View Full Version : Krem Karamelli Kek
80935
Çok severek yaptığım, lezzeti ve hafifliği ile de beğeni toplayan krem karamelli kek tarifini paylaşmak istiyorum.
Gerekli Malzemeler:
Karamel için : Yarım su bardağından bir parmak fazla tozşeker
Krem Karamel için:
500 gr.süt
3 yemek kaşığı tozşeker
4 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kakao (ben kullanmıyorum)
yarım su bardağı süt
yarım su barağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
1. Teflon bir tavada yarım su bardağından biraz fazla şekeri eritip, rengini koyulaştırıyoruz. Kek kalıbını hiç yağlamdan karameli kalıbın tabanına döküp, yayıyoruz.
2. Krem karameli hazırlamak için; süte diğer tüm malzemeleri katıp mikserin en düşük seviyesinde çırpıyoruz. Fakat krem karameli hazırlarken önemli bir nokta sütü fazla köpürtmemeye dikkat etmektir. Bu karışımı da karamelin üzerine kek kalıbına döküyoruz.
3. Keki hazırlamak için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Vanilya, limon kabuğu rendesi, süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu da eleyerek ilave ediyoruz. (Kakaolu kek isterseniz 3 yemek kaşığı kakao da unla elenmeli). Tekrar çıptıktan sonra kek hamurunu da kek kalıbına döküyoruz.
3 katlı bir karışım elde ettik. En altta karamel, ortada krem karamel, en üstte de kek hamuru. Kek hamuru önce krem karamele karışacak fakat fırında kendini topralayacak, endişe etmeyin.
Derin bir borcamı veya fırın tepsisini sıcak su ile doldurup kek kalıbını içine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Keki kürdanla kontrol ederek pişme durumunu anlayabilirsiniz.
Keki 1 gece kalıp ile buzdolabında bekletince daha iyi oluyor ama arzu ederseniz kek soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz.
Not: Kek kalıbım ortası delik ve en büyük boy, içi teflon kaplı. Keki kalıptan çıkartmadan önce bıçakla kenarlarından bir kere çevreleyip ters çeviriyorum.
Biraz uzun bir tarif oldu galiba ama yapımı çok pratik.
Not: Kelepçeli kalıp kullanmayınız
Sevgiler.
Adalet Yağcı
14-04-2009, 17:23
Sevgili Selenn, kahvehanede keki görünce forumun sayfalarını aramaya başladım, yüzlerce başlığa göz attım, bulmak ne mümkün.
Sonunda profilinizden açtığınız konulara bakmaya akıl edebildim de şükür ulaşabildim.
Kek harika görünüyor, aslında hamur işlerine fazla prim vermem ama bu tarifi mutlaka deneyeceğim.
Başlığa abone oldum, sizden yeni tarifler alıp denemek istiyorum.
Gençliğimde bir çok pasta kek kurabiye türü şeyleri çok güzel yapardım, yaşlanınca insanın elimi dağılıyor nedir, artık güzel olmuyorlar.
Ben şu meşhur kıyır kıyır olan Karaköy poğaçasını çok merak ediyorum, başlığı takip etmeme rağmen kesin bir tarife ulaşamadım, tüm tarifleri de denemek zor, sizin bildiğiniz iyi bir poğaça tarifi varmı?
Kolay gelsin.
İklimsiz
14-04-2009, 17:26
Selen' in bu sayfadaki tarifini görür görmez keki yaptım.
Şu an buzdolabına, canavarlar görmeden dinlenmeye aldım. Ders çalışma arası bir bardak çayla sürpriz yapacağım:p
Paylaştığın için teşekkürler Selen.
Adalet Yağcı
14-04-2009, 17:35
İlk deneme nasıl oldu, sonucu paylaşacakmısınız, tecrübelerinizden yararlanırız.
Bu arada, afiyet olsun.
:DBir gece buzdolabında dinlenmesi gereken pasta **** tatlıya dayanamıyorum ,
hemen yiyorum:)
İklimsiz
14-04-2009, 18:29
Adalet hanımcığım, ilk deneme sonucunu sormuşsunuz. Bu tür tatlarla aram pek iyi olmadığı için yorum yapamayacağım. Kıyıcığından bile olsa tatmadım:)
Görünüş olarak güzel.
