PDA

View Full Version : Çin Lanterni (Abutulion)

Sayfalar : [1] 2

Sebahattin Sargın
10-02-2009, 00:53
Abutilyonlar malvaceae (ebegümecigiller) ailesine ait, 150 dolayında türden oluşan cinsdir. Abutilyonun bazı türleri her daim yeşil, bazıları ise yaprak dökerler. Tek veya çok yıllık, küçük çalı veya ağaç şeklinde olabilirler. Çoğu tropik Amerika kökenlidir, ancak bazı türler, Kuzey Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya da bulunmaktadır.

Abutilion grandifolia-Büyük Yapraklı Abutilyon: 2-3metre yüksekliğe ulaşabilen küçük bir ağaçtır. Yaprakları yuvarlak veya oval, kenarları hafif tırtıllı ve tüylüdür. Çiçekleri çan şeklinde ve sarı renktedir. Kısa süreli hafif dona dayanıklıdır. Kıyısal Ege ve Akdeniz bölgelerinde dış mekânda yetiştirmeye uygun bir türdür.

62255

Abutilion pictum: Yeşil parçalı yapraklı, çiçekleri turuncu renkte olan bir türdür. Bu türün alacalı yapraklı olanı Abutilion pictum “Thompsonii "veya Abutilion pictum variegata olarak bilinmektedir. Alacalı (variegata) görünümü oluşturan, Fasulye Cüce Mozaik Virüsüdür (Bean dwarf mosaic virus). Hasta olan yapraklar, virüsün kloroz (sarılık) a neden olmasına bağlı olarak, sarı-yeşil mozaik görünümündedir. Bol güneşte sarı renk daha öne çıkar. Göze hoş göründüğü için virüslü olan bu hastalıklı bitki, kültürde sağlam olanlara göre daha fazla kullanılmaktadır. Çelikle yapılan üretimde, virüslü bitki üretilmektedir, tohumlu üretim arzu edilirse, virüssüz normal yeşil yapraklı bitki elde edilir.

62253 62254
Abutilion pictum

Bugün peyzajda genelde Orta Amerika kökenli türlerden elde edilen hibridler kullanılmaktadır, bunlarda çiçekler bol, devamlı ve çok renklidir...

KAYNAK (http://www.palmiyemerkezi.com/2008_ayinbitkisi.htm)

limon
10-02-2009, 19:41
Bu türlerle ilgili planın nedir? Yok öyle tanıtıp kaçmak ;)

Sebahattin Sargın
10-02-2009, 23:59
Bunu Bursada Hürriyette dolaşırken bir muhacir vatandaşın evinin bahçesinde gördüm. Yağmur altında küçük turuncu çiçekler açmıştı ve çok güzel gözüküyordu. Baktım site de başlığı yok, bir yerler de konusu da geçince açtım bende :D

Acaba bu bitkiden hangi ayda nasıl çelik alınır, ya da tohumdan yetiştirme imkanımız varmı? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

Sevgiler ;)

Arzu Kasapoğlu
11-02-2009, 00:36
Tohumları ebayda satılıyor :)

Ayrıca yaz kış çiçeği üzerinden hiç eksik olmuyor. Gerçekten çok güzel bir çiçek.

Selahattin Yılmaz
11-02-2009, 07:43
Sebo abutilonu suya koysan kökleniyorçok arsız bir bitki.

eylems
11-02-2009, 07:59
Sebo abutilonu suya koysan kökleniyorçok arsız bir bitki.

Ben denedim köklenmediler. Ama burada (http://www.seraerguvan.com/tr/index.php) satışı var.

Orkun Kırcı
08-03-2009, 13:58
Abutilon Hybridum Mix

-Çan şeklindeki kırmızı, beyaz,turuncu ve sarı renkte çok gösterişli çiçeklere sahip, yaprakları her mevsim yeşil kalan çok yıllık bir bitkidir. Nisan ayından eylül ayına kadar iç veya dış mekanda çok uzun süre çiçek açar. Ayrıca soğuk seralarda kış mevsiminde dahi çiçeklerini korur.

-Toprak Türü: Drenajlı(geçirgen) toprak.

-Yeni gelişen kökleri keserek çoğaltılabilir.

66194

Orkun Kırcı
08-03-2009, 14:00
Yaklaşık iki hafta önce ektiğim iki tohumdan birisi bu sabah kendini gösterdi. Bakımı hakkında çok fazla bilgim yok. Bilen arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

Orhan Özbilgiç
08-03-2009, 16:08
Yaklaşık iki hafta önce ektiğim iki tohumdan birisi bu sabah kendini gösterdi. Bakımı hakkında çok fazla bilgim yok. Bilen arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

Sayın orkunkırcı;
Abutilon bir seneden beri benim gözde çalılarımdan. Çok araştırdım. Özellikle sıcaklık isteği konusunu. Çünkü benim Abutilon'um, Samsun-Çarşamba-Kızılot köyü'ndeki yazlık bahçemde. Burada kışları en düşük sıcaklık bazı yıllar -7 dereceye kadar düşebiliyor. Bu sene -5' i gördü.
Sonbaharda diktiğim Abutilon' um aslanlar gibi. Bu demektir ki -5 dereceye dayanabiliyor. Yalnız bahçenin kuzeyi korunaklı, güneye bakan bir cephesine dikmiştim. Zaten bazı kaynaklar; -5-7, bazılarıda 0 dereceye kadar dayanır diyordu. Demekki birincisi doğru.
Zaten, bu çiçek komşu apartmanın bahçesinde dikkatimi çekmişti ilk kez. İstanbul' da da kışlar çok ta ılık değildir. Herne kadar bu sene doğru dürüst kar bile yağmadıysa da çoğunlukla sıcaklıklar kışın -7-8 derecelere bile düşebiliyor.Yani İncirliova için iklim sorunu yok!
Gelelim diğer özelliklerine..
Fazla bir bakım gerekmiyor. Sadece kışın kuru dalların alınması ve şekil verme açısından yüzeysel bir budama gerekiyor.
Yarı gölge yerleri seviyor. Aşırı olmamak kaydıyla suyu seviyor.
Çok hızlı büyüyor. Sanırım Haziran' da ilk çiçeklerini gösterir bu yıl. Bu günlerde dahi üzerinde çiçekleri var komşu apartmandakinin.
Sevgiyle kalın.Güle güle büyütün.

limon
08-03-2009, 18:52
Çok güzelmiş, güle güle büyütün. Tohumlanırsa bizimle de paylaşırsınız :)

Orhan Özbilgiç
08-03-2009, 20:33
Çok güzelmiş, güle güle büyütün. Tohumlanırsa bizimle de paylaşırsınız :)

Sayın limon;
Sonbaharda komşu apartmandaki çiçeğin sahibinden rica minnet aldığım bir yan sürgünü, Samsun'a götürüp olduğu gibi (üzerindeki çiçekleriyle) diktim. Tuttu.
Ayrıca Merter'de (Zeytinburnu tramvay istasyonunun hemen yanında) Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün bir fidan satış noktası var. Orada saksıda, yaklaşık 1 metre den daha uzun ve üzerinde çiçekleri olan bir Abutilon' u da gördüm, aldım ve götürdüm. O da gelişimine dış mekanda( toprakta) devam ediyor.
Sadece o daha koyu kırmızı renkli çiçeği olan Abutilon Nabob. O rengi de çok güzel.
Hani ola ki, Avrupa Yakası'nda oturuyorsanız ve arzu ederseniz size özelden orayı işletenlerin telefon numarasını bırakayım, bir sorun var mı diye. Oradan sık sık fidan aldığım için kartlarını almıştım.
Sevgiyle kalın..

Orkun Kırcı
08-03-2009, 22:28
Bilgiler için teşekkür ederim. Ben şimdi bayburtta çimlendirdim. Haziranda tatile aydına giderken nasıl götürebilirim şimdiden onu düşünüyorum. Tohumlanırsa dağıtacağımdan hiç şüpheniz olmasın sevgili Limon.

Güngör Salman
08-03-2009, 22:47
Bizim yan binanın bahçesinde var turuncu ve şu an çiçekli çokta güzel 2 dal alıp diktim inşallah tutar:)

Orkun Kırcı
24-03-2009, 15:31
Ektiğim iki tohumdan biri çimlendi. Bu bebiş büyüyecekte çiçek açacak ha :)) Valla tohum işi gerçekten sabır işi.

68527

feriha
24-03-2009, 15:35
Çok güzel:p

Güle güle büyütün Sayın orkunkırcı.

Tohumunu çimlendirirken özel bir işlem yaptınız mı?

Koyu yeşil
24-03-2009, 15:42
Çok hoş bir bitki, sağlıkla büyütün.

fikreteren
24-03-2009, 15:44
Komşularım bana rize'den getirdiler.yaklaşık 4 senedir büyükce bir saksıda.yaz-kış dışarda
hiç birşey olmuyor.toprağı kurudukça su veriyorum.yazında bol çicekli. hatta sonbaharda
dal da diktim.tutuyor.Sende güle güle büyüt.

Orkun Kırcı
24-03-2009, 15:54
Teşekkür ederim arkadaşlar. Feriha hanım özel birşey yapmadım. Doğrudan torfa 1cm kadar derine diktim ve sera ortamında çimlendi. Ama yaklaşık bir haftadır ne uzuyor ne büyüyor. Burada güneş yok epeydir etkisi vardır değil mi? Bir bahar geleydi :(

Orkun Kırcı
24-03-2009, 15:57
Komşularım bana rize'den getirdiler.yaklaşık 4 senedir büyükce bir saksıda.yaz-kış dışarda
hiç birşey olmuyor.toprağı kurudukça su veriyorum.yazında bol çicekli. hatta sonbaharda
dal da diktim.tutuyor.Sende güle güle büyüt.

