View Full Version : Floks, Alev çiçeği (Phlox)
balkonunda çiçek yetiştirenlere bu çiçeği kesinlikle tavsite ediyorum. çiçeğin dokusu ve rengi inanılmaz güzel. çok kolay çimleniyor. %95 üzeri çimlenme garanti. ben geçen yıl internetten satın almıştım tohumu. markası thompsan&morgan
tolgahann
10-04-2009, 23:09
Bende carreforsa dan tohumunu alıp ektim.Çimlenmeye başladılar.Bu sene floks yılı olucağa benziyor.
nurcanaybay
11-04-2009, 08:54
Ben de soğanını dikmiştim.Yeni filizlenmeye başladı.
Arkadaşlar , bende floks var ama yaprakları Sayın Vibb in fotoğraflarındakilerden farklı ve Sayın Nurcanaybay ın bahsettiği gibi yumrulu da değil. Benimki çok yıllık ve kökten ayırma suretiyle çoğaltıyorum. Çok güzel de kokar. Fotoğrafı burada:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=16236&catid=member&imageuser=21642
Nisan sonunda farklı renklerinden tohum olarak ben de bahçeye serptim. Ama çimlenenler Floks mu yoksa başka birşey mi anlayamadım. Ben başka birşey olmasından ( Ispıt) şüpheleniyorum.
Sevgili Tolgahann, yeni çimlenen flokslarının fotoğrafını çekip buraya yükler misin? Nasıl birşeydir görüp benimkilerle karşılaştırmak istiyorum. İnternette araştırıp duruyorum Alev çiçeğinin yeni çimlenmiş fotoğraflarını.
ciceksever70
20-06-2009, 09:25
Celikten de cok kolay cogaltabilirsiniz. Sonbaharda yapacaginiz son budamadan 15cm lik celikler alip saksilara dikin. Kisin kararsa da atmayin. Ilkbaharda dibinden yeni sürgün verdigini göreceksiniz. Yalniz boylari oldukca uzuyor saksilariniz bana kücük gibi geldi.
tolgahann
20-06-2009, 11:37
Sevgili passion benim flox ektiğim saksıdan kaliforniya güneş topu çiçeği çıktı.Paket üzerinde %97 çimlenir diyordu ama bende 1 tane bile çimlenmedi.Güneş topları şu anda çiçekte.Markette tohum paketinin üzerindeki resme hayran kalmıştım ama nedense çıkmadılar.Güneş topuyla, floxları aynı marketten almıştım.Sanırım ben tohumları karıştırdım.Sn.cemo'ya da tohumlardan göndermiştim, belki de o başarmıştır çimlendirmeyi.
Ben de çok merakla bekliyordum. Renk renk çok güzel görünüyorlardı paket üzerinde resimleri Sevgili Tolgahann. Ama çıkanlardan da pek umutlu değilim. Çıkmayan yerlere başka çiçek fideledim bugün. O bölümü şimdilik bıraktım her ihtimale karşı.
Vibb, halen keyifli çiçekleri? Benim bitkinin yaprakları pek keyifsizdi fakat çiçekten yaprak görünmüyordu. Çiçek rengi gerçekten göz alıcı. Sanırım güneşi sevmiyor bu bitki çünkü kızgın güneşte iki günde tamamen keyfini kaybetti. Toparlasın diye gölgeye aldım ama zor görünüyor.
nurcanaybay
22-03-2010, 13:54
21 Ocak'ta tohumlarını ektiğim Pholox'lar çok kolay çimlendiler .Bahçeye yerleştikten sonra hızla geliştiler.Bu günkü durumlarını görüntüledim.
nurcanaybay
07-04-2010, 18:02
Tohum dan yetiştirdiğim pholox'lar çiçeklenmeye başladı.Fakat özellikle yaprakları gördüğüm hiç bir pholox'a benzemiyor.Komşum bunların hardal otu olduğunu söyledi.
Yapraklar çok sert-pütürlü ,çiçekler çok küçük ve dört yapraktan oluşuyor.
Sadece sarı açtı (paket karışık renk ).