Bu keki bizimkilerde çok sever. En basit tarifi ile krem kramelin altında ıslak kakaolu kek düşünün. Tadı oldukça güzel ve hafiftir.
Akşamüzeri tarifi görünce, hemen print ettim. :)
Eve geldim, akşam yemeğini ocağa koyduktan sonra ,aklıma takılan ve çok iştah açıcı görünen bu kek tarifini açıp, hazırlamaya başladım.
Karamel kısmını hallettim önce ve teflon olan iki parçalı kek tenceremin dibine döktüm. Krem karamel hazırlığına başladım, bu arada çıtırtı sesleri gelmeye başladı, önce anlayamadım ama meğer sertleşen karamel çatlıyormuş:))
Neyse krem karamel sosunu da o donan karamelin üstüne döktüm. Sıra kek hazırlığına geldi. Keki hazırlarken bir sürprizle daha karşılaştım. İki parçalı kek tenceresi, benim krem karamel sosumu sızdırıyordu. Panik halimi anlatmama gerek yok, etrafımda benim veletler, panik halimi ti'ye alıp oynaşmaya başladılar benimle. Uyyh uyh hallerim komikti sanırım, veledlerim eğlendiler en çok. :p
Neyse, paldır küldür içi su dolu bir kabın içine oturtup, umutsuz sonu beklemeye başladım.;)
Tam 40 dk sonra pişti gerçekten... Sızdırma işi krem karamel sertleşince durmuş, ama bayaca karamel kaybı olmuş.
Buna rağmen krem karamelli kekin dörtte biri şimdiden bitti bile. Yekpare fırın kabında dört dörtlük olacağına hiç şüphem yok.
Tarifinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.
İklimsiz
14-04-2009, 20:54
Benim koca sıpalar da bu keke bayıldılar. Kim yaptı, **** hazır aldın değil mi diye soruyorlar :)
Yarına gene istiyorlar ayrıca, bitti çünkü :)
Adalet Yağcı
14-04-2009, 21:17
Yarın bu keki denemek şart oldu :p
Sevgili İklimsiz, bu ne hız. Keki hemen denemişsiniz ve bitmiş:) Beğendiğinize sevindim.
Fakat sevgili Müjgan sizin telaşınızı tahmin ediyorum. Krem karamel sertleşinceye kadar iki parçalı kek kalıplarında sorun oluyor. Bir dahaki sefere normal kek kalıbıyla denemenizi tavsiye ederim.
gülşeker
16-04-2009, 22:29
sayın Selenn çok güzel bir kek tarifi yazmışsın. İzin günümde kek yemek istedim ve hemen mutfağa doğru yol aldım. Yazdıklarının sırasıyla harfi harfine uyguladım. Keki borcamın içindeki suyla yazdığın gibi pişirdim. Çıkardıktan sonra biraz soğuttum dolaba koydum. Akşama arkadaşlarla yemeği düşündük. Ama ters cevirdiğimde anladımki becerememişim. Çok üzüldüm emeklerim boşuna gitmişti. Beceriksizliğim tutttu beni. Çöpe dökmek istemedim. Bende üstündeki kremayı sıyırdım. Keki elimle ezdim. Küçük bir tasa aldım üstüne krem şanti yaptım ve döktüm, sonra fındık ve çikolata parçası kattım. Karıştırdım. Kalıbı streçledim. Dolapta biraz dondurdum. Dolaptan çıkarttıktan sonra ters cevirdim.Üstüne çikolata sosu yaptım. Çok güzel oldu. Pastanın ismini soranlara selenn pastası dedim. Adına sizin ismini koydum. Bu da küçük bir anı oldu bana.
Sizinkisi ayrı bir yaratıcılık olmuş Sevgili gülşeker. Desenize krem karamelli kek ismimle anılan bir pasta haline dönüştü. Benim için de hoş bir anı olacak.
Muhtemelen karamel buzdolabında donduğu ve sertleştiği için kalıptan çıkaramamışsınızdır. Bunu kolaylaştırmak için önce kek kalıbı bir bıçakla çevreleyerek kekin kalıptan ayrılmasını sağlayın. Ardından kek kalıbınızı ya sıcak su dolu bir tabağa oturtup bir-iki dakika bekletin ya da ocakta kalıbın altını biraz ısıtın. Çok kolay ayrılacaktır.
