View Full Version : Lilium
Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Cevizle ilgili birşeyler arıyordum, bir arkadaşım agaclar.net'e gir bak belki orada bulabilirsin dedi, bilgisayarda da çok acemiydim, (halen de öyle ya ) giriyorum, nereye gireceğimi bilmiyorum, çıkıyorum, sonuçta buldum. Bir girdim, şimdi de çıkamıyorum.
Burada neler öğrendiniz?
Çok şeyler desem doğru olur, elimden geldiğince bütün başlıkları okumaya çalışıyorum, kimse istemeden bilgi verildiğini bilgi paylaşımını gördüm, karşılıksız hiç bir şey beklemeden sevgiyi, bilgiyi, paylaşımı, arkadaşlığı, öğrendim.
Doğada ne kadar güzel bitkiler var olduğunu, doğanın çok daha güzel olduğunu, bazı kişiler için bir yeşil yaprağın ne kadar değerli olduğunu görmek, ve benimde o değeri daha iyi anlamama daha duyarlı olmamı tetiklemişlerdir.
En güzeli de karşılıksız bilgi ve bitki paylaşımının insanı ne kadar mutlu ettiğini anladım.
Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Onu diğer üyelere sormak lazım diye düşünüyorum, lilium candidum ile ilgili bazı bilgiler vermeye çalıştım ama ne kadar verebildim onu sanırım üyeler cevaplarsa daha iyi olur.
Faydalı olabildiysem kendimi mutlu adlederim.
Sizi tanıyalım
20 / 06 / 1959 Balıkesir Gönen Hasanbey köyü doğumluyum, ilkokulu köyümde bitirdim, ortaokulu bazı nedelerden dolayı yarıda bırakıp, meslek hayatına atıldım. Taşı toprağı altın olan şehrimizde mesleğimizi öğrenirken gençliğimizi de orada geçirdik, askerliğimizi yaptıktan sonra gönende işyeri açtım, ve halen bayan terzisi olarak çalışmaktayım. Ayrıca emekliyim, iki kız babasıyım, biz okumadık onları okutmaya çalışıyorum, anlıyacağınız, baban gibi eşek olma okuyun dedik.
Yaklaşık on yıl önçe küçük bir bahçe kurdum, doğada ki huzuru o zaman daha anladım, bir de küçük bir köpeğim var adı zilli gerçekten adı gibi zilli herkezle barışıktır herkez de onu sever, var olan hayvan sevgimi o kat kat arttıdı, yok olacak diye ödüm kopuyor.
Bazen eşime takılmadan edemiyorum, bak diyorum bu senden bana daha sadık. Saat kaç olursa olsun beni kapıda bekliyor karşılıyor, ille bekler mükafatı ise sadece başını okşamak.
Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Zamanımın çoğunu bahçem alıyor zaten, bilhassa yazın en ufak bir fırsat buldum mu soluğu bahçemde alıyorum, yazın hemen hemen her gün dolaşmadan edemem, ille giderim, o ağaça bakarım bu yaprağa bakarım, su istiyorlar mı haşere var mı adeta onlarla konuşurum, zamanı sormayın zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Bana on dakika gibi geliyor fakat bir bakıyorum üç saat olmuş, akşam ezanı okunmuş, telefon gelir çocuklar yemeğe bekliyor baba daha gelmiyormusun.
Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Şu da olsaydı diyebileceğim bir şey yok, formatı gereği herşey var. o kadar güzel geniş iyi düşünülerek hazırlanmış bir siteki aradığım herşeyi bulabiliyorum.
Başka bir sitede bu soru sorulsa idi, bir malina eksik derdim. O kadar güzel yerinde zamanın da kırmadan müdaaleler yapıyor ki, belki de bu siteyi farkında olmadan güzel yapan o, bizlere kalsa iki günde siteyi altına üstüne getiririz.
Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
En başta güzel Türkçemize, Türkçe yazım kurallarına biraz dikkat etseler. Aksi durum da forumu okuyanlar açısından yorucu oluyor. (En başta kendime söylüyorum )
Soru sormadan önce başlıkları gezinsiler bir baksılar, bazen aynı soruyu iki defa soruyorlar.
Üyelere forum kurallarını iyi okumalarını öneririm, forum kurallarını oluşturmaya katılmalarını ellerini taşın altına koymalarını öneririm.
Zaman zaman forum kurallarını hep beraber oluşturalım deniyor, işte size demokrasi, buraya katılmıyorsunuz, sonra da kuralsızlığı savunanlar oluyor. Önce kuralsız hiç bir şeyin olamayacağı bilincine varmamız gerekiyor.
Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Bitkilerle ilgilenmek inanılmaz derecede rahatlatıyor, huzur buluyorum, bütün günkü stresimi onların arasında iken atıyorum, o yeşinin rengi o toprağın kokusu bambaşka birşey, anlatamıyorum yaşamak lazım derler ya işte öyle birşey.
Her tür ile ilgilenirim, gördüğüm ilgimi çeken doğadaki bütün her şey, En çok ilgilendiğim yetiştirdiğim zeytinlerim, cevizlerim, yetiştiriciliğini de yaptığım liliumlarım, ilgiden ziyade çok büyük bir haz alıyorum, o zeytinin tomurcuğu, tomurcuktan çiceğe dönüşmesi, çiçeğin meyva oluşumuna dönüşmesi izlemek gözlemlemek, cevizlerimin yemyeşil yaprakları hafif esen rüzgarla altınta bir çay içmesi, ya liliumlarımdan aldığım haz tomurcukları birer birer açmaya başladılarmı bahçe bembeyaza bürünüyor, misler gibi kokuyor, aldığım hazı keyfi anlatmaya cümleler yetmiyor.
Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
Bitkilerle yaşadığım olay bir iki tane var olay kabul edilirse. Çocukluk yıllarım da rahmetli babamın bir arkadaşının bahçesine gitmiştik, babam ve arkadaşı sohbet ediyorlar, ben de oralarda geziniyorum, bir ara kulağım konuştuklarına gitti, bahçe sahibi diyordu ki, ben şu an işyerini kapattım buraya geldim, işyerinde çok sıkılıyorum bir an önce kendimi buraya atmaya çalışıyorum, buraya geldim mi her şeyi unutuyorum öylesine rahatlıyorum ki, ne harcımı ne borcumu, her şeyi unutuyor, burada stresimi atıyorum çok rahatlıyorum...
Ben de, sağa baktım sola baktım her taraf ağaç, ya allahın ağacı işte, ağaca bakıp da nasıl sitres atılıyormuş diye hayıflandım, ben de bakıyorum hiç de stres atamıyorum, Taki ne zaman bir bahçe kurdum, o zaman nasıl sitres atıldığını öğrendim.
Bitkinin bir yaprak çıkarması, dala bir kuşun konması, bir tomurcuğu gözlemlemek, asmadaki korukların yaprak aralarından kendilerini göstermesi, erik ağacından bir tane koparıp yemek, şeftalinin dalından koparıp suları süzülerek şapur şupur kimseden çekinmeden topraklı ellerle yemek stres atıyormuş, inanın orada iken babamın arkadaşının söyledikleri hiç aklımdan çıkmıyor.
Bir de bir armut ve dut ağacından düşüşüm var ki, hiç unutmuyorum, sekiz dokuz yaşlarındaydım, babamla tarladan geliyoruz, ben de manda (camız) arabasının kuyruğunda oturuyorum, bir baktım karşıdaki koca armut ağaçında en üst uç dalında sapsarı bir armut, belliki buna yetişip koparamamışlar. Hemen babamdan habersiz armuda koştum, tırmandım yavaş yavaş dallardan armuda doğru yaklaştım tam kopacağım sırada dalın kırılması ile ben kendimi sırt üstü yerde buldum, nefes alamıyordum, bir ara babam görse de yardım etse diye düşündüm, gidiyorum derken nefesimi aldım, kaltım babama yetiştim, onun hala bir şeyden haberi yoktu.
Bir de dut ağaçından düşüşüm varki, bu sefer tam kafa üstü yere çakıldım, nefesimi alamıyor fakat babamın manda arabası ile geldiğini duyuyordum yakınlarda idi yetişemiyecek öleceğim dedim. Kısa bir süre gitmişim, nefesimi almamla kendime geldim, adeta banyodan çıkmışcasına ter attımı biliyorum, hadi gene yırttın dedim.
Be kardeşim yüzme bilmiyorsunda ne işin var kavak ağacında dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bir daha mı ağaca çıkmıyorum, merdivenle çıkıyorum, merdiven de kırılır düşerşem onu da yazarım sağ kalırsak.
Komik bir tane daha yazayım :) Lilium soğanlarını ilk defa tohumdan da üretildiğini öğrenmiştim, ama bir türlü yeterli bilgi bulamıyordum, deneme yanılma yöntemini denemeye karar verdim.
Tohumları topladım, kum gübre karışımı malzememi hazırladım, ilk denemem olduğu için çok heyecanlı idim, uzatmıyayım, tohumları özenle dikkatlice saksılara ektim, heyecanla gözlemliyorum ne zaman çıkacak neden çıkmadı merekla bekliyorum. Bunları her gün kontrol ediyorum, saksılarda çıkan otları temizliyorum, bir yandan da allah allah otlar çıktı tohumlar çıkmadı, sanki ben buraya ot ekmişim diye hayıflanıyorum.
Neden sonra bir gün ben çıkan otları temizlerken o temizlediğim otlara dikkatli bakınca köklerindeki çok küçüçük soğancıklar olduklarını gördüm, ve anladım ki, ben ot diye tohumdan çıkan lilium soğanlarını yoluyormuşum. Çok üzülmüş bir yandan da kendi kendime gülüyordum.
Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Sadece foruma katıldıktan sonra değil daha önce ki hayalim, büyük bir çiflik kurup içinde her şeyi olan hayvanından bitkisine kadar her çeşit bitki hayvan olan bir büyük bir çiflik ve orada yaşamak. Bunu şimdi daha çok ister oldum, bir düşünün sabah kalkıyorsunuz inekler mö diye bahırıyor, tavuklar kıdaklıyor, çıvıl cıvıl kuş sesleri yemyeşil bir doğa, ağacın bir dalından bir meyva koparıp gün doğarken onu ısıra ısıra yemek, sabah sabah o toprağın mis kokusu, çocuklar bağırıyor babaaa kahvaltıya gelll, açmış olan mis kokan gülleri zambakları koklamak, ağaca asılmış hamakta sallanırken şekerleme yapmak, bahçeyi bellerken terlemişsin eşinin bir çay getirmesi, o keyfi hiç bir şeye değişmem.