Daldan tutması iyi bir özellik. Böylece memlekte götürürken çelik olarak götürebilirim:) Ayrıca önümüzdeki ay Samsun'a gelme durumumuz var. Yanınıza uğramak isterim Fikret abi.

Volare
24-03-2009, 16:34
Bizim yan binanın bahçesinde var turuncu ve şu an çiçekli çokta güzel 2 dal alıp diktim inşallah tutar:)

Sayın Güngör Salman ,
çok iyi yapmışsınız , bu çiçeğe annem yıllardır evinde baktı , asıl çoğaltma yolu sizin yaptığınız .
Sadece annem çelik yeni yaprak verinceye kadar üzerini pet şişelerin bir kısmını kesip ters çevirip bu mini serayla kapatıyordu .
Yeni yaprak çıkınca açıyordu .
Bu şekilde bir çok akrabaya ve komşulara dağıttı.
Şimdi artık bu bitkiye ben bakıyorum , çok derin budama yaptım ( Bursadan İzmire taşıyabilmek için ) daha yeni filiz veriyor .
Büğüdüğü zaman gerçekten ihtişamluı bir bitki olacak.

Orkun Kırcı
19-05-2009, 22:09
Benimki hala 8 nolu mesajdaki gibi ne büyüdü ne küçüldü. Ne yapsamda hızlandırsam gelişimini acaba.

feriha
19-06-2009, 16:34
Arkadaşlar daha önce çimlendirmeye çalışıp başaramadığım Sn. Karınca70 den aldığım abutulion tohumlarını 3-4 gün önce bayatlamasınlar diye ektim. Kısa sürede hızla çimlenmeye başladılar. Sanırım bu bitkiyi çimlendirmenin tam zamanı.;) Bilginiz olsun..

88099

ardabora
01-07-2009, 23:42
2007 başlarında kayınpederim İzmit'ten 50 cm. boyunda bir fide getirdi,bahçeye dikti. Öyle hızlı büyüdü ki aynı yılın kasım ayında yaklaşık 1,5 metre oldu, deli gibi çiçek açtı.

Gelen geçen fide istedi,tohum istedi. Sonra o kışı atlatamadı ve ondan minik bir çelik aldık.

Bu minik çelik de büyüdü gelişti ama 2008 başlarında o da soğuğa yenik düştü, bu sene yine çelik aldım,şu an sürüne sürüne yaşıyor ama çelikten üretmek çok kolay.

Her mevsimde üretebilirsiniz.

Yaklaşık 10 cm.lik genç dalı kesip saksıya dikin ve üzerini cam kavanozla kapatıp kışın dışarıda,yazın gölgede bekletin,çok kolay kökleniyor.

Sarıyer'de bu ağacı büyütemedik ama bu kış havalar soğuyunca sarıp sarmalamayı düşünüyorum.

İzmit'te dayımızın evinde bunun turuncusu var,bir kaç yerde de sarısını gördüm ama internette toz pembesini görünce o rengin peşine düştüm. Nerde bulurum bilinmez..

Adalet Yağcı
13-07-2009, 15:20
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim abutilonlar (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=92337&d=1247423658)ımın keyfi yerinde, hızla büyüyorlar çiçek açması da yakın, tomurcuğu var.

Orkun bey, tohumu siz getirtmiştiniz netten, siz de bir tanesini çimlendirmiştiniz durumu nasıl merak ettim.

Volare
16-07-2009, 20:41
Bu günkü keşfim ,,Abutilion pictus''.
Bu keşfi İzmir Bucada gezerken tesadüf eseri yaptım .3 metre boyunda ,
bahçede çok ihtişamlı bir bitki.
Sahibi olan teyze hemen 4 çelik verdi ,hiç olumlu yanıt beklemediğim için
biraz şaşırdım .Hatta tuturmayı başaramazsam başka çelik de verebileceğini söyledi .

Adalet Yağcı
17-07-2009, 16:37
Beş ay önce tohumdan yetiştirdiğim abutulionum açmak üzere.
93394

Volare
17-07-2009, 20:01
Beş ay önce tohumdan yetiştirdiğim abutulionum açmak üzere.
93394

Adalet hanim ,
actiklarini da goruruz degil mi .
Kirmizi mi , tozpembe mi ?

Adalet Yağcı
17-07-2009, 20:06
Bana pembe gibi geldi ama tomurcuk tam olgunlaşınca belli olur sanırım.
Önümüzdeki hafta çiçeğini görmeyi ümit ediyorum, sevgili Volare.

Volare
17-07-2009, 20:18
Ben de celiklerimi diktim , ustlerine de pet siseden seralar kapattim .
Haddi hayirlisi :)

Ülker
17-07-2009, 20:24
Çelikten tuttuğunu yeni öğrendim, hemen yarın yan bahçedekine bakmaya gidiyorum, yerinde duruyorsa ben de çelik şansımı deneyeceğim.

Adalet Yağcı
17-07-2009, 20:25
Sizinkiler sarıydı değil mi sevgili Volare?

Ülker
17-07-2009, 20:27
Hay Allah sabırsızlandım şimdi, inşaat alanındaydı, başına bişey geldimi ki?
Kırmızı benekli olandandı gördüğüm, tek kök görününce sadece bakmaka yetiniyordum.
Ne çok şey öğrendim sizlerden.

Volare
17-07-2009, 20:55
Sizinkiler sarıydı değil mi sevgili Volare?

25 nolu mesajda resmi var , sahibi bana 4 celik vermisti , bahsi gecen ana bitki o .
Sevgili Ulker , annem oyle yapiyordu .
Uc celikleri torfa sadece ucu gorunecek sekilde dikiyordu .
Ustune pet siseden kestigi serayi kapatiyordu .
Ilk yaprak cikana kadar bu sekilde kalacak.
Sonra zaten malum , sulama ve bakim , sevgi v.s.

Ülker
17-07-2009, 23:10
Sevgili Volare, yarın yönümü değiştirip, oradan geçeceğim, inşallah yerinde duruyordur.
Her ihtimale karşı yanımda falçata oluyor, uygun bir çelik alıp, annenizin yöntemiyle şansımı deneyeceğim.

Volare
18-07-2009, 00:38
Kroki veya harita isterseniz yardimci olabilirim-:)

Ülker
18-07-2009, 00:51
Hakikaten ya, sanki define çıkaracağım.
Gece gece çok güldüm, rüyama bile girer şimdi.
Allah'ta sizi güldürsün.;)

Volare
18-07-2009, 02:14
Tesekkurler.
Bu gece tatille gidiyorum.
Bu duan cok makbul olacak ,
yani gulme ve eglenme mevzuunda ...:)

Adalet Yağcı
18-07-2009, 19:34
Tomurcuktaki Abutulion um açtı, inanılmaz güzel bir rengi var, sarıya kaçan bir pembe, öyle zarif ve sevimli ki.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=28692&catid=member&imageuser=33709

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=28691&catid=member&imageuser=33709

Ben bu çiçeğe bayıldım, herkese tavsiye ediyorum.

jineop
18-07-2009, 21:04
Bu ne güzellik,maşallah...Abutulion tohumunu nerden almıştınız. Bulmak lazım...

Volare
04-08-2009, 20:00
Adalet hanımcım ,
renkleri harikaymış .Güle güle büyütün .

Ülker
04-08-2009, 20:03
Unuttum yazmayı, benim operasyon başarısız oldu.
Zavallı çiçek inşaat tozunun toprağının altında kalıp, kurumuş.

Volare
04-08-2009, 20:25
Unuttum yazmayı, benim operasyon başarısız oldu.
Zavallı çiçek inşaat tozunun toprağının altında kalıp, kurumuş.
Üzüldüm ,
benim teyzeden aldğım çelikler hala canlı .
Mini seralarında bir yaprak bile kaybetmemişler .
Hatta birer yaprak çıkarmışlar .
Toprakları nemli tutularak ve haftalık havalandırılarak ;)
Üstlerini açacaktım ancak Bucadaki su kesintisi şimdilik engel .
Yarın bir resim eklerım .
Bu arada komşuda yeşeren , size ge düşer Ülker hanımcım ,
Üç çelikti , 2 'si biraz uzun olunca böldüm , beş çelik oldu...
Eh çiçekçi dükkanı açacak değilim ya...

Adalet Yağcı
04-08-2009, 20:31
Adalet hanımcım ,
renkleri harikaymış .Güle güle büyütün .

Teşekkürler sevgili Volare, üç defa yerini değiştirmek zorunda kaldım, pek nazlı bir bitki değil, hemen adapte oldu.

Ülker
04-08-2009, 21:15
Sevgili Volare,
Çiçekçi dükkanı açmış kadar oldun bence. (karı, sadece sevgi olan bir dükkan :) )
Gördüğüm benekli lanterni çok beğenmiştim, keşke daha erken davransaymışım, yazık.

Volare
05-08-2009, 11:50
Bir site buldum her çeşidi var , içim gitti 40 tohumunu 2-3 paunda veriyolar(kargo hariç) .
Alsak da paylaşıversek mi acaba:confused:

mavisi de var:rolleyes:

link (http://www.nickys-nursery.co.uk/seeds/pages/page8-lisianthus.htm)

Ülker
05-08-2009, 12:28
Şimdi tohumlar gelirse, bahara kadar nasıl bekleyeceğiz? çatlarım ben. :o
40 tohum cümlemize yeter de artar bile, siparişe katılırım ben.

Volare
05-08-2009, 12:57
Ülkerciğim linki özellikle senin için koydum aynı sitede lisiantuslar var bir bak derim .
Benim seradan(?) manzara ve sonuçlar ;)

Volare
12-08-2009, 08:29
Benekli Çin lanterni

Yeni çıkan yapraklar baya soluk renk olunca seradan çıkardım ,
ışıkları noksan geldi demek ki...
Yarı gölgeye aldım , daha sonra bakarız duruma göre ;)

Ülker
12-08-2009, 11:20
Sevgili Volare, hiç fena görünmüyor doğrusu, fazla sararmamış.
Bahara doğru her rengini almak istiyorum.
Kipa'da lisi ve lantern tohumları görmüştüm, uzağa gitmemize gerek kalmayabilir.:)

Volare
12-08-2009, 11:54
Bence de elimizin altinda varken uzaklara gerek yok .
En minik çelik 2 gundur dışarda bozulmadı , eve geldim kontrol için (sabah açmıştım).
Bir vukuat yok , diri diri duruyorlar .

