View Full Version : Ankara: saksı, torf, perlit, bitki, İlaç, el aletleri alınabilecek yerler
Yaklaşık bir haftadır, çilek için siyah naylon ve perlit aradım. Budum, arayanlarda rahat bulsun, alternatif yerleri bilenler duyursun, faydalanalım.
Siyah naylon : Ulus, yanan modern çarşının yanında.
Perlit : Isı yalıtım malzemesi satanlarda , 0.2 M3 20 TL.
Perlit, daha az almak isteyenler için 10 lt.lik paketlerde Bauhausda da bulunuyor (yakınlarda bakmadım ama hala vardır herhalde). Fiyatı da sanırım 1,5-2 lira gibi bir şeydi.
En ucuz torfu (20 LT : 3 TL) Karşıyaka'da peyzajcılarda buldum.
Asatat (şeffaf dayanıklı PVC levha) 3 mm kalınlığa kadar farklı enlerde; Posta caddesi Finansbanktan sonrakı 2. pasaj içinde. Ankara'daki araştırdığım en ucuz fiyat.
Bir önceki pasaj içinde;
PVC kaplı ( Gergi, askı için) çelik halat 3 mm : 0,30 TL/MT Aynı yerde gergi aparatlarıda var.
Emprenye işlemine tutulmuş ahşaplar Ostim Atisan sanayi sitesinde emprenye uygulamacısında ticarette Bahaus fiyatlarının yarısı civarında.
Bodur elma terbiyesi için 3 mt boy 8 cm çap ahşaplar için aldığımız fiyat 8-9 TL.
denizakvaryumu
12-05-2009, 07:38
Araziye sınır belirlemede kullanacağım naylon şerit veya rafya vb.ürünleri nerede bulabilirim.
ormancık
12-05-2009, 07:42
Araziye sınır belirlemede kullanacağım naylon şerit veya rafya vb.ürünleri nerede bulabilirim.
Sn.denizakvaryumu,
Hayırlı olsun diyelim. Ufuktaki projeler gerçekleşti herhal? Sizin adınıza çok sevindim.
Ne diyelim darısı başımıza.
Tekzen de varmış ancak fiyatlarını bilmiyorum.Öğrenince özelinize atarım.
Sn.denizakvaryumu,
Hayırlı olsun, arayışlarınız bitmiş, gönlünüzdek, yeri almış olduğunuzu dilerim, sağlıkla keyfini sürün.
Bahsettiğiniz, kırmızı beyaz ya da sarı 5,10 cm lik şeritlerse en uygun ulus, posta caddesinde yanan modern çarşı karşısında.
Metre uzunluğunu sorunuz.
Sn denizakvaryumu; ben de hayırlı olsun, sağlıkla, mutlulukla bahçenizle uğraşabilin dileklerimi iletiyorum. Demek ki gerçekten isteyince oluyormuş bakın ben hala balkonda cenk ediyorum.:D
denizakvaryumu
12-05-2009, 09:26
El sıkıştık anlaştık, ön anlaşma yaptık. Elektriği olmayan, yağmur yağdığı zaman gidilemeyen, kuş uçmaz kervan geçmez,kenelerin bol olduğu bir yer.
Tam istediğim gibi :)
Kesin olarak satış olmadığı için denizakvaryumunun bahçesi gibi bir başlığı şimdilik açamıyorum, 24 mayısa kadar netlik kazanacak.
Olursa ayağımı sürüyeceğim ve tüm Ankara'lıları da komşu yapacağım.:D
Balıkçı Serdar karşı tepe komşum.Dumanla haberleşmeyi sağlıyoruz :)
Hayırlı olsun, keyifli bahçeler dilerim :)
Bir kaç yıla çok güzel bir berry bahçeniz olur gibi geliyor bana :)
Başlığa katkı:
Plastik Viyol
Ulus'ta halin sağ tarafında, hal ile otoparkın arasında kalan ufak bir dükkan var. Çalışlar Ticaret sanırım adı. 45lik ve 70lik viyol var, fiyatı 1.5TL.
denizakvaryumu
12-05-2009, 10:13
Teşekkürler...
Olursa çimle kaplı, standart, düzgün bir bahçe olmayacağı kesin.
Dışardan bakınca düzensiz ama kendi içinde düzenli, ingiliz-japon karışımı sui generis tarzı bahçe olacak.
..Tam istediğim gibi :)
.. 24 mayısa kadar netlik kazanacak...
İstediğiniz gibi bir yer bulmanız çok güzel olmuş. :rolleyes:
Gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Sizin bahçe üzümsüler ve tıbbi bitkiler için de güzel bir koleksiyon bahçesi olacak, değil mi?
Peki Ankara'da fıstık çamı kabuğu nerede bulunur?
BalıkcıSerdar
13-05-2009, 11:34
"fıstık çamı kabuğu":confused:
Ağacının kabuğu mu? tohumunun kabuğumu? ayrıca ne için? Bende bir kaç tohum olacak işinize yararsa verebilirim.
Ağacının kabuğu :)
Saksı harcı için arıyorum. Burada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=82408&postcount=1) preacox orkide saksı harcı için önermiş. Yanlış hatırlamıyorsam turunçgiller için de öneriliyordu.
BalıkcıSerdar
13-05-2009, 11:45
Valla yeni çimlenen fıstık çamlarımın ağaç olupta kabuklarını alabilmem için biraz beklemen gerekecek sanırım:p
Ama araştırırım, Orman fidanlıklarına yolunuz düşerse oralarda belki bulabilirsiniz.
Sevgili Gilan sizin için netten araştırırken Şöyle (http://www.tekplatform.com/bitki-dunyasi/587317-pinus-pinea-fistik-cami.html) bir bilgiye denk geldim.Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden Çam kese böcekleri aslında bir kelebek türüdür ve bu kelebeklerin tırtılları ülkemizdeki orman zararlısı böcekler açısından önemli bir yer işgal etmektedirler. Üst üste birkaç yıl bu zararlının tahribatına uğrayan ağaçlarda boy büyümesi gerilemekte ve hacim kaybı olmaktadır... Çamkese böceğinin tahribatı kış aylarında yani ağacın gelişme dönemi dışında olduğu için herhangi bir ölüm söz konusu değildir. ancak yoğun ve arka arkaya birkaç sene devam eden tahribat ağacı zayıf düşürerek kabuk böcekleri ve diğer sekonder zararlıların gelmesine zemin hazırlamış olur.
Bu ağacın kabuğunu aldığınızda eve yeni börtü-böcekte getirebilirsiniz. Bazen insanın (özellikle benim) aklıma gelmiyor bu ufak detaylar.
Teşekkür ederim. O zaman Preacox da bu gibi nedenlerle dezenfekte olması gerektiğini söylüyordu.
Belki torf gibi hazır poşetli hali falan vardır, o zaman güvenli olur.
denizakvaryumu
13-05-2009, 13:51
Orkide için düşünüyorsanız, Bauhausda ithal paketlerde satılıyor.
Orkide için düşünüyorsanız, Bauhausda ithal paketlerde satılıyor.
Siz Bauhausda çalışıyordunuz değil mi?:D
BalıkcıSerdar
13-05-2009, 22:15
Siz Bauhausda çalışıyordunuz değil mi?:D
Tam isabet:p
Eldeki verilere bakarsak en doğru teşhis:p
Akşam akşam beni güldürdünüz, Allah'da sizi güldürsün Sema Hanım:D
Yalnız bu mesajınızı silin Sn. Denizakvaryumu görmesin:D
denizakvaryumu
13-05-2009, 22:37
Hışşşşt Bauhausda çalıştığımı kimseye söylemeyin...:D
Annem beni Koçtaş da çalışıyor biliyor.
BalıkcıSerdar
13-05-2009, 22:41
Yok kime söyleyeceğiz canım bize ne:)
Özelliklede Sn. Malina duymasın, Bauhaus'tan Ağaçlar.net üyelerinin alacağı her ürün için sizden yüzde ister:D
Teyzeye söylemeyeceğime söz veremem işte:D:D
Peki, Ankara'da ahşap bahçe çiti işi yapan Ostim'de, Siteler'de falan yerler var mı?
30-40 cm yükseklikte ahşap çit istiyorum. Ama şu resim (http://www.koctas.com.tr/imagearea/products/2000005047.jpg)dekilerden değil. Araları boşluklu, çit şeklinde olanlardan istiyorum. Praktiker ve Bauhaus'ta yok. Koçtaş'ta tam istediğim gibi var ama kalmamış, ve ithal mal olduğu için de ne zaman geleceğine dair birşey söyleyemiyorlarmış. (Tahtadan bahçe çitini ithal etmemiz de oldukça acı bir durum aslında.)
Aslında alıp elime dekupajı kendim yapmak isterim ama zaman sorunu işte...
Resimdeki çiti en ucuz Koçtaş'tan alabilirsiniz.
Diğer yapı marketler biraz faklı ebattakilerini yüksek bedelle satıyorlar.
Yukarda emprenye ahşap ile ilgili verdiğim adresten ahşabı çok ucuz alabilirsiniz, ancak tam silindir halindedir.
Bu çit için galvanizli tel ile zınbayada ihtiyacınız var. Kesim için marangozada.
Size önerim; tornalanmış emprenye yuvarlak kesitli ahşap (çap 3-4 cm) fiyatı alın, 30-35 cm boylarda kesririp yanyana yarısı toprağa gömün.