Baktınız ayrılmıyor Selen Pastanızı bu sefer meyveli sosla ikram edersiniz, o da ayrı bir tat olur:)
Sevgili Selen tarifi okuyunca çok güzel olacağına inanarak aynı şekilde uyguladım Gülşeker hanımın yaşadığı hayal kırıklığını malesef ben de yaşadım onu benden iyi kimse anlayamaz ama arkadaşım becerikliymiş toparlamış ben de ondan esinlenerek kakaolu kremayla karıştırıp buzluğa koydum sonucu daha bilmiyorum.Benim anlamadığım neden su için de pişiriliyor Sonuç olarak karameli pişmemişti kekinin tadı güzeldi ben mi beceremedim neyse yine de teşekkürler
Sevgili Zekafet üzüldüm tarifin sizi yarı yolda bırakmasına. Krem karamel benmari usulü yani su dolu bir kap içersine oturtulmuş ısıya dayanıklı kalıplarda pişen bir tatlıdır. Bu nedenle kek kalıbını sıcak su dolu bir tepsiye yerleştiriyorum. Kek kalıbınız tek parça yani kelepçeli değilse sorun yaşamamanız lazım. Fakat kelepçeli ise krem karamel sızabiliyor. Umarım buzluktan çıkardığınızdaki durumu güzel olur. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.
Arzu Kasapoğlu
23-05-2009, 23:44
Tarifi bugün üçüncü kez denedim. Yıllardır aradığım lezzet buymuş meğer :)
Çok hafif ve çok lezzetli bir pasta. Ben krem karemelini yaparken bir kaşık nişasta koydum, böylece pasta pişdikden sonra ortası delik kalıpdan çıkarınca, karamel biraz daha katı oldu ve pastanın içine doğru akmadı.
Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim selenn :)
gülşeker
24-05-2009, 00:05
ben tadını çok merak ediyorum.. Nasıl olur da beceremedim kendime hayret ediyorum.;) Yine deneyecem.
Ben de birkaç sene önce portakalagaci.com da bu tarifi görünce hemen atlamıştım. Görünüm mükemmel, hem kek, hem krem karamel. Buzdolabında 5-6 saat beklemişti.Karamel ve kek de sorun yok ama kreması kalıptan çıkarmamla birlikte aktı. Sanırım o tarifte tepsiyle suya oturtmak (benmari) yoktu. Belki olmama nedeni buydu.
Sevgili selenn, tadını merak ediyorum... Hemen yapıcam...
Sonucu yazarım... :)
Karaköy poğaçası (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15748)
Krem karamelli kek'in içinde poğaça tarifi...
Yazıları ayrı başlık olarak taşıdım. Konuları ayırmayı öğreneceksiniz ama benim ömrüm yetecek mi bilmem :)
Şu krem karamelli keki bugün de ben deneyeyim bari :)
Arzu Kasapoğlu
24-05-2009, 10:48
Benim de tek sorunum her üç seferde de şekerli kısmı kalıptan çıkaramamam oldu. Kalıba yapışıp kalıyor. Bıçakla kazıtıyorum.
Bu sorunu da halledersem süper olacak :)
gülşeker
24-05-2009, 11:27
krem karamelli keki yeni yapacak olan varsa çok rica ediyorum fotografını çekip bize gösterebilir mi:p
Ben de çok merak ediyorum, deniycem de gözüm yemiyor.
Sn Malina yapınca yorumlarınızı bekliyorum.
Mutlaka deneyeceğim :) Harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Yalnız ilk karameli yaparken azıcıkta olsa su mu ekliyoruz da şeker eriyor karamelleşiyor?
Arzu Kasapoğlu
24-05-2009, 16:00
Su eklemenize gerek yok. Şeker kendiliğinden eriyip sulanıyor.
İklimsiz
24-05-2009, 17:30
Bu tarifi çok kere yaptım, hiçbir sorunla karşılaşmadım. Şimdi mutfağa yollanıp, her aşamayı fotoğraflayarak tekrar yapayım bari:)
Keki yaptım...
Tadını çok merak ediyorum...;)
yarını beklemeden kalıptan çıkarsam (yesem :d) bişey olur mu?
İklimsiz
24-05-2009, 18:36
Kek fırında, tarifte belirtildiği gibi tam 40 dk. da pişmiş olacak.
Teflon tavada şekeri iyice eritip rengini koyulaştırıyoruz.
