View Full Version : Ankara Papaz Bağı (24 Mayıs 2009)
Derya Özen'in tarhunlarını fideleyip bizlerle paylaşmasını bahane ederek biraraya gelip sohbet edelim dedik.
24 Mayıs Pazar günü Papazın Bağında buluşalım diyoruz. Tüm Ankaralı dostlarla görüşmek dileğiyle:)
Saatini daha sonra ilave ederiz.
Not: Gelecekler isimlerini ilave ederse, ona göre yer ayırtırız.
Derya Özen
Feriha
Nevsune
Denizakvaryumu
BalıkçıSerdar
k0900
tenar
M.Sema
gilan
Derya Özen
Feriha
Nevsune
Denizakvaryumu
BalıkçıSerdar
k0900
tenar
M.Sema
gilan
baobab
yasasın..bir suredir isten gucten sitemizi cok fazla takip edemedim, ama umarım bu sefer dostlarla bir araya gelmeyi basaracagım.. :)
Kayınpederin haftasonu evini taşıma hususu var.
Cumaertesi halledebilirsek, pazar eşimle katılacam:)
denizakvaryumu
20-05-2009, 21:59
Dozercinin işleri, delinen su borusunun işleri gibi işler pazara sarkmazsa kesin gelirim.
Deryanın lavantinini ve sınırlı sayıda muhteşem kokulu hoya bogor 166 çeliklerini de yanımda getireceğim.
Dozer derin sürüm içinmi?
denizakvaryumu
20-05-2009, 22:55
Birazdan resimlerle :)
BalıkcıSerdar
20-05-2009, 23:03
Hatta birazdan;
Denizakvaryumunun bahçesi diye bir başlık mı olsa ne? :D
Derya Özen
Feriha
Nevsune
Denizakvaryumu
BalıkçıSerdar
k0900
tenar
M.Sema
gilan
baobab
tenar
Nevsuncuğum dürtmese yine takipsizlikten düşecekti benim için bu buluşma da:)
Ben de haftasonu bu toplantıya katılabilirim. Pazar Papazınbağına gelişim 14:00ü bulsa da mutlaka gelirim.
Ereğli'den özellikle bir isteğiniz var mı?
nisan0671
21-05-2009, 07:44
Merhaba Nisan0671 Koçtaşı bilmemde Bauhous da o fiyata uzun süredir gardenyalar mevcuttu. Ben de almıştım. Benimkide 3 kök sanırsam. 10 a yakın tomurcuk var ama açmıyorlar bekliyorum sabırla.
Evdeki süs bitkilerimiz başlığında dün biraz göz gezdirdim. Asitli toprağı ve Saçı Kıbrıs'ı seviyormuş. Hal'in karşısındaki yerde var diyorlar. Deneyim olur.
Papazın bağı nerede ki arkadaşlar? Gelmeyi çok isterim. Ama ufaklık ve eşimi ikna biraz zor gibi.
Derya Özen
Feriha
Nevsune
Denizakvaryumu
BalıkçıSerdar
k0900
tenar
M.Sema
gilan
baobab
tenar
Nevsuncuğum dürtmese yine takipsizlikten düşecekti benim için bu buluşma da:)
Ben de haftasonu bu toplantıya katılabilirim. Pazar Papazınbağına gelişim 14:00ü bulsa da mutlaka gelirim.
Ereğli'den özellikle bir isteğiniz var mı?
Biz sizi çoktan eklemiştik zaten listeye :)
Merhaba nisan0671,
Papazın Bağı Gaziosmanpaşada. Ben de duymuştum. Otobüsle gidecekseniz kızılaydan güvenparkın yanından GOP otobüsüne binerseniz papazın bağını söyleyince herkes gösterir. Bayağı bilindik bir yer. Araba ile gidecekseniz. Öncelikle GOP a girmeniz daha sonrasında kuleli sok. bulmanız gerekiyor. Papazın Bağı bu sok.ta bulunuyor.
Papazın bağı haritası:
80170
Birkaç resim:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic...=15093&start=0
Papazın bağı nerede ki arkadaşlar? Gelmeyi çok isterim. Ama ufaklık ve eşimi ikna biraz zor gibi.
Sevgili nisan0671,
Burası tam ufaklıklar için gibi duruyor :)
denizakvaryumu
21-05-2009, 10:11
Toplantı saati için sanırım en uygunu 14.00 .
Biraz da potlaç olayına dönelim :)
Toplantıya gelecek arkadaşlardan üzüm fidesi isteyen var mı?
Baharda budadığım dallardan dikmiştim, birkaç tane fazla var. Türünü bilmiyorum ama küçük, oval şekilli, lezzetli bir beyaz üzüm.
Hem çocuklar, hem bizler için iyi bir hafta sonu olacak inanın. Yeşilliklerden boğulabiliriz:) Çocukların bayılacağı kuğular var, geniş alan dolaşıp eğlenirler.
Otoparkı oldukça küçük ve pazar günleri kalabalık olurmuş. Bu yüzden arabayla gelecekler orada park yeri bulamazlarsa hemen ilerde Migrosun otoparkını kullanabilirler.
Otobüsle gelmek iyi bir seçenek, GOP otobüsü tam önünde duruyor. Ben oradayken Kırkkonaklar dolmuşu da önümüzden geçti ama değişik güzergahları var mıdır bilemem.
80195
Saat için haber bekliyorlar. 13.00-14.00 arası olabilir dedim, tam kesinleştirip en geç cumartesi bildirmeliyiz. Pazar günleri kalabalık olduğu için bizim masa düzenimizi ayarlayacaklar.
Derya Özen
21-05-2009, 13:35
Olmaz mı :) Ellerim hayli dolu döneceğim anlaşılan. ;)
Bende de budadığım japon şemsiyesinin 3 yaprağı ve bir dolu hoya carnosa çeliği var. İsteyenlere getireceğim.
