PDA

View Full Version : Habibe'nin Bahçesi

habibe
21-05-2009, 14:11
Herkes gibi ben de hava şartlarının elverdiğince,
acil işlerimin olmadığı günlerde, işten eve dönüşlerim de 1 saat kadar bahçede olurum..
Bahar aylarında doğal olarak bu süre uzuyor tabi.. Akşamüstleri yetmez olmuşsa ki öyle olur hafta sonları da mesaiye dahil edilir..

Hiç bir şeyden çekmedim şu yabani otlardan çektiğim kadar.
Şaşar kalırım azimlerine. (onlardan alacağım mesaj çok aslında. yine yine yeniden yeniden..)

" Ya daha yeni sökmedim mi ben sizi" diye söylene söylene (tavukların yem yemesi gibi başım önde) yol dur..

Çapayı vurdukça bir kıvılcım..bir kıvılcım daha :)
Taşlı da olsan,
Yabani otlarlara da bürünsen... SEVİYORUM SENİ.

habibe
21-05-2009, 14:14
Bir kaç kare fotoğraf ile başlangıç yapalım..

habibe
21-05-2009, 14:18
Beton kısmına asmanın yaptığı gölgeliğin altına, yazın masa sandalye koyuyorum..

habibe
21-05-2009, 14:21
Yukarda ki fotoğrafta görülen kısa duvarın üzerine sardunya saksılarını koydum.

habibe
21-05-2009, 14:26
Kırmızı sarmaşık güllerimin bir kaçının (ortadakiler) sarmasına izin vermedim. Kısa duvarın iki başındakileri sardırıyorum. Büyüdükçe, Asma ile sarmaş dolaş olacaklar.

habibe
21-05-2009, 14:29
Beton ile sınırı paylaşan ve sarmaş dolaş yaşayan başka ikili ise,
beyaz güller ile hanımeli..

habibe
21-05-2009, 14:36
Bu da kısa duvarın diğer yüzünde ki ağacım.. Adını bilmiyorum..

bukek
21-05-2009, 14:44
Habibe hanım bahçen ve çiçeklerin çok güzel olmuş.Ellerine ve gönlüne sağlık.

fikreteren
21-05-2009, 14:44
Çok güzeller.Çardağın altına masa koyma zamanı gelmiş.Sardunya her zaman ben güzelim diyor.Güle güle oturun.

habibe
21-05-2009, 14:47
Sayın Bukek ve fikreteren Çok teşekkür ederim. Masa ve sandalyeler ardiyede temizlenmeyi bekliyorlar. :) Sıra onlarda haklısınız.

habibe
21-05-2009, 14:56
Sıra bitlenen ve külleme hastalığı olan güllerimde,

limon
21-05-2009, 15:06
Çapayı vurdukça bir kıvılcım..bir kıvılcım daha :)
Taşlı da olsan,
Yabani otlarlara da bürünsen... SEVİYORUM SENİ.

Ben de çok merak ediyorum bu taşlar nereden geliyor. 4 yıl oldu, her bahar sebze bahçesini belliyorum, her seferinde en az 10 kere kürek takılıp kalıyor, inatla kan ter içinde koca kayaları çıkarıyorum. Bütün bahçeyi pamuk gibi yapıyorum. Ertesi yıl yeniden aynı şeyleri yaşıyorum, kısırdöngü... Toprak akıp gidiyor, kayalar yukarıya doğru yol mu alıyorlar anlamadım gitti :)

Habibeciğim geç kalmış başlığını görünce çok sevindim. Bahçende, sağlıkla, huzurla, sevdiklerinde uzuuun yıllar geçirmeni diliyorum. :)

O ağaç "İspirya-Keçi Sakalı" değil mi?

Güler
21-05-2009, 15:09
Sevgili habibe, bahçenin açılışını o kadar güzel sözlerle yapmışsın ki, tabî onlar da seni mutlu ederler.
Ellerine sağlık.
Asmanın gölgesinde oturduğunda, çalışma yorgunluğun gidiyordur herhalde.
Düşünsene o sıcak yaz günlerinde, buradaki serinlik ne güzeldir.
Canım, bahçenin tadını doya doya çıkar, huzurlu ve mutluluklar içinde ol inşallah.

habibe
21-05-2009, 15:37
Sevgili Limonum dediğin gerçekten de kısır döngü :)
Geçen baharda, şu minik bahçe makinaları var ya.. hani toprağı hallaç pamuğu gibi attıran. Makinanın sahibi "abla ya bu nasıl bahçe mıcır ocağı gibi" demişti. :)

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Başta Sen ve Güler olmak üzere hepinizden güç ve feyz alıyorum.

habibe
21-05-2009, 15:43
Sevgili Gülerimiz,
Bahçenin ve çardağımın tadını emekli olduğumda doya doya çıkarırım(rız) artık.
Bitmez enerjin (maşallah) paylaşımların ve bilgilerinle her zaman aynımızda olansın. Güzel dileklerin için Teşekkürler.

nurcanaybay
21-05-2009, 15:46
Habibe hanım , o otlara ben de şaşıyorum bir de çiçek açsanız da hiç uğraşmasam diyorum :)
Benim güller de bit dolu.Okadar çoklar ki arapsabunu işe yaramadı ,rüzgardan
ilaçlıyamıyorum da.
Bahçeniz yemyeşil , huzurla oturun.

habibe
21-05-2009, 15:49
Bir kaç kare daha ekleyeyim..
Bu gülü (ısparta gülü) rahmetli eşim annesine, anneler gününde hediye etmişti.. Kocaman bir tenekedeydi. Bahçeye aldık. Her anneler gününde bu çiçek başka anlamlara bürünür bizde.

Not: Devamlı bitlendi ve dipten sürekli yeni sürgünler çıkarttı. Kestikçe çıktı. Buda esas ana dalın gelişmesini engelledi durdu.

habibe
21-05-2009, 15:52
Bu da benim sarı kızım.. Bodur ayşem. ne yazık ki hasta.. Yapraklarını ala ala kelleşti..

habibe
21-05-2009, 15:55
Bu da fırtına mağduru sakızım. Yukarıda ki sardunyanın yanında duruyordu devrilmiş. Kanadı kolu kırılmasına rağmen kalanıyla çiçek verdi.

habibe
21-05-2009, 16:01
Şu an meyva veren 2 tane ağaç var bahçem de. Birisi Avusturalya dutu. Diğeri erik.
Erik ağacını ben dikmedim. Kendiliğinden çıktı.

sabah
21-05-2009, 16:05
Çardağınıza ben de bayıldım. Yazın onun altında oturmak ne keyiflidir.

Aslında her gün bahçeye biraz zaman ayırabilmeniz de büyük şans. Öyle yapmayınca otlar nasıl oluyor biz de bahçemizde gördüğümüzden iyi biliyoruz.:rolleyes:

habibe
21-05-2009, 16:07
Çileklerim henüz 3 kök.. Çok güzel kırmızı kırmızı meyveleri vardı üzerinde.. Yemedim otlarını temizlerken üzerine basmışım.. Yayılan koku müthişti. Yemiş kadar oldum. Bir an evvel çoğalsalar da :)

habibe
21-05-2009, 16:10
Sabah :)
Bakarsan orman bakmazsan da orman. Eee ne demişler "çekenden sor"

habibe
21-05-2009, 16:14
Sevgili limonun dün bir mesajını okumuştum forumda. Çok heyecanlandım enginarlarım sebze verdi diye.. Onu çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Evvel ki yıl Selahattin hocamızdan 5 kök enginar almıştım.
Bu güne ulaşabilen sağ kalan tek kök enginarım, çok sevindim çoook..

gilan
21-05-2009, 16:18
Sayenizde ilk defa enginarın bitkisini görmüş oldum :)
Şimdiden afiyet olsun :p

habibe
21-05-2009, 16:30
Habibe hanım , o otlara ben de şaşıyorum bir de çiçek açsanız da hiç uğraşmasam diyorum :)
Benim güller de bit dolu.Okadar çoklar ki arapsabunu işe yaramadı ,rüzgardan
ilaçlıyamıyorum da.
Bahçeniz yemyeşil , huzurla oturun.

Teşekkür ederim.
Ben de Sarımsaklı arapsabunlu karışım uyguladım biraz azaldılar.
Diğer hafta da pelin otu ile acı biber ve yağ üçlüsü yaptım.
Tamamen bitmediler. Hala var.
Sanırım bu hafta sonu topas yapacağım. (Asma ile güllere.) Belki bir faydası olur. Güller de Bit+pas lekeleri var. Güllerin hasta yapraklarını toplasamda yeniden oluştu.

günebakan
21-05-2009, 16:40
Sevgili Habibe bahçeniz çok güzel bu güllerdeki bitlerle benimde başım dertte dut ve erik ağaçlarınız çok güzel görünüyor o çardağın altına şöyle maviye boyanmış tahta sandalye ve masa çok yakışır bence:)

ardabora
21-05-2009, 17:36
Habibe hanım,bahçenizin resimlerini paylaştığınız için sevindim.

Herkes gibi,çardak sevdalısı biri olarak asmanızın gölgesinde huzurlu günler dilerim size.

İzmit'in neresinde bahçeniz? Bu arada dutlarınıza bakarken ağzım sulandı,duta bayılırım.

Kiraz
21-05-2009, 17:41
Habibe Hanım, bahçeniz çok güzel, sağlıkla, mutlulukla keyfini çıkarın. Özellikle çardağınıza bayıldım. Benim de hayalim, asma altında keyif yapmak ama çardak olması ne kadar sürer bilmem; çeliklerim henüz tuttu.

nevsune
21-05-2009, 17:50
Sevgili habibe başlığınız hayırlı olsun.

Ben de çardağa bayıldım. Taa çocukluğumdaki o güzelim çardakları anımsattı bana. Çoktandır böyle güzelini görmemiştim, aman hiç değiştirmeyin ne olur:)

Güllerin bitlenmesi bir başladı mı birbirine geçip duruyor. Annemlerin bahçesinde de bu sorunu çok yaşanıyor, insanı bezdirip gül yetiştirmekten soğutuyorlar. Oysa ne güzel gülleriniz var. Çaresine bakarsınız nasılsa (NeemAzalı denemediyseniz şiddetle öneririm).

Avustralya dutunuz harika olmuş. Bu yıl hem sarma yaprağı hem de meyve ihtiyacı karşılanmış görünüyor. Afiyetler olsun.

Tüm bitkilerinizi güle güle büyütün:)

zenfree
21-05-2009, 22:54
Habibe Hanım inanamıyorum. Bu güzel bahçeyi biz neden daha önce görmedik. ;) Safranbolu dönüşü sen fırın patatesleri yaparaken çardakta bir çay içerdik.

hozat
21-05-2009, 23:28
Sevgili Habibe,
Bahçen de duygularını dile getirdiğin gibi,sahibini yansıtıyor..
duru ,içten, doğal, samimi,verimli ve üretken.