Ülker
12-08-2009, 14:21
Bu kadar ilgiden sonra, bence de diri durmalı ve gelişmeliler artık.
Üstüne titredikçe nazlanıyorlar.

Volare
12-08-2009, 14:56
Keşke ,
diktim suladım , tatile gittim , bir hafta sonra döndüm hala diri diriydiler .
Tutmuşlar demek ki ..çok özen istemiyorlar .

Volare
26-09-2009, 09:30
Çelik -dikmemden üç ay sonra .
Saksı değiştirme zamanını bilen varsa , lütfen söylesin .

Adalet Yağcı
26-09-2009, 09:40
Çok güzel olmuş sevgili Volare, bırakın kışı bu saksıda geçirsin, bahara yerini genişletirsiniz.
Soğuğa dayanaklı bir bitki değil, korunaklı bir yerde beklesin baharı, dışarıda kalacaksa naylon ile sarıp koruyun.

Volare
11-10-2009, 20:51
Baharı bekleyemedik , dur durak bilmediği için , hazırda saksı yoktu ,bulduğum ilk kovaya beş delik açıp göçürdüm .

Orkun Kırcı
11-10-2009, 21:32
Keyfi yerinde gibi görünüyor. Bişeycik olmaz:))

acemifüsun
12-10-2009, 20:22
Maşallah diyelim Volare, başını almış gitmiş:)

Volare
12-10-2009, 23:01
Füsuncuğum , çok çabuk kökleniyor , öyle begonvil gibi nazlı değil .
Bahara kısmetse senin için de köklendiririm .
Ülkere , Günüme ve jineop ' a verdim .
Hızına yetişilmiyor .

Orkun Kırcı
13-10-2009, 10:29
Bende isteyebilir miyim sevgili Volare. İstediğiniz kadar beklerim...

acemifüsun
13-10-2009, 17:25
Şimdiden çok teşekkürler :)

Volare
13-10-2009, 19:39
Kısmetse bahara , Bucada şiddetli rüzgarlar var , Benekliyi eve aldım .
Işık azalınca hızı yavaşlıyacaktır .

Ülker
14-10-2009, 15:50
ben de içeri aldım güzelimi, çok narin, başına bir hal gelmesin.
Bahara kadar sağ salim kalsın da, büyümesi yavaşlasa da olur.

Orhan Özbilgiç
05-11-2009, 20:26
113010

Geçen kışı dışarıda geçirmişti. O kış, burada sıcaklık en düşük, (-5) derece olmuş.
Dibine,bolca yanmış sığır gübresi koymaktan başka, extra bir önlem almamıştım.
Bu sene, bitki geçen yıla göre daha kalın ve güçlü dallara sahip. Umarım rüştünü ispat edecektir.
Haaa..Bu arada, önemli sayılabilecek bir ayrıntıyı yazmam gerekir. Abutilon' um, üç cephesi de rüzgara açık, ancak kuzey cephesinde 3 metre yüksekliğinde bir duvar ( komşuma ait tek katlı bir müştemilat) var!;)

sevim4
05-11-2009, 21:12
Sn.orijin. gerçektende kendini kanıtlıyor çok güzel ellerinize salık.

Orhan Özbilgiç
05-11-2009, 21:56
Sn.orijin. gerçektende kendini kanıtlıyor çok güzel ellerinize salık.

Teşekkürederim.Sevim Hanım.
Yaz ortasında kırılan bir dalı çeliklemiştim. Tutmuş. Birkaç gün önce bir arkadaşımıza gönderdim. Gelecek yazın, birkaç tane çeliklemeyi düşünüyorum. Büyük olasılıkla tutacaktır.
Sizde var mı? Bilmiyorum. Eğer yoksa gönderebilirim. Ama dediğim gibi, gelecek sene kasım ayında.;)

Adalet Yağcı
06-11-2009, 10:00
Sayın Orjin, ne güzel olmuş, tohum almadınız mı? Benim tohumdan ürettiğim abutilonum aynı yıl içinde çiçeklendi, bütün korkum soğuklara dayanamaz diye.
Konu ile verdiğiniz bilgi çok işime yarayacak, dibine bolca gübre koyup, başından aşağı 5 L. lik bir su şişesi geçirmeyi düşünüyorum, inşallah yaşatabilirim.

Orhan Özbilgiç
06-11-2009, 10:20
Sayın Orjin, ne güzel olmuş, tohum almadınız mı? Benim tohumdan ürettiğim abutilonum aynı yıl içinde çiçeklendi, bütün korkum soğuklara dayanamaz diye.
Konu ile verdiğiniz bilgi çok işime yarayacak, dibine bolca gübre koyup, başından aşağı 5 L. lik bir su şişesi geçirmeyi düşünüyorum, inşallah yaşatabilirim.

Adalet Hanım;
İnanın hiç tohum oluşmuyor. Kaç günlük ömürleri var bilmiyorum ama her çiçek ömrünü tamamlayıp dökülüyor. Burada geceleri, adeta yağmur yağmışcasına çiğ(çise) oluşuyor. Belki ondandır.
Kara gözlü suzan da da aynı sorunu yaşıyorum. Yüzlerce çiçekten, sadece 20-25 kapsül alabildim. (Haaa.. Bu arada o kapsül patlamalarını ben yaşamadım ama eşim yaşamış.
-Kapsülleri tabağa koymuştum ama bazılarının tohumlarını hep yerden topluyorum. Anlayamadım gitti! Diyor. Tabii ben sizin deneyiminizi ona aktarmamıştım.
Adalet hanım;
Umarım pet şişeyi birkaç yerinden delmeyi unutmazsınız!
Saygılarımla.

Adalet Yağcı
06-11-2009, 12:43
Umarım pet şişeyi birkaç yerinden delmeyi unutmazsınız!
Saygılarımla.

Aynen öyle düşünüyorum sayın Orjin, ben iki adet tohum kapsülünden on tane kadar tohum alabildim abutilondan, çok neşeli bir bitki, bir kaç kişiye de tohumundan gönderdim.

sevim4
06-11-2009, 15:51
Çok teşekkür ederim ben çeliyinden istiyecektim utandım eyer bir tanede benim için köklendirirseniz çok sevinirim.

Orhan Özbilgiç
06-11-2009, 16:03
Çok teşekkür ederim ben çeliyinden istiyecektim utandım eyer bir tanede benim için köklendirirseniz çok sevinirim.

Memnuniyetle! Gelecek yıl için, bir abutilon' unuz var sayabilirsiniz.

Adalet Yağcı
23-02-2010, 17:30
Geçen yıl Son baharda bahçemde bıraktığım abutilonum kışı kazasız belasız atlatmış, demek ki, dona hassas değil.
Yapraklarını dökmemiş, üzerinde tomurcuk bile vardı, artık korkusuzca bir kaç yere daha bu güzel çiçekten dikebilirim.

Orhan Özbilgiç
23-02-2010, 17:48
Geçen yıl Son baharda bahçemde bıraktığım abutilonum kışı kazasız belasız atlatmış, demek ki, dona hassas değil.
Yapraklarını dökmemiş, üzerinde tomurcuk bile vardı, artık korkusuzca bir kaç yere daha bu güzel çiçekten dikebilirim.

Adalet Hanım;
Buna sizin kadar bende sevindim! Zira benim abutilon'umunda soğuktan çok etkilenmediği, sadece yapraklarının haşlandığı, köydeki bir dostum tarafından bildirildi. Ancak, burada komşu apartman bahçesindeki Abutilon, kuzey cephesi kapalı ve kuytuda olmasına rağmen, ölmemiş ama bayağı hırpalanmış.
Ona bakarak benimkininde bozulabileceğini düşünüyordum.
Şimdi, sizinkinin durumunun iyi olması banada moral verdi. 10 gün sonra gideceğim. Durumunu fotoğraflarım.

Orkun Kırcı
17-03-2010, 22:00
Adalet hanımın yolladığı tohumlardan filizlenen bebiş..

130884

Adalet Yağcı
18-03-2010, 11:37
Çok güzel, dünyaya merhaba demiş :)
Benim kışın bahçede bıraktığım abutilonlarıma hiç bir şey olmamış, üzerinde on cm. kadar budama yaptım.
Darısı sizlerin başına, bol çiçekleri ile sevindirecektir sizleri.

Orkun Kırcı
18-03-2010, 12:27
İnşallah:) şimdilik çok yavaş gelişiyor ama baharla hızlanır sanırım.

Orkun Kırcı
01-05-2010, 22:06
Tohumdan çıktığından beri pet bardakta yaşamaya çalışan ve hiç büyümeyen iki fidemi saksıya aldım ve 1 hafta olmadan nerdeyse 2 kat büyüdüler. Keşke daha önce saksıya alsaymışım..

Ülkü
03-05-2010, 10:07
Ocak ayında tohumunu ekmiştim;

GLCN
08-05-2010, 05:08
Genel Özellikleri

Ebegümecigiller familyasındandır. Kökeni dünyanın tropikal ve astropikal bölgeleri olan Abutilon cinsi, kışın yapraklarını döken ve dökmeyen (hepyeşil) bitkilerin pek çok türü bulunmaktadır. En çok 5 m. kadar boylanabilen özellikle ağaçcık ve çalı formunda olanları yaygındır.