Resim size bir fikir verebilir. Bu kazıklar 1 yıl önce bahaustan alındı) şimdi olsa bende bu parayı vermezdim :)
Ben araları açık olup, arasına yatay tahta çakılı olanlardan istiyorum. İfade edemedim pek ama :)
Tam istediğim şekil Koçtaş'ın eve gelen kataloğunda vardı, akşam taratıp bu mesaja koyarım, internet sitesinde o dediğim yok.
Resimler kendi bahçenizden galiba. Uzundan kısaya dizilim güzel olmuş :)
Evet, bahçemden:)
Ümitköy köy içindeki peyzajcılarda.
Yeni bir Phlox 5 TL.
Yer örtücü 0,40 TL
denizakvaryumu
16-05-2009, 19:48
2.resimdeki buz çiçeği kışın Ankara'da ölüyor sanırım.
Peyzajcı gide gele iyi tanıştık, çok yıllık olduğuna emin söyledi:)
Başka fotoğraf varsa yüklerim.
denizakvaryumu
16-05-2009, 20:09
Karşıyakadaki bir peyzajcı da ,aynı çiçek için "mezarlığa ekeceğim, kışı atlatır mı" dediğim zaman,
"o zaman sedum al abi " dedi... :)
Seneye görürüz :) ya da göremeyiz :)
denizakvaryumu,
Daha önce (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=422513&postcount=344) bahsettiğim bu çiçekti. Buz çiçeği değil ama bu sanırım, bana biraz farklı görünüyor. Peyzajcılar "damat bohçası" ya da "damat mendili" diyorlar. Kışı geçireceğine ben de çok güvenmiyorum :)
denizakvaryumu
17-05-2009, 21:46
Eğer Ankara soğuklarına dayanıklı olsaydı mutlaka mezarlıkta örneklerine rastlardık diye düşünüyorum ya da bir balkonda.
Ama bu güne kadar hiç görmedim.
Bundan dolayı soğuklara ve susuzluğa süper dayanıklı delosperma üzerine yoğunlaşalım derim.
Bu fotoğraflardakı bitkiler aynı değilmi?
Sn. Limon buz çiçeğı olarak bu fotoğrafı yüklemiş;
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=9088
Delosperma cooperii olarakta (36. mesajda 2.fotoğraf) kaynak ; http://digilander.libero.it/felrig/photos/delosperma_cooperii.htm
denizakvaryumu
17-05-2009, 23:35
Delosperma nın diğer adı da hardy ice plant.
Benim bildiğim buz çiçekleri (limonun eklediği buz çiçeği değil) kışa dayanıklı olan ve olmayan diye ikiye ayrılıyor.
Bugünlerde karşıyakaya da gelen bu çiçeklerin kaynağını sorduğumda hepsinin İzmir Ödemiş-Bayındır dan geldiğini belirttiler.
Ankara'da fidan satılar yerler ;
1- Behiçbey orman fidanlığı, çimento fabrıkası karşısı.
2-AOÇ fidanlığı, merkez lokantası karsiısı.
3-Bentderesi fidancıları.Dışkapı, Ankara hastanesi arası.
4-Karşıyaka (mezarlık) fıdancıları.
5-Ümütköy peyzajcıları, köy içi.
6-Samsun yolu fidancıları, Mamak köprüsü sonrası.
Ankarada fide satan yerler;
1-Ulus hal yanı.
2-Karşıyaka peyzajcıları.
3-Yenikent fidecileri, Ayaş yolu.
4-Bentderesi fidancıları.
Ankara'da süs bitkisi satan yerler;
1-Yapı marketler, Bahaus, Pratiker, Koçtaş.
2-Karşıyaka fidancıları.
3-Ümütköy fidancıları.
3-AOÇ. serası.
Benim bildiğim buz çiçekleri (limonun eklediği buz çiçeği değil) kışa dayanıklı olan ve olmayan diye ikiye ayrılıyor.
Bugünlerde karşıyakaya da gelen bu çiçeklerin kaynağını sorduğumda hepsinin İzmir Ödemiş-Bayındır dan geldiğini belirttiler.
Ucuz ve çiçekli yer örtüsü bulduk diye sevinmiştık :)
denizakvaryumu
17-05-2009, 23:46
Allahtan ümit kesilmez, belki de gerçektenten hardy ice plant tır :)
Gelecek baharı bekleyelim derim :)
Ankara'da fidan satılar yerler ;
1- Behiçbey orman fidanlığı, çimento fabrıkası karşısı.
2-AOÇ fidanlığı, merkez lokantası karsiısı.
3-Bentderesi fidancıları.Dışkapı, Ankara hastanesi arası.
4-Karşıyaka (mezarlık) fıdancıları.
5-Ümütköy peyzajcıları, köy içi.
6-Samsun yolu fidancıları, Mamak köprüsü sonrası.
7-Kazan Ahmet İnci fidanlığı, Kazan çıkışı solda. Yalniz çam fidanları.
8-İncek, Migros yanı (ağaç sökme makinasıda var) ve Köy girişi sağda.
9-SUNFİDAN Çetin Emeç Bulvarı 8.cadde 14/14 Yalnız asma fidanı
10- Simgarden asma fidancılık Bala yolunda. Tel: (0312) 441 71 35
06doğaci
20-05-2009, 19:51
Sayın doğa severler http://www.ostim.org.tr/senkronplastik/Referanslar/TR adresinden kaliteli ve hesaplı damlasulama ve diğer boru çeşitlerini bulabulirsiniz.Sevgilerle her fidanın dibine damalayacak suda milyonda birde katkımız olursa nemutlu.
06doğaci
20-05-2009, 20:01
400m 16mm damlama su borusu yukarıdaki adreste 80/85 tl
400m 20mm " " " " " 155 tl idi
damlama başlıkları 0,15 kr
06doğaci
20-05-2009, 20:03
Kalitesini tam bilmiyorum ama ulus rüzgarlı sokakta maliyenin altındaki sokak sonundaki köşede 60 ytl ye 400m 16mm borularda var
Peki, Ankara'da ahşap bahçe çiti işi yapan Ostim'de, Siteler'de falan yerler var mı?
30-40 cm yükseklikte ahşap çit istiyorum. Ama şu resim (http://www.koctas.com.tr/imagearea/products/2000005047.jpg)dekilerden değil. Araları boşluklu, çit şeklinde olanlardan istiyorum. Praktiker ve Bauhaus'ta yok. Koçtaş'ta tam istediğim gibi var ama kalmamış, ve ithal mal olduğu için de ne zaman geleceğine dair birşey söyleyemiyorlarmış. (Tahtadan bahçe çitini ithal etmemiz de oldukça acı bir durum aslında.)
Aslında alıp elime dekupajı kendim yapmak isterim ama zaman sorunu işte...
Tam istediğiniz gibi çit Ostim Atisan sanayisinde emprenyecide var.
Dün bir miktar malzeme siparişi verdik, işyerlerinde yüksekliği 50 cm cıvarında yatayda 2 ahşap 3x6 gibi düşeyde yine 3x6 gibi 15 cm aralıklarla ahşap (çam) çit vardı. Fiyat sordum anahtar teslimi emprenyeli 32 TL dediler. Sadece malzemeli herhalde yarısından az olur.
Ayrıca kamelya, çardak vs. için istenilen kesitte pekçok ahşap emprenyeli malzeme var. Fiyatlarıda piyasaya göre makül.
Kamelya, bank, masa, çit vs. yapacaklar hem ahşabı hemde montaj için lazım olan metal parçaları bulabilirler. Ahşapların kafa profilleride çok güzel.
Kendisi monte edemiyecek olanlarada ücretli destek veriyorlar.
Fiyat hakkında bilginiz olması açısından; 4 metre boyunda 10 cm çapında doğal görünümlü (torna edilmişide var) emprenyeli çam 11 TL.
Pekçok ebadda çitada hazırda satılmayı bekliyor. Bahaus fiyatlarını bilen biri olarak yarı yarıya diyebilirim.
Kamelye için Balıkcıserdar'ın yeni bahçesi içinde Denizakvaryumu'nun da görmesinde fayda var:)
Bilge Çinar Emprenye nerede?
Bir de emprenye ne demek? :o
Buldum :)
http://www.bilgecinar.com.tr/
Emprenye de ağacı bakterilere, böceklere ve mantarlara karşı koruyan kimyasalların ağaca emdirilmesi işlemiymiş.
denizakvaryumu
23-05-2009, 22:02
Kamelye için Balıkcıserdar'ın yeni bahçesi içinde Denizakvaryumu'nun da görmesinde fayda var:)
Balıkçı Serdar çoktan kamelyayı bitirmiştir diye tahmin ediyorum. :D
denizakvaryumu
23-05-2009, 22:04
Şarjlı ilaçlama pompası;
Elimizdeki pompanın tamiri için Ostim'e gittiğimizde bulduğumuz imalatını kendi yapan KELVİN ticarette 16 veya 18 LT kapasiteli bir kez şarj edildiğinde 16 defa tankını kullanabileceğiniz pompayı 190 TL ye aldık.
İmalatını kendileri yapıyor, 2 yıl garantili, pekçok aksesuarıda var.
Uzayçağı cadde 1249 sokak no 9 (en iyi tarif: sınav dergisi binasının yanı)
Gerçekten fiyat çok iyi.Teşekkürler.