Şimdi bu hayallerimi daha çok istiyorum, ama gerçekleştirmem çok güç.
Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Toplantılara katılamadım, bir tek Bandırma tanışma toplantısına katıldım, ilk olduğu için bayağı heyecanlıydım, İyi ki de katılmışım tanışmayı istediğim sevgili kardeşim Sabo’yu, A.Şahin'i, Zeynel'i, Şenol Coco'yu, Güler Ablamı tanımama nail oldum çok keyif aldım.
Bu tür toplantılara herkesin katılmasını tavsiye ederim, elimden geldiğinçe katılmaya çalışacağım.
Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Bitkilerle ilgili ne tür kitap olursa illa okurum ,bir göz gezdiririm pek isimlerine bakmam içindekilerine bakarım, içinden ne alacağım beni o ilgilendiriyor. İçinde iyi bir şeyler varsa kimmiş diye bakarım.
Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
İsim olarak tabii ki Hayrettin Karaca'yı söyliyebilirim, çok güzel çalışmaları oldu, çevremde de çok var, ağaclar net üyeleri benim için güzel bir örnek.
Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Bahçesel var, İbreliler.com, diğerlerinin adını hatırlıyamıyorum.
Agaclar.net mi, o apayrı bir özellik. Bu kadar güzel bir site ki, bir girdim bir daha çıkamadım, bilgi paylaşımı sıcaklık, sevgi, hoşgörü, çay, kahve, pastalar eh daha ne olsun.
Ama Agaclar.net'i asıl özel kılan, sevgili yöneticimiz malinadır, onun çevik zekasına hayranım. Bir de merak ettiğim bu malina hiç uyumaz mı?
Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Küçükken babamdan çok aldım, o beni tarlaya götürürdü ben kaçardım. Tarladan kovması için de bir zarar yapar kendimi kovdururdum. Zamanında öğretirlerdi biz istemezdik. Şimdi ise bilgiye tecrübeye ulaşmak için can atıyoruz. Demek ki bir şeyleri almaya sen hazır değilsen istedikleri kadar verseler olmaz.
Mesleki olarak eğitim almadım, daha sonra başlayan bitki sevgim, çiftçi çocuğu olduğumuz için öğrenmekte çok zahmet çekmedim, ama okulda okumadığım kitapları daha sonra bulup okumaya çalıştım.
Eğitim almak neden olmasın hayat hep bir eğitim değil midir, nereye kadar öğrenebilirsen. Keman ustasına sormuşlar, sen keman ustası mısın, hayır demiş öğrenmeye çalışıyorum.
Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Zamanımın çoğunu Agaclar.net alıyor 7-8 saat belki de fazla saat tutmadım ki, oraya bakayım burada ne olmuş, orada ne var, burayı da okuyum, derken saatlerce siteden çıkamıyorum. Sitenin manyağı oldum desem yeridir. Bu site bağışıklık yapıyor dikkat.
Bazen işim olsa da ille girerim, bir bakayım derim saatlerce kalırım.
Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Mesleğimle ilgileniyorum, zaman bulursam tamir işlerini çok severim, elimden kolay kolay bir şey kurtulmaz, yapamazsam da bozarım, bir gün bir arkadasım sen saatten anlar mısın dedi, ben de anlarım dedim, al bak dedi, saati aldım açtım ve bozdum, yapamayacağımı öğrendim.
Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Katılmadım desem doğru olur, bir kaç kırmızı ayva çubuğu dışında, güzel bir paylaşım güzel bir yardımlaşma destekliyorum,
Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
Bazı üylerimiz var, isimleri bende saklı, isimlerini saysam diğer arkadaşlar gönül koyar onun için isim saymasam iyi olur, onlar kendilerini bilirler, bazı üyelerimiz var ki söylemek istediğini o kadar güzel yazıya döküyorlar ki onlara hayran oluyorum. hatta bazılarının karakter tahlillerini bile yapabiliyorum. (müneccinmiyim neyim)
Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Malesef yok, üzgünüm.
Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Katılırım, katılmak gerektiğine inanırım, nerede var bu protestolar bizde, o duyarlığın daha gelmediğimizi düşünüyorum, bu ülkede çevrecilerin var olduğunu biliyorum ama çevreciliğin olmadığını biliyorum, olsa idi, çocukken su içtiğim, balık tuttuğum, yüzmeyi öğrendiğim gönen çayından lağım akmazdı. O çevreciler gelsin o suya elini soksun ben eğilip içeceğim.
TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Yeterli bulmak demek ne kelime hiç bir şey yok ki, televizyon programları çoğu şov ağırlıklı bilgiye yönelik bir şey yok, bazen trt 2 de azda olsa bazen veriyor ama yetersiz. bir de toprak tv var, onda da yirmi senelik programlarla aynı şeyleri tekrar edip duruyorlar.
Türkiyenin tarım politikaları olmadığı sürece televizyonlarda da bu konularla ilgili bir şeylerin olacağını sanmıyorum.
Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Bahçesi olmıyanlar için güzel bir düşünce gereken değer verilmiyor diye düşünüyorum. Galiba toprakla uğraşmak yazıldığı gibi olmuyor.
Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç:Ceviz
çiçek;lilium candidumkitap: Çılgın türkler
şarkı: Boş ver üzülme
müzik grubu/müzik sanatçısı:Baha
şair: Nazım hikmet
Süha Şendoğan
23-03-2009, 11:09
Sevgili Lilium,
Yazını okurken büyük keyif aldım, ne kadar içten nekadar doğal yazmışsın.
Birde baban ile tarlaya gidip türlü bahanelerle oradan kaçmak için fırsat kollayan bir kişinin yıllar sonra o tarlalardan büyük haz duyması nekadar güzel bir duygu değilmi?
Umarım tüm dileklerin gerçek olur.
Merhaba Sevgili Lilium,
Aramızda olmanız çok güzel.Yazınızı keyifle okudum .:pAğaçlara fazla çıkmayın.Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgiler Selamlar.
Sayın Lilium; sizi az da olsa tanıdığıma sevindim. Okuduğum da az da olsa babamı görür gibi oldum. Bahçeyle uğraşmasını, "hanım bir çay versene" deyişini :)
Umarım birgün hayalinizde ki o kocamannn çiftliği kurarsınız ve ben size seve seve yardıma gelirim...
Vildan Sönmez
23-03-2009, 12:07
Merhaba Sevgili Lilium,
Sizi biraz daha tanımak güzel oldu. Duygularınızı paylaşıyorum.Özellikle ağaçlara tırmanmak konusu bizim yaş gurubumuzun yaşayabildiği bir şans. Ben de sin gibi çok ağaca tırmandım,ama düşmedim.:)
Düşmedim ama dut ağacının dalında salıncakta sallanırken,Ağacın dalına amcamın astığı keser kafama düştü.Beynimde yıldızlar çaktı.Allahtan kekin tarafı değil de sap tarafı vurdu.
Ne diyelim allah çocukları koruyor.
Ayrıca çiçek fotoğraflarınızı da beğeniyle izliyorum. Aileniz ve bahçenizle sağlıklı uzun bir ömür dilerim.
Sevgili Lilium,
Hızla büyüyen zambaklarımı her görüşümde sizi sevgi ile anıyorum.
Sizi tanıdığım için mutluyum. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim.
Sayın Lilium; sizi tanıdığıma sevindim. Ağaçlara tırmanmak galiba bizlerin en büyük zevki olsa gerek. Kendinize iyi bakın.
hassoman
23-03-2009, 14:09
Sevgili Lilium,
Kendisiyle barışık, doğaya saygılı, ülkesine karşı hassas, geleceğe karşı duyarlı biri olarak tanıdım sizi. İçinizdeki insan ve doğa sevgisi kabına sığacak gibi değil... İyi ki varsınız...
Sn lilium sizi tanımaktan çok memnun kaldım. Hani bazı üyelerimiz düşündüklerini çok güzel aktarıyorlar demişsiniz ya inanın sizde onlardan birisiniz. Yazdıklarınızı okurken büyük keyif aldım. Bu arada yöneticimizle ilgili söylediklerinizin hepsine bende yürekten katılıyorum.
Her şey gönlünüzce olsun. Umarım hayalini kurduğunuz büyük çiftliğinize kavuşursunuz.Sağlıcakla.
Sn. Lilium, yazınızı zevkle okudum, çok içten yazmışsınız. Sizi önce zambak sayfalarında tanıdım daha sonra başka yazılarınızla. Nasıl tanıdım derseniz: Neşeli, meraklı, becerikli, sevecen.
Ulaşılmaz gözüken hayaller bazen çok yakınımızda oluyor. Bazen de bir saksıda cennetimizi yapıyoruz. Hayallerinize kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle.
Sevgili Lilium, yazınla seni daha da iyi tanımış oldum.
Hem Oğuz hem de ben seninle tanışmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bahçene geldiğimizde bize gösterdiğin samimi davranışlarını hiç unutmayacağız. Binlerce teşekkürler.
İyiki varsın ve iyiki bizlerlesin bu sitede.
Ağaçdan düşme maceraların çok hoş, amannn kardeşim üçüncüyü deneme, ne olur ne olmaz. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar ama üçüncüsünde yakalanır.
Çiftlik hayalin de çok güzel, ama ufak bir nüans var. İleride bu haylin gerçek olduğunda (ki inşallah) yemek vakti, babaaaa hadi gel, yemek hazır diye çocukların yerine, sanırım dedeeee, hadi yemeğe diye torunların seslenecek galiba.
Sevgili Lilium, herşey gönlünce olsun. Samimiyetin, insanlara yaklaşımın hep böyle sevgi içinde kalır inşallah.
Zeytinci
23-03-2009, 17:31
Sevgili Lilium,
Yazdıklarınızı okurken aklımda bir Lilium portresi oluşuyor. Falcı değilim ama işte çıkardığım sonuçlar:
Bazı insanlar vardır, kızdırdığınız zaman bile sevimli olurlar ya siz de öylesiniz.
Kendinizi ve hayatı tiye almanız.
Kendinizi başkalarının yerine koymanız.
Hayatı sevmeniz, önemsemeniz.
Yardım severliğiniz.
Bu heyacanla Akzambağın kokusunu 12 aya yayarsınız siz.
Daha çok şeyler vardır sizden öğreneceğimiz.
Allah sizi başımızdan eksik etmesin.
''Bilmem anlatabildim mi? ''
Bu cümle galiba sizden alıntı olup bende yerleşmiştir.
Sağlıcakla kalınız efendim...
Sayın Lilium,
Sizi biraz daha yakından tanımak bizleri çok mutlu etti.
Tarlalarda, bahçeler koşturan çocuk haliniz gözümde canlandı.
