PDA

View Full Version : Kaldırım taşlarına sıkışmış ağaçlar [Nisan 2009]

malina
01-04-2009, 22:20
Nisan ayı yarışma konumuz: Kaldırım taşlarına sıkışmış ağaçlar

Kaldırım taşı ya da asfalt... Ağaçların suya hiç ihtiyacı yokmuş gibi, gövdenin dibine kadar kapatılıyor. Çok örnek bulacağınızdan eminim... Fotoğrafları çektiğiniz yerleri de açıklama bölümüne eklerseniz iyi olur. En azından ilçe adını...

Bu yarışmaya üç fotoğrafla katılabilirsiniz.

Fotoğrafınızı galeride Bu Ayın Yarışması: Kaldırım taşlarına sıkışmış ağaçlar (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=717&userid=) bölümüne ekleyebilirsiniz.

agaclar.net yarışma kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=423)

berduray
01-04-2009, 22:29
İçimi en acıtan yarışma konusu olacak...

caucasus
02-04-2009, 09:18
Güzel bir konu olmuş, katılan arkadaşlara başarılar dilerim.

vmatiki
02-04-2009, 13:10
cok güzel bi konu istanbulda böyle bi kareyi her gün görüyoruz belkide

Latif
03-04-2009, 14:53
Yarışma konusu doganın direncini göstermesi nedniyle harika kutlarım

Kılınç
03-04-2009, 22:37
Güzel bir konu. Aslında bizlerde betonların arasına sıkışmışız, bir yanımızda beton evler, bir yanımızda demirden duvarlar, ama diğer canlıların sıkışmışlığını görüp kendimizi avutmaya devam edeceğiz. Bu yarışmada en çok içimizi kanatan manzaraları sergileyeceğiz. Herkese kolay gelsin.

Kılınç
09-04-2009, 18:28
Yarışma konularını tespit eden arkadaş ya da arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yıllardır onlarca defa geçtiğimiz yollarda bakıpta görmediğimiz ne kadar ilginçlikler varmış. Betona gömülen yaşamları da böylece fark etmiş olduk. Tekrar teşekkürler.

Müjgan
09-04-2009, 20:51
Konu o kadar dramatik ki, ben yarışma fotoğraflarına bakınca içim sıkılıyor, sıkışmış olan benmişim gibi hissediyorum.:(

hassoman
11-04-2009, 01:29
Konu o kadar dramatik ki, ben yarışma fotoğraflarına bakınca içim sıkılıyor, sıkışmış olan benmişim gibi hissediyorum.:(

Fotoğraflarda genel olarak gördüğüm kilit taşlar arasına sıkışmış olan ağaçlar...
Kilit taşların altına beton dökülüp dökülmediğini fotoğraflardan anlaşılmıyor. Türkiye'de şartnameye uygun iş yapılmadığına göre kilit taşların altı da serbesttir. Bu tür taşların ağaçların gövde ve kök gelişmelerine engel olacağını sanmıyorum. Azıcık içiniz rahat olsun diye bu bilgileri yazdım ...:p

malina
11-04-2009, 09:14
Türkiye'de şartnameye uygun iş yapılmadığına göre

Bundan sevinç duyacağımızı söyleseler, hiçbirimiz inanmazdık :)

h_dogan
11-04-2009, 20:22
İşleri sonradan yamalama şeklinde yaparlarsa ancak bu kadar olur onların döşediği kilit taşları. :) Neyseki en azından ağaçlar su içiyor en azından kışın yağan yağmur sularından faydalanıyorlar.

gece
11-04-2009, 22:42
Hemen hepimiz sıkboğaz edilip, yaşam alanlarına tecavüz edilen ağaçları görünce üzülüyoruz. Var mısınız bu seferki yarışma konusuna sadece iddialı olanlar değil de çook geniş bir katılım ile katılalım. Ama mesele orada bitmesin!

Sonra da denizde kum misali bu saldırı, bu ayıp içerikli fotoğrafların "en güzellerini" de seçtikten sonra bir şekilde bu ayıp belgesi fotoğrafları (yer belirterek) bir şekilde bu işte parmağı olan adamları rezil edelim (sergi olur, internette çok kişiye ulaşan resim galerisi, slayt gösterisi olur, o beldede halkı haberdar edecek yöntemler olur, daha birçok şey veya birkaçı birlikte olabilir).

Var mısınız?

gece
ağaçlarımıza bunu yapanlar, durdurulmamalı mı yani! diyen forum insanı!