Pakete yanlış tohum konmuş olabilir mi veya bu türü de mevcut mu ?
ciceksever70
07-04-2010, 20:54
Tohum dan yetiştirdiğim pholox'lar çiçeklenmeye başladı.Fakat özellikle yaprakları gördüğüm hiç bir pholox'a benzemiyor.Komşum bunların hardal otu olduğunu söyledi.
Pakete yanlış tohum konmuş olabilir mi veya bu türü de mevcut mu ?
Sayin Nurcanabay benim bahcemde birkac cesit var buralarda da her bahcede bolca yetisir ama sizinki gibi yapragi olani hic görmedim. Bendekilerin resmini ekleyemiyorum cünkü yeni yeni toprak altindan cikmaya basladilar. Ancak bu cicegin o kadar cok türü var ki degildir demek de dogru olmaz. Almanca sitelerde cesitlerine bir bakayim hepsinin oldugu bir sayfayi bulursam eklerim. Sevgiler.
ciceksever70
07-04-2010, 20:56
http://www.garten-literatur.de/duft/phlox.htm
Bu sayfada cicek resimleri var ama yapraklari pek net görünmüyor...
ciceksever70
07-04-2010, 20:58
http://www.pictokon.net/200707/2007-07-flammenblumen-phlox-paniculata002-000.html
Bu sayfada da 50 resim var...
nurcanaybay
07-04-2010, 21:35
Çok teşekkür ederim ,hemen inceleyeceğim.
k_donmez
07-04-2010, 21:40
Arkadaşlar , bende floks var ama yaprakları Sayın Vibb in fotoğraflarındakilerden farklı ve Sayın Nurcanaybay ın bahsettiği gibi yumrulu da değil. Benimki çok yıllık ve kökten ayırma suretiyle çoğaltıyorum. Çok güzel de kokar. Fotoğrafı burada:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=16236&catid=member&imageuser=21642
Nisan sonunda farklı renklerinden tohum olarak ben de bahçeye serptim. Ama çimlenenler Floks mu yoksa başka birşey mi anlayamadım. Ben başka birşey olmasından ( Ispıt) şüpheleniyorum.
Sevgili Tolgahann, yeni çimlenen flokslarının fotoğrafını çekip buraya yükler misin? Nasıl birşeydir görüp benimkilerle karşılaştırmak istiyorum. İnternette araştırıp duruyorum Alev çiçeğinin yeni çimlenmiş fotoğraflarını.
Sayın Passion,
Bu bitkiyi kökten ayırırken nasıl bir usulle ayırıyorsunuz? Benim aldığım Phlox Tenor'da çubuk gibi bir parça vardı. Toprağa gömdüm ve şimdi toprak üstünde bir kaç santim çimlendi. Ne zaman ve nasıl ayırma yapılabilir?
nurcanaybay
08-04-2010, 17:30
http://www.pictokon.net/200707/2007-07-flammenblumen-phlox-paniculata002-000.html
Bu sayfada da 50 resim var...
Benim ki lerin pholox olmadığına karar verdim ,ilginize teşekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
08-04-2010, 19:43
Bu yaz için dış mekana dikilmek üzere, yapı marketlerdeki çiçek paketlerinin üzerindeki resimlere bakarak hoşuma giden bir çok çiçek satınalmıştım. mart ayında Samsun' daki bahçeme gidip tohumları ektim.
Bunlardan biride Flox idi. Onu yuvarlak bir tarhın tam ortasına ektim. Çevresine farklı renklede çiçekleri fidelemeyi düşünüyordum. Şimdi bu başlıkta gördüğüm canlı örneklerden çok güzel bir seçim yapmış olduğumu anladım ve tabiiki çok sevindim.
İnşaallah, benimkilerde sağlıklı biçimde çimlenir ve gelişirler.
Ben de geçen hafta aldığım phlox tohumlarımı hemen ektim. Kokusu olacak mı merak ediyorum. Boyu 20-40 cm. arasındaymış.
