View Full Version : Huzunperest / hoyalar
huzunperest
12-05-2009, 14:44
Bu gün gelen çeliklerimin genel görünümü;
Haraku
77983
Linearis
77985
Lacunosa
77984
Publicaly Silver pink
77987
Mathilde
77986
huzunperest
12-05-2009, 14:47
Purpurea Fusca
77988
Serpens
77989
Hepsini güle güle büyütürsünüz umarım. Özellikle serpens için akıl sağlığı dolu günler diliyorum size. :)) O kadar yavaş büyüyor ki anlatamam...
Orkun Kırcı
12-05-2009, 15:33
Kolaylıklar diliyorum. Umarım hepsini sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.
Hayırlı olsun. Artık isminizi mutlu **** huzurlu ile değiştirirsiniz.
huzunperest
12-05-2009, 16:08
Sevgili ilkin, serpens o kadar zarif ki onu tek bir yaprak için yıllarca bekleyebilirim.
Sayın Orkun Kırcı iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Sayın some_at çok güldürdünüz beni :D hele bir köklendiklerini göreyim rumuzun önemi yok. Sevindirik olarak da değiştirebilirim :D
Mum çiçeği çeliklerinde bilinen sorunu ben de yaşıyorum şu anda. Gidip gelip suda bekleyen çeliklerden birini elime alıp bön bön bakıyorum. Altı burasıdır.. Yok yok burası üstüdür. En son tuhaf bir yöntemle doğruyu bulduğumu umuyorum. Elime alıp baktığımda tereddüte düştüğüm çeliklerin, fotoğraflarından net olarak alt ve üst kısmını ayırt edebildim. Umarım doğrudur. Saksıladıktan sonra sizlerin görüşlerine sunacağım.
Selamlar.
ilknur aşık
12-05-2009, 16:18
Sn huzunperest ben kendi çeliklerimin bir kısmını dalı yatık gelecek şekilde ektim. Bu durumda alt-üst farketmiyor. (Bence) Bozulan silverpinkimin en uç dalı çok zayıftı, kesmeye kıyamadım, bende bütün olarak yaklaşık üç hafta önce 5-6 yapraklı olarak ve yatık olarak ektim, şu anda yeni yaprak oluşumları var. Ama bu benim fikrim. Karar sizin.
huzunperest
12-05-2009, 23:58
2007 yılı mum çiçeği siparişlerinin yazışmalarında, yatık olarak dikmeyi rahmetli Mucip Abi detaylıca tarif etmişse de, o tarihin fotoğraf eklentileri görüntülenemediği için yatık dikimde tereddüt yaşıyorum.
İlknur Hanım, bu yöntemle diktiğiniz çeliğinizin bir fotoğrafı var mı acaba?
İklimsiz
13-05-2009, 01:00
Sevgili huzunperest, önceki çalışmalarımdan bir foto buldum. Umarım ipucu verir yatık dikme konusunda.
Yapraklar dışarıda kalacak şekilde dalı toprağa yatırıyorsunuz.
78126
huzunperest
13-05-2009, 01:36
Teşekkür ederim sevgili İklimsiz. Artık rahat uyuyabilirim. Alt-üst karmaşası yaşadığım ilk fotoğraftaki H.Haraku'yu yatırayım bari.
İklimsiz
13-05-2009, 09:51
Hoya haraku çeliğinizde kırmızıyla işaretlediğim yer alt.
Yatırarak diktiyseniz her yer alt-üst tabi:p
78142
Sayın huzunperest, çeliklerinizin sağlıklı ve iyi durumda olmasına sevindim, bazan çok kötü durumda olabiliyor da..
huzunperest
14-05-2009, 00:52
Çeliklerim çelik gibi maşallah :D Bu gün onları; torf, bahçe toprağı, orkide toprağı, vermikulit karışımına 9x7 cm lik saksılara diktim. Sonra da tüm saksıları kullanmadığım minik bir akvaryumuma yerleştirdim. Isı ve nemi kontrol altında. Akvaryumun üst kapağının tek parçası kapalı diğerini kapatmadım. Yine de bir hava motoru yerleştirsem mi diye düşünmekteyim. Benim bebeklerin küvözü aşağıda. Görüşlerinizi bekliyorum.
Bu kadar bakımı bana yapsanız evinizi çiçekle doldururum:D
Işık olarak daylight mı kullanıyorsunuz? Güneş ışığı alıyormu akvaryum?
huzunperest
14-05-2009, 13:31
Gün ışığı alıyor Sayın some_at, gece fotoğrafladığım için ışığını yakmıştım. Yapay ışık kullanmayı düşünmüyorum.
Çok güzel bir sera olmuş tebrikler. Bakalım nasıl gelişecekler?
Çeliklerim çelik gibi maşallah :D Bu gün onları; torf, bahçe toprağı, orkide toprağı, vermikulit karışımına 9x7 cm lik saksılara diktim. Sonra da tüm saksıları kullanmadığım minik bir akvaryumuma yerleştirdim. Isı ve nemi kontrol altında. Akvaryumun üst kapağının tek parçası kapalı diğerini kapatmadım. Yine de bir hava motoru yerleştirsem mi diye düşünmekteyim. Benim bebeklerin küvözü aşağıda. Görüşlerinizi bekliyorum.