Olmaz mı :) Ellerim hayli dolu döneceğim anlaşılan. ;)
Tamam, bir adet size getiriyorum :)
Başka isteyen olursa da söylesin, bir iki tane daha var.
BalıkcıSerdar
21-05-2009, 13:44
Aman hemde beyaz üzüm, elbette isterim:)
Siz melissa (parfüm çalısı) tohumlarını ne yaptınız, küçücük fidelerinden getireyim mi?
BalıkcıSerdar
21-05-2009, 13:45
Başka isteyen olmazsa diğerlerine de talibim hemde, yer çok:)
denizakvaryumu
21-05-2009, 13:46
Kazova bu duruma üzülecek :)
BalıkcıSerdar
21-05-2009, 13:49
Onlarada yer var, kimseyi üzmem:)
Hem yakınlarda bir arkadaşın yeri daha var oraya da lazım:)
Saat için haber bekliyorlar. 13.00-14.00 arası olabilir dedim, tam kesinleştirip en geç cumartesi bildirmeliyiz. Pazar günleri kalabalık olduğu için bizim masa düzenimizi ayarlayacaklar.
Çok iyi yapmışsınız haber vermekle :)
O zaman kişi sayısı da vermemiz gerekecek. Ben annemle geleceğim. Yeşillik bir yer olunca hayatta kaçırmaz :p
Aman hemde beyaz üzüm, elbette isterim:)
Siz melissa (parfüm çalısı) tohumlarını ne yaptınız, küçücük fidelerinden getireyim mi?
Tamam size de getiriyorum :)
Melisa tohumlarını daha yeni ekebildim.
Bana her hafta 3 cumartesi, 2 de pazar günü lazım sanırım :D
1 hafta kadar oldu, daha çimlenmediler. Elinizde fazla varsa garanti etmek için bir adet minik fide alabilirim :)
BalıkcıSerdar
21-05-2009, 14:00
Haftasonu havadurumu nasıl olacakmış, bakanınız oldu mu?
Ben verebileceğimiz fireleri de hesaba katıp 8-10 kişi olabiliriz ama artabilir de dedim.
Gilan'ın yaptığı gibi herkes kaç kişi geleceğini yazarsa iyi olacak. Tam sayıyı saptayıp onu da saatle birlikte bildiririm, ona göre hazırlarlar.
denizakvaryumu
21-05-2009, 14:03
Kesin durumu Cumartesi bildirmek kaydı ile;
denizakvaryumu (+2)
Meteoroloji Pazar günü için 26 derece ve bulutlu diyor.
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=ANKARA
denizakvaryumu
21-05-2009, 14:04
http://www.wunderground.com/global/stations/17129.html
Cumartesi yağışlı.
Şu an:
Derya Özen
Feriha
Nevsune
Denizakvaryumu (+2)
BalıkçıSerdar
k0900 (+1)
tenar
M.Sema
gilan (+1)
baobab
Bahar yağışları kısa geçişli oluyor nasılsa. Ayrıca orası o kadar ağaçlıklı ki
zaten doğal bir korunmada olacağız. Yine de şiddetli bir yağmur olduğunda, herkes nereye kaçarsa biz de öyle yaparız:)
BalıkcıSerdar
21-05-2009, 14:18
Şu an:
Derya Özen
Feriha
Nevsune
Denizakvaryumu (+2)
BalıkçıSerdar (+1)
k0900 (+1)
tenar
M.Sema
gilan (+1)
baobab
Büyük ihtimalle, yarın kesinleşir:)
BalıkcıSerdar
21-05-2009, 14:22
Bana her hafta 3 cumartesi, 2 de pazar günü lazım sanırım :D
Aslında benim çok güzel bir önerim var ama kimse kaale almıyor:)
Haftadan Salı, Çarşamba ve Perşembeyi çıkarsalar, bir hafta 4 gün olsa:
Pazartesi, Cuma, Cumartesi, Pazar
Oooof tadından yenmez:)
nisan0671
21-05-2009, 14:29
Sevgili Gilan gerçekten de güzelmiş, ben evden işe işten eve ancak Keçiören'i gezebiliyorum. O taraflara yolum düşmemişti. Sayenizde öğrenmiş oldum.
Akşama ikna turları başlıyor:D
Adım listeye eklenmeden sizlere katılmak istiyorum. (Her toplantıda bir aksilik çıktı!)
Evim Papazınbağına çok yakın, geldiğimde bir sandalye bulabilirim sanırım. ;)
Aslında benim çok güzel bir önerim var ama kimse kaale almıyor:)
Haftadan Salı, Çarşamba ve Perşembeyi çıkarsalar, bir hafta 4 gün olsa:
Pazartesi, Cuma, Cumartesi, Pazar
Oooof tadından yenmez:)
Ben kaale aldım :)
Sonuçta hepsi insan yapısıyken niye kendimize eziyet ediyoruz bir bilsem :)
Derya Özen
Feriha
Nevsune
Denizakvaryumu (+2)
BalıkçıSerdar (+1)
k0900 (+1)
tenar
M.Sema (+2)
gilan (+1)
baobab
Şu an:D
Sevgili Nevsune ben Japon Şemsiyesine talibim. :D
Bu arada ben arkadaşlarıma paylaşma sözü verdiğim kudret narı fidelerimin hepsini kaybettiğimi haber vereyim. :(
Sanırım asıl yerlerine geçirmekte geç kaldım.
Toplantıya gelecek arkadaşlarda elinde baltık torfu olan varsa bir miktar çimlendirme denemesi için paylaşan olursa sevinirim.
Biz sizi çoktan eklemiştik zaten listeye :)
:)
Bugün farkettim:)
Bende de budadığım japon şemsiyesinin 3 yaprağı ve bir dolu hoya carnosa çeliği var. İsteyenlere getireceğim.
japon semsiyesinden alabilirim, yeteri kadar varsa:)
06doğaci
22-05-2009, 10:57
Sayın ağaç dostları bende haftasonu toplantıya katılmak isterim.Eğer kabul ederseniz.