BalıkcıSerdar
23-05-2009, 22:17
Daha kameriye işine henüz başlamadık, havalar kurusun ondan sonra, yapım aşamasında yağmul hiç iyi olmaz:)
Ama fiyatlar için verdiğiniz örnekler çok uygun, şimdiye kadar Bauhaus'tan alıp bayağı bir zarar ettik sanırım:)
Ama büyük marketinde kendine göre cazip tarafları var, A'dan Z'ye her şeyi kısa sürede alıp çıkıyorsunuz, üstelik nakliye arama derdinizde yok, zamandan tasarruf bazan o farka değiyor. İşleri Azaltınca farkına varıyorsunuz piyasa fiyatlarının:(
Şimdi işleri azalttık, dediğiniz yerleri araya biliriz Sn. K0900, teşekkürler:)
Yarın toplanyıya da katılabilseydiniz keşke. Sizin Adenium'unuz bende öyleyse, ne zaman dilerseniz verebilirim.
Nakliye olarak (70 km kadar bahçeye gidiş) 100 TL kadar ödeme yapacağız. Bu tür yerlerden alışveriş yaptığımızda nakliyeyi onlara yaptırmak, olmadı mazot parasına, oda olmadı hiç olmazsa ürün ödemesini veya bir kısmını nakliyecinize yapacam demek alınanın bahçeye zamanında gelmesini garanti ediyor. Bozuk eksik olana karşıda mini garanti.
Burda kamelye ölçunu verip adet ve cinsine göre ürün hazırlıyorlar. Mutlaka pazarlık yapınız.
Yarın gelmek isterdik, Eryaman'dayız, ev taşınacak :)
Ben ürünlerimi sizden isterim arkadaşım:) Nevsune hanımında tahumları vardı, artık bir şekilde ulaştırırım :) Sizlere iyi eğlenceler.
Ayrıca ocak, litrelik, çelik hikayemizde var biliyorsun:)
BalıkcıSerdar
23-05-2009, 22:51
Eryamanın neresine taşıyorsunuz?
Eryaman 3 den, Sincan yolundakı Büyükşehir bel. huzur evini karşısıda İşbank evlerinin yanına, tam etabı bilmiyorum.
Galiba Atakent sitesi.
BalıkcıSerdar
23-05-2009, 22:58
Bana pek yakın sayılmaz ama, bir yardımım olacak olursa haber edin, özelden telefon numaramı gönderiyorum.
denizakvaryumu
24-05-2009, 19:08
Yeni dikeceğim fidanların rüzgardan devrilmemesi için 3 lü kazık gibi tahtaya ihtiyacım var.
Nereden bulabilirim?
Bir de fidanları domuz ve tavşanların yememesi için tel örgüden başka ne gibi bir çözüm önerirsiniz?
Emprenye (vakumlu) uygulanmış 4 Mt. boy 11 cm. çaptakı ağaçların fiyatı 14 TL. sehven 11 TL. yazmışım.
Aynı yerde 1.70 Mt. boyda hazır piknik masa ( oturma yerleri ve masanın birlikte imal edildiğı) 250 TL.
Her türlü el aleti (mekanik veya elektrikli) ile vida, somun, diğer yapı malzemeleri Ostim yapı marketlerinde çok ekonomik fiyatla temin edilebilir. Örnek; 1 Mt boy sonsuz vida fiyatı büyük yapı marketlerin üçte bir fiyatına satılıyor.
Melisa arayanlar; Karşıyaka peyzajcılarda saksısı 5 TL.
denizakvaryumu
14-06-2009, 22:41
Sırık domatesler ve sırık fasulye için yaklaşık 2 metrelik bambu veya benzeri bir ürünü nereden bulabiliriz?
2 adet 2 metrelik kazık ve bir halat:)
Ziraat ilaçlarını nerden satın alırız Ankara'da?
Ankara'da ziraat ilacı satan yerler;
1-Ulus hal yanı. Kale tarafında.
2-Çubuk ve Gölbaşı'nda ziraat ilaç bayileri. Gölbaşı'nda Konya yoluna parelel enaz 7,8 dükkan var.
3-Bahaus. (Reçete istiyor)
4-Çayyolu peyzajcıları (en sondaki peyzajcı)
5-Karşıyaka peyzajcıları.
Bentderesindeki seralara giden var mı son günlerde. Sabah'ın Karşıyaka'dan aldığı civanperçemleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9839&page=6) ile mercanköşk buralarda var mı merak ettim.
denizakvaryumu
29-06-2009, 16:30
ESR 505
* Sırtta taşınabilen, boş ağırlı 5,5 kg olan ve tek şarjda 16 litre polietilen tankı (320 litre) 20 defa boşaltabilir. Tüm sistemde kimyasal erezyona dayanıklı parçalar kullanılarak, sızdırmazlık sağlanmıştır, damlamama yapmadığından, ilaç sarfiyatını ortadan kaldırıp kullanım kalitesini arttırır.
* 5,5 kg ağırllığı ile sırtta rahat taşınabilme
* Tek şarjda 16 litre’lik tankı 20 defa boşaltabilme
* Darbeye, güneşe ve kimyasallara dayanıklı gövde ve bağlantı parçaları
* Damlama yapmayan özel tetik sistemiyle ilaç sarfiyatını ortadan kaldırma
* 12V - 8A Akü ile 5 saat aralıksız çalışma ve toplam 320 litre ilaçlama özelliği
* Kuru çalışabilen, üç kademeli motorla yüksek performans
*Ayarlanabilir teleskobik boru ve nozullarıyla pulvarize veya 9 metre yüksekliğe ilaç atma özelliği
http://kelvin.com.tr/esr505.html
Sn.MeyveliTepenin, kullandığı aynı zamanda kaolin kilini de püskürttüğü şarjlı pompa.
0312 386 19 39
Fax 0312 386 19 41
Adres Uzay çağı caddesi 1249. (351.) sokak no: 9 Ostim / ANKARA / TÜRKİYE
Bu bilgi için MeyveliTepe'ye çok teşekkür.İlerisi için düşündüğüm bir aletdi.
Sırtta taşımak zor olabilir:)
Bir üst modelini satışa çıkarmışlar. Oda sırtta taşınıyor, yakında satışa sunacakları pazar çantalarına benzer 2 tekerlekli ve 30, 35 lt hacimli çekilerek taşınan bir modelleri var.
Sizin bahçeye kesin yetişir:)
PVC kangal su borusu wn ucuz Rüzgarlı sokaktaki tesisatcılarda bukabilirsiniz.
Örnek, hırdavatcılarda 3,50 TL/Mt. satılan 40 mm çaplı 10 bar mavi boru; kdv dahil 1,20 TL/Mt.
Bu tür boru alırken siyah değil, koyu mavi renk olanı tercih ediniz. Siyah boruların içinde geridönüşüm pvc ilave edilir, buda kaliteyi düşürür.
denizakvaryumu
02-07-2009, 07:56
Sırtta taşımak zor olabilir:)
Bir üst modelini satışa çıkarmışlar. Oda sırtta taşınıyor, yakında satışa sunacakları pazar çantalarına benzer 2 tekerlekli ve 30, 35 lt hacimli çekilerek taşınan bir modelleri var.
Sizin bahçeye kesin yetişir:)
Şirkete telefon ettim, "üstten ya da alttan karıştırıcı ekleyin" dedim.
"Bülent Beye söyleyelim ilgilenecek dediler", umarım ilgilenir.
Karıştırıcı olmadan 30-35 lt hacimliler işime gelmez açıkçası.
Öteki sırtta taşınırken hiç olmazsa sallanır-ilaç karışmaya devam eder, bir de askerlik günlerimi hatırlarım.
Sırt çantası -tam teçhizat 5 km. sona kalan 5 kişi 50 şınav.
Şınavları hiç kaçırmadım :D
Merhaba buraya uzun zamandır yazılmamış Ankara'da aradığım şeyleri bulmakta çok zorluk çekiyordum(birazda acemi olduğum için :) ) bu başlık çok güzel olmuş teşekkür ederim herkese,hazır bir sürü Ankaralıyı burda bulmuşken ankarada çiçekçilikle ilgili fuar olursa beni haberdar edebilirmisiniz?özelden mesaj atabilirseniz sevinirim
Mikrobiyal gübre : Bio-One
Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atif Kansu Caddesi Ata Plaza A Blok No: 100/29-30 06520 Balgat / ANKARA
900 gramlık ve 9 kğ ambalajda satılıyor. ABD ithal gelen sıvı gübrede 2 farklı bakteri var. Ayrıca Akçakoca belediyesiyle müşterek ürettikleri kompostuda satışa hazırlıyorlar.
Ankara'da kivi, böğürtlen ahududu yetişirmi?
Selamlar
Ankara'da
- cocopeat
- leonardit
- elenmiş koyun gübresi
- alüminyum sülfat
satan yer bilen var mı?
verdoque
01-04-2010, 12:38
Ankara'da
- cocopeat
- leonardit
- elenmiş koyun gübresi
- alüminyum sülfat
satan yer bilen var mı?
Cocopeat ben bulamadım malesef. Az miktarda evde kullanacaksanız kipalarda saksı reyonunda 5-10lt'lik ambalajlarda var. Bahçe içinse cocopeat olmadığı için yerine TS1 Litvanya torfu öneriyorlar, Karşıyaka'daki peyzajcılarda bulabilirsiniz. Fiyat 250lt'si yaklaşık 50tl. Cocopeat'e göre pahalı.
Leonardit için Sn k0900'den öğrendiğim aşağıdaki şirket var.
