View Full Version : Dev Domates Yarışması
Böyle bir yarışma düzenleyelim mi?
bak işte buna yokum elimde sadece cherry ler var sonunculugum garanti :=)
Pembe domatesimiz rekoru kırar.
Aynı zamanda da konuşmaları da burada toplamış oluruz.
Çok çeşitli domates tohumları olduğu için;acaba belli domates gurupları kendi aralarında mı yarışmalı .
En iri pembe domates yarışması,**** yerli en iri Çanakkale domatesi yarışması gibi...
Ne dersiniz.
güzel fikir, türler baştan belirlenebilirse daha rekabet kokar her yan...
mustafaakgun
07-05-2009, 11:46
benimkilerinde çoğu cherry ama önemli olan yarışmaya katılmak
sercan1969
07-05-2009, 16:40
Bence çeşit sınırlaması getirmeyelim.Yarışmanın adındanda anlaşıldığı üzere
katılan arkadaşlar iri domates oluşturan çeşitlerle yarışmaya katılırlar.Gidipte çeri domatesle kimse dev domates yarışmasına katılmaz zaten.
Adalet Yağcı
07-05-2009, 17:49
Bu yarışmaya ben de katılırım, önemli olan yarışmanın heyecanı.
Cherry'ler için öneri. Bir salkımdaki domates sayısı olabilir.
Harika olur, benim hep daha çiçekteyken saydığım salkımlar belki yarışmaya girer. :D
Adalet Yağcı
08-05-2009, 09:43
Bölgelere göre domateslerin olgunlaşma süreci değişebilir, bu yüzden yarışma Temmuz ortalarında olursa hepimizin katılma imkanı olur.
ben de katılırım temmuz ayı iyi olur yarışma için
Fotoğraflarını yayınlayacaksak herkes farklı zamanda yayınlar olgunlaşanları doğal olarak, bizim burda çiçek açmış durumda hatta meyve bile var, diğer bölgelerde belki de toprağa indimeyen bile vardır fideleri. Ama yarışma güzel olacak bence de. Çünkü domates yetiştirmeyenimiz yoktur herhalde. :D
Ben henüz fideleri dikme imkanı bile bulamadım.:(
Farklı şartlarda yetiştirileceğine göre, domatesim oldu diyenler, tartıda ve/veya cetvel önünde ( ağırlık ve boy) olarak resimleyerek yarışmaya katılabilirler.
Yarışma süresi uzun tutulur, (sözgelişi Ağustos sonuna kadar veya daha ileri bir tarihe kadar denir.)
Benim domatesler, olursa inşallah, ancak o zamanda olgunlaşır.:p
Önemli olan heyecanı yaşamak, kazanmak da ayrı bir tad olur.
gürselbaranlı
18-05-2009, 21:53
7 çeşit fide dikme imkanım oldu açıkcası büyüklük olunca lezzetden uzak oluyor.Yarım kiloluk domates de diktim çirkin (pembe) leziz de kısacası varım.
Bende büyüklüğüyle katılmak isterim olmazsa lezzetinin çok iyi olacağını söyleyebilirim
bende katılabilirmiyim değerli ağaç dostları ;
pembe,joker,salkım ve küçük cherry birde ismini hatırlayamadığım fidelerim var bahçemde çiçek açtılar şimdiden sabırsızlanıyorum
iyi günler dileğiyle
yarışma başlayınca haberimiz olur değil mi?
ihsankaya45
09-06-2009, 10:45
merhaba
1300 rakımda domatesler çicek açmaya başladı.büyük ve lezzetli domatesler olacağını düşünüyorum.demirci bölgesel domatesleri ile yarışmaya katılabiliriz saygılarımla.
Birol Ketenci
13-06-2009, 19:09
Geçen yıl en büyük domatesim (pembe) doğal yöntemlerle dev olmasa da 630 gram (http://pdabketenci.blogspot.com/2008/08/3-hasat.html) gelmişti bu sebeble iddialı değilim ancak bu yıl ilk defa yetiştirdiğim cherry domateslerde salkımdaki adet sayısında bende yarışırım :)
birikinti
23-06-2009, 14:12
Yarışma olursa bende varım.. Bizim % 100 yerli tohumlarla ne kadar olursa artık bende bekliyorum sabırsızlıkla...