Türkçe'mizde Ağaçküpeleri diye adlandırılan bu bitkilerin yeşil renkli basit ya da 3-7 parçalı yaprakları vardır. Bazı Ağaçküpesi türlerinin yaprakları alacalı da olur. Ağaçküpeleri, daha çok yaprak koltuklarından genelde tek tek uzayıp sarkarak ilkbahardan sonbahara kadar bol bol açan boru veya kase biçimli ve pek gösterişli çiçekleri nedeniyle tercih edilip bahçelerde dış mekan süs bitkisi olarak yetiştirilir.
Önemli Türleri

A.megapotamicum: Anavatanı Brezilya olan ve 2 m. kadar boylanabilen çalı formundaki bir türdür. Kışın yapraklarını dökmez ya da yapraklarını döker. 12 cm. kadar uzayabilen parlak yeşil renkli yaprakları, yaz başlarından sonbahara kadar sarkık olarak sürekli açan kırmızı renkli güzel çiçekleri vardır.
A.vitrifolium: Anavatanı Şili’dir. Çok hızla gelişerek 3,5-5 m kadar boy atabilen ve ağaçcık haline gelen bir türdür. 15 cm. kadar uzunlukta soluk yeşil renkli yaprakları vardır. Mayıs-haziran aylarında açmaya başlayan çiçekleri, fincan tabağı biçimli ve 8 cm. kadar çapta beyaz, pembe ya da mavi-mor leylak rengi renklerdedir. Bu çalı türünün kökleri yüzeyseldir. Bitki sert rüzgarlara duyarlı olup devrilebilir. İşte bu nedenle çiçeklenme dönemi bitince bitkinin hem formunun ve varlığının korunması hem de ertesi yıl bol bol çiçek açması için iyice budanması gerekir. Bu tür, kendi döktüğü tohumlarla da çoğalır. Ancak bu çoğalma arsızca ve çevreyi saracak ölçüde gerçekleşmez.

Üretim Tekniği

Ağaçküpelerinin üretimi tohumları ile fidan üretimi şeklinde olur. Tohumları, ilkbahar mevsiminde alınıp suda köklendirilir ve sonra toprağa dikilir.
İklim İstekleri

Ağaçküpeleri genellikle sıcak ve ılık bölgelerin bitkisidir. Bol güneşli ortamları sever ve iyi gelişme gösterirler. Ancak dona dayanıklı bazı türleri de vardır. Ağaçküpelerinin dayanıklı türleri, bahçelerde güneş gören ve sıcak olan duvar önlerinde, soğuk rüzgarlardan korunmalı yerlerdeki çalı grupları içinde ve bordürlerde yetiştirilir.
Toprak İstekleri

Ağaçküpeleri, suyu iyi akıntılı (süzek) ve orta derecede bitek toprakları tercih ederler.

Kaynak:

http://www.bahcenet.com/modules.php?name=News&file=article&sid=291&mode=thread&order=0&thold=0

Jezebel
14-05-2010, 13:19
Dün farklı iki Ağaç küpesinden 4-5 çelik aldım .
İki iki farklı renk aynı saksıya diktim , saksıda hoş bir görünüm olabilir .

144020

144019

Orkun Kırcı
16-05-2010, 14:55
Hızla büyüyorlar. Bu yıl çiçek görme ihtimalimiz nedir?
144496

Ülkü
17-05-2010, 07:52
Benimkilerde tomurcuklanma başladı.

Orkun Kırcı
05-06-2010, 10:34
Minicik boylarına rağmen tomurcuklandılar:D

Adalet Yağcı
05-06-2010, 11:33
Hızla büyüyorlar. Bu yıl çiçek görme ihtimalimiz nedir?
144496

Hiç meraklanmayın, yakında bol çiçekleri ile açmaya başlarlar.
Hepsi de çok sağlıklı, maşallah.

Orkun Kırcı
22-06-2010, 17:53
Yaklaşık 10 gündür sürekli açıyorlar ve hala tomurcuk dolu. Biri sarı diğeri turuncu. Yaz sonu ilk işim ikisini ayırıp daha büyük saksılara dikmek olacak.

Orkun Kırcı
25-06-2010, 18:04
İki renk bir karede:) Adalet hanıma sonsuz teşekkürler.

zenfree
19-01-2011, 15:34
Doğru adı Abutilon galiba.

melek mutlu
15-03-2011, 20:34
sayın ülker kendinize çelikbulub alırsanız iki çelik banada gönderebilirmisiniz

Jezebel
03-04-2011, 08:43
Çelikleri 2 ay önce diktim. Tomurcuklandılar bile, kök de oluşmuştur umarım.

200274

bakalım kaçı yola devam diyecek.

Orkun Kırcı
17-04-2011, 18:24
Ben abutilonlarımı kaybettim. Önümüzdeki yıl tohumdan tekrar deniycem.

Jezebel
17-04-2011, 18:54
Benim dörtlü hayatta, saksıya nakil oldular.

Jezebel
28-04-2011, 10:52
Dörtlüden birini, en gelişmiş olanını, bahçeye naklettim.
Aldığım teyzenin bitkisi bahçede yaz kış açıyor, çok güçlü.
İlkbaharda dikince benimki de bu kadar güçlenir kışa kadar dilerim.
Bu bitki de Balçovada başka bir teyzenin şaheseri.

206799

.:rolleyes:
Çelik almak istedim de çiçeksiz uç bulamadım, o kadar coşmuş durumda.:D

cemo
28-04-2011, 19:30
2 abutilion kaybettim biri hala sağlıklı.
Yaz kış bahcede acan cicek isteyenler, ne yapın edin dikin bahcenize derim.

ciceksever70
28-04-2011, 20:00
Ben bu yil abutilion ve suzannanin ne tohumunu ne bitkisini bulabildim. Halâ aramadayim, ekmek istedigim bitkilerden. Bazi bahcelerde görüyorum, demek ki burada yetisebiliyor.

bettyycim
28-04-2011, 20:17
Tohumdan yetiştirdiğim 2 abutiliondan bir tanesi boyuna bakmadan tomurcuk ne renk çıkacak diye merakla bekliyorum :D:D

bettyycim
14-05-2011, 20:26
Abutilionlardan birisi açtı :D 2. si yolda çok büyük zevk bu ;)

Orhan Özbilgiç
14-05-2011, 22:25
Abutilionlardan birisi açtı :D 2. si yolda çok büyük zevk bu ;)

Abutilonunuz çok özel ve güzel. Bendeki dahil, çoğu arkadaşımızınkinin çiçekleri kırmızı. Çok az arkadaşımızınkide sarı tonlarında. Pembesi sanırım yalnız sizde var.
Çok güzel! Güle güle zevkini çıkarın.

bettyycim
15-05-2011, 10:15
Teşekkür ederim orhan abicim aslında rengi ne kırmızı ne pembe :D gül kurusu diyeceğim ama gül kurusu da değil ;)

ciceksever70
15-05-2011, 11:02
Bana güleceksiniz ama abutilonu neden bulamadigimi sonunda anladim. Yanlis isimle ariyormusum. Burada abutilon olarak degil, schönmalve olarak biliniyor. Ancak artik tohum eksem de cicegini görmekte gec kaldim sanirim ne dersiniz? Belki öbür yaza yatirim olsun diye yetistirebilirim.

bettyycim
15-05-2011, 12:14
Bence deneyin Sevgili ciceksever70 ben soğuklar da başladım, belki sıcaklar da daha çabuk gelişir büyümesi çok hızlı çünki :p

ciceksever70
15-05-2011, 12:34
Gecen hafta tohumunu görmüstüm resimden cikaramadim, bu hafta alip bir kismini ekeyim o zaman denemekten bir sey cikmaz. Bu yil ciceklenmezse seneye ciceklenir. Yalniz burada kisin korumak gerekiyormus. Büyük bir saksiya ekmem lazim.

bettyycim
15-05-2011, 12:39
Ben tohumları 2 gün kadar suda bekletiyorum bilginizinize ;)

sevgice
15-05-2011, 18:13
Sn. Bettyycim ve dıger arkadaslar bu çiçegin tohumunu nerden aldınız acaba.

**** elinde fazla tohum olan varsa paylasır mı bizimle

sevgiler..

bettyycim
15-05-2011, 22:02
Ben tohumları gittigiyordan, zengarden ve onur1971 adlı üyelerden aldım Sevgili sevgice, bir oralara bakın isterseniz ;)

Jezebel
19-05-2011, 20:37
Benim çelikten kızlarım,
saksı ve bahçe toprağında hallerinden memnunlar.

214124

,

214125

.

ciceksever70
19-05-2011, 21:39
Celikler ne kadar zamanda köklendi acaba?

Jezebel
19-05-2011, 22:23
Şubat ayında dikmiştim.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=778744&postcount=88
yani bu mesajımda öyle yazıyor.
İzmirde bu dışarıda yaşıyor. Dişçiden çıkarken 2 metre bir ağaç gördüm, ondan almıştım ;)

ciceksever70
21-05-2011, 15:30
Gecen hafta tüm aramalarima ragmen abutilion tohumu bulamadim ve bu yil icin ümidimi kestim. Dün markete ugramistim, tohum standina göz atarken yere düsmüs iki tohum paketi farkettim. Alip rafa koyayim derken bir de ne göreyim... Abutilion tohumlari!!! Hem de son kalan iki paket. Hemen aldim tabii ki. Bir paketin icinde 11 tohum vardi, dünden suya koyup bugün ektim. Artik gerisi doganin idi. Yetisir mi ciceklenir mi bilmem ama ben istedigime kavustum. Böylece bu yilki istek listemi de tamamlamis oldum. Suzanna ve abutilion bulamadigim iki tohumdu, cok sükür suzannalarim cimlendi büyüyorlar uslu uslu. Sansim varsa abutilion da yetisir.

selis
25-05-2011, 19:37
E.Ü. Bahçesinden..

bettyycim
25-05-2011, 19:52
Tek kelimeyle enfes, bu çiçeğin tam 18 rengi varmış :D

cetasule
25-05-2011, 20:10
Bu da benimkisi :))
216525

selis
26-05-2011, 12:21
Tam çelik alma zamanıymış.. Bettyycim sizinki gibi lila rengine rastlasam ne şahane olurdu ;)

bettyycim
26-05-2011, 13:02
Büyüyüp de çelik alma havasına girerse ilk size veririm Sevgili Selis :D

Jezebel
28-05-2011, 19:18
Sn. cetasule'nin Abutilon'u da çok hoş renkli.
Ben asıl bunu istiyorum;)

217750

Abutilon 'Suntense'

ciceksever70
28-05-2011, 20:55
Ektigim tohumlarin bir tanesi cimlenmis ama daha cok minik...