Tabii ki buyrun :)
Ne kadar çok kişi, o kadar çok muhabbet :)
06doğaci
22-05-2009, 12:33
*** ederim sayın gilan
06doğaci
22-05-2009, 12:35
*** toplantı yerini pek bilmiyorum ama benim acizane bir fikrim var.İncekteki çankaya belediyesinin tesisleri var doğayla iç içe.
Bir sonraki toplantı için iyi bir öneri olabilir. Ama bu seferki için çok uzun süredir yer belirlemeye çalışıyoruz zaten, 2 gün kala değiştirmek çok doğru olmaz. Zaten Papaz'ın Bağı da anlaşıldığı kadarıyla hepimizin keşfetmesi gereken bir yer :)
06doğaci
22-05-2009, 12:52
Evet haklısınız :)
Kayınpederin haftasonu evini taşıma hususu var.
Cumaertesi halledebilirsek, pazar eşimle katılacam:)
Malesef (çok büyük ihtimalle) biz katılamıyoruz, tüm arkadaşlara iyi eğlenceler.
Son duruma göre iki masalık yerimizi ayırttım. + gelecekler olursa ilave yapabiliriz. Birkaç ayrı işletme var. Biz ikinci katta olacağız. İlk tanışacaklar için agaclar.net yazısı koydururum.
Yiyecek getirilmesi konusunda olumlu bakmıyorlarsa da gözleme almamız koşuluyla "dolma falan" getirebileceğimizi söylediler.
Görünen o ki, kabak BalıkçıSerdar'ın başına patlamakta(M.Sema'nın da başı yanabilir bu durumda). Halbuki ben ne hamur işleri yapacaktım:p
Not: Gerekirse, isteyen arkadaşlara telefon numaramı verebilirim.
Ben isterim :)
Ne de olsa ilk tanışma, bulamam falan... ;)
06doğaci
23-05-2009, 20:57
*** yarınki toplantıya bir aksilik olmaz ise bende katılacağım.
06doğaci
23-05-2009, 21:01
Tlf numarası bende isterim eğer sakıncası yoksa.Ayrıca getirmemizi istediğiniz herhangi birşey varsa mesaj atarsanız sevinirim.
denizakvaryumu
23-05-2009, 21:21
Saat kesinleşti mi?
BalıkcıSerdar
23-05-2009, 22:37
Sabah 07,30
Gibi kalmış aklımda ama, 14,00'da olabilir:)
denizakvaryumu
23-05-2009, 22:45
Ben gene de saat 10.00 da dozerciye telefon edeyim :)
BalıkcıSerdar
23-05-2009, 22:50
Akşamüstü ben çıkarken yine yağmur atıştırmaya başlamıştı, bence aramanıza bile gerek yok, zaten neredeyse bu yılki en bol yağmur dün gece yağmış, neredeyse sel gelmş her yere. Diktiğim lisianthus'lar resmen çamurun içinde kaybalmuştu, onları tek tek bulup çıkardım çamurdan. Akşama kadar çizme ile dolaştım varın birde o beyaz çamuru hesap edin. Tekrar üzgünüm:(
denizakvaryumu
23-05-2009, 23:59
14.00 da papazın üzümlerinde görüşmek üzere :)
BalıkcıSerdar
24-05-2009, 11:48
Eryaman tarafında hava kapalı, yağmur atıştırıp duruyor. Evden çıkmadan önce son durum ne?
Sesimi duyan var mı?
13.30 civarı nevsunla buluşacağız. Kapalı yeri var diyordu. Hele bir buluşalım. Yetmezse yakınında yerlerde var. Gitmek üzere hazırlanıyoruz.
BalıkcıSerdar
24-05-2009, 11:57
Tamam görüşmek üzere:)
denizakvaryumu
24-05-2009, 18:57
Güzel bir gündü.
Tüm arkadaşlara teşekkürler.
Eski dostlarla hasret giderdik, yeni dostlarla tanıştık, yedik-içtik, bitki potlaçı yaptık, çok da güldük. Hızımızı alamayıp, Kırşehir, Ereğli, Sarıkoz planları yaptık.
Dağıldık ama daha sonra biz Eryaman dolaylarında potlaça devam ettik:p)
Yine çok keyif aldığım bir gün oldu. Herkese binlerce sevgi ve teşekkürler.
celalsungur
24-05-2009, 20:25
bitki potlaçı yaptık, çok da güldük.
Potlaç nedir?
BalıkcıSerdar
24-05-2009, 20:25
Kesinlikle çok keyf alınan bir toplantı oldu, eş durumundan katılanlar (!) bile büyük kaeyf aldıklarını belirttiler:)
Herkese çok teşekkürler, sağolun varolun.
Fotoğraf çekenler, bekliyoruz fotoları.
BalıkcıSerdar
24-05-2009, 20:27
Potlaç nedir?
-----------------------------------
POTLAÇ
Potlaç kadim bir gelenek! Ne zaman başlamış bilinmiyor.
Orta Asyadan bize kadar ulaşmış.Kızılderililerdende Beyaz Adama ve Avrupaya yayılmış. Ülkemizde kültürler hâlâ hızla çözülse de devam ettirilebilen dağ köylerinde Potlaç değişik adlarda yaşatılıyor. Kazdağında Türkmen köylerinde Perşembe akşamları "Cuma Agşamı" adı altında yemekler ve sohbetler paylaşılıyor.
Potlaçı düzenlemekteki amacımız bölgemizdeki insanlarla etkileşimimizin devamlılığını en insani törenle sürdürmek.Herhangi bir ekonomik baskı olmadan insanlar bir araya gelsin bilgimizi,deneyimlerimizi,hayallerimizi ve coşkumuzu paylaşalım.Ve bunu yaparken de kimse kimseye yük olmasın.İnsanlar rahat ve özgür olsun.Bir arada barış ve dostluk duyguları ile yensin içilsin ve üretilsin dedik.
