View Full Version : agaclar.net Kardeş Bitkiler toplantısı, Ankara, Yeşilöz (21 Haziran 2009)
Sarıkoz koyüne 13 haziranda bir gidelim demiştik hani, noldu, temmuza daha çok var. Ben de Ereğli için plan yapın istiyorum ayrıca.
En yakın haziranda Sarıkoz'da görüşecekmişiz gibi geliyor bana.
Bence Ereğli fikri de çok hoş...Her halukarda 13 Haziran'da buluşuyoruz o zaman..
Gidilecek yeri de bugün yarın tespit edelim derim ben..
Yalnız bu kadar kısa sürede böyle uzak bir gezi organizasyonu bana zor gibi geliyor. Ankara içindeki buluşmaya bile günlerce yer belirleyemediğimiz düşünülürse:rolleyes:
Sonbahar başlarında falan gibi bir zaman diliminde yapsak derim böyle bir geziyi. Ben bir yıl Eylülün 2. haftasında Karadenizin ortalarına kadar gitmiştim ve inanamamıştım o mevsim oraların güzelliğine.
Yine de çıkacak bir karara uyarım.
Bence biz bir tarih koyalım, uygun olanlar gelsin işte..
İlla ki herkesin uygun olacağı zaman diye beklediğimiz zaman aylar geçiyor..
Mayıs, Haziran, Temmuz...
Her ay toplantı var, ne güzel :)
denizakvaryumu
26-05-2009, 12:33
http://kardesbitkiler.blogspot.com/
Haziran ayı toplantısı 21 Haziranda (gün dönümü)kardeş bitkicilerin bahçesinde yani muhtarın bahçesinde olabilir.
Çapa yapan , kürek sallayan arkadaşlar görüş bildirsin derim :)
BalıkcıSerdar
26-05-2009, 13:27
Sanırım orası Yeşilöz Köyü, Google Map'ten baktım, yanındaki kızılırmak mı? Kızılırmak'sa her hafta gidelim. Akşam yenecek balıklar benden:)
denizakvaryumu
26-05-2009, 13:32
Kızılırmak değil de kirmir çayı .
Nevsune ve Baobab daha iyi bilirler.
Bahçede derenin kenarında ne de olsa çapa yapıp, toprağı bellediler :)
http://www.ankaramagazin.com/ankara/piknik-kirmir.asp
http://cilginbalikci.com/akarsular/kirmir-cayi-adaoren-dibecik-asma-kopru.html
Kendi bahçemle uğraşcak zaman bulamazken gidip başka yeri çapalamak benim için baya saçma olacak ama uyarım bakalım :)
denizakvaryumu
26-05-2009, 13:58
Çapa zamanı sizin bahçede de toplantı yaparız,
tabi sırada benim beyaz topraklar da var :)
ben de çapaya bahçeye neyin gelir, kızarmış deve karşılığı çalışırım,
ama herkesin de benim balkon bahçesinde de buluşup
çiçek sulamaya yardım etmesi kaydıyla..
her gün 2 kova su taşıyıp sulamaktan yorulmaya başladım valla.. :mad:
BalıkcıSerdar
26-05-2009, 14:07
ohooo kızarmış deve yiyecek, iki kova su taşıyınca yorulacak, bu eleman yaramaz usta:p
denizakvaryumu
26-05-2009, 14:10
Böyle arkadaşlar olacak ki, çalışanların kıymeti biline :D
Yahu piyasası böyle bu işin!...
Siz bu devirde 2 master yapmış 15 yıllık deneyimi olan uzman memuru,
2 lokma deve karşılığı bahçede çalıştırıp, bir de şikayet ediyosunuz!...
Aynı koşullarda millet deveyi hamuduyla yutuyor da gene çalışmıyor valla ..
(Bkz. bizim işyeri!! :D
BalıkcıSerdar
26-05-2009, 14:33
2 master çapa konusunda mı yapıldı:) 15 yıllık deneyim ve uzmanlık, çapa konusunda mı? İnsana bunları sorarlar tarlada:) çapayı tutmayı beceremezseniz, masterlarda uzmanlıkta hak getire:)
Deveyi hamudu ile götürenler zaten bu forumun varlığından bile haberdar değildir ki:p ben aslında en başından bu forumdan haberdardım da, üyeliğim yeni:p
Derya Özen
26-05-2009, 14:51
Kendimi şuan, Papazın bağındaki masanın etrafında gibi hissettim, aynı sıcaklık, ekranın öbür yüzünden hissediliyor. Süper bir ortam. Toplantı gününde eğer herhangi bir işim olmazsa kızkardeşlerimide alıp geleceğim.
denizakvaryumu
26-05-2009, 15:19
deveyi hamudu ile götürenler zaten bu forumun varlığından bile haberdar değildir ki:p ben aslında en başından bu forumdan haberdardım da, üyeliğim yeni:p
:D
Şimdi merak ettim, forumdan nasıl haberiniz oldu?
BalıkcıSerdar
26-05-2009, 15:24
Bana yıllar önce böyle bir forumun kurulacağı, yakinen takip etmem ve 2099'dan önce üye olmamam bildirilmişti.
Desem inanmazsınız değil mi? :p
denizakvaryumu
26-05-2009, 15:25
Kendimi şuan, Papazın bağındaki masanın etrafında gibi hissettim, aynı sıcaklık, ekranın öbür yüzünden hissediliyor. Süper bir ortam. Toplantı gününde eğer herhangi bir işim olmazsa kızkardeşlerimide alıp geleceğim.
Siz gelesiniz diye özellikle pazar günü seçildi. :)
21 Haziran 2009 pazar.
Deve kesemesek de , marul,maydonoz,roka keseriz. :D
Baobab tan umudu kestik, o şimdi eline çapayı-küreği sürmez, kuzu kesmeyince :p
denizakvaryumu
26-05-2009, 15:28
Tabi bir de şu var;
Ben burda kendi kendime gelin-güvey oluyorum :)
Bakalım Ceyhan-kardeş bitkiciler-muhtar bahçede toplantı konusuna ne diyecek?
ceyhanla konuştum telefonda, şincik o da yazıyor arkadaşlar :D
Selam dostlar,
Bir süredir foruma giremedim, giridiğim zaman da bu başlığa bakmadım, kusura bakmayınız.
Kardeş bitkiler bahçemizde 21 Haziran'da buluşma fikrini çok sevdim. Ufaktan hasat da yaparız belki (bahçeyi sulamaktan, ot yolmaktan, fasülye ekmekten, çapa yapmaktan bahsetmeyim de arkadaşların gözü korkmasın). Orada ne işimiz olduğunu soranlar için: Bahçedeki faaliyetleri fırsat buldukça blog'a yazıyoruz: kardesbitkiler.blogspot.com. Gerçi her hafta gidemiyoruz, gitsek de bazen blog'a yazmaya zamanım olmuyor... Yine de şimdiye kadar baya bi iş çıkardık.
1-2 saat uzaklaştık buralardan 3 sayfalık gezi öncesi konuşma olmuş. Size yetişmek namümkün.:D
denizakvaryumu
26-05-2009, 16:17
Ceyhan olur verdiğine göre kapıyı açtık :)
Bahçeye minibüsle gidiliyor.Minibüsler İstanbul yolunu takip ediyor.En son benim bildiğim 7,5 TL idi ve bahçenin önünden geçiyor.
09.00 da Ankamall önünden kalkıyor.
Benden bilgiler bu kadar. :)
Başka toplantı yeri önerisi olan yazsın derim.
bence çok güzel bir fikir..ben daha önce 3 kez gittiğim için biraz bilgi vereyim isterseniz..
Güdül'e bağlı Yeşilöz köyünün eski muhtarının bahçesi burası. Kirmir çayı kenarında, yemyeşil, içerisinde meyve ağaçları, sebzeler, çilekler ve harikulade bir ağaç üstü çardak var.
Yaklaşık 70 km diye kalmış aklımda. Hem etraftaki yeşilliklerle kaynaşmak, piknik yapmak ve de çapa yapmak mümkün, hem de Kirmir çayının taşkın sularıyla oynamak, vs..
"Kardeş Bitkiler" grubu, temelde doğanın özelliklerini ve toprağın temel dengesini bozmadan bitki yetiştirme denemelrinde bulunmakla meşgul. Bunlar arasında toprağı derin kazmadan bitki yetiştirmek, birbirlerini farklı açılardan destekleyen bitkileri bir arada ekmek, "tohum topları yöntemini ülkemize uyarlamak gibi denemeleri saymak mümkün. Tabii bu arada bol bol doğaya zarar vermeden onunla birlikte nasıl yaşarız, kendi kendine yeten sistemleri nasıl kurarız vs gibisinden türlü çeşit tartışmalar da yapıyoruz.
Herkes bol bol köftedir, pirzoladır, efendime söyliyim, devedir vs artık herkes elinde ne varsa getirir, bütün gün vahşi doğanın bağrında besleniriz.. :D
24 Mayısda Sorgun'daki şenlikte görüşürüz belki diye umutlanmıştım ama olmamıştı. Çok sevdim bu fikri, ben 21 Haziran buluşmasına haydi haydi varım. Kardeşbitkicileri pek özlemiştim zati:)
Takır takır market yufkasından börek yapiym mi yine. Tadı damağınızda kalır, kendi aşağı inemez bir türlü.
Ceyhan bu aralar telefon beni aramıyo, kilit mi koydun:p
denizakvaryumu
26-05-2009, 19:06
Evet tarih ve saat kesinleşti diyelim :)
Tarih: 21 Haziran pazar
Saat: 09.00 da
Ankamall un önünden yeşilöz minibüsüne binilecek.
Ancak minibüsün ilk kalkış yeri burası olmadığından minibüse öncesiden telefon etmek gerekiyor.Bu durumu herhalde Ceyhan ayarlar :)
Herkes bu noktadan binerse tüm minibüsü doldururuz gibime geliyor.
Serdar Bey, büyük bir ihtimalle kirmirin yanında balık tutar.:D
Potlaç toplantısı olacağından herkes gönlünden ne koparsa getiriyor. :)
Kirmir çayındaki sazlıkların çok güzel bir fotoğrafını çekmiştim, silmişim. Görmenizi isterdim.
Kirmir, biz gittiğimizde gürül gürül akıyordu ve nasıl berrak, nasıl güzel bir görüntüsü vardı anlatamam. Çayın arka tarafında, keşfedilmeyi bekleyen bir tepe. Devamını siz kendi gözlerinizle görün:)
Bahçe, muhtar, güzel insanlar ve o Kirmir çayı. Çok güzel bir gün olacağından eminim
denizakvaryumu
26-05-2009, 23:00
Bu toplantı için Ceyhan'ın planlamasına ihtiyacımız var derim.
Zaten dolmuş hemen bahçenin kenarından geçiyor.
Mis gibi hep birlikte şarkı söyleye söyleye gideriz işte...
Baobabcım Ceyhanla görüşürsen dolmuş dönüş saatlerini veya dolmuşlar için görüşebileceğimiz bir tel. numarasını öğrenebilir misin lütfen. tenar'ın dönüşü için uygun bir saat var mı acaba?
