :)
Farekulakları için ilk mesajınızda, 2. fotoğraftaki bölgeyi kast etmiştim.
Tuğlaların içi de olabilir. Sadece zaman zaman oradaki diğer bitkilere yaklaşmasını kontrol etmek gerek. :rolleyes:
mormenekşe
06-06-2009, 16:28
Liliumum açmak üzere sabırsızlıkla bekliyorum.
mormenekşe
06-06-2009, 16:29
Gün güzelim üç gündür açıyor,
mormenekşe
06-06-2009, 16:31
Nzlı Gardenyam daha öncekileri yaşatmayı beceremedim ama bu sefer azimliyim forum sayfasının sıkı takipçisiyim,limon tuzu formulünü daha denemedim ama deniycem.
mormenekşe
06-06-2009, 16:36
Bahçenin ileri bölümüne sebze bahçesi yapmaya çalıştım, üç karık domates,iki karık biber,bir karık süs biberi,iki karık fasulye,iki karık da mısır ektim bakalım nasıl olacak.Sebzelerin olduğu yerde önceden çıkan hatmigül de var şuan tomurcukta onu çıkarmaya kıyamadım.Tohumdan yetiştirdiğim kadifelerim var biraz daha büyüsünler onları da çevresine dikmeyi düşünüyorum.
mormenekşe
06-06-2009, 16:38
Bu fotoğraf çok hoşuma gidiyor, benim sevgili eşim sağolsun çok yardımcı oluyor.Ben bahçeye indiğimde hiç yalnız bırakmıyor.
mormenekşe
06-06-2009, 16:40
Canım çekme diyor ama nafile seni agaclar.net ailesiyle tanıştırıcam dedim :)
mormenekşe
06-06-2009, 16:40
Gazanyam
mormenekşe
06-06-2009, 16:43
Bahçede küçük bi misafirimiz var bugün geldi,sütünü içiyor ben ona suphi dedim bakalım ne kadar kalacak.Biz gitmesin istiyoruz ama teklif var ısrar yok ;)
mormenekşe
06-06-2009, 16:45
Çok yaramaz daha ilk günden yaramazlığa başladı yeni ektiğim maydanoz,roka,terelerin arasında geziyor,ama olsun o üzülmesin bi daha ekerim ne olacak ölüm yok ya sonunda.
mormenekşe
06-06-2009, 16:49
Buda benim kendi yaptığım kızılcık ağacım, aslında bi çok çeşidi vardı bağ kütüğüne üzüm salkımları, böğürtlen yapmıştım ama '' aaa bu çok güzelmiş diyen arkadaşlara ve yakınlara hediye etmekten kalmadı.Yapılmış böğürtlenlerim var onları tekrar tanzim edebilirsem iyi olur.
mormenekşe
10-06-2009, 12:42
Buda bizim yeni misafirimiz ,dün sabah geldi,daha önce gelen minik pisimize Naz ismini vermiştik ama birkaç gün sonra kedimiz kayboldu :(
Şimdi ki minik dostumuza da Bulut ismini verdik inşallah çekip gitmez.
Şuan öğle uykusunda küçükbey,küçük olduğu için neyle beslememiz gerektiğini bilemedik ve kuru mama aldık afiyetle yiyor.
Hoş benim bahçeye hiç ziyaretçi gelmiyor ben kendi kendime yazıyor,okuyor,izliyorum ama olsun en azından benim için bi hatıra olur.
Mormenekşe, eve ne zaman taşındınız? ne zaman bahçe düzenlemesi yaptın?
Çok hamaratmışsın maşallah.
Sardunya ve asya ortancası da çok güzel durur bahçende.
Duvar diplerine akşam sefası dikmişsin, biraz daha uzağına renk renk sardunyalar nasıl durur? ama saksıyla koyman gerekir sanırım, Kula'nın kışına dayanamayabilirler.
Bir de benim için, asya ortancası dik gölgeli yerlerine, kışa çok dayanıklı oluyor ve yeri güzel örtüyorlar, çiçeği açtığında seyrine doyulmaz.
Oralarda istediğin bitkileri bulmak zor olursa bir haber et, hemencecik gönderirim.
Hatta bu teklifim gübre ve diğer bakım malzemeleri için de geçerli.
O pisicik gitti mi şimdi? çok sevimliydi ufaklık.
Ama "Duman" yerini doldurmuş görünüyor, uykudan kalktığında da resimlerini isterim.:rolleyes:
mormenekşe
10-06-2009, 13:06
Hoşgeldiniz sevgili Ülker beni çok mutlu ettiniz teşekkür ederim.Eve taşınalı daha bir ay olmadı, iç düzenleme,bahçe derken günler geçip gidiyor Allah'a çok şükür içimden geçen tüm dileklerim bir bir yerini buluyor.Ben üye olduğumdan beri sizlerin bahçelerini izlerken hep ne olur Allah'ım benim de küçücük bi bahçem olsa diyordum, çok şükür şimdi var şimdi de çiçeklerim çok az ama zamanla çoğalacak inşallah.Evet Naz'ımız gitti herhalde çocuklar aldı,çok sevmişlerdi inşallah güzel bakıyorlardır.Bulut ailemizin yeni üyesi oldu eşimin arkasından bi ağlayışı var gülüyorum edepsiz benim yüzüme bile bakmıyor eşimi görünce.
Aslında biz cins bi yavru edinmeyi düşünüyorduk ama bulut kendi çıkıp gelince kıyamadık.
Çiçek konusunda ki tavsiyelerinizi değerlendirmeye çalışıcam,ayrıca yardım teklifiniz için de teşekkür ederim.Maddi olarak bi düzenliyeyim bütçeyi muhakkak isteklerim olur eğer size yük olmazsam :) Sevgiyle kalın.
Estağrirullah yük ne demek, zevkle gönderirim.
Maddi boyutunu da düşünme bence, izmir'de bitki fiyatları çok hesaplı, kendime alırken 2 tane fazla alsam ne olur, ayrıca bendeki bitki nüfusu da gün geçtikçe artıyor.
Gübre ve besinleri de çok hesaplı elde ediyorum, hatta çok almış oluyorum, çevremle paylaşıyorum, balkonum için fazla geliyorlar.
Maalesef benim bahçem yok, senin bahçeyi paylaşırız artık.;)
Bence Bulut kendi evini seçmiş, enerjisi yeter size.
mormenekşe
10-06-2009, 13:51
Teşekkür ederim sevgili Ülker,yüreğinin güzelliği heryerde seni bulsun.Ne demek benim bahçem değil,bizim bahçemiz zaten,bahçen olmasa da bahçeye bedel balkonun var buda çok büyük bir nimet.Bulut ne kadar isterse bizimle kalabilir ilk günden yaşam proğramımız değişti herşeyi ona göre ayarlıyoruz artık :)
Koyu yeşil
10-06-2009, 14:29
Bahçenize uğramayalı epey işler yapmışsınız. Sebzeler ekilmiş, verimi bol olur dilerim. Misafirlerin de biri gidiyor diğeri geliyor. Kedicik pek şekerdi ama kırılmadık dal çiçek bırakmaz o yaramaz, gittiğine üzülmeyin. Bulut'da sanırım birkaç ay sonra epey boylı poslu olacak, çok şeker, güle güle büyütün. Yaptığınız o minik yapma bonsai pek hoş olmuş, elinize sağlık.
Bahçenizde hiç sardunya göremedim sanırım. Hem bakımı kolay hem bol çiçekli. Konu komşudan çelik alıp dikiverin güneşli bir köşeye. Sardunya köşeniz olsun :)
mormenekşe
10-06-2009, 23:52
Hoşgeldin sevgili KoyuYeşil, teşekkür ederim sebzelerin zamanımı bilmiyorum ama yinede denemk istedim,misafirlerimden çok memnunum keşke mümkün olsa da sayılarını bilmeksizin bakma imkanım olsa.Pisiciğin gidişine çok üzüldüm sevmiştim onu,Bulut daha küçük ama inanın kedicikten daha yaramaz, serbest kalınca doğru çiçeklerin arasında alıyor soluğu nasıl öğreticem gitmemesi gerektiğini daha bilemiyorum.Sokak köpeği ama sanki iyi bir cins köpek kırması gibi,daha veterinere götüremedim götürünce öğrenicem bakalım.Sardunyam var ama daha çok az ve balkonda aslında bende düşünüyorum da bu dönemde tutarmı sardunya çeliği tutarsa gördüğüm yerden isterim artık.Allah rızası için abla dermişim bide özellikle cuma günü isteyim :) Arasıra uğrayıp fikir verirseniz sevinirim sizi bahçemde görmek çok hoş sevgili KoyuYeşil, sevgiyle kalın.
homeopati
11-06-2009, 00:04
emeklerinize sağlık ..ilk günle bugün arasında dünya kadar fark varortancaları kesinlikle ihmal etmeyin yarı gölge alanınız mevcut gördüğüm kadarı ile ...balkon diplerine veya duvar dibine dikerseniz harika dururlar ...gelişmeleri takip ediyoruz yalnız değilsiniz :)
mormenekşe
11-06-2009, 10:02
Sevgili Hemopati hoşgeldiniz, beğenmenize sevindim teşekkür ederim.Bende yazılanlardan sonra ortancalar üzerinde duruyorum ama asya ortancasını nereden bulucam bilemedim.
Ancak şehir dışına çıktığımızda yollarda ki seralardan temin etmeye çalışıcam çünkü burda yok.Birde sardunyaları çoğaltmaya çalışıcam, yanımda olduğunuz için teşekkür ederim sizlerden aldığım fikirler ve destekle inşallah bahçemiz daha güzel olacak sağlıkla ve mutlulukla kalın.
Sevgili Mormenekşe, bundan sonra yandın.
Ben balkona sığdıramadığım herşeyi senin bahçeye diktirmeye çalışırım artık.
Bulut'un da şımarıklığını düşünürsek, sen dikersin o söker...yaşayıp gidersiniz.
Koyu yeşil
11-06-2009, 10:08
Bana yaz sonu mutlaka hatırlatın. Size ortanca ve sardunya çelikleri yollayacağım.
mormenekşe
11-06-2009, 11:35
Sevgili Ülker böyle yanmaya can kurban sen söyle ben dikerim bahçemize.Bulut'un iyi bir eğitime ihtiyacı var,zavallım çiçeklere zarar verince kızıyorum hemen pusuyor,ama sonra yine yaramazlığa devam :)) Akşam büroya bağlamıştık bir köşeye,suyunu,tuvalet ihtiyacını gidermesi için herşeyi temin ettik güzel bi yatak hazırladık fakat sabah bi baktım ki heryere tuvaletini yapmış resmen çıldırdım sabahtan beri çamaşır suları ile büroyu temizliyorum.Bugün cazalı içeri almıycaz,bütün halıları yollukları yıkıycam çünkü artık içeri giremeyecek,tam eğitim aldıktan sonra belki.
Sevgili KoyuYeşil nasıl mutlu oldum anlatamam, çok teşekkür ederim yaz sonu inşallah hatırlatıcam ve bahçede sizin de bir köşeniz olacak.
Sn Mormenekşe, bahçeniz kısa sürede büyük gelişme göstermiş, sağlıkla, mutlulukla ve bol renkle dolu bir yaşam sürmenizi dilerim. Benim de size bir önerim olacak buz çiçeği. Belli bölgeleri küme halinde yerleştirirseniz hızla yayılır. Bir de sardunya çok kolay tutan bir çiçektir. Komşunun bahşesinden kırın, toprağa sokun, tutar. Benim gibi yeşil parmaklı olmayanları bile mutlu ettiğine göre.
mormenekşe
11-06-2009, 12:40
Hoşgeldiniz sevgili M.Sema, sizi bahçemde görmek çok güzel teşekkür ederim.Dün bir tane buz çiçeği diktim bakalım nasıl olacak bende yeşil parmaklı sayılmam :) Komşulardan sardunya istiycem istemesine de herkes sempatiyle karşılamıyor butür istekleri.Martta burada aynı cadde üzerinde bir evin bahçesinde kamelya gördüm harikaydı, zili çalıp çiçeğin çok güzel olduğunu bir çelik verip veremeyeceklerini sordum beyfendi bana '' Ben çok pahalıya aldım onu veremem,üstelik öyle çelikle de üremiyor o çiçek köklü alman lazım'' diyince çok utandım iyi günler dileyip ayrıldım. İşte bu yüzden artık korkuyorum terslenmek hiç hoş bi durum değil.Buradaki insanlar çok tuhaf bi mantığa sahip sadece bende olsun duygusuna sahipler.Hiç değer vermedikleri bişeyi bile isteseniz o değere biniyor ve evlerinin baş köşesine alıyorlar yani böyle enteresan bi yer.