25kg 15tl ve 25tl olan iki ayrı ürünleri var.
http://www.orfeteknik.com.tr/
ORFE TEKNİK İnşaat, Madencilik, Zirai İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.
Arif Yıldız Cad. 47/3 Gülveren/ANKARA
TLF : 90 312 320 27 83
FAKS :90 312 320 58 23
GSM: 0 532 436 17 83
Gübre için Sn denizakvaryumu'ndan öğrendiğim aşağıdaki şirket var. Ancak küçük miktarlarda nakliye yapmıyorlar, 20m3 üzeri getirebiliriz dediler. Yine Karşıyaka'daki peyzajcılara da sorabilirsiniz.
http://intoko.kijiji.com.tr/c-Ticaret-Hizmet-Verenler-Tarim-YANMIs-ELENMis-HAYVAN-GUBRESi-SI-IR-KOYUN-GUBRESi-0532-561-82-00-W0QQAdIdZ115949346
http://www.firmasayfasi.com/sirketler/ejas/akdag-peyzaj-tic-ltd-sti/
Çok teşekkürler, en kolay hangisi olacak bir araştıracağım.
O kadar farklı farklı yerlerdeler ki, benzin parası da internetten siparişin kargo parasına denk gelecek. :)
Ankara'da
- elenmiş koyun gübresi
satan yer bilen var mı?
İncek'te (Otobana giden bulvarda sol tarafta rahat göreceksiniz) çuvalı 5 TL, yaklaşık 80 litre.
2.resimdeki buz çiçeği kışın Ankara'da ölüyor sanırım.
Haklısınız, öldü :)
Gerçeğini buldum, 3 küçük fidancık, çiçeklenince yüklerim.
Testten geçmiş, donmuyor.
k_donmez
01-04-2010, 23:45
Sayın K0900 gerçek buz çiçeği dediğiniz bitkiyi nerede buldunuz? Testi nerede geçmiş? :-)
Arkadaşım gönderdi, içanadoluda kışı geçirdi.
k_donmez
01-04-2010, 23:58
Bu arkadaşın adresini ya da bitkinin kaynağını öğrenmemiz şart oldu. Geçen yıl ektiğim tüm buz çiçekleri bahçede çok güzel geliştiler, alabildiğine yayıldılar, yayılıcı veya sarkıcı formda kullandım. Kışın soğuklarında hepsi pelteye döndü. Çok üzüldüm. Şimdi yerlerini sedum türünden yayılıcılarla (bunlarda denenmiş) doldurmaya çalışacağım.
verdoque
03-04-2010, 23:34
Cepa Bauhaus'a yaprak döken manolyalardan gelmiş. Etiketlerine göre pembe ve beyaz çiçekli olanlar vardı. Fiyat 26 veya 28tl idi.
Ankara'da bahçede olur mu bilmiyorum ama olsa güzel olurdu...
Yan komşumun beyaz çiçekli manolyası var, bir sorun yaşamıyor. Fiyatları da çok uygunmuş.
İncek'te (Otobana giden bulvarda sol tarafta rahat göreceksiniz) çuvalı 5 TL, yaklaşık 80 litre.
Sayın k0900, bunu öğrenmem çok iyi oldu, teşekkürler.
Yalnız tam olarak yerini anlayamadım. Ben o tarafta Ümitköy'den Oran'a doğru giden bir rotayı biliyorum sadece. Bahsettiğiniz bulvar bu mu? Satan yer bir peyzaj firması mı? (Görünce tanımak açısından.)
Sn. Gilan, Ümitköy'den Orana giden rotayı takip edin, İncek Migros'a gelince sola (Oran) değil, sağa dönün, otoban istikametine.
Yanlış hatırlamıyorsam 5 ve ya 6 trafik lambası geçin, solda dev gibi yığılı kum ve gübreleri göreceksiniz.
Küçük bir tabelesi var, hafriyat ve nakliyat yazan.
Bu arkadaşın adresini ya da bitkinin kaynağını öğrenmemiz şart oldu. Geçen yıl ektiğim tüm buz çiçekleri bahçede çok güzel geliştiler, alabildiğine yayıldılar, yayılıcı veya sarkıcı formda kullandım. Kışın soğuklarında hepsi pelteye döndü. Çok üzüldüm. Şimdi yerlerini sedum türünden yayılıcılarla (bunlarda denenmiş) doldurmaya çalışacağım.
Kaynakta kalmadı malesef :)
kumyaka2010
04-04-2010, 19:57
Sayın Fakben !
Ankarada ,ahududu ,bohrtlen , frenk uzumu, goji meyvası ,josta uzumu gibi meyvalar yetişir . Kivi eksi 5 derecede oluyor . Selamlar.
k_donmez
04-04-2010, 20:05
Kaynakta kalmadı malesef :)
Bu sene siz bir deneyin, memnun kalırsanız ve iyi yayılırsa, sizin bitkilerden çelik alırız. ;)
Kafkas Peyzaj'da 30kg'lık Biofarm Organik Humus çuvalı 20TL. Eve de getiriyorlar.
G.O.P MAH.ANKARA CAD.38/C GÖLBAŞI/ANKARA
Telefon: 0312 485 22 38
serhat_Önder
13-04-2010, 22:40
Perlit fiyatları aslında pek pahali degil.. Suyu seven bir bitkide Özellikle bunu söylüyorum perlitin su tutma özelliği olduğu için.
Mesela 1 seraya 1 traktör perlit dökülse etkisi olurmu.. Yoksa zamanla perlit işlevini kaybedermi ..
verdoque
19-04-2010, 07:24
Gübre için yeni bir yer keşfettik. Optimum AVM karşısında bir sera var. Sahibi Aselsan emeklisi amca, çuvalı 5 liradan büyükbaş hayvan gübresi satıyor. Bize çok yakın olduğundan ve zamansızlıktan ordan alıverdik gübreyi, bagajda getirdik bahçeye. (Ek bilgi: Sedan Focus bagajı koltukları indirmeden en fazla 8 çuval alabiliyor, performansta hafif düşüş olsa da sorun olmadı:)
Bauhaus'ta çok pahalı olan tekerlekli hortum makaralarından Kipa bahçe reyonlarında yaklaşık 20 liraya satılıyor. Biraz hafif olduğundan devrilme yaşanıyor, ama sağlam bir yere alttan üstten bağlanırsa gayet kullanışlı.
Leonardit için Orfe teknik'ten Ostim'de bir adres aldık, yeri bizim için daha uygundu, orda acil isteyenler için bir miktar bulunduruyorlar. Ama gitmeden Orfe'yi arayıp ne kadar istediğinizi bildirirseniz, oraya bırabilirler. Adres:
Damla kimya, eski adıyla 613.sok (yeni adıyla sanırım 1400.sok) No:7 Özpetek Sanayi Sitesi Ostim/Ankara
denizakvaryumu
19-04-2010, 10:56
Gübre için yeni bir yer keşfettik. Optimum AVM karşısında bir sera var. Sahibi Aselsan emeklisi amca, çuvalı 5 liradan büyükbaş hayvan gübresi satıyor.
Leonardit için Orfe teknik'ten Ostim'de bir adres aldık, yeri bizim için daha uygundu, orda acil isteyenler için bir miktar bulunduruyorlar. Ama gitmeden Orfe'yi arayıp ne kadar istediğinizi bildirirseniz, oraya bırabilirler. Adres:
Damla kimya, eski adıyla 613.sok (yeni adıyla sanırım 1400.sok) No:7 Özpetek Sanayi Sitesi Ostim/Ankara
Büyük baş yerine küçükbaş hayvan gübresi tercih edin derim.Yabani ot sorununuz fazla olmaz ve daha yararlı olacaktır.
Orfe tekniğin ostimdeki yerini google map ten gösterebilir misiniz?
verdoque
19-04-2010, 12:36
Küçük baş tabii ki daha iyi ama bulmak zor, taşıma götürme de bizim için problemdi, böyle çok kolay oldu. Kompost için az miktarda küçük baş hayvan gübresi temin edeceğim.
Resimleri ekledim. Biz ters bir yerden gitmeye çalıştık, bayağı bir dolandık bulana kadar. Sokak numaraları haritadakiyle aynı değil, bulmak zor oldu. Ostimde kavşaklarda haritalar var, iki kere durup bakmak zorunda kaldık.
denizakvaryumu
19-04-2010, 13:21
Teşekkürler
Ulus'daki halin dışında, bir tezgahta 3 çeşit begonia rex vardı.
k_donmez
28-04-2010, 21:19
AOÇ Serasına bugün uğradım. Mevsimlik çiçek fidesi yok. Ancak bahçe ve ev bitkilerinde çeşit bollaşmış. Fiyatlar çok uygun. Görmenizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar,
Ankara'da naturel sebze fidesi alacağımız bir yer var mıdır?
Bir de Ankara için bu hafta sonu fideleri ekmek için uygun mudur, yoksa biraz daha mı beklememiz gerekir?
Teşekkürler.
verdoque
04-05-2010, 10:52
Ayaşlı grubu deneyebilirsiniz, gerçek Ayaş domatesi olduğunu söylüyorlar. Fide için sipariş gerektiği yazıyor yalnız. Ben tohum almıştım henüz meyvesini görmedim.
http://www.ayasligrup.com/cms/
Bizim burda fide dikenler var ama dikilenler pek iyi görünmüyor. 6 Mayıs'ın kritik tarih olduğunu söyleyenler var. Ama sebze bahçesi hazırlama başlığında İstanbul ve Sakarya'da bile 15 Mayıs diyorlardı. Ben de kararsızım.
denizakvaryumu
04-05-2010, 11:22
10 Mayısdan önce fide dikimi olmaz, 15 Mayıs garanti :)
Bu durumda bu hafta sonu dikersek erken olacak.
