Bağlan

View Full Version : Fincan saksıda mum çiçeği

pembegül
06-04-2009, 10:59
Arkadaşlar ben bu gün büyük saksıya önceden dikmiş olduğum mum çiçeklerini küçük neskafe fincanlarına aldım kırılmaktan takım bozuldu bende atmaya kıyamadım onlara diktim mum çiçeği fazla kök yapmadığı için kökler saksıyı doldurmadan açmıyor bende bunu düşünerek böyle yaptım bakalım nasıl sonuç alacağım gelişmeleri zaman zaman sizlere resimlerle aktaracağım bol çiçekli mumlar hepinize.;)

not: Fincanların altına küçük birer delik açtım.

pembegül
09-04-2009, 13:57
Merhaba arkadaşlar mum çiçeğinin kökleri buluduğu saksıdan dışarı çıkmadan saksı değişmenin hiç faydası yokmuş çünkü mumçiçeği öyle salkımsacak kök yapmıyor saksıyı dolduruca ancak çiçek açıyor bu yüzden küçük saksıya dikip çiçek açmasını erkene almak daha güzel olur ve daha minicikken çiçek açması ne güzel sürpriz olur... .

pembegül
15-04-2009, 22:01
Mum çiçeği yani hoya carnosa çok çok zarif bir sarılıcıdır.Eski salonların kraliçesiydi. Mis gibi de kokar. Artık iyice azaldı. Elinizde varsa kıymetini bilin.

Bu güzel bitki son derece de dayanıklıdır. Ev koşullarında başarıyla yetiştirilir. Çelikleri de kolay köklenir. Kanaatkardır. Çok ciddi bir bakım isteği yoktur.
Aydınlık ve güneşli yerlerde bulunmalıdır. Karanlık ortamda bulunursa çiçek açmaz.

Genç fideleri hemen çiçek açmaz. Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever. Saksı harcına yanık hayvan gübresi veya biofarm humus gibi organik bir malzeme katın.
Pamuklu bite karşı hassastır. Hemen bitkiyi sarabilir dikkatli olun.

Aşırı sulamadan hoşlanmaz.İki sulama arası toprağının bir miktar kurumasına izin verin. Saksı tabağında su bırakmayın, çürümeye neden olur.

Tropik kökenli bir bitki olduğundan kışı sıcak geçen yerlerde yarı gölgede olmak şartıyla dışarıda yetişebilir. Tohumdan da yetişir. Yerini ve yetişme koşullarını seviyorsa tohum bağlar. Ancak üzerinden alınan tohumlar hemen ekilmelidir.İlkbahardan sonbahar sonuna kadar 15 günde bir suda eriyen bir hazır bitki besini ile gübreleyin.

ALINTI:

çetinpak
16-04-2009, 09:30
Merhaba Pembegül bende fincana fide diktim ama fincanın altını nasıl deldiniz merak ettim ben bunu yapmaya çalışırken fire verdim..

pembegül
16-04-2009, 10:14
Merhaba Pembegül bende fincana fide diktim ama fincanın altını nasıl deldiniz merak ettim ben bunu yapmaya çalışırken fire verdim..

Önce bıçağın sivri ucu ile üzerindeki porseleni kazıttım porselenin kaygan olan sırrı kalkınca yine bıçağın sivri ucunu dikey olarak kazınan yerde sabit tutup sağa sola çevirdim küçük bir oyuk açıldı ve daha sonra makas ucu kullandım tabi çok sert hareketler kırmaya yol açıyor o yüzden yavaş hareketlerle
çalışmak lazım .;)

İlkin
16-04-2009, 10:20
Bu bitki aşkı insana neler yaptırıyor. ;) Evde matkap varsa işiniz 10 saniye sürer bence. Ben seramik saksıları matkapla deliyorum hemen.

Nail Sarı
16-04-2009, 10:47
Hani çay kaşığıyla tünel kazanlar varya. Tebrik ediyorum. Zaten çiçek işide sabır işi değil mi.

pembegül
16-04-2009, 12:34
Bu bitki aşkı insana neler yaptırıyor. ;) Evde matkap varsa işiniz 10 saniye sürer bence. Ben seramik saksıları matkapla deliyorum hemen.

Evet sevgili İlkin matkap daha pratik ancak bende yok o yüzden bu çalışmalara girişiyorum bir bilsen ne heyecanla yapıyorum.:p

pembegül
16-04-2009, 12:38
Hani çay kaşığıyla tünel kazanlar varya. Tebrik ediyorum. Zaten çiçek işide sabır işi değil mi.

Teşekkür ederim sn nail sarı mum çiçeği ile on yıldır bir yolculuğum var ancak bilinçsiz bakım yüzünden hep kaybettim dediğiniz gibi sabır ve sevgiyle olunca yorgunluk yerine yaşatmanın sevincini yaşıyor insan.;)

pembegül
25-04-2009, 18:31
Arkadaşlar siz mum çiçeği çalışmalarımdan bahsedeyim biriki aykadar önce beyaz açan mum çiçeği çeliği bulmuştum fazla yapraklarını kesip kumlu toprağa gömdüm tabi köklenmeleri için yaprak sapından ektim ama kurudu bende diğerlerini kaybetmemek için bu yolu deniyorum .Zira geçen yıl biriki mum yaprağını saksının dibine atmıştım iki aykadar orda kaldı sonra toprağı başka yerde kullanmak için döktüğümde yaprağın köklenmiş olduğunu gördüm ama ne yazıkki bunuda filiz vermeyeceğini düşünerek attım sonra buradaki arkadaşların bazılarından yaprağında büyüdüğünü öğrendim şimdi bende deniyorum bakalım sonuç ne olacak size yine yazarım ***** .

pembegül
12-07-2009, 21:58
Arkadaşlar size sözünü ettiğim fincanlara diktiğim beyaz çiçek açan mum çiçeklerim.:D:D;)

pembegül
12-07-2009, 22:01
Arkadaşlar bunlarda pembe açan mum çiçeklerim tam on aylık oldular :D;)

biraz acemi işi olmuş hiç güzel çekememişim sonradan daha güzel çekip yüklerim..

pembegül
16-08-2009, 13:27
Merhaba arkadaşlar benim mum çiçeklerim hiç sürgün vermiyor sarmaşık gibi uzayıp gidiyorlar. Sürgün vermesi için ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz lütfen .:(

berduray
16-08-2009, 13:29
Önce uzuyor, sonra yapraklanıyor zaten, bırakın kendi haline.

pembegül
16-08-2009, 15:58
Önce uzuyor, sonra yapraklanıyor zaten, bırakın kendi haline.

Teşekkür ederim .;)

nur_sen
16-08-2009, 17:02
çok güzel kokuyor bayılıyorum ben bu çiçeğe en kısa zamanda yetiştireceğim...

pembegül
16-08-2009, 17:49
Mum Çiçeği

Asclepiadaceae olarak ta bilinen mum çiçeği ipekotugillerdendir ve 280 den fazla cinsi ve 2000 kadar tropik otsu **** çalımsı tırmanıcı bitki türünü içeren bir familyadır. Bu familyadaki bitkilerden çoğunun sütümsü bir özsuyu bileşik beş taçyaprağı badıç biçiminde meyveleri ve genellikle tüylü tohumları vardır. Kılıfların içinde saklanan bu ipek tüylü tohumlar rüzgarın etkisiyle kılıflarından çıkar ve uzaklara taşınır. Her çiçeğin erkek ve dişi bölümleri tek bir yapı içinde birleşmiştir. Çiçek tozları (polenler) dişi organın tepeciğindeki dokulardan oluşan bir çubukla çiftler halinde bağlanan ve polinyum adı verilen demetlerde toplanmıştır. Polinyumun parçaları çiçeğe gelen böceklerin üzerine yapışır ve buradan başka çiçeklere taşınır. Bazı türlerde üretkenlik düşüktür ve çok çiçekli bitkiler genellikle az sayıda meyve verir. Asclepias syriaca ve A.curassavica türleri süs bitkisi olarak yetiştirilir. Kuzey Amerika’ da yetişen A.tuburosa’ nın parlak turuncu çiçekleri vardır. Mumsu beyaz çiçekleri nedeniyle mum çiçeği adı verilen Hoya carnosa çoğunlukla saksı çiçeği olarak evlerde yetiştirilir. Bu familyanın Hoodia ve leşçiçeği (stapelia) gibi etli bitkileri tozlaşmayı sağlayacak olan sinekleri çeken pis bir koku yayar. Asya kökenli tırmanıcı bir bitki olan Dischidia rafflesiana’ nın yağmur suyunu depolayan ibrik biçiminde yaprakları vardır; suyu ibriğin içine uzanan kökleriyle emer. Karıncalar bazen bu ibriklerin dibini delerek kuruttuktan sonra bitkisel artıklarla doldurup yavrularını büyütmek için yuva olarak kullanırlar.

Mum çiçeği hakkında bazı bilgiler buldum arkadaşlar .;)

pembegül
16-08-2009, 17:51
çok güzel kokuyor bayılıyorum ben bu çiçeğe en kısa zamanda yetiştireceğim...

Evet çok güzel görüntü olarakta kokusuda tavsiye ederim arkadaşım .;)

berduray
16-08-2009, 17:57
Mum çiçeği adı altında yaklaşık 150 sayfa yazışmışız, bir göz atarsanız bitkinizin bakımı ile ilgili püf noktalarına rastlayabilirsiniz.

pembegül
17-08-2009, 12:24
Mum çiçeği adı altında yaklaşık 150 sayfa yazışmışız, bir göz atarsanız bitkinizin bakımı ile ilgili püf noktalarına rastlayabilirsiniz.

Bu cevap bana ise vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim . ;)

pembegül
24-08-2009, 21:45
Merhaba arkadaşlar mum çiçeği hakkında bir daha öğrendim çiçeğin salgıladığı şekerli sıvı astım hastalığına iyi geliyormuş sizlerle paylaşmak istedim .

