View Full Version : Anadolu Yakası Hobi Bahçesi 2007
http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/imp.gif?event=noiframe&client=ca-pub-7139717210933845&dt=1112978143500&alternate_ad_url=http%3A%2F%2Fwww.agaclar.net%2Fag acgoogle.html&format=468x60_as&output=html&channel=4604453280&color_bg=F7F7F2&color_text=000000&color_link=CC0000&color_url=000000&color_border=F7F7F2&u_h=864&u_w=1152&u_ah=836&u_aw=1152&u_cd=32&u_tz=180&u_his=118&u_java=true
Burayı tümüyle unuttuk. :)
Aklımdayken yazayım. Ankara'dan Hasan Lalezar boya satıyor, kendi deyimi ile boyacı. Hani belki bir yerleri boyamak gerekirse, yardımı olabilir.
Hasan Lalezar
05-02-2007, 21:17
Aklımdayken yazayım. Ankara'dan Hasan Lalezar boya satıyor, kendi deyimi ile boyacı. Hani belki bir yerleri boyamak gerekirse, yardımı olabilir.
Kulağım çınladı sanırım , özledim valla sizleri güsel şeymiş bu geziiii
Yılmaz çıtayı öyle yükseltti ki, bir daha öyle bir gezi olur mu olsa da öyle olur mu bilemem :)
Hasan Lalezar
05-02-2007, 22:20
Yılmaz çıtayı öyle yükseltti ki, bir daha öyle bir gezi olur mu olsa da öyle olur mu bilemem :)
katılıyorum valla sana Figen Hanım da foto göndermiş bir kez daha andım bugün geziyi
Ateş Öztan
05-02-2007, 22:33
Güzel havalar gitti. Kar geldi!
Bu iş anlık hadi kalk gidelim olması gerekiyor.
Hasan Lalezar
05-02-2007, 23:18
******* çok fazla planlayınca illa bir sorun çıkıyor.
06 Mayıs 2007
Haydi bakalım millet :)
Bahar geldi, bilmeyenler fide yetiştirmeyi öğrendi, fidelerimiz büyümekte, yakında şaşırtma zamanı gelecek...
Biliyorsunuz Hobi Bahçesi'nde bize ayrılan bir yer var.
Bizi bekliyor...
Kimler katılacak kendi sebzeni kendin yetiştir ve ye projesine? :)
Konunu başlangıcını merak edenler için:
Hobi Bahçesi Projesi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2047)
Yol tarifi için kroki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=105707&postcount=44)
Ali H. ALI
22-04-2007, 13:59
Iyi pazarlar, hobi bahceniz gelemeycegim kadar uzak. Sizlere orada keyifle gecireceginiz guzel gunler dilerim.
Haydi bakalım millet :)
Bahar geldi, bilmeyenler fide yetiştirmeyi öğrendi, fidelerimiz büyümekte, yakında şaşırtma zamanı gelecek...
Biliyorsunuz Hobi Bahçesi'nde bize ayrılan bir yer var.
Bizi bekliyor...
Kimler katılacak kendi sebzeni kendin yetiştir ve ye projesine? :)
Aaa ben, ben!
Sevgili Malina, ben katılırım. Mayıs'ın ilk Pazar'ından itibaren gelmeye hazırım.
Sevgiler,
Nil
Arkadaşlar bende gelmek isterim. 23 Nisan tatili nedeniyle Datça da palamutbükü köyündeki evime bir kaçamak yaptım. Bahçeyle uğraştım. Şuan 2 elimde su toplamış durumda gören halime acıyor. Ama ben garip bir şekilde mutlu ve huzurluyum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Gideceğiniz zaman haberim olursa sevinirim.
Uygun olduğunuz zamanları, cumartesi mi pazar mı yazarsanız iyi olur.
Ayrıca ayda kaç kez gelmek için uygunsunuz?
Arabası olanlar bunu belirtmeli. Hangi güzargahtan Beykoz'a gideceğiniz ve kaç kişilik yeriniz olduğu bilgisi de örgütlenmemizi kolaylaştırır.
Forumda Sebze Fidesi Satışı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3762) 'ndan gelen fideleri ekecek yer buldum :)
Önümüzdeki hafta sonu için (5-6 Mayıs) bir organizasyon yapalım mı?
ovuncunal
26-04-2007, 22:52
Önümüzdeki hafta sonu için (5-6 Mayıs) bir organizasyon yapalım mı?
Ben katılmak isterim ancak Beylikdüzünde ikamet ediyorum.Ulaşım sorunum var.
Hadi buna bir çözüm bulalım:)
Fotoğrafları çekerim:)
Büyük ihtimal bu pazar (06 Mayıs 2007) hobi bahçesine gideceğiz.
Kimler geliyor?
Herkese Merhaba,
Ben bu Pazar gelmeyi ümit ediyordum ama bir mânim çıktı ne yazık ki. Mayıs ayı haftasonlarım yüklü oluverdi birden. Umarım ilerideki Pazar'larda olsun aranıza katılabilirim.
Bu arada, hobi bahçesinde fide ekmek isteyeceklere ayrılabilecek toplam yer ne kadar, kaç fide alabileceği aşağı-yukarı belli mi?
Sevgiler,
Nil
İlk yazışmalarda (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2047) bize ayrılan yer hakkında bilgiler var. Bu ziyaretimizde yapılacak çalışmaları netleştirmeyi düşünüyoruz.
Yarın 10.30 gibi toplanıp gidecek bir grup oluşturduk...
Başka gelmek isteyen varsa ayrıntıları yazalım.
10236
Haritayı öne alalım...
Dün hobi bahçesine 4 kişi gittik...
Aybala, Nuran, Ekrem ve ben...
Önce baharat bahçesi için tohumlarını ekmek üzere bir yer hazırladık. Bu köşe uygundur diye başladık :)
10292
10285
Kekik, adaçayı, roka, fesleğen, sarmısak otu?, dereotu ve lavanta tohumları ektik.
10286
Bahçe büyüklükleri 5x6 m yani 30 metrekare.
agaclar.net için ayrılmış 4 bahçemiz var.
Toprak daha önce hobi bahçesi bahçıvanları tarafından hazırlanmış. Yandaki bölümlere bakınca bunu görüyorsunuzdur zaten :)
Ama ekim için son hazırlık olarak 120 metrekareyi çapalayacağız. Tabii hepsini birden aynı gün değil :)
10293
Epey uzun sürdü ama bitti...
10295
Onlar toprağı hazırlarken, bir ara kaçıp, fidelerini seyreltmeye çalışan komşularımızdan ıspanak ve kıvırcık fidesi istiyorum. 3 sıraya onları dikiyoruz. Tümüyle boş olması ayıp olacak :)
10296
Dere kenarında ağaçların altında kendimize gelmeye çalışıp, ikinci kez karnımızı doyurduk.
10297
Daha önce fotoğrafını çektiğim ata binenleri izledik...
10298
En kısa sürede tekrar gireceğiz :)
Ali H. ALI
07-05-2007, 12:51
Selamlar, yorucu ama ayni zamanda zefkli ve keyifli bir gun gecirdiginiz resimlerden belli oluyor[ Ekrem arkadas oldugunu dusundugum resimdeki arkadas oyle cosmus ki ayagindaki ayakabilari bile cikarmis:) ]
Ekip diktiklerinizin bereketi bol olsun.