Not: insan eliyle ölüme gönderilmeyip, bir şekilde oracıkta çimlenen bitkiler kapsama alanımız dışında. Onlar yarışmada hünerlerini göstersinler, sonrasında değil.

malina
12-04-2009, 09:59
Not: insan eliyle ölüme gönderilmeyip, bir şekilde oracıkta çimlenen bitkiler kapsama alanımız dışında. Onlar yarışmada hünerlerini göstersinler, sonrasında değil.

Bunlar yarışma kapsamında da değiller...

Balıkcı
12-04-2009, 18:06
Fotoğraflarda genel olarak gördüğüm kilit taşlar arasına sıkışmış olan ağaçlar...
Kilit taşların altına beton dökülüp dökülmediğinifotoğraflardan anlaşılmıyor. Türkiye'de şartnameye uygun iş yapılmadığına göre kilit taşların altı da serbesttir. .:p

Biz de Türkiye'de yaşadığımıza göre, kendimizi o kadar da kötülemeyelim, yanılmıyorsam, kilit taşları beton üzerine değil, kum üzerine döşeniyor, yani şartnamesi böyle:p
Yanılıyorsam bağışlayın ve düzeltin.

Eh! kum da iyi bir şey, biz de bitkilerimizin toprağına kum karıştırmıyor muyuz.:p

sukranayalp
12-04-2009, 20:32
Sn Balıkçı, üzerinden vasıta geçen yollarda yapılan kilit taşı uygulamalarının altına demirli beton tatbik edilmeli.
Ama zaten vasıta geçecekse ağaç diye bir şey de kalmıyor demektir.

Yaya yolları ve kaldırımlarda beton dökümüne gerek kalmamakta.

Bu konuda en güzel örnekler sanırım incir ve ailanthus olacaktır. Bir de hedera ve acem borusunu da unutmamak gerekir.

hassoman
13-04-2009, 15:08
Biz de Türkiye'de yaşadığımıza göre, kendimizi o kadar da kötülemeyelim, yanılmıyorsam, kilit taşları beton üzerine değil, kum üzerine döşeniyor, yani şartnamesi böyle:p
Yanılıyorsam bağışlayın ve düzeltin.

Eh! kum da iyi bir şey, biz de bitkilerimizin toprağına kum karıştırmıyor muyuz.:p

Kilit parke taşlarının döşenme yöntemi hep aynıdır.

Size Bayındırlık Bakanlığının teknik şartnamesinden aldığım bir maddeyi yazıyorum:

• 300 dozla hazırlanan harçla tretuar arka betonu atılarak düzgün şekilde mastarlanacaktır. Tretuarın arkasından başka önünde, içinde oluşan boşluklar ve tretuarın içinde kalan ağaç veya direk kenarları da düzgün şekilde betonlanıp mala ile mastarlanacaktır.

Bu şartnameyi bulun ve okuyun. Çevrenizdki kaldırımların bu şartnameye uygun yapılıp yapılmadığına bakarak öyle karar verin...
:)

Balıkcı
13-04-2009, 18:43
Canım benim:p

Yanlış anlıyorsam düzeltme beklerim.

Tretuarın arkası ve önü, ağaçların kenarları..
Yani, taşların döşeneceği yerin çevresi, ben mimar veya mühendis değilim, yorumla vardığım nokta, taşlar yerinden oynamasın, sağa sola kaymasın diye etrafını düzgün ve sağlam yapın demişler.
Altına beton dökün dememişler, belki de daha sonra demişlerdir.:0

Öyle olsa bile altına beton dökmeyenler çok iyi yapmışlar(kaldırımı değil, ağaçlar için iyi):D
Ağacın kökleri oralarda rahatlıkla yayılır, belki de ağacın kökü yıllardır derinlere gidip kaybolmuştur, bir kilit taşı da ona vız gelir.

Biraz şaka gibi oldu ama ben Polyannacıyım, her şeyin bir iyi tarafını bulmaya ve onu görmeye çalışırım, yoksa gece uyuyamıyorum, sürekli makale yazmaktan.:D

İşin doğrusu, kaldırım taşlarından ziyade, gelişigüzel dökülmüş, beton ve asfaltın boğazladığı ağaçların durumu beni üzüyor

Selam ve sevgiler.

Bu arada Şükran da ağaçları caddenin ortasına dikecek nerdeyse.:p

gece
14-04-2009, 21:24
Canım benim:p

...

Biraz şaka gibi oldu ama ben Polyannacıyım, her şeyin bir iyi tarafını bulmaya ve onu görmeye çalışırım, yoksa gece uyuyamıyorum, sürekli makale yazmaktan.:D

İlahi Balıkcı, siz bizi güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün, bu yönünüzü iyi biliyor ve seviyoruz. Siz bizim Polyanna'dan çok Polyannacımızsınız; iyi ki de öylesiniz. Allah gönlünüze göre versin.

