View Full Version : Günebakan/ Bahçem
günebakan
20-05-2009, 13:52
İşte bunlarda benim bahçemden görüntüler :)
79851
79852
79853
79854
79855
günebakan
20-05-2009, 13:56
Bu güller muhteşem kokulu olanlar,
79856
Ve işte kokulu olduğunu öğrendiğim amarlisimiz
79857
buda ne ilginçdirki 1 daldalar ve hem sarı hemde kırmızı açıyorlar.
79858
daha kızarmamış çilekciklerim:).
79859
79860
Sarı-kırmızı gül tam benlik :)
Neden acaba :)
Güngör Salman
20-05-2009, 15:17
Sevgili Günebakan çok güzeller özellikle sarı kırmızı gül ilginç bahçenizde keyifli günler dileğimle sevgiler.
günebakan
20-05-2009, 15:46
Teşekkür ederim aslında bu bahçe tam olarak benim değil sitemizin bahçesi.Bu resimlerdeki çilekler Güler abladan ve selahatin bey'den gelenler ben güller ve meyva ağaçları biz bu eve taşındığımızdada vardı. Bir süre sonra diğer ektikleriminde fotosunu ekliyeceğim:)
günebakan
20-05-2009, 16:02
İşte tohumdan yetiştirdiğim bir tanecik süs kabağım. Ve tutacağını hiç ümit etmediğim sahte mum çiçeği **** ruj çiçeği:)
79883
79884
günebakan
20-05-2009, 16:07
Burasıda ön bahçemiz ve güllerimiz:)
79885
Nejla K.
20-05-2009, 16:17
Sitenizin bahçesindeki bu güzellikleri kendi bahçenizde de yaşayabilmenizi diliyorum...
ardabora
20-05-2009, 18:45
Bahçenin sayfası hayırlı olsun,güzel günler ve güzel çiçekler dileğiyle...
Sarı kırmızı gül de muhteşem görünüyor gerçekten...
Başka hangi çiçekler var,onları de resimle ya da isimlerini yaz,ona göre tohum yollayayım.
Mesela hüsnüyusufun var mı,ya da aster?
Hasekilerle beraber geçen sene beğendiğin bordo-beyaz kasımpatı tohumlarını da yollayacağım.
Hepsi birbirinden güzeller, elinize sağlık.
Gül hastalıklarına kafayı takmış birisi olarak, dikkat, üstteki fotoğraftaki sarı gülünüzde külleme başlamış.
günebakan
20-05-2009, 19:29
Teşekkür ederim sevgili nejla. K umarım hepimiz istediğimiz gibi bir bahçeye sahip oluruz:)
Teşekkür ederim sevgili Ardabora sizden o kasımpatıları siteye ilk üye olduğum sıralar istemiştim unutmamışsınız çok sevindim siz olanlardan gönderirseniz çok sevinirim çok çok sağolun :)
Sevgili Limon evet güllerde böceklerde var bende onun için gül hastalıkları ile ilgili bir bölüm var yanılmıyorsam oraya bakacağım çok teşekkür ederim keşke bahçeyi kendim düzenleye bilseydim ben bu eve taşındığımda güler ve bazı bitkiler vardı. Bende bana kalan yeri değerlendirmeye çalışıyorum yani düzensiz bir bahçe oluyor:)
Hepsi çolk güzel Günebakan. Özellikle lila güle bayıldım, tablo gibi.
günebakan
20-05-2009, 20:45
Çok teşekkür ederim sevgili Zenfree birde kokusunu duysan muhteşem:)
Sevgili Günebakan,
Ben sarı güle bayıldım.İçinizdeki sevgiyi ,daha özgürce kullanabileceğiniz bahçeniz inşallah en kısa zamanda olur.Sevgiler
Orkun Kırcı
20-05-2009, 21:26
Başta güller olmak üzere hepside çok güzeller. Emeklerinize sağlık.
Merhaba Günebakan,
Bence ortak olarak kullanılacak bir bahçe alanına bu kadar emek vermeniz harikulade birşey. Herşey çok güzel görünüyor. Emeğinize sağlık.
günebakan
20-05-2009, 23:08
Çok teşekkür ederim. Ama bir yanlış anlama olmasın güller ben bu eve taşındiğimda vardı zaten ben güzelliklerini paylaştım sizlerle.
Dileklerinize.2de amin diyorum jineop sizlerin yaptıklarını görüpte imrenmiyorum dersem yalan olur:)
Ben bana ayrılan yere domates, marul ve maydanoz gibi sebzeler ektim. Başka bir tarafada soğanlı birkaç çiçek ve adını bilmediğim birkaç çiçek ekebildim.
İşte çileklerimin görünüşü şimdi meyvedeler
80074
Bu çiçeklerimde artık solmaya başladılar. yerlerine yenilerini ekmeyi düşünüyorum ama ne ekebilirim daha karar veremedim
80075
Sayın Günebakan; bahçe ortak kullanıma ait bile olsa; bahçeye bakan, emek veren siz olduğunuza göre sizin sayılır. Zaten şu kısa yaşamda hiçbir şey bizim değil ki. Gülleriniz çok güzeller ; özellikle bende sevgili Gilan gibi sarı-kırmızı olan üçlüde ve Sevgili Zenfree gibi lilada takıldım kaldım. Yeni gelişmeleri merakla bekler kolaylıklar dilerim.
Bu çiçeklerimde artık solmaya başladılar. yerlerine yenilerini ekmeyi düşünüyorum ama ne ekebilirim daha karar veremedim
80075
Bu resimdeki papatyalar kalıcı aslında, o yüzden söküp atmayın da kenar taraflara toplayın isterseniz :)
Ellerine sağlık günebakan.
İşte herşey böyle ufaktan ufağa başlıyor, sonra deliliklerimiz gittikçe artıyor ve bir de bakmışsın ki...... neler olmuş neler.
Kolay gelsin, istediğin şeyler olursa hiç çekinmeden yaz.
günebakan
21-05-2009, 17:01
Teşekkür ederim hepinize zaten bahçenin böyle olmasında en büyük yardımlarda sizlerden geldi hepiniz sağolun:)
fikreteren
21-05-2009, 19:28
Çicekleriniz çok güzel.AMARLYİS in kokulu olduğu şimdi öğrendim.Bakalım benimkilerde açınca kokacaklar mı ? Lila gül çok güzel kokuyor.Batının avanatajı burada herşey çabuk oluyor.Güle güle sefasını sürün.
günebakan
21-05-2009, 19:42
Teşekkür ederim Fikret bey inşallah kokarlar'da o güzel kokuyu sizde duyarsınız:)
günebakan
24-05-2009, 23:06
Bahçemdeki Amarylissim'de açtı.
81175
Hanım terliği ve Minik domatesimde çiçek vermeye başladılar:)
81176
81177
günebakan
25-05-2009, 11:35
İşte bahçedeki çilekleri aşıran bir ufaklık ama sadec 2 tane bulabilmiş:p
81270
81271
günebakan
25-05-2009, 11:38
Ön taraf pencerenin önüne yaptırdığım demirlerin üzerindeki sardunyalarım çoğunluğu koyu renk çıktı:)
81273
81274
günebakan
25-05-2009, 11:41
Latinim daha üzerinde çiçek tomurcuğu yok beklemedeyim.
81279
Buda Bayındırdan aldığım begonvilim
81280
Adalet Yağcı
25-05-2009, 12:12
Sevgili Günebakan, hayırlı uğurlu olsuna geldim.
Ne güzellikler yapmışsınız, bu daha başlangıç, Güler hanımın dediği gibi zaman içinde öyle değişiklikler yapılıyor ki, biz bile inanamıyoruz gördüklerimize.
Güller gerçekten çok güzeller, bahçelerin kraliçesi, begonwil ise benim ulaşamadığım rüyam.
Mersinde kıyamet kadar begonwil var ama yaylada olmuyor ne yazık ki.
