View Full Version : Birol / Bahçe
Bordo bulamacı konusunda katkı yapmak istedim.Göztaşı, kireç ve suyun birbirleriyle karıştırılmasından Bordo bulamacı elde edilir.Bordo bulamacı hazırlanırken, ayrı kaplar, su ,karıştırıcı ve karışım gibi hem uğraştırıcı ve zaman alıcı gibi işlem gerekiyor.Bunun yerine hazır bordo bulamacı satılıyor.Onu kullanırsanız daha pratik olur düşüncesindeyim.Kocaeli nde üretim yapan firmanın telefonları 0-262-342 23 39 (Firma ile kesinlikle ne tanışıklığım nede ticari bağlantım söz konusu değil.Sadece kataloğlarındaki tel.Numaralarını verdim.)
GSM:542 423 12 69 (İsmail Bey)
Sevgili Birol bey, çok teşekkür ederim, bordo bulamacını hafta sonu atarız artık, sevgiler.
Satı Uğurtan Hanım,
Bordo bulamacı ile ilgili notumu okursanız size katkısı olur.Fabrika Sefa Sirmenb bulvarının karşı tarafındaymış.Bilginize.
Teşekkür ederim sayın adavci
Hazır bordo bulamaclarının satıldığını biliyorum daha önceki yıllarda kullandım. Ziraii ilaç satan yerlerdede var fakat ben yinede eski kafalı olarak bildiğim şeylerden kolay kolay vazgecemiyorum.:D:D İlginiz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol
Ne güzel şeftalileriniz varmış. Ellerinize sağlık. Taşfırınızı çok beğendim. Yapım aşamaları nasıl oldu?
Teşekkür ederim sevgili lir, öncelikle hoşgeldiniz.
Taş fırınımı usta 3 günde tamamladı yapım aşamasını bilahare resimli olarak anlatırım. Hoşcakalın.
Sayın lir in isteği ve ilgilenen arkadaşlar için taş fırının yapım aşamasını arkadaşlarla paylaşmak istedim.
Öncelikle fırının yapılacağı yeri belirledik usta ile sonra ne büyüklükte yapılacağını.
Belirlediğimiz büyüklüğe göre yan duvarlarını fırının altı yüksekliğinde ördük. İçini kaba kumla en üstteki tuğlanın yarısına kadar doldurduk ( ilk önce tuğlanın en üstüne kadar doldurmuştuk kumu, sonra ateş tuğlasını örerken bir karış falan almak zorunda kaldık onun için yarısına kadar diyorum arkadaşların aynı hataya düşmemesi için, sonra kalan yarısını daha sonra demir talaşı cam kırığı ve mille dolduruyoruz )
Daha sonra eskiden ev yapımındada kullanılan dolu tuğlalardan bulduk köylerdeki eski yıkılmış evlerden ( yaklaşık altıyüz tane falan gitti ) usta sağlam olmasına gerek yok kırıklı bütünlü olursa daha iyi olur dedi. Tuğlalardan sonra onları örmek ve sıvamak için büyük bir uğraş sonrası kırmızı toprak bulduk ( Altı çuval kadar gitti ) ince bir elekle onu güzelce eledik bir teknede de güzelce suyla karıştırıp harç yaptık. Daha sonra usta fırının iç büyüklüğünü kumun üzerinde işaretleyip örmeye başladı.
Örülmeye başlanan fırının ön tarafını belirledik olması gereken yüksekliğe gelince ateşten etkilenmemesi için uzunlamasına dört adet kalın profil koyduk, örmeye devam ettik.
Kubbeyi yaptıktan sonra usta kırmızı çamurla her tarafını güzelce dıştan sıvadı.
idris şenol
01-03-2010, 20:51
birol,,,,, bende şenol = sonuç bence gooool
şaka bir tarafa
imkanlarınız dar olmasına karşın olağan üstü çabanızdan dolayı sizi kutlarım
size bir sorum olacak
damla sulama kuyudan direk kullanıyorsunuz
bir filtre gözüme çarptı
nasıl bu filtre işinizi görüyormu
Fırının kubbesini ördükten sonra dıştan her tarafını güzelce kırmızı çamurla sıvadık. Sıvadığımız fırının üstünü çatısına kadar ince mille örttük ( dışarı hava sızmasını önlemek için ) Bu arada yan tarafından hava deliği bırakmıştık onu daha önceki yazımda söylemeyi unuttum, kubbeyi örerken yanından bir eski dolu tuğla büyüklüğünde delik bıraktık fırını yakma aşamasında açıyoruz fırın yanıp ısınınca deliği tuğla ile kapatıyoruz. Mili örttükten sonra yanlarını ve önünü tuğla ile ördük.
Ön tarafını yükseltip baca yeri yaptık üzerinide milin bir tuğla üzerinden saçla yağmur gecirmemesi için örttük. Fırının iç tarafına yani ateş yanacak ve pişirilecek yere ateş tuğlası diye verdikleri kalın dolu tuğla ile döşedik ama randıman alamadım istediğim gibi olmadı, fırın çok gec ısınıyordu onları söktüm alttaki toprağı biraz boşalttım üzerine bir teneke ince demir talaşı serdim biraz cam kırığı koydum üzerinede tekrar ince milden koyarak sarı ateş tuğlalarından ( üç cm kalınlığı olanlarından ) döşedim. Fırın hem daha cabuk ısındı hem daha fazla ısıyla daha çabuk pişirdi.
Ön sağ tarafına ateş yandıktan sonra közü çekipte ızgara yapılabilecek yer, sol tarafınada saç ayağını ve şişleri koymak için yer yaptık. Ön tarafına doğal taşlardan aldık ama henüz onları döşeyemedik baharı bekliyoruz.
Eeeeee bu kadar uğraş sonrası bir şeyler yapmasak ayıp olurdu ustaya bizde yapabildiğimiz kadarı ile acemi işi lavaşlar pideler falan yaptık oğlum buğrada ızgarada bir şeyler pişirdi bizede afiyetle yemek düştü.:):)
Sevgili idris şenol çok şakacısınız.:)
Evet direk alıyorum damlama suyunu, gördüğünüzde filtre ve işimi görüyor gecen sene hiç tıkanma yaşamadım. İmkanım olsa suyu direk değilde dinlendirip versem elbette çok dha iyi ama şimdilik o imkanım yok.
İnşallah fırın düşüncesi olan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
bahtiyar02
01-03-2010, 22:42
Sevgili dostum tarlada yapmayı düşündüğüm evin yanına ne güzel olur.O zaman senin yardımlarını isteyebilirim.Güle güle sağlıkla kullanmanız dileğiyle.Saygılar
Gercekten yakışır sizin tarlaya sevgili bahtiyar02
Her zaman bilgim dahilinde yardıma hazırım. Hoşçakalın.
Gercekten yakışır sizin tarlaya sevgili bahtiyar02
Her zaman bilgim dahilinde yardıma hazırım. Hoşçakalın.
Sayın Birol, senin bilgin dahilinde olan, hazır bordo bulamacı uyguladım, 20 litre suya 0.5kg bordo bulamacı kullanmıştım, hava rüzgarsızdı fakat bir saat kadar sonra yağmur başladı.
Yaptığım bu uygulamadan ben bir fayda görecekmiyim yoksa tekrar yapmam gerekirmi, bu işler senin tecrübelerinle sabit olduğundan, en emin bilginin sizden sağlanacağı umuduyla sizden gereken cevabı için teşekkürlerimi sunarım.
Fırın yapımına başlamişsın, kulaylıklar diliyerek kısa zamanda bitirmeni diliyerek iyi günler de kullanasın,sevgiyle kal.
fatih_ibo
02-03-2010, 19:04
sevgili birol fırınınız çok güzel olmuş . sebze bahçeniz için pepino ve yerkirazı ;kudret narı da deneye bilirsiniz. saygılar
Sevgili epsody
Bordo bulamacı atıldıktan sonra iki saat yağmur yağmasın yeter derlerdi büyüklerimiz.
