PDA

View Full Version : Kedilere yuva aranıyor

badem
05-03-2009, 23:02
iki aylık sağlıklı erkek safkan siyam yavrusunu vermek istiyorum. ilk parazit hapı verildi.

Düzeltme : Kelime eklendi.

agozce
05-03-2009, 23:06
Ben yakında olsaydım çok isterdim. Bir iranım var, adı da Badem:). Arkadaş istiyor.

badem
06-03-2009, 14:12
Nasıl göndereceğim konusunda bilgi verebilirseniz göndermeye çalışırım :)))))

aaylin
06-03-2009, 14:40
Bunu yazmak belki bana düşmez ama otobüste kutu ile gönderim çok riskli. Birinci risk; otobüse içinde kedi olduğunu söyleseniz bile kargo bölümünde taşıyorlar ve üzerlerine diğer valizlerin düşme olasılığı var. İkinci risk ise; yine kargo bölümüyle ilgili, orada ısı yolculuk anında eksilere kadar düştüğünden hayvancağız donabilir (üstelik daha yavru). Üçüncü risk ise; yavrucuğun elden ele dolaşmasıdır (ki bildiğim kadarıyla otobüs firmaları canlı hayvan taşımacılığı ya da emaneti yapmıyorlar.

badem
06-03-2009, 19:33
kediye yuva bulundu hepinize çok teşekkürler.

Burhan Gönder
16-04-2009, 20:55
iki aylık sağlıklı erkek safkan siyam yavrusunu vermek istiyorum. ilk parazit hapı verildi.

Sayın badem,
Eğer elinizde başka yavrular var ise gönderebilirseniz çok isterim adresimi özelinize yazıyorum.

zenfree
28-04-2009, 22:36
Bizim üç kedimiz ( bahçe kedileri) toplam 12 yavru doğurdu. Çok şekerler. Ancak yuva bulamazsak sonlarını hiç iyi görmüyorum? Almayı düşünen veya önerisi olan var mı?

yaman_
29-04-2009, 00:11
bahçede yaşarsalar ence sakıncası yok:) bahçemde besleyebilirim

zenfree
29-04-2009, 23:07
Sayın yaman teşekkürler. Özelinizden size bilgi veririm.

atillaakkartal
02-09-2009, 10:35
İşyerimde baktığım Mestan ismini koyduğum kedi, 17 Mayıs 2009 da dört tane yavru doğurdu. Kendisi daha bu senenin yavrusu olması ve hasta olması yüzünden, yavrulara bakamadı. Hem Mestan'ı tedavi ettirdim, hem de yavrulara baktım.. Dört yavrudan üç tanesini yaşatabildim.
Yavrulara bakmak çok zevkli birşey.. fakat iş ortamında olduğu için, ancak mesai saatlerinde ilgilenebildim. Onları doyurup tuvaletlerini yaptırdıktan ( En zor olan bu iş..) sonra onları bırakıp eve gittikten sonra bile hep aklım onlardaydı.. Beslemek için özel "Cat Milk" mama verdim. 1 ay bu şekilde mama ile besledim. Mestan kendini iyi hissettiğinde onları çok az olan sütü ile emzirmeye çalıştı. Yavrular annelerini emerken tahriş etmişlerdi, bu yüzden bazen yanlarından kalkıyor, bazen de acı da çekse de miyavlayarak emzirmeye gayret ediyordu.
Tuvaletlerini 3-4 gün yapamadıkları oluyordu. Uzun uzun masaj yaparak kakalarını yaptırdığım zaman dünyalar benim oluyordu sanki..
1 aylık olduktan sonra hem tuvaletlerini kendileri yapmaya, hem de kuru ve yaş mama yemeğe başladılar. Bu durumda nispeten işleri kolaylaşmıştı.
Bir ara burunları akmaya başladı...Daha önce anneleri nezle olmuştu, ondan geçmiş. Veterinere birkaç kere götürdüm, ben de ilaç vererek iyileştirdim.
Daha önce hasta olan annelerini de veterinere götürerek ve onun verdiği ilaçları vererek iyileştirdim..
Şimdi yavrularına çok düşkün. Onlardan ayrılmak istemiyor. Yavrular bu yaşlarında bile bazen annelerini emmek istiyorlar..
Şu anda işyerimin üstünde boş bir (bize ait) kat var.. Orada kalıyorlar..
2 aylıklarken, bir de üç aylıklarken iki ayrı siteye ilan verdim. 1-2 kişi aradı fakat olmadı.
Şimdi bu sitede sesimi duyurmaya çalışacağım.. Bu sevimli kedi yavrularını sahiplenmek ister misiniz? Benim evimde üç kedim var.. Bunları da eve götürürsem olmaz..

http://www.yuvaariyoruz.org/?p=5471

http://www.sahibinden.com/uc_yavru_kedime_yuva_ariyorum-61WQQaXQQ16241421WQQpXQQdisplayitem

yesim ozgun
02-09-2009, 14:46
www.miyavlar.com
www.kedigen.com
www.petarkadas.com
www.minikpati.com adreslerine başvurusan daha fazla yuvalandırma ihtimalin olur.

ama burası bir bitkiveritabanı sitesi ve işin zor olur.

zeyna ve minnos
13-09-2009, 15:29
;);)iyi günler,

Buraya ilan vermeden önce kedigen ve kedilerimiz isimli siteye giriş yaptım. Üç hafta olmasına rağmen üyeliğim aktifleşmedi. Bu nedenle siteyi kullanmak zorunda kalıyorum.

Minnoş'umun 3 erkek, 2 dişi yavruları oldu.
Aslında hamile kalmadan önce ön araştırma yapmıştım.
Yavruları olursa almak isteyen çoktu. Söz de vermişlerdi.
Ama bugün biri hariç hepsi vazgeçmiş durumdalar. Kimi eşim kimi allerji diyor.

Kedicikler 21 Temmuz 2009 doğumlu. Baba tek. Oda aşılı ve ev kedisi.
Sahiplenmek isterseniz mennun olurum. Sokağa bırakamayacağım için
bakmaya devam ediyorum. Çok hareketlendiler. Annelerinden ayrılma zamanlarıda geldi. Bir an önce sahiplenirseniz sevinirim.

açık-pozisyon
13-10-2009, 13:12
Herkese merhaba,

Kedişime maalesef yuva arıyorum... 3 yaşında dişi tekir cinsi, aşılı, kısırlaştırılmış, hiçbir problemi bulunmamakta...

Verme sebebim ise eşimin hamile olması. İlk hamilelikte kadın doğum uzmanımız ve veterinerimiz ile detaylıca bu konuyu konuşmuştuk. Kediyi evden uzaklaştırın dediler, eşim toxo-plazma negatif olmasına rağmen (eğer evde kedi varsa, bu bebek için çok riskli) biz kedişimizi vermek istemedik. Fakat ilk hamileliğimiz prenatal anomali (hidrosefali) ile sonuçlandı. Bebeğimizin beyni gelişmedi, beyin hasarı oluştu ve sonuçta ameliyatla 4 aylıkken alınmak zorunda kaldı. İnanın bana o günleri hatırlamak istemiyorum. Eşim şu anda tekrar hamile, bu sefer bir problem olsun istemiyorum, inanın bana kedişimden ayrılmak çok ama çok zor ama başka çarem yok. Bu sefer de bebişimize bir şey olursa çok üzülürüm.

Kedişimin adı çakıl, fotoğrafları aşağıda... Eğer kedişime gözü gibi bakacak biri çıkarsa para falan istemeden vereceğim. Bakım masrafları için (mama, aşı) bir miktar yardımda bile bulunabilirim, zaten aylık masrafı 20-30 TL gibi, çok değil...

bütün gün uyuyor :)

http://img99.imageshack.us/img99/8594/img7299x.jpg

Ben istanbul'dayım ama şehirlerarası problem olmayacağını düşünüyorum...

Cumhur Tonba
14-10-2009, 08:30
Dilerin en kısa zamanda onu sevecek mutlu bir yuvaya kavuşur ve sizlerde sağlıklı bir bebek sahibi olursunuz.

lastmohikan
14-10-2009, 08:40
çok üzüldüm ALLAH size hayırlı bir evlat nasip etsin.

açık-pozisyon
14-10-2009, 08:58
Amin, herkese inşallah...

İncifem
14-10-2009, 16:19
Geçmiş olsun, inşallah sağlıklı sıhhatlı hayırlı bir evlat sahibi olursunuz.

Kediniz için de çok üzüldüm. Çok şirin.

serdarulusoy
14-10-2009, 16:47
çok geçmiş olsun istanbul içinde kedı ve hayvan sever bırısı buna sahıp çıkarsa hem kendısı sevinmış olacak hemde sız çocuk sahıbı olarak mutlu olacaksınız bu konu çok onemlı başka sayfalarada ilan vererek bu işin çözumleyebılırsınız umarım tekrardan geçmiş olsun acıl şifalar temennımle bır kedı sever

thomasina
14-10-2009, 17:43
Yetişkin kediye yeni yuva bulmak çok zordur. Umarım sahiplenen birisi çıkar. Yakınlarınızdan biri yardımcı olsaydı, onlar hiç olmazsa bir süre için bakımını üstlenebilirlerdi. Aksi durumda ne yapacaksınız?
Geçmiş olsun der, sorununuzu bir an önce çözmenizi dilerim.

açık-pozisyon
15-10-2009, 07:20
Bilemiyorum, çaresizim şu an için... Eşimin akrabaları var Bursa'da kedi seviyorlar ama bakacak yerleri yok... Hiç kimseyi bulamazsam, son çare orada apartmanın önüne, bahçeye falan bir yere koyacağız artık. Çünkü evde tutmanın imkanı yok, şu anda 7. haftadayız, aslında çoktan vermiş olmam lazımdı ama sokağa atamam tabi...

ilksenozturk
15-10-2009, 08:16
sn açık-pozisyon
barınak sayfalarına resimlerini göndererek ilan vermeyi düşündünüz mü? belki sesinizi biraz daha duyurabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

açık-pozisyon
15-10-2009, 11:36
Sn. ilksenozturk, barınak sayfalarından haberim yok ama kedimi barınağa bırakmak istemiyorum. İlginiz için çok sağolun...

thomasina
17-10-2009, 09:42
Evde yetişmiş bir kediyi apartman önüne ya da bahçeye bırakmak, onun için yapılacak en kötü şey. Umarım bunu yapmak zorunda kalmazsınız. Çaresiz kalmak ne demektir, çok iyi bilirim. Biraz daha sabırlı olmaya çalışın. Bu arada sanmayın ki yalnızca okuyoruz, biz de sizin için seçenek üretip, sağa sola yuva için haber veriyoruz. Bir sonuç ediniriz diye ümitli olmak gerekir. Bir can sonuçta ve üstelik yaşamı yalnızca bizim kararlarımıza bağlı sessiz melek onlar.
Biraz sabır ve daha çok insana ulaşmak....

açık-pozisyon
17-10-2009, 13:16
Allah razı olsun, sağolun.... Ben de 5 haftadır elimden geleni yapıyorum, şimdi 2 yer var onlarla görüşüyoruz. Biri çatalcada kayınpederin eski kiracıları, bayağı iyi insanlar, hala görüşürüz. Şu anda kendi evleri var, bahçeli müstakil bir ev. Haftaiçi konuşacağız, bakmak isterler mi bilemiyorum. Sonuçta ısrar etmek hoş değil kedi almak istemeyen birine... ikinci seçenekle de, birinci olmazsa görüşeceğiz... Bakalım kısmet...

açık-pozisyon
23-10-2009, 10:07
İlk seçenek olan eski kiracılar kedişimi almak istemediler... Sonuçta onların bileceği bir iş, zorla olmaz tabi ki... Bugün ikinci seçenek ile konuşacağım umarım birşeyler çıkar, 9. haftanın sonundayız, zamanım çok daraldı. Dua bile etseniz bu bile yeter benim için...

begonvil 14
23-10-2009, 12:08
İnşallah sağlıklı, hayırlı bir bebek sahibi olursunuz. Kediniz için de çok üzüldüm. İnşallah kedinize en az siz kadar güzel bakacak, sizin yokluğunuzu aratmayacak bir hayvansever bulursunuz. Yetişkin olduğu için sizi çok özleyecektir. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın kedişinizi..

Ozannecdet
24-10-2009, 04:59
yeterince kedimiz olmasaydı ben alabilirdim=(

açık-pozisyon
24-10-2009, 21:05
Dualarıyla yanımda olan herkes sağolsun... İkinci seçenek de olumsuz olunca aklıma kayınbiraderin Edirne'de köydeki akrabaları geldi, aradık birinin tam 12 kedisi varmış :) ilgilenmem zor olur dedi ama sağolsun diğer akrabalar "getirin bakarız tabi" dediler. Sanırım artık kedişimden ayrılma vakti geldi... Perşembe kısmetse götüreceğiz. Aklımdaki en uygun yer değil tabi ama en azından sokakta kalmayacak köyde kah bahçede kah evde kendi köşesinde yaşayacak... Maddi manevi destek olan tüm forum dostlarına teşekkürler tekrar...