15-16 Mayıs hafta sonu en uygun vakit gibi gözüküyor...
Sayın denizakvaryumu, 9 Mayıs Pazar kurtarmaz mı :)
denizakvaryumu
04-05-2010, 13:44
Olsa dükkan sizin :)
Köyden çiftçiler, 10 undan önce dikmenin çok riskli olduğunu söyledi.
Ben de 15-16 sında dikeceğim ...
Tabi bu tarihten sonra da "fideler hiç zarar görmez" anlamı çıkarılmamalı, geçen sene mayısın sonunda yağan doluda tüm fideler harap olmuştu.
BalıkcıSerdar
04-05-2010, 13:47
Selamlar;
Ben geçen sene 15 Mayıs'ta dikmiştim. Kötü bir durum olmadı. Bu sene 8-9 Mayıs uygun gibi görünüyor, baharın geçen seneden erken ve sıcak olduğunu düşünürsek;)
Kalmış ki geçen sene de erken dikiyosun demişlerdi bana.
Bu sabah 5.30 gibi uyandım ve hava oldukça soğuktu. Sanırım gündüz sorun olmaz ama gece soğuk sıkıntı olabilir gibi.
Garanti olsun diye ben de 15-16 Mayıs'a karar verdim.
Daha sonra dolu vurursa kader artık
Serdar Bey sanırım elinizdeki Turna Balığı. Nerden tuttunuz. Ben de biraz balığa meraklıyım. Ankara'da pek gidemiyorum ama.
agronom_06
04-05-2010, 17:19
Sevgili tarım severler.
Topraksız tarımda kendi besin eriyiklerini hazırlayan ve bu işle Ankara'da uğraşan kişilerden, bu gübrelere nerelerden sahip olduklarını sormak istiyorum.
İlginize şimdiden teşekkürler...
marjinalmenekse
14-05-2010, 15:29
arkadaşlar mesajlarınızı tek tek okudum paylaşımlar çok güzel... yalnız bir şeye takıldım ... biz Bolu luyuz ve bizde denirki 6 mayıstan önce her ne olursa olsun ekeceğin bitkinin tohumu toprakta olmalıdır. yani hıdrellezden önce ... bende elimde ne kadar tohum fide varsa ektim valla ...( 25 nisan 2010 tarihinden beri bahçeyi ekmeye devam ediyorum 1 ay olacak )yanlışmı yaptım aceba
Kedi Tırnağı
14-05-2010, 16:29
Selamlar. Malzeme temini ile ilgili ben de katkı sunayım. Mağazalara göre gruplandırayım en iyisi.
MİGROS
Bitki ilaçlarının sis gibi püskürtülme zorunluluğunu okudum çok defa ve çoğu kişi gerekli aparatı nerden bulurum diye soruyordu. Migros' tan yaklaşık 1.50 TL ye püskürtücü aldım. Haznesi çok küçük( yarım litre belki). Sıkarken taşıma açısından rahat ama fazla kullanımda sürekli doldurmak gerekiyor. Çok ince püskürtüyor. Sis gibi denebilir sanırım. Plastik ve çeşitli renklerde mevcut.
Budama makası, toprak küreği(küçük), ve benzeri aletler zaman zaman indirime giriyor. Takip etmekte fayda var. Budama makası ve küreği 3' er TL civarına almıştım.
Uzun saksı askısı ( ama dar) 2.50 TL idi sanırım.
Organik tavuk gübresi paketleri de mevcut. Fiyatı hatırlamıyorum ama 1 litrelik paket 3 TL civarıydı sanırım.
TEDİ mağazalarında da 1 aydır bitki ürünleri satılıyordu. Fiyatlar gayet makul.
Çeşitli çiçek tohumlarının paketi( Genta marka) 1.25 TL.
Uzun balkon saksıları için askılar( duvara monte edilebilecek şekilde ve geniş ebatta) 1.99 TL
Çeşitli ebatta saksılar gayet ucuz fiyatlarda
Ev tipi küçük boyutta bahçe aletleri
Ot Sökücü, Çapa( bir ucu tırmık) 1.99 TL
5 lt Torf 1.49 TL
Mevsimlik çiçek fideleri 50 Kuruş
Minyatür Gül 3.50 TL ( şu an iyi durumda bendeki)
Bizim burdaki mağazada bu ürünlerin çoğu tükendi ama diğer şubelerinde olabilir. Spot ürünler bunlar. Yenisi getirilmiyor.
Pazar günü şans eseri Ankara'da yeni bir çiçekçi (ya da peyzajcı ne denirse) keşfettim.
Esenboğa Çiçekçilik
Hava alanı yolu üzerinde, Pursakları geçince Sarayköy'ün girişinde. Şehir merkezine uzak ama beklenmeyecek bir bitki çeşitliliği var. Her hafta sonu önünden geçerdim de burada ne olacak ki diye içeri girmezdim.
Tam yeri:
http://maps.google.com/maps?q=40.068105,32.928979&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wl
Dikkat çekenler:
- 8-10 çeşit sihirbaz gül var. Ben Ankara'da ilk defa görüyorum, üstelik fiyatları da çok ucuz, 7.50TL. Bordo-sarı, bordo-beyaz, açık pembe-beyaz, çingene pembesi-beyaz, koyu pembe-açık pembe aklımda kalanlar.
- Gelişmiş ekşi kara dut fidanları (ağaçları da denebilir.)
- Taflan (karayemiş)
- Gelişmiş, çok dallı filbahri (15 TL)
- Kivi
- Kızılcık (ergen de denen)
- Fındık
- Ve diğer mevsimlikler, fidanlar, vs...
Sevgili gilan orası bizim köyün yolu üzerinde ama hiç uğramadım,aynı yerden bahsediyoruz sanırım tam yanından saraya giriş var(altgeçit)
Evet, tam dediğiniz yer sevgili ankara. :)
Bitki çeşitleriyle ilgili hiç bir beklentim yoktu da koyun gübresi yazısını görünce girmiştim. Derken süper bir gülüm oldu. :)
denizakvaryumu
18-05-2010, 08:02
Adı nedir, levhası vs. var mı?
İsmine hiç dikkat etmedim. Öyle pek büyük bir yer değil. Önünde "Koyun gübresi" yazıyor. :D
Pursaklar'ı geçince, hava alanına doğru devam edin. Sağda Milliyet gazetesi falan var, onu da geçin. Biraz daha sonra sağda sırayla büyük bir cami, benzinlik ve bu çiçekçi var. Google Maps koordinatlarını da yukarıda vermiştim. :)
Ekleme: İsmini öğrendim. Esenboğa Çiçekçilik
denizakvaryumu
18-05-2010, 11:17
Teşekkürler,
bir ara yolum düşerse bir bakayım, gerçi bana çok ters bir yerde ama havaalanından uğurlama vs. olursa mutlaka uğrarım :)
Grandels
25-11-2010, 15:34
Merhabalar Kocaeli için perlit **** torf alabileceğim bir yer biliyormusunuz?
delete61
26-11-2010, 07:52
Sayın Grandels aramıza hoşgeldiniz. Sitemizin alışveriş bölümüne bakarsanız aradığınızı bulabilirsiniz. Hem uygunda, istediğiniz her yere istediğiniz miktarda gönderim' de yapılıyor
thempest
26-11-2010, 12:16
Merhaba arkadaslar ben pursaklarda oturuyorum benı market sektorunden arkadaslar var ıse bazıları tanırlar gorseler..:) neyse ben topraksız tarıma heves saldım ve sımdılık camın onunde yetıstırdıgım sebzelerım var bu swene balkonuma yayılmayı dusunuyorum herseyım hazır sera yapmak gıbı bır planım var topraksız tarımda bu sene kendıme yetıstırecegım fııdelerım olacak belkı bır mıktarınıda hazır alabılırım ama benım elımdede oldukca cesıt var benım kullanmıs oldugum perlıtı ben balgattan ınsaat malzemelerı satılan bır yerden aldım 200 lıtresı 30 lıra ve tarım perlıtı olarka gecıyor bunun benzerı seracılıkta kullanılan topraksız tarım ıcın hazır ve uzerıne 6 fıde yerlestırmek ıcın olan urunler varhazır posetlı ama konyada ve okadar ucuzkı kargo masrafı bu urunlerden daha fazlaya patlıyor perlıt ıhtıyacı olan arkadaslar olur ıse bahsetmıs oldugum yerden alabılırsınız.
Merhabalar,
Ağaç tohumlarını (elma, ceviz, çam vb) ekmek için kullanılan siyah poşetlere tüp deniliyor sanırım. Daha önce sorduğumda Koçtaş, praktiker ve bauhause da bulamadım. Bu tüp poşetleri Ankara'da nerede bulabiliriz?
İyi günler,
Ebadını belirtmemişsiniz, ben sebze fidesi yetiştirmek için geçen hafta Ankara'da Ulus Hali'nin yanında naylon poşet satan yerlerden aldım.
Sayın h.ışık şu linkteki sayfanın an alt sol tarafında "fide, fidan tüp torbası" bölümünden de alabilirsiniz. Yalnız, ilk önce üye olmak gerekiyormuş.
