View Full Version : Bitki Bakımı Eğitimi Toplantısı / İzmir (28 Şubat 2009)
Mine Pakkaner
12-02-2009, 09:39
İzmir'de 28 Şubat'ta Bitki Bakımı Eğitimi Toplantısı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12495)
İzmir 5. Bonsai Atölye Çalışması (28 Şubat 2009) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12486)
Selluka çeliği hazırlama (İzmir / 28 Şubat 2009) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12641)
63693
Galeri:
Bitki Bakımı Eğitimi - İzmir (28 Şubat 2009) (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=715&userid=)
"Baharda Bitki Bakımı" konulu eğitimin kapsamında, bitkiler için hijyen, saksı değiştirme, saksı harcı hazırlama konuları olacak. Vakit kalırsa mevsimlik çiçek tohumlarının ekimi ve fidelerin şaşırtılmasını da anlatırım. Ancak gül budaması konusuna siz de hatırlatırsanız mutlaka değinmek isterim çünkü bilirbilmez kesilip sakat bırakılmış güllerin durumuna üzülüyorum.
Toplantı süremiz uzun. Benden sonra bonsai çalışması da olacak. Zevkli ve yoğun bir hafta sonu bizi bekliyor. :)
Toplantımız 28 şubat Cumartesi günü.
ALSANCAK KÜLTÜR MERKEZİ
Kıbrıs Şehitleri Caddesi
No:12 Kat:4/B Alsancak - İzmir
Memet: 0543 304 40 35
Saat: 13.00 ile 14.00 arası.
Saat 16.00'ya kadar kalan zamanda bonsai çalışması yapılacaktır.
kazim polat
12-02-2009, 13:13
Merhabalar arkadaşlar. Harika bir haber. Ne zamandır sabırsızlıkla beklediğimiz toplantı tarihimiz sonunda belli olmuş. Şimdiden çok teşekkürler Mine Hanım.
TuruncuHis
12-02-2009, 13:55
İçerik ve zamanlama açısından mükemmel bir toplantı.
Mine Pakkaner'in Eğitimine kimler katılacak?
TuruncuHis
15-02-2009, 20:03
Mine Pakkaner'in eğitimi bölümüne katılacağım.
Bonsai kısmına kalamayacağım.
Penelophe
15-02-2009, 20:35
Mine Hanım'ın eğitimine katılacağım.
fatmadundar
17-02-2009, 11:49
Mine Hanım'ın eğitimine ben de katılacağım.
Eğer kar filan olmazsa ben de katılmak istiyorum.
İzmir'i pek bilmiyorum. Bornova'dan aşağı indikten sonra nasıl geleceğim? Biriniz bana kroki çizebilir misiniz?
63 numaralı otobüse binin. Alsancak camisi önünde inin. Kıbrıs şehitleri caddesini sorun, zaten çok yakın. Cadde yayalara açık. Girer girmez Konak belediyesi kültür merkezini sorun. O da hemen sağda ilk köşe. 4-b salonunda olacağız. Bana telefon edebilrsiniz tereddüt ederseniz.
Sayın memet, Manyas'dan arabamla gelmeyi düşünüyorum.
Bornovadan aşağı indiğimde o ışıklarda felâket bir trafikle karşılaşıyorum. Hangi istikamete doğru gideceğim?
TuruncuHis
17-02-2009, 17:46
Güler Hanım,
Öncelikle hoşgeliyorsunuz. Havaalanı- Liman- Alsancak tabelalarını izleyiniz. Karşıyaka ayrımını geçtikten sonra Alsancak sapağını göreceksiniz, hemen limanın yanından girer. Viyadükten inince(kısa mesafedir) solda Alsancak Garını görürsünüz. Yol da ikiye ayrılır. Garı solunuza alacak şekilde sola dönüp 100 mt kadar sonra ortadaki yola giriniz. Sonrası Sevinç Pastanesi önü ve tam bir muamma :D
İsterseniz ben de sizi uygun bir yerde karşılayıp, getirebilirim. Ki; beni tanımanız zor olmaz. Üzerimde mutlaka turuncu birşeyler olur :D
sailor499
17-02-2009, 18:01
Herkese merhaba... Bu toplantıya ben de katılmak istiyorum. Fakat cumartesi günü saat 1600 da başka bir yerde bulunmam gerekiyor. Eğer beni mazur görürseniz yarım saat erken çıkıp toplantınız da bulunabilirim...
Sevgili TuruncuHis, teşekkür ederim. Tarih yaklaştığında bana telefon numaranızı verebilirseniz memnun olurum.
cihan_as
17-02-2009, 20:03
Bitki bakımı eğitimi toplantısına ben de katılacağım.
Sorun çıkmazsa ben de katılacağım.
Mine hanım, inanın bu toplantıda olmayı çok isterdim, sizleri tanımak ve o bilgi hazinenizden bir şeyler almak isterdim, üzgünüm belki bir sonra ki sefere.
Nail Sarı
18-02-2009, 07:39
Bir sorun çıkmazsa forumda aktif olmayan bu üyeniz toplantıda aranızda olacaktır.
Paylaşmak için her zaman aranızda olmaya çalışacağım.
Teşekkürler.
Koyu yeşil
18-02-2009, 09:43
Bir aksilik olmazsa, toplantıda aranızda olmak istiyorum. Sevgili Güler Hanım, yardıma ihtiyacınız olursa benimle de iletişime geçebilirsiniz. Alsancak limandan girip, 1. kordon üzerinden de aynı noktaya ulaşabilirsiniz. Daha kolay bir yol olur sizin için. Gündoğdu meydanına yakın bir yerlerde otopark bulabilirsiniz. Oradan zaten çok kısa bir yürüme mesafesi Kıbrıs Şehitleri.
Teşekkür ederim, bütün yazdıklarınızı not ediyorum.
Toplantıya bitkiler konusunda ecemi ama meraklı biri olarak bende katılacağım .
Merhaba
Bir aksaklık olmazsa ben de katılmak istiyorum.(İnşallah o güne kadar Belçika'dan dönmüş olurum.)
Mine Hanım'ın bilgilerinden faydalanmak , ağaçlar net üyeleriyle tanışmak isterim.
Sevgiyle kalın.