Arzu Kasapoğlu
24-10-2009, 22:18
Sayın açık-pozisyon, kedinize yuva bulduğunuza inanın çok sevindim. Gerçi siz düşünmüşsünüzdür ama kedinizin beslenme alışkanlıkları hakkında yeni sahiplerini bilgilendirmeyi unutmayın. Köyde kedi maması bulmaları zor olabilir. Kediciğiniz aç kalmasın.

doğal yaşam
27-10-2009, 10:01
Benim de evde 8 yaşında tekir cinsi erkek kedim var. Adı BIDIK. Avatarıma onun resmini koydum. Çok iyi huylu, akıllı, sevecen ve çok konuşan bir kedi. :))
Onu ailece çok seviyoruz. Eve geldiğimizde kapıda karşılar bizi. Biraz sevgi gösterisi yapar sonra da kendi canı istediği gibi oyunlar oynar. Resminden de anlaşılıyor sanırım. Sokakta yaşamak zorunda olan kedilere de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Oyaman
27-10-2009, 11:06
Benim evde 9 yaşında bir kedim var , eve ve bahçeye hiçbir kediyi yanaştırmaz.Buna rağmen sevgi delisi bir kediye balkonda yer yaptım orada bakıyorum .
İki senedir balkonda hayatından memnun .Kedinize böyle bir ortam sağlayabilseniz belki doğum sonrasına kadar bir çözüm olabilirmi ?

açık-pozisyon
28-10-2009, 07:30
Kedimizi Edirneye göndereceğimizi duyunca Bursadaki akrabalarımız bakmak istedi... Son karar oraya götüreceğiz... Umarım yeni evinde mutllu olur...

begonvil 14
02-11-2009, 11:48
Sevgili açık pozisyon kedinizi Bursa ya götürdünüz mü?

açık-pozisyon
04-11-2009, 20:52
Evet sevgili begonvil_14 götürdük ama orada evin kedisi ile anlaşamadı, savaş çıktı :) biz de kayınvalidemlere bırakmak zorunda kaldık, yine Bursada... Tabi en uygun çözüm değil ama şu anda yapabileceğimiz tek şeydi... Aslında eşim de kedimizden ayrılmaya pek alışamadı tabi, her akşam arıyor çakıl nasıl diye, bir süre geçip de yalnızlığa alışınca çakıl'ımıza tekrar yeni yer bakacağız, çünkü annemlerde ilelebet kalması çok zor...

İlginiz için teşekkür ederim...

merkürvenüs
24-05-2010, 12:38
Merhaba,

Terkedilmiş kedi yavruları bölümüne de yazmıştım, bir süre önce bahçemize dört kedi yavrusu attılar çok küçüklerdi ancak bir tanesini yaşatabildim. Benim iki yaşında tekir kedim var o yüzden eve alamıyorum ve ona yuva arıyorum. Ev bulamazsam mecburen tekrar bahçeye bırakacam(ve bunu hiç istemiyorum). Yavru kedi tekir ve çok güzel çok canlı bir yavru. Kedi isteyenler mesaj atarlarsa sevinirim.

Bu siteye resim yükleyemiyorum ama ilgilenenler özelden mail adresi verirlerse resimlerini mail atabilirim.

merkürvenüs
26-05-2010, 18:02
Merhaba,

Terkedilmiş kedi yavruları bölümüne de yazmıştım, bir süre önce bahçemize dört kedi yavrusu attılar çok küçüklerdi ancak bir tanesini yaşatabildim. Benim iki yaşında tekir kedim var o yüzden eve alamıyorum ve ona yuva arıyorum. Ev bulamazsam mecburen tekrar bahçeye bırakacam(ve bunu hiç istemiyorum). Yavru kedi tekir ve çok güzel çok canlı bir yavru. Kedi isteyenler mesaj atarlarsa sevinirim.

Bu siteye resim yükleyemiyorum ama ilgilenenler özelden mail adresi verirlerse resimlerini mail atabilirim.

Arzu Kasapoğlu
04-08-2010, 20:29
Bu minik kediciği geçen hafta salı günü akşam saatlerinde, çöp kutusunun yanında buldum. Ön patisi ters dönmüş arka ayakları sakatlanmıştı ve yürüyemiyordu. Karnı ve poposu kocaman olmuştu ayrıca aşırı derecede ishal olmuştu.

Sabah hemen veterinere götürdüm. Gerekli ilaçlar ve iç parazit yapı verildi. Küçük yaramaz şaşırtıcı bir şekilde hızla iyileşiyorŞuan sadece poposuna melhem sürmeye devam ediyorum. Birde bugün, küçük bey çok koşturduğu için arka bacağı biraz aksıyor.

Bu miniği acilen sahiplendirmem gerekli. Evde üç yaşında iki erkek kedim var.
Kıskançlıktan bir haftadır yemeden içmeden kesildiler. Uyumuyorlar aşırı sinirliler ve herkese hırlamaya başladılar. Koltuk, kanepe, yatak, yorgan, kitaplık dahil, çiş yapmadıkları yer kalmadı. Fırsatını bulsalar minik kediye fare muamelesi yapacaklar. Minik okadar haretliki artık onu kollayamıyoruz. Dün bir facianın eşiğinden dönüldü. Bugün de abilerden iki kez dayak yedi.

Acaba ciddi olarak çalışan, hayvanlara yardım dernekleri, bu konuda yardım ediyor mu ya da forumda bu derneklerde etkin üye olup bana yardım edebilecek biri var mı?

Durum gerçekten çok ciddi...

ilksenozturk
05-08-2010, 08:09
İnternetteki bazı sitelerde ilanlar verilebiliyor Arzu Hanım.
İstanbul'daki bazı barınaklar da sitelerinde istanbul içindeki yuva arayan kedi ve köpekleri yayınlıyor.Trabzon'da bu tip bir uygulama var mıdır bilemiyorum ama diğer siteleri bir deneseniz...

yuvaariyorum.blogspot.com
www.yuvaariyoruz.org

aklıma da başka birşey gelmedi :(

Arzu Kasapoğlu
05-08-2010, 13:02
Trabzonda yok malesef. Dün akşam bir kaç siteye üye oldum aktivasyon bekliyorum. Gerçi hiç bir umudumda yok İlksen Hanım. İstanbul- Ankara yuva arayan cins kedilerle doluyken...

Verdiğiniz blogu görmemiştim. Orayıda deneyeyim, teşekkür ederim ilginiz için.

merkürvenüs
06-08-2010, 18:53
Arzu hanım 2-3 ay kadar önce sizinle aynı durumda kalmıştım yavru kedinin resimlerini sürekli alış-veriş yaptığım pet shop'a astım o sayede ev buldum. Ayrıca kedimi götürdüğüm veterinere de resimlerini vermiştim, facebooka da koymuştum arkadaşlarımı zorlayıp resimleri paylaşmalarını sağlamıştım. Belki size de faydası olur.

serpil özdemir
06-08-2010, 19:48
Merhaba Arzu hanım gidip gelip bakıyorum şu minişe o kocaman afacan gözlere,beyaz patilere içim gidiyor ,ama Trabzondan buraya nasıl gelir 1 Ben kedi ve köpekleri çok sevdiğim halde tuvalet eğitimini veremiyorum 2 İş yerinde beslemeye çalıştım sıkılıp kapının önüne çıkıyordu kontesim çalındı .Minik kediye acil yuva aranıyor mesajını görünce başımı çeviriyorum ama resmine bakarken buluyorum kendimi . Buda bizim çalınan miniş kontesimiz

Arzu Kasapoğlu
06-08-2010, 23:17
Sevgili merkürvenüs, geçen hafta facebookda paylaştım. İlgili sitelerede üye oldum. Pet shop'a resim asmak da iyi fikir. İnşallah benim şansımda sizinki kadar bol olur.
Her türlü yardıma ihtiyacım var önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Serpil hanım, keşke bu ufaklığın yeni ailesi siz olabilseydiniz. Hem minik kedim çok mutlu olurdu, hem de benim gözüm arkada kalmazdı. Sizinde dünya tatlısı bir oğluşunuz daha olurdu :)

Tuvalet eğitimi biraz da kedinin karakteri ile ilgili sanırım. Benimkilerden biri de hala kum kullanmıyor. Üstelik üç yaşında kocaman adam oldu :) Bu minik oğlan, kuma tuvaletini yapmayı eve geldiğinin ikinci günü kendi kendine öğrendi. Bizimkiler bakıp da biraz utansalar keşke... :)

Kontes hanım da çok tatlıymış. İnşallah çalan şahıs ona çok çok iyi bakıyordur.

serpil özdemir
07-08-2010, 17:29
Arzu hanım bu tırmık cığın bana ulaşabilme ihtimali varmı ,yok var bunda bir şey o gözler bana ulaş beni al diyor yoksa İstanbul da yokmu .Bu arada adını soyadını bile verdim Tırmık Ulaş , tırmık çocukluğumdan kalma çizgi film kahramanı , ulaş ta nasıl ulaşırız birbirimize diye düşünmekten :)

Arzu Kasapoğlu
07-08-2010, 21:11
Tırmığı bende hatırlıyorum Serpil hanım. O zamanlar sokaktaki her kediye tırmık ismini koyardık :)

Tırmık Ulaş'ı size güvenli bir şekilde ulaştırabilirmiyim araştırayım. İnşallah güvenli bir yolu vardır.

serpil özdemir
11-08-2010, 20:34
Tırmık tan ses seda yok, sanırım bize ulaşamayacak.

Arzu Kasapoğlu
11-08-2010, 22:42
Merhaba Serpil Hanım,

Uçakla aşı kartı ile birlikte evcil hayvan gönderimi yapılıyormuş. Tırmık ulaşın bir kaç problemi olmasa size hemen gönderirdim.

Bacağındaki aksama geçmedi. Poposundaki yara dıştan hemen hemen iyileşti fakat içten henüz iyileşmedi. KOnusunda uzman bir veteriner olsa bu problemlerin hepsi çoktan geçmişti.

Eğer burada ben iyi bir veterinere götürürüm derseniz, ben en kısa zamanda size Tırmığı yollarım. Veteriner masraflarını da uygun görürseniz paylaşırız.

Ya da bir süre daha Tırmık Ulaşın burada iyileşmesini bekleyeceğiz.

İsterseniz siz düşünüp karar verin, ona göre bir plan yapalım.

Arzu Kasapoğlu
11-08-2010, 22:49
Tırmık Ulaşın boyu biraz uzadı :)

Nariel
11-08-2010, 23:34
Arzu Hanım, Allah sizden razı olsun. Bizler elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz bu zavallılar için, keşke bizim gibiler daha çok olsa. Buralarda da bir yavru var birkaç gün önce gördüm, turp gibiydi ve benim verdiğim yemeğe büyüklerle birlikte o da gelmişti. Bugün gördüm hasta olmuş, ishal sanırım popo tüylari ıslaktı. Bağırsak kısmı birbirine yapışmış nerdeyse, bir deri bir kemik kalmış. Yemek yemedi; sulandırılmış süt verince kıtlıktan çıkmış gibi içti. Garibim sıvı ihtiyacı çekiyormuş. Aynı böyle bir yavruyu geçen sene tüm uğraşlarıma rağmen kaybetmiştim. Yarın bunu da veterinere götüreceğim. Umarım bu kurtulur (pek öyle gözükmüyor ama)..

Arzu Kasapoğlu
12-08-2010, 00:02
Sevgili Nariel, Trabzondaki veteriner yavru kedi ve köpeklerin genellikle iç parazit yüzünden öldüğünü söylemişti. Yavruyu veterinere götürdüğün zaman mutlaka parazit ilacı içirsin.

Ben bizim minikten de pek umutlu değildim. Başına gelmeyen kalmamıştı zavallının. Umudunu kaybetme. Ben yavrunun iyi olacağına inanıyorum.

Nariel
12-08-2010, 00:58
Sizin ufaklık 8 günde ne kadar büyümüş:eek: Maşallah..

Kendimi suçlu hissediyorum, onlara geçen gün verdiğim yemeği hafif ekşimeye başlamış tavuk etiyle hazırlamıştım acaba ondan mı oldu ki?(Çok ekşi değildi, hala bir insanın yiyebileceği tattaydı ama kokusunda hafif değişme başlamıştı.) O yemeği yerken sağlıklıydı garibanım, ben mi hasta ettim acaba.. Umarım iyilik yapayım derken kötülük yapmamışımdır. Sonuçta sokak hayvanları çöpte ya da kenara atılmış ve bozulmuş şeyleri yiyorlar; hastalanabileceklerini düşünmemiştim ama yavru olduğu için hassas olabilir.