Şu manzarayı gördükten sonra benim çelikleri size yolluyorum :D
huzunperest
14-05-2009, 15:02
:)) gönderin sevgili kaktüs benim ikinci paket gelmeyecekmiş gibi bir his var içimde. Biraz daha bekleyip onlara ayırdığım yere sizin çelikleri yerleştiririz. Acemiliğim dolayısıyla köklenme garantisi veremiyoruz :D
huzunperest
15-05-2009, 18:46
Yeniler gelince, carnosalar küser gibi oldu onları da görüntülemek lazım arada :D
10.10.2008 de Sevgili Eylems'in bana gönderdiği ilk mum çiçeğim statüsündeki güzellik. Sadece 15 günde bir B5A kullanıyorum. Çok gayretli bir çiçek, her yerinden sürgünler veriyor. Bu vesileyle eylems'e tekrar teşekkür ederim.
sn.huzunperest destek cubugunu ne zaman koydunuz acaba? birde çeliğinizi ilk diktiğiniz zaman yapraklarında incelme oldu mu? benimki henüz çok küçük sarınacak gibi değil ama dalının altında sanırım tutunmay sağlayıcı sıra sıra minicik uzantılar var.. ne önerirsniz?
huzunperest
25-05-2009, 23:38
Yapraklarda incelme olmadı sayın optimus, köklenme sürecinde doğal bir duraklama vardı. En dipteki bir yaprağın rengi açıldı sadece. Diğer yapraklar gayet iyiydi. İlk yaprak çıkarmaya başladığı anda destek çubugunu koydum. O an küçük olsa da desteğin varlığını hissedip sarılma eğilimi gösteriyorlar çünkü. Aslında en ideali ipe sardırmak ancak o zaman hiç yerdeğiştirme olasılığı kalmıyor. Mum çiçeklerimin yazlık ve kışlık yerleri farklı olduğu için böyle yaptım.
benimkinin yapraklarında incelme var ve hafif bir sararma mevcut, ancak dalının altından uzantılar çıktığı için kök vermiştir herhalde diye düşünüyrum. birkaç gün suda kalmıştı köklenmesi için, öğrenince direk toprağa diktim, belki incelip sararmasında bunun bir etkisi vardır. önerileriniz için teşekürler, en kısa zamanda küçükte olsa bir destek çubuğu koyayım, belki kendini daha rahat hisseder çeliğim...
huzunperest
02-06-2009, 11:25
Çeliklerim beni şaşırtıyor diyebilirim. Acemi şansı mı yoksa hoyaların eşref saatine mi rastladık bilmiyorum. Yatık dikmediğim halde tüm gövdeleri boyunca toprağa ulaşmaya çalışan sayısız kök çıkıntısı belirdi.
Elimde kürdan, sağlarında sollarında dolaşıyorum. :D Melek, "Bırak karıştırma" diyor. Şeytan "Bak bakim köklenmişler mi" diyor. İki çelik çıkan hoyaların birer çeliklerini de deneme amaçlı sadece vermikulite dikmiştim. En azından onları karıştırıp köklerini gördüm de diğerleri bu zulmümden kurtuldu. :D
Linearisten 4 çelik çıktığı için 2 çeliği suya koydum. Birini toprağa, birini de vermikulite diktim. Almanca bir sitede Linearisin suda hızlı köklendiğine ilişkin bir tecrübeyi okumuştum.
Sudakiler köklenmeye başladı. Vermikulittekiler aynı duruyor. Topraktakini bilmiyorum ama yapraklarında solma veya su kaybı yok gibi.
Köklenmeye en heveslisi Purpurea Fusca gibi görünüyor. Neredeyse tüm gövdesinde sayısız kök çıkıntısı var.
Çeliklerimde iyimser bir görüntü mevcut şu anda. Köklendirme aşamasında hiç kaybım olmayacak gibi görünüyor. Sonrasında Allah Kerim diyeyim.
Akşam çeliklerimin fotoğraflarını eklerim.
Koyu yeşil
02-06-2009, 12:26
Sayın huzunperest, çelikleriniz çok sağlıklı görünüyor, çok güzel bir iş çıkartmışsınız, tebrikler. Dilerim hepsi köklenir ve en kısa zamanda çiçeklerini görürsünüz.
huzunperest
02-06-2009, 13:03
Teşekkürler Sevgili Koyu Yeşil, çeliklerime yaptıklarımın yanı sıra sizlerin iyi dileklerinin de bu iyimser havada etkisi olduğuna eminim.
huzunperest
02-06-2009, 20:57
2 numaralı mesajımda eklediğim ilk fotoğraf, Purpurea Fusca. İki çelik ve bir yaprak diktim. Şu anda bu halde...
83277
Hoya Linearisin suda köklenen versiyonu, iki kök çıkıntısı ile yaşamına devam ediyor.
83278
Bunu da, (gözlerime inanamadım ama) bugün bizim sokağın çöp konteynırının kenarına, kırılmış bir saksının içinde atıvermişler. Hem atıldığı için üzüldüm. Hem de bulduğum için sevindim.