Ulus halinin yakınında arkadaşımın belirttiği gibi bulabilirsiniz **** google yazarsanız satış yapan kişilerin bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Sayın h.ışık şu linkteki sayfanın an alt sol tarafında "fide, fidan tüp torbası" bölümünden de alabilirsiniz. Yalnız, ilk önce üye olmak gerekiyormuş.
Ulus halinin yakınında arkadaşımın belirttiği gibi bulabilirsiniz **** google yazarsanız satış yapan kişilerin bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Teşekürler, bunu en hesaplı ulusta bulabilirim zaten.
yeşillim
19-03-2011, 12:23
Yaşadığım yerde malzeme bulmakta zorlanıyor, bir şekilde onları temin ediyorum.
Şimdi İç içe saksı, saksıda içeriği diatomit olan sistemde bana orkide saksısı lazım.
Bu saksılar hakkında bilgi almak istiyorum.
Orkide şeffaf saksısı boy boy değişiyor mu? Ben iki boy alıp, küçük olanın tabanda
delikli, diğerinin de deliksiz olmasını istiyorum. Peki Ankara'da nereden sordurabilirim?
Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
ozgurbilgin
22-04-2011, 14:51
Dere kumu arıyorum ama bulamadım. Nereden temin edileceği konusunda bilgisi olan varsa sevinirim...
verdoque
23-04-2011, 14:08
Karşıyaka peyzajcılarında bulabilirsiniz.
Altınpark Aydınlıkevler kapısında Belediyenin mevsimlik fide ve fidan satışları varmış. Gitmedim ama sizleri haberdar edeyim dedim :)
arkadaşlar merhaba,
Organik tavuk gübresi kullandınız mı? Yanmış ahır gübresine göre avantajı var mı? Fiyatı ne aralıktadır ve en önemlisi Ankara'da nereden bulunur?
Bu bitkiyi bulabılecegimiz bir adres varmı.
2 zamanlı motor yağıyla benzini karıştırcağım dozajlı ölçek kabını nerden bulabilirim?
Ankara çayyolu, ümitköy yakınlarında zirai ilaç (özellikle fungisit) bulabileceğim bir yer var mı acaba?
Çayyolu peyzajcıları diye yazılmış ama tam olarak nerede burası , bilen var mı acaba?
Ankara çayyolu, ümitköy yakınlarında zirai ilaç (özellikle fungisit) bulabileceğim bir yer var mı acaba?
Çayyolu peyzajcıları diye yazılmış ama tam olarak nerede burası , bilen var mı acaba?
Cayyolu peysajcıları Arcadium tarafından Umitkoye dogru gelirken ışıkları gectikten sonra Yunus Market ve cami inşaatından sonra ve bir sonraki ışıklardan once sagdadaki bolgede...ayrıca peysajcıların en soununda zirai ilac satan bir yer var..berkaydı sanırım...biraz gec gordum ama umarım işinize yarar
Ankarada Perlit ve Vermikulit nereden alabilirm bilgisi olan var mı acaba? Tesekkurler
perlit bauhaus ta görmüştüm, vermikülit konusunda fikrim yok maalesef.
perlit bauhaus ta görmüştüm, vermikülit konusunda fikrim yok maalesef.
tesekkurler...bugun internetten buldugum 2 yeri aradim..2 si de saray koyunde (hava alanı yolunda) ancak yalnızca perlıt var..ankarada vermikulit bulamayınca internetten siparis vermek zorunda kaldim...kargo parası kendisinde daha pahalı olacak sanirim..
Cayyolu peysajcıları Arcadium tarafından Umitkoye dogru gelirken ışıkları gectikten sonra Yunus Market ve cami inşaatından sonra ve bir sonraki ışıklardan once sagdadaki bolgede...ayrıca peysajcıların en soununda zirai ilac satan bir yer var..berkaydı sanırım...biraz gec gordum ama umarım işinize yarar
Teşekkür ederim sn. Selyum;)
Sanalbahcem
20-04-2012, 15:22
Yaklaşık bir haftadır, çilek için siyah naylon ve perlit aradım. Budum, arayanlarda rahat bulsun, alternatif yerleri bilenler duyursun, faydalanalım.
Siyah naylon : Ulus, yanan modern çarşının yanında.
Perlit : Isı yalıtım malzemesi satanlarda , 0.2 M3 20 TL.
merhaba,
perlit ve diğer torf gibi saksı harçlarını online satın alabilir ve adresinize teslim gönderebiliriz
sanalbahcem.com
Merhaba,
Normalde bitki ihtiyacımın çoğunu bauhaus tan, şayet annemlere geçtiysem annemin evinin yakını GOP ta bir peyzajcıdan ihtiyacım olan veya beğendiğim çeşitleri alırdım.Hep merak ederdim Karşıyaka peyzaj pazarını, nihayet dün gitme şansını yakalayabildim. Ne güzel bir yermiş orası öyle.:eek:Mübalağsız ağzım dün akşama değin kulaklarımdaydı:)) O kadar şendim yani.
Her taraf sera, bahçe, çiçek,ağaç,fide. Hani ağzımın aktı denilir ya benimki de işte o hesap:D:DGözüm gönlüm açıldı resmen.Çok gezdik ama orası o kadar büyük ki daha bakamadığımız çok yer kaldı, Fiyatlar yer yer değişiklikler gösterdi.Ama biz fiyatta makul ölçüde olan bir yeri bulduk, Alacaklarımızın hemen hemen tümüne yakınını aynı yerden aldık.
Oraya uğramışken boş gitmek olurmu? HAYATTA!! İşte bende aynen öyle yaptım,
Sedumun çeşitlerinden
3 buz çiçeği
2 kasımpatı
2 küpe çiçeği
taflan
şimşir
difenbahya
yayılıcı kekik
arap yasemini
80 lt 2 torba torf
fesleğen
limon servi
fittunya
kalanşo
Sağolsun fidanlığın sahibi son derece güleryüzlü ve yardımseverdi fiyat konusunda da makul bir rakkam söyledi .Eşim telefonunu aldı, Bundan böyle bizim çiçekçimiz sizsiniz dedi.
Ordan da bauhausa daha önceden aldığım saksıların çeşidini bozmamak adına rotayı oraya çevirdik.Yorulmuştuk ama tatlı ve çok mutlu bir yorgunluktu bu bizimkisi. Bahçem yok henüz ama oda olacak inşallah şu an her iki balkonu da bahçe olarak kullanıyoruz.48 olan saksım dün itibariyle 65'e çıktı.
Adalet Yağcı
05-10-2012, 18:32
Çok ayarlı otomatik sulama sistemi aparatına ihtiyacım var.
En az üç ayrı ayar yapabilmeli, elektriksiz çalışabilmeli.
Böyle bir ürün var mı bilmiyorum.
Bir ürünü iki kez almayı sevmiyorum, bu yüzden alacağım ürün çok kaliteli olmalı.
Yakın zamanda Ankara'da olacağım inşallah.
Ankara'da böyle bir ürünü nerede bulabilirim acaba?
.........
ama tatlı ve çok mutlu bir yorgunluktu bu bizimkisi. Bahçem yok henüz ama oda olacak inşallah şu an her iki balkonu da bahçe olarak kullanıyoruz.48 olan saksım dün itibariyle 65'e çıktı.
Merhaba nicimin ''Ç''lisi.
Bir de bahçeniz olmuş olsaydı :)
Daha sonbahardayız...bunun ilkbaharını düşününce insan.
Balkonunuzda yer kalmamıştır.
İnşallah gönlünüze göre bir bahçeniz olur.
Merhaba nicimin ''Ç''lisi.
Bir de bahçeniz olmuş olsaydı :)
Daha sonbahardayız...bunun ilkbaharını düşününce insan.
Balkonunuzda yer kalmamıştır.
İnşallah gönlünüze göre bir bahçeniz olur.
Benden de kocamanından merhaba.Sormayın kara kara düşünmekteyim.:(Yazın bu kadar saksıyı balkonlara ve salona bölüştürebiliyorum.Şİmdi sonbahar, önümüz kış ben bu kadar saksıyı salona nasıl sığdıracağım,Balkonda bi kısmını bıraksam kesin Ankara soğuğuna dayanamayıp mefta olacaklar, içeriye alsam onca saksıyı nasıl sığdıracağım.Velhasıl aklım çok karışık çoook:(
Sizinde dediğiniz gibi İnşallah gönlüme göre bir bahçeye kavuşurum.
Sormayın.
Aynı dert bende de var.
Hele ful, selluka,yasemin, melisa gibi soğuga dayanıksız bitkileri köşe bucak saklamaktan bir haller oldu.
Kış ayları...dert ayları.
Adalet Yağcı
08-10-2012, 18:15
Bir ürünü iki kez almayı sevmiyorum, bu yüzden alacağım ürün çok kaliteli olmalı.
Ankara'lılar çok meşgul herhalde, sorumu güncelleyeyim.
Yok mu bir bilen ve ya gören :confused:
Ankara'lılar çok meşgul herhalde, sorumu güncelleyeyim.
Yok mu bir bilen ve ya gören :confused:
İnanın meşgul dahi olmuş olsam, ki değil bilgim dahilinde olan bir konu olmuş olsa idi mutlaka bir Ankaralı olarak yardımcı olurdum.Ama nafile dediğim gibi sözünü ettiğiniz aparat bana bildik gelmiyor.Henüz bir bahçem bile yok:(:(
Kaktüslerim içim kare saksı arıyorum.Yapı marketlerinde bulamadım.Bulduklarımda büyük ve pahalıydı.