Kolay gelsin, Orkun beyden gelen sakızmı o mor açan?
günebakan
25-05-2009, 12:24
Teşekkür ederim Adalet hanım evet sağolsun Orkun bey bir sürü sakız göndermişti aralarında mor olanda var birde benim rengini anlıyamadığım lila vardı o açtı soldu. Bir iki tanede Cemo göndermişti onlar da var ama bir kaçı hariç hepsi bordo açıyor
Hemen hepsi'de mutfak camımın önünde manzara çok güzel oluyor :)
füsunANK
25-05-2009, 16:52
İadeyi ziyarete geldim :) Bahçeyi paylaştığınız insanlar çok şanslılar. Ellerinize sağlık. En çok sahip olmak istediğim bitkilerden biri begonvildir. Ne yazık ki Ankara da olmuyor. Güle güle büyütün. Sevgiler
günebakan
25-05-2009, 19:06
Teşekkür ederim FüsunANK yalnış hatırlamıyorsam Ankarada havalar soğuduğunda içeri almak şartı ile begonvil büyüte biliyorsunuz:)
Sevgili arkadaşım, emek verilen her şey güzeldir, ellerine sağlık, aslında sana bir okul vermiş allah, şimdi deneme yanılma ve bol bol ağaçlar okumayla, sitenizin bahçesinde(okul) pişeceksin, sonra da kendi bahçen olunca, kocaman bir cennet haline getireceksin :) E bu durumda da bize kalan mis kokular eşliğinde çay içmek olacak :)
günebakan
25-05-2009, 22:21
Evet çok haklısın sevgili Mine buyrun gelin bu bahçemde çayımızı içelim ama çok mis koku beklemeyin hayal kırıklığına uğrarsınız:)
sayın günebakan hepsi gerçekten çok hoş..huzur veriyorlar insana..
günebakan
29-05-2009, 20:56
Teşekkür ederim :)
Adalet Yağcı
29-05-2009, 21:03
Yeni fotoğraf yokmu? Yenidünyalar ve çilekler yenecek kıvama gelmişlerdir artık, sizin bahçeye bir baskın yapmak lazım sevgili Günebakan.
günebakan
29-05-2009, 21:08
Haklısınız Adalet hanım işte çileklerim ama hergün kızaran bir tane gidiyor Buyrun gelin Adalet hanım yeni dünyaların tadı süper onların resimlerinide yarın eklerim:)
82368
Sevgili Günebakan,
Sevgiyle dokunulan her yer güzelleşiyor, senin de sihirli ellerinle dokunduğun belli olmuş.
Çileklerin talibi belli, çilekler onun olsun;),
Biz çay içsek yeter.
günebakan
29-05-2009, 22:27
Tabii buyrun Ülkerciğim ne demek :)
günebakan
04-06-2009, 19:04
İşte sevgili Cemo'nun gönderdiği gazanyalar.
83817
83818
Bunlarda minicik Hanımterlikleri eğer dökülmezlerse bir sürü meyve verecek:)
83819
Cumhur Tonba
06-06-2009, 13:47
Günebakan,
Hayırlı olsun. İlk adımı atmışsın. Çok güzel ve eminim ki bu bahçe yakın zamanda en güzel bahçeler arasına girecektir. Biraz sabır, biraz sevgi, biraz uğraş. Bahçenizdeki en güzel gül çilek aşıran iki ayaklı olan gül. Ona sevgi ve selamlarımızı iletin.
Sayın Limon'un hatırlattığı konu hakkında herhangi bir işlem yaptınız mı?
günebakan
06-06-2009, 19:00
Teşekkür ederim Cumhur bey,
Valla elimdeki ile idare ediyorum şimdilik Limonun hatırlattığı konuya gelince hortumla yıkadığım güllerde böcek kalmamıştı. Ama bugün bir baktım tekrar her tarafı sarmışlardı sanırım ilaçlama yapmak lazım.Ama ben cumartesi günü istanbula gideceğim . Bu hafta içinde ilaçlama yapabilirsem yaparım:)
günebakan
20-08-2009, 11:53
Bahçemdeki ve penceremdeki teselli çiçeklerim:)
Beni hiç üzmeden yetişen petunyalarım
98834
İstanbul dönüşünde bana süpriz yapan bodur gülüm
98835
Ve yeni tanıştığım pembe trompetim
98836
Sevgili Günebakan, teselliye ihtiyacın yok bence, sıcağa rağmen durumları çok iyi görünüyor.
Ben orada menekşeleri ve sakız sardunyayı da çok sağlıklı gördüm.:rolleyes:
günebakan
20-08-2009, 22:11
Menekşem yok Ülkerciğim sardunya ile buz çiçeği gördüklerin ama haklısın onların durumu çok iyi.
Ölmüş olanlar ektiğim ve çimlenmeye başlayan tohumlar, domatesler ve bir kaç çiçek daha kısmet ne yapalım şimdi herşeye yeni baştan başladım çünkü tohumdan bitki yetiştirmeyi çok seviyorum:)
çünkü tohumdan bitki yetiştirmeyi çok seviyorum
Tohumdan bitki yetiştirmek, tüm emeklerin sana ait olma duygusu bende de vardır, bir şeyi tamamı ile yetiştirmek çok güzel bir duygu.
Bahçen çok güzel sevgili günebakan, keyfini dolu dolu çıkarıyorsundur umarım.
Sevgili günebakan
Yeni baştan başladım dediğin tohumdan bitki yetiştirme de kolaylıklar dilerim.
günebakan
21-08-2009, 10:31
Teşekkür ederim bende sizlere kolaylıklar dilerim:)
Sevgili Günebakan,
Menekşe dediğim, petunyaların arkasında görünen yeşil yapraklar.
Orman menekşesine benzettim de.
Ellerinize sağlık günebakan. Ortak kullanımda da olsa bahçe bahçedir. Ne güzel sahip çıkıyor, güzelleştiriyorsunuz. Emekleriniz, ilginiz devam ettikçe daha da güzelleşecek. Lila gülünüz çok güzel. Ben de dikmiştim benim dairemin önündeki yeşil alana lila gül. İki üç yıl ilgilenemedim, sökmüşler çok üzüldüm. Begonviliniz de çok güzel. Sevgiler
günebakan
21-08-2009, 11:30
Anladım sevgili Ülkerciğim evet haklısın onlar orman menekşesi ve durumları çok iyi:)
Sevgili Sevim. K elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Ama bu sitedeki insanların gönlünün bolluğunu asla inkar edemem hepinize çok çok teşekkür ederim:)
Sevgili günebakakan Bayram münasebetiyle üye arkadaşlarımın ziyaretlerine çıktım sizi de görmek için fakat bahçenize uzun zaman uğramadığınızı anlamış bulunuyorum.
Ben yinede günün anlamına uygun dilleklerimi bir notla bahçenize ekliyorum.
Sayın günebakan hanımefendi dini bayramınızı en içten dileklerimle kutlar yakınlarınızla birlikte sağlık esenlik ve mutlulukla geçirmenizi temenni ederim,sevgiyle kalın saygılar sunarım.
günebakan
28-11-2009, 11:05
Sayın Epsody dediğiniz gibi bahçeye uzun zamandır uğramadım çünkü bahçe ortak ve kimsenin yapılana saygısı veya koruması yok. Ama yine uğradığınız için çok teşekkür ederim bende sizin ve ailenizin kurban bayramınızı kutlarım.