134940
Nurcan Hanımınkilerin yapraklarını çuhaya benzettim.
bende çuha çiçegine benzettim
nurcanaybay
08-04-2010, 21:22
Kesinlikle çuha değil arkadaşlar ,bahçe de çuhalarım da var.Tohumları karşılaştırırmısınız rica etsem.
k_donmez
08-04-2010, 21:28
Yukarıdaki linkleri incelerseniz, phlox çiçeğinin çok sayıda türünün olduğunu göreceksiniz.Bu nedenle başka bitkilerle karışıtırılabilir. Bu bitkiyi bizler de henüz tanımıyoruz. Benim bu yıl için aldığım 3 farklı phlox türünden biri tohumla, biri rizomla, diğeri yumruyla üretiliyor.Hepsi'de farklı phlox çeşitleri. O yüzden bitkiyi sağlıklı yetiştirip tadını çıkarmaya ağırlık verin. Zaten çıkanlar da sağlıklı gözüküyorlar.
[QUOTE=nurcanaybay;612482]Tohum dan yetiştirdiğim pholox'lar çiçeklenmeye başladı.Fakat özellikle yaprakları gördüğüm hiç bir pholox'a benzemiyor.Komşum bunların hardal otu olduğunu söyledi.
Nurcan hanım . Bende hardal otuna benzettim.Tohum ektiğiniz yerde hardalın tohumuda vardı belkide.Yaprağını koparıp koklarsanız hardal kokusunu alabilirsiniz. Çeşmede hardal ve turp otu çok yetişiyor ,sizin bahçenize de bir şekilde tohumu elmiş olabilir.İyi günler.
k_donmez
10-04-2010, 21:29
Bir dal parçasını andıran haliyle toprağa gömdüğüm Phlox Tenor topraktan çıkarak uzamaya başladı. Tohumla ve yumruyla ektiklerimi de çıkınca sizlerle paylaşacağım.
nurcanaybay
11-04-2010, 19:38
Nurcan hanım . Bende hardal otuna benzettim.Tohum ektiğiniz yerde hardalın tohumuda vardı belkide.Yaprağını koparıp koklarsanız hardal kokusunu alabilirsiniz. Çeşmede hardal ve turp otu çok yetişiyor ,sizin bahçenize de bir şekilde tohumu elmiş olabilir.İyi günler.[/QUOTE]
Hardal otu olduğu kesinleşti :))
Tohumları tek tek viyollere ekmiştim ,daha sonra bahçeye geçirmiştim.Bir yanlışlık olmadığın dan eminim ,pholox paketin den hardal otu tohumu çıktı.
Üzerin de kurtçuklar toplanıyor.Sizce söküp atmalımıyım ?
k_donmez
11-04-2010, 20:35
Bendeki tohum paketi de Sayın Nurcanaybay'ın tohum paketinden. Ektim. Bakalım ne çıkacak. Migros'tan almıştım.
yaprak 92
11-04-2010, 20:47
Arkadaşlar hazır tohum paketlerinde bu karışıklıklar hep oluyor demekki geçen sene aldıgım iki pakettende üzerinde yazılı olanlar çıkmamıştı.
Hardal otu olduğu kesinleşti :))
Tohumları tek tek viyollere ekmiştim ,daha sonra bahçeye geçirmiştim.Bir yanlışlık olmadığın dan eminim ,pholox paketin den hardal otu tohumu çıktı.
Üzerin de kurtçuklar toplanıyor.Sizce söküp atmalımıyım ?[/QUOTE]
Bu mevsimde hardal bitkisine tırtıllar gelir.Bence sökün.Hardalın yaprakları bitince(anında yerler)diğer bikilere geçerler.
nurcanaybay
15-04-2010, 17:54
Sn.Farezya ;
2-3 tanesi hariç hepsini söküp attım.Kalanlar da sürekli kontrolümde ,ilginize teşekkür ederim.
Küçük bir bilgi paylaşımı oldu.Yararlı olduğumu umarım.Bol çiçekli günler.
k_donmez
25-04-2010, 08:13
Saksıda yumrulu floks ekimi ilk filizlerini verdi.
Ben floksumun cinsini bilmiyorum, arkadaş hediyesi gözüne bakıyorum..