Bu yarışmaya hayır diyemem doğrusu.:)
Dilimli yerli domates ve pembe domatesler ile bende varım.;)
Lithi-um
28-06-2009, 01:39
Olursa bende katılabilirim.. ne kadar sürer acaba ? hem katıldığım ilk etkinlik olur ben varım :)
http://www.reimerseeds.com/sicilian-saucer-tomato.aspx
Seneye tohum almak lazım :)
En büyük domates muhtemelen f1 türlerinden olmayacaktır. Tohumlarını da paylaşmak gerek değil mi?
bende varım yarışmayı
benim domatesler oldu nasıl katılacağız nasıl belgeleceğiz
pembe domateslerimle katılıyorum
turkuaz61
20-08-2009, 14:18
Yıllardır pembe domates yetiştiren birisi olarak bende katılmak isterim
N.Cebeci
20-08-2009, 20:02
Hadi hayılırısı bakalım sonuç nasıl olacak?
hasoyasar
08-10-2009, 09:55
ben serayı kurana kadar bekleeyinnn:D
Douglas Fir
08-10-2009, 10:14
Dev domateslerimin fotoğraflarını çektim ama keşke ölçülerini ve ağırlıklarını da alsaymışım. Tahminen 500 gr. dan fazla gelen bir iki domatesim vardı. Neyse yarışma daha başlamamış herhalde :)
500 grammı off diyorum :)
tasdelenmurat
09-10-2009, 23:28
bende orijinal dev domates tohumu vardı. 10 taneydiler. elde 5 tane falan kaldı. Domatesin kendi özelliği kafa kadar oluyor. f1 değiller. bu yaz dikmeyi düşünüyorum.
Douglas Fir
11-10-2009, 18:05
"Great White" cinsi çok iriydi. İki öğünde ancak bitiyordu.
Douglas Fir
11-10-2009, 22:55
Bu Çanakkkale domatesi herhalde. Bunu 1 haftada ancak tüketirsin:) Elinize sağlık.
mutlutolga
09-11-2009, 20:25
hormonlu olmadıktan ve yerli tohumla olduktan sonra herzaman büyük iyidir :)))
dev domatesleri yetiştirmek her zaman zor bir şey. çürüme, patlama, kaverengi bir hastalık hiç bırakmıyor domatesleri.
N.Cebeci
09-12-2009, 23:04
Değerlendirme yapılmamış gibi ama sayın kürsad'ı şimdilik geçen yok.
Tebrikler.
Kayınçonun o domates, ben yetiştirmedim. Ben sadece ilgi çekebilir diye resmini koydum. Henüz tohumlarından da edinemedim çünkü yedik.
MeyveliTepe
10-12-2009, 16:02
117226
amatör hobici
10-12-2009, 17:42
Sn. Meyvelitepe
Siz bu işi iyi yapıyorsunuz. Tebrikler..
ben serayı kurana kadar bekleeyinnn:D
:D:D:D ehüeühühe
idris şenol
31-12-2009, 16:46
tebrikler
organica
31-12-2009, 17:01
Bende sipariş verdim tohumlardan kısmetse buradan yayınlarım resimlerini.
woltran25
01-01-2010, 09:19
Bravo, ama benim öğrenmek istediğim bu büyük domateslerin lezzeti normal domatesler gibi oluyormu ?
MeyveliTepe
01-01-2010, 23:07
Bu büyük domateslerin lezzeti normal domatesler gibi değil. Çok daha lezzetli :)
woltran25
05-01-2010, 22:00
Bu büyük domateslerin lezzeti normal domatesler gibi değil. Çok daha lezzetli :)
Gerçekten mi ? Neyse biz önce normal domatesleri layığıyla yetiştirebilelim de büyüğüne sonra bakarız
ciftcibası
02-03-2010, 23:04
Ben domates manyağı biri olarak yazıyorum.Ama görüyorum ki ben son derece normalmişim.Fotoğrafları yanlış görmüyorsam bu domatesler kiloluk değil mi :)Bunların tohumlarını nereden sağlayabiliriz?Yardımlar için teşekkürler...
Her şeyi devletten beklemeyin :)
Şu yarışmanın kurallarını hala oluşturamadık.
Hangi cinsler için ayrı ayrı yarışma düzenlenecek?
Yarışmanın sadece eğlence olmaktan çıkması için, tohum ve çimlenmeden başlayarak, önemli tüm aşamaların fotoğraflanmasını istemeli miyiz?
vs vs...