Sevgiyle ve bol çiçeklerle kalın:)
Günebakan Arkadaşım Bence güzellikleri yaşatmakla güzelliğe ulaşabiliriz, ben sizi sanal bahçemde dolaşırken sanal güzelliklere gösterdiğiniz hayranlığınızdan etkilendiğimden doayı bu öneride bulunmayı uygun gördüm,sevgiyle kalın.
günebakan
28-11-2009, 11:26
Teşekkür ederim Sn Epsody önerinize uymaya çalışacağım. Gerçi hernekadar komşulara kızsamda birşeyler yetiştirmekten vazgeçmiş değilim:)
günebakan
28-11-2009, 11:40
Sn Epsody için bahçeden sonbahar görüntüleri:)
Küçük maydanoz bahçem
115553
Galla, pembe tropetler ve nergizler yeniden yapraklanmaya başladılar
115554
115555
115556
Yeniden çiçek vermeye başlayan gazanyalar
115557
günebakan
28-11-2009, 11:46
Bahçeden birkaç sonbahar görüntüsü daha.
115558
115559
115561
115564
Günebakan arkadaşım beni çok memnun ettiniz sizi bu doğal güzellikler adına tebrik ediyorum, sevgili günebakan inan ki geliboludaki bahçemin güzelliklerini özledim bu özlemimi üye arkadaşlarımın bahçe, balkon ve teraslarını dolaşarak gidermeye çalışıyorum.
Siz konuyu açtınızda bende size katılayım komşulara kızgınlığımı msn den sevgili jineop'a anlatmıştım sizede uygun bir başlık bulursam anlatırım orada yaşadığım çilelerimi doğa adına güzelikler ortaya koyanların yaşadığı sıkıntıları dile getirirsem zannedersem sizinkilerin hiç esamesi okunmaz, ama ben yılgınlık göstermiyorum.
Sizlerin sanaldaki bahçeme gösterdiğiniz övgü dolu izlenimleriniz bana güç veriyordu, size verdiğim telkinler samimiyet dolu olduğunu bilmenizi isterim,( sizin o komşularınız bence sizin bahçenin otu kadar değerli olamazlar ) ben kendimi böyle teselli ederek otlarımıda güzellikler yaratmada komşularımı sollamış oldular, çünkü ben onlardan en iyi kompostu oradanda gübreyi elde ediyorum, ama o komşularım bence gübre kadar değeri yoklar.
günebakan
28-11-2009, 12:07
Çok teşekkür ederim Sn Epsody önerilerinize elimden geldiği kadar uymaya çalışacağım:)
Sevgili günebakan,
Bahcenizi gezdim çok güzel özelikle güllerinize bayıldım elerinize salık.
Bayramınızı kutlarım.
Sevgiyle kalın.
günebakan
28-11-2009, 21:16
Teşekkür ederim ben de sizin bayramınızı kutlarım Sevim4:)
Cumhur Tonba
28-11-2009, 23:40
Maydonozlarınızın kıymetini bilin. Şimdi canım cekti. Merhaba. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
günebakan
29-11-2009, 18:08
Teşekkür ederim Cumhur bey:)
İremsıla
30-11-2009, 12:49
Bahçeniz, oldukça şirin görünüyor.acaba, sahte ruj çiçeğiniz, tuttumu merak ettim.ben de dalından ektim, yaprakları sarardı düştü fakat dalı yeşil bekliyor.o yüzden sormak istedim.
günebakan
30-11-2009, 12:57
Tutmuştu ama sonradan öldü:( sevgili İremsila ama sabırla bekleyin hiç beklemediğiniz bir anda süpriz yapabilir:)
Sevgili günebakan
Ortak kullanım alanlarındaki sorunları sizin gibi sanırım herkes yaşıyor. Bizim apartmanımızın önü ve arkası oldukca büyük sayılabilecek bahceye sahip. İçindede her türlü çiçek, ağaç ( Ceviz, Dut, Yenidünya. Nar, Zeytin, Şeftali, Sedir ) ve bitki mevcut. Her sene yönetici ve yönetim seciliyor dolayısıyle bitki seven biri yönetimseyse sorun yok her şey güzel, yok eger bitkilere karşı duyarsızsa o zaman bahce resmen ağlıyor. Biz yazın haftada iki kez suluyoruz bahceyi ( cok sıcaklarda üç kez ) Yönetimin biri bahcedeki sedirleri, palmiyeleri gülleri ve narları sökmek için katlara danıştı sebep dediğimizde su çok gidiyor su parası cok geliyor oldu, kabul etmedik tabii ( Allahtan apartmanımızda bitki sever çok )
Anlıyacağınız bu tür sorunlar her yerde oluyor Allah herkesin kendine nasip etsin, inşallah en kısa zamanda hayalinizdeki yere ve bahcelere sahip olursunuz. Sağlıcakla kalın.
Sevgili günebakan bahçenize yaptığım bayram ziyaretleri uğurlu geldi herhalde hiç boş kalmıyor bahçeniz hep üye ziyaretleri ile boş kalmıyor dolup taşıyor bahçeniz, izniniz olursa bahçeniz için sonbahar bakımlarına ilişkin açıklamalarım olacak
Bahçesi olan arkadaşlara bu başlıktan seslenerek sonbaharda bahçe temizliği ve kış bakımlarını yapmak üzere solarizasyon konuları içinde paylaşılan bilgilerinden yararlanarak malç uygulaması ile bahçemizde bulunan yabani ot tohumlarının bertarafının sağlanması ile ağaç köklerinin sert soğuklardan korunması amaçlanmaktadır.
Arkadaşlar malçın en önemli özelliklerinden bir taneside hastalıkların kaynağının ilaçlar ve zehirler kullanmadan masrafsız ve artı değer sağlayan malç olayının bahçemizdeki solucanlara yataklık ederek barınmalarını mütakip populasyonlarının artışını sağlıyarak bir savunma, topraklarımızı besleme ordusunu kurmuş olacağız.
Konuyu biraz açmam gerekirse bahçemizdeki malç uyguladığımız toprakların nemin artmasından solucanlar buralarada toplanacaklar çürümeğe yüz tutmuş malçın onlara bir ziyafet sofrası kurması ile buralarda nüfüslarını artırarak çürüntüleri işleme faaliyetleride arttığında menülerine topraklarda bulunan azgınlaşmış bakteri ve mikroorganizmalarıda katarak topraklarımıza eniyi gübre ile beraber enzimleri oluşturmanın yanında bu zararlıların populasyonlarınıda elimine ederek baskılanmasını sağlıyacaklardır.
günebakan
01-12-2009, 21:14
İzin ne demek bahçe sizin:) bilgiler için çok teşekkürler.
Sevgili günebakan paylaşımlarda bulunduğum bilgiler ışığında bahçenizde ne gibi uygulamalar başlatacaksınız, yorumunuz diğer bahçesi olan üye arkadaşlarıda içine alacak şekilde kapsamalı bir açıklamanızı bekliyorum sevgiyle kalın.
günebakan
03-12-2009, 10:51
Sayın Epsody verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ama ben bu sene taşınmayı düşündüğüm için bahçeyle pek uğraşmıyorum. Ama sizin bilgilerinizden ben ve arkadaşlarımız illaki yararlanırlar:)
Adalet Yağcı
03-12-2009, 10:58
Sayın Epsody, benim gibi bir çok arkadaşımız da toprağın nasıl malçlanması gerektiğini bilmiyor olabilir.
Son baharda toprağın ne şekilde malçlanması gerektiğini açıklarsanız çok seviniriz.
Benim bahçem şimdiden ot doldu, baharda nasıl olacak bilmem :(
idris şenol
03-12-2009, 11:03
malçlama yaparken yapraklaru kullanmamaya özen gösterin
dal öğtücü makinalar var bahausta 250 ytl var olduğnu gördüm
sayın günebakan bahçeniz çok güzel yaprakları toplayıp ayrı bir yerde yakmanızı öneririm
yaprakların aralarında mantarların barıması çok kolaydır
Adalet Yağcı
03-12-2009, 11:10
Sayın Epsody nin dal öğütücüsüne baktığımda oldukça iri öğüttüğünü gördüm, daha ufak boylara ayarlanabilir mi?
Öğütüğümüz dalları mı bahçeye seriyoruz?
Ayrıca ağaçlarda hastalık varsa budanan dalları ilaçlamak mı gerekiyor, yoksa atmak mı?