138871
Orhan Özbilgiç
25-04-2010, 21:13
Benim ektiğim Phlox tohumunu paketi bu. Sanırım ''drumondii'' yazıyor. Pembe renkli olduğu yazılı.
138931
Ektiğim yuvarlak ta bu. Kenarlarına da kırmızı ateş çiçeği dikeceğim. Sanırım güzel olacak.
138930
Orhan bey, çok güzel olacak bahçeniz. Ellerinize sağlık.
Çiçeklenince fotoğraflarını bekleriz.
Benim ektiğim tohumlarda hiç hareket yok, çimlenmeyecekler galiba.
Orhan Özbilgiç
26-04-2010, 10:31
Orhan bey, çok güzel olacak bahçeniz. Ellerinize sağlık.
Çiçeklenince fotoğraflarını bekleriz.
Benim ektiğim tohumlarda hiç hareket yok, çimlenmeyecekler galiba.
Sevgili uzman16;
Bende güzel olacağını umuyorum. Çiçeklenince mutlaka fotoğraflarım. Ancak! ben 24 mart ta tohumları ekip İstanbul' a geldim. Çimlenip çimlenmediği konusunda bilgi edinemiyorum. Zira bahçeme arada bir gözatıveren dostum, sağolsun, bitkiler konusunda birikimi olan biri değil. Yani sebze türevleri hariç, diğer fideleri tanıyamıyor.
İnşallah çimlenmiştir! Sağlık olsun.
fatma sunay
22-05-2010, 16:47
orhan bey aynı paketten bende aldım martın son haftasında ekmiştim şimdi tohumlarım çıkmış ve bayağı boylandılar yerlerinden söküp ayrı saksılara alacağım acaba saksıdan aşağı doğru sarkarmı yeremi dikeyim bilemedim ilk defa bu çiçekten ekiyorum n asıl olacak merak ediyorum
Orhan Özbilgiç
03-06-2010, 18:51
Benim ektiğim Phlox tohumunu paketi bu. Sanırım ''drumondii'' yazıyor. Pembe renkli olduğu yazılı.
138931
Ektiğim yuvarlak ta bu. Kenarlarına da kırmızı ateş çiçeği dikeceğim. Sanırım güzel olacak.
138930
Yine tohum rezaleti!:mad:
''Alev'' değil, ''Ateş Çiçeği'' çıktı!
Fotoğraf yükleyemiyorum.(Sitedeki sorun nedeniyle.) Maalesef, bunca zaman ''Pembe Flox'' diye beklediğim, çiçekler, ''salvia-Ateş Çiçeği'' çıktı.:mad:
ciceksever70
03-06-2010, 20:17
orhan bey aynı paketten bende aldım martın son haftasında ekmiştim şimdi tohumlarım çıkmış ve bayağı boylandılar yerlerinden söküp ayrı saksılara alacağım acaba saksıdan aşağı doğru sarkarmı yeremi dikeyim bilemedim ilk defa bu çiçekten ekiyorum n asıl olacak merak ediyorum
Fatma hanim hic sarkmaz dimdik durur merak etmeyin cok güclü gövdesi olan bir cicek. Benim bahcemin her yerinde ekili.
Orhan Özbilgiç
04-06-2010, 14:30
Yine tohum rezaleti!:mad:
''Alev'' değil, ''Ateş Çiçeği'' çıktı!
Fotoğraf yükleyemiyorum.(Sitedeki sorun nedeniyle.) Maalesef, bunca zaman ''Pembe Flox'' diye beklediğim, çiçekler, ''salvia-Ateş Çiçeği'' çıktı.:mad:
İşte ummayıp, bulduklarım!