(Herşeyden haberdar mahalle bakkalımız,) bir hafta önce vefat eden yaşlı bir kadının olabileceğini, çocuklarının gelip evden bir sürü bir şeyler attığını söyledi. Kim bilir nasıl bir hikayesi vardır bu çiçeğin.
Temizleyip biraz budayıp yeni ortamına diktim. Çıkan 5-6 çeliği de mumçiçeği çelik arayanlar/dağıtanlar (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=436168&postcount=383) başlığında isteyene göndereceğim. Hikayesini bilmediğimiz bu çiçeğin geri kalan hikayesi benim ve çelik alan arkadaşların ellerinde şekillenecek...
83279
Bulduğunuz mum çiçeğinin kim bilir nasıl bir hikayesi vardır... Düşününce baya bir hüzünlendim ben de. İyi ki bulmuşsunuz.
Koyu yeşil
03-06-2009, 10:41
İnsanların kıymet bilmezliği ne kadar can acıtıcı. Bazılarının ne bir hatıraya saygıları var, ne de canlıya.
huzunperest
09-06-2009, 14:22
Bugün Hoyalarımı toprakla buluşturalı 26 gün oldu. Hoya Lacunosa minik yapraklarıyla ne kadar hızlı olduğunu ispatlar gibi...:p
mandalina
11-06-2009, 11:37
sn.hüzünperest göndermiş olduğunuz çeliğim hakkında benim bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
1-Çeliği direk saksıyamı ekiyorum yoksa köklenmesi için suyamı koymalıyım?
2-Nasıl bir toprağa ekiyorum,hazir torfa eksem olurmu.?
3-Saksı olarak ne kadarlık bir saksı önerirsiniz?
4-Ev içindemi yetiştirmeliyim yoksa açıkhavada balkonumda da yetiştirebilirmiyim.?
5-Ne kadar zamanda sulamalıyım güneşmi yoksa gölgemi sever?
Şimdiden teşekkürler
huzunperest
11-06-2009, 15:17
Sorduğunuz soruların tümü forumda cevaplanmış ama ben kısaca tekrar bahsedeyim.
1- Suda köklendirmenize gerek yok saksıya dikebilirsiniz.
2-Ben hepsinden birer ölçek olmak üzere; torf, bahçe toprağı ve orkide toprağından oluşan bir karışım kullanıyorum. Çok da memnunum.
3- Çok büyük saksı kullanmayın. Elinizdeki çelik için 10-12 cm çapında bir saksı yeterlidir.
4-Yazın balkonda kalabilir ancak kışın kesinlikle ev içinde olmalıdır.
5-Çok aşırı sulama yapmayın ilk sürgününü görene kadar toprağı sürekli nemli tutun. Gün içinde yapraklarına su püskürtmenizden hoşlanacaktır. Sürgün vermeye başladıktan sonra toprağı sürekli nemli tutmanıza gerek yok. Toprağı kurudukça sulayın.
Bir miktar sabah güneşi görürse iyi olur. Ancak sürekli güneş altında olmayan aydınlık yerlerden hoşlanır. Bir ip ya da çıta ile destekleyin o zaman daha hızlı büyür. Yeni çıkan sürgünlere dokunmayın. Mümkün olduğu kadar saksının duruş yönünü ya da yerini değiştirmeyin. Yoğun hava akımında bırakmayın.
Selamlar.
Gözünüz aydın huzunperest. Benimkinde henüz kıpırdanma yok... :)
Nasıl bir yerde duruyor sizin çelik?
huzunperest
12-06-2009, 19:26
Sevgili kaktüs sizin çelikler de yakındır hareketlenmeye başlar meraklanmayın. Benim çeliklerim bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=421178&postcount=13) mesajımda belirttiğim akvaryumun içinde güneş görmeyen aydınlık bir kenarda duruyorlardı. Yaprak/sürgün vermeye başlayan çeliklerimi akvaryumdan çıkardım. Hareketsiz olan 2 çeliğim ve tek yaprak halinde diktiklerim halen onun içindeler.
Köklenme sürecinde en önemli faktörün nem olduğunu deneyerek de öğrenmiş oldum. Kesinlikle toprakları kurumasın. Sıcaklık zaten mevcut.
huzunperest
16-06-2009, 23:52
İyice boy atan ve duvara sabitlemek istemediğim Hoya carnosam için eski şemsiye iskeletinden yaptığım düzenek...
87316
Metal görünümünü gizleyip doğal bir görüntü sağlaması için jüt ipi ile sardım.
Şimdi Hoya Carnosam yeni düzeneğinde ve yerini yadırgamadan sürgünlerini uzatmaya devam ediyor.
87317
İklimsiz
16-06-2009, 23:56
Harikasınız vallahi:eek:
Bu kadar ilgi, heyecan, emek; süpersiniz....;)
ya muhteşem ötesi, daha başka hiçbirşey demiyorum. ağzım açık kaldı üreticiliğinize... walla 10 üzerinden notlama yapsak sizinkisi 98782374273589753827523487234098730.. olurdu galiba çok hoş ve estetik, eminim evinize farklı bir hava katmıştır. ilk fırsatta işim annemlerdeki eski şemsiyeleri alıp eve getirmek olsun :D
Nejla K.