Merhaba
Mine hanımın toplantısına bende katılacağım.Güler hanım sizinle tekrar görüşecegimizede ayrıca çok memnun oldum.Selamlar
bir aksilik olmassa bende eşimle gelmeyi düşünüyorum
benim ilk toplantıya katılışım olacak çok heycanlıyım.
herhangi bir bilet almam gerekiyor mu acaba
Herhangi bir bilet almanız gerekmiyoru sayın tampest. Orada olmanız kafi. Görüşmek üzere.
İzmir Bonsai kulübü toplantısı başlığında bir çağırı yapmıştım. Burada da tekrarlamak istiyorum:
Bir çoğumuz birbirimizi tanımıyoruz. Toplantı süresi de kısıtlı olduğundan toplu bir tanışma töreni düzenleyemiyoruz. Bu nedenle, toplantıya gelirken küçük birer isimlik hazırlayıp niklerimizi yazarak, yakalarımıza iliştirsek nasıl olur?
Ben ve bir arkadaşımda gelmek istiyoruz herkes katılabilir mi acaba:confused:
Bilun, toplantılarımıza site üyesi olan ve olmayan herkes katılabilir. Herkese açık.
Sizi de aramızda görmeyi isteriz.
Memet bey ve Mine hanıma öncelikle teşekkür ediyorum.Böyle bir organizasyonu yapacakları için.Orada bulunmayı çok isterdim.Ne yazık ki Hatay'dayım.Biyoloji okuyorum.Sizin bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.Nasıl bir yol tavsiye edersiniz.şimdiden teşekkür ederim.
Ne konuda bilgi istediğinizi söylerseniz, ona göre bir çare ararız birlikte.
mayranci
18-02-2009, 20:52
Kambersiz düğün olmaz deyimine uygun olarak eşimle birlikte orada olacağız.katkısı bulunan herkese şimdiden teşekkürler.
selamlar , ölmek üzere fakat çok güzel kökü olan bir limonum var.. :( limonumla birlikte ben de hem mine hanımın toplantısına hem de bonsai toplantısına severek katılacağım...
günebakan
18-02-2009, 21:26
Bir aksilik olmazsa bende Mine hanımın toplantısına katılacağım:)
bir de, mine hanımın eğitimnden sonra olacak sanırım bonsai toplantısı... kaça kadar sürecek??? c.tesi çalışan bir arkadaşım da katılmak istiyor da, saatine göre izin alacak...
Toplantı için salon bize 13.00- 16.00 arası verildi. İlk bir ya da bir buçuk saatlik Mine hanımın seminerinden sonra, bonsai atölyesine başlayacağız.
Bir aksilik çıkmazsa ben de katılacağım. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler.
Mine Hanım'ın eğitimine ve bonsai bölümüne katılmak istiyorum ama cumartesi günü çalışıyorum. İzin ayarlamaya çalışıcam.
herkese merhabalar, bu toplantıya bende katılmak istiyorum,ağaçlardaki ilk toplantım olacak, merakla bekliyorum.
Arkadaşlar inşallah ben de o gün aranızda olacağım.Eminim ki faydalı bir çalışma olacak.
Sanırım ben de orada olabileceğim...mine hanıma şimdiden kocaman teşekkürler :)
ışık ile...
Merhaba,ben de katılacağım.
Merhabalar!
Eminim Mine hanımın sunumlarının çok faydalı olacağı toplantıda arkadaşlarımız bilgi paylaşımını en üst düzeyde yaşayacaklar. Zamanıma uymadığı için aranızda olamadığım için üzüldüm doğrusu. Oysa Birgideki tolantıda sevgili Penelophe açıkladığında kesin katılırım diye düşünmüştüm. İş işi gösteriyor derler ya öyle birşey. Mine Pakkanere soralım sayfamız dan hepimiz inanıyorum çok faydalanıyoruz. Öğreneceğimiz çok şey olduğununda farkındayım. Katılan arkadaşlardan istirhamım bol fotoğraf çekerek bizleri görsel olarak bilgilendirmeleri.
Bonsai fotoğraflarınıda bekliyoruz ona göre.
Uygulmalı toplantıların öğrenmekteki yeri bir başka olsa gerek. Uzaktan bile olsa sizleri izlemek güzel olacak.
Başta Mine hanım olmak üzere katılan tüm arkadaşlarıma selam olsun.
Saygıyla.
kazim polat
24-02-2009, 09:27
Bir aksilik olmazsa inşaallah, elim dolu gelmek istiyorum. Arkadaşlar mutlaka bitki değiş tokuşumuz da olacaktır. Poşetlerinizle gelmeyi unutmayın !
Zahmet olmazsa bir arkadaşımız, gelmeyi plânlayan arkadaşların bir listesini dökebilir mi?
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Kazımpolat
Bu arkadaşlar isimlerini forumda yazan arkadaşlarımız. Bana telefonla ulaşıp, geleceklerini söyleyen arkadaşlarımız da bu kadar var. Bazı üyelerimiz grup olarak, bazı üyelerimiz de arkadaşlarıyla birlikte geleceklerini söylediler.
Bunun dışında toplantımızın devamındaki bonsai atölyesine de katılacak arkadaşlar bu listede görünmüyor.
Bu toplantıda katılım rekoru kırabiliriz o halde:p
Sormamdaki maksat, getirmeyi düşündüğüm Osmanlı çilekleri içindi.:D
Sormamdaki maksat, getirmeyi düşündüğüm Osmanlı çilekleri içindi.:D
Mesaj alınmıştır Güler hanım:p:p Size şimdiden iyi yolculuklar dileriz.
Güler hanım bu durumda çilekleri kamyon, römork, taşıyıcı ile getirmeniz gerekebilir. Çilek dağıtma gizli örgütü kurmanız gerekebilir. Sanırım, listede adı olmadan , geleceklerini beyan edenler, listenin iki katı kadar olacak.
teşekkürler Mine Hanım;
Birgi gezisinden bu yana bu eğitimi iple çekiyorduk.
Ben ve eşim katılacağız.
şimdiden çok teşekkürler
memet bey, arabam Honda civic. Bagajına bir koli Mine hanım için, on-onbeş kadar Dkp için koyduktan sonra, sanırım 75-100 kök kadar da dağıtıma getirebilirim.
Başka arkadaşlara da, başka çiçek sözüm var.
