PDA

View Full Version : Ayranlı Ekmek




berduray
28-01-2009, 12:18
Bir bardak ayran, 1/2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kurumaya,1/2 fincan ılık su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, biraz tuz, aldığı kadar un, içine biberiye, ceviz.

Üzerine 1 tam yumurta, çörekotu, susam.


Ilık su, tozşeker ve kurumaya karıştırılır, mayanın biraz çözülmesi sağlanır.

Yağ, ayran ilave edilir,tuz ve un yavaş yavaş eklenir.

Çok katı olmayan gevşekçe bir hamur elde edilir. Ilık yerde mayalanmaya bırakılır.

60479
60481
Kelepçeli kalıbı margarinle yağladım,susam ve çörekotu serptim.
60482
Mayalanan hamurdan minik bezeler yaptım, içlerine ceviz ve biberiye dalı koydum. Kalıba yerleştirerek tekrar mayalanmak üzere ılık ortama aldım, üzeri kurumasın diye yumurta sürdüm.
60483

İyice mayalanıp kabarınca önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim, 15 dakika sonra ısıyı 170 dereceye düşürdüm, üzeri iyice kızarınca fırından aldım.




berduray
28-01-2009, 12:20
Son hali bu .
60487

60488

Minem
28-01-2009, 12:22
Eline sağlık Sevgili Berduray çok güzel görünüyor.Yapılışı da çok kolaymış. Karnım acıktı vallahi:)

berduray
28-01-2009, 12:23
Bir şeyler pişirip, yüklemenin en üzücü tarafı bu, sitedeki dostlara tattıramamak:(

Günüm
28-01-2009, 13:16
Üff. Çok güzel olmuş. Kokusu geldi ta buraya.
Peki içine biberiye dışında başka bir baharat konulabilir mi sevgili berduray?

berduray
28-01-2009, 15:42
Neden olmasın? Sizin yaratıcılığınıza kalmış...Mercanköşk, kekik, karabiber , mahlep(muhteşem kokar), kakule hemen aklıma geliverenler.

Günüm
28-01-2009, 17:58
Hemen yarın deneyeceğim. Hem bereketli hem de ekonomik bir hamurişi. Ellerinize sağlık.

berduray
28-01-2009, 22:21
Hepimizin ellerine sağlık, :)

Minem
29-01-2009, 09:37
Ben de dayanamayıp akşam denedim. Çok güzel oldu. Tarif için teşekkürler Berduray :)

60561

60562

Güler
29-01-2009, 09:51
Biz salataya fit olalım derken, neler gösteriyorsunuz bize.;)
Ellerinize sağlık.