Hobi bahçesi çalışmalarınıza ben de kızımla katılmak istiyorum.
Bir sonraki buluşmada çapa yapabilirim.
Ya da ne iş olsa yaparım. :p
Sevgili Malina, dönüşte trafik nasıldı merak ettim?
Trafik sorununu çok az yaşadık gibi geliyor. Ya da yorgunluktan ben farketmedim :) Aybalaya soralım...
Bir sonraki buluşmada çapa yapabilirim.
Çapa işi sizin;)
Ama eldiveninizi getirmeyi unutmayın. Nedenini sonra söylerim :)
Kavacık'tan sonra trafik diye bir şey yok :)
(2 kere gittik ikisinde de böyleydi)
Sabah erken gidip, akşam çok geç olmadan çıkınca sorun olmuyor...
Ama yine de dönüş yolunda araba kullanacak arkadaşı bahçede yormamak lazım :)
Kavacık-Beşiktaş arası trafiği düşünemiyorum bile.:o
Çapa çok yorucu olsa gerek.:(
Bir de dönüşte trafik. Nasır tutumuş ellerle trafikte boğuş. :D Ertesi gün işe git.:( Baya caydırıcı.
Programı cumartesiye alamaz mıyız?
Selamlar, yorucu ama ayni zamanda zefkli ve keyifli bir gun gecirdiginiz resimlerden belli oluyor[ Ekrem arkadas oldugunu dusundugum resimdeki arkadas oyle cosmus ki ayagindaki ayakabilari bile cikarmis:) ]
Ekip diktiklerinizin bereketi bol olsun.
Ali, çok keyifliydi gerçekten :)
En çok tadını çıkaran da Ekrem oldu...
Bir daha sefere gelip çapaya yardım etmek isterim.
Orada gerekli edevat var mı? Mesela çatal bel var mı? Çatal bel varsa bel küreğinden daha kolay olur. Bir de sanırım çapa olarak elinizdeki keser boyundaki çapalardan var. O insanı çok yorar. Ben size bir tane iş yapacak çapa getirivereyim. :)
Aslında epey alet var sanıyorum, karşıdan alet bölümüne bakınca edindiğim izlenim bu... Ama seçme işini Nuran ve Aybala yaptı. Tanımamış olabilirler... :)
Not: bir dahaki sefere başımı derde sokmak için ne laflar ediyorum değil mi? :)
Benim bahsettiğim çapa resimde görülen. Keser gibi olanlar ufak çiçek tarhları için. Daha büyük alanlar için daha büyük çapalar lazım.
10306
Derya Özen
07-05-2007, 14:57
Ellerinize sağlık, Resimlerde harika olmuş. İçerdeki hortumdan anladığıma göre su sorunu da yok. Hadi bakalım hayırlı olsun.
Evet, her bölümün önünde hortum bağlanacak bir çeşme var...
İşin güzel tarafı, önümüzdeki hafta sonuna kadar, ya da ne zaman gideceksek o zamana kadar, sulama ve diğer bakım işleri oradaki bahçıvan arkadaşlar tarafından yapılıyor.
Aslında şimdiden söyleyip gelecek olanları rahatlatayım :)
Geri kalan kısmın çapalanması oradaki bahçıvanlar tarafından yapılacak.
Hobi bahçesinin polikası tüm işlere sizin karar vermeniz üzerine kurulu. Tümünü biz yapmak istiyoruz diyebilirsiniz diye bekliyorlar. Ama pazar günkü çapalama bizim 4 kişilik gruba yettiği için, bundan sonraki kısmı onların yapmasını rica ettik.
Buradaki duyuruya yeterli karşılığı alabilseydik, çapalamadan sizi mahrum etmek istemezdik :) Başka gönüllüler olacağını bilemediğimizden kendi başımıza karar vermemiz gerekiyordu.
Sözün kısası, selahattinin göndereceği fideleri bekliyoruz.
Bundan sonraki toplantıda yapılacak iş, fide dikimi...
bonsaisever
07-05-2007, 15:10
Ali, çok keyifliydi gerçekten :)
En çok tadını çıkaran da Ekrem oldu...
Acaba bahçeye gitmek bana da nasip olacak mı :(
Kalbin bizimle nasıl olsa...
Elbet sen de geleceksin :)
Ben de bir kaç fotoğraf ekleyeyim...
Malina'yı tohum ekerken herkesin görmesini isterdim. Kesinlikle bir uzman :)
10342
Nereye ne ektiğimizi unutmamak için not aldık.
Kullandığımız tohum markası: Vilmorin
Bakalım nasıl bir sonuç alacağız...
10343
Bu haftasonu Ankara ekibi bolca yemek yiyip gezerken, İstanbul ekibi de harıl harıl çalışıp bir şeyler ekmiş :)
Demek ki istanbul'a gelseydim de buradaki kadar güzel bir pazar günü geçirecekmişim ;)
Bazı komşuların fideleri olmuştu bile. Malina hem onlara yardımcı oldu, hem de bize fide buldu. O parselde bütün hobi bahçesine yetecek kadar fide vardı. Nazar değmesin de diyeyim. :)
10344
Bunlar da etraftan...
10345
10346
10347
Bu da backyard için :)
10348
ne yapsak ne yapsak
bir hamak alıp sallansak...
Saat kaçta gidiyoruz?:p :p
Bu pazar anneler günü... Hatırlatayım dedim.
En azından hobi bahçesinde işe başlanmış oldu ama o kadar üyesiniz İstanbul'da sadece 4 kişi mi toplanabildiniz.
a h m e t t o g a y
08-05-2007, 09:54
Ekrem bey, elinizde bel var ve ayakkabısızsınız. Ayakkabısız bel yapmak mümkün müdür?
Ekrem Bey foruma uğramayabilir, ben yazayım...
Bahçe daha önce (geçen sonbaharda) kazılıp, ekime hazırlanmıştı. Üzerinde çalışma yapılmamış olsaydı yan parsellerdeki gibi yabani ot ve çiçek kaplı halde olacaktı.
Ekrem Bey bel ile toprağı sadede havalandırdı (ki toprak bu halde iken bile oldukça oyalayıcı bir iş), biz de toprağı inceltip ve yabani kökleri ayıkladık. Yoksa yalın ayak yapılacak iş değil elbette :)
Aslında toprağın son durumunu görmek için gitmiştik ama toprak çekti sanırım, bir şeyler yapmadan duramadık.. Kostümlerimiz de bu yüzden yaptığımız işe pek elverişli değil. :)
Ahmettogay, sorunuzda sadece poz verdiği iması mı var? :)
Emin olun tümünü Ekrem yaptı ve ilk geldiği an ayakkabılarını çıkardı... Bana sorarsanız, ben de ayakkabısız yapamam :)
Selahattin Yılmaz
10-05-2007, 23:39
Kırmızıyla gösterilen noktaların tamamı tatlı mısırdır ona göre. Aşırı yaz sıcaklarında hem hafif gölgeleme yapar hemde rüzgarı kırar (varsa). Ayrıca sınırın taamına tatlı mısır ekilebilir. Bunun dışında olur ya tohum almak istersiniz diye mümkün olduğunca aynı tür bitkileri birbinden uzak yaptım. Tohum alacağınız zaman ilk meyveleri tohumluk olarak bırakın iyice olgunlaşınca da toplarsınız.
