Bağlan

View Full Version : Atık yarısmasına yeni düzenleme

backyard
27-10-2005, 13:10
İlköğretim çağında öğrencilerin çevre konusunda bilinçlenmeleri amacıyla Belediye ve Çevre Geliştirme Derneği tarafından her yıl çöp toplama yarışması düzenleniyor. Yeniden Kazanım Projesi(YEKAP) olarak adlandırılan çalışma sonucu en fazla atık toplayan okullara çeşitli hediyeler veriliyor. Toplanan çöpler ayrıştırılarak ilgili fabrikalara gönderiliyor ve elde edilen gelir yine çevre bilinci için harcanıyor. Bu yıl yapılacak olan katı atık toplama yarışmasının kapsamı genişletilerek elektronik atıklar da yarışmaya dahil edildi. Yarışma iki ana grupta yapılacak. Birinci grupta kağıt ve benzeri atıklar toplanırken, ikinci grupta ise bilgisayar parçaları gibi elektronik atıklar toplanacak. Yarışmaya Muğla'da bulunan İlköğretim okulları katılacak. Başvuruları 14 Eylül tarihinde başlayan yarışma, 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Yarışma iki aşamadan oluşacak. Birinci aşama yarı öğretim dönem sonu ikinci aşama ise öğretim yılı sonu olacak. Ödüller 5 Haziran tarihinde Dünya Çevre gününde açıklanacak.

BİRİNCİYE TELEVİZYON

Muğla Çevre Geliştirme Derneği Başkanı Nihal Yılmaz, şu açıklamalarda buundu: "Teknolojinin çok hızlı gelişmesi, her geçen gün yeni bir cep telefonu, bilgisayar ve beyaz eşya modelinin ortaya çıkması bu cihazlara ait atık miktarının da aynı hızla artmasına sebep olmuştur. Bu yıl başlattığımız Elektronik Atık Toplama projesinde toplanan atıklar Yeniden Kazanım Projesi (YEKAP), tarafından ayrıştırılacaktır. Atıklar her cuma günü okullardan YEKAP görevlileri tarafından alınacaktır. Alınan atıklar okul öğrenci sayısına bölünerek çıkan miktar üzerinde değerlendirilecektir. Katı atık toplama yarışmasında sömestr birincisi okula 1 adet faks, yıl sonu birincisine 1 adet bilgisayar, yıl sonu ikincisine bir adet 37 ekran TV ve yıl sonu üçüncüsüne de elektrikli süpürge verilecek."

Kazım TOKUÇ

Kaynak: http://www.aksam.com.tr