View Full Version : Japon Küpesi (Kohleria)
Merhaba arkadaşlar,
Anneannemden filizini aldığım bir çiçek var. Anneannem japon küpesi olarak adlandırıldığını söyledi. Bilen veya yetiştiren varmıdır aranızda? Nette fotoğraf aratması yaptım ama benim filizdeki yapraklarla netteki fotoğraflardaki yapraklar farklı. Bendeki filizde yapraklar kalın üzeri kıllı yapıda, kenarlara doğru kırmızınsı bir hare var. Açtığında aşağı sarkık kırmızı kadifemsi çiçekleri oluyormuş. Eve gittiğimde size fotoğrafını da göndereceğim.
Teşekkür ederim.
[/COLOR]Bunlarda fotoğrafları cumartesi toprakla buluşacaklar köklendiler. anneannem fazla suda kalmasın çürüyor dedi :)
http://www.agaclar.net/galeri/files/29915-jap_on_kupe.jpg
http://www.agaclar.net/galeri/files/29915-japon_kupe1.jpg
http://www.agaclar.net/galeri/files/29915-japon_kupe2.jpg
pembegül
24-02-2009, 10:00
Benim de bu çiçekten var resmini yüklemeye çalıştım..
bende açık yeşil yapraklısıda var çiçek rengi somon ve benekli .
google kohleria erianta yazarsanız bulursunuz değişik renkleride var banada sevgili günüm bulmuştu sağolsun...
kaybol.2008
05-05-2009, 23:10
Kohleria 2009 da ilk çiçeğini açtı. Çiçekleri an fazla iki gün sonra kurumasına rağmen sık sık yeni çiçek açarak güzelliğini sergiliyor.
Sizin çiçeğiniz episcia sevgili kaybol2008.
buna kağıt çiçegi demişlerdi nette bana
Kağıt çiçeğini Achimenes olarak biliyorum.
kaybol.2008
06-05-2009, 22:20
" Sizin çiçeğiniz episcia sevgili kaybol2008- GÜNÜM"
Bu adrese id (http://www.picsearch.com/info.cgi?q=Kohleria&id=_E5906d2PJSLSWfV08jYzgLDg4mgcltYP3v3Lvs0X3k&start=93&opt=%26cols%3D3%26thumbs%3D18)= göz atarsanız
Burada açan çiçekler ve yapraklarının fotoğrafları var.
Forumda bu çiçeğin adı nedir başlığında da kohleria cevabı verilmiş. Ben o nedenle kohleria olduğunu zannediyordum.
Ama, arama motorunda episcia diye araştırınca yanlışlık yaptığımı öğrenmiş oldum.
Teşekkür.
blackicebluesky
19-07-2009, 09:23
Annemin kohlerialarından biri... komşularımızın deyimiyle komşu çatlatan çiçeğimiz. sürekli çiçekli kalıyor. kaybol.2008 in verdiği linkteki kohleriaların farklı renklerini de bulabilsek keşke
Bende de üç dal var kohleria'dan.Ama gelişimleri çok yavaş. Nerede yaşamayı sever acaba?
Sevgili Cenan bol aydinlık küneş görmeyen yerleri sever .
Ben burukmansiayı uzun zamandır yetiştiriyorum özel istek özere.
Resmini çekme imkanınız varsa görelim.
Bu resmi 1 ay kadar önce çekmiştim.Şimdiki hali belki 1 cm daha büyüktür o kadarcık:o
kopshtar
01-10-2009, 09:50
Benim bildiğim bu çiçeğe ruj çiçeği diyorlar. Yanılıyormuyum?
Sayın Cenan sizin burukmasianın saksısı derin galiba ağız çapı geniş derin olmayan saksıyı seviyorlar.
Ve çiçeyi topraktan 1santim yükseklikte kesin menekşe saksısına dikin.
İsterseniz ******.
Sevim üçü ayrı saksıdaydılar yeni birleştirdim sayılır.Biraz daha bekleyeyim sonra deneyeyim.
Kohleria ' mın toprak altında değişik bir şey var. Korkunç görünüyor:dilli: Bu değişik şey kökü olabilirmi acaba? Yetiştirenler ne demek istediğimi anlamıştır. Detay veren bir resim çekemediğimden resim eklemiyorum.
Kohleriam ilk çiçeğini vermeye hazırlanıyor. Bol tüylü bir tomurcuk. Aynı tomurcuğun dibinde minik 2 tane daha var. Bol çiçekli olacak gibi.
Nevsune sen diyince bende benimkine baktım. Evet yaprak aralarında tomurcukalar var, minicik:p
Ben de iki senedir kohleria yetiştiriyorum.Geçen sene hızla gelişti çiçek vermedi.Bu sene bütün yaz çiçeği eksik olmadı.Ama iki aydır nedense çok cılızlaştı, diplerden yukarı doğru kuruyo.Çiçeğime nazar değdi.
Bu da benim Japon küpem. 2. fotoğrafta topraktan çıkan yavrusu var.
bunlarda annemim adını şimdi öğrensemde japon küpeleri çok şirin bir çiçek.
161867
161868
Sevgili Dudi anneannenize bu çiçeği nereden satın aldığını sorar mısınız. Selluka maviş ve yıldız çiçeğinden sonra çok beğendiğim bir çiçek de japon küpesi oldu. Teşekkürler şimdiden......
168704
Ben de adını şimdi öğrendim Japon küpesiymiş demek :)
Köyümüz asfalttan 2km içeride yolda gördüğümüz yaşlı teyzeyi köye bıraktık .Beş dakika sonra elinde konserve kutusunda bu çiçeği getirdi .Tertemiz yurdum insanı teşekkürü bile ne kadar zarif :)
Aynı çiçeği bana dudişim de armağan etmişti .O İstanbul'da daha açmadı .Bu yaz boyunca sürekli açtı .
Benim de var benim de var abimler taşınırken kırılır diye bana verdiler bende hep yüzsüzlük edip istiyordum senelerdir..
Ama onlarda salkım salkım açarken benim balkona gelince tek tük açmaya başladı:(
blackicebluesky
16-09-2010, 05:10
Selamlar arkadaşlar bir sorum olacak. Bu bitkinin su isteği nasıldır acaba?
Merhaba,
Annemin bana bıraktığı bu çiçeğe ben iki günde bir su veriyorum. Toprağı nemli kalıyor sürekli. Toprağı kurursa yapraklar çok sarsılmıyor ama çiçeklerini döküyor.
Bu çiçek iyi bakılırsa bolca açar. Besine ihtiyaç duyar... Çok aydınlık direk güneş görmeyen yerde kocaman yapraklı oluyor...Gece ayazını yerse dayanıklılığı artıkyor.Ev ortamını sevmiyor... Güzelbakılırsa kökten bir sürü yavru veriyor durmadan... Dalıda suda köklendirilip ekile bilir...
zeyzeynep
13-10-2010, 21:10
Merhabalar,
Ben de bi çelik alıp japon küpesi diktim. Küpe çiçeğiyle beraber...İkisi birden açarsa harika olacak..
laf kalabalığı
09-01-2011, 22:19
Ben de geçen komşudan aldım bir tane, kış günü tuttu çok sevindim.
laf kalabalığı
09-01-2011, 22:20
Tam bakımını bilen var mı bu çiçeğin?
ardabora
30-05-2011, 21:41
Bunlar yengemin Kohleria'ları...bana iki dal verdi,eve gelince diktim,gölgeye aldım ama pörsümeye başladı...ne yapmak lazım?
zeyzeynep
31-05-2011, 08:10
Benim japon küpem öğleden sonra güneş alan kapalı bir balkonda duruyor. Çok sağlıklı gelişiyor. 31 numaralı mesajdaki küçücük fide şuanda tomurcuklu durumda. Güneşi seviyorlar bence.
japon küpem çoştukça çoşuyor maşallah
İremsıla
06-06-2011, 14:31
Benim de,sevgili perişten gelen,bir kohleram var.çok güzel büyüyor,inşallah büyüyüp saksıyı doldurduğu,günüde görmek kısmet olur.
Sevgili ardabora,ben gelen köklü çeliği ektikten sonra üzerine,1 litrelik cam kavanoz kapattım,ortama alışması sera görevi yapması için işe yaradı.bir dene istersen.
Japon küpesi kesinlikle direk ve bol güneş seviyor. İlk iki resim bol ışık alan ama direk güneş ışığı vurmayan saksıdan, son iki resimse cam arkasından bol güneş alan saksı. Direk güneş ışığı almayan çiçek daha renksiz, daha cılız uzayıp gidiyor. Güneş vuransa, daha kalın ve koyu renk yapraklı ve bol çiçekli oluyor. Yaprak arkaları da resimdeki gibi kırmızılaşıp daha tüylü oluyor.
Suyu da seviyor.
Sormayı unuttum, bu çiçek çalı grubundan mıdır?
Forumda, ilk olarak evdeki bitkilerimiz bölümünde aradım ama çalılar bölümündeymiş. Bir yanlışlık olabilir mi?
zeyzeynep
09-06-2011, 22:13
Sayın Kartol size katılıyorum. Kesinlikle direk güneş alan yerleri seviyor. Küçücük bir fide olarak aldığım japon küpem tüm gün güneş alan balkonda çok sağlıklı olarak büyüdü. Şimdi ise çiçeklerini seyrediyorum.
zeyzeynep
09-06-2011, 22:25
japon küpem
saimerguvan
23-06-2011, 10:13
2 güzel
Saim bey çok güzeller ilk resimdeki benekliye bayıldım ellerinize saglık...
elifsirin
02-07-2011, 09:05
Günaydın benim kohleram :D
Benim kohleramda çiçeklendi:)
Benim kohleramda çiçeklendi:)
Gözünaydın Sevim Öğretmenim.
Ama bu çok güzel:(
Yine seralara mı vursam kendimi, n' apsam:rolleyes:
İki köktü. Birini okuldan bir arkadaşa verdim. Yeniden filiz verecek galiba. Biraz büyüsün gönderirim aygün öğretmenim:)
Bu çiçek ne zaman yandan dal verecek. Habire boyuna uzayıp sonra da başını egiyor.