Eve de alamıyorum hayvanı, bizimkiler sağlıklı bile olsa sokak hayvanlarını eve sokmamakta ısrarcılar, hele hasta bir kediyi.. Oysa 24 saat bakım yapabilsem daha çok şansı olurdu.

Arzu Kasapoğlu
12-08-2010, 01:39
Bizim ufaklıkda onu bulduğumda çok aşırı ishaldi.Tavuğu patates ve biraz pirinçle haşlayıp vermiştim, iyi gelmişti.

COYOTE
06-05-2011, 17:07
Annesi olmayan minicik bir kedi buldum. Apartmanda bakıyorum ancak fazla zamanı olacagını sanmıyorum maksimum bir hafta bakabilirim tuvaletini kuma yapıyor pek sevimli gönlüm razı olmayacak sokaga salmaya belki bir yer bulabilirim diye düsündüm. Yakin cevrede olursa ben getiririm.

COYOTE
07-05-2011, 11:49
Dilerim kisa zamanda yuvasini acacsk biri cikar

güzel İzmirim
12-05-2011, 23:06
Sayın COYOTE;
Yavruya yuva buldunuzmu ? Bir süredir siteye uğrayamadım, merak ettim. Saygılar...

COYOTE
26-05-2011, 20:39
Malesef bulamadim bulacagimi da sanmiyorum:(

Charlaux
21-06-2011, 19:37
Malesef bulamadim bulacagimi da sanmiyorum:(

Ama ne olur yavruyu sokağa atmayın çünkü o şimdi size de bağlanmıştır.:(

gulbirsen
23-06-2011, 17:01
sayın coyote, sanırım artık bir kediniz var (onu sokağa atmadığınız veya birisine vermediğinizi düşünerek) lütfen aşılarını mutlaka takip ederek yaptırın. sağlıklı bir evcil hayvanınızın olması sizin de mutluluğunuz olacaktır.
dipnot:eğer yüksek katlı bir apartman dairesinde yaşıyor iseniz aman dikkat! balkondan düşme tehlikesi her zaman vardır.
sevgiyle kalın...

merkürvenüs
24-06-2011, 10:36
Merhaba,

Çok küçük bir yavru kediyi sitenin kapısına atmışlar. Bulduğumda kafası yana düşmüştü ve hareket etmiyordu.Hemen eve alıp ısıtıp besledik kendine geldi.Gözlerinin şişliğinden anlaşıldığı kadarıyla gözleri açılalı ancak 5-6 gün kadar olmuş. 12 gündür yavru bende ve ona ev arıyorum.

Benim 3,5 yaşından biraz büyük erkek tekir kedim var ve ikinci kediyi alamıyorum. kedim biraz sert ve asla evde başka kedi istemiyor. Geçen yıl aynı olayı yaşadık hem yavru kediyi mahvetti hemde kendisi hastalandı.Şanslıydık o yavruya ev bulduk, umarım bunada ev buluruz.

merkürvenüs
30-06-2011, 23:06
Minik kediye kardeşimin evinde büyük bir kutuda bakıyordum ve kutudan çıkarmamasını ev bulamazsak bahçeye alıştıracağımı söylemiştim. Ama kime söyledim bilmem; bir süre sonra yavru kedi evin her yerinde idi. Uyumak için karyolayı yorganların altını kullanıyor, gece yarısı kuru mama yiyemedi diye yumurta kırıp yediriyordu:))) Bende kediyi eve alıştırdın diyerek ve günlük bakımını yakın oturduğumuz sürece yapacağıma söz vererek kardeşimi kedi sahibi yapıp minik kediye ev bulmuş oldum:)))) Nasıl ama:))))

Sûz-i Dilârâ
01-07-2011, 11:01
Çok çok sevindim, Allah sizden razı ve yardımcınız olsun.

merkürvenüs
01-07-2011, 12:02
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. O kadar sevimli ki severek bakıyorum:))) İçimde rahatladı. Sokak kedilerini sahiplendirmek zor eve alışınca tekrar sokağa bırakamak o kadar zor geliyor ki bu şekilde bir çözüm bulduğumuz için mutluyum.

fahriye07
03-10-2011, 15:09
Sevgili hayvan dostları dün gece başıma gelen olayı anlatmak istiyorum.
Akşam saat 11 civarlarında kızım ile yürüyüşten eve geliyorduk.Sitenin ilk girişinde çok tatlı uysal bir kedi karşımıza çıktı.Kedinin hamile olduğu belliydi ve doğurma zamanının yaklaştığı karnından çok belliydi.Bizi bloğa gelene kadar arkamızdan takip etti.Bloğa girerken resmen beni de alın dermiş gibi yüzümüze baktı.Su vanalarının olduğu hafif açık olan yerden girdi.Çıkamayınca beni çıkarın der gibi miyavladı.Kediye baktığımızda kuyruğunun kanlı olduğunu gördük.Doğum çoktan başlamıştı.Bulunduğu yerden de çıkamadı.daha önce çok kedi doğurttuğum için onun durumunu biliyordum.Kucaklayıp bir sepete kattım.Evimde iki tane kedi olduğu için tereddüt içindeydim ama vicdanım el vermedi.Kapalı balkonumuza getirip gece orada doğum yaptırdım.Çok ama çok tatlı dört tane yavrumuz oldu.Benim daha önce dediğim gibi iki kedim var.Ayrıca iki muhabbet kuşlarım ve balıklarım var.Bir kediye daha bakacak durumum yok.Hayvansevere yavruları vermek istiyorum.Onları sokağa atmak istemiyorum.Şirin enikler iki ay anne sütüne muhtaç..Anne sütten keser kesmez isteyen hayvansever dostlarımıza verebilirim..Ayrıca anne çok uysal ve çok küçük.Annenin altı aylık ile bir yaş arasında olduğu kesin.Hem uysal hem anne hem yardıma muhtaç hemde çok sevimli.Böylesine bir kediyi de evlat edinmek istersiniz..
Fotoğrafları yüklüyorum.
Gerçekten almak isteyen kişiler özel mesaj atabilirler..

İyi günler

fahriye07
03-10-2011, 17:58
arka arkaya mesajlar yazmak zorunda kaldım sunucu meşgül dedi değiştirmek istediğimde o hata verdi..

buyrun yuva arayan tatlı meleklerim

Sûz-i Dilârâ
01-02-2012, 14:53
Fahriye Hanım, bu minik farelerin son durumları nedir? Ekran başından mıncıklayasım geldi :) Yuva bulabildiniz mi?

fahriye07
03-02-2012, 01:24
sayın suzi dilara ben van çatakta olduğum için minikleri kızım antalya evimizde büyüttü,miniklere yuva buldu anneyide kısırlaştırıp doğaya saldı kızımla çok gurur duydum çok büyük sorumluluk verdim çünkü benim doğumdan sonra vana geldim ben bakamadım sağolsun,kızım çok güzel baktı hepsi tatlı kedicik oldular umarım yeni yerlerinde mutludurlar.

Odeh
03-02-2012, 01:54
Sayın fahriye07,
Nasıl bir cesaret?... Tebrik ederim. "Kedi"! Hem de yavruları yolda... Kucağa alıp... (Bana gore) Müthiş bir iş!
Tebrik ederim!

Saygılarımla,

fahriye07
03-02-2012, 23:29
sayın odeh bu güzel sözlerin için sağolun, ben üzerime düşen görevi yaptım bütün hayvanseverlerinde aynısını yapacaklarından eminim teşekkürler.

engin1981
11-05-2012, 14:50
Merhabalar herkese.Eşim çocukların elinde oyuncak olmuş bir yavru kediyi almış .çocuklara nereden aldığını annesiz yaşayamayacağını söylesede tam olarak nerde bulduklarını ya söylemediler **** söyledikleri yerde annesini bulamadı.

mecbur eve getirmiş.çok küçük dişleri yeni çıkıyor tahmini 1aylık diyorum.dışarı bıraksak büyük kedilerden köpeklerden ve özellikle çocuklardan yaşayamaz.şu an bir odayı ona tahsis ettik. bir toprak dolu kap.içi çarşaflı bir kutu .su süt.yemeğini yiyor. arada bir toprağa koyunca ihtiyacını da gideriyor

sizden öğrenmek istediğim; biz bu kediciği dışarıda kendini kurtaracak kadar büyütüp bırakmayı planlıyoruz.ama nasıl yetiştireceğiz.balkona bırakıp kapıyı kapatınca durmuyor.içeri girmeye çalışıyor.hep hazır yemeğe hazır yatağa alışırsa dışarıda ne yapacak oda var.lütfen yol gösterin bize. teşekürler
ayrıca izmirde bu pisciğe bakabilirim diyen bahçeli evi olan biri olaursa lütfen irtibata geçelim

Sûz-i Dilârâ
11-05-2012, 17:15
Engin Bey, eşinizin duyarlı davranışından çok mutlu olduğumu (olduğumuzu) söyleyerek başlayayım. O garibanın imdadına yetişmiş, kurtarıcı meleği olmuş :)

Yemek olarak süte bol miktarda su karıştırın mümkünse pastörize süt olmasın, pastörize süt verecekseniz yağsız olanı tercih edin. Üçte bir oranında süt, üçte iki oranında su ile sıvı bir içecek yapın, bu sıvının içine bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı da bal, iyice karıştırın, bal erisin. Bu, yavru kediniz için hoş bir yemek olacaktır.

Bir ikinci alternatif, bebek bisküvilerini yukarda yazdığım oranlı süt-su karışımında ezin ve mama kıvamına getirin.

Yalnız hazır mama vermeyin, alışmasın. Ben kedime evde biz ne yiyorsak ona da uyanlardan veriyorum. Hazır mamaya alışan kedi, doğaya bırakıldığında sıkıntı yaşayabiliyor. Acil durumlar neyse de ben mamanın sağlıklı olduğuna da inanmıyorum. Binlerce yıldır kediler ne yiyorsa onları yedirmek en doğrusu. Aslında bu insanlar için de geçerli :)

Yavruyu balkonda bırakmayın, bu dönemde tüy dökmez çok da sevimli olurlar. Sürekli oyun isterler, uyurken ya da dinlenmek istediklerinde sizin kuytunuza, sıcaklığınıza sokulmak isterler. Velhasıl bir anne ararlar, bu dönemde onu balkonda bırakmak olmaz.

Hazır yemek, yatak konusunda endişeniz olmasın. Burada kedi besleyenler bilirler ki bir yetişkin kedi, her durumda başının çaresine bakabilir. Yeter ki insan faktörü olmasın. Siz onu büyüyene kadar bakıp besleyin eğer yuva bulamazsanız o zaman bunu konuşuruz.

Şimdilik gelişmelerden bizi haberdar ederseniz mutlu oluruz. Bu arada aşılarını ihmal etmeyin, ölümcül gençlik hastalığı, uyuz, kuduz, parazit ihtimallerine karşı bir veterinerle görüşüp aşı takvimi ayarlayın.

Kediniz dişi mi erkek mi bilmiyorum ama üreme dönemine girmeden önce mutlaka kısırlaştırın ki sonradan doğaya saldığınızda kendisi gibi talihsiz yavruları olmasın.

engin1981
18-05-2012, 18:03
Sayın Sûz-i Dilârâ.kedicik çok iyi durumda.bayağı hareketlendi.tuvalet problemi geldiği günden beri yok kumuna gidiyor ve yapıyor:)bol bol oyun istiyor azıcık yorulunca gidip uyuyor.fotograflarını en kısa zamanda yükleyeceğim.teşekürler

Nariel
11-06-2012, 21:12
Merhaba sevgili agaclar.net üyeleri,

Malum, kedi mevsimi geldi çattı. Ortalık yavrudan geçilmiyor. Birçoğu yanında annesi olduğu için şanslı da olsa, arada benim bulduğum bu gariban gibi ana-babasız olan da çıkıyor.

İşyerimin bahçesine atmış birileri, güvenlik süt içiriyordu ama içim rahat etmedi, akşamüstü onu da alıp eve getireyim dedim. İyi ki getirmişim, hayvancağızı 5-6 tane karga kovalıyordu, kim bilir ne yapacaklardı. Gözlerini bile oyabilirlerdi. Bu da zavallım kaçmaya çalışıyor ama kargalar aman vermiyordu. Kaptığım gibi atladık metrobüse, tıngır mıngır eve geldik.

Yol boyu uyudu ama eve gelince neşelendi. Canavar gibi oldu.