İki yıl oldu ve duyduk ki bizim gibi gürültülü patırtılı,duyurulu olmasada hala şehirlerde dahi dostlar arasında imece yemekleri,dayanışma sohbetleri devam ediyor.
Herhangi bir Potlaça davet edilirseniz **** siz çağrı yaparsanız mümkünse o gün yemeyi düşündüğünüz,**** dostların yemesini istediğiniz özel bir yiyeceğinizi ve içeceğinizi paylaşmaya götürün.Eğer Potlaç herhangibir mutfağa yakın değil de bir piknik gibi olacaksa giderken tabağınızı ve kaşığınız, bardağınızı da yanınıza alın.
Veeee lütfen gelirken çöp olacak poşet,köpük,pet,peçete,kola,katkılı ve hazır gıda yerine heyecanınızı,sevginizi,bilginizi,hoşgörünüzü ve müzik aletinizi getirmeyi unutmayın ::-)
TDK Sözlüğü
Fransızca "potlatch" kaynak alınmış:
"Kızılderililerin birbirlerine armağanlar verdikleri dinî bayram."
Vikipedi
"Potlaç”, bir tür Kızılderili'lerin değiş tokuş şeklinde gerçekleşen bayramlarına Şinok dilinde verilen isim.
Potlaç bölgenin ticaret ve ulaşımda kullanılan Şinok diliyle bütün batı kıyısına yayılmıştır, hem beslemek hem de tüketmek anlamındadır.
Beslemek anlamı verilenlerin çoğunlukla yiyecek maddeleri oluşundan, tüketmek anlamı da bu armağanların zenginliği yok edişinden kaynaklanmaktadır.
O zamanlar Kabilenin yıl boyunca çektiği sıkıntıların atlatıldığı, herkesin mutlu olduğu baharda yapılan ve bir ay süren potlaç, bol müzikli ve danslı geçerdi.
Herkesin elinde kalan giysi, yiyecek ve içecekler bir araya toplanır, kabile yaşlılarının denetiminde herkese eşit biçimde dağıtılırdı.
Yediklerini yer, yiyemediklerini yakarlar, postları da paylaşırlardı.
Burada amaç, farklılıkların sürekli olmamasını sağlamaktı.
Eşitsizliği önlemek için tekrar eşitlik noktasına dönmekti.
Bu armağan şenlikleri evlenme ve cenaze törenlerinde, yeni bir kutsal direğin dikilmesi veya olağanüstü zenginlikte bir balık avının gerçekleşmesinin de kutlanmasında yapılıyordu. Tlingit, Hayda, Çimşiyan, Kakiutl ve Bilhula oymakları araştırmacılara zengin malzeme sağlamışlardır."
ekşi sözlük
# "eski Türklerde, artı ürün birikimini önlemek için, eldeki fazlalığı toplumla paylaşarak hem toplumun bütünlüğünün hem de göçebe yaşamın kolaylaşmasını sağlayan törenlere verilen isim. Potlaç töreninin göçebe toplumlarda artı ürünü engelleyen bir uygulayımdır.
# Statünün korunması, soyun itibarının korunması için verilen büyük bir ziyafettir, yenilemeyecek kadar çok yemek, içecek ve davetlilere sunulacak hediyeler vardır.
Eğer yemekler yenmez, hediyeler alınmazsa potlaç sahibi bunları ya parçalar ya da denize atar.
Potlaca katılanlar yine bir potlaçla buna cevap vermek zorundadır aksi halde toplumsal statüsü zedelenir ve cevap vermediği potlaç sahibinin egemenliğini kabul etmek zorunda kalır.
"kuşlar yağmur yağdırır da
yağmur güneşe vururdu ya
ben size gelirdim.."
Bu harikulade güzel gün için bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor
ve en kısa zamanda tekrar görüşelim diyorum.. :rolleyes:
Çok keyifli bir gündü :)
Hem pek çok arkadaşla tanıştım, hem güzel bir bitki paylaşımı yaptık, hem de güzel bir yer öğrendim. En kısa zamanda bir de kahvaltıya gitmeyi düşünüyoruz Papaz amcamızın bağına.
İnsanın ilk defa tanışdığı insanlarla bu kadar rahat muhabbet kurabilmesi de ilginç değil mi? Sağlam bir ortak paydamız var galiba :)
81100
Gilan, 06doğacı, Derya Özen, BalıkcıSerdar ve eşi, denizakvaryumu, feriha ve baobab.
81101
BalıkcıSerdar ve eşi, denizakvaryumu, feriha, M.Sema ve oğlu, baobab, Gilan'ın annesi ve yeğeni
81102
BalıkcıSerdar. denizakvaryumu, feriha ve M.Sema
81103
Gilan'ın annesi, yeğeni, tenar ve kızı, Gilan, 06doğacı ve Derya Özen
celalsungur
24-05-2009, 20:53
# "eski Türklerde, artı ürün birikimini önlemek için, eldeki fazlalığı toplumla paylaşarak hem toplumun bütünlüğünün hem de göçebe yaşamın kolaylaşmasını sağlayan törenlere verilen isim. Potlaç töreninin göçebe toplumlarda artı ürünü engelleyen bir uygulayımdır.
Bizim komşular da her sene bu mevsimde, ziyan olmasın diye bizim dut ağacının altında toplanırlar. Bu da bir nevi potlaç oluyor herhalde.;)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=429308&postcount=1782
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=418007&postcount=1387
Hımm semavarve varmış, güzel bir toplantı olduğu belli, sevindim:)
Derya Özen
24-05-2009, 20:55
Ay bana ne olmuş böyle :) Bütün fotoğraflarda asık suratlı çıkmışım. Ayrıca hiç fotojenik değilim. Desenize "neysen o çıkmışsın işte" diye. Ama bu kadarda asık suratlı değilim ki yaaaa.