Bi formülü varmıdır.
Teşekkurler..
İki köktü. Birini okuldan bir arkadaşa verdim. Yeniden filiz verecek galiba. Biraz büyüsün gönderirim aygün öğretmenim:)
Harikasın öğretmenim:)
Bu çiçek ne zaman yandan dal verecek. Habire boyuna uzayıp sonra da başını egiyor.
Bi formülü varmıdır.
Teşekkurler..
Az güneş alan çiçek boyuna gidiyor sayın sevgice. Direk ve bol güneş alan bir pencere önü veya balkona koyun, bakın o zaman boya vermeyecektir. Değişiklikleri farkedeceksiniz:)
benim kohleria'mbir çiçeklendi pir çiçeklendi.1 tane açtı diye sevinirken birden 2 tane daha patladı.görüntüleri muhteşem.çiçeklerin içi kremle bordo benekli.aydınlık ama güneşi direk almayan havadar iç mekanda bakıyorum.çok güzel gelişmesi ve birsürü de tomurcuk var.bayılıyorum bu çiçeğe.
Merhaba arkadaşlar,
Anneannemden filizini aldığım bir çiçek var. Anneannem japon küpesi olarak adlandırıldığını söyledi. Bilen veya yetiştiren varmıdır aranızda? Nette fotoğraf aratması yaptım ama benim filizdeki yapraklarla netteki fotoğraflardaki yapraklar farklı. Bendeki filizde yapraklar kalın üzeri kıllı yapıda, kenarlara doğru kırmızınsı bir hare var. Açtığında aşağı sarkık kırmızı kadifemsi çiçekleri oluyormuş. Eve gittiğimde size fotoğrafını da göndereceğim.
Teşekkür ederim.
bende araştırdım.kohleria erianta imiş.aydınlık ama güneşi bol alan yerde bakılıyor galiba çünkü benimki öyle bir ortamda yetişiyor .çok güzel kan kırmızısı ve içi leopar deseni gibi.açtığı zaman daha da seveceğinize eminim.
Ömer Durmaz
06-07-2011, 17:01
Maşallah güzel bir tür
Benim kohleram güneşi çok seviyor coştukça coştu ...
Benim kohleriam balkona guneş alan yere koydum gelişimi hızlansın diye ama maalesef çiçekfilan acmıyor.Yaprakları kaldı boyuda uzamıyor. Sevmedi sanırım yerini **** başka bir sorun var anlamadım.
bu çiçekten bende de var.öğleden sonra direk güneş alan yerde idi fakat tüm yaprakları yandı ve sarardı çiçeklerini çabucak döktü..bende ağaç altına yerleştirdim saksıyı tekrar çiçek vermeye başladı ve yaprakları düzeldi...yani bence direk güneş sağlıklı değil..
Bende ki Kohleria Linnea,
Sevgili Lir hepsi çok güzel renkleri desenleri harika... Bu güzelleri nereden bulabiliriz acaba sevgiler...
Invincible
01-09-2011, 21:46
Merhaba,
Çok sevdiğim Kohleria Bitkim ne yazıkki öldü şimdi yeni rizom **** çiçek arıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim...
rukiyeözgür
05-10-2011, 18:11
Arkadaşlar kohleria yaprağından da yavru veriyor..Ben iki yaprak dikmiştim ikisi de yavruladı..Yavrulardan biri daha büyük diğerinin sadece ucu görünüyor şimdilik..Son fotodaki ise dalından diktiğim kohleriam..Kök gelişimleri iyi gibi..Fotolar çok kaliteli değil, kusura bakmayın..
Merhaba tek kalın gövde olan kohleriam şekilsiz görünmeye ve üstten cansızlaşmaya başlamıştı. Gövdenin yarısından budamıştım. Saksıda 7-8 kök olarak yeniden fışkırdı, yeni formu sarkıcı görünümde.
merkürvenüs
29-12-2011, 21:51
Merhaba,
Yapraktan yavru veriyor olmasına çok sevindim sn.rukiyeözgür , kohleriam kötü olmuştu hemen üretmeye çalışacam. Nasıl ürettiniz? ayrıntılarını verirmisiniz?
rukiyeözgür
26-01-2012, 18:26
Merhaba, kohlerianız kötü olduysa bir dalını kırıp eker veya suda bekletirseniz köklenir ve yeni bir kohlerianız olur..Yapraktan daha uzun sürer..Ben yapraktan üretimimi anlatayım size.. Umarım faydalı olur sizin için..
rukiyeözgür
26-01-2012, 18:28
Ben yaklaşık iki-iki buçuk ay suda beklettim yaprakları..suyu çok çabuk tüketiyorlar..iki güne bir kontrol edip su eklemek gerekiyor..sonra dört beş günlüğüne evden ayrıldım..döndüğümde suları azalmış ve yapraklar susuz kalmıştı, hatta yaprağın ucu kurumaya başlamıştı ama yaprak sapından küçük bir filiz vermişti..sonra suyunu çoğalttım ve bir hafta on gün sonra kökler çıkmaya başladı..kökler hafif uzayınca cocopeat-perlit-vermikülitli karışıma çıkan filiz yüzeyde kalacak şekilde ektim..Şu an gayet iyi bayağı bir büyüdü..arada afrika menekşesi besininden veriyorum..inşallah faydalı olur sizin için..iyi günler dilerim..
rukiyeözgür
26-01-2012, 18:30
Tekrar merhaba..Eksik cevap vermişim.. Eviniz çok soğuk değilse ve suya koyduğunuz yaprakları çok yakından olmamak şartıyla güneşli bir yere koyarsanız başarılı olacağınızı tahmin ediyorum..Bir de yaprağı alırken yaprakla sapın bitiştiği yerden koparın yaprağı ve hiç bir şekilde yaprak sapını kesmeden suya koyun..sapın ucundan ve ön tarafından önce şişkinlik oluyor sonra filiz çıkıyor..aklınıza takılan olursa elimden geldiğince yardımcı olurum kolay gelsin..
merkürvenüs
29-01-2012, 14:47
Merhaba sn.rukiyeözgür,
Kohleramın sürgünü kuruduğu için sürgünü kestim, toprak altı kısım sağlam ise yeniden sürgün vermesini umut ediyorum. Saksıyı sera ortamına aldım, artık beklemekten başka yapacak birşey kalmadı. Verdiğiniz değerli bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim, umurım çiçeğim canlanır ve bende bu bilgilerden faydalanırım...
merkürvenüs
12-02-2012, 12:24
Merhaba,
Önceki mesajımda kohleria'mın sürgünün kuruduğunu ve kestiğimi yazmıştım. Dün toprak yüzeyinde çok minik, sanki tohumdan yeni çıkmış gibi iki yapraklı sürgünler var (bunlara sürgün denebilirmi bilmem, çimleneme desem daha doğru olur). Sormak istediğim bu kohleria'nın toprak altı kısımlarının yeniden yeşermesi mi? Bu şekilde mi kendini yeniliyor? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim...
pembegül
12-02-2012, 12:46
Merhaba,
Önceki mesajımda kohleria'mın sürgünün kuruduğunu ve kestiğimi yazmıştım. Dün toprak yüzeyinde çok minik, sanki tohumdan yeni çıkmış gibi iki yapraklı sürgünler var (bunlara sürgün denebilirmi bilmem, çimleneme desem daha doğru olur). Sormak istediğim bu kohleria'nın toprak altı kısımlarının yeniden yeşermesi mi? Bu şekilde mi kendini yeniliyor? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim...
Kohlerianın toprak altında minik yumruları oluyor bu yumrular yuvarlak değil silindirik biçimli ve uzunlamasınadır hem bu yumrulardan hemde çelikten çoğaltılır.:)
merkürvenüs
12-02-2012, 16:34
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim sn.pembegül, kohleriamı kaybettim diye üzülmüştüm. Umarım çıkan sürgünler sağlıklı büyürler ve kohleriam yaşar:)))
merkürvenüs
25-02-2012, 12:48
Merhaba,
Önceki mesajlarımda kohleramın kuruduğunu ve dalları kestiğimi yazmıştım ve sn.pembegül'den toprak altı yumrulardan yeniden sürgün vereceğini öğrenmiştim. Bu yeni çıkan (sürgün değilde çimlenme diyeyim) büyümüyorlar, hemen yan yatıp ölüyorlar. Bu nedenle 4-5 gün önce havalanacak şekilde sera yaptım ama kayıpların önüne geçemedim. Ne yapmalıyım? Nasıl yaşatmalıyım?
pembegül
25-02-2012, 15:43
Yerini değiştirin gölge yerde ise cılız büyürler yarı güneşli bir yere alın çok fazla sulamayın birde sürgünler çıkmaya başlayınca bir çay bardağını çiçeğin üstüne kapatın. Suyunuda toprak kurumaya yüz tutunca verin .
merkürvenüs
26-02-2012, 12:08
Tavsiyelerinize uydum pembegül, yarı güneşli bir yere aldım ve sürgünlerin 3-4 tanesini içine alacak şekilde üzerlerine çay bardakları çevirdim. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...
gülenmelek
07-03-2012, 10:12
Sevgili eylems'in gönderdiği (tekrar teşekkürler) Kohleria dan yaşatabildiğim şu anda bu kaldı. Aslında kolay tutan ve büyüyen bir bitki olduğunu düşünüyorum ama benim sulama hatalarım yüzünden diğer çeliklerim öldü. Bu garibim de dipten değil de yukarıdan sürgün veriyor. Bu gidişle büyüdüğü zaman gövde ağırlığı taşıyamayacak. Dipten de sürgün vermesi için ne yapmalıyım sizce ?
Invincible
31-03-2012, 21:43
Merhaba,
Kohleria Rizomu satın almak istiyorum..
Satın alabileceğim üyelerimizin erdurserkan@hotmail.com'a çeşit isimleri ve fotoğraflarını iletebilirlerse çok sevinirim.
Saygılarımızla
Sûz-i Dilârâ
01-04-2012, 08:28
Bir arkadaşımdan aldığım kohleria nihayet çiçekleniyor. Tomurcuklu hâli de çok şirin değil mi? :)
Bir arkadaşımdan aldığım kohleria nihayet çiçekleniyor. Tomurcuklu hâli de çok şirin değil mi? :)
bayıldımmmmmmmmm
Çiçeklenmedeki bolluğa bakar mısınız?