Bu geceyi bir şekilde geçiririz ama ben gün boyu evde olmuyorum, o sırada buna bakamam. Dileğim, bu yavrucuğa bir süreliğine ev veya bahçe verebilecek birisi. Zamanla sokağa alışır diye düşünüyorum ama ben buralarda sokağa bıraksam araba ezer diye korkuyorum,çok işlek çünkü.

Evi daha tenhada olan, mahallesinde başka yavrular bulunan, kendi kendine oynayabileceği biryerler bulunan bir ev sahibi varsa, buncağızı bir süreliğine barındırırsa çok sevinirim..

Adını Pıtıraklı koydum çünkü heryerine pıtırak yapışmış. Erkek. Fotoğrafını da koyacağım çirkin birşey :dilli:

Sevgiler..

Not: Kedicik İstanbul'da.

Sûz-i Dilârâ
11-06-2012, 21:15
Evinde kalsa bir şey olmaz ki, çok mu geç vakit eve geliyorsun?

Nariel
11-06-2012, 21:44
Çok geç gelmiyorum ama evin içinde serbestçe salamam, çünkü hastalığa kayarcasına temizlik takıntım var. (Bu da son 2 yıldır çıktı). Ben bir-iki hafta bakabilirim ama balkonum olmadığı için ufaklığa nerede bakabileceğimi bilemiyorum. Koliye koyuyorum ama dışarı atlıyor canavar, tüm gün evin içine salsam yalnızken kimbilir neler yapar.. Bu yüzden evde yanında olup bakabilecek biri sahiplense çok iyi olur..

Ana gibi
12-06-2012, 09:18
Sayın Nariel, durumunuzun zorluğunu anlıyorum. Fakat kendini kurtarabilecek konuma gelinceye kadar en azından evde ona uygun ortam ayarlayıp öyle beklemenizi tavsiye edeceğim haddim olmayarak. Çünki hemen birini bulmanız zor. Bizimde yazlıktaki evin içine bir sokak kedisi girip yavrulamış 4 tane çok tatlılar, ama her yeri berbat etmişler. Dışarı atamadım ortamı onlara uygun hale getirip, her hafta sonu gidip yiyecek vererek biraz büyümelerini bekliyorum evden çıkarmak için. :( Sevgin külfeti buda ne yapalım. ;)

Nariel
12-06-2012, 22:04
İşte benim yuva bekleyen çirkinin fotoğrafları: (Bu arada erkek değil dişiymiş)

elek
12-06-2012, 23:10
Narielcim ben kedilere dokunamaz ve hatta tiksinirdim de; ilk kedimi bir gece bu senin çirkinin yarısı kadarken çocukların elinde görünceye kadar bu böyle sürdü... İlk eve getirip de ışığı açtığımda şok yaşadım. Parmağımın değdiği yerden 4-5 pire kaçışıyordu. O zamana kadar doğru dürüst pire bile görmemişim hani; yaşadığım paniği, kaşınmayı vs. bir ben bilirim. Bir de nasıl zayıftı anlatamam, cüssesinin yarıdan fazlası tüymüş :rolleyes: Kocaman TV kutusunun içine koydum ama habire çıkmak istiyor, ağlıyor vs... Sabahı zor ettim yani; hava aydınlanınca veterinere koşturdum - 1 saat kapısında bekledim dükkanı açmasını. Pire ilacı vs. öğrenci bütçesini epey sallayan bir rakamı veterinerde bırakıp eve döndük. Dönüş o dönüş...

Bunları niye anlattım dersen; halini çok iyi anlıyorum... Bilmiyorum, bir şekilde bu zıpırın yolları seninle kesişmiş; şanslıymış işte. Umarım devam eder bu şansı... ve umarım bir başkasına verme kararını gözden geçirirsin tekrardan. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla hareketli bir bebek olduğu için ilk başlarda biraz sıkıntı yaşatabilir ama alışınca sabahtan akşama evde yalnız kalmasının hiç problem olmayacağını farkedeceksin zaten. Ama herhangi bir sebepten sorumluluğunu alamam, beni zorlar dersen bunu da anlarım ve elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım... Bu şekilde düşünürsen de tek ricam bebeğin biraz daha yakışıklı, en azından flu olmayan fotoğraflarını çekip yollaman ki senin için hiç zor olmadığına inanıyorum ;)

Nariel
13-06-2012, 10:16
Merhaba sevgili Elek,

Hareketli ki hem de ne hareketli, sabah kalkınca ilk işi paçamdan omzuma kadar bir hamlede tırmanmak oluyor :p Evi boydan boya ışık hızıyla turluyor, enerji patlaması yaşıyor sanırım. Tuvalet terbiyesi de var.

Bu kedicik bu evde değil de, Silifke'deki ailemin evinde olsaydı çok rahat ederdik, yayla gibi balkonda oynasın dursun. Nitekim o evde çok kedi yavrusu büyüttük. Ama bu evin balkonu yok ve tek başıma kaldığım için temizliğinden korkuyorum açıkçası. Bir de ailem ve arkadaşlarım kedinin her kanepede yuvarlandığı evde kalmazlar, evde kedinin olduğunu bildiklerinde onları ufaklığın içerde dolaşmadığına ikna etmem gerekir ;)

Şimdilik idare ediyorum ama ilerleyen günlerde onu evde barındıramam.

Nariel
13-06-2012, 22:15
İşte Pıtıraklının daha net fotoğrafları. Çok hareketli maşallah. Bir de ısırma huyu var ki evlere şenlik, neden yapıyor anlamıyorum.

Nariel
21-06-2012, 08:46
Merhabalar,

Benim ufaklık epey gürbüzleşti, temiz pak oldu. Henüz aşılarını yaptırmadım; bana saat 18.30dan sonra gidebileceğim; Şişli-Beşiktaş-4.Levent civarında veteriner önerebilir misiniz? Belediyenin veterinerleri var sanırım ama mesai saatinden sonra onları bulacağımı sanmıyorum.

Bir de bu kedicik çok saldırgan, sürekli ellerimi ve ayaklarımı parçalarcasına ısırıyor. Bir sıkıntısı olduğu anlamına gelebilir mi yoksa sadece enerjisini boşaltacağı yer mi arıyor? Tuvalete çıkmasında ve yeme-içmesinde bir sorun yok. Yemek olarak haşlanmış tavuk, haşlanmış çiğer-pirinç karışımı, bazen de çerez niyetine kuru mama veriyorum.

adacık
21-06-2012, 10:32
Saldırganlıkla alakalı değil. Süt dişleri dökülüp yenileri çıktığı için kaşınıyor. O da bulduğu herşeyi ısırarak kaşıntısını gidermeye çalışıyor. El ve ayaklarınıza biraz sirke sürerseniz ısırmayacaktır.

Nariel
30-07-2012, 19:20
Merhabalar herkese,

http://www.agaclar.net/forum/kediler/27991.htm konusunda bahsettiğim küçük yavrunun yuvasını dağıtmışlar. Apartman sakinlerinden biriyle karakolluk olmuştuk, o dağıtmış ve her tarafa kireç dökmüş. 7 yavrudan 6'sı kayıp, sona kalan bizim yavrucuk ise zehirlenmiş gibi halsiz ve gözleri kapanmış.

Karakolluk olduğum adam oralarda olduğu için kediciğe yaklaşamadan oradan uzaklaştım. Daha sonra veterineri aradım ama yerinin olmadığını bakamayacağını söyledi.

Kediyi oradan alamadım ama yarın alacağım bir fırsatını bulup. Benim evde de yukarıda bahsetmiş olduğum diğer yavru kedim var, hasta olabilir diye diğerini bunun yanına getirmek istemiyorum çünkü yeni aşılattım. Bağışıklık sistemi zayıf yeni aşılandığı için.

İstanbul'da oturan arkadaşlardan , lütfen İstanbul'da yaşayanlardan birisi bu ufaklığı alabilir mi? Bu çevredeki tüm veterinerler "yer yok" dedi ve bu kedi orada ölecek. Yarın alıp evin balkonuna getireceğim ama diğeri için çok korkuyorum, ben veterinere götürüp tedavi ettireceğim size sadece geçici yuva vermek düşecek.

Karakolluk olduğum adam orada durmuş etrafı kolluyordu, sanırım bahsettiğim son kalan kediye de bişeyler yapacak. Adamdan da korkuyorum başıma birşey gelecek diye, malum bu ülkede pisi pisine adam öldüren çok.

Lütfen yardımcı olabilecek olan varsa alsın, yarın veterinere götüreceğim, sonra isteyene elden teslim edeceğim.

Sûz-i Dilârâ
30-07-2012, 20:35
Böyle bir durumda ne denir bilmiyorum ki Allah o adama veya zavallı kedilere bunu her kim yaptıysa ona müstahakını versin.

Nariel, biliyorum buradan söylemek kolay ve eminim orada durum hiç de kolay değildir ama benim de başıma neler geliyor burada. O yüzden yaşadıklarını, hislerini, korkularını çok iyi anlayabiliyorum. Ama lütfen hasta kediciği orda bırakma, adama söyle alıp evime götüreceğim diye şartlarını zorla yavruyu bir şekilde ordan almaya çalış. Allah yardımcın olsun. :(

iris41
30-07-2012, 21:43
Benim alt kat komşum karı koca ögretmen gecen gün kedilerin su kabını dökerken yakaladım zaten ne zaman bizi görse kedilere yem veriyoruz diye sacma sapan konuşuyor bizi şikayet ediyor diger katlara .
Tamam hayvan sevmiye bilir ama sokaktaki kedi köpegin rızkına mani olmak işte bunu anlıyamıyorum.
Nasıl bir toplum olmuşuz kendimizden başka canlıya müsamah gösteremiyor sevgi veremiyoruz .
**** şu var verecek icimizde sevgimi kalmamış bazen cok şanslı oldugumu düşünüyorum her güzel şeyi sevmek cok güzel bir duygu ;)

loveforlife
30-07-2012, 23:42
İnsanların her geçen gün insani duygularını biraz daha yitirdiğini görmek içimi acıtıyor. Aslında çoğu zaman hayvanlar kadar merhamete ve sadakata sahip olamıyorlar insan maskesiyle dolaşan bu canlılar.

Arka sokağımızdaki yıkık dökük boş evde mahsur kalan 2 kedi yavrucuğu için günlerdir çırpındım. Bizim evle diğer binanın bahçesi bitişik ama geçmek neredeyse imkansız gibi. 4 yavrusu vardı anne kedinin nasıl olduysa o iki tanesini indirememiş zavallım. Çırpınışlarım sonuç vermedi. Çok geçmeden biri düşüp hem kendi hem de aşağıdaki iki kardeşi başında ağlarken can verdi minik pisi.

Ama diğeri bir türlü inemiyor, bense çaresizlikten ne yapacağımı bilemiyordum. Ev bir vakfa bağışlanmış, sözde yıkıp yurt yapacaklarmış. Ama nasıl vakıfsa hiç muhatap yok. Günlerce telefonda dursan da nafile. İtfaiye mal sahibini arayın deyip gelmiyor, mal sahibinin neye hizmet ettiği bilinmiyor...

2 kat balkonundaydı kedi, cam da açıktı ama içeride kapı, cam ne haldeydi bilmiyorduk. Günlerce hortum tutarak balkonda su birikintileri oluşturmaya çalıştım, yiyecek atmaya uğraştım. Sonra yan taraftaki komşuya şu mübarek günlerin hatrına rica ettim. onun terasından kovayla su indirdik yiyecek bir şeyler attık.El kadar bebe su içmeyi bile bilmiyordu ki!

Günler, geceler boyunca sürekli ağlıyordu pisicik. Tabii onunla beraber ben de... Sürekli bahçedeki anne ve kardeşlerine ulaşmaya çalışıyor ancak bunu bir türlü başaramıyordu. Anne kedi ve pisiciğin kardeşleri de o inemiyor diye hep ağladı. Onlara duvar üzerine yemek ve su koyuyordum da balkondaki acıtıyordu canımı. Aşağı inemedi ama sanırım içerde açık olan kapılardan geçerek terasa kadar çıkmış, tekrar da aşağı inememiş pisi. Dün ve bugün ölüyorum yalvarışları vardı miyavlamasında. İnlercesine, son nefesini verircesine miyavlamalarına yürek dayanmıyordu. Bugün diğer taraftaki balkondan çok rahatlıkla kediye ulaşabilecek olan komşuyu aradık annemle, "Allah rızası için bir şeyler atın!"dedik. Aylak insanlar sizi ve kedinizi eyleyemeyiz diyerek suratımıza kapattılar telefonu. Araya tanıdıklar sokarak itfaiyeye ulaştım bu kez, yalvardım gelin diye. Ben itfaiyeyi çağırmışım diye başladı bu kötü ruhlular bağırmaya. Ama bu arada kedicik son nefeslerini veriyordu evin bir yerlerinde. İnsanlar bana saldıradursun... Doldurup hepsine evimde bakaymışım.Taş atıp ezeceklermiş kedilerin kafalarını. Bundan sonra köpek kurtarma operasyonu da yaparmıymışım... Gerekirse onu da yaparım dedim merhametsizlere. Bu dinimize yakışıyor mu? Şu mübarek günlerde insanlık mı bu?