149318
149319
ardabora
05-06-2010, 22:49
bu bir phlox mudur? eğer öyleyse el koymayı düşünüyorum.;) teyzemin bahçesi de olmasa ben kim kurtaracak bilmiyorum..
fatma sunay
12-06-2010, 20:26
yere diktiğim alev çiçeklerim birer birer açmaya başladı bugün üçüncüsü açtı çok güzeller üçüde kırmızı açtı hepsi açınca bayrak gibi olacak sayın çiçeksever sizin bu çiçeklerden olduğunu belirtmişsiniz ben birer karış arayla ektim acaba sıkmı oldu nekadar boylanıyorlar
k_donmez
28-06-2010, 20:41
Bahçede tohumdan floks yetiştirmeye çabalıyorum. Çok yavaş gelişiyorlar. Boyları hala 2 cm civarında. Yumru ve rizomdan ekilenlerde ise sadece yaprak var. Henüz tomurcuk oluşmadı.
fatma sunay
01-08-2010, 21:14
163822
k_donmez
03-03-2011, 22:24
Tohumdan floks denemem başarısız oldu. Rizomlu olan sonbaharda tamamen sarardı. Ben toprak üstü kesimini budadım. Birkaç gün sonra taze sürgünler çıktı. Birkaç aydır kışa rağmen böyle duruyorlar.
k_donmez
03-04-2011, 17:15
Baharla birlikte iki ayrı tür olan phlox'lar sürgünlerini büyütmeye başladılar. Bu bitki aslında tamamen kurumuyor. Üst yapı kuruyup gidiyor. Toprağa yakın kesimde oluşan yeni sürgünler ise sabırla baharı bekliyorlar.
Phlox'larım açmaya başladı.
ardabora
09-07-2011, 14:29
Merhaba sn. sakagun,
Benim de elimde sizin floxlarınızla aynı şekilde olanların tohumları var. Tohum paketinde "bahar başında" ekin" yazıyordu ve ben geç kaldığım için ekmemiştim.
Tohumları nerden almıştınız ve ne zaman ekmiştiniz?
Benim tohum paketinin üstündeki resim şu...phlox twinkle dwarf star mix (http://www.google.com.tr/search?q=phlox%20twinkle%20dwarf%20star%20mix&num=100&hl=tr&newwindow=1&safe=off&biw=1280&bih=643&prmd=ivnsb&lr=lang_tr&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi)
232794
Merhaba ardabora,
8. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı'ndaki (2 Ekim 2010) Suriye standından almıştım. Tohumları ne zaman ektiğimi tam hatırlamıyorum. Nisan sonu olabilir.
Bu kadar güzel açtıklarını bilseydim yoğurt kabına ekmezdim.
bettyycim
13-07-2011, 20:16
Bunlarda benim güzellerim zamanında şaşırtmadığım için çok fideyi telef ettim ;)
Yeni renkler, yeni güzellikler...
ardabora
25-07-2011, 21:34
Of çok güzeller ya...Tohumlrı ekmediğim için çok pişman oldum şimdi.Tohumları ekimde aldınız ve nisan sonu ektini,hemen çiçeklendi yani.
Nasıl yetiştirdiniz anlatır mısınız biraz?
Arkadaşlar bendeki bu çiçeği Alev çiçeği diye biliyordum acaba yanlışmı biliyorum yoksa çeşitlerinden birimi ve soğan bir bitki
236567
Herhangi bir özen göstermedim Sayın Ardabora. Bahçemin düzenlemesi henüz hazır olmadığından elimdeki tohumları saksılara ektim. Tohumların tamamını torf dolu yoğurt kabına ekip öğlene kadar güneş gören bir yere koydum. Seyreltme yapmadım. Toprak kurudukça suladım. Bu sene bunların tohumları oluşursa, seneye daha düzenli ekeceğim.
Sayın Adneser, soğanlısı hakkında bir bilgim yok. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Sn. Adneser, doğrudur bu Phlox. Ben de yumrudan yetiştirmiştim. Kışa girerken toprak üstü kurur, baharda yeniden yapraklanır. Tüm yaz çiçeği eksilmez. Hafif ve tatlı bir kokusu vardır.
Sn. Adneser, doğrudur bu Phlox. Ben de soğandan yetiştirmiştim. Kısa girerken toprak üstü kurur, baharda yeniden yapraklanır. Tüm yaz çiçeği eksilmez. Hafif ve tatlı bir kokusu vardır.
Teşekkürler limon bende şüpheye düşmüştüm.