Rana+miraç
04-04-2012, 22:05
Merhaba...Meğer benim de japon küpelim varmış.Geçen yaz hediye gelmişti.Çiçeğin adını sordum ''zilli zarife'' dediler. Adını bilemediğim için yaşam şartlarını öğrenemedim.Bu konu iyiki de güncellenmiş.Saksının toprağını kabartırken uzun garip bir oluşum buldum. Bu nedir bilen var mı?
Sûz-i Dilârâ
18-04-2012, 06:01
Benim güzelimde de bol bol tomurcuk var. :)
Tomurcukların bir kısmı açtı.
pembegül
17-05-2012, 11:01
Merhabalar bunlarda benim kohlerialarım iki farklı renk ...:)
Kaktüslerimin arasında kalan kohleria bana küsmüştü, ben de kayınvalideme hediye ettim. Kuzeye bakan camda coşmuş resmen. Çiçeklerini de bana nispet yaparcasına açmışta açmış... :p
296716
tabiata dair
25-05-2012, 16:44
Sayın jineop;
kohleria linnea türünü nereden temin ettiniz acaba? Bende de kırmızı olanından var, bir türlü büyümüyor. Güneş gören bir pencere önünde fakat büyümekte nazlanıyor. Afrika menekşelerinde ve diğer çiçeklerde yakaladığım başarıyı kohleriada sağlayamadım. Neden anlayamıyorum. Henüz çok bilinen bir tür değil sizdeki sanırım. İyi günler..
Sayın jineop;
kohleria linnea türünü nereden temin ettiniz acaba? Bende de kırmızı olanından var, bir türlü büyümüyor. Güneş gören bir pencere önünde fakat büyümekte nazlanıyor. Afrika menekşelerinde ve diğer çiçeklerde yakaladığım başarıyı kohleriada sağlayamadım. Neden anlayamıyorum. Henüz çok bilinen bir tür değil sizdeki sanırım. İyi günler..
Bir arkadaşım vermişti. Ne yazık ki benimki :(de kurudu.
Rana+miraç
28-05-2012, 15:24
Merhaba... Benim japon küpelim de açtı.
Gül Batur
28-05-2012, 19:18
Sabrın sonuu..
Rana+miraç
19-06-2012, 20:20
Japon küpelim tatilde olduğum dönemde susuz kalıp kökünden gövde ortasına dek kurumuş .Üstten 5-6 cm. yeşil gibi ,kesip tepe çeliği şeklinde suya koydum .Acaba köklenir mi? Direk toprağa dikip sera mı yapsam ?
tabiata dair
20-06-2012, 14:33
Sevgili rana+miraç; kalan kısmı bekletmeden (suda köklendirmeye gerek yoktur diye düşünüyorum) toprağa dikerseniz yeniden çoğalır. Bir de bu çiçek rizomlu bir tür olduğundan toprağın altında rizomlar vardır. Sulamaya devam etseniz tekrar yeşerir. Bendeki tek kök ve ölmek üzere olan japon küpeli canlanmaya başladı. Saksısını değiştirince daha iyi gelişecek sanırım. Selamlar..
nılgun_dogan
20-06-2012, 15:33
Sayın rana+miraç tabiata dair arkadaşımıza katılıyorum anneminde bu çiçekten var kışın soğuklara maruz bırakmış uç kısımları kurudu onlarık öküne yakın yerden kesip salona aldı bir müddet sonra ince çubuk gibi filiz verdi onuda ortadan bölüp dikti şuan her 2 daldada sürgünleri oluştu çiçeklenmeye hazırlanıyor suda bekletmenize gerek yok diye düşünüyorum.
Rana+miraç
20-06-2012, 16:02
Sevgili tabiata dair ve nilgün doğan cevaplarınız için teşekkürler ; Çeliği sudan çıkarıp hemen dikeceğim .Kökü kurumuş bitkinin üst kısmı canlı gibiydi .Saksıyı sulamaya devam edeyim inşallah canlanır. Daha yeni açmaya başlamıştı, çiçeklerini sevmeye doyamamıştım. Evden ayrılmak hiç istemiyorum her seferinde bir kaç saksı bitki kaybediyorum.
Selamlarımla...
gülenmelek
20-06-2012, 16:50
Sevgili Rana+miraç, sizdeki kırmızıdan yıllar önce bende de vardı. Cahillik zamanı diyeyim, o yeşil kısımlar kahverengiye dönüp takır takır kururdu susuzluktan. Bir ara aklıma gelirse sulardım, tekrar sürer, yeşillenirdi. Çok arsız bir bitki aslında. Ama ben sonunda öldürmeyi başarmıştım. Belirtmeden geçmeyeyim, çok suyu kesinlikle sevmiyor, yani kuruması, çürümesinden iyidir. ;)
merkürvenüs
21-06-2012, 08:45
Merhaba sn. Rana+miraç bende kohleriamı geçen yaz kaybettim üst kısım tamamen kurudu. Burada ki tecrübeli arkadaşlar rizomlardan tekrar filiz vereceğini söylemişlerdi, bende toprağını hafif nemli tuttum, şuan iki küçük filizi var. Arsız olduğuna katılıyorum. Umarım sizin bitkiniz de filiz verir.
Rana+miraç
21-06-2012, 15:07
Arkadaşlar destekleriniz için teşekkürler, japon küpelime sizlerin yazdıklarını okudum . Yok kurudum yok çürüdüm diye beni terketmeye kalkma ! Ben seni sulamaya devam edeceğim lütfen sen de diğer arkadaşların küpeleri gibi çalış yine filiz ver diye rica ettim ! Sudaki çeliği toprağa diktim . İnşallah çiçeklerini yine açacak duruma gelecek.
merhaba ben yeni uye oldum/ve kohleria ciceyini daha yeni bir komsumdan aldim ama nasil bakicami bilemiyorum simdilik evde pencere onune koydum veren teyze gunese koyma dedi ama bence gun isigina ihtiyaci var.lutfen yardimci ola bilirmisiniz
ozur dilerim fotograf yuklemeyi simdi oyrendim buda fotorafi belki daha iyi yardimci ola bilirsiniz diye simdiden tesekkurler:)
ardabora
25-06-2012, 18:21
Benim cicişim de açtı sonunda,çok şeker...
haticecim cok sanslisin ne kadar temiz yurekli bir teyzeymis tabi sizde oyle .bende yeni ektim ayni seninki boylarda
esin 1971
25-06-2012, 18:56
bende var canım filizinden de çoğalıyor birde kışın saksıdan çıkarın toprakta kök yapıyo beyaz tırtıl gibi sonra onları topraktan çıkarıp dikersin
gülenmelek
10-08-2012, 16:13
Büyüdük (http://www.agaclar.net/forum/921738-post74.htm), kocaman olduk ve bol tomurcuk eşliğinde çiçek açtık sonunda ;)
Rana+miraç
10-08-2012, 19:48
Harika. O çelimsiz bitkinin büyüme azmine ve şirin çiçeğine maşallah diyorum .Güle güle büyütün.
Sûz-i Dilârâ
31-08-2012, 08:09
Bu çiçek tecrübelerime dayanarak edindiğim fikre göre öğleden sonra güneşini seviyor.
Sabah güneşi alan yerden pek hoşlanmamıştı, tv sehpasının arkasında ikindi güneşi alan yere koyunca büyüdü, serpildi ve çiçeklendi.
Ancak güneşi biraz aşağıdan alınca bu sefer de yukarı doğru uzadı ve görmeyi çok istediğim salkım çiçekleri yerine bu şekilde daha seyrek çiçeklendi.
dağçiçeği
16-09-2012, 12:34
Sevgili Rana+miraç,
Bende bu şeker çiçeğe merak saranlardan biriyim.Teyzem sağolsun bana bir kök ekip getirmiş eğer yaşatır büyütebilirsem yavrularını sizin evlat edinmeniz bana onur verir .Hatırlatmanız yeter. :)
gülenmelek
22-09-2012, 11:04
:( Bol tomurcuk var ama 2-3 tanesi dışında diğerlerini bir türlü açamıyor. 2 kere çiçekli bitkiler için besin de verdim ama değişen bir şey yok. Kurutup, döküyor çiçeklerini. Tam güneşteydi, şimdi azıcık gölgeye aldım, bakalım değişen bir şey olacak mı?
demircool
02-10-2012, 11:21
Vayyy ne kadar çok tomurcuk var..benimki bir karış bile yok..sabahtan öğleye kadar güneş alan yerde kalıyor.
gülenmelek
02-10-2012, 12:08
Evet tomurcuk bol fakat hala açamadı. Yani açmayınca işe yaramıyor ki o kadar tomurcuk sevgili demircool ;) (Tomurcukların çoğunu kırpsam mı yoksa :o belki azalırlarsa açar :p )
nılgun_dogan
02-10-2012, 12:17
Gülenmek bu çiçek çok nazlı ama çabuk ölmeyen bir çiçek okadar tomurcuk verdiyse yerinde çok mutlu ama gözle göremediğimiz zararlılar olabilir.
çiçekdostu
05-11-2012, 12:06
maşallah çiçeklerin hepsi çok güzel.benimde vardı bu çiçekten ama kurudu.bidahada bu çiçeği hiçbiyerde bulamadım.çiçekçilerde satılıyomu acaba bilgisi olan varmı.
çiçekdostu
05-11-2012, 12:08
bende istiyorum bu çiçekten banada gönderin nolurrr...
Rana+miraç
17-11-2012, 20:40
Japon küpelim tatilde olduğum dönemde susuz kalıp kökünden gövde ortasına dek kurumuş .Üstten 5-6 cm. yeşil gibi ,kesip tepe çeliği şeklinde suya koydum .Acaba köklenir mi? Direk toprağa dikip sera mı yapsam ?
