View Full Version : Bahçede pratik yöntemler
Siz önce neler yapmak istiyorsunuz bir sıralayın.
Hangi bitkileri istiyorsunuz? Oturma yerleri yapmayı veya mini havuz yapmak gibi bir düşünceniz var mı?
Sevdiğiniz çiçekler nelerdir?
Bütün bunları bir şekillendirin de sonra arkadaşlara başlıklarda danışın, daha iyi olur.
Bizler de hep acemiydik, hiç gözünüz korkmasın. Sitemizde yardımlaşmayı gönüllü olarak yapmak isteyen o kadar çok arkadaşımız var ki tahmin edemezsiniz.
Kolay gelsin.
Keşke resim oyabilsem.Kocaman bir alan ve buyuk bir ev.Ben evimin etrafını taşlarla filan minik havuzcuklar,süslemeler,yapmak istiyorum.Leylak ağacını çok severim eşim dikti bir tanesi yeşerdi sadece.İklim o kadar soğuk ki ve dediğim gibi köstebekler kovucuya rağmen fazlaca.O iklimde pek verimli olmuyor ağaçlar ve çiçekler.Yavaş buyüyor.
Kısaca yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere ne yapacağımı blmiyorum.Kolay yapabileceğim bir kaç örnek varsa resimekleyebilirmisiniz.En kolayı,beceriksiz birinin bile rahatça yapabileceği düzenlemeler,süslemeler rica ediyorum,resim olarak.
teşekkür ederim
O zaman size önerim; arkadaşların bahçelerinde şöyle hızlıca bir turlayın. Daha sonra Peyzaj, Bahçe Düzenlemeleri adı altındaki başlıkta:
1-Bahçenizde uygulanabileek peyzaj düzenlemeleri
2-Dar Bahçe için tavsiyeler
3-Örnek alınabilecek bahçe düzenlemeleri
4-Örnek bahçe plânları
5-Bahçelerde çiçek adaları .... ve daha ilginizi çekecek bölümleri okuyunuz.
fatma sunay
04-12-2010, 20:36
Sevgili Güler hanım 240 nolu mesajdaki çiçekliğe bayıldım güzel fikirler verdiğiniz için teşekkürler.
Sevgili fatma sunay, teşekkür ederim. Ben de bahçemde denemek istiyorum.
Keşke resim oyabilsem.Kocaman bir alan ve buyuk bir ev.Ben evimin etrafını taşlarla filan minik havuzcuklar,süslemeler,yapmak istiyorum.Leylak ağacını çok severim eşim dikti bir tanesi yeşerdi sadece.İklim o kadar soğuk ki ve dediğim gibi köstebekler kovucuya rağmen fazlaca.O iklimde pek verimli olmuyor ağaçlar ve çiçekler.Yavaş buyüyor.
Kısaca yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere ne yapacağımı blmiyorum.Kolay yapabileceğim bir kaç örnek varsa resimekleyebilirmisiniz.En kolayı,beceriksiz birinin bile rahatça yapabileceği düzenlemeler,süslemeler rica ediyorum,resim olarak.
teşekkür ederim
Bende yıllarca köstebekle uğraştım. Ters lale ekerseniz soğanın kokusuna kesinlikle gelmiyorlar. Ters laleleri ektiğim yıl köstebekler yok oldu hayret ettik.
Yabancı bir bahçe dergisinde gördüğüm uygulamalar çok hoşuma gitti. Hem pratik sera hem salyangozlardan korumak amaçlı. Keşke geçen yıl görseydim de çileklerimi salyangozlara feda etmeseymişim.
Bunlar cam, benzerini bulamasam da kek, pasta tabaklarının kapaklarını kullanabilirim.
285718
285719
Bunlar da şeffaf plastik sepetlerle yapılabilir. Benim çok kafama yattı bu uygulamalar.