İki sat içinde tam olarak kurur diye biliyorum, yağan yağmurun şiddetini tam olarak bilemediğim için bir şey diyemiyorum. Attığınız ağaçların gövdelerinden anlaşılabilir yağmurun ilacı götürüp götürmediği, gövde ve tomurcuklar üzerinde mavilik varsa atmanıza gerek yok bence, mavilik yoksa tekrar atın derim. Sağlıcakla kalın.
Sevgili fatih ibo
Teşekkür ederim sebze bahcesi önerileriniz için. Hoşçakalın.
Sevgili Birol,
taşfırın yapım aşamalarını büyük keyifle inceledim. Muhteşem bir çalışma olmuş. Ayrı başlık altına alıp tüm üyelerin faydalanması sağlanmalı diye düşünmekteyim. Bonus kafa oğlunuz fırının güzelliğini iyice arttırmış. Sağlıkla esen kalın.
Ahmet1111
04-03-2010, 12:20
çok güzel bir bahçe olucağı kesin.
Sevgili lir
Yöneticilerimiz uygun görürse ayrı bir başlık altında toplar diye düşünüyorum, ben yapabilirmiyim bilemiyorum çünkü.
Sevgili @ahmet d.
İnşallah güzel bir bahce olur dediğiniz gibi.
begonya26
05-03-2010, 09:44
Bastan sona buyuk bir keyifle okudum ve resimleri inceledim fevkalade bir caba ve gayretle harikalar yapmışsınız sizi tebrik ederim. Resimleri incelerken bende keşke bahcemin eski halini çeksem ve yeni halini paylaysaydım diye iç gecirdim gercekten resimlerle anıları saklamak çok guzel oluyor ve insan nerden nereye diyor.Kısmetse artık bende resimlemeyi ve paylasmayı dusunuyorum sayesnizde inanılmaz keyif aldım teşekkurler kolay gelsin.
dağ çiği
05-03-2010, 13:02
Birol bey çok güzel bi bahçeniz oluyor.Şeftali yetiştirmek ne güzel bi duygudur.çokta sağlıklı gözüküyolar maşallah.Herşey çok güzelde fırınınıza bayıldım.Dilerim sağlıklı uzun yıllar bahçenizde keyifle yaşarsınızz.
Sevgili begonya26
Yaklaşık dört sene falan oldu bahceyi alalı. Sıkıldığım zamanlarda kendime moral olsun diye ilk aldığımdaki resimlere bakarak ha gayret birol diyorum.:))
Sizde gec kaldım demeden ilk fırsatta resimlemeye başlarsanız ilerde daha iyiye gittiğinde aynı moral depolamasını yapabilirsiniz. Tabii biz dostlarlada paylaşırsanız sevinirim. Sağlıcakla kalın.
Sevgili dağ çiği
Güzel bir bahce olması için elimden geleni yapmaya gayret ediyorum. Şeftali yetiştirmek gercekten güzel bir duygu ancak bir o kadarda meşakatli. Her ağacın meşakati vardır belki ama en nazlısı şeftalidir herhalde. Ne kadar emek verirseniz o kadar sağlıklı oluyorlar.
Fırın benim hep hayalimdi bu hayalimede anca erişebildim onun için çok mutluyum. Dilekleriniz için teşekkürler bir mukabele. Sağlıcakla kalın.
ahmet salih
13-04-2010, 02:46
Sn;birol bahçenizi bir solukta gezdim, Çok emek vermişsiniz, ama değmiş harika olmuş ellerinize sağlık. Benim de üç tane şeftali ağacım var, bir türlü sizinki gibi sağlıklı meyva almayı başaramadım. daha sonra sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol,
Bahçene bereket aksın. Şeftalilere boğulursunuz inşallah. Sevgiyle...
Sevgili ahmet salih
Bahcemi ziyaretiniz beni mutlu etti sağolun. Şeftali ağaçlarıyla ilgili bir talebiniz olursa bilgim dahilinde seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Sağlıcakla kalın.
Sevgili lir
İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. İnşallah bütün hepimizin sofrasına bereket akar. Sağlıcakla kalın.
Ahmet Salih Bey, 3 Şeftali ağacından bol meyve alamadığını yazmış, bense 1 tanecik ağacı bile bir türlü mutlu edemeyip, sonunda kuruttum. Buranın havası nemli denize yakın, iklimi müsait değil diye kendimi avuturken, çocukken Çanakkale'de gördüğüm, kampların hemen yanıbaşındaki denize sıfır Şeftali bahçeleri geldi aklıma. Meyvelerden hastalığı, biti, yaprak buruşukluğu vs.. si bitmeyeni Şeftali sanırım. Kısaca ben bu işi başaramadım. Bu yüzden, sizin gibi bu işin erbablarına saygım sonsuz. :)
Birol bey, bol ürünlü bir sezon dilerim.
Orhan Özbilgiç
16-04-2010, 09:42
Sevgili Birol;
Kolay gelsin!
Şeftalileriniz çiçeklenmedi mi? Sizinki gibi, tek bir meyve çeşidinin, toplu bulunduğu bir bahçenin çiçekliyken çekilmiş bir fotoğrafı muhteşem olur sanırım.
Eğer çekmişseniz bizi bu güzel görüntü ile buluşturun lütfen!
Esen kalın.
Orhan Özbilgiç
29-04-2010, 11:56
Sevgili Birol;
Kolay gelsin!
Şeftalileriniz çiçeklenmedi mi? Sizinki gibi, tek bir meyve çeşidinin, toplu bulunduğu bir bahçenin çiçekliyken çekilmiş bir fotoğrafı muhteşem olur sanırım.
Eğer çekmişseniz bizi bu güzel görüntü ile buluşturun lütfen!
Esen kalın.
Sevgili Birol;
Çok zamandır bahçene uğramıyorsun! Bir olumsuzluk mu var?
Kusura bakmayın sevgili dostlar özel nedenlerimden dolayı uzun zamandır uğrayamadım buralara.
Sevgili Orhan Özbilgiç
Sadece kendi bahceme değil sizin gibi dostlarında bahçelerine uğrayamadım uzun bir süre.
Taşınma ve bahcemi satacak olmam beni buralardan uzaklaştırdı. Tabii satacak olmam bahcemin yapılması gerekenleri yapılmıyor anlamına gelmesin, zamanımın büyük bir bölümü yine bahcemde geciyor. Sadece ev taşıma internet sorunumdan dolayı bir süre ayrı kaldım.
Dostum şeftali ağaçlarının çiçeklenme zamanındaki resmini ihmalkarlığımdan çekemedim, bu gün çağla halini çektim onu ve diğer bazı çektiklerimi sizlerle paylaşabilirim.
Sağlıcakla kalın.
Satı Uğurtan
29-04-2010, 22:50
Sevgili Birol bey,umarım sağlık sorunu yoktur,başka sorunlar zamanla hallolur sevgiler.
Sevgili limon
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Şeftali gercekten diğer meyvelere göre çok çok özel ilgi istiyor, budaması önemli, göztaşı önemli, kırmızı örümcekten korunması önemli, kurt yapmaması önemli, seyreltmesi önemli, diplerinin açılıp hava alması önemli, ağacın üzerindeki meyveler toplanıp bittiğinde de gelecek senenin meyveleri için düğür yaptırmak önemli, bunları yaptığınız zaman şeftali ağacı size küsmüyor kızıp yapraklarını buruşturmuyor bitlenmiyor örümceklenmiyor.:)))
Sevgili satı uğurtan
Allahaşükür en azından şu an için sağlık sorunu yok, teşekkürler ilginize.
Dün ve bir kaç gün önce cektiğim bazı resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum
Satı Uğurtan
29-04-2010, 23:20
Sevgili Birol bey,ağaçlarınız, meyveleriniz,küvet havuz ve şelalesi, taş fırın hepsi çok güzel umarım sorun neyse hallolurda, bahçeyi satmazsınız sevgiler.
