View Full Version : Dev Karpuz Yarışması
Böyle bir yarışma düzenleyelim mi?
valla ben hazırım benim tohumlar çimlendi bile :=)
Çok iyi olur, yalnız şart olarak yerli karpuz olmalı, yerli malını üretelim, belki toğumculağa da bir katkımız olur.
Çok iyi olur, yalnız şart olarak yerli karpuz olmalı, yerli malını üretelim, belki toğumculağa da bir katkımız olur.
Aynen katılıyorum.
Aynı kalitedeki tohumlar ayrı bölgelerde ve ayrı kişilerin belki de farklı yöntemlerle yetiştirecekleri karpuzlar arsından mı seçilecek acaba?
Ne dersiniz.
Kuralları birlikte oluşturmalıyız...
Önerilerinizi yazın.
Sayın malina, teklifimi değerlendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. bence yerli ve yabancı olarak ayırmayalım. Kişinin yerli tohum mu, yabancı tohum mu? kullandığını bilemeyiz...
Bence yerli veya yabancı olması önemli değil hibrit(F1) olmayanları yetiştirirsek en azından paylaşma imkanımız olur. :p
darkfriairs
18-05-2009, 15:11
Yerli karpuzu nasıl dev haline getirebiliriz, bunun için önemli çalışmalar gerekli değil mi?
herkes aynı tip karpuzla yarıssaydı iyi olurdu mesela carolina 183, ya da GEORGIA RATTLESNAKE bu iki karpuz cesidi de fazla kilo yapıyor
arkadaslar artık bu yarışmayı baslatalım. karpuz tarlalarında karpuzlar yeşermeye başladı. saygılar.
mustafaakgun
05-06-2009, 14:05
öncelikle herkese selam
yarışmaya bursada katılıyorum (:
en büyük mü olur en küçük mü bilmiyorum ama balkonuma ve iş yerimin bahçesine geçen sene aldığım karpuzların çekirdeklerden ektim şuan baya bi büydüler ama daha çiçek yok tek bi karpuz vermeleri bile benim için yeticek.
tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim:)
Karpuz bahçemde bu sene Samsun karpuzu iri çekirdekli ve uzun tip ve sayın SZt nin göndermiş olduğu Halep karası karpuz ve kendi yetiştirmiş olduğumum karpuz fidelerinin resmi görülmektedir.İri çekirdekli Samsun karpuzu iyibakımla 25-30 kilonun üzerinde ürün alanabiliniyor .
carolina 183 cinsi karpuzum 22.3 kg da hasat edildi :=)
Fotograflara bakabilirsiniz
alimallah
03-09-2009, 12:03
Sayın satsuma,
Karpuzunuzun tohumlarından edinebilir miyim?
Selamlar
copur 09
03-09-2009, 20:29
Sayın karınca70 arkadaşımızın sattığı 100 kg. gelen karpuz tohumlarından alan arkadaşlar karpuzlarınız yetişti mi acaba.
bu da GEORGIA RATTLESNAKE cinsi karpuzum onuda bugün hasat ettim farklı bir tartıda ama rastlantı bu ya o da digeri gibi 22.3 kg geldi :=)
Biologist
17-10-2009, 17:00
:) masallah diyelim bu yenmişdir hazmedilmişdir bile :)) carolina tohumlarindan elde edebilirmiyiz???
serdarrrr
21-10-2009, 16:39
bunlar doğalmı
mutlutolga
09-11-2009, 20:23
kesinlikle ilginç bir yarışma ama yerli tohum konusunda arkadaşlara katılıyorum
Sayın karınca70 arkadaşımızın sattığı 100 kg. gelen karpuz tohumlarından alan arkadaşlar karpuzlarınız yetişti mi acaba.
3 adet almıştım bir tanesi çimlendi fakat büyümedi daha sonra bi 3 adet daha geldi onunda bir tanesi çimlendi toprağa ektim misket kadar olmuştu bu kezde mevsime yenik düştü malesef yetiştirmek kısmet olmadı... fidesini almak daha mantıklı.
redplanet
01-12-2009, 10:45
bunların doğal olup olmadığını bende merak ediyorum
Maşallah nasıl karpuz o öyle, selamlar.
amatör hobici
16-12-2009, 19:03
Arkadaşlar bu tip yarışmaları GDO lu tohumlar yerine kendi yerli cinslerimizle yapsak hem nesillerini devam ettirmiş, hemde tohumlarını paylaşarak yurt sathına yayılmalarını sağlarız.Umarım bir gün (zaten olduk) buğdaydada yabancı tohumlara mahkum olacağız.Bu konuda düşüncelerinizi arkadaşlarla paylaşmanızı öneriyorum. Saygı ve selamlar...