Merhabalar, Ceyhan'la konuştum, bugün internete girme imkanı bulur bulmaz konuyla ilgili bilgi vereceğini söyledi. Sanırım 1 gün önceden dolmuşçuya telefon edince mesele halloluyormuş.
denizakvaryumu
27-05-2009, 10:31
Aksaray, aksaray, aksırayyyy ...
Yettim! Evdeki ikinci işim olan çocuk bakımından dolayı bazen cevaplarım gecikiyor. Gene öyle oldu! Yeşilöz bahçe ve doğa şenliğimizi vakitlice düşünmüş olmak iyi oldu. Önümüzde 3 haftadan fazla süre var, güzel bi etkinlik planlaması yaparız. Bunu çocuklara yönelik bir etkinlik haline getirebilirsek daha da güzel olur!
Öncellikle ulaşım:
Yeşilöz yaklaşık 90m km. Arabayla Ayaş yolundan ya da Otoban'dan gidilebiliyor, her durumda yaklaşık 1 saat 20 dk süüyor. Bahçe dolmuşların geçtiği yolun hemn altında, bu nedenle dolmuş da iyi bir sseçenek. Kişi başı 7 YTL. Bir gün önceden arayıp yer ayıracaz.
Dolmuşların kalkış yerleri ve saatleri:
Ankara Etlik Garajı'ndan kalkan Güdül minibüsleri Akköprü (Migros) metro durağının önünden geçiyorlar (köprünün altı). Kalkış saatinden 3-5 dk. sonra orada oluyorlar:
Ankara Etlik Garaji'ndan (tel.341 68 69):
07.00 otoban
09.00 otoban
11.30 otoban
14.00 otoban
16.00 ayas uzeri
18.00 otoban
Gudul Otobus Terminali'nden (tel.728 02 82):
07.00 otoban
09.00 otoban
11.30 ayas uzeri
14.00 otoban
15.30 otoban
17.00 otoban
Neler yapabiliriz? Fikirler:
1) Bahçe işleri, hasat, fasülye ekimi, malç yapma, sulama, çapalama, vs.
2) Kirmir Çayı gezisi - balık tutma
3) Doğa yürüyüşleri (parkurları önceden belirleme şansımız olur belki)
4) Çocuklar için doğa oyunları
5) Yabani otları tanıyalım
6) Fotoğraf yarışması
7) Mangal sefası
başka fikirler?
7 maddenin 7'sini de çok beğendim. Aklına sağlık Ceyhan.
Yolda mutlaka Baobab'ın yakınlarında bir yerlere oturun. 1 saat 20 dakikanın nasıl geçtiğini asla anlayamazsınız, tecrübeyle sabittir. Dönüşte evin yakınından geçiyormuşuz da son anda farketmiştim.
Aslında beni bırakın, bahçede biraz çalışıp sonra Kirmir çayının sesiyle hayallere dalıp ruhumu dinlendireyim derdim de....Neyse bu seferlik gruba uyacağım:)
BalıkcıSerdar
27-05-2009, 14:47
Neler yapabilirizde;
2 ve 4. maddeler bana ve kızıma uyar:)
Sıralananların hepsi bana ve oğluma uyar. Eşime ise sadece Kirmir Çayı yakınında kitap okumak uyar. Haa unutmadan BalıkcıSerdar bizim için de bir olta alabilir misiniz zahmet olmazsa?:D
BalıkcıSerdar
27-05-2009, 16:27
Herkez için olta alamam ama siz erken davrandığınız için size olabilir:)
Şimdiden rastgele o zaman.:D
denizakvaryumu
27-05-2009, 18:11
Hımmm 1 nolu işe kimse gönüllü olmayacak anlaşılan.
Ben de 2 ve 4 nolu işleri seçeyim bari :D
Günaydın arkadaşlar,
Madem tarih ve yerde anlaşmış durumdayız,
bence konu başlığına da tarihi taşıyalım ve bir de liste oluşturmaya başlayalım...
"Evet tarih ve saat kesinleşti diyelim
Tarih: 21 Haziran pazar
Saat: 09.00 da
Ankamall un önünden yeşilöz minibüsüne binilecek."
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 09:13
Hımmm 1 nolu işe kimse gönüllü olmayacak anlaşılan.
Ben de 2 ve 4 nolu işleri seçeyim bari :D
7 nolu işte fena sayılmaz aslında:)
Ben de 2, 3 ve 6'yı seçtim.
7 de banko tabii ki :)
Hadi siftah benden, bereket .....
21 Haziran 2009, Yeşilöz köyüne gidecekler:
1- nevsune
21 Haziran 2009, Yeşilöz köyüne gidecekler:
1- nevsune
2-M.Sema (+2)
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 09:42
Hemen acele etmemek lazım,
Önce iyi düşünmek lazım,
Allah o günlere sağlıkla kavuştursun demek lazım,
Ondan sonra
1- nevsune
2-M.Sema (+2)
3- BalıkcıSerdar + avanesi
Demek lazım:)
Pardon benim iki de misafirim olabilir (Mordoğan tayfası benimkiler de, tanışmanızı istedim)
1- nevsune (+2)
2-M.Sema (+2)
3- BalıkcıSerdar + avanesi
denizakvaryumu
28-05-2009, 09:59
7 nolu işte fena sayılmaz aslında:)
O kadar kişiye Baobab ın dediği gibi ancak deve kesilir :D
Bence mangal işi mümkün gözükmüyor, herkes kendi yiyeceğini-içeceğini ve ortaya koyacağı yiyeceğini getirsin derim.
Yani POTLAÇ lı bir gezi-toplantı olsun
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:03
KARDEŞ BİTKİLER bahçesindeki --potlaç-- etkinliğine katılacak olanlar:
21 Haziran Pazar saat 09.00 Ankamall önü minibüsle gidiş 7 TL
NoT:Katılacak olan arkadaşlar kendi yiyecek ve içeceklerini getiriyor tabi ortaya da Allah ne verdiyse kabilinden kuzu kızartma-çiğ köfte-baklava vs.getirilebilir :)
1-Nevsune (+2)
2-M.Sema (+2)
3-BalıkcıSerdar + avanesi
4-Denizakvaryumu (+4)
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 10:05
Yalnız ben hemen belirteyim, öyle dolmuş falan uğraşamam, ben kendim gelir, kendim giderim:)
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:11
Tabii bir de Balıkçı Serdar, kirmir den ne tutarsa saklı gizli bir tarafta pişirilip yenilecek. :D
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:13
KARDEŞ BİTKİLER bahçesindeki --potlaç-- etkinliğine katılacak olanlar:
21 Haziran Pazar saat 09.00 Ankamall önü minibüsle gidiş 7 TL
NoT:Katılacak olan arkadaşlar kendi yiyecek ve içeceklerini getiriyor tabi ortaya da Allah ne verdiyse kabilinden kuzu kızartma-çiğ köfte-baklava vs.getirilebilir. :)
1-Nevsune (+2) dolmuş
2-M.Sema (+2) dolmuş
3-BalıkcıSerdar (+avanesi) araba
4-Denizakvaryumu (+4) dolmuş
"işte geldiimm burdayıımm...ben bu işte ustayıımmm"
Cif Likit jel (baobab :D
1-Nevsune (+2) dolmuş
2-M.Sema (+2) dolmuş
5- Baobab
1-Nevsune dolmuş (+2) araba
2-M.Sema (+2) dolmuş
5-Baobab dolmuş
Bizimkiler kendi arabalarıyla gelirler, ben sizlerle olmak için dolmuşla geliyorum.
Mangal fikri Ceyhan'dan çıkmıştı. Belki orada bir düzenek vardır. İsteyen malzemesini alır, yapar. Örneğin ben mangalda mantar yapmak isterim doğrusu
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:23
Tokat kebabı da yaparız, deve de keseriz, tandır pişiririz, çiğ köfte de yoğıririz...
Reklamları yapalım da... :)
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:25
1-Nevsune dolmuş (+2 araba)
2-M.Sema (+2) dolmuş
5-Baobab dolmuş
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 10:26
Benim arabayla geleceğimi kim söyledi, belki yaya geleceğim:)
Akşamdan çıkar geze geze gelirim, kızımı da sırtıma aldım mı, dere-tepe dümdüz:D
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:31
Aslında balık tutmak isteyenlerin geceden gitmesinde fayda var...
Bu etkinlik içinde etkinlik olur iyi de olur.
Balıkçı Serdar'la kirmir çayında balık tutma etkinliğine katılacak olanlar :
diye bir alt başlık açılabilir.Yalnız tutulan balıkların herkes tadına bakacak :)
Muhtarın bahçedeki çardakta, toprak kazılarak içerisine yerleştirilmiş küçük bir tüp ve üzerinde de pişirme düzeneği olduğunu hatırlıyorum. Orada her şeyi pişirebiliriz. Ama elbette birilerinde mangal var da getirirse, daha bile süper olur :rolleyes:
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 10:44
Mangala ne hacet, tenekede tavuk yaparız. Teneke benden:)
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:46
Madem tüp ve pişirme düzeneği var , o ayda yapılacak ve potlaça en güzel yakışan yemek;
Menemen olur. Mis gibi taze domates-biber ve köy yumurtaları ...
Menemen...menemen...menemen :)
tavuğa ne hacet...tenekede balık yaparız..
(bu durumda...balık da sizden!! :D
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:47
Mangala ne hacet, tenekede tavuk yaparız. Teneke benden:)
Gerçekten bu da iyi fikir.Tamam bir tavuk geliyor :)
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 10:49
Birde yaprak sarması ekleyin tam olsun bari:)
Kendimi hiç iyi hissetmiyorum, herhalde hasta olup ben gelemeyeceğim oralara kadar:D
Zaten yakın yerler değil, yürüyerekte diz ağrılarım tutar. Vaz geçeceğim herhalde:p
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 10:50
Eh artık tüpte de pilav yaparsınız (ben olmayacağım ya) :p
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:52
Yaprak sarmasından bu sefer kaçış yok, ikidir kaçıyorsunuz zaten...
Siz gelemeseniz bile akşam uğrar sizden alırım :)
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 11:00
Birden iyileşir gibi oldum sanki:)
Gideceğimiz bahçeye köy yakın mı arkadaşlar? Köyde yufka bulunur mu? Yoksa köye gidip şehir ekmeğimi yiyeceğiz? Köy yumurtası, köy sütü olan bir kahvaltı yapılır mı bahçede? Sonra bahçeye dalınır ekim-dikim-çapa oynanır mı? Daha sonra bölge keşfine çıkılır mı? Yabani bitkiler, sağdaki soldaki tarlalarda endemik aranır mı? Oturacak yer var mı? Hamak var mı? Suyu içilir mi? Yerlerde mi oturacağız yorulunca? Kardeş bitkiler bahçesine giderken ne götürmek lazım?
Ben düşünüyorumm:o
denizakvaryumu
28-05-2009, 13:27
link biraz fikir verir sanırım.Linkteki yere gidilecek.
Tüm bu sorduklarınıza Ceyhan (kardeş bitkiler fikrini uygulamaya döken arkadaş)yakında cevap verir sanırım.
Merhabalar feriha hanım;
1- Bahçemiz köye çok yakın
2- Köyde muhtemelen yufka bulunur, ama olmazsa yolda giderken de alabiliriz.