İnşallah kar filan olmaz da rahat gelebilirim. Hava bozuk olursa Oğuz tek başıma yollamaz, o da gelir. Peki o da gelirse, ön koltukta o olacağına göre oraya çiçek koyacak yer kalmayacak değil mi? :p:p
O salona sığacak mıyız :dilli:
Gelmek isteyenlere bir kolaylık yapayım istedim.
Google earth adlı programı açıyorsunuz veya internetten şu adrese giriyorsunuz
http://maps.google.com/
buraların arama kısımlarına 38 26 06.77 27 08 34.01 girip tamamlıyorsunuz ve gitmeniz gereken binayı görüyorsunuz buradan kendinize göre bir plan kurabilrisiniz. 38 26 06.77N 27 08 34.01E gps koordinatlarıdır. Selamlar
Listenin son halini şöyle yazalım
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Kazımpolat
Magpie
Auguste
ya benm limon bi toprak bi dal kaldı getirsem acaba ölü mü canlı mı anlaşılır mı :( çok üzülüyorum ??????
Mine Pakkaner
25-02-2009, 23:51
Getirin bir bakalım :)
Sayın Mine hanım, benim Osmanlı çileklerimde de bir hastalık (!) belirtisi var, acaba teşhis için yüzellitane getirsem yeter mi? ;)
Güler Abla yetmez bence. sen onların hepsini söküp getir en iyisi biz bir inceleyelim olur mu?
Gelmek isteyenlere bir kolaylık yapayım istedim.
Google earth adlı programı açıyorsunuz veya internetten şu adrese giriyorsunuz
http://maps.google.com/
buraların arama kısımlarına 38 26 06.77 27 08 34.01 girip tamamlıyorsunuz ve gitmeniz gereken binayı görüyorsunuz buradan kendinize göre bir plan kurabilrisiniz. 38 26 06.77N 27 08 34.01E gps koordinatlarıdır. Selamlar
Listenin son halini şöyle yazalım
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Kazımpolat
Magpie
Auguste
eşim ve beni eklememişsiniz :(((
Memet bey ve Mine hanıma öncelikle teşekkür ediyorum.Böyle bir organizasyonu yapacakları için.Orada bulunmayı çok isterdim.Ne yazık ki Hatay'dayım.Biyoloji okuyorum.Sizin bilgilerinizden yararlanmak istiyorum. Nasıl bir yol tavsiye edersiniz.şimdiden teşekkür ederim.
Toplantıda yapılacak (bonsaisan ilgileniyor) video çekimleri bana iletilince, bunları siteye yükleyeceğim.
Böylece geçmiş tarihli agaclar.net toplantılarını izleyebileceksiniz. Bonsaisan bir süredir çok yoğundu. Uygun zamanda iletecektir...
sevilozcan
26-02-2009, 17:05
Beni de ekleyin lütfen.
Mine Pakkaner
26-02-2009, 18:55
Sayın Mine hanım, benim Osmanlı çileklerimde de bir hastalık (!) belirtisi var, acaba teşhis için yüzellitane getirsem yeter mi? ;)
Hımm, bu anlamama yeter mi bilmem :))
Mine Pakkaner
26-02-2009, 19:02
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Kazımpolat
Magpie
Auguste
Yldz35 ve eşi
Sevilozcan
Selcuk44
Mine
Guler
Ayrıca üyemiz olmayan bazı katılımcılar da aramızda bulunacaklar.
günebakan
26-02-2009, 19:28
Özellikle ben ailecek gelmeyi düşünüyorum:)
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan (Ailecek)
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Kazımpolat
Magpie
Auguste
Ylz 35 ve Eşi.
Sevilozcan
Selcuk44
Mine
Guler
Hey maşallah gruba bakın gruba. Güzel İzmirliler rekora koşuyor. Siz 4 Nisanda İstanbulluları da görürsünüz bakalım kim çokmuş.
Selam olsun hepinize.
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan (Ailecek)
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Magpie
Auguste
Ylz 35 ve Eşi.
Sevilozcan
Selcuk44
Mine
Guler
Sayın kazım polat iki defa yazılmış, gözüme ilişti düzelteyim dedim, bu arada da siz sevgili arkadaşlara aranızda olamamanın üzüntüsü ile sizlere iyi toplantılar dilerim,
Listeye beni de ekleyebilir misiniz?
Kıskanmayın cemal bey, çalışın sizin de olur.
nazmikoc
27-02-2009, 13:57
İnşallah istanbuldakine bir aksilik olmazsa katılacağım.
İzmir e kolay gelsin
Büyük bir ihtimal ile bende katılacağım. İlk katılımım olacak, heyecanla bekliyorum. Lütfen listeye ekleyebilirmisiniz.
papatya2
27-02-2009, 16:22
Merhaba arkadaşlar,
İşlerimin yoğunluğu sebebiyle sitemizden biraz uzak kaldım. Ancak iki gün önce almış olduğum mail beni çok mutlu etti. Mine hanım yarın ki eğitiminize bende katılmak isterim ancak şunu öğrenmek istiyorum bu toplantı profesyonellere mi yönelik? Yoksa benim gibi bu işi severek amatörce yapanlarada katılabiliyormu? Yanıt alabilirsem çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla...
Mine Pakkaner
27-02-2009, 17:29
Eğitimimiz amatör profesyonel katılmak isteyen herkese açıktır. Özellikle amatörlerin faydalanmasını diliyorum.
Mine Pakkaner
27-02-2009, 18:04
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan (Ailecek)
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Magpie
Auguste
Ylz 35 ve Eşi.
Sevilozcan
Selcuk44
Mine
Guler
Aycan
Adaada
Papatya2
......................
Buradaki katılımcı listesinde isim bulunup bulunmaması katılım şartı değildir. Zaten üyemiz olmadığı için listede adı yazmayan katılımcılarımız da olacak. :)
Penelophe
27-02-2009, 20:32
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan (Ailecek)
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Magpie
Auguste
Ylz 35 ve Eşi.