Demiştim . Haziran ayının sonlarına doğruydu. Kasım başı itibarıyle mutlu sonu göstermek istedim. Kuruyan çiçeğimden alarak direkt toprağa diktiğim tepe çeliği küçük saksıda. Ana saksıyı sulamaya devam ettim. Kuruyan köklerinin yanından çıkıp büyüyen, sürgünde çiçeklendi.Sabrın sonu mu desek ?
dağçiçeği
17-11-2012, 22:56
Çiçeğinizi kurtarmışsınız ne güzel. Sizin adınıza çok sevindim sevgili Rana+miraç. Hatta kurtarmakla kalmamış çiçek bile açtırmışsınız.
Rana+miraç
18-11-2012, 00:29
Teşekkürler dağçiçeği.Aslında bakımında değişiklik yapmadım. Aydınlık bir yerdeydi ve fazla sulamadım.Bazı bitkiler de aşırı ilgiden bozuluyor. Sizin japon küpeliniz ne durumda inşallah o da açmıştır.
Demiştim . Haziran ayının sonlarına doğruydu. Kasım başı itibarıyle mutlu sonu göstermek istedim. Kuruyan çiçeğimden alarak direkt toprağa diktiğim tepe çeliği küçük saksıda. Ana saksıyı sulamaya devam ettim. Kuruyan köklerinin yanından çıkıp büyüyen, sürgünde çiçeklendi.Sabrın sonu mu desek ?
Bu durumu görünce gerçekten çok sevindim sn.Rana+miraç sevgi ve sabrın ortak sonucu güzel bir şekilde ortaya çıkmış.Darısı benim başıma bakalım benimki ne olacak hep istiyodum bu çiçekten arkadaşım komşusunda görünce istemiş teyzede kırmamış iki kök söküp vermiş bende hemen saksılara diktim 2 hafta oldu dikeli ama onlar hala diktiğim gibi duruyolar bakalım ne olacaklar
dağçiçeği
18-11-2012, 14:36
Sevgili Rana +miraç güzel dilekleriniz için teşekkürler. Benim Japon küpelim faili meçhul bir kaza geçirdi. Tepe kısmından kırılmıştı. Bende kırılan kısmı yanına ekmiştim. Şu an iki kök küpelim oldu. Maalesef sizin ki kadar güzel gelişemedi. Ama bu aralar keyifleniyor gibi. İnşallah bende çiçeğini görürüm.
Sevgili Rana + Miraç..Forum sayfalarını gezerken sizdeki Kohleryanın açış şekli ve sıklıgı dikkatimi çekti..Farklı bircok cinsi oldugunu biliyorum...Acaba sizinkinin adını ögrenebilirmiyim o adla arıyayım..Birde nereden aldıgınızı ögrenebılırmıyım..Cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Sevgili Gülenmelek...Sizdeki Kohleria nın rengi diğerlerinden değisik..Acaba sizinkinin adını ve nereden aldıgınızı ögrenebilirmiyim....
gülenmelek
27-11-2012, 08:23
Sevgili Gülenmelek...Sizdeki Kohleria nın rengi diğerlerinden değisik..Acaba sizinkinin adını ve nereden aldıgınızı ögrenebilirmiyim....
Sevgili ıldır; adını bilmiyorum maalesef. Forumdan bir üyemizin, çelik ve sürgün göndermesi ile elde etmiştim ben de ;)
merhaba tüm dostlarımıza ; Hepside çok güzeller, ben de kaktüs kolleksiyonu yapıyorum.Daha yeni bir orkide aldım artık biraz daha farklı çicekler almayı istiyorum.Bu site sayesinde çok daha geniş çicek bilgim olacağına inanıyorum.****** buradaki dostlarımız sayesinde olacak biraz da.Kohleria da güzel bir çiçek ama benim yaşadığım şehir küçük olduğu için buralarda bulma şansım yok.Zaman zaman şehir dışına iş nedeniyle çıkıyorum oralarda yapı marketlerine zaman bulabilirsem ( oda genelde akşam otele kendimiz zor atıyorum ) ziyaret yapıyorum. Kaktüslere bakıyordum bende olmayanlardan alıyordum. Kohleria da bulursam alacağım.Hepinize teşekkür ederim..
sevgili dudi çiçeğinizin adı kohlera aynısından bendede var güneşi çok seviyo yazın bol su isteyen bir çiçek
penultimate16
10-04-2013, 17:24
Benim Kohleriam da bu.(gerçi isminide buradan öğrendim ya :p) Yavaş yavaş Tomurcuklanmaya başladı. Bir haftaya çiçek açar diye bekliyorum ama yapraklarının birazcık sarı olmasından da endişeliyim. Bir de Sıvı besin kullanmamın zararı olur mu diye soracaktım?
arkadaşlar benim kohleriamın çiçekleri açmadan soluyor sizce sebep ne?:(
yardım edecek biri yok mu 8-9 tomurcuk kaldı böyle giderse çiçeğini göremiyecem:(
Gül Batur
25-04-2013, 17:29
Yaz - kış mutfak pencerimin önünde duran bol ışık seven, haftada bir suladığım Kohleria çiçeğim :)
395311
Bu da benim alacakaranlıktan gelen minik kohleriam.İnşallah Gül hanımınki gibi olduğu günleri de görürüz.
sevgili gülbatur maşallah çok güzel açmışlar bu kadar bol çiçek vermesinin sırrı varmıdır sorabilirmiyim??
Jasmine43
27-04-2013, 02:46
Arkadaşlar ben bu çiçekten 2 yıl önce birinden bulup ekmiştim. Tutmuştu, hatta yanından yeni sürgünlerde verdi. tam çiçek açmak üzereyken birden çürüdü. yerini hiç değiştirmedim ve aynı miktarda su verdim. 2 yıldır bu çiçeği arıyorum ama hiçbir yerde bulamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Aranızda Ankara da yaşayan varsa lütfen bana bir kök verin. Ankaranın neresinde olursanız olun gelip alırım. Yakında doğum günüm var ve benim için en güzel hediye bu olur. Benimle iletişime geçipte bu güzel çiçeği paylaşmak isteyenler bana emailimden ulaşabilirler yaseminikiz@hotmail.com
Şimdiden çok teşekkür ederim.
26-Nurşen
28-04-2013, 23:18
*** bu çiçekten banada gönderbirlimisiniz.
aa adını bilmediğim çiçeğim bu benimm:) kışın son nefesini veren çiçeğim yani:(
Jasmine43
01-05-2013, 23:07
arkadaşlar benim kohleriamın çiçekleri açmadan soluyor sizce sebep ne?:(
Kılıçh, bugün bunu yetiştirip satan çiçekçiyle konuştum ve ben siparişimi verdim. Ona çiçek açması için ne yapmak gerekir diye sordum. Bol güneş dedi. açmıyorsa daha da yoğun güneş alan yere koyun dedi. Bence çiçek açması için deneyin isterseniz...
aa adını bilmediğim çiçeğim bu benimm:) kışın son nefesini veren çiçeğim yani:(
Sevgili hira,istiyorsan yine sahip olabilirsin. Aslında ben doğumgünü toplantısına 10 minik saksı getirmiştim. Sana rastlamamış. Anadolu yakasına geçtiğinizde almak istersen özelime yaz. adres ve tel vereyim.;)
ozgursahin
08-06-2013, 12:44
benim japon küpeside açtı
Kılıçh, bugün bunu yetiştirip satan çiçekçiyle konuştum ve ben siparişimi verdim. Ona çiçek açması için ne yapmak gerekir diye sordum. Bol güneş dedi. açmıyorsa daha da yoğun güneş alan yere koyun dedi. Bence çiçek açması için deneyin isterseniz...
zaten cevap gelmeyince güneşe koydum ve koyulduğu gün fazla güneş kuruttu...:(
şu an durumu vahim bekliyoruz..:D
Sevgili kılıch, bir formül bilseydim daha önce yazardım inan. Bazı genel önerilerim olacak. Çok nazik bir çiçek değil ama yine de köklerine dikkat ederek daha geniş bir saksıya aktar. Direkt güneşe değil, perde gibi bir filtrenin arkasına koy. Günün büyük bir kısmını aydınlıkta geçirmeli. Sulamada zamandan çok hislerine güven. Yani parmağınla saksı toprağını yokla ve nemliyse o gün sulama. Bazen çok sulama da tomurcuk dökmesine neden olabilir. 15 günde bir sıvı çiçek coşturanla destekle. Herşeye rağmen kurtaramazsan bir formül bulur, Kırşehir e yollamaya çalışırız.:) Kolay gelsin.
Yetiştirip satan cıcekcı Ankara da mıdır...Eger öyleyse bana özelime telefonunu veya adresını yazabılırmısınız.. Ankara da yegenım var ona aldırayım...
Sevgili kılıch, bir formül bilseydim daha önce yazardım inan. Bazı genel önerilerim olacak. Çok nazik bir çiçek değil ama yine de köklerine dikkat ederek daha geniş bir saksıya aktar. Direkt güneşe değil, perde gibi bir filtrenin arkasına koy. Günün büyük bir kısmını aydınlıkta geçirmeli. Sulamada zamandan çok hislerine güven. Yani parmağınla saksı toprağını yokla ve nemliyse o gün sulama. Bazen çok sulama da tomurcuk dökmesine neden olabilir. 15 günde bir sıvı çiçek coşturanla destekle. Herşeye rağmen kurtaramazsan bir formül bulur, Kırşehir e yollamaya çalışırız.:) Kolay gelsin.
egülnur ablacım zaten saksısı büyük perdenin arkasında öğle güneşi görüyor ama sulamayı azaltmaya özen göstereceğim...:D
sıvı gübre ise hiç denemedim aklımda var eğer kullanırsam kohleria ilk sıralarda yer alır
cevap ve kohleria teklifin için çok teşekkür ederim ama buradaki komşu teyzeler çok bonkör birisi verir yazağaar...:D
selamlar herkese,
benim de bu kırmızı kohleria var. Farklı renkleri olan benimle paylaşabilir mi??
bir de şunu sorayım, kohleria tohum olarak alsam çimlenmesi nasıldır?
selamlar herkese,
benim de bu kırmızı kohleria var. Farklı renkleri olan benimle paylaşabilir mi??
bir de şunu sorayım, kohleria tohum olarak alsam çimlenmesi nasıldır?
yazdım ama araştırdım araştırdım tohum filan yok sanırım, ben nasıl bulacağım bu çiçeklerden??? :(
günebakan
07-07-2013, 11:22
Buda benim kohleram çiçeklendi:)
424077
Merhabalar. Evdeki adını bilmediğim çiçeğimin adını öğrenmiş oldum :)
Ancak merak ettiğim bir şey var. Dibinden sürgün zannettiğim uzantılar çıkıyor. Ancak yukarı doğru uzayacağına, aşağı doğru gitmeye başladı. Aklı tersten çalışıyor sanırım :D
Fotoğraf yükleyebilirsem eklerim, bir de yaprakları sürekli kuruyup düşüyor. Sizce nedeni ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler ;)
arkadaşlar merhaba,
benimde japon küpem var..ancak ben onu daldan yetiştirdim..diktikten bi kaç hafta sonra 3 adet güzel çiçek verdi yaklaşık 2 aydır tık yok.ayrıca etraflıca dallanmadan, yukarıya doğru uzayıp gidiyor.büyüme şekli böylemidir?yapmam gereken bişey var mı?bir de yaprakları gayet sağlıklı gözüküyor ama dediğim gibi 2 aydır çiçek açmıyor.bu normal midir?
cörekotu
16-08-2013, 00:09
Degisik bir cinsi daha var ve cok güzel kokusu var, acaba bu da kokuyormu?