10505
1x3 m. için uygun fidan sayısını hesaplayıp fidanları aybalaya gönderir misin? Ne kadar tuttuğu bilgisini de ... :)
Mısır işine en çok sevinecek olan Nurany... İlk önerdiği bitki, mısırdı çünkü :)
20 Mayıs 2007
Pazar günü hobi bahçesine gidiyoruz.
Gelmek isteyenler kimlerdi?
Şu adresi tekrar yazar mısın, gelmek isteyenler aramasın :)
aybala
malina
nurany
ekremy
ömer
morgen
10980
Daha önce Kozyatağı'ndan gittiğiniz için oradan tarif edebilirim...
II. Köprü yolundan Edirne yönünde iken, Kavacık Sapağı'ndan sapıyoruz ve sağdan kavşağın üzerine çıkıp düz devam ediyoruz...Büyükçe bir köprü var onun altından geçip, Beykoz Konakları'nın önünden devam ettikten sonra Polenezköy Riva ayrımına geliyoruz. Bu ayrıma geldiğimizde sağa sapıyoruz. Biz buradan Riva yönünü tercih ettiğimiz için sonra sola saptıktan sonra sağdan köy isimlerini (Değirmendere, Paşamandra) takip ede ede Öğümce'ye vardık. Oradan sonra yol sizi götürüyor. Telefonlar da çekiyor. (Tarif etmek ne zormuş...)
Hobi bahçesi meraklıları
Yabancı ot temizleme, toprak belleme, çapalama, tohum ekimi, fide dikimi, bahçe düzenleme ve benzeri konularda deneyimli, deneyimsiz dostlara Tekirdağ Barbaros'taki bahçemizde çalışma alanı tahsis edilir.
Çaylar şirketten.
Yatacak yer de bedava.
Nasıl teklif ama?
Evet, kim veya kimler geliyor? :)
Katılanlara, hobi alanından ayrılırken, geçen sene daldırılmış ve köklenmiş, kokulu, yediveren ateş gülü hediye edilecektir.
Mine Pakkaner
20-05-2007, 22:33
Eee, kimler gitti, neler oldu? Havadis yok mu, ya fotoğraf?
Sana e-postayla anlatırım :)
Nasıl olsa kimsenin ilgisini çekmiyor, boşuna yer işgal etmeyelim :)
Sevgili Mine, bence yorgunluktan yazamamışlardır. :))
Hayır, konuşturamazsınız...http://www.clicksmilies.com/s1106/aktion/action-smiley-088.gif
Ama papatyalar çok güzel açmıştı.
http://farm1.static.flickr.com/225/506292092_281551374a_m.jpg
Selahattin Yılmaz
20-05-2007, 22:59
Ya ayarlayabilirsem haftaya bende gelmek istiyorum hobi bahçesine...
Sana e-postayla anlatırım :)
Nasıl olsa kimsenin ilgisini çekmiyor, boşuna yer işgal etmeyelim :)
İlgilenmez olur muyuz?
Merakla fotograf bekliyorum.
İlgilenmez olur muyuz?
Merakla fotograf bekliyorum.
Ben de bekliyorum.
Gitmeseeem de görmeseeem de ordaa bir hobi bahçemiz var uzaktaaaa.
Laylaylay laaay looooom. :D
nihathoca
21-05-2007, 20:30
kolay gelsin diyerek
başlamak istedim.
nihathoca
21-05-2007, 20:33
insan doyamıyor.....
güzele
insan kıyamıyor
çiçeklere
kolay gelsin diyerek
başlamak istedim.
Teşekkür ederiz Nihat Bey, hoşgeldiniz. Yeni gelen arkadaşlardan Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın... (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) konusunda kendisini tanıtmasını istiyoruz.
11197
Bahçede çalışırken, topraklı ellerle fotoğraf çekmek zor oluyor. Bir ara tek kare çekmişim. Huzurlarınızda biber fidelerimizden bir kuple :)
Ne güzeller.
Domates yok mu Sevgili aybala? :)
Var, yaklaşık olarak 60 biber ve 60 patlican diktik. Domateslere başladığımızda yağmur bastırdı. Ömer Bey hafta içi onların dikimini de tamamlayacak.
( benim ağzımda da bakla ıslanmıyor :)) Bakla da mı diksek? :)
Bence ekin.;)
Hasat zamanı yardıma gelirim mutlaka.:p
Biz de öyle tahmin ettik...
Ama asıl keyifli zamanı şimdi :o
Ben de öyle tahmin ettiğinizi tahmin ettim. :))
Gerçekten İstanbul öyle zor ki. Bir çok şeyi yapmak yerine seyretmek zorunda kalıyorsun.:(
Öncelikleri istekler değil, şartlar belirliyor malesef.
Allah kolaylık versin.Çok güzel bir proje.Keşke yakın olsada bende gelsem.İnanın çok isterim.Malum mesafe uzun.Ama gönlümüz sizlerle.:))
Var, yaklaşık olarak 60 biber ve 60 patlican diktik. Domateslere başladığımızda yağmur bastırdı. Ömer Bey hafta içi onların dikimini de tamamlayacak.
( benim ağzımda da bakla ıslanmıyor :)) Bakla da mı diksek :)
Baklalar oldu da yedik sevgili Aybala :) Sanırım biraz geç bakla ve bezelye için...
Ama salatalık (hıyar) ekin bence.
Kavun, karpuz, kabak ta :) Aklıma taksit taksit geldi...
27 Mayıs Pazar gelmeye niyetli olanlar programlarını yapsınlar...
praecox da gelecek bir aksilik olmazsa, haber vereyim dedim :)
:)
ben de hasat zamanı gelsem... :)
praecox, şansını zorlama istersen :)
Ben de sizler için mısır ve sırık barbunya tohumları aldım. Mısırın güney tarafına 2 karış arayla barbunyalar dikerseniz, ayrıca sırık dikmenize gerek kalmaz. Barbunyalar mısırlara sarılır gider.
Mısırlar da hangilerine destek olacaklarını şaşıracaklar :)
Bir kısım mısırlar, aybala'nın süs kabaklarına destek olacaklar...
mısır ve sırık barbunya tohumları aldım
Ne zaman geleceksin? Tohumları ekseydin :)
Bu hafta sonu gelmeyi planlıyorum. ekim için geç kalınmış değil.
Mısır tohumları bu cins (http://www.may.com.tr/may_tr/popup/rx9292.htm).
27 Mayıs 2007
Hafta sonu geldi sayılır. Bu sefer gelenler kimler?
aybala
malina
Morgen (belki bir konuğu)
Ömer
todor
Ben de geliyorum. Bir şey istiyorsanız buralardan söyleyin.:)
Günaydın!
Bahçe oluşturmak mı harika ben de varım.
selamlar.
Siz de geliyorsunuz demek mi bu? :)
serengeti
27-05-2007, 10:21
Herkese Merhaba.
İnanılmaz bir çalışma şimdi gördüm konuyu, baştan aşağı okudum mütişsiniz sizlere imreniyorum.
Ağvada bir yakınım bulunmaktadır. İhtiyacınız olan birşey olursa size elinden geleni yapacaktır. Telefonunu verebilirim ve bende dolaylı olarak sizlere katkım olmasından kıvanç duyarım.