Sevgili Adalet Yağcı ilginiz ve sorunuz için teşekkür ederim, malç için idel sayılabilir makinanın ayarı daha küçük hale getirilebilir , benim malç yöntemim klasik malçlamaya göre daha avantajları olan bir yöntem ayrıntılarıyla açıklamakta fayda var ben malçlamadan önce çiçek ve ağaçlarımın iz düşümlerine göre kompost ve leonardit karışımı seriyorum daha sonrada üstüne dal ve yarakların dal öğütücüden çıkan malzemeyi seriyorum.
Benim görüş ve tecrübelerime göre ağaç ve dallarınızda hatta bahçenizde ilaç veya hastalıklı olabilirler hiç önemli değil.
Şimdi size malç olayındaki işlemleri sıralıyarak malçın önemini bahçenize ne kadar yararlı bir yöntemle toprağınızın ve bahçenizin organik bir yapıyla zenginlik kazanacağını açıklıyayım, yukarıda saydığım işlemler tamamlanıpta ilk yağmularla beraber malç malzemeniz üzerinde mikroorganizma faaliyetleri başlayınca malzemeniz işleme tabii olarak ayrışma sonucuyla toksin ve ısı oluşumu ile toprak faaliyetide başlıyarak toprak faunası bitkileriniz için besin ürtimi toksin olumuyla çürümenin hızlanması ve ayni zamanda bitki toprağınıza düşmüş yabani ot tohumlarının çimlenme özelliklerinin kaybı ve toprağınıza organik materyel olarak katılmaları ile baharda bahçenizin otlanma olayının olmaması ilk sıradaki faydaları sayılabilir.
İkinci işlemde malç örtüsünün altındaki bu doğal işlemin en büyük kahramanlarından solucanlarda bu organik zenginliklerden paylarını almak için buralarda toplanmaya hatta malç malzemesinin onlara barınak olarak yataklık sağlamasıyla burada kolonilerini artırarak popusyonlarını çoğaltıp üremeleriyle, sizin daha önce kompost veya ahır gübresi leonardit ve üstüne malçın ilavesiyle eklemiş olduğunuz bu organik mataryeller solucanlar ve diğer taprak faunası tarafından bir beslenme ziyefeti anlayışıyla tüketilerek işlenip bitkiler için çok yararlı bitki besin maddelerinin yanında bitkilere çok değerli enzimlere dönüşeceklerdir.
Şimdi gelelim malçın üçücü faydasına toprağımızda veya bitkilerimiz üzerindeki dal ve yapraklarda mevcut zarar yapıcı patojen bakteri ve hastalık yapıcı etmenlerin solucanlar tarafından menülerine katılarak bertarafının sağlanması ile bildiklerimiz tamamlanabilir
Adalet Yağcı
03-12-2009, 14:57
Sayın Epsody, bilgi için çok teşekkür ederim, benim gibi bir çok bahçe sahibinin de ilgileneceği bir konuda yardım ettiniz.
Sevgili Günebakan, bu bilgilerle bahçenizin güzelliğine güzellik katacaksınız, bu sayfa bizler için de referans olur.
Sayın Epsody, benim gibi bir çok arkadaşımız da toprağın nasıl malçlanması gerektiğini bilmiyor olabilir.
Son baharda toprağın ne şekilde malçlanması gerektiğini açıklarsanız çok seviniriz.
Benim bahçem şimdiden ot doldu, baharda nasıl olacak bilmem :(
Günebakan arkadaşımız bahçesinden taşınabilir ama AĞAÇLAR NETİ bırakmasına gönlüm razı olmaz
günebakan
03-12-2009, 19:38
Sn Epsody yanlış anlaşılmasın Ağaçlar neti bırakmayı düşünmüyorum benim eşim memur olduğu için tayin olma durumumuz var ondan bahsettim:)
Siz lütfen bilgilendirmeye devam edin benim hayalim de küçük bahçeli bir ev var zira:)
Sevgi Durul
01-02-2010, 22:45
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller. Gördüklerim bana, hayalinizdeki bahçeli eve kavuştuğunuzda çok daha güzel bahçeniz olacağını düşündürdü. Ellerinize sağlık.
günebakan
02-02-2010, 15:59
Çok teşekkür ederim Sayın Sdurul umarım hepimiz hayallerimize kavuşuruz:)
Nuri Murvet
17-02-2010, 19:44
Merhaba günebakan
Sizinde bahçenize uğradım, bahçenize küsmüşünüz herhalde, bahçe küslük bilmez, biraz çapa, biraz temizlik bahar kapıda kısa zamanda toparlarız size çıraklık yaparım nereden başlıyalım hadiyin havalar güzelleşiyor. Saygılarımla
günebakan
17-02-2010, 21:27
Estağfurullah sn Nuri bey ben ancak size çıraklık edebilirim. Ayrıca bahçeme küsmüş değilim bu yaz İstanbula taşınmak gibi bir durumumuz var. Çiçeklerimi geride bırakamıyacağım için ekmeyi düşünmüyorum.
Orhan Özbilgiç
17-02-2010, 22:57
Bahçeli bir evde oturmak mutlaka çok büyük bir şans. Ancak, herşey demek değil! Üstelik, profilinize bakınca gördüm, daha gençsiniz sayın günebakan.. Hayat sürprizlerle doludur. Bir bakmışsınız İstanbul' dada çiçek dikecek bir bahçe, olmadı bir balkon?..
Değil mi? Neden olmasın?
Hoş olmasada ne dedik? Bahçe ve çiçek herşey demek değil!
Yaşamınız boyunca tüm sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk içinde yaşayın.
günebakan
17-02-2010, 23:47
Çok haklısınız sn. Orhan bey bahçe ve çiçek herşey demek değildir. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim:)
Sevgli günebakan ,İzmir den ayrılacağınıza üzüldüm,bahçelerımızde birlikte oturup kahve içip sohpet edeceğimizi düşünmüştüm,yinede siz gıtmeden bunu yapabiliriz bize beklerim,sizinle tanışmak isterdim. SEVGİLER..
günebakan
27-02-2010, 15:57
Teşekkür ederim sevgili Fatoş şu yağmurlar bir dinsin bakalım. İnşallah buluşuruz:)
Çok sevindim,mesajınızı bekliyorum, sevgili günebakan...
günebakan
02-03-2010, 10:26
Şimdilik bahçeyi kullanmasamda zaman içinde fikrim değişebilir. Ama çiçeklerim heryerde güzelliklerini göstermeye devam ediyorlar:)
Sakızlar tek tek açmaya başladılar
127871
Sarı kraliçe sedum palmeri
127872
Lalelerin öncüsü diğerleri bunu görünce bizde açarız çiçeklerimizi diye tomurcuk vermeye başladılar:)
127873
günebakan
02-03-2010, 10:33
Bir tanecik begonya rex im yeni yapraklar vermeye başladı.
127874
Yağan yağmurlardan bir türlü kendine gelemiyen amarlis soğanını topraktan çıkardım biraz kuruttuktan sora tekrar toprağa aldım. Hemen canlanmaya başladı:)
127875
Adalet Yağcı
02-03-2010, 10:39
Sevgili Günebakan, artık Bahar gelsin değil mi?
Şöyle ısınsın toprak ve bize tüm güzelliklerini sunsun.
Sarı kızı göremedim :( diğerleri çok iyi görünüyorlar, benim de amaryllislerim bahçede Hazirandan önce açacaklarını sanmam, hava çok serin gidiyor.
günebakan
02-03-2010, 11:12
Evet adalet ablacığım burda da yağmur çok yağdı toprak bile çekmiyor suyu artık.Ama şikayet etmemek gerek. Ben amarlisleri kuruttuktan sonra şimdilik içerde tutuyorum bakalım ne olacak:)
Vildan Sönmez
02-03-2010, 16:46
Sevgili Günebakan,çiçekleriniz güzel ama ben yerde yayılmış ( ! ) olan yeşil yapraklı bitkinin ne olduğunu sorabilir miyim ?
