PDA

View Full Version : Köstebek pasta




berduray
08-02-2009, 19:33
Hayatımda sayılıdır hazır tarifler ama kızlar ısrar edince deneme babında aldık, yaptık.

Pakette tarifi var zaten, karışımlar ayrı ayrı hazır.

Benim ilave edeceğim, süt, yumurta ve yağ var.

62064


Bu karışıma un karışımı ekleniyor.

62065

Fırında pişmeye bırakılıyor.Pişen pandispanya bu şekilde kaşıkla boşaltılıyor.

62066

Krema karışımı hazırlanıyor, içine çikolata parçaları ekleniyor.

62067
62068




berduray
08-02-2009, 19:38
Tabanını hazırladığımız pandispanyanın üzerine aldığı kadar muz koyuyoruz, üzerine de kremalı karışımı yayıyoruz.

62069

62070

Elimizde kalan pandispanya parçalarını elimizle iyice ufalayıp, kremayı bununla tamamen kaplıyoruz.

62071

62072

günebakan
09-02-2009, 18:53
Bu pastayı ilk çıktığı zamanlarda denemiştim. tadı da görüntüsüde güzel oluyor:)

Güler
09-02-2009, 22:55
Yaa, ben kahvede amma da pot kırmışım. Özür dilerim arkadaşlar.
Ben reklamlarda bunu bir öbek olarak görüyordum. Üstünde de ne pudra şekeri vardı ne de başka birşey.
Meğer içi bile değişikmiş.
Kusura bakmayın.

gülşeker
26-02-2009, 13:37
ya bu köstebekli pastaya margarin koymasak olmaz mı, bzim evde margarin yenmiyo, yerine ne koyabiliriz alternatifi olan var mı ?

Minem
26-02-2009, 13:48
Sıvı yağ koyabilirsiniz Sayın Gülşeker..

gülşeker
26-02-2009, 14:06
bazı tarifler margarinsiz olmuyor, yerine sıvıyağ koyduğumuz zaman tadı değişiyo ama denemek gerek teşekür ederim Sayın Minem....

üzüm
26-02-2009, 15:56
Zeytinyağ tadına alışık olduğum için keklerde zeytinyağını kullanıyorum. İsterseniz başka sıvıyağ ile de yapabilirsiniz.


Kek Malzemesi:
2 yumurta
1/2 su bardağından biraz az zeytinyağ (eğer margarin kullanacaksanız 125 gr. margarin)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

Yağ, süt, yumurta, şeker ve kakao çırpılır; un ve kabartma tozu ilave edilir. Karışım kek kalıbına (ortası deliksiz) dökülerek fırına verilir.

Sonraki işlemler krem şanti ve çikolata parçacıkları ile Sayın berduray'ın anlattığı gibi.

Böğürtlenlisini tavsiye ederim.