Arada adınız geçti, kulaklarınız çınlamadı mı;)
Bizim komşular da her sene bu mevsimde, ziyan olmasın diye bizim dut ağacının altında toplanırlar. Bu da bir nevi potlaç oluyor herhalde.;)
Dutun altında toplananlar yiyecek birşeyler getirmiyorsa ona potlaç değil, dut bitirme deniyor:)
BalıkcıSerdar
24-05-2009, 21:03
Valla gözlerimiz sizi aradı, keşke katılabilseydiniz.
Sizin Adenium'unuz ayrıldı.
Çınladı efendim, çınladı :)
Serdar bey sizden alırım, teşekkür ederim.
Tarhunları paylaşarak bu toplantıya vesile olan sevgili Derya başta olmak üzere toplantıya katılan eski-yeni tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.;)
Birarada olmak her zaman ki gibi güzeldi, çok konuştuk, çok güldük.
Fideler için BalıkcıSerdar a, çelikler için M. Sema ya, sera ziyaretinde unuttuklarımı arkamdan toplayan Tenar a, yeni hoya paylaşımı için denizakvaryumu na , potlaça Ordu dan gönderdiği kaldırık bitkisi ile dolaylı katılan Sn Romantik Serseri Cengiz beye tekrar teşekkür eder bu potlaç faaliyetinin devamını dilerim:D
Buyrun resimler :)
81122
Sol baştan,
06doğacı, annem, Derya Özen, nevsune, Balıkçı Serdar ve eşi, eşi ve denizakvaryumu, feriha, M.Sema ve Baobab.
81123
En önden sağdan sola,
06doğacı, annem, Derya Özen, nevsune, Balıkçı Serdar'ın eşi, eşi ve denizakvaryumu, feriha, M.Sema, Baobab ve ben gilan :)
Bu arada toplantıda olmayanlar için de ortamın yeşilliğine dikkat çekmek istiyorum :)
Bunları da eklemeden geçemeyeceğim. Buyrun Papaz'ın Bağı'nın ördekleri, kazları :)
81156
Şuna bakın, ne güzel poz vermiş :)
81155
Yağmursuz ve keyifli, güzel bir gün geçirmenize çok sevindim. :)
Ben de aranızda olacaktım ama önceden düzenlenmiş bir gezi planım vardı. Ancak o iptal edilirse, katılıp size sürpriz yapacaktım.;)
Ankara'nın batısında güzel bir ilimizde ben de keyifli bir gün geçirdim.
Daha sonra düzenleyeceğimiz toplantılarda yeni katılan arkadaşlarla tanışmayı ve özlediğim eski dostlarımı da görmeyi şimdiden iple çekiyorum.
Resimleri çeken ve siteye ekleyen dostlara çok teşekkürler. Paylaşım için getiren de düşünen de sağolsun. Çok çok güzel bir gündü. Tekrar ne zaman toplanıyoruz demiştiniz?:D
Derya Özen
25-05-2009, 10:54
5 Temmuz dedik, ne çabuk unuttunuz :) Bu kez Sarıkoz'dayız unutmaytın, kimseyede söz vermeyin.
BalıkcıSerdar
25-05-2009, 10:55
Adenium (çöl gülü) alanlar;
Şimdilik saksılarından çıkarmasınlar, 3-5 gün önce o saksılara/bardaklara şaşırttım. toprağı %25 bahçe toprağı, %25 torf ve %50 kumdan oluşuyor. Güneş alan bir yerde, kurudukça hafif nemlenecek biçimde sulasalar yeterli. Birde onlara hiç şebeke suyu verilmedi, mümkün olduğunca, yağmur suyu-kuyu suyu vermeye çalışsınlar. Sulamalarına dikkat ederek, büyümeye başladıktan sonra biraz daha geniş ve sığ bir saksıya alınabilir veya bonsai çalışılacak olursa ona göre bir saksıya aktarılabilir.
Parfüm çalısını da Ankara kışına dayanamadığı için bahçeye aktarmamanız gerekiyor (kışın kapalı ortama alabilmek için), **** bahçede büyütecekseniz her sene tohum alıp, tekrar tekrar çimlendireceksiniz. Onlarda yeni şaşırtıldı, büyük saksıya geçirmek için biraz toparlanmalarını bekleyin, zaten çok küçükler henüz.
Hepiniz güle güle büyütün. Tabi bende gelenleri titizlikle gereği gibi büyütmeye gayret edeceğim hiç merak etmeyin:)
Sn. Tenar sizin adenium tohumlarınızda yaşam alanlarına ekildiler, hayırlısı ile 3-4 gün içinde iyi haberlerini veririm inşallah.
Bütün arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürler, en kısa zamanda yine yeni yeniden:D
Selamlar, saygılar.
sarıkoz'a gitmişken bir kaç gün kalalım bari!!.. :)
artık kuzu mu çeviririz, tandır mı yaparız, deve mi haşlarız bilemem..
Bu seferki pek kuru geçti yemek açısından..neydi öyle kuru kuru gözleme, köfte vs.. (tabi şu romantik serseri beyin yolladığı harikulade ot yemeği hariç! :)
Sevgili Derya 5 Temmuz'a çok var biz sizin oralarda Haziran ayında bir toplanalım demiştik.
Derya Özen
25-05-2009, 11:24
Temmuzda gelmeye söz verirseniz, haziranda da gideriz :) Sonra temmuzda, daha geçen ay ordaydık diye gelmesiniz felan, baştan pazarlığımı edeyimde ona göre. Sevgili Baobab, gelmişken bizim tarlanın otlarınıda bir temizleyiverirsiniz artık ;) Biz sizin muhtar kadar acımasız olmayız :)
denizakvaryumu
25-05-2009, 11:36
Baobab a kuru ot mu dayanır.:D
Muhtarın bahçesinden antremanlı, siz yeter ki kuru otları gösterin.