18-06-2009, 08:34
Sayın Hüzünperest, çok güzel bir fikir... Çiçeğiniz büyüdükçe çok daha estetik görünecek. Sizi kutlarım... Küçük saksıların çiçeklenmeyi hızlandırdığını duymuştum, sanırım siz de öyle düşünüyorsunuz...
Sayın Huzunperest
Size çok teşekkür ederim.Kargo şimdi elime ulaştı.İlginiz ve özeniniz içinde ayrıca teşekkür ederim.
Sayın Huzunperest çok yaratıcı ve dekoratif bir parça oluşturmuşsunuz. Ellerinize sağlık...
huzunperest
18-06-2009, 16:55
Beğenmenize sevindim arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.. Bu fikri gerçekleştirmeden önce, bu kadar kullanışlı ve estetik olacağını düşünmemiştim. Gerçekten çok hoş durdu. En güzeli de yaptıklarımızı paylaşabileceğimiz, beğenisine sunabileceğimiz dostlarımızın olması.
Çevremde bir çok kişi, "Bu ne ki? Niye böyle yaptın?" gibi sorular sorup cevabını bile dinlemezken, burada dostlarım basamaklarını sayamadığım puanlamalarla, güzel cümlelerle beni daha da heveslendiriyor. Hangi açıdan ne yöne baktığımız önemli sanırım. :D
Nejla Hanım, forumda bir çok yerde de belirtildiği gibi küçük saksılar mum çiçeği için ideal. Daha hızlı gelişip çiçeklenmeyi de hızlandırdığını düşünüyorum.
Sayın Akcan, mum çiçeği tutkunluğuna hoş geldiniz. :D En kısa zamanda çiçeklerini de görürsünüz inşallah.
Sayın Hüzünperest sizden bir izin istemek istiyorum.Sizin düzeneğinizi kullansam bir sakınca olurmu sizin açınızdan:o:rolleyes:
huzunperest
18-06-2009, 20:12
Rica ederim izin ne demek sevgili Fatih, sizlere de fikir olsun diye burada yayınlıyorum zaten. Adıma tesçillensin diye değil. Tabi ki kullanabilirsin. Bundan bilakis mutluluk duyarım.
Sayın huzunperest, Hoya diversifolia niz hazır, yeni sürgün gelen çeliğin boyunu geçti, tamamdır....:p
Buralara yolunuz düşecek mi ? :D
huzunperest
03-07-2009, 00:22
Çok güzel görünüyor sayın dkp emeğinize sağlık. Bu yaz oralara yolum düşmeyecek, muhtemelen Karadeniz'deyim. Sizce bir mahsuru yoksa karşı ödemeli kargoyu öneriyorum. Olmaz derseniz sizin yolunuz İstanbul'a düşerse ben de size linearisi taktim etmiş olurum.
Sayın huzunperest, Hoya diversifolia niz hazır, yeni sürgün gelen çeliğin boyunu geçti, tamamdır....:p
Buralara yolunuz düşecek mi ? :D
Prensesi ve nedimesini:D, bildirdiğiniz ilçeye, bugün kargo ile gönderdim.
İki gün içinde elinizde olur, seradan çıktıkları için biraz nazlı olabilirler, gölge, sıcak, kuru toprak, nemli hava, öğlenleri yağmurlama yapılan bir ortamdalardı.
İyi günlerde büyütün...;)
huzunperest
20-07-2009, 17:50
Çok teşekkür ederim Sayın dkp, elimden geldiğince bulundukları ortama yakın bir ortam sağlamaya çalışıp, prenses ve nedimesine gözüm gibi bakacağım. Zaten yalnızlık da çekmeyecekler.Tatil nedeniyle diğer hoyalarımı da yanımda gezdiriyorum kimselere emanet edemedim.:D
Oğlum biraz arıza çıkartsa da arka koltuğun yarısı hoyalarımın oldu:D
Çok teşekkür ederim Sayın dkp, elimden geldiğince bulundukları ortama yakın bir ortam sağlamaya çalışıp, prenses ve nedimesine gözüm gibi bakacağım. Zaten yalnızlık da çekmeyecekler.Tatil nedeniyle diğer hoyalarımı da yanımda gezdiriyorum kimselere emanet edemedim.:D
Oğlum biraz arıza çıkartsa da arka koltuğun yarısı hoyalarımın oldu:D
:) Valla iyi cesaret
Ben de yerlerini yadırgarlar diye ellemeye bile korkuyorum. Henüz 2 tanesinden hareketlenme var diğerleri uykuda gibi uyandırmaya kıyamıyorum :)
huzunperest
21-07-2009, 22:50
Ben de sarsılır diye çok tereddüt ettim ama en son, başkasının elinde hastalanacaklarına benim elimde olsun ne olursa deyip gözümü kararttım sevgili Kaktüs.
Sizin de çelikleriniz en yakın zamanda sevgi ve özeninize cevap vereceklerdir.
huzunperest
23-07-2009, 12:29
Prensesi ve nedimesini:D, bildirdiğiniz ilçeye, bugün kargo ile gönderdim.