Bahçe; karşılığını fazlasıyla veren kaprisli bir sevgilidir.Nazlanır ,bıktırır ama sen terketmedikçe o asla terketmez.
Yüreğin hangi güzel şeyler için çarpıyorsa,bahçende onları görmen dilegi ile hoşça kal.

habibe
22-05-2009, 11:30
Sevgili Habibe bahçeniz çok güzel bu güllerdeki bitlerle benimde başım dertte dut ve erik ağaçlarınız çok güzel görünüyor o çardağın altına şöyle maviye boyanmış tahta sandalye ve masa çok yakışır bence:)

Sevgili günebakan, geçen gün bir kuş güle konmuş, bitleri yiyordu.. Aman bir sevindim ki sorma :)
Kuş sürüsü gelse de hepsini yese dedim :)
Doğa ve insanların çelişkisi bu olsa gerek. Bir canlının sağlıklı gelişimi için başka bir canlının ölmesini istiyoruz..
Bahçe de kullandığım masa ve sandalyeler ahşap rengi. Mavi bir masa örtüsü ile arada değişiklik yapılabilinir mesela. Teşekkür ederim

Vildan Sönmez
22-05-2009, 11:44
Sevgili Habibe, sağlıkla güzel günler dilerim güzel bahçenizde.
Anneler günü gülünüzü reçel gülüne benzettim.
Dutlar harika görünüyor, afiyet olsun.

habibe
22-05-2009, 11:48
Sayenizde ilk defa enginarın bitkisini görmüş oldum :)
Şimdiden afiyet olsun :p

Sevgili Gilan, yakın zamanlara dek enginarın sadece sebze (baş) kısmını pazarlar da görürdüm. Hiç yemememe rağmen merak edip de almamıştım. Annemden de görmediğim için ilgimi çekmiyordu.
Taa ki bir arkadaşımızın yemek davetine kadar. O gün bu gün sık olmasa da pişiriyorum.

Evvelki yıl 5 kök olmak üzere bahçeye dikmiştim.
Ya yerini sevmedi ya gübresi az geldi ya da bakımı.. tek kök kaldı.
İşte o kök bu kök :)

Hatta "sirkeden azma şarap olan ben" burada "bir tabak sebze yemeği" yarışmasına bile katıldım :)

Tanışmanıza vesile olduğuma çok sevindim.;)

habibe
22-05-2009, 11:57
Habibe hanım,bahçenizin resimlerini paylaştığınız için sevindim.

Herkes gibi,çardak sevdalısı biri olarak asmanızın gölgesinde huzurlu günler dilerim size.

İzmit'in neresinde bahçeniz? Bu arada dutlarınıza bakarken ağzım sulandı,duta bayılırım.

Sevgili ardabora, iyi dileklerinize çok teşekkür ederim.
Bu asmayı aldığım da, 8 katlı bir apartmanın balkonunda teneke de dikiliydi. Depremden 3 hafta falan öncesiydi. İyi ki almışım geriye kalan sadece bu asma oldu. :( Bina tamamen yıkıldı.
Bahçem, izmitin Doğusunda. Dutların tadı ekşi ile tatlı arası. Severseniz buyrun gelin. Gören gözün hakkı var değil mi :)

habibe
22-05-2009, 12:04
Habibe Hanım, bahçeniz çok güzel, sağlıkla, mutlulukla keyfini çıkarın. Özellikle çardağınıza bayıldım. Benim de hayalim, asma altında keyif yapmak ama çardak olması ne kadar sürer bilmem; çeliklerim henüz tuttu.

Sevgili Kiraz, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. (nickiniz çok güzelmiş)
Asma o kadar çabuk büyüyor ki inanamazsınız. Hayaliniz için çok fazla beklemeyeceksiniz. Ben 1999 da diktiğim de boyu 50 cm di.
Çardak haline dönmesi 3 sene gibi zaman aldı. Siz şu bu derken o büyüyecek, bir bakmışsınız çardak olmuş bile..

habibe
22-05-2009, 12:11
Sevgili Nevsune, Çok teşekkür ederim.
NeemAzalı denemedim. Tavsiyeniz kulağıma küpe. Denerim hemen.
Dut için danelerini yiyelim ama yapraklarına ellemeyelim :) Daha çok küçük teyzesi :) şimdilik asmadan sarsak olmaz mı?. :)

habibe
22-05-2009, 12:19
Habibe Hanım inanamıyorum. Bu güzel bahçeyi biz neden daha önce görmedik. ;) Safranbolu dönüşü sen fırın patatesleri yaparaken çardakta bir çay içerdik.

Sevgili zenfreemiz,

Hiç bir şey için geç değil.
Geç değil, Çay, patatesler ve çardak için ;)
Görmek isteyin yeter ki..
Safranbolu dönüşü o koca tepsi patatesi bir başıma yemezdim, mide fesadı da olmazdım bari :)) Gülerin kulakları çınlasın.

habibe
22-05-2009, 12:31
Sevgili Habibe,
Bahçen de duygularını dile getirdiğin gibi,sahibini yansıtıyor..
duru ,içten, doğal, samimi,verimli ve üretken.

Bahçe; karşılığını fazlasıyla veren kaprisli bir sevgilidir.Nazlanır ,bıktırır ama sen terketmedikçe o asla terketmez.
Yüreğin hangi güzel şeyler için çarpıyorsa,bahçende onları görmen dilegi ile hoşça kal.

Sevgili hozat,

Ne diyeceğimi bilemedim birden.. :o
Kelimeleriniz, yolunu bulan su gibi içime akıp, gözlerime geldiler.
Gönül gözünüze teşekkürler.

habibe
22-05-2009, 12:43
Sevgili Habibe, sağlıkla güzel günler dilerim güzel bahçenizde.
Anneler günü gülünüzü reçel gülüne benzettim.
Dutlar harika görünüyor, afiyet olsun.

Sevgili Vildan, İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Evet Isparta Gülü. (Raçellik)
Sizin mesajınızı okuyunca farkettim ki gülün adını yazmamışım. :) Düzellttim.

Bu dutu, Ekşi kara dut diye ektim, Avurtralya dutu çıktı :)
(yeri gelmişken, kandıran satıcıları kınıyorum) :)

Bir gün ekşikaram da olacak inşallah.;)

ardabora
22-05-2009, 17:54
Oğlumu her yaz bir aylığına babaannesine bırakıyorum.

Davet ettiniz gelirim valla. Eşimin ailesi ve benim bir kısım akrabalarım İzmit'teler. Çocukluğumun tüm yazları Derince,Çenesuyu ve Tütünçiftlik'te geçti.

Sebahattin Sargın
22-05-2009, 20:28
Habibe Hanım çardağınıza bende bayıldım, elinize emeğinize sağlık. Sizi çok yoruyor bahçeniz ama karşılığını da veriyor. Bu arada passifloranız vardı sanırım o ne alemde onu da görmek isteriz...

Sevgiler ;)

Koyu yeşil
25-05-2009, 10:32
Habibe Hanım çardak ve dutunuz çok güzeller. Yaz hiç bitmese :)

habibe
25-05-2009, 10:37
Beklerim ardabora :)

habibe
25-05-2009, 10:40
Habibe Hanım çardağınıza bende bayıldım, elinize emeğinize sağlık. Sizi çok yoruyor bahçeniz ama karşılığını da veriyor. Bu arada passifloranız vardı sanırım o ne alemde onu da görmek isteriz...

Sevgiler ;)

Sebo çok teşekkür ederim. Mesajını okuyunca, gidip fotoğrafladım. Bak bakalım :)

habibe
25-05-2009, 10:44
Teşekkür ederim Koyuyeşil, Yaz da güzel ama, baharlar hiç bitmese diyenlerdenim. Son ve İlk baharı çok seviyorum.
Bu dut cinsi bereketli. Yaz boyu meyva verecekmiş yaşadık :)

jineop
28-05-2009, 14:30
Sevgili Habibe,
Bahçeniz insanın içini rahatlatıyor, sanki huzur veriyor. Beni geçmişe götürdü ,çok beğendim.Gül bitleri hepimizin başının belası, İlaçlıyorum 2 hafta geçmeden tekrar ortaya çıkıyorlar.Gelip o çardakta hanımeli ve gül kokuları arasında bir çay içmeli. Sağlıcakla kalın.

habibe
01-06-2009, 08:43
Sevgili jineop teşekkür ederim. Mesafe uzak değil. Buyrun gelin :)

habibe
01-06-2009, 08:46
Adını zambak sandığım, Amaryllis açtı.

Adalet Yağcı
01-06-2009, 09:18
Sevgili Habibe, bahçenizi keyifle gezdim, çok hoş, yeşillikler içinde.
Ben de Avusturalya dutunuza bayıldım, erik kendiliğinden çıkmış ama sanki aşılı gibi güzel ve iri meyve vermiş, bir komşumun bahçesinde de var bu duttan, çok lezzetli bir şey, keşke yerim müsait olsa da ben de diksem.

Enginarlarınızı afiyetle yiyin, iyi bir cinse benziyor, ben de Sonbaharda on kök kadar dikmiştim şu anda sadece dört tanesi yaşıyor, Sonbaharda sevgili Gülerin kapısına dayanalım, bize istediğimiz kadar enginar fidesi verir :D

Güzel bahçenizde keyifli bir yaz geçirmenizi diliyor, yeni fotoğrafları merakla bekliyorum.

habibe
01-06-2009, 09:36
Sevgili Adalet bahçeyi sevmenize çok sevindim. :)
Bahçeleri değişelim mi ;)
Bu dut için yerim yok demeyin. Komşunuzdan da bilirsiniz, fazla yer kaplayan bir ağaç değil.
Üstelik de her sene tepe budaması yapılan bir ağaç.
Hadi siz de alın bir tane.
Üzerinde meyvelerini gördüğünüz de çook mutlu olacaksınız çok :cool:

Erik beni çok şaşırttı. Kendiliğinden çıkıp da böyle tatlı ve iri meyva vermesi, üstelikte 2.senesinde !

Böyle mucizeler de olmasa toprakla güreşmek çekilir mi :p

Enginarların başına dikiliyorum. Bakıyorum uzun uzun.. Sonra diyorum ki bunların tam olgun olduklarını anlarmıyım ki?, soyarken telef edermiyim ki?. Her ilk olan şeyde duyulan vesveseli sorular işte :)
(evet gülerin enginarları gani. bir iyilik düşünürüz ;) )

Bahçeniz de bol sefalı bir yaz diliyorum.

ays61
01-06-2009, 09:40
Sn. Habibe Hanım,

Bahçeniz gerçekten de çok güzel, öyle ki şu an masa başında otururken bile gül ve hanımeli kokularını hissedebiliyorum.