Fatih
24-08-2009, 21:49
Sayın Pembe gül evet ben bunu okumuştum ve daha da faydaları varmış.

çiçeksever
28-08-2009, 13:59
Pembegül;çeliği aldınız mı?Merak ettim.

eticin
28-08-2009, 14:18
delmek için yıldız tornavida kullanıyorum ben :) mum çiçeğim var ama yerini değiştidiğim için 3 yıldır açmıyor. küstü galiba, nasıl barışırım önerileriniz nedir?

pembegül
19-03-2010, 20:48
Merhaba arkadaşlar benim mum çiçekleri iki yılda küçük birer orman oldular sizinkiler nasıllar .

aygün
19-03-2010, 22:36
Arkadaşlar ben bu gün büyük saksıya önceden dikmiş olduğum mum çiçeklerini küçük neskafe fincanlarına aldım kırılmaktan takım bozuldu bende atmaya kıyamadım onlara diktim mum çiçeği fazla kök yapmadığı için kökler saksıyı doldurmadan açmıyor bende bunu düşünerek böyle yaptım bakalım nasıl sonuç alacağım gelişmeleri zaman zaman sizlere resimlerle aktaracağım bol çiçekli mumlar hepinize.;)

not: Fincanların altına küçük birer delik açtım.

Kökler fincanları doldumuş olmalı. Peki çiçek açtılar mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum. Teşekkürler..

pembegül
20-03-2010, 23:39
Kökler fincanları doldumuş olmalı. Peki çiçek açtılar mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum. Teşekkürler..

Evet kökler fincanları doldurmuş ancak açmadılar bende başka saksıya aldım torfa ekmiştim öyle çok kök oluşmuşki toprağını temizleyemedim bahçe toprağına diktim bakalım ne olacak gelişmeleri yazarım .

pembegül
28-03-2010, 21:39
Arkadaşlar benim mum çiçeğimin kökleri saksının altındaki deliklerden çıkmış alttaki tabağın tabanına yapışmış kökleri sökerken baya zorlandım bir kaç taneside koptu resmini yüledim bir bakın saksısını değiştirsemmi fikirlerinizi bekliyorum.:(

pembegül
28-03-2010, 22:51
Yedi ay kadar önce mum çeliği diktim kopan yapraklarıda beraber diktim geçen hafta topraktan çıkardım kökleri çok büyümüş ve saçaklanmış acaba ne zaman sürgün verir bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

İlkin
29-03-2010, 12:54
Kökler saksıdan çıkmış uzamış da baya, bence saksı değiştirme zamanı gelmiş de geçmiş bile. :) Köklere ne kadar dikkat etseniz de kopacaklardır. Kopsalar da üzülmeyin, yeter ki bitkinin sapından ilk çıkan köklere zarar vermeyin. Zarar verirseniz bitki kendini çabuk toplayamaz bence.

pembegül
29-03-2010, 13:56
Kökler saksıdan çıkmış uzamış da baya, bence saksı değiştirme zamanı gelmiş de geçmiş bile. :) Köklere ne kadar dikkat etseniz de kopacaklardır. Kopsalar da üzülmeyin, yeter ki bitkinin sapından ilk çıkan köklere zarar vermeyin. Zarar verirseniz bitki kendini çabuk toplayamaz bence.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler yararlı olacaktır gelişmeleri yine yazarım .;)

pembegül
09-04-2010, 19:22
Arkadaşlar sevgili missmenas arkadaşımdan gelen mum çiçeği çeliğimi kar suyunda bekletiyorum en kısa zamanda dikmeyi pilanlıyorum gelişmeleri sizlerle paylaşırım *****..

missmenas
09-04-2010, 20:35
canım sağlıcakla büyüt. çiçek açtığı günleride burdan görürüz inşallah,
heyecanla beklicem o günleri.
sevgiler antalyadan

pembegül
10-04-2010, 00:15
canım sağlıcakla büyüt. çiçek açtığı günleride burdan görürüz inşallah,
heyecanla beklicem o günleri.
sevgiler antalyadan

Teşekkür ederim sevgili missmenas bende çok heyecanlıyım saksıya alır almaz fotolarını ekleyeceğim bendende sevgiler canım ..:D

pembegül
11-08-2010, 08:36
Merhaba arkadaşlar benim mumlar şuana kadar sadece uzun sarmaşık yapmakla meşguller çiçek ve yaprak hak getire sadece birinde çiçek kapsülü var oda iki aydır yerinde sayıyor bir türlü büyümüyor sizinkiler nasıl.

nimehnu
21-08-2010, 20:00
pembegül mum çiçeği çeliği istesem verir misin?

nazlı2323
20-09-2010, 22:56
Sevgili arkadaşlar İstanbulda Moda'daki Ali dondurmacıya giderken o cadde üzerinde bir dükkanda yığınla mum çiçeği var herkese veriyor yürürseniz Kadıköy'e doğru görürsünüz. Bende aldım ve tuttu sürekli yaprak veriyor çok mutluyum

yağ-mur
21-09-2010, 00:06
Sevgili arkadaşlar İstanbulda Moda'daki Ali dondurmacıya giderken o cadde üzerinde bir dükkanda yığınla mum çiçeği var herkese veriyor yürürseniz Kadıköy'e doğru görürsünüz. Bende aldım ve tuttu sürekli yaprak veriyor çok mutluyum

tam olarak neresi olduğunu özel mesaj atarsanız sevinirim nazlı2323

pembegül
25-09-2010, 13:05
Sevgili arkadaşlar annemin komşusunda mum çiçeği gördüm bu yaz çiçeği hiç bitmedi sanırım yedi veren cinsi ilk çiçek açtığı yerden çiçek açıyor devamlı, bu yaz boyunca açtı şu an hala çiçekli banada çiçeği bittikten sonra verecek uzun zamandır bu cinsi arıyordum sonunda yanıbaşımda buldum çok sevinçliyim.:D

kedicik
03-02-2011, 08:08
sevgili pembegül çiçekleriniz çok hoş, çok canlı ve gelişiim olarak baya hızlılar. kopan yapraklarla ilgilii duyduguum ama bizzat emin olmadıgıım büyüyolarmış fakattt çiçek açmıyorlarmış.
anneniziin komşusundan aldıgınız yedi veren dediğiniz hoyanında mümkünse bi son halinin görüntüsüünüü görebilirsek çok seviniriim.saygılarımla.

pembegül
08-02-2011, 12:25
sevgili pembegül çiçekleriniz çok hoş, çok canlı ve gelişiim olarak baya hızlılar. kopan yapraklarla ilgilii duyduguum ama bizzat emin olmadıgıım büyüyolarmış fakattt çiçek açmıyorlarmış.
anneniziin komşusundan aldıgınız yedi veren dediğiniz hoyanında mümkünse bi son halinin görüntüsüünüü görebilirsek çok seviniriim.saygılarımla.

Sevgili kediciik hemen çekip yükleyeyim daha pek cılız ama yinede bir gör ...;)

pembegül
08-02-2011, 12:50
Sevgili kedicik sözünü ettiğin çiçeğim bu :)

kedicik
11-02-2011, 12:47
sevgili ablam sen cılız diyorsunda bana pek bi büyümüş gibi göründü :) sende (missmenas)hatice ablam gibi yeşil parmaksın.
elleriniz sihirlimidir nedir ?
hemen tutuyor ne ekerseniz ve büyüümek istercesine bi öne atılış var çiçeklerinizde.harika görünüyor demek yedi veren cinsi bu imiş.yeni yeni yaprakta çıkartıyor.maşşallahhhh diyimde nazar felan deymesiin ..:D

pembegül
29-05-2011, 18:55
Sevgili missmenas ve sevgili kedicik benim açan mum çiçeğim, ve sizin için diktiğim yediveren olduğunu düşündüğüm hoyalar dikkatli bakarsanız yaprakların ortasındaki sürgünleri görebilirsiniz istediğiniz zamana kadar sevgiyle bakacağımdan emin olabilirsiniz canlarım...:p

pembegül
29-05-2011, 18:58
Aynı çiçeklerin diğer resimleri...:p

Sevgili missmenas ensondaki resim Asiyem 1, birde Asiyem 2 var bir ara onuda resimlerim ..:)

kedicik
30-05-2011, 07:46
Abla senin açan mum çiceğin o yediveren dediğinden mi yoksa diğer hoyalarından mı ? kokusuu nasıll yazmamışsıın ??çok tazee görünüyorr harikayıımm ben der gibi:D
Asiyen de bi harika görünüorr ev çok müsayit sanırıım hoyalar içiinn yoksa keramet elindemi acaba :D

Biziim için çeliklediğiin hoya içinde tşkr abla görüünce çok heyecanlandım.bi an önce gönder diyesiim geldi ama belki gelincesi ölür felan az daha dursuun :) hatice ablam ve sevgilii yeşilliimde gönderiim diyo ama korkuyorumm bişii olucak diye .

sevgile kal pembegülüüm:)

pembegül
30-05-2011, 10:11
Abla senin açan mum çiceğin o yediveren dediğinden mi yoksa diğer hoyalarından mı ? kokusuu nasıll yazmamışsıın ??çok tazee görünüyorr harikayıımm ben der gibi:D
Asiyen de bi harika görünüorr ev çok müsayit sanırıım hoyalar içiinn yoksa keramet elindemi acaba :D

Biziim için çeliklediğiin hoya içinde tşkr abla görüünce çok heyecanlandım.bi an önce gönder diyesiim geldi ama belki gelincesi ölür felan az daha dursuun :) hatice ablam ve sevgilii yeşilliimde gönderiim diyo ama korkuyorumm bişii olucak diye .

sevgile kal pembegülüüm:)

Cnm yedivereni sen ve missmenas için diktim benim açan hoya başka senede birdefa açıyor . Sizin için diktiğim hoyalar sürgün vermeye başlayınca göndereceğim ölür diye kokma bir şey olmaz arsız bir çiçek fazla su ve fazla kuru bırakmadıkça yaşar,;) sevgiler bitanem .