İki gün içinde elinizde olur, seradan çıktıkları için biraz nazlı olabilirler, gölge, sıcak, kuru toprak, nemli hava, öğlenleri yağmurlama yapılan bir ortamdalardı.
İyi günlerde büyütün...;)
Prenses ve nedimesi sağlıklı bir şekilde elime ulaştı sayın dkp, göçebe de yola çıktı.:D İlgi ve özeninize muhtaç bir halde size ulaşmaya çabalıyor. :D
Çok teşekkür ederim.
Merhaba,
Siparişi doğru açabilmek için zaman buldukça başlıkları okumaya çalışıyorum. Sıra sizde :)
Sipariş vermek istediğim Hoya sp. cv Mathilde'ye başlığınız ilk mesajlarında rastladım. Şu an ne durumda acaba. Acemi hoyacılar için uygun mudur sizce ?
Orkide toprağından söz ediliyor başlıkların çoğunda. Nasıl temin edebilirim?
Yardımlarınız için teşekkürler...
huzunperest
08-08-2009, 15:34
Merhaba sayın maki01, mathilde şu an için sorunsuz ve yavaş şekilde gelişiyor. Mum çeliklerimin en yavaşı diyebilirim. Bunun dışında beni üzmüyor :D Orkide toprağını Bauhaus ya da çiçek toprağı satan dükkanlarda bulabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Paylaşımlarınız için teşekkürler :)
missmenas
12-04-2010, 12:00
sayın hüzünperest
sizden bir ricada bulunmak istiyorum,şayet zamanınız varsa.
geçen yıl getirttiğiniz hoyaların hepsi yaşıyormu? çok merak ettim.
mümkünse resim eklermisiniz yeni.sevincinizi burdan paylaşmak isterim
saygılar.
huzunperest
12-04-2010, 17:29
Ne zamandır eklemek istiyorum ama fotoğraf makinem bozuldu o nedenle çeliklerimden yeni haber veremedim. Kardeşimin makinasını bir gün gasp edip fotoğraflarını eklerim.
Kayıplarım oldu.
Benden kaynaklanan hatalar yüzünden lacunosa, linearis ve purpurea fusca çeliklerim sizlere ömür. Yapraklanmaya başladıktan sonra suyu azalttım. Toprağın üstten bir kısmı nemli kökler ise kupkuru kalmış.
Çeliklerin en keyiflisi Hoya serpens, heryerinden yapraklanmaya başladı. Ama şimdi başladı:))
Pubicalx silver pink de yaprak çıkarmaya devam ediyor.
Mathilde serpensten daha da nazlı büyüyor benim elimde. İkinci yaprağını nazlanarak çıkarıyor. Ancak bundan sonra atağa geçeceğini umuyorum.
Sayın dkp'nin gönderdiği H.shepherdi ve diversifolia ise halinden memnun sürgün ve yaprak vermeye devam ediyor.
Sözle bu kadar anlatabildim. En yakın zamanda fotoğraflarını eklerim
missmenas
13-04-2010, 02:37
sayın huzunperest kayıplarınız için çok üzüldüm. 4 kayıp az değil, beni şimdiden endişe sardı,ya başaramazsam diye.
size sormak istediğim akvaryumdan istediğiniz sağlıklı verimi alabildinizmi?acaba tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz bende denemek istiyorum gelecek çeliklerde şansımı arttırır diye düşünüyorum. hiç kullanılmamış var bende bir tane hava motoruda var acaba kullansammı ne dersiniz.
ben acemi olarak çok şanslıyım. sizlerin değerli deneyim tecrübelerinizden faydalanabilecem.
fotoğraflarıda heyecanla bekliyorum.
huzunperest
13-04-2010, 08:54
Köklenme ve ilk yapraklarını çıkarma aşamasına kadar akvaryumda kaldılar. Onlar için rahat bir ortamdı. Akvaryumun üzeri açık kalırsa hava motoruna da gerek yok bence.
Akvaryumdan çıkarmak zorunda kaldığım için ve çok çok uzun yol gittikleri için (Benimle bütün yaz 3 bin km yol katettiler:)) oldukça sarsıldılar. Sözün kısası endişelenmeyin rahat olun derim. Çeliklerimin köklenmesinde olduğu kadar kaybedilmesinde de büyük katkım vardı. :)
Kayıplar tuhaf bir şekilde hoyalara olan düşkünlüğümü artırıyor. Gelişen çeliklerim de yeni çelikler için motivasyon oluyor diyebilirim.
missmenas
13-04-2010, 09:40
teşekkür ederim bilgiler için aynen bende uygulayacağım.
çiçeklerle tatil epey zor olmuştur inanırım, ama güvende olduklarını bilmek güzel. ben her yıl 2 ay tatilde olurum ve aklım hep evde kalır acaba nasıllar diye diye tatilim biter . eve döndüğümde, ya fazla sulanmaktan , susuzluktan benimde kayıplarım olur.ama bu yıl tatil benim için hayal oldu sanırım. çelikleri kimseye emanet edemem en azından 1 yıl,
olsun değer bence bu güzelliğe.:))
huzunperest
09-05-2010, 00:44
Bir yakınımın evindeki hoya carnosanın 3-4 yaprağında çok fazla beyaz benekler vardı. Diğer yapraklar ise tek tük bizim bildiğimiz kadar beyaz beneğe sahipti.