Bol çiçekli günler
Bugün bauhausta satılıyordu. 8.5 tl ye aldım.
canannuman
19-03-2012, 13:03
Susuzluğa kuraklığa dayanıklımı?
ciceksever70
19-03-2012, 16:12
Susuzluğa kuraklığa dayanıklımı?
Suyu sever sn canannuman. Burada yagmur bol olduguna ve rahat yetistigine göre... Ancak bu kis aylarca yagmur yagmadi yine de toprak yüzeyine cikmislar. Demek ki her sarta uygun bir bitki.
Bu tohumdan bende aldım ancak bahçeye mi yoksa saksıya mı diksem daha güzel büyür diye bir türlü karar vermediğim için henüz çimlendirme yapmadım. Yoksa ekim zamanı geçti mi? :(( Gölgeyi mi sever güneşli ortamı mı, ağaç altlarına dikilir mi, çok yıllık bir bitki mi mevsimlik mi tecrübe eden arkadaşlar varsa öneri bekliyorum. Teşekkürler..
ciceksever70
13-04-2012, 07:28
Bu tohumdan bende aldım ancak bahçeye mi yoksa saksıya mı diksem daha güzel büyür diye bir türlü karar vermediğim için henüz çimlendirme yapmadım. Yoksa ekim zamanı geçti mi? :(( Gölgeyi mi sever güneşli ortamı mı, ağaç altlarına dikilir mi, çok yıllık bir bitki mi mevsimlik mi tecrübe eden arkadaşlar varsa öneri bekliyorum. Teşekkürler..
Cok ya da tek yillik olmasi sanirim cinsine göre degisim gösteriyor. Ben tohumdan basarili olamadim. Yumru, celik ve kök sürgünü ile cok kolay yetisiyor. Isterseniz tohumlarin bir kismini simdi bir kismini sonbaharda ekin denemek icin. Belki önümüzdeki yil ciceklenir. Yumrudan ekince hemen o yil cicekleniyor.
kelebek çalısı
13-04-2012, 09:52
Tohumdan yetiştirmeyi denemiştim bir kaç sene önce. Pek verimli olmamıştı. Bu sefer kırmızı phlox paniculata türünden köklü olarak buldum, tutar umarım.
Yanıtlar için teşekkür ederim. Yumru ve kök olmadığı için elimde çimlendirmeyi deneyeceğim umarım tutarlar. Gelişmeleri paylaşırım verim elde edersem. :))
ciceksever70
13-04-2012, 13:38
Yanıtlar için teşekkür ederim. Yumru ve kök olmadığı için elimde çimlendirmeyi deneyeceğim umarım tutarlar. Gelişmeleri paylaşırım verim elde edersem. :))
Aldiginiz tohum paketinin üzerinde hangi cins oldugu yazmiyor mu? Bildigim kadariyla kaya bahcelerinde kullanilan erken ciceklenenler ve daha uzun olan yaz ortasinda ciceklenenler var. Boyu uzayanlardansa henüz sansiniz olabilir.
Kokulu alev çiçeği yazıyor üzerinde. Lila rengi olacak kısmetse. Orjinal paketinde gelmedi ayrı ayrı poşetlenmiş minik tohumlar halinde elime ulaştı. Öyle minikler ki parmaklarıma yapışacaklar da telef olacaklar diye henüz ekim yapmadım.
ciceksever70
13-04-2012, 16:27
Kokulu alev çiçeği yazıyor üzerinde. Lila rengi olacak kısmetse. Orjinal paketinde gelmedi ayrı ayrı poşetlenmiş minik tohumlar halinde elime ulaştı. Öyle minikler ki parmaklarıma yapışacaklar da telef olacaklar diye henüz ekim yapmadım.
O zaman isi sansa birakacaksiniz biraz. Bazen sürprizler de güzel oluyor. Cimlenince resim eklerseniz bilgilerimizi paylasiriz. Ben uzun ve kokulu olanlari bes yildir yetistiriyorum. Sevgiler.
Tohum ekim zamanı ne zamandır acaba?
heyyamola
27-08-2012, 17:42
Tohum ekim zamanı ne zamandır acaba?