tohumları ebaydan aldım. bu karpuzları yetistirirken sadece bir kere diblerine 2-3 kilo yanmıs hayvan gübresi döktüm ve bu iki karpuzda bir kökte bir tane karpuz olarak yetisti. Baska özel bir gübre kullanılmadı Bende uyuz oldum yani bu kadar büyük olmasına cünkü bahcemde 100 kök daha ziraatciden alınmıs karpuz tohumu ekiliydi ve 7 kilo ortalamasındaydı 10 kiloyu gecen karpuz yoktu ne yalan söyleyeyim benimde pek içime sinmedi.
ayrıca dev kabak ta ekmistim resimleri diger topikte mevcut ikiside asagı yukarı aynı ebatlardaydı biri biraz bostu 50 kilo civarında inanın digeri 100 kiloyu bulmustur ama üsendim tartmaya ve cüeüdü gitti. inanın bu gdo düsüncesi yüzünden dev ürünlerden vazgeciyorum
carolina 183 cinsi karpuzum 22.3 kg da hasat edildi :=)
Fotograflara bakabilirsiniz
valla tbrikler güzel karpuz
maşallah pek bi heybetliler...
Bu yılın karpuz yarışmasını organize edelim derim.
yesilgazi
30-09-2010, 17:37
maşallah güzel olmuşlart
yesilgazi
30-09-2010, 17:38
kabak aşısı değil demi
Maşallah 22 kilo. Emeğine sağlık.
bunların doğal olup olmadığını bende merak ediyorum
Bu tür uzun karpuz tohumu bende de vardı çok güzel bir cins, bir kaç yıl ektik iri ve çok tatlı oluyorlar, eşim tohumları almadı mı almadımı bilmiyorum.
Doğal olduklarını biliyorum.
Samsunlu55
05-10-2010, 20:29
Karpuz bahçemde bu sene Samsun karpuzu iri çekirdekli ve uzun tip ve sayın SZt nin göndermiş olduğu Halep karası karpuz ve kendi yetiştirmiş olduğumum karpuz fidelerinin resmi görülmektedir.İri çekirdekli Samsun karpuzu iyibakımla 25-30 kilonun üzerinde ürün alanabiliniyor .
Sn. serdar1; sizin halep karası ve bafra karpuzlarınız ne oldu:confused:
Sn. serdar1; sizin halep karası ve bafra karpuzlarınız ne oldu:confused:-Sayın Samsunlu55 Halep karası karpuzlar yöreye uygun cins olmamasına rağmen oldukca verimli bir şekilde ürün verdiler.Samsun karpuzlarını malesef burada yetiştiremedim.Ürünler oldukca küçük oldu, ayrıca tohumlarda açılım oldu sanırım bana verilenler hibrit çıktı. Tohumlar aynı hibrit karpuzlarda olduğu gibi küçülme yaptı.Halep karası karpuzlar çok verimli yörede bizzat bu işle ilgilene tohumlardan verdim oldukca güzel para kazandı.Haziran ayında çektiğim Halep karası karpuzlardan görünüm...
Doğayla Barış
10-10-2010, 01:48
Güzel bir yarışma,kendi tohumlarımızın kullanılması daha iyi.
furkan yıldız
26-11-2010, 13:24
büyük büyük karpuzlar görmeyi umarak girdim ama 1 tane
yeni karpuz döneminde inşallah daha büyüklerini görebiliriz
Bende dedim bi görürüz ağzımızın suyunu akıtan :D
furkan yıldız
25-01-2011, 12:10
Karpuz yarışması kabak kadar ilgi görememiş. Oysa güzel ülkemde çocukların içine girebildiği karpuzlar yetiştirilebiliyor
Sayın Furkan Yıldız , size hak vermemek mümkün değil ancak bahsekonu büyük karpuz tohumları nereden ve nasıl bulabiliriz acaba.
furkan yıldız
28-01-2011, 16:21
Karpuz türlerinin kaç kilo ağırlığa kadar ulaşabildiğini biliyorum desem yalan olur. Üstadlara bir sormak gerekir :)
En büyük karpuz Diyarbakır karpuz cinsinden olanlar onun da tohumlarını bulmak imkansız Diyarbakırlı üyeler belki temin edebilirler. Ben yıllardır bu cins karpuz tohumlarına ulaşmak için bir çok yol denedim malesef bulamadım.
Eğer bulabilirsem halep karası karpuz cinsi ile melezleme yapmayı deneyeceğim.
furkan yıldız
01-02-2011, 15:01
Serdar hocam neden bu kadar zor temini onu anlayamadım. Diyarbakır'da üretilen karpuz türleri değişimemi uğradı acaba onu çıkaramadım
bizim burada birisi Türkmenistan`dan getirdiği tohumlardan 30 kg lık karpuz yetiştiriyordu. edinebilirsem tohumları paylaşırım. dualarınıza ihtiyacım var.