Malina çalışmayı çok seviyor çalışan insanların saatlerce resmini çekiyor.:D
11722
ortadaki toprağı belliyen kişi "etoburcu" sol üst köşedeki elinden fotoğraf makineli kişiyide sanırım tanıyoruz. arkadaşın cep telefonundan çekilen resimler bu kadar oldu akşama malin'nın makinesinden grup resimler görmeyi umuyoruz.
11723
bu hafta bendemi izmire gideydim bare... düşünmeden de edemedim...:D ;)
Fotograflar ve bilgiler bu kadar mı?
Sevgili Malina fotograflar çekmişsin görebilir miyiz acaba?:)
caploonba
27-05-2007, 20:55
Keşke İzmirdede böyle bir yer olsa.
Eve ancak geldim :)
Biraz kendime geleyim, fotoğrafları ekleyeceğim. Etoburcunun erken yazması, işten kaytarıp, erken gitmesi nedeniyledir, biline :)
Şaka, şaka; arkadaşı yüzünden istemeye istemeye gittiğini biliyorum :)
Yok canım sadece erkenden gelip haber vereyim dedim... :)
Yakınızı boşverin de siz gelin, fide dikim işleri bitti, çapalama kadrosu hala boş :)
Ben de daha yeni geldim, Todor hala yoldadır...
Çok çalıştık. Giderken "ben bugün kaytaracağım" dedim ama imkan var mı?
Yalova'ya 18:30 de geçmeyi planlayan Todor da 21:30 daki deniz otobüsüne kıl payı ile yetişti. Düşünün artık :)
Ama iyi iş çıkadık...bundan sonrası ( eğer kandırılmamışsam) laylaylommuş artık.
Ellerinize sağlık. Laylaylom'u sevdim. :)
Penelophe
27-05-2007, 21:31
Çok yorulmuş olmalısınız. Ama değmiştir diye düşünüyorum:) Fotoğrafları bekliyoruz.
Çalışırken konsantreniz bozuluyor, fotoğraf falan çekemiyorsunuz. Yemek molasında etraftan bir kaç fotoğraf çektim...:)
11758
Bu ağaca sarılmış bir çiçekti. Adını bilmiyorum.
11756
Karşı tarlada inekleri otlatan bir çoban. Özgür kız. 9 tane ineği otlatıyordu.
11755
Bunlar inekleriden ikisi...Kuyruğa dikkat :)
11757
Bu da Todor, dev balkabağı ekiyor. (Kuyu açtığını sandık ama yöntemi buymuş :))
Benden bu kadar...:)
Sondan başlıyayım :)
11759
Bu aybalanın marifeti, görünce çok şaşırdık, bir de dalgamızı geçtik (aybala dahil) "ayı fethettik, bayrağımızı diktik gibi oldu" diye..
Selahattin Yılmaz
27-05-2007, 22:03
...
...bundan sonrası ( eğer kandırılmamışsam) laylaylommuş artık.
Çevredeki yabancı otların bana göz kırpışından anladım ki bundan sonra suladıkça çimlenen yabancı otları çapalamaya dayanan hobicinin üstadım diyerekten ellerinden öperim. :D
Bundan sonra yabancı otları tanıyacaksınız arkadaşlar :D
Şimdiden rüyalarınızda yer ayırtın sirken, domuz ayrığı, kanyaş, yabani yulaf, tilki kuyruğu, venüs otuna :D
11760
11761
11762
11763
11764
Böyle bir gündü işte... :)
Bundan sonra yabancı otları tanıyacaksınız arkadaşlar :D
İlerki haftalarda gelecek arkadaşların da bu keyfi tatmaları için, hobi bahçesindeki mesaimin kalanını, çayımı yudumlayarak ve hamakta sallanarak geçirmeyi planlıyorum. :)
Mine Pakkaner
27-05-2007, 22:38
Ellerinize sağlık. Ne yapsak, ne etsek, biz de hobi bahçesi mi bulsak kendimize? :)
Hobi bahçesi meraklıları
Yabancı ot temizleme, toprak belleme, çapalama, tohum ekimi, fide dikimi, bahçe düzenleme ve benzeri konularda deneyimli, deneyimsiz dostlara Tekirdağ Barbaros'taki bahçemizde çalışma alanı tahsis edilir.
Çaylar şirketten.
Yatacak yer de bedava.
Nasıl teklif ama?
Evet, kim veya kimler geliyor? :)
Katılanlara, hobi alanından ayrılırken, geçen sene daldırılmış ve köklenmiş, kokulu, yediveren ateş gülü hediye edilecektir.
Hayy Allah
Kimseyi kandıramadık galiba.
Zaten bu arada biz de hanımla birlikte bahçede epey mesafe aldık.
Hala gelmek isteyen olursa başımızın üstüne.:D
Çok güzel bir gündü. Çok güzel insanlarla tanıştım.
Mine Pakkaner
27-05-2007, 23:17
Çok da yorulmuş olmalısınız. :)
Şimdi sizin her yeriniz ağrır. Alışkın olmayanların tabii ki. İlk görüntülerle sonrakiler arasındaki farka bakarsak epey çalıştığınız ortada. İnşallah Laylaylom için de gidersiniz.
Ha bu arada hasat ne zamanmış? :D
Bugün benim de sırtım kollarım ağrıyor. hamlıktanmış demek. eh yıllar oldu toprak bellemedim. ben aslında çok kısa kalmak zorunda kaldım.
ancak bir "etoburcu" olarak...;) bu sıfat şahsıma takılıp kalırsa zaten başta malina sonrada ben kendim suçluyum...:D
Todor'u
malina'yı
Ömer beyi
aybala'yı
tanıdığım için çok mutluyum.
saygılarımla
anilozer112
28-05-2007, 10:36
Ben orada olsam. Sizlere iş bırakmazdım emin olun. Hiç de yorulmazdım. Ne de olsa hamlık yok. :)
Belki hasat zamanı gelirim. Hasat ne zaman bu arada? :D
Son çalışmalardan sonra hobi bahçesindeki (tarlasındaki) son durum.
11829
(Ben de doğru hatırlamışsam tabii. :))
mine pakkaner : biz de hobi bahçesi mi bulsak kendimize?
- hayır mine, sizin fuarınız var :mad: .
İzmirlilerin daha iyisini yapmalarına dayanamam da ;)
balıkçı: Kimseyi kandıramadık galiba.
- Kolay değil...
sevelim: Ha bu arada hasat ne zamanmış?
- Ne zaman gelirsen o zaman :)
preacox: Bugün benim de sırtım kollarım ağrıyor.
- İlk hafta 2 gün yürüyememiştim. Sonra geçiyor ama.
Bu sefer tanışabildiğimize ben de memnun oldum :)
anılözer112:Ben orada olsam. Sizlere iş bırakmazdım emin olun.
- Gözlerimizle görmezsek inanmayız.
Ektiğimiz domateslerin bir iki tanesinde minik domatesler vardı. Yani haftaya hasata bekleriz. :)
serengeti
28-05-2007, 17:34
Ayy çok isterim. Sayın Malina hanım. Sınavlar başladı gittiğim kursların, yoğun çalışıyorum ama Avrupa yakasındayım gideceğiniz günü bilirsem sınav günü hariç katılırım. Size de sımsıkı sarılma fırsatı bulmuş olurum.
sevgiyle kalın.
Not: Tohumlar bölümüne bir göz atabilirseniz sevinirim.