Hepsini ben düşünemem :)
enginer45
03-03-2010, 13:41
buna bi yarışma değilde;sergileme desek.yani kim nerede (yerde veya saksıda)yaparsa yapsın,veya hangi cins olursa olsun,ağacından koparmadan sergilesin.salkımını görelim,boyunu görelim,iriliğini görelim,yoğunluğunu görelim.bende şu an çeşitli domates tohumları diktim ve yeşermesini bekliyorum.cherry domateslerin bütün çeşitlerinden en az 20şer tohum attım.inşallah sizlerle paylaşacağım.birde 20 adet dev domates ağacı tohumu diktim.en merak ettiğimde o zaten.bekleyip göreceğiz.
alperen55
17-03-2010, 08:38
20 gün sonra tohum ekimine başlayacağım sanırım 100 fide lik bir alana sahibim domatis olarak acaba geçn yaz kullandım fidelerden mi kulanayım diyorum?
onlar GDO'lu değildi her bir fideden aşğıa yukarı 8 ile 10 kg arası domates yetiştirmiş bulunuyorum saygılar diliyorum herkeze...
GDO'lu olmayabilir ama hibritse aynı verimi alamazsınız aldığınız tohumlardan.
Bence ilk başta tüm çeşitler aynı çatı altında yarışsın sonra hangi çeşidin daha iri olduğunu buluruz. Gelecek senelerdeki yarışmalar için referans olur bu sene. Tabi ki de fotoğraf eklersek daha iyi olur.:D
Osmaniyeli
08-04-2010, 22:35
Yarışma olursa bende varım.. Bizim % 100 yerli tohumlarla ne kadar olursa artık bende bekliyorum sabırsızlıkla...
sayın birikinti bu dönemde gerçekten %100 yerli tohum kaldımı bilmiyorum gelecekte GDO'suz tohumlar çok değerli olacaktır. Eğer varsa bu millet için onlara iyi bakın ve çoğaltın. selamlar.
Osmaniyeli
08-04-2010, 22:40
GDO'lu olmayabilir ama hibritse aynı verimi alamazsınız aldığınız tohumlardan.
Geçen yıllarda Eskişehir'de bir vatandaş "Ata"dan kalma bir sandıkta domates tohumları bulmuştu ve onları çoğaltıyormuş gelecekte o tohumlar çok değerli olacak bu saf tohumların kıymetini bilelim değilmi arkadaşlar. Acaba o tohumlardan nasıl elde edebiliriz.bilen varmı. selamlar.
Osmaniyeli
08-04-2010, 22:41
117226
süper tebrikler.
nihat_kb
21-05-2010, 11:44
Geçen yıllarda Eskişehir'de bir vatandaş "Ata"dan kalma bir sandıkta domates tohumları bulmuştu ve onları çoğaltıyormuş gelecekte o tohumlar çok değerli olacak bu saf tohumların kıymetini bilelim değilmi arkadaşlar. Acaba o tohumlardan nasıl elde edebiliriz.bilen varmı. selamlar.
Atadan kaldıysa tohumlar bence zor çimlenir onlar, sonuçta tohumda canlı bir varlık :)
yalıçapkını
21-05-2010, 14:45
Öncelikle Malinaya Teşekkürler.Uzun zamandır bir hatam sonucu forumdan ayrı kalmıştım...Döndüm.
Sevgili Büyüğümüz M.tepe fovorim.Bende ondan aşırdığım bilgilerle dev çukurlara pembelerimi geçen hafta diktim.Bakalım sonuç ne olacak.
Bu dev sebze yarışmalarına, ayrıca karpuz,kavunda eklenebilir.:)
ilkerr54
22-05-2010, 10:28
maşallah
bende ilgiyle hepinizi takip ediyorum.