Sevilozcan
Selcuk44
Mine
Guler
Aycan
Adaada
Papatya2
Celal ve Rana Sungur
Aziz ve Gülser Gerzeli
Son durum.;)
Gül teyze eksik bu listede
Kazım Polat
Turuncu his
Penelophe
Fatma Dündar
Saior499
Dkp
Cihan as
Ulker
Nail SARI
Koyuyeşil
Nazlı06
Smeral
Farezya
Süheyla
Tampest
Malbman
Bİlun
NBK
Mayranci
Leylim
Günebakan (Ailecek)
Yoldaş
Gravel
Denizce
City35
Fizikçi
HÜlya35
Magpie
Auguste
Ylz 35 ve Eşi.
Sevilozcan
Selcuk44
Mine
Guler
Aycan
Adaada
Papatya2
Celal ve Rana Sungur
Aziz ve Gülser Gerzeli
Gül Batur
Biraz evvel nazlı06 telefonla aradı. Gribi atlatamadığı için gelemiyormuş. Sanıyorum Kazim Polat arkadaşımız da rahatsızlanmış.
Ben de 180 adet çilek hazırlayabildim. 50+15+10+5 sahipli, diğerleri toplantıda dağıtılacak.
çekirdek
27-02-2009, 23:39
Belki bu gece bir mucize olur...,
ayın 28'i hem cumartesiyi hem pazartesiyi kaplar olurmuş.....
Her milyon yılda bir olurmuş bu mucize, bu yıla denk gelmiş...
Ve ben de katılabilir olurmuşum..
Penelophe
28-02-2009, 02:45
Çekirdek, umarım olur o mucize..
Penelophe
28-02-2009, 18:08
Merhabalar arkadaşlar..
İlk defa düzenlenen ''Bitki Bakım Eğitimi Toplantısı'' 14:30 gibi bitti. Her şey mükemmeldi. Bu toplantı, agaclar.net in yaptığı en yüksek katılımlı ve en verimli toplantı oldu, en son 74 kişi saydım.:) Sanal bir ortam aracılığıyla bu kadar birbirine benzeyen insanı bir araya getiren Malina, övgüden hoşlanmadığını biliyorum ama gerçekten bizi kocaman bir aile yaptığın için çok teşekkürler..
Mine Hanım'a, bizler için birçok fedakarlıkta bulunarak yaptığı bu eğitim için çok çok teşekkür ediyorum. Soluk bile almadan anlattı, ne kadar çok şey verebilirsem o kadar iyidir mantığıyla, kısıtlı zamanda, bir çok konuda bilgilendirdi bizi. Anlatımı çok hoş ve dinlendiriciydi, ben bazen konusu olduğunda diyorum, Mine Hanım 10 yıl konuşsa, 10 yıl dinlerim ben. :) Çok teşekkürler Mine Hanım.
Güler Hanım ve Oğuz Bey, İzmir'e güleryüz ve güneş ve çilek ve sardunya ve sevgi getirdiler.:) İstanbul'dan kalkıp geldiler ve bizi çok mutlu ettiler. Herşey için çok ama çok teşekkürler.. Yoldasınız şimdi, Güler Hanım, Oğuz Bey'e sorun bakalım Uşak'a kaç km kalmış.:D Bu seferlik affedin beni, Nisan'da çıkarırız bunun acısını..
Toplantıya katılan bütün arkadaşlarım, hepinize kendi adıma teşekkür ediyorum, herşey çok güzeldi. Birçoğunuzla tanışamadık zaman yetersizliğinden maalesef ama bundan sonraki toplantılara diyelim.:)
Üzüldüğüm tek nokta ise şu oldu, bu toplantı baştan sona videoya alınması gereken bir toplantıydı bence. Forumda biryerlerde toplantının kayıt edileceği ile ilgili birşeyler okumuştum sanırım (yanlış hatırlıyor da olabilirim), bu yüzden kamera almadım yanıma ama video kaydı yapılmadı. Arada fotoğraf makinasının kamerasıyla çekim yaptım ama yanımda yetersiz bellek olduğu için fotoğraflara ağırlık verdim. Videolar kısa kısa ama toplantının nasıl geçtiğiyle ilgili bir izlenim verebilir sizlere. Youtube'a yükleyip, link veririm.:)
Malina, fotoğrafları foruma mı yükleyeyim?
Herşey için, herkese teşekkürler..
günebakan
28-02-2009, 18:12
Benim içinde çok yararlı bir toplantı oldu Mine hanıma bilgilendirmeleri için teşekkürler toplantıyı düzenleyen herkese'de çok teşekkür ederim:)
Galeri:
Bitki Bakımı Eğitimi - İzmir (28 Şubat 2009) (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=715&userid=)
Üzüldüğüm tek nokta ise şu oldu, bu toplantı baştan sona videoya alınması gereken bir toplantıydı bence. Forumda biryerlerde toplantının kayıt edileceği ile ilgili birşeyler okumuştum sanırım (yanlış hatırlıyor da olabilirim), bu yüzden kamera almadım yanıma ama video kaydı yapılmadı.
Bu sayfanın en üstünde yazıyor. Bonsai Atölye çalışmalarında her zaman çekim yapıldığını bildiğim için öyle demiştim. Sanırım daha fazla organize olmamız gerekiyor.
Bundan sonraki toplantılarda video çekim yapabilecek birkaç arkadaş belirlesek iyi olacak. Biri uygun olmadığında diğeri toplantıya katılabilir...
Sevgili arkadaşlar toplantımız çok güzel ve yararlı geçti Mine hanıma çok teşekkür ederiz.Bonzai seminerine kalmayan arkadaşlarla dışarıda oturduk ,çaylar tatlılar pastalar ve en önemlisi hoş sohbet çok güzeldi katılan herkeze teşekkürler ve selamlar
papatya2
28-02-2009, 18:42
Sevgili arkadaşlar, öncelikle bugün bizleri böyle güzel bir toplantıda bulusturduğu için ağaçlar.net ekibine teşekkürü bir borç bilirim. Öyle güzel öyle yararlı bir toplantı oldu ki... Mine hanıma bilgilerini bizlerle paylaştığı için ayrıca teşekkür ederim. Ben bonsai çalışmasınada katıldım o da son derece yararlı ve keyifliydi:) Bir bonsai zede olarak kırılmış olan şevkim yeniden canlandı:) Herkese çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...
Çok güzel ve verimli bir toplantıydı.
Mine Hanım, soluk dahi almadan kısıtlı zamana bilgi sığdırmaya çalıştı.
Şahsım adına kendisine çok teşekkür ediyorum, ağzına yüreğine sağlık.