Sen ne ince insansın öyle. Herkese tek tek laf yetiştirmişsin. :))
Bir dahaki İstanbul maceram ne zaman olur bilemiyorum ama mutlaka haberin olacaktır Sevgili Aybala.
3 Haziran Pazar
Çardak yapımına gelmek isteyenleri bekiyoruz.
Gidenler:
malina
ömer
Ben de eşimle gelmek istiyorum Sevgili malina.
malina
ömer
nurany
ekremy
morgen
zenfree
zenfree'nin eşi
Sevgili malina, "bişey" lazım mı? :) Gelirken getirelim.
Bugün hobi bahçesini eşimle ziyaret ettik.
Önce yolumuzu kaybettik.;) Saat 13:30 gibi bahçedeydik. Malina o kadar yorulmuştu ki çardağın altında gölgede çay molası vermiş dinleniyordu.
Çay ikramı için kendisine teşekkür ediyorum.
Diğer arkadaşların isimlerini hatırlamıyorum. İsim özürlü olduğumdan dolayı. Siteden arkadaşlar değillerdi.Malina bilgi verecektir.
Fideler çok sağlıklı görünüyorlardı. Domatesler yeşil yeşil . Yakında olurlar. Hasatçılara duyurulur.;)
Todor'un diktiği kabakları da fotograflamıştım ama bulamıyorum. Yanlışlıkla sildim galiba.:(
Fideler sulanırken....Malina'nın arkadaşı. Çok özür diliyorum ismini unutmuşum.:(
10 Haziran Pazar
Tüm bahçe çapalandı, otlar temizlendi
Çardağın üstü kapatıldı
Masa ve bir sandık getirildi
Artık bir de nargilemiz var :)
Oturacak yer olarak bank gerekiyor ama bunun taşınma sorunu var.
Ateş Bey'den çardağın zemini için malzeme istendi olmazsa başka alternatif aranıyor.
Çardağın iskeleti bir hamak taşıyacak kadar sağlam, kullanmadığı hamağı olan getirebilir
13161
13162
Mine Pakkaner
11-06-2007, 12:14
Keyif keka derler ya :) Burası ne güzel yer, sizler ne güzel şeyler yapıyorsunuz. :)
Penelophe
11-06-2007, 12:30
Bizde yapalım Mine Hanım:(
Burada da yazmam gerek, çünkü benim için epey rahatsız ediciydi...
Geçen hafta zenfree ve eşi gelmişti ve ben onu konuşmaya başladıktan 10 dakika sonra tanıdım... Çok üzgünüm...
Kusura bakma :)
Fasulyeler çıkmış...gördüm :eek: yeşil domates de var.
Boynum tutulmuştu gidemedim, bir de dünya işleri...haftaya artık.
Temmuz'a herşey hazır olsun.
Bank istemem hamak kurulsun yeter.
Hemen yanıbaşımda 1 dilim ekmek, buz gibi bir de karpuz.
Burada da yazmam gerek, çünkü benim için epey rahatsız ediciydi...
Geçen hafta zenfree ve eşi gelmişti ve ben onu konuşmaya başladıktan 10 dakika sonra tanıdım... Çok üzgünüm...
Kusura bakma :)
Rica ederim. O gün de söyledim bu kadar üye içinden hatırlamaman çok doğal.
Bu arada fideler ne kadar büyümüş. Harika görünüyor. Gölgelik için araştırma yaptım ama malesef bir sonuca ulaşamadım.:(
Mahmut Leventoğlu
11-06-2007, 14:42
Araç temin edilirse ben 5-10 ton kadar mermer kırığı verebilirim.Önemli olan nakliye. Geçen yıl da önermiştim. Mermer parçaları işinize yararsa istediğiniz kadar verebilirim.
Çok domatesimiz olacak, çok.
Araç temin edilirse ben 5-10 ton kadar mermer kırığı verebilirim.
Bu miktar ne kadar alan kaplar hiç fikrim yok. Yaklaşık ücret ne kadar tutar? Ona göre :)
Ateş Öztan
11-06-2007, 20:36
Zemin için malzemeyi söyledim. Yarın belli olacak. Bulabildiğim kadar malzemeyi yollayacağım.
Bu sefer katılmayı çok istiyorum. Pazar günü oğlumunda ÖSS sınavı var. Sınavdan çıktıktan sonran inşallah uğrayabiliriz.
Ateş Öztan
12-06-2007, 11:54
Zemin için 4 adet 150cm x 300 ölçüsünde 4 adet palet bahçeye gitti.
3 tanesinin eşit ölçülerde olması gerekir. Üç palet ile 300 x 450 = 13,50 m2 alan yapılır.
Dördüncü ise, kullanılmazsa kışa yakacak olur :)
Ateş Bey teşekkür ederiz :)
Bahçeye de bekliyoruz.
Eyvah eyvah yittim galiba. Buralar bizim köye benziyor birazcık yeşili ve sıcacık insanları ile. Gelip çapaları alıp işe başlasak Aysel hanımla iyi olacak. Şu tarlanın göceğinde bir yerlerde elbet çapalayacak yer, ot alınacak bir yer buluruz. Buluruz bulmasınada ben şimdi burdan geri eve nasıl gideceğim. Polenez nire Yalova nire. Duy duy leventoğlu yörük çadırını al gel burda yalnız kaldım haberin ola.
Hazırlayanların elleri dert görmesin.
Saygıyla kalın.
Bahçeye gelecekler için Kartal'dan servisimiz vardır. Ulaşım lüks traktörlerle sağlanmaktadır :))
Bahçeye gelecekler için Kartal'dan servisimiz vardır. Ulaşım lüks traktörlerle sağlanmaktadır
Traktörün römörkunda inşallah 5004 kişilik yerinizde vardır. Elimizde çapalar altımızda jütlerle gelmeyi planlıyoruzda.
Saygıyla.
Test edildi, onaylandı.
Eyvah yakalandık galiba bu benim daha önce karaderede tavuklarını aşırmaya çalıştığım şahıs heralde uzaktan öyle gözüküyor. Sevgili levent oğlu sakallarını kestiğini ihbar etmişti. Tamam tamam eminim o.
Kartal servisini test etmiştim.:)
Mahmut Leventoğlu
14-06-2007, 14:53
Cemal S. Bu hafta senden ve benden kimselere fayda yok. Malum bela ÖSS. Şu çocuklar bir girsinler de sınava sonrasında ben yapacağımı biliyorum.
Mahmut, mermer kırığı için ne kadar nakliye ücreti tutar diye sormuştum. Cevap verdin mi? Göremedim.
Mahmut Leventoğlu
14-06-2007, 15:59
Malina vallahi Bizim Mermer atölyesi Alibeyköyde ve atılacak çok mermer kırığı var. Alibeyköyden Hobi bahçesi 40 km vardır. Bu nedenle tanıdık bir kamyonet bulup sadece mazot ve köprü parasına taşıttırmak lazım. **** bir araştırayım bizim tanıdıklar içinde Beykoz civarında atölyesi olan varsa onlardan isteyelim mermer kırıklarını. Daha ucuz nakliyeye malolur.
Şaka bir yana bu mermer parçaları gerçekten orda çok işe yarayabilir. Biraz düşündümde neler yapılmazki. Eminim yakınlarda bir yerlerde vardır mutlaka. Bölgeyi iyi bilen birisinden yardım alınması lazım diye düşünüyorum.