Zar zor bahçeden geçip bir şekilde ulaştılar eve. Ama yarım saat önceye kadar inlemelerini duyduğumuz pisiciği görmediklerini söylediler.Atlamaya çalışırlarken bir saksı biberimi düşürüp kırdılar, zerre kadar üzülmedim. Keşke(!) yeter ki kurtulsaydı bebecik... Camı kırıp bırakmış itfaiyeci çıksınmış diye. Yaşıyor olsa dahi, açlık ve susuzluktan perişan kalmış nasıl çıksın ki o yavru dışarı? Göz göre göre belki de son nefesini verdi bebecik... En kötüsü de hep ağladı kısacık ömrü boyunca. Artık inlercesine miyavlaması duyulmuyor. Ama bir şey yapamamış olmanın çaresizliğiyle benim içim acıyor, kavruluyor!

ve insan kılığıyla ortalıkta dolaşan varlıklar her gün biraz daha midemi bulandırıyor...

kelebek çalısı
31-07-2012, 03:35
İnsanların her geçen gün insani duygularını biraz daha yitirdiğini görmek içimi acıtıyor. Aslında çoğu zaman hayvanlar kadar merhamete ve sadakata sahip olamıyorlar insan maskesiyle dolaşan bu canlılar.

ve insan kılığıyla ortalıkta dolaşan varlıklar her gün biraz daha midemi bulandırıyor...

Sn. loveforlife,

ben sizin duyduğunuz hissi, çaresizliği anlayabiliyorum. Ne yazık ki benzer bir olayı dün sokak köpekleri ile ilgili tecrübe ettim.

Mutsuz(hasta) insanlar, mutsuz hayvancıklar diyebiliyorum sadece. Bulsalar, yakalasalar belki elleriyle yapabilecekleri potansiyel eziyeti böyle yaparlar kimileri de...

Bir de nedense sürekli en duyarlı olduğumuz konular bizlerin gözü önünde vuku bulur ve kimsecikler duymazken bu gariplerin sesini, sadece bizim kulaklarımız algılar yardım çığlıklarını.

Mağdur olan canlılara yardım etmek boynumuzun borcudur. En vahşi canlı olan insan ile merhamet duygusunu yüksek tutan insan arasındaki mücadeledir bu.

Nariel
31-07-2012, 07:56
Sevgili loveforlife,

Çok zor durumda kalmışsınız, yapacak birşey yok içiniz acıyacak ama günahı size değil o merhametsiz akılsız komşulara.. Siz yapacağınız şey vardı da yapmadınız mı? O insanlar bunun bedelini bir gün ödeyecekler. Kurtarmaya çalışırsınız adınız manyak olur, yemek verirsiniz adınız hasta olur, seversiniz yolda giderken anında tepki gelir "alıştırmayın bağyan".

Bazı insanlar akılsız, küçük, düşüncesiz, eğriyi doğruyu ayırt edemeyen tiplerden malesef. Ve onlardan çok var dünyada. Zibil gibi de çoğalıyorlar.

Sevgili kelebek çalısı, "nedense sürekli en duyarlı olduğumuz konular bizlerin gözü önünde vuku bulur ve kimsecikler duymazken bu gariplerin sesini, sadece bizim kulaklarımız algılar yardım çığlıklarını." yazmışsınız. Hayır bu böyle değil; sadece biz duymuyoruz; herkes duyuyor görüyor herkesin başına geliyor ama biz ilgileniyoruz; onlar geçip gidip 10 saniye sonra unutuyorlar.

Nariel
31-07-2012, 08:34
Bu zavallıyı alabilecek biri yok mu? Beyazlı olan değil, simsiyah ve bakımsız, gözlerini bugün tedavi ettireceğim. Ve diğer kedim yeni aşılandığı için eve dışarıdan başka kedi sokamam, balkonda baksam aşağı düşer korunaklı bir balkon değil. Lütfen İstanbul'da olan biri onu alsın geçici olarak ve beraber boş veteriner arayalım; boş varsa ona bırakalım. Şu an belki de o merhametsiz adam bunu öldürmüştür, gidemedim yanına alamadım.

çisem
31-07-2012, 09:55
Sevgili arkadaşlar,
ruhsuz insanlarla her zaman karşılaşıcağız ve bu evrende onlar da hep olacaklar.

Bir canlının acı çekmesine duyarsız kalan, o acıdan mutlu olan insanların bir kaç tanesinin son nefeslerini verirken yanlarında bulunma durumunda kaldım.
Balkondan kuyruğundan tuttuğu kediyi havada döndüre döndüre 3.kattan fırlatmış bir kadın sayesinde küçük yaşta nefretle tanıştım. Bu duygunun büyümesine sebep olan bu tür insanlara hep kızarım beni bu çirkin duyguyla tanıştırdıkları için.

Kızımı büyütürken bu nefret duygusundan elimden geldiğince uzak tuttum.
"Biz hayvanseveriz, onlar değil... nasıl ki hepimiz aynı değilsek... bu da böyle" diyerek bu duyguyu uzaklaştırdım bu tür insanlarlı ilişkilerimizde.

Yıllar sonra bu komşu kadının kızı, baktığı yatalak annesinin son nefesinde beni çağırdı.
Yapılacak birşey kalmamıştı ama ben 5-6 yaşlarında o fırlattığı, üç gün annemle ağzına pamukla su ve sütle beslediğimiz, günlerce bu kedinin başında döktüğümüz göz yaşları ve beslediğim nefretle dolu olduğum, inleyerek bir türlü ölemeyen kadın, tıpkı o kedinin çıkarttığı sesleri çıkarttı. Ambulans doktoru bile müdahele edemedi zaten sürekli yoğun bakımlarda idi, yapılacak birşey yok denildi ve son an beklendi.
Demek istediğim, çok hayvanlara eziyet etmiş biri kolay ölemiyor bunu gördüm. Ve hala bu iki ölüm hep gözümün önüne gelir. Ve ben zulmün insanoğluna yarar sağladığını görmedim.
Çocuk yaşımda nefret duygusunu ilk kez bu kadında hissetmeme sebep olan bu olayı,
Sevgili loveforlife'nin üstteki mesajını okurken benzerlerine tanık olduğum çocukluk yıllarım gözümün önüne geldi.

Siz elinizden geleni yapıyor ve çaresiz kalıp acı çekiyorsunuz ve bundan mutlu olan insanları görüyorsunuz. Lütfen bu çaresizliklerde yanlız olmadığınızı düşünün ve bazen bizler adaleti maalesef sağlayamıyoruz bunu kabul edin.
Sayın Nariel,
bir an önce kediyi o insanın mekanından alın ve hayati fonksiyonlarını kontrol edip, sonra sahiplendirme olayında çare arayın derim affınıza sığınarak.

Güzin Çakar
31-07-2012, 10:18
Sayın Nariel istanbul diyoruz ama hangi semttesiniz? Ben Halkalı-Atakent'te oturuyorum. Eğer yakınsanız özel'den tel. no. veriniz. Beraber geçici bir çözüm bulmaya çalışalım.

Yazılanların tamamını okumadan mesaj yazmıştım. Ekleme yapmam gerekli oldu.Benim için Veteriner Hekim konusu sorun değil. Nazımın geçtiği, çok sevdiğim ve mesleğinde çok iyi bir ahbabım var. Öncelik kediciğin oradan alınması...

selis
31-07-2012, 10:41
322479

Yaklaşık 1 ay önce eşim sokaktaki çocukların elinden almış bu kediciği.. Gözleri açıktı fakat idrarını kendisi yapamıyordu.. Sanırım 20 günlük olmalıydı..

Biberonla bir süre besledim.. Arada bir iki parça katı yiyecek yedirmeye çalıştım ki, onu bırakınca aç kalmasın.. İzmir Fuarında kedi barınağı görmüştüm.. Sanırım çevredeki gönüllüler küçük bir yer yapmışlar.. Ara sıra kuru mama getirip bırakıyorlar. Fuar görevlileri de sularını eksik etmiyor.. Geçen hafta kediciği oraya bıraktık, çünkü sokağa bırakılmayacak kadar küçüktü.. Sabah gidip baktık, sorun yok..

İzmir'de kedi bulup da bırakmak zorunda olanlar varsa, en azından Fuar'a bırakmak sokağa bırakmaktan daha risksiz ve çok sayıda kedi barınıyor orada.. Yer, Kahramanlar kapısından girince sağa doğru 30-40 metre ileride..

Nariel
31-07-2012, 11:28
Şu an işyerindeyim, dün resmen korktum ve kediciği oradan alamadım, kendime çok kızıyorum. Ama o cani adamdan korktum, takip eder bişey yapar diye çünkü ciddi ciddi karakolda kavga etmiştik (ben onu hakaretlerinden dolayı şikayet ettiğim için). Gider gitmez bakacağım, oradaysa hemen alacağım.

Zavallı yavru zaten üvey evlattı, yalnız başına bulup diğer yavruların arasına karıştırıvermiştim, ne bahtsızmış.

Asıl anne kediyi alıp kısırlaştırmak lazım her sene doğuruyor, en sonunda bunu öldürecekler.

limon_sever
31-07-2012, 11:40
Bahçeyi dolaşırken bir minik kedi sesi duydum. Bir baktım. Yeni doğmuş, 2-3 günlük bir kedi yavrusu. Ne yapacağımı şaşırdım. Kendi başına sürüne sürüne bir yerlere gitmeye çalışıyor. Etrafa bakındım. Ne kardeşleri ne de annesi var ortada. Daha neden sonra sokak kapısının girişinde bizim minhoş dediğimiz van kedisi kırması kedimiz yavrulamış. 2 yavrusu var. Bulduğum yavruda aynı boyutlarda ve renkleri aynı. Tamam dedim. Buldum sizi. Önce minhoş beni görünce kaçtı ve saldırı moduna geçti. Tabi ben pür dikkat, tereddüt etmeden diğer yavruların arasına yavru kediyi bıraktım. Yavru kediler üst üste, alt alta birbirlerine karışıncaya kadar 3-5 adım geride biraz bekledim. Minhoş önce yaklaşamadı. Biraz geri çekildim. Minhoş hemen yavruların yanına geldi. Tabi ben yine minhoşun dikkatini dağıtma derdindeyim. Diğer yavru kediyi kabullenmesi için. Diğer yavru kedi minhoşun altına giremedi önce. Dolandı minhoşun çevresini ve daldı yavruların arasına. Sütten nasibini aldı. Ben bir kez daha tamam dedim. Oldu bu iş. Ben biraz daha minhoşun dikkatini dağıttım. Sonra su doldurup, bir de mama yapıp minhoşun önüne koydum.

Şimdilik durum güzel.

322499

322500

Nariel
31-07-2012, 11:56
Sayın Nariel istanbul diyoruz ama hangi semttesiniz? Ben Halkalı-Atakent'te oturuyorum. Eğer yakınsanız özel'den tel. no. veriniz. Beraber geçici bir çözüm bulmaya çalışalım.

Yazılanların tamamını okumadan mesaj yazmıştım. Ekleme yapmam gerekli oldu.Benim için Veteriner Hekim konusu sorun değil. Nazımın geçtiği, çok sevdiğim ve mesleğinde çok iyi bir ahbabım var. Öncelik kediciğin oradan alınması...

Şişli'deyim ben ama heryere getirebilirim toplu taşımayla. Veterinerde tedavi işini ben hallederim sadece kalacak yer lazım zavallıcığa. Teşekkürler ilginiz için..

Güzin Çakar
31-07-2012, 11:57
Sevgili nariel mesaj yazmışsınız ama tel no yazmayı unutmuşsunuz :) Veteriner ile uğraşmayın. Zaten bakımsız ve minik olduğundan bir kaç gün veterinerde bırakmayı düşünüyorum. (Şu an evimin içinde bakamam. Köpek ve saksağan var)Veteriner gözetiminde kendini daha çabuk toplar.. İki farklı veterinerin verecekleri ilaçlar farklı olabilir. Tek veterinerin görmesi daha iyi. Bu sırada da ne yapacağımızı düşünürüz.