Osmaniyeli
03-08-2010, 12:34
Sevgili arkadaşlar bir haberde görmüştüm Eskişehir'de birisi dedesinin sandığında tohum bulmuştu ve ekmişti domates tohumları olduğunu tespit etmiş. Daha sonra ürün vermeye başladığında görmüşki doğal şekilde yetişen dev domatesler oluşmuş resmini görmüştük haberde ama o şahıs tohum vermiyormuş kimseye %100 doğal bu tohumlara eğer ulaşabilen varsa haber versin bence çok önemli değerlendirilmesi lazım fakat doğru ellerde olmalı
N.Cebeci
03-08-2010, 21:19
O tohumlardan çok insanda var. Burdaki dev domates yarışmasıda zaten o tohumlardan ekilerek yapıldı. Sayın meyvelitepenin resminikoyduğu domatesin tohumuda ondan. Bende bahceme o tohumdan ekmiştim. Benim en buyuk domatesimde 850 gram gelmişti. Kısaca meraklanmayın tohumlar emin ellerde :-) Yürek Domatesi, Kalp Domatesi, Pembe Domates denen domatesler onlar. (Not: Bilgilerim sitedendir. :)
sındırgılı
03-08-2010, 21:41
Ben de Heybeliadadaki bir arkadasimin verdigi 3-5 tohumdan iri pembe domates yetistirdim. Fakat, sizinkiler gibi oyle kiloluk degildi. 3 kisilik salata icin 1/4 unu kullanabildim.(Resmi sebze hazirlama bolumunde var)
Gerci, yarismaya katilacak kadar buyuk gormedigimden tartmadim.Seneye daha ozenli yetistirip (kus sutu, eksik olmayacak), supriz yapilabilir.:)
2008 yılında yetiştirdiğim yerli tohum pembeler .
http://pdadavutlarinpembeleri.blogspot.com/
Adalet Yağcı
07-08-2010, 22:01
Bu yarışma başlamadı mı?
Bence, yarışacak domatesin sadece iri ve ağır olması çok da önemli değil, aynı zamanda sağlıklı görünmesi de gerekir.
Yarışmaya pembeler avantajlı başlayacaklardır, doğal olarak onlar zaten iri.
Erzincan domatesleri de şanslı, geçen sene çok iri domatesler almıştım onlardan da.
Kokteylleri yarışma dışı bırakmak doğru olur.
Bu arada önemli bir ayrıntı, domatesler çok büyüsün diye sık sık sulamayın, yarışmayı kazanırsınız belki ama lezzeti kaybedersiniz :)
N.Cebeci
08-08-2010, 22:16
Sn. oyaman domateslerin güzel olmuş, ama inan benimkiler daha süslü idi :)
pembegül
11-08-2010, 13:33
Gdo 'lu ürünler tozlaşma ile zaman içinde diğerlerinide verimsizleştiriyormuş bilginize .Yani civarda Gdo 'lu tohumdan üretim yapılıyorsa elimizde yerli ve gdo suz tohum kalmayacak bunu önlemek için her çifçinin yerli tohum kullanması gerekiyor ancak bazı paragöz kimseler buna ne kadar yanaşır bilinmez sadece para için geleceğimiz ellerimizin arasından kayıp gidiyor çok yazık .:(
Selahattin Yılmaz
11-08-2010, 22:19
Gdo 'lu ürünler tozlaşma ile zaman içinde diğerlerinide verimsizleştiriyormuş bilginize .Yani civarda Gdo 'lu tohumdan üretim yapılıyorsa elimizde yerli ve gdo suz tohum kalmayacak bunu önlemek için her çifçinin yerli tohum kullanması gerekiyor ancak bazı paragöz kimseler buna ne kadar yanaşır bilinmez sadece para için geleceğimiz ellerimizin arasından kayıp gidiyor çok yazık .:(
Bu bilgi tam olarak doğru değil. Domatesde kendine döllenme esastır yani dışardan toz alarak kısırlaşacak en son bitkilerden bir tanesi. Bitkilerin döllenme biyolojisini bilmeden böyle bir bilgiyi böyle bir forumda binlerce kişinin okuyacağı alanda akıl karıştırabileceği için söylemek hiç doğru değil. Soru "Gdo 'lu ürünler tozlaşma ile zaman içinde diğerlerinide verimsizleştiriyormu" şeklinde olsaydı belki diyebiliriz ama yanlış.
GDO ile kısırlaşma olayı mekanizması şöyledir:
Elinize alarak ektiğiniz tohum ya hasat edildiğinde tohum vermeyecek özelliktedir veya tohum verse bile o tohumlar çimlenmeyecek alel bir gene sahiptir. Bunun amacıda tohum aldığınız yere devamlı bağlılığınızın olmasıdır aksi takdirde tohum alabiliyorsanız ve o tohum çimleniyorsa sorun yok. Ancak yabancı döllenen bitkilerde çimlenmeme geni ya da gdo lu bir gen tozlaşma ile bulaşabilir. O nedenle soya, ayçiçeği ve mısır gibi yabancı döllenen bitkilerde GDO tartışmaları daha ciddidir. Domates gibi kendine döllenen bitkilerde GDO şüphesi olan tohumu almazsınız olur biter. Piyasada şu hastalığa veya bu zararlıya toleranslıdır şeklindeki beyanla satılan tohumlarda GDO ihtimali yüksektir.