çiçeksever
30-05-2011, 15:10
Benim verdiğim çelik duruyormu?

pembegül
30-05-2011, 22:22
Benim verdiğim çelik duruyormu?

Evet duruyor sevgili çiçeksever büyüdü ama çiçek açmadı hala belki buyaz açar ..:)

aygün
30-05-2011, 23:15
Hoyaların sağlığı iyi görünüyor sevgili pembegül. Çiçeklenmesi de ayrı güzel.
Merak ettim, sulamayı ne sıklıkla yapıyorsunuz?

pembegül
31-05-2011, 12:46
Hoyaların sağlığı iyi görünüyor sevgili pembegül. Çiçeklenmesi de ayrı güzel.
Merak ettim, sulamayı ne sıklıkla yapıyorsunuz?

Sevgili aygün çok üstüne düşmüyorum haftada bir suluyorum bazen unutuyorum yaprakları soluyor öyle fark edip suluyorum ve yumurta haşlamasının bazende patates haşlamasının suları ile suluyorum ..;)

pembegül
06-06-2011, 16:37
Arkadaşlar benim hoya karnosaları budadım çıkan çelikleri sizlere dağıtmak istiyorum yalnız kargo ile göndereceğim isteyen özelden adresini gönderebilir elimde 10 kişiye gönderecek kadar var hepinize sevgiler ...:)

gulşen
06-06-2011, 16:42
sayfanızı sessiz takip edenlerdenim hoyalarınız için kocaman bir maşallah elinize sağlık.Paylaşımınızı takas ve paylaşım bölümünde de yaparsanız en kısa zamanda sevenlerine ulaşacağını düşünüyorum nacizane fikrim :)

pembegül
10-06-2011, 14:15
Takip ettiğiniziçin teşekkürler konuyu diğer bölüme açtım ..:)

pembegül
03-12-2011, 19:20
Arkadaşlar şu an çiçek açmaya hazılanıyor mum çiçeğim..;);)

pembegül
03-12-2011, 19:28
Sonraki masaja ancak yükleyebildim benim güzelimin son hali..:D;)

missmenas
03-12-2011, 21:30
Sevgili Pembegül,
Maşallah kocaman olmuş hoya carnosanız, bu yıl iyice serpilmiş. Yakın plan birde çiçek tomurcuklarını görmemiz mümkünmü acaba...
Ellerine sağlık...Kış ayında Eskişehirden çiçek göreceğiz, harika bir haber bu...

pembegül
04-12-2011, 16:34
Sevgili Pembegül,
Maşallah kocaman olmuş hoya carnosanız, bu yıl iyice serpilmiş. Yakın plan birde çiçek tomurcuklarını görmemiz mümkünmü acaba...
Ellerine sağlık...Kış ayında Eskişehirden çiçek göreceğiz, harika bir haber bu...

Sevgili missmenas ****** çiçeklerinide fotoğraflarım, ancak benim hoya senede bir sefer açanlardan komşumdan aldığım hoyayı 1 hafta önce gördüm hala çiçek açıyor o daha güzel kışın karda bile çiçeğini görmek mümkün .:);)

Ayrıca hoyam için yaptığın güzel yorum için çok teşekkür ederim ..;)

pembegül
07-12-2011, 14:48
Sevgili missmenas hoyalarımdan beş adet fotğrafladım daha var onlar biraz küçük..:D:D

pembegül
09-12-2011, 20:44
Minik saksılardaki sevgili missmenastan gelen hoyalarım diğerleri hoya karnosalarım.;)

Neşeye göndereceğim arap saçı ve yine neşenin hoyası ..;)

kedicik
09-12-2011, 21:42
Abla çokk teşekkürler mutlu oldum şimdilerde:)arap saçıda çok şiriincek görünüüyorr .Çok aramıştı hatice ablamm benim içiiin ama bulamamıştı .kısmett bu taraftaymış :)carnosama kavuşacağım güne kadar eminiim bana süpriiz yapıcaktır.seniin ev çok müsayit sanırıım gelen hoya hemen büyüüyor sevgileriimle ablacım :D

kedicik
09-12-2011, 21:45
abla seniin yediverenide bi görseydiik merakta kaldıım şimdi:) hoya kerrinin arkasıındaki saksı boşmu yoksa bişiler varda ben mi göremediim:D

pembegül
09-12-2011, 21:48
Kedicim senin hoyanın saksısını değiştireceğim kökleri dışardan görünüyor saksının içini kök sarmış saksı değişince ferahlar daha çabuk büyür ..:);)

kedicik
09-12-2011, 21:49
Yeni hoyalarıında çok harika görünüyor.Hatice ablam öle sevgii doluu bakıyor ki onlara böle mutlu mutlu bakışları ondan :D

kedicik
09-12-2011, 21:50
DEğiştirirsen çok seviniriim abla :)

pembegül
09-12-2011, 21:50
Canım,benim yediveren biraz büyük o büyük saksıların içinde o büyük saksılarda birçok hoya var küçük saksılardaki hoyaları bir araya topladım..:)

pembegül
09-12-2011, 21:53
DEğiştirirsen çok seviniriim abla :)

Sözümü olur elbet değiştiririm sana büyük ve sağlıklı bir şekilde gelsin ..;)

kedicik
09-12-2011, 21:55
inşallaaahh :) diyiim :D

pembegül
09-12-2011, 21:58
Hoya kerinin arkasındada var ama minik ötekilerden görünmemiş evet hatice hoya konusunda çok maharetli onunda ellerine sağlık .:)

kedicik
09-12-2011, 22:05
Hepiniziin ellerine sağlııkk iyiikii varsıınız ya inan sizlerle oluncasıı çok mutlu oluyoruum.çünki kalbiniz çok güzel :D

pembegül
09-12-2011, 22:27
Hepiniziin ellerine sağlııkk iyiikii varsıınız ya inan sizlerle oluncasıı çok mutlu oluyoruum.çünki kalbiniz çok güzel :D

Canım benim senin kalbinde çok güzel ,;) sayfayı değiştirince mesajını gördüm değiştirmeden mesaj görünmüyor bende devamlı bakıyorum ..:D

missmenas
10-12-2011, 00:12
Sevgili Pembegül,
Hoya carnosa ve arapsaçı için çok Teşekkür ederim.
Arapsaçı toprakla harmanlanmıştı,:p maalesef temizleyemedim ve 3 e bölünmüştü. Geçici olarak bu saksılara aktardım, kalıcı saksılarına alınca yine misafir getiririm.
Bakalım beğenecekmisin;) Ben çok geğendim...
Senin yeni hoyalarında çok sağlıklı bir şekilde gözüküyor. Bazı gönderimlerim kargocuların gazabına uğruyor çünki. Özellikle Hoya kerrii nin zarar görmemesine sevindim.
Kalıcı saksılarına alırsan, çok mutlu olacaklarını biliyorum;)
Bol çiçekli olmalarını dilerim. Sağlıcakla büyüsünler...

pembegül
10-12-2011, 09:46
Sevgili Pembegül,
Hoya carnosa ve arapsaçı için çok Teşekkür ederim.
Arapsaçı toprakla harmanlanmıştı,:p maalesef temizleyemedim ve 3 e bölünmüştü. Geçici olarak bu saksılara aktardım, kalıcı saksılarına alınca yine misafir getiririm.
Bakalım beğenecekmisin;) Ben çok geğendim...
Senin yeni hoyalarında çok sağlıklı bir şekilde gözüküyor. Bazı gönderimlerim kargocuların gazabına uğruyor çünki. Özellikle Hoya kerrii nin zarar görmemesine sevindim.
Kalıcı saksılarına alırsan, çok mutlu olacaklarını biliyorum;)
Bol çiçekli olmalarını dilerim. Sağlıcakla büyüsünler...

Sevgili missmenas güle güle büyüt ,arap saçı üzeri toprak olsada bir kaç gün içinde tutar ben üzerine toprak örterek tutturuyorum sende öyle yap birazda bastırki toprağa tutuna bilsin ,bu haleri ile çok hoş olmuşlar eee tabi nede olsa saksı ayrı bir estetik olmuş;) Senden gelenlerin sadece biraz toprakları dökülmüş minik yapraklı hoyanın iki yaprağı kopmuş başka birzarar yok o yapraklarıda yanına diktim:cool:olurmu olmazmı zamanla göreceğiz evet kargocular çok dikkatsiz davranıyor ,biriki boy büyük saksılara almayı düşünüyorum bakalım senin kadar başarılı olabilecekmiyim güzel dileklerin için teşekkür ederim arada sayfama beklerim sevgiyle kal .

missmenas
12-12-2011, 22:43
Teşekkür ederim...

bana bu güzeli geçen Yıl, sanırsam Mayıs ayında gönderdiğin çelik.
Biliyorsun ilk takas gözağrım hoya carnosa pembe açanından. Adınıda Pembegül koymuştum:pBakalım tanıyabilecekmisin. en önemlisi beğenecekmisin diyeyim.
Sana misafir geldik;)onlarca çiçek sapı var, ama cimri açmadı bu yıl. Gelecek Mevsime ümitliyiz...
O kadar çok kez ileri geri sardırdımki sepeti taşıyamıyor devriliyor, Bende arasından bir destek bağı daha oluşturdum. Çiçek açsın diye bekledim tomurcuğunu kurutunca ele aldım, oysa sereserpe heryere sarılmasına izin vermiştim. Tomurcuğu kurutunca sinirlendim ele aldım sıkıştırdım:mad: gör bak kim kime işkence eder misali...