Ben Kayseri şartlarında mayıs ayı'nın ilk haftasında ekim yapmıştım. Temmuz sonu gibi çiçek açtılar. Çiçekleri hala devam ediyor.
Bende drummond phlox ekmiştim ve çok güzel pembe çiçek açmışlardı. Resimleri telefonumdan bilgisayara attığımda buraya eklerim. Değişik ve çok hoş bir kokuya sahipler. Elimde kalan çok az tohumu da ilk baharda tekrar ekmeyi düşünüyorum.
Sevgi Durul
29-10-2012, 15:34
Arkadaşlar bendeki bu çiçeği Alev çiçeği diye biliyordum acaba yanlışmı biliyorum yoksa çeşitlerinden birimi ve soğan bir bitki
236567
Çiçekleri ve yaprak yapısı alıntıdaki phlox bitkisine benzeyen ve phlox olduğunu düşündüğüm bitkimi bir kaç kök olarak, iki ay kadar önce diktim. Hepsi sarardı, kurudu, sadece bir kökün yaprakları tamamen kurumadı. Bu tuttuğunu mu gösterir?
341952
loveforlife
29-10-2012, 15:46
Çiçekleri ve yaprak yapısı alıntıdaki phlox bitkisine benzeyen ve phlox olduğunu düşündüğüm bitkimi bir kaç kök olarak, iki ay kadar önce diktim. Hepsi sarardı, kurudu, sadece bir kökün yaprakları tamamen kurumadı. Bu tuttuğunu mu gösterir?
341952
Tutmuştur Ablacığım. Zaten yavaş yavaş toprak üstündeki kısmı uyumaya başlıyor. Toprak üzerinden budarsın, bahara doğru topraktan yeniden gülümser... Yok gülümsemem derse, bakarız bir çaresine;)
Çimlenme süresi biraz uzun gibi sanki. 12 gün oldu hala çıt yok :(
Orhan Özbilgiç
10-03-2013, 12:25
Tutmuştur Ablacığım. Zaten yavaş yavaş toprak üstündeki kısmı uyumaya başlıyor. Toprak üzerinden budarsın, bahara doğru topraktan yeniden gülümser... Yok gülümsemem derse, bakarız bir çaresine;)
Evet evet!
Benim iki ayrı saksıdaki (Siyah saksılar) Flox' lar kendilerini göstermişler.
376865
Benim tohumlar da göründü. Çok mutluyum.
serkan_istanbul
16-03-2013, 10:54
yapımarketlerde satışını bekliyorum başka renklerini de alacağım.
dağçiçeği
16-03-2013, 13:19
Bende bir hafta önce ektim tohumları inşallah bu sefer başarırım geçen yıl başaramamıştım .
Zafer İnandıklı
23-06-2013, 21:36
Pembe güzel.
fatmadundar
15-06-2014, 19:28
Köklü dediğimiz, bu rizomlu floks'u yurtdışından gelen bir arkadaşım hediye olarak getirmiş. Paketinin üzerinde Şubat- Nisan aylarında dikileceğini yazıyor. Dikme zamanı geçtiğine göre şimdi ben onu saklamalı mıyım yoksa dikeyim mi?
Dikersem kötü mü olur? Bekletirsem canlılığını kaybeder mi? Çok kararsız kaldım. Bu konu da bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
kelebek çalısı
15-06-2014, 20:09
Köklü dediğimiz, bu rizomlu floks'u yurtdışından gelen bir arkadaşım hediye olarak getirmiş. Paketinin üzerinde Şubat- Nisan aylarında dikileceğini yazıyor. Dikme zamanı geçtiğine göre şimdi ben onu saklamalı mıyım yoksa dikeyim mi?