YeniGine
17-08-2013, 00:14
Sevgili egülnur; evet ağaçlar.net toplantısında dağıttığın kohleria larından bir tanesi bende. Tekrar teşekkür ediyorum, hele bir de çiçeğini görünce çok sevdim ve sevindim. İnşallah kurutup, çürütmeden bakabilirim.
434246
Sevgili YeniGine, gözün aydın. Bakımı hiç de zor değil. direkt güneş değil de aydınlık bir yerde, nemini parmağınla yoklayarak sula. Kışın pencere önüne alırsan çok değil seneye sen de çelik dağıtacak kadar büyütmüş olursun. Neredeyse en çabuk üreyen bir çiçek çünkü. Güle güle büyüt, sevgili arkadaşım:)
Lonicera
22-08-2013, 13:08
Bu sezon başında 3 adet yapraktan üretmeyi başardığım kohleria halinden gayet memnun şekilde yavru vermeye devam ediyor.
bay tömürcek
22-08-2013, 13:47
Bu sezon başında 3 adet yapraktan üretmeyi başardığım kohleria halinden gayet memnun şekilde yavru vermeye devam ediyor.
Sayın lonicera bunları yapraktan mı ürettiniz? Bende de var bir saksı kohlera yavrulamamasından yakınıyordum yani şimdi bende yaprak diksem böyle yavrular mı? Bildiğimiz menekşe yaprağı diker gibi mi yapıcaz? Kaç ayda yavrulayıp bu hale geliyorlar? Çok soru sordum ama bilgilendirirseniz bende yapraktan üretmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Lonicera
22-08-2013, 14:03
Sn bay tömürcek, bende de bir anaç kohleria var ve aynı sizinki gibi dip sürgünü tembeli:)) Daha önceden de çelikten üretmiştim ama dımdızlak kalınca yapraklarına yöneldim. Aynı menekşe gibi, hiç bir farkı yok.
Köklendirilecek yaprak ne fazla kart ne de çok taze olacak. Ben tümünden denedim ama başarılı olamadım. Sadece bu orta yaşlı yapraklarda sonuç alabildim.
Köklendirme zamanı yönünden şimdi doğru zaman mı bilmiyorum. Ben aktif büyüme dönemi olan Haziran ayının sonlarında denedim. Hesaplarsak, bitkiler bu hale 2 ayda gelmiş oluyor. Köklenmesi yeni olduğu için besin vermedim, versem belki daha iyi gelişmiş olurdu.
bay tömürcek
23-08-2013, 00:37
Çok teşekkür ederim locinera iki tane diktim bugün bakalım sonuç ne olucak ;)
Farklı renkte kohleria evinde olan bana da yollayabilir mi acaba?
sürgün vermezse ben yaprağını sapı suya gelecek şekilde suda bekletiyorum. tüylü olduğu için kısa sürede kök salıyor toprağa. Denemek isteyenler için yazayım dedim. toprakta çimlenmesi her zaman başarılı olmayabiliyor.
pomodoro
14-09-2013, 10:35
Bu başlığı farketmekte niye bu kadar geç kaldım bilmiyorum. Dolayısıyla çiçeği aldığım arkadaşıma teşekkür etmekte de geciktim.
Sevgili egülnur, çok teşekkür ederim :) Çiçeğin dur durak bilmiyor, açtıkça açıyor. Benim gibi bir beceriksiz için ideal bir çiçek. Hiç nazlı değil. Şu an için balkonumda duruyor ama yakın bir zamanda içeri alacağım. Yapraktan çok rahat çoğaltıldığını da öğrendim. Bu sayede bir dahaki ağaçlar.net toplantısına umuyorum ben de diğer üyelerle paylaşacak bir şeyler getirebileceğim :)
Halen bir değişim yok benim çiçeğimde.Allahım neden böyle yerinde sayıyor bu çiçek...Yardımcı olacak bir arkadaş yok mu?
Sevgili pomodoro, NGBB den sertifikalı bir amatör bahçıvan olarak acemilikten bahsetme bence.:D Selluka ve brugmansialarını da gördüm. Demek hem ustaların çelikleri hem de senin ellerin iyiymiş. İyi ki toplantılara katılmışız diyorum ben de.
Halen bir değişim yok benim çiçeğimde.Allahım neden böyle yerinde sayıyor bu çiçek...Yardımcı olacak bir arkadaş yok mu?
Sevgili SUDEM, yerinizde olsam 10-15 günde bir çiçekli bitkilere özel, her yapı markette kolayca bulunan sıvı gübre katkılı suyla sulayıp çiçeği kandırmak adına biraz da ilgilenmiyormuş numarası yapardım. Denedim, üstlerine düşmeyi bıraktığınızda sürpriz yapıveriyorlar :)
Kohleranın solan çiçekleri menekşedeki gibi koparılır mı, yoksa hiç müdahale edilmemeli mi?
bay tömürcek
23-11-2013, 19:06
Kohleranın solan çiçekleri menekşedeki gibi koparılır mı, yoksa hiç müdahale edilmemeli mi?
Ezgigül abla ben hep solanları kopartıyorum hiç sorun yaşamadım :) Ama hemen solduğunda koparma biraz kurumaya dönsünler kolayca kopuyolar ozaman :)
Teşekkürler bay tömürcek:) Peki sadece çiçeği mi alıyorsun yosa menekşe gibi sapıyla beraber mi?
bay tömürcek
23-11-2013, 19:18
Teşekkürler bay tömürcek:) Peki sadece çiçeği mi alıyorsun yosa menekşe gibi sapıyla beraber mi?
Rica ederim :) Sapından koparıyorum ben menekşe gibi, sadece çiçeği almıyorum :)
Anladım sağol ablacım iyi akşamlar sana:)
Bugün çöpte bir tane kohleria buldum, konteyner kedileri gibi oldum iyice ama napalım, çiçeği görünce dayanamıyorum:) toprağı çok ıslak ve çiçek biraz solgun vaziyette, aydınlık bir yere koyup beklemekten başka birsey gelmiyor aklıma.. Eve gelirken kırılan dalıda suya koyayım, arkadaşlar suda da kök yaptığından bahsetmiş.. mevsimin kış olmasından dolayı bir terslik olurmu bilmem... Denemiş olacağım, en azından daha sonrası için bir fikrim olur.
Sevgi Durul
15-12-2013, 11:57
Alıntılarda bahsettiğim kohlerialarım bugün bana ulaştı.
417788
417789
417790
Yaşatmayı başaramadığım bitkilerdedir kendileri. Fotoğrafını eklediğim klasik kırmızı değil, değişik bir rengidir. Alıntıda mevcut.
Yazdan beri bana gelen çelikleri ve ana bitkiyi de öldürdükten sonra elimde kalan çeliklerden birini suda köklendirmiştim. Daha sonra küçük bir kapta perlitte devam ettirdim. Perlitim az olduğu için açıkta kalan kökleri toprakla örttüm. Şimdi minik sürgünlerle devam ediyor.:)
Fakat saksıya aldığımda yine ölmesinden korkuyorum. Ne zaman ve nasıl saksıya alırsam sağlıklı devam eder?
Şimdi dikili olduğu kapla birlikte saksıya geçirsem nasıl olur?
460623
460624
Bende afrika menekşesinde aynı şeyi yaşıyorum, çeliği şansa bala tuttursam bile ayırma işlemi çok dikkat gerektirdiği için ne yapacağımı şaşırıyorum.
Sevgili SDurul, şu anki saksının dibini kesip öylece saksıya geçirebilirsiniz. Ama bence dikkatlice çıkarıp büyük saksıya geçirirseniz yanlara doğru da kök geliştireceğinden daha verimli olur. Şu andan sonra bozulması mümkün değil bence. Yüreğinizi ferah tutun. Kolay gelsin.
Ben bu çiçeği çokkkkk sevdim. Acaba nasıl bir tane edilebildim. Çelik veya fide dağıtan varmı acaba? Ruj çiçeğine çok benziyor ama daha bir güzeli. Elimde Ruj çiçeği var. Takas da yapabiliriz.
Sevgi Durul
20-12-2013, 13:31
Sevgili SDurul, şu anki saksının dibini kesip öylece saksıya geçirebilirsiniz. Ama bence dikkatlice çıkarıp büyük saksıya geçirirseniz yanlara doğru da kök geliştireceğinden daha verimli olur. Şu andan sonra bozulması mümkün değil bence. Yüreğinizi ferah tutun. Kolay gelsin.
Sevgili egülnur, ilginize teşekkür ederim.