(arabayla gelecek arkadaşlara sipariş veririz, onlar alır! :)
3- Bahçeye esasen aylardır, "perma kültür", "tohum topları" vs denemelri yapmak için tohumlar ekiyor, çapalar yapıyoruz..Dolayısıyla her taraf yemyeşil sebzelerle, meyve ağaçlarıyla ve yapılacak işlerle dolu :)
4- Bölge keşfedilmek için harikulade bir yer. her yer devasa mağaralar ve Kirmir çayı boyunca yemyeşil güzergahlarla dolu.
5- Etrafta bir çok ekilmeyen yer var ve bizim tarla da hemen çayın kenarında olduğu için, eminim pek çok endemik bitki vardır. Ben iki hafta kadar önce oradaydım, diz boyu yeşillikten yürüyemedim bile.
6- Oturacak yerimiz var ve de süper. Bir ağacın üzerinde, yeşillikler içerisinde bir sürü minderler ve bir sürü kanape. (O yüzden de zaten 10 dakika çalışıp 1 saat kek-çay olayına giriyoruz! :)
7- Bahçeye giderken yanımızda biraz yiyecek içecek götürmek kafidir. Yani bir pikniğe giderken ne gerekiyorsa onlar. Ama ekstradan kilim, minder vs gerek yok..
Düşünmeyin, hemmen yazın adınızı efenim.. :rolleyes:
Gideceğimiz bahçeye köy yakın mı arkadaşlar? Köyde yufka bulunur mu? Yoksa köye gidip şehir ekmeğimi yiyeceğiz? Köy yumurtası, köy sütü olan bir kahvaltı yapılır mı bahçede? Sonra bahçeye dalınır ekim-dikim-çapa oynanır mı? Daha sonra bölge keşfine çıkılır mı? Yabani bitkiler, sağdaki soldaki tarlalarda endemik aranır mı? Oturacak yer var mı? Hamak var mı? Suyu içilir mi? Yerlerde mi oturacağız yorulunca? Kardeş bitkiler bahçesine giderken ne götürmek lazım?
Ben düşünüyorumm
Ayrıca, kardeş bitkiler projesiyle ilgili olarak Ağaçlar.net te yaptığımız yazışmalara da şuradan ulaşmak mümkün:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10856
Teşekkürler .. Heyecanlanmaya başladım..
2-M.Sema (+2) dolmuş
5-Baobab dolmuş
6-feriha (+oğlu-belli değil)dolmuş
şimdiden, kardeş bitkiler grubu ve ceyhan hariç olmak üzere, en az 15-16 kişi olduk.. :)
1. Geleneksel Muhtarın Bahçesi Şenliği şeklinde geçecek sanırsam!!... :D
Papazın Bağı, Muhtarın Bahçesi...ne var sırada?... Hahamın Serası, Dalai Lama'nın Bostanı.... :))
denizakvaryumu
28-05-2009, 14:34
Arkadaşlar bahçenin yanındaki Yeşilöz kasabası için linke bakınız, muhteşem diyebilirim.
82117
http://www.yesilozkasabasi.net/
Sitede kardeş bitkilere de link açılmış.
2-M.Sema (+2) dolmuş
5-Baobab dolmuş
7-gilan (+1) dolmuş
Hahamın serasına da gelirim :)
Dolmuş doldu galiba otobüse mi geçsek?:D
denizakvaryumu
28-05-2009, 14:39
şimdiden, kardeş bitkiler grubu ve ceyhan hariç olmak üzere, en az 15-16 kişi olduk.. :)
1. Geleneksel Muhtarın Bahçesi Şenliği şeklinde geçecek sanırsam!!... :D
Papazın Bağı, Muhtarın Bahçesi...ne var sırada?... Hahamın Serası, Dalai Lama'nın Bostanı.... :))
2012 için beyaz toprakları sıraya alın :)
-----------------------
Bu toplantı için;
Ağaçlar net Ankara Haziran toplantısı ve 1. kardeş bitkiler potlaç şenliği
diyebiliriz.
Dolmuş doldu galiba otobüse mi geçsek?
Doğru valla...ya iki dolmuş tutalım ya da otobüs bakalım..
Bir de daha 25 gün olduğunu hesaba katarsak, bu sayı artabilir de..
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 14:49
Eksilebilirde:)
Mesela yaprak sarmasına ısrar çok olursa ben hasta olup gelemeyebilirim:)
denizakvaryumu
28-05-2009, 14:51
Gerçekten bir şenlik gibi olacak.
Kardeş bitkiciler de nerden baksan 15-20 kişi gelir.
2 takıma ayrılırız.
Ağaçlar net ve kardeş bitkiler
Halat çekme yarışından başlar, yakan toptan çıkarız :)
Bizim takım halat çekme gibi ağırlık isteyen yarışmalarda kesin birinci olur :D
denizakvaryumu
28-05-2009, 14:52
Eksilebilirde:)
Mesela yaprak sarmasına ısrar çok olursa ben hasta olup gelemeyebilirim:)
Yaprak sarmasını unutun herkes birer tane bile alsa 2 tencere yapmak zorunda kalırsınız.
Şöyle kimsenin gelmediği 4-5 kişilik toplantılara saklayın dolmayı.:D
hatta 1-2 kişilik...biz gelir yiriz direkt... :D
denizakvaryumu
28-05-2009, 15:01
Sayımız kesinlikle 2 dolmuşu bulur.
Bu toplantının şimdiye kadarki en kalabalık toplantı olacağını sanıyorum.
Ceyhan artık bir kuzu keser :D
ben deve deve deyip dururken şaka zannediyordunuz di mi?!!...
şöyle büyükçe bir ateş yakar, çevire çevire pişiririz devemizi... :cool:
denizakvaryumu
28-05-2009, 15:06
Aslında herkesten 10 Tl toplansa bir koyun rahat kesilir, sizin çevirme işini de hallederiz .
Muhtara sormak gerek, bahçe onun.
Aslında herkesten 10 Tl toplansa bir koyun rahat kesilir, sizin çevirme işini de hallederiz .
Muhtara sormak gerek, bahçe onun.
En ucuzunu (Saksı, Torf, Perlit, Bitki, İlaç, Bahçe için el aletleri, vd.) Ankara'da nerede ? yazıyorum:)
Vazgeçtim, kızan falan olurda:)
Metro grosmarkette ambalajında tüm kuzu :) 134 TL
süper valla...
2 tane kuzuyu attık mıydı minübüse, ver elini bahçe!!.......
İnanılmazsınız vallahi. Hani son toplantı da demiştim hatırlarmısınız; mesajları okutken kendi kendime güldüğümü gören olsa deliliğim tescilli hale gelir diye, geldi işte.:D
BalıkcıSerdar
28-05-2009, 15:32
İnanılmazsınız vallahi. Hani son toplantı da demiştim hatırlarmısınız; mesajları okutken kendi kendime güldüğümü gören olsa deliliğim tescilli hale gelir diye, geldi işte.:D
Daha iyi olmuş "ne yapsa yeridir" diye kimse yaklaşıp rahatsız etmez sizi:) Buda tecrübeyle sabit:o
:D
denizakvaryumu
28-05-2009, 15:34
Baobabın duaları kabul oldu :)
Marifet iltifata tabi derler ya,
siz şimdi böyle deyince ben de artık fıkradır, şarkıdır, artık ne varsa döktürürüm!...
ayriyeten dans eder, şarkı da söylerim efenim... :o
Yeteneklerinizin hepsini bir kerede göstermeyin Sevgili Baobab, sonra sizden şiir okuması da isteyeceğiz oralarda.
esta piti piti... :)
Ben şimdiden merak etmeye başladım, geçen sefer diktiğimiz ıspanaklar, böğürtlen, vs ne halde diye...
Bu arada, o bahçeden edindiğimiz tecrübelerden, daha sonra Sn denizakvaryumunun bahçesinde de yararlanabiliriz belki...
Şimdiden işi koyuna deveye döküp kardeş bitkicilerin gözünü korkutacaksınız.
Yavaş yavaş, alıştıra alıştıra.
A aaaaa hızınıza yetişemyorum.
Ben sizi Ereğli'ye beklerken.... Bu konu ne zaman açılmış da bu kadar detay da konuşulmuş. Ben de hazıra konmuş oluyorum böylece galiba:)
Ereğli'yi Ankara toplantıları dışında tutuyorum o halde. Onu mutlaka yapalım; yaz sıcaklarımda gelin de o zaman sizi okyanusa karşı ağaçların içindeki eski kapı kulplu küçük otelde doğayla buluşturayım.
Pazar günü oraya gelip de en tatlı yerinde (develerin de artık içini çekerek pişmiş olduğu o saatlerde) ayrılmayı kendime yediremeyeceğim:) Her ne kadar bu sebeple olmasa da ulaşım problemimi çözdüğümde ben size katılırım. Nevsuncum benim dönüşümü bile düşünmüş; canım ya:)
Konuyu tesadüfen yakaladım, abone de oldum, gelişmeleri takip ederim artık.
tenarcım bu geziyi kaçırmanı hiç istemiyorum. Papazın bağında uzak kaldık, içime oturdu zaten. Hem bu gezide büyük olasılıkla düşlerimize daha yakın bir adım atabiliriz. Dediğimi dinle, bir aksilik olmaz da gelebilirlerse seni tanıştıracağım arkadaşlarımla daha somuta gidebiliriz. Ne yap yap, 21 Haziranı bize ayır.
denizakvaryumu
29-05-2009, 09:24
Mordoğan'a (umuda) yolculuk :)
Somuta daha yaklaşabilmek için, ctesi acele ve çokca, sayısalından süperinden lotolar, totolar, piyangolar da oynayacağım:)
Kardeş bitkiler fotoğraf albümünden çaldığım! bir Kirmir çayı fotoğrafı (Ceyhan kızmaz nasılsa:)) İşte böyle bir yer:
goncaozyazici
08-06-2009, 15:00
merhaba, sitenize yeni üye oldum.21 hazirandaki gezinize katılmak istiyorum. Fakat o gün öğlene kadar çalışmam gerekiyor. Arabamla gelebilirim orada sizleri nasıl bulabilirim, bir de bu tür etkinliklere çocuklarımızı dahil edebiliyoruz sanırım değil mi ? Yapılan liste sadece minibüsle katılacak olanlar için hazırlanan bir liste mi?
Beni ve oğlumu da sayın arkadaşlar:)
Bahçeye çocuklarınızı mutlaka getirin! Onlaırn doğaya, doğanın da onlara ihtiyacı var. Büyük olasılıkla bizim çocuklar da orada olacak.
Aslında, (dün Alp'e de dediğim gibi -beraber Güneşköy'deydik, süper bi gün oldu!), bu toplantıyı "Haydi Çocuklar Doğaya" adlı bir etkinlikle birleştirmeyi planlamıştık. Ama sanırım bunu ayrı bir etkinlikler dizisi olarak yapacağız. Netleşince haber veririm.