Sayın Furkan YILDIZ aynen dediğiniz gibi yerli üreticilerin hibrit,kabağa aşılı karpuzlarla üretim yapmaları yüzünden diğer yerli tohumlarımızın başına gelen bu türün yok olma aşamasına getirmiş.Benim asıl bulamama nedeni ,ekilmediği ancak yarışma için belirli kişlerde bulunduğu elinde bulunanlarında hibrit tohumlardan dolayı doğal tozlama nedeniyle türün genetik özeliklerinin bozulduğu yönünde sebeplerden dolayı bir türlü bu tohumlara ulşamadım.
furkan yıldız
02-02-2011, 14:45
İşte yerli ürünlerimize ait tohumların nerelere yöneldiği açıkça ortada. Çiftçi olsam ve yıllardır ürettiğimiz ürün yerine hibrit olan bir tohum kullanacak olsam yapacağım ilk iş yıllardır ürettiğim ürünün tohumunu saklamak, muhafaza etmek olur. Sanırım çiftçimiz bunu anladığında biraz geç kalkmış olacağız.
naralita
24-06-2011, 18:35
Çok güzel emeğinizesağlık...
Nihayet Diyarbakır karpuz tohumu bulabildim ve bahçeme ektim 2 tür tohum ektim Sürme ve beyaz iri çekirdekli Diyarbakır karpuzu Sürme cinsi Diyarbakır karpuzundan sadece bir adedi çimlendi beyaz iri çekirdekli karpuzdan beya çimlenen tohum var yerlerine ekildi ve sağlıklı şekilde büyüyorlar .İlk karpuzlar göründüğünde fotoğraflarını buraya yükleyeceğim.
abudances
27-06-2011, 23:00
2011 dev karpuz yarışması yok sanırım..
Cobb gem karpuz çeşidi ektim, 60 kiloya kadar çıkabileceği söyleniyor, bakalım göreceğiz..
yasarugur
28-06-2011, 08:47
http://www.youtube.com/watch?v=W_4Iq7iHlBc&feature=related
you tube da böyle video gördüm,darısı başımıza ,inşallah biz de böyle devasa karpuzlar yetiştirelim :-)
Diyarbakır sürme ve diğer 2 çeşit karpuz nihayet büyümeye başladılar.
http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16202-2.htm
Bu günlerde hala karpuz ekilebilir mi.Yoksa geç mi kaldık.Ben geçen sene büyük marketlerden kavun ve karpuz tohumları satınaldım.Ancak hiçbiri doğru dürüst meyve vermedi.Acaba başka yerlerden de iyi cins kavun karpuz tohumu satınalınabilir mi?
Bu günlerde hala karpuz ekilebilir mi.Yoksa geç mi kaldık.Ben geçen sene büyük marketlerden kavun ve karpuz tohumları satınaldım.Ancak hiçbiri doğru dürüst meyve vermedi.Acaba başka yerlerden de iyi cins kavun karpuz tohumu satınalınabilir mi?
Ben de aynı soruyu soryyorum? Bile varsa acil cevap lütfen..
Başlıkta ne yazıyor?
Dev Karpuz Yarışması
Sizin sorularınız için uygun alan mı? Millet yetiştirmiş, dev karpuz haline getirmiş yarıştırıyor, siz ne soruyorsunuz? :)
Lütfen aşağıdaki adreslere buyurun.
Karpuz (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16202.htm?highlight=karpuz)
Karpuz üretimi (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/4208.htm?highlight=karpuz)
gungor43
09-08-2012, 14:55
maşallah ne büyükler::)
22 kg karpuz, ye ye bitmez... Ellerinize sağlık. tadı nasıl acaba :)
limon_sever
18-07-2014, 10:51
http://i.posta.com.tr/editor/ER/2014/07/17/fft31_mf5406789.Jpeg
Manavgat’ın Aşağı Işıklar Mahallesi’nde çiftçilik yapan Lütfü Ay, evinin önündeki bahçede 50 kilonun üstünde 4 karpuz üretti. Kantarda tartılan karpuzlardan biri 58 kilo gelirken, ikisinin 54'er kilo, bir diğerinin ise 48 kilo olduğu belirlendi.
http://www.posta.com.tr/yasam/HaberDetay/Bu-karpuz-gorenleri-sasirtiyor-.htm?ArticleID=236615
birnefestoprak
18-07-2014, 22:39
Hahha gelin karpuzlardan pek memnun kalmamis sanirim; fotografi ceken kayinvalide mi yoksa :)
http://i.posta.com.tr/editor/ER/2014/07/17/fft31_mf5406789.Jpeg
Manavgat’ın Aşağı Işıklar Mahallesi’nde çiftçilik yapan Lütfü Ay, evinin önündeki bahçede 50 kilonun üstünde 4 karpuz üretti. Kantarda tartılan karpuzlardan biri 58 kilo gelirken, ikisinin 54'er kilo, bir diğerinin ise 48 kilo olduğu belirlendi.