Sizden aldığım cesaretle, bugün eklentideki kohleriayı saksıya geçirdim.:) Sanıyorum bu işlemi bitkiye zarar vermeden gerçekleştirdim. Bitkiyi dikkatlice perlitten çekip saksıya diktim. Gelişmeleri burada paylaşırım. Sevgiler...
ben japon küpesini çileğe benzetiyorum her yıl İlkbaharla birlikte dallanıp budaklanıyor uzuyor çiçek açıyor kışın yavaş yavaş sönükleşiyor yaprakları dökülüyor bi daha ki yıl yeniden filizleniyor ayrıca bol bol da çelik veriyor ama çok nazik..
Ben bu çiçeği çokkkkk sevdim. Acaba nasıl bir tane edilebildim. Çelik veya fide dağıtan varmı acaba? Ruj çiçeğine çok benziyor ama daha bir güzeli. Elimde Ruj çiçeği var. Takas da yapabiliriz.
Sevgili Aysis, 5 Nisan daki toplantıya mümkün olduğunca çok sayıda getireceğim. Bunun dışında İzmir e nasıl iletilir bilemiyorum yazık ki.
Kolay gelsin sevgili SDurul. Eminim sonuç güzel olacak.
Sevgili Aysis, 5 Nisan daki toplantıya mümkün olduğunca çok sayıda getireceğim. Bunun dışında İzmir e nasıl iletilir bilemiyorum yazık ki.
Sayın egulnur beni cok mutlu ettiniz. Teklifiniz bile yeter. Ama bir pet siseye uygun biçimde yerlestirerek kargoya ödemeli olarak verebilirmisiniz acaba? Sevili jioeop bu sekilde 10 kadar celik göndermişti. İstanbul a gelmem bu sıralar mumkun degil. Tekrar teşekkür ler.
Bendeki Japon küpesi evin dışında yaşıyor, kar altında dahi bir şey olmuyor, doğru mu yapıyorum acaba? :)
Yaprakları da bu konuya eklenen fotoğraflardaki gibi açık tonlu yeşil değil, daha koyu tonlarda. :)
gulizgul
27-12-2013, 13:16
ben bu çiçeğe beğendim, yaz kış çiçek açmasıda ayrı bir güzellik acaba fidesini nerden bulablirim.
Bende de bir tür var. Soğuğa karşı çok hassas , hava akımından hemen etkileniyor , güneş alan bir pencere önünü seviyor, çok narin , enfazla saksının kenar kısımlarından filizleniyor, yerinin sık sık değiştirilmesinden ve aşırı sıcaktan hoşlanmıyor.
Kolay gelsin. :D
selamlar
ben çoğalttım, daha doğrusu iyi bakınca kendi sürekli çoğalıyor kırmızı kohleria. isterseniz gönderebilirim. Nasıl göndereceğim konusunda bilgim yok ama forumda arkadaşlar yardımcı olurlar sanırım. Ben kohlerianın farklı renklerini arıyorum. Ruj çiçeğini bilmiyorum ama benzer çiçeklerse ondan da yetiştirmek isterim.
Bende de bir tür var. Soğuğa karşı çok hassas , hava akımından hemen etkileniyor , güneş alan bir pencere önünü seviyor, çok narin , enfazla saksının kenar kısımlarından filizleniyor, yerinin sık sık değiştirilmesinden ve aşırı sıcaktan hoşlanmıyor.
Kolay gelsin. :D
merhaba,
sizdeki kohleria kırmızı renk mi yoksa farklı mı merak ettim. Çünkü kırmızı var bende farklı renklerini arıyorum
selamlar
ben çoğalttım, daha doğrusu iyi bakınca kendi sürekli çoğalıyor kırmızı kohleria. isterseniz gönderebilirim. Nasıl göndereceğim konusunda bilgim yok ama forumda arkadaşlar yardımcı olurlar sanırım. Ben kohlerianın farklı renklerini arıyorum. Ruj çiçeğini bilmiyorum ama benzer çiçeklerse ondan da yetiştirmek isterim.
Size resmini koyayım isterseniz bir çelik gönderirim.
462244
462244
güzel çiçekmiş, gönderirseniz sevinirim gerçekten. gönderim nasıl yapılıyor ?
çiçeğin başına bişey gelmeden varması için nasıl paketleniyor acaba?
Ben Adana'dayım, İzmir'e birkaç günde kargo ulaşır sanırım. o sürede çiçek ölmesin ???
siz benim ozelime adresinizi ve telefon numaranizi yazin. Ben size celik gondereyim. Sonra da ayni yontemle siz bana gonderin. Nasil? Boylece nasil gondereceginizi görürsünüz.
Benim kohleria çok çiçeklendi bu yıl, şu aralar biraz az çiçek veriyor ama boş kalmaması güzel, saksı kenarındakiler yavruları, onları ayıracağım yakında,sanırım çiçeklenme bu yüzden azalmaya başladı. Haliyle toprak hangi birini beslesin :)
462329
Sevgili Aysis, ben siteye girip talebinizi okuyana dek siz emires'le bir anlaşma sağlamışsınız bile:)Deneyin, olmazsa benim anaç kohleria dan size yollamaya çalışacağım, söz.
Sevgili egülnur merak etmeyin size de bir dal Çelik gönderebilirim. Emirse bu günlerde meşgulmüş. Evini taşıyor. Ben ona Çelik gönderdim ama belki o bana gönderemiyecek. Bu günlerde gönderebilirseniz çeliklere mevsimi geçmeden sevinirim. Ben de size benim çiçeğimi gönderirim.
Sevgiler
462244
Sizin çiceğin yaprağı sanki mum çiceğinin yağrağına benziyor...Mümkünse ilkbaharda bende isteyebilirmiyim..
Sizin çiceğin yaprağı sanki mum çiceğinin yağrağına benziyor...Mümkünse ilkbaharda bende isteyebilirmiyim..
Bu bitki "aeschynanthus lobbianus" olarak geçiyor.
Bu bitki "aeschynanthus lobbianus" olarak geçiyor.
Teşekkür ederim..
Sevgili kelebek cicegim in latince ismini bilmiyordum. Cok teşekkür ederim.
Sevgili son kez çiçeğim tomurcuklandi. Açacak. Ancak su anda celik almak doğru olur mu bilmiyorum.
Sitede araştırdım ruj çiçeği olarak bir sayfa bulamadım. Cicegimi tam olarak tanımıyorum.
Tomurcuklar bitince gondersem tutar mi bunu arastiralim ciktigi kadar celik gönderirim neden olmasın.
münevver48
08-01-2014, 08:53
sy aysis çiçeğinizin latince adı"aeschynanthus radicans"ayrıca sitenin evdeki bitkilerimiz bölümünde bulabilirsiniz. sy kelebeğin sözünü ettiği ruj çiçeği bir başka türü çiçeğinden güzel yapraklara sahip.
Sevgili kelebek cicegim in latince ismini bilmiyordum. Cok teşekkür ederim.
Sevgili son kez çiçeğim tomurcuklandi. Açacak. Ancak su anda celik almak doğru olur mu bilmiyorum.
Sitede araştırdım ruj çiçeği olarak bir sayfa bulamadım. Cicegimi tam olarak tanımıyorum.
Tomurcuklar bitince gondersem tutar mi bunu arastiralim ciktigi kadar celik gönderirim neden olmasın.
Teşekkür ederim,ben zaten şu an istemiyorum..İlerki zamanlarda...
Sayın münevver 48 in dediği gibi evdeki bitkilerimiz bölümünde aradığımı buldum. Çiçekleri geçince çelik verebiliyorum. Çok da kolay yetişiyormuş.
Sevgi Durul
14-01-2014, 00:05
Yaşatmayı başaramadığım bitkilerdedir kendileri. Fotoğrafını eklediğim klasik kırmızı değil, değişik bir rengidir. Alıntıda mevcut.
Yazdan beri bana gelen çelikleri ve ana bitkiyi de öldürdükten sonra elimde kalan çeliklerden birini suda köklendirmiştim. Daha sonra küçük bir kapta perlitte devam ettirdim. Perlitim az olduğu için açıkta kalan kökleri toprakla örttüm. Şimdi minik sürgünlerle devam ediyor.:)
Fakat saksıya aldığımda yine ölmesinden korkuyorum. Ne zaman ve nasıl saksıya alırsam sağlıklı devam eder?
Şimdi dikili olduğu kapla birlikte saksıya geçirsem nasıl olur?
460623
460624
Sevgili egülnur, ilginize teşekkür ederim.
Sizden aldığım cesaretle, bugün eklentideki kohleriayı saksıya geçirdim.:) Sanıyorum bu işlemi bitkiye zarar vermeden gerçekleştirdim. Bitkiyi dikkatlice perlitten çekip saksıya diktim. Gelişmeleri burada paylaşırım. Sevgiler...
Alıntılarda söz edilen kohlerianın bugünü. İşlem başarılı.
464709
Dilini çözemediğim, bakmayı beceremediğim birkaç bitkiden biri de bu. Üstüne düşüp gözünün içine bakınca ölüyor, hiç ilgilenmezsen saksısının altından bile yavrular çıkartıyor.
Kutlarım SDurulcum. Yalnız bu da suya biraz duyarlı, kökten hemen çürüyor. Bilgin olsun:)
gurbik67
15-01-2014, 23:06
Nevsune hanım,fazla su vermemek kaydı ile arsız bir bitki. benimkiler yaz boyu dışarıda. soğuklar başlayınca bitkileri yarıdan kırarak tekrar toprağa dikiyorum bunu her yıl aynen uyguluyorum.
bu şekilde daha güçlü ve daha çok çiçekli oluyor.
Benol Hazaroğlu
01-02-2014, 18:55
Benim kohleriam da tek dal yukarı doğru büyüyüp gidiyor.
Yarıya kesip diksem tutar mı dersiniz?
Bu da benim kohleria'm, sanırım soğuktan dolayı yapraklar kurumuştu, bende kuruyan iki dalı kesip saksıyı içeri aldım.. son durum bu;)
YeniGine
01-02-2014, 23:33
Benim kohleramda cılız bir dal üzerinde alt yapraklar kurumaya yüz tutmuş fakat üstlerde yeni yeni yaprakları var. Bu durumda da kesilirmi ki?
Ben olsam hiç acımam.. daha güçlü çıkar bence..
YeniGine
01-02-2014, 23:56
Ben olsam hiç acımam.. daha güçlü çıkar bence..