Seralardan temin etmeye çalışıcam bende çiçeklerimi,ama herkese vericem paylaştıkça çoğalacak inşallah.Sevgiyle kalın her zaman beklerim lütfen ara sıra uğrayın.
Mormenekşe çelik isteme konusunda artık sana hak veriyorum.
Geçen hafta birinin bahçesinde kocaman ama yaprakları çok cansız olan bir çilli begonya gördüm, benim de var ama rengi farklı diye bir çelik almak istedim,
Bayandan rica ettim ve aldığım cevap; "Seneye inşallah, şimdi zamanı geçti, veremem."
Şaşılacak şey ki, 2 gün geçmeden komşum köklenmiş beyaz bir begonyayı bana getirip sen dik çoğalınca senden alırım ben tutturamıyorum dedi.
Özelden bana adresinizi gönderin size bir kaç farklı ceşit sardunya göndereyim.
mormenekşe
11-06-2009, 13:22
Evet sevgili Ülker malesef insanlar her zaman bizim kadar iyi niyetli olmuyor.Mesela birisi benden bi çiçek istesede ben vermesem çiçeğimin başına bişey gelir diye düşünürüm.En iyisi verilebilecek durumdaysa vermek paylaştıkça çoğaldığını bi anlasalar bunu yapmazlar ama olmuyor işte.
mormenekşe
11-06-2009, 13:26
Özelden bana adresinizi gönderin size bir kaç farklı ceşit sardunya göndereyim.
Cansınız çok teşekkür ederim sevgili M.Sema, ama ben cumartesi Balıkesir'e gidicem nasipse, yetişmeyebilir çelikler eşimde bilemez dikmeyi.Dönünce haberleşsek de gönderseniz olurmu acaba?
Çok sevindim paylaşımınıza yüreği güzel dostlarsınız.Sevgiyle,sağlıkla kalın.
26 Haziran akşamına kadar bana haber verirseniz geldiğinizi gönderirim. Olmadı 1-4 Temmuz arası da gönderebilirim. Siz bana dönünce özel mesaj atın en iyisi. Hayat paylaştıkça güzeldir.:D
nurcanaybay
11-06-2009, 16:31
Ne demek kimse gelmiyor , ben 3 öğün ertesi uğruyorum valla :)
Köpeğinize gelince , her köpek gibi sevimli.Ayrıca cins köpek diye tutturanlara da bozuluyorum ,onlarında canı yanıyor , üşüyor ,acıkıyorlar.Bu konu açılınca çenem çok düşüyor :)
Şu an 11 yaşında olan ( 2 aylıktı sokaktan geldi )köpeğim ve kızıyla yaşıyoruz.Kısacası benden, çiçeklerden çok köpekler hakkında tavsiye isteyebilirsiniz.
Sevgiyle kalın
mormenekşe
12-06-2009, 10:53
26 Haziran akşamına kadar bana haber verirseniz geldiğinizi gönderirim. Olmadı 1-4 Temmuz arası da gönderebilirim. Siz bana dönünce özel mesaj atın en iyisi. Hayat paylaştıkça güzeldir.:D
Merhaba sevgili M.Sema hanım, 26 Haziran'a kadar dönemeyebilirim.1-4 Temmuz uygun gibi , yinede dönünce mesajlaşmak daha iyi olacak.Tekrar teşekkür ederim görüşmek dileğiyle.
mormenekşe
12-06-2009, 11:01
Ne demek kimse gelmiyor , ben 3 öğün ertesi uğruyorum valla :)
Şu an 11 yaşında olan ( 2 aylıktı sokaktan geldi )köpeğim ve kızıyla yaşıyoruz.Kısacası benden, çiçeklerden çok köpekler hakkında tavsiye isteyebilirsiniz.
Sevgiyle kalın
Merhaba sevgili Nurcanaybay, hoşgeldiniz bahçeme uğruyordunuz ve ben sizi göremedim ha tüh üzüldüm şimdi.Herzaman beklerim, Bulut bazen çok heyecanlanıyor demek ki sizi görüyordu ondan seviniyordu, nede olsa hayvan sevgisi olana karşı tepkileri daha farklı oluyor.
Sizden yardım alabileceğimi söylemişsiniz buna sevindim,çünkü gerçekten yardıma ihtiyacım var,tuvalet eğitimi,beslenme ve temel eğitim konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.Sizin kızlarınız da bir harika görünüyorlar,anneyi bilmem ama ufaklık heralde manken olma isteği içinde :)
Sevgiyle ve mutlulukla kalın tekrar görüşmek dileğiyle.
Bazen de uğradığımız halde mesaj yazmayı unuttuğuz, ya da yazdığımızı sandığımız oluyor. :rolleyes:
Eşinizin suladığı temizlenmiş bölge, ilk mesajınızdaki bölge mi?
Süsenleri de bahçeye aktarabilirsiniz, belki daha kolay çoğalır. Sonra bahçede bir grup yaparsınız.
mormenekşe
12-06-2009, 16:30
Evet sevgili Sabah eşimin suladığı yerler, ilk mesajımda ki yerler ne kadar değişti değilmi?
İnşallah daha daha değişecek bu acamice ilk denemeler, bende süsen yok ama sizmi yanıldınız acaba.
Siz yeter ki ara sıra uğrayın, mesaj yazmasanız da olur,ama bir değişiklik yapılması gerektiğini tespit ettiğinizde ya da yeni bir fikir aklınıza geldiğinde lütfen yazın.
Her zaman bekliyorum ilginize teşekkür ederim arkadaşım.
Evet, çok değişmiş. Bu hale geldikten sonrası daha kolay.
3.mesajınızda, son fotoğrafta, ortadaki bitki, kılıç yapraklı olan süsen diye düşündüm.
mormenekşe
13-06-2009, 14:25
Ahh sevgili Sabah ne diyeceğimi bilmiyorum,özür dilerim ben yanıldım :( ama çok teşekkür ederim benim bahçemi, çiçeklerimi benden iyi biliyorsunuz :) gerçekten benim değil bizim bahçemiz olmuş çok sevindim buna.Doğru o resimdekiler süsen,burda bu çiçeği bana eşimin teyzesi verdi onlar mezarlık çiçeği ya da zambağı diyorlar.O yüzden birden yanıldım,esas Balıkesir'de iki tane süsenim var orada İsmet Şanad'dan almıştım çok nazlı,kibar duruşları var gittiğimde getiricem inşallah.
Bahçeniz çok değişmiş, elinize sağlık. Daha önce arkadaşların da yazdığı gibi bol sardunya, ortancayla seneye hiç tanınmaz hale gelir. Fazla güneş almayan yerlere de de cam güzeli renk katar, su probleminiz yoksa ( suyu sever) bir kaç tane deneyebilirsiniz. Yaz sonunda da bol bol tohum verir.
mormenekşe
13-06-2009, 15:29
Hoşgeldiniz sevgili Kiraz, sizi gördüğüme sevindim evet haklısınız ancak seneye belki biraz şekil alacak.Ortanca ve sardunya konusunda sizlerle hem fikirim.Sadece biraz zamana ve çiçeğe ihtitacım var yeterli çeliğe ya da fidana ulaşınca tekrar bir düzenleme yapıcam inşallah sevgiyle kalın.Herzaman fikir ve tavsiyelerinize açığım.
mormenekşe
13-06-2009, 17:02
Liliumum açtı, sanırım hemen ardından diğeri de açacak ama malesef ben burda olamıycam için göreniycem.
mormenekşe
13-06-2009, 17:06
Hatmigül ve ortancamda açtı.Bi tanecik çiçeği bile olmuş olsa insan yinede mutlu oluyor inşallah bi daha ki sene yanında başka arkadaşları da olacak.
mormenekşe
13-06-2009, 17:08
Komşum atmak üzere çöpe götürürken elinden aldığım botlar,artık farklı bi göreve devam ediyor.
mormenekşe
13-06-2009, 17:14
Bulut artık çok mutlu oyunlar oynuyor.
Sevgili mormenekşe, eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun, güle güle oturun, Allah işlerinizi rast getirsin. Bir perinin sihirli değneği ile dokunulmuş gibi değiştiriyorsunuz bahçenizi, elinize, emeğinize sağlık. Zaman içinde çiçeklerinizin büyüdüğünü, bir kısmının ektiğiniz yerlerden taştığını göreceksiniz, acele etmeyin, biraz zamana ihtiyacınız var. Bulut çok şeker, sizi terketmeye pek niyeti yok sanırım:) Bahçenizin ve can yoldaşınızın tadını çıkarın, kolay gelsin. Sevgiyle kalın
mormenekşe
09-07-2009, 12:39
Sevgili Bennur hoşgeldiniz, sizi bahçemde görünce sevindim güzel ziyaretiniz için teşekkür ederim.Naçizane bi bahçe yapmaya çalıştım işte daha çok yeni olduğum için bahçe konusunda tecrübem yok, ama sizin de dediğiniz gibi inşallah ileride güzel bi bahçe olacak.
Bulut hala bizimle birlikte, artık ailenin bi parçası oldu.Bizim çocuklarımız yanımızda değil o yüzden bulut bizim çocuğumuz gibi.Tekrar beklerim Bennur hanım sevgiyle ve mutlulukla kalın.
mormenekşe
09-07-2009, 12:42
Glayölüm açtı önce ben yokken beyaz olan açmış,şimdi mor açtı kırmızı glayölüm de tomurcukta böyle bir güzelliği il defa yetiştiriyorum.
mormenekşe
09-07-2009, 12:47
Galam da açtı bu güzelliklerin ardı ardına açması beni çok mutlu ediyor.Glayöl,gala,yumrulu begonya,sümbülteber,müge bunları Hocam100'den almıştım herbirinin sağlıklı geliştiğini ve açtını görmek çok hoş.Bu arada Hocam100'ede teşekkür ederim.
mormenekşe
09-07-2009, 12:49
Çok az sardunyam var ama onların açtığını da görmek sevindirici.Tutan ve gelişen her çiçek bir sevince kaybettiklerimse üzülmeme sebep oluyor.
mormenekşe
09-07-2009, 12:55
Bu da benim küçük aşkım, İzmit'te ki yeğenimin küçük oğlu.Yeğenimin doğumunda yanındaydım doğduğu an kucağıma aldığım içinmi bilmem ama aramızda çok derin bir aşk var.Balıkesir'de beraber parka gittiğimizde biz nilüferleri seyrederken o çerezini ördeklerle paylaşıyordu.
mormenekşe
09-07-2009, 13:06
Balıkesir'de boş durmadım,komşumuzun sonbaharda evlenecek kızına pul ve boncuklardan havlu işledim.Şimdi de keten çuvaldan damacana örtüsü yapıyorum,Kula'da tutarsa satmayı düşünüyorum en azından çiçek masraflarımı çıkarırım dimi ama
KARADENİZ37
09-07-2009, 13:15
Mormenekşe arkadaşım Maşallah on parmağında on marifet bi yandan yeni taşın ev düzenle bi yandan bahçe yap bi yandan da genç kızlara çeyiz.Güzel bahçende güle güle yaşa.