285720
Sevgili limon, ben de burada geçenlerde gördüm ilk fotoğrafta kullanılan cam uygulamanın plastiğini yapmışlar. Üzerinde de minik bir sürgülü penceresi var havalandırma için. Çok uygun fiyatlıydı. Son karedeki plastikler de ikea'da çocuk bölümünde satılan oyuncak kutularına benziyor. Hatta bazılarının altı tekerlekli oluyor. Onlardan alıp ters çevirip kapattık mı tamamdır:)
Yaşa selenn, ben de ikea da böyle büyük ebatlarda kutular var diyecektim.
İkea kurtarıcımız zaten, yokken ne yapıyormuşuz bilmiyorum. :)
Uygulamalar süper, ben begonvil için bile düşündüm. Yaz sonunda soğuklar bastırmadan içine sığacak ebatta budarım, çok soğuklarda rüzgarlarda kapatırım üzerini. Kökü sağlam kalıp, bitki yaşlandıktan sonra çok hızlı dallanıp, boy veriyor nasıl olsa. (Bkz. Kelebek çalısının begonvili ;) )
Güler hanım size Ipad (veya herhangi bir tablet) gerek diyorum ya, oldukça uygun fiyatlara (abone olunuyor yıllık 14 $ gibi) öyle güzel bahçe dergileri var ki, tam sizlik. Şimdi bir bitki ansiklopedisinin peşindeyim, bulursam 1 sene okururum herhalde. :) Hem de her yerden internete bağlanabiliyorsunuz. Üçüncü kolum oldu diyebilirim, bilmediğim bir adresi ararken de çok yardımı oluyor. (mesela anadolu yakasında) Fotoğraf çekip, kaydediyor. Şimdilik fotoğrafları direkt siteye gönderemiyorum ama Pc ye bağlayıp alabiliyorum. Yakında sn.Uzaylı sorunu çözer.
Sevgili limon Ipad 2 var elimde. Yol boyunca da kullanıyorum. (arabayı Oğuz kullanıyorsa tabii)
Bahçe kapısının önüne yerleştirdiğimiz çöp bidonlarının görünümü hep canımı sıkardı, bu uygulama çok hoşuma gitti. Mevcut çöp kovama uymayacak ama yapı marketten ahşap kafes malzeme, 3-5 menteşe ve yarım metre zincirle bu işi kendim de yapabilirim. Tchibo (http://www.tchibo.com.tr/plantum/urun/Cop_Kutusu_Dolabi_TD/281828.html) da bu ay bahçe zamanı, güzel şeyler var.
288273
Uzadıkça sağa sola yatan bitkiler için:
295747
Kaynak: Gatsbys Gardens (http://gatsbysgardens.blogspot.com/)
Sevgili Güler hanım ve paylaşımda bulunan diğer üyelere bir sorum olacak müsaadenizle. :o Çim alan ile çiçekli alanın bu şekilde kitap gibi ayrılması nasıl mümkün oluyor, ne yapıyorlarda birbirlerinin alanına sızmıyorlar, öğrenmek istiyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim..
322685
Ben böyle bir alan yapmak istesem; yani yürüme yolunu çimden tanzim etmeye kalksam şöyle yapardım.
İki uzun tanta alırdım. Bir tanesini sol tarafa uzunlamasına sabitlerdim. Yürüme yolunun genişliğini istediğim kadar ayarladıktan sonra sağ tarafa da diğerini sabitlerdim.
Ortadaki alana güzelce hazırladığım toprağı serer ve çim tohumunu ve kapak toprağını kapatırdım. Çim alan tesis edildikten sonra tahtaları sökerim veya iyice çakarak çim boyu ile aynı seviyede tutardım.
Eğer tahtaları sökersem, diğer alandaki bitkilerin çim alana karışmamaları için sağ ve soldan diğer bitkileri sık sık temizlemek zorunda olurdum. Ara sıra da çimi kontrol eder, bir ip çekerek, diklemesine düzgün bir şekilde bel küreği ile keserdim.
talhacatalbas
01-08-2012, 19:51
67777
67778
bunu çok beğendim :)
bunu çok beğendim :)
Beğendiğinizi yazmanıza gerek yok, bunun için beğendiğiniz mesajın altında yer alan "beğen" linkini tıklayabilirsiniz.