21 Haziran'da dolmuş dışında arabayla gelmek isteyecekler için öncesinde yol tarifi veririm.
Potlaç'a giriş :)
21 Haziran toplantısına gelecek arkadaşlardan çilek fidesi isteyen var mı?
denizakvaryumu
09-06-2009, 15:00
Alp çileği ise ben isterim :)
gilan hanım dost, sizle ilgisi yok,
tamamen benim çilek hırsızlığına laf etmekte denizakvaryumu bey kardeş..
yahu muhtarın bahçesi çilek dolu işte...gidince kökleyip kökleyip getirirsiniz.. :D
(zati muhtarın bahçeden 3 kök çilek aparttım diye bi sürü laf ettiniz
bari yememe karışmayın...:mad:
bu arada güneş köy muhteşem bir yer...kurucuları vs de çok candan insanlar..
benim gibi daha önce tanışmamış olanlar varsa mutlaka tanışın derim..
bizimle benzer kaygıları ve ilgileri olan bir sürü insan olduğunu görmek çok hoş oldu.. Doğa içerisinde geziler, eğlenceler de cabası..
bir de, orada yetiştirdiklerine abone olursanız her hafta kapınızda bir koli bahçeden toplanmış doğal gıda buluyorsunuz..süper bi şey..
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 15:30
Sn. Tenar;
Sizde bu toplantıya/geziye gelebilecek misiniz? Adenium tohumlarınızın üçüncüsü de çimlenmeyi başardı, bende % 100 başarı yani:)
Gelecekseniz onları getirebilirim.
Sn. K0900;
Siz gelebilecekseniz, sizin de bende emanetleriniz vardı biliyorsunuz:)
Başkaca da bitki potlacına getirebileceğim şimdilik bir şey yok, o zamana Allah ne gösterir bakacağız artık:)
Alp çileği ise ben isterim :)
Bendekiler çilek çileği :D
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 15:40
Sn. Gilan
Sizin çilekler yedi veren mi? Eğer yediverense bir kaç kök(!) alabilirim:) Bu arada üzümlerin keyfi yerinde, bionemleri de yapıldı, iyice neşelendiler, teşekkürler.
bu arada papazın bağında toplamış olduğum küçük fidanlardan sardunya ile, papatya yeşili olup da bol su isteyen -ama adını unuttuğum!- diğeri gayet sağlıklı gözükmekte,
ama adını bilmediğim diğer ikisi kurudu maalesef (daha tanışamadan gittiler...:(
Ceyhan, katdeş bitkiler bloğuna muhtarın bahçesinin son durumunu anlatan bir yazı eklemiş..fotoğraflar vs de var..
ilgilenenler için: http://kardesbitkiler.blogspot.com/
denizakvaryumu
09-06-2009, 15:54
Bu arada üzümlerin keyfi yerinde, bionemleri de yapıldı, iyice neşelendiler, teşekkürler.
Şeftalide durum nasıl, gerçi çok erken daha.
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 15:57
Şeftalide durum nasıl, gerçi çok erken daha.
Hani haberiniz olmadan kuş uçmazdı:confused:
Bionem başlığına bakın:p
denizakvaryumu
09-06-2009, 16:01
bu arada güneş köy muhteşem bir yer...kurucuları vs de çok candan insanlar..
benim gibi daha önce tanışmamış olanlar varsa mutlaka tanışın derim..
bizimle benzer kaygıları ve ilgileri olan bir sürü insan olduğunu görmek çok hoş oldu.. Doğa içerisinde geziler, eğlenceler de cabası..
bir de, orada yetiştirdiklerine abone olursanız her hafta kapınızda bir koli bahçeden toplanmış doğal gıda buluyorsunuz..süper bi şey..
Güneşköy denilince yasak askeri bölge gibi bir hisse kapılıyorum :)
İmece evinden fotoğraflara, haberlere , etkinliklere alışmışız.Güneşköy'den bu tür haber-etkinlik gelmeyince , ne olup ne bittiğini sanırım ancak 100 kadar kişi (sebzelere abone olanlar) biliyor.
Bence Güneşköyün imece evi gibi çok daha aktif duruma gelmesi gerek.
denizakvaryumu
09-06-2009, 16:02
Hani haberiniz olmadan kuş uçmazdı:confused:
Bionem başlığına bakın:p
El elden üstündür, benden çok daha hızlı olanlar var demek ki:D
denizakvaryumu
09-06-2009, 16:03
ama adını bilmediğim diğer ikisi kurudu maalesef (daha tanışamadan gittiler...:(
Gitti bizim bogor 166 lar.
:D:D Baobab, ömürsünüz vallahi. Biri, ikisi yok diğer ikisi tarif süper. İnanın gülmeye çok ihtiyacım vardı beni güldürdünüzya Allah'da sizi güldürsün. Sn BalıkcıSerdar havalar çok ısındı dolma/sarma falan sıcakta bozulur herhalde değil mi?:D
Sn. Gilan
Sizin çilekler yedi veren mi? Eğer yediverense bir kaç kök(!) alabilirim:) Bu arada üzümlerin keyfi yerinde, bionemleri de yapıldı, iyice neşelendiler, teşekkürler.
Yediveren değil malesef, diyorum ya çilek çileği :)
Sn BalıkcıSerdar havalar çok ısındı dolma/sarma falan sıcakta bozulur herhalde değil mi?:D
Hiç bir şey olmaz. Oraya gider gitmez tadına bakma bahanesiyle sıcağa kalmadan biter zaten:)
Tamam o kadar insana sarma marma yapılmaz da, hiç değilse biberden yalancı dolma da mı yapılamaz canım;)
Yediveren değil malesef, diyorum ya çilek çileği :)
Çilek çileğine talibim. Bir de seninkileri deneyeyim, belki bunları öldüremem.
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 19:38
Sarma, yalancı biber dolması vesairelerden bahseden çok muhterem arkadaşlar;
Biiir- Ben oraya sizinle birlikte gelmiyorum,
İkiii- Dolayısıyla, yolda yenemeyeceği için, ne yaparsam yapayım "kesinlikle" bozulur:p
üüç- Ben yiyeceğimi orada canlı canlı tutmayı yeğlerim, helede o çayın fotoğrafını gördükten sonra:p
Artık nasipte bolsa komşu tutar sizlere de "tadımlık" düşer, belki;)
denizakvaryumu
09-06-2009, 19:47
Ben yiyeceğimi orada canlı canlı tutmayı yeğlerim, helede o çayın fotoğrafını gördükten sonra:p
Ne demişler "balık verme, tutmayı öğret".
Balıkçı Serdara takılacak olanlar oltalarını getirsin derim.
Serdar Bey,
olta getireceğiz de nasıl bir olta, kaçlık iğne,kurşun vs. biraz bilgi.
Sarmalar gelmiyor bari balık tutup karnımızı doyuralım :)
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 19:54
Olta özellikleri konusunda, her şeyden önce orada ne balığı çıkıyor onu bilmek önemli, orada çıkan balık cinslerini, orayı bilen bir arkadaş belirtirse, ona göre ne tür olta gerektiğini söyleyebilirim. Eğer oradaki balık türlerini bilen yoksa, o tarafa balığa giden arkadaşlar vardı (üyesi olduğum amatör balıkcı forumundan) onlardan balık türleri ve değişik olta çeşidi kullanıyorlarsa öğrenir buradan sizlere de haber veririm.
denizakvaryumu
09-06-2009, 19:56
Muhtar kesin balık tutuyordur :)
Ceyhan ve Baobab bu konuda bize yardımcı olur sanırım.
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 19:58
Ama Sn. M.Sema Hanım'a olta sözüm vardı, başkasını bilemem:)
Zaten kendi oltam, kızımın oltası, eşimin oltası derken bayağı bir olta ve malzememe taşımam gerekecek.
Şimdiden belirteyim, büyük ihtimalle muhtemel orada solucan iyi iş yapacaktır, temini yollarına şimdiden bakın derim. Eğer olmazsa da ekmek içi ve haşlanmış mısır da iş yapar, ama yine söylüyorum oradan çıkan balık türü çok önemli.
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 19:59
Bakalım yarın onlardan ses çıkmazsa, dediğim gibi arkadaşlardan öğrenirim.
denizakvaryumu
09-06-2009, 20:03
... haşlanmış mısır da iş yapar, ama yine söylüyorum oradan çıkan balık türü çok önemli.
Haşlanmış mısırla balık tutacaksak yaşadık, bardak mısırlardan bol ne var :D
Ben öyle varsayımla falan hareket edemem. Herkes evinden ne getirecek bilelim:)
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 20:13
Durun daha, şimdiden mi hazırlayacaksınız getireceklerinizi:)
denizakvaryumu
09-06-2009, 20:13
Bahçede teneke varsa, bir tavuk benden.
Maksat tenekede tavuğun nasıl pişirildiğini öğrenelim :)
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 20:15
Evet iyi hatırlattınız, ben teneke getiririm, nasıl pişirildiğini de özenle öğretirim:)
Acaip otantik yemekli bir gezi olacağa benziyor:)Ben şimdiden yufka açmaya başladım (valla yalan:D).
Balıkçı Serdar, sizin arabada oltalardan yer kalırsa mangal falan getirmeyi düşünüyor musunuz? Hani balıkları çiğ çiğ yemeyeceğiz di mi ya.
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 20:26
Mangal ne?
Yahu bir ızgara, üç tane taş neyimize yetmiyor:)
Ayrıca teneke de getireceğiz dedik işte. Orada gerekli odunu tedarik edebiliriz sanırım, siz ondan haber verin. Odun yoksa da "suşi"mi ne öyle bir şey varya ondan yaparız.
denizakvaryumu
09-06-2009, 20:50
Bakalım mısırlı suşi mi, solucanlı suşi mi olacak :)
Umarım mısır yiyen balıklar vardır .
goncaozyazici
10-06-2009, 07:36
Bahçeye çocuklarınızı mutlaka getirin! Onlaırn doğaya, doğanın da onlara ihtiyacı var. Büyük olasılıkla bizim çocuklar da orada olacak.
Aslında, (dün Alp'e de dediğim gibi -beraber Güneşköy'deydik, süper bi gün oldu!), bu toplantıyı "Haydi Çocuklar Doğaya" adlı bir etkinlikle birleştirmeyi planlamıştık. Ama sanırım bunu ayrı bir etkinlikler dizisi olarak yapacağız. Netleşince haber veririm.
21 Haziran'da dolmuş dışında arabayla gelmek isteyecekler için öncesinde yol tarifi veririm.
iyi bir tarife hayır diyemem, oraları hiç bilmiyoruz(eşim ve ben) daha ilk etkinlikte kaybolup bundan sonrakileri tehlikeye etmek istemem.
Arkadaşlar çiğ köfteler benden,
sıcak bir taraftan acı bir taraftan yakacak ama o kadarcık olsun değil mi?:)
Sevgili ays61 sizden karalahana çeşitlemesi beklerken ...:p Çiğköfteye hayır diyebilecek biri var mı şu ülkede.