Satı hanım
güzel söz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Daha öncede belirttiğim gibi eşimin bel fıtığından ve iki oğlumun üniversitede okumalarından dolayı bana yardımları pek olamıyor bende bir yere kadar yetiyorum onun için böyle bir karar aldım. Sağlıcakla kalın.
Adalet Yağcı
30-04-2010, 12:18
Birol bey, bitkileriniz ağaçlarınız ne güzel olmuşlar, şeftaliler zaten seyrek görünüyor, daha da mı seyrek olması gerekiyor, ben bir türlü kıyıp da seyreltme yapamıyorum.
295 numaralı mesajdaki ikinci fotoğrafta şeftali ağaçlarının gövdelerinde otomobil iç lastiği gibi görünen şeyler nedir?
Kirazlar bir aya kalmaz olgunlaşırlar her halde, her şey çok güzüel, sihirbaz gülünüz de tabi, ortancalar ise çok canlı ve sağlıklı görünüyorlar, kaç cm. den budama yapıyorsunuz, İlk baharda mı yoksa Son baharda mı buduyorsunuz.
Tek başına büyük bir bahçeyle uğraşmak çok zor tabi, Allah kolaylık versin.
Sevgili Birol, öncelikle emeğine sağlık. Bahçen muhteşem olmuş. Biliyorum hayırsızlık ettim ama inan nedenlerim vardı. Bu nedenle bir yıldan fazla oldu ki toplanıp hala gelecez. Ben toparlamayınca çete de bir türlü bir araya gelmedi. İş yine başa düştü.
Bir yıl önceki teklifin hala geçerliyse, bu güzelim bahar günlerinden birini bahçede mangal yakıp değerlendirelim derim. Ne dersin? Ben çeteye haber salmaya başlıyorum.
Sevgilerimle
bahtiyar02
30-04-2010, 12:34
Sevgili Birol dostum;
Ellerine yüreğine sağlık.Bahçenizin maşallahı var.Allah nazardan sakınsın.Her karedeki görüntüler çok güzel.Sevgili Malbman'ın teklifini yakın olsam hiç kaçırmazdım.;)
Saygılar sevgiler
Adalet hanım merhaba
Ağaçlarımın ve bahcemin güzel olduğunu sizin gibi bir duayenden duymak, yaptıklarımın karşılığı olarak beni çok mutlu etti teşekkür ederim.
Şeftalilerimi resimlemeden önce seyrelttim öyle cektim bir dalda üç, dört veya beş tane bıraktım onuda dalın kalınlığına göre, taşıyıcı dal ne kadar kalın olursa olsun ben en fazla beş tane şeftali bırakıyorum, bıraktığım şeftalilerininde yönünü belirliyerek bırakıyorumki yarın büyüdüğünde, irileştiğinde birbirlerine değip zedelemesinler.
295 nolu mesajdaki şeftali ağaçlarının gövdelerindeki otomobil lastiğine benzeyen şey damlama tesisatı boruları, yazın seriyoruz kışın toplayıp ağaçların gövdeleri üzerinde bırakıyoruz yerde çamur toprak olmasın diye.
Kirazlar sanıyorum bir aya kalmaz önümüzdeki haftaya kızarırlar
Ortancaları son baharda toprak üzerinden altta üç-dört göz kalacak şekilde budadım.
şimdi hepsi maşallah tomur tomur tomurcukta.
İşlerimin yoğunluğundan bahcenize uzun zamandır uğrayamadım kusura bakmayın.
Sağlıcakla kalın.
Sevgili malbman.
Dostum, nedenlerinin olduğu sorun umarım hallolmuştur.
Bir yıl önceki teklifimin gecerliliği hiç bitmez her zaman gecerliliğini korur.:))
Çeteyle konuştuktan sonra geleceğiniz tarihi bana bildirin yeter, sizden tek ricam geliş tarihini önceden bildirmeniz çünkü ev nakil, yani taşınma sorunlarım var aynı tarihe denk gelmesin. ( önümüzdeki cumartesi pazar evimi taşıyacağım )
En kısa zamanda görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın.
Sevgili bahtiyar02
Dostum, güzel sözlerin için teşekkürler, ben vefasız oldum senin bahce ziyaretini geciktirdim işlerimin yoğunluğundan kusura bakma.
Sevgili malbmanın teklifini kayıtsız şartsız kabul ettim zaten.:)))
Keşke sizde yakın olsanızda gelebilseniz, teklifim tüm ağaçlar daki dostlar için gecerlidir tabii. Sağlıcakla kalın.
Birol arkadşım bahçeneniz bu seneki görüntülerinden anlaşılıyorki geçen seneye göre büyük gelişmeler sağlamış durumda, buda senin gayretli çalışmalarının bir yansıması olarak değerlendiyor seni bu çalışmalarını yürekten tebrik ediyorum, imkanım olsada sizi daha yakından tanımak ve bahçenizi görmek mümkün olsaydı, benim izmire karşı çok iyi anılarım olmuş bir kişi olarak hep izmir'in güzel beldelerinden urla ve foçayı görme arzularını taşımaktayım.
Sizin bahçenizin bulunduğu bölge izmirin neresine düşmektedir, güzel bahçende sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmeni dilerim sevgiyle kal,
Teşekkür ederim sevgili epsody güzel sözleriniz için.
Bahcem kemalpaşa tarafında, urla ve focaya tam ters istikamette, yinede yolunuz izmire düşerse beklerim. Sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol bey,ağaçlarınız,çiçekleriniz, meyveleriniz,küvet havuz ve şelalesi, taş fırın hepsi çok güzel .Emeğinize sağlık içinde sağlıklı güzel bir yaz geçirmenizi dilerim .
Çok çok teşekkür ederim sevgili Hhatice
Sevdiklerinizle Sevgiyle Sağlıcakla kalın.
Eeee arkadaşlar baktık kimse gelmedi bizde kendi kendimize gittik kiraz toplamaya.:)). Napalım dostlardan yardım haberi gelmedi.:) Gitmişken bir kaçda resim çektim o kadar iş arasında.:)
Şeftaliler, cennet elması ( trabzon hurması ) böğürtlen
Sihirbaz öldü derken kalp masajı kurtardı:))) :D:D şimdi coştukca coşuyor. Sarmaşık gülü ve ortancada fena değil hani.:o:o
Sevgili nail beyin verdiği yaklaşık elli adet pembe domates tohumu çimlendi bahcedeki yerlerini aldı.
Satı Uğurtan
15-05-2010, 00:00
Sevgili Birol bey,cennet bahçesi gibi, çok güzeller maşallah.
Teşekkür ederim satı hanım.
Sizin bahcenizde olmak üzere tüm arkadaşların bahceleri cennet bahcesi gibi.
bahtiyar02
15-05-2010, 07:15
Havalar ısınınca bahçenizde şenlenmiş.Hafta sonları piknik zamanı.
Ellerine sağlık sevgili Birol dostum.
Saygılar
Kirazları görünce şaşırdım ,bizimkiler daha yemyeşil ,ah İzmir güzel İzmir
Şeftaliler de çok güzel , bereketli toplamalar olsun .
Sebahattin Sargın
15-05-2010, 10:32
El emeği göz nuru dedikleri bu olsa gerek, çok emek verilmiş bir bahçe olduğu her halinden belli oluyor. Resimlere baktıkça insanın içi açılıyor Birol Bey...
Kaç gündür pazarda kirazları görüyorum, meyveler olsada ağaçlardan toplayarak yesek diyordum. Bu gidişle Bandırmadan trene atlayıp sizi ziyarete gelirsem hiç şaşırmayın Birol Bey ;)
Elinize, emeklerinize sağlık...
Bol çiçekli güner dilerim :)
Sevgiler ;)
nurcanaybay
15-05-2010, 10:40
Meyve ile hiç aram olmamasına rağmen kirazlara dokunasım geldi :)
Elinize sağlık.