Sağlık ve mutlulukla çardağınızda keyifli oturmalar diliyorum.

Adalet Yağcı
01-06-2009, 10:03
Bahçeleri değişelim mi

Bahçeniz benim bahçemden büyükse olmaz, ikiyüzelli metrekareye zor bakıyorum zaten, gücüm yetmiyor, işi de bitmiyor.
Bahçe ne kadar büyük olursa insanın gözü de o kadar aç oluyor, iyi ki daha büyük değil ne yapardım sonra, gözümün gördüğü her güzel bitki ve ağaçtan istiyorum, istiyorum n'apiiiim!!!

habibe
01-06-2009, 10:05
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Sn ays61, :)

Gerçekten de hanımelinin kokusu farklıdır çiçekler dünyasında,
Güllerin kokusunu yaklaşmadan duyamazsınız hani..
Ama hanımeli, sabahın ilk ışıklarıyla odanızın içine kadar gelir, burnunuza dolar ve size
huzurlu bir gülümseme bahşeder.. Güne pozitif başlamanıza yardım eder.
Sevgiler.

habibe
01-06-2009, 10:11
Ayrık otlarından kurtulamayacığım anlaşıldı. Takas işi yattığına göre ;)
Haydi herkes kendi bahçesinde oynasın :cool:

gilan
01-06-2009, 10:17
Ayrık otlarından kurtulmanın bir yolu var ama geri kalan her çeşit bitkiden de kurtarıyor malesef :)

Adı: Hindi :D

habibe
02-06-2009, 09:35
Sevgili Gilan, 3 baba hindi olsa benim otları bitiremez dermişim. :p
Todor da kazlardan söz etmişti. ;)

(Köy yumurtasını çok severim. Salıvermeli tavuk horoz kaz hindi ne varsa :D )

(laf aramızda, hindi yumurtası ne gördüm ne de yedim.)
Şimdi baktım hindi yumurtası nasıl bişey ki derken şu yazıyı gördüm.

"adamın biri demişki yav üstadım, neden herkes tavuk yumurtası yiyiyorda hindi yumurtası yemiyor? Üstad ince bir cevap verir; tavuk yumurtlarken çıyak çıyak bağırıyor oysa hindi yumurtlarken hiç ses çıkardığını duydun mu der.
reklam işi önemlidir arkadaşlar..." :))

gilan
02-06-2009, 15:25
Güzel bir fıkraymış :)

Bu arada hindi gerçekten bu işi kökünden hallediyor. Teyzemin bahçesinde bizzat gördük :) Kazma, kürek, ilaç ne varsa ayrık otuyla başedemiyorlardı. Sonra birkaç hindi aldılar. Hindiler ayrıkları önce bir söküp yiyor, daha sonra da ne zaman filiz vermeye kalksa hemen yine yiyorlar ve kökünü kurutuyorlar :)

Sebahattin Sargın
02-06-2009, 23:12
Sebo çok teşekkür ederim. Mesajını okuyunca, gidip fotoğrafladım. Bak bakalım :)

Maşallah çok sağlıklı gözüküyor Habibe Hanım, büyük ihtimalle Passiflora caerulea türüne ait. Çiçekleri açınca fotoğraflarını da bekleriz...

Sevgiler ;)

seleste
14-06-2009, 12:30
Habibe Hanım merhaba,

Bahçe başlığınızda çardağı gördğüm gün, aklıma Sina AKYOL'un şu şiiri düştü de yazmaya şimdi fırsat buluyorum. Sizin bahçenizi, sizin avlunuzu, sizin asmanızı anlatıyor sanki.
Şiir gibi bahçenize armağanım olsun :

SÖZLER

Burada kal. Öğlen avlusunda.

Zamanın yalın diline yerleş.

Ufka bakmanın meraklısı ol.

Maviye, beyaza, gündüze çalış.

Zakkumu anla! Ağusu,
tenime sürdüğüm merhemdir
diye beni, mırıldanıp şaşırt.

Ağustos’un hummalı böceğini
onun terli şarkısını
gayret et,
Türkçeye çevir.

Taşlığı yıkamanın
asmayı budamanın
çıplak ayakla yürümenin
hayli zengin
üslubunu edin.

Burda kal. Kalıcı zamanda.
Öğlen avlusunda.
....

Avluda adlı şiir kitabından.

KARADENİZ37
14-06-2009, 12:50
Sevgili Habibe bahçenin resimlerine bakarken ALLAH'A dua ettim bu güzellikler içinde uzun ömürle yaşasın diye ve ekledim İNŞALLAH bana da nasib olur diye.Hele asma ile kırmızı gül ve hanımeliyle beyaz gül hep merak etmişimdir böyle güzelliklere.Doya doya tadını çıkar bahçenin sevgiyle kal

habibe
15-06-2009, 11:20
Merhaba Seleste, ne güzel yazmışsın..
Gönül gözünde böyle bir çağrışım yapıp, o şiiri aklına düşüren yüreğine selam olsun.
Hediyenizi çok beğendim. Sağolun.
Sevgiler.

habibe
15-06-2009, 11:30
Sevgili Karadeniz hani derler ki,
Kendine ettiğin duadan ziyade, başkaları için ettiğin hayırlı dualar daha bir makbulmuş ya..
Amin. Sağolun varolun.

Güzel Allahım tez zamanda size ve tüm isteyen kullarına, gönüllerinde ki bahçeyi nasip eylesin.

Hayallerinizin gerçekleşmesi dileği ile
Sevgiler.

habibe
22-06-2009, 10:51
Glayöllerim açtı

habibe
22-06-2009, 10:54
Passiflora çiçeklendi..

habibe
22-06-2009, 10:57
Zinnialar yavaş yavaş açmaya başladı..

nurcanaybay
22-06-2009, 10:57
Habibe hanım ,ne güzel görünüyorlar.Benim glayöller daha çiçek sapı bile çıkarmadılar.
Elinize sağlık.

habibe
22-06-2009, 11:06
Balkonda ki çiçeklerim de epey coştular :)
Balıkçılardan aldığım (köpük) balık kutusuna tohumlarını ektiğim, Aizoaceaelere hayran oldum.
(Türkçe adını bimiyorum. bilen varsa çok sevinirim.)

İlk çiçeksiz hali ve son çiçekli halleri..

habibe
22-06-2009, 11:11
Sevdiğim çiçeklerden bir diğeri de yıldız çadırı..
"minicik asil ve güzel"
Pembe ve Beyaz tohum bulursam seneye 3 rengini bir saksıya ekeceğim.

habibe
22-06-2009, 11:20
Kedi tırnaklarım da oldukça iyi gelişenlerdendi.. Parklardan aldığım tohumları ekmiştim.
Çok bereketli bir çiçekmiş :) ilk ve son halleri..

habibe
22-06-2009, 11:25
Saksıda ki buz çiçeğim..

habibe
22-06-2009, 11:35
Merhaba nurcan, çok teşekkür ederim.
Aynı zaman da ektiğim, aynı sırada ki glayörlerden hala sap çıkartmayanları da var. O yüzden endişelenme derim. Hala zamanı var. Sevgiler.

habibe
22-06-2009, 11:44
Tohumdan büyütüp, adını unuttuğum çiçeğim :)

habibe
22-06-2009, 11:47
Lilium da açtı. Böyle güzel bir kokuya sahip olduğunu bilmezdim.

Adalet Yağcı
22-06-2009, 12:27
Sevgili Habibe, glayöller muhteşem, diğerleri de çok güzel, emeğin karşılığını görmek çok mutluluk verici bir şey.
Güzel liliumunuzu bizler için de koklayın, renkli olanların kokusu yok malesef.

Arzu Kasapoğlu
22-06-2009, 12:31
Habibe hanım, çiçekleriniz çok güzel, elinize sağlık :)

habibe
22-06-2009, 13:23
Sevgili Adalet teşekkür ederim. Bu liliumu yapı marketten alırken,paketin üzerinde ki "kırmızı çiçek resmine" bayılarak almıştım. Beyaz çıktı :) Gece çok güzel kokuyor.
Sevgiler.

habibe
22-06-2009, 13:25
Sevgili Arzu sizin de gözlerinize gönlünüze sağlık. Teşekkür ederim.

M.Sema
22-06-2009, 13:29
Sn Habibe Hanım, çardağınız, çiçekleriniz (özellikle pasiflora) çok çok güzeller. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Çardağın altında ki Karamürsel Sepetinden bende de var.:D

habibe
22-06-2009, 14:19
Sağol M.Sema.
Passiflora çiçeğini koklamışmıydınız bilmiyorum.
Burnunuza dayarsanız, yoğun olmayan, insanda doyumsuzluk hissi uyandıran güzel bir kokusu var. Daha daha biraz daha koku alsam diyerek defalarca burnunuzu gömdüğünüz bir çiçek.
Tabi okadar buruna gidip gelen çiçek biraz da olsa şeklinden kayıyor :p

Bu sepete ne koysam bilemedim. Beğendiğiniz çardağın üzümlerinen, bozuk koruk salkımlarından tut, neler neler girdi çıktı içerisine. Fakat sabit bir müşterisi olamadı hala :)

Gözlerine gözlemine sağlık. ;)

M.Sema
22-06-2009, 14:40
Passiflora en çok sevdiğim çiçeklerden biridir. Görsel şölen sunar her açışında. O sepete soğan-patates koyuyorum ben balkonumda. Siz de içine salkım saçak bir çiçek ekersiniz herhalde. Kalın naylona dikebileceğiniz gibi, herhangi bir saksıya (yoğurt kovası da olur;)) çiçeği dikip sepetin içine koyabilirsiniz.

habibe
22-06-2009, 14:58
Peki ne eksem acaba :) Düşüneyim.. İşlem tamamlanınca eklerim ;) Selamlar.

M.Sema
22-06-2009, 15:05
Size kolay gelsin diyorum. İsterseniz çok güzel bir sakız sardunyam var bir kaç fide gönderebilirim.

fikreteren
24-06-2009, 09:11
Hepsi çok güzel.Glayölller çok güzel bilhassa lekeli olan.

habibe
29-06-2009, 10:05
Teşekkür ederim Fikreteren, soğanlardan 2 tanesi lekeli çıktı.
Kötü yanı "çiçekli devresinin " kısa oluşu.

jineop
29-06-2009, 12:45
Sevgili Habibe,
Bahçenizin yeşilliği ve keyifli kişiliğiniz her zaman ki gibi güzel . Şuraya göz atarmısınız. Sevgiyle kalın.
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=1007

ide
29-06-2009, 22:50
Elleriniz dert görmesin Sevgili Habibe, sağlıkla huzurla bahçenizin keyfini sürün *** ;)

habibe
30-06-2009, 11:24
Sevgili jineop,
Bu çiçeğin ismini sorduğum da, sizin mesajınızla öğrenmiştim.
Şimdi de görsel olarak işaret etmeniz çok nazikce.