Biz üyeler, okuduğumuz yazılarla karakter tahlili yapıyor ve bağzı kişilerin güzel ifade ettiği yazılarıyla onu yıllardır tanıyormuş gibi oluyoruz, ben sizin yazılarınızdan da o enerjiyi alıyorum.
İyi ki sizi tanımışız, iyi ki varsınız.
Ağaçlar'a dikkat edin, özellikle ceviz ağaçlarına, dalları kırılıverir de yine yere kapaklanıp başınızda kuşları görürverirsiniz.
Kendinize, ailenize, Zilli'ye ve bahçenize çok iyi bakın, bakın ki, güzel haberlerinizi ve deneyimlerinizi devamlı bizlerle paylaşın.
Dilerim hayalinizdeki çiftliğe en kısa zamanda ulaşır bizleri de davet edersiniz.:rolleyes:
günebakan
23-03-2009, 18:47
Sevgili Lillium sizi tanımak güzeldi iyiki varsınız gönene yolum düştüğünde size uğramaya çalışacağım inşallah. Samimiyetiniz için teşekkürler hayatınız Lillium kokuları içinde geçsin inşallah:)
Ne güzel anlatmışsınız kendinizi.
Lilium başlığının sahibi, babası, kılavuzu gibisiniz benim için. Herkese bilgi veren, yardım eden, bu arada sitedeki yardımlaşmaya hayret eden ve bundan duyduğu mutluluğu anlatan yazılarınızdı sizi bana tanıtan. Ama aslında siz de aynı şekilde yardım ediyordunuz herkese. Emeğiniz çok o başlıkta.
Sizden aldığım lillium soğanlarının açmasını sabırla bekliyorum. Hatta birkaç soğanı arkadaşıma, birkaçını da kardeşime verdim. Onlarınki de gayet güzel gelişti. Teşekkürler.
Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle.
ismet şenad
23-03-2009, 22:21
Sevgili hemşehrim , hayaller insanda yaşama arzu ve isteklerini tetikler.Çiftlik hayal ve arzunuzdan vazgeçmeyiniz. Gönlünüzden geçenlere kavuşmanız temennisiyle sağlık ve esenlikler dilerim.İyiki varsın Lillium...
mormenekşe
24-03-2009, 00:16
Sevgili Lilium kendinizi çok güzel anlatmışsınız.Ben kendi adıma sizden çok şey öğrendim teşekkür ederim, inşallah çiftlik hayaliniz biran önce gerçekleşir bunun için dua edicem çünkü ucunda o çiftlikte misafir olmak var.:)) Balıkesir Gönen arası ne kadar şunun şurasında ama lütfen artık ağaca çıkmaktan vazgeçin hatta demir merdiven olmadan da merdivene çıkmayın Allah muhafaza bi kaza olmasın, sizi daima aramızda görmek isterim.
Eşiniz hanımefendiye ,kızlarınıza ve sevimli zilliye selamlar sağlık,mutluluk ve sevgiyle kalın hayattan bütün beklentilrinizin gerçekleşmesini dilerim.
Sevgili Lilium,
Yazını okurken büyük keyif aldım, ne kadar içten nekadar doğal yazmışsın.
Birde baban ile tarlaya gidip türlü bahanelerle oradan kaçmak için fırsat kollayan bir kişinin yıllar sonra o tarlalardan büyük haz duyması nekadar güzel bir duygu değilmi?
Umarım tüm dileklerin gerçek olur.
Sevgili turco,
En sevdiğim şeylerden bir tanesi doğal olmak "olduğun gibi" bu doğallığımı yansıta bildim mi bilmiyorum ama, doğallığı çok sevdiğimi biliyorum.
Takma akıldan akıl olmaz, sözüne yaşadıklarımdan sonra ezberledim,kişinin içinde yoksa o sevgiyi aşılayamamışsak, kimin neyi ne zaman seveceğini de tespit etmek kimsenin elinde olmuyor,
Sevgi ve saygılarımla.
Sayın Lilium; sizi az da olsa tanıdığıma sevindim. Okuduğum da az da olsa babamı görür gibi oldum. Bahçeyle uğraşmasını, "hanım bir çay versene" deyişini :)
Umarım birgün hayalinizde ki o kocamannn çiftliği kurarsınız ve ben size seve seve yardıma gelirim...
Sevgili minem,
Sizlere babanızı anmanıza hatırlamanıza sebep olabildi isem büyük sevinç duyarım, Yardıma geleceğinizi biliyorum bunu yazılarınızdan alabiliyorum, sağolun var olun iyiki varsınız.
sevgi ve saygılarımla.
BalıkcıSerdar
24-03-2009, 01:15
Sn. Lilium;
Biraz önce satıştaki teneke zeytinlerinizden denemek için ilgili konu başlığınıza yazmıştım, bu sefer sizin, kendiniz hakkındaki yazınızı görünce bir bakayım dedim. İyiki bakmışım;)
Çok güzel anlatmışsınız, hem anlatımınızı hem hayat felsefenizi çok sevdim;) Bazı konularda ortak yönlerimiz olduğunu düşünmeden edemedim;) En barizi; tamirat tadilat işleri, bana öyle büyük haz verirki anlatamam, düsturum da "yapmayı bilmiyorsam, bozmayıda mı bilmiyorum"dur:p Aynen sizin anlattığınız gibi benimde bir saat tamir etme olayım var ama ben saati öyle bir yaptım ki; ne ileri gidiyor ne de geri kalıyor, olduğu yerde duruyor:D
İnşallah görüşür tanışırız, selamlar saygılar.
Merhaba Sevgili Lilium,
Aramızda olmanız çok güzel.Yazınızı keyifle okudum .:pAğaçlara fazla çıkmayın.Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgiler Selamlar.
Sevgili oğuzhan,
Hep aranızdayım zaten, bazen biraz uzak kalsamda içinizde olduğumu bilin, bu kadar doğa severi bulmuşken kapıdan kovsanız bacadan girerim. bu yaştan sonrada ağaçlara istesekte o çocukluğumuzdaki gibi tırmanamayız, ah keşke o yaşlarda olsam da tekrar düşmeye razıyım.:D
sevgi ve saygılarımla..
Merhaba Sevgili Lilium,
Sizi biraz daha tanımak güzel oldu. Duygularınızı paylaşıyorum.Özellikle ağaçlara tırmanmak konusu bizim yaş gurubumuzun yaşayabildiği bir şans. Ben de sin gibi çok ağaca tırmandım,ama düşmedim.:)
Düşmedim ama dut ağacının dalında salıncakta sallanırken,Ağacın dalına amcamın astığı keser kafama düştü.Beynimde yıldızlar çaktı.Allahtan kekin tarafı değil de sap tarafı vurdu.
Ne diyelim allah çocukları koruyor.
Ayrıca çiçek fotoğraflarınızı da beğeniyle izliyorum. Aileniz ve bahçenizle sağlıklı uzun bir ömür dilerim.
sevgili Vildan Sönmez,
Aynı maceraları yaşadığımız için ne derler maceradaş mı oluyoruz, dediğiniz gibi allah korumuş.
Burada hemen bir fıkra geldi aklıma, Temelle dursun tarlaya balık ekiyorlar, bir bakıyorlar ki tarlayı sinek sarmış, tüfeği alıp tarlayı sinekten korumak için gidiyorlar, dursunun alnına bir sinek konuyor, dursun temele sineği gösteriyor, temel tüfeği doğrultuyor tetiği çekiyor, bir bakıyor ki dursun gidiyor, ula diyor bir sizden bir bizden gitti, bir de yanına gidiyor bakıyor ki alnının ortasından vurmuş , allah korumuş az daha gözünden gidecekmiş.
Hayatımız da fıkralar gibi.
Sevgi ve saygılarımla...
Sevgili Lilium,
Hızla büyüyen zambaklarımı her görüşümde sizi sevgi ile anıyorum.
Sizi tanıdığım için mutluyum. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim.
Anılmak gerçekten çok güzel bir duygu, bu duyguyu ağaçlar net'te tatmak çok daha mutluluk veriçi, bu duyguları hep beraber yaşamaya çalışıyoruz, inanın ben de sizleri tanıdığım için çok mutluyum, sizler ve herkez sevdiklerinizle uzun bir ömür geçirmeniz dileği ile iyiki varsınız ve buradasınız.
Sevgi ve saygılarımla..
Sayın Lilium; sizi tanıdığıma sevindim. Ağaçlara tırmanmak galiba bizlerin en büyük zevki olsa gerek. Kendinize iyi bakın.
Sevgili nazlı,
Kendi öz benliğinizle yazmış olduğunuz yazıları izliyorum, sevecen sempatik karakteristik bir özelliğiniz var, hep böyle olun sizleri seviyorum.
sevgi ve saygılarımla..
Sevgili Lilium,
Kendisiyle barışık, doğaya saygılı, ülkesine karşı hassas, geleceğe karşı duyarlı biri olarak tanıdım sizi. İçinizdeki insan ve doğa sevgisi kabına sığacak gibi değil... İyi ki varsınız...
Sevgili dedem,
Bu övgü dolu sözlerinize teşekkür ederim, övgüye ihtiyacımızın olmadığını bilinci içerisinde olduğunu çok iyi bilenlerden biri olarak biliyorum.
Yazılarınızı zevkle, heyacanla, şevkle, dikkatle, takip ediyor ve ediliyorsunuz, daha sizlerden çok öğrenecek şeylerimiz var, keşke sizler kadar sizler kadar değil sizin çeyreğiniz kadar bilince, bilgiye, kültüre, terbiye, adaba, ulaşabilsek öğrenebilsek, dedim ya, sizlerden öğreneceğimiz daha çokkkkk şeyler var, iyiki buradasınız bilgi ve birikiminizi bizlerle paylaşıyorsunuz sizler gibi değerli kişileri tanımaktan onur ve mutluluk duyduğumu bildiğinizi biliyorum.
sevgi ve saygılarımla...
Sn. Lilium, yazınızı zevkle okudum, çok içten yazmışsınız. Sizi önce zambak sayfalarında tanıdım daha sonra başka yazılarınızla. Nasıl tanıdım derseniz: Neşeli, meraklı, becerikli, sevecen.
Ulaşılmaz gözüken hayaller bazen çok yakınımızda oluyor. Bazen de bir saksıda cennetimizi yapıyoruz. Hayallerinize kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle.
Sevgili nurbahar,
Tanımlamanız hoş teşekkür ederim, ama sadece hoş taraflarımızı değil, hoşa gitmeyen taraflarımızı da açıklıkla söylersek daha doğal olmazmıyız.