Jezebel
03-06-2011, 22:52
Abutilon' umun ilk çiçeği

220213

:p

selis
04-06-2011, 17:32
Oyyy oy çok tatlı.. ;)
Ben daha kırmızısını bulamamıştım bir de sarısı çıktı :(

Jezebel
04-06-2011, 18:59
Bundan 4 tane var, Botanige gelirken birini getireyim sana ;)
İzmirde bir çok yerde sokakta gördüm, var.

selis
04-06-2011, 19:22
Bulamazsam çok sevinirim..
Ben de çizgili çiçekliden diktim.. Değişiriz..

Yaylacı
04-06-2011, 20:52
Nedense yetişmesini çok istediğim çiçeği yetiştirmede zorluk çekiyorum. Abutilon tohumu iki defa ektim ama yetiştiremedim, önceden suya da koymuştum. Son iki adet kalmıştı onlarıda şişen tabletlere koydum bir hafta kadar hiçbir hareket olmamıştı. Hergün gözledim sonunda iki gün önce tabletin arasında minik yeşillik gördüm, iyice inceleyince benim Abutilon tohumunun çimlendiğini gördüm, ne kadar sevindim anlatamam. Özenle ilk yapraklarını bekliyorum, dilerim ki olur. Büyüdüğünde resmini buraya koyacağım. Burada arkadaşların Abutilonlarını gördüm, kutlarım çok güzel yetiştirmişsiniz. Güle güle büyütün..

Jezebel
04-06-2011, 21:55
Çiçeğim

220459

.

Orhan Özbilgiç
04-06-2011, 22:03
Geçtiğimiz kış sert geçmediği için, bir önceki kışta donan dallar bu kez donmadı. Bu nedenle Abutilon'umun boyu iki metreyi geçti. Son derecede sağlıklı. Çiçeklenme giderek yoğunlaşıyor.

220460

220461

220462

selis
04-06-2011, 22:09
Orhan Bey muhteşem görünüyor.. Maşallah ;)

Jezebel
04-06-2011, 22:11
Süslü gelin gibi, sanırım mercan rengi, çok güzel.
;)

Orhan Özbilgiç
04-06-2011, 22:19
Teşekkürler selis..

Evet Jezebel.
Birkaç gün önce açan ilk çiçekleri, soluk bayrak kırmızısı gibiydi. İlginçtir, şu günlerde tam mercan kırmızısı.Güneşlenme hiç olmadığından mıdır ne?

cetasule
05-06-2011, 12:16
Sn. cetasule'nin Abutilon'u da çok hoş renkli.
Ben asıl bunu istiyorum;)

217750

Abutilon 'Suntense'

Bu çeşidi çok güzel.Hiç görmemiştim
Teşekkürler

Jezebel
05-06-2011, 13:48
Bir yerlerde bunun tohumuna rastlarsanız beni de unutmayın.;)

ciceksever70
05-06-2011, 14:22
Cok güzel Orhan bey, oldukca görkemli olmus. Rengi de cok güzel.

ciceksever70
05-06-2011, 19:36
Abutilion ektigim saksidan bunlar cikti, ben pek benzetemedim ama siz ne dersiniz? Üzerindeki tohum paketten cikan. Burada da yanlis tohum mu satiyorlar acaba?

Orhan Özbilgiç
05-06-2011, 19:44
Sevgili ciceksever70;

Ben tohumdan hiç yetiştirmediğim için bir fikrim yok. Ama tohumdan yetiştiren arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.

bettyycim
05-06-2011, 19:51
Malesef Abutilion değil sevgili çiçeksever, ilk yapraklar kalp gibi, asıl yapraklar direkt kendi minyatür Abutilion yaprağı hemen anlarsın :o

ciceksever70
05-06-2011, 19:54
Evet ben de internette gördügüm icin benzetememistim. Paketten cikan tohumlar bunlar ama cok garip. Elimde ayni marka bir paket tohum daha var acip bakayim bari onun icindekiler de ayni mi.

bettyycim
05-06-2011, 19:56
Benimkiler tohum tutarsa göndereyim size ;)

ciceksever70
05-06-2011, 20:04
Benimkiler tohum tutarsa göndereyim size ;)

Cok tesekkür ederim eger tohum toplayabilirseniz ben size Istanbul`da gönderebileceginiz adres veririm. Burada cok aramama ragmen bulabildigim tek tohum oydu cünkü. Simdi pakete baktim üzerinde "Abutilion hybridum" yaziyor. Cimlenenlerden ne cikacak cok merak ediyorum.

bettyycim
05-06-2011, 20:06
Benim çimlendirdiğim de ondan ama, ben internetten aldım kilitli poşette 10 tane geldi ;)

ciceksever70
05-06-2011, 20:16
Benim çimlendirdiğim de ondan ama, ben internetten aldım kilitli poşette 10 tane geldi ;)

Evet benimkinde de 10 tohum vardi henüz ücü cimlendi. Elimdeki diger paketi actim tohum resimlerini ekliyorum. Yalniz tohumlar o kadar kücük ki bulgur tanesi kadar ama ortasi fasülye tanesi gibi icerlek. Bir türlü istedigim gibi büyütemedim.

ciceksever70
05-06-2011, 20:18
Internetten net bir resim buldum bunun bulgur tanesi kadar olanini düsünün.

selis
05-06-2011, 20:56
Bugün ağacın altına dökülen bütün kuru çiçekleri kontrol ettim.. O kadar çok çiçek dökülmüştü ki ama bir tane bile tohum yok :(

bettyycim
05-06-2011, 21:41
Sevgili çiçeksever internetten bulp koyduğunuz resim doğru resim ;)

ciceksever70
05-06-2011, 21:56
Sevgili çiçeksever internetten bulp koyduğunuz resim doğru resim ;)

Sevgili bettyycim, benim ektigim tohumlar da bunlar. Hatta cimlenenin üzerinde halâ biri duruyor. Nasil farkli birsey cimlendi ben de onu anlamiyorum. Biraz daha büyümesini bekleyeyim bakalim cok merak ediyorum nasil bir sey cikacagini ortaya.

bettyycim
05-06-2011, 21:59
Belki toprakta farklıbir şey vardı, onlar önce çimlendi :D

ciceksever70
06-06-2011, 06:26
Belki toprakta farklıbir şey vardı, onlar önce çimlendi :D

Sevgili bettyycim, paketten yeni actigim topragi koymustum ama onlarda bile tohum olabiliyor bazen o yüzden beklemedeyim. Gelismeleri paylasirim. Sevgiler.

bettyycim
06-06-2011, 19:58
Sevgili çiçeksever, size fikir vermesi açısından yeni çimlendirdiğim Abutilion'ın resmini ekliyorum ;)

ciceksever70
07-06-2011, 06:51
Sevgili çiçeksever, size fikir vermesi açısından yeni çimlendirdiğim Abutilion'ın resmini ekliyorum ;)

Cok tesekkür ederim, size de zahmet verdim. Ben halâ belki saksidan cikar diye bekliyorum. Elimdeki diger tohumlari artik ekmedim cünkü sikca sabirsizliga kapilip öyle yapiyorum sonra birden hepsi cimlenince aktaracak yer ariyorum. Sevgiler.

Jezebel
19-06-2011, 09:55
Kırmızı Abutilion'dan tek çelk bulabilmiş ve almıştım.
Tuttu, mevsimi galiba...

226171

.

ciceksever70
20-06-2011, 20:52
Istedigim netlikte bir türlü cekemesem de sanirim bu kez tutturdum. Bir tane tohum cimlendi.

bettyycim
20-06-2011, 21:16
Tebrikler çok sevindim, benimde şuan çimlenmiş 9 adet var :D

ciceksever70
20-06-2011, 21:28
Tebrikler çok sevindim, benimde şuan çimlenmiş 9 adet var :D

Ben de cok sevindim. Inanin her sabah gidip bakiyorum biraz büyümüs mü diye. Bizde en sicak gecen ay Temmuz. O zaman gelisir herhalde sansim varsa belki cicegini bile görürüm.

bettyycim
20-06-2011, 21:41
Suyu seviyor haberiniz olsun :D

ciceksever70
20-06-2011, 21:48
Suyu seviyor haberiniz olsun :D

Bunu söylemeniz iyi oldu ben de neredeyse hic sulamiyordum cürütmeyeyim diye. Sabah ilk isim sulamak olsun.

bettyycim
20-06-2011, 21:53
Tabi çok da vermeyin minik henüz, ben minik saksılara ektim 5 Cm lik her gün bir yudum kadar veriyorum, büyüdükçe artırıyorum ama her sabah düzenli su veriyorum :D

ciceksever70
06-07-2011, 11:45
Minik abutilionum yavas yavas büyümeye devam ediyor.