Hem dikkatimden kaçmadı kim bir çiçek adı sorsa, "112 jineop" hızır gibi orada ;)

Enerjiniz yayılıcı. (Pozitif olan insanların elektriğini almamak mümkün değil.)
Teşekkür ederim. :o
Sevgiler.

habibe
30-06-2009, 11:27
Teşekkür ederim Sevgili ide.. Güzel dileklerin, dileklerim olsun.
Kayseriye selamlar.

habibe
07-07-2009, 14:11
Nöbeti devralan diğer glayöllerim de açtı.

habibe
07-07-2009, 14:22
Güllerde bit ve kara leke- pas hastalığı vardı. İlaçlama sırasında tüm hastalıklı yapraklar ile güllerini kesmiştim. Yeniden yapraklar ve tomurcuklar oluştu.

habibe
07-07-2009, 14:29
Bahçe yolunun kenarlarına geçen yıl diktiğim hercailer bu yıl daha bir gelişip yayıldılar.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25765&catid=searchresults&searchid=11171

habibe
07-07-2009, 14:36
Sebzeler de yavaş yavaş büyüdüler.. Biber Patlıcan domateslerin kimi çiçekli, kimisi de meyve telaşında :)

Güler
07-07-2009, 14:46
Sevgili Habibe, yazılarını okudum. Yazarken bile çoşmuşsun. Ne güzel.
Bahçenin çoşması seni de coşturmuş, çok mutlu oldum.

Canım kardeşim, ellerine sağlık. Bu ne güzellik böyle.
Doya doya seyret, keyfini çıkar. Onlar da seni çok mutlu etsinler......

jineop
07-07-2009, 14:54
Sevgili Habibe,
Kırmızı -beyaz glayolle,pembe-beyaz güle bittim. Bir de patlıcan çiçeğinin moru ,nasıl bir mor öyle . Meğer ne hoşmuş çiçek rengi.

habibe
09-07-2009, 10:06
Teşekkür ederim kızlar :) Bahçeme şeref verdiniz. Sevgiler.

limon
09-07-2009, 11:20
Güllerin arkasındaki domatesler de pek keyifliler maşallah :) Fotoğraflara bakarken önde görülenden çok arka planlara gözüm kayıyor nedense. Aman gözümden bir şey kaçmasın ;)

Glayöllerin de çok güzeller hele alacalı olanına bayıldım.

habibe
10-07-2009, 16:23
Limonum senden kaçmaz bilirim... hiç şaşırmadım. :) ;)
Glayöllerden 2 tanesi alacalı çıktı. Gerçekten de albeniliydiler.. Soğanını çıkartacakmıyım?. Dursun da çoğalsın mı bilemedim?.

Ülker
10-07-2009, 16:27
Sevgili Habibe, aman alacalı glayölün başına birşey gelmesin.
Daha çoğaltıp, bizlere dağıtacaksınız.:rolleyes:
Bahçenizin maşallahı var, ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı
10-07-2009, 16:51
Sevgili Habibe, herkes gibi ben de glayöllere hayran oldum, bir kaç senedir ben de yetiştiriyorum ama hiç bir zaman bu kadar görkemli olmadılar, belki cinsindendir.
Ben tohumdan bir çok defa glayöl çimlendirdim, bir kaç yılda çiçek açacak erginliğe ulaşıyorlar.
Her şey çok güzel, hele o salatalıklar yok mu deli oluyorum dallarda sıra sıra gördükçe.
Geçen sene ben de bağlamıştım ama iyi gelişme göstermediler, bu sene başıboş bıraktım bakalım ne olacak.
Bu yazı büyük bir mutlulukla geçireceğiniz belli, bizler de mutluluğunuza ortak olmaktan sevinçliyiz.

Kiraz
10-07-2009, 16:57
Habibe Hn, bitkileriniz çok güzel görünüyor, elinize sağlık. Glayöller ise harika.

MeyveliTepe
10-07-2009, 17:00
Her şey çok güzel olmuş, tebrikler. Bir vaha yaratmışsınız.

Birol
10-07-2009, 17:28
Sevgili habibe
Salatalıklarına imrendim aman nazar değmesin, benimde vardı traktör tarlayı sürerken farketmemiş çoğunu köklemiş, sadece 4 kök kalmış onunla bu sene idare edeceğiz.

habibe
14-07-2009, 10:58
Sevgili Ülker çoğalsın paylaşacağız. Bu Allahın emri zaten;) teşekkür ederim.
Sevgili Adalet, glayölleri tohumdan 2-3 yıl beklemek sabır işi. Hem ben de şuda var..
Ne ekersem ya da ne dikersem aklıma gelen.. görebilecek miyim acaba?... Bu düşünceyi kovalayamadım bir türlü :) O yüzden 3-5 sene sonra açacak ya da meyve verecek bitkilerden kaçıyorum.
Salatalığı geçen sene olduğu gibi bu yıl da pazardan 2 fide olarak aldım. 3 gün de bir hasat yapıyorum. Salatalık yemeyen ben, kendi mahsulüm olunca iş değişiyor :D

Sevgili Kirazımız bahçeme hoşgelmişsiniz. Sağolasın. :)

Sevgili Meyvelitepe :o vaha demek... güzel bir benzetmeydi teşekkürler.

Sevgili birol arkadaşımız, Geçen sene otları yoldurduğum kişi, 50 cm lik 2 dal halinde ki kış tatlısını yolup atarsa, koskoca traktör minicik salatalığı nasıl görsün :)
4 salatalık da hiç az sayılmaz hani ;)

feriha
14-07-2009, 11:24
Ellerinize sağlık Habibe hanım. Glayöler, güller çok güzel olmuş. Kış tatlınıza üzüldüm. Sevgilerimle..

Adalet Yağcı
14-07-2009, 12:28
Ne ekersem ya da ne dikersem aklıma gelen.. görebilecek miyim acaba?... Bu düşünceyi kovalayamadım

Sevgili Habibe, bunları düşünmek için daha çok erken, her şey hepimiz için her an mümkün, ama böyle düşünürseniz içinden çıkamazsınız.
Hurma ağaçlarını diken insanların sabrını düşünün :)

habibe
15-07-2009, 11:18
Hoşgeldin sevgili feriha,
Üzülme lütfen. Ben yeterince üzüldüm inan :)
Bir Ekşi karadut tutmadığında bir de kış tatlısı yolunduğun da bu çok tasalanmıştım.
Kış tatlısını yeniden edindim. 25 cm oldu.
Fakat ekşikarayı hala edinemedim. Forumda ki satış yapan arkadaşımıza rezerv ettirdim.
Aklıma gelmişken, yani laf duta gelmişken, Avusturalya dutu müthiş bir ağaç. Duymak başka, tecrübe edinmek ise çok başkaymış.. İlk meyveleri 1 ay evvel bitmişti. 15 gün öncesinde de tepe budaması yapmıştım. Tekrar meyveye yatmış :) O minicik boyu ile bir marifetli ki sorma gitsin..
İyiki dün fotografını çekmişim. Ekliyorum.

habibe
15-07-2009, 11:21
Sevgili Adalet, Tamam :) hurma ağacı dikenleri aklıma getireceğim. Dün yine makinamla bahçe turu yaptım. Bir kaç fotoğraf ekleyeyim. Sevgiler.

habibe
15-07-2009, 11:26
Bu gülümün rengini çok seviyorum. Hafif bir kokusu da var.

habibe
15-07-2009, 11:38
2 sene önce Tohumlarını bir lunaparkın bahçesinden almıştım. Bu yıl çimlendirmedim. Bahçede çok yer kaplıyorlardı.
Fakat dökülen tohumlardan kendiliğinden 7-8 kök oluştu.
(bitkinin ismini not almamışım. :( )
(jineop :p )

habibe
15-07-2009, 11:43
Geçen sene bursa toplantısında edindiğim güvey fenerim saksıda ekiliydi. Ne öldü ne güldü. Bu yaz başında bahçeye aldım.
Sanırım yerini sevmiş.
Meyva vermiş bir kaçı ;)

habibe
15-07-2009, 11:54
Asmanın yaprağı çok güzel.. Lezzetli.
Fakat 2 senedir üst üste iyi bir üzüm elde edemedim. Bunun suçlusu asma değil benim..
Kükürt atamadım. bunun için geç kalıyorum hep.
Asma hakkında çok yetersizim. Ne budamasını ne de bakımını kontrolum altına alamadım hala. Seneye, asmadan anlayan ehil birini bulmam şart . Bu kadar filiz vermeye meraklı, kısa sürede dala dönüşmek isteyen başka hangi meyva var bilmiyorum.. Bilinçsizce sağdan soldan sarekan yeni sürgün dalları kesiyorum. Yoksa ormana çevirecek çardağı..
Ya üzüm ya yaprak mı?.
Ya da her ikisi olabilir mi?.

sevim.K
15-07-2009, 12:02
Habibe hanım bahçeniz çok güzel. Üzüm çardağınız harika:). İnsan bakınca burada oturmak istiyorum diyor. Müthiş dinlendiricidir eminim. Gülleriniz de çok güzel. Güle güle büyütün. Ellerinize emeklerinize sağlık:)

habibe
15-07-2009, 12:27
Sevim hanım Sakarya ne kadar ki bize.. 1 çay içimlik yol sadece.. Buyrun gelin. :) Teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
15-07-2009, 12:30
Sevgili Habibe, güveyfeneri size bir reçellik olacak gibi görünüyor, benimkinde de bir kaç meyve var.
Asmanız fena görünmüyor, Bionem kullansanız, küllemeye çok iyi geliyor.

habibe
15-07-2009, 13:12
Sevgili Adalet reçel yapacak kadar yok. :)
Tadımlık ve görümlük ancak. Seneye çoğalır umuyorum. Bionem salkım aşamasında da uygulanabiliyormu?.