Onun kuzu tandır istemesine bakmayın tok gözlüdür , bir kuru ekmek biraz yoğurt tamamdır. :)
Yücel Özlem
25-05-2009, 11:48
Güzel bir toplantı olmuş. Katılmayı isterdim. Sevgiler.
Sevgili Derya, ot biçmeye ben de varım. Tırpan kullanmayı bilirim. Yoksa çapa mı yapılacak?
06doğaci
25-05-2009, 12:05
*** haftasonu toplantıya katılan herkeze *** ediyorum.Vermiş olduğunuz çiçek ve tohumları bugün saksıya ekeceğim.Sizler gibi iyi insanlarla tanıştığıma çok memnun oldum.Zaten kalbinde sevgi olan insanların kötü olmalarına imkan yok...
tekrar hepinize *** ediyorum......
Derya Özen
25-05-2009, 12:15
Yücel Bey, sizin bu tür işlere meraklı becerikli olduğunuzu zaten biliyorum. Düz sizinde kulaklarınızı çınlattık. Baobab, bize komik bir olayı anlattı, benim yazdığımda ona göndermeydi. Biçilecek ot yok ama, çapalanacak, kazılacak dal dibi var. Bari onu yapalım ;) Şaka şaka, siz gelin yeterki, biz sizin elinizi sıcak sudan soğuk suya değdirmeyiz. Yücel Bey, 06doğacı,da sizin gibi Kırşehirli, hatta bizi bir ara memleketine götürmeyi, toplantılardan birini oarada yapmayı teklif etti. Bizde sizinle tanıştığımız için memnun olduk, 06doğacı.
Aman bir ortadan kayboldum hemen kaynatmaya başlamışsınız.
Baobab'a yoğurt ekmek mi yeter? Haaa siz Yeşilöz'de yoktunuz tabii. Karnını doyurmayı bir türlü beceremedik de kuru dallardaki meyveleri bile toplayıp yediydi:)
Herkesin tadı tamağında kalmış, valla benim de. Hani M.Sema kalkalım demeseydi, hiç aklıma gelmeyecekti. Aceleniz neydi, daha karpuz keseceydik.
Haziran'daki toplantıyı başka bir yerde (örneğin Ereğli'de:p) yapalım. Nasılsa Temmuz'da Sarıkoz garanti.
Sevgili gilan ve 06doğacı, biz de sizleri çok sevdik. Sanki bir yerlerden tanıdıktınız:)
Gilan'cığım sana ne desem azdır, çok mahcup ettin beni. Harika oldular. Bir de sarkıtmayı becerdik mi değmen keyfime:) Bu arada dün veda telaşında, elleri kolları dolu gelenlere (ben boştum kusura bakmayın:rolleyes:) teşekkür etmeyi unuttuysam affola. Sabahtan beri onları dikmekle ve balkonları temizlemekle uğraşıyorum. Valla kıskandırmak gibi olmasın ama en karlı çıkanlardan biri bendim. Balkon çok keyiflendi çokkkkkk. Hepiniz sağolun, varolun.
BalıkcıSerdar
25-05-2009, 12:53
Evet ya eller kollar dolu bir yandan, dibimde "baba baba" diyip duran, yaşama amacım bir yandan, sanki bir çok arkadaşla ayrılırken vedalaşamadık, teşekkür edemedik, artık buradan ettiğimiz teşekkürler kabul ola:)
denizakvaryumu
25-05-2009, 12:57
Gönüller bir olsun, gerisi usulen yapılan işler :)
Haziran'daki toplantıyı başka bir yerde (örneğin Ereğli'de:p) yapalım. Nasılsa Temmuz'da Sarıkoz garanti.
Neden olmasın?
Evet ya eller kollar dolu bir yandan, dibimde "baba baba" diyip duran, yaşama amacım bir yandan, sanki bir çok arkadaşla ayrılırken vedalaşamadık, teşekkür edemedik, artık buradan ettiğimiz teşekkürler kabul ola:)
İşte bu doğru, sevgili site takipçileri Allah nazardan saklasın bir baba da ancak bu kadar yaşam amacı ile ilgili olabilirdi.
Dostlar resimlerden de fark ettiğiniz üzere hazır Denizakvaryumu'nu bulmuşuz ''sor baba sor'' sağolsun o da bize bir öğretmen sabrı ile hatta aradabir ayağa kalkarak anlattı ama biz eşininde siteye üye olmasını bekliyoruz.
Dostlar resimlerden de fark ettiğiniz üzere hazır Denizakvaryumu'nu bulmuşuz ''sor baba sor'' sağolsun o da bize bir öğretmen sabrı ile hatta aradabir ayağa kalkarak anlattı ama biz eşininde siteye üye olmasını bekliyoruz.
Evet ben de bekliyorum sevgili meslektaşımı :)
Gilan'cığım sana ne desem azdır, çok mahcup ettin beni. Harika oldular. Bir de sarkıtmayı becerdik mi değmen keyfime:)
Güle güle zevkle büyütün inşallah :)
Bakalım hangimiz daha çok sarktırcak :D
Şaka bir yana, resim isteriz :)
Merhabaaaa,
Sabah baktım kimse yoktu, artık ancak bağlanabildim.
Her şeyden önce, ortak paydası doğa olan değerli bunca kişiyle birarada olmak çok keyif verici. İki ayağım bir papuçte seke seke gelip döndüğüm bu toplantıdan bana kalan kocaman bir umuttu. Benim katıldığım ikinci Ankara toplantısıydı. Yani isimleri yüzyüze tanıma fırsatım olabildi yine.
Ben de diğer yüklenenlerden farklı gördüğüm bir fotoğrafı ekleyeyim diyorum. Bir türlü yükleyemedim. Sonra tekrar denerim.
Balıkçı tohumlarımı toprakta uyanmaya yatırdığını okudum; teşekkürler. Ben de diğerlerini getirdim. Bugün yatıracağım.
Kızım'dan bir inci "fil bahri kimdi, (masadakilerden) hangisiydi annee":)
Anasının kızı:)
O kalabalıkta kim ne konuşuyor insan kaçırıyor. Bir yerden girince konuşulanlara, oluyor böyle.