Şimdilik bahçeyi kullanmasamda zaman içinde fikrim değişebilir. Ama çiçeklerim heryerde güzelliklerini göstermeye devam ediyorlar:)
Sakızlar tek tek açmaya başladılar
127871
nurcanaybay
02-03-2010, 17:11
Sanırım yabani menekşe .
Satı Uğurtan
02-03-2010, 17:20
Sevgili günebakan, İzmirde oturmanın avantajı, çiçeklerin kıştan çok zarar görmemiş sağlıkla büyüt.
günebakan
02-03-2010, 20:09
Sevgili Vildan hanım orman menekşesi diyebiliyorum bizim bahçede yer örtücü olarak kullanılıyor.
Teşekkür ederim sevgili Satı çok az zararla kurtardım çiçeklerimi:)
günebakan
12-03-2010, 19:11
Bugün pazardan aldığım güzellerim hertaraf lalelerle ve sümbüllerle doluydu dayanamadım sonunda bir tancik alabildim:)
129698
129699
129700
Bu bir sukulent yanılmıyorsam. Satıcı hint küpelisi dedi adına:)
129701
129702
Adalet Yağcı
12-03-2010, 23:12
Ne güzelmiş bu Hint küpesi, lalenin de ondan kalır yanı yok yani.
Sevgili Günebakan, işte böyle başlıyor delilik, "bi tanecik canım nolacak" diye başlıyoruz, sonra o bi taneler bir bakmışsınız elliler yüzler oluvermişler :)
günebakan
12-03-2010, 23:16
Evet Adalet ablacığım bu delilik fena bir delilik benim bir şikayetim yok , ama eşim bazen söylenmeden duramıyor bu deliliğin sonu yok hepsine ulaşamazsın diye:)
Cumhur Tonba
13-03-2010, 01:50
Bahçen ve fotoğraflar çok harika.
günebakan
13-03-2010, 10:16
Teşekkür ederim Cumhur bey:)
nergis06
19-03-2010, 12:58
Bahçen ve çiçeklerin çok güzeller. Güle güle otur.
günebakan
19-03-2010, 13:02
Teşekkür ederim sevgili Nergis06:)
Güngör Salman
19-03-2010, 14:03
Bu bir sukulent yanılmıyorsam. Satıcı hint küpelisi dedi adına:)
129701
129702[/QUOTE]
Çok güzel, Bu çiçek bir kalanchoe türü.
günebakan
19-03-2010, 21:16
Sevgili Güngör öğrendim teşekkür ederim adı kalanchoe mandiini imiş:)
günebakan
28-03-2010, 20:20
Sanırım beyaz zıpçıktı
132548
Evimizi almamıza sebep olan muhteşem şeftali ağacı
132549
Ahududum da yapraklar patlamaya başladı bakalım meyvalarını görecekmiyiz
132550
Yeni aldığım Müge yapraklanmaya başladı
132551
3.farklı yerden aldığım kalanşom çiçeklenmeye başladı. Diğerleri de arkadan geliyor
132552
günebakan
28-03-2010, 20:41
Yardım meleklerimden biri çiçeklerimizi yıkayıp sararan yapraklarını temizlerken
132581
Yıkanıp temizlenmek için sıraya girenler:)
132572
Muhteşem kokulu frezyalarım
132573
Alacalı hedera, çuha ve şeker tabağından yaptığım arajman:)
132574
pazardan aldığım petunyalarımdan kırmızı olan
132575
günebakan
28-03-2010, 20:47
Üzeri çiçek dolu olan Dağ çileklerim
132584
Kökleri gölge de kalsındiye clematisim dibine diktiğim petunyalar
132585
Bu da başka bir cins şeftali
132586
dağ çiği
28-03-2010, 20:59
Sevgili güne bakan çiçeklerin çok güzel.petunyalar ne güzel açmış.Dağ çilekleri dağdamı oluyo.Cahilliğimi mazur gör bizim buralarda bilinmiyo.Dağda gezerken bende gördüm çileğe çok benziyen bitki.Aldım getirdim bi ümit belki dağ çileğidir diye.
Çok güzel sevgili günebakan petunyaların regide çok güzel.
Bahar çalışmaları başlamış kolay gelsin.
günebakan
28-03-2010, 21:24
Teşekkür ederim Sevim hanım
Sevgili Dağ çiği emin değilim ama dağda yetişiyor sanırım:)
Ayhan Yüksel
02-04-2010, 21:15
bütün cicekleriniz ve bahceniz cok güzel emeginize saglık
günebakan
02-04-2010, 21:30
Teşekkür ederim Sayın Ormancı Ayhan:)
günebakan
03-04-2010, 20:46
Bugün avrupa çiçekçilikten aldığım sardunyalarım ve başka bir yerden sarkan petunya diye aldığım petunyam. Gerçi Avrupa çiçekçilikte muhteşem sarkan petunyalar vardır ama alamadım kısmet başka zamana artık:)
133758
133759
133760
133761
Güle güle büyüt Günebakancım çok güzeller hele hint küpesine bayıldım listeye aldım ilk alınacaklar arasında :)
günebakan
03-04-2010, 21:02
Teşekkür ederim Sevgili Hhatice:)
Çiçekleriniz, çilekleriniz, bahçeniz bi harika. darısı tüm çiçekseverlerin başına ellerinize sağlık.
En üstteki sardunya çiçek açmasa bile olur. :D
Avrupa çiçekçiliği bir gezebilmek isterdim (ki gezmekle yetinemezdim muhtemelen :)). Ağaçlar.net dergideki yazısını okumuştum, çok ilgimi çekmişti.
Güle güle büyütün. :)
günebakan
03-04-2010, 22:10
Çok teşekkür ederim Ahsen42 İnşallah herkesin hayali gerçekleşsin
Sevgili Gilan gerçekten avrupa çiçekçilikten çıkmak çok zor hele sarkan petunyalar,Scaevola ve o güzelim melekgözleri harikaydı gerçekten:)
Adalet Yağcı
03-04-2010, 22:13
112. mesajın ilk fotoğrafındaki sardunya ne kadar güzelmiş, sevgili Günebakan, eminim çiçekleri de çok güzel olacaktır.
Gerçi sevgili Gilan'ın dediği gibi, çiçek açmasa bile yaprak güzelliği için yetiştirmeye değer.
Her şey çok güzel, güle güle büyütün.
günebakan
03-04-2010, 22:14
Adalet ablacığım daha önce o sardunyadan çelik almıştım ama yetiştirememiştim.sırf onun için gittim avrupa çiçekçiliği son bir tane kalmış oda benim kısmetimmiş. Ayrıca çiçeği açacak üstün de bir tane tomurcuğu var bile:)
günebakan
03-04-2010, 22:32
Bunlar çimlenmeye başlayan papayalar.
133780
günebakan
16-04-2010, 14:36
Sardunyalarım tek tek çiçeklenmeye başladı.Ayrıca pazardan bugün bir tane de rex begonya aldım:)
136455
136456
136457
Renkleri nekadar güzel sevgili güne bakancim, bordo çok güzel.
günebakan
16-04-2010, 19:19
Teşekkür ederim Sevim hanım ben de renklerini çok beğeniyorum:)
acemifüsun
16-04-2010, 20:00
Sevgili günebakan bahçeniz, çiçekleriniz çok güzel, bol bol keyfini yaşayın:) Hele bordo sakız harika:)
dronewerq
16-04-2010, 20:19
sahte mum çiçeğiniz çok güzelmiş:)
Sardunyalara bayıldım sevgili günebakan.:) Hele desenli yapraklısı çok hoş, güle güle büyüt:)
günebakan
16-04-2010, 22:54
Çok teşekkür ederim arkadaşlar bordo sakız süpriz olarak çıktı tabii çok sevindim:)
sardunyalarınızın rengi cok güzel insanı cezbediyor
günebakan
25-04-2010, 13:28
Sıcaklarla birlikte coşmaya devam eden sardunyalar.