Jezebel
14-07-2011, 17:57
Benekli abutilionum,

234106

.

bettyycim
12-09-2011, 22:05
Bugün uzun zamandır gözüme kestirdiğim bir bahçeden Abutilon striatum çeliği aldım umarım köklenirler ;)

selis
12-09-2011, 22:13
umarım köklenirler ;)

Yaz ortasında ince uç dallardan deneme yaptım çürüdü.. Nasıl çelik aldınız, odunsu mu taze dal mı? Gelişmeleri paylaşırsanız, kopya çekip tekrar denemek istiyorum..

bettyycim
12-09-2011, 22:14
Yarı odunsu dallardan çelik aldım, bakalım hep birlikte göreceğiz sonucu ;)

bettyycim
23-09-2011, 21:43
Benim gelin kızıma bakın arkadaşlar coştu coştu ;)

sevgice
23-09-2011, 22:52
Sn. bettyycim maşallahh. Bu calınan çelik mi yoksa sizin önceden var olan türmüydü.
Tohuma dönüyormu bilmem ama ilk taliplisi olabilirim .. :)

günebakan
23-09-2011, 23:07
Off beyazı da harikaymış Bettyycim hakkikaten tohum oluşturuyorsa talip olalım:)

bettyycim
23-09-2011, 23:14
Tam beyaz değil, sarı gibi arkadaşlar çalınan çelik değil bu yaz sapanca toplantısından dönerken Güler hanımlarla maşukiyeden bir seradan aldım, koca bir yaz boyunca 9 tohum yaptı bu güzellerden de oluşacakmı bakalım, oluşursa tabi ki veririm arkadaşlar ;)

bettyycim
23-09-2011, 23:19
Bu da Haziranda çimlendirdiğim güzellerden kayısı rengi açtı :D

Jezebel
24-09-2011, 03:16

Sevgili Bettyycim,
çok güzel, gelin gibi maşllah;) ellerin dert görmesin.
Tek kelimeyle gözkamaştırırıcı ;)

bettyycim
25-09-2011, 12:55
Çok teşekkür ederim sevgili Jezebel ;)

sesim
27-09-2011, 11:46
Bu da Haziranda çimlendirdiğim güzellerden kayısı rengi açtı :D

merhaba çiçekler harika güle güle büyütün .mümkünse bende rica edebilirmiyim .bende size selluka çin sarmaşığı tohum **** çeliği gönderebiliirm.saygılar..

ciceksever70
02-11-2011, 10:06
Benim tohumdan yetistirdigim oldukca dallanip budaklandi ancak ciceklenmedi. Gectigimiz günlerde budadim ve kisin kamelyayi örttügüm gibi örtü altinda korumaya almayi deneyecegim don baslayinca. Elimde birkac tohum daha var onlari da evde cimlendirmek istiyorum. Deneye yanila en iyi yetisme ortamini bulmaya calisacagim. Sonucu paylasirim.

Jezebel
06-12-2011, 12:10
Kırmızı Abutilionu işyerinin bahçesine diktik.
Biraz gelişene dek rüzgardan ve kötü bakışlardan korumak istedik;)
Ama nerdee...Bayrak gibi "ben burdayım" diyor.

258434

,

258435

,

258436

.
Arsız bu;)

Adalet Yağcı
06-12-2011, 19:10

Bu ne sevgili bettyycim, böyle bir güzellik varmıymış, Allah nazarlardan saklasın.
Böyle her dalından boylu boyunca çiçek açanı da ilk defa görüyorum.
Aman iyi bakın bu güzele :)

Kırmızı Abutilionu işyerinin bahçesine diktik.
Biraz gelişene dek rüzgardan ve kötü bakışlardan korumak istedik;)
Ama nerdee...Bayrak gibi "ben burdayım" diyor.

258434

258435

258436

.Arsız bu;)

Tabi şanslı bir arsız, sıcak yeri buldu coşar tabi, gelsin de benim yaylada coşsun :rolleyes:
Rengi çok hoşmuş tam bayrak kırmızısı, güle güle otursun yeni evinde :)

bettyycim
06-12-2011, 21:07
Teşekkür ederim Adalet ablacığım, hala açıyor bu gelin elimde tohumları var isterseniz yollayabilirim.

Adalet Yağcı
08-12-2011, 17:10
Ben de teşekkür ederim sevgili bettyycim, çok yakında İstanbul görünüyor bana, şimdi gönderseniz elime ulaşmayabilir.
Siz tohumları saklarsınız ne olsa, bir kaç tohum isterim döndüğümde, ya da İstanbul adresimi veririm oraya gönderirsiniz haberleşiriz.
Sevgiler.

bettyycim
08-12-2011, 22:11
Tamam siz nasıl arzu ederseniz öyle yaparız ablacığım ;)

Jezebel
14-12-2011, 16:15
Bu resimdeki (http://www.agaclar.net/forum/836499-post152.htm)
bitkiyi de bahçeye diktik.

259532

Bakalım gelişmeler ne doğrultuda olacak.
Umarım zarar görmeden kışı atlatır.

Adalet Yağcı
14-12-2011, 19:07
Hiç merak etme Jezebel'ciğim, abutilonlar toprakta çok daha mutlu oluyorlar, soğuklarla da arası iyi.
Bakalım neler göreceğiz bu çilliden :))

Jezebel
14-12-2011, 19:20
Teşekkürler sevgili Adalet.
Ben de öyle düşündüm.
İlk kışı da ondan endişeliyim, yoksa İzmirde Abutilionlar ağaç olarak var.
Kendi bahçemdeki de doğal şartlara emanet ;)

ardabora
15-12-2011, 18:05
İzmir çok şanslı bu açıdan, ben Sarıyer-İstanbul'da, boyu yaklaşık 1 mt. olan ağaç küpesini 2010 yılında bahçede dikili vaziyetteyken kaybettim. Bu baharda kardeşini de bahçeye aktardık. Şu an 1.5 mt. boyunda ama nasıl koruyacağımı bilemiyorum.

Her yıl yedekleme yapıyorum. Saksıda dikili,1 mt. boyunda bir abutilonum daha var. Hadi saksıdakini içeri alacağım da dışardakini nasıl koruyacağımı bilmiyorum.

Boyu sürekli uzuyor,dallar cılız. Yan dalları budayıp, havalı naylon ile iyice sarmalamayı düşünüyorum. Dibine de koyun gübresi,talaş vs. ile kapatmayı düşünüyorum.

Başka önerisi olan?

259618

259619

Bu arada,çekimleri çok net olan resimlerimi foruma yüklediğimde resim kalitesi çok kötü bir hale geliyor..

Jezebel
04-01-2012, 12:04
Benim beneklinin annesi

262534

262535

262536

262537

İzmir farkı bu kadarcık.

ciceksever70
21-03-2012, 06:39
Gecen yaz cimlendirdigim abutilon -15 dereceleri gördügümüz kisa dayandi! Üzerini bitki koruma örtüsüyle örtüp bir duvar dibine koydum ve kis boyunca hic sulamadim. MArt basinda üstünü actim ve yavas yavas sulamaya basladim. Bu hafta canlanip minik yapraklar cikardigini farkettim.

muge
29-03-2012, 13:25
Osmanlı Bahçesi Fidanlığına abutilonlar bugün geldi. Hepsinin üzeri çiçekli, renkleri koyu kırmızı, İlgilenenleri bekleriz.

günebakan
29-03-2012, 13:30
Bugün abutulion tohumlarını ektim bakalım ne zaman çimlenecekler:)

gossip
29-03-2012, 21:54
bence çelik ile üretim yapsanız daha pratik olurdu. %100 e yakın köklenme oranı var.

benim bu bitki için dutlarda olduğu gibi ters aşı uygulaması isteğim var. Elimdeki bitki yeterli kalınlığa ulaştığında deneyeceğim.

bıcırık
29-04-2012, 19:27

Çok çok güzel...ellerinize sağlık...Muhteşem tek kelimeyle...

ardabora
31-05-2012, 08:58
Bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/888276-post173.htm) ilk resimdeki ağaç küpesi,bu kış dondu,çok üzüldüm ona:(

Bu da geçen sene yedek olsun diye büyüttüğüm abutilon.Hayatına saksıda devam edecek maalesef...

Jezebel
31-05-2012, 12:21
İşyerinin bahçesine diktiklerimden
;)

302664

302665

302666

302667

302668

kış güzelce atlatıldı, boy atıldı ve çiçekler ;)

Orhan Özbilgiç
15-06-2012, 18:10
Eminönü'nde satılık Abutilon var!!! 30 lira diyorlar ama yarı fiyatına bile alabileceğinizi sanıyorum. Pazarlık yeteneğinize bağlı tabii.:)

309262

ciceksever70
15-06-2012, 20:25
Benim gecen yaz cimlendirdigim abutilonda bit pire disinda hic bir faaliyet yok. Yapragi bol ama daha bir tek cicek tomurcugu göremedim.

Orhan Özbilgiç
15-06-2012, 21:47
Benim gecen yaz cimlendirdigim abutilonda bit pire disinda hic bir faaliyet yok. Yapragi bol ama daha bir tek cicek tomurcugu göremedim.

Genellikle tohumdan yetiştirilen bitkiler, ilk yıllarında çiçeklenecek güce ulaşamıyorlar.
Halbuki çelikten yetiştirilenler, eğer çiçeklenme dönemleri abutilon gibi neredeyse tüm yılı kapsıyorsa, aynı yıl bile çiçeklenebiliyorlar.

Nitekim nisan ortasında kıştan çok etkilenen abutilonumdan, sert budama sonrası bir dalını, yedeklemek amacıyla çeliklemiştim. Geçen hafta üzerinde bir çiçek, bir tomurcuk gördüm.

selis
15-06-2012, 21:59
Orhan Bey nisan ayında çeliklediniz ve bu sene çiçeğini mi görüyorsunuz?
Hakikaten bende bir sorun var galiba.. Bu bahar farklı zamanlarda çelik yaptım.. Yok olmuyor.. :(
En son geçen hafta yine çelik aldım, bahçenin bakıcısı ''Boşuna uğraşıyorsun ben kasım gibi çelikleri bahçenin köşesine öylesine gömüyorum hepsi tutuyor'' dedi.. Bahar ve yaz ayları çeliklemek, gereksiz bir çaba mıdır halen anlamış değilim..
Geçen yaz da tutturamadım..

ciceksever70
15-06-2012, 22:05
Genellikle tohumdan yetiştirilen bitkiler, ilk yıllarında çiçeklenecek güce ulaşamıyorlar.
Halbuki çelikten yetiştirilenler, eğer çiçeklenme dönemleri abutilon gibi neredeyse tüm yılı kapsıyorsa, aynı yıl bile çiçeklenebiliyorlar.