Çok faydalı öneriler, teşekkürler
Beğendiğinizi yazmanıza gerek yok, bunun için beğendiğiniz mesajın altında yer alan "beğen" linkini tıklayabilirsiniz.
Beğenmemiş. Çok beğenmiş. Çok beğendim linki olmadığından vurgusunu bu şekilde belirtmiş. :D Şaka bir yana bu tür ikonlar insanları kolaycılığa itiyor. Katkı ve katılımı azaltıyor. En azından bu forum için değilse bile pek çok internet uygulamalarında durum bunu gösteriyor. Takdir yine de forumun yönetim anlayışına bağlıdır.
hüsnüyusuf
07-12-2013, 21:58
Yabancı sitelerin birinde satılan bu kafes tablasının yapımı elinden iş gelenler için zor olmasa gerek.459309
Salatalık için kullanılan bu kafes hem hasatı kolaylaştırıyor hem de toprak kaynaklı hastalıkların engellenmesine yardımcı oluyormuş. Kafesin alt kısmındaki toprak alanda marul, ıspanak gibi yeşillikler yetiştirilebilir salatalığın büyümesiyle birlikte yeşillikler için yeterli gölge de sağlanmış olur gibi bir açıklama yapmışlar.
Cok guzel bir konuymus bu. Tamamini bitirmedim. En kisa zamanda sindire sindire okunacak. Elinize saglik. Devami da gelir umarim.
Tüm paylaşımları dikkatle okudum gerekli notlarımı aldım resimlerimi kaydettim :)Benim gibi acemi ve meraklı bir kişinin işine yarayacak çok güzel paylaşımlar devamını bekliyoruz sevgiler beni bekleyen çok iş var sabırsızlanıyorum okudukça.
uskudarim
06-07-2015, 15:34
Bu konuya devam edecek kimse yok mu :( çok güzel bir başlıkmış.
bahcekurdu
13-07-2015, 02:08
Deniz veya dere kenarından topladığınız taşlarla, bahçenizde yürüme yolu yapabilirsiniz.
69576
bu yürüyüş yolunu yapmak için zemine çimento dökmelimiyiz
Malum kış çok sert geçen bölgelerde kışa dayanıklı bitkiler bile saksıları plastik ve ince olduğu için bitkiyi koruyamıyor, kökleri donuyor ve kaybediyoruz.
Peki bu bölgelerden saksı kılıflarını deneyen oldu mu?
Çok değerli dış mekan çiçekleri için düşünülemez mi? Kışın soğuktan yazın sıcaktan korur diye düşünüyorum. :o
Benim sizler gibi güzel teras ve balkonum ve de bir birinden güzel çiçeklerim olsun kesinlikle ne yapar yapar alırım veya malzemesini alır döşemecilere özel olarak diktiririm. :D
Çoğu bitkiler için üstüne gerek yok altını bezlesek yeterli olur sanırım. :o
591388
"Donmaya Karşı Bitki Koruma Seti" olarak google de aratırsanız bulabiliyorsunuz.
spices girl
04-02-2016, 08:24
pratik bahçe bilgileri
594469
594470
594471
bu yürüyüş yolunu yapmak için zemine çimento dökmelimiyiz
Ben bahçemde yaparken kenarlara kontrplak ile şekil verip çimentoyu yumuşakça dökmüş ve biraz suyunu çekince de dereden topladığım taşlarla şekil vermiş ortasına da mavi nazarlık boncuğu koymuştum.
594509
spices girl
07-02-2016, 10:50
süper bir yöntem
594864
shawshang
30-04-2016, 10:18
609040
shawshang
30-04-2016, 10:25
Elimde bolca palet ve makara olduğu için bahçeye düşündüklerimden :)
609041
609042
609043
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.