Bahçe duvarının dibinde kendiliğinden çıkan, yabani incir vardı. Dokunmadım büyüdü, büyüsün hadi derken, çocuklar merdiven gibi kullanıp bahçeye girip çıkınca, kesmek zorunda kaldım.
Arta kalan kütük çevresinde, sürekli mantarlar oluşuyor.. Sulama yaparken değen sular, beyaz olan mantarın rengini sarartmış..

jineop
15-07-2009, 13:24
Sevgili Habibe,
Yakın da kapını çalacağım galiba.O asmanın altında çay içmek istiyorum. Koruğa da bayılırım. Güvey fenerini hangi ayda ekmiştiniz hatırlıyormusunuz? Bilinmeyenler konusun da cezalıyım.
Sevgiyle kalın.

sevim.K
15-07-2009, 13:41
Sevim hanım Sakarya ne kadar ki bize.. 1 çay içimlik yol sadece.. Buyrun gelin. :) Teşekkür ederim.

Bu samimi davete hayır denmez teşekkür ediyorum:) Şimdi kayıt başvuru ve tercihler nedeniyle okuldan çıkamıyoruz. Henüz senelik iznimi almadım. Alırsam eh bi İzmit yaparım artık;)

habibe
15-07-2009, 13:55
Beklerim Sevim hanım ;)
bu teklif sizin için de geçerli jineop gel gel :) beklerim.

Güvey fenerini 2007 yılı bursa toplantısında Selahattin hoca dağıtmıştı. Fide olarak verdi. Eve gelince saksıya dikmiştim. Daha önceki mesajlara da bak istersen.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2707
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2707&page=4

Bilinmeyenler konusunda, bilinir kılmakta birebirsiniz :)
Bu ceza değil, canıtez araştırmacı ruhunuzun, öğrenme ve yardım dürtüsü ;)

Vildan Sönmez
15-07-2009, 14:08
Habibe'cim,
Glayöllerini benim yerime de sev. Enez'e bahçeye ve evde terasa ektiklerimde hala tık yok.Yeşil yaprak halinde bekliyorlar:(

Güngör Salman
15-07-2009, 14:16
Sevgili Habibe hepsi çok güzeller özllikle kırmızı beyaz glayöle diyecek söz bile bulamadım sevgiyle kal.

habibe
15-07-2009, 15:37
Sevgili vildan,
Glayöllerin hepsini aynı anda dikmiş olmama rağmen, hala yeşil yapraklı olup sap çıkartmayan glayöller de var.
Aynı toprakda da olsalar "bir ana babanın çocukları " misali hepsi kendine münhasır :)
İp gibi sıralarken, aynı anda açacaklarını düşünmem işe yaramadı :)
Açsın da varsın geç olsun. Sevgiler.

habibe
15-07-2009, 15:41
Güngör arkadaşım, Teşekkür ederim.
Bu glayölleri çoğaltmak farz oldu. Ah bir de çiçeklenme dönemleri çok kısa olmasa.. Tadından yenmeyecek :)
Limonun bahçesin de bir tane beyaz glayöll gördüm o da çok güzel.. ;)

sakagun
15-07-2009, 16:17
Sevgili Habibe bahçendeki herşey çok güzel de ben en çok fotoğraf makinene bayıldım. Ne kadar canlı çıkmış renkler.

habibe
15-07-2009, 16:39
:) Sakagün,
Fotoğraf makinamı Darty'nin indirim günü almıştım. Aslında tam bir fotoğraf çekme özürlüsüyüm. 10 tane çekerim, ancak bir tanesi denk gelir :) ciddiyim.
Makina sony 7.2 çok da süper bir makina olmasa da, bir önceki makinamı 10 kere katlar :)
Tabi beni de ;)

sakagun
15-07-2009, 17:29
Renkler gerçekten çok canlı.
Benimkinden iyimiş. Benimki Canon 7.1.

kılıç
15-07-2009, 18:17
Sevgili habibe ellerine yüreğine sağlık bahçen çok güzel huzurla sağlıkla tadını çıkar.bu kadar zamanı sitede geçiriyorum hala kaçırdığım güzellikler oluyor bahçeni az önce farkettim,hemde bana o kadar yakın bahçeyi biliyorsun bende izmitin doğusundayım. görüşmek tanışmak dileği ile..

limon
15-07-2009, 22:17
Habibe, pembe çiçekler açan, "parkta görüp tohumunu almıştım" dediğin, galiba "Vildanın bahçesi" ndeki, Paşa Kılıcı mıydı, Sakalı mıydı neydi? ;) o galiba. Vildan Hanım'daki fotoğraftakine bayılmıştım, tohumdan kolay tutuyorsa bana da ayırın tohumundan.

limon
15-07-2009, 22:21
Ne hafıza varmış bende, tamamını yanlış hatırlamışım. :) "Vildanın bahçesi" değil "Vildan Sönmez/Bahçem" miş. Çiçeğin bununla hiç alakası yokmuş, nedense ben birebir aynı sanmıştım. :) Adı da "Paşa Sakalı" imiş.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=461182&postcount=171

Vildan Sönmez
15-07-2009, 22:29
Sevgili limon, bahsettiğin, fotoğraftaki çiçekten yere döktüğü tohumlardan yeşermiş minik minik bir kaç kök görmüştüm. Eğer ben gidene kadar yok olmazlarsa, senin için korumaya alabilirim. Olmazsa yaz sonu tohumundan yollayabilirim.

Ülker
15-07-2009, 22:40
Habibe ve Vildan Hanım, Limon'un da bahsettiği şu meşhur pembe lunapark güzellerinden bana da ayırır mısınız?
Sanki sihirli bir bahçede açmış gibi, farklı ve şahane görünüyorlar.

Sanıyorum herkeste varmış bu güzellik, bir ben bilmiyormuşum.

limon
15-07-2009, 22:40
Çok sevinirim Vildan Hanım.

Vildan Sönmez
15-07-2009, 22:53
Ülkercim, pembe deyince benim çiçeğim, limon'un mesajında eklediği sarı çiçek paşasakalı. Arzu ediyorsanız, limon'la beraber, sana ve tabii habibe'ye ayırırım.
Yaz boyu daha çok çiçek açsın diye tohum yapmadan solan çiçekleri koparıyorum.
Habibe'nin pembe çiçeği farklı. Ben onu Enez'de görmüştüm. Hatta yaz sonu evler boşalınca tohum almak için o bahçeye uğradım ama sökmüşlerdi.

Habibe ve Vildan Hanım, Limon'un da bahsettiği şu meşhur pembe lunapark güzellerinden bana da ayırır mısınız?
Sanki sihirli bir bahçede açmış gibi, farklı ve şahane görünüyorlar.

Sanıyorum herkeste varmış bu güzellik, bir ben bilmiyormuşum.

Ülker
15-07-2009, 22:57
Vildan Hanım'cığım, Limon'un da pembe çiçekten bahsettiğini sanmıştım, mesajların içinden çıkmakta bayağı güçlük çektim, karıştırdım galiba.;)
Ben pembe çiçekten istiyorum, eğer mümkün olacaksa.

habibe
16-07-2009, 10:43
Sevgili Limon, Vildan, Ülker :)
Nihayet buldum ismi Cleome Spinosa(Spider Flower)-Örümcek Çiçeği imiş.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9102
Bol tohum veriyor. Cebiniz de bilin. ;)

jineop
16-07-2009, 10:45
Ben de isterim.Tohum mu yoksa gelip köklü mü alsam karar veremedim:)

Vildan Sönmez
16-07-2009, 10:51
Bu durumda:
Habibe, Örümcek çiçeği tohumlarını saklıyor, Ülker için,(ve mümkünse benim için)
Bende paşa sakalı tohumları ve duruyorsa fidesini Limon için.

(Habibe ve Ülker, Sizler paşasakalı istiyormusunuz, mesajlar biraz karıştı.)

Ülker
16-07-2009, 11:03
Sevgili Habibe, çook teşekkür ederim.
Sevgili Vildan Hanım, ben paşa sakalı istemiyorum, bizim sitenin bahçesinde bolca mevcut.
Karışıklığı çözmüş olduk sanırım.;)

habibe
16-07-2009, 11:16
Tohumlar oluşsun, hepiniz için saklarım. :) (Geçen yıldan da tohum var.)
Sevgili jineop, şu an çiçekte oldukları için kökü ile alırsanız, tutma ihtimali oldukça zayıf. Ama yok olmaz, ben köklü isterim derseniz benim için hiç mahsuru yok. :)
Sevgili Vildan, tohum durumunuz müsait olursa, evet ben de isterim. Teşekkürler.

Adalet Yağcı
16-07-2009, 11:50
Paylaşımınız bereketli olsun dostlar, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için :)

habibe
03-09-2009, 13:47
Süs narı. (Balkonda)

(Hemen arkasında ki ful. Sağ yanında ki ise penis biberleri.)

Güler
03-09-2009, 15:00
Sevgili habibe, çok güzeller. Ful'de çiçek var mı? Benim ful tomurcuk dolu ama uzun zamandır tomurcuklar açılamadı. Merak ettim.

habibe
03-09-2009, 16:02
Ful bahar başın da, burada görünenin yarı uzunluğundaydı. Daha sonra ne oldu anlamadım, boylandı uzadı da uzadı. (Budamak şart oldu.)
Toplam 7 tane çiçek verdi. Soldukca koparttım.
Yine bir kaç oluşum var. Öğleden akşama dek güneş altında. 2 gün de bir çeşme suyu ile suluyorum. 2 kez domates rendesi verdim. Tomurcuk oluşumundan 1 hafta sonra çiçeğe dönüyordu. Seninkiler zoru başarıp tomurcuk yapmış da, neden çiçeğe dönmemiş acaba ilginç geldi bana da.
Domates mi versen.. Hani takviye kuvvet :)

Penelophe
03-09-2009, 16:09
Habibe, çok uzamış, yukarlarda bir yerde sevdiği birşey mi var acaba :) Budama arsızı bir bitki bu, sonbaharda budayıp daha iyi bir form elde edeceğini düşünüyorum..

habibe
03-09-2009, 16:20
:) Gözü yukarıda demek..
Haklısın penelophe. Budandıkça coşuyor.
Sevgiler.