Malina vallahi Bizim Mermer atölyesi Alibeyköyde
Durumu bilen sensin, buna rağmen teklif eden de sensin :)
Mahmut Leventoğlu
14-06-2007, 17:08
Evet çünkü atölyede mermer kırığı çok fazla ama nakliye nedeni ile astarı yüzünden pahalı olmasın.
17 Haziran 2007
Bugün geç de olsa bahçeye uğrayabildik. Oraya vardığımızda Malina ve Ömer Bey herkesten önce bahçeye gidip, çapayı yapmiş ve Ateş Bey'in gönderdiği paletlerle zemin döşemesini yapıp bitirmişti.
13791
Bahçe artık iyice yoluna girmiş...tüm ekilenler çiçeklenmiş, hatta domates ve biberler tek tük de olsa olmuş. Todor'un bal kabakları ve pepinonun bitkisinin son hali aşağıda.
Dev Balkabakları
13797
Pepino
13798
Bize bu haftalık sardunyaların yerini değiştirmek düştü. :) Sonra yemekler, içmekler, sohbetler...üstüne bir de nargile keyfi...(imrendirmek gibi olmasın :))
13804
13805
Kısaca durum böyleyken böyle :)
Soru işareti olan bitki pepino. Çiçek açmış gördüğüm kadarı ile. Yakında meyvede bağlar. Kabakların da maaşallahı var. :)
Hah...benim aklımda babuna diye kalmış. :)
selam dostlar bahçeyi ziyarete gelmek istiyorum kabul eder misiniz beni de:rolleyes:
Bahçe tüm üyelerimize açıktır, bekleriz. :)
Geçen hafta sonu sıcak yüzünden gidememiştik. Bu pazar gelmek isteyenlere, orada olacağımızı haber vereyim...
Yazılanları okuyunca çok zor şartlarda yaşadığımız geldi aklıma.
Hatırlıyorum da ben küçükken, sadece ekim zamanı geldimi evimizin önünü tırmıkla beller ve istediklerimizi ekerdik. Sonra da toplar, yerdik.
Şimdi öyle mi ya.? Yaklaşık 7 aylık bir serüven yazılmış okuduklarımda. Toplam harcanan çaba ile sadece işin özü için harcanan çabayı oranlasak aslında yorgunluklarımızın obez şehir hayatından kaynaklandığı açıkca görünüyor.
Eskiden elimiz ayağımız her zaman toprağa dokunurdu. Şimdi birçok insan -yalın ayak olmayı geçtim- ayakkabısıyla bile basamıyor. Heryer beton veya asfalt. Neyse...Yaptıklarınız yapamadıklarımı çağrıştırdı, biraz hislendim..
Asıl konu şu; bu yaptıklarınızı en baştan sona kadar bir kılavuz haline getirseniz.? Şöyle resimli neli.. Bir mesajında aybala buna benzer birşey yapmıştı. Bunu neden istiyorum.? Ankara'ya döndüğüm zaman kendime Yenimahalle hobi bahçelerinde bir mekan yapmak istiyorum. O zaman sizin denenmiş kılavuzunuz işime çok yarayacak. Şaka bir yana önemli olan tüm kullanıcılar için işe yarar bir döküman olması..
eliniz ayağınız topraktan uzak olmasın.
hoş kalın...
Penelophe
02-07-2007, 19:33
Malina hala bekliyorum.:)
Gittiniz mi? Gitmediniz mi?
Penelophe
02-07-2007, 20:36
Hımm sadece sen mi?
Fotoğraf?
Kabaklar büyümüş mü?
Birde patatesleri merak ediyorum, dibine baktınız mı?
Hiç yumru oluşmuş mu?
Her zamanki gibi Ömer vardı.
Patates yaprakları henüz çok canlı, onların sararmasını beklemeden dibine bakmanın gereği yok. Kabaklar çok büyümüş, domateslerden milyon tane domates elde edilecek gibi görünüyor, komşularımız sevinecek :)
Domateslerden milyon tane domates elde edilecek gibi görünüyor, komşularımız sevinecek.
Komşulardan önce bize bir kasa düşmezmi rica etsek. Şöyle içi bembeyaz dışı kıpkırmızı doğal tarafından diye şu anda sesli düşünüyorum. Emek vermedik ama olsun fidelerin resimlerine baktıkya yetmezmi.
Saygıyla kalın.
Bugün nihayet Hobi Bahçesini gördüm.
İstanbul'da yaşayıp da buraya gitmeyen üyelere şaşırıyorum. Hem de doğaya uzak olmaktan bu kadar şikayet ederlerken.
Eve döneli 1 saat oldu. Senden sonra Şile'ye gittik...
Pazar günleri Şile'den dönmenin zor olduğunu söylerlerdi ama bu kadar zor olduğunu ancak yaşayınca anladım :)
Seni görmek güzeldi, özlemişim :)
15524
15525
Alacalı Köyü / Şile
15526
15527
15528
Bahçeniz sağlıklı görünüyor ellerinize sağlık. Resimler de harika.
Ben o bahçenin her hafta sonu site üyeleri ile dolmasını isterdim. Bir pazar gününü orada geçirrmek bütün haftanın yorgunluğunu attırır insana.
Gerçekten de bir pazar gününü organize etmeli..
Alacalıya bir kez gitmiştim sanırım, resimleri harika kendisi ****** bir cennet.
Teşekkürler.
Gerçekten de bir pazar gününü organize etmeli..
Organize etmezseniz ayıp olur zaten. Ben taa Kütahya'da gelip gördüm.
Orda iki saat kadar kaldım. Çok iyi oldu.
Ekibi kalabalık tutmanızı tavsiye ederim. Daha eğlenceli olur.
Penelophe
15-07-2007, 19:57
Bu hafta bahçeye gitmediniz mi?
Penelophe
16-07-2007, 21:44
Yine yalnız gitmişsin Malina.:(
Anlamıyorum İstanbul'daki arkadaşları, İzmir'de hobi bahçesi olacak da biz haftasonları gitmeyeceğiz, hafta içi bile giderim(riz).:)
İzmir ekibi bir süre sonra hobi bahçesine gitmeye karar verirse hiç şaşırmam.
Eminim ki o zaman bile İstanbullular toplanamaz.:)
Penelophe
16-07-2007, 23:29
Yılmaz bey üstteki mesajı yazarken aklımdan geçirmedim dersem yalan olur.:D
16641
Aaa, yılmaz!! Hey çiğneme kabakları, tam da o ayağını bastığın yere nane ekmiştim, ezildiyse bilmiyorum...
:mad:
Bahçe susuzluktan yanmış gözüküyor suyunuz yokmu. Yoksa Yılmaz bey elinde bel ile ne dolaşıyor. Aybala nanelerin gitti haberin olsun. Dometeslerin oraya sakın girmesin derim. Biz ekip dikmedik ama yazık o kadar emek var ortada. Yakında kızarırlarsa bir somun ekmekle gelmeyi planlıyorum ona göre. İnşallah tuzunuz vardır arkadaki gölgelikte.
Saygıyla kalın.
Bahçe o gün sulandı Cemal bey merak etmeyin. Oraya giden olmasa da her gün sulanıyor bildiğim kadarıyla.:)
Aybala,
Bastığım yerde nane yok. Sen ektiğin için çıkmamış olmasınlar. Hani eli bereketsiz derler ya bazı insanlar:D :D
Hobi bahçesi işleriniz nasıl gidiyor. Domatesler kızardımı merak ettim. Elimde bir somun ekmek bekliyorum.