81007
81008
Büyük boy kek kalıbım yok. Evdekiler çarçabuk tüketecekleri için en büyük boy teflon tepsiye erimiş ve rengi koyulaşmış şekeri iyice yayıyoruz.
81014
Çabuçak çırptığımız kremi de karamelin üzerine döküyoruz. Bu esnada çıtır çıtır sesler gelmesi gayet normal, hatta beklenen bir şey:p
81015
Keki de çırpıp tepsinin içine döküyoruz. İlk anda karamelle karışıp kek hamuru dibe çökmüş gibi olsa da pişince kendini toparlıyor. Fırın tepsisine sıcak suyu koyup kalıbı içine yerleştiriyor ve 175 derece ısıtılmış fırında 45 dk. pişmeye bırakıyoruz.
81017
Arzu Kasapoğlu
24-05-2009, 18:38
Güler'cim kalıptan çıkarma aşamasını da resimler misin ?
İklimsiz
24-05-2009, 18:50
Kekimiz pişti:p
Yaklaşık iki saat kadar oda ısısında soğumasını bekleyip, ters çevirip kalıbından çıkarıp buzdolabına konulacak.
81032
Sabırsızlık işte, daha fazla bekleyemedim. Umarım bir saat yeterli olmuştur...
Tadı gerçekten güzelmiş. Yapanlara ve yapacak olanlara Şimdiden afiyet olsun ;)
İşte benim kekim ;)
Tarif için tekrar teşekkürler.
fotoğrafı koymayı unutmuşum:p
İklimsiz
24-05-2009, 20:38
Çoktan ters çevrildiği yetmiyormuş gibi, kesilip yenmiş bile:eek:
Sabaha kalmayacak bizde. Buzbolabında 8-10 saat beklerse tadı daha güzel oluyor.
81074
gülşeker
24-05-2009, 22:09
İşte benimki de böyle oldu ama tek farkı çok yoğun bir yumurta kokusu oldu bir de karameli kek kalıbında kaldı içinden çıkmayınca kek kalıbını atmak zorunda kaldım. Sayın İklimsiz teşekkür ederim. Yapıp fotografladığınız için. Pes yok. Yarın tekrar deneyeceğim..
Toplamda 7 yumurta var,kokmaması imkansız gibi;)belki kekten ve krem karamelden birer yumurta sarısı çalınabilir??
5 yumurta ile yapılan pastacı kremasını 3 yumurta ile yapınca da gayet güzel oluyor da belki bu kekte de işe yarar.:confused:
İklimsiz
24-05-2009, 22:33
Toplam 7 yumurta kullanılıyor evet. 2'şer 2'şer dörde düşürüyorum.
Sanırım kalıptan çıkaramayan arkadaşların nerede hata yaptığını buldum.
Keki buzdolabına koymadan önce kalıptan çıkarınca kolayca kalıptan ayrılıyor. Yok eğer kalıbı buzbolabında epeyce bekletiyorsanız, ters çevrilince tabana yapışma sorunuyla karşılaşılabilir.
Birkaç defa şöyle bir deneme yapmak istedim, başarılı olamadım. Bu kekin en hoşuma giden tarafı ikinci tabaka döktüğümüz krem karameli. 500 ml. süt kullanıyoruz. Bu katmanın daha kalın olmasını tercih ediyorum. 1 lt. süt ve akabinde diğer malzemeleri de o oranda artırmama rağmen, kek bölümü gene en fazlası oluyor.
Toplam kalınlık örneğin 10 cm. olsun. Bunun 6 cm. karamel ve 4 cm. kek olmasını istiyorum:)
Yumurta çalmak işe yarıyor yani;).
Ben de 2şer yumurtalı yapayım o zaman.
İklimsiz
24-05-2009, 22:46
Yumurta çalmak tadında **** kıvamında pek bir değişiklik yapmıyor. Bir de, hem karamelde hem kekinde limon kabuğu rendesi var. Kekten de limon kabuğu rendesini çalıyorum:)
Sevgili Selen lütfen üzülmeyin zaten keke üzüldüm bir de sizi üzdüğüme üzülmeyeyim.Ben durumlara alıştım yeni denediğim tarifler genelde olmuyor,arkadaşlar yaptığına göre hata bende sanırım.Şunu da söyleyim güzel olacağına gerçekten çok inanmıştım.