Aradıgım saksı : http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455-53.htm sayfanın 1567 mesajındaki saksılardan , ucuz olması tercihimdir.Yaklaşık 50 tane alacagım . Bildiginiz bir yer varsa söylerseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Beşinci Hugo
12-11-2012, 18:18
BAŞKENT SULAMA SİSTEMLERİ LTD ŞTİ
Hamit Kaplan Sokak no:3 / B
Ulus / ANKARA
Telefon: 0312 310 41 17
internet adresi : BAŞKENT SULAMA SİSTEMLERİ LTD ŞTİ (http://www.baskentsulama.com/)
Soracağınız mamulun adı Rainbird pilli kontrol ünitesi.
Pilli kontrol üniteleri (http://www.rainbird.com.tr/15-6300-Liste-de-produits.php?id_categories=12&t=1&n=7)
Size uygun modeller (http://www.rainbird.com.tr/15-6325-Fiche-produit.php?id_produits=44)
Adalet Yağcı
13-11-2012, 22:01
Sayın Beşinci Hugo;
İlginiz için teşekkür ederim.
Aradığım aparatları Ostim yakınlarında Bauhaus dan(Gardena marka) bulup aldım.
Konu ile ilgilenen başka arkadaşlar linklerden faydalanacaklardır.
pegasuss90
07-12-2012, 23:10
Arkadaşlar merhaba... Ankara'da nereden tohum alabilirim acaba? Kızılay'da vs. bulamadım. Bauhaus ve Koçtaş benzeri marketlerde ise sadece soğan buldum. Bulduğum tohumlar genelde sebze tohumlarıydı. Çiçek tohumu nereden bulabilirim acaba? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşımda bulunurlarsa çok sevinirim.
Selamlar.
Arkadaşlar merhaba... Ankara'da nereden tohum alabilirim acaba? Kızılay'da vs. bulamadım. Bauhaus ve Koçtaş benzeri marketlerde ise sadece soğan buldum. Bulduğum tohumlar genelde sebze tohumlarıydı. Çiçek tohumu nereden bulabilirim acaba? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşımda bulunurlarsa çok sevinirim.
Selamlar.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Güven Park, ya da Sakarya Caddesi ile Selanik Caddesi kesişimindeki çiçekçilerde olması lazım. Veya Ulus Hal binasının karşısındaki baharatçılar çarşısında bulunması gerekir. Praktiker, Bauhaus ve Koçtaş'da bulamamış olman enteresan. Eğer sezonu değil diye bu mağzalar çiçek tohumlarını raflardan geri çektiler ise, sanırım bahara kadar beklemen gerekecek.
gülenmelek
08-12-2012, 12:32
Sayın pegasuss90 Cepa Bauhaus'ta çiçek de sebze tohumları da var. Kaktüslerin olduğu kısmın arka tarafına, besinlerin olduğu sıranın başına bakarsanız orada bulabilirsiniz. Bulamazsanız da mutlaka görevliye sorun. Tohumları kaldıracaklarını düşünmüyorum. Koçtaşı bilemeyeceğim ama mutlaka sorun derim ;)
Ben artık Sakarya'dan hiç bir şey almıyorum. Hem satıcılar rahat vermiyor, hemen "buyrun" diye başınıza dikiliveriyor, hem de ücreti yüksek söylüyorlar. En güzeli yine alış-veriş merkezleri. Hem fiyat uygun hem de doyasıya inceleyebiliyoruz bitkileri ;)
pegasuss90
08-12-2012, 14:09
Daha dikkatli bakacağım. Teşekkürler arkadaşlar.
korhan_ulku
09-12-2012, 22:54
Ulusu gezdim ama bir türlü ucuz viyole bulamadım ankarada viyole nereden ve ucuza bulurum çit mazısı tohumu var elimde ama ekicek viyole bulamadım şimdiden büyütmeye başlamam lazım ki yaza şaşırta bileyim :D
korhan_ulku
09-12-2012, 22:57
Sayın pegasuss90 Cepa Bauhaus'ta çiçek de sebze tohumları da var. Kaktüslerin olduğu kısmın arka tarafına, besinlerin olduğu sıranın başına bakarsanız orada bulabilirsiniz. Bulamazsanız da mutlaka görevliye sorun. Tohumları kaldıracaklarını düşünmüyorum. Koçtaşı bilemeyeceğim ama mutlaka sorun derim ;)
Ben artık Sakarya'dan hiç bir şey almıyorum. Hem satıcılar rahat vermiyor, hemen "buyrun" diye başınıza dikiliveriyor, hem de ücreti yüksek söylüyorlar. En güzeli yine alış-veriş merkezleri. Hem fiyat uygun hem de doyasıya inceleyebiliyoruz bitkileri ;)
Doğru söylüyorsunuz ama bazı bitkiler olsun saksılar olsun viyoleler olsun pahalı satıyor büyük yapı marketler ben gidip geziyorum ama uygunsa alıyorum gene bence fiyatlar hakkında bilgi edinmek lazım :rolleyes:
Dün öğleden sonra Bilkent deki Praktikere uğradım.
Mağza tasfiye halinde.
Başta bahçe reyonu olmak üzere pek çok reyonda ciddi indirimler var.
İlgilenlere duyurulur.
Nevin Marangoz
12-02-2013, 00:10
Etlik'teki praktikerde de tohum var.Ayrıca saksılarda uçuşan sineklerin yapışacağı sarı yapışkan da aldım geçen gün.
Nevin Marangoz
12-02-2013, 00:15
Kaktüslerim içim kare saksı arıyorum.Yapı marketlerinde bulamadım.Bulduklarımda büyük ve pahalıydı.
Aradıgım saksı : http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455-53.htm sayfanın 1567 mesajındaki saksılardan , ucuz olması tercihimdir.Yaklaşık 50 tane alacagım . Bildiginiz bir yer varsa söylerseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Geç mi oldu bilmem ama şimdi gördüm.Çıkrıkçılar yokuşunda Akyüz plastiğin deposu var.Orada vardır.Yalnız fiat bilmiyorum.
Nevin hanım ilginize teşekkürler .İnternetten fazlasıyla temin ettim .Çok saolun
cemre_77
11-03-2013, 14:14
Merhaba, Gecen hafta sonu, Karşıyakaya hemen girişte sagdaki bir peyzajcıdan 1 cuval keçi gübresi (10 tl) 1 cuval torf ( 10 tl) (torfun karısık topraklı oldugunu içinde ponza taşı bile oldugunu söyledi, diğerlerinden 3 tl pahalı idi, umarım kandırmamıştır) aldım. Orada kendi karıştıracağı sıgır gubreli toprakdanda bedavadan 5 poşet verdi :)) çiçek çeşitleri ve fideler henüz gelmemişti, 3 haftaya kadar geleceğini söyledi.
ben kendim yetiştireceğim fidelerimi.
lirionomada
22-04-2013, 18:01
Merhabalar. Arayanlar olabilir diye söylüyorum, telefon ettim, Bauhaus'ta perlit yokmuş (şu sıralar).
Ankara' yı çok iyi bilmiyorum, ancak eğer Karşıyaka peyzajcıları dendiğinde kastedilen, Karşıyaka mezarlığının karşısında sıralanmış olan peyzajcı ve fidanlıklar ise, dün oradaydım :-) ve farkettim ki çoğu şaşırtıcı bir biçimde perlitin ne olduğunu bilmiyor, veya leonardit, vs'yi... Şans eseri fidanlık sahiplerinden birisinde vardı ve bana çuvalın içinden bir poşet kadar perlit verdi sağolsun. Dere kumu için de peyzajcıları boydan boya dolaştıktan sonra, peyzajcıların aşağısında kalan Göktaş Peyzajcılık'a yönlendirdiler beni ve orada dere kumu bulabildim.
Her halukarda, sorduğum çoğu yer, ne için kullanacağımı sorduğunda, saksı harcı için kullanacağımı söylediğimde, "yahu dere kumu olmasa da olur, normal kumu karıştırır gitsin" gibi bir tepki veriyordu, boşuna mı saatlerce yürüdüm diye de düşünmedim değil bu yüzden, dere kumu ile normal kum arasındaki farkı bilmeyen birisi olarak :confused:
Sonuç olarak, arabanız yoksa Ankara'da bunları bulmaya çalışmak yerine internetten sipariş vermek daha mantıklı olabilir diye düşünme noktasına geldim.
neslihan0602
13-05-2013, 14:39
Ankara'lı arkadaşlar geçen yıl çubuk yolunda'Serakent 'açıldı bu yıl fidelerimi oradan aldım,100 fideden fazlasını alırsanız 35 krş..Yerli domates ve biber de var ,haberiniz olsun.Gübre var mı diye sorduğumda da; -olmaz mı para istemez deyip bir çuval gübreyi de yüklediler arabaya.;)
Selamlar. İki haftadır Bahaus'a gidip perlit soruyorum ama henüz getirmediler. Bugün telefonla aradım ve ithal bir ürün olduğu için hemen gelmeyebileceğini söylediler. Onları beklerken 100. Yıl ve Bağlıaca'da peyzajcılara baktım ama perliti duymamışlar bile. O nedenle internetten almaya karar verdim.