kedicik
12-12-2011, 22:57
Maşallah ya ne güzel yaprakları var böle :D Ay içiim gittii resmen imrendiim yane:D
Abla sen öle güzel bakıyorsuun ki çiçek ne yapsıın nazlandıkCa nazlanıyor:)

missmenas
12-12-2011, 23:22
Aynen öyle, kendilerini böyle naza çektilermi. Sinirim bozuluyor, birşeyleri belliki fazla veya eksik veriyorum deyip başlıyoruz işkenceye:D Yakında lacunosanın çekeceği var elimden kaçıncı tomurcuklarını kuruttu 1 aydır. Sinir harbi yaşamaya başladık yine. Bakalım kim galip gelecek:p

kedicik
12-12-2011, 23:27
Eminim senin bu tavrını karşılıksız bırakmayacaktır.İlerleyen günlerde mutlaka süpriz yapacaktır:D

pembegül
13-12-2011, 23:45
Sevgili missmenas hoş geldin sevgili kedicik hoş geldin ,missmenas pembegülün ne güzel olmuş ellerine sağlık çok iyi bakmışsın benim senden gelen asiyem daha büyüyemedi şuan hala uykuda ne zaman uyanır bilmiyorum ama olsun yaza uyanır büyür, benim hoyanında çiçeği var ancak açmadı herhalde yaza açar..:)

pembegül
03-01-2012, 17:20
Merhaba sevgili kedicim buda senin yediveren hoya tembel pembegül hala saksı değiştiremedi ama o bana inat uyandı sürgün veriyor ,yanındakide arap saçı bakalım yaza kadar ne kadar büyüyecek senin için ikiye bölüp büyütücem ikiayrı arap saçın olsun güle güle büyüsünleeeeeerr..:D

kedicik
03-01-2012, 22:46
Resimler için teşeekkür abla :D mum çiceğiim çok azimli sanki :)

arap saçına çokmu su veriyosun abla saararmış gibi geldi bana inşallah ben yanılıyorumdur.ışık aldanmasıdır :D

pembegül
04-01-2012, 11:02
Resimler için teşeekkür abla :D mum çiceğiim çok azimli sanki :)

arap saçına çokmu su veriyosun abla saararmış gibi geldi bana inşallah ben yanılıyorumdur.ışık aldanmasıdır :D

Profosyonel fotoğrafçıyım dedim ya hiç rötuş yapmadan olduğu gibi gönderdim yani renk hilesi yok,:cool: arapsaçı gayet sağlıklı biraz güneşi fazla alıyor sararma ondandır merak etme bak sana nasıl büyümüş şekilde gelecek sonrada biz senden tutam tutam rica edicez..;)

kedicik
06-01-2012, 13:00
Abla o kadar sararmasına gerek yok :D yeşil kalsada olur :) ay ne güldüüm canım ya :D
perde arkası güneşide bi deene .. sevgileirimle :)

pembegül
07-01-2012, 15:39
Abla o kadar sararmasına gerek yok :D yeşil kalsada olur :) ay ne güldüüm canım ya :D
perde arkası güneşide bi deene .. sevgileirimle :)

İki gündür güneş yok arap saçının keyfi yerinde yeşerdide yeşerdi..:p:D

kedicik
12-01-2012, 22:06
Maşallaahh arap saçına:D:D sewinmiş yawrucak :D
sevgilerimle

pembegül
24-01-2012, 15:08
Kedicik bak cnm arap saçın geldi bu akşamda hoyanın resmini ekliyeceğim özlemişsindir ..:D

kedicik
25-01-2012, 07:31
Gerçektende özlemiştiim .. perde arkasındamı güneşleniyor abla arabım:D

yediverenimide merak ediyorum.Hatice abladan gelenleride bi göstersen merak ediyorum ne duruumdalar :D
sevgileriimle...

pembegül
26-01-2012, 18:05
Hava karlı güneş pek yok pencere önünde perde arkasında değil :) hoyanında saksısını değiştirdim yeni resmini çekip eklicem ,sevgili missmenastan gelen hoyalarında keyifleri iyi eskişehiri sevdiler :D onlarında resmini çekip ekliyeceğim ilk fırsatta inşaALLAH ..:D

pembegül
04-02-2012, 20:46
Buda benim nakkaş sarmaşığım kedick senin için ekledim cnm beğenirsen sanada bir minik saksıya dikebilirim..:)

kedicik
05-02-2012, 04:11
İnternette bakmıştım şiriin de bişey,isterim abla minik bi saksı:D yanlız abla bişi sormak istiyorum,ışık yansımasımı var resimlerde,hani aslında yaprak yeşilde sarı gibimi görünüyor ,yoksa güneşi fazlamı alıyorlar :D başka ne çiçekler var acaba :D

pembegül
05-02-2012, 11:15
İnternette bakmıştım şiriin de bişey,isterim abla minik bi saksı:D yanlız abla bişi sormak istiyorum,ışık yansımasımı var resimlerde,hani aslında yaprak yeşilde sarı gibimi görünüyor ,yoksa güneşi fazlamı alıyorlar :D başka ne çiçekler var acaba :D

Evet ışıktan öyle sarı net çıksın diye ışıkta çektim:cool: aslında koyu yeşil yapraklı,başka çiçeklerimde var ama buraya resim eklemiyorum burası hoya başlığı ya ondan benim mesajlarıma bak bazı çiçeklerimin resimleri var bulursun kedicim ..;)

Bende sana bir şey soracaktım senin kedi avatarından önce bir saksıda büyük yapraklı mum çiçeğin vardı yine o resmi koyarmısın adı ne hatırlamıyorum sevgili missmenastan o hoyadan almak istiyorumda ..:D

missmenas
05-02-2012, 12:25
Sevgili Pembegül,
bende çok Sevdim Nakkaş sarmaşığını:pBenim içinde mümkünmü acaba? bir dal köklendirebilirmisin?
Bende Sana benden istediğin başkaca birşey köklendireyim, karşılıklı Sevinelim, mümkünse:DMenkşe olabilir, Hoya, Atlas çiçeği, sukulentler olabilir, Aklından geçen herneyse, Severek takas yaparım.

pembegül
05-02-2012, 20:31
Sevgili Pembegül,
bende çok Sevdim Nakkaş sarmaşığını:pBenim içinde mümkünmü acaba? bir dal köklendirebilirmisin?
Bende Sana benden istediğin başkaca birşey köklendireyim, karşılıklı Sevinelim, mümkünse:DMenkşe olabilir, Hoya, Atlas çiçeği, sukulentler olabilir, Aklından geçen herneyse, Severek takas yaparım.

Cnm benim seve seve senin içinde yetiştiririm tohumdan çok çabuk yetişiyor, sende benim için mümkünse minik bir menekşe yetiştirirsen sevinirim..;)

kedicik
07-02-2012, 08:08
Abla benim msndeki avatar hatice ablanın müthiişş olann hoya crinkle 8 ben ondan gözüümüü alamadığım için avatarım yapmıştım :D:D

pembegül
09-02-2012, 14:38
Sevgili kedicik bunlar sevgili missmenastan gelen hoylar isimlerini yine yazmayı unuttum son halleri güneş olmadığı için biraz bulanık oldu resimler ..:D

pembegül
09-02-2012, 14:44
Kedicim bunlarda arapsaçı ve nakkaş sarmaşığı görmek istediğin için ekledim cnm :)

pembegül
09-02-2012, 14:49
Veeeee buda senin hoya yeni saksısında ..:D

kedicik
09-02-2012, 15:00
Abla çok güzell görünüyolar :D benimkisiler çokda mutlular sanırım :D

Hatice abladan gelenler sanki biraz mutsuz gibiler ,o ilk canlılıkları yok **** besin ihtiyacımı var nedir? Hatice abla görseydi tam teşhişi koyardı :D malum engin tecrübelerinden ötürü:)

pembegül
10-02-2012, 15:42
Bakalım kedicim hatice bir görsün birşeyler söyler ona göre hareket edicem hoyalarımı kaybetmek istemiyorum :(

missmenas
11-02-2012, 00:12
Sevgili Pembegül,
Hoya kerri haricinde gayet iyi gözüküyorlar. Keşke kalıcı saksılarına aktarmış olsaydınız, bu ay sonunda bu işlemi bence hemen yapmalısınız. Arada birde olsa mutlaka besin takviyesi yapmanız gerekiyor. Ben her sulamada besin veriyorum. Besin takviyesine ve kalıcı saksılarına geçmeniz gerekiyor. Kaybetme kaygınız için bir ciddi bozulma görmedim ben.

pembegül
11-02-2012, 12:11
Sevgili missmenas hoş geldin cnm uyarın için teşekkür ederim evet kalıcı saksıya almadım senin diktiğin gibi kalsın istedim başka saksıya alırken çiçeğin keyfi bozulur diye korktum ,besin hersulamada veriyorum kış olduğu için haftada bir sulama yapıyorum ev çok nemli çürür diye korkuyorum .Bu hafta saksı alıp hemen değiştireyim o halde sevgiler selamlar canım ..:)

Benol Hazaroğlu
11-02-2012, 20:38
Hoyaya besin olarak ne veriyorsunuz. Benim de minnacık 2 hoyam var da.

pembegül
11-02-2012, 20:48
Hoyaya besin olarak ne veriyorsunuz. Benim de minnacık 2 hoyam var da.