Mormenekşe herşey çok güzel. ellerine emeklerine sağlık. Bahçeni hemen toparlamışsın. Yaz bitene kadar çok daha güzel olacağı kesin. Ama ben botlara bayıldım:D
Sevgili Mormenekşe,
Koşar adımlarla ilerliyorsunuz. Anlıyamadığım şu,bu güzellikler neden toprakla buluşmuyor. Ortancalar posette ,gala ,sarmaşık gül saksı da :) Yoksa hala balkon mu sanıyorsunuz? Hadi kazma,kürek alın şunları toprakla buluşturalım.Boşalan saksıları ,yıkayıp,kurutup kenara kaldıralım. Kalan saksılı bitkilerin saksılarını elimizdekilerden faydalanarak aynı renk yapalım,yapamadıklarımızı da birbirine benzeyenleri yanyana koyalım. Ortancaları duvar dibine alırmısın rica etsem , Sarmaşık gülünü de ,bahçenin girişine alalım şu demir parmaklıkları bezesin.Zambakları, sarmaşık gülünün sağına lütfen.Galayı da şişelerin bitiminin sağına . Şişelerin ortasına sana dev paptyalardan bolca göndereceğim. Komple ortayı doldursun .
İlk bahçeni siteye açtığında da bakmıştım ,hatta plan yapmıştım ama bulamadım. Size yazdım sanıyordum ,yazmamışım.Çok üzgünüm.Lastikler çok güzel olmuş.Eline sağlık.Kalan boya varsa kırmızı çizmelere sarı yaldızda çok hoş olur.Bu ara da adresini tekrar yazabilirsen çok sevinirim. Haydi iş başına, yapılacak çok iş var.
Bir de sardunyalar ve buz çiçeği de toprağı sever. Onları da şişelerin soluna toprağa ekelim ki,artsınlar büyüsünler.
... Anlıyamadığım şu,bu güzellikler neden toprakla buluşmuyor.... Haydi iş başına, yapılacak çok iş var.
Canı tez arkadaşımız ortalığı görünce dayanamadı. İstanbul'da olsaydınız eminim koşar gelirdi...:rolleyes:
Bahçenin böyle bir avantajı var, evdeki saksılar dönem dönem azalabiliyor ama tümüyle kalkmıyor.:rolleyes:
nurcanaybay
09-07-2009, 15:02
Sn.Mormenekşe ;
çok şanslısınız.Talep edip durduğum halde bana hiç kimse onu oraya koy ,bunu buraya dik
demedi.Bence Jineopun peşini bırakmayın ,benim bile bu öğlen saatin de birşeyler yapasım geldi :):)
Adalet Yağcı
09-07-2009, 15:08
Sevgili Mormenekşe, bahçeni açalı birbuçuk ay olmuş ben daha biraz önce gördüm :(
Aslında tam da zamanında başlamışsınız, ama tohum ekmek için artık çok geç.
Seneye ekmek üzere size çeşitli tohumlar göndermek istiyorum, ayrıca bahçemden beğendiğiniz bitkilerimden de fide olarak yollayabilirim, mesela, acem borusu da çok güzel olur bütün yaz çiçekleniyor, size aşılı böğürtlen de gönderebilirim, bahçenin bir kaç yerinden çıkmışlar.
Güzel bir kaç tane gülüm var, onlardan çelik alabilirim, şimdilik çiçekte olan yıldız çadırı ve kara gözlü suzan sarmaşığı tohumlarından(eğer tohum almayı başarabilirsem)beyaz ve sarı gönderebilirim.
Hiç meraklanmayın, bakın kısa zaman sonra harika bir bahçeniz olacak, toprağınız gerçekten de çok güzel.
İsterseniz çevirdiğiniz bölüme Japon çimi de ekebilirsiniz, onların arasına da mevsimlik çiçeklerden dikersiniz, Japon çimi tohumu bende var.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ortancalar harika bir fikir, bütün bahçelere çok yakışır.
Size kolay gelsin diyorum.
Bakıyorum Sevgili Jineop buraya da el atmış, fikirlerine katılmamak elde değil, bence süper olur.
Sevgili Mormenekşe, ne ara diktin glayölleri, gallaları...?
Çok güzel olmuşlar, benimkiler hala beklemede.
mormenekşe
09-07-2009, 19:35
Var yaaa sizler cansınız sizleri bahçemde görünce nasıl sevindim anlatamam güzel dostlarım gelmişler.
Sevgili Karadeniz37 teşekkür ederim biraz tez canlılık heralde ah daha neler yapmak istiyorum da zaman işte biraz zamana ihtiyacım var.
Sevgili Sevim hanım teşekkür ederim,evet yaz sonu ya da seneye nasipse ben bile tanıyamıycam sanırım bahçemi.
Sevgili koca bebiş Jineop biliyormusun yazdıklarını okurken nasıl güldüm dur biraz bu ne hız başım döndü.Ama var ya harikasın sen, mükemmel bi peyzaj mimarına taş çıkartırsın.
Söz seni dinliycem öncelikle fikirlerini not edip baka baka çalışıcam,hala gülüyorum hızına beni çok mutlu etti ziyaretin canım arkadaşım.
Sevgili Sabah, Jineop'u bu dakikadan itibaren kimse durduramaz acaip bi enerji var onda maşallah :) sizleri dinlesem iyi olacak.
Sevgili Adalet ablacığım,bahçemde en çok görmek istediğim kişilerdensiniz sizi görünce çok duygulandım.Hoşgeldiniz başımın tacı,güzel gönlünüzden kopan tohum ve çiçekleriniz vakti geldiğinde canı gönülden kabulümdür teşekkür ederim.
Sevgili Ülker gerçekten Jineop'a katılmamak mümkün değil çünkü işi biliyor zevkli,hepinizin fikirlerine güveniyorum ve bekliyorum.Bütün soğanlı çiçeklerimi mart ayında dikmiştim,galayöller 24 martta dikildi.Onların açtığını görmek büyük keyif.
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ve hep bekliyorum beni yalnız bırakmayın sevgiyle kalın.
Sevgili Mormenekşe, yalnız bırakmayacağız da, ne kahve, ne de çay ikram ediyorsun, boş boş dolaşıp gidiyoruz.
mormenekşe
09-07-2009, 19:46
Sn.Mormenekşe ;
çok şanslısınız.Talep edip durduğum halde bana hiç kimse onu oraya koy ,bunu buraya dik
demedi.Bence Jineopun peşini bırakmayın ,benim bile bu öğlen saatin de birşeyler yapasım geldi :):)
Sevgili Nurcan hanım,gerçekten şanslıyım öncelikle sizlerin dostluğunu kazandığım için ve gerek çiçek gerek evcil hayvan bakımı ve çeşitli konularda siz değerli dostlarımdan her geçen yeni gün değişik fikirler öğrendiğim için.
Sevgili Jineop çiçeklerimi bahçede toprakla buluşturmamı söylüyor, bende bunu çok istiyorum ama yaramaz bulut bahçeme ektiğim diğer çiçeklerimin bazılarını kırdı bu yüzden korkuyorum.Ne kadar uğraşsamda daha buluta çiçeklerin arasına girmemesi gerektiğini öğretemedim.
mormenekşe
09-07-2009, 19:50
Hay Allah sevgili Ülker benim de aklıma gelmedi değil, kusura bakmayın tabii kuru kuruya misafirlikmi olur ama şu görsel dosyalardan bi türlü ikram yapmayı başaramıyorum kusura bakmayın en kısa sürede ikramlarım da olacak.
Senin canın sağolsun Mormenekşe.
Bahçendeki gelişmeleri gördükçe gözümüz, gönlümüz doyuyor, bunlar bütün ikramlardan güzel.
Sevgili Mormenekşe ,
Kaytarmak yok. Bahçesinde fırtınalar,bulutlar olan bir dolu insan var. Örneğin limondan işin püf noktalarını öğrenebilirsin.Artık kurtuluşun yok,hergün bahçende denetim var.
Sevgili Sabah,
Beni çözmüşsün gerçekten yakın olsaydı,elimden gelen herşeyi yapardım.Yerinde duramayan biriyim, yapacak birşey yok.Bugün bir arkadaşımın evine gittim. Yürüme yoluna o kadar güzel pergola yaptırmışki,ah ben de bu tarz bir yer olsa dedim. Ama pergolanın her yeri boş,6 tane çok hoş sarkıt koymuş. İçleri boş,sabahtan beri onları ne ile doldurup,supriz yapayım diye plan yapıyorum. Ve fidanlığa uğradım. Bende olanlara ek,eflatun-beyaz ebruli verbanalar aldım. Sabah 6 da o sarkıtlar gizlice arabaya yüklenecek,içleri doldurulacak ve yerlerine asılacak. Sizler için fotograf alınacak.Sabah dokuz da arkadaşım bizle fitness yapmak için evden çıkacak ve görecek. Ve çok şaşıracak. İşte mutluluk bu. Kim olabilir diye düşünecek:)Yine çenem açıldı. Sevgiyle kalın.
mormenekşe
09-07-2009, 20:06
Teşekkür ederim sevgili Ülker, işte benim dostlarım dedirtiyosunuz bana,kanaatkar ve teşvik edici sağolun.
mormenekşe
09-07-2009, 20:11
Ahh sevgili Jineop İstanbul'da olmadığıma biran için çok üzüldüm,ama her halükarda hızır gibi yetişiyorsun sağol arkadaşım.Gerçekten doğru söylüyorsun bir dolu insan nelerle mücadele ediyor bende başarıcam inşallah.Denetime gelince boynum kıldan ince.Arkadaşınız yapacağınız süprize çok sevinecek şanslı biri,ama sizi tanıyorsa kim yaptı diye düşünmeyecektir ve direk teşekkür için size ulaşacaktır.
Sevgili Mormenekşe,
Sen yokken bahçeni tekrar bir dolaştım, bana göndereceğin kasımpatı çiçeklerini göremedim.
Ayrıca Bulut dışında minik bir yavru köpekten daha mı bahsettin yoksa ben yanlış mı anladım?
Daha fazla fotoğraf lütfeen.
Sevgili Mormenekşe, çok işiniz var, çoook, çook çalışmanız lazım, kolay gelsin. Ama en azından bir yönetim planınız var, işiniz yarı yarıya kolaylaştırılmış böylece. Bulut için uzaklaştırıcı sprey kullanabilirsiniz. terbiye olana kadar faydası olur. Bu arada boncuk işlemeler de çok şeker olmuş, elinize sağlık. Sevgiyle kalın
Sevgili mormenekşe, siz şimdi bahçenizin rötuşları ile uğraşıyorsunuz sanırım. Kimbilir ne güzel görüntüler paylaşacaksınız:) kolay gelsin. Kahvemi içmeğe gelirim artık:)
Sevgili mormenekşe bahçenizi yeni farkettim.. Sizi de :o
Sevgi dolu biri olduğunuz belli. Bitkilerinizle nereden nerelere gelmişsiniz. Sizi tebrik ediyorum. Kısa sürede ilk görüntünün çehresi değişivermiş.
Evinizde sağlıkla, güle güle oturun.
mormenekşe
17-07-2009, 11:58
Sevgili Habibe,hoş geldiniz güzel sözleriniz için teşekkür ederim.Aslında sevgili Jineop'un önerilerini bi hayata geçirebilsem bahçem o zaman güzelleşecek ama daha yapamadım.Sizi her zaman beklerim sevgiyle kalın.
mormenekşe
17-07-2009, 12:03
Sevgili Mormenekşe, çok işiniz var, çoook, çook çalışmanız lazım, kolay gelsin. Ama en azından bir yönetim planınız var, işiniz yarı yarıya kolaylaştırılmış böylece. Bulut için uzaklaştırıcı sprey kullanabilirsiniz. terbiye olana kadar faydası olur. Bu arada boncuk işlemeler de çok şeker olmuş, elinize sağlık. Sevgiyle kalın
Merhaba Bennur hanım hoş geldiniz,gerçekten çook işim var çoook.Nerden başlıycam bilmiyorum,Adalet ablanın dediği japon çimini düşünüyorum,sonra da bi tel örgü çeksem bahçenin kenarından acaba nasıl olur diyorum.Bulut için uzaklaştırıcı sprey demişsiniz gerçekten böyle bişey varmı?Boncuk işlemeleri beğenmenize sevindim boncuklarla pullarla uğraşmak hoşuma gidiyor.
mormenekşe
17-07-2009, 12:19
Sevgili Mormenekşe,
Sen yokken bahçeni tekrar bir dolaştım, bana göndereceğin kasımpatı çiçeklerini göremedim.
