PDA

View Full Version : Terbiyeli Rezene




berduray
09-03-2009, 22:20
Avm'lerdeki tombullardan olmasa da bahçemde bir kök rezeneden yemek yaptım paylaşayım dedim.

Bahçeden topladım, yıkadım, parmak kadar doğradım.

66341

66342

Bolca kurusoğanı kavurdum, rezeneleri ilave ederek kavurmaya devam ettim.
66343
Küp küp doğradığım bir patatesi ilave ettim.
66344
Önceden pişirdiğim kuşbaşı etleri ekledim, sevmezseniz koymayabilirsiniz tabii.
66345




berduray
09-03-2009, 22:28
Biraz sıcak su ilavesiyle azıcık pişirip, terbiyesine geçtim.

66346
Küçük bir kase yoğurda 1 yemek kaşığı un, yarım limon ekleyerek karıştırdım.
66347
Kaynayan yemeğin suyundan bir kepçe alıp terbiyeye koydum.
66348
Terbiyenin kesilmemesi için azar azar yemeğe ilave ettim.
Bir taşım daha kaynatıp, servis ettim.
66349

berduray
09-03-2009, 22:30
Yeşil aksamından fazla koymadım, beni affedin ama tabağın ortasında bir yumak saç gibi bir görüntü oluşuyor, kökler daha güzel ve yemesi daha zevkli, tabi zevk meselesi...

Gülçiçek Çolak
19-05-2011, 09:24
çok güzel görüntülemişsiniz.
İzmir de arap saçı denen doğal rezene etli pişiyor ama çok geç pişer düdüklüde yine yumurta kırılabilir. Biz tadılabilir. oda.

Unutmamak gerek yeşiller demir ve klorofil den yana zengin, beyazlar kalsıum açısından.
Ancak topraktaki her minerale ihtiyacımız var.