Nariel
31-07-2012, 12:11
Telefonu unutmuşum yazdım onu da. Tamam hemen alıp getiririm umarım geç kalmamışımdır herşey için. İşte sağlıklı hali böyleydi:

Güzin Çakar
02-08-2012, 09:15
Sevgili Nariel
Umarım çabalarınızın karşılığını alırsınız, minik yavrular başlarına kötü bir şey gelmeden sağlıkla büyürler.Dualarım sizinle...

tabiatdostu
02-08-2012, 18:38
merhabalar kızlarımız gülbeyaz ve nazlıcan a bir beyfendi arıyoruz.sahiplendirmek **** evlendirmek isteyenler lütfen haber versin.selamlarımla...

tabiatdostu
02-08-2012, 18:41
üst iki fotoğraf nazlıcan,alttaki iki fotoğraf gülbeyaz...

çisem
02-08-2012, 19:03
Neden eş aradığınızı yazmamışsınız.
Türünü üretmek mi?
Üretip kedi sahibi olmak isteyenlere yavruları sütten kesilince parayla ya da parasız sahiplendirmek mi?
Kedilerinizde şuan bir kızışma varsa, zamansız kızışmayı hamilelikle sonlandırmak mı?
Ya da benim tahmin edemediğim bir neden varsa açıklayabilir misiniz?

çisem
02-08-2012, 19:07
Sevgili Nariel;
kediden iyi haberleri merakla bekliyoruz.

tabiatdostu
03-08-2012, 13:29
Merhabalar sayın Çisem,sözleriniz biraz kışkırtıcı gelsede ortalıkta olan biten şeylerden dolayı size hak veriyorum.kızlarım diye bahsederim her daim kedilerim değil,kısırlaştırılmaları taraftarı değilim.,bu zamana kadar 4 batım yavrularımız oldu hiçbiri sahipsiz evsiz kalmadılar...
güvenmediğim kanaat etmediğim kimselere bebişlerimi vermem...
para eşya hiçbir bedel olmaksızın yanlızca anne ve babalık yapabilecek ailelere yavru veriyorum...
selamlarımla.

Nariel
03-08-2012, 14:32
Sevgili Nariel;
kediden iyi haberleri merakla bekliyoruz.

Merhabalar,

Bahsettiğim zavallı kedinin bir de kardeşi kalmış o gün görmemişim. Ve iyi haber, anneleri de meydanda. (Şu durumda 5 adet yavru kayıp durumda, birinin araba altında ezildiğini öğrendim.)

Bu yavruyla sevgili gcakar ile birlikte ilgilenecektik, kendisi sağolsun veteriner konusunda da çok yardımcı oldu ama annesini de meydanda görünce ayırmaya kıyamadım. Duygusal olarak annesinin yanında bulunmasını istedim ve eczaneden göz damlası alarak bunun gözlerine damlattım.

Tabii bu arada besledim de. Her işlemi onu o cani apartamanın önünden alıp uzaklaştırarak yaptım ki akılsız birileri laf etmesin. Sonuç olarak şu an kaldırımlarda anneleriyle beraber 2 kardeş yaşamaktalar ve ufaklığın gözleri büyük ölçüde iyileşti. Oyunlar oynayıp duruyor. Başkaları da yem koyuyor gördüğüm kadarıyla (bir gün onlara da laf edeceklerdir eminim).

Ben şimdilik kollamaya devam ediyorum. İlgilenen herkese çok teşekkürler..

çisem
03-08-2012, 17:20
Sayın Nariel,
çok sevindirici haberlerin için önce sana ve sonra gçakar'a teşekkür etmek istiyorum.
Kedinin gözlerine o damlaya devam edebilirseniz iyi olur.
Pomadı ve bu damlaları cebimden hiç eksik etmiyorum.
Sokakta gördüğüm gözü problemli kedilere sürekli kullanıyorum.
Ciddi göz hastalıkları ve göz kayıpları bu tür enfeksiyonlardan ölümlerle sonuçlanabiliyor çünkü. Ve bulaşıcı da olabiliyor çoğu kez.

Size kolay gelsin.

çisem
03-08-2012, 18:10
Sayın tabiatdostu;
kışkırtıcı olarak yorumlanabilecek bir cümle kurmadım.
Bu topikte, yardıma muhtaç kedilere yuva aramaktayız ve birbirimize bazı konularda destek vermekteyiz. Yukarıdaki mesajdaki gçakarın desteği gibi...

Biz, genelde sokak hayvanları ile ilgili yuva ararken, sizin iki dişi kedinize eş arayan mesajınız bu mesajların arasında benim merak etmemi sağladı.

Ev kedilerimizin kısırlaştırmalarına ya da kısırlaştırılmamalarına kimsenin sorgulama hakkı zaten olamaz.
Ben kısırlaştırmaktan yanayım ve hem ev hem sokak kedilerine bunu hep yapıyorum. Geride kalanların refahı için, sefaletten onları korumak için. Evimdeki erkek kedimi de sokak dişilerini hamile bırakmaması için kısırlaştırdım yıllar önce.

Size madde madde sorularım üretimi neden düşündüğünüzle ilgili idi?
Zor bir soru değil aksine basit cevabı olabilecek sorularımı kışkırtıcı bulmanızı da ben anlayamıyorum.

Biz çiftleşmelerden sokaklardaki hayvanları sahiplendirmeye çalışmakla, ya da ıslah edip gereksiz çoğalımlarını engellemek adına kısırlaştırmalar yaparken sizin çiftleştirmek için eş aramanızın sebebini merak etmem sizce normal değil mi ?

Çünkü ben artık başka sokaklardan sokağıma ya da kapıma bırakılmış anne ve yavruları sahiplendirecek aile bulmakta çok zorlanıyorum. Aklım gidiyor bu mart sezonu hamile kedi olacak diye. Bu kış elimde damlalık ve biberon eksik olamadı ve çok soğuk bir kıştı.
Kısaca bizim sorunumuz üremeleri iken, sizin sorununuz üretip çoğaltmak olunca bizimkiyle çelişiyor ve merak daha da artıyor.

Ticaretini yapıyor olsanız, burası zaten onun yeri değil, tohum satış bölümüne satılık yavru kedi ilanı olsun. Kaldı ki siz de üstteki mesajınızda sahipsiz yuvasız kedinizin kalmadığını yazmışsınız bu çok sevindirici bir haber.

Eş aramak için; ağbimin de terier cinsi erkek köpeğinin zamansız kızışması ve aynı durumda bulunan aynı cins iki dişi ile irtibata geçmesi kadar normal bir şey sizinkisi.

Kediler rahat ortamda 2-3-4 değil, bazen 6-7 tane bile doğurabiliyorlar. Siz diyorsunuz iki tane dişi ve en az 6-7 yavru eder ve hepsi sütten kesilince bulduğunuz yuvalara dağıtılacak. Bu işlemi siz mi talepler doğrultusunda yapıyorsunuz, (kedi beslemek isteyenler ya da sizdeki cinsi sevenleri listeleyip çiftleştirme yapalım diyorsunuz), yoksa erken dönem kızışan kedileriniz mi içgüdüsel dürtüleri gereği üremek istiyor?

Hala merak etmekteyim.
Kolay gelsin.

syılmaz
03-08-2012, 19:48
Sn. Çisem, sanıyorum Sn. Tabiatdostu'nu anlıyorum. Çok kedi beslemiş olmakla beraber kedi cinslerinden anlamam ama sanırım kedileri cins ve soylarının devamını istiyor. Benim türünün iyi örneği, çok zeki ve yetenekli bir köpeğim olsa, soyunun devamını isterdim. Asla kısırlaştırmak istemezdim.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda ise size sonuna kadar katılıyorum, sokaklar ve çöplükler hiçbir hayvanın doğal yaşam alanı değil. Bu sebeple sokak hayvanlarının çoğalması sosyal bir sorun ve kısırlaştırmaktan başka çare yok.

Bu arada Nazlıcan, Hürrem ayarındaymış. :)

çisem
03-08-2012, 22:22
Sayın syılmaz,
hiç bir canlı için ırk, cins ayrımı yapmak istemeyiz diye düşünüyorum.
Doğada soyu tükenmekte olan nice hayvan için mücadeleler veriliyor.

İş evcil hayvanlara gelince, bizler tüketim toplumu olarak rant peşinde oluverdik.
Özel ırklar yaratıldı, hayvanların genleriyle oynandı.
Bunlara iyi paralar yatırıldı ve tüm dünyaya pazarlanmakta hala.
Bunları karşıtlık olmak adına söylemiyorum.

Marka ve cins arayışlarının hayvan sevgisine de bu denli bulaşması bazı zamanlar beni üzmekte.
Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesinde bunun cinsi nedir diye ısrarla bana sorulmakta.
Bu soruyu çocuklar sormuş olursa sahiplendirme şansımın yüksek olduğunu görüyorum.
Onlar koşullu sevgiyi henüz öğrenmediklerinden ısrarları bitip ailelerini ikna ediveriyorlar.

Bana dokunan hassas yer de burası anlayacağınız.
Ben hiç bir hayvanın ırkına, cinsine bakmadan alıp bakıyor ya da bakımını yapacak birileri bulmaya çalışıyorum.

Polis timi ya da arama kurtarma köpekleri de özel eğitimler sonucu yetenekleri geliştiriliyor. Topluma hizmet adına, akutta enkaz altında kalan canlıyı bulmada,
bir topan ekmeğe ve sevgiye ölümüne bağı bahçeyi koruyan bu hayvanların hepsi bana göre eşit.

Sıfır numara ağbimin terieri vav vav diye iki kez havlayıp, kediden korkarken ona bağı bahçeyi teslim edemeyiz bu bir gerçek.

Hoş hırsızla oyun oynayan goldenler de var. Sivas kangalı olan otelcinin tüm klimalarını söken hırsızları tamirci zanneden köpeklere de şahit oldum.

Sonuçta hepsi hayvan ve sokaklar da her cins köpek ve kediyle dolu.
Ben bunlar çoğaldıklarında sahiplendiremiyorum artık. Bahçesinde aç susuz bağıran yavru kedinin, filanca cins kediden üstün görünen farkını ben çözemedim. Köpeklerde durum başka, koku alma, yüzebilme, kas gücü v.s ile farklılıklar gösterebiliyor belli cinsler. Kedilerde en güçlü pati ya da çene gibi bir özellik te yok.
Ama hiç anlayamam kedilerin ırk farklılıkları harici marka özelliği taşıma durumlarını.

En son eve girmeyi başaran yaramaz kedim en çirkin ve cılız olan yavru kediydi. Çok kısa, seyrek hatta yok dehecek kadar az tüyü var. Ama tekir özelliğini daha fazla taşımakta. Zavallımın ataları kimlerdi ne önemi var ki.
Cinsi ise çok ama çok karışık. En az on farklı özellikte. Cins hayvan değil diye kimse istemedi onu.
Boz tekir olsaydı alırdık dendi. Sihirli değneğim yoktu hemen onları boz tekire dönüştürecek.
Boz tekir çok üstün özellikli bir hayvan mı, tabii ki hayır. Evimdeki 12 yaşındaki oğlum boz tekir ve ben onu kısırlaştırdım:)

İşte bu marka arayışı çocuklara bu şekilde gelip biçimleniyor.
Siyam kedileri kendi cinsinden başka kedi ile çiftleştiğinde yavruları en fazla 1 ay yaşıyor.
Genleri kabul etmiyor başka bir ırkın karışımını. İran kedilerinde ve bazı cinslerde de durum böyle.

Çocuğuna hayvan sevgisi vermek adına pet shoplarda cins hayvan arayan aileler olmazsa bu rantta olmaz diyorum.

Bu rant ; hayvanların sağlıksız üretimleri ve nakit dönüşümün hızı açısından, yavrunun anne sütünden erken ayrılması gibi bir çok sorunlu, çoğu zaman kemikleri bu nedenle gelişemeyecek sağlıksız yavruları da beraberinde getirmekte.

Çoğu pet shop bu yolla iyi paralar kazanmayı seçmekte.
Pet shoplar gibi bazı veterinerlerimizi de ne yazıkki bu rantın içinde görmekteyim.
Ben ticari düşünen veterinerden hızla uzaklaşıp onu biraz da takibime alarak yoluma devam ediyorum.
Para kazanma uğruna dişiye kızışmasa bile suni döllenme yaptırılıp, yavrularından erkenden ayrılan anne depresyona giriyor.
Bu yolların ne kadar etik bir yol olduğu ayrıca tartışılır.

Mesela; sokakta bir kedim ankara kedisi ama ben kısırlaştırdım.
Çünkü artık doğurganlığı maalesef bitmiş, bir deri bir kemik halde bulduk.
Yumurtalıkları çürümüş, bunu kısırlaştırma sırasında gördük.
Çok doğum yapmış ve rahimi zarar görmüş...
İki yumurtalığı ve rahimini de aldı veterinerimiz.
Günlerce yoğun bakım ünitesinde tuttuk.
Yemeğini ağızdan yemeye başladığı an sevgi dolu yaşlı bir teyzeye şimdilerde yarenlik etmekte.