Ayrıca Bulut dışında minik bir yavru köpekten daha mı bahsettin yoksa ben yanlış mı anladım?
Daha fazla fotoğraf lütfeen.
Sevgili Ülker,hoş geldin paniğe kapılma :)kasımpatılar burda şimdi ekliycem fotolarını.Evet küçük bi de küçük Yağmur'umuz oldu, şimdi senin için çektim fotoğrafını öğle uykusunda yaramaz.
mormenekşe
17-07-2009, 12:22
Bunlar da yeni güllerim ve lavantam
mormenekşe
17-07-2009, 12:26
Tohumdan yetiştirdiğim hint yağı çiçeğim.Bulut kırmasın diye 5lt lik bi petle çevirdim.Komşumuz bana tohumu ''Midyat'tan geldi duvar çiçeği '' diyerek vermişti.
mormenekşe
17-07-2009, 12:28
Karanfilim çok güzel kokuyor,petunyalarım,ateş çiçeğim ve sarı papatyalar durmadan açıyor.
mormenekşe
17-07-2009, 12:31
Bulut'tan arta kalan domates,biber ve fasulyem
mormenekşe
17-07-2009, 12:34
Süs kabağım daha kabağı oluşmadı,galam açmaya devam ediyor,mısırları çok sık ekmişim biraz seyraltsem olurmu acaba?
Amanıın, mısırlar çok sık ekilmiş, bence de ayırmalısın.
Kasımpatları ne renk açıyor?
Gallan bir harika, benim tembellerden umudumu kestim ben.
Bahçen çok hareketlenmiş ve güzelleşmiş, yaşayan evler böyle oluyor işte.
Yağmur çok şanslı, yakında kendini toparlayıp, bahçedeki diğer bitkilerin de o icabına bakacaktır.
Hint yağı çiçeğin kısa zamanda hızla büyüyecek, kışa dayanabiliyor muydu hatırlayamadım.
Ben de bahçeye dikmiştim, çok da büyümüştü fakat kışın yokolup gitti.
nurcanaybay
17-07-2009, 15:02
Sn.Mormenekşe ;
hatırlatmak istiyorum ,kasımpatlarını bu ayın sonuna doğru, toprağa yakın bir yerden budarsanız hem daha dolgun bir görünüme sahip olurlar hem de 10-15 cm lik çeliklerden
üretim yapabilirsiniz.
mormenekşe
17-07-2009, 15:11
Sn.Mormenekşe ;
hatırlatmak istiyorum ,kasımpatlarını bu ayın sonuna doğru, toprağa yakın bir yerden budarsanız hem daha dolgun bir görünüme sahip olurlar hem de 10-15 cm lik çeliklerden
üretim yapabilirsiniz.
Merhaba Nurcan hanım hoş geldiniz,evet hatırlatmanız iyi oldu aklımdaydı ama unutmuşum.Hatta deftere bile not alıyorum ama açıp bakmazsam nerden hatırlıycam sağolun.İşte sevgili Ülker'in kasımpatıları çıktı bile budananlar doğru İzmir'e.
mormenekşe
17-07-2009, 15:18
Amanıın, mısırlar çok sık ekilmiş, bence de ayırmalısın.
Kasımpatları ne renk açıyor?
Gallan bir harika, benim tembellerden umudumu kestim ben.
Bahçen çok hareketlenmiş ve güzelleşmiş, yaşayan evler böyle oluyor işte.
Yağmur çok şanslı, yakında kendini toparlayıp, bahçedeki diğer bitkilerin de o icabına bakacaktır.
Hint yağı çiçeğin kısa zamanda hızla büyüyecek, kışa dayanabiliyor muydu hatırlayamadım.
Ben de bahçeye dikmiştim, çok da büyümüştü fakat kışın yokolup gitti.
Evet sevgili Ülker acemilik işte eh deneme yanılmalarla öğrenicem napalım.Ama hiç yoktan güzel yeşillik oldular:) Galamı bende çok sevdim inşallah bu sene değişik renklerini de edinicem.Onun dibinde sümbülteber var bakalım o ne zaman açacak,bide mavi mavi açan adını bilmediğim çiçek var bi saksıda üç tane anlıycan.Hint yağı çiçeği heralde geçmeden tohum yapar napalım tohumlarını alır bir daha yetiştiririz Allah ömür verirse.Yağmur yaramazlığa başladı bile buz çiçeğimin sarkan dallarını dişlemiş hep ama olacak bunlar hazırlıklı olduğum için şaşırmadım.Şimdi çiçeklere gidince poposuna hafifçe dokunup hayır diyorum çiçeklere giderken bana bakıyo hayır diyorum dönüyor edepsiz.
Adalet Yağcı
17-07-2009, 15:29
Sevgili Nurcan hanım, kasımpatıların bu mevsimde budanacaklarını ben bilmiyordum, hem de toprağa yakın bir şekilde.
Bol çiçek açması için mi?
Sevgili Mormenekşe, bahçe zenginleşiyor, kısa bir zamanda çok büyük değişiklikler olmuş, ama sizin bulut ve yağmur bakalım rahat verecekler mi?
Ben bitkilerimi tercih ederdim, bulut ve yağmur a da bahçe dışında bakardım.
nurcanaybay
17-07-2009, 15:40
Adalet hanım ;
ben de daha önce not almışım.Kasmpatı bölümüne tekrar baktığım da üreticilerin
bu yöntemi uyguladıklarını öğrendim .Ben 2 hafta önce budamıştım .
Bu son sözlerinize katılmadığımı belirtmeden edemiyeceğim.Nasıl ormanlar ,yer altı suları vs. hepimize aitse
bu hepimiz kapsamına onlar da dahil.Hayvanlara yaşam alanı bırakmadık ,bırakın bahçe de, kapı önün de yatan
hayvanlar bile kovalandığı gibi bir de sokakta iki lokma yemek verdiğimiz için tepki görüyoruz.Bu hayvanlar nereye gidecekler ?
Neyse özür dilerim ,bu hayvanların hali içimi acıtıyor dolayısı ile çenem de açılıyor.
mormenekşe
17-07-2009, 15:42
Sevgili Adalet abla, hoş geldiniz ben kasımpatıların yılda 2 ya da 3 kez budandığını biliyorum bu onların daha sağlıklı gelişmesini ve bol çiçek vermesini sağlıyor.Geçen sene kayınvalidemin mezarına diktiklerimiz bu yöntemle harika çiçek açmışlardı ve o kadar çoktu ki çiçekleri şaşırmıştım.Yğmur'la Bulut'u dışarda bakmam mümkün değil burda sokaktaki hayvanları pek sevmiyorlar sevmeyen insan her türlü zararı verebilir bunu göze alamam.İnsanlar kapının önünden geçerken onlara nasıl bakıyor anlatamam ''aaa köpeklere bak'' deyişleri yüzlerindeki iğrenme mimiği beni açıkça korkutuyor.O yüzden bitkilerim ve köpeklerim uyumlu yaşamaya mecburlar.
Bahçe biraz daha hareketlenmiş mormenekşe:). Beyaz karanfil çok güzel. Kokusunu neredeyse buradan duyuyorum;) Kırmızı karanfil çelikleri diktim bir kaç tane. Şimdi yerlerinden oynatmak doğru olmaz. Filizlenirlerse arkadaş gönderirim beyazlarınızın yanına:)
Bulut ve yağmur, evinize, işinize bolluk, bereket getirsinler, terbiye edildiklerinde mükemmel dostlar olacaklar:) Her şey çok güzel oluyor, ellerinize sağlık, küsmezseniz bir şey söyliyeceğim:( mısırlar olmamış, onların seyreltilmesi gerekiyor. Bir gayret bir an önce seyreltin ki, büyüyüp serpilsinler:)
mormenekşe
17-07-2009, 16:00
Filizlenirlerse arkadaş gönderirim beyazlarınızın yanına
Sevgili Sevim hanım teşekkür ederim gerçekten güzel kokuyor beyaz karanfilim,inşallah sizin çeliklerde sağlıklı gelişirde kırmızı karanfile de sayenizde kavuşmuş olurum.
mormenekşe
17-07-2009, 16:05
Bulut ve yağmur, evinize, işinize bolluk, bereket getirsinler, terbiye edildiklerinde mükemmel dostlar olacaklar:) Her şey çok güzel oluyor, ellerinize sağlık, küsmezseniz bir şey söyliyeceğim:( mısırlar olmamış, onların seyreltilmesi gerekiyor. Bir gayret bir an önce seyreltin ki, büyüyüp serpilsinler:)
Merhaba hoş geldiniz Bennur hanım,teşekkr ederim inşallah öyle olur.Size neden küseyim sizlerin fikirleri benim için çok önemli.Bende seyreltmek istiyorum,peki seyrelttiklerimi atacakmıyım yoksa başka bi yere diksem yine olurlarmı acaba?
Aaaaaaaaa hiç atılır mı:( köklerine zarar vermeden, güneş ve rüzgar aldırmadan hemen önceden hazırladığınız yerlere ekin.
mormenekşe
04-08-2009, 14:10
Bahçemde küçük yenilikler yaptım,kendimce mini minna bir süs havuzu tabii ki tencereden :) bir de pirketlerden ve uzunca bir tahtadan sedir, öyle çok harika şeyler değil ama, imkanlar doğrultusunda bizi mutlu edecek değişiklikler işte.Akşamları süs havuzuna :) (havuz demek biraz tuhaf oluyor)koyduğum yapay çiçekler ve su mumlarıyla içeriden derinden gelen müzik eşliğinde sedirde eşimle soğuk bişeyler içmek epey keyifli oluyor.
mormenekşe
04-08-2009, 14:22
:(Yine fotoğraf yükleme özrü yaşıyorum yaaa
mormenekşe
04-08-2009, 14:25
inşallah şimdi başarmışımdır
Olmamış hayret bişey havuzcuğum kendi nazarıma geldi heralde :)
mormenekşe
04-08-2009, 14:29
Galiba bu sefer oldu
Ellerinize sağlık, sefasını sürün. Sedir çok davetkar görünüyor. Snoopy'ye de bayılırım ayrıca:)
mormenekşe
04-08-2009, 18:00
Ellerinize sağlık, sefasını sürün. Sedir çok davetkar görünüyor. Snoopy'ye de bayılırım ayrıca:)
Sevgili defne teşekkür ederim,lütfen buyrun gelin ister çay kahve ister soğuk bişeyler ne isterseniz hazır snoopylere yaslanıp içelim.
mormenekşe
04-08-2009, 18:07
Bahçe ile uğraşmak ayrı bir keyifli. Hep içimden geçer şimdi bir yayla evim olsa, bahçemde domatesim biberim vs. temiz hava; gürültüsüz ortam. Birçok insanın yanından geçip bahçe olarak bile görmeyeceği alanı iyi değerlendirerek eşiniz ile birlikte güzel bir çalışma sergilediğiniz için Tebrik ederim sizi.
Dip not : Çiçekleriniz hep sevin onlara bakarken doğal sadeliği görüp huzur bulun ve bunu hiç yoketmeyin. Onlar sizsiniz, duygularınız, neşeniz ..hatıralarınız.
Sayın Deliorman teşekkür ederim,inşallah yüreğinizden geçenler kısa süre içinde hayat bulur.Gerçekten bahçe bir felaketti, hoş arka taraflar hala öyle.
Biz eşimle çok uğraştık şimdilik bu kadar oldu,bu bile bizi mutlu etti.Bahçeye ektiğimiz sebzeler bizi pazar alışverişinden kurtarsın diye değil sadece zevk için.Ama birgün pazara gerek kalmaksızın da yetiştirmeyi isterim.