:D :D :D Tamam o halde acımayayım budayayım...
Benim kohleramda cılız bir dal üzerinde alt yapraklar kurumaya yüz tutmuş fakat üstlerde yeni yeni yaprakları var. Bu durumda da kesilirmi ki?
Sevgili YeniGine; Bence kesip suda köklendirip yeniden dikin. Benimkilerde kesilip dikilmeyi bekliyor.
Nede olsa bahara az kaldi :D
YeniGine
03-02-2014, 00:26
En iyisi son halini fotoğraflayayım ona göre keseyim. :( Kesmeye de kıyamıyorum. Peki yaprağından kökleniyor mu acaba?
Evet yapraktanda çoğalıyor. Ben de bu sabah pembe olanını kesip suya koydum, aslında saksısıda ufak artık kestiğim dalda köklenirse bir kereden saksısını değiştirip, yanına dikerim.
YeniGine
03-02-2014, 23:34
Son halimiz böyle...
468018
468019
akçabardak
04-02-2014, 00:29
Son halimiz böyle...
468018
468019
Şu kohlerianın dilinden bir türlü anlayamadım, 3 saksı bende de var ama şu anda ne durumda olduklarını hiç bilmiyorum, yazlıkta bıraktım geldim, ne halleri varsa
görsünler dermişim, ama kıyamam ;)
YeniGine
04-02-2014, 00:42
Ben zaten hiçbirinin doğru dürüst dilinden anlayabilmiş değilim Sevgili akçabardak. Bu kohleria havadar kapalı camekânda, camekân batıya bakıyor gayet güzel ışık alıyor, suyu veriliyor, toprağında yanmış gübre mevcut. Ama neden bu halde? Aslında ikinci fotoğrafın şöyle sol üst köşesine iyice bakarsak sanki bir sürgün de veriyor gibi.
Bakalım inşallah ilgili arkadaşlar birşeyler önerecekler bana...
Arkadaşlar gerçekten şaşırmış ve yorulmuş durumdayım..Tam bir yıldır evde var..Getirdikten sonra 2 tanecik çiçeğini görmek nasip oldu.Sonra tık yok.
* Direkt güneş alan bir yere koydum.Yaprak renkleri koyu,kökü odunsu yapıda ama çiçeksiz oldu. :(
*Aydınlık ama direkt güneş almayan bir yere koydum..İnanılmaz derecede hızla uzadı.Yaprak ebatı küçüldü ve rengi açıldı..Gene çiçek yok. :(
Ne yapacağımı,nasıl davranacağımı şaşırdım.Ne zaman çiçekli hallerini göreceğim.:confused: Belki defalarca okudum bu başlığı ama nafile..
Bence kışın biraz kötüleşiyor, bahardan itibaren büyüme performansı artıyor. Ben de 2 senedir bakmaktayım, yaz kış aynı yerde duruyor saat 12 den sonra güneş hep üstünde, kurudukca suyunu veriyorum.
merkürvenüs
04-02-2014, 13:40
Merhaba,
Yaklaşık 1,5 yıldır yetiştiriyorum, yaz kış kapalı balkonda duruyor. Suyu çok sevdiğini düşünüyorum ve sık suluyorum, tam olarak toprağın kurumasına izin vermiyorum daima nemli tutuyorum. Üzerinde sürekli çiçek var ve yeni sürgünleri oldukça kalın ve canlı. 15-20 günde bir sulama suyuna çiçek açan bitkilere uygun sıvı gübreden ekliyorum.
Merhaba,
Yaklaşık 1,5 yıldır yetiştiriyorum, yaz kış kapalı balkonda duruyor. Suyu çok sevdiğini düşünüyorum ve sık suluyorum, tam olarak toprağın kurumasına izin vermiyorum daima nemli tutuyorum. Üzerinde sürekli çiçek var ve yeni sürgünleri oldukça kalın ve canlı. 15-20 günde bir sulama suyuna çiçek açan bitkilere uygun sıvı gübreden ekliyorum.
hmm.. :rolleyes: demek öyle.ben sulamayı o kadar sık yapmıyordum.bir de balkon direkt güneş görüyor mu?
merkürvenüs
04-02-2014, 21:53
Öğleden sonra, yaz ayların da sanırım 3 ten sonra, kış aylarında güneş olursa geç saatlerde yarım saat kadar güneş görüyor.
Ben zaten hiçbirinin doğru dürüst dilinden anlayabilmiş değilim Sevgili akçabardak. Bu kohleria havadar kapalı camekânda, camekân batıya bakıyor gayet güzel ışık alıyor, suyu veriliyor, toprağında yanmış gübre mevcut. Ama neden bu halde? Aslında ikinci fotoğrafın şöyle sol üst köşesine iyice bakarsak sanki bir sürgün de veriyor gibi.
Bakalım inşallah ilgili arkadaşlar birşeyler önerecekler bana...
Sevgili Yeni Gine, daha doğrusu Semacığım;bence kohlerianı biraz daha sık sula ve şimdilik kesmeye kalkma. Ana dalı güçsüz bile olsa yaprakları çok sağlıklı duruyor. Bu durumda solucan gibi alttan yeni sürgün/ler verecektir bence. Çiçek coşturan ve güneye bakan pencere seviyor bir de. Yaparsın, bilirim:)
YeniGine
05-02-2014, 23:43
Sevgili egülnur teşekkür ediyorum, sağolasın. Bugün yine şöyle aldım inceledim tam toprak üzerinde dalda oldukça belirgin bir incelme olmuş. Baktım baktım şurdan mı kessem acaba diye düşündüm :( kıyamadım kesemedim. Amaa büyük bir cesaretle bir yaprağını koparttım suya koyayım köklenir inşallah dedim. Tamam acilen çiçek coşturan almam lazım artık.
Şu an yeri komşumun camekânında batıya bakıyor.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
Merhaba,
Ne yazık ben söyle guclu bır fıde yakalayamadım..Birkac tane kucuk fıde aldım.. buyumedı.. bır yerlerde hata yapıyorum ama nerede acaba..
üzerine kar yağıp yaprakları haşlanmış lahana gibi olsada, sakın söküp atmayın japon küpenizi..
471229
zamanla böyle güzel bir sürpriz yapıp tekrar çıkıyor ortaya;)
edelvays58
22-02-2014, 21:37
Bu da benim kohleriam. Güneş almayan camın önünde. Sık sulamıyorum. Toprağın üstten kurumasına izin veriyorum. Havaların ısınması ile daha da güzelleşti. 3 dalı var, hepsi tomurcuk dolu. Arada sırada az gübreli su veriyorum. Kuruyan dip yapraklarını koparıp atıyorum. Küçük sürgünleri de var. Yavaş ama sorunsuz büyüyor.
471349
[QUOTE=edelvays58;1252322]Bu da benim kohleriam. Güneş almayan camın önünde. Sık sulamıyorum. Toprağın üstten kurumasına izin veriyorum. Havaların ısınması ile daha da güzelleşti. 3 dalı var, hepsi tomurcuk dolu. Arada sırada az gübreli su veriyorum. Kuruyan dip yapraklarını koparıp atıyorum. Küçük sürgünleri de var. Yavaş ama sorunsuz büyüyor.
Sanırım gunes ve ısık yoklugundan ben çiçeğimi kaybettim.Şimdi uygun bir balkon kenarını kapattırdım ama cok geç...Çok üzgünüm... Siz güle güle büyütun bol çiçeklerini görün inşallah....
Şu kohlerianın dilinden bir türlü anlayamadım, 3 saksı bende de var ama şu anda ne durumda olduklarını hiç bilmiyorum, yazlıkta bıraktım geldim, ne halleri varsa
görsünler dermişim, ama kıyamam ;)
Yazlıkta onca zaman susuzluga dayanırmı...Hiç olmazsa bir saksısını yanınızda getırseydınız..Hay allah üzüldüm...
akçabardak
23-02-2014, 10:01
Yazlıkta onca zaman susuzluga dayanırmı...Hiç olmazsa bir saksısını yanınızda getırseydınız..Hay allah üzüldüm...
Sayın ıldır çok haklısınız ben de pişman oldum getirmediğime ama bir tek o değil ki... bıraktığım 15-20 saksı kaldı hangi birisini getirebilirdim ki? artık kaderde ne varsa. Geri dönmemize çok az kaldı gelişmeleri tekrar yazarım.
ahmet emre
24-02-2014, 16:52
bazen aynı yerde aynı saksılarda olan 2 çiçekten birisi çiçek açarken diğeri çiçek açmaya biliyor . çiçek açmak yerine yeni yavrular çıkartıyor saksının dibinden. yüklediğim fotoğraflardaki 2 çiçek için bahsettiğim bu durum sözkonusu idi. birisi gayet keyifli çiçekler açarken diğeri tomurcukları varken çiçeğe gitmek yerine yavru üretmeyi tercih etmişti . sebebi ne bilmiyorum. ama eğer çiçek açmasını istiyorsanız bitkiyi gövdesinden istediğiniz yerden kesip suda köklendirip tekrar ekin . saksıdaki kökleri ve yavruları temizleyin. sonuç fotoğraflarda gördüğünüz gibi ...
bay tömürcek
24-02-2014, 20:49
Maşallah kohleranız nekadar güzel rengine bayıldım ;) Güle güle büyütün :p
Bu da benim kohleriam. Güneş almayan camın önünde. Sık sulamıyorum. Toprağın üstten kurumasına izin veriyorum. Havaların ısınması ile daha da güzelleşti. 3 dalı var, hepsi tomurcuk dolu. Arada sırada az gübreli su veriyorum. Kuruyan dip yapraklarını koparıp atıyorum. Küçük sürgünleri de var. Yavaş ama sorunsuz büyüyor.
471349
Benimki bunun yavrusu galiba çok güzelmiş inşallah benimki de böyle olur. Şimdilik çok iyi gelirken hiç sarsılmamış. Annesine selam ediyor.
Benim kız da bu;) saksıyı dolduracak bakarmısınız.
Harika ! Bayıldım ! Mutlaka bu çeşidini bulmalıyım :(
Benol Hazaroğlu
21-03-2014, 19:17
Rengi müthiş.