Bu durumda ne yapılır? Hemen steril bir makas ile çok benekli yapraklardan çelik alınır. :D Köklendirilir......
Yeni çıkan bol benekli yaprağı ile oldukça keyifli duruyor değil mi?
Çok güzel sevgili hüzünperest belki rengi de başkadır. Çiçekleri hakkında bir bilginiz var mı ne renk açıyor acaba?
huzunperest
09-05-2010, 12:33
Beyaz çiçek açıyormuş sevgili cicada. Muhtemelen açarsa bu da beyaz olur. Ama tüm yaprakların yoğun benekli olması hoş bir görüntü olur.
missmenas
10-05-2010, 16:59
Bendeki de Beyaz açanından budadıktan sonra bütün yeni Yaprakları böyle çok benekli çıkıyor. Saksı değişimi yapmıştım keçi gübresi koydum bolcana Çıkan yaprakları eski yapraklarına nazaran 3 katı daha büyük çıkmayada başladı.
Tabii görüntüsü daha da güzel oldu.
huzunperest
15-05-2010, 14:15
Sevgili cicada sizden gelen nummularoides her gözünden yaprak çıkarmaya başladı. Kırılmış olan dal bile yaprak ve sürgün çalışmalarında. En kısa zamanda fotoğrafları ekleyeceğim.
Sevgiler.
Bu çok güzel bir haber sevgili hüzünperest çünkü benimkinde aylardır hiç hareket yok, İstanbul'un havasını seviyor demek ki! Aylardır bekliyorum hiç mi hiç bir ilerleme yok çok tuhaf. Demek sizi sevdi ne güzel! Önümüzdeki kış çiçeklerini de görürüz umarım, çünkü çok kolay çiçek açıyormuş, öyle duydum.
Sevgili Huzunperest,
Şemsiye düzeneğiniz çok hoşuma gitti. Fikriniz çalınmıştır haberiniz olsun..:)
huzunperest
15-05-2010, 22:04
Sevgili cicada, sizden ayrılınca strese girmesin diye ona daha bir özen gösterdim. Her sabah konuşuyordum onunla :) demek hoşuna gitti.
Rahatlıkla çalabilirsiniz sayın turco-g.. Ama fotoğraflarını yayınlamanız şartıyla.
missmenas
16-05-2010, 02:27
:Dhüzünperest arkadaşımın, şemisiye düzenegini aynen bende çalıyorum tek kelimeylen muhteşem.Yeni çalışmalarınızı bekliyoruz arkadaşım.Bu arada yeni
çeliklerimde kıpırtı olur umuyduylan çalacam :p haberiniz olsun .
gülendam
09-06-2010, 22:12
Sevgili missmenas; sizin gönderdiğiniz mum çiçeği tuttu ve iki yaprak çıkardı. tekrar teşekkürler. benim merak ettiğim çiçekleri nasıl. araştırdıkça yeni türlerini far ettim. sizinki hangi türden oluyor acaba?
missmenas
10-06-2010, 00:02
Sevgili missmenas; sizin gönderdiğiniz mum çiçeği tuttu ve iki yaprak çıkardı. tekrar teşekkürler. benim merak ettiğim çiçekleri nasıl. araştırdıkça yeni türlerini far ettim. sizinki hangi türden oluyor acaba?
Benim Size gönderdiğim Çelik Hoya Carnosa beyaz çiçekli ortası kırmızı olanı.
Yaşatabilmenize çok Sevindim.:p
huzunperest
11-06-2010, 03:54
Hoya carnosam tomurcuklarını büyütmeye başladı. Aslında çiçekler açılınca fotoğraf ekleyecektim ama sabredemedim işte. :D İlk büyüyen tomurcuklar iyice alt kısımlarda olduğu için görüntü almakta biraz zorlansam da bir kaç kare yakalamaya çalıştım.
Hoya carnosamın genel görünümü,
151845
Bunlar da yollarını gözlediğim tomurcukları,
151846151847
151848151849
Sayın huzunperest hoyanızın genel görünümü muhteşem. Bi nazar boncuğu falan takın bi yerine mazallah nazar falan değer. Maaşallah :)
Maşallah sayın huzunperest.
Fotoğraf çekimleri ve netlik çok güzel. Hoyanıza maşallah, sizin de ellerinize emeklerinize sağlık...
En kısa zamanda bizlerde görelim böyle güzellikler;)
Maşallah...
Sevgili huzunperest bitkin resmen hoya ağacına dönmüş. Ne kadar muhteşem görünüyor. 41 kere maşallah...
Çok güzel duruyor, gözünüz aydın, darısı başımıza...
huzunperest
17-06-2010, 21:56
Hoya carnosamın çiçekleri teker teker açılmaya başladı. Kokusunu gönderemesem de Sayın Orhan Özbilgiç'e teşekkürlerimle fotolarını ekliyorum.
yeşillim
17-06-2010, 22:24
Bir de çiçeklerin üzerinde damlalar oluyor.