Çiçeklerimi çok seviyorum ve her sabah uyandığımda ilk işim onları ziyaret etmek oluyor.Sağlıkla kalın
mormenekşe
04-08-2009, 18:27
Bu sene yetiştirdiğim yaseminin açacağını hiç tahmin etmemiştim çok sevindim.
mormenekşe
04-08-2009, 18:28
Bahçede ki narımız da gayet güzel meyve vericek anlaşılan.
mormenekşe
04-08-2009, 18:31
Bunlarda saksıdan bahçeye geçirdiğim kaktüslerim,bir arkadaşım hediye etmişti kendisi bıktığını söyleyerek.İnşallah kışın donmazlar.
mormenekşe
04-08-2009, 18:33
Domatesimde sorun var sanırım yinede direniyor kıyamam,diğer resim de baharat ekmek için hazırladığım bölüm baharat tohumu bulabilirsem en yakın zamanda akicem.
Sevgili Mormenekşe,
Bahçeni epeyce geliştirmişsin.eline sağlık.
Nar ağacın çok güzel, sanıyorum tatlı nar. bendeki ekşi nar, meyvesi seninki kadar olunca pembeleşmeye başlıyor.
bir de merak ettim kaçyıllık bir nar ağacı acaba?
Sevgilerimle..
mormenekşe
04-08-2009, 18:55
Sayın K.gursan' dan gelen lisilerim sağlıklı büyüyorlar bu sene çiçeklerini görebilirmiyim bilmiyorum,ama kendisine bir kere daha teşekkür ederim.
mormenekşe
04-08-2009, 18:59
Sevgili Mormenekşe,
Bahçeni epeyce geliştirmişsin.eline sağlık.
Nar ağacın çok güzel, sanıyorum tatlı nar. bendeki ekşi nar, meyvesi seninki kadar olunca pembeleşmeye başlıyor.
bir de merak ettim kaçyıllık bir nar ağacı acaba?
Sevgilerimle..
Sevgili Hozat hocam hoşgeldiniz güzel sözleriniz için teşekkür ederim.Elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum,2-3 ayda ancak bu kadar oldu inşallah ileride daha güzel olur.Nar ağacının kaç yıllık olduğunu bilmiyorum ama ev sahibime sorarım tatlı nar diye biliyorum bende bundan nar ekşisi yapılmaz heralde bende nasip olursa bol bol sıkar suyunu çıkarırım hep birlikte içeriz.
mormenekşe
04-08-2009, 19:04
Akşam sefalarım yüzümü kara çıkarmayan çiçeklerimden tahminimden kolay yetişiyormuş.
Ateş çiçeklerimin keyfi yerinde sevdikçe gelişiyorlar.
Melisam resmen çıldırdı çok şımarık sevildiğini biliyor.
mormenekşe
04-08-2009, 19:06
Süs biberlerim de yüzümü güldürdü ama geçen tadına bakayım dediğimde hiç de gülemedim oldukça acılar.
mormenekşe
10-08-2009, 15:45
Yanılmıyorsam tavuskuşu orkidem çok hoş kokusu var.Akşam olduğunda daha net koku yayıyor.Melisa,yasemin ve tavuskuşu orkidesinin kokuları arasında akşam çayının tadına doyum olmuyor.
Ben bu orkideyi de çok sevdim, kokusu neye benziyor?
mormenekşe
10-08-2009, 15:50
Bunlar da yeni denemelerim,abim matbaacı ofset baskılar için kullanılan folyolardan birkaç tane kullanılmış folyo almıştım, onları külah haline getirip zımbaladım.Kenarlarından tel geçirip toprak doldurdum ve bahçe demirlerine monteledim.Çiçeklerim için değişik bi saksı modeli oldu.
mormenekşe
10-08-2009, 15:53
Merhaba sevgili Ülker hoşgeldin,valla çok hoş kokusu var vanilyaya benzer tatlı bir koku.Tavsiye ederim muhakkak edinmelisin yavrularsa ben kesin veririm.Ben geçen kış Hocam100'den almıştım keşke daha çok alsaymışım diyorum şimdi.
mormenekşe
10-08-2009, 16:01
Son glayölüm de açtı,bunun rengide çok hoşuma gitti.
Anlaşılan bu yıl, Hocam100'e de abone olacağım, ne güzel çiçekler üretmiş.
Dilerim bol bol yavrular ve kokusu buralara kadar gelir.
mormenekşe
10-08-2009, 16:04
Küpelimde oldu nihayet,geçen gün seraya gittiğimde gördüm onu daha önce hiç farketmemişim ya da seracı bayan yeni getirdi.Hemen aldım şimdi sırada haseki küpelisi var nasıl bulurum bilmem ama aramalara başladım.
Küelinin dibinde görünen çiçeğimin adını bilmiyorum ben full yaseminine benzediği için almıştım satın aldığım bayanda tam olarak bilmiyor.
mormenekşe
10-08-2009, 16:09
İnşallah sevgili Ülker, yeterki yavrulasın burdan koku beklemek yerine dibinden duyarsın kokusunu.Benim Hocam100'den aldığım bütün çiçek soğanları güzel gelişti,sadece yumrulu begonya ve sümbülteberler çok üzdü onlarda da herhalde ben bakım hatası yaptım.
Yetiştirmek istediğim bitkiler arasında, sümbülteber de var.
Seneye, sipariş listemi kabarık tutacağım.
Bahçede değişiklikler olmuş yine. Boş durmamışsınız;)
Sevgili mormenekşe karanfil çeliği bgöndericem unutmadım ama daha çok minik o nedenle oynatmak istemedim yerinden:)
mormenekşe
11-08-2009, 15:26
Bahçede değişiklikler olmuş yine. Boş durmamışsınız;)
Sevgili mormenekşe karanfil çeliği bgöndericem unutmadım ama daha çok minik o nedenle oynatmak istemedim yerinden:)
Sevgili Sevim hanım,teşekkür ederim hele bi büyüsün gelişsin,paylaşılacak hale gelsin ondan sonra seve seve alırım karanfil çeliğini acelesi yok.
mormenekşe
14-08-2009, 19:43
Geri dönüşüm çalışması yaptım biraz.10.marifet.sitesinden gördüklerimden faydalanarak bende bişeyler yapmaya çalıştım.Hazır yoğurt kapağından nazar boncuğu yaptım,çöp şişe slikonladım.
mormenekşe
14-08-2009, 19:46
Yine yarımlık pet su şişesinin üst kısmından mavi çiçeği,alt kısmından laleyi,kapağından da nazar boncuğu :)
mormenekşe
14-08-2009, 19:50
Buda tuvalet kağıdının rulosunu 1cm kalınlıklarla keserek yaptığım çiçek,herbirini boyadım slikonla birlrştirip ortasına yapay çiçek yerleştirdim ve yine çöp şişe slikonladım evde olan yapay çiçek yapraklarıyla da süsledim.Yine pet şişe kapağından nazar boncuğu da yanında.
Çok güzel ellerine sağlık mormenekşe:) . Benzer çalışmaları küçük çocuklar için elişi çalışmaları ararken yabancı bir eğitim sitesinde görmüştüm.:)
mavincan
14-08-2009, 21:03
Sevgili mormenekşe, bahçendeki gelişime bayıldım. İlk zamanlar uğramış daha sonra yazarım demiştim fakat site büyük yolu kaybettim. Kısmet bu güneymiş. Ama artık kurtulamazsın adresi kaydettim. Kahveye, çaya da geleceğim. Bu arada köpüşler ne yapıyor yardım ediyor mu? yaramazlar sana. 130'daki saksılara bayıldım. Yapım aşamasını da gösterebilir misin? zahmet olmayacaksa, ben de balkon için yapmak isterim.
sevgiler.
Sevgili Mor Menekşe,
Mavi çiçeğine bayıldm.Harika şeyler üretmişsin kutlarım.
mormenekşe, harika çalışmalar yapmışsınız, elinize sağlık. Nazar boncuklarına bayıldım:)
berduray
15-08-2009, 00:12
Çok güzel, renklenmiş bahçe.
Elinize sağlık mormenekşe. Adım adım çok güzel anlatmışsınız ve yapmışsınız. (Bahçeli bir ev istiyorum, darısı başıma. )
KARADENİZ37
15-08-2009, 09:03
Mormenekşe bahçen çok güzelleşmiş emek verdiğin belli.130.mesajda gördüğüm folyolar çok hoş olmuş devamını dilerim.Fikrini ilerleyen zamanlarda çalabilirim;) çiçeklerinle ve köpüşlerinle huzurla yaşa.
mormenekşe
15-08-2009, 12:16
Sevgili arkadaşlar,hepinizin beğenisine teşekkür ederim,sevgili Berduray seni takip ederken edindim bu fikirleri,yani bu güzelliklerde senin payın büyük arkadaşım.
Sevim hanım,gerçekten çocuklara uygulatabilirsiniz bu çalışmaları hem zevkli hemde masrafsız.Eşim ben bunları yaparken ''çocuk gibisin onlarla oynayacağına şu defterleri işle,agaclar.net'e bi takılıyosun sohbet arası iş yapıyosun'' dedi anlıyacağınız o bile çocuk uğraşısı olarak gördü.
Sevgili Mavincan,her zaman beklerim lütfen gel sedirde oturup kahve içmek keyifli olur.O sedirin müdavimi arkadaşlarım var geldiklerinde ne büroya,ne içeriye sokamıyorum.Lütfen burda içelim kahvemizi diye tuttururlar.Yağmurumuz gitti stajer elemanımıza verdik o bakıyor ama çok özledim bakalım belki bugün getirecek sevmem için.Bulut duruyor yaramazlığa son gaz devam ederek,akşam yaptığım bütün süsüleri çıkarmış biraz onarıp tekrar koymam gerekecek.Sorduğunuz saksıların yapımı çok kolay,ikisi zaten keten şarap torbası, ben içine fidan torbası ve toprak koydum sadece,diğeri 35*50 bi folyoydu onu eskiden gazeteden yaptığımız gibi külah yaptım ve zımbaladım o kadar üstten de tel taktım.Teneke ve plastik kutulardan saksı yapımı başlığına da bi göz atın isterseniz.
Sevgili Jineop,sağol arkadaşım istersen sana da yapar gönderirim, senin bahçendeki çiçeklerin arasında sönük kalır ama, olsun en azından benden de bi parça bulunur.
Sevgili Defne.D,sağol arkadaşım beğendiğin için sevindim,aslında geri dönüşümde kullanılacak o kadar çok şey var ki elimizin altında.Sadece biraz düşünmemiz ya da araştırmamız gerekiyor o kadar.
Sevgili Lale76,teşekkür ederim umarım çok kısa sürede isteğine kavuşursun,istemeye ve dua etmeye devam et.Ben o kadar çok dua ettim ki anlatamam,en sonunda Rabbim vereyim de sussun bari dedi :) Hiç bıkmadan usanmadan iste hayal et,bahçende nerelere hangi çiçekleri ekeceğini tasarla ve olacak de.Olurmu acaba diye düşünme olacak diye düşün.Senden en kısa sürede müjdeli haber bekliyorum arkadaşım,kimbilir belki şubat ya da mart ayında bu müjdeyi verirsin ne dersin?
Sevgili KARADENİZ37,teşekkür ederim güzel bakıp güzel görmek bu olsa gerek.O yaptığım saksıları kendim buldum ürettim o yüzden beğenilip yapılması bana gurur verir.Ama saksı süslerinin fikrini çaldım yok yok ödünç aldım :)Bulut'u da çiçeklerimi de çok seviyorum,onlar benim verdiğim sevgiyi eksiksiz geri veriyorlar,aramızda gerçekten çok başka bir bağ var.Her zaman beklerim arkadaşım sevdiklerinle ve sevenlerinle mutlu günler dilerim.
mavincan
23-08-2009, 20:53
Sevgili mormenekşe yok mu yeni gelişmeler bahçende :confused:
Bak gelip yerleştim en güzel köşeye, merakla bekliyorum görsellerini.
Sevgiler.;)
mormenekşe
26-08-2009, 23:35
Zıpçıktım açtı, beyaz mavişimle yarışıyor ikisi de nazlı bir gelin gibi.