Filbahri ile yeni tanıştık o gün. Bahri erkek ismi olmasa, kız ismi olacak kadar güzel kokan o çiçeği yeni öğreniyorum ben de.
Kızım'dan bir inci "fil bahri kimdi, (masadakilerden) hangisiydi annee":)
Anasının kızı:)
O kalabalıkta kim ne konuşuyor insan kaçırıyor. Bir yerden girince konuşulanlara, oluyor böyle.
Filbahri ile yeni tanıştık o gün. Bahri erkek ismi olmasa, kız ismi olacak kadar güzel kokan o çiçeği yeni öğreniyorum ben de.
Çok iyiymiş :p
Bu arada en son ayrılırken lavaboya giderken farkettim ki, WC binasının yanında kocaman bir filbahri varmış. Bilsek hepberaber gider incelerdik lafının üstüne :)
"işte bizimle güzelleşen her şey
gene bir dostluk
bir de aşk sıcaklığında
bitmedi daha sürüyor o kavga
ve sürecek
yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.."
Aşkolun nevsun hanım!!..
Ben kalkıp komşunun bahçesinden canla başla binbir korkuyla elma yürüteyim, sonra da kalkın çok yedin deyin...
Taa şehir dışlarına doğanın bağrına gidecez..
Aç mı kalalım oralarda..
(hem açık hava acıktırır insanı, kişi başı bir kuzu az bile valla..:D
Baobabcım, boşver kuzuyu muzuyu, dizeler muhteşem yahu:)
Kızım'dan bir inci "fil bahri kimdi, (masadakilerden) hangisiydi annee"
Anasının kızı
Çok güldüm çok. Çocuk ne bilsin böyle garip isimli bir çiçek olacağını.
13 Haziranı küçük kapsamlı bir keşif gezisi sanıp, Sarıkoz buluşmasını şenliğe saklarız diye düşünmüştüm ben.
Güle güle zevkle büyütün inşallah :)
Bakalım hangimiz daha çok sarktırcak :D
Şaka bir yana, resim isteriz :)
Şimdilik burada bir göstereyim, zaman içerisinde yerlerini alırlar.
Balıkçı Serdar'ın papatyasıyla, gilan'ın lobeliası:
81419
gilan'ın lobeliaları, M.Sema'nın yeşil güzellikleriyle birlikte:
81420
O üçlü lobelia saksısı çok güzel olacak :)
Papatyayla açık mavi de ne kadar uymuş, çok güzel bir aranjman yapmışsınız :)
BalıkcıSerdar
26-05-2009, 02:33
Toplantının güzellerini de ben göstereyim:) Bu güzellerin yanında, Sn. M.Sema'nın delikanlı oğlu ile Sn. Tenar'ın gençkızı yoklar, keşke onlarında fotoğrafları olsaydı. Fotoğrafın altındaki tarih yanıltmasın, 24.5.2009
denizakvaryumu
26-05-2009, 07:35
İki güzel kelebek :)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=430476&postcount=1143
"Gelseniz Ereğliye, haala kestane çiçeklerinin kokusunu duyabilirsiniz. Hatta telefon edeyim otele, kestane ormanı içerisinde size otelde(=pansiyonumsu) yer ayırtayım da hem denize karşı hem ormana karşı bir keyif yapın arkadaşlar. "
Çok iyiymiş :p
Bu arada en son ayrılırken lavaboya giderken farkettim ki, WC binasının yanında kocaman bir filbahri varmış. Bilsek hepberaber gider incelerdik lafının üstüne :)
Hep beraber kooooklardık:)
Yücel Özlem
28-05-2009, 13:23
Yücel Bey, sizin bu tür işlere meraklı becerikli olduğunuzu zaten biliyorum. Düz sizinde kulaklarınızı çınlattık. Baobab, bize komik bir olayı anlattı, benim yazdığımda ona göndermeydi. Biçilecek ot yok ama, çapalanacak, kazılacak dal dibi var. Bari onu yapalım ;) Şaka şaka, siz gelin yeterki, biz sizin elinizi sıcak sudan soğuk suya değdirmeyiz. Yücel Bey, 06doğacı,da sizin gibi Kırşehirli, hatta bizi bir ara memleketine götürmeyi, toplantılardan birini oarada yapmayı teklif etti. Bizde sizinle tanıştığımız için memnun olduk, 06doğacı.
Sevgili Derya, teşekkür ederim. Sarıkoz'un misafirseverliğini ben ve tanıyan her her kişi bilir. Defalarca yaşayarak gördüm.
Gelmeyi çok istediğimi biliyorsun. Umarım bu defa becerebilirim.
Sevgili 06doğacı'ya da hoş geldiniz diyorum. Umarım Kırşehir (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5053) başlığında görüşürüz.
BalıkcıSerdar
29-05-2009, 21:41
Sn. Tenar;
Sizin Adeniumlarda hiç kıpırtı yok:( Sanırım yeterli sıcağı yakalayamadılar daha. On taneyi birden çimlendirdiğimde kaloriferler yanıyordu, sanırım onun hikmeti olmuş, şimdi kaloriferler yanmıyorya, 3-4 gündür de havalar serin uygun ortamı bulamadılar galiba. Umarım tohumları çürütmeyiz.
Gerçi çimlendiremezsekte canınızı sıkmayın bende daha size de verebileceğim, Adenium fidesi var:)
:) Sevindim. Sevindim çünkü benimkiler de çimlenmedi, üzülüyordum. Bekliyelim. KEyifleri olunca biterler nasıl olsa.