Sadece haşlanmış yumurtanın kalan suyunu veriyorum son zamanlarda sevgili missmenas iki çeşit gübre göndermişti onları kullanıyorum isterseniz ondan ne olduğunu öğrenebilirsiniz..:)

missmenas
11-02-2012, 21:27
Birkaç defa yazmıştım kullandığım gübrelerin neler olduğunu:rolleyes:
Sayfalarda bir düzenleme gerekiyor sanırsam aranılan bilgiler zor bulunuyor veya okuma zahmetine katlanılmıyor.Gerekli bilgilerde özellikle deneyim tecrübelerimiz sayfaların bilgi aktarımların arasında kalıyor.
Gübre olarak toprak karışımında işlem görmüş keçi gübresi var. Sulama suyuna 20*10*20 + iz elementler katkılı kimyasal gübreyi veriyorum. Anaç tabirini kullandığımız birkaç yıllık çiçek açma konumuna gelmiş Hoyalara 15*30*15+ iz element katkılı gübreyi kullanıyorum. Bunların dışında 3 Ayda bir belli oranda 1,5 lt saksı harcına 1 tatlı kaşığı yarasa gübresi veriyorum.

maki01
11-02-2012, 23:05
Birkaç defa yazmıştım kullandığım gübrelerin neler olduğunu:rolleyes:
Sayfalarda bir düzenleme gerekiyor sanırsam aranılan bilgiler zor bulunuyor veya okuma zahmetine katlanılmıyor.Gerekli bilgilerde özellikle deneyim tecrübelerimiz sayfaların bilgi aktarımların arasında kalıyor.

Ben de bu nedenle müdahale etme gereğini hissettim sevgili missmenas.

Mesajlarımızda sohbetten, fotoğraflarımızda birbirine benzeyen tekrarlardan kaçınırsak faydalı bilgiler, bu kadar kısa sürede kaybolmayacaktır.

Destek için teşekkürler :)

Benol Hazaroğlu
12-02-2012, 14:12
Teşekkür ederim sizi zahmete soktum. O kadar çok hoya başlığı var ki ben rastlayamadım demek ki.

Okumaya üşenen bir insan değilim. Sabahtan giriyorum siteye gece yatarken kapanıyor.

pembegül
14-02-2012, 22:20
Teşekkür ederim sizi zahmete soktum. O kadar çok hoya başlığı var ki ben rastlayamadım demek ki.

Okumaya üşenen bir insan değilim. Sabahtan giriyorum siteye gece yatarken kapanıyor.

Zahmet kime oldu anlayamdım :)ben missmenasın verdiği gübrelerin adını bilmediğimden sizi ona yönlendirdim yine beklerim sevgili benol Hazaroğlu...;)

missmenas
14-02-2012, 23:25
Sevgili Pembegül ve Benol Hazaroğlu,
ben genel olarak yazdım. Kusurum olduysa özür dilerim.
Birçok önemli bilgiler sayfaların arasında gerçekten kayboluyor. Taabiiki soracağız, sormadan, bende birçok bilgiye ulaşamadım. Arkadaşlarım bilirler ne çok şişirmişimdir kafalarını. Hala ararım Eski Hoya koleksiyoncusu Dostlarımı. Tebrübe herzaman için değerlidir.
Tekrardan Özür lütfen:o

pembegül
15-02-2012, 06:03
Sevgili Pembegül ve Benol Hazaroğlu,
ben genel olarak yazdım. Kusurum olduysa özür dilerim.
Birçok önemli bilgiler sayfaların arasında gerçekten kayboluyor. Taabiiki soracağız, sormadan, bende birçok bilgiye ulaşamadım. Arkadaşlarım bilirler ne çok şişirmişimdir kafalarını. Hala ararım Eski Hoya koleksiyoncusu Dostlarımı. Tebrübe herzaman için değerlidir.
Tekrardan Özür lütfen:o

Sevgili missmenas estağfirullah cnm özürlük bir mesele yokki canını sıkma sen sevgiler arkadaşım ..:)

Benol Hazaroğlu
15-02-2012, 10:25
İkinizede teşekkür ederim. Pembegüle bana 2 güzel hoya kazandırdığı için.

pembegül
15-02-2012, 20:14
İkinizede teşekkür ederim. Pembegüle bana 2 güzel hoya kazandırdığı için.

Size çelik göndermişmiydim ne güzel kimlere gönderdim hatırlamıyorum güle güle büyütün Benol Hazaroğlu bol çiçek açsın sizi keyiflendirsin, Güneşli yeri çok sever yalnız kızgın güneşten biraz konuması gerekir yaprakları yanık oluyor..:)

GÜLSEN_
25-02-2012, 19:29
Sevgili Pembegül,

sevgili missmenas nakkaş çiçeği çok arsız bi çiçektir tohumu balkonumda fayansın arasına girmiş inanın ordan yeşerdi tohumundan isterseniz bana özelden measj yazın geönderebilirim size

GÜLSEN_
25-02-2012, 19:30
pembegül hanım hoyalarınız mükemmeller ellerinize yüreğinize sağlık bol çiçeklerini görmekde nasip olur inşallah sizleri takipteyim mutlulukla sevgiyle kalın

pembegül
25-02-2012, 19:49
pembegül hanım hoyalarınız mükemmeller ellerinize yüreğinize sağlık bol çiçeklerini görmekde nasip olur inşallah sizleri takipteyim mutlulukla sevgiyle kalın

Önce hoş geldiniz sevgili GÜLSEN güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, takip ettiğiniz içinde sağol arkadaşım..;)

GÜLSEN_
26-02-2012, 09:17
Önce hoş geldiniz sevgili GÜLSEN güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, takip ettiğiniz içinde sağol arkadaşım..;)

hoş buldum sevgili pembegülcüm sayfanızı yeni bulma şansım oldu çok sevindim benimde bir mum çiçeğim var yıllardır gözüm gibi baktığım hiç rastladınızmı bilmem ama benim mum çiçeğim açtığında bi kaç gün sonra çiçeklerinden damlacıklar akmaya başlıyo ben bunları su zanediyordum bir gün parmağımı değirince parmağıma geldi ve ağzıma aldığımda çok şaşırmıştım miss gibi doğal lezzetli bir bal oluşuyomuş meğer. zaten çoğunluk çiçek açtığını odaya girdiğimde aldığım kokudan anlıyordum nerden açmış diye bakınıyorum geceleri miss gibi kokuyolar. Bizdeki bu çiçek sevdası oldukça daha çookk güzel dostlar edineceğiz inşallah ANTEPTEN SEVGİLER

pembegül
02-03-2012, 17:02
Arkadaşlar benim hoyalar çiçek tomucukları oluşturmuş dün gece fark ettim buyrun sizde resimlerine bakın :D sevgili gülsen senin hoya ne renk acaba güle güle büyüt inşaALLAH bol çiçekler açsın canım benim.. ;);)

pembegül
02-03-2012, 17:07
Aslında bu tomurcuklar iki yıl önce vardı her nedense açmadı bu sene açıyorlar ,Her halde güneş faktörü önemli oldu o zaman yeri çok gölgeydi güney pencerede kışı geçirdi nerdeyse bütün kış güneş aldı hatta yaprakları güneş yanığı bile oldu . Şimdi ise güneşten korumak için perde yapıyorum yoksa çok yanacak ALLAH korusun..:D

pembegül
04-03-2012, 14:32
Hoya karnosamın daha onlarca çiçek tomurcuğu var bu sene coştu ekim ayında yaptığı tomurcular büyümeye başladı yukardaki resimdeki tomurcuklar iki yıllık bu sene çok büyük gelişme kaydetti.Tekrar yazıyorum güneş alması çok önemli..:)

missmenas
04-03-2012, 16:46
Sevgili pembegül,
çok doğru bir gözlem. Böyle deneyim tecrübelerimiz olumlu yönde birçok kişiye yol gösterecektir.
Bende Asiye'mi bol aydınlık bir yerde tutunca çiçeklenmişti, güneş almaları çok önemli rol oynuyor çiçeklenmesi için. Tabiiki besleyici besinide eksik etmemek gerekiyor.
Dün mesajınızı okur okumaz kalktım acaba benimkisindede tomurcuk oluşumu varmı diye baktım:D tam yakınmarkaj inceleme yaparken Müşteriler geldi bırakmıştım.
Ellerine yüreğine sağlık, çok güzel büyütmüş tomurcuklarını. Düzenli toprağını nemli tutarsanız tomurcuklarını büyütüp açma olasılığı çok büyük.
Soğuk Kış Gününün sıcak tebessümü gibi görselleri;)

kedicik
05-03-2012, 19:31
Çokda sağlıklı ve ben bu sene açarım der gibiiler:D

pembegül
05-03-2012, 19:52
Sevgili pembegül,
çok doğru bir gözlem. Böyle deneyim tecrübelerimiz olumlu yönde birçok kişiye yol gösterecektir.
Bende Asiye'mi bol aydınlık bir yerde tutunca çiçeklenmişti, güneş almaları çok önemli rol oynuyor çiçeklenmesi için. Tabiiki besleyici besinide eksik etmemek gerekiyor.
Dün mesajınızı okur okumaz kalktım acaba benimkisindede tomurcuk oluşumu varmı diye baktım:D tam yakınmarkaj inceleme yaparken Müşteriler geldi bırakmıştım.
Ellerine yüreğine sağlık, çok güzel büyütmüş tomurcuklarını. Düzenli toprağını nemli tutarsanız tomurcuklarını büyütüp açma olasılığı çok büyük.
Soğuk Kış Gününün sıcak tebessümü gibi görselleri;)

