Bağlan

View Full Version : Fırında Çırpma




dkp
02-05-2009, 23:23
Kullanılan malzemeler.
Büyük bir demet ısırgan, 0,5 kg ıspanak, 0,5 kg taze soğan, 250 grm arapsaçı.
Bulamaç için; zeytinyağı, un, tuz, su

Büyük bir demet ısırganın yanlızca filiz kısımlarını bir kaba hazırlıyoruz.
Ispanakların yanlızca yapraklarını hazırlıyoruz.
Arapsaçının genç sürgünlerini hazırlıyoruz.
Tazesoğanların yeşil kısımlarını hazırlıyoruz.
Hazırlanan malzemelerimizi mükemmel bir şekilde yıkıyoruz.(çok önemli)




dkp
02-05-2009, 23:28
Temizlenmiş malzemeler doğranarak harmanlanıyor.

dkp
02-05-2009, 23:36
Tepsi zeytinyağı ile yağlanıyor ve un ile hazırlanmış bulamac, ince bir kat oluşturacak şekilde tepsi içine dökülüyor.Üzerine harmanlanmış malzememiz seriliyor, yüksekliği 5-10 cm arası olmalı.Son olarak üzerine tekrar bulamac ilave ediyoruz, (200 c) fırına vermeye hazır.

dkp
02-05-2009, 23:40
Isırgan otu ile hazırlanan çırpma budur, afiyet olsun.
Sıcak olarak yenmesi gerekiyor, sade olarak tüketilebileceği gibi resimde görüldüğü gibi yoğurt ilavesi ile de çok güzel oluyor.

mmenekşe
01-04-2010, 09:00
Bulamacı nasıl ayarlıyorsunuz?Fırında ne kadar pişireceğiz?Bu arada elinize sağlok..

missmenas
02-04-2010, 12:50
enfes gözüküyor ya valla canım çekti .
yarım semt pazarımız kuruluyor ,aynen yarın akşam menüsü belirlendi.
teşekkürler tarif için:)

sakagun
02-04-2010, 13:21
Bulamacın kıvamı krep hamuru kıvamında olmalı.
Ben de yapıyorum çırpma. İçine gelincik otu, pazı, karalahana, nane, maydanoz gibi otlar da karıştırıyorum. Yani elimde hangi ot varsa katıyorum içine.