Yapan arkadaşlar bir sorum olacaktı karamel kısmı pişince nasıl oluyor benimki katı pelte kıvamındaydı.Hoşuma gitmeyen tek yanı da orasıydı bana pek lezzetli gelmedi ama keki güzeldi tekrar yapsam bile sadece kekini yaparım benim görüşüm ****** herkesin damak zevkine saygı duymak gerek...
İklimsiz
24-05-2009, 23:08
Karamel, pişince puding kıvamında oluyor.
Sevgili İklimsiz aşama aşama fotoğraflamışsınız tarifi, ellerinize sağlık.
Aslında yapımı ayrıntılı gibi gözükse de uygulaması kolay bir kek. Kalıptan çıkartma aşamasında sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyem; buzdolabında bekletilen kek kalıbının en altında yeralan karamel sertleşiyor. Belki bu kalıptan çıkartmanıza engel oluyor olabilir. Daha evvel de belirttiğim gibi kalıbı dolaptan çıkarttıktan sonra kalıbın iç kısmını bir bıçakla çepeçevre dolaştıktan sonra ya ocak üzerinde kalıp altını ısıtmanızı ya da sıcak su dolu bir kaba bir, iki dakika bekletmenizi tavsiye edebilirim.
Şekeri karamelleştirirken hiç su eklemeden teflon bir tavada eritip rengini kahverengileştiriyorum. Aynı sevgili İklimsizin fotoğrafladığı şekildeki gibi.
Yumurta kokusuna gelince; hem keke hem de krem karamele eklenen limon kabuğu rendesi ve vanilya öne çıkan tatlar oluyor. Tabi deneyerek belki yumurta sarısı sayısı azaltılabilir. Ben denemedim bu nedenle bir yorum yapamıyorum.
Umarım problem yaşayan arkadaşların denemeleri de olumlu sonuç verir. Yok olmazsa yapar yollarım:)
Adalet Yağcı
25-05-2009, 00:15
Umarım problem yaşayan arkadaşların denemeleri de olumlu sonuç verir. Yok olmazsa yapar yollarımKrem karamelli kek
1-Adalet Yağcı
İlk yaptığım kek size Adalet Hanım. Güzel bahçenizde bir bardak çay ve güzel sohbetiniz eşliğinde güzel gider:)
Bravo iklimsiz ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi.
Başka yiyecekler içinde tariflerini bekliyoruz.;)
Tam öğle arası olacak şey mi bu? :)) Kek harika görünüyor ellerinize sağlık. Sevgili selenn ben de hemen deneyeceğim ilk fırsatta bu tarifini. Bir de acaba diyorum kalıptan çıkmayan keklerde sorun teflon tarzı olmaması mı acaba kalıbın. Sevgili iklimsiz'in kalıbı teflon ve çevirdin mi bir iki vuruşta çıkar gibi kek içinden. Metal görünümlü olan kalıplarda ise bir şeker yağ gibi ayırıcı birşey sürülmüyorsa o zaman yapışıyor kek. Bu arada sanırım bayılacağım bu keki düşünmekten, konudan uzaklaşıp bitkilere bakmaya devam etmem lazım. ;) Afiyetler olsun.
İklimsiz
25-05-2009, 12:54
Sevgili selenn' in yazdığı gibi, birkaç kez uygulayınca yapımı son derece kolay; dönüp dönüp tarife bakmak gerekmiyor:)
Dün akşam yaptığım bitmiş. Yarın akşam Bulgaristan' dan misafirimiz geliyor. Okulların dönüşümlü gezi programı dahilide piyango bize de çıktı. Her şey iyi güzel de, ne yedireceğim kara kara düşünmekteyim.
İyisi mi ev halkından gizli tekrar yapıp buzdolabının en arka köşelerinde saklayayım:)
Dün tarifi görür görmez denedik. Ben beğendim fakat çocuklar yumurta kokuyor diye yemediler. Bir daha ki sefere 2 yumurtalı deneyeceğim.
Keki mutlaka deneyeceğim... Hımmm enfes görünüyor :p
Ay karnımda acıktı şimdi :dilli::dilli::dilli:
Ben de yumurtadan çaldım :confused:
Mecburen çalmak zorunda kaldım. O kadar yapmak istedim ki 4 yumurta ile yaptım.(2 yumurta+1 yumurta sarısı kremaya, 1 yumurta ve 1 yumurta akı keke)
Sayın Arzu Kasapoğlunum yazdığı gibi (teşekkürler ;) ) kremeya 1 kaşık buğday nişastası koydum. Ilk deneme için biraz macera oldu... Ama ne yumurta tadı, ne de kokusu vardı.