Ne kadar içten yazdığımı ne kadar içten olduğumu bilmiyorum ama, bildiğim bir şey var o içtenliği, neşeyi, merakı, beceriyi, sevecenliği ben sizlerden öğrendim.
Dileklerinize de ayrıca teşekkür ederim, inşallah hepimiz dileklerimize kavuşuruz.
sevgi ve saygılarımla...
Gönderdiğiniz ayva çelikleri, çiçeklerini, yapraklarını açtı, kökleniyor, bu vesileyle tekrar teşekkür ederim :)
Sn Lilium'la ilgili bir anımı anlatmadan geçemeyeceğim.
Bir aralar politika kahvesinde yazdığım bir yazının ardından Sn. Lilium bana sağolsun güzel bir övgüde bulunmuştu. Ben de herzamanki dalgınlığım ve kullanıcı adının bana verdiği dişil çağrışım nedeniyle kendisine hanım olarak hitabettiğim bir teşekkür mesajı atmıştım. Kendisi o kadar efendi ve kalender ki beni hiç bozmadı bile. Aradan aylar geçti, ben kendisinin erkek olduğunu bir hitaptan sonra anladım. O kadar utanmıştım ki, artık özür dilemeyi bile göze alamamıştım.
Sn. Lilium hazır elime geçmişken sizden özür diliyorum:)
Not: Ben bunu hep yapıyorum. Bu vesile ile, yaptığım ve yapacağım her türlü dalgınlık için şimdiden herkesten özür dileyeyim bari.
Sevgili Lilium, yazınla seni daha da iyi tanımış oldum.
Hem Oğuz hem de ben seninle tanışmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bahçene geldiğimizde bize gösterdiğin samimi davranışlarını hiç unutmayacağız. Binlerce teşekkürler.
İyiki varsın ve iyiki bizlerlesin bu sitede.
Ağaçdan düşme maceraların çok hoş, amannn kardeşim üçüncüyü deneme, ne olur ne olmaz. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar ama üçüncüsünde yakalanır.
Çiftlik hayalin de çok güzel, ama ufak bir nüans var. İleride bu haylin gerçek olduğunda (ki inşallah) yemek vakti, babaaaa hadi gel, yemek hazır diye çocukların yerine, sanırım dedeeee, hadi yemeğe diye torunların seslenecek galiba.
Sevgili Lilium, herşey gönlünce olsun. Samimiyetin, insanlara yaklaşımın hep böyle sevgi içinde kalır inşallah.
Sevgili güler abla,
Hep heyacanları şevki, sevgiyi, hoşgörüyü verenlerdensiniz, yepyeni bir heyecan tattırdınız bana, daha tatmadım ama hatırlatmanız bile heyacan verici, dede'liğin çok güzel olduğunu söylerler, inşallah o günleride görürüz.
Ayrıca, O samimiyet sizlerin samimiyetidir, sizleri oğuz abiyi tanımaktan çok büyük bir onur duyduğumu söylesem inanırmısınız.
Yatakta ki yoğurdu da hiç unutmuyorum biliyormusunuz, aklıma geldikçe şu an bile yazarken gülmekten yazamıyorum, Allahta sizleri çocuklarınızla torunlarınızla sevdiklerinizle hep mutlu etsin güldürsün emi. Oğuz abiye çok çok selamlar, teşekkür eder sevgilerimi sunarım.
sevgi ve saygılarımla...
Sevgili Lilium,
Yazdıklarınızı okurken aklımda bir Lilium portresi oluşuyor. Falcı değilim ama işte çıkardığım sonuçlar:
Bazı insanlar vardır, kızdırdığınız zaman bile sevimli olurlar ya siz de öylesiniz.
Kendinizi ve hayatı tiye almanız.
Kendinizi başkalarının yerine koymanız.
Hayatı sevmeniz, önemsemeniz.
Yardım severliğiniz.
Bu heyacanla Akzambağın kokusunu 12 aya yayarsınız siz.
Daha çok şeyler vardır sizden öğreneceğimiz.
Allah sizi başımızdan eksik etmesin.
''Bilmem anlatabildim mi? ''
Bu cümle galiba sizden alıntı olup bende yerleşmiştir.
Sağlıcakla kalınız efendim...
Sayın zeytinci,
Tanımlamanıza teşekkür ederim, hayatı bazen çok tiye alırım, buda benim şakayı, takılmayı, espiritüel yanımı gösteriyor diye düşünüyorum, kendimle dalga geçmeyi hatta zaman zaman hayatla dalga geçmesini severim, ama citti konularda da dalga geçmesini ve geçilmesini de hiç sevmem, açaba o zamanlarmı sevecen oluyorum bilemiyorum.:(
Kendimi başkalarının yerine koymak, doğruları bulmaya birşeyleri iyi hisetmeme neden olan kendime baz aldığım cümlelerden bir tanesidir.
Merek etmeyin kolay kolay başınızdan eksik olmam, baş belası gibi hep başınızda olacağım.:p
Her şey gönlünüze göre olması dileği ile sevenlerinizle hep mutlu olun emi.
Sevgi ve saygılarımla...
Bilmem anlatabildim mi !:D
Sayın Lilium,
Sizi biraz daha yakından tanımak bizleri çok mutlu etti.
Tarlalarda, bahçeler koşturan çocuk haliniz gözümde canlandı.
Biz üyeler, okuduğumuz yazılarla karakter tahlili yapıyor ve bağzı kişilerin güzel ifade ettiği yazılarıyla onu yıllardır tanıyormuş gibi oluyoruz, ben sizin yazılarınızdan da o enerjiyi alıyorum.
İyi ki sizi tanımışız, iyi ki varsınız.
Ağaçlar'a dikkat edin, özellikle ceviz ağaçlarına, dalları kırılıverir de yine yere kapaklanıp başınızda kuşları görürverirsiniz.
Kendinize, ailenize, Zilli'ye ve bahçenize çok iyi bakın, bakın ki, güzel haberlerinizi ve deneyimlerinizi devamlı bizlerle paylaşın.
Dilerim hayalinizdeki çiftliğe en kısa zamanda ulaşır bizleri de davet edersiniz.:rolleyes:
Sevgili ülker,
İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim, genç, dinamik,espirili, nazik,enerji dolu olan birisiniz, bitkilere olan sevginiz inanınmayacak derecede olduğunu görüyorum, bu sevginiz bu siteyede iyi bilindiğini bilmenizi isterim,
Doğa ve hayvan sevgisi olana çok şey söylemeye gerek yok diye düşünüyorum, ütü masaları bitki ile dolu olanın yüzündeki tebessümü, gözlerindeki ışıltıyı hissedebiliyorum.
Çiftlik hayalime ulaşamasamda küçük bir bahçem var her zaman beklerim bir acı kahvemizi içmeye. Eşiniz aileniz ve sevenlerinizle sağlıklı sevgi dolu bitkilerle dolu bir hayat geçirmenizi dilerim.
Sevgi ve saygılarımla..
Sevgili Lillium sizi tanımak güzeldi iyiki varsınız gönene yolum düştüğünde size uğramaya çalışacağım inşallah. Samimiyetiniz için teşekkürler hayatınız Lillium kokuları içinde geçsin inşallah:)
Sevgili günebakan,
Bende sizleri tanımakla çok mutlu oldum, iyiki buradasınız, hep söylerim bu kadar doğa sever bitki sever nerede var.
Gönen'e her zaman beklerim, gelir de uğramassanız darılırım, çay var kahve var salep var ığlamur var, yanında da bir pasta oldumu daha ne isterim.:p
Dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah sizlerinde burnunuz o güzel çiçeklerinizin arasından çıkmaz.:p sevdiklerinizle mutlu bir hayat sürmeniz dileği ile esen kalınız.
Sevgi ve saygılarımla...
Ne güzel anlatmışsınız kendinizi.
Lilium başlığının sahibi, babası, kılavuzu gibisiniz benim için. Herkese bilgi veren, yardım eden, bu arada sitedeki yardımlaşmaya hayret eden ve bundan duyduğu mutluluğu anlatan yazılarınızdı sizi bana tanıtan. Ama aslında siz de aynı şekilde yardım ediyordunuz herkese. Emeğiniz çok o başlıkta.
Sizden aldığım lillium soğanlarının açmasını sabırla bekliyorum. Hatta birkaç soğanı arkadaşıma, birkaçını da kardeşime verdim. Onlarınki de gayet güzel gelişti. Teşekkürler.
Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle.
Sevgili uzman16,
Övünç dolu yazınızla beni onuruze ettiniz, çok çok teşekkür ederim, o sizin kibar ve nazikliğiniz, Aman efendim sahibi babası gibi cümleler çok büyük çümleler, bende sizlerin aranızda küçük bir zümreyim, hep birlikte bildiklerimizi paylaşıyoruz ve öğreniyoruz.
Liliumlarınızdan aldığım güzel habere sevindim, sizlerin de benden almış olduğunuz birkaç tane soğanı paylaşmanız, nasıl biri olduğunuzu söylemeye hacet yok sanırım.
Çok teşekkür ederim, sevenlerinizle yeşillikler içerisinde çiçekler içerisinde sağlıklı sevgi dolu bir hayat geçirmenizi dilerim.
Sevgi ve saygılarımla...
Sn lilium sizi tanımaktan çok memnun kaldım. Hani bazı üyelerimiz düşündüklerini çok güzel aktarıyorlar demişsiniz ya inanın sizde onlardan birisiniz. Yazdıklarınızı okurken büyük keyif aldım. Bu arada yöneticimizle ilgili söylediklerinizin hepsine bende yürekten katılıyorum.
Her şey gönlünüzce olsun. Umarım hayalini kurduğunuz büyük çiftliğinize kavuşursunuz.Sağlıcakla.
Sayın evrim,
Sizleri tanımaktan bende çok keyifli ve sevinçliyim, sizlerin arasında olmak bilgi paylaşımında bulunmak, daha doğrusu ağaçlar net'te olmak çok güzel bir duygu. Her ne kadar düşünçelerimi yazıya güzel dökemediğimi bilsem de sizlerden güzel sözler duymak güzel.
Sizlere ve dileklerinize çok teşekkür ederim, inşallah o çiftliklere sizlerde kavuşursunuz.
sevgi ve savgılarımla..
Sayın lilium, seni tanımak bir zevkti. İnşaallah Bandırma'ya geldiğimde (Ağustos ayında taşınmayı planlıyorum) tanışma fırsatı bulur, bilgi ve deneyimlerinden bende faydalanırım.
Saygılarımla...
Sevgili hemşehrim , hayaller insanda yaşama arzu ve isteklerini tetikler.Çiftlik hayal ve arzunuzdan vazgeçmeyiniz. Gönlünüzden geçenlere kavuşmanız temennisiyle sağlık ve esenlikler dilerim.İyiki varsın Lillium...