Atölye çalışmasına işim çıktığı için katılamadım fakat sonraki toplantıda farkı kapatabileceğimi düşünüyorum.
Toplantıda herkesle tanışmamız mümkün olmadı ama, dilerim sonraki organizasyonlarda bu konuya çözüm getiririz.
Keşke kamera hazırlıklarımız olsaymış, kayda alınmasını çok isterdim.
Çektiğim fotoğrafları en yakın zamanda siteye ekleyeceğim.
Güler Hanım ve Oğuz Bey, hoşgeldiniz ve iyi yolculuklar. Büyük bir özveri ile getirdiğiniz çileklere ulaşmak isteyen kalabalığı yarıp tanışmak mümkün olmadı, umarım sizleri daha geniş bir zamanda hakkıyla misafir ederiz.
Toplantıya katılan, yüreği güzel tüm bitki dostu arkadaşlara da çok teşekkür ederim, bitki yetiştirmek sizlerle anlam kazandı.
Sayın Malina ve değerli ağaçlar.net ekibi, böyle bir site oluşturduğunuz ve kalitesinden ödün vermeden devamlılığını sağladığınız için ayrıca teşekkür ederim.
Mine Pakkaner
28-02-2009, 20:05
Bütün katılımcılara çok teşekkür ederim, umarım herkes yararlanmıştır. Bu tür toplantılarda çok bilenler ve hiç bilmeyenler birarada olabiliyor, bazen ortak bir dil bulmak zor olabiliyor. Ancak bu kez agaclar.net ailesinin sıcaklığı ile ortak dili baştan yakaladık.
Güler Hanım ve Oğuz Bey varlıkları ve hediyeleri ile içimizi ısıttılar. Ayaklarına sağlık. Yorgunluklarına değmiştir umarım.
Sevgili Orçun' un saatinden almamaya gayret ettim. Neredeyse hiç ara vermeden programın ikinci bölümüne geçtik. Son derece faydalı oldu, ilgi çekiciydi. Orçun Esprymaker' ın şimşiri ile ilgilenirken Memet bize bonsai tarzlarını tahtaya çizerek kısaca anlattı. Bildiğiniz gibi Memet'in çabaları olmasa bu organizasyonları gerçekleştirmemiz neredeyse imkansızdı. Sevgili Cihanas ve Penelophe yine bize çok yardımcıydılar. Desteklerini esirgemediler.
Katıldığınız için çok teşekkür ederim, sizlerle bilgi paylaşmak kıvanç vericiydi.
Sağolun varolun. :)
Sevgili arkadaşlar, sazı elime alıp başlayacağım ama nereden başlamalıyım diye düşündüm bir an.
Herşey o kadar güzel ve nezihti ki.
Önce bütün İzmir'li arkadaşlarıma, bana ve eşime gösterdikleri yakın ilgi ve sıcak karşılama için çok, çok teşekkür ederim. İlginiz bizleri çok mütehassis etti, hepiniz sağ olun.
Toplantı ise bambaşka bir lezzetteydi. Sayın Mine hanıma hayran olmamak elde değil. Zaman zaman elini beline götürerek destek aldıysa da (bel rahatsızlığı varmış, çok geçmiş olsun) hiç durmadan, akıcı bir dille bizleri bilgilendirdi de bilgilendirdi. Hem anlatılar hem de tatbikat yaptılar. Çok faydalı bilgiler aldık. Teşekkür ederiz.
Toplantımız çok kalabalıktı, eşim yüz kişiden fazlaydınız dedi. Hepimiz, adeta nefes almadan hocamızı büyük bir zevkle dinledik.
Daha sonra sevgili İzmir'li arkadaşlar, bizleri ağırlamak için ellerinden geleni yaptılar, gönül isterdi biraz daha sizlerle beraber olabilmeyi.
Sevgili Penelophe, koyuyeşil, Dkp, Fatma Dundar, turuncuhis, Mayrancı, Gönül hanım, Celal ve Rana, Mine (daha ismini yazamadığım bütün dostlar) hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.
Sayın Mine hanım, eşim de ben de size özel teşekkürlerimizi sunarız.
En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere hoşça kalın.
TuruncuHis
28-02-2009, 20:24
Keyifli olduğu kadar verimli olan bu toplantı için herkese teşekkür ederim.
Bilginin sınırı olmadığını düşündüğümüzde, az ya da çok bilmek yetmiyor, bazen bilginin de pekişmesi gerekiyor. Hele de yetkin bir ağızdan pekiştirilirse, eksiklerini farkediyor insan.
Sayın Mine Pakkaner'in fiziksel, bilimsel ve iletişimsel açıdan maksimum performansla kullandığı süresinden çok faydalandım. Kendisine teşekkür ediyor ve daha sık daha uzun toplantılar rica ediyorum.
Dolaylı olarak faydalandığım asıl önemli konu ise, sıcaklıkları sayesinde edindiğim yeni dostlar. Güler Hanım ve Oğuz Bey'in turuncu gül hediyeleri beni duygulandıran diğer bir konu; incelikleri için çok teşekkür ederim...
Bizi biraraya getiren bitkiler. Bu bize doğanın gücünü bir kez daha farklı bir yönü ile de kavramamız gerektiğini hatırlatıyor.
Yaşam Sevgisi
28-02-2009, 20:24
Ben de geldim, ben de geldim. Yukarıda yazan kişi sayısından daha kalabalıktı ve oldukça güzel bir toplantıydı. Gelen herkes heyecanlı, meraklı ve oldukça cana yakındılar. Fotoğraf çekildi bol, bol. Hani neredeler, görmek isteriz.
Yaşam Sevgisi
28-02-2009, 20:53
Kafama takılan sorular oldu:
Lakin, budarken niye iç tarafa bakan dal ve sürgünler kesiliyor?
VE niye kesim açısı 45 derece olmalı, düz kesilmekten ne fark yaratır?
Aspirinin köklendirilmede kullanılabileceğini de ilk defa duydum.
TuruncuHis
28-02-2009, 20:58
Sayın Yaşam Sevgisi,
İç tarafa bakan sürgünler, bitkinin güneş ışığından maksimum derecede yararlanacak boşluğu yaratmak için alınıyor. Ayrıca çapraz sürgünler formsuz gösteriyor bitkiyi.