Canımı sıkmıyorum ve sizler gibi arkadaşlarım olduktan sonra; hepiniz ansiklopedi gibisiniz ve cümle içerisinde de kullanıyorsunuz bildiklerinizi:) Elinize sağlık.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=430476&postcount=1143
"Gelseniz Ereğliye, haala kestane çiçeklerinin kokusunu duyabilirsiniz. Hatta telefon edeyim otele, kestane ormanı içerisinde size otelde(=pansiyonumsu) yer ayırtayım da hem denize karşı hem ormana karşı bir keyif yapın arkadaşlar. "
Sn. tenar, pansiyonumsu otelin ismi nedir? :)
Romantik
30-05-2009, 09:12
potlaça Ordu dan gönderdiği kaldırık bitkisi ile dolaylı katılan Sn Romantik Serseri Cengiz beye tekrar teşekkür eder bu potlaç faaliyetinin devamını dilerim:D[/QUOTE]
Arkadaşlar gerçekten, resimlere bakınca kıskanmadım sizi desem yalan olur, güzel ve neşeli bir toplantı yapmışsınız. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. İlerleyen zamanlarda bir Orta Karadeniz toplantısı yapmakta artık bize farz oldu.
Kaldırık bitkisiyle dolaylıda olsa katılmış olduk toplantıya değilmi ? ( Çok kulaklarım çınladı çok)
Sn. Romantik (adınız iyi olmuş) ne güzel bir öneri bu. Sonbahar başlarında Ereğli ya da Ordu gezisi planlamakta yarar var. O mevsimde Batı ve Orta Karadeniz inanılmaz bir güzellikte oluyor.
Sizler arada bizi bir sıkıştırın da galeyana gelelim:)
Romantik
30-05-2009, 09:41
Sayın Nevsun Hanım , sizleri ve bütün arkadaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Sonbahar başlarında bir Orta- Batı Karadeniz toplantısı yapmak için artık kolları sıvamak gerek. Farkındayım.
Sn. tenar, pansiyonumsu otelin ismi nedir? :)
Mesen Otel adı. Eski bir otel. Anne babaları kendilerini emekli etmişler çocukları devam ediyor. Yemekleri(balık, meze ve zeytinyağlı yemekleri) güzel. Gruplarla gidiyor arkadaşlar ve güzel vakit geçiriyorlar. Ben daha önce bir kez günübirlikk, sonrasında bir haftasonu kalmaya gittim bir kaç kişiyle.
Anayoldan ayrılıp ağaçların arasından gide gide deniz kenarına iniyor yol. Denizin hemen kenarında bir ahşap bina. Karadenizin dalgaları sürekli önündeki kayalığı dövüyoken denize direk giremiyorsunuz(denize de giriliyormuş ama benim denize gireyim derdim olmadığından inceliklerini bilmiyorum). Denizin suyu ile doldurdukları bir havuzları var, yetiyor. Aslında Neyi görmek isterseniz ona bakıyorsunuz. Çok lüks bir yer değil. Ama ben orada bir gece geçirmenizi öneririm. Burnunun dibinde dalga sesiyle uyumak, gözünün değdiği yerde her yerde deniz. Arkanda ağaçlar...
Mesen Otel daha önce bahsi geçmişti. Hatta Netten Mesen+Akçakoca dediğinizde çok güzel bir sayfaları var. Ben size sitemizi düşünerek 3 hafta önce çektiğim resimlerini göstermek istiyorum.
BalıkcıSerdar
05-06-2009, 10:34
Sn. Tenar;
Yüzünüz gülsün, 3 adenium tohumundan ikisinde kıpırtı başladı:) Akşam farkettim, sabah daha da kabartmışlardı toprağı.
Sizdeki tohumların durumları nasıl?
Benim tohumda bir hareketlenme yok henüz. Ancak sizin (BalıkcıSerdar) verdiğiniz fideyi daha büyük bir saksıya aldıktan sonra durumu şimdilik iyi. Henüz sağlam yani.:D
BalıkcıSerdar
05-06-2009, 11:08
Benim verdiğim küçücükleri fazla sulamayın, pencereden güneş alsın daha güzel gelişiyorlar.
Toprakları da takır takır kurumasın, birde umarım büyük saksıya alırken, toprak kum karışımını sağlamışsınızdır, fazla suyu süzmek için direnajı çok iyi bir toprak karışımı yapmak önemli biliyorsunuz.
BalıkcıSerdar
05-06-2009, 11:12
Bendeki tohumları çimlendirebilmek için, hafta içi bolca sulayıp, sabahtan direkt olarak güneş alan camın denizliğine yerleştirdim ve gün boyu orada güneş altında kaldıktan sonra akşama içeri aldım, ikinci günü çimlenme başladı. Bu arada her akşam fısfısla sulamayı ihmal etmedim.
Benim anladığım, nemi eksik olmayacak ve toprağın ısındığını hissedecek. Daha önceki tohumlarda, kaloriferler yandığı için ev içindeki ortam daha sıcaktı ve 3. gün çimlenmeyi başarmışlardı, hemde 11 tohumda 10 çimlenme oranı ile.
Evet her ikisinde de uygulamaya geçmeden önce konuyla ilgili yazılanları okudum. Kumlu hatta minik taşlı bir karışım vardı onu kullandım ancak bu toprağın üzerine 5 cm kadar akıllı toprakdan koymuştum. Drenaj ile ilgili sorun olmaz sanıyorum. Tohumu çimlendirirken ben de dediğiniz gibi gündüz bol güneş görecek ancak camın içinden bir yerde bekliyor. Haa bir de benim bol güneşten kastım evimizin konumu itibariyle, sabah güneşi oluyor. Dilerim yeterli gelir.
BalıkcıSerdar
05-06-2009, 11:25
5 santim "sihirli" toprak biraz fazla olmuş kanaatimce, en azından sihirli toprağı o karışıma karıştırmış olsaydınız keşke. Ama böylede keyfi yerindeyse daha dokunmayın.
Tohumlarda camın iç tarafında olsun, bende de öyleydi zaten. Yalnız devamlı orada kalırsa, güneşten dolayı toprağın neminin kaybolmamasına dikkat etmeniz gerekecek.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.