Evet sevgili missmenas besleyici besinde çok önemli ben senden gelen besini ara ara kullanıyorum belkide güneş gübre bir arada çiçeğimi güçlendirdi sana çok teşekkür ederim, Elinde büyüteç çiçek arıyormuşsun buldunmu acaba resim bekliyorum sevgiler arkadaşım ..;);)

pembegül
05-03-2012, 19:55
Çokda sağlıklı ve ben bu sene açarım der gibiiler:D

Sevgili kedicim bir iki haftaya kadar açacaklar yine resim eklicem o zaman , Senin hoya bile bu sene açar sana bir gelsin.;)

kedicik
07-03-2012, 08:35
inşallah diyiim ama daha kendi bile büyüümedi nasıl olucak :D

pembegül
07-03-2012, 14:47
Bahar güneşini görünce hem büyür hem açar..:D

pembegül
19-03-2012, 21:49
Merhaba arkadaşlar hoya karnosamın son hali birkaç gün içinde açacak daha 25 e yakın çiçek başağı var yaza kadar evimi şenlendirecek sizlerle paylaşmak istedim...:D birazda bakımını anlatayım güneyden kış boyu bol ışık ve güneş aldı 4 yıldır aynı saksıda duruyor son 3 ay sıvı gübre verdim şimdilerde güneş çok yakıcı devamlı tül arkasında duruyor bir iki gün kızgın güneşe maruz kaldı güneşten sarardı nerdeyse yanık olacaktı kızgın güneşe dikkat edilmeli kış aylarında sorun yok ancak yazın korunması gerekiyor sulama şekli 5 günde bir su verdim havaların ısınması ile birlikte sulama 3 günde bire inecek..:)

kedicik
19-03-2012, 22:57
Çok taze ve canlı maşaallah:)

missmenas
19-03-2012, 23:03
Nefesimi tutarak baktım, nerdeyse ekrana yapıştım şapka çıkartıyorum;) Soğuk kış aylarında bunu başardıysanız diğer Hoya larınızdada başarmamanız için bir şüphe kalmadı.
Canım hava raporuna baktım:D Çarşamba günü sağanakyağış var Eskişehir'de hergün yağmursuyuyla fısfıslamanını öneririm, bunu yaparken Güneş ışığı almamasına dikkat etmelisin ama.
Bravo, Kutlarım....

pembegül
20-03-2012, 12:42
Çok taze ve canlı maşaallah

Sevgili kedicim canım benim imkan olsada birde yakından görsen inan açmasını dört gözle bekliyorum yaprakların yavaş yavaş hareketlenip pıtır pıtır açması öyle hoş oluyorki anlatamam..:)

Sevgili missmenas beğendiğine çok sevindim bu başarıda senin gönderdiğin besinlerin rolü çok büyük yani başarı bir anlamda senin canım arkadaşım.

Daha geçtiğimiz çarşamba kar yağmıştı bol bol karsuyu topladım şimdilik kar suyu fısfıslıyorumyağmur suyu toplama imkanım yok maalesef olsaydı çok iyi olurdu.

Evet haklısın güneşte fısfıs yanık yapıyor güneş geçince yaparım **** perde arkasında koruyarak yaparım canım uyarın için çok teşekkür ederim sevgiler

pembegül
22-03-2012, 13:22
Arkadaşlar hoyam çiçek açmaya başladı bu ilk açan çiçek başağı daha resimdede görüldüğü gibi biriki gün içinde açacaklar inşaALLAH .:D

pembegül
23-03-2012, 20:32
Arkadaşlar bu akşam 3. çiçek başağıda açıyor tam açarken yakaladım hemen sizler için fotoğrafladım ancak üçüde birbirinden uzak olduğu için bir araya getiremedim , Kısmetse dördüncüyle birlikte hepsinin fotoğrafını eklerim inşaALLAH..:D

kedicik
25-03-2012, 14:30
Kokusu nasıl yoğunmu canım:)

pembegül
25-03-2012, 14:35
Kokusu nasıl yoğunmu canım:)

Evet birtanem çok yoğun kokusu var maşaALLAH darısı senin hoyanın başına inşaALLAH ...:D

pembegül
03-04-2012, 16:55
Merhaba arkadaşlar hoya karnosamın ikinci kısım çiçekleri daha bir çok çiçek başağı var sırası geldikçe resimlerini ekleyeceğim...

maki01
04-04-2012, 00:07
Bu nasıl bir güzelliktir böyle sevgili pembegül, yaprak yok çiçek var. Ellerine yüreğine sağlık.

Önceki mesajlarında bahsettiğin yediveren türü bir carnosa mı ?

pembegül
04-04-2012, 12:18
Bu nasıl bir güzelliktir böyle sevgili pembegül, yaprak yok çiçek var. Ellerine yüreğine sağlık.

Önceki mesajlarında bahsettiğin yediveren türü bir carnosa mı ?

Beğendiğin için teşekkür ederim sevgili maki,Bu yediverenmi değilmi bilmiyorum yediveren dediğim hoyam daha çiçek açmadı açtığında buradan siz sevgili arkadaşlarımla resimlerilerini severek paylaşırım büyürse seneye çelik bile paylaşırım inşaALLAH..;)

gulşen
04-04-2012, 13:39
nasıl başarıyosunuz arkadaşlar :( benim hoyalarımda daha tık yok carnosada gecen yıldan beri çiçek sapı var ama anladığım kadarıyla yalancı çiçek sapları :( açmaya niyetleri yok
kocaman bir maşallah sevgili pembegül başlığı açtığınızdan beri sizi takip ediyorıum bu açanlar fincaki carnosamı acaba birde püf noktaları neler acaba açması için napmam gerek :)

kedicik
04-04-2012, 13:46
Abla yukardaki son resiim inanılmaz güzellikde daha bi net çekme imkanın yokmu şu güzelliğii ölümsüzleştirelim.müthiiş ya ..ne yaptın da böle çılgına döndü bu :)

pembegül
04-04-2012, 17:33
Sevgili gülşen beğediğine sevindim teşekkür ederim,Hoyalar güneşi çok seviyor benim hoyam 4 yaşında ve iki sene önce çiçek başağı yaptı açmadan büyümeden iki sene öyle durdu son bir sene güneyden bol güneş alan pencereye aldım ve son 4 ay ara ara sulama suyuna gübre kattım sonuç bu ...:D
Birde fincandan alalı çok oldu fincandan çıkardığımda fincanın dolusu kök olmuştu bu hoya fincana diktiğim hoyalardan değil..:)

Sevgili kedicim ben bu resmi gece çektim ışık pek iyi değildi senin için bir daha çekerim... gübrenin çiçek açmasında büyük payı var iyi yanmış çiflik gübresi işe yarar ancak azar azar şerbet şeklinde verin ben on sene önce bir hoyayı fazla gübre verdiğim için bir gecede yanıp öldü çok az doz verin gübre verecekseniz....;);)

pembegül
05-04-2012, 13:37
Sevgili kedicim hoyamın tüm çiçeklerini sizler için fotoğrafladım beğenekmisiniz bakalım..:D

maki01
05-04-2012, 15:05
İzninle kopyalıyorum sevgili pembegül. Mükemmel görsel için teşekkürler :)

kedicik
10-04-2012, 09:32
Maşallah abla harikasın harikalar :D

pembegül
10-04-2012, 19:26
Hoya karnosamın son hali ...:D

kedicik
10-04-2012, 19:55
İnan abla şaka gibi :D
maşalah diyiimde sen anla..:D
görülmüş şey diğil bu nasıl bi çılgına bağlanmaktır böyle ..delirmişcesine açıyor..bizide görsel şöleniyle mutlu ediyor..ben bakmaktan kendimi alamadım sen canlısını görüyosun ne yapıyosun acaba ??

nılgun_dogan
10-04-2012, 20:04
Beğen tuşuyla bırakamıcam kusura bakmayın tek kelimeyle muhteşem.

pembegül
10-04-2012, 20:09
İnan abla şaka gibi :D
maşalah diyiimde sen anla..:D
görülmüş şey diğil bu nasıl bi çılgına bağlanmaktır böyle ..delirmişcesine açıyor..bizide görsel şöleniyle mutlu ediyor..ben bakmaktan kendimi alamadım sen canlısını görüyosun ne yapıyosun acaba ??

Beğendiğine sevindim canım ,ben akşamları kokusunu salmaya başlayınca bakıyorum onun dışında pek görmüyorum çünkü diğer odada duruyor...:D

pembegül
10-04-2012, 20:11
Beğen tuşuyla bırakamıcam kusura bakmayın tek kelimeyle muhteşem.

Sevgili nilgün doğan beğendiğiniz için teşekkür ederim sizinde hoyanız varsa darısı başınıza...;)

maki01
10-04-2012, 22:42
Ben de dayanamadım :) Muhteşem bir carnosa bu, yüreğine sağlık.

Not: Kendi mesajım da dahil olmak üzere dayanamayıp yazdığımız mesajları sayfa ilerledikce temizlerim. Napalım dayanılır gibi değil :p

mhrslm
11-04-2012, 01:13
Sayın pembegül bizi eğitmelisiniz :)

yeşillim
11-04-2012, 06:39
Sayın pembegül, çok ama çok güzeller! Dilerim diğer türlerde de aynı sevinci yaşar ve yaşatırsınız.

çiçeksever
11-04-2012, 09:08
Maşallah!
Benim gönderdiğim mi acaba.....

pembegül
11-04-2012, 13:31
Sayın pembegül bizi eğitmelisiniz :)

Sayın mhrslm estağfirullah eminim sizlerde çok başarılısınız benimki sadece şans diyorum tabi arkadaşlardan çok şey öğrendim deneme yanılma ile kendi tecrübelerimde oldu hepsi bu..;)

pembegül
11-04-2012, 13:35
Maşallah!
Benim gönderdiğim mi acaba.....