Aspirindeki salisilik asit aktivatör görevi görüyor.
Öğrenmiş miyim acaba? :D
Mine Pakkaner
28-02-2009, 21:07
Aspirin hem aktivatör hem de köklendirici etkili. Evde yapılan bir köklendirme solüsyonu terkibini de bu şekilde yapabilirsiniz.Salisilik asit tabii olarak söğüt ağacından elde edilir. Söğütün botanik adı da Salix zaten. Söğüt dallarını ince ince doğrayıp suda iki gece bırakın, sonra süzün, köklenecek çelikleri de bu suda bekletin.
Bakın daha konuşacak ne çok konu var. Ama bunlar üretim konusuna girer, ki o da başka bir eğitim konumuz :)
Yaşam Sevgisi
28-02-2009, 21:56
Ticari ve sentetik hormonların kullanılması yerine bu tür doğal ve doğadan yararlanarak(söğüt örneği) kullanabileceğimiz tekniklerin önünün açılması gerektiği taraftarıyım. Bunu hem parasal bakımdan hem de canlı yapılara uygunluğu açısından ele alabiliriz sanırsam. Bu tür doğal uygulayımların, derlenip toplanıp kitap haline getirilmesi görüşündeyim. Üstelik de herkesin anlayabileceği şekilde yazılmalıdırlar. İnsanları bağımlılıktan, bilimi parasal sapkınlıktan kurtarabilmek için bence bu yolun önü açılmalıdır. Bu alan geliştirilmelidir.
Bu türden, biyokimyasal ve moleküler alanda yapılmış çalışmaları da destekleyecek/ters düşmeyecek şekilde hazırlanmış bir kitap(veya kitaplar) örneği mevcut mudur ziraat alanında?
Kıskanmayın cemal bey, çalışın sizin de olur.
Sevinçten çatladım vallahi. Galeriye yükleyeceğiniz her fotoğraf karesi büyük ikramiye benim için. İşte bu.
Tek kelime ile harikasınız hepiniz sağ olun.
Saygıyla.
Cumhur Tonba
01-03-2009, 00:58
Yazılarınızı şu anda okuma fırsatı buldum. 3-4 gündür ağaçlandırma çalışmalarımız yüzünden siteye uğrayamıyordum. Yorgunum. Fakat sitemiz ruhuna uygun bir çalışma içerisindeydim. ( Ayrıntılar Kahve Bahane Kehvehanesi Köşesinde) İzmir toplantısı çok güzel ve yararlı olmuş. Hepinizi selamlıyorum ve tebrik ediyorum. Yazılarınızı takip edeceğim. Yarın izci arkadaşlar gelecek. Gölet kıyımıza Çınar, Dışbudak, Defne ve Akasya fidanları dikeceğiz. Yaklaşık 1500 adet. Herehalde işimiz 2-3 gün daha sürer.
Ayrıca Çam ağaçlarımızda Çam Kese Böçeği var. Onlarlada Mekanik mücadele yöntemi ile tetbir alacağız.
Sevgiler. Saygılar.
Dünkü toplantı gerçekten çok faydalı oldu.Katılımcı sayısı beklediğimden de fazlaydı.Organizasyonda emeği geçen herkese özellikle Mine Hanım,Mehmet Bey ve Orçun Bey'e sonsuz teşekkürler...Bir sonraki toplantıyı sabırsızlıkla bekliyorum...
Evet arkadaşlar, ben de bu güzel toplantının organizasyonu için uğraşan ve herşey için emek veren herkese çok teşekkür ederim. (Geç oldu ama kusura bakmayın)
Ağaçlar.net toplantısına emeği gecenlere vebaşta Mine Pakkaner hanıma çok çok teşekkürler. Benim için fevkalade yararlı bir toplantıydı.Sadece birbirimizle tanışma fırsatımız pek olmadı.Birdahakinde telafi etmek umuduyla herkese selamlar.
Gerçekten çok güzel geçmiş. Aranızda olamadığıma şu an daha çok üzüldüm.
Videolar elimize geçince yükleyeceğiz. Açılmayan linkler konusunda bir sonuca varmayan yazışmalar devam etmesin diye, sildim...
Herkese merhabalar,
Toplantı bana göre de çok güzeldi
Ve özeldi
Çünkü benim ağaçlar ile olan
İlk toplantımdı
emeği geçen herkese ve tohum paylaşımı yapan Augusto'ya ve fide paylaşımı için Güler hanıma,bu toplantıyı değerli kılan katılımcılara teşekkürler,sağlıkla daha nice toplantılara.
günebakan
01-03-2009, 21:06
Evet sayın Aguste'den benimde almam gereken tohumlar vardı ama hem erken çıkınca hemde kendisini tanımadığım için alamadım ne yapalım kısmet :) Ama keşke herkesle tanışmakta mümkün olsaydı.
Toplantılarımızda bazı aksamalarımız oluyor. Zaman yetmiyor sözgelimi.
Video çekimleri daha profesyonelce halletmemiz gerkiyor. Daha sonraya arşiv olması için.
İlerledikçe çöze çöze gideceğiz aksayan yerleri.
Herkesin fikirini söylemesi çok önemli bu bakımdan.
mayranci
01-03-2009, 21:24
Cumartesi günü toplantı öncesi,toplantı ve sonrası ile gerçekten güzel bir gün yaşandı.
Emeği geçen herkese teşekkürler.Güller,aloveralar,mumlar,çaylar,pastal ar,fotoğraflar..Kaçıranlar üzülebilirler.Yeni bir toplantıya kadar..
Penelophe
02-03-2009, 01:57
Bendeki fotoğrafları da yükledim..
Nail Sarı
02-03-2009, 09:15
Böylesine değerli insanlarla bir araya gelmek gurur vericiydi. Sizlerin arasında olmak o atmosferi paylaşmak çok güzeldi. Agaçlar.net'in paylaşım gücü tartışılamaz.
Mine hanımın saatlere, günlere sığmayacak bu eğitimi keşke birkaç saatte bitmseydi. Sonraki toplantılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Emeği geçen herkeze çok teşekkür ederim. Özellikle Gül Batur teyze ve Memet'e çok teşekkür ederim.
Selluka ve Mum Çiçeği için hazırlıklara başlıyorum.
sevilozcan
02-03-2009, 09:50
Gerçekten çok faydalı bir toplantı oldu. Ses kayıt cihazı getirmediğimize pişman olduk.