Şimdiden ellerinize kollarınıza sağlık olsun, hadi kolay gelsin diyelim;)
Sevgili nevsune,
Gerçekten de bu ülkede çiğ köfteye hayır diyecek çıkmaz, ama şöyle bol acılı karalahana çorbasına hayır diyebilecek hiç kimse olmaz herhalde. ;)
İnşallah onu da başka potlaçlarda yaparım.:)
Dost BalıkcıSerdar, sağolun oltayı unutmamışsınız.:D. Nevsune'de yufka açmaya başlamış:D, Ays61, çiğköfte yapacak ne güzel. Tarih yaklaştıkça detaylandırırız artık.
arkadaşlar, merhaba;
internetten "kirmir ve balık" yazınca, bir suru balık avı sitesi, hatta kamera kayıtları vs cıkıyor..
anladığım kadarı ile en cok "tatlı su kefali" ve "karagoz" denen iki cesit balık avlanmakta bu çayda. Bir de, muhtarın "yılan balıgı" avladıgından soz ettigini hatırlıyorum..
artık hangi oltaya nasıl gelir, hangi yemeği sever bu balık arkadaşlar bilemiyorum, o kısmı size kalmış..
ben bilimsel ve teknik araştırmamı tamamladım, pişmiş balıgımı soframa bekliyorum...
Hamiş: Madem balıkçı serdar bey arkadaş "tavuklar, balıklar ve dolmalar benden" diyor, ben de teneke getirme işini hallederim..
O kısmı bana ait tamamen...:D
pişmiş balığımı soframa bekliyorum...
Sofra....:D
denizakvaryumu
10-06-2009, 13:44
Çapa-sulama-ot yolma-belleme vs.vs. işleri sanırım bir gün önceden gelen başka bir grup yapacak :)
BalıkcıSerdar
10-06-2009, 16:42
Çapa-sulama-ot yolma-belleme vs.vs. işleri sanırım bir gün önceden gelen başka bir grup yapacak :)
Sn. Baobap'ın dediği gibi "tavuklar, balıklar, dolmalar BalıkcıSerdar'dan"sa o zaman;
Çapa-sulama-ot yolma-belleme vs.vs. işlerini sanırım Sn. Baobap kimseye bırakmayacak:p
Anlayan anlasa iyi olacak:D
pazar gününe kadar antep'teyim arkadaşlar,
acı biber tohumu neyin lazımsa getireyim bu arada.. ;)
size bol sohbet diliyorum.. :rolleyes:
Biz de size iyi yolculuklar diliyoruz. O güzelim Antep yemeklerini afiyetle yersiniz. :D
Önce şuraya (http://www.gaziantep.net/mutfak/) yediklerinizi eritmek için de buraya (http://www.butikotellerrehberi.com/otel-tatil-gaziantep-kucuk-butik-otelleri.html) bir bakın isterseniz. Zannımca siz zaten araştırmışsınızdır ama ben de fikir vermek istedim. Gelirken bize güneşte kurutulup çekilmiş, toksinsiz kırmızı pul biber getirirseniz haziran toplantımızda salataların üzerine serpip, benim size sürpriz olarak yapmayı düşündüğüm bulgur pilavının üzerine dökeriz.:D
denizakvaryumu
11-06-2009, 13:07
pazar gününe kadar antep'teyim arkadaşlar,
acı biber tohumu neyin lazımsa getireyim bu arada.. ;)
size bol sohbet diliyorum.. :rolleyes:
Valla tohum bulamazsınız da 3-4 tane Antep'in meşhur salçalık acı biber fidelerine hayır demem. :)
Ben de o salçalık acı biber tohumlarından aramıştım bir ara. Sağolsun M.Saygın kendi salçalarını yaparken bana tohum verme amacıyla ailecek acı biber arayıp bulamamışlardı;)
Baobabcım eğer sen Antep'te bulabilirsen, Denizakvaryumu salçalık acı biber fidelerini bu yıl beyaz topraklarda yetiştirip gelecek yıl bize tohumlarından verir.
agundasoner
13-06-2009, 00:39
2-M.Sema (+2) dolmuş
5-Baobab dolmuş
7-agundasoner bizde 2 kişi katılacağız
bulusma noktası neresi olacak?
Dolmuşa Ankamall'dan bineceğimize göre sabah 09.00'dan önce orada olalım.
denizakvaryumu
13-06-2009, 23:35
Birgün önceden dolmuşçulara telefon edilmezse dolmuşlar kalkışta dolu olarak gelebilir.
Dediğiniz doğru bir de eller kollar dolu (bir gün önce gece bir davete katılmam zorunlu olduğundan, benimki pastane işi olacak:p) gelip de rezil olmayalım.
Tam sayıya ulaşınca bir iki gün önceden arar, haber veririz.
Sağlık sorunları nedeniyle benim gelişim riske girdi. Haftasonuna doğru duruma göre karar vereceğiz.
BalıkcıSerdar
15-06-2009, 11:01
Geçmiş olsun kardeşciğim, hayırdır?
Geçmiş olsun Gilancım.. Umarım önemli birşey değildir..
geçmiş olsun gilan hanım dost,
umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz..
Geçmiş olsun Sevgili Gilan, yapabileceğimiz birşey varsa hazırız.
Hayırdır Gilan'cığım? Umarım çözümsüz bir sorun değildir. Bir şeye ihtiyacın olursa numaram var sende.
Geçmiş olsun.
Dün gilan'la konuştum. Aldığı antibiyotikten kaynaklanan bir rahatsızlık yaşamış. Şu anda yutmayla ilgili biraz sıkıntıları var, geçmesi zaman alacakmış. Biraz toparlanabilirse gelmeye çalışacak.
Selam her bi dost,
Isterseniz persembeye kadar kim arabayla gelecek kim dolmusla gelecek netlestirelim. Dolmusla gidecek ekipte bahceye daha once gitmis bi kisi olmasını saglariz. Arabayla gidecekler, once belli bir yerde bulusuruz. Oncesinde yol tarifini haritayla birlikte gonderirim zaten (cok karisik degil zaten). Yapabilirsek her arabaya yolu biren birini yerlestiririz.
Börek - çörek çalışmalarına şimdiden başlayalım!
Kirmir'de çıkan balıklar hakkında fazla bilgim yok. Keles dayıya daha once sorduğumda "her şey var" demişti :)
ceyhan
Ceyhan merhabalar
Kene ile ilgili bir sıkıntı var mı? Varsa,bu konuda yapacaklarımızı da yazarsan seviniriz.
Yeşilöz civarında kene vakasıyla hiç karşılaşmadık, hiç duymadık. Çok defalar gittik calistik geldik böyle bi şey olmadı.
Yine de genel önlemleri almakta yarar var. Riski azaltmak icin uzun kollu giyinmek, çizme giymek ya da pacaları pantalonun içine vermek, beyaz renkli giyinmek (böcekleri daha kolay görebilmek için) vs. En onemlisi de gun sonunda kene kontrolu yapmak...
ceyhan
BalıkcıSerdar
16-06-2009, 12:51
Arkadaşlar;
Benim gelmem zora düştü maalesef. Aynı gün memlekette kuzenimin çocukların sünnet düğünü çıktı, sanırım oraya gitmem kaçınılmaz olacak, özür diliyorum.
Halbuki ne sarmalar-dolmalar hazırlamıştım şimdiden:)
Espri bir yana, hakikaten gelmeyi çok istiyordum ama nasip değilmiş, başka zaman telafi ederiz inşallah. Fakat en ufak gevşeklik olursa da gönlüm sizlerden yana, hayırlısı olsun bakalım.
Olmaz ama Sn BalıkcıSerdar. :( Madem siz gelemiyorsunuz dolmaları-sarmaları gönderin bari. :D
BalıkcıSerdar
16-06-2009, 17:02
Sünnet düğününde ne yiyeceğiz:)
İlginiz için hepinize çok çok teşekkür ederim.
Ve de sevgili nevsune'nin telefonu beni o kadar mutlu etti ki :)
Yatmadan önce içtiğim bir antibiyotik yemek borusuna takılı kalmış ve kendi de erimiş, orayı da eritmiş. 2 gün hastanelik oldum, 1 hafta doğru düzgün birşey yiyemedim. Şimdi iyileşiyorum, acısı baya azaldı, yumuşak şeyleri yutabilmeye de başladım, ama biraz halsizlik var tabi. Haftasonuna doğru halim yerine gelirse geleceğim.
Siz siz olun haplarınızı bol suyla için, hatta üstüne birkaç lokma birşey de yiyin garanti olsun :)
Tekrar çok teşekkürler...
Geçmiş olsun gilan,
Umarım çok hızlı bir şekilde iyileşirsin ve bize katılabilirsin.:)
Derya Özen
17-06-2009, 11:19
Ben, maalesef gelemiyorum.
2 hafta sonra yapılacak olan şenliğimiz için, hazırlıklara başlamamız gerekiyor, o sebeble yoğun bir hafta sonu geçireceğiz. Size iyi eğlenceler, çok keyifli güzel bir gün geçireceğinizden eminim.
Sevgili Gilan, büyük geçmiş olsun, bende hapları çok az suyla içerdim, bundan sonra bol su ie içeceğim.
goncaozyazici
17-06-2009, 14:42
sevgili gilan; geçmiş olsun.Doğrusu şimdiye kadar hiç böyle birşey duymamıştım. Hangi antibiyotiği içmiştiniz? Umarım biran evvel iyileşirsiniz.
biz arabayla geleceğiz, fakat nöbetten kaçta çıkarızda gelebiliriz bilemiyorum.sanırım ensona biz geliriz. En sona gelip yiyecek içecek kısmını kaçırmış olurmuyuz, yoksa kaynananmız seviyormuş muhabbetine mi katılırız acaba? Bu ekipte yenilere torpil var mı?
Birde bizim mangal sorunumuz var. Acaba bu sorunu imece usulu halede bilirmiyiz?
Aslında biz dolmuşçular da, arabayla gelecekler mangal getirseler diye düşünüyorduk:)
Hatta biz elimizde taşımasak da yoldan ekmek, domates falan alsalar diye abarttığımız bile oldu;)
Arkadaşlar cumartesi herkes internete girmeyebiliyor. Yarın artık son listeyi belirleyip dolmuşçulara haber verelim diyorum. Kaç kişi olacağımızı Ceyhan'a da bildirsek iyi olur.
M.Sema(+1) dolmuş.
Ankamall'a araba ile gideceğim. Baobab istersen seni ya da isteyen 3 kişiyi Konya yolu+Aşti civarlarından alıp dolmuşa götürebilirim.
M.Sema(+1) dolmuş.
nevsune dolmuş (+2 araba)
denizakvaryumu
18-06-2009, 09:46
21 Haziran saat 9.00 Ankamall yanından dolmuşla gelecek olanlar:
M.Sema(+1) dolmuş.
denizakvaryumu (+2) dolmuş
Ays61 (+1) dolmuş
sevgili gilan; geçmiş olsun.Doğrusu şimdiye kadar hiç böyle birşey duymamıştım. Hangi antibiyotiği içmiştiniz? Umarım biran evvel iyileşirsiniz.
Çok teşekkür ederim.
Evet aslında bir antibiyotik dememem lazım, adını söylemek lazım ki bilinsin. Tetradox diye bir ilaç. Gastroenteroloji uzmanının söylediğine göre bu gördüğü 30. falan Tetradox yapışmasıymış. Belirgin bir üretim hatası var yani.