İşin doğrusu, kaldırım taşlarından ziyade, gelişigüzel dökülmüş, beton ve asfaltın boğazladığı ağaçların durumu beni üzüyor

Hah, işte, biz de tam olarak bunu diyoruz, tek fark o beton ve asfaltın gökten zembille inmediğini düşünmemizde.

Selam ve sevgiler.

Selam, saygı ve sevgiler bizden, tüm dünyanın sizin bakış açınızdaki gibi olması dileklerimle...

gece
uykusuz bir forum üyesi...

*W.Şekspir mi söyledi, Allah mı söyletti, bilinmez! :D

malina
14-04-2009, 21:59

Nisan ayı yarışma konumuz: Kaldırım taşlarına sıkışmış ağaçlar

Kaldırım taşı ya da asfalt...

Neyin tartışmasını yapıyorsunuz? :)

altinediz
23-04-2009, 11:17
Konuyu bugün farkettim ama Çok güzel bir konu seçmişsiniz. Tebrikler...

limon
23-04-2009, 15:44
Konu güzel ama bence bu ayın konusu cıvıl cıvıl açan çiçekler, ağaçlar vs.. olmalıydı. Tam bahar coşkusu yaşarken, ruhumuz canlanırken, kasvetli-can sıkıcı bir konu olmuş. "Can sıkıcı şeyleri görmezden mi gelmeliyiz?" tabii ki hayır ama zamanlama hatası var gibi geldi bana. Belki de baharın başıma vurduğu ruh halimdendir :)

sasahin
02-05-2009, 00:45
Bende senin gibi düşünüyorum limon.

malina
02-05-2009, 10:05
İkinizinde buraya yazdığınız öneriniz var mı?

Yarışma konuları önerileri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1031)

sasahin
02-05-2009, 16:31
Bi öneri yapmıştım ama sanırım doğru yerde yapmamışım, 2009 yarışmalarından birinde konuya yapmışımdır.
Siz de haklısınız malina hanım bir yönden... Ama alınmayın veya kızmayın hemen hababam sınıfının mahmut hocası gibi :)
Biz öneride bulunmamış olsak bile öneriler içinden bir başkası olabilir miydi diye öylesine bir sesli düşündük sanırım.

malina
02-05-2009, 18:22
"alınmayın veya kızmayın hemen" diyerek asıl siz alınmayın ve kızmayın :)

Sadece yazmanız gereken yeri gösteriyorum, neden kızayım :)

sasahin
02-05-2009, 19:25
Yok canım ben alınmadım. Patron sizsiniz:)

malina
02-05-2009, 19:42
Patron sizsiniz:)

Bu kadar altını çizerseniz, havaya girebilirim. Hoş olmaz...

sasahin
02-05-2009, 19:59
Tamam tamam ben konuyu kapatayım fırça yemeden:) isterseniz son bir kaç yazışmayı silebilirsiniz, zira konu başlığından biraz taştık.

DarkYES
05-05-2009, 22:55
Katılan üyelerimize teşekkür ederiz...
Ödülü kazananları belirlemek üzere, 7 gün süresince oy kullanabilirsiniz.

Ödüller İçin Bkz.: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14388

Alfabetik Sırayla;

http://www.agaclar.net/galeri/files/23990-inat_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25735)

biologus

http://www.agaclar.net/galeri/files/8941-narlar_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25039)

caucasus

http://www.agaclar.net/galeri/files/12735-tara00042_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25306)

ecelikcan

http://www.agaclar.net/galeri/files/39088-zeytin-melengec_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25372)

myndos

http://www.agaclar.net/galeri/files/9030-img_1969_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25736)

Tekin

caucasus
06-05-2009, 07:55
Arkadaşlar ben kendime oy verdim. Bir de sorum olacak buradan çıkacak bir kişi mi ödül kazanacak yoksa buradakilerin hepsi ödülseçme hakkına sahip mi ? Teşekkür ederim.

myndos
06-05-2009, 09:11
Senin çınarları çok beğenmiştim caucasus ama senden esinlenerek ben de kendime oy verdim. ;) Finale kalan tüm arkadaşları kutlarım.

caucasus
06-05-2009, 09:57
Senin çınarları çok beğenmiştim caucasus ama senden esinlenerek ben de kendime oy verdim. ;) Finale kalan tüm arkadaşları kutlarım.