Kısaca şüpheleniyorsanız Amerika ve İsrail (dolaylıda olsa) menşeli tohumlarından uzak durmanız sizi %90 oranında GDO lu tohumlardan koruyacaktır.
MeyveliTepe
11-08-2010, 23:05
Domates konusunda Selahattin hoca çok haklı. Domates çapraz tozlaşma ihtimali çok az bir bitkidir. Yanlış bilmiyorsam o da en fazla üç metre mesafede.
Ancak diğer bitkilerde öyle değil. Mısır ve kanola konusunda ABD ve Kanada'da açılmış bazı davalarda, organik yetiştiricilik yaptığını sanan bazı çiftçilerin tarlalarında çapraz tozlaşma ile oluşmuş GDO'lu bitki tesbit edildi. Monsanto'nun tohum telif haklarını bahane ederek çiftçilerin tohumluk ayırmalarını nasıl engellemeye çalıştığı, çiftçilere sözleşme imzalattığı, sonra dava açtığı, hatta, tohum eleme makinası olup, isteyen çiftçinin tohumluklarını temizleme servisi veren bir adamı nasıl süründürdüğü muhtelif döküman ve belgesellerde var. Bu da, bu gibi bitkilerde kısırlık geni konmadığı, gdo'lu tohumdan yapılan ekimlerin bazı bitkilerde ciddi kontaminasyona sebep olduğu anlamına geliyor.
pembegül
12-08-2010, 08:41
Bu bilgi tam olarak doğru değil. Domatesde kendine döllenme esastır yani dışardan toz alarak kısırlaşacak en son bitkilerden bir tanesi. Bitkilerin döllenme biyolojisini bilmeden böyle bir bilgiyi böyle bir forumda binlerce kişinin okuyacağı alanda akıl karıştırabileceği için söylemek hiç doğru değil. Soru "Gdo 'lu ürünler tozlaşma ile zaman içinde diğerlerinide verimsizleştiriyormu" şeklinde olsaydı belki diyebiliriz ama yanlış.
GDO ile kısırlaşma olayı mekanizması şöyledir:
Elinize alarak ektiğiniz tohum ya hasat edildiğinde tohum vermeyecek özelliktedir veya tohum verse bile o tohumlar çimlenmeyecek alel bir gene sahiptir. Bunun amacıda tohum aldığınız yere devamlı bağlılığınızın olmasıdır aksi takdirde tohum alabiliyorsanız ve o tohum çimleniyorsa sorun yok. Ancak yabancı döllenen bitkilerde çimlenmeme geni ya da gdo lu bir gen tozlaşma ile bulaşabilir. O nedenle soya, ayçiçeği ve mısır gibi yabancı döllenen bitkilerde GDO tartışmaları daha ciddidir. Domates gibi kendine döllenen bitkilerde GDO şüphesi olan tohumu almazsınız olur biter. Piyasada şu hastalığa veya bu zararlıya toleranslıdır şeklindeki beyanla satılan tohumlarda GDO ihtimali yüksektir.
Kısaca şüpheleniyorsanız Amerika ve İsrail (dolaylıda olsa) menşeli tohumlarından uzak durmanız sizi %90 oranında GDO lu tohumlardan koruyacaktır.
Yazıma dikkat ederseniz ben domateste diye bir kelime yazmadım ürünler dedim bende ürünler diye okudum zira okuduğum yerde bu forumlardan birindeydedi ancak hangisi şimdi hatırlamıyorum .
Benim yerli **** yabancı tohumları kullanma gibi bir şansım yok ancak olsaydı emin olun tecihim yerli tohum olurdu.
abudances
27-06-2011, 23:02
Bu sene (2011) dev domates yarışması yokmu acaba?
limon_sever
29-06-2011, 19:55
Dev domates adayı. Özel bakımla büyütmeye çalışacağım. Bakalım ne kadar başarılı olacağım.
umutyolcusu
30-06-2011, 14:21
Dev domates pek dökmüyor her halde,sayın limon sever bu bitkide sadece bir tane domates mi büyümekte?Benim dev domatesimde bir türlü çiçekten domatese dönemedi.Sabırla bekliyorum.
limon_sever
30-06-2011, 15:27
2 meyve ve çok çiçek vardı ben hepsini kopardım sadece bu kaldı. Bitkinin sadece bunu büyütmesini istediğim için tek bıraktım. Bu domatesin cinsini bilmiyorum köyden geldi, iri yamuk yumuk olan domates demişlerdi. Diğer domates fidelerinde daha çok meyve var. İlk defa deniyorum. Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.
son haliyle ilgili fotograf var mi
limon_sever
10-07-2011, 13:52
2 gün önceki hali. Güneşten meyveyi korumak için üstüne gölgelik yaptım. Daha çok büyümesi lazım. Bu sıralar biraz daha hızlı büyüyor.