Kiraza bayılıyorum, bunlarda tam ağzıma layık olanlardan :D
Havalar gercekten iyi ısındı zeki bey. Bitkiler coştu meyveler canlandı. Emekli olduğumuz için hafta sonunu beklemeden arada piknik kaçamağıda yapıveriyoruz.:D:D
Sevgili Hhatice
Kirazların cinsinden dolayı erken oluyor ( Burlent cinsi ) Salihli cinsi olanlar daha sizinki gibi yeşil. Hoşçakalın.
Sevgili Sebahattin Sargın
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bahceye gercekten elim el verdiği kadar el emeği göz nuru döküyorum ama içinde olduğumuzdanmıdır nedir hiç bir değişiklik olmamış gibi geliyor bana, ne zamanki siz dostlar güzel sözler söylüyorsunuz işte o zaman yaptıklarımın bir karşılığı olduğunu hissediyorum.
Yolunuz İzmire düşerse her zaman beklerim bahceme, Sevgiyle kalın.
Sevgili nurcanaybay
Meyve ile aram hiç yok diyorsunuz ama siz benim meyvelerimden hiç tadmadığınız için böyle söylüyorsunuz.:))) Eminim hiç bir katkı maddesi olmuyan tam organik meyvelerimden yeseniz, sadece dokunmakla kalmaz bol bolda yerdiniz.:))
Sevgili Dudi
Bende çok seviyorum kirazı hele insanın hormonsuz kendi yetiştirdiği oldumu güvenle doya doya yiyor. Bu arada saplarınıda atmıyor kurutup çay gibi demleyip içiyoruz, vucuttaki ödemleri söktüğünü söylüyor uzmanlar. Sağlıcakla kalın.
Evet sevgili Birol, saplarının ödem söktürücü olduğunu söylüyorlar. Hep kendi, hem çöpü faydalı :D
zeynep dila
15-05-2010, 23:18
Kirazlarınız çok iştah açıcı ama ben yine de ortancalara takılı kaldım. Nerede bir ortanca görsem bakmaktan kendimi alamıyorum. Emeğinize sağlık.
Cumhur Tonba
16-05-2010, 00:13
H.Hatice Hanım, Dudi, Zeynep Dila,
Şeftalileri, kirazları bulmuşsunuz. Hiç haber de vermiyorsunuz. Alacağınız olsun sizin.
Birol bey,
İnanın sanki kirazları elimi uzatıp yiyesim geldi. Çok harikalar. Kolay gelsin. Emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz.
Sevgili Dudi
Evet haklısınız hem kendi, hem çöpü faydalı. Meyvesi kan yapıyor kanı temizliyor, sapı pis kanı, ödemi temizliyor,mucize meyve bana göre.
Sevgili zeynep dila
Ortancalar benimde en sevdiğim çiçeklerin başında geliyor bende ortanca gördümmü takılıp kalıyor, gözlerimi alamıyorum.
Benim onbeş yirmi kök ortancam var gecen sene diktiğim. budama zamanında altta üç göz bırakıp derin budama yaptım, budadıklarımdanda çelik yaptım hepside tuttu, üzerlerinde tomurcuk dolu. Sevgiyle kalın.
Sevgili Cumhur Tonba
Keşke elinizi uzatıp koparabileceğiniz uzaklıkta olsaydık, siz daha iyi bilirsiniz, sabah serinliğinde dalından koparılıp yenen meyvenin lezzeti hiç bir şeyde yok. Yolunuz düşerse beklerim. Sevgiye Sağlıckla kalın.
Birol Bey kirazlarınızdan doyasıya yedim helal edin,
güllerinizi kokladım, ortancanızı seyrettim
ellerinize sağlık..
nurcanaybay
16-05-2010, 12:38
Sevgili nurcanaybay
Meyve ile aram hiç yok diyorsunuz ama siz benim meyvelerimden hiç tadmadığınız için böyle söylüyorsunuz.:))) Eminim hiç bir katkı maddesi olmuyan tam organik meyvelerimden yeseniz, sadece dokunmakla kalmaz bol bolda yerdiniz.:))
Belki bir gün ,çat kapı gelip tadına bakarım ...ne güzel olur :)
Helal hoş olsun sevgili hüzün afiyet bal şeker olsun.
Her zaman kapımız açık buyrun gelin sevgili nurcanaybay.
Hafta sonu domateslerin arasındaki otları yolmak için plan yaptık ama yağmur izin vermedi. Bizde fırsat bu fırsat deyip hem piknik yaptık hem resim çektik.
acemifüsun
07-06-2010, 22:37
Sevgili Birol bey hepsi çok güzel de şeftaliler bir başka:) Herhalde yakında yenebilcek hale gelmiş olurlar, hayırlı , bol bereketli kazançlar diliyorum:)
Adalet Yağcı
08-06-2010, 07:12
Birol bey, maşallah, şeftaliler olmak üzere, yapraklarında hiç hastalık da görünmüyor.
Bu sene Şubatta sizin tavsiyeniz üzere göz taşı verdim, şimdi kıvrık yok ama bir kaç yaprakta mantar gördüm, hemen fungusit yaptım.
Bu miniş (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=150797&d=1275941553) Mersin'li mi?
Üzerinde meyveler oluşmuş, çok güzel.
sevgili acemifüsun
Şeftalilerin bir cinsi bu hafta sonuna kadar havalarında durumuna göre olacak gibi, diğer cinsin daha bir aylık zamanı var. Güzel dilekleriniz içinde çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.
Adalet hanım merhaba
Şeftalilerimde herhangi bir hastalık yok iştahları çok iyi, keyifleri yerinde. Göztaşından başka hiç bir ilacda vermedim. Sizde gördüğünüz mantarlı yaprakları koparın ağaçdan uzaklaştırın yeter bence.
Gördüğünüz miniş Bodrumlu. Ozbey hanım sağolsun gönderdi bu sene başında. Sizin gönderdiğinizi evin hemen girişine dikmiştim ama nedendir bilmiyorum yerini sevmedi sanırım pek iştahlı görünmüyordu bende yerini değiştirdim, şimdi keyfi yerinde, üzerinde meyve olsun öyle resimleyecektim ama sizin için hemen resimleyip buraya koyacağım.
Sağıcakla kalın.
dağ çiği
08-06-2010, 21:22
Birol bey kırk bir kere Maşallah çiçekler meyveler ne kadar canlı, uzaktan gülümsüyorlar sanki.ŞEFTALİLERDE HARİKA GÖZÜKÜYOR çok severim ellerinize sağlık.
Çok teşekkürler sevgili dağ çiği sağlıcakla kalın.
bahçede yürüken şöyle sulu sulu şeftalilere uzanıp kopartacak ve oracıkta yiyeceksin,,
ellerinize sağlık.
Size bir şey söylüyeyimmi sevgili hüzün akşama kadar bahcede dolanıyorum çoğu zaman aklıma bile gelmiyor koparıp yemek. İçinde olduğundanmıdır nedir bilemiyorum artık. Ama söylediğiniz çok güzel bir şey dalından koparıp hemen oracıkta yemek.Sağlıcakla kalın.
Zafer İnandıklı
11-06-2010, 00:11
Dün den, bu güne çok emek verilmiş, çok ter dökülmüş. Sayın Birol, yürekten kutluyor, kolaylıklar diliyorum.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
Teşekkürler zafer bey
Tüm bahce dostlarının bahceleri gibi emek ve ter ayrılmaz ikili oldu. Sağlıcakla kalın
Sevgili bahtiyar02 dostumun verdiği eski iri siyah çekirdekli karpuzların şimdiki hali. Zeki beye tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
tarıkger
15-06-2010, 10:01
Birol bey bahçeniz çok güzel olma yolunda ilerliyor dilerim istedikleriniz olur sevgiler.