Güler
03-09-2009, 19:01
Acaba domatesi bol çoban salatası olarak mı versem yoksa çorba yaptığımız gibi bol rende olarak mı, ne dersin?:D:D

habibe
04-09-2009, 09:46
Yemek uzmanı sensin :)
Bir daha ki sefere, Kabak ile domatesi karıştırıp vericem.

habibe
04-09-2009, 10:32
Domateslerim de hafif sarı lekeler ve yapraklarında sararmalar var.
Pembe domatesleri ben tatilde iken, konu komşu toplamış :) Pembeleri
tadabilmek için, kalan yeşillerin kızarmasını bekliyorum.

habibe
04-09-2009, 10:46
Patlıcanlarım :)
Beyaz patlıcanlar çok bereketliymiş. Mor patlıcana göre 3 katı ürün veriyor. Beyaz olanın kızartmasını yaptım. Diğerine göre daha az yağ çekti ve kızardığında daha diri duruyordu.
Görsel olarak beni tatmin etmedi.
Kar gibi beyaz. İçi dışı aynı :)
Zebra gibi soyuyorum belli bile değil. Baktım olmadı komple soydum kızartma yaptım. :)
Karnı yarık yapasım gelmedi.:o

habibe
04-09-2009, 10:53
Biberlerim beni hayal kırıklığına uğrattı. Pazardan "Kandıra biberi" fidesi almıştım.
Biçimsiz şekilsiz uzamayan, kıvrılan güdük bir biber çıktı. (kandıran pazarcıyı kınıyorum ) :)

habibe
04-09-2009, 11:06
Asma_üzüm..
Kükürt uygulaması yapmadığım için iyi verim alamadım.

habibe
04-09-2009, 11:17
Geçen yıl Selahattin hocadan aldığım,
Oya.
Beyaz Erguvan.
Gül ibrişim.
Defne.

habibe
04-09-2009, 11:20
Bu yıl bahçe de yetiştirdiğim kağıt çiçeğim.

kılıç
04-09-2009, 12:04
Sevgili habibe hepsi güzel sefasını sür biberler hariç sendeki dert bendede oluştu süs biberi diye aldığım fidelerden 4 çeşit biber çıktı,birde şunu anlayamadım domates rendesini besin diye çiçeğe mi veriyosunuz??

habibe
04-09-2009, 12:49
Seneye Süs biber tohumu isterseniz (ilgili konu başlığında var bakarsınız.beğenirseniz) ben veririm size.
Domates ve yemek kabağı rendesini sadece ful çiçeğine ve arap ful çiçeğine veriyorum.
Evet besin diye. Forumda önerilmişti.

habibe
04-09-2009, 16:00
Bahçenin nazar boncukları.. :)

hüzün
04-09-2009, 17:28
Sevgili Habibe az önce bahçenizi dolaştım itiraf edeyim iftar öncesi rahatlattı ve sakinleştirdi beni zamanın nasıl geçtiğini faketmedim bile.Ellerinize emeğinize sağlık.Köpük içine ektiğiniz çiçeklerden gözümü alamadım, adeta gözüm kaldı ne kadar şık durmuşlar, ilk kez görüyorum o çiçekten buralarda yok.Asmanınız altındaki çaya ben de talibim benim yerime de için lütfen(orta şekerli olsun).Glayöreriniz coşmuşlar adeta bayıldımve 154.mesajınızdaki kağıt çiçeğinizi de ilk görüyorum güle güle büyütün ve minik kediler çok tatlılar (nane maydonozdan uzak tutun malum pislikleri ve tüyleri hastalık sebebi olabiliyorlar.sağlıcakla...

habibe
07-09-2009, 15:21
Teşekkür ederim hüzün. Köpük içinde ki buz çiçekleri benim de çok hoşuma gidiyor sık sık sulama isteğinden başkaca bir dertleri de yok.
Kediler 2 aydır bahçedeler.
Bahçeden topladığım her şeyi önce sirkeli tuzlu suda bekleterek yıkıyorum.
Sizin için orta şekerli çay içeceğim :)
Sevgiler.

fikreteren
19-09-2009, 15:50
Kediler ne güzel.yakışmışlar.

habibe
24-09-2009, 09:44
Sizin de geçmiş bayramınızı kutlarım arkadaşım.
Teşekkürler.

Çok sevinçliyim.
Defalarca tohumdan çimlendirip kimini çürüttüğüm, kimini büyütüp kırmızı örümceklere heba ettirdiğim sellukalardan sonra,
Ödemişten getirttiğim sellukam açtı.
Çok sevindim çok...:o

(Salyongozu şimdi gördüm :mad: )

habibe
24-09-2009, 10:17
Üzerinde ki pas lekesine benzeyen benekler neden acaba?.

berke44
24-09-2009, 10:34
allah razı olsun sabah sabah resimleriniz içimi açtı yiyemeyipde yemiş kadar olduğunuz çileklerde beni güldürdü umarım benimde öyle bir bahçem olur.

habibe
24-09-2009, 10:45
Allah sizden de razı olsun.
Dilerim tez zamanda bu isteğiniz gerçekleşir.

Sebahattin Sargın
24-09-2009, 10:47
Aman da aman İzmir güzeli sonunda açmış ne de güzel yapmış =)

Mis gibi kokuyor değil mi, bizim içinde bol bol koklayın Habibe Hanım...

Sevgiler ;)

Adalet Yağcı
24-09-2009, 11:42
Sevgili Habibe hanım, gözleriniz aydın, sellukacılar kervanına iyi haberlerle katılmışsınız.
Aman o salyangozun icabına bakın hemen, nasıl da kuruluvermiş en güzel yere :-(
Darısı bizim sellukalara, ben saksıya aldım, bu seneden ümit kalmadı artık :(

Güler
24-09-2009, 17:30
Ben de kıskandım ama sizinkine maaşallah diyeyim, öyle nazarım değmez ama yine de demek lâzım.

hazan-z
25-09-2009, 14:01
Sn Habibe,maaşallah sellukanız azmin elinden kurtulamayacağını anlayıp sizi mutlu etmiş.Bu güzellik karşısında sevincinize katılmamak ne mümkün.Bahçenizde,sellukanızın karşısında güzel bir kahve keyfi harika olur.Ellerinize emeğinize sağlık.Sevgiler.

habibe
28-09-2009, 10:29
Sevgili Sebo, Adalet, Güler, Hazan-z sevincime ortaklığınız için teşekkür ederim. Evet sebo mis gibi kokuyor. Darısı tüm arkadaşlarıma.

habibe
02-10-2009, 11:04
Minicik boyunla, bana güzel kokulu çiçeklerini sunan arap fulüm

limon
02-10-2009, 12:40
Habibe, Sellukan da Fulün de çok güzel çiçeklenmişler maşallah. Sellukanın kokusu çok mu yoğun?

habibe
02-10-2009, 13:52
Koklamak için burnunu değirdiğin de çok güzel net bir kokusu var. Uzaklaştığımda bu kokuyu alamadım.
Çiçeğinin sayısı çok olsaydı, uzaktan da alabilirdim gibime geliyor.
Hepi topu 2 çiçek :) seneye inşallah.
Edinmedinse hemen edinmelisin. Çiçeğinin o muhteşem görüntüsü bile yeter.

limon
02-10-2009, 15:09
Tohumunu toplayıp verirsen ekerim :)

hozat
02-10-2009, 21:51
Sevgili habibe,

Bahçende dolaşmaktan büyük zevk alıyorum, ara ara gelip şöyle bir dolaşıyorum,
içim açılıyor. Her çiçek ayrı güzel, her köşe ayrı özellik taşıyor.
Yola devam, bu sevda bitmez..
sevgilerimle.

sevim4
02-10-2009, 22:03
Merhaba sevgili habibe bahçeni zevkle gezdim, sellukan ve arap fülün harika.
Emeğine sağlık.

ozbey
02-10-2009, 23:51
Sayın Habibe hanım, bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel, yakından ilgilendiğiniz nasıl da belli oluyor. Beyaz patlıcanı ilk kez sayenizde tanımış oldum, acaba mor patlıcan' dan tad olarak farkı varmı ? Bahçenizde, keyifli muhabbetler temenni diyorum.
Ellerinize sağlık.

habibe
07-10-2009, 12:38
Sevgili Limon tohum verirse inşallah. Lafı mı olur ;)
Yine diyorum ki, Herkesin bir sellukası mutlaka olmalı.

habibe
07-10-2009, 12:40
Teşekkür ederim Sevgili Hozat. Gezinen gönlünüze sağlık.

Güler
07-10-2009, 12:41
Benim de olur değil mi sevgili habibe?

Çok özür dilerim bahçedeki mesajını görmemiştim, daha sonra farkettim ve cevabını yazdım.

habibe
07-10-2009, 12:42
Sağol Sevim4, sizin de gönlünüze sağlık.

habibe
07-10-2009, 12:52
Sn.Özbey teşekkür ederim.
Beyaz patlıcanın diğer patlıcana göre farklılıkları var evet.
Normal patlıcanın kızartma olarak yenmesi, beyaz patlıcana oranla daha iyi.
Buna keza, karnıyarık yapımında ise beyaz patlıcan harika.

habibe
07-10-2009, 13:21
Benim de olur değil mi sevgili habibe?

Evet, elbette seninde olmalı.. Sardırmaya yerin de çok. Hele ki sana şart ın şartı ;)

Tohum bağlarsa çok sevinicem çoook. Bu güzellik kaçmaz inanki.

ilknurk
07-10-2009, 13:22
Sayın habibe bahçeniz gerçekten çok güzel. ellerinize sağlık. birşey sormak istiyorum. fulle arap fulü aynı bitkimi. ben bunu anlamadım:( üzgünüm.

habibe
13-10-2009, 18:33
Teşekkür ederim ilknurk,

Ful :1 nolu mesajda ki ilk fotoğrafdakidir. Çiçeği Beyaz renklidir. Kokusu muhteşemdir.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1270&highlight=arap+fulu

Arap Fulü ise: aşağıda ki linke tıkladığınızda,2 nolu mesajda ki 3 adet fotoğrafı olandır. Bu ful ise leylak rengi çiçek açar. Koku olarak birbirine biraz benzeşselerde, çiçek ve yaprakları oldukca farklıdır. Çok zarif minik çiçek demeti halindedir.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9156&highlight=arap+fulu

Yani ikisi aynı bitki değil. ;)

Orhan Özbilgiç
14-10-2009, 08:08
Sayın Habibe Hanım;
Bahçenizi ilk kez geziyorum. Geç kalmışım. Her zevke uygun bitki ve çiçeklerle donatmışsınız.
Birini diğerinden ayırmak mümkün değil.
Sağlık, mutluluk ve varlık içinde yaşayın...

habibe
15-10-2009, 16:14
Güzel gönlünüze teşekkür ederim orijin.
Duanız dileğiniz için sağolun var olun. Aynı dileklerimle. Sevgiler.

tturt
16-10-2009, 17:25
Bahçenizi gezmek bugüne kısmetmiş, hepsi çok güzeller allah nazardan saklasın, gönlünüze ve emeğinize sağlık.
Bahçenizde sağlıklıi huzurlu, keyifli günler geçirmenizi temenni ederim.

Hhatice
13-04-2010, 15:50
Sevgili Habibe bahçeniz çok güzel ,çiçekleriniz harika emeğinize sağlık ,bu güzel bahçede mutlu ve sağlıklı yaşamanızı dilerim :)

jineop
13-04-2010, 16:18
Sevgili Habibe,
bahçeni ve seni çok özlemişim. Sindire sindire tekrar dolaştım. Kağıt çiçeği çok güzelmiş, nasıl gözümden kaçmış. Ellerine , kollarına sağlık. Sevgiyle kal...