Görüntü biraz kötüyse de lezzet süperdi...
Sayın Selen,
kekinize diyeceğim yok güzel olduğu yazılan mesajlardan belli.Ama benim gözüm korktu yeniden denemeye cesaretim yok başka değişik kek tarifin var mı? Pratik yapılan başka tarifler de olbilirdeğişik tatlar denemek istiyorum.
Ooo afiyet şeker olsun.Valla canım çekti.Bende deniyecem kolay mı ?
Sonunda ben de denedim. Yumurtadan çalmak farz oldu ya çaldım haliyle. Yalnız ben şekerden de çaldım ama ona rağmen bana çok tatlı geldi.Keke yarım bardak şeker bile yeter bence çünkü zaten üst taraf epey tatlı.
Bu tür şeyler yapmayı fazla becerememekle beraber bunu başardım. Öğleden sonra öğrencilerime ikram edicem bakalım onlar ne diyecek??
Tarif için teşekkürler..
Ben de yaptım, şimdi fırında pişiyor. Olacak mı çok merak ediyorum. Kekle krem epeyce karıştı. Kremaya 3, keke 2 yumurta koydum. Sevgili coyote'nin uyarısı üzerine yarım bardak şeker koydum keke. Sevgili iklimsiz'in beğenisi üzerine kekin malzemelerini büyük ölçüde azalttım kreması daha kalın olsun diye.
Sonucu haber verin olur mu?
Kek resmen mutasyona uğradı bu arada;)
Sonuç;
Harika bir kek oldu. Daha yemedim ama kolayca kabından ayrıldı çünkü henüz soğumadan çevirdim. Yuvarlak tart kalıbına yapmıştım cheesecake gibi görünüyor. Tahminim tadı da harikadır akşama anlayacağız. Tarif için Selenn'e çok teşekkürler.
not: şeker ateşte erirmiş, bunu bilmiyorumdum, şaşıyorum kendime, ben olsam beni sınıfta bırakırdım. Bir de, yemekten pastadan bihaber biri olsam. :)
Ben iki kez denedim. İlkinde kek kalıbım iki parça olduğu için bir kısım madde kaybı olsa da, tadı hoş bir kekti. İkinci denememde karamelin miktarını arttırdım ve tek parça kalıpta yaptım. Çocuklarım bayıldılar. Ben de tabii...:p
Sebahattin Sargın
27-05-2009, 22:34
Ama bu haksızlık ya, site yönetimi bu güzel fotoğraflara derhal yasak getirsin lütfen :dilli: Nasıl canım çekti şimdi gecenin bir yarısı nerden bulacağım yahu :(
Bu arada Sevgili Selen ablama ve Sevgili İklimsize de paylaşımları için teşekkür ederiz...
Sevgiler ;)
Yaptım sonunda, enfes oldu hımmm :D
tarifi birebir uyguladım denebilir, sadece yumurtaları -1 kullandım o kadar.
Yaparken son kek hamurunu da ilave ettiğimde açıkçası endişelenmedim değil hani, :rolleyes: fakat bahsettiğiniz gibi gerçekten kek topluyor kendini.
Keki ertesi güne kadar zor zahmet saklayabildim. Hüsrana uğrayabilirim düşüncesiyle normal bir kek daha çırpmıştım yanına. O gün normal kekimizden birkaç dilim yedik, fakat ertesi gün krem karamelli keki ortaya çıkarınca diğer kekime kimse bakmadı. :D :D :D
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Tarifi ilk kez denediğimde krem karamel üzerine kek harcını döktüğümde açıkçası çok ümitsizdim bende. Bir de kek kalıbının yağlanmamasında tereddüt etmiştim.
Beğendiğinize sevindim, afiyet olsun sevgili Zelish.
anilozer112
30-08-2009, 23:34
Forumda bu bölüme çok fazla uğramam. Bi uğrayım dedim. Ağzımı sulandırdı bunlar benim. :)
Bu keki yapmak aklıma yattı. En kısa zamanda deneyip, sonuçları aktaracağım. :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.