Birol Ketenci
16-07-2011, 19:22
Maşallah bir hayli iri olacağa benziyor, sanırım pembe domates. İki yıl önce 1160 gr büyüklüğe ulaşmıştık pembe domateste.
Yusuf Yalçın
16-07-2011, 19:30
bu senede yarışma olacaksa bende katılmak isterim bahçemde Seben domatesi var ne kadar büyür bilmiyorum 600 gr kadar olur sanırım
macuroğlu
17-07-2011, 10:01
benimde bahçemde iri domatesler oluyor bende katılmak isterim geçen sene 900 gr en irisiydi
marnalı61
19-07-2011, 10:47
bu da benim dev panderosa cinsi domatesim.
limon_sever
20-07-2011, 09:41
Dün domates fidesine su tutma oranı yüksek gübre takviyesi yaptım. Büyüme hızı yavaşlamış durumda.
235235
235236
Maşallah bir hayli iri olacağa benziyor, sanırım pembe domates. İki yıl önce 1160 gr büyüklüğe ulaşmıştık pembe domateste.
Teşekkür ederim. İnşallah beklentileri boşa çıkarmaz. Rekoru geçemem belki ama bu sene epey tecrübe edindim. Ertesi seneler daha iri domatesler yetiştireceğim inşallah.
bu da benim dev panderosa cinsi domatesim.
Elinize sağlık sizinkilerde bir hayli büyümüş.
limon_sever
21-07-2011, 14:19
Dünkü çekimler hoşuma gitmedi. Bugün gölge de bir daha çektim. Dev domates olmaya az kaldı.
limon_sever
28-07-2011, 14:03
Ve dev domates ermeye başladı. Umduğum gibi çok büyümedi. Seneye artık.
kocasinan
17-08-2011, 10:03
Merhaba, bende bu yarışmaya katılmak isterdim, benim Ankara'da Haymana yolunda bir bahçem var 850 m2 kadar burada organik domates yetiştirmeye çalışıyorum, 2 sene önce yaşlı bir teyzeden domates aldım, hep kendi tohumundan üretim yaptığını söyledi, güvenerek aldım ve tohumunu elde etim, geçen sene mayıs ayında diktim her bir fide yaklaşık 5-6 domates verdi. Bu sene aynı diktiğim domatesin tohumunu aldım ve Mayıs ayında yeniden diktim, temmuz başında üzeri çiçek doluydu çok sevindim ama çiçekleri kuruyarak büyük bir hızla dökülmeye başladı 1 ay boyunca çiçekleri döküldü anlayamadım. Ancak 10-15 gün önce kalan çiçekler domatese döndü.Çiçeklerin 1 ay gibi uzun zamanda 1 tane bile domatese dönmemesinin sebebi ne olabilir aceba, fazla gübre olabilirmi ? domatesi dikmeden önce bolca koyun ve tavuk gübresi vermiştim toprağa bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim, teşekkürler.
247094
Yarışmacı arkadaşlar; Yarışma dışı bir domates.
Bahçedeki herhangi bir domates. Özel olarak bakılmadı.
Tohumları
'' Tohum Takas Etkinliği'' de dağıtılacak.
Harun Parlak
22-09-2011, 17:00
İki örnek de ben yükleyeyim. Tartılmadılar ama yaklaşık birbuçuk kg kadar gelebiliyorlar.
İki örnek de ben yükleyeyim. Tartılmadılar ama yaklaşık birbuçuk kg kadar gelebiliyorlar.
Tekin Bey;
Size ve ürününüze saygı duyarım. Elinize sağlık.
Harun Parlak
22-09-2011, 19:34
Teşekkürler Sayın Tura. Bir iki fotoğraf da dalında görüntülemişim.
Teşekkürler Sayın Tura. Bir iki fotoğraf da dalında görüntülemişim.