Nitekim nisan ortasında kıştan çok etkilenen abutilonumdan, sert budama sonrası bir dalını, yedeklemek amacıyla çeliklemiştim. Geçen hafta üzerinde bir çiçek, bir tomurcuk gördüm.

Eyvah desenize bu yil da cicek yok!!! Tohumdan yetisen passiflora ve physallisler de ücer yil bekletmislerdi ilk cicekleri icin.

Orhan Özbilgiç
16-06-2012, 17:47
Hakikaten bende bir sorun var galiba.. Bu bahar farklı zamanlarda çelik yaptım.. Yok olmuyor.. :(
En son geçen hafta yine çelik aldım, bahçenin bakıcısı ''Boşuna uğraşıyorsun
ben kasım gibi çelikleri bahçenin köşesine öylesine gömüyorum hepsi tutuyor'' dedi.. Bahar ve yaz ayları çeliklemek, gereksiz bir çaba mıdır halen anlamış değilim..

Sevgili Selis;
Ülkemizde, ekim-kasım ve birde nisan aylarında toprak, yağış ve sıcaklık koşulları yaklaşık olarak eşdeğerdir. Toprak daha soğumamış veya ılımıştır. Yine yağmularla tam tavında bir yumuşaklığa kavuşmuştur.
Havada don tehlikesi pek yoktur.
Özetle bu aylar, gerek çimlenme, gerekse köklenme için idealdir.

Ama nisanda İzmir' de çeliklere arasıra su vermek gerekir mi, bilemiyorum.

Yaz aylarında çeliklemek, pek başarılı olmaz sanırım.

Bu arada çeliğimin bir fotoğrafını buldum. En sol baştaki yaklaşık 25-30 cm. uzunluğunda olanı!
Sağ altta, neredeyse toprak hizasında, sularken çamura bulanmış çiçeği zor farkediliyor. Hemen arkasındada tomurcuğu var.
Neyse döndüğümde, unutmazsam son halini tekrar fotoğraflar, burada yayınlarım.

309543

Leylandim
18-09-2012, 12:18
Benekli yapraklı Abutilon çiçeğim.

332444

.

sevgice
18-09-2012, 20:37
Bana bu guzel çiçekden çeliklenerek verilecekdi.Kış başlarında digerleri gibi buda unutuldu **** vazgeçildi. Üzgünümmm

Leylandim
19-09-2012, 12:36
Söz verilen mesajı alıntılarsanız bizde sözünü unutan kişi kim öğrenmiş oluruz.

Rana+miraç
19-09-2012, 14:42
En son geçen hafta yine çelik aldım, bahçenin bakıcısı ''Boşuna uğraşıyorsun ben kasım gibi çelikleri bahçenin köşesine öylesine gömüyorum hepsi tutuyor'' dedi.. Bahar ve yaz ayları çeliklemek, gereksiz bir çaba mıdır halen anlamış değilim..

Geçen sene haziran ayında bir arkadaşımdan köklü küçük bir fide ve bir kaç çelik almıştım. Havalar çok sıcak değildi ama tutmadı. Bu sene aynı zamanda haziran başında yine arkadaşımdan bir kaç çelik aldım. Aynı dönemde bana japon gülü çeliği veren başka bir arkadaşım çeliği toprağa dikip saksıya bir poşet geçirek sera yapmamı önerdi. Ben de hem japon gülüne hem de denemek için çin lanternine sera yaptım ve gölge bir yere koydum .Sonraki on gün boyunca tatilde olduğum için sulanmadılar ve sera da açılmadı. Döndükten sonra yeşil olduklarını görüp sevindim.

Hikaye uzadı. Son durum her iki çeliğim de tuttu ve üstelik çiçek bile açtılar. Boyları da henüz bir karış .

Jezebel
18-04-2013, 05:15
A.pictum

391747

.

gurbik67
03-05-2013, 00:18
Abutilon satışı yapan Arkadaşlarımız varmıdır.

smnunal
21-05-2013, 07:48
Bahçemdeki abotulion çok güzel çiçeklendi.

Jezebel
21-05-2013, 15:37
İşyerine diktiğim benekli.

407837

:rolleyes:

feriha
25-08-2013, 23:26
436067

Yaz boyunca çiçeği eksilmedi. :)

Oğuzhan
25-03-2014, 09:44
Merhabalar
Abutilon satışı yapan Arkadaşlarımız var mıdır.

Jezebel
09-05-2014, 11:19
Galiba tohumlar bayattı, sadece bir tanesi çimlendi.

491072

Yaşar umarım:rolleyes:

lusoari
09-05-2014, 14:41
İnşallah yetiştirebilirsiniz sayın Jezebel. Çiçekleri ne renk açıyor biliyormusunuz? Bende 1 ay önce elime geçen, turuncu çiçeklisinin bir kaç çeliğini sera etkisi yaparak köklendirmesini başarabildim.

Jezebel
12-05-2014, 14:56
İnşallah yetiştirebilirsiniz sayın Jezebel. Çiçekleri ne renk açıyor biliyormusunuz? Bende 1 ay önce elime geçen, turuncu çiçeklisinin bir kaç çeliğini sera etkisi yaparak köklendirmesini başarabildim.

Bu beyaz, başarırsam mavisini isterim diye düşündüm.
Şimdi başarı mı bilmiyorum da, mavisini hiç kimse getirtmiyorsa çaresiz tohum gelecek ;)

lusoari
12-05-2014, 19:00
Çok haklısınız Sayın Jezebel, bizde çareler tükenmez. :D
Valla bir gün yüzsüzlük yapıp sizin sarı yapraklı olandan da ben istersem şaşırmayın. :D

abk
18-07-2014, 10:26
Mart ayında tohumdan çimlendirdiğim çin laterni yaklaşık dört aydır aynı ebatta. Ne ölüyor ne de büyüyor. Bir yerde yanlış yapıyorum galiba. :(

lusoari
01-03-2015, 12:23
Abutilonlarınız ne alemde arkadaşlar, yavaş yavaş coşma zamanı geliyor yakında sayfalar canlanmaya başlar. :D
Alacalı yapraklı olanından çok aramama rağmen bir türlü çelik bulamadım bari sizler bol bol resim paylaşında özlem gidereyim. :(

ARCHILES
08-03-2015, 21:36
herkese iyi akşamlar

hercai73
10-05-2015, 12:59
:551871
Tohumdan yetiştirdiğim abutilonum yedi ay gibi bir bekleyişten sonra üzerindeki minik tomurcuklarla bugün bana sürpriz yaptı

Mücevher Çalısı
26-05-2015, 15:24
555242

555243

Yaz kış sürekli açan güzelin tohumu da olgunlaştı...

Mücevher Çalısı
07-06-2015, 14:14
557816

Burada kimse yok mu?

Bu kış Çin Lanternleri kurudu mu :confused: :(

samur
07-06-2015, 14:18
Bunlar da benim bu sene ektigim tohumlardan 2 renk cikti
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/07/bd7d363c43b3c0233d47c77e3e01fa1f.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/07/99925e2063213363a1353c6f927327bd.jpg

Jezebel
07-06-2015, 16:18
Ağaç küpelerimiz kurumadı, bilakis çok mutlular

557848

Boylandılar, -8 C luk soğuğa dayandılar.
Kedilerin tırnaklarını törpülemek için kullandığı gövdesindeki yırtıklara rağmen:)

lusoari
26-06-2015, 09:17
Bu türün ilk çiçeklerini görmek nasip oldu, canlısı resimdekilerden çok çok daha güzel. :D

Jezebel
26-06-2015, 11:12
Çok zarifmiş :)
Kıskandım sizi.

lusoari
26-06-2015, 11:19
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. Bu çok özel ve nadir rastlanan bir hibrit türü kıskanmanızı anlayabiliyorum. :D

casperia
26-06-2015, 20:32
Benim de bu renk ve kırmızıya çalan renkte hibrid abutilion vardı. çok böcekleniyor diye bir karış kalacak şekilde kestim. şimdi yine canlanmaya çalışıyor :)

lusoari
26-06-2015, 22:48
Malesef haklısınız böceklerle arası pek iyi değil, geçen senelerde bahçeye dikmiştim kocaman oldu ama aşırı böceklenme yüzünden kaybetmiştim. Bunlara mecburen saksıda ev içinde bakıyorum.

cansozbir
18-07-2015, 20:02
Bunlar da benim 3 ay önce tohumdan yetiştirdiğim Abutilon x hybridum bitkilerim. Bu yaz çiçek açsalar ne güzel olurdu :)

http://www.imgim.com/4850incir2938655.jpg

alaoğlu
18-07-2015, 22:58
çok canlı duruyorlar.inşallah çiçeklerini de görürsünüz

Mücevher Çalısı
05-03-2016, 15:00
Bir haftada çimlenen çimlenciğim;)

598787

Lonicera
14-05-2016, 14:30
Sn Mücevher Çalısı' nın etkinlikte paylaştığı ağaç küpesi tohumları sorunsuz şekilde çimlendi. Aynı yıl çiçeklenir mi bilemiyorum ama yakın zamanda daha büyük bir saksıya aktaracağım. Teşekkürler Mücevher Çalısı....

Mücevher Çalısı
14-05-2016, 15:01
Sn Mücevher Çalısı' nın etkinlikte paylaştığı ağaç küpesi tohumları sorunsuz şekilde çimlendi. Aynı yıl çiçeklenir mi bilemiyorum ama yakın zamanda daha büyük bir saksıya aktaracağım. Teşekkürler Mücevher Çalısı....