Canın sağolsun bura da önemli olan yarışmak, kazanmak ikinci plan da. Finale kalan arkadaşlarımı ve yarışmada ki arkadaşlarımın hepsini kutlarım, hepsi birbirinden güzel kareler.

malina
06-05-2009, 10:32
Arkadaşlar ben kendime oy verdim. Bir de sorum olacak buradan çıkacak bir kişi mi ödül kazanacak yoksa buradakilerin hepsi ödül seçme hakkına sahip mi ?

Galeride kendinize oy vermenizin sakıncası yok. Çünkü ilk 5 kişiyi belirlerken oradaki oylamaya bakılmıyor.

Fotoğraf Yarışması ödülleri 2009 (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14388)

Buradaki 5 kişi için oylama yapılıyor, şimdilik 2 sponsorumuz olduğu için, ilk iki kişi ödül alıyor.

Vildan Sönmez
06-05-2009, 11:17
Oyum Caucasus 'a. Kaç ağaç birden hapsolmuş. Ama yine de şükür ki kesmemişler...

caucasus
06-05-2009, 12:16
Sevgili Malina, bilgiler için teşekkür ederim.

Beni destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Şunu da yazmam lazım fotoğrafların hepsi çok güzel yakalanmış, tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim.

Vildan hanım, bir ara kesilip köy'e yardım olarak paraları toplansın diye laflar dolaşıyordu ancak ya tren yolları **** köylü karşı çıktı da kesilmekten kurtuldular.

sasahin
06-05-2009, 15:25
Ben yarışma konusunu kaldırım taşları arasına sıkıştırılmış değil de sıkışmış ağaçlar olarak yorumladığım (tabi bu benim yorumum) için ya biologus'a **** Tekin'e oy verecektim, biologus kusura bakmasın Tekin'in ağacı hala yaşadığı için oyum Tekin'e gitti.

Galerideki diğer resimlere bakmadım ama seçilen beş resmin beşide birbirinden güzel.

Resimleri çeken arkadaşların eline, gözüne sağlık.

Harun Parlak
06-05-2009, 18:23
Teşekkürler Arkadaşlar konu birincisi benim gözümde benim çektiğim ağaç.
Ama fotoraf kalitesi olarak iddalı değil.
Ağcın tohum kapsülü bordür ve kaldırım arasına düşmüş kapsülün içinde 6 adet tohumun hepside çimlenmip kardeşce kaynaşıp büyüyorlar. Bir nevi dayanışma.
Eğer insan oğlu zarar vermez ise.
Kesinlikle yaşam mücadalelerini kazanacaklardır.
Katılan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.

Mehmet Eskizara
06-05-2009, 22:17
Yarışmaya fotoğrafları ile katılan tüm arkadaşları kutlarım.
Seçim yapmak kolay değil,caucaus va myndos un fotoğraflarını
daha çok beğendim,ancak bir seçim yapmam gerekiyor o nedenle
oyum caucaus tan yana.Kazananları tebrik ediyorum.

h_dogan
07-05-2009, 18:51
myndos ve caucasus arasında kaldım ve çınarları çok beğendiğim için caucasus'a verdim oyumu tüm arkadaşların eline sağlık.

Lilium
08-05-2009, 00:49
Bence en güzel ve anlamlı fotoğraf duvardaki ağaç, bundan dolayı oyum sayın caucasus'a

Tekin beyin ki de çok güzel, ama üzgünüm:(

caucasus
08-05-2009, 01:05
Sayın Lilium ben de duvarda ki ağaçlarım finale kalır diye düşünmütüm ama yanılmış. Halbu ki o resimleri çekmek için tam 65 km yol katetmiştim. Neyse çınar resimlerim de çok güzeller.

Resmimi oylayan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sağolun var olun.

aydın
08-05-2009, 01:08
Bana en enteresanı Tekin hocamın fotoğrafı geldi. Oyum da O'na gitti.

caucasus
08-05-2009, 01:16
Resimlerin hepsi birbirinden güzeller ancak her yarışma da olduğu gibi bu yarışmanın da brinci ve ikincisi olacak. Benim için önemli olan yarışmak ama kazanırsam ****** oda ayrı bir mutluluk olacaktır.