Satı Uğurtan
13-04-2010, 17:34
Sevgili Habibe ciğim,bahçeni baştan sona gezdim herşey çok güzel ama anneler günü gülünüze, kırmızı ve beyaz sarmaşık gülünüze ve 111 nolu mesajdaki çiçeğinize bayıldım, sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.

habibe
14-04-2010, 16:27
Sn.Orhan Özbilgiç, Sn.tturt, Sn.Hhatice, Sn.lir, ve Sevgili satı arkadaşım.

Geçen senenin bahçemin görüntüsü nasıldı bir bakayım demiştim. Sizlerin mesajlarını okudum.
Sn.Özbilgiç
Bahçeniz bahçemi döver :) hele hele şu horoz kapı zilinizi çok beğendim.
Susaklarınıza ne demeli.. Çeşit fidan ve çiçekler.. Bahçe de büyük ne dileseniz eker dikersiniz. İnsanın içini açıyor. Evin çevresi de sakin ne güzel. Sağlıkla güle güle oturun.

Sn.tturt
Kendi bahçeme uğramasam da, ara ara güncellenen yazıları görünce bir bakayım derken sizin son günlerde yaptığınız çalışmalarınızı da okumuştum. Yağmur ve dolunun verdiği hasara üzüldüm. Bitkilerin gözüne bakıyoruz bir yaprak çıkartsın diye..
Mandevilla ile sevindiniz. Eee vişneler de yolda .. :)
Ama bizleri ne fırtına ne dolu yıldıramaz tabi :) toplantıdan bu yana tüm hızla çalışıyorsunuz. Verendanız da genişmiş ön çalışma yapacak bir yerin olması da rahatlık. Müstakil ev gibisi yok. Güzel bahçenizle evinizle Huzurla sağlıkla mutlu yaşayın.

Sevgili Hhatice çok teşekkür ederim. Şirin kaktüslerine ve sana sevgiler.. :)

Sevgili lir sağol var ol. Özleyen gönlüne sağlık.. Sevgiler..

Sevgili Satı bu yıl bahçeye sadece çiçek dikmeyi planladım.
Toplantı günü bahsettiğim nedenden dolayı sebze dikimi yapamayacağım. Bu yaz bahçem biraz fakir olacak.
Ailene selamlar. Sevgiler.

habibe
16-04-2010, 09:10
Sarı yaseminim, Satıcı sarı yasemin demişti..
Maktas61 arkadaşımız rosa banksia olduğunu yazmış. Teşekkürler.

Boya gitsin sarayım diye, yaz sonu yanlardan süren dallarını budamıştım.
Bu gün tel ve çıta alacağım. Duvardaki briket deliklerine monte edip, tellerle de sabitleştireceğim.

habibe
16-04-2010, 09:18
Kış tatlısı,
Daha önce 50 cm 2 dal halinde olan kış tatlısı yanlışlıkla sökülüp atılmıştı. Umarım bunun büyüdüğünü görebilirim. Çok yavaş gelişiyor gibi. Geç büyüyen bir ağaç mı acaba, ya da yerini mi sevmedi bilemedim.

maktas61
16-04-2010, 09:23
Sayın habibe,
yaseminim dediğiniz çiçek yanılmıyorsam rosa banksia .. aynısı bende de var ama henüz çiçeklerini göremedim

habibe
16-04-2010, 09:27
Bahçem de en iyi gelişenlerden birisi erik, diğeri ise Avustralya dutu..

sevim.K
16-04-2010, 10:27
Sevgili habibe bahçenize ne zamandır uğramamıştım dolaştım. Bahçeli ev konusunu erteleyince bir süre bahçelerden uzak kaldım:( Güzel çiçeklerinizle, sebzelerinizle, bitkilerinizle güle güle oturun, sefasını sürün:)

Benim fulüm yok ama selluka fidem büyüyecek gibi umarım en kısa sürede benimki de büyüyüp gelişir. Sevgiler:)

Hhatice
16-04-2010, 10:48
Kış tatlısı,
Daha önce 50 cm 2 dal halinde olan kış tatlısı yanlışlıkla sökülüp atılmıştı. Umarım bunun büyüdüğünü görebilirim. Çok yavaş gelişiyor gibi. Geç büyüyen bir ağaç mı acaba, ya da yerini mi sevmedi bilemedim.

Habibe'ciğim ilk sene biraz yavaş gelişse de çok güzel ve büyük oluyor .seninki de çok sağlıklı maşallah

Sevgi Durul
16-04-2010, 10:48
Sevgili habibe, bahçenizi gezdim. Gülleriniz, sebzeleriniz, diğer ağaçlarınız ve çiçekleriniz hepsi çok güzeller. Ellerinize sağlık.

habibe
16-04-2010, 10:59
Sevgili habibe bahçenize ne zamandır uğramamıştım dolaştım. Bahçeli ev konusunu erteleyince bir süre bahçelerden uzak kaldım:( Güzel çiçeklerinizle, sebzelerinizle, bitkilerinizle güle güle oturun, sefasını sürün:)

Benim fulüm yok ama selluka didem büyüyecek gibi umarım en kısa sürede benimki de büyüyüp gelişir. Sevgiler:)

Sevgili sevim.k çok teşekkür ederim. Benim fulüm de yarı donmuş halde bi kısmı yeşil. Canlanacak gibi duruyor. Eğer yaşarsa ben size veririm. Selamlar.

habibe
16-04-2010, 11:06
Sayın habibe,
yaseminim dediğiniz çiçek yanılmıyorsam rosa banksia .. aynısı bende de var ama henüz çiçeklerini göremedim

Sn.maktas61 teşekkür ederim. İsmini satıcı sarı yasemin demişti. :) İlk diktiğim yıl açmamıştı. 2. sene ve bu sene açtı. Gittikçe çiçek sayısı daha yoğunlaştı.
Sürekli dal-kol yapıyor. Ben 2-3 tanesinin dışında hepsini budamıştım. 1.yıl koyun gübresi 2.yıl koyun gübre şerbeti vermiştim. Bu sene henüz hiç bir şey vermedim. Sizin ki kaç yıllık?.

habibe
16-04-2010, 11:09
Habibe'ciğim ilk sene biraz yavaş gelişse de çok güzel ve büyük oluyor .seninki de çok sağlıklı maşallah

Sevgili Hhatice
Teşekkürler. Bu 2.senesi. Sağlıklı görünüyor evet.
Siz ilave gübre vs kullanıyormusunuz?. Büyümüş kış tatlınız varsa resim eklermisiniz?.

Satı Uğurtan
16-04-2010, 11:13
Sarı yaseminim, Satıcı sarı yasemin demişti..
Maktas61 arkadaşımız rosa banksia olduğunu yazmış. Teşekkürler.

Boya gitsin sarayım diye, yaz sonu yanlardan süren dallarını budamıştım.
Bu gün tel ve çıta alacağım. Duvardaki briket deliklerine monte edip, tellerle de sabitleştireceğim.

Sevgili habibe, ben sana sarı yasemin köklendiririm bu daha güzelmiş sevgiler.

habibe
16-04-2010, 11:28
Sevgili SDurul, Teşekkür ederim. Keşke benim de sizin kadar büyük bir bahçem olsaydı. Meyve ağaçlarınız çiçekleriniz güzel eviniz.. hepsi hepsi...
Şikayet ettiğimi sanmayın Bahçesi hatta balkonu bile olmayan üyelerimize haksızlık olur bu.
Ama gönül işte. Bitkileri sevince ah şunu da ekebilsem dikebilsem diyorsunuz.. Yer kısıtlı olunca Bahçe harmandalı gibi oluyor. Alakalı alakasız hepsi bir arada..dip dibe.

Hoş büyük bahçeyle bir başıma uğraşamazdım belki de.. dedim ya, sizin ve sizinkiler gibi geniş, özellikle de doğa içinde şehirden uzak bahçeleri görünce imreniyorum.
Bahçelerinize bakarken neden bilmem, elimde bir bardak çay -gözüme kestirdiğim bir köşesinde bir kaç dakika demlenmek sanal da olsa bana iyi geliyor.
Sevgiyle..

sevim.K
16-04-2010, 11:30
Sevgili sevim.k çok teşekkür ederim. Benim fulüm de yarı donmuş halde bi kısmı yeşil. Canlanacak gibi duruyor. Eğer yaşarsa ben size veririm. Selamlar.

Aa canım yaa utandım şimdi:o. Doğrusu çelik istemek amacıyla yazmamıştım gerçi olsa memnun olurum ya. Çok güç büyüyen nazlı sellukayı büyütmeyi başaracağım sevinciydi aslında yazmak istediğim;) sevgiler

habibe
16-04-2010, 11:31
Sevgili Satı olur tabi. Teşekkür ederim. :)
Takas ederiz. Senin yasemine, benim sarı kızı.. anlaştık :)

Satı Uğurtan
16-04-2010, 11:34
Sevgili Satı olur tabi. Teşekkür ederim. :)
Takas ederiz. Senin yasemine, benim sarı kızı.. anlaştık :)

Sevgili habibe, ama sen zararlı çıkarsın benim başka isteklerimde var bahçenden:)

Sebahattin Sargın
16-04-2010, 11:42
Kış tatlısı,

İlk yıl yavaş gelişiyorlar Habibe Hanım, bizim okulun bahçesindekiler iki ya da üç metre boy yapmışlardı. Çok fazla boya giden bir tür değil, bol güneşli bir alan tercih ediyor...

Passifloranız çiçek açtı mı?

Sevgiler ;)

Orhan Özbilgiç
16-04-2010, 13:03
habibe Hanım!
Uzunca bir ayrılıktan sonra, gerçekten güzel bir dönüş yaptınız. Rosa Banksia' nız çok harika çiçekleri olan bir bitki imiş.
Erikleri yakında, dutları da mayıs ortasına kalmadan yersiniz gibi..
İşte bahçe sahiplerinin, kelebekler gibi uçmaya başladığı en keyifli zamanları başlıyor. O, mevsimin ilk çiçeklerini görmek..İlk meyveleri yemek..;)
Fazla söze hacet yok!
Allah, tadınızı bozmasın.

nurcanaybay
16-04-2010, 13:05
Habibe hanım ;
sarı gülünüz sadece bahar da açan (açtığı zaman seyrine doyum olmuyor ),çok çabuk büyüyen üstelik bitlerin uğramadığı bir cins.
Ne kadar çok dallanıp budaklanırsa o kadar çok çiçeği oluyor ,güzelliği artıyor.
Elinize sağlık.