Son olarak, sahipli hayvanların üretimi belli amaçlara hizmet ederken, sokak hayvanları sadece içgüdüleri ile üreyerek, bizler de sürekli bu yavruları sahiplenecek insanlar arayıp duruyoruz.
Aynanın diğer yüzü gibi yani bu çelişki.

Charlaux
03-08-2012, 22:56
Sayın syılmaz,
hiç bir canlı için ırk, cins ayrımı yapmak istemeyiz diye düşünüyorum.
Doğada soyu tükenmekte olan nice hayvan için mücadeleler veriliyor.

İş evcil hayvanlara gelince, bizler tüketim toplumu olarak rant peşinde oluverdik.
Özel ırklar yaratıldı, hayvanların genleriyle oynandı.
Bunlara iyi paralar yatırıldı ve tüm dünyaya pazarlanmakta hala.
Bunları karşıtlık olmak adına söylemiyorum.

Marka ve cins arayışlarının hayvan sevgisine de bu denli bulaşması bazı zamanlar beni üzmekte.
Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesinde bunun cinsi nedir diye ısrarla bana sorulmakta.
Bu soruyu çocuklar sormuş olursa sahiplendirme şansımın yüksek olduğunu görüyorum.
Onlar koşullu sevgiyi henüz öğrenmediklerinden ısrarları bitip ailelerini ikna ediveriyorlar.

Bana dokunan hassas yer de burası anlayacağınız.
Ben hiç bir hayvanın ırkına, cinsine bakmadan alıp bakıyor ya da bakımını yapacak birileri bulmaya çalışıyorum.

Polis timi ya da arama kurtarma köpekleri de özel eğitimler sonucu yetenekleri geliştiriliyor. Topluma hizmet adına, akutta enkaz altında kalan canlıyı bulmada,
bir topan ekmeğe ve sevgiye ölümüne bağı bahçeyi koruyan bu hayvanların hepsi bana göre eşit.

Sıfır numara ağbimin terieri vav vav diye iki kez havlayıp, kediden korkarken ona bağı bahçeyi teslim edemeyiz bu bir gerçek.

Hoş hırsızla oyun oynayan goldenler de var. Sivas kangalı olan otelcinin tüm klimalarını söken hırsızları tamirci zanneden köpeklere de şahit oldum.

Sonuçta hepsi hayvan ve sokaklar da her cins köpek ve kediyle dolu.
Ben bunlar çoğaldıklarında sahiplendiremiyorum artık. Bahçesinde aç susuz bağıran yavru kedinin, filanca cins kediden üstün görünen farkını ben çözemedim. Köpeklerde durum başka, koku alma, yüzebilme, kas gücü v.s ile farklılıklar gösterebiliyor belli cinsler. Kedilerde en güçlü pati ya da çene gibi bir özellik te yok.
Ama hiç anlayamam kedilerin ırk farklılıkları harici marka özelliği taşıma durumlarını.

En son eve girmeyi başaran yaramaz kedim en çirkin ve cılız olan yavru kediydi. Çok kısa, seyrek hatta yok dehecek kadar az tüyü var. Ama tekir özelliğini daha fazla taşımakta. Zavallımın ataları kimlerdi ne önemi var ki.
Cinsi ise çok ama çok karışık. En az on farklı özellikte. Cins hayvan değil diye kimse istemedi onu.
Boz tekir olsaydı alırdık dendi. Sihirli değneğim yoktu hemen onları boz tekire dönüştürecek.
Boz tekir çok üstün özellikli bir hayvan mı, tabii ki hayır. Evimdeki 12 yaşındaki oğlum boz tekir ve ben onu kısırlaştırdım:)

İşte bu marka arayışı çocuklara bu şekilde gelip biçimleniyor.
Siyam kedileri kendi cinsinden başka kedi ile çiftleştiğinde yavruları en fazla 1 ay yaşıyor.
Genleri kabul etmiyor başka bir ırkın karışımını. İran kedilerinde ve bazı cinslerde de durum böyle.

Çocuğuna hayvan sevgisi vermek adına pet shoplarda cins hayvan arayan aileler olmazsa bu rantta olmaz diyorum.

Bu rant ; hayvanların sağlıksız üretimleri ve nakit dönüşümün hızı açısından, yavrunun anne sütünden erken ayrılması gibi bir çok sorunlu, çoğu zaman kemikleri bu nedenle gelişemeyecek sağlıksız yavruları da beraberinde getirmekte.

Çoğu pet shop bu yolla iyi paralar kazanmayı seçmekte.
Pet shoplar gibi bazı veterinerlerimizi de ne yazıkki bu rantın içinde görmekteyim.
Ben ticari düşünen veterinerden hızla uzaklaşıp onu biraz da takibime alarak yoluma devam ediyorum.
Para kazanma uğruna dişiye kızışmasa bile suni döllenme yaptırılıp, yavrularından erkenden ayrılan anne depresyona giriyor.
Bu yolların ne kadar etik bir yol olduğu ayrıca tartışılır.

Mesela; sokakta bir kedim ankara kedisi ama ben kısırlaştırdım.
Çünkü artık doğurganlığı maalesef bitmiş, bir deri bir kemik halde bulduk.
Yumurtalıkları çürümüş, bunu kısırlaştırma sırasında gördük.
Çok doğum yapmış ve rahimi zarar görmüş...
İki yumurtalığı ve rahimini de aldı veterinerimiz.
Günlerce yoğun bakım ünitesinde tuttuk.
Yemeğini ağızdan yemeye başladığı an sevgi dolu yaşlı bir teyzeye şimdilerde yarenlik etmekte.

Son olarak, sahipli hayvanların üretimi belli amaçlara hizmet ederken, sokak hayvanları sadece içgüdüleri ile üreyerek, bizler de sürekli bu yavruları sahiplenecek insanlar arayıp duruyoruz.
Aynanın diğer yüzü gibi yani bu çelişki.

Hayir cins olanina da sahip cikilsa :( Benim kedim Kullu sokaktan aldigimiz cins-kirma bir kedi,8 aylikti sokaga atilmisti.Sansliydi ki balikcilar ona bakiyordu ama insanlar anlamiyor ki cins hayvanlar daha narin,hayattan daha bir habersiz oluyor.Sokak kedim Mirnigi ise cok severim,cins degil ama seviyorum iste.Tuyleri Kullu gibi kadife degil belki ama verdigi sevgi yetiyor da artiyor.

Insanlar lutfen cins mi degil mi diye bakmasinlar aramizda bir bag olustu mu diye baksinlar.Petshoptaki canlilara da ayri bir uzuluyorum o yuzden de almayin da diyemiyorum,onlar da kutu gibi alanda hayatlarini surduruyorlar.

syılmaz
03-08-2012, 22:57
Sn. Gçakar ve Sn. Çisem, eleştirilerinizi anlıyorum. Yalnız farklı düşündüğümüz noktalar var.

Elbette melez bir köpek çok yetenekli ve çok akıllı olabilir, köpek sahibi olacaksam da illa ki cins olsun diye bir düşüncem de yok ama yavru bir köpek alacaksam mutlaka anne-babasını bilmeliyim. Daha önce başka bir konuda belirtmiştim, barınaktan da köpek alabilirim ama barınaktan alacağım köpek muhakkak yetişkin bir köpek olur.

Annesini babasını bilmeliyim derken örnek vereyim.

Mesela koruma içgüdüsü yüksek bir köpek edinmek istiyorum. Köy ortamında çok iyi çoban köpekleri oluyor, güçlü cesur, ailesine bağlı ama cins değiller (ya da standart kangal ırkı dış görünüşünden farklılar) bunların yavrularından edinmek isterim. İlla kafa ölçüsü bu olacak, boy yüksekliği bu olacak, kuyruk şekli böyle olacak diye aramam. Çünkü biliyorum ki annesi ve babası benim sahip olmayı arzu edeceğim köpeklerden ve yavruları da muhtemelen böyle olacak. Ya da annesi kangal-danua kırması, babası rottweiler-akbaş kırması bir köpek, tip olarak hiçbirine benzemese de edinirim çünkü soyu tamamen koruma içgüdüsü olan köpeklerden.

Ya da bir av köpeği edinmek istiyorum. Köy yerlerinde yine ırk standartları olmayan ama gerçekten işini iyi yapan kopay dediğimiz köpeklerden mevcut ve bunların yavrularından edinebilirim.

Ama çoban köpeği-av köpeği kırması bir yavru almam. Birbiri ile alakasız iki cinsin çiftleştirilmesini doğru bulmuyorum, köpeği güdükleştirme ve onu sokak köpeği yapmaktan öteye geçmeyecek bir durum olur bu.

Yine de köpekten hiçbir beklentiniz yoksa sadece bir dost olsun istiyorsanız, yazdıklarımın hiçbir önemi yok.

çisem
04-08-2012, 00:05
Benim eleştirdiğim bir konu yok sayın syılmaz,
sanırım yanlış anlaşıldım.

Aileler hayvan sevgisi adına çocuklarına falanca cins, adı altında hayvan aramaktalar.
Ben ve benim gibi bir çok insanın sırf hayvan beslemesi için çocuğunu ve ailesini hazır buna hazırlamışken illede falan cins diye tutturulmaları...

Diyorum ki, al sana bu kadar alternatif, yok ben falanca cins istiyordum cevabına karşılık 'neden' soruma "hiiiççç cins olsun istiyoruz " deniyor.

Hayvanı ne amaçlı istediklerini sorduğumda "çocuğum artık çok istiyor bir hayvan sahibi olmayı ve biz de artık tamam dedik" deniyor.
Köpekleri bir önceki mesajımda da yazdığım gibi kedilerden tamamen ayrı tutmak gerekiyor.
Bizim ailenin 4 kg lik terieri çiftliği asla koruyamaz, kedilere vavlıyor sadece ve koruyuculuk vasfı sıfır.
Ben de bağımda-bahçemde can ve mal güvenliğimiz de güvenlik kamerasından daha etkili, burnu iyi koku alan, önsezileri ile beklenmeyen yabancıların habercisi v.s v.s özelliklerde köpekleri seçerim.
Ama bu köpeği apartman dairesinde büyütemezsiniz.

Kuzenimde kurt köpekleri var ve koruma amaçlı yetiştirilmişler. 3-4 kuşaktır aynı soy farklı alanlarını, işletmelerini korumakta. Aracından çantayı almaya çalışan hırsızı bileğinden yakalayıp bırak komutunu duyasaya kadar bırakmayan köpekler bunlar.
Kötü niyeti hissedip harekete geçiyorlar sadece. Aksi taktirde çok oyuncu ve şımarıklarda biraz.

Köpek ve kedilerin fiziksel farklılıkları ve topik başlığına uygun olarak kedilerdeki bahsettiğim hayvan sevgisini çocuğuna yaşatacak ailelerin seçimlerinde saf falan ırk, filan soy diye ısrarlarını anlayamıyorum.

Tipini çok seversin bir iran kedisi alırsın, çok narindir ömrü de azdır ve iran kedim var demek için alınır genellikle. Siyam, van ve ankara v.b cinsleri de bunlara ilave edebiliriz.

Sırf bu cinsler aranan cinsler olduğundan bir rant sağlanmış durumda.
Saf kan arayışı ile marka adı altında oluşan bir sektörün oluşması beni rahatsız eden.
Kuzenim de kendi köpeklerinin genlerini sürdürmekte ısrarlı. Aynı soya 35 yıldır sahiplik etmek tabii ki bir çok kolaylıkları sağlamakta. Babadan gördüğünü öğrenen yavru köpeğin eğitimini artık bu köpeğin ebeveynleri vermekte. Gördüğünü uygulayan yavru, kuzenime zaman da kazandırmakta.
Su av hayvanlarında da örneklendirilebilir.
Ama kedilerde pençe gücü diye birşey yok. Estetik özelliklerdir tek kaygı. Mavi göz, yeşil göz, iki renk göz, uzun tüy v.b dir.
Tarlasında farelere çare olarak beslenen kediler de çok.
Ama tarlada çok bir narin özel kediyi besleyemezsiniz.
Kimse pet shoptan tarlasındaki fareleri avlayıp, yiyebilecek kedi aramaz.

Kediden tek beklenti paylaşılan sevgidir. Evi koruması amaçlı kedi bakılmaz. Koşulsuz sevgiye uyan bu hayvan üzerinden ticareti uygun görmemekteyim.

Köpek beslemekte koşululuk var ise alternatif sektörde de ticari düşünce devrededir.
Soyu sopu belli, falanca özellikteki hayvanın sahiplenecek kişinin kendi koşullarına uygun hayvanı seçmesi kadar doğal bir şey yoktur. Üstün ırk, bir çok özellik falan derken bir rakamı öderler hayvana sahip olurlar. Bu işin ticari yönü. Arz-talep meselesi yani.