Hayır sizden gelen değil sn çiçek sever sizinki çok nazlı çıktı ne saksı ne yer beğendiremedim en sonun da iki çelik kurtardım şimdi büyüyor iki minik yaprak verdi .Sizden geleni beyaz sanıyordum ne renk acaba .:confused:

çiçeksever
11-04-2012, 16:13
Herhalde aynı renk.

pembegül
11-04-2012, 20:25
Arkadaşlar birinci resimdeki hoyanın çiçek başağı iki çiçek büyütmüş diğerleri kökünde toplu iğne başı kadar büyümeye çalışıyor çiçeğim garip şeyler yapıyor..:D

İkinci resimde ise ikinci kısım başaklar açtı bunlarda solduktan sonra altı tane daha açacak başak var ve bunlarda bitince daha küçükler var birde çiçekleri dökülen yerden yeniden çiçek yapıyor bunuda sizlerle paylaşim dedim..;)

handus
11-04-2012, 22:24
Selam Pembegül hanim.
Hoyaniz icin hangi gübreyi kullandiginizi yazarsaniz cok sevinirim.Simdiden tesekürler.

pembegül
11-04-2012, 22:36
Aleykümselam handus hanım gübrenin ismini bilmiyorum bana sevgili missmenas göndermişti görünüşü toz şekere benziyor ve sarı renkli suda eritip her sulamada verdim 4 ay devam ettim birde kışı devamlı güneşli pencerede geçirdi güneş çok önemli enaz gübre kadar. İsterseniz sevgili missmenastan gübrenin ismini bir sorun, beğeniniz için ben teşekkür ederim..:)

mhrslm
12-04-2012, 00:08
Gübrenin türünü öğrenebilen olursa bizimle de paylaşabilir mi lütfen!

pembegül
12-04-2012, 14:52
Gübrenin türünü öğrenebilen olursa bizimle de paylaşabilir mi lütfen!

Arkadaşımdan öğrenim size özelden yazarım arkadaşım..;)

missmenas
12-04-2012, 19:18
Sevgili Pembegül Arkadaşım,
canı yürekten Kutlarım başarını. Muhteşem bir şölen yaşattın bizlere, ellerine sağlık...
Not: kullandığım gübreyle alakalı açıklamayı, sayfamda belirttim. Merak eden arkadaşlarımız için aydınlatıcı olacaktır.
Sevgili Pembegül arkadaşımında belirttiği gibi bu güzelim çiçeklerin tek mucizesi gübre değildir Arkadaşlar. Düzenli gübreli suyun yanısıra mutlaka Güneş alması gerekiyor bitkinin çiçeklenebilmesi için, Pembegül Arkadaşımız bunun gayet iyi bilincine varmış olması zaten aynı çiçek saplarından yeniden tomurcuklarla bezenmesi, yeterli Güneş almasından kaynaklanıyor.
Yüreğine sağlık Arkadaşım, Sevincin böyle hep güzelliklerle olsun.

pembegül
15-04-2012, 22:21
İyi geceler biz geldik..:D:D

kedicik
15-04-2012, 22:45
Bu ne güzellik böle ya bak bak imren dur:D
maşallaahhhhhh..

mutter
16-04-2012, 12:14
Misler gibi kokuyordur eminim. Bu tür annemde de 6-7 sene boyunca yaşamıştı ancak soğuk bir kışta ölmüş, çok üzülmüştük.

pembegül
18-04-2012, 14:52
Misler gibi kokuyordur eminim. Bu tür annemde de 6-7 sene boyunca yaşamıştı ancak soğuk bir kışta ölmüş, çok üzülmüştük.

Evet haklısınız miss gibi kokuyor bulunduğu odadan evin tüm odalarına geliyor kokusu ,Çiçeği çok 11 e yakın açmış çiçek bulunuyor üzerinde ..;)

bayançiçeksever
23-04-2012, 01:10
Maşallah harika görünüyorlar pembegül bu güzelliğe hergün şahit olduğunuz için sizi kıskandım doğrusu,eğer birgün çelik paylaşmak isterseniz memnuniyetle listenin başında olurum :)

pembegül
01-05-2012, 21:44
Merhaba arkadaşlar hoya karnosamın 3. çiçek açışı sizlerle paylaşmak istedim bu gün birtanesi açmış bu resimler dün çekildi..:D Çiçeğim çok uzun boylu olduğu için beş bölümde fotoğrafladım selvi boylum benim ..:D:D

pembegül
02-05-2012, 16:04
Çiçeğimin tam boyunu çekmeye çalıştım.....:D

kedicik
05-05-2012, 15:49
Abla çılgın çiceğin hala tomurcuk yapmaya devam ediyormu ?? :D

pembegül
05-05-2012, 20:15
Abla çılgın çiceğin hala tomurcuk yapmaya devam ediyormu ?? :D

Evet sevgili kedicim şuan üzerinde 8 adet açmış çiçek var 8 de bugün yarın açacak tomurcuk başak var 15 adette çiçekleri dökülen başaklardan sonra oluşan çiçek tomucukları var. Bu üçüncü açışı dördüncü parti hemen arkasından açacak hemen arkasından ise beşinci ve altıncı geliyor bakalım daha sonra dinlenirmi açmaya devam edermi zaman gösterecek. şuan kokusunun içindeyim öyle kuvvetli bir kokuki biraz baş ağrısı ve sersemlik yapıyor yani çok yoğun kokusu var darısı sizlerin başına inşaALLAH..;):D

pembegül
10-05-2012, 16:53
Merhaba sevgili hoya severler hoyamın son halini fotoğrafladım sizler için ..:)

pembegül
22-05-2012, 18:04
Merhaba arkadaşlar hoya karnosamın 5. çiçek açma şöleni devamlı aynı çiçek başaklarından açıyor ...

pembegül
22-05-2012, 18:06
..............:d

missmenas
22-05-2012, 23:04
Sevgili pembegül,
buyıl Hoya carnosanızda gerçektende şölen havası var. Ben burda Akşamları Hoya cafenin kapılarını açmak zorunda kalıyorum o kadar çok yoğun kokuyorki dayanılmıyor. 5 tane Hoyam çiçek açık şunda:p Senin evin havasını düşünemiyorum oturduğunuz odayı nasılda sarmıştır mis gibi kokular;) Yüreğine, ellerine sağlık... Teşekkürler görsel paylaşım için...

pembegül
05-06-2012, 15:29
Sevgili missmenas hoya karnosamı nerdeyse fazla güneşten kaybediyordum ne olduğunu anlayıncaya kadar kesip çelik yapmayı ve dağıtmayı bile düşündüm , Sonra yerinden aldım birhafta gölgede bıraktım suladım tekrar kendine geldi şimdi güneş değilde bol ışıkta duruyor keyfide iyi şuan üzerinde 8 adet çiçek açmış halde bakalım yeni çiçekler açacakmı beklemedeyim ..:)

oznur_1978
06-06-2012, 12:20
Çiçeğiniz çok güzel..Maşallah nazarlar değmesin..Resimleri bile bu kadar güzelken , aslına bakmaya doyamaz insan ....

AhsenDua
06-06-2012, 16:51
Merhaba pembegül,
Sizin ve missmenas'ın hoya resimlerine imrenmem sayesinde epeydir almak istediğim bir carnosa sahibi oldum. Annemde vardı bu bitkiden. Yıllarca tıpkı sizin hoyanız gibi sürekli açtı. Hoyayı alınca annemi aradım. ''Senin hoya sürekli çiçek açıyordu ne yapıyordun'' diye sordum.
Annem de küçük bir saksı, bol ışık ve ayda bir bardak demli şekerli çay:) dedi. Şimdi ben de aynısını uyguluyorum bir tomurcuk gördüm çiçek sapında...
Çiçeğinize maşaallah diyorum. Güzel günlerde büyütün...

pembegül
06-06-2012, 18:53
Çiçeğiniz çok güzel..Maşallah nazarlar değmesin..Resimleri bile bu kadar güzelken , aslına bakmaya doyamaz insan ....

Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim evet aslı o kadar güzelki kızımın yatak odasında duruyor çardak gibi yatağın üstünden uzanıyor yatağa uzanıp altında çiçeklerini seyrediyorum çiçekleri salkım gibi olduğu için en rahat öyle izleniyor .Kokusu çok keskin bir saat yanında durulmuyor kızım alıştı ben alışamadım bana baş ağrısı ve bulantı yapıyor darısı sizlerin başına ...;)

pembegül
06-06-2012, 18:58
Merhaba pembegül,
Sizin ve missmenas'ın hoya resimlerine imrenmem sayesinde epeydir almak istediğim bir carnosa sahibi oldum. Annemde vardı bu bitkiden. Yıllarca tıpkı sizin hoyanız gibi sürekli açtı. Hoyayı alınca annemi aradım. ''Senin hoya sürekli çiçek açıyordu ne yapıyordun'' diye sordum.
Annem de küçük bir saksı, bol ışık ve ayda bir bardak demli şekerli çay:) dedi. Şimdi ben de aynısını uyguluyorum bir tomurcuk gördüm çiçek sapında...
Çiçeğinize maşaallah diyorum. Güzel günlerde büyütün...

Merhaba AhsenDua sizinde bir hoya edinmeniz ne kadar güzel sizin adınıza sevindim annenizin bakım kürüde güzelmiş şekerli su duymuştum ama çay sizden duydum inşaALLAH sizin hoyanızda çabucak büyür ve çiçek açar bizlerde burada keyifle izleriz sizlerde güle güle büyütün ..;)

maki01
21-06-2012, 18:41
Sevgili pembegül,

Taşınma nedeniyle uzun süre sayfanı ziyaret edemiştim, ancak bugün muhteşem carnosa şölenine tanık olabildim.

Hoya carnosa başlığında sevgili memet " Benden başka hoyası çiçek açan yok mu" demişti. İzninle carnosa başlığına kopyalıyorum :)

Tek kelime ile muhteşem, kutlarım ...

kedicik
08-07-2012, 08:21
Hoya austrolis ve diğerlerini görmemiz mümkünmü abla:)Son hallerini merak ettim.

pembegül
05-09-2012, 22:13
Hoya austrolis ve diğerlerini görmemiz mümkünmü abla:)Son hallerini merak ettim.