Çok teşekkür ederim sevgili tarıkger
Bu arada affınıza sığınarak soruyorum denizlinin neresindensiniz acaba, eşimin ailesi denizli lisesinin oradan onun için sordum sağlıcakla kalın.
bahtiyar02
17-06-2010, 20:06
[QUOTE=Birol;656537]Sevgili bahtiyar02 dostumun verdiği eski iri siyah çekirdekli karpuzların şimdiki hali. Zeki beye tekrar tekrar teşekkür ediyorum.[/QUOTE
Sevgili Birol dostum;
Bu senede şeftalilerinizin maşallahı var.Ellerinize sağlık. Yerli karpuz fidanlarınızdan 3 ve 4'üncü resimdekiler çok sulanmış gibi geldi.Sulamayı ne sıklıkla yapıyorsunuz? Karpuz fidanıda domates gibi meyveye yatmayana kadar sıklıkla sulamayın.Haftada bir bana göre yeterli.
Saygılar sevgiler.
Sevgili bahtiyar02
Teşekkür ederim ilginize karpuzları haftada iki defa bol su ile suluyordum bundan sonra dediğiniz gibi haftada bir defa normal sulayacağım meyve tutana kadar. Sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol, maşallah bahçeniz bolluk ve bereket dolu.
İnsanın kendi yetiştirdiği meyvelerin tadı da kimbilir nasıl güzel olur. Şeftali en çok sevdiğim yaz meyvelerindendir.
Allah ağız tadı ile yemek nasip etsin, emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim sevgili ozbey
İnsanın sadece kendi yetiştirdiği meyve değil, kendi diktiği yetiştirdiği bitki çiçek ne varsa emek verilen tadı hazzı bir başka oluyor. Sağlıcaklakalın
Sevgili Nail beyin verdiği pembe domateslerin tohumlarından bol bol yetiştirip bende arkadaşlara dağıtmak istiyorum.
Nail beye teşekkürlerimi tekrar sunuyorum.
Arap şeftalilerimiz gecen hafta bitti sıra r1 ve 10 numaralara geldi
Şeftalilerime organik sertifikası almak için başvurdum. Kaç tane ağacım olduğunu sordular şeftali olarak 120 ağaç deyince kurtarmaz ve üç seneden öncede çekirdekli meyvelere alınamıyacağını söylediler. Maliyeti ağır ve kimyasal ilaç kullanmasam bile belgenin alınmasının garantisi olmadığını için vazgectim.
Aysel Özgezer
07-07-2010, 12:45
Sevgili Birol,
kimbilir bir ay sonra supriz misafiriniz olabilir:rolleyes:
günebakan
07-07-2010, 12:57
Birol bey şeftaliler çok güzel görünüyor bizim bahçemizdekiler daha kızarmadı geç kızarıyorlar galiba:)
Başımın üzerinde yeriniz var aysel hanım. Ama ne olur şeftali sonrasına kalmayın.:o
Sevgili günebakan
Havalar bu sene ağaçları şaşırttı. Normalde temmuz sonu olan şeftalilerim bu sene şimdiden olmaya, toplanmaya başladı bile. Birazda güneşle alakalı güneşi dik gören çabuk oluyor güneşi az görenler daha geç kızarıyor. Sevgiyle kalın.
Adalet Yağcı
07-07-2010, 15:22
Maşallah Birol bey, bu sene de hasat süper.
Benim şeftaliler de olmaya başladılar ama hangi cins, hangi numara bilmiyorum.
Zamanında fidanları alırken bunların önemini bilmiyordum.
Teşekkür ederim Adalet hanım
Arapları ve oralet denen cinslerin ( okunduğu gibi yazıyorum ) hasatı bu hafta başı bitti. Yarın r1 ler ve 10 numaralar için gideceğim sanırım onlarda en geç bu hafta sonu toplanmaya başlar. Sizin şeftalilerin renk ve deseni nasıl acaba merak ettim, olduğunda bir tane yakın çekim yapıp gösterirmisiniz. Kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın.
Orhan Özbilgiç
07-07-2010, 20:35
Birol Bey,
İnanın, demin, yemek öncesi ''şöyleee bir dolaşayım.'' istedim bahçenizi. Yarım bıraktım. Aç karnına olmadı valla.:D Ağzım sulanmaya başlayınca bıraktım.
O nefis şeftalilerinizi, şimdide görüyorum ama çokta canım çekmiyor. Tokum ya!:p
Benim varolan birkaç şeftalimden ikisi(Hale cinsi) geçen kış nedendir bilinmez, kurudu. yerine iki tane, üzerinde ikişer meyvesi olan ''My Crest'' cinsi şeftali aldım. Büyüttüler. Galiba haziranın 15' i gibiydi, koparıp yedik. Nefis tatları var. Ancak, çekirdeklerinden ayrılmadığı gibi bir de, çekirdekleride ortadan yarılıyor.
Sonradan araştırdım. En erkenci çeşitmiş. Bakalım bizim buralardaki, ilkbaharın geç donlarından etkilenecekler mi?
Neyse, bırakalım benim bir iki şeftaliyi. İnşaalah piyasası iyi olurda, yüz güldürür. Zira çok emek ve para harcayarak bu hale getirebildiğinizi tahmin edebiliyorum.
Selam ve sevgilerle, bol kazançlar.
Orhan bey tok ağırlaması zordur derler.:D:D Keşke yemek sonuna bırakmasaydınız.:D
Benim arap ve oralet dediklerimde sizin şeftaliler gibi erkenci. Ben seyreltme zamanı o ortadan ikiye ayrılıyor dediklerinizi atıyorum, görebildiğim kadarı ile.
Cins olarak çekirdeği meyveye yapışık olduğundan pek rağbet görmüyor ama kokulu,sulu ve tatlı oluyor.
Eğer başka bir şeftali dikme gereği duyarsanız r1 veya 10 numarayı tavsiye ederim, hakiki yarma onlar diye düşünüyorum. Rengi, deseni, kokusu, iriliği, tadı, dayanıklılığı hakikaten müthiş.
İnşallah dediğiniz gibi ticari getirisi iyi olur, masrafından ziyade, insan verdiği emeğin karşılığını almak istiyor, alamadığındada üzülüyor.
Güzel dilekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum sevgiyle, sağlıcakla kalın.
Orhan Özbilgiç
07-07-2010, 22:13
Birol Bey;
Şimdilik düşünmüyorum ama olaki düşünürsem, r1 ve 10 numarayı mutlaka arayıp bulacağım.
Sağolun.
bahtiyar02
07-07-2010, 22:43
Bahçe dedinmi sizinkisi gibi geniş ve içinizi açacak istediğiniz meyveleri gönlünüzce tatacak ve güzelim çiçeklerle donatılacak.Sevgili dostum emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle.Saygılar
Sevgili dostum teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Sizin gibi bitki ve doğa dostu birinden böyle güzel sözler duymak beni onore etti. Sağlıcakla kalın.
cetasule
09-07-2010, 11:46
Hepsi çok güzel
Afiyet olsun :))
selamlar
Çok teşekkürler sevgili cetasule
selamlar
Gül Batur
24-07-2010, 10:34
Sayın Birol.
benim verdigim fide ne durumda.
bana yine meyvesi geldi de.
saygılar.
Gül Batur
24-07-2010, 14:03
jack fruıt meyvası
Gül Batur
24-07-2010, 14:06
meyvanın içi.
günebakan
24-07-2010, 15:34
Tadı nasıl Gül teyze ya da yeniyormu acaba?
Gül Batur
24-07-2010, 16:27
Evet yenilebiliyor çok tatlı ve lezzetli bir meyve daha çok mango ve ananas karışımı gibi
günebakan
25-07-2010, 11:44
Teşekkür ederim Gül teyze:)
Nasılsınız gül hanım teyzeciğim
Sizinle burada yazışarak bile konuşmak benim için büyük mutluluk. Size üzülmemeniz için söylemedim, maalesef o kadar itina gösterdiğim halde gectiğimiz kışı atlatamadı kurudu. Donmasın diye etrafını sarmıştım halbuki. Kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın.
Sevgili dostlar şeftali işini bitirince biraz tatil yapalım dedik ve yaklaşık on gün kadar uzaklaştık buralardan. Dönüşte eve uğramadan yolumuzu bahceye yönlendirdik çiçeklerimizi domateslerimizi sulayalım dedik. Bahceye dönüşte bizi olmuş kovalarca domates ve çiçeklenmiş sellukam karşıladı. En cokda sellukama sevindim, gecen sene öldü diye neredeyse köklüyeceğim sellukamın üzerinde onlarca tomurcuk oluşmuş. Önündede bir poz yakışır dedim kendime.