Mine Hanım başta olmak üzere, Memet, Güler Hanım, Gül Batur teyze ve tüm katılımcılara teşekkürler.
Toplantı sonrası Kemeraltı'ndaki bir kaç zirai malzeme satan firmayı dolaştım. Maxi Crop'u buldum, fiyatı 25 TL idi. ISR200 de yaklaşık 25 TL'den satılıyordu. Üzerlerindeki kullanım talimatı uygulandığında epey bir süre idare edecek gibi gözüküyorlar. Bio Farm organik gübreleri ise 30lt lik paketler halinde satılıyor, hatta satan dükkanın tabelasının üzerinde yazıyordu kocaman. Bio Farm'ın da benim sorduğum dükkanda 30lt'lik paketi 15 TL idi. Tek başına taşıması pek kolay olmayan büyük paketler halinde. Satıcı açmış olduğu bir paketten bana dolduruverdi bir torba, ben de mutlu bir şekilde eve döndüm.
Bu arada dün de bahçemizdeki gülleri Mine Hanım'ın anlattığı şekliyle budadım.
Yeni yapılacak eğitim haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım.
Selamlar
Toplantıya katılanlardanım.Toplantı gerçekten harika idi.Pazar günü aileme toplantıyı uygulamalı olarak naklettim.Onlarda toplantıya gelmiş gibi oldular.Hatta hızımı alamayıp biraz fazlaca kulaklarını ve dikkatlerini meşgul ettim galiba.Benim olmadığım ortamda ağaçlara ve bitkilere zarar vermesinler istiyorum;ama yinede dün enginarları tanımadıkları için kaşla göz arasında çapa makinasına enginarları kaptırmalarına engel olamadım.
Toplantının tek eksiği üyelerin birbirini tanıyamaması oldu.İki bölüm arasında yarım saat ara verilseydi bizlerde çay molasına katılabilirdik.Bundan sonraki toplantılara inşallah.
Mine hanım bilgisi ile ,anlatımı ile,görselliği ile harika idi.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bir sonraki toplantıyı sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgili arkadaşlar, C.tesi toplantısında yapacağım paylaşımları unuttum malumunuz:( Şimdi bir ricada bulunsam da; sizler benden ne istemiştiniz ve ben unutmuştum hatırlatabilir misiniz? İnanın kafam çok karışık ve zaten yeterince maçup oldum; bir kez daha tekrarlanmasını istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sevgilerimle
Elimde olan tohumların yarısını sana yollarım söz, demiştin cumartesi günkü toplantıda, nasıl unutursun malbman?
Birader sen yaşıyor musun yaaa?
Sümbül teber tohumunu kimden aldım bilemiyorum, tam da çilekleri dağıtıyordum ama bu arada aklım dağıtılan tohumlardaydı.
Sümbül teber, selluka ve pembe domates tohumlarını o arada alabildim. Teşekkür ederim.
Ayrıca güzel kırmızı mum için de teşekkürler.
Sevgili Güler hanım 2tane selluka tohumunu ben vermiştim Güle güle büyütün inşallah ikiside çimlenir bende çilekler için çok teşekkür ederim
Selamlar
Selluka ve domates tohumlarını biliyorum sevgili süheyla. Sümbül teber'i kimden aldım onu bilemiyorum.
Eşref Zeytinci
02-03-2009, 19:18
Ya hayal gördüm ya da, yalıçapkını! Serçeden biraz irice, sırtı, kanatları boydan boya mavi, gövde altı turuncu, az uzun ve incecicik gagası kömür karasıydı. Bu İzmir in efsane kuşu yalıçapkınıydı. Bir kez olsun görmeyi ne kadar çok istemiştim. İzmir e işte şimdi İzmir derim ben, müsaadenizle.
Nail Sarı
02-03-2009, 21:27
Sevgili Güler hanım 2tane selluka tohumunu ben vermiştim Güle güle büyütün inşallah ikiside çimlenir bende çilekler için çok teşekkür ederim
Selamlar
Bir Selluka tohumunuda bana vermiştiniz teşekkür ederim.
Nail Sarı
02-03-2009, 21:30
Sevgili arkadaşlar, C.tesi toplantısında yapacağım paylaşımları unuttum malumunuz:( Şimdi bir ricada bulunsam da; sizler benden ne istemiştiniz ve ben unutmuştum hatırlatabilir misiniz? İnanın kafam çok karışık ve zaten yeterince maçup oldum; bir kez daha tekrarlanmasını istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sevgilerimle
Selluka tohumu alsam harika olur.
Teşekkür ederim. :)
Sevgili Nail Sarı, keşke selluka tohumu olsa da dağıtsam. Ama bu Cumartesi günü selluka çeliği yapmaya gideceğiz. İstersen sen de katıl. Hem çelik almayı öğreniriz, hem de belki birer tane çeliğimiz olur.
Bende 2 tane sümbül teber almışım Kim verdi bilemiyorum Kim verdiyse çok teşekkürler Nail sarı beyede pembe domates tohumları için çok teşekkür ediyorum selamlar
Süheyla hanım, sümbülteberleri sanırım adaada dağıttı.
Evet sümbülteber rizomlarını ben dağıttım. güle güle büyütün. Güler hanım bende çilek çelikleri için çok teşekkür ederim.Selamlar.
TuruncuHis
04-03-2009, 22:51
Sevilozcan ve Mine'den aldığım tariflerle bugün Kemeraltı'ndaki Doğa Ziraate gittim. Hani kalantor adamlar barda viski şişesi açtırır, bara her geldiğinde kendi şişesinden içer ya; aynen öyle oldum :D
30 Kg'lık Biofarm organik gübre (lt değil Kg) 15 TL idi. Fiyata inanamadım. Kendime bir çuval satın aldım; parça parça alırım dedim Botanikte racon kestim yani...Koşun arkadaşlar oraya, hem sitenin hem de Mine Pakkaner'in adını telaffuz ettim. Kendisinden onay almadan hamili kart yakini oldum...
Daha dün Praktiker'de 5 kg'ı 22 TL idi; iyi ki kalmamış ellerinde de almamışım. Başka bir Kemeraltı esnafında (açıkta satılan sözde Biofarm) kilosu 3 TL dediler.
