PDA

View Full Version : aşılı ağaç hatmi

banzay
18-04-2009, 13:48
Merhaba bonsaiye gönül vermiş arkadaşlar. Baharın gelmesiyle birlikte çalışmalar da giderek hızlanıyor. Geçtiğimiz hafta bir fidancıda gördüğüm ağaç hatmi fidanlarından birini bonsai olur umudu ile aldım. Yeni saksıya toprağını da değiştirerek aktardım. Bu aşamadan sonra sizlerin bilgi ve tecrübesine danışmadan hareket etmek istemedim. Gövde kalınlığı yeterli sayılmasa da biraz uzun süreli bir bakımla kalınlaşabilir diye ümit ediyorum. Çift gövdeli bir yapısı var. Gövdenin önden, yandan ve arkadan fotoğraf çekimlerini yaptım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

73375

73376

73377

73378

73379

banzay
18-04-2009, 13:50
son fotoğraf

73380

banzay
18-04-2009, 13:53
Henüz tomurcuklar patlamadı. Fakat patladı patlayacak gibi görünüyor. Bu halde iken budama ve telleme yapmayı düşünmüyorum. Çok fazla strese sokacakmışım gibi geliyor. Satan şahıs en geç yaprak açan ağaçtır dedi. Sonbahar veya kışın erken döneminde veya önümüzdeki sene bahar başında işlem yapayım diyorum. Ne dersiniz?

Ali H. ALI
18-04-2009, 15:19
Govdesi guzel gorunen bir agac. Bahceye dikmeyim bonsai yapacaksaniz, boyunu iyice kisaltip birbirlerini capraz sekilde(ic ice gecmis dallar) olan dallari da budamalisiniz.

Yeni acilacak surgunleri de 1-2 cift yaprak birakip surekli budamalisiniz ki bircok dalcik olusturup, iki govdeli bir forum elde edebilesiniz.

banzay
18-04-2009, 19:18
Teşekkür ederim önerileriniz için. Budamayı şu anda yapmam erken olur mu acaba? Malum saksısını yeni değiştirdim. Bitkiyi biraz zorlamış olur muyum? Bitkilerimin hemen hepsi balkonda duruyor. Zaten bahçede bulundurma olanağım da yok :(