138789
138790
138791
138792
günebakan
25-04-2010, 13:33
Çelik diktiğim canan'ım,yaprak güzeli,kalanşo,acem halısı,çin karanfilleri
138793
138794
138795
138796
138797
günebakan
25-04-2010, 13:37
Yeni aldığım yaprak begonya, yeni yeni açmaya başlayan güller ve hanımeli.
138798
138799
138800
günebakan
25-04-2010, 13:45
Sevgili Hozatın bahçesinde gördükten sonra büyük merakla yaptığım gelincik şerbeti.Kokulu gül bulamadığım için bir iki damla gülsüyu damlattım oldukça hoş bir tadı var:)
138803
günebakan
25-04-2010, 13:47
Ve yapraklarının arasından kırmızı, kırmızı göz kırpan dağ çilekleri:)
138805
Maşallah Günebakancığım; çiçekler coşmuş, ah bir bardak da gelincik şerbeti hazırlanmış. Nasıl da canım çekti şimdi. Çocukluğum aklıma geldi. Çocukken evdeki kavanozları annemden gizlice kaçırıp gelincik toplar, içine limontuzu ve su koyur çatılara dizerdik.:D
Dağ çileği de mis gibi kokuyordur şimdi.
günebakan
25-04-2010, 20:42
Almiracığım ben gelincik şerbetini ilk defa yaptım ve tattım oldukça da hoşuma gitti buyur gel birlikte içelim:)
Çileklerin tadına baktım ekşiydi ama olsun dalından koparmanın tadı bir başka oluyor. Ayrıca meleklerin borazanı çiçeklenmeye başladı bitkilerimin çiçeklendiğini görmek çok hoşuma gidiyor:)
Adalet Yağcı
25-04-2010, 22:02
Sevgili Günebakan, maşallah, her şey coşmuş.
Sardunyalar balkon ve bahçelerin olmzsa olmazı, ceylanlarınıza iyi bakın, kışın sıcak yuva arıyorlar biliyorsunuz :)
Cumhur Tonba
25-04-2010, 22:27
Merhaba Günebakan,
Nasılsın?
Bahçen formunda. Her şey harika. Kızılcık şerbetinde çok güzel. Bugünlerde çok faal sinizdir. Çalışmalarınız için kolay gelsin diyorum.
günebakan
25-04-2010, 22:33
Haklısın Adalet ablacığım daha da geriden gelenler var. cananlarım ve sardunyalarım göz bebeğim zaten:)
Teşekkür ederim Cumhur bey çok iyiyim gerçektende herşey harika beklemediğim bir anda bir tohumun yeşermesi veya bitkilerimden birinin çiçeklenmesi inanılmaz sevidiriyor beni.Yalnız o kızılcık değil gelincik şerbeti Cumhur bey ilk deneme:)
Sevgili günebakan heryer yemyeşil emeklerine salık.
günebakan
26-04-2010, 09:31
Teşekkür ederim sevim hanım:)
fikreteren
26-04-2010, 13:04
ÇOk güzeller.Güle güle seyredin.
Sevgili Günebakan maaşallah hepsi de çok güzel.
günebakan
26-04-2010, 14:16
Çok teşekkür ederim baharın güzelliği başladı:)
Sevgili günebakan, bu ne güzel cıvıl cıvıl, güzel bir bahçe. Çileklerinizi afiyetle yemek nasip olsun. Sardunyanızın rengini şimdiden merak etmeye başladım, gerçekten bu haliyle bile çok güzel. Ellerinize sağlık.
Satı Uğurtan
27-04-2010, 00:50
Sevgili günebakan,sardunyaların çileklerin çok güzel, sağlıkla büyüt sevgiler.
günebakan
27-04-2010, 11:26
Teşekkür ederim Ozbey ve Satı daha iyileri sizlerin olsun gerçi sizdeki güzelliklere yetişmem mümkün değil:)
Sevgili günebakan, bahcenizi bir solukta gezdim güller,gazanyalar,sardunyalarınız hepsi hepsi ayrı güzel ellerinize sağlık.
Gelincik şerbetinin rengine bayıldım,çilekler de ayrı güzel eminim tadları da nefistir:p
günebakan
27-04-2010, 19:58
Teşekkür ederim sevgili Tamaşa çileklerin tadı biraz ekşi ama yine de lezzetli :)
nazlı hilal
29-04-2010, 01:10
Sevgili Günebakan bahçeniz bütünüyle çok güzel sardunyalar yere ekilince dahada bir coşmuşlar,yaprağı ebruli sardunyanızın rengini merak ettim,çiçeklenince resim eklerseniz sevinirim,bütün bitkilerinizi ağız tadıyla büyütün...
Sevgili günebakan,
Çiçeklerin ve yetiştirdiğin her bitki emin ellerde olduklarını yansıtıyor,ellerine seğlık.
Gelincik şurubunu yapmış olman beni çok mutlu etti.
Bu şurup henüz gazlı içeceklerin evlere girmediği dönemlerden kalan, anne annelerimizin yadigarıdır.
Geçen yıldan aklında kalıp yapmış olman da doğal bir lezzetin nostaljisine hizmettir bence.
Seni tebrik ediyorum. Bir kişi bile olsa gelecek kuşaklara aktarılması demektir.
Sevgilerimle
günebakan
29-04-2010, 11:15
Çok teşekkür ederim Nazlı hilal ama bir yanlış anlama var sardunyalarım yerde değil camların önüne yatırdığım demirlerin üstün ben çiçeklerimi seyretmeyi çok seviyorum hep gözümün önün de olsunlar istiyorum ebruli sardunyayı ilk aldığımda üzerinde çiçek tomurcuğu vardı ama yer değişimi yüzündan açmadı çiçeğini bende çok merak ediyorum:)
Sevgili Hozat ben size çok teşekkür ederim yeni birşeyler öğrendim sayeniz de İnşallah geleceğe aktarılır bu güzel tatlar:)
Vildan Sönmez
29-04-2010, 12:09
Sana katılıyorum sevgili günebakan. Bende terstan bazı saksıları çok çiçeklendikleri zaman mutfak camı ve balkonuna alıyorum gözümün önünde olsunlar diye , sonra tekrar terasa çıkarıyorum. Malum mutfak işten gelince evde en çok vakit geçirdiğimiz yer .
Çok teşekkür ederim Nazlı hilal ama bir yanlış anlama var sardunyalarım yerde değil camların önüne yatırdığım demirlerin üstün ben çiçeklerimi seyretmeyi çok seviyorum hep gözümün önün de olsunlar istiyorum ebruli sardunyayı ilk aldığımda üzerinde çiçek tomurcuğu vardı ama yer değişimi yüzündan açmadı çiçeğini bende çok merak ediyorum:)
Sevgili Hozat ben size çok teşekkür ederim yeni birşeyler öğrendim sayeniz de İnşallah geleceğe aktarılır bu güzel tatlar:)
günebakan
29-04-2010, 15:28
Vildan hanım'cığım ben de o yüzden Mutfak camımın önüne ve salon camının önüne saksıları koymak için demir yaptırdım şimdi bir çogu gözümün önünde:)
günebakan
08-05-2010, 10:51
Güller yüzünü göstermeye başladı:)
142428
142429
Önce kırmızı sonra sarı olan gül sanırım galatasaraylı bu gül:)
142430
Ve mis kokulu katlı gül
142431
günebakan
08-05-2010, 10:56
Sevgili Cemonun gönderdiği gazanyalar tek tek açmaya başladılar. Bu sene çiçeklerim biraz ağırdan alıyor nazlana nazlana çiçek açıyorlar:)
142432
Yeni dünya ağacında bu sene meyva yok denecek kadar az
142433
Bu çiçeğin ne olduğunu hatırlamıyorum zor çimlendiği için bahçeye serptiğim ve ümidi kestiğim tohumlar yeşerip çiçek açtılar:)
142434
Lilyumlarımın boyları kısa şimdilik bakalım çiçek açacakmı
142435
Hakkı Şen
08-05-2010, 11:00
Sevgili Günebakan, güllerin çok güzel hele sarı kırmızı çok ilginç gerçekten. Evet haklısın bu yıl çiçekler naz yapıyorlar. Bunların kaprisli olanları hep bize mi denk geliyor ne :))
nurcanaybay
08-05-2010, 11:05
Günebakan ;
ismini hatırlıyamadığın çiçeğin alisyum.Koyu renkli gül çok hoş ,ellerine sağlık.