Saksıyı ucuza satan dükkan da biliyorum. Yapı marketlerdekilerden daha estetik ve kullanışlı...
Penelophe
05-03-2009, 04:01
Turuncuhis, birgün hepberaber Kemeraltı'na alışverişe gidelim..D
TuruncuHis
Bulduğuna sevindim canım, güle güle besle bitkilerini...
Ayyy, çarşı-pazar, sera, alış veriş mi? Ben de mi gelsem acaba? :p
sailor499
05-03-2009, 11:21
Çok güzel ve faydalı bir toplantıydı. Büyük keyif aldım. Emeği geçen herkese çok teşekkürler...
Sn adaada sümbül teberler için çok teşekkür ederim. Çok kalabalık bir toplantı oldugu için tanışamadık inşallah bidahaki toplantıda tanışırız selam ve sevgiler
günebakan
05-03-2009, 16:19
Sevgili Turuncuhis şu saksıları nerde ucuza satıyorlar ve fiyat ne yazabilirsen çok sevinirim:)
TuruncuHis
05-03-2009, 16:50
Sevgili Turuncuhis şu saksıları nerde ucuza satıyorlar ve fiyat ne yazabilirsen çok sevinirim:)
Arkadaşlar,
Kızlarağası hanından Hisarönü'nün tersinden çıkın. Balık haline doğru yürüyün. Halden 20-30 mt önce köşede bir züccaciye dükkanı var. Saksılar dışarıda duruyor zaten, görürsünüz.
26 cm çap, 21 cm yükseklikteki saksı, tabağı ile birlikte 3 TL.
Menekşe saksıları tabakla birlikte 1 TL. İnce plastik de değil. (çok saksı araştırmıştım, fiyat, kalite ve estetik açıdan)
Marketlerdeki saksı tabakları ergonomik gelmedi bana.
Organik gübre için de 854 sokağı Google Earth'den bakarak kolayca bulursunuz.
Büyükşehir belediyesi yanındaki araç yolundan girin. Yol biter ve zorunlu olarak sola döner. Oradan da ilk sağ (açık otopark solunuzda kalacak) ve tekrar ilk sağa girince hemen solda Doğa ziraati göreceksiniz.
günebakan
05-03-2009, 19:42
Teşekkür ederim Turuncuhis:)
TuruncuHis
05-03-2009, 19:48
Rica ederim sevgili günebakan...
Eğer adres tarifi yeterli değilse, herkese özel mesajla detay detay tarif verebilirim her iki dükkan için. Tabi benim bulduklarım içinde en ucuz fiyatlar bunlar.
günebakan
05-03-2009, 19:53
Yeterli teşekkür ederim sanırım ben gördüm o saksı satılan yeri :)
Valla helal olsun Turuncuhis. Tam kalantor ablalar gibi olmuşsun:p "Ben 30 kg. organik alayım. Her geldiğimde benim çuvaldan verirsin." İyi akıl etmişsin.
En kısa zamanda ben de bir gideyim. Torbayı sırtlar giderim:D
TuruncuHis
05-03-2009, 20:41
Benim çuvala yan gözle bakmak aleme ters malbman :D
Arabaya dek yardım ediyorlar da, eve çıkarmak, taşımak imkansızdı benim için...
Yahu ancak yeter dediğim çuvalın 1/3'ü bile torfla filan karıştırınca dünya kadar oldu. Kıtlıktan çıkınca insanın gözü doymuyormuş :D
iş-güç yoğunluğundan yazakta geç kaldım. Orginze edenelere, Sayın Mine Hanım ve Mehmet Bey'e teşekkürler. Ayrıca çilek fideleri için de Güler Hanım'a teşekkürler :))
Başta Mine Hanım olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Bir amatör olarak yanlışlarımı ve eksiklerimi bu sayede farkettim.
Güler Hanım, çilek fideleriniz bilimle buluştu ;) Teşekkür ediyoruz.
Çok memnun oldum bir katkım olduğu için.
cihan_as
07-03-2009, 23:17
Baharda bitki bakımı konulu eğitimin kapsamında, bitkiler için hijyen, saksı değiştirme, saksı harcı hazırlama konuları'da verdigi bilgileriçin mine hanıma çok teşekkür edrim.
Toplantı salonunu ve masayı temizlerken mine hanımın mevsimlik tohumlarının ekimini uygulamalı olarak gösterdigi içinde tohum ve malzeme ile dolu olan plastık ambalaj kutusunu çöpe admadım, torunum melise getirdim(en küçük ağaç) evde onunla ilk sulama işlemini yapdık, tohumların çıkmasını onunla birlikte sabırsızlıkla bekliyoruz.
Güler hanım, sizinle tanışma fırsatı bulamıdık ileriki günlerde tekrardan aramızda görmek isteriz. Eğitim toplantılarımızda tek eksik kalan zaman yetersizliginden üyelerin tanışma zamanımızın olmayışı. Bir sonrakı toplantılar'da kısa süre olsada proğramımıza 15 dk zaman ayırabiliriz.
İnşallah sevgili cihan as.
İstanbul'a da bekleriz.
[QUOTE=Güler;374212]Çok memnun oldum bir katkım olduğu için.[/Q
Güler Hanım,Aloe vera ve çilek fideleri için bende teşekkür ederim.
Saygılar
Koyu yeşil
09-03-2009, 11:16
Dkp, fotoğraf harika :)
merhaba,
ben cuvalda cilek yetistirildigini duydum ve bunu denemek istiyorum.fakat bu konuyla ilgili pek bilgim yok.bana yardimci olursaniz cok sevinecegim...
Eren Bağcı
16-05-2009, 12:46
Bu yıl bonsailerle ilgili bir çalışmaimkkür ederiseniz çok tese var mı bilgi ver
TuruncuHis
16-05-2009, 13:01
Eren Bağcı,
Türkçe tercümesi için yarışma yapalım diyeceğim ama; siz doğru bileni ayırt edebilecek misiniz? :D
Her ne kadar eski toplantı başlığı da olsa cümlenizi "düzelt" butonu ile tekrar elden geçiriniz. Zira bu site için Türkçe'nin doğru kullanımı zorunluluk düzeyindedir...
Daha sonra sorunuzu, cevap alabileceğiniz ilgili başlıkta sorunuz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.