Biliyorsunuz pembe domatesleri fazla kızartmadan toplamak gerekiyor bizde öyle yaptık çakırlı topladık.
Maşallah birol bey,mahsülleri toplamışsınız selluka harika görünüyor sağlığı yerinde.
Teşekkür ederim sevgili sevim4
Sellukanın sağlığı, keyfi yerinde, inşallah tohumlarını alana dek böyle gider. Sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol, eşiniz ve dostlarınızla afiyetler olsun efendim. Bahçenizdeki ürünler süper görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Selamlar.
N.Cebeci
10-08-2010, 15:15
Birol Bey, Bahçeniz harika olmuş. Allah nazardan saklasın. İçinde tüm sevdiklerinizle beraber uzun ve mutlu bir yaşam sürersiniz dilerim.
Sevgili ozbey
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Gecen sene söz veripte gönderemediğim sellukadan ihtiyacın olursa istediğin kadar gönderebilirim. Sizin sellukanın durumu nedir? Sağlıcakla kalın.
Sevgili t turabi
Sizede çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol bey maşallah bahçenizde ki meyva ve sebzeleriniz çok bereketli , sellukanızda çoşmuş benimki her tarafa dal budak sardı hala da saracak yer arıyor ben de aşağlardan bakıp duruyorum ona ne olur bir çiçek ver diye yalvarıyorum.Her şey çok güzel olmuş ellerinize sağiık.
Sevgili fatoş
Meyve ve sebzelerimiz bu sene gercekyen cok bereketli. Benim sellukada durdu durdu birden patladı, üzeri tomurcuktan geçilmiyor. İnşallah hepsi tutarda çiçeklenir, hem kokusu hem tohumunu görürüz. Sizde en kısa zamanda sellukanızın çiçeklendiğini görürsünüz inşallah. Sağlıcaklakalın.
Gecen hafta yeni yeni gözünü acan sellukamın heyecanıyla koşa koşa gittim bahceye. Yaklaşık 6-7 metreyi bulan sellukamın çiçekleri iyice belirmiş artık ama hala tek renk beyaz ikinci rengi olan mavi mor karışımı dört gözle bekliyorum.
Sıcaklar öyle etkiliki, gecen hafta kasa kasa topladığım domatesler bir hafta içinde tekrar kıpkırmızı kızarmış, yine tek sıra kasalara koydum komşularımıza dağıttım.
Bal kabaklarıda iyice irileşti artık yaprakları örtemez oldu.
Sevgili dostum Bahtiyar02 nin gönderdiği siyah karpuzlardan ikisini kesmiş tohumlarını almış resimleyememiştim, diğer siyah karpuzların keyfi yerinde, biraz daha büyümelerini bekliyorum, sonra kesip onlarında tohumlarını alacağım inşallah.
bahtiyar02
15-08-2010, 21:19
Sıcaklar öyle etkiliki, gecen hafta kasa kasa topladığım domatesler bir hafta içinde tekrar kıpkırmızı kızarmış, yine tek sıra kasalara koydum komşularımıza dağıttım.
Bal kabaklarıda iyice irileşti artık yaprakları örtemez oldu.
Sevgili dostum bereketli olsun. Pembe domatesin ençok ince kabuk olması hoşuma gidiyor.Benim deşti olarak yetiştirdiğim türlere göre sizinkiler gayet iri.Bal kabaklarının tohumlarını ayırman dileğiyle:p.Karpuzların maşallahı var.Afiyetle yersiniz.Çekirdeklerini ayırın gelecek yıl deşti olarak ekin derim.Göreceksiniz daha iri ve lezzetli olacaklardır.
Sevgiler saygılar
Bir kaç kökte pijama karpuzdan ve turgutludan bir arkadaşın verdiği kavundan dikmiştim, onlarda oluyor ama siyah yerli karpuzun heyecanını vermiyor tabiii.
Sevgili dostum bereketli olsun. Pembe domatesin ençok ince kabuk olması hoşuma gidiyor.Benim deşti olarak yetiştirdiğim türlere göre sizinkiler gayet iri.Bal kabaklarının tohumlarını ayırman dileğiyle:p.Karpuzların maşallahı var.Afiyetle yersiniz.Çekirdeklerini ayırın gelecek yıl deşti olarak ekin derim.Göreceksiniz daha iri ve lezzetli olacaklardır.
Sevgiler saygılar
Tamam dostum, sözünü dinleyip inşallah seneye deşti olarak dikeceğim.
Bal kabaklarının tohumundan şimdiden istediğin kadar ayrıldı bile.;)
Pembe domateslerin ince kabuklu olması bizimde ailece en çok beğendiğimiz yanı. Resimlediğim pembeler normal olanları, onlardan çok daha fazla büyükleri oluyor aslında. Saygılarımla
bahtiyar02
15-08-2010, 21:55
Tamam dostum, sözünü dinleyip inşallah seneye deşti olarak dikeceğim.
Bal kabaklarının tohumundan şimdiden istediğin kadar ayrıldı bile.;)
Pembe domateslerin ince kabuklu olması bizimde ailece en çok beğendiğimiz yanı. Resimlediğim pembeler normal olanları, onlardan çok daha fazla büyükleri oluyor aslında. Saygılarımla
Pembe domateslerin iriliği dikkatimi çekmişti.Bizim buralarda ince kabuklu kırmızı iri cins domateslerde var.Çoğunlukla serin bölgelerde soğuk sularda yetiştiriliyor.Rakımda Adıyaman'a göre yüksek.Çok lezetli oluyorlar.;)
Saygılar
Pembe domateslerin arasında ( sanırım pembe domates tohumlarının arasına karışmış ) dört kök dediğine benzer kırmızı, en az pembe domatesler kadar iri bir cins çıktı tohumlarından ayırdım ama kabukları pembe domates gibi değil daha kalın. Saygılarımla
Orhan Özbilgiç
15-08-2010, 22:17
Sevgili Birol;
Şeftalilerden sonra, domatesler, karpuz ve kavun. Maşaalah çok güzeller.
Ben olsam Sellukanın altında otururken, küçük bir karpuzu yumrukla kırar, ağzımın kenarlarından suları aka aka, sadece göbeğini yer, gerisin atardım.
Şaka şaka.:D Çocukluğum aklıma geldi. Bostan tarlalarına gizlice girip yaptıklarımız yani.;)
Sağlıcakla kal dostum.
Sevgili ozbey
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Gecen sene söz veripte gönderemediğim sellukadan ihtiyacın olursa istediğin kadar gönderebilirim. Sizin sellukanın durumu nedir? Sağlıcakla kalın.
Sevgili t turabi
Sizede çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sağlıcakla kalın.
Benim sellukanın adını nazlı koydum, boyu 75 cm kadar oldu, incecik, zayıf bir sürgün gibi, buna da şükrediyorum, isteyebileceği bütün şartlar mevcut ama görünümü iştahsız bir çocuk gibi:mad: İnşallah gelecek sene daha iyi olur, olmazsa da adres belli:D
Selamlar.
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683868]Sevgili Birol;
Şeftalilerden sonra, domatesler, karpuz ve kavun. Maşaalah çok güzeller.
Ben olsam Sellukanın altında otururken, küçük bir karpuzu yumrukla kırar, ağzımın kenarlarından suları aka aka, sadece göbeğini yer, gerisin atardım.