Begonyalar da kendi kategorilerinde yarış halindeler.Laf aramızda bende onları dopinglemek için herbirini birinci ilan edicem :)
Hepsi çok güzel. Sefanız olsun:)
En birinci :) begonyalarınızı yumrudan mı büyüttünüz?
Gelişmiş olarak aldığım begonya kendini koyverip yok olunca, bir sonraki begonya denememi yumrudan yetiştirirerek yaşamaya karar verdim:)
mormenekşe
27-08-2009, 18:18
Sevgili Defne.D hoşgeldin,siz en birinci yazınca küçük kızım geldi aklıma.O da küçükken ilk ben yerine ''en baş ben''i kullanırdı, nerden duyduysa değiştirene kadar zorlanmıştım.
Zıpçıktının yanındaki begonyam yumrulu,diğerlerinin hepsi çelikten üretim begonya.
Çok kolay tutuyor,bakımı da hiç zor değil.
Asıl tohumdan ürettiğim Coleuslarım var beni şaşırtan onlar oldu, hiç bu kadar gelişeceklerini ummamıştım.
O kadar çok fiide oldu ki hep dağıttım arkadaşlara,çoğunu da misafir olarak gittiğim yerlere hediye götürdüm.Fotoğrafını ekleyebilirsem koyayım buraya.
mormenekşe
27-08-2009, 18:24
Tohumdan yetiştirdiğim coleuslarım,burda yokmuş gibi yeğenim amerikadan getirmişti tohumlarını :)
Sevgili Mormenekşe,
Her geçen gün yeni güzelliklerin eklendiğini görmek çok mutluluk verici. Çok öptüm seni ,kolay gelsin.
aysegulo
28-08-2009, 10:37
Mormenekşe bahçenize gerçekten çok emek vermişsiniz ve çok güzel olmuş. Emeğinize ve gönlünüze sağlık..Coleuslarınızı inanın çok kıskandım.Bu yaz başı bende tohumlarını ektiydim.Ama ben yetiştirmeyi başaramadım.Seneye tekrar denemeyi düşünüyorum. Umarım seneye benimde olur.Bu arada nazar boncuğu saksı süslerinizde çok cici olmuşlar. Elinize sağlık...
Sevgili mormenekşe ,
Bahçeni de Bulut'unu da çok sevdim. Kısa sürede ne çok şey başarmışsın. Kutluyorum seni. Yüreğine sağlık.
Sevgili mormenekşe bahçene çok emek vermişsin ellerine emeğine sağlık (emeğinin de karşılığını almışsın belli ki)10 parmağında 10 marifeti olan hanımlardan birisin .24. mesajındaki kahvaltılığa ektiğin mini çiçekleri merak ettim söylersen sevinirim. kolay gelsin.
Merhaba Mormenekşe, bahçen coştukça coşuyor.
Bu gidişle hepimizi geçeceksin. :)
Adalet Yağcı
28-08-2009, 22:29
Sevgili Mormenekşe, bahçenizde mucizeler oluyor, çok çabuk toparladınız maşaalah.
Ben de sevgili Ülker gibi düşünüyorum, seneye hepimizi geçerseniz hiç şaşırmam.
yesim ozgun
29-08-2009, 04:13
Mormenekşe... Merhametli kalbin senin ne kadar güzel bir insan olduğunun göstergesi. Yaşama, doğaya hassasiyetin karşısında çok çok etkilendim.
Bulut bir harika ama tuvalet eğitimi için biraz küçük:( 6. ayından sonra eğitim alabilir.
Yağmur pek keyif nasıl da sahiplenmiş ve güven içinde uyuyor.
Bahçenizdeki değişim inanılmaz. Ne kadar uğraştığınız belli. İlmek ilmek emek var görülüyor açıkca.Umarım hayalinizdeki bahçeye bir an evvel kavuşursunuz. Ama hepimiz biliyoruz ki yemyeşil bir bahçeye kavuşmak sabır işi. Siz de o sabrı görebiliyorum. Hadi bakalım 2010 yılının yazında kimbilir ne kadar güzel olacak bahçeniz.
Hergün ziyaretinize geleceğim:)
mormenekşe
29-08-2009, 11:18
Sevgili Mormenekşe,
Her geçen gün yeni güzelliklerin eklendiğini görmek çok mutluluk verici. Çok öptüm seni ,kolay gelsin.
Hoşgeldin canım arkadaşım,teşekkür ederim senin önerilerin hep aklımın bir kenarında.Maddi olarak biraz daha iyi konuma gelince,bahçede değişiklikler yapmaya çalışıcam.Bende öptüm seni sağol.
mormenekşe
29-08-2009, 11:22
Mormenekşe bahçenize gerçekten çok emek vermişsiniz ve çok güzel olmuş. Emeğinize ve gönlünüze sağlık..Coleuslarınızı inanın çok kıskandım.Bu yaz başı bende tohumlarını ektiydim.Ama ben yetiştirmeyi başaramadım.Seneye tekrar denemeyi düşünüyorum. Umarım seneye benimde olur.Bu arada nazar boncuğu saksı süslerinizde çok cici olmuşlar. Elinize sağlık...
Sevgili Aysegulo, teşekkür ederim ama coleusları kıskanmana gerek yok, ben sana istediğin kadar gönderirim.Yeter ki adresini gönder,aslında çok kolay çimleniyorlar en zahmetsiz yetişen çiçeklerden bence.
Geri dönüşümden saksı süslerini denemenizi tavsiye ederim.Hem saksılar şenleniyor, hemde atıklardan bişeyler elde etmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz.
mormenekşe
29-08-2009, 11:41
Sevgili mormenekşe ,
Bahçeni de Bulut'unu da çok sevdim. Kısa sürede ne çok şey başarmışsın. Kutluyorum seni. Yüreğine sağlık.
Sevgili Maki, teşekkür ederim bulut sevilmeyecek gibi değil.Zorla sevdiriyor kendini.Bende seviyorum diyip geçiyordum,pazartesi akşamı buluta araba çarptı, resmen aklım başımdan gitti öyle korktum ki onu kaybetmekten.
İlk şaşkınlığım geçtiği gibi, alıp yaralarına pansuman yaptım bi taraftan da ağlıyorum.Yavrum kaç gündür acı çekiyordu oturmakta ve yatmakta zorlanıyordu,otururken ya da yattığı yerden kalkarken acı acı havlıyordu.Ayranın içine kas gevşetici ve ağrı kesici koyarak verdim o rahatlattı heralde dün ve bugün biraz daha iyi.
Oğluşumu çok seviyorum.
mormenekşe
29-08-2009, 11:54
Sevgili mormenekşe bahçene çok emek vermişsin ellerine emeğine sağlık (emeğinin de karşılığını almışsın belli ki)10 parmağında 10 marifeti olan hanımlardan birisin .24. mesajındaki kahvaltılığa ektiğin mini çiçekleri merak ettim söylersen sevinirim. kolay gelsin.
Sevgili Hüzün, teşekkür ederim, estağfirullah öyle on parmağımda on marifet yok, ama gördüğüm beğendiğim, güzellikleri uygulamayı seviyorum.
O kahvaltılığın içinde karışık kaktüs tohumu,alisyum,çin feneri ve yüksükotu tohumları vardı.Ben Balıkesir'e giderken, burda eşimin akrabası bir genç kızımıza
emanet etmiştim. Ama kızımız bakamamış, anlıyacağın tohumlar sizlere ömür.:(
mormenekşe
29-08-2009, 11:56
Merhaba Mormenekşe, bahçen coştukça coşuyor.
Bu gidişle hepimizi geçeceksin. :)
Güzel arkadaşım ne mümkün, senin hızına yetişemem ki ancak kopyalayabildiklerimi kopyalarım:p
mormenekşe
29-08-2009, 11:58
Sevgili Mormenekşe, bahçenizde mucizeler oluyor, çok çabuk toparladınız maşaalah.
Ben de sevgili Ülker gibi düşünüyorum, seneye hepimizi geçerseniz hiç şaşırmam.
Sevgili Adalet ablam teşekkür ederim.Estağfirullah sizi geçmem mümkün değil, böyle bi gayem de yok. Sizinki kadar güzel bahçem olsun yeter bana.
mormenekşe
29-08-2009, 12:08
Mormenekşe... Merhametli kalbin senin ne kadar güzel bir insan olduğunun göstergesi. Yaşama, doğaya hassasiyetin karşısında çok çok etkilendim.
Bulut bir harika ama tuvalet eğitimi için biraz küçük:( 6. ayından sonra eğitim alabilir.
Yağmur pek keyif nasıl da sahiplenmiş ve güven içinde uyuyor.
Bahçenizdeki değişim inanılmaz. Ne kadar uğraştığınız belli. İlmek ilmek emek var görülüyor açıkca.Umarım hayalinizdeki bahçeye bir an evvel kavuşursunuz. Ama hepimiz biliyoruz ki yemyeşil bir bahçeye kavuşmak sabır işi. Siz de o sabrı görebiliyorum. Hadi bakalım 2010 yılının yazında kimbilir ne kadar güzel olacak bahçeniz.
Hergün ziyaretinize geleceğim:)
Sevgili Yeşim, öncelikle hoş geldin her zaman beklerim. Güzel bakan insan güzel görürmüş sen bunu yapıyorsun, benim için saydığın tüm meziyetler senin meziyetlerin.Yani sen karşısındakini kendi gibi görenlerdensin ne güzel.
Bulut daha 5 aylık ama tuvalet eğitimini aldı çok çabuk öğreniyor.Oğluşum çok tatlı söz dinliyor ve uyguluyor.
Otur, kalk, yat, bekle,yerine, hadi yemeğini ye dediğimde herbirini yapıyor.Hayır kelimesinin anlamını biliyor, banyo yapmaya bayılıyor.
Beslenmeyle ilgilide bir sorunumuz yok herşeyi yiyor ama özellikle kuru mama ve ayrana bayılıyor.
Yağmur şimdi stajer elemanımızda o da büyümeye devam ediyor.
Bu bahçe için ettiğim duaları sana anlatsam belki gülersin, en sonunda kavuşmak nasip oldu inşallah bundan sonra da diğer küçük ayrıntıları uygulayabilirim. Sizlerden aldığım destek ve moralle başaracağıma inanıyorum.
Bir kez daha hepinize teşekkür ederim yüreği güzel insanlar.
Sevgili mormenekşe harika gelişmeler var bahçenizde:) ne güzel olmuş. Ama benim gözüm bir şeye takıldı;)
fikreteren
19-09-2009, 09:14
Merhaba, ilk gezdiğim bahçeyle şimdiki bayağı farklı.güzel gelişmeler olmuş.
Sevgili mormenekşe arkadaşım bahçenizdeki çalışmalarınızda en iyi dileklerimle, kompost ve sıvı gübre ile son durumları merak ettim açıklamalarınızı bekliyorum, sevgiyle kalın.
Sevgili Mormenekşe,
Meyve veren ağaç taşlanır ama o inatla meyvelerini her sene vermeye devam eder.Senin meyvelerin de öylesine doğal,tatlı ve kendine özgü ki ,onları bizden mahrum bırakma.Kocaman öpüyorum ve bahçende ki gelişmeleri merakla bekliyorum.Sevgiyle kal.
mormenekşe
10-10-2009, 13:19
Merhaba, ilk gezdiğim bahçeyle şimdiki bayağı farklı.güzel gelişmeler olmuş.iyi bayramlar..
Merhaba, teşekkür ederim inşallah daha gelişmiş halini de fotoğraflayarak sizlerle paylaşıcam.
mormenekşe
10-10-2009, 13:25
Sevgili mormenekşe arkadaşım bahçenizdeki çalışmalarınızda en iyi dileklerimle, kompost ve sıvı gübre ile son durumları merak ettim açıklamalarınızı bekliyorum, sevgiyle kalın.
Sayın Epsody, size ne kadar teşekkür etsem azdır, sizden ve sevgili Jineop'tan ve diğer arkadaşlardan edindiğim fikirlerle, fermantasyonla sıvı gübre yapımında başarılı oldum.