Bu damlalar bu aşamadan sonra mı oluyor.
huzunperest
17-06-2010, 22:27
Dün akşam yeni açtılar sevgili yeşillim. Bakalım damlacıkları ne zaman oluşacak.
Sevgili huzunperest gözünüz aydın, sonunda açtı. Darısı benim başıma...
Çok güzeller sevgili huzunperest, benim için de koklayın lütfen:)
Orhan Özbilgiç
17-06-2010, 23:39
Hoya carnosamın çiçekleri teker teker açılmaya başladı. Kokusunu gönderemesem de Sayın Orhan Özbilgiç'e teşekkürlerimle fotolarını ekliyorum.
Sevgili huzunperest;
''At sahibine göre kişner'' miş. Hangi bitki olursa olsun, uzman ellerde ''En güzel'' oluyor. Çok sağlıklı ve çok güzel görüntüler bunlar. :)
Sizi kutluyorum.
huzunperest
18-06-2010, 00:37
Bütün hoyaseverler adına kokluyorum carnosamın çiçeklerini. Çok teşekkür ederim hepinize. Bütün gözü yollarda olan arkadaşlarıma da en kısa zamanda bol bol hoya çiçekleri temenni ediyorum.
athena -asena
18-06-2010, 00:53
Sevgili huzunperest gözünüz aydın . Darısı benim başıma. bizimkide 1mt oldu .
Maşallah çok güzel. Güle güle seyredip koklayın onu... ;)
mükemmel duruyolar sayın hüzünperest çiçekleride mukemmel hoyanızın goruntusude mukemmel aşağı sarkması ayrı bır hava vermıs cıcegınıze.yere dogru uzadıkca nasıl bır budama yapıyorsunuz ben bu konuda henuz cok acemıyım kucuk bır mum celıgım var ınsallah buyurse boyle bır form vermek ıstıyorum
paylasımınız ıcın tesekkurler
huzunperest
18-06-2010, 11:14
Hoyaların sürgün-yaprak vermelerini, çiçek açmalarını görmek kadar, bunları paylaşıp sevincine ortak olacak birilerinin varlığını bilmek de çok keyifli. Bu nedenle hepinize teşekkür ederim.
Sevgili gulşen, aşağıya doğru uzadıktan sonra sürgünü yukarıya doğru yönlendiriyorum. Bu sefer yukarı uzamaya devam ediyor. Bir kaç çelik almak dışında ciddi bir budama yapmadım.
Sayın huzunperest, Sayın Orhan Özbilgiç' in bu çiçek ile ilgili mesajlarını hatırlıyorum, bu yaklaşımını çok beğenmiş ve taktir etmiştim.
Bu mesajları okuduktan sonra, sıfatlarıma bir de mutluluğu ekliyorum. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim..
missmenas
18-06-2010, 23:34
Canım arkadaşım, Muhteşem güzelliği Seyretmek başka güzel oluyor. Sanki kokusunuda alabilecekmişim bakıyorum olamaz böyle bir Güzellik. Benim içinde koklayın Lütfen. Darısı benim Asiye'me :o inşallah bende Sizleri uzaktanda olsa Mutlu edebileyim. Yüregine sağlık çok ama çook güzel Nazar boncuğu asın bence ona.
Sn Huzunperest,İnşallah diğer hoyalarınızda carnosa kadar bol çiçek açarak sizi ve bizleri sevindirirler.
huzunperest
20-06-2010, 15:31
Sizin iyi temennileriniz hoyalar üzerine etkili oluyor kesinlikle, sanki shepherdii de çiçek tomurcuğu çıkarıyor gibi. Bir yıl önce sayın dkp'nin köklendirip gönderdiği shepherdiim de çiçek açmaya niyetlendi. (umarım yanılmıyorumdur) Biraz daha belirginleşince fotoğrafını paylaşıp sizin yorumlarınıza sunacağım.
Sayın huzunperest, çok sevindim, saksılı fofoğraflarınıda bekliyoruz (yerinden oynatmadan ama..) gelişmini de merak ettim. :o
hülyacanaslan
21-09-2010, 15:35
sevgılı cicada
Ankara da yaşayan cık cık sayılan bır hoyacıyım .
elınızde neler var . benım hıdu ropem var. ılgılenırsenız goruselım ısterım . sevgıyle kalın .
Sayın huzunperest ! Mesajınızı memnunıyetle aldım. Düşünce ve nezaketinize çok
çok teşekkürler ederim. Yakın ilginizle Hoya sevgim artarak güçleniyor.
Gönderdiğiniz Australis çeliğim,saksısına yerleşti. İnşaallah çiçeğini de görürüz.
Bol çiçekli günlerde mutlulukla ve sağlıkla kalın. Sevgilerle.