Maşallah Tekin Bey.
Elleriniz dert görmesin.
Domatesleriniz oldukça güzel ve iştah açıcı gözüküyor.
Tohum Takas Etkinliği'inde bu Güzel Domateslerin tohumları ile katılacak mısınız.
Onlara talip olmak istiyorum.
Harun Parlak
25-09-2011, 18:16
Talep olur da katılmazmıyım.
kalambaklı
25-09-2011, 19:04
Sevgili Tekin ustam, iyi akşamlar, domatesiniz pembe domates2e benziyor fakat sırık cinsi bir domates, mümkün olursa tohumlarından bende rica ediyorum.
Saygı ve sevgiler.
kocasinan
04-10-2011, 15:05
Tekin Bey öncelikle Maşaallah, emeğinize sağlık, yetiştirdiğiniz domatesin cinsi nedir aceba ?
erdibaştan
25-12-2011, 21:35
bende dikmeyi düşünüyom bende 4 tane var
erdibaştan
25-12-2011, 21:37
yaa bu kadar büyükte lezzeti nasıl oluyoı
Harun Parlak
29-12-2011, 20:44
Bu domatesi tadan normal domatesleri yemiyor.:)
Kültigin
29-12-2011, 21:54
Değerli üyeler, bu mesaj benim forumunuzdaki ilk mesajım. Forumu çok beğendim, özellikle bu konuyu heyecanla okuduktan sonra üye olmaya karar verdim.
4 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Küçük bir bahçem var. 25 metre x 20 metre. Burada mutfağım için sebze yetiştiriyorum. Daha doğrusu yeni yeni öğreniyorum bahçe hobisini. Yaşadığım yer, Macaristan'ın güneyinde küçük bir köy. İklimi aşağı yukarı bizim Afyon'a benziyor. Yazın çok sıcak ve kuru. Kışın ise karlı, yağışlı ve soğuk. Bazı yıllar ısı, 15-20 gün boyunca geceleri eksi 16-18 e kadar düşüyor. İlkbahar ve sonbaharda yağış çok. Bahçecilik köyde yaygın.
Domates yarışması fikri çok heyecan verici doğrusu. Ben de son iki yıldır bahçeme domates ektim. Ancak cinslerini bilmiyorum. Salkım domatesler güzel olmuştu. Bir kaç fide de mini domates ektim. Onlar da eh işte idare eder düzeyde oldular. Tohumdan değil, bahçıvandan kaynaklanan teknik sorunlar ;-)
Arkadaşlar, malesef Türkiye'ye sık gelemiyorum. 2-3 yılda bir ancak. Acaba sizlerden biri, Eskişehir haberinde adı geçen "yürek domates" tohumundan bana posta ile gönderir mi? Yardım esirgemezseniz, minnettar olacağım.
Daha ilk mesajda tohum istemek belki biraz kabalık gibi oldu ama, hoşgörünüze sığınıyorum.
Selamlarımla.
Kültigin
(Mustafa Kemal)
pembegül
30-12-2011, 21:49
Sayın Tekin rica etsem banada gönderirmisiniz şimdiden teşekkür ederim göndreceğiniz zaman buradan bildirirseniz adresimi gönderirim selamlar ..:)
Harun Parlak
30-12-2011, 21:57
Tohum ihtiyaçlarınızı Tohum Takas Ekinliğinden (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25266.htm) giderebilirsiniz.
whoiam313
30-12-2011, 22:10
sn tekin resimdeki domateslerin cinsleri nedir acaba tohumları nereden tedarik ettiniz ve lezzet olarak 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
Harun Parlak
30-12-2011, 22:17
Pembe domates olarak biliyorum. Lezzet olarak tam puan. Ama raf ömrü hipritler gibi dayanıklı değil. Ticari üretim olarak pek tavsiye etmem. Ama alıcısı fena değil. Bilen alıyor. Bilmeyenler Hormonlu sanıyor.:) Cinsi böyle kendiliğinden iri.
Çok haklısınız Tekin Bey.
Bizim bahçede yetişen pembe domatesleri bir iki sene evvel gören bir arkadaşımız da hormonlu mu diye sormuştu.
Yok sadece yanık hayvan gübresi veriyoruz demiştik de zor inanmıştı. Nasıl inansın ki öyle iri olmuşkardı ki yer yer saplarından üst tele bağlamak zorunda kalmıştık.