06doğaci
18-06-2009, 10:46
Geçmiş olsun Gilan hanım, acil şifalar diliyorum...
nisan0671
18-06-2009, 14:13
Çok geçmiş olsun sevgili Gilan.
M.Sema(+1) dolmuş.
Ays61 (+1) dolmuş
Bu listedeki "nevsune dolmuş (+2 araba)" kısmını anlamayadım!
Bugün Internet erişimim olmayacak, son ayrıntıları yarın (Cuma) öğleden sonra konuşalım...
ceyhan
Bu listedeki "nevsune dolmuş (+2 araba)" kısmını anlamayadım!
ceyhan
Ben dolmuşla geleceğim, 2 arkadaşım da arabalarıyla gelecekler (araba muayenesinde bir sorun çıkmazsa) demek istedim.
Ceyhan sen bir de arabayla gelecekler için bir tarif ya da harita verecekmişsin galiba. Sanki bir yerlerde yazmıştın gibi hatırlıyorum ama bir türlü bulamadım.
M.Sema(+1) dolmuş.
Ays61 (+1) dolmuş
feriha dolmuş
M.Sema(+1) dolmuş.
Ays61 (+1) dolmuş
feriha dolmuş
baobab - dolmuş
Arabayla gelecekler için yol tarifi:
Yeşilöz'e gidiş için iki seçenek var. (1) Ayaş üzerinden (2) Otoban'dan (İstanbul yolu).
Biz genellikle Otobanı tercih ediyoruz. Ankara merkez'den İstanbul yoluna çıkın. Başkent Oto Sanayi sitesi'ni, Jandarma'yı, Şeker Fabrikası'nı, Göksu Parkı'nı vs. dosdoğru geçtikten sonra yine dümdüz gidip Susuz köyü, Sarayköy tabelalarını da geçtikten sonra dikkat kesilip, yeşil renkli İstanbul tabelalarını izleyerek Otoban'ın (E89) girişine varın. Gişeden KGS ile ya da bilet alarak geçin. Yaklaşık 30-40 dakika sonra, Otoban'dan ilk çıkış olan Çeltikçi ayrımına varacaksınız. Burada Kızılcahamam-Güdül tabelası vardır. Sağa saparak otobandan çıkın, gişede 1.25 TL ödeyin. Çıktıktan sonra sola değil (Kızılcahamam) sağa dönün (Güdül). DÜmdüz gidib; Gümele köyünün kenarından geçecek ve sonra bir köprüye ulaşacaksınız. Köprüden sonra sola kıvrılın (sağa, yukarı giden yol Çeltikçi'ye çıkar). Sonra yine dümdüz devam edin; solunuzda Kirmir çayını göreceksiniz. Yoldan hiç sapmadan yaklaşık 30 km devam edince Yeşilöz kasabası'na varılır.
Ayaş üzerinden gelmek isteyenler; İstanbul yolundayken (Şeker Fabrikası'na gelmeden) sağdan Ayaş-Beypazarı yoluna girin. Ayaş'ı geçtikten sonra, yaklaşık 20-25 dakika sonra sağda Güdül tabelası görünür; oradan girip Çağa, Avşar, Sapanlı köylerini geçtikten sonra Güdül ulaşın. Gğdüğl merkeze girmede (yolu değiştirmeden) devam ederseniz 10-15 dk. sonra Yeşilöz'e ulaşırsınız.
Keleş dayının bahçesi Yeşilöz'ün 1-2 km dışında (Güdül tarafı değil, Çeltikçi tarafında), yolun hemen altında, Kirmir Çayının kenarında. Bilmeyenlerin orayı tarifle bulması zor. Önerim: Yelişöz'e gelenlerin yine yol kenarındanki (Keleş'in bahöesiyle Yeşilöz merkez arasında) şelale tesisinde durması. Oradan telefonlaşabiliriz. Her halükarda orada Keleş Dayı'nın bahçesi'ni sorsanız bile herkes tarif edebilir. Yol kenarından bahçeye inen toprak bir yol var.
Dolmuş ayarlaması
Ben ve bizim ekipten gelecek olanların nasıl geleceği (dolmuş-araba) net değil. Baobab: Yarın akşam telefonlaşıp dolmuş ayarlamasını yapalım mı?
Ben dolmuşla gelmesem bile Baobab bahçenin yerini bildiği için sorun olmaz...
denizakvaryumu
19-06-2009, 11:26
Bu durumda dolmuşla gelecek olanların liderliğini Baobab üstlenmiş durumda :)
Son durumda dolmuşla gelecek olanların sayısı 10 kişi.
İsterseniz liderliği ben yapayım, kendinizi nerede bulursunuz kimbilir:)
goncaozyazici
19-06-2009, 14:51
gelme ihtimalim diderek azalıyor,Doruk hasta...Ama ben yinede ümidimi kaybatmedim.Eğer doruk iyileşirse ki en ufak bir gelişmeyi öyle sayacağım, Ceyhanın tarifiyle koybolmazsam geliriz. Herkese iyi eylenceler...
selam!.
ben de daha once arabayla geldim hep, ama sanırım dolmusla da gelsem inecegimiz yeri bulabilirim..
yalnız bu arada ben dolmuslar nasıl aranıyor, nasıl kiralanyıyor vs bilmiyorum.. o konuda ceyhan, ya da kim biliyorsa artık, yardım etmesi lazım..
bu durumda pazar gunu simdiden nerede kacta bulusacagımızı belirlesek iyi olur diyorum.. boylece son anda herkesi internete sokup bulusma yeri ogrenme derdinden de kurtarmıs oluruz
her ihtimale karsi cep telefonumu da veriyorum ki herhangi bir aksilk olmasın gelmek isteyenler icin
0533 332 94 04
selam ve sevgiler... ;)
06doğaci
19-06-2009, 15:35
Merhaba arkadaşlar yeşilözde toplantıya bende gelmek isterdim ama işim çıktığı için gelemiyorum.
Ancak dolmuş konusunda yardımcı olabilirim.
Telefonum : 05363515724
06doğaci
19-06-2009, 15:51
Dolmuş konusunu sayın baobab ile görüştüm, tanıdık minübüsçü sabah toplantı yerinden alıp yeşilöze götürüp akşamda getirecek.Ücret olarak 170.-TL talep ediyor.
06doğaci
19-06-2009, 15:52
Minübüs 20 kişilik.Ford transit servis arabası.
arkadaslar, bu yesiloz kasabası yaklasık 70 km ve normal dolmusla da gitsek, yanlıs hatırlamıyorsam 7,5 gidis 7,5 donus olmak uzere kisi bası 15 tl'ye mal oluyor.
simdiye kadar 0rtalama 10 kisi olduk desek, kisi bası 17 tl yapar.
2 tl kadar fazlası var, ama istediğimiz yerden alıp, butun gun bekleyip istediğimiz zaman geri goturmesi gibi bir artısı olacak. Icine tasımak istedigimiz her seyi yukleyebilecek olmamız da cabası..
bence makul gibi gozukuyor, ama minubus kiralama fiyatlarını pek bilmedigim icin, goruslerinizi bildirirseniz sevinirim.
not: minibuste bol bol yer kalacagı icin (20 kisilikmis), arabayla gelmeyi planlayanları da buraya dahil edebiliriz belki...
BalıkcıSerdar
19-06-2009, 16:09
Bence gayet makul, kişi sayısını çoğaltabilirseniz normal dolmuştan daha da ucuza geleceği gibi, size göre hareket edip, size göre dönmesi de en büyük tercih sebebi.
Bu şekilde olursa belki çok yakındaki yerlerden ya da yol üstünden bazı ihtiyaçlarımız olursa onları karşılayabiliriz diye düşünüyorum. Yani aracın bize tabi olması cazip geldi.
biraz once ceyhan'la konustum, arabayla gelecek olanları da belki dolmus projesine dahil edeceklerini soyledi...diger grupla konusup buraya yazacak sanırım birazdan..
Gilan hanım çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşirsiniz inşallah.
Pazar günü çok aksi bir durum olmaz ise oğlumla bende katılıyoruz. Dokuz kişi olduk sanırım.
Görüşmek üzere...
M.Sema(+1) dolmuş.
Ays61 (+1) dolmuş
feriha dolmuş
baobab - dolmuş (+ 1)
ekin 97 (+ 1)
şu an icin agaclar net ciler olarak 15 kisiyiz.. kardes bitkilerin de ilave olarak en az 5-6 kisi olacagını tahmin ediyorum..
Bizden büyük ihtimalle ben, Nihal (+2 ufaklık) ve Nurhayat olacak. Biz de dolmuş/minibüsle geliriz.
Bence her halukarda 06Doğacı ve Baobab'ın çözümü ideal. Minibüsü tutalım derim. Tabi herkes "tamam" derse.
Bir de Ülkü olacak gibi, bu durumda 4 büyük 2 küçük olarak ekibe katılıyoruz.
Dolmuşu kendimizin tutması her bakımdan avantajlı olur. Kimsenin itiraz edeceğini sanmam.
Benim +2 ler kendi arabalarıyla gelecekler. Sayı 20'yi geçerse ben de onlarla gelebilirim.
arkadaşlar: bu durumda,
eger mutabıksak, dolmus icin telefon ediyorum ve
pazar sabahı saat 09.30'da Ankamall'un önünde bulusalım diyorum,
her hangi bir aksilik icin tekrar cep telefonumu veriyorum:
0533 332 94 04
selam ve sevgilerimle..
Liderimiz Baobab mutabıkız görüşmek üzere:p
İyi ki Nevsun lider olma dı kimbilir nereye götürürdü:dilli:
denizakvaryumu
19-06-2009, 22:56
Anlaşıldı tamam :)
Bugun aksama kadar Kızzılcahamamda olacağım, telefonla erişemeyebilirsiniz.
Siz ayarlamayı istediğiniz gibi yapın, gece ben Foruma bakar bir değişiklik varsa ona göre hareket ederim
Servisçiyle de görüştüm ve şu an için yarın sabah 9.30'da Ankamoll'ün önünde buluşacağımız kesinleşmiş durumda.
Yarın görüşmek üzere diyorum :o
selamlar, forumu bir süredir izliyorum.
organik bahçecilik ve permakültürle ilgilenen 2 arkadaşımla birlikte ben de pazar günkü buluşmaya katılmak istiyorum. arkadaşlarımdan birinin kendi bahçesi var ve yeni başlamakla beraber permakültür konusunda biraz pratik bilgiye sahip. ben de pratik yapmak istiyorum. iş eldivenlerimi alip geliyorum.
denizakvaryumu
20-06-2009, 22:08
"Ankamall un önünden" neresini anlamalıyız?
goncaozyazici
21-06-2009, 05:42
herkese günaydın!hadi kalkın Yeşilöz'e gidiyoruz.Doruk 18 saattir ateş düşürücü almıyor.%90 geliyoruz.Gerçi şimdide Sefanın nöbet sorunu var ama..Neyse dolmuşu kaçıran veya alınacak , unutulan şeyler falan varsa getirebileceğimizi düşünüyorum.Görüşmek üzere...
05056314744
Herkese gunaydın!! ;)
Ankamoll'un önü;
Ankamoll'un Konya yoluna bakan kısmında dolmusların vs durdukları yer.