Aynı yıl çiçekleniyor. Saksısını büyütmeseniz de çiçekleniyor tabii çok fazla büyümeden. Saksısı ne kadar büyükse o kadar büyüyor ve çiçekleniyor...

İnşallah yakında çiçeklerini açarak sizi mutlu ederler;)

kkale71
14-05-2016, 15:01

sayın lonicera selamalr
frenk üzümü saksımın dibinden büyüyen ve kışı atlatıp tekrar yeşillenen bu tanımlayamadığım bitkiyi Sn Mücevher Çalısı' nın size gönderdiği ve çimlenen ağaç küpesi yapraklarına benzettim. umarım öyledir.

Lonicera
14-05-2016, 15:26
Sn kkale71, ben bu bitkiyle daha yeni tanıştığım için çok fazlaca bilgim yok.Yaprakları da benziyor ama tecrübeli arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaklardır. İnşallah tahmininiz doğru çıkar.

Mücevher Çalısı
14-05-2016, 15:38
sayın lonicera selamalr
frenk üzümü saksımın dibinden büyüyen ve kışı atlatıp tekrar yeşillenen bu tanımlayamadığım bitkiyi Sn Mücevher Çalısı' nın size gönderdiği ve çimlenen ağaç küpesi yapraklarına benzettim. umarım öyledir.

Sn. kkale71, bitkiniz Çin Lanterni'ne benzemiyor, yaprakları kenardan sapına doğru düz şekilde birleşiyor. O değildir de diyemem, belki bir başka çeşididir...

Sizin bitkinizi ben tanıyamadığım için cevap vermedim. Büyüyünce ve çiçek açarsa tanınması daha da kolaylaşır... İyi günler...

Jezebel
17-05-2016, 12:01
Abutilon çiftliği yapıyorum :)
Bu bir kısmı.
En dayanıklı bu çıktı

612698

Benekliciğim.

Jezebel
17-05-2016, 20:55
Bu arada üzüntümü sizinle paylaşmak istiyorum.
Buradaki 3 metrelik benekli Abutilon (http://www.agaclar.net/forum/1385793-post209.htm)
Narlıdere belediyesi bahçemizdeki otları biçmek için eleman göndermiş. Eline elektrikli tırpanı geçiren bu şahıs kendini gerçek bahçivan sanıp otlardan sonra ağaçlara girişmiş.
Hiç tırpanla ağaç budanır mı!?

612812

Gördüğümde şok geçirdim, dilim tutuldu. Ben çelik almaya kıyamazken, kediler tırmaladı diye kızarken:(
Gelin gibi çiçekli koca ağacı kuşa çevirmiş, şekilsiz şemalsız bir hale sokmuş. Yani bunca çelik bu yüzden oldu, Allah onu bilgiği gibi yapacaktır.
Bu mevsimde yeşil ağaç budadığı için.
Çok üzüldüm.

Lonicera
26-06-2016, 18:33

Aynı yıl çiçekleniyormuş:))

sakdag
26-06-2016, 19:21
Bu arada üzüntümü sizinle paylaşmak istiyorum.
Buradaki 3 metrelik benekli Abutilon (http://www.agaclar.net/forum/1385793-post209.htm)
Narlıdere belediyesi bahçemizdeki otları biçmek için eleman göndermiş. Eline elektrikli tırpanı geçiren bu şahıs kendini gerçek bahçivan sanıp otlardan sonra ağaçlara girişmiş.
Hiç tırpanla ağaç budanır mı!?

612812

Gördüğümde şok geçirdim, dilim tutuldu. Ben çelik almaya kıyamazken, kediler tırmaladı diye kızarken:(
Gelin gibi çiçekli koca ağacı kuşa çevirmiş, şekilsiz şemalsız bir hale sokmuş. Yani bunca çelik bu yüzden oldu, Allah onu bilgiği gibi yapacaktır.
Bu mevsimde yeşil ağaç budadığı için.
Çok üzüldüm.

İnanamıyorum, bu güzel çalının önceki halini hatırlayınca bu durumu gerçekten çok üzücü... Kaş yapayım derken göz çıkarmışlar resmen.... :(
İnşallah en kısa zamanda toparlar.

lusoari
26-06-2016, 21:44
Neyse ki korkulan olmamış Sevgili Jezebel yoksa bende çok üzülürdüm. Bizler bakmaya hatta çelik bile almaya kıyamazken kendini bilmez kişiler ne yazık ki böyle kötülükler yapabiliyorlar.
İnan o güzelim ağacın halini görünce ve gövdesindeki yaralarıda görünce eyvah dedim kendi kendime ama şimdi bunada şükür diyorum, umarım en kısa zamanda eski heybetine, güzelliğine kavuşur ve sizde artık üzülmezsiniz.

Mücevher Çalısı
27-06-2016, 00:05
Aynı yıl çiçekleniyormuş:))

Sizin Ağaç Küpeniz çok çabuk çiçeğe durmuş maaaşallah, güzel gelişmiş;) Saksıda ise sıcak havalarda sulamasına dikkat edin, kök çürüklüğüne kolay yakalanıyor. Ama yer toprağında ise sorun yok, Akdeniz İkliminde hiç bir şey bana mısın demiyor...

Lonicera
27-06-2016, 05:31
Neredeyse tüm bitkilerim gibi o da saksıda maalesef. Sulamaya özellikle önem veriyorum ama bazen kantarın topuzu da kaçmıyor değil. Bu bitki ile bizleri buluşturduğunuz için tekrardan teşekkür ederim.

Jezebel
13-07-2016, 16:06
Abutilion'um

621792

621793

621794

Sevimli şey:)

Jezebel
08-01-2017, 10:44
Bu da benekli kadar dayanıklı çıktı :)

637061

Kış buna vız geldi .

lusoari
08-01-2017, 17:56
Söylenilecek güzel bir söz bulamıyorum, öyle güzel, öyle şeker ki! Senin elinde de yetişince güzelliğine güzellik katıldığı belli oluyor, maşallah...
Abutilonların sürekli çiçekli olmaları, insana çok güzel enerji veriyor bence en neşeli çiçeklerden biri.
Sendeki güzelin ismini çoktan buldum Abutilon Megapotamicum diye geçiyor. Darısı benim başıma, inşallah bir gün benimde olur. :)

Jezebel
09-01-2017, 15:50
Bununla kimse yarışamıyor:)

637133

Darısı tüm küpelerin başına.

lusoari
09-01-2017, 16:47
Bu çilli cimcime değil mi? :D Bir arkadaşımın sözü var Rusya'ya gittiğimde, bulursam getiririm demişti haftaya gelecek ama buldumu, bulmadı mı bilemiyorum. :(
Maşallahı hak ediyor gerçektende çok güzel. Allah nazarlardan saklasın...
Geçen sene kendini bilmeyen insanlar budadıkları zaman daha doğrusu çim gibi biçtikleri zaman hepimiz çok üzülmüştük, inşallah o kişiler bu sene uzak dururlar ondan. :mad:

Acaba bitkiyi korumak amaçlı minik bir tabela mı yerleştirsen, belki işe yarar. Onu bir daha o halde görmeyi hiç istemiyorum, yolunmuş hali beni üzüyor.

Jezebel
10-01-2017, 14:50
Karın altında kaldı.:)
Bu sınavı da başarıyla geçer umarım.

lusoari
10-01-2017, 16:24
Senin sevginle hayatta kalmayı başaracağına inanıyorum. ;)

Milla
10-01-2017, 17:34
Sevgili lusoari sıfırdan bunlardan büyütmeye yüreğin var ise sana da ayirimi ��

lusoari
10-01-2017, 20:03
Eveeeeeet :D Sevgili Milla yok demem mümkün değil ki zaten, seve seve bakarım onlara. :D

Milla
11-01-2017, 13:40
Tamam sevgili lusoari inşallah çok başarılı oluruz :)

lusoari
11-01-2017, 14:14
İnşallah ablam :D

Jezebel
27-02-2017, 07:08
Mavi Abutilon tohumlarını taze ektim.
Gün 1 :)

639581

20 tohum, 24 saat ılık su içinde şişti ve dibe çöktü .
Bakalım kaçı çıkacak, kaçı uyumaya devam edecek.

09.04.20017 şu ana kadar çimlenen olmadı.

Jezebel
02-04-2017, 05:47
Sürpriz

642492

Bu renk çıktı, turuncu/kırmızı gibi.

Jezebel
08-04-2017, 15:28
Megapotamicum hızlandı

643301

Hayret ettim bu yaşam azmi'ne.

FatihBahce
26-05-2017, 20:59
Abutilon bitkisini sevenler bu konuda ödül alan bir yetiştiriciyi videonun 4. dakikasından sonra izleyebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=Ga5sNKqHugo

Jezebel
04-08-2017, 15:04
Sıcaktan çiçek rengi etkilendi.
Şu an A.megapotamicum

654972

.

bergenia
15-09-2017, 17:45
Haziran gibi kürdan kadar çelikten köklendirdiğim abucuğum. En sevdiğim çiçeğim bayılıyorum ona:)
Karıncalarda bayılıyor tarçın döktüm dibine kaçarlar belki. Bu sene unlu bitle başım belada. Karınca-unlu bit işbirliğini öğrendiğimden beri kaçırmanın yollarını arıyorum.

Jezebel
19-11-2017, 22:33
En dayanıklı tür bu

661027

Budanmasa 3 metreyi bulur.

RukiyeAyMardin
12-12-2017, 08:13
Arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum. Bu bitkiden arıyorum. Ankara’da yaşıyorum. Bu bitkiden olan varsa bir çelik paylaşabilir mi acaba benimle? ;)

RukiyeAyMardin
12-12-2017, 08:16
436067

Yaz boyunca çiçeği eksilmedi. :)

Ankara’nın neresindesiniz? :)

Jezebel
26-12-2017, 20:10
Püsküllü şu an

663313

Kışı seviyor, yazın ölüyor.