Şaka şaka.:D Çocukluğum aklıma geldi. Bostan tarlalarına gizlice girip yaptıklarımız yani.;)
Sevgili Orhan Özbilgiç
Dostum, keşke göbeğini yiyip gerisini atacak kadar karpuzum olsaydı. Bende sadece 10 kök kadar mevcut, olan karpuzlarda çok değerli nerdeyse kabuklarını bile yiyeceğiz.:D
Sellukamın altında koltuklarımı kabartarak cekildiğim resmim bundan bir önceki resimlerimde mevcut. Altındada cidden karpuzun birini yedikten sonra cekilmiştim.:D ( Ama sadece göbeğini değil, kabuklarına kadar sıyırarak :D )
Şeftalileri bitirdik, evde artı bir buzdolabı dolu halde gelen misafirleri şeftalisiz bırakmamak üzere soğutulmuş bekliyor.:D
Domatesler bu sene o kadar bereketli ki maşallahı var. Her toplayışta 25-30 kg toplanıyor. Sağlıcakla kal dostum
Sevgili ozbey
Sellukanız cidden adı gibi nazlı büyüyor herhalde.;) Bu sıcaklarda boyu metrelerce olmalıydı gerci gecen sene benim sellukada öyle idi bu sene ise resmen cıldırdı boyu tam ölçmedim ama yedi sekiz olmuştur sanırım. Sizin sellukada seneye böyle bir çılgınlık yapabilir.:D Yapmazsada sorun değil çılgın bir sellukadan tohum buluruz.:D:D Sağlıcakla kalın.
Birol Bey
Bahçeniz çok bereketli maşallahı var.Şeftaliler,karpuzlar. Hele domatesler. Çok güzel herşey.Sağlıkla ,mutlu günler .
Çok teşekkür ederim sevgili farezya
Bahcemi ziyaret ederek beni onurlandırdınız. Kemalpaşa tarafına yolunuz düşerse tadlarına bakıp topluyabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Birol bey,
Bahçenizi hep geziyordum.
Bugün mesaj yazdım. Davetinize çok teşekkür ederim.
Hatırlarsınız gecen hafta sellukamın her tarafı tomur tomur tomurcuktu, aradan bir hafta geçti tomurcukların bazıları acmış ama yoğunluk yine tomurcuklarda.
Sellukamda bazı renkler dikkatimi cekti ( ilk defa selluka çiçeği görüyorum mazur görün ) hani o sellukaya özgü buklelerin mor ve beyazının yanında bazılarının bukleleri açık kahce tonlarında. Acaba bu normalmi? ben kendimce şöyle bir yorum yaptım, bukleler aşırı sıcaktan yandı gibi. Selluka yetiştirmiş arkadaşlar ne yorum getirecek merak ediyorum.;)
Bu arada görmemişin sellukası olmuş misali o kadar çok resmini çektimki.:D
Bazıları sizlerle paylaşmak istedim.
Sellukanın kokusu dedikleri kadar varmış gercekten, geceleri daha yoğun olduğu söylensede, gündüz bile çok güzel ve yoğundu. Kokusu bana biraz hanımelini hatırlattı sanki.
Bu güzel selluka resimlerinin üzerine zeki beyin siyah karpuzu ballı börek oldu.:D
acemifüsun
21-08-2010, 21:36
Sevgili Birol bey selluka çok güzel, ellerinize sağlık, renkleri de tam sellukanın doğal renkleri:)
Satı Uğurtan
22-08-2010, 00:16
Sevgili Birol bey,sellukanız coşmuş o ne güzellik hayran kaldım,Sağlıkla keyfini çıkarın.
Karpuzda çok güzel afiyet olsun.
Sevgili acemifusun ve sevgili satı uğurtan
Bahcemi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Selluka benide kendine hayran bırakıyor, o muhteşem kıvrımlar, bukleler, renkler, kokular insanı mest ediyor. İnşallah seneye evimin balkonundada bir kaç tane selluka mutlaka yetiştireceğim. Sağlıcakla kalın.
Selluka ne kadar güzel sarılmış ve cok tomurcuk vermiş, bayıldım doğrusu.
Benimki daha yeni acmaya başlıyor, siz bolca koklamaya başlamışsınız. Darısı bana:)
Güzel bahcenizde, sağlık ve mutlulukla yaşayın.
fatmadundar
22-08-2010, 12:41
Birol Bey maşallah sellukanız çıldırmış olmalı.
Sevgili cemo
Gecen sene boyu 6-7 metre olmuştu ama bir türlü açamamış ve beni üzmüştü. Bahcede olduğundan kışın arada gittiğimdede kurumuş gibi bir izlenimi vardı bende ümidimi kesmiştim. Baharda birde baktımki sellukam alttan sürgün veriyor, hemen güzel bir dip çapa, hayvan gübresi ve şerbeti verdim, ondan sonrada durdurabilene aşkolsun, şimdi bilmiyorum ama boyu 10 metreyi falan geçmiştir üzeri tomurcuktan inanın gözükmüyor. Dediğiniz gibi darısı inşallah size. Sizde güzel bahcenizde sevdiklerinizle beraber huzurlu mutlu yaşayın. sağlıcakla kalın.
Sevgili fatmadündar
Sizi burada görmek ne güzel. Yazın toplantı olmadığından görüşme şansıda olmuyor. İnşallah ekimden sonraki aylarda ve toplantılarda görüşürüz. Evet dediğiniz gibi sellukam gercekten çıldırdı her tarafı sürgün tomurcuk ve ciçeklerle dolu. Bu sene bol bol selluka tohumu dağıtacağım sanırım. Sağlıcakla kalın.
Yücel Canpolat
22-08-2010, 15:15
Sevgili Birol Kardeşim yiyin karpuzları afiyet olsun da bize yok mu siz karpuzları yediniz bize de sellukaların kokusu kaldı seneye böyle olmasın.;)
Sevgili yücel Canpolat
Tarlada hala var bir kaç tane, gelin beraber yiyelim. Karpuzumuzu yerken sellukanın kokusu esintiyle tatlı talı burnumuza kadar gelir.;)
Hoşcakal
bahtiyar02
22-08-2010, 20:16
Bu güzel selluka resimlerinin üzerine zeki beyin siyah karpuzu ballı börek oldu.:D
Sevgili dostum maşallah karpuzu yetiştirmisin.Umarım tadıda görüntüsü kadar güzeldir.sellukanın görüntüsü çok güzel.
Saygılar sevgiler
Tekrar teşekkür ederim zeki bey, gecen sene gönderdiğiniz ve sayenizde yetiştirdiğim karpuz çekirdeği için, çocukluğumdaki karpuzlardan tekrar tadmış oldum. Tabii bende çekirdeklerini ayırdım inşallah seneye daha çok ve senin dediğin gibi deşti olarak yetiştiririm. Sellukanın görüntüsüde kokusuda gercekten cok güzel. Sağlıcakla kal.
nurcanaybay
23-08-2010, 12:04
Sizin Selluka 'yı görünce kendime bir kez daha şaşıyorum .Niye gül gibi sorunlu bir çiçekle ya da buraya hiç uymayan clematis'le uğraşıyorum diye :))
Üstelik selluka İzmir 'in çiçeği ...görünüşü güzel kokusu muhteşem, işte insanın aklına gelmiyor ki :)
Sizin ki de çok güzel büyümüş çok ,ellerinize sağlık.
Sevgili nurcanaybay
Doğrusunu söylemek gerekirse sellukada çok sorunsuz bir çiçek sayılmaz. İlaçlama yaptığım halde kırmızı örümcek başından hiç eksik olmuyor, gecen sene kırmızı örümceğe bir kaç tane sellukamı kurban verdim. Bu sen ise hiç ilaçlama yapmadığım halde maşallah çoştukca çoştu. Belki kırmızı örümcek geldi bir kaç yaprak götürdü ama baktıkı bitirip götüremiyecek bıraktı gitti.:D
Eğer selluka yetiştirilecekse mutlata kırmızı örümceğe bir çare bulunulmalı yoksa ağustos ayında sonu hüsranla bitebilir.:( Yetiştirmek isterseniz elinizde de yoksa ister tohumdan ister celikten yardımcı olurum. Sevgiyle kalın.