Adalet Yağcı
16-04-2010, 13:57
Sevgili Habibe hanım, dutlar olgunlaştığında haberim olsun :))
Rosa Banksia dan ben de dikmiştim, çok kısa bir sürede girişi tamamen kapladı.
Ancak, çiçeklenmesi sadece İlkbaharda olduğu için bana sadece kuru çiçeklerini temizlemek düşüyordu.
Bu yüzden onun yerine sarı sarmaşık gül diktim, sizinkinin gelişimi çok güzel maşallah.

Hhatice
16-04-2010, 14:23
Sevgili Hhatice
Teşekkürler. Bu 2.senesi. Sağlıklı görünüyor evet.
Siz ilave gübre vs kullanıyormusunuz?. Büyümüş kış tatlınız varsa resim eklermisiniz?.

Ağaç olarak gördüm ,üstelik kış ortasında nefis kokan çiçekleriyle ama resim çekmedim malesef ,Ben de yeni ektim daha topraktan yeni kaldırdı başını 2 yaprak şaşırttım . Çok kalın bir gövde yepısı var .Narin değil .Arkadaşım ağacını 4yıllık olduğunu söylemişti .Çok güzeldi beklemeğe değer .

habibe
16-04-2010, 15:04
Aa canım yaa utandım şimdi:o. Doğrusu çelik istemek amacıyla yazmamıştım gerçi olsa memnun olurum ya. Çok güç büyüyen nazlı sellukayı büyütmeyi başaracağım sevinciydi aslında yazmak istediğim;) sevgiler

Sevim hanım gören gözün hakkı var derler. Olan olmayana- bilen bilmeyene borçludur derler hani.. İşte öyle birşey ;)

Satı bu söz senin için de geçerli. Bana tek dalını bırakmak şartı ile ne istiyorsan al. :)

Sebo, Pasifloranın eli kulağında. Bu gün yarın açar. Tepelerinden budamıştım küsmüş gibi yapıyorlar.. (Lakin hazırlıkta gibi :) )

Teşekkürler Orhan bey. Amin. Allah hepimize ağız tadı versin.

Nurcanaybay hanım, gerçekten de hiç bitlenmedi. İlginç. Çiçeklerinin süresi kısa malesef. Yeterince boya gitti zaten, bundan sonra dallarını budaklarını kesmem ;) Teşekkür ederim.

Hhatice haklısın beklemeye değer. Allah ömür versin de bekleriz.. yine görürsen eğer, resimlersin e mi :)

habibe
16-04-2010, 15:19
Sevgili Habibe hanım, dutlar olgunlaştığında haberim olsun :))
Rosa Banksia dan ben de dikmiştim, çok kısa bir sürede girişi tamamen kapladı.
Ancak, çiçeklenmesi sadece İlkbaharda olduğu için bana sadece kuru çiçeklerini temizlemek düşüyordu.
Bu yüzden onun yerine sarı sarmaşık gül diktim, sizinkinin gelişimi çok güzel maşallah.

Sevgili Adalet hanım, Dutlar yeni oluştuğunda bir gece don oldu. Bazı dutların renginde koyuluklar vardı.. Hah yandı meyvalar derken.. Şu an hepsi sağlıklı görünüyor. Hasar alıp almadıkları, kızardıklarında belli olacak.. Sarı sarmaşık gülü nereden aldınız?.
Küçük çiçekli mi?. Büyük mü?.. (Aklıma düşürdünüz şimdi).:D

habibe
16-04-2010, 15:32
Goji bery,
(kurt üzümü)
Şaşırtmayı ne zaman yapmalıyım?. Bahçeye mi saksıya mı?.

Satı Uğurtan
16-04-2010, 17:07
Sevgili habibe, çok teşekkürler, benim bahçemde senin, istediğini alabilirsin, canım benim o güzel yüreğine sağlık.

Sebahattin Sargın
16-04-2010, 17:55
Havaların dengesizliği fidelere zarar verebilir bence saksıya yapın. Şaşırtma içinde bir kaç gün daha bekleyin derim. Henüz küçük gözüküyorlar ya da bana mı öyle geldi acaba :)

Satı Uğurtan
28-05-2010, 23:33
Nerde bu güzel bahçenin sahibi?
Uzun süredir uğramamış, hadi artık güzellikleri sergile merakla bekliyoruz:)

Adalet Yağcı
29-05-2010, 09:42
Sarı sarmaşık gülü nereden aldınız?.
Küçük çiçekli mi?. Büyük mü?.. (Aklıma düşürdünüz şimdi).

Sevgili Habibe hanım, sarmaşık gülüm büyük çiçekli, buradaki bir seradan almıştım (25 tl.).
İlk baharda çok yoğun açıyor ama yaz boyu aynı yoğunlukta açmıyor, daha seyrek açıyor, hafif de bir kokusu var.

habibe
04-06-2010, 10:22
Sevgili Satı seni mi kıracağım. Hemen bir kaç fotoğraf çekip geldim :)
Kımızı güller..

habibe
04-06-2010, 10:27
Bu garibim eski briket duvar aralığından çıkmış.

habibe
04-06-2010, 10:36
Geçen yıl hercai menekşesi bulunan alana, tohumdan çimlendirdiğim kına fidelerini diktim.

Az ileride küçük boş bir alan vardı oraya da hazır fide olarak aldığım begonyaları diktim.

Yine tohumdan yetiştirdiğim papatya fidelerini de, begonyalarla aynı hizaya diktim.

(Geçen yıl glayöl soğanlarını çıkartmayı unuttuğum için aynı noktadan irili ufaklı glayöller oluştu. Umarım gelişebilirler. )
Amaryllisler de açtı. Çiçekleri bittiği için çekmedim.

habibe
04-06-2010, 10:47
Oya nın son hali.
Son toplantıda aldığım tek kök (dağıtılan) Adaçayı.
ve lavantalar.

habibe
04-06-2010, 10:51
Güllere bi haller oldu. Tane sayısı çok fazlalaşmasının yanında, açık kalma süreleri azaldı.

Kış tatlısı çok yavaş büyüyor.

Her sene, aynı kütük üzerinde açan mantarlar :)

habibe
04-06-2010, 10:55
Pasiflora yine sağlıklı ve büyümeye gelişmeye en azimli bitkilerden.

Avustralya Dutu için ne kadar övgü dizsem hakediyor. Bu sene meyveden yıkıldı daneleri de daha iri oldu. Dut severlerin mutlaka bu cinsini de edinmesini isterim.

habibe
04-06-2010, 11:00
Meyve miktarını artıranlardan biri de erik.
Hepsini yedik tabi :) bu kalanlar kuşların hakkı.
Kendiliğinden yetişen yabani erik, önceleri yeşil can eriği gibi. Daha sonra kızarıyor.

Satı Uğurtan
04-06-2010, 11:01
Sevgili Habibe, canım arkadaşım, iyiki resim yükle dedim, yoksa bu güzellikleri nasıl görecektik, kırmızı sarmaşık, pasiflora ve dutun coşmuş, eline koluna yüreğine sağlık, çok teşekkürler sevgiler.

habibe
04-06-2010, 11:02
Ters domatesim. :)

habibe
04-06-2010, 11:08
Sn.Romantikden 1 hafta önce edindiğim üzümsüler.

habibe
04-06-2010, 11:13
Asmalarda üzüm..

habibe
04-06-2010, 11:14
Yasemin..

habibe
04-06-2010, 11:18
Bunlarda balkonda ki güzellerim.
(Sedum toplantıda dağıtılan)

habibe
04-06-2010, 11:23
Süs biberlerini sökmemiştim. Bu yıl kendiliğinden yeşerdi yine.
Bu güzel bitki aloe vera saksısında kendilinden çıktı.. adı nedir bilmiyorum.
Güler hanımın verdiği mavişler 3 köktü. Birisini anneme verdim.

habibe
04-06-2010, 11:26
Kaktüs ve sukulentlerim.

(serçe parmağım kadar olana bakın :) çiçek açtı inanılır gibi değil)

habibe
04-06-2010, 11:29
Devam...
En son fotoğrafta ki Adenium ve parlak hasan

habibe
04-06-2010, 11:34
Saksıların topraklarını tazelerken, geçen seneden kedi tırnaklarının tohumları karışmış.
Süs biberi köklerini bıraktığım saksılarda ortaya çıktılar.

Hhatice
04-06-2010, 12:38
Devam...
En son fotoğrafta ki Adenium ve parlak hasan

Habibe'ciğim Adenium ne kadar büyümüş .Ne zaman ekmiştin ?

Kaktüslerin ve sukulentlerinde çok güzeller :)

Dudi
04-06-2010, 13:17
O top top kaktüslere hasta oldum ;)

Bahar
04-06-2010, 13:32
Sn habibe sarmaşık gülleriniz yerlerine sığmaz olmuş,üstelik üzümün tahtına göz koymuşlar.
Gerçekten görüntü çok güzel çiçeklerinizde öyle.Mantarlarda yerini bulmuşlar onlarda görselliği tamamlamış. Bahçenizde keyifli sağlık dolu günler dilerim.

Vildan Sönmez
04-06-2010, 14:20
Sevgili Habibe Aloe saksınızda hazeran çiçek açmış, takip edin, tohum da yaptı benimkiler.

Hhatice
04-06-2010, 14:21
O top top kaktüslere hasta oldum ;)

Ben de :)

habibe
04-06-2010, 15:15
Sevgili Habibe Aloe saksınızda hazeran çiçek açmış, takip edin, tohum da yaptı benimkiler.

Hazeran demek :) 1 tek daldan ne kadar tohum verir ki?. Teşekkürler.

nurcanaybay
04-06-2010, 15:34
Habibe hanım;
o asmaya sarılmış gülün hali ne öyle ...çok çok güzel olmuş.Kokusu da varsa yanın dan ayrılmak istemez insan :)

Satı Uğurtan
07-08-2010, 22:49
Sevgili Habibeciğim, nerelerdesin?
İnsan bu bahçeyi yalnız bırakırmı, bence bebiş gelecek onun hazırlıkları var galiba yoksa Habibeciğim bahçesini bu kadar boş bırakmazdı, torunda ne tatlı olur ama:)

Sevgi Durul
07-08-2010, 23:11
Sevgili Satı seni mi kıracağım. Hemen bir kaç fotoğraf çekip geldim :)
Kımızı güller..

Nasıl da gözümden kaçmış bu güzel güller. Sevgili Satı hanım, iyi ki yazmışsınız. Yoksa bu güzellikleri kaçıracaktım. Sevgili habibe hanım, güzelliklerin devamını bekliyoruz.

SUDEM
13-06-2013, 08:37
ne güzel bahçeniz var...tebrikler.