Sevgili kedicik mesajına ancak cevap yazabiliyorum siteye birçok defa girdim ancak bir türlü yazamadım austrolisin durumu çok iyi üç adet sürsün verdi, Biraz yavaş gelişti önceleri birtürlü yer beğendiremedim sonunda doğuya bakan pencereyi sevdi şimdi keyfi iyi sevgiler canım benim...:)

pembegül
17-09-2012, 16:26
Merhaba sevgili arkadaşlar hoya kerii tomurcuk yaptı 3 haftaya kadar açar diye düşünüyorum. Hoyalar hakkındaki gözlemlerim özellikle erken dönem çiçek açması için yapılacak en önemli detay mümkün mertebe küçük saksıda uzun süre tutmak hoya kerii ekimde bir yıl olacak minik saksıda boyu1 metre ve çiçek açmak üzere...:D

kedicik
19-09-2012, 08:12
Abla bi görebilseydik:) çok merak ettim :) hepsininin resimlerini..

pembegül
19-09-2012, 20:36
Sevgili kedicim bir göründün bir kayboldun .:)Canım resim ekleyeceğim biraz tomurcuk belirginleşsin diye bekliyorum..:)

pembegül
21-11-2012, 14:44
Mehaba arkadaşlar uzun zaman sayfama yazamadım biraz benim geçenyıl mart ayında çok bereketli çiçek açan hoyamdan bahsedeyim .Temmuz ayında iki adet çiçek açtı ogünden bu yana sadece yaprak veriyor ve sürgün uzatıyor tam 8 tane sürgün var boyları bir metreden uzun bir çok çiçek başağı var ancak hiç açmaya niyetli değil öylece duruyorlar ,Birazada geçenyıl sevgili mismenasstan gelen hediye hoyalardan söz edeyim hoya kerii iki metreye yaklaştı tam çiçek açmaya niyetlendi çiçek büyütüyorduki ben saksısını değiştirdim olduğu yerde kaldı açmıyor siz siz olun çiçek açacakken saksı değiştirmeyin :(

Sevgili mismenastan gelen diğer hoyaların keyfi çok iyi bu yıl gelen hoyalar var onlarda çok iyi 20 den fazla hoyadan sadece iki kayıp verdim başarımı kutluyorum maşALLAH çok başarılıyım hihihihi:Ddarısı sizlerin başına ..
Sevgili kedicimden gelen hoya australis çok nazlı çıktı iki sürgün verdi sonra o sürgünler kurudu öyle duruyor derdini anlamadım birtürlü bu hoyada başarısız oldum ne kadar beceriksizim kabul ediyorum :D...İlk fırsatta resim eklemeyi düşünüyorum şimdilik bu kadar görüşmek üzere dostlar ..:)

missmenas
22-11-2012, 00:48
Sevgili Pembegül,
çeliklerin gelişim görsellerini görmeyi çok isterim. Bekliyoruz güzel haberlerini...;)

kedicik
12-12-2012, 09:47
Abla bende sabırsızlıkla son hallerinii
bekliyorum ..sevgiler..

pembegül
15-12-2012, 12:24
Sevgili Pembegül,
çeliklerin gelişim görsellerini görmeyi çok isterim. Bekliyoruz güzel haberlerini...;)

Sevgili missmenas hoyaların resimlerini çektim enkısa zamanda yükleyeceğim..:)

pembegül
15-12-2012, 12:25
Abla bende sabırsızlıkla son hallerinii
bekliyorum ..sevgiler..

Sevgili kedicim hazır ben fırsat bulursam ekleyeceğim..:)

eylems
22-01-2013, 02:39
merhaba sayın pembegül, yıllar evvel size gelen hatırama iyi bakmakla beni ziyadesi ile memnun ettiniz. Sizin gibi nice üyede hatıramın olduğunu hatırlattınız inanın beni çok mutlu ettiniz. Carnosam yaşıyor sağ olur, var olun. Ölen hoya kerii idi:( eğer sizde mevcutsa memnuniyetle talip olabilirim.

Perihan Bayram
22-01-2013, 19:37
Muhteşem Hoya Carnosa'lar için teşekkürler,gözümüz bayram etti sevgili Pembegül.:p

pembegül
25-01-2013, 23:05
Merhaba arkadaşlar buradan sevgili missmenas ücretsiz hoya karnosa çeliği dağıtıyor isteyenler bir baksın ..:)

http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/29945.htm

Begonyam
26-01-2013, 22:37
Teşekkür ederim sevgili missmenas bende çok heyecanlıyım saksıya alır almaz fotolarını ekleyeceğim bendende sevgiler canım ..:D

Ahh birde ben ekleyebilsem su cektigim fotograflari nasil beceriyorsunuz? Sevgili pembegul sizin dediginiz sekilde aynen yaptim ama basarili olamadim bir turlu siteye su benim acmayan mum cicegimin resmini koyamadim.

Begonyam
26-01-2013, 22:40
Sevgili arkadaşlar annemin komşusunda mum çiçeği gördüm bu yaz çiçeği hiç bitmedi sanırım yedi veren cinsi ilk çiçek açtığı yerden çiçek açıyor devamlı, bu yaz boyunca açtı şu an hala çiçekli banada çiçeği bittikten sonra verecek uzun zamandır bu cinsi arıyordum sonunda yanıbaşımda buldum çok sevinçliyim.:D

Bu bahsettiginiz yedi veren mum ciceginin hangi turu oluyor?

Begonyam
26-01-2013, 22:48
Sevgili missmenas hoyalarımdan beş adet fotğrafladım daha var onlar biraz küçük..:D:D

benimkiside yazin boyle ikitane kucuk seyler cikardi tomurcuk galiba ama cok kucuk bukadar uzamadi oylece kalakaldi kurumus gibi gorunuyor ne dokuluyor ne buyuyor bilemedim galiba ben merakla bekledikce acmamak icin inat ediyor benim celik aldigim alman komsunun yazin acmisdi daha ne kadar beklemem lazim bazi yerlerde okudum acmasi 5yili buluyor diyorlar

pembegül
26-01-2013, 23:01
benimkiside yazin boyle ikitane kucuk seyler cikardi tomurcuk galiba ama cok kucuk bukadar uzamadi oylece kalakaldi kurumus gibi gorunuyor ne dokuluyor ne buyuyor bilemedim galiba ben merakla bekledikce acmamak icin inat ediyor benim celik aldigim alman komsunun yazin acmisdi daha ne kadar beklemem lazim bazi yerlerde okudum acmasi 5yili buluyor diyorlar

Hoyanızın güneş görmesi lazım çiçeklerini ışık alamadağı zaman döker birde besin verin küçük bir saksıya alın saksı küçük olursa daha erken açar senin hoya nerenk açıyor.:confused:

Yedi veren senenin her mevsiminde çiçek açıyor yaz bahar kış fark etmiyor sözünü ettiğim yedi veren bildiğimiz hoya ancak diğerleri gibi nazlı değil ..

helin-123
11-08-2013, 02:29
çok güzel açıyor bu çiçek ama ben bulamıyorum fidesini

gezenti ruh
14-12-2013, 10:00
460512
merhaba

Mum çiçeğini daha önce duymamıştım. Geçtiğimiz günlerden bir paylaşım sitesinde gördüm ve vuruldum. karşılaştığım ilk çiçekçiden aldım. Bakımı konusunda da hafta bir su bardağı kadar sulama mı söyledi. Bir haftadır benimle ve bir kere suladım. Ancak yaprakların görünümü beni korkuttu ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

habiş
14-12-2013, 11:25
460512
merhaba

Mum çiçeğini daha önce duymamıştım. Geçtiğimiz günlerden bir paylaşım sitesinde gördüm ve vuruldum. karşılaştığım ilk çiçekçiden aldım. Bakımı konusunda da hafta bir su bardağı kadar sulama mı söyledi. Bir haftadır benimle ve bir kere suladım. Ancak yaprakların görünümü beni korkuttu ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

Sn gezinti ruh benim babamda mum çiçeği senelerdir var ve çok sağlıklı pek bi coşarak çoğaldı büyüdü çiçek açıyor ve aylarca evin içi parfümlü kalıyor. .Durumunu ben söyleyeyim sizde ona göre çiçeğinizin durumunu ayarlayın.
1. Sürekli aynı yerinde senelerdir yeri hiç değişmedi.
2. Direk pencereye bitişik değilde 70 cm ilerisinde perde arkası güneşini alıyor ama bol güneş alıyor.
3. Çok sulamıyor. Toprak iyice kuruduktan sonra sulaması yapılıyor.
4. Tek seferde Sürekli aynı ölçüde orta ne çok ne de az su veriliyor.

Zekiye Aydın
09-01-2015, 22:20
Merhaba,
1 hafta önce rüzgardan olsa gerek sokağa düşmüş bir mum çiçeği buldum. Sahibi görür alır diye yanından üzülerek geçtim. Akşam dönüşte aynı yolu özellikle seçtim ve "onu" orada yağmurun altında çamurlar içinde buldum. Avuçlarımla köklerine ve dallarını toplayarak evime getirdim. Ve onu küçük bir saksıya yerleştirdim. Ama benim gördüğüm günden çok önceleri sokaklara atıldığını düşünüyorum. Çünkü yaprakları buruşmuş 3-4 yaprak kararmış uzantıları kırılmış. Elimde bulunan sıradan bir toprağa diktim. Ama yanlış yapmış olabilirim. Sitede mum çiçeğiyle ilgili bütün yazıları okumaya çalışıyorum. Ama nasıl kurtarabileceğim ve ne yapmam gerektiği hakkında yanıt alabilirsem sevinirim.
Sevgilerimle.

maki01
10-01-2015, 00:23
Sevgili ZekiyeAydın,

Mesajınızı http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209-188.htm#post1345879 başlığına kopyaladım. Yanıtları ilgili başlıkta da bulabilirsiniz :)