günebakan
08-05-2010, 11:29
Teşekkür ederim Nurcan hanımcığım:)
Valla ben de anlamadım Hakkı bey bu sene çiçeklerimiz de bir naz bir eda bakalım sonu nereye varacak:)
Sevgi Durul
08-05-2010, 11:36
Sevgili günebakan gülleriniz, gazanyalarınız çok hoş açmışlar. Gazanyalar bahçede daha güzel gelişmiş. Çimlenmesinden umudu kesip, saksısına başka çiçek diktiğim saksılarda çimlenmeler başladı. Doğal olarak ne olduğunu unuttuğum için, büyürlerse çiçekleri sürpriz olacak. Sizin alisyumda olduğu gibi.
günebakan
08-05-2010, 11:56
Çok haklısınız Sdurul böyle tohumları çıkmayan toprakları birbirine karıştırıp başka bitkiler ve ya tohumlar ekiyorum farklı şeyler çıkıyor aslı da güzel de oluyor. Mesela petunya tohumları ektim ama domates çıktı şimdi her bitkinin yanında bir tane domates illaki çıkıyor:D:D
Satı Uğurtan
08-05-2010, 14:14
Güller yüzünü göstermeye başladı:)
142428
142429
Önce kırmızı sonra sarı olan gül sanırım galatasaraylı bu gül:)
142430
Ve mis kokulu katlı gül
142431
Sevgili günebakan,renkleri ve görüntüleri harika sağlıkla tadını çıkar sevgiler.
günebakan
08-05-2010, 17:26
Teşekkür ederim Satıcığım:)
Sevgili günebakan güller çok güzel olmuş,renkleri harika ,gazanyalarda çok güzel emeğine sağlık .
Sevgili güne bakan, senin güllerin dahad güzel kırmızıya bayıldım.
günebakan
08-05-2010, 20:20
Çok teşekkür ederim Sevim hanım ve Hhatice hanım:)
dağ çiği
08-05-2010, 20:28
Güllerin çok güzeller sevgili günebakan onları seyretmek ne büyük mutluluk değilmi.Çiçeklerinde çok güzel hepsi sağlıklı güle güle büyüt.
günebakan
08-05-2010, 21:05
Teşekkür ederim Dağ çiği en güzelleri sizin olsun:)
[QUOTE=günebakan;634245]Sevgili Cemonun gönderdiği gazanyalar tek tek açmaya başladılar. Bu sene çiçeklerim biraz ağırdan alıyor nazlana nazlana çiçek açıyorlar:)QUOTE]
Onların kardeşleri çoştu burada, terminale gitmeyi gözün kesiyorsa göndereyim yine:D:D:D
günebakan
08-05-2010, 22:01
Canım benim gözüm keser de eşim nasıl gider bilmem:)
Güller ve gazanyalar sardunyalar çok güzeller, ellerine sağlık.
günebakan
09-05-2010, 20:49
Çok teşekkür ederim Sn. Hüzün:)
Orhan Özbilgiç
10-05-2010, 07:12
Sayın günebakan; İzmir de olmanın artılarını yaşıyorsunuz. Tüm bitkileriniz benimkilerden en az 10 gün önde!:)
Sardunyalar ve bahçedeki gülleriniz açmış ve açmakta. Bizimkiler henüz tomurcuk. Ehh! Şimdi biz sizin bahçenizdeki güllere bakarak göz zevkimizi doyuracağız artık.
Güle güle ve sağlık içinde yaşayın.
günebakan
10-05-2010, 10:28
Çok teşekkür ederim Orhan bey bizim güllerimiz burdaki diğer bahçelere göre bu sene geç bile kaldı ama sardunyalarımın üzerinde yapraktan çok çiçek var o kadar çok çiçeklenen bitki var ki baharın geldiğini anladılar mı ne:) Doya doya seyredin
günebakan
14-05-2010, 18:54
Bahçenin güzelleri tek tek yüzünü gösteriyor en baştada güller tabii:)
144094
144095
144096
Ve birtürlü çiçeğini göremediğimiz canna
144097
Sevgili günebakan, maşallah gülleriniz ne kadar güzel coşmuşlar.
Gaziemir' de kayınvalidemler oturuyor, balkonlarına sardunya dikmiştim, çok güzel açtıklarını söylüyorlar.Sizin açmamış, yaprağı bile güzel olan sardunyanız ne durumda, açmak için nazlanıyor mu hala?
Bahçenize sonbaharda yeni bir renk daha ekleriz. Ellerinize sağlık.
günebakan
15-05-2010, 10:17
Evet Sevgili Ozbey onda hiç çiçek tomurcuğu yok. Diğer sardunyalar hep çiçekteler ama bu herhalde sadece yaprak olarak kalacak:)
Sebahattin Sargın
15-05-2010, 10:24
Güller ne kadarda canlı ve güzeller, amarilisiniz de bir o kadar güzel ve asil Sevgili Günebakan...
İlgi ile onlara baktığınız beli oluyor onlarda yavaş yavaş ilginizin karşılığını size veriyorlar...
Elinize emeklerinize sağlık :)
Sevgiler ;)
günebakan
15-05-2010, 12:11
Çok teşekkür ederim sevgili sebahattin:)
günebakan
30-05-2010, 17:50
Çelikten diktiğim gülüm kırmızı çıktı zira ben renklerini hatırlamıyorum:)
148109
Kılkuyruk mercanım tipine bakmadan çiçek açmış
148110
Apartmanımızın ön taraf bahçemizdeki
148111
Ve mis kokulu Ahududumuz
148112
günebakan
30-05-2010, 20:08
Teşekkürler:)
Sevgi Durul
30-05-2010, 21:03
Sevgili günebakan, ne olduğunu unuttuğumuz tohumlar, rengini unuttuğumuz çelikler tutup, büyüyüp çiçek açtıklarında renkleri bizlere sürpriz oluyor. Çiçeklerle bitkilerle uğraşmak çok güzel.
günebakan
30-05-2010, 21:32
Evet harika birşey hergün bir güzellikle karşılaşıyorsun:)
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:53
Sevgili günebakan, hepsi çok güzeller elinize emeğinize sağlık. Melisa göremedim, onu da ben göndereyimmi?
günebakan
01-06-2010, 10:23
Zafer bey çok teşekkür ederim ama hakkım saklı kalsın bu yaz istanbula taşınma gibi bir durumumuz var o yüzden bu hakkımı daha sonra kullanayım hem o zaman bahçenizi de görmüş olurum. Çok teşekkür ederim:)
AAaaaaa taşının taşının :D Yaşasın ;)
finduk52
01-06-2010, 10:28
Sevgili günebakan ,
Gülleriniz çok güzeller. Bizlere bu güzellikleri sunduğunuz için çok teşekkürler.
günebakan
01-06-2010, 10:44
Ben teşekkür ederim bahçemi ziyaret ettiğiniz için sevgili finduk52:)
Zafer İnandıklı
01-06-2010, 22:19
Zafer bey çok teşekkür ederim ama hakkım saklı kalsın bu yaz istanbula taşınma gibi bir durumumuz var o yüzden bu hakkımı daha sonra kullanayım hem o zaman bahçenizi de görmüş olurum. Çok teşekkür ederim:)
Hayırlısı olsun, hakkınızı sakladım bir kenarda duruyor. Sevgi ve sağlıkla kalın.