Birol abi bahçeni gezdim çok güzel ellerine sağlık.Ben de menderesin çile köyünde şeftali yetiştiriciliği yapıyorum.Tarla sahibine yardım ediyorum.Sana çalışmalarında kolaylıklar dilerim.
nurcanaybay
10-06-2011, 18:32
Birol bey ;
mesajı yeni gördüm :))
Teşekkür ederim ,benim herhangi bir çiçek için yerim kalmadı.
Siz nerelerdesiniz ,umarım bir problem yoktur.
Perihan Bayram
30-09-2011, 21:20
Sellukanın kokusu dedikleri kadar varmış gercekten, geceleri daha yoğun olduğu söylensede, gündüz bile çok güzel ve yoğundu. Kokusu bana biraz hanımelini hatırlattı sanki.
Renkleri doğaldır,çok güzel açmışlar maşallah.Benimkiler balkonda çiçeklenmedi çok üzgünüm.
Birol abi bahçeni gezdim çok güzel ellerine sağlık.Ben de menderesin çile köyünde şeftali yetiştiriciliği yapıyorum.Tarla sahibine yardım ediyorum.Sana çalışmalarında kolaylıklar dilerim.
Çok teşekkür ederim sevgili gtatas
Şeftali yetiştiriciliği yaptığına çok sevindim. Şeftali yetiştiriciliği çok zor ve zahmetli bana göre, benim 120 r1 cinsi şeftalim var ama aralarına erik delicesi diktim, bu sene erğie döneceğim, kendi yiyeceğim kadar bırakıp, diğerlerini kaldırmak istiyorum ama daha karar veremedim.
Görüşmek üzere Ssağlıcaklakal.:rolleyes:
Merhaba sevgili nurcanaybay
Sağlıkla ilgili sorunum şimdilik yok inşallahda olmaz. Biraz işlerim vardı uğrayamadım siteye inşallah bundan sonra daha sık görüşürüz.Sağlıcaklakalın.
Merhaba sevgili perihan bayram
İnşallah seneye görürsün çiçeklerini sellukanın.
Benim sellukanın başına öyle birşey geldiki sorma. Yaz başında bahceyi süren vatandaş traktörle iyice yanaşmış çiçeklere, sellukayı tanımadığından yabani sarmaşık sanmış ve onuda traktörün çapasıyla sürmüş. kökün dibinde koparmış ( Allahdan köküne zarar gelmemiş ) gördüğümde başımdan aşığıya kaynar sular döküldü ama yapacak bir şey yoktu. Kökünü iyice doldurup tavuk gübresi koydum şimdi yine resimdeki kadar olmasada bayağı bi çiçeklendi. Darısı selluka sevenlerin başına.
Sevgili Birol, hoşgeldin .
bahtiyar02
08-10-2011, 21:25
Şükür kavuşturana.Sevgili Birol dostum hoşgeldiniz.:rolleyes:
Saygılar sevgiler
Satı Uğurtan
09-10-2011, 22:23
Sevgili Birol bey, sizi tekrar görmek çok güzel, hoş geldiniz sevgiler saygılar.
Ohh ya bu bahçe yeniden sahibine kavuştu... hepimiz mutlu olduk.
Şeftali zamanının geçmesini beklemiş bence. (Ortak çıkmayalım diye..) :) Hoşgeldiniz.
Cok teşekkür ederim arkadaşlar,özlenmeyi özlemişim inanın, iyiki varsınız.:o:o
Sevgili limon sermayeyi kediye yüklemeyeyim deyip, sessizce aradan sıyrıldım yaz boyu, şeftali bitince tekrar cee ee diyeyim dedim.:D:D:D
Şaka tabii bizde şeftali bitmez her zaman buyrun...:):) Sağlıcaklakalın.
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir ihmal ettiğim sitemi ve bahcemi çok, hemde çok özlemişim.
üç sene önce diktiğim dutum, kayasım, kirazım şeftalim ve diğer meyvelerimin hepsi coşmuş bu hafta sonu yarısının şeyreltme işlemini yaptım şeftalilerin.
Belki bilmeyen olur diye seyreltme öncesi ve seyreltme sonrası resimleri paylaşmak istiyorum sizlerle.
yeni yaptığım fırın yanı odunluğu
Satı Uğurtan
31-05-2012, 20:12
Şeftalilerin devamı
Sayın Birol bey, hoş geldiniz inanın olmayınca gözümün aradığı kişilerdensiniz.
Sağlık sorunu olmasın gerisi önemli değil, bu seyreltme meselesine gelince bir şeftali birde nektarım var dalından bir meyvesi düşecek diye gözüm üstlerinde seyreltmeyi bilmeyince böyle komik durumlar oluşuyor:D
Neyse meyveleriniz çok güzel çok sağlıklı görünüyor sevgiler saygılar.
Adalet Yağcı
01-06-2012, 08:40
Merhaba Birol bey, bahçenize ve aramıza hoş geldiniz.
Çok uzun bir ara vermişsiniz diyecektim ama, ben de uzun zamandır bu bahçeye uğramamışım :(
Şeftali konusundaki önerilerinizi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, ne yazık ki, seyreltme konusunda başarısızım :) Güzelim meyvelere bir türlü kıyıp da atamıyorum.
Varsın küçük olsun ama yaşasın düşüncesi.
Ağaçların dibine dökülmüş şeftali çağlalarını görünce, "aman!" dedim.
Tabii biliyorum ki bunu ağacın ve meyvelerin sağlığı için yapıyorsunuz ama ben kıyamıyorum işte.
Bereketli ve keyifli bir sezon diliyorum size, işiniz rast gelsin.
Sevgiler.
Sevgili Birol, gözlerimiz hep seni arıyor. Hepimiz seni ve bahçeni çok özlemişiz.
Ben yine atılan bu şeftalilere göz diktim. Halil Önen abimiz bahçede ne bulursa gülleci bulamacına katıyor ve çok zararlıya etkili bir silah yapıyor. Forumdan uzak olduğun için gözünden kaçmış olabilir. Lütfen şu başlığı (http://www.agaclar.net/forum/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/20890-34.htm#post977237) ve bu başlığı (http://www.agaclar.net/forum/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/20802-4.htm) incele çok faydalı bilgiler var. Belki işine yarar. ;)Sevgiler, selamlar...
Güzel görüntülerle dönmüşsünüz Birol bey.Bu kadar uzak kalmayın, bahçenizin resimlerinden de olsa seyri güzel oluyor. :))
Selamlar.
Sevgili Satı uğurtan, Adalet yağcı, jineop ve hülya
çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Seyreltme olmadımı şeftalileri satmam mümkün değil onun için mecburiyetten seyreltmem lazım bir iki ağaç olsa belki bende kıyamazdım..:))
sevgili jineop inceliyorum verdiğiniz başlıkları teşekkür ederim.
sağlıcakla kalın.
Arkadaşlar bu sene (şeftalilerini topladıktan sonra) öndeki erkenci olan şeftalilerimi keseceğim (aralarına erik aşılatmıştım) ama hala kararsızlık var içimde ne yapacağımla ilgili, şeftalileri kesin kaldıracağım ama hem daha zahmetsiz hem ticari getirisi olan ne dikebilirim onu araştırıyorum fikir veren olursa çok sevinirim.
çok güzel olmuş elinize sağlık
Çok teşekkür ederim sevgili ilyas
Ooooo bu bahçenin bakım zamanı gelmiş :dilli: ben neden bu kadar ara verdimki bahceme ? :D:D
Bahcenin son halinin fotoğraflarını koyayım dedim ama olmadı. Telefonumla çektiğim fotoğrafların mb tı çok büyük, 70 kb ta düşürüyorum fotoğraflar çok kötü oluyor çaresini arıyorum.Bulunca sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bakımlar başladı, damlama sistemi ana boru çıkış filizleri yenilendi önümüzdeki ay sulamak için damlama hortumları yere serilecek.Evin girişine soğan,maydonoz,dere otu,roka,tereler yastıklarına kondu yeşermeleri bekleniyor.
Gerçekten çok güzelmiş bahçeniz : )
Çok teşekkür ederim sevgili mr.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.