Ankara'da uygun fiyata satan bir yer bulursanız buradan paylaşırsanız sevinirim.
sar-dunya
22-03-2014, 15:44
Hocam daha üç hafta olmadı Bauhaus'dan perlit almış idim, akdoğa markalı.
Koçtaşta da gördüğümü hatırlıyorum.
Selamlar. İki haftadır Bahaus'a gidip perlit soruyorum ama henüz getirmediler. Bugün telefonla aradım ve ithal bir ürün olduğu için hemen gelmeyebileceğini söylediler. Onları beklerken 100. Yıl ve Bağlıaca'da peyzajcılara baktım ama perliti duymamışlar bile. O nedenle internetten almaya karar verdim.
Ankara'da uygun fiyata satan bir yer bulursanız buradan paylaşırsanız sevinirim.
Aşağıdaki adreste, uygun tarım perliti bulunmaktadır. Saygılarımla.
Ekodoğa
Tel:0312 399 54 42
Saray Cumhuriyet Mh. Gazi Mustafa Kemal Cad. Coca Cola Karşısı
Ümit Sk. No: 5 Sarayköy/Pursaklar/Ankara
Çiçek365
22-01-2015, 08:43
Yaklaşan sevgililer gününe özel hayat arkadşlarınızı mutlu edebilecek anlamı çiçekler 365 iek Portali (http://www.365cicek.com) da.
buttercup
14-02-2015, 20:31
Şu aralar Bauhaus'ta perlit ve lav taşı (cüruf) bulunuyor. Arayanlara duyurulur. Perlitin 10 litresi 3.65 tl, cürufun paketi ise 18.90 tl idi.
burak.kotan
16-02-2015, 11:47
Merhaba arkadaşlar. Ulus veya Keçiören çevresinde fide viyolü satan yer var mı?
Her halukarda, sorduğum çoğu yer, ne için kullanacağımı sorduğunda, saksı harcı için kullanacağımı söylediğimde, "yahu dere kumu olmasa da olur, normal kumu karıştırır gitsin" gibi bir tepki veriyordu, boşuna mı saatlerce yürüdüm diye de düşünmedim değil bu yüzden, dere kumu ile normal kum arasındaki farkı bilmeyen birisi olarak :confused:
Yani şu metni görünce, kimlerse, pezajcılar, bitki satıcıları..Arkadaşlar sakın DENİZ KUMU KULLANMAYIN, veya benzeri göl kumu. Bu kesinlikle yanlış olur, bitkiniz ölür. Deniz kumu inşaatta bile kullanılmaz ama dinleyen kim.Dere kumu tuzdan arınmış olduğu için önem kazanır.
Bal Kaktüs
18-02-2015, 01:37
Dere kumu bulunması için. Etrafta dere olması gerekir. Eğer çevrede dere yoksa. Satıcılarda dere kumu bulmak zor olabilir. İnşaatlarda bile kayaların. Mıcırdan daha ince kırılmışları kum olarak kullanılıyor.
Dere kumunun özelliği ve güzelliği. Bir üst mesajda Sayın Tablus'ta yazmış. Tuzlu olmaması. Ama bulunamıyorsa tuzlu olmayan herhangi bir kumda kullanılabilir. Veya kum yerine toprakta drenajı ve havalanmayı sağlayacak herhangi bir taneli şey kullanılabilir. Perlit, curuf, lav taşı, diatomit, klinoptiloit gibi malzemeler bulunmuşsa ve kullanılmışsa. Ayrıca kum da şart değildir.
Tüm bu malzemelerin içinde en az iş gören kumdur. Drenaj ve havalanmayı sağlar. Diğerlerinin hepsi bu işi yaparken yanında birde su tutucu olarak. Toprağın uzun süre nemli olmasını sağlar.
Hatta klinoptiloit yenilebilen bir mineraldir (Bu özelliği ile hayvan yemlerinde kullanılır) . Yani diğerlerine göre birde beslenmeye yardım eder
Harç yapmak gibi konularda. Her duyduğumuzu uygulamaya kalkıyoruz. Ve maalesef internette bir çok cahil profösör var. En kolay şey, her konuda birşeyler yazmak. Oysa ülkemizin en büyük tarım sitesindeyiz. Temel konular - Toprak düzenleyiciler - gübre - kompost - enzim gibi konuları okuyarak bu konuda çok gerekli bilgilere ulaşabiliriz. Böylece, onu okuduk, onuda koyalım. Bunuda okuduk bunu da koyalım diyerek. hem masraf hem malzeme aramak için zaman ve emek harcamasından kurtuluruz. Hemde yaptığımızı bilerek yapmış oluruz.
Kısacası hangi materyalin nerede ne için kullanıldığını öğrenmek lazım. Böylece bitkiye de gereken konfor. Doğru olarak sağlanmış olur. Bu da daha canlı bitki. Daha çok çiçek veya daha çok meyve-sebze demektir.
Arkadaşlar kolay geldin Ankara da organik tarım ilacı (delfin wg, Nemazaal..v.b) ürünleri satan bildiğiniz bir yer varmı ? Veya internette güvenilir alabileceğimiz bir adres bilen varmı.
Ankara'da bu zamanda viyolde domates ve hıyar fidesi nerede bulabilirim?
Merhabalar,
Ankara'da kaya yünü, hidroton, genişletilmiş kil, ucuz kare saksı gibi, daha cok hidroponik sistemler için malzeme satan mekan öneriniz var mı?
Mesela, 300-400 lt kadar hidroton alacagim ama internette o kadar aramama rağmen Ankara'da satan yer bulamadim. Şu ürün : VITALINK GENLEŞMİŞ KİL 8-20mm 45 litre - YETİŞTİRME ORTAMI (http://www.e-tartes.com/yetistirme-ortami--VITALINK-GENLESMIS-KIL-8-20mm-45litre.html)
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Bende aynı şekilde arıyorum, bulursanız benide haberdar ederseniz sevinirim.
celalamca
30-04-2018, 09:26
Hava bitkisine meraklı olanlar için Ankara Karşıyaka mezarlığı dallıoğlu peyzaja 4-5 çeşit hava bitkisi gelmiş.Fiyatlar 15 tl.Seranın içinde en dipte kutuların içinde.
hakansalihoglu
05-11-2019, 22:49
Sevgili Gilan sizin için netten araştırırken Şöyle (http://www.tekplatform.com/bitki-dunyasi/587317-pinus-pinea-fistik-cami.html) bir bilgiye denk geldim.Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden Çam kese böcekleri aslında bir kelebek türüdür ve bu kelebeklerin tırtılları ülkemizdeki orman zararlısı böcekler açısından önemli bir yer işgal etmektedirler. Üst üste birkaç yıl bu zararlının tahribatına uğrayan ağaçlarda boy büyümesi gerilemekte ve hacim kaybı olmaktadır... Çamkese böceğinin tahribatı kış aylarında yani ağacın gelişme dönemi dışında olduğu için herhangi bir ölüm söz konusu değildir. ancak yoğun ve arka arkaya birkaç sene devam eden tahribat ağacı zayıf düşürerek kabuk böcekleri ve diğer sekonder zararlıların gelmesine zemin hazırlamış olur.
Bu ağacın kabuğunu aldığınızda eve yeni börtü-böcekte getirebilirsiniz. Bazen insanın (özellikle benim) aklıma gelmiyor bu ufak detaylar.
Merhaba, ben videomda ağaç kabuklarını zararlılardan arındırma ve bitkimi zararlılardan nasıl koruyabileceğimi anlattım. belki işinize yarar bu bilgi ve tütün kullandığım tekniği böceklere uygulayınca uzaklaştırdığını **** olan yumurta ve lavralarını da önlediğini duymuştum.
https://www.youtube.com/watch?v=Gzt3RS5pDbE&t=200s
https://www.youtube.com/watch?v=Y61na_A8M_Y&t=156s
hakansalihoglu
05-11-2019, 23:03
Herkese merhaba, Ankara dikmende yaşıyorum ve aracımda yok.
Temiz sağlıklı bahçe toprağı
Solucan gübresi
Kompost
Leonardit
Sukulent
ve bir kaç evde beslemek için çiçek almak istiyorum.
Artı uygun fiyatlı saksı da satın alıcam.
Bana ankara da nereden bunları alabileceğimiz söyler misiniz ?
Doğma büyümedir ankara da yaşıyorum ama yazılan çizilen hiç bir şeyi anlamadım. Örneğin aoç fidanlığı serası yazılmış adres merkez lokantası google da arayınca 500 çeşit merkez lokantası çıkıyor **** çimente fabrikası yanı denmiş çimento fabrikası diye arayınca 40 çeşit fabrika çıkıyor. ulusta modern çarşı denmiş anafartalar çarşısı dışında çarşıya ben denk gelmedim google da bile adresi çıkmıyor,
gerçekten alışveriş yapabileceğim yerleri detaylı adresleriyle belirtebilir misiniz ? Örneğin ulus halini rüzgarlı sokağı ve ulusun her yerini dolaştığımda torf hariç ve kimyalsal gübreler hariç hiç bir şeye denk gelememiştim. tek bir zirai ilaç satan yerde leonardit vardı oda granül değil toz halindeydi. yanında ise kuşçular çarşısına giriş vardı
reelsulama
12-06-2020, 00:22
reel sulama olarak yardımcı olabiliriz web sitemizden bizi arayıp bilgi alabilirsin dostum https://reelsulama.com/
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.