Bu karpuz görenleri şaşırtıyor! - Posta (http://www.posta.com.tr/yasam/HaberDetay/Bu-karpuz-gorenleri-sasirtiyor-.htm?ArticleID=236615)
birnefestoprak
19-07-2014, 06:36
Bu arada, soz konusu yer Manavgat olduguna gore, cesit icin Belenobası Köyü Karpuzu derdim (yoreden bir tanidik tohumunu temin etmisti) ama onun bu kadar buyuyecegini sanmiyorum. Yeni bir isim vermeye calistiklari anlasiliyor yalniz tohum kokenine dair bir bilgi yok. Ziraat odasi baskaninin Diyarbakir Karpuzu (Sürme cesidi) ile ilgili verdigi bilgi de sanirim dogru degil. Yanlis hatirlamiyorsam, Diyarbakir'da yapilan yarismada 80 kg'a kadar ciktilar.
s.serdar
29-08-2014, 03:16
Düşünebiliyor musunuz? 58 kiloluk karpuzun bir de kabak çıkmasını! :D
plantekno
25-01-2015, 09:59
Arkadaşlar maşallah mükemmel olmuşlar. Sanıyorum tadıda oldukça müthiştir bunların :)
Keşke yabancı ülkelerdeki gibi böyle rekor kıran sebze meyvelerin tohumları internette felan satılsa değer bulsa.Kaybolup gidiyor tohumlarımız sonrada meyve tadını alamıyorum ****** alamazsın.
Resulgur
14-06-2015, 11:15
Bu sene karpuzlar yetişiyor hasat eden yok mu görelim
diyarbakırlı
21-06-2015, 13:25
ufak tefek karpuzlarım çıktı 15 20 günde hasat yaparım umarım
saitsenol
16-08-2016, 14:29
dedem ürgüpte kıraç toprakta ev için karpuz eker. 1 kiloya erişirse seviniyoruz. buradaki resimlerden 2 tanesi bizim yarım dönüm bahçeye bedel :)
Gördükçe iştahlandım yeminlen.
mbfb1987
20-09-2016, 21:42
gerçekten büyük karpuz yetiştirmek zor olsa gerek. Emek verip uğraşan arkadaşlara başarılar dilerim.
dedem ürgüpte kıraç toprakta ev için karpuz eker. 1 kiloya erişirse seviniyoruz. buradaki resimlerden 2 tanesi bizim yarım dönüm bahçeye bedel :)
Cocukluğumda bende öyle sanırdım yıllarca ektiğim karpuzlar 1, 1,5 kğ ancak gelirdi, artık işi öğrenmeye başladıktan sonra karpuz ekilecek kuyuları 40 cm derinlik 60 cm boyunda ki alana 2 teneke hayvan gübresi ile hazırlayıp karpuzları ektikten sonra 5-ila 10 kğ arası karpuzlar yetiştirmeye başladım. Önemli olan karpuz ekilecek alanın bol gübreli olması özellikle hayvan gübresi..
maskot87
05-10-2016, 11:13
istanbulda var mı acaba yarışma :)
sanpedro
23-03-2018, 09:22
bu senenin birincisine ne ödül var?
bahtiyar02
15-07-2018, 01:00
bahtiyar02 hobi bahçesinde 2017 yılında Deşti olarak yetiştirilen rekor karpuzumuz 6,280 kg. Etiketi markette tartığımız için yapıştırıldı.
Saygılar
Kerem Örenç
02-09-2018, 10:19
bu sene acaba diyarbakır karpuzu yetiştirdiniz mi
selim_50
04-09-2018, 15:28
bunlarda benim karpuzlar, tanıdık tanımadık yemeyen kalmadı, bir defa yiyen başka yokmu diye yolumu kesiyor,
bahtiyar02
28-09-2018, 00:00
bu sene acaba diyarbakır karpuzu yetiştirdiniz mi
Evet ama Diyarbakır karpuzu daha çok Güvercin gübresi ile Dicle nehri bölgesinde yetiştirildiğinden deşti olarak aynı büyüklüğü elde etmek mümkün değil.
Saygılar
Bence dev karpuz denemelerinde solucan-yarasa gübresi ikilisinden faydalanılabilir...
volkanaktas
26-01-2019, 08:48
Keşke yabancı ülkelerdeki gibi böyle rekor kıran sebze meyvelerin tohumları internette felan satılsa değer bulsa.Kaybolup gidiyor tohumlarımız sonrada meyve tadını alamıyorum ****** alamazsın.
Aynen katılıyorm
lida (https://lidaresmibayisi.com)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.