Perihan Bayram
28-11-2011, 08:58
Merhaba sayın Huzunperest;Hoyalarla ilgili sayfanızı takip ediyorum,Cornaso'larınız çok güzel açmışlar ellerinize sağlık maşallah,darısı bizimkilerin başına.Sevgiler.
huzunperest
28-11-2011, 23:52
Teşekkür ederim Sevgili perihan bayram, çok yakında yeni açmış bir H.bella fotoğrafı daha çekeceğim inşallah. Geçtiğimiz yaz boyunca sürekli açarak beni mutlu eden H.bellam bu senenin son çiçeğinin tomurcuğunu büyütüyor. Görselleri ve gelişimini ilgili hoyaya ait başlıkta paylaşmaya karar verdiğimden bu sayfam biraz sessiz kaldı:) Sevgiler...
nılgun_dogan
29-11-2011, 11:13
Sayın hüzünperes çok yaratıcısınız akvaryum sera hele şesiyeden yapılmış aparat bakalım daha neler görecez harikasınız benimde boş akvaryumum var kırık şemsiyeleri attığıma pişman oldum ama herkeze not bırakıcam kırık şemsiyeleri atmayın bana verin diye bravo
teşekkürler bizimle paylaştığınız için.
Perihan Bayram
30-11-2011, 16:33
Sevgili hüzünperes,hoya Bella'nın fotoğrafını bekleriz,kimbilir ne güzeldir,bende bir hoya Bella edinmek isteyeceğim galiba,çünkü çok dekoratif .Ayrca şemsiye düzeneği çok yaratıcı elinize sağlık,bende yapmaya çalışacağım.Sevgiler.
Sevgili Hüzünperest'in elinden olunca,hoyalarda,kurabiyelerde muhteşem oluyor:) benim narin kızım bellamda,habire dal uzatıyor yaprak çıkarıyor,bu hızla giderse seneye kalmaz çiçekde açacak inşallah. :)
huzunperest
02-12-2011, 02:04
Teşekkür ederim sayın ykolko:) Kurabiyeler için afiyet şeker olsun. Hoya bella ise çok gayretli bir tür. En büyük şansı ise sizin sevgi ve özeninizle yetişiyor olması. :) Daha ne olsun bütün seneyi de çiçekli geçirmesi gerekir.
Sevgili huzunperest yeni yılınız kutlu olsun, sevdiklerinizle mutlu, huzurlu bir yıl dilerim..
huzunperest
01-01-2012, 19:52
Teşekkür ederim Sevgili vehibe, iyi dileklerin tüm doğa severlere de ulaşsın inşallah. Sevgilerimle...
Perihan Bayram
05-01-2012, 10:33
Sevgili huzunperest,yeni yılda sağlık,mutluluk ve en önemlisi sıhhatlar dilerim,bol çiçekli günler sizin olsun,selamlar.
Sn Hüzüünperest görssel şölen yokmu ???
huzunperest
07-01-2012, 16:01
Sevgili kedicik, şu anda Hoya bella çiçek açmış durumda ama maalesef fotoğraf makinamda bir sorun var. Muhtemelen pazartesi akşamı fotoğraf ekleyebilirim.
Sn.huzunperest merhaba...
Bella'nızın fotoğraflarını merakla bekliyoruz,darısı benim bella'cığımın başına :)
bettyycim
07-01-2012, 20:05
Sevgili Hüzünperest Temmuz ayında bana yolladığın Belleyı iki bölüp ekmiştim, her ikisi de köklendi bende aynı saksıya ektim ikisinide, bir tanesinde minik bir çiçek sapı var umarım bende açmasını görürüm, teşekkürler ;)
huzunperest
08-01-2012, 01:46
Sayın ykolko, sizin bellanın gelişimine bakılacak olursa yaz başında çiçek açacak gibi duruyor:) içiniz rahat olsun:)
Sevgili bettyycim, bu habere çok sevindim:) senin kadar pozitif ve tezcanlı birinin yanında aksi olamazdı zaten:) ellerine sağlık:)
bettyycim
08-01-2012, 23:01
Teşekkür ederim tatlım umarım görürüm tomurcuğun açmış halini de :D
Perihan Bayram
14-01-2012, 14:07
Sevgili huzunperest,bana gönderdiğin Bella çelikleri suda köklendi,şimdi onları toprağa mı yoksa diatomite mi ekeyim? Bu kunuda tereddütteyim,diatomiti hiç denemedim korkuyorum,toprakta ekili olan pubicalyx,lacunosa ,memoria bozuldular ,çelik aldım beklemedeyim,galiba benim hazır toprak kullanmam doğru olmadı ,ama burada hoyalara uygun toprağı nasıl bulurum bilmiyorum.Seradan onların kullandığı elenmiş karışım yapılmış topraklarından almayı düşünüyorum,hazırlardan daha iyidir.Bozulan hoyalarıma çok üzüldüm,çok ta güzel gelişiyorlardı.
huzunperest
16-01-2012, 00:00
Geçmiş olsun Perihan Hanım kayıplarınıza üzüldüm. Bella ya gelince suda köklenmiş olması diatomit ortamına rahat uyum sağlayacağı anlamına geliyor. Ancak daha önce deneyiminizin olmadığını belirtmişsiniz. Katı ortamda (diatomitte) hoya yetiştirilmesi ile ilgili yazılanları inceleyerek uygulayabilirsiniz. Sonuçta kış ayları toprak kültüründe hoyalara risk oluşturuyor. Kötü bir deneyim de yaşamışsınız toprak kültüründe. Bence diatomitte deneyin derim. Yine de karar sizin:) Selamlar
Perihan Bayram
16-01-2012, 13:20
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim sevgili hüzünperest.Selamlar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.