Nariel
08-08-2012, 07:49
Benim kara kedileri iki gündür görmüyorum. Ne anne var piyasada ne de yavrular. Umarım anne yavruları daha güvenli bir yere taşımıştır..

Nariel
08-08-2012, 07:53
Bahçeyi dolaşırken bir minik kedi sesi duydum. Bir baktım. Yeni doğmuş, 2-3 günlük bir kedi yavrusu. Ne yapacağımı şaşırdım. Kendi başına sürüne sürüne bir yerlere gitmeye çalışıyor. Etrafa bakındım. Ne kardeşleri ne de annesi var ortada. Daha neden sonra sokak kapısının girişinde bizim minhoş dediğimiz van kedisi kırması kedimiz yavrulamış. 2 yavrusu var. Bulduğum yavruda aynı boyutlarda ve renkleri aynı. Tamam dedim. Buldum sizi. Önce minhoş beni görünce kaçtı ve saldırı moduna geçti. Tabi ben pür dikkat, tereddüt etmeden diğer yavruların arasına yavru kediyi bıraktım. Yavru kediler üst üste, alt alta birbirlerine karışıncaya kadar 3-5 adım geride biraz bekledim. Minhoş önce yaklaşamadı. Biraz geri çekildim. Minhoş hemen yavruların yanına geldi. Tabi ben yine minhoşun dikkatini dağıtma derdindeyim. Diğer yavru kediyi kabullenmesi için. Diğer yavru kedi minhoşun altına giremedi önce. Dolandı minhoşun çevresini ve daldı yavruların arasına. Sütten nasibini aldı. Ben bir kez daha tamam dedim. Oldu bu iş. Ben biraz daha minhoşun dikkatini dağıttım. Sonra su doldurup, bir de mama yapıp minhoşun önüne koydum.

Şimdilik durum güzel.

322499

322500

Ne kadar iyi yapmışsınız, zavallı bir yavrucuk anneye kavuşmuş ;) Süt bile emdiyse artık iş tamamdır ;)

Nariel
13-08-2012, 20:29
Rekor kırdım gerçekten bu sene. Ne rekoru diyecek olursanız, yardıma muhtaç hayvan görme rekoru tabii ki. Yine apartmanın bitişiğinde bir anne ve 5 yavrusu barınmaya çalışıyor. Bir yavru daha yeni ölmüş, kurtaramadım, elime aldığımda henüz sıcaktı ama malesef..

Açlıktan mı yoksa dün yağan yağmurdan mı öldü bilmiyorum ama hemen kuytuya bir koli ve yanına yemek ve süt koydum. Başka birisi de belediyenin verdiği kaba 1 litre süt koymuş. Ben yumurtalı-sulu-şekerli süt ve kuru mama verdim, anne saldırırcasına yedi. Yavrularını emzirmeye başladı. Umarım kimse onları oradan atmaz da yaşamaya devam ederler. Araba altında ezilme tehlikesi de var..

Nedir şunların çektiği.. (İlk fotoğraftaki ölmüş olan malesef.)

NOT: Ertesi gün hemen koliyi çöpe atmışlar. Böyle birşey olamaz. Bunlar insansa ben neyim, ben insansam bunlar ne o zaman?

asumandilek
03-05-2013, 00:56
İzmir'de yaşayan bu yavrular henüz çok küçük ve onları sahiplenecek arkadaşlar arıyoruz. Lütfen mesaj atınız. Yavrularımızı hep birlikte ihtiyaç duydukları yuvaya kavuşturalım.

398861

LÜTFEN PAYLAŞMAYI UNUTMAYINIZ...

mandalinleerik
03-05-2013, 01:16
İnşallah en kısa zamanda yavrular sıcak bir yuva bulurlar. Fotoğraflara baktığımda ne kadar masum ve savunmasız olduklarını gördükçe insanın içi acıyor.

mrmusti
03-05-2013, 01:31
Asuman kardeşim yardımların için çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar bu yavrucakları anneleri benim bahçede doğurmuştu, ama maalesef annelerini kaybettik, bize kaldılar. Vicdanım yavrucakları orada bırakmaya hayır dedi ve bir haftadır evde bakıyoruz. Her üç saatte bir karınlarını doyuruyoruz. Gece nöbetleşe kalkıp bakıyoruz, bugün itibariyle 25 günlük bunlar. Cinsleri derseniz sokak kedisi derim ama sokak yüzü görmediler.
Dördüde birbirinden sevimli, İnşaallah kendileri gibi güzel birer yuvaya kavuşurlar.
Olmazsa herhalde yine sokağa dönecekler.

Nautilus Cycad
15-05-2013, 22:10
Bu bebişler mümkün ise onlara bakacak 40-50 yaş civarında bir anne istiyorlar. Malum şimdiki gençler kendi hayat hızlarına uyduramıyor bu bebişleri. Ufak da bir bahçesi olsa iyi olur.

Büyük hayaller ile aldık onları ama çeşitli sebebler ile ilgilenemiyoruz.

Bir erkekçik (Tırni) bir dişicik (Minnoş) . Kardeş değiller.

Ücretsiz olarak vereceğim. Verdikten 15 gün sonra kontrole gelmek şartı ile....

İzmir içi olursa ne ala....

Nautilus Cycad
15-05-2013, 22:11
Bu arada şuan 5 aylık oldular. Tüm aşı vb. bakımları dün yapıldı.

wisdom
16-05-2013, 08:00
Sayın Nautilus,

Muğla olsa olur mu?

Bahçeli bir evde ikisini de ailemize dahil etmekten mutlu oluruz.

Ömer Bey
16-05-2013, 09:38
Sayın Nautilus,
Bursa'da ikamet etmekteyiz,sürekli ve sevgi dolu bir yaşam için onları başta kızım olmak üzere tüm aile olarak sahiplenmek isteriz.Eşim İzmir /Selçuk'lu olduğundan yazları görebilme imkanınızda olabilir.Saygılarımla

Nautilus Cycad
21-05-2013, 21:42
Kedicikler sağsağlim Muğla'da Bahçeli bir evde Wistom Amcalarına kavuştu. İlgilnen herkeze teşekkür ederim buradan....

Nautilus Cycad
21-05-2013, 21:43
Sayın Nautilus,

Muğla olsa olur mu?

Bahçeli bir evde ikisini de ailemize dahil etmekten mutlu oluruz.

Teşekkür ederim, umarım siz ve kedicikler mutlu olursunuz...

mandalinleerik
21-05-2013, 21:55
Teşekkür ederim, umarım siz ve kedicikler mutlu olursunuz...

Oradaki ortamlarını ve kedilerin fotoğraflarını bu başlıktan paylaşırlarsa sevinirim. Çok güzeller maşallah.

Nautilus Cycad
21-05-2013, 22:26
Oradaki ortamlarını ve kedilerin fotoğraflarını bu başlıktan paylaşırlarsa sevinirim. Çok güzeller maşallah.

Evet katılıyorum.. Bu sayede Muğlaya gitmeme gerek kalmaz :) Bende bekliyorum resimleri...

Nautilus Cycad
21-05-2013, 23:06
Benim 2 adet minik siyam kedisi hemen bu siteden bir yuva buldu :) Bu dünyaya cins olarak gelmek varmış arkadaş....

wisdom
22-05-2013, 16:15
Merhabalar tekrar.

Ben buraya siyamların resimini yüklediğimi zannettim. Oysaki başka bir başlık açmışım.

http://www.agaclar.net/forum/kediler/31704.htm#post1158709

wisdom
22-05-2013, 16:44
Buraya kopyalayayım.

Sayın Arkadaşlar,

En kısa sürede resimlerini ve yaşadıkları ortamın resimini sizlerle paylaşacağım.

Bu arada Sayın Nautilius, ne zaman isterseniz ziyarete gelebilirsiniz.

Kediler çok çabuk alıştı. Bahçenin her tarafını eberlediler. Evde girmedik yer bırakmadılar. İyice etraflarını tanıdıktan sonra oynamaya yaramazlık yapmaya başladılar. Ço ktatlılar.

Diğer kedilerle oyanarken ellerimin her tarafı yara çizik oluyor.Şu anda da öyle. ancak bu yaramazlar bir defa bile oynarken tırnaklarını açmadılar. Bu sanırım özellikleri imiş.

Diğer bir konuda yavaş yavaş köpeğimiz Atom'a alışmaya başladılar. Atom 4 yaşında ve kedilerle arası iyidir. Daha önceki tüm kedilerimizle oynar onları diğer kedilerden ve köpeklerden korurdu. herhangi bir sorun olduğunda kediler doğruca koşup Atom'un yanına giderlerdi. Siyamların da o şekilde alışması için yavaş yavaş uyğraşacağım.

Komşumuz ile beraber baktığımız 7 aylık Pamuk (kedimiz) öncelikle bu durumdan biraz rahatsız oldu. siyamlara biraz hırladı. Dün eve hiçgelmedi.Komşuda kaldı sanırım.Bu gün sabah bir uğradı, gitti. Bir de Pamuk ve siyamları uzlaştıracağız. Henüz kavga yapmadılar. Sadece hafiften hırladılar ve birbirlerinden belli birmesafe uzak durdular. Siyamlar daha uyumlu. Ancak Pamuk için biraz zaman lacak alışması.

Bu arada yeri gelmişken, Atom "sokak köpeği". 2 aylıkken yolda ezmek üzere idik. O şekide tanıştık. O gün bu gündür evimizin en değerli üyesi. Resmini yüklerim.

wisdom
22-05-2013, 16:51
Resimleri büyük ihtimalle yarın yüklerim.

Karışıklık için kusura bakmayın.

ginsengg
27-06-2013, 13:41
sahibi olan yaşlı kadın ölünce ortada kalan dışarıyada adapte olamayan bakımlı bir ev bir kedisini acıyıp eve aldık.bu kedi sağlıklı beş yavru doğurdu.yaklaşık 2 aylıklar ve çok tatlılar.bu kedilere bakamadığımız için dağıtmaya karar verdik.çok zor olsada anne ve yavrulardan birini komşu dükkana verdik.4 yavruyuda yine dağıtmak üzere evde getirdik.komşuya verdiğimiz kedi işyerimize devamlı girip ağlamaklı bir şekilde adeta bizden yavrularını istiyor arıyor.yavrularda evde ağlıyor adeta.mersinde hayvan barınağıda yok.lütfen hayvanseverler yardım.bunları birleştirecek bir formül yokmu.ev barınak vs gibi.(not; hepsini birden vermem gerekir.ayırmadan)duyarlı arkadaşları bekliyorum.tell 05073344395.
msn kumgibi903@hotmail.com
(hayvensever olmayanlar,petşhopçular iletişime geçmesin lütfen)

mandalinleerik
27-06-2013, 14:26
sahibi olan yaşlı kadın ölünce ortada kalan dışarıyada adapte olamayan bakımlı bir ev bir kedisini acıyıp eve aldık.bu kedi sağlıklı beş yavru doğurdu.yaklaşık 2 aylıklar ve çok tatlılar.bu kedilere bakamadığımız için dağıtmaya karar verdik.çok zor olsada anne ve yavrulardan birini komşu dükkana verdik.4 yavruyuda yine dağıtmak üzere evde getirdik.komşuya verdiğimiz kedi işyerimize devamlı girip ağlamaklı bir şekilde adeta bizden yavrularını istiyor arıyor.yavrularda evde ağlıyor adeta.mersinde hayvan barınağıda yok.lütfen hayvanseverler yardım.bunları birleştirecek bir formül yokmu.ev barınak vs gibi.(not; hepsini birden vermem gerekir.ayırmadan)duyarlı arkadaşları bekliyorum.tell 05073344395.
msn kumgibi903@hotmail.com
(hayvensever olmayanlar,petşhopçular iletişime geçmesin lütfen)

Çok üzüldüm bu duruma. Fotoğraf ekleyebilirseniz belki yuva bulmaları daha kolay olur. Umarım en kısa zamanda mutlu bir yuvaları olur.

merkürvenüs
26-09-2013, 13:13
Merhaba,

15 gün kadar önce düzenli olarak yemek verdiğimiz sokak kedilerinin arasına 2 aylık siyah beyaz bir yavru kedi attılar. Travma geçiriyormuş bilemedik ertesi gün ölmek üzereyken veterinere götürdük organlarının yerinde değil karın kısmının deri altına geldiğini söyedi. Önce serum, bakım derken ameliyat edilecek duruma gelince organları toparlamak için ameliyat ettiler. Şuan durumu iyi ama artık sokakta yaşayamayacağını düşünüyorum ve yavru için ev arıyorum. Fotoğrafını da yüklemeye çalışacam.

(Benim iki kedim var biri 7 diğeri 3 yaşında, o nedenle yavruyu eve alamıyorum.)