Sevgili hemşehrim ismet şenad,
Güzel duygu ve düşünçelerinize çok teşekkür ederim, size ailenize çocuklarınıza mutlu sağlıklı uzun ömürlü bir hayat dilerim, sizleri tanıdığıma çok sevindim.
Sevgilerimle..
Sevgili Lilium kendinizi çok güzel anlatmışsınız.Ben kendi adıma sizden çok şey öğrendim teşekkür ederim, inşallah çiftlik hayaliniz biran önce gerçekleşir bunun için dua edicem çünkü ucunda o çiftlikte misafir olmak var.:)) Balıkesir Gönen arası ne kadar şunun şurasında ama lütfen artık ağaca çıkmaktan vazgeçin hatta demir merdiven olmadan da merdivene çıkmayın Allah muhafaza bi kaza olmasın, sizi daima aramızda görmek isterim.
Eşiniz hanımefendiye ,kızlarınıza ve sevimli zilliye selamlar sağlık,mutluluk ve sevgiyle kalın hayattan bütün beklentilrinizin gerçekleşmesini dilerim.
Sevgili mormenekşe,
Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya çok teşekkür ederim, Önerilerinizi dikkate alacağım, Ama korkmayın kötülere birşey olmaz :p Her zaman misafirim olabilirsiniz, her zaman beklerim. sizler gibi hemşehrilerim olduğu için sevinç duyuyorum.
O güzel dileklerinize çok teşekkür eder, bir mukabil ederim.
Sevgilerimle...
Sn. Lilium;
Biraz önce satıştaki teneke zeytinlerinizden denemek için ilgili konu başlığınıza yazmıştım, bu sefer sizin, kendiniz hakkındaki yazınızı görünce bir bakayım dedim. İyiki bakmışım;)
Çok güzel anlatmışsınız, hem anlatımınızı hem hayat felsefenizi çok sevdim;) Bazı konularda ortak yönlerimiz olduğunu düşünmeden edemedim;) En barizi; tamirat tadilat işleri, bana öyle büyük haz verirki anlatamam, düsturum da "yapmayı bilmiyorsam, bozmayıda mı bilmiyorum"dur:p Aynen sizin anlattığınız gibi benimde bir saat tamir etme olayım var ama ben saati öyle bir yaptım ki; ne ileri gidiyor ne de geri kalıyor, olduğu yerde duruyor:D
İnşallah görüşür tanışırız, selamlar saygılar.
Sevgili balıkcıSerdar,
Doğal ve içtenliğinize çok teşekkürler, aslında kendimi hiç anlatmasını beceremem sevmemde ama konu bu olunca elimden geldiği kadar becerebildiğim kadar karman çorba da olsa anlatmaya çalıştım,
Benim saat tamirciliğimde sizinkinden farklı değil, o arkadaşımın yüzüme bakışlarını hala unutamıyorum, oldumu oldumu değişi gözlerimin önüne geliyor ve hala gülüyorum.:D
Körle yatan şaşı kalkarmış inşallah bir gün tanışırızda. Bizde bu merek olduktan sonra
Tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.
Gönderdiğiniz ayva çelikleri, çiçeklerini, yapraklarını açtı, kökleniyor, bu vesileyle tekrar teşekkür ederim :)
Sevgili MSaygın,
Nezaketinizden ve inçeliğinizden dolayı çok teşekkür ederim, sizleri tanımak hoş ve güzel.
Şevkinizi kırmak istemem ama Ayvalar daha belli olmaz tutup tutmadığı, kabuk suyunun vermiş olduğu bir gelişme temmuz ağustosta belli olur tutup tutmadıkları.
İnşallah tutarlarda bizleride sevindirmiş olursun.
Sevgi ve saygılarımla...
Orkun Kırcı
24-03-2009, 14:49
Umarım çiftlik hayalinize en kısa zamanda ulaşırsınız. Lillium candidum bilgileri içinse sonsuz teşekkürler. Sayenizde lilliuma merak sardım. İnşallah o taraflara tayinim çıkarda tanışma fırsatımızda olur.
Sn Lilium'la ilgili bir anımı anlatmadan geçemeyeceğim.
Bir aralar politika kahvesinde yazdığım bir yazının ardından Sn. Lilium bana sağolsun güzel bir övgüde bulunmuştu. Ben de herzamanki dalgınlığım ve kullanıcı adının bana verdiği dişil çağrışım nedeniyle kendisine hanım olarak hitabettiğim bir teşekkür mesajı atmıştım. Kendisi o kadar efendi ve kalender ki beni hiç bozmadı bile. Aradan aylar geçti, ben kendisinin erkek olduğunu bir hitaptan sonra anladım. O kadar utanmıştım ki, artık özür dilemeyi bile göze alamamıştım.
Sn. Lilium hazır elime geçmişken sizden özür diliyorum:)
Not: Ben bunu hep yapıyorum. Bu vesile ile, yaptığım ve yapacağım her türlü dalgınlık için şimdiden herkesten özür dileyeyim bari.
Sevgili nevsune,
Yazınızla beni onurlandırdınız.
Çok narin nazik kalender kültür birikimi olan bilgi birikimi olan, hele hele o yazıyı yazan bir hanımefendiyi bir kelime yanlışlığı yüzünden hiç kırılırmı, riça ederim özür dilemeniz bile beni mahcup ediyor. Ayrıca erkek veya bayan ne fark eder hep insan değilmiyiz.
Daha fazla birşeyler yazmama gerek yok, bir daha söylemekten onur duyuyorum. Sizler gibi bayanlarımızla ne kadar onur gurur duysak azdır. şeref duyuyorum efendim.
Sevgi ile saygı ile kalınız, kalbinizdeki ve beyninizdeki hep daim olsun.
Sevgilerimle...
Sayın lilium, seni tanımak bir zevkti. İnşaallah Bandırma'ya geldiğimde (Ağustos ayında taşınmayı planlıyorum) tanışma fırsatı bulur, bilgi ve deneyimlerinden bende faydalanırım.
Saygılarımla...
Sevgili erdek,
Çok teşekkür ederim, sizleri tanımakta benim için öyle, doğa sevgisi olanın gönlü geniştir, herkez orada bir yer bulur, tanışmak ve görüşmek dileği ile sevgi ile kalın hoşça kalın.
Emine Aktaş
26-03-2009, 21:31
Sayın Lilium, samimi paylaşımınız için teşekkürler. Ben, üniversite okumakla insanların statü sahibi olacağına inanmıyorum. Kendisini yetiştirmek isteyen insanların, önüne hiçbir engel koyulmadan bilgi edinmesi gerektiğine inanıyorum. Yoksa, ressam olmak isteyen inşaatta, ziraat okumak isteyen sosyoloji eğitiminde kendini buluyor ve sonuçta sevdiği mesleğe epey bir zaman kaybına uğradıktan sonra ulaşabiliyor.
selamlar...
Sevgili Hemşehrim, öncelikle başlığı geç gördüğüm için senden özür dilerim, Geç oldu ama senin gibi çalışkan, zeki, yardımsever, ileri görüşlü, kendini de çevresindekileri de iyi yetiştirmeye çalışan biri hakkında yazmak hiç güç değil :) İyi ki varsın, jet hızıyla yıprattığımız arkadaşlıklara inat, uzun yıllar dost kalmayı umut ediyorum. Bu arada ikinci bir emre kadar ağaca çıkmak yasaklanmıştır haberin olsun :D (özellikle de armut ağacına çıkıp, armut gibi düşmek kesinlikle yasaktır) :D Sana eşin, kızların ve engin hayat sevginle mutlu bir ömür diliyorum....
Not: Zilli'yi benim için öp :D
caucasus
27-03-2009, 00:35
Sayın lilium, sizi tanıdığıma memnun oldum. Sizin başın okşayacak bir köpeğiniz var, bende o da yok emekli olana kadarda zor olur gibi. Ağaçtan düştüğünüz anıları okuyunca aklım hemen çocukluğumun geçtği Çatalcaya gitti. Zamanın da ben de ağaçtan, duvardan, direkten düşerek defalarca nefessiz kalmıştım, sizin çektiklerinizi anlıyorum.
Yine de güzel günlerdi.
Sayın Lilium, samimi paylaşımınız için teşekkürler. Ben, üniversite okumakla insanların statü sahibi olacağına inanmıyorum. Kendisini yetiştirmek isteyen insanların, önüne hiçbir engel koyulmadan bilgi edinmesi gerektiğine inanıyorum. Yoksa, ressam olmak isteyen inşaatta, ziraat okumak isteyen sosyoloji eğitiminde kendini buluyor ve sonuçta sevdiği mesleğe epey bir zaman kaybına uğradıktan sonra ulaşabiliyor.
selamlar...
Sayın Emine aktaş;
Düşünçelerinize katılıyorum, gerçekten de çok güzel tespitler yapmışsınız, örneklerini çevrevizde oldukça fazla görüyoruz.
Hayatınız daim ve sevdiklerinizle sağlıklı mutlu bir hayat geçirmeniz dileği ile.
Çok teşekkür ederim.
Sevgili Hemşehrim, öncelikle başlığı geç gördüğüm için senden özür dilerim, Geç oldu ama senin gibi çalışkan, zeki, yardımsever, ileri görüşlü, kendini de çevresindekileri de iyi yetiştirmeye çalışan biri hakkında yazmak hiç güç değil :) İyi ki varsın, jet hızıyla yıprattığımız arkadaşlıklara inat, uzun yıllar dost kalmayı umut ediyorum. Bu arada ikinci bir emre kadar ağaca çıkmak yasaklanmıştır haberin olsun :D (özellikle de armut ağacına çıkıp, armut gibi düşmek kesinlikle yasaktır) :D Sana eşin, kızların ve engin hayat sevginle mutlu bir ömür diliyorum....
Not: Zilli'yi benim için öp :D
Sevgili Mine, değerli hemşehrim;
Bu kadar övgü dolu sözlerle çok teşekkür ederim, beni şımartıyorsunuz, bu kadar şımartırsanız, yaramaz bir çoçuk olurum, sonrada kulağımı çekmek zorunda kalırsınız.
Gerçekten günümüzde çok çabuk arkadaşlıkları dostlukları kaybeder olduk, Galiba toplum öz benliğini yitiriyor, Çıkar üzerine kurulmayan arkadaşlıklarıda dostluklara da uzun yıllar sürdüğünü görüyorum. uzun yıllar dost kalmayı umut ediyorum
Ne kadar güzel bir cümle, böyle cümlelere hasret kaldık. Tekrar teşekkür eder Hayatınızın sağlıklı mutlu sevgi dolu geçmesini dilerim.