Yani Ankara emniyet mudurlugunun sırasında; eski hipodromun tam karsısında
ve Ankamoll'un ana giris kapısının önünde oluyor..
Servisci, muhtemelen oradaki park yerinde duracagını soyledi.
Oraya geldigimizde zaten birbirimizi buluruz diye dusunuyorum..
İpler, toplar, oltalar, salıncaklar, hamaklar hazır mı??...
Amman bi eksik kalmasın, evden cıkarken iyice kontrol edin!... :D
not: sevgili Ozgurel ve goncaozyazıcı..
Sizlerin de katılacak olmanıza cok sevindim...
(Yiyecek icecek ne kadar artsa o kadar iyi tabii!... :)
Günaydın arkadaşlar.. Aman ne güzel bir başlangıç.. Pek heyecanlandım. Ben uyananları listeliyorum bir yandan hazırlanıyorum. Görüşmek üzere:p
Günaydınlar.
Birazdan görüşürüz:)
Sevgili Ankara grubumuzun Yeşilöz gezisini, anılarını ve fotğraflarını merakla bekliyoruz. Ben bazı nedenlerden dolayı gelemediğim için üzgünüm. Eminim iyi bir gezi olmuştur.:)
Evet dostlar, anlatın bakalım neler kaçırdık :)
Bu arada iyi dilekleri için herkese tekrar teşekkürler...
Hala gelmedinizmi? Yıldırımlar çakıyor Ankara'da:)
Ben daha şimdi içeri girebildim. Klişe gibi olacak ama gerçekten çok güzel bir geziydi. Daha yola çıktığımız anda başlayan neşe ve keyif gün boyunca devam etti. İki (hatta üç) ayrı grup olduğumuzu hiç hissetmedik bile. Tek olumsuzluk, çok sıcaktı. Orada çok anlamadık ama plajda yanmış bir durumdayız. Benim omuzlarım ve yüzüm kızarmış, fena acıyor.
Ceyhan, bize yaptığın evsahipliği için ve Keleş dayı ile diğer tüm kardeşbitkici arkadaşlara çok teşekkür ve sevgiler.
Bugün yorgunluktan bu kadar yazabildim. Fotoğrafları ayırayım, Denizakvaryumu kendininkileri seçsin yüklemesi artık yarına kalır.
06doğaci
21-06-2009, 22:18
Gezi ile ilgili mesajlarınızı ve resimleri merakla bekliyoruz.
denizakvaryumu
21-06-2009, 22:31
Muhteşem bir gündü.
Kardeş bitkiler uygulamasını yerinde gördük.
Bu organizasyonda katılan herkesin emeği çoktu.Tüm emeği geçenlere gönül dolusu sevgiler.
Teşekkürler.
günaydın!!
Her türden muhteşem yiyecekler,
kiraz ağaclarına tırmanıp torbalarca toplanan kirazlar,
Kirmir çayında yüzenler, Balıkcı Serdar beyden ormancı usulü tenekede tavuk,
kardeş bitkiler calısmalarıyla ilgili tanıtımlar, çok güzel sohbetler,
çılgın bir model arabanın off-road şovu, mangalda yapılan ızgaralar,
gelecekle ilgili bahçe hayalleri!....
En güzeli de, önceden işleri çıkıp gelemeyecelerini söyleyen ama son anda arabalara atlayıp gelenlerle
birlikte 25 kişi, ama gelemeyip de gönülleri bizlerle olanlarla koskocaman bir Ağaçlar net Ankara ailesi!!..
Bunlar şimdi sabahın köründe, zihnimde dünden kalan güzel anıların sadece bir
kaçı!..
Beni büyük bir nezaket gösterip, acilen çıkan işim nedeniyle süratle
Ankara'ya getiren arkadaşlarımla yol boyu süren çok değerli sohbetler de
cabası..
(Bu kadar güzel bir günden sonra apar topar takım elbiseleri giyip gece yarılarına kadar
abuk subuk işlerle uğraşmanın ne kadar can sıkıcı bir duygu oldugunu
anlatamam! :mad:
Herkese selam ve sevgilerimle - ve de en kısa zamanda tekrar bir araya gelme
dileklerimle!... :o
goncaozyazici
22-06-2009, 07:43
sengili baobab, ankaraya vaktinde gelmenize sevindim . İyi ki bizimle gelmemişsiniz diyeceğim çünkü biz saat sekiz civarında Ankaradaydık.sanırım yanlış yerlerden döndük çünkü geliş yolumuzla dönüş yolumuz kesinlikle birbirine hiç benzemiyordu.
Özellikle Sefa'nın bu geziden hoşlanması beni dahada mutlu etti ,çünkü şimdiye kadar yapmadığımız birşeydi, hiç bilmediğimiz bir yerde hiç bilmediğimiz insanlarla biraraya gelecek ve oldukçada eylenecektik...
Ben dün birde yol üzerinden süt alıp yoğurt bile yaptım.bir dahaki sefere sizede tavsiye ederim, süt gerçekten güzeldi..
her güzel şeyin bir bitişi var. hasta çocukla pikniğe gitmenin bedelide büyük oluyor.Doruğun yine ateşi çıktı.Bakalım kreşi nasıl atlatacak...
Günaydın Arkadaşlar,
Muhteşem bir gün geçirdik, bize bu güzel günü sağlayan Sn.Ceyhan, güler yüzlü eşi ve tatlı ikizleri ile grubuna çok teşekkür ederim. Ve tabii ki sevgili Keleş dayı , bilge ruhlu eşi ve cana yakın torunlarına, bahçelerini bize açtıkları için ayrıca teşşekkür ederim.
Emeği geçip muhteşem yiyecekler hazırlayan sevgili agaçlar.net Ankara grubuna da teşekkür etmeden geçilemez.Bu değerli ailenin bir üyesi olmaktan çok mutluyum.
Dün resmen Antalya'daymışım gibi hissttim.:) Muteşem bir doğa,sıcak,nem dağın altında akan hamam suyu gibi Kirmir çayı kısaca herşey harikaydı.
Umarım bu güzellikler sonsuza kadar devam eder. Her zaman mutlu olmak dileğiyle...
Günaydın arkadaşlar,
çok istememe rağmen oğlumun yüksek ateşi nedeniyle gelemedim:( Tam tahmin ettiğim gibi harika bir gün olmuş, ne mutlu.. İnşallah bi dahaki sefere aranızda olabilirim.
Sevgiler...
Fazla fotoğraf çekmemişim. Hava sıcak olunca ben ne yaptığımı bilmez oluyorum:p Bir kaç enstantane var ama esas Kirmir sefaları ve tenekede tavuk fotoğrafları Denizakvaryumu'ndan gelecek.
88661
88662
88663
88664
Günaydın dostlar. Sevgili ays61'in dediklerini aynen tekrarlıyorum. Ama bir de 06doğacı'ya teşekkür etmek isterim. Gruba özel servis fikrini ortaya attığı için. Çok rahat gittik geldik. Bizim grup süperdi zaten. Aramızda kalsın Sn Balıkçıserdar'ın güzel eşinin yaptığı yaprak sarmasını bile anında tükettik. Kardeş bitkiciler ise tam bir kardeş grup gibiydiler. Buradan herkese selam gönderiyorum.
kiraz ağaclarına tırmanıp torbalarca toplanan kirazlar,
İşte bunda takıldım kaldım :(
Harika bir günün çoooook kısa bir özeti.
Agaclar.net, kardeşbitkiciler dolmuşda kotayı bile aşınca aramızda yerde yatanlar çıktı:) Sonra yolda birleşmeler derken, bahçeye vasıl olduk. Bahçe sahipleri, sonradan yeni katılımlarla birlikte sayımız epeyce bir arttı. Bu kadar kalabalıkta zordur ama biz gerçekten yakaladık o uyumu.
Sadece bir kuş sütünün eksik olduğu harika bir soframız oluşmuştu. Hani derler ya "ayıp olmasın" ama vallahi insan ne yiyeceğini şaşırıyordu. Herkesin ellerine sağlık. Lezzet yarışması gibiydi gerçekten. Herkes döktürmüştü:D Tam insanın diyet yapmaya başladığı bir dönemde olacak iş değildi bu ya, ne yapalım her zaman insanın önüne böyle çeşit gelmez diye ona değdi buna değmedi yaptık. Yine de insanın gözü doyuyor galiba çeşit bu kadar bol olunca fazla yenmiyormuş. Bir tek kişi hariç:p, Baobab'ın o kadar yiyeceği neresine depoladığını bir türlü anlayamadım.
Yemek sonrası ve de sıcakta tam herkese bir rehavet çökmüşken, bahçe gezisine çıktık. İnsan okuyor ama bilgiler pratiğe dökülmedikçe zamanla uçup gidiyor. Gözümle gördüğüm birbirine yardımcı bitkiler bilgi olarak bende tam kalıcı olacak. Ceyhan'ın evlatlarını sakınan bir baba tavrıyla bahçeye sahip çıkması ciddi anlamda çok hoştu. İşte bu dedim "emeğinin değerini savunma". Oldukça değerli bilgiler aldım. İlerde işime çok yarayacağından eminim.
Günün en hoş anlarından biri de Ceyhan'ın elimize poşetler verip "hadi istediğiniz kadar kiraz toplayabilirsiniz" demesiydi. Tertemiz, hiç bir kimyasal değmemiş, sapına dek organik kirazlar bizi bekliyorlardı. Yalnız biz kentkökenliler için işin hiç de öyle kolay olmadığını 5. dakikada anlayıverdik. Önünüzde sarkmış dallarıyla kirazlar duruyor ama en babamız 1,5 kilodan fazla toplayamadık. Tarım işinin ne kadar zor olduğunu ben kendi adıma bir kez daha gördüm. Biraz da ürktüm diyebilirim.
Sonra Kirmir sefası geldi. Büyük küçük çoluk çocuk kendimizi suyun içinde buluverdik. Ben bu yüzden tenekede tavuk olayını kaçırmış bulundum. Neyse ki denizakvaryumu bol bol görüntülemiş. Hem tenekede hem de mangalda pişen tavuklar da mideye indirildikten sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladık.
Gruplar ayrıldı. Biz şelale denilen bir yerde (harika bir kaya bahçesi örneğiydi) bir mola yaptık. İnanmayacaksınız ama karşımızda Antep fıstığı ağaçları vardı. Arkadaşlar fıstıkları da satın aldılar. Çayımızı içtik, yola koyulduk. Gişelerdeki gecikmeyi de atlatıp günü noktaladık.
Tadı damağımda kaldı desem yeridir. Çok güzel bir gündü, çok. Artık bu sıcaklarda bir daha toplanmayız belki ama sonbahara dek birbirimizi özleyip, tekrar biraraya gelmek çok hoş olacak.
Birkaç görüntü daha:
88668
Ceyhan'ın eşi Nihal ve sevimli ikizler.
88669
İkizler de kiraz topluyorlar:) En çok yiyenler de onlar oldu.