Çiçeklerime 1/50 oranında sulandırarak verdim, sonuç: tek kelimeyle harika diyebilirim.Herşeyden öte artık hiçbirşeyi atmıyorum bunun rahatlığı anlatılır gibi değil. Elde ettiğim sıvı gübreyi de fotoğraflayıp koyucam inşallah buraya.
mormenekşe
10-10-2009, 13:38
Sevgili Mormenekşe,
Meyve veren ağaç taşlanır ama o inatla meyvelerini her sene vermeye devam eder.Senin meyvelerin de öylesine doğal,tatlı ve kendine özgü ki ,onları bizden mahrum bırakma.Kocaman öpüyorum ve bahçende ki gelişmeleri merakla bekliyorum.Sevgiyle kal.
Sevgili Jineop, siz cansınız sizi çok seviyorum koşulsuz yüreği sevgiyle taşan bir insansınız.
Bugün hummalı bir çalışma var arka bahçede, sera kuruyoruz :) kışın çiçeklerim üşümesin diye neredeyse son aşamalardayız akşam ya da en geç yarın görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum .
Sevgiyle kalın.
Sevgi Durul
11-10-2009, 09:35
Sayın Mormenekşe bahçeniz, çiçekleriniz ve yüreğiniz çok güzel. Bu kadar kısa bir sürede çok yol katetmişsiniz. Elinize sağlık.
mormenekşe
12-10-2009, 15:58
Sayın Mormenekşe bahçeniz, çiçekleriniz ve yüreğiniz çok güzel. Bu kadar kısa bir sürede çok yol katetmişsiniz. Elinize sağlık.
Sayın SDurul , teşekkür ederim.Buradaki arkadaşlarımın desteği ve bilgi paylaşımlarıyla yol alabildim.İnşallah önümüzdeki bahar nasip olursa bahçem daha da renkli olacak.
Manisa' dasınız yani yakınız beklerim çay içmeye buyrun gelin, daha havalar güzel bahçede oturabiliriz.
mormenekşe
12-10-2009, 16:03
Eveeett yeniden merhaba, sera yapımına başlıyoruz. Öncelikle zemin düzlendi,mesafeler ölçüldü ve demirler çakıldı.
mormenekşe
12-10-2009, 16:07
Daha sonra su boruları çakılan demirlere geçirildi,elektrik borularından da üst taraf yapıldı.
mormenekşe
12-10-2009, 16:13
en son aşamada da naylonu geçirip, etrafına kalaslar koyduk ve toprakla kapattık.Giriş için basit bir kapı yaptık veee bittiiiii.
Artık kış aylarında çiçeklerimin donma tehlikesi en aza indirilmiş oldu,inşallah çiçeklerim kışı donmadan geçirir.
Bahara yakın tohumlarımı çimlendirmek için de çok iyi olacağına inanıyorum.
mormenekşe
12-10-2009, 16:16
Artık biraz da bahçemden görüntüler ekleyeyim.Narlarımız gayet güzel oldular, ben bakmaya doyamıyorum resmen tablo gibiler.
mormenekşe
12-10-2009, 16:20
Süs biberlerimin son hali
mormenekşe
12-10-2009, 16:22
Sevgili Jineop'tan gelen cana ve gün güzelim bahçeme değer katan yeni üyelerim.
mormenekşe
12-10-2009, 16:25
Kaktüslerim, küçük bi kaya bahçesi yapma fikrindeyim etrafını curuftan kayalarla çevirmek istiyorum.
mormenekşe
12-10-2009, 17:06
Bahçemize beton attık, kenarlara çit yaptırdık girişe de hazır çim döşedik.
Orhan Özbilgiç
12-10-2009, 19:37
Artık biraz da bahçemden görüntüler ekleyeyim.Narlarımız gayet güzel oldular, ben bakmaya doyamıyorum resmen tablo gibiler.
Sayın mormenekşe;
Şu bahçenizin açık adresini bir yazıverin de, toplamanıza yardım için gelelim!:D:D:D (Tabii yanımızda birde boş kasa getirmemize izin verirseniz.)
Afiyetle yiyin.
Saygılar.
mormenekşe
13-10-2009, 13:24
Sayın Orjin, açık adrese gerek yok burası küçük bir ilçe, Kula'ya geldiğinizde bahçeyi ve nar ağacını göreceğinizden emin olabilirsiniz.
Yanınızda istediğiniz kadar boş kasa getirebilirsiniz :) ama bence elinizi çabuk tutun derim.
Aştın kendini mormenekşem, sera dediğinde küçücük birşey beklemiştim. :)
İçini doldurmanı merakla bekleyeceğim.
Orhan Özbilgiç
13-10-2009, 16:01
Sayın Orjin, açık adrese gerek yok burası küçük bir ilçe, Kula'ya geldiğinizde bahçeyi ve nar ağacını göreceğinizden emin olabilirsiniz.
Yanınızda istediğiniz kadar boş kasa getirebilirsiniz :) ama bence elinizi çabuk tutun derim.
Sağolun mormenekşe;
Sizin bu yürekten çağrınıza uyarak, eşimle birlikte, ''pat! diye çıkıp gelivermeyi inanın çok isterdim.
Sanırım hepimiz, birgün ansızın, siteden arkadaşlarımızın, kısa bir süre için de olsa, bizi ziyarete gelmesini müthiş bir keyifle karşılarız.
Ama kolay değil tabii.
Yine de'' bu nazik çağrınıza ''İnşaallah, sizde buyurun!'' diyeyim de. Kapıyı açık bırakayım.
Hayatta herşey gönlünüzce olsun.
Saygılar.
mormenekşe
14-10-2009, 12:36
Aştın kendini mormenekşem, sera dediğinde küçücük birşey beklemiştim. :)
İçini doldurmanı merakla bekleyeceğim.
Hoşgeldin canım Ülker'im, bahçem seni özlemişti güzel arkadaşım.Yaa abartmayalım amatörce ve küçük bir sera ama, inan beni çok mutlu eden bir sera.
İçini nasıl doldurucam onu bende bilmiyorum, kıştan korkan çiçeklerim içindi bu sera, ama bakarsın dolar taşar nasip. :)
Sevgili Mormenekşe, sera yapım aşamalarını ilk defa gördüm. Su borusu fikri müthiş.
Böyle bir uygulama, ben de dahil pek çok kişiyi sera konusunda cesaretlendirecektir eminim.
Ellerine sağlık.
Sevgili mormenekşe geçekten nar ağacınızın görüntüleri tablo gibi görünüyor narlarınızı tüketirken beni hatırlayın bende nar yemeyi çok seviyorum adeta bir sanat icra eder gibi nar tanelerini ziyan etmiyeyim diyerek dış kabuklarından ve iç zarlarından özenle ayırarak bir tek nar tanesinin formuna zarar vermeden tüketiminden azami lezzeti sağlıyorum.
Buna sebeb büyüklerimiz bize nar yerken özen göstermemizi ve bir nar tanesini yere düşürmeden yersek cennetlik olacağı varsayımıyla öğütleyerek bizleri bu yönde yetişmemizi sağladılar, bende şimdi meyva tüketiken aldığım hazları o öğütlere bağlıyorum,
Aynı öğüdü elmada aldığmdan meyva yemenin gerçek hazzınıda almış oluyorum, elmaya ait aldığım öğüdü elma ağacı olan bir arkadaşımın bahçesinde anlatacağım.
Bahçenizde nar ağacının altında anlattığım anılarımdan sıkılmadığınızı umarım. Ömrünüzün bu demleri nar şerbeti tadıyla sürmesi dileklerimle.
Maşallah, Narlarınıza.
Ne yaptıysam Nar ağacımı mutlu edemedim. 4 yıl oldu dikeli, 1 tane bile narını göremedim. Ama bu yıl ağaç çok gelişti, seneye ümidim var. :)
Adalet Yağcı
30-10-2009, 11:42
Nar ağaçları çok bitleniyorlar, yarı gölgede olduğundan mıdır nedir, ben de verim alamadım.
Sanırım tam güneşi seviyorlar, bir de yerlerinin sıkışık olmaması önemli.
Sevgili Mormenekşe, dua edin nar zamanı, her yerde bulmak mümkün bu aralar, yoksa bahçenize seferberlik ilan ederdim :)
Sayın Mormenekşe bahçenizde çalışmalar ne durumda sonbahar bakımları için neler yapmaktasınız bahçenizin güzellikerinin devamı bakımından yapılmasını uygun gördüğünüz çalışmalarınız nelerdir paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Bahçenize gelmişken dini bayramınızıda kutlar esenlikler dilerim.
Sevgili Mormenekşe, bahçenizdeki sera yapımını tekrar inceledim, güle güle kullanın.
içi dolu sera fotoğrafları bekliyoruz sizden.:)
mormenekşe
31-03-2010, 22:03
[QUOTE=hüzün;594396]Sevgili Mormenekşe, bahçenizdeki sera yapımını tekrar inceledim, güle güle kullanın.
içi dolu sera fotoğrafları bekliyoruz sizden.:)[/QUOT
Sevgili Hüzün teşekkür ederim, aslında uzun süredir fotoğraf eklemedim. Seranın şuanki fotolarını da yüklüycem ama öyle çok fazla bişey beklemeyin nolur, çok fazla çiçek çeşitim yok.
Ama sera çok işime yaradı diyebilirim yoksa kışın bütün saksılarımı nerede muhafaza ederdim bilmiyorum.
mormenekşe
31-03-2010, 22:08
Clematisimin ilk çiçeğini gördüm ve çookk sevindim.
mormenekşe
31-03-2010, 22:10
Lalelerim de açmaya başladı.
günebakan
31-03-2010, 22:13
Çok şanslısın Sevgili Mormenekşe minicik clematisin çiçek açmış. Benimki deli gibi yapraklandı ama şimdilik çiçek yok:)
mormenekşe
31-03-2010, 22:13
Küçük bir kaya bahçesi denemesi yaptım :( ama içine neler dikicem bilmiyorum elimde kaktüs ya da sukulent çeşidi pek yok.
mormenekşe
31-03-2010, 22:15
Çok şanslısın Sevgili Mormenekşe minicik clematisin çiçek açmış. Benimki deli gibi yapraklandı ama şimdilik çiçek yok:)
Sevgili Günebakan bende çok şaşırdım hiç beklemiyordum çiçek açmasını.
mormenekşe
31-03-2010, 22:24
Seranın içinden birkaç fotoğraf.
mormenekşe
31-03-2010, 22:28
Dediğim gibi çok fazla çiçek çeşidim yok, ama sağolsun bütün arkadaşlardan gelen tohumlarımı yavaş yavaş ekmeye başladım. İnşallah bu yaz bahçem rengarenk olur.
mormenekşe
31-03-2010, 22:51
Ektiğim biçok çiçek tohumu filizlenmeye başladı. Seranın bu konuda da çok faydasını gördüm.
fikreteren
01-04-2010, 18:02
Desenize bu sene bol çicek izleyeceğiz sayın Mormenekşe.
Çok güzel çiçek çiçek bir bahçe olacak mormenekşe. Tam gözlere gönüllere şenlik:) Emeklerine sağlık
dağ çiği
01-04-2010, 21:16
Sevgili mormenekşe ne güzel ne hoş bir bahçen var.Tohumlarınında maşallahı var çok güzel çimlenmişler.Ben çiçek tohumu çimlemeyi bitürlü beceremedim.Eminim hepsi birbirnden güzel çiçekler açıcakBizlerde zevkle seyredeceğiz.
Adalet Yağcı
01-04-2010, 21:46
Aaa...Ne güzel, yalnız değilmişim :)
Sevgili Mormenekşe, tohumlar çimlenmiş, bahçe hazırlanmış, kaya bahçesi ise çok hoş olmuş.
Kaya bahçesinin üst bölümüne kaktüslerinizi, alt bölümüne ise, allisium ve ya yayılıcı başka bir bitki seçebilirsiniz.
Cam güzeli bile olabilir, çabuk gelişip kaplar her tarafı.