Neredeyse bir tanesi bir kg. a yakın geliyordu.
Bu sene domateslerde de kırmızı salçalık biberlerde aynı kaliteyi tutturamadık. Ama sadece bizde değil bu yörede herkes şikayetçiydi.
http://www.agaclar.net/forum/475456-post2494.htm
Bana geçenyıl bir arkadaş bu domateslerden tohum verdi.Bende normal diye diktim bahçeme süper bişe bunlar şimdi fidelerim var ve bakalım bu yıl ne kadar büyük olacaklar ve çok lezzetliler.
Halil Önen
24-07-2012, 01:09
Tohum ihtiyaçlarınızı Tohum Takas Ekinliğinden (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25266.htm) giderebilirsiniz.
Tohum takas etkinliğine Tekin bey'in gönderdiği pembe domates...
320830
rekor neydi...;)
denizakvaryumu
24-07-2012, 08:36
320830
rekor neydi...;)
http://www.agaclar.net/forum/543997-post39.htm :)
MeyveliTepe
24-07-2012, 09:09
1352 gr (http://blog.meyvelitepe.org/2011/08/24/domates-guzeli/) üstüne bakalım :)
Halil Önen
24-07-2012, 09:54
1352 gr (http://blog.meyvelitepe.org/2011/08/24/domates-guzeli/) üstüne bakalım :)
Ben tarlaya bi daha bakıp geleyim...;)
Eksiğimizi gördük _ doğal yollarla_ çok üstüne çıkabilir de;
nasıl satacağız diye düşünüyoruz.
'Bir kilo domates ver' deyince...:)
Harun Parlak
24-07-2012, 11:01
320830
rekor neydi...;)
Rekor sanırım 1.570.
http://www.agaclar.net/forum/262138-post268.htm
MeyveliTepe
24-07-2012, 11:54
Rekor sanırım 1.570.
Bunun kırılması kolay değil :)
Bu yıl bende bir kiloyu geçen olur ama buralara gelebilecek gibi bir şey görünmüyor.
Harun Parlak
24-07-2012, 12:06
Rekorluk domates salkımda en fazla iki adet bıraklırsa güç yönlendirmesi ile elde edilebilir.
Salkımın uç kısımlardaki domatesleri koparmak lazım.
MeyveliTepe
24-07-2012, 14:04
Biraz önce bahçede dolaşırken bir pembe domates bitkisinde 22 tane domates saydım. Bir yandan da yeni çiçek açıyor. Herbiri ortalama 350-400 gr gelse 7-8 kilo olacak domates taşıyor. Bu durumda 400 gr'lık standart boylara da fazlasıyla razıyım :)
denizakvaryumu
24-07-2012, 15:14
Bu rekorluk domatesler sırık cinsi sanırım...
Ne kadar boy atıyor?
Harun Parlak
24-07-2012, 15:32
Bu rekorluk domatesler sırık cinsi sanırım...
Ne kadar boy atıyor?
Bu cins domates fidesinden sanırım bir zamanlar sizde aldınız . Ama o yıllar yeni araziniz ile uğraşıyordunuz domatesler ile ilgilenemediniz galiba.
Sırık domatesler. Tarla da sırık boyu artı sırık boyu kadar geriye yatarak boy atar.
Sera ortamında ipe alınıp iyi bakım yapılabilirse 8 metreye kadar boy atabilir.
denizakvaryumu
25-07-2012, 08:30
Benim aldıklarım oturak blacksea man diye hatırlıyorum...
Onlardan çok memnun kalmıştım bu sene de tekrar tohumdan yetiştirip diktim...
Eğer bu sırıklarda arada var idiyse oturakların arasında herhalde araya karışıp gittiler.
gungor43
09-08-2012, 14:39
320830
rekor neydi...;)
maşallah :))
limon_sever
24-09-2012, 11:16
Bu yıl en iri yetiştirebildiğim dev domates bu
333990
çiftçi5234
11-10-2012, 15:30
Bu cins domates fidesinden sanırım bir zamanlar sizde aldınız . Ama o yıllar yeni araziniz ile uğraşıyordunuz domatesler ile ilgilenemediniz galiba.
Sırık domatesler. Tarla da sırık boyu artı sırık boyu kadar geriye yatarak boy atar.
Sera ortamında ipe alınıp iyi bakım yapılabilirse 8 metreye kadar boy atabilir.
Domates ağacı için pembe domates kullanmalı demekki :dilli:
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.