View Full Version : mandalina / balkon
mandalina
25-05-2009, 15:58
Hafta sonu ve akşamları ilgilenebiliyorum balkonumla.Balkonum biraz geniş olduğu için galiba biraz şanslıyım.Domates,biber,çilek,salatalık ve çeşit çeş,t çiçek bakıyorum balkonumda.Resimlerini paylaşmak istedim bakalım beğenilecekmi?
mandalina
25-05-2009, 16:02
Bunlarda devamı
mandalina
25-05-2009, 16:06
Bunlarda balkonumda yaşayan aile...:D
ugurtelefon
25-05-2009, 16:41
Siz oranın balkon olduğundan emin misiniz??;)
Neredeyse benim teras kadar var yahu.;)
Tavuklar ne güzel maşallah.
Sabahları taze yumurta,taze domates,taze biber,hemen menemen yapılır.
Birde bodur tip inek alırsanız,tereyağıda ordan gelir.
Elinize sağlık çok güzel olmuş,paylaşım için teşekkürler.
mandalina
25-05-2009, 17:01
Uğur bey, dedim ya biraz büyük bi balkon terasta denebilir ******.Bu arada tavuğum gurk ve yavrularına bakıyo o yüzden yumurta yapmıyor.Ama bu tavuğum hergün maşallah takır takır yumurtluyor.:)
Sn. mandalina;
Balkonunuz harika. Hatta balkon değil bahçe olmuş :). Şehrin göbeğinde stres dağıtmanın en kolay yolu. Gelen misafiri bu yaz günlerinde ağırlayabileceğiniz en iyi mekân. Tavuklar ise çiftliği andırıyor.:p
Bitkilerin canlılığı ise, verdiğiniz emeğin en güzel göstergesi.
günebakan
25-05-2009, 19:04
******* bahçe balkonunuz çok güzel balkon denemez çünkü. Özellikle sardunyalara bayıldım :)
Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:40
Kolay gelsin size. Sebzeler, çiçekler, tavuklar, işiniz zor.
Ben de cananları seçtim. Bir de hanımelini.
mandalina
26-05-2009, 08:53
Bu güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.Bu arada Vildan hn siz hangilerine canan diyorsunu.Cam kenarında olanlaramı canan diyorsunuz.Eğer onlarsa ben annemde öğrendiğim ismi söyliyim biraz gülün onlara annem kokoş diyor.:D
Koyu yeşil
26-05-2009, 09:00
Balkon mu dediniz? Yok canım şaka yapıyorsunuz sanırım :) Cananlar benim de favorim. Farklı isimler kullanıldığını biliyorum ceylan diyen de var, melek gözlü ceylan diyeni de duydum. Ama kokoşu duymamıştım. Anneniz haksız sayılmaz pek kokoşlar :)
Vildan Sönmez
26-05-2009, 09:36
Koyu yeşil'in dediği gibi, canan, ceylen aynı işte. Ben ta çocukluğumdan sevdiğim bu bitkiyi canan diye bildim, ceylan diyemiyorum....
Annenize selamlar. Çok yakışmış kokoş adı da..
Vildan Sönmez
26-05-2009, 09:36
Koyu yeşil'in dediği gibi, canan, ceylen aynı işte. Ben ta çocukluğumdan sevdiğim bu bitkiyi canan diye bildim, ceylan diyemiyorum....
Annenize selamlar. Çok yakışmış kokoş adı da..
Tebrikler Mandalina.
Balkonunuz , botanik parkına benziyor. Gübreye de para vermiyorsunuzdur herhalde.
mandalina
27-05-2009, 09:29
Tebrikler Mandalina.
Balkonunuz , botanik parkına benziyor. Gübreye de para vermiyorsunuzdur herhalde.
Teşekkürler memet58.Maalesef gübreye pazar veriyorum.Hiç denemedim tavukların gübresini kullanmayı...
Bence deneyin ama azar azar çünkü fazlası bitkilerinizi yakabilir. Balkonunuz çok güzel ellerinize sağlık güle güle stres atın. Bitkilerle uğraşmak çok güzel. :D
mandalina
29-05-2009, 17:12
gübrelerinin içine yem falanda karışıyor bir sorun olmazmı...
ismet şenad
29-05-2009, 23:09
Sayın mandalina:sulu şerbet şeklinde yapıp, sineklik teli ile süzer öyle kullanırsanız, gübreyi kullanır, elekte kalan tohumlarıda ufak bir kasada çimlendirip yeşillik olarak verebilirsiniz.Kolay gelsin.
mandalina
01-06-2009, 17:59
Teşekkürler ismet bey.
mandalina
19-02-2010, 13:25
Bahar gelsede tekrardan güzel balkonuma kavuşsam.Bugünde hava bir harika biran önce başlamak istiyorum sebze-çiçek işlerine.
asumandilek
19-02-2010, 14:17
Maşallah Allah nazardan saklasın.. Balkon değil orası çiftlik maşallah. :) Hanımelinin kokusu burnuma değdi hemen. :) Benim ki de yaprak vermeye başladı minik minik. Güzel günlerde büyütün. Huzur içinde sağlıkla inşallah...
umutyolcusu
04-06-2010, 12:50
efendim yaz geldi başlamadınız mı sebze çiçek işlerine?Başladıysanız bizi mahrum etmeyin.Zira geçen seneki terasa hayran kaldım.
mandalina
09-06-2010, 15:53
efendim yaz geldi başlamadınız mı sebze çiçek işlerine?Başladıysanız bizi mahrum etmeyin.Zira geçen seneki terasa hayran kaldım.
Başladım ****** de ama biraz geç kaldım şu an için biber fidelerim ve sardunyalarım coştular.Biraz daha toparlıyayım resimlerini yayınlarım.Bu arada üzücü bir durum o gördüğünüz büyük terasım artık yok elimden aldılar.Onun yerine bir balkonum var orada devam ediyorum.:(
Tavuklarınız ve civcivleriniz çok tatlılar. Maşallah. Resimlerinizi sabınsızlıkla bekliyorum.:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.