Sevgi Durul
01-04-2010, 22:12
Sevgili mormenekşe, ektiğiniz tohumlar ne güzel çimlenmişler. İmrendim doğrusu, gelişimlerini ve çiçek açtıklarındaki görüntülerini de bekliyoruz.
mormenekşe
01-04-2010, 22:26
İnşallah sayın Fikreteren, benim de tek hayalim bu, nasipse bu yıl bahçe rengarenk olsun istiyorum. Sevgili Sevim.K teşekkür ederim bakalım sabırla görücez nasıl bir bahçe olacağını.
mormenekşe
01-04-2010, 22:31
Teşekkür ederim sevgili S.Durul ,gerçekten çok zorlanmadım tohumları çimlendirmede, ama her sabah gözümü açtığım gibi yanlarında alıyorum soluğu :) Sonra da gün içinde bir iki ziyaret daha yapıp kapatıyorum seranın girişini. Biliyorsunuz bu çimlenen tohumlardan sizde de olacak merak etmeyin en kısa sürede tohumlarınız yola çıkıyor.
Sonuçta bende tohumlarımın çoğunu siteden arkadaşlar sayesinde edindim, eğer çiçek açtıklarını görürsem çok sevinicem.
mormenekşe
01-04-2010, 22:38
Aaa...Ne güzel, yalnız değilmişim :)
Sevgili Mormenekşe, tohumlar çimlenmiş, bahçe hazırlanmış, kaya bahçesi ise çok hoş olmuş.
Kaya bahçesinin üst bölümüne kaktüslerinizi, alt bölümüne ise, allisium ve ya yayılıcı başka bir bitki seçebilirsiniz.
Cam güzeli bile olabilir, çabuk gelişip kaplar her tarafı.
Sevgili Adalet hanım hoşgeldiniz,kaya bahçesi konusunda fikirlerinizi değerlendiricem, hele bi kaktüs çeşidi edineyim.Alt tarafa zaten fare kulağı ve alisyum diktim heralde bahara daha bi gelişirler.
Siz 204 nolu fotoğrafta 5'inciye bi bakın ,orası seranın önü ve tamamen sizden gelen tohumlarla ekili merakla bekliyorum oranın güzelleşmesini. Size bir kez daha teşekkür ederim .
mormenekşe
01-04-2010, 22:43
Sevgili mormenekşe ne güzel ne hoş bir bahçen var.Tohumlarınında maşallahı var çok güzel çimlenmişler.Ben çiçek tohumu çimlemeyi bitürlü beceremedim.Eminim hepsi birbirnden güzel çiçekler açıcakBizlerde zevkle seyredeceğiz.
Sevgili Dağ çiği hoş geldiniz, ama sizin bahçenizin yanında benim bahçem çok sönük. Eğer siz de çiçek yetiştirmeyi beceremedim derseniz şaşarım,ben bayıldım bahçenizdeki çiçeklere, sevimli dostlarınıza.
Tek dileğim çimlenen tohumlarımın fideye dönerek çiçeklenmeleri, o yüzden hala tam emin olamıyorum.
Adalet Yağcı
02-04-2010, 10:07
Sevgili Mormenekşe, hazeranları duvar diplerine doğru serpseydiniz, onlar uzun boylu oluyorlar.
Diğerleri de saracak yer arayacaklardır.
Tohumlar çimlenmediler mi daha?
mormenekşe
02-04-2010, 15:31
Sevgili Mormenekşe, hazeranları duvar diplerine doğru serpseydiniz, onlar uzun boylu oluyorlar.
Diğerleri de saracak yer arayacaklardır.
Tohumlar çimlenmediler mi daha?
Adalet Hanım, valla ekeli bir hafta olacak yarın ama henüz bir çimlenme yok. Açık havada olduğundan heralde, yeterli sıcaklığı bulamadığı için geç çimlenebilirler. Tohumları gelişi güzel serptim, aslında dediğiniz gibi dikkat ederek yapsaydım daha hoş olurdu ya bakıcaz artık.
Sevgili Mormenekşe bahçenizi zevkle gezdim ellerinize sağlık bahçenin son durumunu merak ediyorum nasıl acaba sevgiler...
mormenekşe
12-09-2011, 12:45
Sevgili Periş hanım, ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu sene bahçeyle ve çiçeklerimle hiç ilgilenemedim. Kayınpederim mart ayında by pass ameliyatı oldu, hemen ardından tam iyileşemeden acil olarak fıtık ameliyatı oldu yani anlıyacağınız sağlık sorunları nedeniyle ne mevcut olan çiçeklerimle ne tohum çimlendirme ile ilgilenemedim. İnşallah kış döneminde bahçemi düzenleme fırsatı yakalarım. Sevgiyle kalın.
mormenekşe
26-04-2012, 14:26
Merhabaaa, uzun süre ayrı kaldıktan sonra yeniden döndüm. Bahçe fotolarına ilk günden bugüne tek tek baktım ne kadar güzelmiş.
Taşındığımız için yeni bahçemle devam edicem bundan sonra, yine eski hali, yeni hali olarak resimlemek isterim ama fotoğraf makinama kızlarım elkoyduğu için maalesef şuan fotoğraf çekemiyorum.
En kötüsü de biçok çiçeğim soğuklar ve ilgilenememden dolayı öldü :( kayınpederimin hastalığı, vefatı derken koşuşturmacada soğanlı çiçekde edinemedim, şuan diksem diyorum ama burda bulmak çok zor, bir tek bime geliyor onun olduğu dönemi de kaçırdım.
İnternet sitelerinde de satıştan kalkmış galiba, bu sene biraz renksiz olacak :( Şuana kadar mısır, fasulye, börülce, bezelye, bamya ve nohut tohumları ektim. 2 tane de salatalık fidesi, daha doğru dürüst çiçek yok yeniden yapılanmak hemde donanımsız biraz zor olacak, ama yılmak yok çalışmaya devam.
Sevgi Durul
29-04-2012, 21:03
Sevgili mormenekşe, yeniden hoş geldiniz. Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Yeni fotoğraflarınızı bekliyoruz. Bitkileriniz için üzülmeyin, benden istediğiniz tohum vs. olursa yazmanız yeterli.;) Çok olmasa da kardeş payı yaparız.:p Sevgiyle...
Ayrıca başınız sağ olsun, Allah sabırlar versin.
mormenekşe
30-04-2012, 09:19
Canım sevgi ablam, hoşbulduk sizler gibi sıcacık ablalarımın, abilerimin, arkadaşlarımın arasında olmaktan çok mutluyum. İnşallah bundan sonra hep güzel anları paylaşırız.
Baş sağlığı dileğiniz için teşekkür ederim, Allah hepimize hayırlı ömür, hayırlı ölüm nasip etsin.
mormenekşe
30-04-2012, 10:43
288777
Arka bahçemden görüntüler. Ortada fayans döşenmiş yere masa ve sandalyelerimi yerleştirdim, masanın hemen arkasında bi hanımeli var.
Merhaba Mormenekşe, yeni bahçeniz hayırlı olsun, güzel çiçekler donansın inşallah. Bahçeniz Balıkesir'de mi acaba?
mormenekşe
30-04-2012, 11:05
288801
Çitlerle çevrili alan bize ait, diğer yeşil alan ise karşı dairelere
mormenekşe
30-04-2012, 11:09
Merhaba Mormenekşe, yeni bahçeniz hayırlı olsun, güzel çiçekler donansın inşallah. Bahçeniz Balıkesir'de mi acaba?
Merhaba sevgili Sakdağ, hoşgeldiniz ben Balıkesir'liyim ama şuan eşimin memleketi olan Manisa'nın Kula ilçesindeyiz.
mormenekşe
30-04-2012, 11:14
288821
Yine havuz isteğimin önüne geçemiyorum, çocuk gibi ne bulursam havuz süsü vermeye çalışıyorum :p
mormenekşe
30-04-2012, 11:31
Bu il bölümde duvar dibinde mısır ve fasulye, ortada da bamya ekili bakalım çıkacaklarmı tohumları geçen hafta ektim.
288825
Biz geldiğimizde arka bahçede bulunan gül, açınca ne renk anlıycaz, bahçede çeşme yok dolayısıyla şimdilik taşıma su ile idare edicez.
Uzun dar olan bölgede soğan, sarımsak, roka, maydanoz ve tere ekili.
mormenekşe
30-04-2012, 11:38
288829
Paşa ve bulutun kulübesi şimdi kediciklerime miras kaldı, minnoş, tombik, bızdık, arap, böcük, junior bi türlü yeni yerlerine alışamadılar. Ben gidip alıp geliyorum onlar yine eski bahçemize gidiyorlar galiba baya uğraşıcam.
mormenekşe
30-04-2012, 11:41
288831
Nanelerim, kekik ve ısırgan otlarım.
mormenekşe
30-04-2012, 11:44
288835
Dondan sağ kalan tüm çiçeklerimi bu bahçeye taşıdım, ama 5 gülüm ve hanımelim nedense tutmadı :(
mormenekşe
30-04-2012, 11:46
288838
mormenekşe
12-06-2012, 22:26
Dövme deri yıl sonu sergimizden çok hoş bir çalışmaydı.
mormenekşe
26-04-2013, 13:43
Uzuunn bir aradan sonra yeniden merhaba, tekrar aranızda olmak çok güzel. Beni kenarda tutun bağlayın da şu kopuklukları yaşamıyayım:)
Aklım yüreğim hep burda agaclar.net üyesi olmaktan çok mutlu ve gururluyum , fakat hep bişeyler etken olup site içinde aktif olmamı engelliyor.
Bahçem ve balkonumla ilgilenmeye başladım, inşallah önümüzdeki günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşırım. Şimdilik olan güzellikleri paylaşayım.
mormenekşe
26-04-2013, 13:53
yeni misafirimiz sevimli şilamız :) taze sebze salatasına bayılıyor.
mormenekşe
26-04-2013, 13:59
Tohumlar ekildi, bazıları çimlendi diğerleri de sabırsızlıkla bekleniyor
Sanırım fotoğraf yüklemede bi sorun yaşıyorum :(
Hakkı Şen
26-04-2013, 14:01
Bende de bir tane yavru tavşan var. Biz ona küçük değirmen diyoruz. :) Gece gündüz demeden sürekli bir şeyler yiyor. Kuru yem çok az veriyoruz obez olmasın diye. Şimdilik oldukça sevimli ve küçük ama büyüdüğü zaman ne yapacağız bilmiyorum. Evde beslemeye devam etsek ona eziyet uygun yeri olan birine versek aklımız kalacak. Yani zor.
Siz nerede besliyorsunuz? Sizdeki oldukça büyük. Bahçede bakarsanız kazacağı tünelin sonu nereye çıkar bilinmez. Evin içinde bir yere kadar bakılabilir.
mormenekşe
26-04-2013, 14:16
Bende de bir tane yavru tavşan var. Biz ona küçük değirmen diyoruz. :) Gece gündüz demeden sürekli bir şeyler yiyor. Kuru yem çok az veriyoruz obez olmasın diye. Şimdilik oldukça sevimli ve küçük ama büyüdüğü zaman ne yapacağız bilmiyorum. Evde beslemeye devam etsek ona eziyet uygun yeri olan birine versek aklımız kalacak. Yani zor.
Siz nerede besliyorsunuz? Sizdeki oldukça büyük. Bahçede bakarsanız kazacağı tünelin sonu nereye çıkar bilinmez. Evin içinde bir yere kadar bakılabilir.
Hakkı bey, bizimki de küçük aslında yakın çekim olduğu için büyük çıkmış :) evde bakıyoruz şimdilik. Eşim ona bir kafes aldı bıldırcın kafesiymiş sanırım.
banyonun bir köşesinde duruyor her gün bir kaç saat çıkıyor hopluyor, zıplıyor ve gerçekten durmadan yiyiyor :)
Ben ona kartondan bir tünel yaptım bir tarafıdan girip diğer taraftan çıkıp oynuyor, şimdilik o da bizde mutluyuz ama biz de daha doğal bi ortamda yaşamasını istiyoruz.
yeni misafirimiz sevimli şilamız :) taze sebze salatasına bayılıyor.
O sebzeleri kim olsa yer, çok güzel görünüyor. :D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.