Emrinize uymaya çalışacağım :p
Zilliyi öptüm selamı var:D
Sayın lilium, sizi tanıdığıma memnun oldum. Sizin başın okşayacak bir köpeğiniz var, bende o da yok emekli olana kadarda zor olur gibi. Ağaçtan düştüğünüz anıları okuyunca aklım hemen çocukluğumun geçtği Çatalcaya gitti. Zamanın da ben de ağaçtan, duvardan, direkten düşerek defalarca nefessiz kalmıştım, sizin çektiklerinizi anlıyorum.
Yine de güzel günlerdi.
Sayın caucasus;
Üzülmeyin emekli olunca sizlerinde olur, sizde bol bol başını okşarsınız, inanın çok sevimli oluyorlar, ne yapıp edip onlar kendilerini sevdiriyorlar zaten.
İlginize çok teşekkür ederim, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Sayın Lilium,
Geçen yıl sizden 20-30 kadar lilium soğanı sipariş etmiştim. 3 tane Ayşe'ye vereyim, 4 tane Fatma'ya ayırdım derken bir baktım ki bana 8 kadar soğan zor kalmış. Hatta bir kaçını Demre'de yaşayan görümceme yolladım. Ellerinizde yeşermiş bir güzelliğin, Balıkesir'den çok uzaklarda birçok bahçede açacağını düşünmek ne güzeldir kimbilir ?
Bahçenizde hep güzel günler, sağlıklı bir yaşam dilerim.
Sayın seleste;
Ne güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz, Elinizde az miktarlarda olmasına rahmen ne güzel bir paylaşım yapmışsınız, sizleri kutlarım. Herkezin evinde olması gereken bir çiçek, gerçekten çok güzel kokuyor, bahçeden üç dört tane kesiyorum vazoya koyuyorum odanın içi mis gibi kokuyor.
Çiçeklerinizin arasında sağlıklı mutlu bir yaşam dilerim.
Teşekkür eder, saygılar sunarım.
Müjgan Yılmaz
29-03-2009, 21:44
Sevgili Lilium
Gecen sene,haril haril beyaz zambak sogani ariyordum,tam umutsuzluga dustugum bir anda bir arkadasim Agaclarnet sitesine bir bak dedi bakis o bakis,sizin sayenizde hem cocuklugumun bu mistik kokulu cicegine sahib oldum, hem de mukemmel bir site nin tiryakisi.
Size ne kadar tesekkur etsem azdir,sagolun ,iyiki varsiniz.
zerrinsrt
29-03-2009, 21:58
Sevgili lilium,
İki senedir üretmeye çalıştığım kokulu sarı zambağımın, ilk çimlenen tohumlarının ot olmadığını sizden öğrendim. İki yıl tohumlar çimlenince onları ot diye yoluşum. Şimdi sayenizde 10-15 küçük soğana sahibim. Sizi tanımak çok güzel, iyiki varsınız.
Sevgili Lilium
Gecen sene,haril haril beyaz zambak sogani ariyordum,tam umutsuzluga dustugum bir anda bir arkadasim Agaclarnet sitesine bir bak dedi bakis o bakis,sizin sayenizde hem cocuklugumun bu mistik kokulu cicegine sahib oldum, hem de mukemmel bir site nin tiryakisi.
Size ne kadar tesekkur etsem azdir,sagolun ,iyiki varsiniz.
Hatırlamanız çok sevindirici, çok teşekkür ederim, ama hatırlamamak ta mümkün değil, bir çok karışıklıkta yaşamıştık, siz mujgan diye isim verince bende sitede nick ki mujgan olan arkadaşımıza mesaj atıyorum, :p
İyi ki o karışıklığı yaşamısız Ağaçlar net sizler gibi değerli birini kazandı:)
Umarım çiçekleriniz sağlıklı bir şekilde büyüyorlardır, inşallah çok güzel açarlar, sizlerde o güzel çiçekleri tablolarda cizerek yaşatırsınız.
Çok teşekkür ederim, sevgi ve saygılarımla.
MeyveliTepe
29-03-2009, 22:36
Sn.Lilium,
Sizi tanımak çok güzel. Düşünüyorum da ne kadar çok ortak alanımız var. Yapmaya çalıştığımız şeylerin çok benzeşmesinin yanı sıra zeytin'in ortak ilgi alanımız olması da paylaşabileceğimiz deneyimler için benim açımdan çok sevindirici.
Hayallerinizi zaten büyük ölçüde gerçekleştirmişsiniz. Geride kalan bir kaç küçük şey :)
Sevgili lilium,
İki senedir üretmeye çalıştığım kokulu sarı zambağımın, ilk çimlenen tohumlarının ot olmadığını sizden öğrendim. İki yıl tohumlar çimlenince onları ot diye yoluşum. Şimdi sayenizde 10-15 küçük soğana sahibim. Sizi tanımak çok güzel, iyiki varsınız.
Sevgili zerrinsrt;
Yazınızı okuyunca bir güldüm, ilk öğrenişim de yaşadıklarımı tekrar hatırlattınız, inanın zaman zaman aklıma geldikce kendime gülüyorum,
Çok teşekkür ederim, sağlıklı sevgi dolu mutlu çiçekli bir hayat gecirmeniz dileği ile. Sevgi ve saygılarımla.
Sn.Lilium,
Sizi tanımak çok güzel. Düşünüyorum da ne kadar çok ortak alanımız var. Yapmaya çalıştığımız şeylerin çok benzeşmesinin yanı sıra zeytin'in ortak ilgi alanımız olması da paylaşabileceğimiz deneyimler için benim açımdan çok sevindirici.
Hayallerinizi zaten büyük ölçüde gerçekleştirmişsiniz. Geride kalan bir kaç küçük şey :)
Çok teşekkür ederim sayın meyveliTepe;
Aynı paylaşımlar benim için de çok sevindirici, Doğa dostları, toprakta, yaprakta, ağaçta, mutlaka bir yerde buluşurlar, buluşmak tanışmak dileği ile. Ayrıca düşüncelerini iyi anlatan, düşüncelerinizi yazıya iyi dökebilen ender kişilerdensiniz, sizleri zevkle takip etmekteyim.
Meyvelitepe de aileniz ile birlikte uzun, huzurlu, sağlıklı bir hayat geçirmenizi dilerim.
Sevgi ve saygılarımla..
günebakan
08-06-2009, 18:36
Sevgili Lillium sizi biraz daha yakından tanımak güzeldi.Allah kızlarınıza hayırlı gelecekler ve yaşamlar nasip etsin.Ayrıca rehberliğiniz için yabancı dile gerek yok yol bilmeniz yeterli:p:p
Sevgili Lillium sizi biraz daha yakından tanımak güzeldi.
Sevgili günebakan, üçünçü ye daha da yakından tanımak olacak galiba:p sanırım malina bir yanlışlık yaptı.:p
Sevgili Lilium, benim gibi daha önce okumamış olanlarda vardır eminim. :p Sizi tanıdığıma çok sevindim...
Sayın malina diğer yerden gönderemedim nedense bilgisayarım hata veriyor, size ulaşınca mesaj atar mısınız.
Foruma eklediklerimi, başka klasöre taşıyorum ama Lilium iki tane eposta gönderilince böyle bir karışıklık oldu, özür dilerim :)
Sevgili Lilium; hayat mücadelenizi, hayata, insana, doğaya bakışınızı ilgiyle okudum.Sizi tanımış olmak güzel. Ailenizle, sevgili bahçenizde sağlık ve huzur diliyorum size. Sevgiler, esen kalın
Teşekkür ederim sevim hanım.
Sn Lilium,çocukluğumun çiçeği Lilium Candidum'la sitede karşılaşmak, beni çok mutlu etmişti.İsmini siteden öğrendiğim Lilium'a Adana'da bağ zambağı denir.Bu mis kokulu çiçeği yetiştirenin mücadeleci,duyarlı,paylaşımcı,insan ve doğa sevgisiyle dolu,pozitif bir insan olması beni duygulandırdı.Almayı düşündüğüm Liliumlara,satış bölümünün kapanması nedeniyle kavuşamadım.İnşallah siz hayalini kurduğunuz çiftliğe en kısa zamanda kavuşursunuz.Sevgiler.
Cumhur Tonba
27-06-2009, 23:44
Merhaba Lilium.
Seni tanıdığım için memnunum. Fakat ben gerçek liliumu tanımak istiyorum.
Seni seviyoruz. Çok iyisin.
İyi dileklerinize teşekkür ederim sayın hazan-z, Benim de satışım bitmişti, bir tek gönderim kaldı onları da en kısa zaman da göndereceğim.
Fakat ben gerçek liliumu tanımak istiyorum.
Biz sahtemiyiz.:(
Seni seviyoruz.
Bizde:p
Cumhur Tonba
28-06-2009, 09:31
Değilsin.
Gerçek liliumu derken. Sevinçlerini, üzüntülerini, anlık tepkilerini, neyle mutlu olduğunu. 24 saatini nasıl geçirdiğini. Bunu neden böyle yzdığıma gelince. Seni gerçekten sevip taktir ettiğim içindir. Çok alıngansın ve ani tepki veriyorsun. En azından bu şekilde yazdığım için durup biraz düşünerek cevap verebilirdin.
Tanımak. Karşısındakini tanımak. Öğle anlar oluyor ki insan kendini tanımıyor.
Üçüncü düşüşünü gerçekleştirdiğin zaman belki biraz daha sakin olursun.
İyi bir arkadaşsın. Bazı şeyleri lütfen olumlu yönümden bakarak analiz et.
Bu şekilde vereceğin tepsilerden kurtulamazsın.
Sevgili Lilium,
Özünüzü,sözünüzü,bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.Umarım tüm dualarınız kabul olur.Sevgiyle kalın.
ciceksever70
28-06-2009, 21:47
Ne kadar icten anlatmissiniz duygularinizi... Burada hepimiz sinif, yas, sosyal durum farki olmaksizin ayni seviyede bilgi paylasimlarinda bulunuyoruz. Sitenin en sevdigim taraflarindan biri de bu. Zambak basliginiz sayesinde liliumlara merak saldim bu yil. Gerci minik oglum cicegini göremeden fidanlarimi kesti ama her yil ekmeye devam edecegim. Bir cok basliga da okumaya basladiktan sonra sizin actiginizi farkettim. Insanlarin kendi yasadiklari tecrübeleri paylasmasi en bilimsel kitabi okumaktan daha faydali oluyor inanin. Verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim. Sizi daha yakindan tanimaktan mutlu oldum.