Rengi ve çiçek miktarı ile çok güzel bir çiçek. Bendeki kırmızı olan birkaç çiçek açmasına rağmen arkadaşımda olan sizdekinden çok daha fazla çiçekli. Nerede ise dört beş çiçek tomurcuğu ve çiçek bir arada. Ben belki bitki biraz daha büyüyünce çok çiçekli olacağını düşünmeye başladım. O çiçekten alınan çelik de bendeki gibi az çiçek açıyor.
Yakında dip taraflarından da yavrular vermeye başlar. Arkadaşımdaki çiçek hem yavru büyütüyor hem de o bol ve güzel çiçeklerini sergiliyor. Umarım temizlediğiniz yavruları atmayıp dikmişsinizdir. Benim gibi birçok arkadaş kohlerianın farklı renklerinden edinmek istiyor. Umarım sağlıklı bir şekilde büyütüp çoğaltabilirsiniz.
ahmet emre
22-03-2014, 01:41
Rengi ve çiçek miktarı ile çok güzel bir çiçek. Bendeki kırmızı olan birkaç çiçek açmasına rağmen arkadaşımda olan sizdekinden çok daha fazla çiçekli. Nerede ise dört beş çiçek tomurcuğu ve çiçek bir arada. Ben belki bitki biraz daha büyüyünce çok çiçekli olacağını düşünmeye başladım. O çiçekten alınan çelik de bendeki gibi az çiçek açıyor.
Yakında dip taraflarından da yavrular vermeye başlar. Arkadaşımdaki çiçek hem yavru büyütüyor hem de o bol ve güzel çiçeklerini sergiliyor. Umarım temizlediğiniz yavruları atmayıp dikmişsinizdir. Benim gibi birçok arkadaş kohlerianın farklı renklerinden edinmek istiyor. Umarım sağlıklı bir şekilde büyütüp çoğaltabilirsiniz.
elimde istemediğim kadar yavru var ama aynı çiçekten zaten 2 saksı var yeterince çiçekli ne yapayım bu kadar yavru yu ?
kırmızı derken aşısız orijinal olanı mı kastediyorsunuz ?
bende birde kırmızı beyaz var . o çok daha nazlı. onuda 2 saksıya diktim. bekliyorum çiçek açacak mı diye. açarsa paylaşacağım.
bunlarda bahsettiğim 2 çiçekli saksım
Rengi müthiş.
Benol hanım bu renk sizdemi yoksa....Bayıldım....
Sayın Ahmet Emre; Yavrulardan ben de almak isterim. Size bahsettiğim arkadaşımdaki kırmızının resimlerini çektim. Yavruları onun gibi çiçekli değil.
477998
477999
478000
cörekotu
23-03-2014, 23:31
Sayin ahmet emre tebrikler Kohlerianiz muhtesem...
cörekotu
24-03-2014, 00:20
Sayin emre asilama dediginiz nedir acaba. nasil yapilir bilgi verebilirmisiniz?
ahmet emre
24-03-2014, 14:36
Sayin emre asilama dediginiz nedir acaba. nasil yapilir bilgi verebilirmisiniz?
sayın çörekotu o konuda tecrübem yok. nette araştırdım tabi teorik olarak biliyorum ama hiç yapmadım .
mesela bu sitede süs bitkilerinin aşılanması ile ilgili birşeyler var
Süs Bitkileri - Prof.Dr. Ersan SÖZER - Google Kitaplar (http://books.google.com.tr/books?id=TBd9NmsqW68C&pg=PA31&lpg=PA31&dq=a%C5%9F%C4%B1lama+ile+yeni+bitki+elde+etmek&source=bl&ots=KlOufkR0P6&sig=TXES5Fyb6LXHOjH1roavPWiTYhY&hl=tr&sa=X&ei=Vn8vU-OpDeGM7Qav_oCgBg&ved=0CDoQ6AEwAg#v=onepage&q=a%C5%9F%C4%B1lama%20ile%20yeni%20bitki%20elde%20 etmek&f=false)
eğer aramızda bu konuda bilgisi olan varsa ve bilgilerini paylaşmak isterse bende öğrenmek isterim
elimde istemediğim kadar yavru var ama aynı çiçekten zaten 2 saksı var yeterince çiçekli ne yapayım bu kadar yavru yu ?
kırmızı derken aşısız orijinal olanı mı kastediyorsunuz ?
bende birde kırmızı beyaz var . o çok daha nazlı. onuda 2 saksıya diktim. bekliyorum çiçek açacak mı diye. açarsa paylaşacağım.
bunlarda bahsettiğim 2 çiçekli saksım
Allahım ne şeker bişey bu böyle :) elleriniz dert görmesin...
japon küpesini söğüt gübresine dikin.Hafta da bir kahve telvesi verin
bay tömürcek
22-04-2014, 12:46
japon küpesini söğüt gübresine dikin.Hafta da bir kahve telvesi verin
Ne gibi bi farkı oluyor?
Çiçeğimiz falan olmasada, 19 Mart'ta ki fotoğrafın üzerine epeyce gelişim göstermişiz bizde;)
Bu arada; üst fotoğraftaki kohleria muhteşem!! bendeki kırmızıdır büyük ihtimalle.. en yaygın rengi kırmızı çünkü..
bay tömürcek
23-04-2014, 23:56
Çiçeğimiz falan olmasada, 19 Mart'ta ki fotoğrafın üzerine epeyce gelişim göstermişiz bizde;)
Bu arada; üst fotoğraftaki kohleria muhteşem!! bendeki kırmızıdır büyük ihtimalle.. en yaygın rengi kırmızı çünkü..
hira ablacım benim kendi kohleram vardı ama yan apartmandaki teyze çiçeklerim olduğunu görünce bana bi saksı kohlera hediye etti. O saksı aynı seninki gibi 3 günde bi yavruluyo saksı doldu taştı gelene gidene fide çıkarıyorum yerine yenileri çıkıyo maşallah :D Ama benim kendi kohleram bu kadar yavrulamıyo yaprakları da farklı biraz ama ikisi de kırmızı.
bendeki de bu :cool:
Ne kadar guzel buyutmuşşunuz..
Sevgi Durul
11-05-2014, 19:00
Bu nasıl bir kohleria? Verdiği yan dallarda minik yapraklar ve onların aralarından yine yaprak çıkaracak gibi görünüyor. Sorun nedir anlayamadım?
491782
491783
491784
Önceki sayfada eklediğim, çelikten yetişen, o da hiç büyümüyor.
491785
Bu da saksıda kalan rizomdan çıktı ve büyümeme sorunu var. Aynı saksıda olan ve aynı büyüklükteki bir diğerini gönderdiğim arkadaşta gayette güzel büyümüş (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/490306d1399448701-2014-05-06-08.15.03.jpg) görünüyor.
491786
gülsu / bahçe (http://www.agaclar.net/forum/1280697-post764.htm)
Sorun değil bence. Dopingli o:)Diğerlerinin öcünü alır gibi fışkırmış yarım karış boyuyla kendini ne sanıyorsa! Güle güle büyütün.
hakiiki 06
24-05-2014, 16:29
güzellik ..
derin budamanın sonucu!
sayın hakiiki 06,
Budadığınız dalları atmamışsınızdır inşallah :))
hakiiki 06
24-05-2014, 22:47
Maalesef Sayın Milla, çok cılız çelimsizlerdi. Değerlendirmedim.
Maalesef Sayın Milla, çok cılız çelimsizlerdi. Değerlendirmedim.
Keşke suya koysaydınız. Hiç değilse yarısı köklenirdi. Gerçekten çok verimli bir bitki çünkü
ahmet emre
02-06-2014, 15:48
bu sene ilk kez çiçek açan kohleria bibi (benim kendi çektiğim fotoğrafları başka insanlar kullanarak kendi reklamlarını yaptıkları ve satış yapmaya çalıştıkları için photoshop ile ismimi yazıyorum fotoğraflara)
462244
Bana kalırsa bu çiçek ruj çiçeği dediklerinden.
Ruj çiçeğine daha çok çiçeklerinin şekli çok benziyor. Ruj çiçeği sukulent özellikli bir bitkidir. Susuzluğa çok iyi dayanabilirler.
Kohleria, çok geniş Gesneriaceae ailesindendir. Gloksinya ve Afrika Menekşelerinin yakın akrabalarıdır. İstekleri tıpkı Afrika Menekşesi gibidir. Su, nem, besin ve ışık istekleri hemen hemen aynıdır.
Bende dört çeşit Kohleria var. ikisinin çiçeğini gördüm. İkisini de yaprak çeliğiyle yetiştirdim. Bir çeşidi iki yavru verdi, diğeri ise bol rizomlu şimdilik.
Fotoğrafları yeni çektim, renkleri bire bir net çıkmasada paylaşmak istedim.
Kohleria Bibi,
502658
502659
İsimsiz :)
502660
.
Yaprak celiğiyle yetiştirebilmeniz buyuk basarı..Tebrıkler... Diğer renklerınızın isinleri ne.....
2 tanesi kırmızı (Kırmızılardan bir tanesinin yaprak kenarları ve damarları kırmızı, çok hoş duruyor.)
1 tanesi pembe, Diğeride Kohleria Bibi
Bibi haricindeki 3 tanesinin ismini bilmiyorum :(
Pembe, İki tane yavru var şimdilik.
502993
Kırmızı, Rizom oluşumu bunda daha da fazla.
502995
Diğer üç çelikteki ki rizom oluşumlarını kapları şeffaf
olduğu için net olarak görebiliyorum.
502994
bay tömürcek
18-06-2014, 10:36
yenerr abi ellerine emeklerine sağlık :)
ahmet emre
24-06-2014, 13:49
sayın hilal58 kökünde rizom varsa fideniz çürüsede kökünden yeniden yeşerebilir.tavsiyem rizomlu fide alın veyahut sadece rizom olarak alın dikin. rizom çok daha fazla dayanıklı çünkü
Kohleria bibi ilk defa çiçeklendi.
ahmet emre
03-07-2014, 23:20
kohleria Blackberry Butterfly ilk fidesi bugün topraktan çıktı :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.