Dikersem kötü mü olur? Bekletirsem canlılığını kaybeder mi? Çok kararsız kaldım. Bu konu da bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
Toprağa almalısınız. Dikmezseniz ölecektir.
kelebek çalısı
15-06-2014, 20:14
Fotoğafını yüklemediğiniz için tahmin ediyorum ki hazır pakette olanlar, torf içinde kök olarak satilmakta. Ben öyle almıştım. Zaten filizlenme başlamış ve belki de bitmiş bile olabilir. Açıp baktınız mı? Ne durumda?
fatmadundar
15-06-2014, 20:40
Evet hazır pakette ve çok az bir torf içinde. Delikli torba ve delikli kutu içinde. kutuyu açtım. Yani rizomun tamamı görülebiliyor. Filizlenme olmamış ama çok ince rizomları. Dikmezsem iyice kurur da canlılığını kaybeder mi acaba?
kelebek çalısı
15-06-2014, 21:09
Bu senenin paketi olduğuna göre, dikim yapılması gerekli dönem geçmiş. Ama o şekilde paket içinde kalırsa da çürüyüp gidecektir. Ekin ki bir şansı olsun ama ben pek şans vermezdim. Çünkü ben de aynı şekilde tecrübe ettim ama başarısız oldum. O sebeple de tam vaktinde yakalamadığım sürece marketteki bu tip ürünleri almaktan vazgeçtim.
fatmadundar
16-06-2014, 09:09
Ben de almam ama bu hediye işte. Çok seviyorum bu tür phloxu ve bir türlü rastlamamıştım. Hep tohum alıyordum diğerinden çıkıyordu.
Dikip bir deneyeyim dediğiniz gibi. Hiç olmazsa canlı kalır diye düşünüyorum.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Ben de almam ama bu hediye işte. Çok seviyorum bu tür phloxu ve bir türlü rastlamamıştım. Hep tohum alıyordum diğerinden çıkıyordu.
Dikip bir deneyeyim dediğiniz gibi. Hiç olmazsa canlı kalır diye düşünüyorum.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Dikin gitsin, birşey olmaz. bu yıl çiçek açar.
Batı Rüzgarı
31-05-2017, 02:03
benimde artık bir floksum var. beyaz ve kokulu olduğu söyleniyor.fide olarak alıp 3.5-4 litrelik saksıya diktim.zamanla gelişmeleri yazarım :)
başlık 3 senedir güncellenmemiş.herhalde öyle bilinen bir şey değil.
Batı Rüzgarı
15-07-2017, 12:35
benimde artık bir floksum var. beyaz ve kokulu olduğu söyleniyor.fide olarak alıp 3.5-4 litrelik saksıya diktim.zamanla gelişmeleri yazarım :)
başlık 3 senedir güncellenmemiş.herhalde öyle bilinen bir şey değil.
ne yazık ki floksum tamamen öldü. kökü belki filizlenir diye umuyordum ama hiç bir hareket olmayınca söküp attım.
belki fide olarak aldığım için sera ortamı gibi birşey gerekliydi... ben direk dikip dışarıya almıştım. otsu bitkilerdeki başarısızlıklar dizi dizi maşallah :D
Ben de bir pembe bir de beyaz çiçek açandan var. Her ikisi de saksıda ve yaz kış bahçede.
Kışın diğer bahçe saksıları ile hepsini güllü kameriyede topluyorum. sadece aşırı rüzgardan korunsunlar diye etrafına tahta bir perde yapıyorum, üstleri açık, tepelerine kar da yağıyor yağmur da.
Nisan ayında hepsi yerlerine yerleşiyor. saksı içindeki otları temizlenip kuru dalları kesiliyor, biraz hayvan gübresi ilave edilip bol bol sulanıyor.
Sağlıklı yeşil yapraklar çıkıyor, boylanınca da çiçeklenme başlıyor.
653881
653882
mustafaazizoglu
07-02-2019, 09:31
Bu çiçeğin divericata türü yarı gölgeye uygun deniyor, tohumlarını nasıl bulabilirim acaba?
ilkingokce
14-08-2019, 22:04
Merhaba,
Arkadaşım floks hediye etti. Evin içinde bakıyorum, çiçeklerin bazıları döküldü, bazıları hala tomurcuk halinde, yaprak uçları da sararmış bir durumda. Özel bir şey yapmam gerekir mi, yoksa normal mi gözüküyor?
Çok teşekkürler :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.