Satı Uğurtan
01-06-2010, 22:36
Apartmanımızın ön taraf bahçemizdeki
148111
Sevgili günebakan,bu beyaz çiçekli yasemin değilmi?
Çok güzel, ne kadar canlı:)
günebakan
01-06-2010, 22:39
Evet Satı'cığım yasemin çok güzel gerçekten teşekkürler:)
Günebakan'cığım güllerin çoşmuş,bahçen iyice renklenmiş. İstanbul'a taşınmanıza üzüldüm ,hakkınız da hayırlı olsun.
günebakan
02-06-2010, 13:29
Teşekkür ederim ablacığım Hayırlısı artık:)
dağ çiği
03-06-2010, 00:59
Sevgili güne bakan güllerin gerçekten çok güzeller.Yaseminde bütün güzelliğini sergiliyor, çok seviyorum yasemini.
AAaaaaa taşının taşının :D Yaşasın ;)
Evet Ne güzel olur İstanbula gelmeniz :)
günebakan
03-06-2010, 02:25
Teşekkür ederim Sevgili Dağçiği ben de çok seviyorum yasemini:)
İnşallah Sevgili Hatice hanım:)
günebakan
04-07-2010, 11:43
Çan biberim ya da diğer ismi ile gül biberim gelin gibi
157743
Kılkuyruk mercanım da bütün çiçeklerini açtı.
157744
Satı Uğurtan
04-07-2010, 14:04
Sevgili günebakan, mercan çiçeği en sevdiğim çiçeklerden biri, çok güzel açmış.
Orhan Özbilgiç
04-07-2010, 14:34
Sevgili günebakan;
Sanıyorum, hangimiz, ülkemizin bir başka yöresine taşınsak, mutlaka bir veya birçok sevinenimiz olacaktır. Üstelik siz, İstanbul' a geldiğinizde belki hiçbir arkadaşımızla görüşemeyebilirsiniz.:confused: Ama; her an birilerinin yakınlığını hissetmek çok güzel bir duygu.
İşte bu nedenle bende, gelmenize çok sevinirim. Dilerim herşey, sizin arzuladığınız biçimde gelişir.
günebakan
04-07-2010, 18:25
Teşekkür ederim Satıcığım tipine bakmadan bu kadar açtı işte. Teşekkür ederim Orhan bey evet dediğiniz gibi her zaman birilerinin yakınlığını hissedeğim eminim bundan:)
Sevgi Durul
04-07-2010, 22:36
Sevgili günebakan, mercanı kendiniz mi yetiştirdiniz? Çok güzel açmış. Güle güle büyütün.
günebakan
04-07-2010, 22:41
Gçen yaz kayınvalidem getirmişti. ama birçok dalı kurudu şimdi bu tek dal kaldı ve çiçeklendi umarım ölmez ve gelişir:)
cetasule
05-07-2010, 18:47
Sayın günebakan
çiçekleriniz çok güzel elinize sağlık
Yaşadığınız her yerde güzel olan ne varsa peşinizi bırakmaz inşanlah.
selamlar sevgiler
günebakan
05-07-2010, 19:28
Teşekkür ederim Sayın Cetasule umarım hiçbirimizin peşini bırakmaz:)
Sevgili günebakan, mercan çiçeği en sevdiğim çiçeklerden biri, çok güzel açmış.
Sayın Satı Uğurtan,Mercan çiçeğini geçen sene İzmir den saksıda getirdim. Soğuklar nedeni ile malesef kurtaramadım.Ancak genede bir umut derken dibinde hafiften bir filizlen me oluştu.Şu an 50 cm. boyunda.Çiçekte açtı.Arzu edersenizsize çelik konusunda yardımcı olabilirin.Saygılar.
acemifüsun
05-07-2010, 22:38
Sevgili günebakan çiçekleriniz çok güzeller, ellerinize sağlık:)
Sayın Satı Uğurtan,Mercan çiçeğini geçen sene İzmir den saksıda getirdim. Soğuklar nedeni ile malesef kurtaramadım.Ancak genede bir umut derken dibinde hafiften bir filizlen me oluştu.Şu an 50 cm. boyunda.Çiçekte açtı.Arzu edersenizsize çelik konusunda yardımcı olabilirin.Saygılar.
Sevgili adavcı sanıyorum mercan çalısını aldığımız çeliklerden değil;
dalların ucunu toprağa gömüp, köklendirip, sonra köklenen filizleri ana bitkiden kesip, ayırıp, toprağı ile başka saksıya alarak üretiyoruz. Ben bu şekilde geçen yıl 4 arkadaşıma üretip, hediye ettim:)
günebakan
05-07-2010, 22:51
Teşekkür ederim sevgili Füsun hanım'cığım:)
Sevgili günebakan bahçeniz ve çiçekleriniz harika. Güle güle büyütün. Sevgiler..
günebakan
15-08-2010, 22:14
Teşekkürler sevgili Aysahay
Aaaaa ben kaçırmışım, nereye geldiniz? Görüşmek isterim ablacım :)
Cumhur Tonba
16-08-2010, 00:42
Aaaaa ben kaçırmışım, nereye geldiniz? Görüşmek isterim ablacım :)
Ah güzel İstanbul, vah güzel İstanbul, sen benim canımsın diyormuş.
Sevgili günebakan hayırlı olsun yeni evin yeni yerin:).
Sevgili Günebakan yolun açık olsun, yeni şehrin size hep güzellikler getirsin ,hayırlı uğurlu gelsin canım
Sevgili güne bakan
Yeni yeriniz, eviniz, bahceniz hayırlı uğurlu olsun inşallah. Bol çiçekli mutlu sağlıklı günler dilerim.Sağlıcakla kalın.
Sevgili Günebakan, yeni eviniz yeni yeriniz hayırlı olsun size sağlık ve huzur getirsin.
Sevgi Durul
16-08-2010, 21:53
Yeni bir yaşam, yeni bir başlangıç. Sevgili günebakan, bu yeni başlangıç hayırlı uğurlu olur inşallah. Size ve ailenize güzellikler getirmesi dileğiyle...
acemifüsun
16-08-2010, 21:56
Sevgili günebakan sizin ve aileniz için hayırlı olsun, sevgiler:)
Orhan Özbilgiç
16-08-2010, 22:10
Sevgili günebakan;
''İstanbul' a hoşgeldiniz!'' Diyebiliyor muyuz?:)
Satı Uğurtan
21-08-2010, 01:13
Sevgili günebakan, İstanbulda bol bitki çeşitli bir bahçeniz olur inşallah, yeni yeriniz size huzur ve sağlık getirsin sevgiler.
Sevgili günebakan, yeni yerinizin hayatınızda birçok yeni güzelliklere vesile olmasını dilerim.
Hayırlı uğurlu olsun. Sevgiler.
Zafer İnandıklı
23-09-2010, 21:22
Elbette ne zaman isterseniz.
günebakan
23-09-2010, 21:35
Çok teşekkürler haberleşiriz Zafer bey:)
İstanbul'a hoşgeldiniz.
Huzur ve mutluluk dolu günler dilerim.
günebakan
24-09-2010, 11:34
Teşekkür ederim Güler ablacığım:)
Günebakan / balkon (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22355)
canannuman
02-03-2012, 15:07
Latinim daha üzerinde çiçek tomurcuğu yok beklemedeyim.
81279
Buda Bayındırdan aldığım begonvilim
81280
Maaşallah çok güzeller hepsi.
Begonvilin özellikle bu rengi bana çok asil geliyor. Çok güzelmiş Maaşallah.
günebakan
02-03-2012, 17:51
Teşekkür ederim sevgili Canannuman bakalım bu bahar da nelerle karşılaşacağız:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.