Saygıyla.
Ben de uzunca bir süredir uğrayamadım, eğer vakit bulabilirsem bu cumartesi uğramayı planlıyorum. :)
Merhabalar. Bir süredir sitenizi takip ediyorum. Benim de Yemyeşşil'de hobi bahçem var. 1 yıldır bu bahçeyi ekip biçiyorum. Bu süre boyunca bahçede yaptıklarımı anlatan bir site hazırladım. Site henüz tamam değil. Ama her gün güncelleyeceğim. www.hobibahcem.belenli.net (http://www.hobibahcem.belenli.net)
Bu arada her haftasonu sizin bahçenizi de zevkle seyrediyorum. Dev bal kabağınız çok güzel olmuş :)
Sakagün bizimkiler bahçeye gitmeyi ihmal ediyorlar.
En azından komşudan alıyoruz bahçenin haberlerini.
lerdemir
30-07-2007, 09:42
Boşuna dememişler "komşudan al bahçenin haberini" diye... :)
Selahattin Yılmaz
30-07-2007, 09:48
Sebahattin ile bir hafta sonu gidip çapayı biz yapalım olmazsa...
lerdemir
30-07-2007, 10:24
Sakagun,
Tebrik ederim, harika bir çalışma olmuş.
Ne de güzel belgelemişsiniz gelişmeleri; paylaşım için teşekkürler...
Artık komşuluk da başlar orada...
Sitemi beğendiğinize sevindim arkadaşlar. Herşey paylaştıkça daha da güzelleşiyor.
Sakagün bahçenizi gördüm, hatta bir yağmurda içine sığınmışlığımız var. (bankı biz kırmadık ama :)) elinize sağlık çok güzel iş çıkarmışsınız. Siteden arkadaşlar merak eder de gider mi diye biz pek gitmiyoruz, gitsek de artık yazmıyoruz. :)
Orada görüşmek üzere.
Penelophe
30-07-2007, 12:07
Sakagun, bahçeniz çok güzel olmuş.
Soğanlı çiçekleriniz de harikaydı.
Nisan'dan sonra günecellememişsiniz.
Sitenin yapımına geçen Cuma akşamı başladım Penelophe. Vakit buldukça güncelleştirmeye çalışıyorum. Henüz tüm resimleri eklemedim. Gezmekten vaktim yetmedi ;) Bu akşam devam etmeyi planlıyorum.
lerdemir
30-07-2007, 13:03
Sarı ve kırmızı alacalı bir lale fotoğrafı var ki, enfes... Bayıldım...
04 Ağustos 2007
Bugün biraz geç de olsa hobi bahçesine uğradık.
17801
Önce son ziyaretten sonra olup biten kontrol edildi...
17802
ve olgun sebzeler toplandı.
17806
Kara dev bal kabağımız ve 38 numara terliğimiz :)
17807
Sarı dev bal kabağımız ve 38 numara terliğimiz :)
Not: 10 taneye yakın ufak kabaktan 2 tane kalmış...
17808 17809
Bir kısım biber,
17810 17811
bir kısım domates,
17812
ve biricik pepinomuz. (Üzerinde henüz çiçek var.)
17813
Süs kabaklarından bir tanesi,
17814
bu da hamaktaki tembelimiz. :)
Sebahattin Sargın
04-08-2007, 21:05
Bu bahçede bir tek Sevgili Malina çalışıyor sanırım ;). Fotoğrafa bakılırsa çok yorulmuşa benziyor ;)
Çok güzeller, ellerinize sağlık.
Kabaklar 10 kg civarında sanırım. Pepino coşmuş, üzeri çiçek dolu. Pembe domatesiniz gel beni ye diyor.:)
17815
Malina çalışırken biz de salıncakların iplerini kontrol ediyorduk. Bizim için riskli ve yorucu bir çalışma oldu. :)
Todor haftaya domatesi yedin, yedin, yemedin, yerler. :)
Sebahattin Sargın
04-08-2007, 21:16
Evet çok yorucu bir işmiş ;). Maşallah bahçeniz çok güzel gözüküyor, gerçekten her şey beni ye diyor ;)
Penelophe
04-08-2007, 22:53
Bahçe çok güzel olmuş gerçekten. Uzun zamandır fotoğraf yüklemiyordunuz, gelişim birden devasa göründü bana. Biberler coşmuş, domatesler harika.:) Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.:)
Çok sağlıklı görünüyor herşey. Ellerinize sağlık.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Ve afiyet şeker olsun :)
(Ben sebze bahçemi her gün didikliyorum diye mi bu kadar verim alamıyorum ;) )
Her ne kadar öyle görünse de Malina'nın çalışıyor numarası yaptığını düşünüyorum:)
Maşaallah sebzeleriniz ve bahçeniz çok güzel duruyor. Yanlız pepinoyu biraz geç diktiniz sanırım. Şimdiye kadar meyve vermiş olmalıydı. Bundan sonra meyve versede olgunlaşana kadar soğuklar başlar. Ayrıca bir fidanda 3, en fazla 4 ana dal olmalı, sizinki biraz fazla dallanmış. Gerekli sürgün budamaları yapılmamış gibi.
Todor'un dev bal kabağı çok güzel. En fazla ne kadar büyüyorlar?
Dev Bal Kabağı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1924) başlığında ayrıntılı olarak konuşuyoruz.
25303
Arkadaşlar bunlar da benim geçen sene yetiştirdiğim lahanalar beğendiniz mi?
Daha dürülmediler.
Merhabalar !
Öncelikle şunu belirtmek isterim HOBİ BAHÇESİ PROJESİNE emeği ve yüreği ile katılan herkesi kutluyorum. Çok güzel bir çalışma. Yan tarafta arkadaşlara ait bahçeler olması dahada güzel. Nedenmi bakın anlatayım. Eğer yanyana bahçeler olursa çeşit çoğalır böylece tekerlek yapacak kabak seçme sayısı artar. Elinizde ekmeğiniz sıcaksa bir bahçeden diğer bahçeye geçerken yenilecek kıvama gelir. Tabii tuzunuz yoksa diğer bahçedeki gölgelikte bir yerlerde saklamışlardır gider bulursunuz.
Sevgili aybala inanın kabaklarınızı ben aşırmadım ben Sevgili Todorunkileri aşırmayı düşünüyorum arabama teker yapmak için sakın duymasın. ONLARIDA YERİNDEN KALDIRMAK İÇİN VİNÇ GEREKECEK. Ancak bir şekilde çözerim biliyorsunuz çözümsüz problem yoktur. Domateslere gelince ben hakkımı isterim yoksa gelince nanelerinizi bilinçli olarak Yılmaz beyle berabar bende çiynerim. Haberiniz olsun. Salıncakları kontrol etmişler kimi kandırıyorsunuz şuna çalışmadık kaytardık deseniz daha iyi olmazmı. Hamak pek rahat gözüküyor arkadaş uyuyormu ne ?
Sahi terlikler Gezerinmi merak ettim doğrusu.
Hepinize saygılarımı sunuyorum.
Güler hanım !