Teşekkür ederim arkadaşlar, bende sizler gibi doğa sever arkadaşlar tanıdığım için çok mutluyum, iyiki burdasınız.
Gerçek liliumu derken. Sevinçlerini, üzüntülerini, anlık tepkilerini, neyle mutlu olduğunu.
Çok küçük şeylerlere mutlu olabilirim, o oanki durumla ilgilidir, mutluluğumu maddiyatla asla kimse ölçemez, çok duygusalımdır, küçük şeyler dediklerimiz bazen beni çok üzer, Hele ki iftira yalan, yapmadığım birşey, veya demediğim bir şeyi, dediniz demek, yanlış anlaşılmak beni aşırı üzer. Hatta o gece uyuyamam.
Tepkiler.
Örneğin;
Biri bana kum'u ben nerde bulurum, diye soruyorsa. Ekmek hangi ağaçta oluyor diyorsa,
Mantığa ters gelen yerlerde de çok sert'timdir.Hemen tepkimi veririm.
Şakayı (latifeyi) espiriyi çok severim, arkadaşlarıma takılmayı, onların bana takılmasını severim,
Küfürü, argoyu, sehtekarlığı, bitirim ayaklarını sevmem, hele bir insana tepeden bakanı ve bakmayı, büyükleneni, kendini öveni kendimi övmeyi hiç sevmem.
Kısacası olduğum gibi, olduğu gibi olanı severim. Doğal, içten.
Bilmem yeterlimidir sayın tonba.
ciceksever70
29-06-2009, 12:22
Sevgili Lilium beni cok güldürdünüz. Hic süpheniz olmasin elimde el feneri ile gece salyangoz avina da cikiyorum sabah erkenden de... Bahceye cikmak icin ne bahaneler buluyorum bir bilseniz... Sanirim bitki delisi ünvanini coktan hakettim. Sevgiler.
Merhabalar !
Sevgili lilium,
Yazdıklarınız ve yazılanlarla sizi birazcık daha tanımış olduk. İçinizdeki doğa ve tabiyata olan aşkınızı tüm mesajlarınızda görmek mümkün. Takiptesiniz ona göre. Görüşmek dileği ile sevgiyle kalın ve hep aramızda olun.
Saygıyla.
celalsungur
02-07-2009, 12:21
Sevgili hasmım, iyi ki varsın. ;)
Sayın lilium,
sizleri tanımak çok güzel, hep böyle kalın.
Yüzünüzden gülücükler eksilmesin
Teşekkür ederim arkadaşlar, sizler de iyi ki varsınız.
Sevgili hasmım, iyi ki varsın.
Sen de iyi ki varsın, yoksa ben kime hasmım diyeceğim.;)
Sebahattin Sargın
02-07-2009, 20:24
Yazını ancak okuyabildim :(
Sizi ilk olarak Bandırmada tanımıştım son derece içten ve samimi bulmuştum. Yazınızdan bu fazlası ile anlaşılıyor...
Liliumcuların hocasısınız ve iyi ki varsınız...
Sevgiler ;)
Teşekkürler sebo, O samimiyet sizin samimiyetiniz, bende sizleri tanıdığım için çok mutluyum,
Sevgili Lilium,
Sümbül ,nergis soğanlı bitkiler derken kokusunu çok beğendiğim liliumun da soğanlı bir bitki olduğunu öğrendim bir soğancık bulup aldım .Bilgilenmek için aranırken formda satışının yapıldığını gördüm ve sizi tanıdım.Sonra bu güzel bitkinin kokusu herkese sardı hiç kapanmıyor çünkü her soruya kendiniz gibi doğal,içten sabırla cevap veriyorsunuz . Lilium isimli her yazınızı okudum o yüzden de burda da görünce yazmak istedim.
Aileniz ile birlikte ,verandasına o büyük ceviz ağacının gölgesinin geldiği çiftlik evinizde sağlıklı mutlu bir yaşam dilerim.
Çok teşekkür ederim firuzan hanım, liliumlar içerisinde uzun mutlu bir ömür diliyorum. Sevgilerimle..
Hemşehrim, delidaşım sayın kardeşim,
Başlıkta yazdığım gibi gerçekten çok geç kaldım ama iki defa toplantılarda görüştüğüm bir arkadaşımı tanıtan yazısını yeni okuyunca cevap yazmadan duramadım.
Öncelikle bu kadar çok kişi tarafından sevilmek imrenilecek bir olgu. Hayatı çok iyi okuduğun için, olduğun gibi görünüp, göründüğün gibi olduğun için çok arkadaşının takdirlerini alıyorsun. Bende onların değerlendirmelerine katılıyorum.
Sayın eşin ve sevimli kızların ile sağlıklı, mutlu uzun yıllar dilerim.
Herşey gönlünce olsun.
Çok teşekkür ederim osman abi, olduğum gibi görünmek hep tercihim oluyor.
Hayat bu
Bir gün gerçeklerle yüz yüze kaldığımda hayal kırıklığı yaşatmamak adına hayat perdemi herkese açık tutuyorum.
Değerli bir abi kazandığım için şanslıyım. Sağlıcakla kal.
Zeytinlibahçe
02-04-2010, 05:38
Sn Lilium
sizinle daha cok zeytinle ilgili konularda karşılaşıyoruz, şimdi daha iyi tanımış oldum,cok aktif bir katılımcı oldugunuz için taktir ediyorum
saygılarımla
Teşekkür ederim ayhandukel, Zeytin dedin yarama bastınız, zira bu günlerde zeytin ağaçlarımı sökeceğim kıyamıyorum Bunca yıl emek verdiğim ağaçları nasıl kıyıpta sökeceğim bilemiyorum, ama sökmek zorundayım.:(
Zeytin bahçesi olacak ceviz bahçesi.
Zeytinlibahçe
03-04-2010, 06:31
Lilium selamlar
Dogrusu merak ettim,zeytin agaclarınızı neden sokeceksiniz?
ozdenarda
03-04-2010, 08:38
Sayın Lilium bende merak ettim zeytinleri neden söktüğünüzü ,şuanda ceviz çok tutulan bir ağaç ama yinede merak etmeden yapamadım .Sizin gibi durmak yok gelişmeye devam diyen bir insanın geçerli bir sebebi olduğuna eminim ,sevgi .sağlık ve mutlulukla kalın .
Sevgili arkadaşlar daha öncede birçok başlıklarda bu konudan bahsetmiştim, kısaca anlatmaya çalışayım. Zeytin bahçesini kurmaya karar verdiğim zaman emekliliğimde birazda yan gelir olur düşüncesi ile başladım, erdek edincik zeytin bölgesi alıcı olarak marmarabirlik te var, üye oluruz malımızı veririz dedik, biz bahçeyi kurduk büyüttük yetiştirdik verim almaya başladık gidip üye olalım dedik.
Gittiğimizde gönen bölgesinden üye olamıyacağımızı bu bölgenin zeytin ekim alanından çıkarıldığını dolayısıyle ürünümüzü de alamayacaklarını söylediler.
Başka bir şekilde değerlendirme şansım da yok.
Karar vermeliydim ve üç yıl önce bir yıl düşünerek kararımı verdim, cehedler cevizinde karar kıldım ve o yıl ektim, cevizler verime yattıktan sonra zeytinleri sökmem gerekliydi, ve o zaman işte bu zaman, bu gün destereyi aldım oniki yıl emek verdiğim onlara baktığım kadar çocuklarıma bakmadığım ağaçlarımı kesmeye başladım ellerim titreyerek.
Sayın Lilium, sitede yeni olduğum için sizi pek fazla tanımıyorum. Ancak yazdıklarınızdan ve siz gelen yorumlardan anladığım kadarı ile seviliyorsunuz, Sizinle ilgili hep güzel yorumlar yapmışlar.
Böyle iken zeytinlerinizi keserken ne kadar sıkıntı duyduğunuzu tahmin edebiliyorum. Emin olun ben de üzüldüm . Sadece verilen emek adına değil ama bir ağacı kesmek zaten yeterince zor diye düşünüyorum. Kaldı ki küçük bahçeme benim de diktiğim ilk ağaç zeytin olmuştur.
Bu arada ceviz; armuta, duta benzemez aman dikkat diyeyim ;)
ozdenarda
04-04-2010, 10:00
Sayın Lilium içim şimdi daha fazla sızladı malesef ülkemizde emeğe hiç saygı yok size başka bir alternatif sunmuş olsalar 13 yıllık emek yitip gitmezdi .Bizim ülkemiz tarım ülkesi ama bunu yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar anlayamıyorum ,ya sizin gibi emek verenlerin şevkini kırıyor. Şükürkü sizinki kırılmamış **** köyde kalan yeni nesil tembelliğinde ve emeğinin karşılığını alamayınca şehirlere kaçıyor .(sonuç ortada) Sizi tanımayı çok arzu ederdim .Emeklerinizin karşılığını alacağınıza gönülden inanıyorum .Allah kolaylık versin ,ürününüzde bol olsun sağlıkla kalın..
Sayın Smyrna, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, sevilmek gerçekten çok güzel bir duygu O da arkadaşlarımın teveccüğü hepsine çok teşekkür ederim sağ olsunlar var olsunlar.
Ağaçı kesmek gerçekten çok zor, hele yıllarca gözün gibi baktığın çocuğun gibi olan ağaçı kesmek çok daha zor, hani ellerim titriyor dedim ya inanın titriyor bir anlık dalgınlık yapmaktan korkuyorum.
Böyle kötü yönetilen tarım politikalarıyla bize daha çok ağaç kestirirler, ver teşviği ektir sonrada ne yaparsan yaplarla tarım yürümez
Halil Önen
05-04-2010, 01:04
Böyle kötü yönetilen tarım politikalarıyla bize daha çok ağaç kestirirler,
Sanki, cevizlerin sonu da iyi değilmiş gibi geliyor bana. ...korkarım valla!
acemi_caylak
05-04-2010, 08:45
Sanki, cevizlerin sonu da iyi değilmiş gibi geliyor bana. ...korkarım valla!
Zeytini hobi olarak değilde geçim aracı olarak üreten bütün arkadaşların yaşadığı benzer soruna parmak basmış aslında Sn. Lilium.
Duygularını çok iyi anlıyorum. Zeytin yağının kilosuna 5 liaradan bile alıcıyı zor buluyorsunuz. Nasıl kar edeceksiniz? Çoğunca yaptığınız masrafları bile çıkaramıyorsunuz.