Kılınç
08-05-2009, 15:44
Ben oyumu çınarlara verdim. Diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum.

biologus
09-05-2009, 00:40
Guzel fotograflar arkadaslari tebrik ederim.
Yesilin oldugu her fotograf zaten guzel gorunuyor.

renovatio
09-05-2009, 02:43
güzel resimlerdi hepsi. ama oy verdiğim kişi oyumla 2. liğe çıktı. halbuki diğerine de oy verip vermemekte çok kararsız kaldım. ona verseydim o 2.liğe çıkacaktı. bu durum içime oturdu. Umarım yarışma sonucunda da bu tek oy cok da etkili olmaz ben de rahat ederim. :)

petulya
09-05-2009, 20:13
Yarışan resimlere dikkat ettim.. Sanki iki tür cezalandırma var..
Biri tabiatın kendini cezalandırması gibi yani, insanoğlunun yaptığı düzeneği illaki delerek varolmaya çalışma çabası...(mesela Tekin ve Biologus unki gibi)

Diğeri, ise iyi niyetle ekilmiş **** kendiliğinden var olan tabiata insanoğlunun sonradan dayatmasıyla ortaya çıkan durum..(bu yol düzenlemesi, kaldırım düzenlemeside vs. olabilir farketmez)

Sonuçta hepsi bir şekilde kök salarak hayatta kalabiliyorlar, ama gelişimleri ve sağlıkları sekteye uğrayabilir. Bana kalırsa en yoksun ve en susuz durumda gibi görüneni ise ecelikcan ın ki...

DarkYES
13-05-2009, 01:46
Yapılan oylama sonucu 18 oyla biologus "Cezası Bu Mu olmayıdı?" isimli fotoğrafı birinci seçilmiştir.

caucasus'un "çınarlar" fotoğrafı 17 oyla ikinci olmuştur.

Her iki üye de telefon ve adres bilgisini bize agaclar@gmail.com üzerinden iletmesinden sonra ödülleri kendilerine gönderilecektir.

Fotoğraf Yarışması ödülleri 2009
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14388

Vildan Sönmez
13-05-2009, 08:45
İki arkadaşımızı da tebrik ediyorum. Biolugus'un fotoğrafi 2.tercihimdi. Ayrıca ağacında yeşerme var mı çok merak ediyorum.

M.Sema
13-05-2009, 08:52
Öncelikle kazananları sonra da katılanları tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.

nevbahar
13-05-2009, 11:20
Kazanan arkadaşlarımızı kutlarım:)
Nisan ayı yarışması sırasında çok güzel ve ilginç fotoğraflar gördük.

Tüm arkadaşlarımıza, bu fotoğrafları için de emek verip, vakit harcadıkları için çok teşekkür ederim.
Selam ve sevgiler.

caucasus
13-05-2009, 13:28
Tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle.

myndos
13-05-2009, 21:30
Yarışma konusu 'Kaldırım taşlarına sıkışmış ağaçlar' idi. biologus'u kazandığı için kutlarım, lakin o enteresan fotoğrafta ağaç göremedik. Caucasus'un çınarları daha gerçekçi ve güzeldi.

Harun Parlak
13-05-2009, 21:39
Seçilen resimleri çeken arkadaşlara tebrikler. Bizde yavaş yavaş öğreneceğiz resim çekmenin ustalığını.

limon
15-05-2009, 14:01
Tebrikler.

Tekin Bey, ustalık dediğiniz için yazıyorum yanlış anlamayın sakın :) Üye olduğum bir fotoğrafçılık sitesinde her yerde yazıldığı için beynime kazınmış, " Resim çizilir, Fotoğraf çekilir, Fotoğrafa resim demeyin" derler...

nevbahar
16-05-2009, 00:53
Yarışma konusu 'Kaldırım taşlarına sıkışmış ağaçlar' idi. biologus'u kazandığı için kutlarım, lakin o enteresan fotoğrafta ağaç göremedik. Caucasus'un çınarları daha gerçekçi ve güzeldi.

Sayın myndos,
oyunuzu, gerçekten beğendiğiniz fotoğraf için kullanmadığınız dikkatimi çekti.

caucasus
20-05-2009, 14:04
İstediğim kitabımı ve adres bilgilerimi mail olarak gönderdim bilgilerinize.

caucasus
29-05-2009, 11:09
Kitabım, dün elime ulaştı. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.

malina
29-05-2009, 11:12
Kitap konusunda kollektif bir emek yok. Tek kişi uğraşıyor :)
Eline geçtiğini haber verdiğine sevindim.

caucasus
29-05-2009, 11:19
Zannerdersem malina uğraşıyor Değil mi ? kendisine teşekkür ederim, sağolsun.
Ben de sevindim :)

biologus
14-08-2009, 03:39
Bu yarismalarda iki kez dereceye girdim
lakin cok onemli degil ama soz verilen hediyeler neden gonderilmiyor merak ettim.
Ikisinde de elime ulasmadi bilginize arz ederim
tesekkurler

caucasus
02-01-2010, 22:45
Kitabımı aldım teşekkür ederim. Daha önce yazdığımı zanndiyordum. Tekrardan teşekkürler.

bivefa
21-01-2010, 11:59
Başarılar