Lahanalar gerçekten bir harika. Bir doğa dostu arkadaşımızla resim çektirmek inanın onlarında hoşuna gitmiştir. Dürülünce bende isterim haberiniz olsun. Şaka bir yanada cinslerini merak ettim doğrusu. Dürülünce oldukça büyük olacaklar demektir gördüğüm kadarı ile sizi resimde saklamayı becermişler.
Saygıyla.
Hakan KINACI
06-08-2007, 10:03
Her biri birbirinden çok güzel Maşşallah Allah nazardan saklasın.
Bu arada Güler hanım, Karalahana değilmi? yanlış bilmiyorum umarım :) yemeği ve sarması yapılıyor ama ben daha çok sarmasından hoşlanıyorum, yemeğini pek sevmiyorum :)
Saygılar,
Bunlar da dev lahanalar olmalı :) Ye ye bitmez.
Sevgili arkadaşlar,
Bunlar geçen sene ektiğim lahanalardı. Hepsi beyaz lahana. Dürüldüklerinde 2 kişi zor taşıdık. Arabanın bagajı 1 tane, arka koltuk bir tane alabildi. Herbirini dört parçaya böldük, eşe dosta ikram ettik. Gerçekten çok güzellerdi. Her sene bahçeye 4-5 römork yanmış gübre geliyor. Ben onları eletip, depoya koyuyorum. Elek üstü kalanları da sebze bahçesine attırıyorum. Bütün kış kar ve yağmuru yeyince tezekler ufalanıyor, böylece tekar gübreye ihtiyaç duyulmuyor, ama danaburnu da çok oluyor tabii. Onlarla da mücadele edebiliyorum allahtan. Demek istediğim Doğal Gübre yiyeceklerimizde ideal.
Bu seneki pembe domateslerim harika. 1 tanesi 1 kg.fazla geliyor. Herkes ne veriyorsun, hormonlu mu diye soruyor?
Hormonlular İstanbul'da çok, artık hormonsuzu arıyoruz diyorum.
1 tanesi 1 kg.fazla geliyor.
Güler Hanım Güliver'in cüceler ülkesinde yaşadığınızı düşünmeye başladım. :)Gerçekten iyi verim almışsınız. Hobi bahçesinde değerlendirmek için fideler ya da tohum konusunda yardım isteyektim ama 4 lahanayla bizim bahçe dolar.
Selahattin Yılmaz
13-08-2007, 22:28
Hobi bahçesi Selahattin YILMAZ'ı da gördü. Oraya ulaştığımızda malina bahçede çalışıyordu fena halde de terlemişti. Zor oldu ama gittiğimize de fazlasıyla değdi. Belki biraz az kaldık ama malina'yla da iyi kaynattık valla düşmanlar çatlasın. Fakat şu bir gerçekki öyle bir bahçenin hakkını veren İstanbullu üyeler neler kaçırdıklarını bilmiyorlar. İşte resimler:
İlk girişten bahçemizin görünümü ve konumu
18665
Aşağıda dere kenarından bahçenin görünümü
18666
Selahattin Yılmaz
13-08-2007, 22:35
Bal kabakları
18669
18670
Domatesler (fena hastalanmışlar )
18671
Fasulyeler
18672
Pepino (maalesef çelik alıyorum derken iç kısımda bulunan meyvenin dalını kestim yanlışlıkla)
18673
Pepino (maalesef çelik alıyorum derken iç kısımda bulunan meyvenin dalını kestim yanlışlıkla)
Doğrucu Davut! :)
18818
Ben kimseye söylememiştim :)
Selahattin Yılmaz
13-08-2007, 22:37
Biberler çok güzel olmuşlar
18674
ve patlıcanlar da
18675
Ürünlerin azlığına bakmayın. Biz kısa bir süre önce toplamıştık :)
Selahattin Yılmaz
13-08-2007, 22:46
Sevgili malina bu durumda ne yapacaksın biliyor musun: Bahçeye koyun, keçi, dana, ziraatçi girerse daha fazla zarar görmemek için ziraatçiyi çıkaracaksın diğerlerinden zarar gelmez :D.
Birde iyi yanından düşün artık onlarca pepino olacak :). Misafir olduğum sitede havuza girdik site sakinleri saldırdı resmen çeliklere, allahtan yarısını kurtardım...
Bahçe çok güzel görünüyor.Bende biber hastalığı var, hiç dayanamıyorum resmen saldırıyorum hemen 20 gün sonra İstanbul'la bir yolculuk var bende uğramak isterim tam yerini öğreneyim ziyaretçi kabul ediliyor değil mi? Söz biberlere dokunmam:) Ellerinize, emeğinize sağlık:)
heDera adresi vereyim :) http://www.yemyessil.com/index2.asp?lisan=1&ifrmSec=49&baslik=İletişim
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.Çok güzel bir bahçe.
Sevgile saygılar...
Arkadaşlar bahçe ne durumda?
Gidiyor musunuz?
ustahasan
23-08-2007, 10:41
Domateslere üzüldüm
biraz ilgilenilse toparlanacak görünüyor
birde dallarini güzelce iple sararak saga sola asilsalar tam olacak
Türkiyeden döndügümde benim domateslerde hastalanmisti
iki kez ilac verdim kurtardim gibi isterseniz pfotograflarini
gösterebilirim
Mavi sarmaşık çok güzel açmış. El kadar çiçekleri var.
heDera adresi vereyim :) http://www.yemyessil.com/index2.asp?lisan=1&ifrmSec=49&baslik=İletişim
Çok istedim ama siteye girmeme rağmen sayfaların içeriğini göremiyorum acaba sitede bir sorun mu var? Sizler sayfanın içeriğini rahatça okuyabiliyor musunuz?
Agartha ben de iş yerimdeki bilgisayardan göremiyorum. asp ayarlarıyla ilgili olabilir. İletişim bilgileri için şu adrese de bakabilirsin:
http://www.yemyessil.com/UserFiles/Image/ilt.gif
Agartha ben de iş yerimdeki bilgisayardan göremiyorum. asp ayarlarıyla ilgili olabilir. İletişim bilgileri için şu adrese de bakabilirsin:
http://www.yemyessil.com/UserFiles/Image/ilt.gif
Çok teşekkür ederim Sakagun.
Penelophe
17-10-2007, 18:57
Bahçeden hiçhaber yok. Kış sebzeleri diktiniz mi bahçeye?
murvetdemir
22-11-2007, 17:23
öğümce Köyünün Fotograflarini Gördüm. çok Beğendim. Orada Bir Hobi Bahçesi Kiralamak Istiyorum. Bilgi Verebilecek Varsa Sevinirim
Pelin Hayran
0555 579 23 02
Domatesleri çoktan köklemiştik. Patlıcan ve biberler ve mısırları da geçen hafta hallettik. Ispanak, roka, turp, taze soğan, kara lahana büyümekte...
Son durum :
25301
25302
Ben uyanıklık edip lastik çizmelerimi evde giymiştim. Ekrem, oradaki bahçıvanın yedek çizmelerini kullandı. Nuran'a da ayağına poşet giyme fikrini verdim. İdare ettik :)
Nedense seni hep otururken veya fotoğraf çekerken görüyoruz. Haftaya bahçeye gir de çapa yaparken de görelim:)
Sebahattin Sargın
22-11-2007, 20:40
Bu kadar gizemli yöneticide olmaz ki canım aaa :D. Bahçe kışa gayet iyi hazırlanmış emeği geçen herkesi tebrik ederim....
Sevgiler ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.