Ceviz zeytinden daha verimli ve pazarlama sorunu daha az olan bir tür. Ancak Halil Bey'in söyediklerini de dikkate almak gerekir. Ceviz müthiş bir şekilde yaygınlaşıyor. Umarım zeytinicilerin başına gelen cevizcilerin başına da gelmez.
Orhan Özbilgiç
05-04-2010, 09:24
Sevgli lilium,
İzninizle önce Sevgili osman45' e teşekküredeceğim. Neden mi? Zira son olarak 9 ay önce küllenmiş bir mangal ateşini, kurcalayarak yeniden yaktığı için.;) Baştan sona okudum. Onurlu yaşam mücadelenizden kesitler sunduğunuz bu tanıtım yazınız, doğal olarak çok ilgimi çekti.
Sizin bu sitede neden bu kadar çok sevildiğinizide, bu bölümde yazılanları okuyunca anladım. Sizi tanıdığıma bende sevindim. Dilerim, birgün agaclar.net sizi, benim gibi sizi birebir tanımayanlarla da karşılaştırır.
Sağlık ve mutluluk dileklerimle.
Zeytinlibahçe
05-04-2010, 11:00
Sn Lilıum
Ne diyeyim, kolay gelsin, hiçte kolay olmadıgının farkındayım.
Aslında ticari beklentilerin, keyif almayı azalttıgını düşünenlerdenim. hayatta neyi amator olarak yaparsanız ondan cok keyif alırsınız,ticarete döndügünüz anda beklentileriniz artıp, işin sihiri bozuluyor.
Benzer bir durum bizim için de gecerli cok büyüdük,bu sene fark ettim ki hep bir şeyleri yetiştirmeye calışıyoruz,bahcemizin birini degerini, kıymetini bilecek birine satıp,yani küçülüp,kalanla keyif içinde,beklentisiz topragı, çiçegi, havayı koklayarak, farkındalıkla,keyifle ugraşmak istiyoruz.
saygılarımla
kumyaka2010
05-04-2010, 11:15
Sevgili lilium !
İnsanlar hayatlarında birçok hatalar yapıyor . Keşke dikmeden evvel araştırsaydınız . Kaç agacınız var bilmiyorum , zeytinde 5 seneye kadar saklanabilinen bir urun .Kaldıki çok agacınız yoksa kendinizde pazarlayabilirdiniz . Zaten Marmara birlikte malını satamadıgı gibi alımları çok kıstı . Bizde her şeyi devlete satma adeti var . Bulundugum koy bayır ve volkanik ,zeytinden başka bir şey olmuyor .Ama % 95 Tutunden emekli umurunda degiller .Ben fıstık çamınıda yeriniz varsa oneririm . Tabi vaktiniz olursa ,bohrtlen , ahududu ,frenk uzumu de altarnatif . Sevgi ile kalın .
Zeytinci
05-04-2010, 15:57
Günümüzde zeytinden para kazanmanın iki yolu var:
1-Geleneksel tarz yüksek kalite. Butik marka yaratma. Pazarlama için emek harcama. Yağ sezonu geldiğinde (ekim) kilosunu 50-60 euro ile pazarlamaya çalışan yabancılara rastlanabiliyor, internet üzerinde.
2-Ucuza mal edip çok üretip (makinalı tarım, sık dikim vs.) sürümden kazanacaksın. Örneğin Arbequina nın avrupaya ve dünyaya pazarlandığı gibi.
Yukarıdaki ikisi de bizde eksik. İç piyasada fakir insanımıza yağ yediremezsin. İnsanımız ya kendi ürettiği yağı ya da piyasada en ucuz ne varsa onu tüketiyor.
Bu gün zeytin yarın ceviz öbür gün başka birşey. Cumhuriyetle yaşıt zeytin kanunumuz olsa da uygulanmayınca ve emek olmayınca olmuyor.
Ümit çok lisan bilen, girişimci, araştırıcı ve kendine güvenen yeni gençlerimizde.
Düşünceleriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, yaşam var oldukca mücadelede devam edecektir öyle ve ya böyle, herşeyi devletten beklemeyeceğiz tabi ki, ama nasıl ki bir ailenin başında aile reisleri varsa ve o aileyi idare ve yönetiyorsa, nasıl ki bir orkestranın başında şef varsa o orkestrayı yönetiyorsa, bizim başımızdaki devlette oluşturduğu politikalarla oluşturduğu pilan ve programlarla bizi yönetip yönlendirecek, yapamıyorsa şefsiz orkestraya benzeriz herkes bir telden çalar ne çaldığını da bilmeyiz.
Günümüzde olduğu gibi rüzgar nereden eserse o tarafa savrulur gider bir bakmışsın hayat biter, Torun da arkandan söver, Ne tohum bıraktınız ne toprak.
Dogasever
06-04-2010, 13:10
Sevgili Lilium,
Hakkınızda biraz daha fazla bilgi edinmek beni çok mutlu etti. Yazınız, "işte yaşamda mutlu olmasını bilen ve olduğu gibi görünen, kendisiyle ve doğayla barışık, mutlu bir insan" mesajını en iyi şekilde veriyor! Sizi tanıdığıma çok memnun oldum! Ortak olan iki yanımızı daha keşfettim: Türkçe konusunda duyarlık ve iki kız evlat! Tüm çabamız onların daha mutlu, daha yaşanabilir, daha çok paylaşan, insancıl değerlere daha çok önem verilen bir dünyada yaşamaları içindir. Her şey gönlünüzce olsun!
Teşekkür ederim doğasever, Yazım kurallarına ne kadar dikkat etmeye çalışsam da yine hatalar yapabiliyorum, ağaç yaşkan eğilir, belli bir yaştan sonra eğilmiyor işte ne yapayım.
Diğer ortak yanımıza gelecek olursak, eh ne yapalım bizde erkek damat sahibi oluruz.:)
Sevgiyle kalınız tanışmak dileği ile..
furkan yıldız
24-01-2011, 16:45
baban gibi eşek olma okuyun dedik.
Güzel insan Lilium abim, Lilium halam bu sözüne çok kızdığımı bilmeni isterim. Ne okuyan insanlar var o dediğin şekilde. Hani bir söz vardır ''Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok'' misalidir. Eskilerde okuyamamak o zamanın şartları gereği. İnşallah babaları kadar güzel bir insan olurlar kardeşlerim de. Seni tanımak ayrı bir zevk. Ellerinden öperim halacım :p
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim furkan kardeşim, şu cümleyi her zaman hatırlar zaman zaman da hayıflanırım.
''Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok''
Bu cümle gerçek ama değişik bir versiyonunu hatırlattı anlatmadan geçemiyeceğim.
Yıllar önce paranın kıt olduğu zamanlar, köyde hali vakti biraz iyi olan bir amca sinamayı çok severmiş, sinama 1.5- 2km uzak. Sinamaya gitmek için kendisine bir bisiklet alır, o zamanlar bisiklet mersedes mubârek:) hali vakti de iyi olduğu için güzel son model bir bisiklet alır. Uzatmayayım biner ve sinamaya giderken yolda iki genç ten biri diğerini dürter şit şit bisiklete bak beeee. Diğeri bakar ve, Bisiklet bisiklet ama üstündeki adam da iş yok.
Sevgili Lilium;
Diğer bölümlerde verdiğiniz cevapları atlamadan okumaya çalışıyordum, bu içimizden biri bölümünde sizi tanımaktan çok memnun oldum, Balıkesir daha doğrusu kaz dağları hayranı olduğumdan da ayrıca dikkatli okudum yazılarınızı.
Saygılarımla
Sevgili ayhat;
Çok teşekkür ederim, Yazmaya değer bulduysanız bu benim için büyük bir onurdur.
Diğer bölümlerde de bildiklerimizi ve bilmediklerimizi öğrenerek paylaşmaya çalışıyoruz, ben de bilmediğim şeyleri arkadaşlardan öğreniyorum, ağaçlar neti de bundan dolayı çok seviyorum.
Ağaçlar net gibi, kazdağları da belki bir yerlerde tanışmaya vesile olur.
saygı ve sevgilerimle..
Sn. Lilium, içten yazınızı zevkle okudum,bilhassa zambaklar konusunda, benim kabul ettiğim, bilir kişim'i, biraz daha fazla, tanıma fırsatı veren, agaclar.net'e teşekkür ederim.
zambak konusunda, tüm mesajlarınızı okudum ve bir soru oluştuğunda,ilk başvuru sizin bilgi,mesajlarınız oluyor,bu sebep ile bir kez daha teşekkür ederim.
Sayın ykolko, şımartıyorsunuz ama öyle bilir kişi falan, sadece bildiklerimizi paylaşıyoruz bilmediklerimizi de diğer arkadaşlardan öğreniyoruz, ağaçlar neti de güzel yapan yönlerinden bir tanesi, büyük bir kaynak büyük bir üniversite oluştu bile, her geçen gün öğrenci sayımız artmakla çığ gibi büyüyoruz.
Bilgi paylaşıldıkça bilgi olur. bu bilgilerin paylaşımında güzel fikirlerde denemeler de çıkıyor bilgi genişleyerek büyüyor.
Teşekür ederim saygılarımla...
Sevgili Lilium,
Tanıtım yazınızı okumadan önceki izlenimlerim okuduktan sonrakilerden farklı değil inanın.
İçi dışı bir, İçten ve doğal bir duruşunuz var ve sizin için de saygı önde gelen kavramlardan. Ne güzel sizlerle aynı ortamı paylaşmak.
Kesmek zorunda kaldığınız zeytinlere çok üzüldüğümü de bilmenizi isterim.
Maalesef yaşadıklarımız her seferinde " burası Türkiye" dedirtiyor.
Daha güzel günlere ve her şey çok daha iyi olur umarım.
Sizi sizden okumak güzeldi. Saygılar...
Sevgili aygün hocam, ben de sizleri tanıdığımdan sizler gibi doğa sever özü sözü bir öğretmenimiz olmasından gurur duyuyorum. Kesmek zorunda kaldığım zeytinlere bende çok üzülmüştüm, ama geçti, yanlışı yanlışla düzeltemeyiz mantığı ile hareket ederek verilen karar biraz üzülmeme sebep oldu fakat çok daha iyi oldu, iklim şartlarına uyanı bir an önce tercih edip uygulamak bir sonraki nesillerede kalıcı yararlı birşeyler bırakabilirsek ne mutlu.
Yeniden yeşil bir orman yaratmanın mutluluğu bir başka oluyor.
Bir arkadaşım da bu hevese kapıldı, otuz dönümlük bir arazide onada bir bahçe kurma çalışmalarımız var, inanın bir yeri yeşillendirebilmek ağaçlandırabilmek o hazzı tadabilmek alabilmek o kadar güzel ki.
Sevgilerimle...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.