88670
Böceklerin aşk hayatına bile burnumuzu soktuk:p
88671
ays61 ve denizakvaryumu en bi hakiki lezzetli kirazları bulmakta ustaydılar. Ben de en olgun kirazlar için Özer'i takip edip duruyordum. Hani komşunun tavuğu misali;)
06doğaci
22-06-2009, 09:43
Sayın M.Sema servisten memnun olmanıza sevindim.İşim dolayısıyla gelemediğime çok üzüldüm ama aklım hep gün boyunca gezideydi.
sevgili 06doğaci, iyi ki böyle bir şeye önayak olmuşsunuz. Sanki kendi özel arabamız gibiydi. Kaptanımıza, teşekkürlerimizi iletiverin lütfen:)
06doğaci
22-06-2009, 09:54
Sayın nevsune hanım teşekkür ederim.Sayın Baobab ile birlikte organize ettik.Kaptana teşekkürlerinizi iletirim.Kaptan iyi çiğ köfte yapar.Ben müsait olsaydım çiğköfte yapacaktık.
Dayanamadım vallahi, tenekede tavukçu kovboyu Denizakvaryumu'nun fotoğraflarından yürütüverdim:p
Çok imrendirici bir gün geçirmişsiniz, fotoğraflardan öyle anlaşılıyor. :)
Katılamadığıma üzüldüm.
BalıkcıSerdar
22-06-2009, 11:25
Çok imrendirici bir gün geçirmişsiniz, fotoğraflardan öyle anlaşılıyor. :)
Katılamadığıma üzüldüm.
Biraz daha üzülün, YAPRAK SARMASI da vardı:)
İlk sizi sordum zaten, inanmazsanız Nevsune Hanım'a sorun:)
Teneke de tavukta övünmek gibi olmasın ama harika olmuştu. Gerçi herkese sadece tadımlık düştü ama o bile yetti, yetmek zorundaydı:)
Gözlerim(iz) sizi, Sn. Hassoman'ı, Sn. K0900'ü, Sn. Gilan'ı ve Sn. 06Doğacı'yı aradı valla.
Genel olarak çok iyiydi, hiç bir kopukluk veya can sıkıcı bir şey olmadı, emeği geçen herkese teşekkürler. Birde balık tutma fırsatımız olsaydı ve tutsaydık daha da harika olacaktı sanki:)
Herşey çok güzeldi. Emeği geçen arkadaşlarıma ve Sevgili Ceyhan a teşekkür ediyorum. Bendeki resimler tenekede pişirilen tavuğun Kovboy tarafından dağıtılması kısmı..:p
Sefa, Keleş dayı, denizakvaryumu..
88706
Nevsun sırada..
88705
Gezimizin minik güzelleri anneleri tarafından doyuruluyor..
88707
88708
Şelale..
88709
BalıkcıSerdar
22-06-2009, 11:59
Adımız "kovboy" kalacak iyimi:)
Yok arkadaşlar ben "BalıkcıSerdar"dan memnunum, bırakın şimdi kovboyu movboyu:)
:)Biraz daha üzülün, YAPRAK SARMASI da vardı:)
İlk sizi sordum zaten, inanmazsanız Nevsune Hanım'a sorun:)
Gözlerim(iz) sizi, Sn. Hassoman'ı, Sn. K0900'ü, Sn. Gilan'ı ve Sn. 06Doğacı'yı aradı valla.
Geçen gün evde yaptığım yaprak sarması faslında aklımdan geçen, gidersem eğer yanımda, gidemezsem de nevsun aracılığı ile bir tencere size, bu gezide yemeniz için yollamaktı. Ama eğer bunu yapabilseymişim bir yarışma durumu olacakmış. :)
Böylece ben yiyemesem de sarma muhabbetine nokta koymuş olduk.:p
Bir dahaki toplantıda umalım da gözünüzün aradığı herkes orada olsun.;)
BalıkcıSerdar
22-06-2009, 12:15
:)
Geçen gün evde yaptığım yaprak sarması faslında aklımdan geçen, gidersem eğer yanımda, gidemezsem de nevsun aracılığı ile bir tencere size, bu gezide yemeniz için yollamaktı. Ama eğer bunu yapabilseymişim bir yarışma durumu olacakmış. :)
Böylece ben yiyemesem de sarma muhabbetine nokta koymuş olduk.:p
Bir dahaki toplantıda umalım da gözünüzün aradığı herkes orada olsun.;)
Benim sarma getirmem hususuna nokta koyduk, sizin ki yeni başlıyor:) Aklınızdan geçmiş bir kere, söz vermekle aynı şey akıldan geçirmek (fikir suçluları gibi):p
İnşallah bir dahaki toplantıda herkes olur (5 Temmuz Sarıkoz), bu vesileyle hatırlatalım:)
Benim sarma getirmem hususuna nokta koyduk, sizin ki yeni başlıyor:) Aklınızdan geçmiş bir kere, söz vermekle aynı şey akıldan geçirmek (fikir suçluları gibi):p
İnşallah bir dahaki toplantıda herkes olur (5 Temmuz Sarıkoz), bu vesileyle hatırlatalım:)
Sözümüz söz olsun ama bunu Sarıkoz gibi bir yere giderken istemeyin. Sarıkoz köyüne gitmişken, köylülerin yaptığı taze ekmekleri yine özel üretim tereyağı ve peynirlerle yemek varken, dolmaya kim bakar?
dolmaya kim bakar?
Ben bakarım. :p
Ben hiç birşey yiyemezken evde bir tencere sarma bitirdiler, çok içimde kaldı. :o
Ne güzel olmuş geziniz. Bunu da kaçırdım. Belki Sarıkoz'da bluşuruz. Nevsun galiba tarihi belli demiştin değil mi?
Biz de kaçırdıklarımızı yine Ereğlide doğada kaybolarak telafi etmeye çalıştık.
Artık kızım mezun oldu. Yelken derslerini dhaa fazla kaçırmaması için artık birlikte Ereğli'ye döndük ctesi günü. Pazar günü de buradaki bir geziye katıldık. Gümeli, Bacaksız yaylarına. Görmeden inanamayacaksınız, 20-30 metrelik ağaçlarıyla koca yaşlı kayın ormanı, yüzlerce yıllık porsuk ağaçları, dağ çilekleri, eğrelti otları arasında kaybolduk. 1000-1600 yıllık porsuk ağaçlarını ziyaret ettik.
Hani sizler geleceksiniz de gezdireceğim diye gidilecek yerleri, yolları öğreneyim dedim:) Yaylalar harikaydı.
Dönüş yolunda tehlikeli bir yolculuk yapmış olduk. Yaylalarda telefon bile çekmiyor. Bu yoldan döneceğimizi bilen kimse yoktu ki başımıza birşey gelse nerede arayacaklar. Dar yol, tekerlek boşa geliyor, aşağısı metrlerce uçurum, "ağaçlar minibüsü tutar mı tutmaz mı" hesabı yapıyoruz artık; bu arada lastik yarıldı, güneş batıyor, artık ormana karanlık çöküyor, ıssız... gerçekten dönüşümüz gidişimizden tehlikeli, riskli ama çok heyecan vericiydi:)
4 temmuzda Ereğli Tarih, Kültür ve Doğa koruma derneği, ücretsiz bir gezi düzenliyor. Ereğlinin tarihi yerlerini gezmek üzere. Beklerim hepinizi.
Biraz önce Ahmet'le görüştüm. Emine bizim sofranın (ne bereketti, ooo) fotoğrafını çekmiş. "agaclar.nette mutlaka yayınlamalısın" dedi. Göndermesini bekliyorum.
Derya Özen
22-06-2009, 16:54
Sevgili Tenar, heyecanlı ve tehlikeli bir gezi olmasına karşın, anladığım kadarıyla gülümsüyor ve bu işten keyif almışa benziyorsun. Bende, arkadaşlara katılamadım, çünkü bizim şenlikle ilgili işlerimiz vardı. Nevsun teyze, bu sıcaklarda bir daha toplanırmıyız demişsin, daha sırada 5 temmuz Sarıkoz gezisi var! Güzel bir gün geçirmenize sevindim.
Siz şelale fotoğrafı koyarsınızda ben koyamam mı? işte bunlarda bizim köyün şelalesi :dilli::p
88848
88849
Derya bu güzellikleri biz neden görmedik?
Canım benim, Sarıkoz'a mutlaka gelmeye çalışacağım. Hatta Tenar'ı da ayartmaya çalışıyorum. Önemli bir aksilik olmadıkça ben varım.
denizakvaryumu
22-06-2009, 20:30
İşin en şaşırtıcı yanı bu gezide antep fıstığı-yenidünya ve muhteşem kokulu hünnap ağaçlarını görmek oldu.
Antep fıstığı ağaçları o kadar çok ki şelale denilen yerde paketler halinde satılıyordu.
Tenekede tavuk pişirme olayının teoriğini biliyorduk ama pratiğini Balıkçı Serdar (kovboy) dan öğrenmiş olduk ve bir kez daha teoriğin yanında pratiğin de şart olduğunu öğrenmiş oldum.
Balıkçı Serdara teşekkürler.
Vaktimiz yetmediği için balık tutma olayına giremedik ama Balıkçı Serdar o konuda da hazırlıklı gelmişti, 1-2 saat daha kalabilseydik bir mangallık balık tutar onu da tenekede yapabilirdik.
Ankara'nın bu kadar yakınında Antalya iklimiyle karşılaşmak oldukça şaşırtıcı oldu.
Tabi işin en zor yanından kimsenin söz etmemesi ilginç;
Sabahtan akşama kadar kardeş bitkiler bahçesinde çapa yaptık,ot topladık,kazma salladık, bu kadar çok çalışınca Ceyhan yarım saat yemek molası verince yukardaki mutluluk resimleri çekildi.
Yoksa çok çalıştık çooook :)
Derya Özen
22-06-2009, 21:05
Derya bu güzellikleri biz neden görmedik?
Canım benim, Sarıkoz'a mutlaka gelmeye çalışacağım. Hatta Tenar'ı da ayartmaya çalışıyorum. Önemli bir aksilik olmadıkça ben varım.
Bunlar şenlik alanından hayli uzakta, şenlik alanı köyün alt kısmında, bu güzellikler ise, üst taraftaki ormanlık alan arasında kaldığı için göremediniz.
Tabi işin en zor yanından kimsenin söz etmemesi ilginç;
Sabahtan akşama kadar kardeş bitkiler bahçesinde çapa yaptık,ot topladık,kazma salladık, bu kadar çok çalışınca Ceyhan yarım saat yemek molası verince yukardaki mutluluk resimleri çekildi.
Yoksa çok çalıştık çooook :)
Önceden ağız birliği yapsaydık ya:p Şimdi kim inanır buna:D
BalıkcıSerdar
22-06-2009, 21:25
Önceden ağız birliği yapsaydık ya:p Şimdi kim inanır buna:D
Ellerimizdeki nasırları ve verdiğimiz kiloları gösteririz:p
BalıkcıSerdar
22-06-2009, 21:26
Helede malç yapmak nasıl zormuş, hala belimin ağrısı geçmedi:p
Tabii BalıkcıSerdar tabii, aynen:rolleyes:
Ben de diyorum bugün neden bu kadar yorgunum. Demek bahçede çok çalıştığımız içinmiş:D
Bize de tarladaki taşları toplamak düştü:dilli:
Taş toplamaktan canımız çıktı birkaç arkadaş bu görev bizdeydi..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.